Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Δημοκρατία: Ανάξιος της θέσης που κατέχει ο κ. Τόσκας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του. 

Αφού ισχυρίστηκε ότι “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει “κύκλους από πολιτικούς χώρους” πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία. 

Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι “αστυνομικές ομάδες της “ΔΕΛΤΑ” πυροδοτούσαν καταστάσεις”. 

Εκείνος ο οποίος υποσχόταν “διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων”, προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης. 

Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει».


Καρέ-καρέ η δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ



To αποκαλυπτικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα και αποτυπώνεται καρέ-καρέ η επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον Κιμ Γιόνγκ Ναμ.

Στο βίντεο, μια γυναίκα, με μαύρα μαλλιά και λευκή μπλούζα, πλησιάζει τον Κιμ Γιόνγκ Ναμ που περπατά ανυποψίαστος στο αεροδρόμιο, τον «αρπάζει» και τον ακινητοποιεί, δίπλα είναι μια δεύτερη γυναίκα, η οποία τον ψεκάζει στο πρόσωπο.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ πριν χάσει τις αισθήσεις του, έχει καταγραφεί από άλλη κάμερα ασφαλείας, να συνομιλεί με αστυνομικούς περιγράφωντας το περιστατικό με τις δύο γυναίκες.




Από την ΕΛΑΣ στη Budespolizei: Ένας Έλληνας στη γερμανική αστυνομία



Ο Χαρίλαος Κυριακίδης είναι ο πρώτος αστυνομικός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης χωρίς γερμανική υπηκοότητα.

Ο δημοσιογράφος της DW, Άρης Καλτιριμτζής, συνάντησε τον Χαρίλαο Κυριακίδη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (Bundespolizei) στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Η αμηχανία του ήταν έκδηλη. Το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που προκάλεσε η περίπτωσή του είναι κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο για τον ίδιο, ομολογεί.

Ο 28χρονος αστυνομικός δεν είναι απλά ο πρώτος Έλληνας, αλλά ο πρώτος ξένος από χώρα της ΕΕ χωρίς γερμανική υπηκοότητα που προσλαμβάνεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία και μόλις τέταρτος συνολικά στη γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, όπως δήλωσε στην DW ο Μίχαελ Μόζερ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης. Σημειώνουμε ότι η γερμανική Bundespolizei, η οποία διαφοροποιείται από την αστυνομία πόλεων, δραστηριοποιείται σε πύλες εισόδου της χώρας, σύνορα, αεροδρόμια και σταθμούς αλλά και στην προστασία των ομοσπονδιακών υπουργείων της Γερμανίας.

Ο Χαρίλαος Κυριακίδης είναι πολύ «φρέσκος», μόλις δύο εβδομάδες στην υπηρεσία. Ωστόσο, φαίνεται να νιώθει ήδη άνετα στο νέο του περιβάλλον.

«Από αυτά που έχω ζήσει τις δύο εβδομάδες είμαι πολύ θετικός, εντυπωσιασμένος θα έλεγα. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά. Μου εξηγούν τα πάντα, με πολύ καλή διάθεση και όρεξη να μου τα εξηγήσουν με λεπτομέρεια. Νιώθω ότι θέλουν να γίνω ένα κομμάτι δικό τους και να γνωρίζω καλά το αντικείμενο της εργασίας μου. Μου δίνουν τον χρόνο, δείχνουν κατανόηση ότι είμαι εντελώς καινούριος», είπε στην DW.


Η παρουσία του Χαρίλαου Κυριακίδη ενισχύει το ευρωπαϊκό προφίλ της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ένα στοιχείο που η διεύθυνση της υπηρεσίας αντιλαμβάνεται σαφώς ως πλεονέκτημα, διευκρινίζει ο Μίχαελ Μόζερ. «Ως Ομοσπονδιακή Αστυνομία χαιρετίζουμε βεβαίως ρητά τις αιτήσεις για εργασία εκ μέρους αστυνομικών από άλλες χώρες της ΕΕ. Το αεροδρόμιο εδώ στη Φραγκφούρτη είναι πύλη προς τον κόσμο. Αυτός ο διεθνής χαρακτήρας συνιστά για μας κατά κάποιον τρόπο υποχρέωση. Ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός που κάνει την υπηρεσία του εδώ, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, χρειάζεται από τη μία υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση αλλά και διαπολιτισμική επάρκεια. Οι γλωσσικές ικανότητες αλλά βεβαίως και η πολιτισμική ποικιλία που προσφέρουν οι συνάδελφοι από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο συν για εμάς», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Ο Χαρίλαος Κυριακίδης έζησε μέχρι τα 16 του χρόνια στην Έδεσσα. Το 2004 μετακόμισε στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά του και φοίτησε στο Ελληνικό Λύκειο Φραγκφούρτης. Αφού πήρε το απολυτήριό του επέστρεψε στην Ελλάδα για να φοιτήσει στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Το 2007 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), όπου παρέμεινε έως τον περασμένο Ιανουάριο – μάλιστα υπηρέτησε για σχεδόν 6,5 χρόνια στα ΜΑΤ, σε σκληρές και ενίοτε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, όπως λέει. Μετά από 10 χρόνια έμελλε να κλείσει ο επαγγελματικός του κύκλος στην Ελλάδα. Με πολύ καλή γνώση Γερμανικών παρά τη σύντομη διαμονή του στη χώρα και έχοντας τη δυνατότητα να αναγνωρίσει το πτυχίο του ως πολίτης της ΕΕ, πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία εισαγωγικών εξετάσεων που προβλεπόταν, για να προσληφθεί τελικά με τον βαθμό του αρχιφύλακα (τον οποίο διέθετε στην Ελλάδα) στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία.
Γερμανία, για επαγγελματική ασφάλεια και οικογένεια

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης είναι ο νέος τόπος εργασίας του Χαρίλαου Κυριακίδη
Η επαγγελματική ασφάλεια για τον ίδιο και τη σύζυγό του έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφασή του. «Η γυναίκα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ. Έχει σίγουρη εργασία στην εφορία της Φραγκφούρτης. Επιλέξαμε να ζήσουμε στη Φραγκφούρτη επειδή και στους δυο μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε ταυτόχρονα δύο σίγουρες και καλές δουλειές, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ίσως να μην ήταν εύκολο να εργαστεί η γυναίκα μου στην Ελλάδα σαν εφοριακός όπως εγώ εδώ ως αστυνομικός. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και πιστεύω ότι μπορούμε οργανωμένα και δυναμικά να ξεκινήσουμε την οικογένειά μας».

Τα καθήκοντά του είναι ο έλεγχος διαβατηρίων και οι περιπολίες εντός του αεροδρόμιου. Όπως λέει, οι διαδικασίες είναι διαφορετικές και παραδέχεται ότι έχει πολλά να μάθει. Του ζητήσαμε να συγκρίνει τις συνθήκες εργασίας στη Γερμανία με αυτές στην Ελλάδα. Μετά από αρχικό δισταγμό, απάντησε άκρως διπλωματικά: «Θα μπορούσα να πω με λίγα λόγια ότι είναι εμφανέστατη η διαφορά στην οργάνωση. Μόνο αυτό. Όχι ότι νιώθω καλύτερα ή χειρότερα. Κάθε χώρα, κάθε τόπος, κάθε υπηρεσία έχει τα καλά και τα κακά της. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να συγκρίνω τις δύο υπηρεσίες και πόσο μάλλον τις δύο χώρες. Γιατί η μία είναι η πατρίδα που μεγάλωσα και η άλλη είναι αυτή που σκοπεύω να ζήσω τα υπόλοιπά μου χρόνια».

Ο Χαρίλαος Κυριακίδης δεν νιώθει ότι του λείπει κάτι στη Γερμανία. «Σίγουρα έχουμε λιγότερο ήλιο εδώ», σχολιάζει με χιούμορ και αυτοπαρηγορείται λέγοντας ότι η Ελλάδα απέχει μόλις 2,5 ώρες από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης.




Πηγή: Deutsche Welle, thetoc.gr




Πουλήθηκε για 243.000 δολάρια το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ [photo]




Το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Αλδόλφος Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να δίνει τις εντολές για τις εκτελέσεις εκατομμυρίων Εβραίων, πουλήθηκε για 243.000 δολάρια σε δημοπρασία των ΗΠΑ.

Η ταυτότητα του αγοραστή, που έκανε προσφορά μέσω τηλεφώνου, δεν έχει αποκαλυφθεί. Η προσφορά πάντως, ξεκίνησε από τις 100.000 δολάρια.

Το κόκκινο τηλέφωνο, το οποίο έχει χαραγμένο το όνομα του ηγέτη των Ναζί, βρέθηκε στο καταφύγιό του στο Βερολίνο το 1945.



Οι Σοβιετικοί στρατιώτες το έδωσαν στον Βρετανό αξιωματικό Σερ Ραλφ Ράινερ ως αναμνηστικό λίγο μετά την παράδοση της Γερμανίας.

Οι επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών ανέφεραν πως το τηλέφωνο ήταν ένα «όπλο μαζικής καταστροφής» που είχε χρησιμοποιηθεί από τον Χίτλερ για να δίνει τις εντολές για τις εκτελέσεις εκατομμυρίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του πολέμου. 




Πηγή: BBC, ethnos.gr


Ο Τόσκας σε τόσες επιθέσεις σιωπούσε μετά την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μέχρι αποσταθεροποίηση της χώρας


Θυμόμαστε τον κ. Αλέξη Τσίπρα προχθές στην βουλή που είπε ότι η μια συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών για την εγκληματικότητα δεν είναι επίκαιρη!!!

Αααααααααα..... όλα και όλα η χθεσινή επίθεση δεν είναι σας τις εκατοντάδες άλλες που γίνονται καθημερινά με κίνδυνο της ζωής πολιτών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας και γύρω απο τα Εξάρχεια. Η χθεσινή επίθεση έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μιλάει και εκφράζει τις ανησυχίες του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μέχρι και  «συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας» βλέπει ο Τόσκας και εξοργίζει τους πολίτες που τώρα ανησυχεί και μέχρι προχθές δεν έβλεπε τίποτα.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα», είπε υπουργός.

Ο κ. Τόσκας παραδέχεται πλέον ενώ έλεγε άλλα μέχρι το Σάββατο πως «κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς» είπε ότι «έχουν γίνει πιθανότατα και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης», ενώ επεσήμανε ότι «είναι γνωστό πότε πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τι έγινε από το ‘08 και την περίοδο της κρίσης».

«Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες», δήλωσε.


All Star Game 2017: Ο Αντετοκούνμπο τους άφησε με... ανοικτό το στόμα! [vid]



“Τρέλανε” κόσμο, συμπαίκτες και αντίπαλους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “σημάδεψε” το All star Game της Νέας Ορλεάνης με το “freak” κάρφωμα του.

Ήταν η στιγμή που “πέταξε” πάνω από τον Στεφ Κάρι, καρφώνοντας εντυπωσιακά στο καλάθι της Δύσης.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν τραβούσε τα μαλλιά του, ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν δεν μπορούσε να το πιστέψει αυτό που έβλεπε, ενώ οι Κάιλ Λάουρι και ο Καρμέλο Άντονι απλά... έμειναν με το στόμα ανοικτό!

Όσον αφορά τον Κάρι, ακόμα θα αναρωτιέται τι ήρθε από πίσω του!




Πηγή : newsit.gr


35 οι προσαγωγές για τις μολότοφ στον ΣΥΡΙΖΑ! Όπου αλλού δεν γίνεται ούτε μία σύλληψη





Δεκάδες επιθέσεις κουκουλοφόρων, μασκοφόρων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έξω από το Πολυτεχνείο και εναντίον ιδιωτικών περιουσιών και μετά τις επιθέσεις οι αστυνομία αναζητά τους δράστες!!

Πάντα αναζητά τους δράστες στα γύρω στενά και στα Εξάρχεια και δεν τους βρίσκει!!

Εχθές είπαν να ρίξουν και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου πέντε μολότοφ οι γνωστοί - άγνωστοι, από τις 100 που ρίχνουν καθημερινά γύρω από τα Εξάρχεια και ξαφνικά δεν έψαχναν να τους βρουν κάποιους βρήκαν!! Είχαμε 35 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις.

30 άτομα επιτέθηκαν κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, 35 προσαγωγές έγιναν για την επίθεση!! Ξαφνικά όλα δούλεψαν και η αστυνομία έκανε την δουλειά της με υπερβάλλον ζήλο μάλιστα που απέδωσε με προσαγωγές που ίσως κάποιες γίνουν και συλλήψεις.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

Δυστυχώς ο μόνιμος στόχος αυτών των κακοποιών οι αστυνομικοί είχαν ένα τραυματία ευτυχώς ελαφρά.

Οι δύο από τις πέντε μολότοφ είχαν στόχο τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι φωτιές σβήστηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς και ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 30 άτομα άτομα ντυμένα μασκαράδες έριξαν πέντε βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.


Αλβανία: Η αντιπολίτευση θα απέχει από το Κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί ο Ράμα



Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί νέα υπηρεσιακή η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου

Την δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων απέναντι από τον πρωθυπουργικό μέγαρο, το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του και να απέσχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου. 

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από χτες στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της δεξιάς.

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι "με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα".

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης η οποία έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη.



Πηγή : protothema.gr


Επιχειρήσεις πληρώνουν με κουπόνια αντί για μισθό



Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» έξι στις δέκα προσλήψεις κάθε μήνα είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, με ανάλογη επίδραση στα εισοδήματα των εργαζομένων, για να μην αναφερθούμε στην «ευελιξία» που μεγαλώνει.

Περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι λαμβάνουν τμήμα της αμοιβής τους με κουπόνια που εξαργυρώνουν σε σούπερ μάρκετ, μέτρο που αφορά κυρίως τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Τα κουπόνια αντικαθιστούν το 20 - 25% του μισθού και σε ετήσια βάση φτάνουν αθροιστικά τα 300 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι το ποσό αυτό, μέχρις ενός ορίου, είναι αφορολόγητο για τις επιχειρήσεις και τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να επιβάλλουν κουπόνια αντί για μισθό στις πληρωμές.

Μάλιστα, από διάφορες πλευρές, το μέτρο παρουσιάζεται μέχρι και αναγκαστικό για τις επιχειρήσεις, για να γλιτώσουν, την επιβάρυνση που προκαλούν στο «κόστος εργασίας» η φορολογία και οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. 

Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται μια κατάσταση στην αγορά εργασίας όπου ακόμα κι αυτός ο κουτσουρεμένος μισθός, όταν θα καταβάλλεται, θα δίνεται σε είδος και όχι σε χρήματα, συμβάλλοντας και μ' αυτόν τον τρόπο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. 






Το All Star Game των ρεκόρ και του Γιάνναρου!





Το 66ο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, υποκλίθηκε στο ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σημείωσε 30 πόντους, ενώ σημειώθηκαν... ένα κάρο ρεκόρ! 

Μπορεί η Δύση να επικράτησε της Ανατολής με 192-182 αλλά το τελικό σκορ πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Ήταν το All Star Game των ρεκόρ και του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Έλληνας φόργουορντ αν ήταν νικητής του ματς θα ήταν και ο MVP του αγώνα! Ναι καλά διαβάσατε. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής και εκείνος που έκλεψε την παράσταση χάρη στις καρφωματάρες του και τη νοοτροπία του... νικητή! Ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να φανεί ανταγωνιστικός παίζοντας και άμυνα στα ίσια.

Και αυτό σε ένα ματς... παρωδία όσον αφορά τις άμυνες, με γνώμονα το θέαμα, τα καρφώματα και το υψηλό σκορ! Μπορεί να μην είχαμε 200άρα αλλά οι 374 πόντοι στο σύνολο ξεπέρασαν τους 369 από το περσινό All Star Game.

Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο Άντονι Ντέιβις με τη σειρά του κατάφερε να «σπάσει» το... στοιχειωμένο ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν από το All Star Game του 1962! Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς με 52 πόντους (!!) και άφησε στην ιστορία τους 42 πόντους του αείμνηστου Wilt the Stilt. Γι' αυτόν τον λόγο πήρε τον τίτλο του MVP, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να ισοφαρίζει τους 41 πόντους του από το 2015.

Όμως ο Γιαννης ήταν χάρμα ιδέσθαι αφού στο πρώτο του All Star Game ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους εχοντας άψογα στατιστικά με 14/16 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και κανένα λάθος.

Και εκείνος από τη πλευρά του πρόσφερε πλούσιο θέαμα και έβαλε γερή υποθήκη για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης την επόμενη χρονιά στο Λος Άντζελες.

Πατήστε επάνω στους πίνακες




Πηγή : gazzetta.gr


«Έχω μετανιώσει που κατέβασα την ελληνική σημαία στα Ίμια»



Σάββατο 27 Ιανουαρίου 1996. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη Τζεσούρ Σερτ μαζί με έναν συνάδερφό του και έναν εικονολήπτη του τηλεοπτικού σταθμού Canal D, που επίσης ανήκει στο όμιλο Dogan, αποβιβάζονται στα Ίμια και κατεβάζουν την Ελληνική σημαία. Η συνέχεια είναι γνωστή… Σήμερα 21 χρόνια μετά, μιλώντας στο πρώτο θέμα, ο Σέρτ δηλώνει μετανιωμένος χαρακτηρίζοντάς «αστεία ανάμνηση» την ενέργεια του. Έχοντας εγκαταλείψει πλέον την δημοσιογραφία, ο πάλαι ποτέ ρεπόρτερ της Χουριέτ -και εθνικός ήρωας στην Τουρκία λόγω σημαίας- αποφεύγει σήμερα να μιλάει για όσα συνέβησαν στα Ίμια. Ωστόσο και τα λίγα που λέει έχουν το δικό τους νόημα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τον κάλεσε εκείνο το πρωινό εσπευσμένα ο διευθυντής της εφημερίδας Ερτουγρούλ Οζκόκ προκειμένου να του αναθέσει μια δημοσιογραφική αποστολή που θα τον έκανε γνωστό σε ολόκληρη την χώρα. Κρατώντας μια μεγάλη τουρκική σημαία τα χέρια- όπως έγινε γνωστό αργότερα, του την έδωσαν από τα γραφεία της Χουριέτ στη Σμύρνη- επιβιβάστηκε με έναν δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη του Canal D στο ελικόπτερο και πέταξαν για τα Ίμια κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπου και κατάφεραν να προσγειωθούν, μετά τις επίμονες προσπάθειες του πιλότου.

«Καταδρομικά» -χωρίς να σβήσει η μηχανή του ελικοπτέρου και με τον έλικα να γυρίζει- δημοσιογράφοι και εικονολήπτης πήδηξαν στο έδαφος και κινήθηκαν αστραπιαία προς τον ιστό κατεβάζοντας την Ελληνική σημαία και ανεβάζοντας στην συνέχεια την τουρκική , πυροδοτώντας έτσι την κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Την επόμενη μέρα η Χουριέτ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πόλεμος σημαιών». Όπως λέει ο Σερτ, δεν πίστευε πως η προκλητική του ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες. Κάτι που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια αποφεύχθηκε στο παρά πέντε αλλά με τρεις Έλληνες αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού νεκρούς και «γκριζάρισμα» των βραχονησίδων. «Πραγματικά αισθάνομαι μετανιωμένος για το γεγονός, όπως και ο Ερτουγρούλ Οζκόκ, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της Χουριέτ… Αισθάνομαι άσχημα και το έχω μετανιώσει λέει, χαρακτηρίζοντας «αστείο» το γεγονός.

Τι απέγινε όμως η Ελληνική σημαία που κατέβασε από τον ιστό και πήρε μαζί του επιστρέφοντας με το ελικόπτερο στην Σμύρνη ο Σερτ; Πρόκειται για την σημαία που είχαν υψώσει δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 1996, ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μαζί με συμπατριώτες του ως απάντηση στις εδαφικές αξιώσεις της Τουρκίας στις βραχονησίδες Ίμια. Όπως λέει η σημαία παραδόθηκε από τον ίδιο τον διευθυντή της Χουριέτ στο Ελληνικό προξενείο στην Σμύρνη αλλά εκπρόσωποι του αρνήθηκαν να την παραλάβουν για ευνόητους λόγους. «Αν οι ελληνικές προξεκινές αρχές αποδέχονταν τη σημαία θα ήταν σαν να παραδέχονταν πως ηττήθηκαν στα Ίμια. Έτσι δεν τη δέχτηκαν και η σημαία επέστρεψε στα γραφεία της Χουριέτ», θυμάται ο Σερτ. «Πιστεύω πως Ερτουγρούλ έχει στο συρτάρι του την σημαία. Νομίζω πως θα πρέπει να την παραδώσει» λέει ο χωρίς να αποκαλύπτει τι θέλει να κάνει την σημαία που κάποτε υψώθηκε στα Ίμια και έχει στην κατοχή του.

Το 1996 ο Σερτ ταξίδεψε στην Ελλάδα με την παρθενική πτήση της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Pegasus με δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα με βίζα που είχε εξασφαλίσει από το Ιταλικό προξενείο στην Σμύρνη. Όταν η τότε Ελληνίδα πρόξενος, Χαρά Σκολαρίκου που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει στην πανηγυρική πτήση, αντιλήφθηκε την παρουσία του Σερτ στο αεροπλάνο, διαμαρτυρήθηκε χωρίς να εισακουστεί με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει. Μετά το περιστατικό αυτό ο Σερτ χαρακτηρίστηκε και επίσημα για τις ελληνικές αρχές ως «persona non grata» στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα. «Πιστεύω πως είναι ανούσιο. Ειλικρινά ελπίζω να λυθεί το θέμα. Έχουν περάσει 21 χρόνια και πρέπει να του το έχουν συγχωρέσει. Φανταστείτε πως οι άνθρωποι που μου ζήτησαν να το κάνω είναι ελεύθεροι και ταξιδεύουν στην Ελλάδα αλλά εγώ δεν μπορώ» λέει και ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δει με ενδιαφέρον το θέματα. «Δεν είμαι τρομοκράτης ή κατάσκοπος. Η οικογένεια μου και εγώ μένουμε στο Τσεσμέ, απέναντι από την Χίο και το καλοκαίρι δεν μπορούμε να πάμε στο νησί γιατί φοβόμαστε τι μπορεί να συμβεί. Σκοπεύω να γράψω ένα γράμμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , ώστε να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα. Μου λείπουν πολύ ο Ελληνικός λαός, η κουλτούρα του, το φαγητό, η μουσική» μάλιστα ο Σερτ δηλώνει και θαυμαστής του κ. Τσίπρα. Πιστεύει πως θα βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

« Πιστεύω πως ο κ. Τσίπρα ακολουθεί σωστή πολιτική και είναι καλός σε αυτό που κάνει. Πραγματικά τον παρακολουθώ με ενδιαφέρων και τον θαυμάζω». Σχολιάζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης στα Ίμια και στο Αιγαίο γενικότερα, ο Σερτ τις αποδίδει σε μια προσπάθεια «επίδειξης ισχύος για εσωτερική κατανάλωση» , αφήνοντας εμμέσως μομφές κατά της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην χώρα, εν όψει και του δημοψηφίσματος του Απριλίου, το οποίο πιθανόν να δώσει στον Ερτογάν προνόμια σουλτάνου. «Θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε ως επίδειξη ισχύος ή μια προσπάθεια προβολής της δύναμης μας για εσωτερική κατανάλωση ή ίσως για μια διαμόρφωση της εσωτερικής ατζέντας με σκοπό την αντιστροφή των αρνητικών δεδομένων στην συγκεκριμένη στιγμή. Τελικά πιστεύω πως είναι ανούσιο να, αφού σύντομα θα εκτοπιστεί από την ατζέντα». Σχολιάζοντας τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δηλώνει αισιόδοξος πως θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική. « Υπήρξαν προβλήματα και θα υπάρχουν στο μέλλον. Ωστόσο είμαστε γείτονες και πρέπει να ζήσουμε δίπλα-δίπλα χωρίς εντάσεις και πολεμικές κραυγές. Οι επαφές, ο πολιτισμός, το εμπόριο, ο τουρισμός, πρέπει να αυξηθούν. Δεν υπάρχει λόγος για φθηνή πολιτική. Δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις».



Πηγή : eu.greekreporter.gr


Σήμερα το Eurogroup: Ζητούν προληπτικά μέτρα «τώρα» και για μετά το 2018



Τέσσερις εβδομάδες «κόλαση» για να περάσουν τα νομοσχέδια - «Στα μέτρα τους» θέλουν Εργασιακά, Ενέργεια και «κόκκινα δάνεια» οι δανειστές - Βγάζουν «μαχαίρια» Αθήνα και Κομισιόν κατά Τόμσεν και ΔΝΤ

Με την ευχή για «καλή επιτυχία» στην διαπραγμάτευση, που ακούστηκε από την καμπίνα του πιλότου στα μεγάφωνα του αεροσκάφους της γραμμής που τους μετέφερε στις Βρυξέλλες, προσέρχονται οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στη αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Λίγο πριν -αν και ως το βράδυ χθες δεν είχε επισημοποιηθεί κάτι συγκεκριμένο- σχεδιάζεται να υπάρξει ένας τελικός γύρος συναντήσεων με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον πρόεδρο Ντάισελμπλουμ, για να αποτυπωθεί το σημείο εκκίνησης και να τεθούν τα χρονικά –και όχι μόνον- όρια της διαπραγμάτευσης.

Δίνουν υπόσχεση, ζητάνε μέτρα

«Επιτυχία» θεωρούν στην κυβέρνηση μια συμφωνία «στο παρά πέντε» για τον οδικό χάρτη προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις αρχές του Μαρτίου. Θέλουν συμφωνία-πακέτο και ανταλλάγματα «χέρι με χέρι» για αξιολόγηση, χρέος, πλεονάσματα και τον νέο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, ο Τόμας Βίζερ, ο άνθρωπος που γνωρίζει, χειρίζεται και προετοιμάζει  τα πάντα γύρω από την διαπραγμάτευση «από μέσα», ως πρόεδρος του Euroworking Group, στέλνει ασυνήθιστα αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα. Το μήνυμα είναι «συζητήσεις τέλος, πείτε "ναι" στα μέτρα και ψηφίστε τα τώρα και προκαταβολικά, για το 2018 και μετά, ώστε να γυρίσουν στην Αθήνα οι θεσμοί». Προειδοποιεί πως η καθυστέρηση ίσως φέρει χειρότερη συμφωνία και τονίζει πως δεν είμαστε ούτε καν στο «σημείο εκκίνησης», αλλά ίσως προλαβαίνουμε συμφωνία σε ένα μήνα!

Οι δανειστές, δια στόματος Βίζερ:

·Προτάσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απομονώνουν από τα υπόλοιπα θέματα

·Θέλουν πρώτα να επιστρέψει η Τρόικα και μέτρα λιτότητας για το 2018 προκειμένου να κλείσει η 2η αξιολόγηση

·Ζητούν δέσμευση για προνομοθέτηση των μέτρων από φέτος και για μετά το 2018, με μειώσεις σε συντάξεις και στο αφορολόγητο

·Προσφέρουν όμως ένα περίγραμμα δεσμεύσεων για ελάφρυνσης χρέους (και στόχων στα πλεονάσματα ίσως) που θα αποτελέσει την «βάση εκκίνησης» -αλλά όχι την οριστική συμφωνία- για το τελικώς θα αποφαστεί στους επόμενους μήνες και θα ισχύσει μετά το 2018.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ποντάρουν πολλά όμως και στο σχέδιο απομόνωσης του ΔΝΤ, επιχειρώντας συστηματικά να εκθέσουν τον (παλαιό γνώριμο) Πόουλ Τόμσεν και τις «παράλογες απαιτήσεις» του Ταμείου. Σύμμαχό τους έχουν την Κομισιόν, που υπερασπίζεται και εποπτεύει τα στοιχεία που παράγει η Αθήνα. Και ο κ.Τόμσεν όμως, που επιμένει για 4 δισ. πρόσθετα μέτρα, διαμήνυσε πως μπορεί να αναθεωρήσει, όχι γιατί δέχεται πως έκανε λάθος, αλλά αν η Αθήνα του δώσει καινούργια στοιχεία που να δικαιολογούν μια τέτοια στροφή του Ταμείου.

«Στα 11 βήματα» η συμφωνία

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως έχουν περιθώριο 4 εβδομάδες για να φτάσουν σε πολιτική συμφωνία για κλείσιμο της αξιολόγησης, ως το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου -που είναι και ο τελικός «σταθμός» για να μη μπει η χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Αυτό σημαίνει ότι με διαδικασίες-εξπρές προλαβαίνουν να φέρουν στη Βουλή τα νομοσχέδια για 12 εκκρεμή προαπαιτούμενα (από τα συνολικά 15) στα οποία θα κριθεί πότε θα επιστρέψει  η Τρόικα και αν θα υπάρξει «τεχνική συμφωνία» πριν τις 9 Μαρτίου.

Τα πρώτα 8 νομοσχέδια και τα μέτρα για το δημοσιονομικό κενό του 2017-2018 είναι σχεδόν έτοιμα για να λάβουν την έγκριση των θεσμών, αλλά ανοικτά παραμένουν τα μέτωπα στα  Εργασιακά, την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στα δύο τελευταία πάντως, διαφαίνεται πως οι θεσμοί θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους.

Συμπληγάδες

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει και η εγχώρια αγορά ήδη ασφυκτιά. Η αβεβαιότητα έχει επαναφέρει την Οικονομία σε ύφεση και εάν χάσει η χώρα το «ραντεβού» με την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στις  9 Μαρτίου, η επόμενη στάση θα είναι στις 27 Απριλίου, δηλαδή ενάμισι μήνα μετά. Σε τέτοια περίπτωση, μπαίνουν σε κίνδυνο η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ και η προοπτική ανάκαμψης, αλλά και το σχέδιο για έκδοση ομολόγου τον Μάιο ή Ιούνιο.  Αν η επιστροφή της Ελλάδα στις αγορές μετατεθεί για αργότερα, τίθεται εν αμφιβόλω και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο στα μέσα του 2018. 

Καθώς όμως κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται ακόμα μακριά από συμφωνία,  ο κίνδυνος είναι να μην κλείσει ούτε στις 20 Μαρτίου η αξιολόγηση. Ειδικά μάλιστα εάν οι διαδικασίες «σκαλώσουν» στις εκλογές της Ολλανδίας (15 Μαρτίου) εφόσον η πολιτική αντιπαράθεση, η διάλυση του Κοινοβουλίου της χώρας και ενδεχόμενη άνοδος ακραίων πολιτικών τάσεων και κομμάτων, μπορεί να «μπλοκάρουν» τις διαδικασίες χρηματοδότησης της Ελλάδας (ή και την συνολική διαπραγμάτευση) οι οποίες θα πρέπει να κυρωθούν και από την ολλανδική βουλή.



Πηγή : protothema.gr