Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βασίλης Κικίλιας : Οι πολίτες όμηροι των “γνωστών – αγνώστων” μπαχαλάκηδων




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για την πυρπόληση τριών τρόλεϊ από κουκουλοφόρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι απαράδεκτη και επιδεινούμενη.

  Η καρδιά της πρωτεύουσας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. 

 Οι πολίτες είναι όμηροι των “γνωστών – αγνώστων” μπαχαλάκηδων, οι οποίοι – λόγω της ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

   Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Και αυτήν δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι ιδεοληψίες τους, όπως έχει αποδειχθεί επί δύο χρόνια, είναι πιο σημαντικές από την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

 Η δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόλυτη: Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


Νέα «καρφιά» Σόιμπλε για εξαγγελίες Τσίπρα: Οι Θεσμοί λένε όχι



«Η αρχική απάντηση είναι "όχι". Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», είπε, προσθέτοντας πως η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

Nέες βολές από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup για το ελληνικό ζήτημα, μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Με δηλώσεις του στην Die Zeit, ο Β. Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχουν ερωτηθεί για την άποψή τους ως προς το αν η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της.

«Η αρχική απάντηση είναι "όχι". Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», είπε, προσθέτοντας πως η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

Επικριτική η έκθεση των Θεσμών για τις παροχές Τσίπρα 

Εν τω μεταξύ, λίαν επικριτική προς την ελληνική κυβέρνηση τόσο για τον τρόπο όσο και για το είδος των παροχών που ανακοίνωσε λίγο πριν τις γιορτές, είναι η επίσημη έκθεση των τεσσάρων Θεσμών (EKT, ESM, ΔΝΤ, ΕΕ). 

Η έκθεση που έχει ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Euro Working Group, όπως και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 16:00 ώρα Ελλάδας, υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, οι θέσεις Ελλάδας - δανειστών δεν απέχουν πολύ και ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση έως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. 

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική Handelsblatt σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους προκάλεσε «σημαντικές ανησυχίες» για το αν η κυβέρνηση τηρεί τους όρους της συμφωνίας. 

«Οι επιπρόσθετες πληρωμές μπορούν να προκαλέσουν προσδοκίες στους συνταξιούχους ότι τέτοιου είδους πληρωμές θα επανηληφθούν και στο μέλλον θα εξομαλύνουν τις συνέπειες των μεταρρυθμίσεων. Είναι όμως αμφίβολο αν αυτό το πακέτο παροχών θα ανακουφίσει από τις πιο σκληρές δυσκολίες». 

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η έκθεση ασκεί κριτική στο γεγονός ότι δεν προηγήθηκε συνεννόηση.

«Οι ελληνικές Αρχές κατά την προηγούμενη αποστολή τους ενημέρωσαν τους θεσμούς ότι σκέφτονταν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μέρος της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά από τότε δεν έγινε καμία συζήτηση ή αναλυτική πρόταση», αναφέρει απόσπασμα της έκθεσης που επικαλείται η εφημερίδα στην ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες 



Πηγή : thetoc.gr


Συγγενείς των θυμάτων με την αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα:Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη



«Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη», λέει η αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου -«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου ή αν τον δει ο γιος της», λέει ο θείος της Γαρυφαλλιάς Γιούργα

Όλοι το ήξεραν αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουν να πιστέψουν πως ο δολοφόνος των αγαπημένων τους ανθρώπων, βρίσκεται πλέον ελεύθερος απολαμβάνοντας τη ζωή που ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του, στέρησαν από τα θύματά τους.

Είναι γεγονός, ο Ασημάκης Κατσούλας, από χθες είναι ελεύθερος ύστερα από 23 χρόνια. Ο αρχισατανιστής της Παλλήνης όπως τον χαρακτήρισαν βγήκε από τη φυλακή των Χανίων όπου βρισκόταν γεμίζοντας με αγανάκτηση και θυμό τους συγγενείς των θυμάτων του.

Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Η Αναστασία Συροπούλου, αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου μίλησε στο protothema.gr εκφράζοντας την πικρία αλλά και την αγανάκτησή της: «Εγώ και η οικογένειά μου απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Τέλος. Όταν κάποιος που έχει δολοφονήσει δυο ανθρώπους με τόσο άσχημο τρόπο, αποφυλακίζεται, για μένα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Επομένως ότι και να πω είναι λίγο». 

Ήταν 28 Δεκεμβρίου 1993 όταν έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των συγγενών της αγνοούμενης Θοδώρας Συροπούλου, οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεση. Δυο γυναίκες είχαν γίνει θυσία στο βωμό των σκοτεινών δυνάμεων του σκότους, από τα χέρια δυο νεαρών αγοριών με τη βοήθεια μιας 18χρονης φίλης τους. Ο 20χρονος Ασημάκης Κατσούλας και ο 19 χρόνος Μανώλης Δημητροκάλης οπαδοί του Εωσφόρου, γνωστοί ως οι σατανιστές της Παλλήνης, ομολόγησαν το φρικτό έγκλημά τους. Είχαν ξεκινήσει τις δολοφονίες τους τον Αύγουστο του 1992.

Πρώτο τους θύμα, η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου που έχασε τη ζωή της με τον πιο ειδεχθή τρόπο στις 27 Αυγούστου 1992. Ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μανώλης Δημητροκάλης οδήγησαν τη 14χρονη στο Σέσι Κορωπίου όπου αφού την έγδυσαν, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια αφού ο Κατσούλας ασέλγησε στο νεκρό κορμί της, με τη βοήθεια του Δημητροκάλη την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν.


Μάκης Γιούργας: Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια

Ο κ. Μάκης Γιούργας θείος της Γαρυφαλλιάς ενός ακόμη θύματος των σατανιστών σοκαρισμένος μαθαίνοντας για την αποφυλάκιση του Κατσούλα δήλωσε στο protothema.gr: «Αυτό που με στεναχωρεί πολύ και με προβληματίζει είναι αν κάποιος από την οικογένεια συναντηθεί τυχαία με αυτόν τον άνθρωπο, αν μπορώ να τον πω άνθρωπο, αλήθεια τι θα γίνει; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις; Δεν ξέρω και εγώ πως θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου. Δεν θα μπορώ να ελέγξω τις κινήσεις μου εκείνη τη στιγμή. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω βλέποντάς τον ελεύθερο. Χάσαμε ανθρώπους αγαπητούς. Ο γιος της Γαρυφαλλιάς έχασε τη μητέρα του. Τώρα είναι άντρας ολόκληρος αυτό το παιδί. Αν δει τυχαία έξω ελεύθερο τον δολοφόνο της μάνας του, θα είναι ωραίο αυτό; Εφόσον καταδικάστηκε δισ. ισόβια να παραμείνει μέσα. Τι σημαίνει κάνω κάποια χρόνια φυλακή και μετά βγαίνω έξω. Προφανώς η δικαιοσύνη άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει. Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια. Ποιος είναι ο λόγος να λέει η δικαιοσύνη ισόβια από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται. Τότε να πάω κι εγώ να κάνω ένα έγκλημα να κάτσω 20 χρόνια μέσα και μετά να βγω έξω και να είμαι ελεύθερος. Κάποιοι λένε ότι τιμωρήθηκε αρκετά αυτός. Αφού τιμωρήθηκε αρκετά ας φέρει πίσω τον άνθρωπο που σκότωσε. Άρα δεν τιμωρήθηκε αρκετά. Η ποινή του είναι δισ. ισόβια το ξαναλέω».


Και οι τρεις σατανιστές της Παλλήνης απολαμβάνουν την ελευθερία τους γεγονός που εξοργίζει τους συγγενείς των δύο θυμάτων. Από αριστερά: Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη


Καρτέρι θανάτου

Τον Απρίλιο του 1993 Κατσούλας και Δημητροκάλης συναντήθηκαν τυχαία με την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο. 

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί όπου και τη βίασαν. Το αποτρόπαιο έγκλημά τους το ολοκλήρωσε ο Κατσούλας συνθλίβοντας το κρανίο της με μια πέτρα ώστε να μην μπορούν να την αναγνωρίσουν οι αρχές.

Λίγους μήνες αργότερα και μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συγγενών της Θεοδώρας Συροπούλου να λύσουν το κουβάρι της εξαφάνισης της, οι αρχές φτάνουν στα ίχνη των δυο δραστών. Οι συλλήψεις τους αφήνουν άφωνο όλο το πανελλήνιο. Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον σατανισμό. Μαθαίνει για τις τελετές, τις θυσίες στο σατανά, τους βιασμούς, την επίκληση πνευμάτων αλλά και τα φρικτά εγκλήματα που διέπρατταν οι λάτρεις του εωσφόρου.

Οι εικόνες από τη σπηλιά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες με τα κέρινα ομοιώματα και τις φωτογραφίες ανθρώπων καρφιτσωμένες πάνω σε αυτά προκάλεσαν, ανατριχίλα,  τρόμο και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. 

Ποια ήταν η συμμορία των σατανιστών της Παλλήνης

Στη δεκαετία του 1990 το όνομα του σκορπούσε ρίγη τρόμου. Το παιδί του Εωσφόρου ή ο «μαύρος άγγελος» όπως του άρεσε να τον αποκαλούν με τα μακάβρια εγκλήματα και τις θυσίες στο όνομα του Σατάνα, βρίσκεται πλέον εκτός των φυλάκων. Από χθες ο αρχηγός της συμμορίας των σατανιστών, ο Ασημάκης Κατσούλας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας.

Ο έρωτας Κατσούλα - Μαργέτη και το τελευταίο τους βράδυ

Ξημερώματα 23 Δεκεμβρίου του 1993. Σε ένα μπαρ της οδού Διοχάρους στην περιοχή του Κάραβελ μια παρέα λικνίζεται στις νότες της ποπ μουσικής. Ανάμεσά τους και η Δήμητρα Μαργέτη. Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν τέσσερις το πρωί όταν η βαριά σιδερένια πόρτα του καταστήματος ανοίγει και εμφανίζεται ο 21χρονος τότε Ασημάκης Κατσούλας. 

Η 18χρονη αμέσως αφήνει τα υπόλοιπα άτομα με τα οποία διασκέδαζε και σπεύδει στο πλευρό του νεαρού άνδρα με το διαπεραστικό βλέμμα. Η πανέμορφη Δήμητρα θα μείνει μαζί του ως τη στιγμή που θα αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα ο αρχισατανιστής της Παλλήνης για όση ώρα παρέμεινε στο μπαρ σαρώνει διαρκώς το χώρο. Γύρω στις έξι το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου τα δύο μέλη της συμμορίας των Σατανιστών θα φύγουν από το μαγαζί. 

Εκείνο το βράδυ όμως ήταν το τελευταίο που θα περνούσαν μαζί, καθώς λίγες ώρες αργότερα θα συλλαμβάνονταν από τις αστυνομικές αρχές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994 ο Ασημάκης Κατσούλας, η Δήμητρα Μαργέτη, αλλά και ο Μάνος Δημητροκάλης θα βρεθούν απέναντι από τους αστυνομικούς καθώς ο τρίτος της παρέας θα προσέλθει οικειοθελώς στις διωκτικές αρχές και θα ομολογήσει τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1994, οι τρεις νεαροί σατανιστές, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημελλειοδικών, οδηγήθηκαν στον 19ο τακτικό ανακριτή για την απολογία τους.

Οι απολογίες, οι ομολογίες και η προφυλάκιση

Ο Ασημάκης Κατσούλας, στην εξάωρη απολογία του, προσπάθησε να διαψεύσει τις μαρτυρίες των συγκατηγορουμένων του, που τον υποδείκνυαν ως «εγκέφαλο» της συμμορίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εκτελούσε απλά εντολές. Μάλιστα έδωσε στον ανακριτή τα ονόματα πέντε επιπλέον ανθρώπων, διευρύνοντας έτσι το κύκλωμα των σατανιστών. Ο Δημητροκάλης με τη σειρά του ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά και ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Θ. Συροπούλου. 

Από την πλευρά της η 18χρονη Μαργέτη, υποστήριξε και αυτή πως είχε πέσει θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού του Κατσούλα. Οι τρεις τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ύστερα από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ως άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων από μέρους τους και ως ύποπτοι φυγής. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών στις 8 Ιουνίου 1995. Την 1η Ιουλίου 1995 το δικαστήριο καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών. Επίσης, τον Μάνο Δημητροκάλη σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.

Η Μαργέτη και ο Δημητροκάλης αποφυλακίζονται το 2001 και 2009 αντίστοιχα, ενώ ο μόνος που θα παραμείνει σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης. Χθες όμως ο Ασημάκης Κατσούλας πήρε κι αυτός με τη σειρά του το αποφυλακιστήριο από τις αγροτικές φυλακές της Αγιάς Χανίων μετά από δέκα διαδοχικές αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Οι επιστολές του «Μαύρου Άγγελου» σε ανυποψίαστα κορίτσια όσο ήταν στη φυλακή
Αν και δήλωσε ενώπιον των δικαστών μετανιωμένος για τις πράξεις τους, οι ενέργειες του έδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Ενα χρόνο μετά την καταδίκη του κι ενώ βρίσκονταν στις φυλακές της Λάρισας αλλήλογραφούσε με ανυποψίαστα κορίτσια από την περιοχή της Παλλήνης.

Στις επιστολές του ο Ασημάκης Κατσούλας έκανε συνεχώς σατανιστικές αναφορές, και έδειχνε τις... υπερφυσικές ικανότητες του. Σε μια από αυτές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες παραλίγο να με κλείσουν στο Πειθαρχικό εξαιτίας ενός "νταή" που πίστεψε πως εγώ είμαι άλλο ένα συνηθισμένο παιδί. Δεν ξέρω τι έπαθε, εγώ πάντως δεν τον πείραξα για να μη χαλάσω τη διαγωγή μου. Μια ζαλάδα τον οδήγησε σε επιληψία και τώρα είναι στο νοσοκομείο της Λάρισας, στο νευρολογικό τμήμα... Παράξενο, τι να έπαθε ο φίλος μου; Ευχήσου του "περαστικά"», ανέφερε στο γράμμα του στο οποίο υπέγραφε ως «Μαύρος Άγγελος». Μάλιστα στο επίλογο της επιστολή του φιλοξενούσε μια φράση του Φάουστ: «Η γνώση μου με ενδυναμώνει να αναστήσω τις πόλεις των καταραμένων. Όλοι οι θησαυροί από τα Σόδομα ανήκουν σε μένα».



Πηγή : protothema.gr


Έβαλε την 10χρονη κόρη του να δει πορνό και ασέλγησε σε βάρος της



Σύλληψη 30χρονου, μετά από καταγγελία της συζύγου του. Τον έπιασε η γυναίκα του να ασελγεί στην κόρη τους.

Στα χέρια της αντρών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έπεσε ύστερα από καταγγελία της μητέρας, ένας 30χρονος Ρομά στα Άνω Λιόσια για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ίδιας της κόρης του, μόλις 10 ετών!

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 30χρονος σε κάποια χρονική στιγμή που είχε μείνει μόνος με την κόρη του, έβαλε μία ταινία πορνό στην τηλεόραση και ανάγκασε την κόρη του να την δουν μαζί, ενώ στη συνέχεια άρχισε να την θωπεύει και να ασελγεί σε βάρος της!

Εκείνη την χρονική στιγμή, μπήκε μέσα στο σπίτι η γυναίκα του και μητέρα του παιδιού, που μόλις είδε τις φρικτές πράξεις του 30χρονου έβαλε τις φωνές και πήρε το κοριτσάκι από τα χέρια του πατέρα της…

Η γυναίκα δεν έχασε χρόνο, κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια και στη συνέχεια συνελήφθη ο 30χρονος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εξετάζεται εάν ο δράστης έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες και κατά το παρελθόν.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Μήνυση κατά Πολάκη από Γεωργιάδη - Μανωλίδου



Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου. 

«Μετά την κατάθεση της μηνύσεώς μας, ο κ. Πολάκης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την άρση της ασυλίας του. Θα το πράξει;», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter. 

Η μήνυση Γεωργιάδη - Μανωλίδου : 







Σεισμική δόνηση 5,3 ρίχτερ στη Νίσυρο




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 08:03 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Νισύρου.





Συλλυπητήριες επιστολές Κ. Μητσοτάκη σε Πούτιν και Μέρκελ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, από την πρώτη στιγμή, τη θλίψη του για τα θύματα στο Βερολίνο και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. 

Έχει ήδη αποστείλει συλλυπητήριες επιστολές στον Πρόεδρο Πούτιν και την Καγκελάριο Μέρκελ.

 Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζει, ταυτόχρονα, ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα γεγονότα αυτά αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας.


Μέρκελ: «Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τον φόβο να μας παραλύσει»



Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο, που άφησε πίσω του 12 νεκρούς, πάνω από 50 τραυματίες και τη χώρα σε κατάσταση σοκ.

«Αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα τιμωρηθούν με τα σκληρότερα μέτρα που προβλέπει ο νόμος. Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, είμαι απογοητευμένη, σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη για τα όσα συνέβησαν χθες στο Βερολίνο. Ολόκληρη η χώρα στέκει ενωμένη θρηνώντας», δήλωσε η κ. Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα σε ένδειξη πένθους.

«Πρέπει να λειτουργούμε με την υπόθεση ότι το χθεσινό συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Θα ήταν ιδιαιτέρως απεχθές εάν ο δράστης αποδειχθεί πως ήταν μετανάστης», προσέθεσε. 

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τον φόβο να μας παραλύσει», ανέφερε η γερμανίδα Καγκελάριος, ενώ ανακοίνωσε πως αργότερα την Τρίτη θα μεταβεί στον τόπο του συμβάντος.

Το πρωί της Τρίτης η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την επίθεση: «Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε την γερμανίδα Καγεκλάριο πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη Γερμανία στις έρευνες», ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας.




Πηγές : REUTERS, kathimerini.gr


Ν.Δ.: Μνημείο ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών



Ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την στιγμή που η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δυσκολεύει και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 6,3 δις ευρώ τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 65% από τις αρχές του 2015, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Και αυτό παρά το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από τον Ιούλιο, αφού η Κυβέρνηση δημιουργεί, ταυτόχρονα, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους περίπου 1 δις ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.

“Εσωτερική στάση πληρωμών”, που εκτιμάται ότι θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. 

Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς».


Επίθεση από ένοπλο στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Άγκυρα



Ένας ένοπλος άντρας προσπάθησε να εισέλθει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα νωρίς σήμερα το πρωί πυροβολώντας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος συνελήφθη από την αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.


Παραμένει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ η Λαγκάρντ




«Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία", αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ αφού έλαβε υπόψιν της όλους τους σχετικούς παράγοντες επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής διευθύντριας Κρ. Λαγκάρντ να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της. 

"Υπό πλαισίου διακυβέρνησης του Ταμείου, ο γενικός διευθυντής διορίζεται από την εκτελεστική επιτροπή και εκτελεί τα καθήκοντά της υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων εποπτείας της, η Εκτελεστική Επιτροπή έχει συνεδριάσει τακτικά μετά το διορισμός της γενικής διευθύντριας το 2011, για να εξετάσει κατά πόσον οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία σχετικά με τη γενική διευθύντρια έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να οδηγήσει το Ταμείο. 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 



Πηγή : protothema.gr


Ο Τσίπρας ξορκίζει τις εκλογές με... προεκλογικές περιοδείες



Περιοδεία …προεκλογικών προδιαγραφών στην Κρήτη προγραμματίζει ο Πρωθυπουργός η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία και συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών

Μπορεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ξορκίζουν τις εκλογές και να κάνουν λόγο για κάλπες στο τέλος της τετραετίας το 2019, όμως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να συνεχίζει την πορεία προς τον Λαό λίγες ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και τον ερχομό του νέου έτους.

Ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη στην Νίσυρο όπου ανακοινώθηκε η πολιτική της κυβέρνησης για τα νησιά και η πρόθεσή της να κατοχυρώσει συνταγματικά την νησιωτικότητα, προγραμματίζει περιοδεία στην Κρήτη τις επόμενες δύο ημέρες. Στην διήμερη περιοδεία προεκλογικών προδιαγραφών που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί αύριο το νομό Ηρακλείου όπου αναμένεται να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους των αγροτών ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός  θα επισκεφθεί το Λασιθι και συγκεκριμένα την περιοχή της Κριτσάς, όπου θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον περιφερειάρχη. 

Ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει να επισκεφτεί αρχικά περιοχές και νησιά όπου είναι κάστρα του  ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κυβερνών κόμμα στην Νίσηρο έχει λάβει ποσοστό που ξεπερνά το 36% ενώ στο νομό Ηρακλείου και στον νομό Λασιθίου έχει λάβει ποσοστά πάνω από 45% και 39% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα χαμένα ποσοστά δημοφηλίας αξιοποιώντας το όπλο του Πρωθυπουργού που όμως και αυτός βλέπει να χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Παράλληλα ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στην Κρήτη θα επιδιώξει να μιλήσει σε …ασφαλές περιβάλλον με αγρότες της περιοχής σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ενόψει των προαναγγελθέντων κινητοποιήσεων των αγροτών τον Ιανουάριο του νέου έτους. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα έχουν προεκλογικό χρώμα καθώς η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί τις κάλπες ως διαπραγματευτικό όπλο προς την Ευρώπη και την Γερμανία που προσπαθούν να αποφύγουν μία ακόμα εστία πολιτικής έντασης στην Ευρώπη το 2017 όπου θα γίνου εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.  

Την ίδια στιγμή κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η Γερμανία …αδειάστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής από τις υπόλοιπες χώρες υποστηρίζοντας ότι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την τακτική του Β. Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας ενώ αναμένουν θετικές αποφάσεις από το EuroWorking Group της Τρίτης που θα …ξεπαγώσουν τα «παγωμένα» βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Στην κυβέρνηση υποβαθμίζουν τις δηλώσεις Σόιμπλε, Ντομπρόφσκις και Ρέγκλινγκ καθώς και την απόφαση του ESM και προσπαθούν να δώσουν την εικόνα ότι ανατρέπεται η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων χωρίς να ενημερώσει τους εταίρους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα που διαμορφώνεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας μυρίζει έντονα εκλογές με τις περιοδείες του Πρωθυπουργού και τις εκτιμήσεις των κυβερνώντων ότι η αξιολόγηση θα εξελιχτεί θετικά και θα κλείσει άμεσα την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκοί θεσμοί μεταξύ των οποίων το Eurogroup αλλά και το ΔΝΤ πιέζουν την χώρα για νέα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις (που δεν επαληθεύτηκαν) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην διαπραγμάτευση του 2015, αποτέλεσαν την βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο δημοψήφισμα και στις εκλογές μετά από μία πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.   



Πηγή : thetoc.gr


Νέες επιθέσεις κουκουλοφόρων στο κέντρο έκαψαν 3 τρόλεϊ με επιβάτες




Σε τρία τρόλεϊ ξέσπασαν τα εγκληματικά ένστικτα τους οι συμμορίες κακοποιών που δρουν ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Αθήνας προερχόμενοι από τα Εξάρχεια.

Η νέα επίθεση των κακοποιών έγινε επί της Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου κοντά στο μέρος που έγινε η επίθεση στο περίπτερο και στον άτυχο περιπτερά.

Οι γνωστοί- άγνωστοι κακοποιοί φορώντας κουκούλες και με μολότοφ στα χέρια, κατά την γνωστή πλέον τακτική, ακινητοποίησαν τα οχήματα και αφού ειδοποίησαν τους επιβάτες και τον οδηγό να κατέβουν τους έριξαν εύφλεκτο υλικό και τους έβαλαν φωτιά. 

Τα δύο από τα τρία τρόλεϊ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το τρίτο έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. 

Την φωτιά έσβησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η δράση κακοποιών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να σφυρίζει αδιάφορα προς την μεριά των Εξαρχείων.


Εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα - αστυνομικός ο δράστης


Νεκρός από πυρά αγνώστου έπεσε στην Άγκυρα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκεναντίεβιτς Καρλόφ, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti. Ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, παρευρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του παρέμενε αρχικά αδιευκρίνιστη. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε το θάνατο του πρέσβη, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα θεωρεί το γεγονός «τρομοκρατική επίθεση».

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι ο Καρλόφ δέχθηκε επίθεση ενώ κατευθυνόταν προς το βήμα της εκδήλωσης για να μιλήσει. Επρόκειτο για την πρώτη συμμετοχή του πρέσβη της Ρωσίας σε εκδήλωση στην Τουρκία μετά από την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Μόσχας και Άγκυρας. Η ιστοσελίδα της Hurriyet (hurriyet.com.tr) αναφέρει ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές τρομοκράτες.


Φωτογράφος της τουρκικής εφημερίδας, που βρισκόταν στο εκθεσιακό κέντρο μετέφερε την πληροφορία ότι ο δράστης ήταν ένας μαυροντυμένος άνδρας, με γραβάτα και κοστούμι. Με βάση πηγές των τουρκικών μέσω ο επιτιθέμενος είχε εισέλθει στην γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα και συμμετείχε ως μέλος της αστυνομικής φρουράς, ενώ ο τουρκικός Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι ο δράστης είναι στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας της Άγκυρας. Τα μέσα ενημέρωσης τον κατονόμασαν ως Μεβλούτ Μερτ Αϊντίντας, γεννηθέντα το 1994 στο Αϊδίνη της Τουρκίας. Η μητέρα του και η αδελφή του φέρονται να έχουν συλληφθεί στο Αϊδίνη.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AP ανέφερε ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ φορές. Ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Χασίμ Κιλίτς ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι ο ένοπλος άνδρας «είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης». Το CNN Turk μετέδωσε ότι από το σημείο της επίθεσης ακούστηκαν περισσότεροι πυροβολισμοί, αλλά σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η ρήψη πυρών έχει πλέον σταματήσει. Το τουρκικό δίκτυο NTV μετάδωσε ότι ο δράστης πυροβολήθηκε θανάσιμα από την τουρκική αστυνομία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχολίασε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές. Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερώνεται για το συμβάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε πριν από λίγο με τον Ρώσο ομόλογό του και τον ενημέρωσε με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη. Ορισμένα φιλοκυβερνητικά μέσα μεταδίδουν την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο δράστης είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν. Ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρά σημάδια» ότι ο ένοπλος συνδεόταν με το δίκτυο του ισλαμιστή κληρικού, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ιθύνοντας νους του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και του οποίου η έκδοση αποτελεί μόνιμο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Το κίνημα του Γκιουλέν, σύμφωνα με σύμβουλο του κληρικού, δεν είχε καμία ανάμειξη στη δολοφονία του Καρλόφ. Ο σύμβουλος του Γκιουλέν αποκάλεσε αστείους τους ισχυρισμούς των Τούρκων αξιωματούχων ασφαλείας και έκανε λόγο για προσπάθειά τους να «καλύψουν» το γεγονός ότι υπήρχαν κενά στην ασφάλεια. Ο ίδιος καταδίκασε την επίθεση.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία. «Δεν μπορεί να υπάρξει αιτιολογία για επίθεση κατά διπλωμάτη ή πρέσβη», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντούτζαριτς. «Ελπίζουμε ο υπεύθυνος να έλθει ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μελίχ Γκοκτσέκ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η επίθεση στρέφεται κατά των ρωσοτουρκικών σχέσεων και είχε στόχο να τις καταστρέψει.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την ταυτότητα του δράστη και την εξουδετέρωσή του από τις δυνάμεις ασφαλείας. Όπως διευκρίνισε, από την επίθεση υπάρχουν και τρεις τραυματίες. Μεταξύ των τριών τραυματιών είναι και ένας ομογενής, ο Αναστάσιος Ζιμπιρικάκης. Φέρει ελαφρά τραύματα και η ζωή του δε βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Σοϊλού εξέφρασε τα συλληπητήριά του στη Ρωσία. «Πρόκειται για μια σφαίρα που χτυπά την Τουρκία», είπε χαρακητριστικά, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται ήδη στην Ρωσία για την διάσκεψη με θέμα το συριακό.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία στόχευε στο να υποσκάψει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Πούτιν πως η συνεργασία και η αλληλεγγύη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να ενισχυθεί. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο δράστης εργαζόταν για τις δυνάμης διατήρησης της τάξης της Άγκυρας τα τελευταία δύομισι χρόνια. «Θεωρούμε αυτή την επίθεση ως επίθεση κατά του τουρκικού λαού και του τουρκικού κράτους», τόνισε ο Ερντογάν. «Η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει με τη Ρωσία για την εκκένωση του Χαλεπιού είναι απόδειξη της αλληλεγγύης μας», πρόσθεσε.

Η Δαμασκός από την πλευρά της καταδίκασε τη δολοφονία του Καρλόφ, περιγράφοντάς την ως «απεχθές έγκλημα». «Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. «Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» τονίζεται.

Ανώτατο στέλεχος του ρωσικού κοινοβουλίου διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στη Μόσχα, όπως είχε προγραμματισθεί, παρά το θάνατο του Αντρέι Κάρλοφ.

Μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές για ένα δεύτερο επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ένας βομβιστής καμικάζι επιχείρησε να εισβάλλει σε στρατώνα στο Ζεϊντίνμπουρνου. Εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.



Καθημερινή


Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες στο Βερολίνο

foto : REUTERS


Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός του χθεσινού αιματηρού περιστατικού με το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου.
Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.

Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τοπικές πηγές ασφάλειας μεταδίδουν ότι σύμφωνα με ενδείξεις, ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο» δήλωσε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (...) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι ερευνά πληροοφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι οι συνθήκες του επεισοδίου είναι αδιευκρίνιστες. «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη 'επίθεση' ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν», ανέφερε.

Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής παρέσυρε με φορτηγό πεζούς, σκοτώνοντας 86 άτομα. Την ευθύνη για το μακελειό της Νίκαιας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή