Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί ο Ολάντ συνεχάρη τον Μεϊμαράκη;



Σύντομο διάλογο είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Γάλλο πρόεδρο κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Φρανσουά Ολάντ προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Elysée, παραμονές της σημερινής Συνόδου Κορυφής, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην προέδρου της ΝΔ, ο Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον κ. Μεϊμαράκη για την εθνική στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κρατώντας τη χώρα στο ευρώ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε στο Γάλλο Πρόεδρο ότι τα υψηλά πλεονάσματα οδηγούν σε σκληρά υφεσιακά μέτρα που επιτείνουν τη λιτότητα, δεν δημιουργούν αισιοδοξία για την έξοδο από την κρίση και τόνισε στον κ. Ολάντ ότι δεν μπορούν να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.



Πηγή : newsit.gr


Ο Πολάκης δεν έβρισκε κοτέτσι να κρυφτεί μετά τις δικαιολογημένες προσβολές απο τον Άδωνι


Του χρειαζόταν του Πολάκη που μετά από μακρά απουσία του εμφανίστηκε και πάλι.

Το χειρότερο είναι ότι έκανε τον μάγκα ο Πολάκης εκτοξεύοντας κατηγορίες για τον Άδωνι Γεωργιάδη και την σύζυγο του και μόλις επιτέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης η κότα πλόεν Πολάκης δεν έβρισκε κοτέτσι να κρυφτεί.

Πρωτοφανείς λεκτικοί χαρακτηρισμοί μεταξύ του  Παύλου Πολάκη και  Άδωνι Γεωργιάδη με γκέστ τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντας τον «κότα λυράτη»

Ο Πολάκης που του αντέτεινε ότι «εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλύψαμε σε αυτή τη ζωή όπως έκανες εσύ» και προσέθεσε: «Εμένα δεν με κρατά κανείς όπως εσένα με τα ραβασάκια που έστελνες στο ΚΕΛΠΝΟ εσύ και η γυναίκα σου».

Μόλις άκουσε τον Πολάκη ο Γεωργιάδης ειδικά στην αναφορά στην σύζυγο του τον κάλεσε να καταθέσει αμέσως τα ραβασάκια, διαφορετικά -πως είπε- θα τον πάει στα δικαστήρια, ενώ τον αποκάλεσε «γαϊδούρι», «απατεώνα», «κότα λυράτη», ότι «κρύβεται πίσω από τα κρητικά του μουστάκια».

Τον λόγο μετά τα κοσμητικά επίθετα του Άδωνι πρός τον Πολάκη πήρε και ο κ. Σαλμάς για να απαντήσει στις κατηγορίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για υψηλή τιμολόγηση ιατρικής πράξης όταν ήταν υπουργός Υγείας. «Θα σε κλείσω φυλακή», «αλητήριε», «πουλακίδα» ήταν μερικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Σαλμάς κατά του κ. Πολάκη.

Η κάμερα έδειξε τον Πολάκη την ώρα που προσπαθούσε να βρει κοτέτσι να κρυφτεί αλλά μάταια.


Εurostat: Η Αλβανία η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη




Με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Αλβανία ήταν η Βοσνία, με εισόδημα έως 28% του μέσου όρου της ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2015, η Αλβανία ήταν η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη, με κατά κεφαλήν εισόδημα μόνο το 30% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2015, η μόνη χώρα με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Αλβανία ήταν η Βοσνία, με εισόδημα έως 28% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες, το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο.

Σύμφωνα με τη Eurostat, από το 2004 έως το 2010, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Αλβανία αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον μέσο όρο για την ΕΕ, ενώ μετά το 2010 έχει σχεδόν «παγώσει» στο 1%.



Πηγή : protothema.gr


Εισαγγελέας: Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι, δεν προέκυψε δόλος




Mε πρόταση αθώωσης έκλεισε η αυλαία του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα, υποστήριξε ότι δεν προέκυψε δόλος για τους κατηγορουμένους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για κανέναν δεν στοχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Η κ. Κρίνα επισήμανε ότι ουσιαστικά οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες.

Όσο για το ζήτημα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, αν και όπως η εισαγγελέας κατά τη άποψη της ανήκουν στο δημόσιο, εντούτοις αρμόδια να λύσουν το ζήτημα ειναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο η εισαγγελέας τόνισε:

«Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στην μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκώσμια;», είπε η κ.Κρίνα. Κλείνοντας η εισαγγελέας σε προσωπικό τόνο είπε απευθυνόμενη πλέον στους δικαστές:

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα. Αν αποτέλεσε σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. Κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι.»

Στο κλείσιμο της αγόρευσης της η εισαγγελέας δέχθηκε το χειροκρότημα του κοινού, ενώ ο συνήγορος του μοναχού Αρσένιου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο «για μία απόλυτα ορθή αγόρευση και τεκμηριωμένη στα νομικά και πραγματικά ζητήματα της υπόθεσης.»


Σοφία Φασουλάκη
Πηγή : ethnos.gr


Αγριεύουν οι Τούρκοι: Δεσμεύουν το Αιγαίο για όλο το 2017



Νέα απίστευτη πρόκληση από την Άγκυρα – Εξέδωσε NAVTEX με την οποία «κλειδώνει» σχεδόν ολόκληρο το Αρχιπέλαγος – Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Συνεχίζει το παιχνίδι της έντασης και των προκλήσεων η Τουρκία, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο.

Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι» με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο πλέον ολόκληρο το Αιγαίο και οι κινήσεις τους το επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Δεν περνά ούτε ένα 24ωρο χωρίς να προκαλέσουν. Οι δεσμεύσεις περιοχών, οι υπερπτήσεις και οι διεκδικήσεις... νησιών είναι καθημερινό πρόβλημα και ο κίνδυνος να βρεθεί η αφορμή που θα μας οδηγήσει σε μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση, πιο ορατός από ποτέ.

Πολλοί πλέον κάνουν ανοιχτά λόγο για «θερμό» επεισόδιο στο Αρχιπέλαγος, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να δηλώνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφικής μας κυριαρχία.

«Κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017

Χθες εκδόθηκαν οι NAVTEX 821-822-823/16 με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει 3 περιοχές του Αιγαίου (Βόρεια ΛΗΜΝΟΥ-ΒΑ ΣΚΥΡΟΥ και Νότια ΙΚΑΡΙΑΣ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περίπου 11 μήνες συνολικά) για το έτος 2017.


Πηγή φωτό: militaire.gr

Οι τουρκικές αρχές ακολούθησαν την ίδια τακτική με το 2016, όταν με αντίστοιχες NAVTEX επιδίωξε να δεσμεύσει τις ίδιες περιοχές για όλο το έτος (1 Ιανουαρίου-31 Δεκεμβρίου).

Οι δεσμεύσεις των αιγαιοπελαγίτικων περιοχών γίνονται πλέον όλο και πιο συχνά, με τους Τούρκους να «γκριζάρουν» σχεδόν όλο το ανατολικό Αιγαίο και να επιχειρούν ανατροπή του status quo στην περιοχή.

Η απάντηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ηχηρή. Τα ελληνικά φτερά δίνουν καθημερινά απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις από αέρος ενώ υποβρύχια σαρώνουν το βυθό του Αιγαίο.

Η κατάσταση δείχνει να κλιμακώνεται επικίνδυνα και ουδείς μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν οι Τούρκοι συνεχίσουν να προκαλούν...



Πηγή : newsbomb.gr


«Παρών» από τη Νέα Δημοκρατία στην ονομαστική ψηφοφορία



"Παρών" θα δηλώσει η Νέα Δημοκρατία στην ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα. 

Μετά από απανωτές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, ζυγίζοντας όλα τα εσωτερικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, με τον κ. Μητσοτάκη να εξαπολύει βολές κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε "ανήθικο και επικίνδυνο".




Κυριάκος Μητσοτάκης : Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.  Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται  σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση.  Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας». 


Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου επέστρεψαν λόγω βλάβης στο αεροπλάνο για Βρυξέλες



Επέστρεψε στην Αθήνα λόγω βλάβης το αεροπλάνο που ταξίδευαν Τσακαλώτος - Αχτσιόγλου οι δύο τους πήγαιναν στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να δώσουν εξηγήσεις για το επίδομα που είναι να δώσουν στους συνταξιούχους.

Επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος και το ταξίδι τους πραγματοποιείται κανονικά αλλά με καθυστέρηση.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου της  Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου,στο Βερολίνο μετατέθηκε για τις 15.00 τοπική (16.00 ώρα Ελλάδας) λόγω της αλλαγής αεροπλάνου.




Υψηλοί τόνοι με το καλημέρα στη Βουλή για την τροπολογία Τσίπρα



της Μαρίας Νταλιάνη 

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Συριζα και ΝΔ με αφορμή το αίτημα της κυβέρνησης για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για διανομή πλεονάσματος σε συνταξιούχους. 

Τα "αίματα άναψαν" όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επι τροπολογιών αρμοδιότητός του, και στην συνέχεια τοποθετήθηκε πολιτικά επι της ονομαστικής.

Όπως είπε "πρόκειται για την στιγμή που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το δικαίωμα άσκησης διακυβέρνησης της χώρας σε ότι αφορά τα αυτονόητα, δηλαδή το πλεόνασμα να δίνεται σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να περιμένουμε το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στις Βρυξέλλες.

Και είναι ευκαιρία οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, γιατί υπάρχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία να σταθούν απέναντι σε αυτούς που  παίζουν πολιτικά παιγνίδια με την αξιοπρέπειά της". 

Και μίλησε για πισώπλατες μαχαιριές εκ μέρους του κυρίου Σόιμπλε. 

Παίρνοντας το λόγο ο Μάριος Σαλμάς από την πλευρά της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει "σε τι χρειάζεται η ονομαστική απο την στιγμή που τα κόμματα συμφώνησαν να την ψηφίσουν "κι ας διαφωνούμε με τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη αυτή η απόφαση". 

"Έλεος πια με το λαϊκισμό σας" είπε ο κ. Σαλμάς. "Η κυβέρνηση υπονομεύει τους φτωχούς. 

Μέρισμα στους φτωχούς δίνεις όταν έχεις πραγματικό πλεόνασμα. Εσείς πήρατε από τις συντάξεις από τους ανθρώπους τους ίδιους που σήμερα λέτε θα τα δώσετε πίσω. Κάνετε πολιτικά τρικ. Έχετε ανεξόφλητα στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,3 δισ ευρώ. Που είναι το πλεόνασμα; Και γιατί τώρα μας ζητάτε ονομαστική; Για να πάτε στις Βρυξέλλες και να να εκθέσετε τα κόμματα; Κι αν ψηφίσουμε ναι θα πάτε μετά στον λαό να πείτε ότι αυτό δεν ανήκει σ εμάς ανήκει σε όλα τα κόμματα; θα το κάνετε κύριε Σκουρλέτη;" 



Πηγή : capital.gr


Σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ καταγγέλλουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι




Σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) «με ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, που υπονομεύουν την εταιρεία», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ κ. Γιώργο Βασιλόπουλο, έχουν καταγραφεί από το Μάιο και μετά, με τα ΕΛΤΑ να έχουν πλέον σημαντική μείωση εσόδων και να οδηγούνται σε ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ήδη, τα ΕΛΤΑ πέρασαν και πάλι στο «κόκκινο» το 2015, με τις ζημιές του Ομίλου να ανέρχονται μετά από φόρους στα 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,2 εκατ. το 2014.

Οι «μαύρες τρύπες» των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, προέρχονται από την «Καθολική Υπηρεσία» την οποία τα ΕΛΤΑ παρέχουν χωρίς να αποζημιώνονται, από την απώλεια μεγάλων πελατών (όπως είναι η διακίνηση της αλληλογραφίας της ΕΥΔΑΠ και των διαβατηρίων Ελληνικής Αστυνομίας), αλλά και από τις ανεξόφλητες οφειλές δημοσίου-ιδιωτών.

Σωρευτικά, η αποζημίωση που δεν έχει καταβληθεί στα ΕΛΤΑ για την «Καθολική Υπηρεσία» για τα έτη 2013-15 ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ετησίως), ενώ και τα «φέσια» ιδιωτών και δημοσίου φτάνουν στα 150 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι μια «μαύρη τρύπα» 300 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. 

Η μείωση των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ρευστότητα των ΕΛΤΑ, δεδομένου ότι καταγράφεται τεράστια σμίκρυνση και στα ίδια κεφάλαιά τους. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε στον οργανισμό σχετική ειδοποίηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποκλεισμού των ΕΛΤΑ από τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Τα ΕΛΤΑ, το 2009, είχαν κύκλο εργασιών 570 εκατ., ενώ φέτος ο τζίρος τους θα κυμανθεί κοντά στα 260 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο εννιάμηνο του 2016, οι ζημιές ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση της καταβολής της αποζημίωσης για την «Καθολική Υπηρεσία», ενώ στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι ζημιές θα εκτιναχθούν στα 37 εκατ. ευρώ. 

«Τη στιγμή που εμείς εκπληρώνουμε κανονικά όλες τις υποχρεώσεις μας, από το Σουφλί μέχρι τη Γαύδο και με τεράστιο κόστος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας (εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και τεράστιους ορεινούς όγκους), η Πολιτεία προβάλει χίλια δύο εμπόδια για να μην καταβάλει την αποζημίωση που βάσει νόμου δικαιούνται τα ΕΛΤΑ», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, καταγγέλλοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Μεταφορών και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Παράλληλα, η ΠΟΣΤ επιτέθηκε και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, κατηγορώντας την ότι τον Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ανέστειλε την απογευματινή και τη Σαββατιάτικη λειτουργία 60 ταχυδρομικών καταστημάτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Μόνο από την ενέργεια αυτή μειώθηκαν δραματικά τα έσοδα και οι πελάτες των ΕΛΤΑ, ενώ εκχωρήθηκε ζωτικός χώρος στους ανταγωνιστές. 

«Έχουμε φτάσει στο Δεκέμβριο και η προσωρινή αναστολή, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, κοντεύει να γίνει μόνιμη, καθώς από τα 60 καταστήματα το διευρυμένο ωράριο έχει επανέλθει μόνο τα 35», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ κατηγόρησε τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» για την απώλεια του διαγωνισμού για τα διαβατήρια της ΕΛ.ΑΣ., πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καταγγέλλοντας, μάλιστα, «προσπάθεια δόλιας υφαρπαγής του έργου των Ταχυμεταφορών από υπεργολάβο, με αθέμιτες και αδιαφανείς διαδικασίες».


Πηγή : tanea.gr


Γιατί οι άντρες αρρωσταίνουν πιο εύκολα – Τι έδειξε πρωτότυπη έρευνα



Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να δικαιολογήσει κάπως το «ισχυρό» φύλο, δείχνοντας πως συχνά οι ιοί και τα μικρόβια δείχνουν μια «προτίμηση» στους άνδρες.

Τουλάχιστον ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι πιο επιθετικοί, όταν μολύνουν τους άνδρες, ενώ είναι πιο ήπιοι στις γυναίκες. Έτσι, προκαλούν συχνότερα σοβαρές ασθένειες και θάνατο στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες ήξεραν ότι όχι σπάνια οι άνδρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στις αρρώστιες. Αλλά φαίνεται πως και τα ίδια τα μικρόβια έχουν προσαρμοσθεί να επιδρούν διαφορετικά στα δύο φύλα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μια εξελικτική αιτία πίσω από αυτό: οι γυναίκες που γεννούν παιδιά, στα οποία μπορούν να μεταφέρουν τους μικροοργανισμούς μέσω του τοκετού ή του θηλασμού, είναι πιο χρήσιμες για την εξάπλωση των μικροβίων. Συνεπώς τα τελευταία έχουν κάθε λόγο να μη... σκοτώσουν τις γυναίκες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Royal Holloway του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Φρανσίσκο Ουμπέδα της Σχολής Βιολογικών Επιστημών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», μελέτησαν τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα στις περιπτώσεις διαφόρων λοιμώξεων, π.χ. του ιού HTLV-1 που μπορεί να οδηγήσει σε λευχαιμία, κάτι που συμβαίνει συχνότερα στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Μικροοργανισμοί που μεταδίδονται από τη μητέρα στο παιδί, όπως της ερυθράς, της ανεμοβλογιάς, της ηπατίτιδας και ο ιός Ζίκα, τείνουν να είναι πιο ήπιοι για τις γυναίκες και πιο επιβαρυντικοί για τους άνδρες.

Οι άνδρες που παθαίνουν φυματίωση, έχουν μιάμιση φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από ό,τι οι γυναίκες. Οι άνδρες που μολύνονται με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), έχουν πενταπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες. Οι άνδρες που μολύνονται από τον ιό Επστάιν-Μπαρ, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν λέμφωμα Χότζκιν σε σχέση με τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς ξέρει ο ιός ότι βρίσκεται σε ανδρικό ή γυναικείο σώμα. Αν το μάθουν, μπορεί στο μέλλον να τον κοροϊδέψουν και να τον κάνουν να νομίζει ότι βρίσκεται σε γυναικείο σώμα, ενώ στην πραγματικότητα θα βρίσκεται σε ανδρικό!


Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, iatropedia.gr


Σεβρία: 12χρονοι έκαψαν ζωντανό άστεγο άντρα





Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, τα τρία 12χρονα αγόρια έβαλαν φωτιά σε χαρτόνι κάτω από το στρώμα που κοιμόταν ο άτυχος  άντρας.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στα ρούχα και το σώμα του 52χρονου, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα που ήταν η αιτία λίγες ώρες μετά να υποκύψει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανέκρινε τα τρία αγόρια, παρουσία των γονιών τους.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Σερβίας, δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις για διάπραξη εγκλημάτων σε ανηλίκους κάτω των 14 ετών.


Ν.Δ. : Επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα μας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ




Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακολουθεί μία πολιτική τελείως αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική. 

Έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας σε πολυετείς ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους που επιφέρουν σκληρά μέτρα λιτότητας για να πάρει κάποια ελάφρυνση ύστερα από 25 χρόνια. 

Στη συνέχεια, μοιράζει ένα επίδομα στους συνταξιούχους, χωρίς να έχει κάνει, όπως τώρα αποδεικνύεται, καμιά συνεννόηση με τους δανειστές και τινάζει στον αέρα τη συμφωνία για την οποία μέχρι χθες πανηγύριζε. 

Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών. 

Ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους απλούς πολίτες. 

Είναι απολύτως επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα μας».


Σε νέες περιπέτειες μας έβαλε ο Τσίπρας :Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον μποναμά Τσίπρα

(Φωτογραφία:  Icon )


Διαβάζουμε στο in.gr

Σε ονομαστική ψηφοφορία για την εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κίνηση έρχεται μετά την απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μέχρι να διαπιστωθεί εάν «ο μποναμάς Τσίπρα» συνάδει με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου.

Η ΝΔ, που έχει ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσει το εφάπαξ βοήθημα, έκανε λόγο για «πολιτική τελείως αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική» από πλευράς κυβέρνησης Τσίπρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας σε πολυετείς, ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους, που επιφέρουν σκληρά μέτρα λιτότητας, για να πάρει κάποια ελάφρυνση ύστερα από 25 χρόνια.
«Στη συνέχεια, μοιράζει ένα επίδομα στους συνταξιούχους, χωρίς να έχει κάνει, όπως τώρα αποδεικνύεται, καμιά συνεννόηση με τους δανειστές και τινάζει στον αέρα τη συμφωνία για την οποία μέχρι χθες πανηγύριζε.

»Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών. Ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους απλούς πολίτες. Είναι απολύτως επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα μας», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, είναι μειωτική για την χώρα και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα» αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς, οι ψευτοπαλλικαρισμοί του κ. Τσίπρα υπονομεύουν ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσής του» συμπληρώνει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να μην χάσουν το βοήθημα που έχει αναγγελθεί – και υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δεσμευθεί διά της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, να υπερψηφίσει την σχετική διάταξη στη Βουλή.

Τι λέει το Μαξίμου

Το Μαξίμου απάντησε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «χστα δύσκολα επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας».

«Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;» προσθέτει το Μαξίμου.

Αργότερα, πηγές της κυβέρνησης επεσήμαναν ότι «η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του».

«Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης», συμπληρώνουν, «να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή».

Κόντρα στη Βουλή

Η διαμάχη για το «μπαναμά Τσίπρα» συνεχίστηκε στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης του νομοσχέδιου του υπουργείου Εργασίας για τον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού Κοινωνικών Πολιτικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για ζοφερή περίοδο που διανύει η χώρα και για σύννεφα που βρίσκονται από πάνω της, σε σημείο όπως είπε, που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Σημείωσε δε, ότι ο Economist, προέβλεψε Grexit πριν το Brexit.

«Ενώ ο πρωθυπουργός ανακοινώνει κοινωνικό μέρισμα και θριαμβολογεί, ο κ. Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι παγώνει τη ρύθμιση για το χρέος έως ότου υπάρξουν διευκρινίσεις. Ξαναζούμε το ίδιο θέατρο του παραλόγου του 2015, που μας οδήγησε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, απάντησαν στις κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη.

Η κ. Φωτίου επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντας της «απίθανη λαθροχειρία» σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα, και τόνισε ότι στα κείμενα της Κομισιόν που δεν είναι δεσμευτικά, υπάρχουν οι προτάσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

«Ψυχραιμία - και σε αυτό θα απαντήσουμε. Είναι γνωστή η ιστορία των δανειστών. Θα ψηφιστούν τα μέτρα και θα δείτε ότι πάλι δεν θα συμβεί τίποτα στο τέλος», πρόσθεσε η κ. Φωτίου.

«Είναι λάθος να πυροδοτούνται εσωτερικές καταστάσεις. Δεν βοηθούν τη χώρα, δεν είναι αποδοτικό για το συμφέρον της, γιατί υπονομεύεται η προσπάθεια της», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη και κάνει αγώνα σε πολλά επίπεδα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει με σαφήνεια να τοποθετηθεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Θέλει ή δεν θέλει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους; Στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση; Στηρίζει ή όχι την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τα πλεονάσματα, ή θέλει στο όνομα μικροκομματικών της συμφερόντων να προκαλέσει νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας στη χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαντάς.
«Όταν έχουμε προγράμματα που εκπληρώνουμε και υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων, είναι δικαίωμα της Βουλής, μέσα από τις προτάσεις της κυβέρνησης για το κοινωνικό επίδομα, να προχωρά; Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που καθορίζουν, όχι μόνο το τώρα, αλλά και το μέλλον της χώρας. Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι όλα αυτά τα ζητήματα συζητούνται στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης με τους θεσμούς» κατέληξε.