Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συγκαλείται αύριο η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Αύριο Τετάρτη και την ερχόμενη Παρασκευή συγκαλείται η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν σχετικά με το αν μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και όχι ο αρμόδιος υπουργός, καθώς και για σύνθετα θέματα που σχετίζονται με τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής απόφασης για χορήγηση των τεσσάρων αδειών.

H πρώτη διάσκεψη των ανώτατων δικαστών που μετείχαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών που βάλλουν κατά της συνταγματικότητας του νόμου για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είχε διακοπεί με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ.

Τη ματαίωση της συνεδρίασης είχε ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων, με τον κ. Ν. Σακελλαρίου να δέχεται σφοδρή κριτική, ενώ πυροδότησε και μπαράζ εξελίξεων στον τομέα της Δικαιοσύνης, με τους δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από την Ένωση Δικαστικών των Συμβούλων Επικρατείας.

Στις δυο διασκέψεις της τρέχουσας εβδομάδας θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.


Πηγή : cnn.gr


ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Η διευθύνουσα του «Άγιου Σάββα» υπαγορεύει τι θα συζητήσουν…




Σε αντικείμενο διαμάχης έχει μετατραπεί η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη εκπροσώπων της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθώς όπως αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο κάποιοι προσπαθούν να υπαγορεύσουν στους συνδικαλιστές τα θέματα συζήτησης…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας "αποπειράται να φιμώσει την Ομοσπονδία μας, θέλοντας να υπαγορεύσει τα θέματα στα οποία θα αναφερθούμε την Τετάρτη που θα επισκεφτούμε τον "Άγιο Σάββα".

Η διευθύνουσα φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι θα αναφερθούν στο φλέγον θέμα της διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων... Όπως λένε και αναρωτιούνται με νόημα μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ "προφανώς επειδή έχει κάτι να κρύψει... Μήπως στον "Άγιο Σάββα" στη διάλυση αυτών των φαρμάκων εμπλέκονται νοσηλευτές κατά παράβαση της πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας;"...

Δείτε το σχετικό έγγραφο που αποδεικνύει το πρόβλημα:




Πηγή : iatropedia.gr


Η συζήτηση δεν ήταν μόνο για την μισθοδοσία! Παράταση ηλικίας συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστικών;






Αυτό που διαβάσαμε στο newsit.gr και ακούσαμε απο την κυρία Μάνδρου στον ΣΚΑΙ απο την οποία ακούσαμε επίσης ότι έχει προκαλέσει την ανησυχία του δικαστικού σώματος χρειάζεται ψάξιμο γιατί κάτι δεν πάει καλά.

Το ρεπορτάζ : 


Την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών (είναι σήμερα στα 67 έτη) συζήτησαν οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων με τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση τους όπως ανέφερε η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σε δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου "η θέση του Πρωθυπουργού ήταν πολύ θετική". Ήδη αυτό το ενδεχόμενο έχει φέρει αναστάτωση στη Δικαιοσύνη καθώς το ενδεχόμενο, όπως εξηγήθηκε από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρουσία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και περίπου 60 με 70 δικαστικών στο Εφετείο, να παρακαμφθεί με νόμο η συνταγματική απαγόρευση που υποχρεώνει να φεύγουν οι ανώτατοι δικαστές στα 67, εκλαμβάνεται ως αντισυνταγματική κίνηση με μοναδικό στόχο να μείνει η παρούσα ηγεσία και κυρίως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στη θέση της.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου συνταξιοδοτείται τον προσεχή Ιούνιο λόγω συμπλήρωσης του 67ου της ηλικίας της. Αν πράγματι, καταστεί εφικτό, να ξεπεραστεί η ρητή συνταγματική απαγόρευση με νόμο θα μπορεί να παραμείνει για ακόμα τρία χρόνια. Βεβαίως, αν το όριο της ηλικίας παραταθεί με νόμο στις θέσεις τους θα παραμείνουν και οι λοιποί πρόεδροι όπως ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικ. Σακελλαρίου που συνταξιοδοτείται σε ένα και πλέον χρόνο, ενώ το μέτρο θα αφορά και το σύνολο των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

Όπως ενημέρωσε η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εφέτες και προέδρους εφετών οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στα γραφεία της Ολομέλειάς τους την περασμένη Πέμπτη, το θέμα ετέθη στον Πρωθυπουργό ως "αίτημα πολλών δικαστικών" ενώ παράλληλα εξηγήθηκε στον κ. Τσίπρα τί ισχύει στο εξωτερικό και ειδικώς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου οι δικαστές δεν έχουν όριο ηλικίας.

Όπως παράλληλα επισημάνθηκε στον Πρωθυπουργό μπορεί να υπάρξει νομοθετική λύση καθώς το όριο των 67 ετών έχει τεθεί για προστασία των δικαστών, να μην μπορεί κάποιος νωρίτερα να τους διώξει, ενώ το αντίθετο, αν θέλουν να μείνουν αυτό δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί αντίθετο με το σύνταγμα.


Συμφωνία-μαμούθ Πούτιν -Ερντογάν για τον Turkish Stream



Συμφωνία για την δημιουργία του αγωγού Turkish Stream υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Συμφωνία για την δημιουργία του αγωγού Turkish Stream υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντρογάν και ο ρώσος ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Η ιδέα για την δημιουργία του αγωγού είχε διατυπωθεί πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014 σε επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο αγωγός , από το τουρκικό έδαφος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φτάνει στην Ανατολική Θράκη. Θα περιλαμβάνει δύο γραμμές, με τη μία να έχει χωρητικότητα 15.75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ενώ η δεύτερη γραμμή ;ίσης χωρητικότητας θα διοχετεύει αέριο προς την Ευρώπη. 

 Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλε΄ξαντερ Νόβακ και ο τούρκος ομόλογός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας

Οι δύο πρόεδροι σε κοινή συνέντευξη τύπου, δήλωσαν ακόμη ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ενός πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έχει χαθεί χρόνος για το εργοστάσιο Ακουγιού, ο οποίος πρέπει να καλυφθεί. Το 2013 η ρωσική εταιρία Rosatom υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία για να κατασκευάσει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες για το εργοστάσιο, αλλά η συμφωνία “πάγωσε” μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία την περασμένη χρονιά. 



Η συνάντηση των δύο προέδρων στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας,  έρχεται μετά από τα αλλεπάλληλα βήματα επαναπροσέγγυσης των δύο χωρών αμέσως μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πρόκειται για την τρίτη μέσα σε δύο μήνες συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ στο ίδιο διάστημα Ερντογάν και Πούτιν είχαν τέσσερις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Διάσταση για τη Συρία και το Ιράκ

Κατά την ομιλία του στη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, οΡώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις «μονομερείς κυρώσεις» στον χώρο της ενέργειας, και σημείωσε ότι η Μόσχα εξετάζει μαζί με την Τουρκία την υπόθεση του αγωγού «Turkish Stream».

Το τουρκικό ενδιαφέρον για τη Συρία και το Ιράκ οφείλεται μεταξύ άλλων στην παρουσία «τρομοκρατικών» οργανώσεων στις χώρες αυτές που βάλλουν εναντίον της Τουρκίας, υπογράμμισε από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



«Ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία και να φτάνει δίχως κανέναν περιορισμό η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Ελάτε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να λυτρωθεί η Μουσούλη από την απειλή του ISIS», προέτρεψε ο Ερντογάν.

Η πορεία της επαναπροσέγγισης.

Η προσέγγιση της μετασοβιετικής Ρωσίας με την Τουρκία εξελίχθηκε σχετικά γρήγορα. Χάρη σε πλανόδιους πωλητές, φθηνά ρούχα από την Τουρκία κατέκλυσαν γρήγορα τη ρωσική αγορά. Η ζήτηση προϊόντων ένδυσης και υπόδησης «δυτικού» στιλ και μόδας ήταν μεγάλη στη Ρωσία. Πέραν αυτού, τουρκικές επιχειρήσεις κατάφεραν να δικτυωθούν γρήγορα και στον ρωσικό κατασκευαστικό κλάδο. Σημαντική ώθηση στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων έδωσε και η συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Blue Stream που υπεγράφη το 1997.

Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο όμως οι σχέσεις πέρασαν στο στάδιο της εμβάθυνσης αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα όταν ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000 και ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία το 2003. Για πολλά χρόνια η σχέση μεταξύ των δυο ανδρών ήταν στενή και φιλική. Την ώρα που τα ταμπλόιντ έκαναν λόγο για «ανδρική φιλία», οι πιο επικριτικές φωνές μιλούσαν για μια «φιλία μεταξύ δυο αυταρχικών ηγετών». Το διάστημα αυτό εκτοξεύθηκε στα ύψη ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο πλευρών όπως και οι αγοραπωλησίες φυσικού αερίου. Το 2014 υπήρχε πλέον μια ισχυρή σχέση αλληλεξάρτησης.

Η ρωσική ανάμειξη στο συριακό

Η ίδια χρονιά όμως εξελίχθηκε σε μεγάλη δοκιμασία για τις σχέσεις Άγκυρας και Μόσχας με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Οι δυο χώρες όμως πέρασαν εντέλει με επιτυχία τη δοκιμασία εκείνη. Η διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου του 2014 για την κατασκευή του Turkish Stream επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Εντούτοις στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του Turkish Stream καθυστέρησαν σημαντικά. Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν, μεταξύ άλλων λόγω της σύγκρουσης Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Κόλαφος για τον Τ. Ερντογάν ήταν όταν ο Β. Πούτιν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το πιο δυσάρεστο για τον νυν τούρκο πρόεδρο όμως ήταν η ανάμειξη του ρώσου ομολόγου του στον συριακό εμφύλιο, όπου Άγκυρα και Μόσχα ακολουθούν διαμετρικά αντίθετους στόχους. Ενώ η Τουρκία θέλει να εκδιώξει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία τον στηρίζει.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2015 υπήρξε επικίνδυνη κλιμάκωση των ήδη τεταμένων σχέσεων, με αφορμή την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση. Επέβαλε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και σταμάτησε τις πτήσεις τσάρτερ με Ρώσους τουρίστες προς την Τουρκία, επιφέροντας ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό. Η Μόσχα πάγωσε επίσης δύο μεγάλα σχέδια: την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ενός πυρηνικού εργοστασίου.

Η συγνώμη και η επαναπροσέγγιση

Στα τέλη Ιουνίου ο Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «φίλη» και «στρατηγικό εταίρο». Παράλληλα εξηγούσε ότι ήθελε να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Ο Β. Πούτιν ανταποκρίθηκε, αίροντας καταρχάς την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία.

Η συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών τον Αύγουστο στην Αγία Πετρούπολη κατέδειξε ωστόσο ότι ενώ υπάρξει διάθεση επαναπροσέγγισης και στις δυο πλευρές, αμφότερες επιμένουν την ίδια ώρα στις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική. Έτσι το θέμα της Συρίας δεν συζητήθηκε καν. Συμφώνησαν ωστόσο να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream και ενός πυρηνικού αντιδραστήρα καθώς και για τη δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου. Σε καμία περίπτωση πάντως η ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής στα επίπεδα προ κρίσης.



Πηγή : thetoc.gr


Έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού


Γιάννης Αθανασίου

Έκρηξη σημειώθηκε ξημερώματα της Τρίτης στις 3 στο Αιγάλεω.

Οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στον εμπρόσθιο αριστερό τροχό του αυτοκινήτου του αρχιφύλακα.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το Ι.Χ χωρίς περαιτέρω ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Δυο σενάρια εξετάζει η αστυνομία για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, εκτιμούν ότι η επίθεση είτε οφείλεται σε ξεκαθάρισμα διαφορών είτε ότι πίσω από αυτήν κρύβονται κυκλώματα που ήθελαν να εκφοβίσουν τον αρχιφύλακα.


Δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων σε παιδιά και εφήβους



Για δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα παιδιά και τους εφήβους και για διπλασιασμό των περιστατικών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή σε παιδιατρικά Νοσοκομεία, έκαναν λόγο τη Δευτέρα ειδικοί επιστήμονες σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

Επίσης, όπως τόνισαν, υπάρχουν ελλείψεις σε παιδοψυχιατρικά τμήματα και προσωπικό, με αποτέλεσμα ασθενείς από την περιφέρεια να είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται Νοσοκομεία της Αθήνας.

Παρατηρείται μεγάλη αύξηση παιδιών και εφήβων με κατάθλιψη, εθισμό στο Διαδίκτυο και άλλες ψυχικές διαταραχές, ανέφερε, ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. 

Οπως είπε, η πλειονότητα των Ελλήνων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο βιώνουν καταστάσεις που προκαλούν βαθύ πόνο και απόγνωση, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση. 

Οι έφηβοι τηλεφωνούν για τους γονείς τους

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία είναι και το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ότι το 30% των τηλεφωνημάτων σε «γραμμή βοήθειας» για την κατάθλιψη γίνονται από εφήβους που ανησυχούν για τους γονείς τους και προσπαθούν να βρουν τρόπο να τους βοηθήσουν.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το 2016 και είναι: «Αξιοπρέπεια και Ψυχική Υγεία- Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής και Ψυχικής Υγείας για Ολους», τονίζοντας πως «δεν θεωρείται αυτονόητο ότι η ψυχική βοήθεια θα δοθεί», εξαιτίας της άγνοιας, αλλά και των διακρίσεων απέναντι σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

Για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, μίλησε ο παιδοψυχίατρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Γιώργος Νικολαϊδης, αναφέροντας ότι δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί και βρει τη δύναμη να μιλήσει σε ειδικό, θα χρειαστεί να επαναλάβει έως και 14 φορές μέσο όρο, σε διάφορες υπηρεσίες την ιστορία του. 

Η πρόληψη, η προστασία, η παροχή υπηρεσιών και η συμμετοχή των παιδιών είναι δικαίωμά τους ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης, τονίζοντας ότι η αντίληψη «εμείς ξέρουμε, τα παιδιά δεν ξέρουν», πρέπει να φύγει, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να ανοιχτούμε στα παιδιά. 



Πηγή : tanea.gr


Εσθονία - Ελλάδα 0-2



Η Ελλάδα δεν ήταν καλή, αλλά ήταν... κυνική! Από 2 στημένες φάσεις, βρήκε γκολ με Τοροσίδη-Σταφυλίδη, έφυγε με «τρίποντο» (0-2) από την Εσθονία και με 9 βαθμούς περιμένει τον Νοέμβριο τον πρώτο... τελικό με την Βοσνία στο Φάληρο!  

Ουδείς θα θυμάται τις εμφανίσεις μας εάν σ' ένα χρόνο πανηγυρίζουμε την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ναι, είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο. Πόσω μάλλον όταν έχουμε παίξει με τις τρεις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου μας. Ομως μετά την τελευταία προκριματική φάση δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ετσι οι 9 βαθμοί σε 3 παιχνίδια μας κάνει αισιόδοξους. Η καλύτερα μας κρατά ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Η Εθνική μας ομάδα πέρασε και από το Ταλίν της Εσθονίας δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είχε και τις ατυχίες (αναγκαστικές αλλαγές στο 7' και στο 18'), είχε κι ένα πολύ κακό διάστημα (15-60) όμως και δεύτερο γκολ έβαλε και τους τρεις βαθμούς πήρε και στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε. Σίγουρα έχει πρόγραμμα...

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1' ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πιθανότατα μας ματιάσαμε. Μάλλον επειδή δεν πιστεύαμε κι εμείς οι ίδιοι στο τόσο καλό ξεκίνημα της Εθνικής μας. Κόρνερ του Μάνταλου στο 2', κεφαλιά του Τοροσίδη και 1-0 για την Ελλάδα. Ομως πολύ γρήγορα το πλάνο έπρεπε ν' αλλάξει. Ο Παπασταθόπουλος ζήτησε αλλαγή στο 7' (μπήκε ο Ταχτσίδης), ο Τοροσίδης βγήκε αναγκαστικά στο 18' (μπήκε ο Οικονόμου) και για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Εθνική ψαχνόταν και η Εσθονία πίεζε.

Ευτυχώς χωρίς να απειλήσει σοβαρά τον Καρνέζη. Για περίπου μισή ώρα η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να βρεί ρυθμό, δεν είχε κυκλοφορία της μπάλας και αν απέναντί της είχε μια πιο σοβαρή Εθνική τότε σίγουρα θα είχε περισσότερα προβλήματα.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΜΕΤΑ

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν οι Εσθονοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν αλλά και η Ελλάδα έδειχνε ότι εάν δεν έβρισκε ένα δεύτερο γκολ πιθανότατα θα κινδύνευε να χάσει το τρίποντο.

Αυτό ήρθε από ένα απευθείας φάουλ του Σταφυλίδη το οποίο μπορελι να χρεωθεί και στον Σκίμπε. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα επέμενε να το εκτελέσει αυτός, αλλά ο Γερμανός τεχνικός φώναξε από τον πάγκο και ζήτησε να το κάνει ο αριστερός μπακ της Αουγκσμπουργκ. Αυτός σημάδεψε γωνία και χάρισε αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική.

Ομως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει στο 61'. Οι Εσθονοί άρχισαν ν' απειλούν αλλά έπεσαν πάνω στον Καρνέζη. Ο Ελληνας γκολκίπερ έκανε τέσσερις δύσκολες επεμβάσεις για να διατηρήσει το μηδέν και ταυτόχρονα να μην αγχώσει την ομάδα του. Εάν μάλιστα το σουτ του Μάνταλου δεν σταμάταγε στο δοκάρι στο 80' θα μιλάγαμε και για μια μεγάλη νίκη. Ας μην είμαστε και πλεονέκτες όμως. Το σερί συνεχίζεται (συνολικά πέντε σερί νίκες μετράει η Εθνική) και ταυτόχρονα είμαστε στο κόλπο της πρόκρισης...

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Με Βοσνία εντός (13/11), Βέλγιο εκτός (25/03) και Βοσνία εκτός (09/02)

MVP: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ξεκίνησε αμυντικό χαφ, έπαιξε για λίγο στόπερ και μετά έβγαλε όλο το ματς ως δεξί μπακ. Τι άλλο να κάνει δηλαδή το παλικάρι. Κέρδισε φάουλ δεν είχε προβλήματα από την μεριά του και παραλίγο να σκοράρει κιόλας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ακσαλου. Ο γκολκίπερ της Εσθονίας μπορεί να μην ευθύνεται στο πρώτο γκολ αλλά ευθύνεται στο δεύτερο. Ουσιαστικά δύο φορές απειλήσαμε εντός εστίας «έγραψαν» και τα δύο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Μανιάτης. Ετρεξε αρκετά σε όλο το ματς. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό κι όλο αυτό το διάστημα έκανε μόνος του προπονήσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Ακσάλου στο φάουλ του Σταφυλίδη. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος που δεν κάλυψε την γωνία του και η Εθνική αισθάνθηκε πιο άνετα με το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιστβαν Βαντ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην διαχείριση του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οπως γράφαμε και μετά το Γιβραλτάρ σημασία έχουν οι βαθμοί. Από την στιγμή που αυτοί μαζεύονται μπορούμε να ελπίζουμε για τη συνέχεια και για την πρόκρισή μας. Τα δύσκολα τώρα έρχονται. Με Βοσνία (αρχικά) και με Βέλγιο. Προφανώς και θέλουμε βελτίωση σε πολλα σημεία του παιχνιδιού μας αλλά ταυτόχρονα είμαστε και στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τους Βέλγους.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Νμιτρίεφ (80' Μοσνίκοφ), Μαρίν, Ζενζόφ, Βασίλιεφ, Κλαβάν, Λουτς, Μετς, Καλάστε, Μπαρανόφ, Τενίστε (31' Καμς)




Πηγή : gazzetta.gr


Χωρίς πάτο το βαρέλι: Με «υποκατώτατο» μισθό θα δουλεύουν οι νέοι




Θα αντιστοιχεί στο 90% του κατώτατου μισθού (σήμερα 586 ευρώ μικτά) για τον 1ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας και στο 95% για τον 2ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους

Υποκατώτατος μισθός. Αυτός είναι ο νέος όρος που συστήνει το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για να "χαρακτηρίσει" το μισθό των νέων με τα νέα δεδομένα. 

Ο όρος «υποκατώτατος» που εμφανίζεται στο αγγλικό κείμενο -και όχι σε αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας- προβλέπει τη σύνδεση της αμοιβής των νέων με την εργασιακή τους εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το αγγλικό κείμενο προβλέπει μισθό για τους νέους, ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 90% του κατώτατου μισθού (σήμερα 586 ευρώ μικτά) για τον 1ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους και στο 95% για τον 2ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους.

Αυτό σημαίνει πως ένας νέος με ένα έτος εργασιακής εμπειρίας θα πάρει 527 ευρώ μικτά ενώ στο 2ο χρόνο θα πάρει 556 ευρώ.



Πηγή : newmoney.gr


Έρχονται νέες μειώσεις 15% με 20% στο ΕΚΑΣ



Έρχονται νέες μειώσεις σε όσους έχουν απομείνει να λαμβάνουν ΕΚΑΣ μετά τις ενέργειες του ψαλιδοχέρι Κατρούγκαλου.

Οι νέες μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 270.000 συνταξιούχους.

Το σενάριο αυτό  αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος που αναφέρει ότι για να μην χαθεί εντελώς το ΕΚΑΣ και αφετέρου για να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης των 439 εκατ. ευρώ το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε οριζόντια μείωση για τους 270.000 εναπομείναντες δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Η μείωση θα είναι της τάξης του 15% έως 20% με αποτέλεσμα όσοι έχουν εισόδημα έως 601 ευρώ να δουν το ΕΚΑΣ τους να μειώνεται από τα 230 στα 180 ευρώ.



Προσοχή στα φθηνά βενζινάδικα: Μπορεί να κλέβουν έως και 9,5% από το καύσιμο



Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες - Πόσα χάνουν οι οδηγοί σε κάθε γέμισμα

Μέχρι και 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα αυτοκίνητά τους κλέβουν ορισμένα βενιζινάδικα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο σε 150 πρατήρια της Αττικής και η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες.

Για παράδειγμα, ένας οδηγός που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα (με μια μέση τιμή 1,443 ευρώ/λίτρο), εάν βρέθηκε σε βενζινάδικο με προβληματική αντλία, στο σενάριο απόκλισης του 9,5%, το ντεπόζιτό του γέμισε μόλις με 31,36 λίτρα. «Εκλάπη» δηλαδή ποσό ύψους 4,75 ευρώ. 

Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται , είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση όλες οι αποκλίσεις καταγράφονται από τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων τα όποια έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σημεία διακίνησης αλλά δεν είναι λειτουργικά παρά τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς εκκρεμεί η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Αληγιζάκης ενώ το σύστημα έχει εγκατασταθεί στο 99% των πρατηρίων με κόστος 90 εκατ. ευρώ, δεν γίνεται επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων ενώ δεν έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά των συστημάτων. Επιπλέον:

-Το σύστημα δεν λειτουργεί στις φορολογικές αποθήκες αν και έχει εγκατασταθεί από το Μάιο του 2016.
-Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τους σταθμούς αεροπορικών καυσίμων καθώς η ισχύουσα απόφαση είναι ανεφάρμοστη.
-Εκκρεμεί η έκδοση ΚΥΑ για μαρίνες, εργοτάξια, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ΚΤΕΛ και ελεύθερες αποθήκες καυσίμων, όπως επίσης για τις προδιαγραφές και τη διαδικασία εγκατάστασης GPS στα βυτιοφόρα.
-Συνολικά σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη οι απώλειες εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμώνται σε 250-300 εκατ. Ευρώ το χρόνο.

Ο ΣΕΕΠΕ ζήτησε να επανεξεταστεί η φορολογία στα καύσιμα υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε νέα αύξηση φόρων, όπως αυτές που έχουν εξαγγελθεί, δεν θα φέρουν αποτέλεσμα λόγω της μείωσης της κατανάλωσης και της επιδείνωσης της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων. Επίσης, εντατικοποίηση των ελέγχων και συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τα συστήματα εισροών - εκροών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου η κατανάλωση καυσίμων από το 2009 βρίσκεται σε ελευθέρωση πτώση και ξεπερνά σωρευτικά το 40% ενώ πτώση προβλέπεται και για εφέτος.



Πηγή : protothema.gr


Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας




Με φουλ επίθεση ξεκίνησε -και ολοκλήρωσε- τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τη διαπλοκή, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας».

«Και στις δύο ομιλίες φάνηκε η χυδαιότητα του λόγου σας. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν χρειάζεται να συστηθούμε στους Έλληνες πολίτες. Είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος και αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας και στο ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράψει και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός. Μιας και μιλάτε για ψέματα. Είστε ή δεν είστε ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε την 13η σύνταξη;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  

Και συνέχισε: «Είστε ή δεν είστε ο πρωθυπουργός που θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Είστε ή δεν είστε ο πρωθυπουργός που είπατε πως θα σταματήσετε τις αποκρατικοποιήσεις; Είστε ή δεν είστε ο πρωθυπουργός που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», θυμίζοντας ότι γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το ΥΠΟΙΚ και έχουν βγει στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες.

Σηκώνοντας το γάντι για το θέμα της Siemens παραδέχτηκε ότι «βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο» και κανέναν δεν το αμφισβητεί. Ωστόσο προέτρεψε τον κ. Τσίπρας: «Εάν δεν σας αρέσει ο συμβιβασμός που πετύχαμε, να τον αλλάξετε. Σταματήστε την καραμέλα». Τονίζοντας επίσης ότι κανένας δεν χάρισε στον ίδιο κανένα τηλεφωνικό κέντρο και ότι όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Θεοδωράκης: Η διαφθορά είναι πρόβλημα του παρόντος και όχι του παρελθόντος



Επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την ως «μητέρα των τρολ».

Στη δευτερολογία του ο κ. Θεοδωράκης: «Είπε ο κ. Τσίπρας πριν με αυστηρό ύφος προς όλους, ότι δεν πρέπει να πετάμε λάσπη και ότι πρέπει να λέμε ονόματα. Δεν είναι εδώ αλλά θα επιμείνω και θα του ζητήσω να απαντήσει κάποια στιγμή σε αυτό που τον προκάλεσα να απαντήσει. Δηλαδή: αυτό που το κόμμα του επίσημα έλεγε τον Σεπτέμβρη του 2015, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα, να μας πει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Η κυρία Γεροβασίλη εμφανίστηκε ως μητέρα των τρολ και είπε ότι όντως τα τρολ εκτελούν τις εντολές της. Ότι είναι παιδιά που κάνουν την δουλειά τους. Ο καθένας στο διαδίκτυο μπορεί να γράφει ό,τι θέλει το ποιους πληρώνει όμως το ελληνικό κράτος δεν είναι υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη. Είναι απολογούμενη και αν δείτε αυτή την στιγμή το διαδίκτυο, θα καταλάβετε τι σας λέω. Όλοι αναρωτιούνται πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυρίας Γεροβασίλη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και να της θυμίσουμε ότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός κάποιου παρακρατικού μηχανισμού».

Επίσης ανέφερε σχετικά με την ιστοσελίδα protagon: «Είπε ο κύριος Καμμένος «ποια είναι η σχέση μου με το protagon». Θα του το πω και στο δικαστήριο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης 28/06/2013, έπαψε να είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του protagon Α.Ε. Στις 28/06/2013. Δηλαδή οκτώ μήνες πριν μπει στην πολιτική. Αλλά επειδή μιλάμε για διαφθορά, το ερώτημα προς τον κύριο Καμμένο ήταν άλλο. Ποιους ανώνυμους έχει στην υπηρεσία του και πληρώνει το Υπουργείο Αμύνης για να κάνουν πολεμική στους αντιπάλους του. 

Εμείς είπαμε δύο ονόματα, δεν τα αρνήθηκε και νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση συνολικά η κυβέρνηση, κύριε Τσίπρα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αμείβονται για να κάνουν μια διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι σε αυτούς που θεωρούν οι προϊστάμενοι τους – υπουργοί ως αντιπάλους τους. 

Τελειώνω με το θέμα της διαφθοράς. Δυστυχώς, η διαφθορά δεν είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος. Είναι ένα πρόβλημα του παρόντος και θα είναι και του μέλλοντος, όσο υπάρχει ένα κομματικό κράτος, που παζαρεύει την επιβίωσή του. Ένα κομματικό κράτος, που τώρα πια έχει την σφραγίδα σας. Για να είμαι πιο ακριβής, έχει την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και, πολλές φορές, δυστυχώς και τη σφραγίδα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ».



Πηγή : newsbomb.gr


«Ανώμαλη» προσγείωση της κυβέρνησης για εκταμίευση και υπερταμείο



«Πολύ καλό Eurogroup» λέει ο Τσακαλώτος - Έχασαν τα 1,7 δισ. επειδή δεν είχαν δώσει 10 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες που τους χρωστάει το κράτος

«Άπιαστο όνειρο» αποδείχθηκε και πάλι για την κυβέρνηση η ολοκλήρωση της α΄αξιολόγησης, που θα συνεχίζεται και τον Οκτώβριο ενώ έπρεπε να έχει λήξει από χθες, Δευτέρα, για να ξεκινήσει άμεσα η β΄αξιολόγηση και, κατόπιν, η συζήτηση για το χρέος. Αντί να δοθεί εφάπαξ η δόση των 2,8 δισ. «έσπασε» σε δύο κομμάτια και δεν αναμένεται να εκταμιευθεί ούτε σεντ από τα 1,7 δισ. πριν τις 24 Οκτωβρίου. 

Επιπλέον το Eurogroup εξέδωσε και ανακοινωθέν καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετήσει διοίκηση στο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Αυτό θα γίνει, όπως φαίνεται, στη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου  που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου, αφού πρώτα τελειώσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το χθεσινό Eurogroup:

-εγκρίθηκε μια «κουτσή» δόση για την Ελλάδα. Από τα 2,8 δισ. που ανέμενε ο κύριος Τσακαλώτος, θα δοθούν μόνον τα 1,1 δισ. που συνδέονται με τα 15 προαπαιτούμενα και θα πάνε για πληρωμή του χρέους.

Μέχρι την Κυριακή, μία μέρα πριν το Eurogroup, Έλληνας αξιωματούχος έλεγε από την Ουάσιγκτον ότι είναι λάθος η εικόνα πως δεν έχουνε τελειώσει τα 15 προαπαιτούμενα, ότι η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ελλάδος έχει κλείσει, πως «δεν είναι στον αέρα» η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ και ότι δεν υπάρχει νομική βάση για να παραπεμφθεί η απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - ESM.

-Στα 15 προαπαιτούμενα ήταν και ο διορισμός διοίκησης του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ενώ εδώ και μισό μήνα κυβερνητικές πηγές λένε συνεχώς πως η εκκρεμότητα αυτή «έχει κλείσει», δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως ποια είναι τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν. Και ήρθε χθες το Eurogroup και εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί την Ελλάδα να τελειώνει με το θέμα αυτό και να διορίσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο. Ζητάει μάλιστα να τεθεί σε λειτουργία το υπερ-Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας πριν από το τέλος του 2016, και όχι τον Ιανουάριο του 2017 όπως έλεγαν ως τώρα στην κυβέρνηση.

-Η έγκριση για τα υπόλοιπα 1,7 δισ. της δόσης των δανείων, θα καθυστερήσει ακόμα μισό μήνα. Η απόφαση για τα λεφτά αυτά, που θα δοθούν για τις επιχειρήσεις που τους τα χρωστάει το ελληνικό δημόσιο, αναβάλλεται για τις 24 Οκτωβρίου, όταν θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ESM (που διοικείται ουσιαστικά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συγκροτούν το Eurοgroup).

Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα εμφανίστηκε και πάλι, όμως, ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος που δήλωσε πως «ήταν πολύ καλό το Eurogroup για την Ελλάδα»  και πως δεν χρειαζόμασταν από τώρα τα 2,8 δισ. επειδή ότι «δεν έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις στο άμεσο διάστημα».

Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί καθησυχάζουν πάντως, λέγοντας πως «τα λεφτά θα έρθουν» και πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει όσα χρειάζεται. Και ο κύριος Τσακαλώτος παραδέχτηκε όμως πως δεν υπήρχαν διαθέσιμα τα στοιχεία πληρωμών Σεπτεμβρίου, που θα έδειχναν ότι τα πρώτα 1,8 δισ. από τα λεφτά που με το σταγονόμετρο δίνουν στην κυβέρνηση οι δανειστές για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους, έφτασαν πράγματι στους δικαιούχους ιδιώτες, ώστε να έρθουν μετά και τα επόμενα 1,7 δισ. ευρώ.

Το οξύμωρο πάντως είναι ότι ενώ το κριτήριο έγκρισης των 1,7 δισ. ευρώ ήταν να έχουν δοθεί σε δικαιούχους τουλάχιστον 1,44 δισ. ευρώ (το 80% από τα 1,8% της πρώτης υποδόσης που ήρθε τον Ιούνιο) στο προσχέδιο του προϋπολογισμού πριν μια εβδομάδα αναφέρετο ότι δόθηκαν τα 1,43 δισ. από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο.  Δηλαδή η κυβέρνηση έχασε χθες τα 1,7 δισ. για τα μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ που δεν έδωσε στους ιδιώτες που τους τα χρωστάει και επειδή δεν είχε στοιχεία να δείξει πόσα έδωσε τον Σεπτέμβριο, για να ξεπεραστεί το όριο που της είχε τεθεί ως προϋπόθεση από τη συμφωνία του Μαΐου.



Πηγή : protothema.gr


Ένας Τσίπρας αμετανόητος χωρίς να απολογείται για την διαφθορά



Η χθεσινή συζήτηση για την διαφθορά δεν ευνόησε σε καμία περίπτωση τον Τσίπρα που το άγχος του ήταν να μας πει ότι δεν θα πέσει εύκολα θέλουμε δεν θέλουμε γιατί η καρέκλα είναι γλυκιά όσο ανίκανος και εάν είναι. 

Τα ονόματα και οι διευθύνσεις που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας να καταγγείλει στην βουλή ήταν απλά μια επανάληψη τις ίδιας κασέτας που παίζει εδώ και χρόνια. 

Δεν ήταν τυχαία η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους μετά την συζήτηση που είπε «Νομίζω μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό».

Και αυτή είναι η αλήθεια δεν απάντησε σε τίποτα ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη, τα έβλεπε και τα βλέπει δυστυχώς όλα καλά δεν κάνει καμία αυτοκριτική και δεν ξεστομίζει προς τον Ελληνικό λαό για την ζημιά που έχει κάνει και για τα 100δις που έχει φορτώσει την χώρα η ανικανότητα του, ούτε μία συγνώμη.

Εντύπωση προκάλεσε και η έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Μάκη Μπαλαούρα που φάνηκε να τον πειράζουν ιδιαίτερα οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη σχέση ανάμεσα στην τράπεζα Αττικής, τον κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. 
Την  ίδια αντίδραση είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε άλλη μία αλήθεια αποκαλώντας ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα λες και ο Έλληνας πολίτης περίμενε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το πει, δεν το έχει καταλάβει εδώ και ενάμιση χρόνο και θίχτηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λες και αυτή η κατηγορία δεν έχει βάση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η έκρηξη του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την δευτερολογία του που εκνευρισμένος είπε στον Αλέξη Τσίπρα : « Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι επιβεβαίωση της ενοχής σας και της πολιτικής σας κατάρρευσης, είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Το ληξιαρχείο τη ιστορίας πολύ σύντομα θα γράψει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός» κλιμακώνοντας έτσι την επίθεσή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο με την siemens απατώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα και έδωσε και απαντήσεις για την εφημερίδα Εθνικό Κήρυκα και το δάνειο που είχε συνάψει απογοητεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα που περίμενε να μασάει καιρό ακόμα την ίδια καραμέλα.