Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ετοιμάζονται για νέα επιδρομή στη τσέπη μας εάν τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά



Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι είναι ανίκανοι και με την υπερφορολόγηση την οποία έχουν επιβάλει για να επιβιώσουν οι ίδιοι αδιαφορώντας εάν θα βουλιάξουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και η χώρα ολόκληρη τα πράγματα οδηγούνται στον γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια εάν δεν γίνει κάτι άμεσα. Αυτό το κάτι είναι μόνο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε να απομακρυνθεί αυτή η καταστροφική κυβέρνηση.

Όλοι οι νοήμονες γνώριζαν ότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν όσα τους έχουν φορτώσει από ανικανότητα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δεν πτοούνται αρκεί να επιβιώσουν έστω για λίγες ημέρες παραπάνω στην εξουσία και ετοιμάζονται και για νέο κρυφό χαράτσι βάζοντας και άλλο το χέρι τους στις τσέπες πριν ακόμα έρθει η μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα που έχει ετοιμάσει ο Τσίπρας και είναι προ των πυλών.

Διαβάζουμε στο protothema.gr για τα νέα σχέδια υπεξαίρεσης χρημάτων από οικογένειες και επιχειρήσεις.

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές - Εξαιρούνται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και οι πληρωμές φόρων-εισφορών

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία». 

Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο θα είναι έκτακτο στην περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά. Θεωρείται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τις συναλλαγές από λογαριασμούς μισθοδοσίας και πληρωμές φόρων - εισφορών.

Ωστόσο η πρόταση φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο από την τρόικα όσο και από τις τράπεζες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους. Η τρόικα απ' την πλευρά της φοβάται ότι ένας τέτοιος φόρος θα επηρεάσει και τη χρήση του πλαστικού χρήματος υπονομεύοντας κατ' ουσίαν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δίνοντας και άλλο χώρο στη φοροδιαφυγή. 

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει ικανοποιητικά φέτος και τα ταμεία θα γεμίσουν ώστε να μην χρειαστούν νέα  μέτρα...


Γελάνε και τα μάρμαρα του Παρθενώνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Συγγνώμη από τη Στεφανίδη, εγώ είμαι ο γκάου




Η ξεφτίλα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης και των στελεχών της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Αφού το παίξουν υπέρ άνω και ξεφτιλιστούν για χάρη του κόμματος και μόλις η ξεφτίλα πάρει μεγάλες διαστάσεις σβήνουν τις αναρτήσεις τους και μετά το παίζουν θύματα αυτών που οι ίδιοι έγραψαν.

Για να γίνει πιστευτό και για να αποφύγουν την ξεφτίλα τους βάζουν να αναφέρουν ότι δεν είναι και μέλη του κόμματος όχι γιατί ντρέπεται για αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να επιβιώσουν μετά τα όσα έχουν γράψει οι ίδιοι και μετά την ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εποχή που καλπάζει προς την έξοδο ευτυχώς.

Το χειρότερο είναι ότι ξεφτιλίζονται και ξεφτιλίζουν και την χώρα με τα καμώματα τους ώστε να γίνουν αρεστή στο κόμμα που τους εκφράζει.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Αφού ο Βασίλης Παπανικολάου κατέβασε το αρχικό του ποστ που «την έλεγε» στη χρυσή Ολυμπιονίκη για την «Αυγή» τώρα επανέρχεται - Απαντά και στις αναφορές για τη σχέση του με τη Γεροβασίλη

Επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Παπανικολάου μετά τις αντιδράσεις για τους χαρακτηρισμούς του προς την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη. 

«Συγνώμη απ' την Κ. Στεφανίδη. Ο γκάου είμαι εγώ» έγραψε στην προσωπική του σελίδα, αφού προηγουμένως είχε κατεβάσει το αρχικό του ποστ στο οποίο αναφερόταν στις δηλώσεις Στεφανίδη για την εφημερίδα «Αυγή» αποκαλώντας την «γκάου». 


Έγραφε χαρακτηριστικά: 


Το μήνυμά του προκάλεσε σειρά αντιδράσεων με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναγκαστεί να το σβήσει από τη σελίδα του. Θέση στο ζήτημα πήρε και η ΕΡΤ η οποία με ανακοίνωσή της διαχώριζε τη θέση της, τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι τη Δημόσια Τηλεόραση. 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί δήθεν επίθεσης της ΕΡΤ στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:

1. Ο υπάλληλος της ΕΡΤ που έκανε το σχόλιο δεν είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στην ΕΡΤ.

2. Η εν λόγω ανάρτηση έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου δεν εκφράζει απόψεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επιτυχή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο».

Ο κ. Παπανικολάου απάντησε και στις αναφορές για τη σχέση του με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη στο γραφείο της οποίας είχε αποσπαστεί από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016, σημειώνοντας ότι «όσους ενδιαφέρονται για τα πολιτικά μου πιστεύω πως «δεν υπήρξα και ούτε είμαι μέλος του κυβερνώντος κόμματος».




Η Γεροβασίλη συνεχίζει να ξεφτιλίζεται με δηλώσεις εκτός πραγματικότητας



Με θράσος ακούσαμε από την Γεροβασίλη: Τηρήσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα

Η κυρία Γεροβασίλη διάλεξε την εφημερίδα «Αγορά» για να μοιράσει σανό και να ξεφτιλιστεί με τις σανό δηλώσεις της.

Είναι ανεπίτρεπτο κυρία Γεροβασίλη φτάνει ποια ο Ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιοι να του πετάτε συνέχει σανό λέγοντας χωρίς ντροπή : «Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση»

Έκανε την σανό εκτίμηση της η κυρία Όλγα Γεροβασίλη  λέγοντας ότι η «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός πέρασε τελείωσε! Συνέχισε να λέει αλλά για να το ακούσουν ποιοι; Ότι «Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση».

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης»!!! 

Χαχαχαχαχαα της ποιας;;;;;;;;;;;; Χωρίς ντροπή;;;;;;

Με άξονα την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».

Πήρε θέση και για άλλα θέματα αλλά δεν θέλουμε να σας εκνευρίσουμε περισσότερο και γιαυτό αποφασίσαμε να σας δώσουμε ένα δείγμα του δεματιού σανό που ρίχνει και όποιος το φάει.


Το αρχείο της φρίκης! Χειροπέδες σε 48χρονο για πορνογραφία ανηλίκων



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός 48χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ενημερώθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα εκτεταμένης διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την ανεύρεση χρηστών που κατείχαν ή είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα σοκαριστικά ευρήματα

Από το διαδικτυακό έλεγχο προέκυψαν τρία (3) ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα που διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Σε έρευνα που έγινε προχθές (25-08-2016) το πρωί, στην οικία του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και
- κινητό τηλέφωνο

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
- Μέσω twitter: @CyberAlertGR




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Βρετανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για τρομοκρατία



Οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο άνδρες ηλικίας 32 και 37 ετών συνελήφθησαν στην περιοχή Στόουκ του Στάφορντσιρ και τρεις άλλοι, ηλικίας 18, 24 και 28 ετών, στο Μπέρμιγχαμ.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού αναπτύχθηκε, επίσης, για προληπτικούς λόγους σε περιοχή του Μπέρμιγχαμ, όσο αστυνομικοί ερευνούσαν κατοικίες. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συνδράμει επίσης στην έρευνα της αστυνομίας, η οποία είναι σε εξέλιξη. 


Πηγή : cnn.gr


Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές καναλιών για τις άδειες



Δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγαν, ζητώντας προσωρινές διαταγές, οι μετέχοντες στον διαγωνισμό.

Οι εννέα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και εξετάστηκαν ενώπιον του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έγιναν δεκτές και ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Οι αιτήσεις αφορούσαν την προσωρινή διακοπή της διαγωνιστικής διαδικασίας έως ότου εκδικαστούν από το ΣτΕ αιτήματα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσαν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων μετεχόντων στον διαγωνισμό ή άλλα θέματα νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής (προσωρινού «παγώματος» της διαγωνιστικής διαδικασίας) έως ότου κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη. Οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών που προσέφυγαν στο ΣτΕ ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου σε μια διαδικασία κλειστή –δεν επρόκειτο για δίκη– που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Παράλληλα, τις δικές τους θέσεις εξέφρασαν και οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου που εκπροσώπησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, καθώς παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Ελ. Κρέτσος.

Συνολικά, οι αιτήσεις που εξετάστηκαν για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής ήταν εννέα από επτά εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες και έχουν θέσει προς εκδίκαση θέματα που σχετίζονται είτε με τη διαγωνιστική διαδικασία και την προκήρυξη είτε με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι μετέχοντες σε αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης, εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ, ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου.

Πάντως, σχετικά με τα μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας από μετέχοντες σε αυτή, ενώπιον του ΣτΕ αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, αν και η δίκη ενώπιον της Ολομέλειάς του έγινε στις αρχές Ιουλίου.


Ιωάννα Μάνδρου
Έντυπη Καθημερινή


Καθεστωτική δήλωση Καφαντάρη : «Η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του τελείωσε»




Έχουν ξεφύγει τόσο πολύ που ασύστολα χωρίς ντροπή και συναίσθηση των όσων θα ξεστομίσουν βγαίνουν στα κανάλια και πετάνε ότι τους έρθει.

Η κυρία Καφαντάρη δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγουν από το στόμα της "μαργαριτάρια" και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής παρακμής του τόπου βάζοντας στην βουλή τον οποιοδήποτε που ούτε από έξω από την βουλή δεν έπρεπε κανονικά να περνάει.

Τώρα η κυρία Καφαντάρη το τερμάτισε πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω και πλήρως συντασσόμενη με την καθεστωτική τακτική και λογική του κόμματος της δήλωσε ότι : «Η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του τελείωσε».

Δείτε την δήλωσης της : 




Η Europol στέλνει 200 αξιωματικούς στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών



Ανησυχούμε για αναφορές ότι οι καταυλισμοί γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών, δηλώνει ο επικεφαλής της

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσιές των κρατών της Ευρώπης μετά την αποκάλυψη του επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει λάβει τη «στρατηγική απόφαση» να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη προκειμένου να «απαντήσει» στις ήττες που γνωρίζει στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Γουέινραϊτ υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών που χρησιμοποιούν πλαστά στοιχεία για να μπουν στην Ευρώπη από τη Συρία.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Standard ο επικεφαλής της Europol αποκαλύπτει ότι είναι έτοιμη προς αποστολή στην Ελλάδα μια ομάδα 200 αξιωματικών προκειμένου να εντοπιστούν εξτρεμιστές που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για έρευνες από εξειδικευμένα στελέχη της Europol στα κέντρα φιλοξενίας με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Προειδοποιεί επίσης ότι τζιχαντιστές επιχειρούν να ριζοσπατικοποιήσουν μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Ο Γουέινραϊτ προβλέπει, επίσης, ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λεγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.



Πηγή : protothema.gr


Νέες σεισμικές δονήσεις στο Βόλο



Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κούνησε τον Βόλο στις 8:23 σήμερα το βράδυ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seismoi.gr το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ νότια-νοτιοανατολικά του Βόλου ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιομέτρων.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:51, ήταν έντασης 2, 4 ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίζεται 11 χλμ νότια-νοτιοανατολικά του Βόλου με το ίδιο εστιακό βάθος.

Tρίτος σεισμός σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:47.  Με ένταση 3,5 ρίχτερ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.  Με εστιακό βάθος 5χλμ το επίκεντρό του εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νότια του Βόλου.

Η τέταρτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:15 9 χλμ νότια του Βόλου με το ίδιο εστιακό βάθος.  Είχε ένταση 2,2 ρίχτερ.



Πηγή: e-thessalia.gr




Μητσοτάκης στο ionian channel : Δεν πάω στην ΔΕΘ για να κοροϊδέψω τους Έλληνες όπως ο Τσίπρας



Ειλικρινής και σοβαρός ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Ionian Channel και περιέγραψε στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος δεν πρόκειται να κοροϊδέψει τους Έλληνες, «όπως έκανε ο Τσίπρας» και προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι παντελώς αναξιόπιστος. 

Δήλωσε ακόμα ότι «Θα εξακολουθούμε να ζητάμε εκλογές καθώς πιστεύουμε πως το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσης».

Δείτε την συνέντευξη : 




Εκτός τροχιάς ο προϋπολογισμός – Ποιοι φόροι ευθύνονται για τις αποκλίσεις



Έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 832 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 840 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.486 εκατ. ευρώ καταγράφουν τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.550 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3.712 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.998 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 641 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 25.951 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 401 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, αύξηση έναντι του στόχου παρατηρήθηκε στις εξής κύριες κατηγορίες εσόδων:

α) Άμεσοι Φόροι ΠΟΕ κατά 127 εκατ. ευρώ ή 12,1%,
β) Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 66 εκατ. ευρώ ή 4,3%,
γ) ΦΠΑ καπνού κατά 79 εκατ. ευρώ ή 21,2%,
δ) ΦΠΑ λοιπών κατά 251 εκατ. ευρώ ή 3,6%,
ε) Τέλος ταξινόμησης οχημάτων κατά 38 εκατ. ευρώ ή 58,5%,
στ) Λοιποί ΕΦΚ (καπνού κλπ) κατά 244 εκατ. ευρώ ή 15,2%,
ζ) Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 241 εκατ. ευρώ ή 80,9%,
η) Απολήψεις από την Ε.Ε. κατά 148 εκατ. ευρώ ή 164,0%,
θ) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 306 εκατ. ευρώ ή 13,7%
Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα στις κάτωθι βασικές κατηγορίες:
α) Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 126 εκατ. ευρώ ή 2,8%,
β) Φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 87 εκατ. ευρώ ή 11,6%,
γ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 160 εκατ. ευρώ ή 15,5%,
δ) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 33 εκατ. ευρώ ή 1,4%,
ε) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 127 εκατ. ευρώ ή 43,4%,
στ) Λοιποί έμμεσοι φόροι κατά 46 εκατ. ευρώ ή 18,8%,
ζ) Τα έσοδα του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά 72 εκατ. ευρώ ή 46,5%,
η) Τα έσοδα από ANFAs & SMPs κατά 225 εκατ. ευρώ, ή 37,5%.
θ) Τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 87 εκατ. ευρώ, ή 61,2%

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 1.720 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 220 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016 (1.500 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 2.047 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.043 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.011 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 776 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.991 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 375 εκατ. ευρώ.

Η μείωση των εσόδων Ιουλίου 2016 οφείλεται κυρίως:

α) στο φόρο εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 272 εκατ. ευρώ
β) στο φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 55 εκατ. ευρώ
γ) στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 45 εκατ. ευρώ
δ) στο ΦΠΑ καπνού κατά 41 εκατ. ευρώ
ε) στους λοιπούς Ε.Φ.Κ. (καπνού κλπ) κατά 160 εκατ. ευρώ
στ) στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 132 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, αυξημένα έναντι του στόχου ήταν κυρίως τα έσοδα:
α) του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 295 εκατ. ευρώ
β) των φόρων στην περιουσία κατά 42 εκατ. ευρώ
γ) του ΦΠΑ λοιπών κατά 37 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) για την περίοδο Ιουλίου 2016 ανήλθαν σε 249 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (209 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την περίοδο Ιουλίου 2016 ανήλθαν σε 19 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 401 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016 ανήλθαν στα 28.830 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3.295 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (32.126 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 27.125 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 2.395 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.003 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 κατά 609 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 390 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις νοσοκομείων, 122 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 162 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 46 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 1.705 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 900 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικά για τον μήνα Ιούλιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.834 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 55 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.431 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 72 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 403 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 17 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.


Πηγή : newsbomb.gr


Η Ιταλία μετρά νεκρούς, η κυβέρνηση υπόσχεται κεφάλαια και μέτρα στήριξης



Σε τουλάχιστον 281 έχει ανέλθει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στην κεντρική Ιταλία από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ οι έρευνες στα ερείπια συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες. 

Η κυβέρνηση υπόσχεται 50 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές και πάγωμα φόρων για τους σεισμόπληκτους, ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι τα σπίτια που χτίζονται θα τηρούν τις προδιαγραφές.

O επίσημος απολογισμός, από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ανανεώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε «τουλάχιστον 267». Όλοι συνεχίζουν να φοβούνται πως στο τέλος ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ακόμη κι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι ουσιαστικά άγνωστος, επειδή επισκέπτες ή όσοι έχουν καταγωγή από την περιοχή την προτιμούν για το τέλος Αυγούστου. Τα περισσότερα θύματα βρίσκονται στο Αματρίτσε, όπου οι νεκροί είναι τουλάχιστον 193 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία (το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μιλά για 204).

Οι τραυματίες που νοσηλεύτηκαν είναι τουλάχιστον 365. Ζωντανοί από τα ερείπια έχουν βγει ή ανασυρθεί 215 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, με τις δονήσεις να ρίχνουν την Πέμπτη κτίρια στο Αματρίτσε που είχαν, μετά βίας, σταθεί όρθια. Ο πιο πρόσφατος ισχυρός μετασεισμός ήταν 4,7 βαθμών το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις επτά (τοπική).

Οι πρώτες κηδείες θυμάτων θα γίνουν το Σάββατο, ημέρα για την οποία έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος στην Ιταλία. Στην κηδεία, που θα γίνει στην Αρκουάτα ντε Τρόντο, θα παραστεί ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και θα την τελέσει ο επίσκοπος της περιοχής.

Κύμα αλληλεγγύης αλλά και ανησυχία για λεηλασίες

Παράλληλα, οι Ιταλοί προσπαθούν να υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τους σεισμοπαθείς. Οι εκκλήσεις για δωρεά αίματος για τους τραυματίες έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, με ουρές να σχηματίζονται σε νοσοκομεία κυρίως της κεντρικής Ιταλίας. 

Σε όλες τις περιοχές επίσης, πολίτες μαζεύουν τρόφιμα και προμήθειες -από πάνες μέχρι κουβέρτες- για τους κατοίκους των περιοχών κοντά στο επίκεντρο που πέρασαν άλλη μία νύχτα είτε στα κέντρα που έχουν στηθεί είτε στο δρόμο. 

Την εικόνα συμπληρώνουν οι κάτοικοι των ίδιων των περιοχών, από αγρότες μέχρι ιερείς, που συνδράμουν με κάθε μέσο τις επιχειρήσεις έρευνας, βοηθώντας στο σκάψιμο. 

Ωστόσο δεν λείπουν και άλλου είδους περιστατικά. Οι καραμπινιέροι ανέφεραν πως συνέλαβαν στο Αματρίτσε έναν 45χρονο, που πιθανότατα δεν είναι από την περιοχή (είχε πάνω του εισιτήριο από τη Νάπολη), την ώρα που προσπαθούσε να λεηλατήσει ένα από τα αρκετά σπίτια στην πόλη που έχουν εγκαταλειφθεί. 

Κυβέρνηση: Κεφάλαια και πάγωμα φόρων, «να ξαναδούμε πώς χτίζουμε»

Στην πρώτη συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου μετά τον σεισμό, η κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη των περοιχών που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για άμεση κινητοποίηση 50 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθώντας επίσης παλιότερα προηγούμενα, η Ρώμη ανέφερε πως θα υπάρξει πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων για τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές. 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό που αρκετοί εδώ και ημέρες στην Ιταλία αναγνωρίζουν ως βασικότερο πρόβλημα που οδήγησε σε τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών: Τα προβλήματα στις κατασκευές. 

Προανήγγειλε πρωτοβουλία για σχέδιο με την ονομασία «Ιταλικό Σπίτι» ώστε επανεξεταστεί και να αναθεωρηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για την οικοδόμηση κατοικιών και κτιρίων με αντισεισμική προστασία αλλά, κυρίως, η διασφάλιση της εφαρμογής του. Οι νομικές προδιαγραφές είναι σχετικά υψηλές στην Ιταλία, όμως στην πράξη δεν τηρούνται εξ ολοκλήρου. 



Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ


Ο Τσίπρας κάνει τα πάντα για να επιβιώσει μέχρι και Σοσιαλδημοκράτης με στρατηγική θα γίνει




Είναι ένας αποτυχημένος πολιτικός με αποτυχημένα στελέχη και δεν μπορεί η χώρα και ο Ελληνικός λαός να στηρίξει καμία ελπίδα επάνω του. Ο Τσίπρας όμως γνωρίζοντας ότι δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη σχεδόν του συνόλου του ελληνικού λαού, αντί να διευκολύνει την χώρα να πάει παρακάτω παραδίδοντας την εξουσία κάνει τα πάντα προσπαθώντας να επιβιώσει με το όποιο κόστος για την Ελλάδα.

Διαβάζουμε στο skai.gr για τα νέα του σχέδια και στρατηγικές επιβίωσης



Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε χθες Πέμπτη για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μηνών σε συνάντηση των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

«Εξελίσσεται ο Τσίπρας σε Σοσιαλδημοκράτη;». Το ερώτημα αυτό έθετε ήδη πριν το καλοκαίρι το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε σε δυο διαδοχικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) ως παρατηρητής.

Η χθεσινή του παρουσία στη νέα συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι ήρθε να ενισχύσει τις εκτιμήσεις εκείνων που κάνουν λόγο για ένα στοχευμένο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Για μια κοινή αντινεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή πολιτική

Με την εκτίμηση ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σταδιακά σε Σοσιαλδημοκράτη συμφωνεί και ο πολιτικός επιστήμονας στα Πανεπιστήμια της Βόννης και του Άαχεν Λάζαρος Μηλιόπουλος. Το ερώτημα, όπως λέει, είναι σε τι αποσκοπεί ο Αλ. Τσίπρας και, ως προς αυτό, υπάρχουν δυο αναγνώσεις:

«Το άνοιγμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών εκλαμβάνεται αφενός ως προσπάθεια συμπαράταξης της αριστεράς στην Ευρώπη -που θα περιλαμβάνει τους Σοσιαλδημοκράτες (γαλλικό PS, γερμανικό SPD, Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας, πορτογάλων και ισπανών Σοσιαλιστών) όσο και τους αριστερούς Σοσιαλιστές (Podemos, Αριστερό Μπλοκ στην Πορτογαλία)- υπέρ μιας κοινής αντι-νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής και κατά συνέπεια μιας πολιτικο-ιδεολογικής αναδιάταξης της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

Προσπάθεια «απορρόφησης» του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δεύτερη ανάγνωση, όπως εκτιμά ο Λ. Μηλιόπουλος, τα βήματα του Τσίπρα δεν θα πρέπει να αξιολογηθούν με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με αμιγώς πολιτικά, τα οποία επιβάλει η εσωπολιτική στρατηγική. «Πίσω από το άνοιγμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών κρύβεται η προσπάθεια να αποτρέψει μια συμπαράταξη των Σοσιαλδημοκρατών υπό την ηγεσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Ένα αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αγκαλιάζει όλους τους μετριοπαθείς και θα αποκλείει όλες τις ακραίες δυνάμεις του αριστερού χώρου -εν ανάγκη ακόμη και σε συνεργασία με συντηρητικές δυνάμεις, όπως στην περίπτωση των ΑΝΕΛ- θα πρέπει να είναι εφικτό μόνον υπό την ηγεσία του Τσίπρα».

Ειδικότερα όσον αφορά τη «συνεργασία» με τους Σοσιαλιστές, ο πολιτικός επιστήμονας είναι κατηγορηματικός, εκτιμώντας ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να «απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ όσο δυνατόν περισσότερο και να το αντικαταστήσει με μια αριστερή συμπαράταξη της οποίας θα ηγείται ο ίδιος».