Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Airbus τυπώνει... μοτοσικλέτες. Αληθινές!



Η Airbus εκτός από τα αεροπλάνα, αποφάσισε να ασχοληθεί και με κάτι που πατά στην γη. Όπως, ας πούμε μία μοτοσικλέτα. Την οποία ονόμασε Light Rider.

Η Light Rider είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που εξελίχθηκε από το τμήμα APWorks της Airbus, που εδρεύει στην Γερμανία. Η APWorks εξειδικεύεται στην κατασκευή εξαρτημάτων σε 3D εκτυπωτές από ένα ειδικό κράμα αλουμινίου σε σκόνη που ονομάζεται Scalmalloy. Το κράμα αυτό είναι ανθεκτικό στην διάβρωση και συνδυάζει το χαμηλό βάρος του αλουμινίου με την αντοχή του τιτανίου.

Τι σημαίνει να φτιάξεις μια μοτοσικλέτα σε 3D printer; Όπως εξηγεί η Airbus, κάθε κομμάτι της Light Rider αποτελείται από χιλιάδες λεπτές στρώσεις υλικού, πάχους 60 microns. Το χωροδικτύωμα είναι κούφιο, πράγμα που συνεπάγεται εξοικονόμηση βάρους 30% σε σχέση με ένα συμβατικό πλαίσιο μοτοσικλέτας. «Η πολύπλοκη δομή ενός χωροδικτυώματος από κούφιους σωλήνες δεν θα ήταν εφικτή να παραχθεί με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής», υποστηρίζει ο Joachim Zettler, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus APWorks GmbH. Η Light Rider ζυγίζει 30 κιλά.

Η Airbus δηλώνει με στόμφο ότι αυτή είναι μια πραγματική μοτοσικλέτα που μπορεί να οδηγηθεί. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι 80 km/h και πιάνει τα πρώτα 40 km/h από στάση σε 3”. Προφανώς το πεδίο δράσης της Light Rider είναι η πόλη, με την Airbus να ανακοινώνει 37 km αυτονομία.

Το 50 είναι ένα καθοριστικό νούμερο για την Light Rider. Θα παραχθούν μόνο 50 αντίτυπα. Και θα πωλούνται προς €50.000 το καθένα. Και επειδή αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν μια θέση στην λίστα αναμονής προκαταβάλοντας €2.000. 




Πηγή : Popular Mechanics μέσω RoT drive.gr 


Έπεσε η ταφόπλακα από ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ! Καταψήφισε η Κατριβάνου κόφτη και υπερταμείο!



Σήμερα ψηφίστηκαν τα χειρότερα μέτρα των τελευταίων έξη χρόνων της κρίσης, ΝΑΙ είπαν σε όλα και φέρουν το βάρος των ευθυνών τους οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αντιλαϊκά μέτρα καταστροφικά για την ελληνική οικογένεια, την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Αυτά τα μέτρα που έφεραν, πολιτικοί ανίκανοι, μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρουν και αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται συνέχεια ο περίφημος κόφτης που έφερε στην χώρα η αριστερά με αποτέλεσμα να μην μείνει τίποτα όρθιο.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η διαφοροποίηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Κατριβάνου η οποία ήταν εκτός γραμμής και καταψήφισε τον περίφημο κόφτη και το υπερταμείο που μας φόρτωσε το κόμμα της παρά το ότι ψήφισε ναι επί της αρχής μετά από μακρά απουσία από την αίθουσα του κοινοβουλίου!!

Σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάστηκε το Μαξίμου που δηλώνει ότι η βουλευτής θα παραιτηθεί.




Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;



Αντέδρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Ηλίας Καματερός όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρήθηκε να ικανοποιήσει την τροπολογία για εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων στα μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους

Με έντονη δυσφορία που έγινε αντιληπτή από τα θεωρεία της Βουλής αντέδρασαν οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία τους για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος) είχαν καταθέσει βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μόνο για τα μικρά νησιά που έχουν έως 300 κατοίκους. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να δημιουργήσουν την ελάχιστη γραμμή άμυνας απέναντι στον θυμό που προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις στους ψηφοφόρους τους. Από τις τοποθετήσεις τους δε δημιουργούνταν η βεβαιότητα πως έχουν αποσπάσει τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η πρόταση τους θα γίνει αποδεκτή.

Ωστόσο, όταν άκουσαν τον κ. Τσακαλώτο να τους δίνει για μια ακόμα φορά υποσχέσεις για μελλοντική διευθέτηση του ζητήματος αντί άμεσης αντιμετώπισής του, ορισμένοι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Συρμαλένιος, Καματερός και Συρίγος εξερράγησαν.

Από τα θεωρεία της βουλής μάλιστα ο κ. Καματερός φάνηκε να χτυπά με δίναμη το χέρι του στο έδρανο και να λεει «τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;».



Πηγή : protothema.gr


Ετοιμάζουν επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης



Αρχίζει την Τρίτη το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης. Οι επιτελείς της Κατεχάκη αποφάσισαν σήμερα τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με το σχέδιο η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στο κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν προς τα σύνορα. Στην περιοχή θα φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα ήδη ξεκινούν από την Αττική πάνω από 10 διμοιρίες. Την ίδια ώρα θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα κέντρα φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη θα πετά το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Όσοι επεξεργάστηκαν το σχέδιο πιστεύουν ότι θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα ενώ 8.500 άτομα θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Η εντολή που δόθηκε είναι να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Επίσης θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας μέσα από την οποία δεν θα μπορούν να κινούνται άτομα που δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση.

Πάντως ο προβληματισμός ,για το αν θα είναι επαρκείς οι δομές που υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τα άτομα από την Ειδομένη, παραμένει.




Πηγή: cnn.gr


Δεν θα ζητήσουμε τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ - Δεν θα παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια μένει να το δούμε!!



Ο Τσίπρας προανήγγειλε ότι δεν θα ζητηθεί η αναδρομική καταβολή του ΕΚΑΣ και πρόσθεσε ότι στους ένστολους θα δοθεί η δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, επικαλούμενος και τις δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα βρεθούν οι κωδικοί.

Είπε ο Τσίπρας για τα ειδικά μισθολόγια :

«Δεν γίνεται να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν οι κωδικοί από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας»

Μένει να πραγματοποιηθεί για τα ειδικά μισθολόγια γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει και την καλύτερη φήμη για το ότι ο λόγος της είναι συμβόλαιο.



Μητσοτάκης: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας



Είτε είστε ένας ψεύτης πρωθυπουργός με αυταπάτες, είτε ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, δεν σας αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε και πολιτική απάτη, είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε, μάλιστα, και αναφορά του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε πανεπιστήμιο είπε αναφερόμενος στον Ντ.Τραμπ, πως η άγνοια δεν είναι προσόν.

«Το μυαλό όλων των Ελλήνων πήγε σε σας, κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης.

Σφυροκοπώντας την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης την κατηγόρησε για «οργανωμένη,  μεθοδική, κυνική και αδίστακτη πολιτική απάτη».

«Πρόκειται για τη χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έχει γίνει ποτέ» είπε και πρόσθεσε πως αντί να δείξει μεταμέλεια συνεχίζει να ψεύδεται και να παραποιεί την πραγματικότητα.

«Η χώρα χάνει 21 δισ. ευρώ»

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η ελληνική οικονομία έχασε για το 2015 και 2016 αθροιστικά 21 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: «Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

» Τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αποτυπώνουν την ιδεοληψία, αλλά και την άγνοιά σας για την πραγματική οικονομία. Οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν νομοτελειακά ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία, ενώ οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα. Στερείτε από τους πολίτες το κίνητρο να εργαστούν».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η «πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης» και πρόσθεσε ότι «εξοντώνετε τους πάντες. Οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι».

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη»

«Ο κόφτης είναι το μέτρο της προσωπικής σας αξιοπιστίας κ. Τσίπρα» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι ανακολουθίες σας».

Ο κ. Μητσιτάκης διάβασε και αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «"Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου". Ποιόν κοροϊδεύετε; Δεσμεύετε τις επόμενες γενιές. Είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα. Τέτοιο υπερταμείο δεν μας ζήτησαν ποτέ από εμάς. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εμείς θα ανακτήσουμε την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις ιδιωτικοποιήσεις που κυρώνονται με αυτό το νομοσχέδιο, αναφερόμενος στην εκχώρησης των 24 αεροδρομίων.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο.

»Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα».


ΔΟΛ


Κουτσούμπας προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε... άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες!



«Το θράσος σας είναι απύθμενο» είπε ο γγ του ΚΚΕ - «Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν θα φέρετε επιπλέον μέτρα;» συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση

«Είστε... άπαιχτοι: Υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες!» ήταν οι πέντε πρώτες λέξεις με τις οποίες ξεκίνησε την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση αφορά τους όρους σφαγής του λαού για να εξασφαλιστούν οι όροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεσμεύεται «ακόμη και σε περίπτωση όποιας μικρής ανάκαμψης προκύψει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επωφεληθούν». 

«Έχετε μπόλικο θράσος» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόσθεσε: «Όλοι σας υπηρετείτε τον ίδιο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης των συμφερόντων των λίγων με αποτέλεσμα την σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων και συνεχείς θυσίες από τους πολλούς».

Κατά την άποψη του Δημήτρη Κουτσούμπα «αυτές τις μέρες περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθωση του χρέους». 

«Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο σκούπα!» τόνισε και απευθύνθηκε εκ νέου στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Εσείς έχετε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό: Είναι και το θράσος σας απύθμενο!».

«Πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε επιπλέον μέτρα και φέρνετε τον κόφτη που προβλέπει επιπλέον περικοπές» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Εισάγετε αυτόματα μέτρα με τα οποία μπορούν να περικόπτονται το σύνολο των κοινωνικών δαπανών».

«Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν θα φέρετε επιπλέον μέτρα;» ήταν το σχόλιο του κ. Κουτσούμπα. 

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «από τις περικοπές αποκλείεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» και επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εξαιρείτε από τις περικοπές τα πακέτα για τα αφεντικά σας. Πώς από αυτό προκύπτει κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη;»

«Ακόμη πιο θρασύ είναι το άλλο επιχείρημά σας για το οποίο πανηγυρίζετε προκαταβολικά ότι ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου, να κρύψετε ότι η... επιτυχία σας είναι επιπλέον 5-6 δισ. μέτρα από το λαό»

«Φέρατε επιπλέον αυξήσεις στους έμμεσους φόρους» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «φορολογεί χωρίς δισταγμό την εργατική λαϊκή οικογένεια».

«Η πολιτική σας αναγκάζει την λαϊκή οικογένεια να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να πληρώσει τους τάχα δίκαιους φόρους σας».

«Προωθείτε το νέο ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο δίνετε στα ξένα και ντόπια συμφέροντα τα κρατικά φιλέτα» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις έρχοται αυξήσεις στο νερό. «Με την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων θα μειωθεί ή θα αυξηθεί το αεροπορικό εισιτήριο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε. 

«Κοροϊδεύετε διπλά: Από πουθενά δεν προκύπτει πως η οικονομία της Ελλάδας θα απογειωθεί γρήγορα την επόμενη περίοδο» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αλλά ας υποθέσουμε ότι η περιβόητη ανάπτυξή σας έρχεται και μάλιστα ταχύτατα. Τι θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι: Τις εργασιακές σχέσεις; Τους μισθούς που έχασαν;» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Η ανάπτυξή σας περνά μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων». 

Συνεχίζοντας το δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση υπογράμμισε: «Οι υποσχέσεις σας στο κεφάλαιο είναι πως δεν θα καταργηθεί κανένας από τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί». 

Ειδικώς για τις αποκρατικοποιήσεις εκτίμησε ότι έχουν ως στόχο την συγκέντρωση και ενίσχυση του κεφαλαίου. «Ο κρατικός τομέας προετοιμάζει το έδαφος της καπιταλιστικής συσσώρευσης εκεί όπου απαιτούνται πολύ μεγάλα κεφάλαλαια, όπως στις υποδομές, στην ενέργεια και ούτω καθ' εξής». Κατά την άποψη του κ. Κουτσούμπα «ακόμη κι αν μια επιχείρηση μείνει ή επανέλθει στο κράτος δεν πρόκειται για μια πραγματική λύση του προβλήματος και δικαίωση των αγώνων τους. Ακόμη δηλαδή κι αν κάποιες επιχειρήσεις μείνουν κρατικές δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί η γενική τάση». 

«Η διαπλοκή με το ιδιωτικό κεφάλαιο είτε ελληνικό είτε ξένο είναι δεδομένη όπως δεδομένη είναι και η απελευθέρωση της αγοράς» συνέχισε. 

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στον πρόσφατο διαγωνισμό της Eurovision υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «μέρος του σκυλοκαβγά» τον οποίο είδαμε και στην πρόσφατη ξεφτίλα του διαγωνισμού της Eurovision.

Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος μίλησε για «κατ' όνομα κομμουνιστές και αεριστερές που βγάζουν φλύκταινες» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που τον τελευταίο καιρό «παραδίδει και μαθήματα αριστεροσύνης».

«Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ «δεν είναι ότι παλεύουμε για μια άλλη ιδεατή κοινωία, η διαφορά μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει, μπορεί και να ματώνει δεν ξέρω, για την καπιταλιστική κοινωνία».

«Ο κ. Τσίπρας παλεύει για να ξεπεράσει τα προβλήματά του ο καπιταλισμός και γι' αυτό λέει στον εργάτη, στον αγρότη μείνε εδώ στον καπιταλισμό μείνε με τα λίγα, με το τίποτα, μην παλεύεις στο δρόμο για κάτι που δεν είναι εύκολο να έρθει» έκλεισε την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.




Πηγή : protothema.gr


Ο άνδρας από τα θεωρεία που φώναξε στον Τσίπρα: «Αφήστε τα νούμερα και πείτε μας πώς θα κυβερνήσετε»



Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, ένας άνδρας από τα θεωρεία άρχισε να φωνάζει, κάνοντας τα βλέμματα των βουλευτών να κοιτάξουν ψηλά.

«Αφήστε τα χειροκροτήματα και πείτε μας πως θα κυβερνήσετε....», φώναζε ο κύριος από τα θεωρεία απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ώρα που τον απομάκρυναν οι άνδρες ασφαλείας προσέθεσε: «Εγώ ψήφισα Αριστερά!». 

Σχολιάζοντας το περιστατικό και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Μην κοιτάτε πάνω, δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά. Δεν χρειάζεται να διακόψουμε τη συνεδρίαση. Έχει ξανασυμβεί. Άλλωστε νομίζω όταν δεν αφήνετε έναν ομιλητή να μιλήσει, δίνετε και το έναυσμα και σε όσους παρακολουθούν να αρχίζουν να κραυγάζουν».

Τον άνδρα απομάκρυνε η ασφάλεια και τον οδήγησε στο γραφείο του Φρουράρχου.





Πηγή: iefimerida.gr


Σύλληψη 45χρονου που έσερνε σκύλο με το αυτοκίνητό του




Για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς κατηγορείται ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη στα Κρέστενα Ηλείας, επειδή είχε δέσει με σκοινί πίσω από το αυτοκίνητό του ένα σκύλο και τον έσερνε. 

Ο σκύλος εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή νεκρός, από αστυνομικούς του τμήματος Κρεστένων, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 61χρονος, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία.




Τριακόσιες χιλιάδες υποθέσεις χωρίς δίκη λόγω της αποχής των δικηγόρων




Περίπου 300.000 υποθέσεις παραμένουν αδίκαστες λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Χιλιάδες υποθέσεις για ποινικά αδικήματα, διατροφές και επιμέλειες παιδιών, μισθώσεις ακινήτων, λύση συμβάσεων από εμπορικές ή άλλες συναλλαγές, εκκρεμοδικούν από την αρχή του έτους, τότε που άρχισε αποχή των δικηγόρων ως αντίδραση στα σκληρά μέτρα του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Η δικηγορική αποχή που συνεχίζεται και μετά την ψήφιση των μέτρων εχει καθηλώσει την λειτουργία της δικαιοσύνης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, καθώς ελάχιστες υποθέσεις εκδικάζονται.

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν το λιγότερο επτά έως δέκα έτη για να δικαστεί το σύνολο των υποθέσεων που αναβάλλονται τους τελευταίους μήνες.

Αρμόδιοι δικαστές εκτιμούν ως μόνη λύση την παραγραφή κάποιων υποθέσεων.



Πηγή : skai.gr


Τσίπρας χωρίς αίσθημα ντροπής! Η ντροπή της χώρας



Κώστας Βουκελάτος

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπήρχε Έλληνας βουλευτής που σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, του μικρού αυτού επιδόματος, στους χαμηλοσυνταξιούχους», έλεγε μέσα στην Βουλή ο Τσίπρας προσπαθώντας να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες ώστε να κυβερνήσει.

Τσίπρας ο πολιτικός που εξαπάτησε τους Έλληνες με το σκίζω τα μνημόνια τον Ιανουάριο του 2015 και κατάφερε και μια δεύτερη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 με ψέματα και με το  δεν θα εφαρμόσω τα μνημόνια γιατί δήθεν έχω παράλληλο πρόγραμμα, να κατσικωθεί στην εξουσία να καταστρέψει και να ξεφτιλίσει την χώρα μας διεθνώς.

Τσίπρας ο πολιτικός που δήθεν συμπονούσε τους πολίτες, που έταζε τα πάντα στους Έλληνες κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για ανάλγητους και απατεώνες.

Τσίπρας ο πολιτικός που θα μείνει στην μαύρη ιστορία της χώρας ως την μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορίας της.

Ποιος το περίμενε ο σκίζω τα μνημόνια και τα καταργώ με ένα άρθρο, ότι όχι μόνο δεν είχε εναλλακτική λύση και δεν ήξερε τι έκανε αλλά ότι θα έφερνε με την ανικανότητα του και χωρίς ίχνος ντροπής ένα φορολογικό νομοσχέδιο και ένα ασφαλιστικό ταφόπλακα για τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία δίνοντας την χαριστική βολή.

Ποιος δεν θυμάται τους χορούς στο Σύνταγμα από ενθουσιασμένους πολίτες εξαπατημένους και παραπλανημένους από τα εκατοντάδες ψέματα του Τσίπρα που δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια κάνοντας πολύ κόσμο να αναρωτιέται εάν τον λένε και Αλέξη.

Το περίεργο είναι που βρίσκονται τώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη οι εντυπωσιασμένοι από τα ψέματα του Τσίπρα γιατί δεν είναι στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τα χειρότερα μέτρα των τελευταίων 6 χρόνων; 
Που είναι οι χορευτές του Συντάγματος να αγανακτήσουν και να βγουν στους δρόμους; 
Απλά νομίζω ότι τώρα ντρέπονται γιατί έχουν βάλει το λιθαράκι τους με την ψήφο τους σε αυτή την απόλυτη καταστροφή που συντελείται στην χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν οπαδοί του Τσίπρα και είμαι σίγουρος ότι δεν έχει οπαδούς ούτε μέσα στο ίδιο του το κόμμα απλά η γοητεία της καρέκλας, οι εκατοντάδες θέσεις που έχει μοιράσει στο δημόσιο και τα 8.000€ βουλευτική αμοιβή κάνει τα στελέχη του να συμβιβάζονται με αποτέλεσμα να κάνουν κακό και να χαντακώνουν τους πολίτες για να περνάνε οι ίδιοι καλά όσο καταφέρουν ακόμα να περνάνε.

Ρωτάω πολλούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τι λένε σήμερα και με χαμηλό το βλέμμα χωρίς να με κοιτάνε στα μάτια, αρνούνται και μου λένε "εγώ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ;"

Η αλήθεια είναι κυρίες και κύριοι ότι όσο δεν αντιδρά ο λαός τόσο θα ξεφεύγει ο απόλυτος πολιτικός απατεώνας Τσίπρας και θα ξεπουλάει τα πάντα, θα υπογράφει τα πάντα και θα κάνει τα πάντα αρκεί να παραμείνει στην εξουσία, κοροιδεύοντας τους πάντες.

Περίμενε κανένας ότι θα έκοβε ποτέ το ΕΚΑΣ μια υποτιθέμενη λαϊκή κυβέρνηση; 

Ότι θα αμολούσε Καρακώστα να αποκαλεί φτωχούς συνταξιούχους για φοροφυγάδες επειδή έπαιρναν το ΕΚΑΣ; Για τέτοιες χυδαιότητες μιλάμε!!!

Είναι τόσο αισχροί όλοι τους στην κυβέρνηση που δεν έχουν την τιμιότητα να κάνουν αυτοκριτική για τις εγκληματικές αποφάσεις τους κατά των πολιτών και της χώρας.

Είναι τόσο χωμένοι μέσα στην παραπλάνηση και το ψέμα, που έχουν πιστέψει και οι ίδιοι ότι θα έρθει η ανάπτυξη με τα πλέον χειρότερα υφεσιακά μέτρα που επιβάλλουν στον λαό και ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και δεν ντρέπονται καθόλου αντίθετα βάζουν την Γεροβασίλη να ξεφτιλίζεται κάνοντας ένα επικοινωνιακό πόλεμο δήθεν επιτυχίας, τέτοια καραγκιοζιλίκια ζούμε καθημερινά.

Δυστυχώς ο Τσίπρας δεν έχει αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω του και θα το καταλάβει με τον χειρότερο τρόπο όταν θα αποχωρήσει από την εξουσία διαπομπευμένος με τον χειρότερο τρόπο.







Έχει το όνομα και την χάρη να μας σαλτάρει η Σαλτάρη:Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα από το ΕΚΑΣ!




Ανοίγετε το στόμα σας χωρίς ντροπή αδιαφορώντας για τις συνέπειες των όσων λέτε αρκεί να τα πείτε να τα βγάλετε, γιατί τα πιστεύετε και φτάνετε τον κόσμο που έχει σαλτάρει κυρία Σαλτάρη πέρα από τα όρια τους!!

Νέο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προκαλέσει τον κοσμάκη με αυτά που ξεστομίζει χωρίς ντροπή!

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Ελεημοσύνη, προεκλογικό τρυκ, τεχνητή επιβάρυνση του προϋπολογισμού, εισφοροδιαφυγή και ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κοινωνίας το ΕΚΑΣ, σύμφωνα με τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Η συνεδρίαση στη Βουλή συνεχίζεται με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου από τη μία να πείσουν ότι ψηφίζουν τα μέτρα με πόνο ψυχής και από την άλλη ότι δεν είναι και καταστροφή. Αυτό προσπάθησε και η Έφη Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του κυβερνώντος κόμματος. 

Η κυρία Σαλτάρη υπενθύμισε στους συναδέλφους της βουλευτές πως ο ΣΥΝ το 1997 είχε καταψηφίσει το μέτρο ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων γιατί «δεν έλυνε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά, με προεκλογικούς όρους». Προφανώς για τις εκλογές που έγιναν το... 2000. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε επίσης πως το ΕΚΑΣ το είχαν καταργήσει οι... προηγούμενοι! 

Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων της βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Έφης Σαλτάρη από τα πρακτικά της Βουλής:

Αυτές τις μέρες, οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις ανακάλυψαν ένα άλλο πεδίο πολιτικής διαστρέβλωσης, το ΕΚΑΣ, το οποίο να θυμίσω -για όσους κάνουν ότι δεν θυμούνται- ότι το 1997 θεσπίστηκε από την τότε Κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και ήταν το βασικό προεκλογικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ.

Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι μας κατηγορείτε περί αριστερού λαϊκισμού, ο Συνασπισμός καταψήφισε το μέτρο αυτό, γιατί λειτουργούσε ως ελεημοσύνη προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν έλυνε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά, με προεκλογικούς όρους.

Στην τοποθέτησή του ο νυν Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής τότε, είχε αναφερθεί στην ανάγκη επανασύνδεσης με τα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, εάν η κατώτερη σύνταξη υπολογίζεται στο 80% των συντάξιμων αποδοχών και αν όλες οι συντάξεις αυξάνονταν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εν ενεργεία εργαζομένων.

Ο Συνασπισμός ζητούσε τότε η Κυβέρνηση να ρυθμίσει συνολικά το συνταξιοδοτικό ζήτημα, προκειμένου να ανακουφίσει πραγματικά τους συνταξιούχους.

 Ποιος δικαιώνεται και ποιος λαϊκίζει;

Όπως αποδεικνύεται η σχέση μας με τον λαϊκισμό είναι μια σχέση διαχρονικής αντιπαράθεσης, ενώ η σχέση μας με τον λαό είναι πραγματικά υπαρξιακή. Αντί, λοιπόν, να δώσετε πραγματική λύση, όπως σημειώναμε, επιλέξατε να επιβαρύνετε τεχνητά τον προϋπολογισμό και να συγκαλύψετε τους μεγαλοεργοδότες και τη γενικευμένη εισφοροδιαφυγή, γνωρίζοντας ότι αφήνετε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κοινωνίας.

Το 2010, στον νόμο Λοβέρδου δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη για τη συνέχιση του ΕΚΑΣ από την 1 Ιανουαρίου του 2015. Ουσιαστικά το καταργήσατε. Ο κ. Βρούτσης –προς επίρρωσιν αυτού- τον Σεπτέμβριο του 2014 έλεγε ότι ετοιμάζει εισήγηση για να μείνει έστω το 2015. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εμείς, με αιματηρές θυσίες των πολιτών, κρατήσαμε το ΕΚΑΣ το 2015, για την πλειοψηφία για το 2016 και μέχρι το 2019. Πρέπει, όμως, να είναι στις προτεραιότητές μας να ενεργοποιήσουμε όλες τις θετικές, προοδευτικές και ρεαλιστικές σκέψεις, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις και ανακούφιση όλων όσοι αδικούνται. 



EgyptAir: Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου




Η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση «θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα…και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της».  

Στο μεταξύ αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο δήλωσαν εχθές Σάββατο ότι αναλύουν τα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος, ωστόσο τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS. 

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες (και) άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», τονίζεται στην ανακοίνωση.



Πηγή : tovima.gr


Πυροβολισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη




Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το 80ό Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, ακούστηκαν πυροβολισμοί, την ώρα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους, ενώ κάποια από αυτά ήταν και στο προαύλιο.

Οι πυροβολισμοί είχαν ως στόχο έναν άνδρα περίπου 60 ετών, τον οποίο πλησίασαν οι δύο δράστες και τον πυροβόλησαν στα πόδια την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και στο σχολείο, όπως είναι λογικό επικράτησε πανικός, με τα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο να τρέχουν να κρυφτούν μέσα στο σχολείο.

Άμεσα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο, ενώ οι γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Το συμβάν ερευνά η αστυνομία.


Το τριπλό χτύπημα στο επιχειρείν



Ένα νέο και μάλιστα τριπλό φορολογικό χτύπημα για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Σε ένα νομοσχέδιο όπου εξαπολύεται μια πρωτοφανής φορολογική επίθεση σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, η κυβέρνηση δεν άφησε εκτός του στόχαστρου και το αγαπημένο θύμα της, δηλαδή της επιχειρήσεις. Και αυτό την ώρα που οι επιχειρήσεις αποτελούν το μηχανισμό για την πραγματοποίηση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη.

Τα νέα πλήγματα στο επιχειρείν που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο είναι:

- H αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15% από το φορολογικό έτος 2017. Πρόκειται για μια μείωση της απόδοσης των επενδύσεων μέσω της αύξησης της συνολικής φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών. Υπενθυμίζεται ότι ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων έχει ήδη αυξηθεί από το φορολογικό έτος 2015 από το 26% στο 29%. Με βάση τα παραπάνω ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών (σε επίπεδο επιχείρησης και διανεμόμενων κερδών) διαμορφώνεται σε 33,4% που ήταν το φορολογικό έτος 2014, διαμορφώθηκε στο 36,1% για το φορολογικό έτος 2016 και από το φορολογικό έτος 2017 λόγω της αύξησης του φόρου στα μερίσματα αυξάνεται στο 39,65%.

- H αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για να μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων από το 5 στο 5,5 τοις χιλίοις. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που διαθέτει μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα αντικειμενικής αξίας 2.000.0000 ευρώ από 10.000 ευρώ συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ το 2015 θα κληθεί να πληρώσει φέτος 11.000 ευρώ, δηλαδή 10% περισσότερα.

- H κατάργηση της απαλλαγής από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων. Πλέον θα φορολογούνται και αυτά με συντελεστή 1 τοις χιλίοις. Για παράδειγμα, αν μια μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση διαθέτει ξενοδοχεία συνολικής αντικειμενικής αξίας 10.000.000 ευρώ θα κληθεί για φέτος να πληρώσει συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ ύψους 10.000 ευρώ ενώ πέρυσι δεν είχε καταβάλλει συμπληρωματικό φόρο.


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr



Για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη



Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με επίκεντρο το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας. 

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε, «όχι μόνο θα το καταψηφίσουμε, όχι μόνο θα το πολεμήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα καταλογιστούν και ευθύνες»

Προειδοποίησε την κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας : «Οι ευθύνες θα σας καταλογιστούν και προσέξτε καλά, γιατί μπορείτε να μην ντρέπεστε και να μην έχετε κανένα πρόβλημα συνείδησης, όμως από ένα σημείο και πέρα καταλογίζονται οι ευθύνες και σε κόμματα και σε πρόσωπα»

Τόνισε επίσης η πρώην υπουργός ότι : «εγώ στην αρχή ήμουν υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, όμως, όπως διευκρίνισε, αυτό που προωθεί η κυβέρνηση είναι εκτός κάθε δημοκρατικού ελέγχου».

«Το Ταμείο αυτό είναι ντροπή», είπε «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραδίδετε την εθνική περιουσία και κυριαρχία»

Ειδικό δικαστήριο μας μυρίζει και θα είναι γεμάτο το δικαστήριο κατηγορούμενους.




Έπιασαν τόπο οι απειλές ΑΝΕΛ και τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ



Άρον άρον τα μαζεύει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις απειλές των ΑΝ.ΕΛ. και ψάχνει στο παρά πέντε ισοδύναμα στο πάγωμα των ειδικών μισθολογίων.

Με τον φόβο της καταψήφισης του νομοσχεδίου ο Τσίπρας ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων,σε σύσκεψη που συγκάλεσε αιφνίδια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.




«Μάρθα Βούρτση» το παίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κλαίνε και... ψηφίζουν



Πολάκης: Κάποια πράγματα τα κάναμε εκβιαζόμενοι και με το μαχαίρι στο λαιμό - Για ειδικό δικαστήριο μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη - Για... γερμανοτσολιάδες έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης - Λοβέρδος: Ποιος είναι τώρα ο Τσολάκογλου;

Τις χειρότερες στιγμές τους στο κοινοβούλιο βιώνουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς εμφανίζονται ανήμποροι ή απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις ασύμμετρες επιθέσεις της αντιπολίτευσης για την φοροκαταιγίδα και το υπερ-ταμείο που θέτει στον προθάλαμο της εκποίησης την δημόσια περιουσία. 

Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που περίμεναν από καιρό αυτή την ευκαιρία, αναζητούν πλέον την δική τους εκδίκηση για όσα υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια από τα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.  Τα όσα ακούγονται στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζουν να θυμίζουν εποχές προ 2015, την περίοδο δηλαδή που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Μόνο που σήμερα έχουν αλλάξει οι ρόλοι.  

Οι βουλευτές της Κουμουνδούρου δηλώνουν ότι ψηφίζουν με πόνο ψυχής  ενώ οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε ακραίο «τρολάρισμα» παρομοιάζοντας τα στελέχη της Αριστεράς με προσωπικότητες του νεοφιλελευθερισμού. 

Οι φονικές  ατάκες...

«Αυτά που κάνει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να τα κάνει ούτε η Μιράντα Ξαφά (σ.σ. πρώην στέλεχος ΔΝΤ)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  καταγγέλλοντας την  «πρωτοφανή και βίαιη μεταφορά πλούτου από την Ελλάδα μέσω του ταμείου στο εξωτερικό». 

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) είπε: «Λένε κάποιοι ότι εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, ότι είχατε αυταπάτες, εγώ νομίζω ότι έχετε περάσει σε μία ανώτερη σφαίρα. Είστε κόμμα λωτοφάγων. Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίστε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες».

«Μας λέγατε προδότες, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου. Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;» επισήμανε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για να συμπληρώσει με «φαρμακερή» φράση: «Μετά την περσινή Βαρουφακειάδα και Τσακαλωτειάδα, από Οκτώβριο και μετά, κατάπιατε αμάσητα όσα σας σερβίρισαν. Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν les sans culottes, όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα Γαλλικά».

Μέσα σε όλα αυτά επανήλθαν και τα ειδικά δικαστήρια από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ούτε η ατιμωτική για την Γερμανία συνθήκη των Βερσαλλιών που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν προέβλεπε την ίδρυση τέτοιου ταμείου. «Εγώ στην αρχή ήμουν υπέρ» δήλωσε. Εξήγησε ωστόσο ότι άλλαξε γνώμη όταν διαπίστωσε ότι όλα περνούν στο ταμείο αυτό χωρίς η Βουλή να έχει λόγο και ρόλο.
«Το ταμείο αυτό είναι ντροπή. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραδίδετε την εθνική κυριαρχία» υπογράμμισε και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι ευθύνες των πράξεων αυτών θα καταλογιστούν. «Βγαίνατε με τους αγανακτισμένους στους δρόμους κατηγορώντας την ΝΔ ότι ξεπουλά έως και την Ακρόπολη και τώρα έρχεστε στη Βουλή και ψηφίζετε τέτοια νομοσχέδια. Πως το καταφέρνετε αυτό; Πρέπει να είστε άσσοι στο μανίκι;» είπε. 

«Τα πουλάτε όλα, όπως σας είπα χθες, όχι μόνο τα ασημικά, όχι μόνο τα χρυσαφικά, αλλά και τα πέτσινα» ανέφερε ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Το σημερινό νομοσχέδιο είναι η εκδίκηση της κοινής λογικής απέναντι στα ψέματα που καλλιεργούσατε τα προηγούμενα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά κόρον και η εκδίκηση για εσάς τους εκατόν πενήντα τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ότι τώρα είστε υποχρεωμένοι να ψηφίσετε όλους τους φόρους που διαψεύδατε και όλα τα ξεπουλήματα που εσείς πρώτοι καταγγέλλατε». 

«Τι έγινε ρε παιδιά, θα αντιδράσετε στο ξεπούλημα;» είπε η κυρία Κατερίνα Μάρκου απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει μόνη της «Μπα! Δεν το βλέπω! Χαιρετισμούς να δώσετε στους «53» του Τσακαλώτου». 

Με μια βαθειά ανάσα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μάριος Γεωργιάδης (Εν. Κεντρώων) σχολιάζοντας «ας αναπνεύσω όσο ακόμα δεν φορολογείται».

Με διπλή γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ...

Από την άλλη πλευρά οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ… αλληλοσυγκρούονται. Ο  κ. Γιώργος Δημαράς «θρηνεί» γιατι αναγκάζεται να ψηφίσει μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί καθώς «εκχωρούν τον εθνικό πλούτο στους δανειστές, οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συραμαλένιας και Αντώνης Συρίγος διαμαρτύρονται για την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ενώ το σύνολο των νησιωτών βουλευτών ζητά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – όχι στο σύνολο της χώρας  όπως έλεγαν πριν τις εκλογές – αλλά στα μικρά νησιά κάτω των 300 κατοίκων! 

Ο κ. Κώστας Σπαρτινός όμως υποστήριξε ότι «Δεν γίνεται να χωνευτεί εύκολα το γεγονός πως η οικονομία τα πήγε καλύτερα από τα προβλεπόμενα και τα προσδοκώμενα από αυτούς, πως υπάρχει δυναμική ανάκαμψης και κυρίως, πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια διευθέτηση του χρέους η οποία θα επιτρέψει αυτό που ο Υπουργός Οικονομικών χθες ονόμασε «καθαρό διάδρομο» για πολίτες και επενδυτές».

Η κυρία Εφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη ανέσυρε το πιο «εντυπωσιακό» επιχείρημα για να δικαιολογήσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Υπενθύμισε ότι το 1997 ο τότε Συνασπισμός είχε καταψηφίσει την θέσπισή του. «Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε πρόβλημα εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους» είπε χαρακτηριστικά. 

Νίκη βλέπει η κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη σημειώνοντας «Η κυβέρνηση ακυρώνει τους νόμους ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ. Και αυτό συνάδελφοι είναι πολιτική νίκη». 


Βουλή: Σκληρή κόντρα Βορίδη- Πολλάκη


Βορίδης: Ο Τσίπρας δίνει όσα δεν έδωσαν οι Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς - Πολάκης: Το κάνουμε με το μαχαίρι στο λαιμό

Σφοδρή επίθεση εξ αριστερών επιχείρησε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο κ. Μάκης Βορίδης εστιάζοντας στις διατάξεις του νέου υπερ – ταμείου που θέτει στον προθάλαμο της εκποίησης το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

«Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου. Με μια πράξη ξεπουλάτε όλη την Δημόσια Περιουσία» είπε ο κ. Βορίδης για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το ΤΑΙΠΕΔ είχε ελληνική διοίκηση. Εσείς βάζετε συνδιαχειριστές τους ξένους σε όλο τον δημόσιο πλούτο. 

Ακίνητα, κινητά και μετοχές τα δίνετε όλα για 100 χρόνια συνδιαχείρισης. Αυτό που ζητούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και με έλλειμμα 17%, με την πλάτη στον τοίχο, δεν τους έδωσε. Αυτό που ζητούσαν από τον Λουκά Παπαδήμο για να έχει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους και δεν το έδωσε. 

Αυτό που ζητούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά την ώρα που πάλευε για προσαρμογή 7% και δεν τους το έδωσε. Ήρθε για τα 5,6 δις ευρώ  ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο κληρονόμος του Αρή Βελουχιώτη , ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας να τους το δώσε. Βέβαια, από αυτή την εικόνα δεν πρέπει να βγάλουμε και τον άνθρωπο με το μπλουζάκι «Greece is not for sale. Τον «στα τέσσερα» Πάνο Καμμένο».

Σε εκείνο το σημείο δε διαμαρτυρήθηκε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα για παραχάραξη της ιστορίας επισημαίνοντας στον κ. Βορίδη να μην «πιστώνει» τον Άρη Βελουχιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τον Άρη Βελουχιώτη τον έχουν κρεμασμένο στα γραφεία τους ο  Πολάκης και ο Σπίρζης. Τα υπόλοιπα να τα λύσετε μεταξύ σας» απάντησε ο κ. Βορίδης για να εστιάσει και πάλι προς την πλειοψηφία «δίνετε τα πάντα έχοντας παραλάβει την χώρα με πλεόνασμα και όχι με ελλείμματα όπως οι προηγούμενοι».

«Όσο για τις ευθύνες 40 ετών  του πολιτικού συστήματος που μας λέτε να ξέρετε ότι το  ΠΑΣΟΚ από κραταιό κόμμα είναι σήμερα στο 6% . Η τρικομματική  είναι 8κομματική. Νομίζετε ότι δεν καταλογίστηκαν οι ευθύνες; Μια μεγάλη πολιτική δυναστεία, των Παπανδρέου εξαφανίστηκε. Ένας υπουργός Οικονομικών οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο. Όλα αυτά έγιναν για να παραλάβετε την χώρα με πλεονάσματα» είπε σε άλλο σημείο.

Πρόσθεσε δε με νόημα «Όταν ήμουν υπουργός δεν μας έκλειναν αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα προφανώς κάτι είχαν συμφωνήσει. Με κάποιον είχαν συνεννοηθεί. Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων αυτά που τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι είχαν βρει ποιος θα τους τα δώσει. Αυτούς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Βέβαια δεν θα το κάνει μόνος του. Θα το κάνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους καθιστά  υπεύθυνους στην μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους». 

Οι αναφορές του κ. Βορίδη για τον Βελουχιώτη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παύλου Πολάκη που είπε «είστε καλός συνδικαλιστής. Περάσατε από τα πανεπιστήμια. Εγώ έχω την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο μου εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Αυτά για να ξέρουμε τι φορτίο κουβαλά ο καθένας στην καρδιά και στο μυαλό του. Εμείς κάποια πράγματα τα κάνουμε εκβιαζόμενοι με το μαχαίρι στο λαιμό εσάς είναι στο DNA το ξεπούλημα».


Πηγή : protothema.gr