Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Υπό κατάληψη το Υπουργείο Οικονομικών - Απεργία στις εφορίες.




Υπό κατάληψη είναι από το πρωί η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας στο κέντρο της Αθήνας.

Την κατάληψη πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο Υπουργείο με την πολιτική κάλυψη της ΠΟΕ- ΔΟΥ για να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους για τη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ανεξάρτητη αρχή, η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή.

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και ότι απειλείται το υπηρεσιακό καθεστώς των συναδέλφων τους που θα έχουν οργανικές θέσεις στη νεά υπηρεσία.

Σήμερα οι περισσότερες εφορίες είναι κλειστές καθώς η ομοσπονδία κήρυξε απεργία με αίτημα την απόσυρση της ρύθμισης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ. Η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων».

Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών . Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας.

Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο νόμου και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του. Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας ώστε το Υπουργείο Οικονομικών, η ραχοκοκαλιά του κράτους να μείνει εντός του στενού πυρήνα του κράτους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις , γεγονός που η σημερινή λειτουργία της ημιαυτόνομης ΓΓΔΕ εξασφαλίζει.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΔΟΥ στην συνεδρίασή του της 11.5.2016 αφού εκτίμησε τα δεδομένα, αποφάσισε την προκήρυξη ως αντίδραση στις απαντήσεις που δεν πήραμε μέχρι σήμερα 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 από την πολιτική ηγεσία.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση .

2. Να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων .

3. Ζητάμε την ενοποίηση των υπηρεσιών μας (ΓΓΔΕ - ΣΔΟΕ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών.

4. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων μας.

5. Ζητάμε νομική θωράκιση όλων των υπαλλήλων.


Πηγή : free-sunday.gr


«Χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα τα παιδιά με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε. Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων». Μαρτυρίες από τη γενοκτονία των Ποντίων



«Πανταχόθεν του Πόντου αγγέλονται σφαγαί.. εις Κερασούντα.. εις Τραπεζούντα και αλλού. Εάν κατάστασις συνεχιστεί, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται, πριν η διπλωματία προλάβει ασχοληθεί περί αυτού». Με αυτό το απελπισμένο τηλεγράφημα τον Ιούλιο του 1920, η Επιτροπεία Ποντίων ενημέρωνε με σπαρακτικό τρόπο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Κατά την περίοδο 1914- 1923, οι Τούρκοι θανάτωσαν πάνω από 200.000 Έλληνες του Πόντου. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο υπάρχουν ιστορικοί και ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι αγγίζει τις 350.000. Η σφαγή ήταν αποτέλεσμα του σχεδίου εκτουρκισμού της ευρύτερης περιοχής του Πόντου και στόχος δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Αρμένιοι. Οι διώξεις είχαν αρχίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, χωρίς όμως να έχουν τον χαρακτήρα της οργανωμένης γενοκτονίας.

Χιλιάδες Πόντιοι εκτοπίστηκαν με τη βία από τα χωριά τους... 

Την «εκκαθάριση» ξεκίνησε το κίνημα των Νεότουρκων το 1911, τη συνέχισε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ολοκλήρωσε με φριχτό τρόπο ο Μουσταφά Κεμάλ από το 1916 έως το 1923. Τα πρώτα χρόνια, οι Έλληνες του Πόντου οδηγούνταν στα λεγόμενα τάγματα εργασίας, τα Αμελέ Ταμπουρού, όπου μετά από εξαντλητικές πορείες και την ασιτία, οι περισσότεροι δεν άντεχαν και πέθαιναν. Αργότερα, οι διώξεις πήραν το χαρακτήρα της γενοκτονίας και οι Τούρκοι δεν έδειχναν κανένα έλεος. Σκότωναν εν ψυχρώ άνδρες γυναίκες και παιδιά. 

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες Στις 19 Μαΐου του 1919 (η ημερομηνία έχει καθοριστεί επίσημα σαν ημέρα μνήμης) ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με τις δυνάμεις του. Τότε άρχισε η δεύτερη και πιο φριχτή φάση της ποντιακής τραγωδίας. Σύμφωνα με τον πρόξενο της Αυστρίας στην Τραπεζούντα: «οι Τούρκοι εφαρμόζουν τακτική εκτόπισης του πληθυσμού, δίχως διάκριση και δυνατότητα επιβίωσης, από τις ακτές στο εσωτερικό της χώρας, ώστε οι εκτοπισμένοι να είναι εκτεθειμένοι στην αθλιότητα και τον θάνατο από την πείνα»....

Στις 19 Μαΐου του 1919 ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με τις δυνάμεις του... 
 Πολλοί προκειμένου να σωθούν από τη σφαγή, κατέφυγαν στα γύρω βουνά, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού σκορπίστηκε στα βάθη της Μικράς Ασίας και την Ελλάδα. Οι μαρτυρίες όσων επέζησαν έχουν καταγραφεί και τεκμηριώνουν τη γενοκτονία. 

Σε άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη διαβάζουμε τη συγκλονιστική περιγραφή μιας αμερικανίδας δημοσιογράφου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων: 

«Καθ’ οδόν συναντούσαμε ομίλους γερόντων, παιδιών, σε μια ατέλειωτη πορεία μαρτυρίου, όπου έπεφταν νεκροί από την εξάντληση και από τα χτυπήματα των συνοδών Τούρκων. Οι περισσότεροι εκλιπαρούν τον θάνατον. Στην πόλη Μεζερέχ ξαφνικά ακούσαμε φωνές περίπου τριακοσίων μικρών παιδιών, μαζεμένων σε κύκλο. Είκοσι τσανταρμάδες – χωροφύλακες που κατέβηκαν από τα άλογά τους- χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα τα παιδιά με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε. Το θέαμα ήτο πρωτοφανές, φρικώδες! Τα παιδάκια έσκυβαν κι έβαζαν τα χεράκια τους πάνω στο κεφάλι για ν’ αποφύγουν τα χτυπήματα. Μία μητέρα που όρμησε για να σώσει το παιδί της δέχτηκε το ξίφος στην καρδιά κι έπεσε κατά γης. Πάθαμε νευρική κρίση! Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων. Η Αμερικανική Υπηρεσία υπολογίζει τους Έλληνες που εξολόθρευσαν οι Τούρκοι στη Σεβάστεια σε τριάντα χιλιάδες!» Οι Νεότουρκοι έβγαλαν και πολλές φωτογραφίες γύρω από τα πτώματά των Ελλήνων του Πόντου. 

Σε κάποιες φαίνονται να χαμογελούν… Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν αυτό που οι Τούρκοι αμφισβητούν. Ότι έγινε οργανωμένη γενοκτονία των Ποντίων.

Τούρκοι φωτογραφίζονται δίπλα στο κρεμασμένο Πόντιο που βρήκε φρικτό θάνατο…... 



Πηγή : mixanitouxronou.gr



Σοκ από τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ του 2016 - Έως και τριπλάσιος ο φόρος!



Οχι απλά δεν καταργήθηκε αλλά έρχεται ανανεωμένος με μικρότερο αφορολόγητο και αυξημένους συντελεστές ο ΕΝΦΙΑ του 2016, σύμφωνα με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή. Ειδικότερα αυξάνονται οι συντελεστές για τον υπολογισμό του κύριου φόρου φυσικών και νομικών προσώπων επί των οικοπέδων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου.

Ο συμπληρωματικός φόρος σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα επιβάλλεται σε νομικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ ενώ με το ισχύον καθεστώς επιβάλλεται για ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ. ( «πιάνει» και όσους έχουν ένα σπίτι σε μια μεσαία περιοχή)

Για πρώτη φορά θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος και σε όσους έχουν αγροτεμάχια. Και για πρώτη φορά επιβάλλεται και τέλος 0,1% για εταιρίες που ιδιοχρησιμοποιούν δικά τους ακίνητα. Οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από 1.1.2016 και θα φανούν με τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, που θα πληρωθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Παράλληλα προβλέπονται και αυξήσεις στους συντελεστές με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται στο 1,15% για ακίνητη περιουσία άνω των 2 εκατ. ευρώ έναντι 1% σήμερα για περιουσία άνω του 1 εκατ . ευρώ.

Μεταβολές επέρχονται και στους συντελεστές του κύριου φόρου ΕΝΦΙΑ. Τα κλιμάκια αυξάνονται από 12 σε 25 ενώ προβλέπονται χαμηλότεροι συντελεστές για ακίνητα με μικρή αντικειμενική αξία.
Επιπλέον, με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μπορούν όλοι, έως τις 29 Ιουλίου 2016, να δηλώσουν και ό,τι ακίνητο ή αλλαγή χρήσης δεν είχαν δηλώσει από το 2010 και μετά. Για τα εκπρόθεσμα Ε9 δεν θα πληρώσουν πρόστιμο 100-500 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται και όσοι τις έκαναν ήδη από 31-12-2014 ως σήμερα. Ωστόσο, αν και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου  δεν κάνει καμία εκτίμηση εσόδων από τις ρυθμίσεις αυτές για τον ΕΝΦΙΑ, το δημόσιο θα μπορεί να εισπράξει επιπλέον φόρους μετά τη νέα εκκαθάριση.

Ειδικότερα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

•       Αυξάνεται ο φόρος για τα οικόπεδα με την επιβολή νέων αυξημένων έως και 25% συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Οι συντελεστές ξεκινούν από 0,0037 ευρώ/τμ για αξία έως 2 ευρώ/τμ και φθάνουν τα 11,25 ευρώ/τμ για μοναδιαία αξία 5.000 ευρώ/τμ από 9 ευρώ/τμ που είναι σήμερα.

•       Μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα και επιβάλλονται νέοι αυξημένοι συντελεστές που ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα αξία άνω των 200.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και φθάνουν σε 1,15% για ακίνητα αξία άνω των 2.000.000 ευρώ.

•       Στον συμπληρωματικό φόρο υπάγονται πλέον και τα αγροτεμάχια με αποτέλεσμα να αυξάνει ακόμη περισσότερο ο λογαριασμός για τους έχοντες ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Ο συμπληρωματικός φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας των ακινήτων, με νέα κλίμακα (εντός παρένθεσης οι παλιοί συντελεστές):

ΚΛΙΜΑΚΙΟ     ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ                    
Συντελεστής

0,01 - 200.000                                                  0,0% (0)
200.000,01 - 250.000                                     0,10% (0)
250.000,01 - 300.000                                     0,15% (0)
300.000,01 - 400.000                                     0,30% (0,1%)
400.000,01 - 500.000                                     0,50% (0,2%)
500.000,01 - 600.000                                     0,60% (0,3%)
600.000,01 - 700.000                                     0,80% (0,6%)
700.000,01 -  800.000                                    0,90% (0,7%)
800.000,01 -  900.000                                    1,00% (0,8%)
900.000,01 -  1.000.000                                 1,05% (0,9%)
1.000.000,01 - 2.000.000                               1,10% (1%)
Υπερβάλλον                                                
1,15% (1%)

Για τις επιχειρήσεις:

•       Αυξάνεται από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α.

•       Επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 1 τοις χιλίοις στα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών.

•       Ειδικά, για τα Ν.Π.Δ.Δ. και τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.) ο συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. υπολογίζεται με συντελεστή τρία και μισό τοις χιλίοις (3,5‰) για τα ακίνητα τα οποία δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

- Στα τσιγάρα ο αναλογικός φόρος από 1.1. 2017 αυξάνεται από το 20% στο 26% της λιανικής τιμής ενώ διατηρείται σταθερός ο φόρος των 82,5 ευρώ ανά χίλια τσιγάρα. Στα στριφτά, ο φόρος αυξάνεται από τα 156 στα 170 ευρώ ανά κιλό.


Πηγή : imerisia.gr


Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνει πως η περιουσία του υπερβαίνει τα 10 δισ. δολάρια



Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωσή του πως η περιουσία του υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που αναφέρεται σε ανεξάρτητες εκτιμήσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC) την προσωπική δήλωσή του για την οικονομική του κατάσταση, ένα έγγραφο που οι υποψήφιοι σε ομοσπονδιακές εκλογές οφείλουν να συμπληρώνουν και στο οποίο απαριθμούν τις εταιρείες στις οποίες μετέχουν ή έχουν συμφέροντα, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα χρέη τους.

Στις περισσότερες από τις κατηγορίες δεν αναφέρονται ακριβή ποσά, αλλά μόνο κατά προσέγγιση, ένα γεγονός που καθιστά αδύνατο κάθε ανεξάρτητο υπολογισμό της ακριβούς περιουσίας του υποψηφίου.

«Κατέθεσα την προσωπική οικονομική δήλωσή μου (PFD) και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της FEC», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ζητήσει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της, αντίθετα από τον Μπέρνι Σάντερς.

«Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σ' έναν επιχειρηματία και στους ανόητους και λάτρεις του μπλα-μπλα πολιτικούς».
Το περασμένο Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποβάλει μια δήλωση στην οποία απαριθμούσε πάνω από 500 εταιρείες και το 2014 είχε δηλώσει έσοδα 362 εκατ. δολαρίων.

Αυτήν την φορά δήλωσε εισοδήματα ύψους 557 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι αυτό το ποσό καλύπτει την περίοδο 2015.

Το έγγραφο, το οποίο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό, έχει έκταση 104 σελίδων.

«Η καθαρή περιουσία του Τραμπ αυξήθηκε μετά την τελευταία του δήλωση που υπέβαλε τον Ιούλιο του 2015. Έως σήμερα, η καθαρή περιουσία του Τραμπ ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια» έγραψε η ομάδα του σε ένα δελτίο Τύπου.

Αυτό το έγγραφο δεν είναι η δήλωση εισοδήματος που οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές δημοσιοποιούν με δική τους βούληση. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα δηλώσεις εισοδήματος έως ότου να τερματιστούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε βάρος του και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων από τους Δημοκρατικούς αλλά και από προσωπικότητες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κάτι θέλει να κρύψει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes που δημοσιεύθηκαν χθες, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ ανέρχεται στο ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά τους ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα την δήλωση για την οικονομική τους κατάσταση, στην οποία αποκαλύπτεται ότι από κοινού ο πρώην πρόεδρος με την σύζυγό του έχουν συγκεντρώσει 6,75 εκατομμύρια δολάρια από διαλέξεις για τις οποίες αμείβονται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναμένεται να εκπροσωπήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, επικρίνεται σφόδρα εξαιτίας των υψηλών αμοιβών που λαμβάνει για τις διαλέξεις της σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν μεγάλες τράπεζες και εταιρείες επενδύσεων, από την εποχή που αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της προεκλογικής εκστρατείας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, η Χίλαρι Κλίντον έδωσε τον περασμένο χρόνο 6 διαλέξεις λαμβάνοντας συνολικά αμοιβές ύψους 1,475 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο σύζυγός της κέρδισε από την πλευρά του 5,25 εκατομμύρια με 22 διαλέξεις.


Πηγή : tanea.gr


Χάος με τους πρόσφυγες : Παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Χίου




Οι σοβαροί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα και η ανεπάρκεια του κράτους να διαχειριστεί την κρίση που το ίδιο δημιούργησε με το ανοίξαμε και σας περιμένουμε πριν από ενάμιση χρόνο!!!

Διαβάζουμε στο tovima.gr

Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους υπέβαλε την παραίτησή του ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός διευθυντής φέρεται να δήλωσε στο στενό του περιβάλλον ότι «έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό πρόβλημα».

Σύμφωνα και με το politischios.gr, ο Ανδρέας Δαμίρης υπέβαλε την παραίτησή του υπό το βάρος των εξελίξεων στο προσφυγικό. 

Όπως σημειώνεται, οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει το νησί είναι πρωτόγνωρες, με το κράτος να απουσιάζει, να μην υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκοπεί πλήρως από την πραγματική εικόνα των νησιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά τις προσπάθειες συναδέλφων του για να τον μεταπείσουν, η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Χίου είναι οριστική και αναμένει να γίνει δεκτή η παραίτησή του.

Μέχρι να γίνει δεκτή η παραίτηση, ο κ. Δαμίρης τελεί εν αδεία και τον αναπληρώνει ο με επίσης βαθμό αστυνομικού διευθυντή, Δημήτρης Αυγερινός.






«Οχι» στην Αγκυρα για τον Ελληνα πιλότο




Αρνητική υπήρξε η απάντηση από τις ελληνικές δικαστικές αρχές στο αίτημα που απέστειλε εισαγγελέας της Αγκυρας, ζητώντας δικαστική συνδρομή για την κίνηση δικαστικής διαδικασίας σε βάρος πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τον οποίον οι τουρκικές αρχές εμπλέκουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 1996.

Το αίτημα των δικαστικών αρχών της γείτονος έφθασε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ διμήνου στο αρμόδιο τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας της Αθήνας, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Αμέσως κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και απεστάλη έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να κριθεί αν η ικανοποίηση ή μη του αιτήματος δικαστικής συνδρομής ασκεί ή ενδέχεται να ασκήσει στο μέλλον επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τη γείτονα. Μετά την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς την Εισαγγελία της Αθήνας, όπου διατυπωνόταν σαφής θέση επί του ερωτήματος, συνεκλήθη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Με απόφασή του, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεκτίμηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης, οι δικαστές γνωμοδότησαν υπέρ της απόρριψης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, κλείνοντας έτσι τη δικαστική διαδικασία και δίδοντας αρνητική απάντηση στις τουρκικές δικαστικές αρχές.

Οι τουρκικές αρχές ζητούσαν τη δικαστική συνδρομή της χώρας μας για να κινήσουν διαδικασίες αποζημιώσεων για την πτώση του αεροσκάφους, εξαιτίας της οποίας είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης Νάιλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί. Το θέμα ανακίνησαν οι συγγενείς του νεκρού πιλότου.


Έντυπη Καθημερινή


Ανομία και ανεξέλεγκτοι αναρχικοί καίνε και σπάνε καθημερινά στην Αθήνα



Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε 15 βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, στην στατική διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι άντρες των ΜΑΤ αντέδρασαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και μετά από αρκετή ώρα έτρεψαν σε φυγή τους νεαρούς κουκουλοφόρους στα γύρω στενά των Εξαρχείων.

Από την επίθεση των κουκουλοφόρων καταστράφηκαν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα αθώων και άμοιρων ιδιωτών και η καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας πολιτών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο από την δράση των αντιεξουσιαστών.

Το μεγάλο θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και να αναλάβει τις ευθύνες του το κράτος είναι η άμεση αποζημίωση των ιδιωτών που τους καταστρέφουν την περιουσία οι αντιεξουσιαστές γιατί η ανικανότητα και η ανοχή έχει και τα όρια της.

 Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια και πιάσε το αυγό και κούρευτο όπως λέει ο λαός λες και δεν ξέρουν ποιος και τι!!! 


Κάνουν «μπαλάκι» όσους ζουν με μισθούς πείνας μετά τα εξωφρενικά εκκαθαριστικά


Φόροι 26% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 75% σε όσους παίρνουν μισθό και τόκους - Φοιτήτρια με εισόδημα 1.516 ευρώ το 2015 έλαβε εκκαθαριστικό ύψους 807 ευρώ

Από τον Άννα στον Καϊάφα σέρνει το υπουργείο Οικονομικών όσους έκαναν το λάθος και δούλεψαν το 2015 για να βγάλουν ένα πενιχρό εισόδημα. Το σύστημα Taxis τους καταλογίζει να πληρώσουν τεράστια (για τα δεδομένα αυτών των ανθρώπων) ποσά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει πως ... θα κοιτάξει το θέμα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λέει πως δεν φταίει το Taxis αλλά ο νόμος που ψήφισε πέρυσι η κυβέρνηση, ενώ οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια εκκαθαριστικά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε χιλιάδες άνεργους, φοιτητές, νοικοκυρές και γενικότερα υποαπασχολούμενους πολίτες με πενιχρά εισοδήματα, που καλούνται να πληρώσουν εξωπραγματικά ποσά φόρων για τεκμήρια και χωρίς αφορολόγητο από το πρώτο ευρώ με 26%, σαν αν ήταν ... επιχειρηματίες, παρά τις απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Άνθρωποι με εισοδήματα 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ φορολογούνται σαν... επιχειρηματίες και καλούνται να πληρώσουν απίστευτα ποσά στην Εφορία, καθώς όπως τελικά αποδεικνύεται το αυτοματοποιημένο σύστημα κρύβει τεράστιες παγίδες για χιλιάδες φτωχούς πολίτες.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκκαθάρισης το οποίο χειρίζονται οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ, υπολογίζει υπέρογκα ποσά φόρων σε όσους είχαν την... ατυχία να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια του 2015 εισοδήματα από ενοίκια και ταυτόχρονα κάποια πολύ μικρά ποσά αμοιβών, από περιστασιακή απασχόληση. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η ΓΓΔΕ προσδιορίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Με λίγα λόγια χιλιάδες φορολογούμενοι βρέθηκαν ξαφνικά να πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και να καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.

...στη μέση οι φορολογούμενοι

Την ύπαρξη του προβλήματος δεν αρνήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης που μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα ώστε να ρυθμιστεί η δυσλειτουργία.

Από την άλλη όμως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι δεν φταίει το Taxis για τα εκκαθαριστικά, αλλά ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι και αφήνει «στα κρύα του λουτρού» όσους παίρνουν ένα πολύ χαμηλό μισθό.

Συγκεκριμένα λέει πως ο νόμος 4330/2015 που ισχύει για το φορολογικό έτος 2014 και μετά, λέει ότι μόνον εάν ο φορολογούμενος έχει εισόδημα αποκλειστικά και μόνο από κεφάλαιο (ενοίκια, τόκοι, δικαιώματα, μερίσματα) και εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από μισθωτή
εργασία, τα οποία είναι μικρότερα από το εισόδημα που προκύπτει από ενοίκια, τόκους κλπ, τότε η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων δεν φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, αλλά με εκείνη για επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή χωρίς αφορολόγητο με 26% κλπ. Συνεπώς, λέει η ανακοίνωση, οι εκκαθαρίσεις γίνονται σωστά και δεν υπάρχει θέμα αλλαγής στα εκκαθαριστικά του TAXIS.

Τι πραγματικά συμβαίνει

Έτσι προκειμένου για ένα φορολογούμενο με πολύ χαμηλό εισόδημα, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει βάσει των τεκμηρίων φορολογείται με τελικό συντελεστή 45,5%.

Για παράδειγμα:

Φοιτήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα, απέκτησε το 2015 εισόδημα από ενοίκια 1.200 ευρώ. Το 2015 εργάστηκε για ένα μήνα το καλοκαίρι και απέκτησε εισόδημα 316 ευρώ. Το συνολικό δηλωθέν εισόδημά της ήταν, δηλαδή, μόλις 1.516 ευρώ, αλλά τα ενοίκια που εισέπραξε ήταν τετραπλάσια από τα 316 ευρώ που δήλωσε πως πήρε σαν αμοιβή για την εργασία της.

Όταν προχώρησε στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το TAXIS της καταλόγισε φόρο προς πληρωμή 807,22 ευρώ υπολογίζοντας ως φορολογητέο εισόδημα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός προέκυψε, επειδή το σύστημα υπολόγισε επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος των 1.484 ευρώ φόρο με συντελεστή 26% και στη συνέχεια πρόσθεσε και προκαταβολή φόρου 75%.

Δηλαδή καταλόγισε επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος ποσό φόρου 675,22 ευρώ. Στο ποσό αυτό πρόσθεσε και τον φόρο επί του εισοδήματος των 1.200 ευρώ από ενοίκια, τον οποίο υπολόγισε κανονικά με συντελεστή 11%, στο ποσό των 132 ευρώ, οπότε ο συνολικός «λογαριασμός» έφθασε τα 807,22 ευρώ. Επί του εισοδήματος των 316 ευρώ δεν υπολόγισε φόρο, καθώς το εξέλαβε ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες το οποίο είναι πολύ χαμηλό και αφορολόγητο.

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

Με αφορμή αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εκκαθάριση δηλώσεων του φορολογικού έτους 2015, διευκρινίζουμε τα εξής:

Με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013(ΚΦΕ), όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν.4330/2015 και έχει εφαρμογή από το φορολογικό έτος 2014 και μετά, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:

Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων (διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος) φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών στην περίπτωση, που ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (ενοίκια, τόκοι, δικαιώματα, μερίσματα), ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (αγοραπωλησία μετοχών, χρεογράφων, αμοιβαίων, κλπ. – Άρθρο 42 Κ.Φ.Ε.) και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ. Δηλαδή, αν το εισόδημα προέρχεται μόνο από τις παραπάνω πηγές, τότε φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών.

Αντίθετα, στην περίπτωση, που ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από μισθωτή εργασία, τα οποία είναι μικρότερα από το εισόδημα, που προκύπτει από τις παραπάνω πηγές (κεφαλαίου ή υπεραξίας μεταβίβασης κεφαλαίου), τότε η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συνεπώς, οι εκκαθαρίσεις γίνονται – όπως και πέρυσι – σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και δεν υπάρχει θέμα λανθασμένης εκκαθάρισης από το TAXIS.



Πηγή : newmoney.gr


Λίστα με 216 φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείου



Απελευθέρωση της διακίνησης με παυσίπονα, φάρμακα για το πεπτικό και άλλα

Ξεκινά η απελευθέρωση της διακίνησης των φαρμάκων. Μέχρι τώρα, σε χώρους εκτός φαρμακείων πωλούνταν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Στο εξής, θα διατίθενται και 216 φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων (ΜΗΣΥΦΑ) σε σύνολο 1.582. Ανάμεσά τους, παυσίπονα, φάρμακα για το πεπτικό σύστημα και άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φάρμακα θα διατίθενται σε μικρότερες συσκευασίες σε σχέση με αυτές που πωλούνται σήμερα από τα φαρμακεία. 

Τη σταδιακή απελευθέρωση του τρόπου διάθεσης των φαρμάκων προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο κατατίθεται από ώρα σε ώρα στη Βουλή με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ. «Δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που γίνεται αυτό σε μία χώρα όπου τα φαρμακεία είναι τα περισσότερα αναλογικά σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο πρέπει να απελευθερωθεί η τιμή τους όταν είναι γνωστό ότι τα ΜΗΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Η απελευθέρωση σημαίνει αύξηση της τιμής σε επίπεδο ΕΕ. Ουσιαστικά, η μνημονιακή αυτή κίνηση οφελεί τα σούπερ μάρξκετ και ζημιώνει για ακόμη μία φορά τα φαρμακεία» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.  

Όπως εξηγεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) είναι υποκατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και η δημιουργία της αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου με τους θεσμούς. Διαβεβαιώνει ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πληρούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις έτσι ώστε η εύκολη πρόσβαση να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. 

Τα φάρμακα που θα κατατάσσονται στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

* Να είναι ήδη ενταγμένα  στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ χωρίς να συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την επανεξέταση της κατάταξής τους ως συνταγογραφούμενα. 

* Να είναι φάρμακα που να αντιμετωπίζουν συμπτώματα εύκολης αυτοδιάγνωσης και αντιμετώπισης τα οποία είναι προφανή και δεν συγχέονται με συμπτώματα άλλης νόσου. 

* Η οδηγία του δοσολογικού σχήματος να είναι απλή. 

* Οι αλληλεπιδράσεις τους  με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και, εφόσον υπάρχουν, να είναι χαμηλού κινδύνου. 

* Να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και διακίνησης. 

* Οι συσκευασίες τους να είναι μικρές και, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα, η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μη ξεπερνά δόση που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη. 

* Να μην υπάρχουν έγκριτες  και τεκμηριωμένες ενδείξεις για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση τους από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης. 

Εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τα ΓΕΔΙΦΑ θα διατίθενται από σημεία πώλησης –πλην των φαρμακείων– τα οποία θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας





Πηγή : tovima.gr


Συγκρούσεις στο Παρίσι για το ασφαλιστικό - πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας



Ένα όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε στο Παρίσι σήμερα από ένα εξοργισμένο πλήθος που το περικύκλωσε, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, καθώς η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει τεταμένη, εν μέσω κατηγοριών περί αστυνομικής βαρβαρότητας εναντίον διαδηλωτών.

Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν. Το επεισόδιο καταγράφηκε σε έναν κεντρικό δρόμο του Παρισιού, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πλατεία της Δημοκρατίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί για να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με βίαιες συμμορίες κουκουλοφόρων και μασκοφόρων, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων εναντίον του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν πως οι δύο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα όταν ερρίφθη στο εσωτερικό του ένα καπνογόνο από μια ομάδα αντιδιαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα όπως «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» ή «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Μερικές ώρες νωρίτερα, είχε απαγορευτεί από τις αρχές η αντιδιαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας κοντά στον χώρο όπου θα διεξαγόταν η συγκέντρωση των αστυνομικών. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντιδιαδήλωση παρά την απαγόρευσή της.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις περιλαμβάνονται απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και τα λιμάνια, που μείωσαν αισθητά τα δρομολόγια των τρένων και των πλοίων με τη Βρετανία, καθώς τα συνδικάτα συνεχίζουν τις διαδηλώσεις με στόχο να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να υποχωρήσει και να αποσύρει τον επίμαχο νόμο.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ έχει στόχο να γίνουν ευκολότερες οι προσλήψεις και οι απολύσεις εργαζόμενων. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι ο νόμος αυτός θα τονώσει την απασχόληση, αλλά οι πολέμιοί του αντιτείνουν ότι θα επιδεινώσει τις εργασιακές συνθήκες και θα μειώσει την εργασιακή ασφάλεια. Πάνω από 350 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στα επεισόδια που σημειώνονται στο περιθώριο των κινητοποιήσεων, κυρίως από κουκουλοφόρους και μασκοφόρους νεαρούς που εκτοξεύουν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες και πέτρες εναντίον τους. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση νωρίτερα δήλωσαν ότι είναι «εξαντλημένοι» από τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης η οποία επιβλήθηκε μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών τον Νοέμβριο του 2015.


Καθημερινή


Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου



Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η ελληνική κολύμβηση. Ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε ιδανικά την ονειρική του εμφάνιση στα 200μ. μικτή ατομική, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 1:58.18 και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ (1:58.47) που είχε σημειώσει στον χθεσινό ημιτελικό.

Ένας πανάξιος θρίαμβος για τον 22χρονο αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που μετά από τις σημαντικές διακρίσεις που είχε ως έφηβος (μεταξύ αυτών και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό, αλλά στα 100μ. πεταλούδα), μπαίνει φέτος δυναμικά στην ελί των μεγάλων. Ας μη λησμονούμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βαζαίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, στη Νετάνια του Ισραήλ, όπου συμμετείχε σε ακόμη δύο τελικούς. Είναι ο δεύτερος Έλληνας που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Άρη Γρηγοριάδη, που τα κατάφερε δύο φορές (2008 στα 50μ. ύπτιο και 2012 στα 100μ. ύπτιο).

Όπως το συνηθίζει, ο Βαζαίος έμεινε λίγο πίσω στο 50άρι της πεταλούδας, γυρίζοντας τρίτος σε 25.95. Στο ύπτιο πήρε προβάδισμα κι από κει και πέρα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της κούρσας, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και από χθες. Ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, τερμάτισε 1.5 δευτερόλεπτο πίσω του (1:59.69), ενώ τρίτος με 1:59.76 ήταν ο Αλέξις Μανάσας Σάντος, που χάρισε στην Πορτογαλία το παρθενικό της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας.

Οι πρώτες κουβέντες του νέου πρωταθλητή Ευρώπης, πριν φύγει να ετοιμαστεί για την απονομή, είναι ενδεικτικές του ισορροπημένου χαρακτήρα του. “Ηταν μία φοβερή κούρσα, που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Προσπαθούσα από τη στιγμή που πέρασα στον τελικό να μείνω ήρεμος. Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και για το χρόνο και σκέφτομαι συνέχεια πόσο γρήγορα θα πήγαινα αν ήμουν προετοιμασμένος”. Με άλλα λόγια, το χρυσό μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ (που κατέρριψε δύο φορές) ήρθαν χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος στο 100%! “Δεν φορμαρίστηκα για το Ευρωπαϊκό, ο βασικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απλά ήρθαμε εδώ με μία μικρή ξεκούραση για να προσπαθήσουμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τελικά είχαμε ένα... πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα!”.

Όσο για το αν σκεφτόταν το μετάλλιο μετά τη χθεσινή σαρωτική επικράτησή του στους ημιτελικούς, ο Βαζαίος παραδέχθηκε ότι “... σκεφτόμουν ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο, αλλά πάντα σαν αθλητής προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο ήρεμος. Σε μία κούρσα 200μ. μικτή πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και στα τέσσερα στιλ, οπότε όσο πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που έχεις δουλέψει, τόσο πιο γρήγορα θα βγει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα μετάλλιο και δεν με ένοιαζε το χρώμα, και ήθελα επίσης να βγει μια πολύ γρήγορη κούρσα”.


Πηγή : newsit.gr


Ειδομένη: Οδοιπορικό στις «πιάτσες» της πορνείας και των ναρκωτικών



Σε «γκέτο» έχει μετατραπεί ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών - Ιρακινοί ωθούν Παλαιστίνιες στην πορνεία μέσα σε βαγόνια εγκαταλελειμμένου τρένου - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες - Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη

Εγκληματικές ομάδες δρουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, όπου η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών έγινε μόνιμη, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τους Σκοπιανούς.

Μέσα στην απόγνωση και την απελπισία, «επιτήδειοι» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκμεταλλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και την πλήρη απουσία της αστυνομίας, κάνοντας εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί.

Στο εμπόριο «λευκής σαρκός», ωστόσο, τα πρωτεία τα έχουν Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα έχει μετατρέψει σε αυτοσχέδιο οίκο ανοχής δυο βαγόνια ενός εγκαταλελειμμένου τρένου, στα οποία εκδίδονται τρεις γυναίκες, ενώ άλλες δύο παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε ξενοδοχείο της περιοχής, για λίγα ευρώ.

Όσοι πάντως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν λίγο παραπάνω, μπορούν να πάρουν μία από τις ιερόδουλες στη σκηνή τους, για να περάσουν τη νύχτα μαζί. 

Κατά πληροφορίες, οι εκδιδόμενες είναι Παλαιστίνιες, ενώ ο μαστροπός είναι ιρακινής καταγωγής. Το κύκλωμα εκμεταλλεύεται τις γυναίκες, δίνοντάς τους λίγα λεφτά, καθώς οι ίδιες είτε έχουν χάσει τους άντρες τους είτε εκείνοι πρόλαβαν να περάσουν τα σύνορα.

Την ίδια ώρα, στο «γκέτο» της Ειδομένης το εμπόριο ναρκωτικών διεξάγεται ελεύθερα, με τους εμπόρους να πουλάνε το ένα γραμμάριο χασίς έναντι 20 ευρώ, αλλά να ικανοποιούν και τα γούστα όσων προτιμούν την ηρωίνη...

Όλα αυτά, φυσικά, υπό το... διόλου άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, η οποία απουσιάζει από την περιοχή, αφήνοντας τα κυκλώματα να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση εντός και εκτός καταυλισμού...

Το protothema.gr έφτασε μέχρι τα βαγόνια του «παράνομου έρωτα» και της ντροπής, ενώ ο φακός κατέγραψε εικόνες και από το «αλισβερίσι» που γίνεται ανάμεσα στα κυκλώματα για γυναίκες και ναρκωτικά. Κι όσο κι αν κάποιοι μέσα από τον καταυλισμό επιχειρούν να επιβάλουν... σιωπητήριο, ο φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων διαδραματίζονται στην Ειδομένη, όταν πέφτει η νύχτα -και όχι μόνο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Με πλάτη στο φακό η Μασμάρ, την οποία μας υπέδειξαν ως μία από τις κοπέλες που εκδίδονται - Η ίδια ωστόσο, σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, δεν το παραδέχθηκε




Το εσωτερικό ενός από τα βαγόνια, το οποίο τις νύχτες στην Ειδομένη μετατρέπεται σε «οίκο ανοχής»


Έξω από το βαγόνι, οι «κράχτες» φροντίζουν να κερνάνε με αλκοόλ τους πελάτες, για να χαλαρώσουν


Η πόρτα ενός από τα βαγόνια που οδηγούν στα σκοτεινά μονοπάτια του πληρωμένου σεξ


Ένας από τους άντρες που αναλαμβάνουν να φέρουν σε επαφή τους πελάτες με τις εκδιδόμενες κοπέλες, ιρακινής καταγωγής


Την ίδια ώρα, στην Ειδομένη ανθεί και το εμπόριο ναρκωτικών (εδώ στιγμιότυπο από μία εκ των αναρίθμητων συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στον καταυλισμό)


Μια γυναίκα προσπάθησε να κρυφτεί και να απομακρυνθεί από το σημείο, όταν πλησίασε ο φωτορεπόρτερ μας



Η αγοραπωλησία ναρκωτικών δεν κάνει... διαχωρισμούς σε «μαλακά» και «σκληρά». Οι έμποροι έχουν στην πραμάτεια τους τόσο χασίς όσο και ηρωίνη.


Ένας εκ των διακινητών κρύβει το πρόσωπό του


Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη


Πρωτοβουλία αναλαμβάνει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να σταματήσει το χάος που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη προανήγγειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Ο κ. Τζιτζικώστας κατήγγειλε ότι τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής και υπογράμμισε πως έπρεπε ήδη ο αρμόδιος Υπουργός να έχει δώσει εντολή επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεση εκκένωση της Ειδομένης προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  τις επόμενες μέρες για να δοθεί μια λύση, καθώς η τοπική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της.

Όπως είπε, «στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις. Θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να συνεχίζει να κωφεύει και να μη δίνει εντολή στην ΕΛΑΣ να επέμβει προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή, που επί δυο μήνες είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ελληνικές επιχειρήσεις, να αυξάνεται δραματικά το κόστος για τις εξαγωγικές εταιρίες και ταυτόχρονα να χάνονται σημαντικά ποσά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες μέρες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή στην τύχη της. Οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία στην περιοχή όπου τελούνται παράνομες δραστηριότητες κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους την ανάγκη εκκένωσης της περιοχής. Περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε να αναλαμβάνει η Πολιτεία δράση. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν το κάνουν. Έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχεδιασμό έχει αυτή η Κυβέρνηση. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, να δώσει εντολή επέμβασης της Αστυνομίας άμεσα… χτες και να αναλάβει τις ευθύνες του».


Πηγή : protothema.gr

















Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο της Egyrtair



Χάθηκε το πρωί της Πέμπτης από τα ραντάρ αεροπλάνο της Egyptair που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο. Έχουν κινητοποιηθεί και η Ελλάδα και η Κύπρος να συνδράμουν στην ανεύρεση του αεροσκάφους που χάθηκε ενώ ήταν στην προετοιμασία για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Καΐρου.


Τουρκία: Σώθηκαν 27 ανήλικα κορίτσια πριν γίνουν νύφες



Ειδική τηλεφωνική γραμμή του δημαρχείου του Γκαζιαντέπ απέτρεψε τους γάμους - Οι επισκέψεις των αξιωματούχων στις οικογένειες των παιδιών φοβίζουν τους γονείς

Οι αριθμοί συγκλονίζουν: Περισσότερα από 230.000 ανήλικα κορίτσια έχουν γίνει νύφες από το 2010 στην Τουρκία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικού Προγραμματισμού 232.313 παιδιά έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν ενηλίκους τα τελευταία έξι χρόνια, παρότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι είναι υψηλότερος.

Σε μία προσπάθεια να αποτραπούν οι αναγκαστικές και παράνομες αυτές ενώσεις που τις περισσότερες φορές οδηγούν στο θάνατο των παιδιών, καθώς τα κορίτσια καταλήγουν έπειτα από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου τους, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή που βοηθά τα παιδιά.

Χάρη, λοιπόν, στην τηλεφωνική γραμμή «Child Brides Call Center», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημαρχείου της επαρχίας Γκαζιαντέπ, απετράπησαν 27 γάμοι με ανήλικα κορίτσια. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Φάτμα Σαχίν στην εφημερίδα Milliyet, τα κορίτσια σώθηκαν έπειτα από κλήσεις φίλων τους στο τηλεφωνικό κέντρο. Μετά την ειδοποίηση, ειδικοί πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια των παιδιών και συνομιλούν με τους γονείς των κοριτσιών προσπαθώντας να τους αλλάξουν γνώμη για το γάμο.  

«Οι περισσότερες οικογένειες ζουν φτωχικά. Το ποσοστό εκπαίδευσης σε κάποιες από αυτές τις οικογένειες είναι πολύ χαμηλό», δήλωσε η δήμαρχος. 

«Πολλές από τις γυναίκες είναι αγράμματες ή έχουν τελειώσει το Δημοτικό. Οι περισσότερες από τις οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και λειτουργούν με τη λογική ότι θέλουν να ελαττώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται τροφή στο σπίτι, άρα παντρεύουν το κορίτσι», πρόσθεσε η Σαχίν, διευκρινίζοντας πως τα κορίτσια που σώθηκαν είχαν ηλικία από 12 ως 17 ετών. 

Η δήμαρχος πρόσθεσε πως στις οικογένειες αυτές επικρατούσε μία επίπλαστη αίσθηση τιμής και συντηρητισμού, στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα για την απόφαση των γονιών να παντρέψουν τα κορίτσια σε τόσο μικρή ηλικία. 

Όσο για τον τρόπο που οι ειδικοί καταφέρνουν να τους αποτρέψουν τελικά από το να παντρέψουν τις κόρες τους, η δήμαρχος εξήγησε πως αυτές οι οικογένειες νιώθουν ότι αξίζουν όταν τους επισκέπτονται αξιωματούχοι, επομένως πείθονται εύκολα και έτσι λένε «όχι» στο γάμο.

«Κάποιοι από αυτούς φοβούνται από τις επισκέψεις και ο φόβος τους διευκολύνει ώστε να εγκαταλείψουν την ιδέα του γάμου», συμπλήρωσε η Σαχίν, τονίζοντας ωστόσο ότι η ψυχολογία των 27 κοριτσιών είναι πολύ κακή.

«Η πνευματική κατάσταση των κοριτσιών που τα πήραν από το σχολείο για να τα παντρέψουν ήταν πολύ κακή. Όλα είναι κλειστά και δεν εκφράζονται ελεύθερα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι πολύ υψηλή. Οι περισσότερες δεν μπορούν να σχηματίσουν δύο φράσεις καθώς ξεσπούν σε κλάματα. Έλεγαν ότι ήθελαν να πάνε στο σχολείο και όχι να παντρευτούν», είπε η δήμαρχος. 



Πηγή : protothema.gr



Θύμα του Πρέσβη της Βενεζουέλας μιλάει στο MEGA με αντριχιαστικές λεπτομέρειες




Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρεοχλήσεις από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φρανκλίν Γκονζάλες στην Αθήνα με θύματα πέντε γυναίκες, υπαλλήλους της πρεσβείας.

Ανάμεσα σε αυτές και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Μια από αυτές τις γυναίκες έλυσε την σιωπή της μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τον Ιάσωνα Πιπίνη.

"Ήρθε ημίγυμνος με ένα μπουκάλι λαδιού για μασάζ προτείνοντάς μου να του κάνω μασάζ. Και όταν του είπα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να κάνω μασάζ στον εκάστοτε πρέσβη, η απάντησή του ήταν 'μα εγώ θέλω να κάνουμε σεξ'. Εμφανίστηκε με τα εσώρουχά του", είπε η γυναίκα.

Πρόσθεσε πως ο πρέσβης δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από την "πολιτισμένη κουβέντα" και πως συνέχισε να προκαλεί μέσα από το "μπουκάλι του λαδιού".

Σε εκείνο το σημείο σημείωσε ότι η ίδια προσπάθησε να φύγει αλλά εκείνος την έπιασε από το χέρι ενώ τόνισε ότι την άγγιζε και σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της. "Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πει κάποιος κάτι άλλο για να καταλάβει τί σημαίνει αυτό", είπε.

Σημείωσε μάλιστα η γυναίκα ότι ο πρέσβης ήρθε με καταγγελίες από την πρεσβεία της Ουκρανίας για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και από την πρεσβεία της Ουρουγουάης για απόπειρα βιασμού.

"Πηγαίνεις κάθε πρωί στη δουλειά σκεπτόμενη ότι θα πάω σήμερα και ελπίζω να μην με δει γιατί αν με δει μπορεί να του έρθει η επιθυμία, μπορεί να θελήσει να με παρενοχλήσει και εγώ θα πρέπει να του πω όχι και αν του πω όχι ενδεχομένως να θυμώσει και να με διώξει", είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως κάθε φορά που ο πρέσβης έβρισκε κάποια από τις εργαζόμενες μόνη "σε τόπο που να μπορεί να δράσει" γινόταν "πάντα το ίδιο".

Έκανε μάλιστα λόγο και για ευθείες απειλές προς τις γυναίκες που έδειχναν ανυπακοή ότι θα τις απέλυε ενώ αναφορικά με την επιστολή του κ. Τσίπρα σημείωσε ότι την γνώριζε και εκτιμούσε ότι αποσκοπούσε στο να "λυθεί το θέμα εσωτερικά".

Χαρακτήρισε το περιβάλλον της σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στο οποίο καλείτο να εργαστεί "εφιαλτικό".

"Προσπαθείς να γίνει αόρατος να μην σε δει για να μην χάσεις τη δουλειά σου γιατί αν σε δει κινδυνεύει από την παρενόχληση και από το να απολυθείς", κατέληξε.

Ζήτησε την απόλυση των υπαλλήλων ο "άτακτος" πρέσβης

Όπως μετέδωσε ο Ιάσωνας Πιπίνης, ο πρέσβης είχε επιτεθεί και σε γυναίκες κυρίως από Βενεζουέλα και εκτός της πρεσβείας.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα -η γνησιότητα της οποίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- συντάχθηκε στα ελληνικά από τον πρωθυπουργό, μεταφράστηκε στα ισπανικά και χέρι με χέρι με απόλυτη εμπιστευτικότητα έφθασε στην κατοχή του αντιπροέδρου της Βενεζουέλας και εν συνεχεία του Νικόλας Μαδούρο.

Οι γυναίκες είχαν σπεύσει νωρίτερα να καταγγείλουν τα όσα συνέβαιναν στον Ν. Μαδούρο μέσω επιστολών χωρίς όμως κανείς να τους δώσει σημασία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατήγγειλαν ποτέ το περιστατικό στις ελληνικές αρχές ή το ΥΠΕΞ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μέσω του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται ότι συνέβη.

Ο κ. Γκονζάλες δεν τιμωρήθηκε για την συμπεριφορά του αυτή, απεναντίας ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τον τοποθέτησε σε άλλα αξιώματα στην Βενεζουέλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του ανέφερε ότι εφόσον το γεγονός δημοσιοποιηθεί θα υποστεί ζημιά η Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βενεζουέλα. Ο Γκονζάλες λόγω και της φιλίας του με το Νίκολας Μαδούρο, του ζήτησε εκδικητικά να απολύσει τις εργαζόμενες και αυτές απολύθηκαν όντως πριν από λίγους μήνες.



Πηγή : megatv.com


Αθλιότητα Καρακώστα: Φοροφυγάδες οι συνταξιούχοι




Έχουν χάσει το μέτρο αυτών που λένε.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ζαλισμένη από τις απότομες αλλαγές του καιρού έκανε μεγαλειώδη γκάφα σήμερα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρακώστα κλήθηκε να αναφερθεί στο κόψιμο του ΕΚΑΣ, υποστηρίζοντας πως περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχοι από τους οποίους ζητήθηκε να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ, δικαίως γίνεται αυτό γιατί δεν το δικαιούνται.

Μάλιστα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι αποκαλύφθηκε πως ήταν φοροφυγάδες, η κα Καρακώστα απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά "ακριβώς δεν το δικαιούνταν".