Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κέρδισε το δικαίωμα στην ευθανασία

Πηγή: Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images


Να τερματίσει τη ζωή της, μέσω θανατηφόρου ένεσης που της χορηγήθηκε, επέτρεψαν οι Αρχές της Ολλανδίας σε μια νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά.

Όπως γράφει ο Independent, επικαλούμενος πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ολλανδική Επιτροπή Ευθανασίας (Dutch Euthanasia Commission), η κοπέλα, η οποία ήταν λίγο πάνω από 20 ετών, έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα 5 ως τα 15 της χρόνια.

Το γεγονός αυτό της προκάλεσε μετατραυματικό στρες, νευρική ανορεξία, μανιοκατάθλιψη και παραισθήσεις. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε μετά από εντατική θεραπεία, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι ποτέ δεν θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και προ διετίας αποδέχθηκαν το αίτημά της να της επιτραπεί να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το γεγονός αυτό, πάντως, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εκτός Ολλανδίας. Βρετανοί επιστήμονες εξέφρασαν την αντίθεσή τους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται ως λύση για έναν άνθρωπο που υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση η παροχή βοήθειας για να αυτοκτονήσει ή να πεθάνει».



Πηγή: cnn.gr


Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στην Τροχαία Αθηνών



Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε αστυνομική υπηρεσία. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 ΓΣΝΑ, όπου και νοσηλεύεται.

Για την ενέργεια του αστυνομικού, που βρισκόταν μέσα στα γραφεία της Τροχαίας Αθηνών στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο, δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια.


«Κόβει» τα πανηγύρια ο Σόιμπλε: Μέτρα για το χρέος από το 2018 και αν...




Αισιοδοξία στο Βερολίνο για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου - «Πάγος» ωστόσο στις... μεγάλες προσδοκίες της Αθήνας για το χρέος

Μπορεί να έχει ήδη εκφράσει την αισιοδοξία του για συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «ερμηνεύοντας» τις αποφάσεις των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 9 Μαΐου, επιμένει να παραπέμπει για μετά το 2018 τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι, αν το 2018 υπάρξει ανάγκη, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα για το χρέος» ανεφέρε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, σήμερα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Μάρτιν Γιέγκερ.

Έδωσε έτσι συνέχεια στις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος ο χερ Σόιμπλε, χθες βράδυ, όταν εκτόμησε ότι «τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη» για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους και εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι ήδη για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους.

Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του η Handelsblatt, σε περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, «θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου».

Στην ίδια «γραμμή», ο εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είπε ότι θεωρεί εφικτή την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, εφόσον έχουν ως τότε ολοκληρωθεί και οι εκκρεμούσες νομοθετικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση γα το χρέος, ο κ. Γιέγκερ διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά απλώς αποσαφήνιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού.

Και εξήγησε: «Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι, αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος».


Πηγή : protothema.gr


Κάθε δήμος πληρώνει όποτε θέλει τα επιδόματα αγνοώντας τις ανάγκες των ΑΜΕΑ




Κώστας Βουκελάτος

Με αφορμή τις αλλαγές πληρωμών των προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Καλλιθέας βρήκα την ευκαιρία να θίξω το θέμα της πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων γνωρίζοντας τις ανάγκες των δικαιούχων που σε πολλές περιπτώσεις είναι η μόνη πηγή βιοπορισμού.

Η αφορμή για να ψάξω το θέμα και να μιλήσω με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο γνωστό για τις ευαισθησίες του στις ευπαθείς ομάδες ήταν όταν από εχθές 10/5/2016 ο δήμος Καλλιθέας είχε στείλει τα χρήματα των δικαιούχων σε τράπεζες και ΕΛΤΑ για να πληρωθούν οι ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Από το πρωί σήμερα ήρθαν email στο Newsotherwise.gr δικαιούχων κατοίκων των περιοχών Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης οι οποίοι πληρωνόντουσαν μέχρι πριν από λίγο καιρό από την Καλλιθέα καταγγέλοντας ότι εμείς δεν έχουμε λάβει το επίδομα.

Σε προσωπική μου επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλλιθέας μου εξήγησε ότι από το περασμένο δίμηνο τις πληρωμές για την Νέα Σμύρνη τις πήρε ο ίδιος ο δήμος για τα προνοιακά επιδόματα και είναι υπεύθυνος πλέον αποκλειστικά για τις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους και για την όποια καθυστέρηση. Το ίδιο έγινε και για τον δήμο Παλαιού Φαλήρου αλλά από αυτό το δίμηνο.

Προσπαθήσαμε να βρούμε άκρη στον δήμο Νέας Σμύρνης για να μάθουμε πότε θα καταβάλει τα ποσά, αλλά δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να έχουμε κάποια σαφή απάντηση και θα επανέλθουμε αύριο για ότι νεώτερο αφού είμαστε σε επαφή με αξιόπιστη δημοτική σύμβουλο του δήμου η οποία θα μας δώσει πληροφορίες για το πότε θα πιστωθεί το ποσό των 962.422,35 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμο Παλαιού Φαλήρου και με τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γιάννη Φωστηρόπουλο ο οποίος κάνει τεράστιο προνοιακό και κοινωνικό έργο στον δήμο και μιλήσαμε για το θέμα των πληρωμών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα. Μας εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσουν σαν δήμος τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους και γνωρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία και αφορούν ευπαθείς ομάδες η οποία καθυστέρηση θα είναι για πρώτη φορά και ζήτησε την ανοχή και την κατανόηση των δικαιούχων.

Όπως μας εξήγησε ο κύριος Φωστηρόπουλος είναι και θέμα επιτρόπου το πόσο γρήγορα θα υπογράψει την εντολή για τα αναγκαία χρήματα που καλύπτουν πάγιες ανάγκες ΑΜΕΑ . Επειδή γνωρίζω ποιος είναι ο Γιάννης Φωστηρόπουλος έχει αρχίσει τις πιέσεις ώστε να μειώσει τη διαδικασία και είναι σε προσωπική επαφή με τον επίτροπο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μπορέσει να καταφέρει να πληρώσει τα επιδόματα ο δήμος Παλαιού Φαλήρου μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας 22/5 πιστώνοντας στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό των 979.415,35 ευρώ

Το μεγάλο θέμα που παρατηρήσαμε γενικώς είναι ότι ο κάθε δήμος πληρώνει σε όποια ημερομηνία θέλει ανεξάρτητα εάν τα χρήματα εγκρίνονται και δίνονται στους δήμους την ίδια ημερομηνία δείτε την πρόσφατη απόφαση εδώ η οποία δείχνει ότι τα χρήματα τα έχουν πάρει οι δήμοι τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την πρώτη ημέρα πληρωμής.

Από 27/4/2016 έχει σταλεί η εντολή από το ΥΠΕΣ και το περιθώριο που δίνεται για να πληρώσουν οι δήμοι είναι από 10 έως 20 εκάστοτε διμήνου, ενδεικτικά και βάση των ανακοινώσεων ο Δήμος Καλλιθέας πλήρωσε από 10/5 μαζί με τον δήμο Αθηναίων, Θεσσαλονίκη -Ηράκλειο Κρήτης και Καλαμάτα 16/5, Χανιά που είναι δίπλα στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς και Πάτρα -Κεφαλληνία 13/5, Περαιάς, Λάρισα, Κοζάνη 12/5 κτλπ. Φυσικά έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν δήμοι που περνάει η 20 του μήνα και μπορεί να πληρώσουν και μέρες μετά ίσως και μέχρι τέλος του μήνα.

Το ερώτημα είναι γιατί αυτές οι αποκλείσεις των ημερομηνιών; Άλλοι δήμοι είναι περισσότερο ευαίσθητοι από τους άλλους; Φταίνε οι επίτροποι οι οποίοι αδιαφορούν για τις ευπαθείς ομάδες και για το ότι αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό τις πλειοψηφίας των ΑΜΕΑ;

Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει μία ημερομηνία σε όλη την επικράτεια στην οποία θα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων για να σταματήσει αυτή η αγωνία και οι ερωτήσεις των ΑΜΕΑ πότε θα μπουν τα λεφτά και γιατί ο ένας δήμος πλήρωσε και ο άλλος όχι;

Τι χρειάζεται για να ευαισθητοποιηθούν όλοι και να κάνουν την ζωή ευκολότερη στις ευπαθείς ομάδες, μία ημερομηνία όπως μία υπογραφή στο έγγραφο που αναφέρουμε ποιο πάνω!

Μία ημερομηνία για όλους πόσο δύσκολο είναι να δώσουν τέλος στην αγωνία;

Θα παρακολουθήσουμε μέχρι και τον τελευταίο δήμο πότε θα πληρώσει και εκτός την αιτιολογημένη καθυστέρηση του δήμου Παλαιού Φαλήρου θα επανέλθουμε για την αναλγησία των άλλων γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η πρόνοια σημαντική για τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, από τα ποιο απλά όπως μία ενιαία ημερομηνία πληρωμής προνοιακών επιδομάτων έως την περίθαλψη τις εξετάσεις και τα φάρμακα.




Ισόβια συν 25 χρόνια στον Πακιστανό που χτύπησε τη 16χρονη Μυρτώ



Ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Πακιστανό που τον Ιούνιο του 2012 στην Πάρο κακοποίησε άγρια τη 16χρονη πλέον Μυρτώ. 

Η δίκη στη Σύρο διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τη μητέρα της Μυρτούς να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης δεν χτύπησε απλώς το κορίτσι και δεν ήθελε απλώς να τη ληστέψει, αλλά τη βίασε και ήθελε και να τη σκοτώσει.

«Το κινητό της το είχε, την ευχαρίστηση την είχε και πήρε μία πέτρα για να την αποτελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένταση επικράτησε ήδη από τι στιγμή που η μητέρα του κοριτσιού είδε το δράστη να μπαίνει στην αίθουσα, και προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και εκείνη επέστρεψε στη θέση της.

«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου» τόνισε η τραγική μητέρα. 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 23χρονος δράστης αποδέχθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε συγνώμη. 

Η Μυρτώ, νοσηλεύεται από την Παρασκευή στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, μετά από επτά μήνες νοσηλείας σε κέντρο της Βοστόνης.


Πηγή : syrostoday.gr


Αυτός είναι ο 43χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 6χρονο κοριτσάκι! ΦΩΤΟ




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 43χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Μαΐου, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος αντάλλασσε με ανήλικη, πορνογραφικό υλικό, ενώ επιπρόσθετα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε σε βάρος του, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις, σε βάρος ενός άλλου κοριτσιού, ηλικίας μόλις 6 ετών!

Πρόκειται για τον ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ Λάζαρο του Θεοδώρου και της Ευγενίας, γεν. στις 18-02-1973 στη Θεσσαλονίκη.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 09-06-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Οι Ελληνες «κόβουν» το delivery- Λόγω κρίσης και τηλεοπτικών συνταγών



Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων για μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους αλλά και περιορισμό του delivery καταγράφει μελέτη του Ινστιστούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η έρευνα που βασίζεται σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα καταδεικνύει ότι την τελευταία πενταετία όλο και μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών δηλώνει ότι αποφεύγει να παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω και προτιμάει να μαγειρέψει στο σπίτι. Πρόκειται μία τάση που όχι μόνο την ακολουθούν περισσότεροι καταναλωτές, αλλά την ακολουθούν και πιο έντονα όσοι την είχαν ήδη υιοθετήσει.

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ σε  μεγάλο βαθμό πρόκειται για μία επιλογή των καταναλωτών που έχει προκληθεί από το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, η οποία στη συνέχεια καλλιεργήθηκε και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για μαγειρική ή το ανερχόμενο ενδιαφέρον για προστασία της υγείας ενός πληθυσμού με αυξανόμενο Μ.Ο. ηλικίας.



Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η ελληνική τηλεόραση έχει παρουσιάσει αυξημένο αριθμό από εκπομπές μαγειρικής, μία τάση που προϋπήρχε στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό το μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό της υγιεινής διατροφής και της ποιότητας ζωής μέσω της μαγειρικής στο σπίτι.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, παρά την υψηλή κατανάλωση σε κρέας, σε γενικές γραμμές διατηρούνται βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής από τον καταναλωτή, με το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι με διαφορά οι τροφές που καταναλώνουν συχνότερα οι καταναλωτές.

Πολύ υψηλή θέση καταλαμβάνουν τα όσπρια, ενώ τα πουλερικά-λευκό κρέας ξεπερνούν το κόκκινο κρέας-μοσχάρι. Ιδιαίτερη θέση φαίνεται πως έχει ο καφές στη διατροφή του Έλληνα, όπως και η φέτα. Η κατανάλωση γλυκών κρίνεται ως υψηλή, όπως επίσης και η προτίμηση σε λευκά ζυμαρικά έναντι των επιλογών ολικής άλεσης.


Πέρα από την κατά δήλωση πιο έντονη αναζήτηση για τροφές με συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες (π.χ. υπερτροφές) είναι σαφής συγχρόνως η ουσιαστική αύξηση στην απλή προτίμηση κατανάλωση τροφών με χαμηλά λιπαρά, ψωμί ολικής αλέσεως κ.ά. έναντι λιγότερο υγιεινών εναλλακτικών.

Ποσοστό 56% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προσέχουν τη διατροφή τους ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά των καταναλωτών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται ενεργητικά για τη διατροφική αξία των προϊόντων που καταναλώνουν. Συγκεκριμένα, ποσοστό 53% ψάχνουν πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών ενώ το 49% και το 46% αναζητούν πληροφορίες για το λίπος και τα επεξεργασμένα σάκχαρα των τροφών αντίστοιχα.



Μία ακόμα σημαντική και άμεσα συσχετισμένη τάση έχει να κάνει με τον τύπο των γευμάτων και σχετίζεται με τη σημασία της οικογένειας στη καθημερινότητα της διατροφής του Έλληνα καταναλωτή. Όπως φαίνεται από πολλά ευρήματα τόσο της παρούσας έρευνας, όσο και λοιπών ερευνών του ΙΕΛΚΑ η οικογένεια σχετίζεται με τις βασικότερες διατροφικές τάσεις.



- Η συντριπτική πλειοψηφία των γευμάτων πραγματοποιείται στο σπίτι, παρουσία μελών της οικογένειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από το 80% των γευμάτων σήμερα ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι από την οικογένεια, ενώ η τάση την τελευταία πενταετία είναι αυξητική.

- Σχεδόν επτά στους δέκα καταναλωτές πραγματοποιούν καθημερινά το γεύμα τους στο σπίτι παρουσία της οικογένειας τους, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό, τρεις στους δέκα, μόνοι τους.

- Ακόμα και στην περίπτωση που οι καταναλωτές επιλέγουν το γεύμα εκτός σπιτιού, αυτό συμβαίνει περίπου μία φορά την εβδομάδα το πολύ και μάλιστα συνοδεύεται από την παρουσία οικογένειας ή φίλων, προσδίδοντας του μία κοινωνική διάσταση.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο μέσος καταναλωτής από τα επτά εβδομαδιαία βασικά γεύματα, πραγματοποιεί τα έξι εντός σπιτιού και μόλις το ένα εκτός σπιτιού παρουσία παρέας. Από τα έξι γεύματα που πραγματοποιεί στο σπίτι τα πέντε είναι μαγειρεμένα από κάποιο μέλος της οικογένειας και ένα ετοιμάζεται/παραγγέλνεται εκτός σπιτιού.

(Φωτογραφίες: Pixabay)



Πηγή:  iefimerida.gr




Πρόκληση: Έως 4.631 ευρώ οι μισθοί των εκλεκτών της κυβέρνησης



Εγκύκλιος αποκαλύπτει την προνομιακή μεταχείριση μετακλητών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων

Έξι μήνες μετά, ακόμα ψάχνουν στην κυβέρνηση ποιοι είναι οι νέοι μισθοί που ψήφισαν για το δημόσιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης υποχρεώθηκε να εκδώσει νέα εγκύκλιο στην οποία επισημαίνει ότι λόγω πολλών ερωτημάτων που είχαν δημιουργηθεί «και λόγω αναγκαίων διορθώσεων, κρίνουμε απαραίτητη την αναθεώρηση και την εκ νέου αποστολή της ερμηνευτικής εγκυκλίου του νόμου, προκειμένου να προβείτε στην ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή του». Με την έκδοση της παρούσας η προηγούμενη εγκύκλιος ανακαλείται.

Τι ορίζει η νέα εγκύκλιος:

Ο βασικός μισθός του πρωτοδιοριζόμενου στο δημόσιο είναι 780 ευρώ.  Όχι για όλους όμως. Οι μετακλητοί και όσοι βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση παίρνουν κάτι καλύτερο: αντί για 19 κλιμάκια που έχουν να διανύσουν οι οι πτυχιούχοι, ή 13 που ισχύει για όσους έχουν απολυτήριο δημοτικού, γυμνασίου (ΥΕ) και λυκείου (ΔΕ), τα πρόσωπα της κυβέρνησης μεταπηδούν με το που μπαίνουν στο δημόσιο κατευθείαν στα ανώτατα Μισθολογικά Κλιμάκια (ΜΚ) ή στο καταληκτικό -και με μπόνους 20%-50% στο μισθό τους.

Συγκεκριμένα με την Εγκύκλιο Χουλιαράκη:

- Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων κατατάσσονται στο καταληκτικό Μ.Κ. της Π.Ε. κατηγορίας (Μ.Κ. 19), πολλαπλασιαζόμενου του αντίστοιχου βασικού μισθού (2.154 €) με το συντελεστή 1,5. Συνεπώς ο νέος βασικός μισθός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ορίζεται στο ποσό των 3.231 €. Μαζί με το επίδομα θέσης ευθύνης (1.400 €) οι αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 4.631 € μηνιαίως.

- Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς και οι Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων κατατάσσονται στο καταληκτικό Μ.Κ. της Π.Ε. κατηγορίας (Μ.Κ. 19), πολλαπλασιαζόμενου του αντίστοιχου βασικού μισθού (2.154 €) με το συντελεστή 1,3. Συνεπώς, ο νέος βασικός μισθός Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ορίζεται στο ποσό των 2.800 €. Μαζί με το επίδομα θέσης ευθύνης του άρθρου 16 (1.150 €) οι αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 3.950 € μηνιαίως.

-  Οι υπάλληλοι της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων 1ου και 2ου βαθμού λαμβάνουν το εβδομήντα τοις εκατό (70%) και εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) αντίστοιχα του βασικού μισθού του Ειδικού Γραμματέα. Συνεπώς ο βασικός μισθός των ανωτέρω ορίζεται στο ποσό των 1.960 € και 1.820 € αντίστοιχα.

- Μετακλητοί Διευθυντές των πολιτικών γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών κατατάσσονται στο καταληκτικό Μ.Κ. της Π.Ε. κατηγορίας (2.154 €).

- Μετακλητοί ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών κλπ, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής :

οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 17 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 2.036 €, Τ.Ε. 1.917 €),

οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης 7 (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) στο Μ.Κ. 16 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.977 €, Τ.Ε. 1.862 €)

οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.918 €, Τ.Ε. 1.807 €).

οι λοιποί (δηλαδή απλοί πτυχιούχοι) κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.800 €, Τ.Ε. 1.697 €).

- Μετακλητοί ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών, των Γενικών, Αναπληρωτών Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.918 €, Τ.Ε. 1.807 €),

οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) στο Μ.Κ. 14 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.859 €, Τ.Ε. 1.752 €)

οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.800 €, Τ.Ε. 1.697 €).

Οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο Μ.Κ. 11 της κατηγορίας τους (Π.Ε. 1.682 €, Τ.Ε. 1.587 €).

Οι λοιποί, δηλαδή και απόφοιτοι δημοτικού, κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας που ανήκουν (Δ.Ε. 1.578 €).

Οι λοιποί μετακλητοί κατατάσσονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 3 του ίδιου άρθρου.  Δηλαδή κατατάσσονται μισθολογικά όπως και οι λοιποί υπάλληλοι.


-  οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης της υποπ. αγ της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 16 (600 €).

- Για τη μισθολογική κατάταξη συνεργατών των αιρετών των Περιφερειών της Χώρας, οι ειδικοί σύμβουλοι κατατάσσονται στο Μ.Κ.10 της Π.Ε. κατηγορίας (1.623 €), οι ειδικοί συνεργάτες στο Μ.Κ. 9 της Π.Ε. κατηγορίας (1.564 €) και οι επιστημονικοί συνεργάτες στο Μ.Κ. 11 της Π.Ε. κατηγορίας (1.682 €).

- Για τη μισθολογική κατάταξη των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των αιρετών των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων. Ειδικότερα :

α. Για Δήμους μέχρι 20.000 κατοίκους:
i. Ειδικοί Σύμβουλοι στο Μ.Κ. 4 της Π.Ε. κατηγορίας (1.269 €).
ii. Επιστημονικοί Συνεργάτες στο Μ.Κ. 2 της Π.Ε. κατηγορίας (1.151 €).
iii. Ειδικοί συνεργάτες στο Μ.Κ. 1 της Π.Ε. κατηγορίας (1.092 €).

β. Για Δήμους από 20.000 έως 100.000 κατοίκους .
i. Ειδικοί Σύμβουλοι στο Μ.Κ. 5 της Π.Ε. κατηγορίας (1.328 €).
ii. Επιστημονικοί Συνεργάτες στο Μ.Κ. 4 της Π.Ε. κατηγορίας (1.269 €).
iii. Ειδικοί συνεργάτες στο Μ.Κ. 2 της Π.Ε. κατηγορίας (1.151 €).

γ. Για Δήμους από 100.000 κατοίκους και άνω.
i. Ειδικοί Σύμβουλοι στο Μ.Κ. 7 της Π.Ε. κατηγορίας (1.446 €).
ii. Επιστημονικοί Συνεργάτες στο Μ.Κ. 5 της Π.Ε. κατηγορίας (1.328 €). 8
iii. Ειδικοί συνεργάτες στο Μ.Κ. 4 της Π.Ε. κατηγορίας (1.269 €).

Για όλους τους υπαλλήλους στο δημόσιο:

1. προβλέπεται ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών, από κατώτερο σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο, απαιτείται υπηρεσία ως εξής:
α. Για τους υπαλλήλους των κατηγοριών Υ.Ε. και Δ.Ε. υπηρεσία τριών (3) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.
β. Για τους υπαλλήλους των κατηγοριών Τ.Ε. και Π.Ε. υπηρεσία δύο (2) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με την παρ. 2 για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο, απαιτείται να έχει συμπληρωθεί ο καθορισμένος χρόνος υπηρεσίας στο κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο.

Μετά την αρχική κατάταξη των υπαλλήλων, αλλά και στις περιπτώσεις υπαλλήλων που διορίζονται μετά την 1-1-2016, είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας (ανεξαρτήτως του τυπικού προσόντος με το οποίο διανύθηκε) που έχει προσφερθεί σε  Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου).

Ορισμός αποδοχών

Με τις διατάξεις ορίζονται οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου, οι οποίες αποτελούνται από το βασικό μισθό, τα επιδόματα και τις παροχές των άρθρων 15 (οικογενειακή παροχή), 16 (επίδομα θέσης ευθύνης), 17 (αμοιβή συνδεόμενη με την περιγραφή και αξιολόγηση της θέσης εργασίας), 18 (επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας) και 19 (επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών) σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους, καθώς και την προσωπική διαφορά του άρθρου

Διευκρινίζεται ότι η αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ή η αποζημίωση για συμμετοχή σε συλλογικά όργανα (επιτροπές, ομάδες εργασίας κ.λ.π.) ανήκουν στις πρόσθετες αποδοχές του υπαλλήλου, οι οποίες όμως σε κάθε περίπτωση συνυπολογίζονται για το ανώτατο όριο αποδοχών.

Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μ.Κ. 1 της Υ.Ε. κατηγορίας ορίζεται σε επτακόσια ογδόντα (780 €) ευρώ. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών Μ.Κ. της κατηγορίας αυτής διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ανωτέρω εισαγωγικού βασικού μισθού (780 €) με το συντελεστή 0,0551.

Οι βασικοί μισθοί των Μ.Κ. 1 των κατηγοριών Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε. προσδιορίζονται με βάση το βασικό μισθό του Μ.Κ. 1 της Υ.Ε. κατηγορίας (780 €), πολλαπλασιαζόμενο με τους παρακάτω συντελεστές:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ         ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ
Δ.Ε.                       1,10
Τ.Ε.                       1,33
Π.Ε.                       1,40

Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών Μ.Κ. των ως άνω κατηγοριών διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσού των 780 € με τους ως άνω συντελεστές και στη συνέχεια με το συντελεστή 0,0699 για τη Δ.Ε. κατηγορία, 0,0530 για τη Τ.Ε. κατηγορία και 0,0540 για την Π.Ε. κατηγορία. Το προστιθέμενο ποσό στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ.


Πηγή : protothema.gr


Πρόσφυγες προσπαθούν να διαφύγουν από τη Χίο… κολυμπώντας (video)



Πριν από ένα χρόνο η Τασία τους έταζε ότι η Ελλάδα είναι η γη της επαγγελίας για να δημιουργήσει το ανεύθυνο κάλεσμα της τα γνωστά προβλήματα στην χώρα και την Ευρώπη γενικότερα.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου φέρει την αποκλειστική και τεράστια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν και για τα όσα συμβούν καθώς και οι τότε σύμβουλοι της με τις ΜΚΟ που κρύβονται από πίσω τους.

Διαβάζουμε στο politischios.gr

Απόγνωση και αγανάκτηση σε πρόσφυγες και μετανάστες που εδώ κι ενάμιση μήνα παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο, προκαλεί η αργή διαδικασία τόσο της επαναπροώθησης όσο και της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Οι ελπίδες τους είτε για θετική έκβαση στο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει είτε για επιστροφή στη γείτονα χώρα, σύντομα διαψεύστηκαν με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες να απεργάζονται ακόμα και ευφάνταστα σχέδια φυγής τους από τη Χίου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr το πρωί της Δευτέρας 4 Μαροκινοί, με τη χρήση κουλούρας επιχείρησαν να διαφύγουν κολυμπώντας από τη Χίος προς τον Τσεσμέ. Στην προσπάθειά τους έγιναν αντιληπτοί από αλιευτικό σκάφος που τους περισυνέλλεξε και τους παρέδωσε σε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Αυτό όμως δεν ήταν και το μοναδικό περιστατικό, αφού και σήμερα το πρωί, ακόμα δύο πρόσφυγες επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο.

«Μερικοί από αυτούς έχουν δηλώσει οικειοθελώς ότι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία ενώ οι υπόλοιποι δεν αντέχουν άλλο την αναμονή. Προς το παρόν όμως η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», ανέφερε στον «π» στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου. 




Έλεος Καμμένε: Πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια



Διαβάζουμε στο newpost.gr και θέλουμε να ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι  επειδή έπεσαν θύματα το 19% στο σύνολο του ο ελληνικός λαός και από ατύχημα κυβέρνησαν οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν σημαίνει ότι και σήμερα το 19% παραμένουν το ίδιο εξαπατημένοι!! Για κατεβείτε σε εκλογές να δείτε πόσο θα πάρετε και οι δύο κύριε Καμμένε γιατί η πλειοψηφία σας περιμένει με Πίσα και πούπουλα!!! 

Και μιας και είπαμε για το 19% η εντολή δεν ήταν του ελληνικού λαού στο σύνολο του όπως λένε τόσο καιρό, ήταν όσων ψήφισαν και η ψήφος τους αντιπροσωπεύει ευτυχώς μόλις το 19% του 100% του συνόλου των πολιτών της χώρας αλλά δυστυχώς αυτό αρκούσε για να κατσικωθούν στην πλάτη της χώρας οι πλέον ανίκανοι.

Διαβάζουμε 

Την αισιοδοξία του ότι μετά την συμφωνία ξεκινά η ανάπτυξη και έρχονται καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο:

Οι ΑΝΕΛ με εντολή του ελληνικού λαού, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και εμπιστευτήκαμε τον Αλέξη Τσίπρα και συμμετείχαμε σε αυτή την Κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης. Υποστήκαμε και εμείς, όπως και όλη η Κυβέρνηση, το μεγαλύτερο πόλεμο που έχουν υποστεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και κυβέρνηση.

Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδος από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών. Δικαιωθήκαμε για τη στήριξη της πολιτικής που δίνει μια νέα ώθηση στην Ελλάδα. 

Ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό. Μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου ξεκινούν η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας. Ήρθε η ώρα πλέον να καταλάβουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που έστησε η παρανομία και η διαπλοκή ότι για αυτούς η μεταπολίτευση τελείωσε. 

Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από το χθες, προχωρά στο αύριο, με την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, για καλύτερες μέρες. 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ που στήριξε την Κυβέρνηση σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο και να υποσχεθώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουμε το αναγκαίο καλό». 


Θ. Βερέμης: Ο Τσίπρας ήταν ο πρωταγωνιστής των «αιώνιων» φοιτητών δέν πάτησε το πόδι του στην τάξη




Το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Αριστείδης Μπαλτάς κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θάνος Βερέμης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον σταθμό Focus 103,6.

Ο κ. Βερέμης καταφέρθηκε εναντίον των αλλαγών, αλλά και εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωταγωνιστής των αιώνιων φοιτητών. Πρώτον έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, ωραία του το χαρίζουμε αυτό, ας πούμε ότι ο άνθρωπος είχε προβλήματα. Δεύτερον, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το λένε οι συμφοιτητές του. Δεν τον είδαμε ποτέ μέσα σε τάξη...».

Το ηχητικό εδώ




Νέα παράταση της απεργίας των δικηγόρων προ των πυλών



Στη χθεσινή τους συνάντηση οι δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης ζητούν την παράταση της αποχής έως τις 24 Μαΐου 2016 

 Η αποχή των δικηγόρων έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο και όπως φαίνεται θα κλείσει πεντάμηνο. 

Οι δικηγόροι τάσσονται ενάντια στο πρόσφατα ψηφισθέντα ασφαλιστικό νόμο. 

Η ολομέλεια που θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 15:00 για να επικυρώσει την απόφαση της 


Δύο μήνες μετά και το πρόβλημα με την αναμονή στις ακτινοθεραπείες συνεχίζεται. Δίχως τέλος η αναμονή



Σε κίνδυνο συνεχίζει να βρίσκεται η ζωή πολλών καρκινοπαθών, λόγω των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν έως και έξι μήνες για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της έλλειψης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία.

Στις 28 Μαρτίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) είχε αποστείλει επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της πολύμηνης αναμονής για ακτινοθεραπεία, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμική κατάσταση», ενώ ανέφερε ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, σχεδόν δύο μήνες μετά, το πρόβλημα συνεχίζεται, καθώς, ο ΙΣΑ, με νέα ανακοίνωσή του σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, αναφέρει ότι το πρόβλημα συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ασθενών. Ακόμα, ο τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται των αναγκών της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα.

Όπως δήλωσε στην Huffpost Greece ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Σύλλογος δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα ασθενών που αναγκάζονται να αναμένουν ακόμα και πέντε μήνες για να υποβληθούν σε θεραπεία και ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να «αναλάβει τις ευθύνες του». Ο ίδιος τόνισε ότι ο Σύλλογος είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες προσλήψεις, όμως «από κει και πέρα αυτό είναι στο χέρι του Υπουργείου».

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε στην Huffpost Greece και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ), κ. Ζωή Γραμματόγλου, η οποία εξήγησε ότι οι ασθενείς πρέπει να κλείσουν έως και έξι μήνες πριν ραντεβού για ακτινοθεραπεία, ενώ τόνισε και το πρόβλημα με τα απαρχαιωμένα μηχανήματα.

«Δεν έχουν δει το πρόβλημα», πρόσθεσε, καλώντας τον ΙΣΑ να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην επιστολή που είχε αποστείλει ο ΙΣΑ στο Υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο, ανέφερε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση, ωστόσο ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου είχε εγκρίνει δωρεά 16 εκατ. ευρώ με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στη χώρα μας.

«Στο πλαίσιο της νέας δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας με νέους υπερσύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, οι οποίοι συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών. Η επιλογή των δημόσιων νοσοκομείων, στα οποία θα εγκατασταθούν οι νέοι επιταχυντές, θα γίνει με γνώμονα, αφενός, τη σωστή γεωγραφική κάλυψη, από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας, όλης της επικράτειας και, αφετέρου, την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Ωστόσο, προκειμένου να γίνου οι δωρεές , το Ίδρυμα είχε θέσει ως προϋπόθεση την πρόσληψη ειδικού προσωπικού που θα μπορούσε να λειτουργεί τα μηχανήματα.



Μαριαλένα Περπιράκη
Πηγή : huffingtonpost.gr


Πόρισμα-ντροπή: «Αθωώνουν» την ξαδέρφη του Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών



Η αναισθησιολόγος εμφανίστηκε σήμερα στο Πειθαρχικό υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν οι υπουργοί

Σε όνειδος για το ΕΣΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξελίσσεται η υπόθεση της αναισθησιολόγου κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

Η κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων, για την ακρίβεια 15 φιαλιδίων πεθιδίνης, την οποία η εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη είχε διαπράξει αλλά και ομολογήσει πριν από έναν χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), βαφτίστηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου» απαλλάσσοντας την αναισθησιολόγο από το βαρύ πειθαρχικό φορτίο που κουβαλά από τον περασμένο Μάιο και ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα για την σχεδόν αθώωσή της.

Η κ. Πολάκη εμφανίστηκε σήμερα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικοπάθειας. Ουσιαστικά τη φυγάδευσαν από τους δημοσιογράφους, καθώς μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν συνήθως οι υπουργοί.

Ο περίφημος πειθαρχικός φάκελος της κυρίας Πολάκη - ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ της 29ης Ιανουαρίου ανοίχθηκε και κλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς δεν παρέπεμπε… κανέναν και για τίποτα - απεστάλη από την νέα διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που τυγχάνει και πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Πολάκη, την αναισθησιολόγο κυρία Έλενα Μαυρομάτη τυπικά πλήρης, αναφέροντας το όνομα της γιατρού που παραπέμπεται και το πειθαρχικό αδίκημα.

Επί της ουσίας, ωστόσο, ο χαρακτηρισμός του πειθαρχικού αδικήματος από τους αρμόδιους αποδεικνύει το προβληματικό  από λειτουργικής και ηθικής πλευράς πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών του ΕΣΥ και προκαλεί  την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό διότι όπως πληροφορείται το protothema.gr, η κυρία Μαυρομάτη ζητεί την παραπομπή της ειδικευμένης γιατρού, αναισθησιολόγου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας»!

Η κλοπή από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ των οπιούχων φαρμάκων από μια γιατρό που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ιατρική της ιδιότητα για να προβεί σε αυτή την πράξη και την οποία όχι μόνο την ομολογεί αλλά και τη συνδέει με τη γενικότερη συμπεριφορά της ως ενδεχόμενης χρήστριας βαφτίζεται απλώς ανάρμοστη ή αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου! Σαν να πρόκειται για λεκτικό διαπληκτισμό  γιατρού προς τον διευθυντή του ή προς συνάδελφό του ή προς ασθενή…

Στο ίδιο έγγραφο της 7ης ΥΠΕ αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου η Νεκταρία Πολάκη αφαίρεσε με παράτυπο τρόπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου 15 αμπούλες πεθιδίνης συνολικής αξίας 8,70 ευρώ». 

Η καλά μελετημένη επιλογή λέξεων που απομειώνουν το βάρος και την απαξία του παραπτώματος που τέλεσε η γιατρός, η προσεκτική διατύπωση των επίμαχων φράσεων στο επίσημο έγγραφο της παραπομπής της αναισθησιολόγου και η έμφαση στο χαμηλό, σχεδόν αμελητέο κόστος των ναρκωτικών σκευασμάτων μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονταν οι αρμόδιοι τα θλιβερά δεδομένα αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης προετοιμάζοντας ουσιαστικά μια ποινή – χάδι για την κυρία Πολάκη. Με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των γιατρών η ανάρμοστη συμπεριφορά επισείει ποινή από επίπληξη μέχρι στέρηση αποδοχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τα προβληματικά αντανακλαστικά που επιδεικνύει το υπουργείο Υγείας και τα πειθαρχικά όργανα συζητώντας την πειθαρχική υπόθεση της αναισθησιολόγου ένα χρόνο μετά την κλοπή των ναρκωτικών, η εισαγγελική αρχή Ηρακλείου κινήθηκε με άλλο ρυθμό. Πριν από δύο μήνες άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος της κυρίας Πολάκη για κλοπή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.


Πηγή : protothema.gr


Κως: Νέες έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου '91



Έκκληση εκ νέου στους κατοίκους της Κω για πληροφορίες σε σχέση με τον μικρό Μπεν απηύθυναν Αγγλοι αστυνομικοί. Οργάνωση προσφέρει 12.500 ευρώ σε όσους βοηθήσουν

Στο σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ, στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί 'Αγγλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω, στο πλαίσιο νέου κύκλου ερευνών αναζήτησής του.

   Οι 'Αγγλοι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

   Γι' αυτό τον σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.

   Ο επικεφαλής των 'Αγγλων αστυνομικών Jon Cousins (πλαισιωνόταν από τον Ματ Φένγουικ και τον 'Αγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φούρλη) δήλωσε μεταξύ άλλων: «΄Εχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Το σπίτι που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν στις 24 Ιουλίου 1991

   Στη συνέχεια, οι 'Αγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε «ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος...»

   Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με 'Αγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα. 



Πηγή: ΑΠΕ, thetoc.gr 


Politico: Στρατόπεδα προσφύγων τα ελληνικά νησιά



Αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο της ΕΕ σε περίπτωση ρήξης με την Τουρκία υποστηρίζει το δημοσίευμα - Άθλιες οι συνθήκες στο Ελληνικό

Βρωμιά, δυσωδία, ελλείψεις ακόμη και βασικού ιατροφαρμακευτικού υλικού και παροχών, αλλά και προβλήματα με τη σίτιση συνθέτουν ένα σοκαριστικό σκηνικό στο οποίο καλούνται να ζήσουν οι χίλιοι και πλέον πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. 

Τα σκουπίδια βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις σκηνές όπου διαμένουν, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία μόλυνσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα ανήλικα παιδιά τους. Κάτω από τις σκηνές απλώνουν κουβέρτες όπου παιδιά λίγων μηνών κοιμούνται «προστατευμένα» από το σκληρό έδαφος. Γύρω από τις σκηνές οι πρόσφυγες έχουν σκάψει χαντάκια προκειμένου να κρατήσουν μακριά τα νερά της βροχής, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνούν στις εξέδρες του σταδίου προκειμένου να αποφύγουν τον ήλιο που δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες.

Την ίδια ώρα τα ανήλικα παιδιά παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια σκαρφαλώνοντας σε δίχτυα που βρίσκονται σε κενά σημεία των εξεδρών και ύψους έως και πέντε μέτρων από το έδαφος. Όλα τα συρμάτινα κιγκλιδώματα του σταδίου έχουν μετατραπεί σε απλώστρες, ενώ ευπαθή προϊόντα όπως γάλατα τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται εντός ψυγείου, φιγουράρουν έξω από τις σκηνές εκτεθειμένα στο ήλιο. Για λίγο νερό συνωστίζονται στην ουρά, ενώ οι τουαλέτες που υπάρχουν είναι λίγες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση εξαθλίωσης, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή (ΚΕΕΕΡΦΑ) ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, έκαναν μαζική απεργία πείνας για το άθλιο φαγητό και νερό, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ: «Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια», επικαλούμενη αντιπροσωπεία προσφύγων που τους ενημέρωσε ότι πολλά παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με πόνους στο στομάχι και αρκετοί πάσχουν από διάρροια.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης αφού οι πιέσεις για μη απομάκρυνση από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί», καταλήγει.

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι για το φαγητό δηλώνουν πως οι μετανάστες τρώνε κανονικά και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. 

«Η σίτιση γίνεται κανονικά. Είχαμε από τους διαμένοντες μια έκφραση διαμαρτυρίας για το φαγητό. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού απείχαν όλοι από το συσσίτιο. Η διαμαρτυρία δεν είχε να κάνει με την ποιότητα αλλά με το γεγονός ότι κάποια από τα τρόφιμα που διανέμονται δεν συγκαταλέγονται στις διατροφικές τους συνήθειες τους. Οι συντονιστές τους εξήγησαν πως έχουν τα πράγματα και χθες το βράδυ οι πρόσφυγες έφαγαν», υποστήριξε η υπεύθυνη της δομής Χριστίνα Χρηστίδου.

Το εφιαλτικό για την Ελλάδα εναλλακτικό σχέδιο της ΕΕ


Ένα σοκαριστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων, σε περίπτωση ρήξης με την Τουρκία, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Politico». Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το προσχέδιο αναφέρει πως τα ελληνικά νησιά θα χρησιμεύσουν όχι μόνο ως κέντρα υποδοχής για τους πρόσφυγες αλλά και ως ημι-μόνιμα στρατόπεδα προσφύγων, όπως αυτά που βρίσκονται στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Λίβανο. Η ΕΕ δεν έχει ακόμα προβεί σε συγκεκριμένες προετοιμασίες αλλά φαίνεται να καλλιεργεί την ιδέα να δείξει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ότι έχει και άλλες επιλογές, όσο και αν αυτές δεν είναι ελκυστικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας οφείλεται κυρίως στην άρνηση του Ερντογάν να αναθεωρήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της χώρας ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες αξιοποιείται για την στόχευση δημοσιογράφων και όσων ασκούν κριτική στο απολυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως ακόμα και αν η ΕΕ παρείχε στην Ελλάδα σημαντική οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη, η μαζική ροή προσφύγων θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω το ήδη εύθραυστο πολιτικό σύστημα ενώ η ΕΕ θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους στη χώρα.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε μόνο σχέδιο Α» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, σχετικά με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. «Διαπραγματευτήκαμε με την τουρκική κυβέρνηση, έχουμε μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση και έχουμε τον λόγο της» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι οι τακτικές επαφές με τις τουρκικές αρχές συνεχίζονται.


Πηγή : protothema.gr


ΗΠΑ: Ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα


Ιστορική επίσκεψη στην Χιροσίμα αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στον μήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται στην Ιαπωνική πόλη από τον βομβαρδισμό της το 1945. 

Η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ασιατικού ταξιδιού του κ. Ομπάμα, που ξεκινάει στις 21 Μαΐου και ολοκληρώνεται μια εβδομάδα αργότερα. Εκτός από την Χιροσίμα, ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί και το Βιετνάμ. 

Η πυρηνική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945 σκότωσε 140.000 ανθρώπους.

Αντίστοιχος βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε και στην πόλη Ναγκασάκι. Παρόλα αυτά, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει συγνώμη για την ισοπέδωση της πόλης-μια κίνηση που πολλοί ιστορικοί θεωρούν απαραίτητη.

«Ο πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη στην Χιροσίμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για να υπογραμμίσει την δέσμευσή του στην επιδίωξη της ειρήνης και στης ασφάλειας σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αμερικανού προέδρου. 


Πηγή : ethnos.gr


Σόιμπλε: Δεν υφίσταται ανάγκη για «πραγματικό κούρεμα» του χρέους

REUTERS/FABRIZIO BENSCH


«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα "πραγματικό κούρεμα"» του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε την Τρίτη προς τιμήν του η εφημερίδα «Handelsblatt» ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους, ενώ τόνισε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου, εφόσον η βιωσιμότητά του δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση για "κούρεμα" χρέους», επανέλαβε αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια» και ότι «η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί».

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ», δήλωσε εν συνεχεία και παρατήρησε ότι «υπάρχουν και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», επικαλούμενος δημοσιονομικά στοιχεία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέφερε μια παλιά του δήλωση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» και προέβλεψε ακόμη ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε επίσης ότι στην αρχή της κρίσης διαφωνούσε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ωστόσο εν συνεχεία την επαίνεσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση και στην στάση του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι και στον ίδιο δεν αρέσουν πολλά στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όπως είπε, «πρέπει να συνεργαστούμε».



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemboriki.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Όταν είδε ο Διογένης κρατικούς ταμίες να έχουν πιάσει κάποιον που είχε κλέψει ένα μπουκάλι , παρατήρησε :
<< Οι μεγάλοι κλέφτες έχουν συλλάβει τον μικρό κλέφτη >> 

Αγαπημένοι μου η εβδομάδα που πέρασε είχε τόσα , μα τόσα πολλά , και το μεγαλύτερο έτσι για να κλείσει ..όμορφα το Σαββατοκύριακο ψηφίστηκε το ασφλιστικό και το φορολογικό .  Τόμπολα !
Τώρα αν το πάω αστρολογικά.. με ανάδρομο Ερμή δεν πας να ψηφίσειις , κάτι θα σου πάει όχι μόνο στραβά αλλά θεόστραβα !

Μάλλον οι κυβερνώντες έχουν πολλές αυταπάτες που ψήφισαν το 4ο μνημόνιο !
Αυταπάτες είπε και ο Πρωθυπουργός ότι είχε πριν γίνουν κυβέρνηση και δεν είναι ψεύτες ! Στην ψυχιατρική όποιος έχει αυταπάτες σε τόσο προχωρημένη κατάσταση ,
μπορεί να βλάψει και τον εαυτό του και τους άλλους ! Με λίγα λόγια είσαι του γιατρού , εμείς τι χρωστάμε ; Της Μιχαλούς !.

Εμείς ευχόμαστε να είναι απλά ψεύτες , να το παραδεχτούν ...Μήπως και κάτι αλλάξει ..Γιατί αν  οι ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΝΕΛ συνεχίζουν να έχουν αυταπάτες..τότε θα την πληρώσουμε άσχημα . Αυτό λέγεται  σύνδρομο  << Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων >> ! Με λίγα λόγια δεν τους σταματάει τίποτα . Ούτε η 48ωρη απεργία , ούτε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα , που όπως πάντα οι γνωστοί μπαχαλάκιδες έκαναν τα δικά τους , σε μια Αθήνα γύρω απο την Βουλή σωστό φρούριο απο την αστυνομία . Μέσα στην Βουλή δε γινότανε όχι μόνο της Βουλής , αλλά της παράνοιας και της αυταπάτης !

Γειά σου ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες σου !

Έτσι πανηγύρισε και για το Eurogroup της Δευτέρας για τον Αγ. Κόφτη !

Αν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους αυτόματα με προεδρικό διάταγμα , χωρίς να περνάει απο την Βουλή θα κάνουν περικοπές ! Να πω περαστικά μας ; Ελα μου που δεν θα είναι περαστικά ! Δεν έχουμε Δημοκρατία .. Έχουμε Κοινοβουλευτική Δικτατορία !

Αποφασίζουν πως θα μας εξοντώσουν ! Οι φόροι ; Θα είναι για να κάνουμε 100αρι , αλλά με τι έπαλθο ; Να τους δίνουμε ότι περίσσεψε ! Ω ! Ρε Φίλε ! Ούτε για καφεδάκι δεν θα μπορούμε να πάμε !
Τι καταχνιά και τι μαυρίλα εχει πέσει στην Ελλάδα μας ; Ούτε το Καλοκαίρι δεν θέλει να έρθει ! Όλοι οι κυβερνώντες είναι χαρούμενοι με τα μνημόνια , με τα πρόσθετα μέτρα , και το κόφτη μέχρι και Καρανίκας ο ( αχ τι μποτάκια φοράς Μενεγάκη )
πανυγήρισε στο Twitter  !
Πραγματικά βλέπω πως είστε αψυχολόγιτοι ! Δώσατε και το κατοχικό ταμείο το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ με όλο τον πλούτο της Ελλάδας , και τον μελλοντικό με έδρα όχι εδώ , αλλά στο Λουξεμβούργο ! Διαχειριστής ; Ο αρχικλέφτης Σόϊμπλε απόγονος των ΝΑΖΙ !

Καταλαβαίνω ότι η εξουσία σας έχει τρελάνει πως θα φοράτε φόρμες παραλλαγής ; Πως θα πετάτε με σινούκ ; Πως θα παίρνετε 7.000 ευρώ το μήνα ;
Καταφέρατε να γίνεται η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση απ' όταν ξεκίνησε η κρίση !
Ξέρετε καλά ότι δεν θα βγεί το πρόγραμμα ! Όσο υπάρχει λίγος χρονος ακόμα καιρός να φύγετε Κύριοι ! Να πάτε αλλού !

Ειναι καιρός να δούμε και εμείς τι γίνεται ! Να ξυπνήσουμε !
Κλείνοντας θα πώ :
<< ΌΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΑΖΕΙ , ΑΘΕΤΕΙ , ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ , ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΛΑΟΣ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ , ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ >>
Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε να δούμε τα σταρουμπάκια μας πως τα πέρασαν .
Η Εβδομάδα που πέρασε είχε τη δικοπή του πρωινού της Ν .Παπαδημητρίου λόγω των προβλημάτων του  Μega . 
Έτσι στην πρώτη θέση ήταν το πρωινό του ΑΝΤ -1 . Πανηγύρι κάνει το Σκορδολιαγκέικο ! Ναι αλλά..πρωταθλητισμό δεν κάνεις χωρίς ..ανταγωνισμό !
Την γιορτή της μητέρας γιόρτασαν τ'αστεράκια μας , με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τις αγαπημένες τους μανούλες ! Άντε και του χρόνου !
Την άλλη Εβδομάδα θα έχουμε περισσότερα αγάπες μου !
Το tip  της Εβδομάδας !
Το καλοκαιράκι οσονούπω πλησιάζει γι αυτο διατροφή , γυμναστική και ...πάμε Θάλασσα ! Και μην ξεχνάμε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
Την άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Οικ. Επιμελητήριο: Δεν ξέρουν τι νομοθετούν γίνονται "συνέταιροι" με το κράτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες



Συνέταιροι με... το κράτος γίνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, στην έκτακτη εισφορά και στις κρατήσεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο. Αν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας αποκτήσει καθαρό κέρδος (προ φόρων) 50.000 ευρώ θα του μείνουν μετά από άμεσους φόρους και εισφορές τα ίδια σχεδόν χρήματα από ότι αν έχει καθαρό κέρδος 70.000 ευρώ. Ενδεικτικά κάποιος που θα βγάλει 70.000 ευρώ καθαρό κέρδος θα δει να του μένουν στην τσέπη μόλις 16.304 ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις του, (ούτε 1.500 ευρώ δηλαδή το μήνα) και μάλιστα χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν άλλες φορολογικές υποχρεώσεις πχ ΕΝΦΙΑ και έμμεσοι φόροι σε βενζίνη, πετρέλαιο κ.α. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που έδωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και αφορούν οικονομολόγους ελεύθερους επαγγελματίες: 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 12.000 €, ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (26,95%) 3.234 €, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 1.928,52 €, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (100%) 1.928,52 €, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 650 € - ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 0 €, ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 4.258,96 € (ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΡΧΙΚΟΥ 35,49%). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 24.000 €, ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (26,95%) 6.468 €, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 3.857,04 €, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (100%) 3.857,04 €, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 650 €, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (5%) 121,68 €, ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 9.046,24 € (ποσοστό εισοδήματος που μένει έναντι αρχικού 37,69%). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3: ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΔΟΣ 36.000 €, ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (26,95%) 9.702 €, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 6.226,13 €, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (100%) 6.226,13 €, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 650 €, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 490,83 €, ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12.704,91 € (ποσοστό εισοδήματος που μένει έναντι αρχικού 35,29%). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4: ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 50.000 €, ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (26,95%) 13.475 €, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 9.713,59 €, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (100%) 9.713,59 €, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 650 €, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1.099,99 €, ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 15.347,83 € (ποσοστό εισοδήματος που μένει έναντι αρχικού 30,70%). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5: ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 70.000 €, ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (26,95%) 18.865 €, ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 16.009,64 €, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (100%) 16.009,64 €, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 650 €, ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2.160,91 €, ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 16.304,81 € (ποσοστό εισοδήματος που μένει έναντι αρχικού 23,29%). 

Ανάλογη είναι η εικόνα και όσων έχουν υψηλότερο καθαρό κέρδος καθώς ανεβαίνουν και οι επιβαρύνσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις περίπου το 65% του εισοδήματος καταλήγουν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΑ Αποτυπώνοντας την εικόνα του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κ. Κόλλιας δήλωσε πως το νομοσχέδιο είναι ακόμη επαχθέστερο για τους οικονομολόγους και το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο μένουν ελάχιστα χρήματα στον φορολογούμενο, αλλά μηδενίζονται και τα όποια κέρδη προκύπτουν αναγκάζοντάς τον να βάλει και από την τσέπη του, μόνο και μόνο για να είναι συνεπής στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία... Με ποια λογική το Δημόσιο θεωρεί πως ό,τι έχει τιμολογηθεί, έχει ταυτόχρονα εισπραχθεί; Έχει η κυβέρνηση έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων υποχρεώσεών τους;" ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ 

Πάντως τα παραδείγματα που έδωσε το ΟΕΕ αμφισβητήθηκαν έντονα από τον υπ. Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για να ακολουθήσει και νέα δήλωση Κόλλια κατηγορώντας τον υπουργό για παραλήρημα αμετροέπειας και αλαζονείας. Ο πρόεδρος του ΟΕΕ αναφερόμενος στις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι τα στοιχεία του Επιμελητηρίου είναι αναξιόπιστα δήλωσε ότι «τα στοιχεία, που δώσαμε, βασίζονται σε απόλυτα αντικειμενικά αριθμητικά δεδομένα, όπως είναι οι συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας εισοδήματος, προήλθαν μετά από ενδελεχή επεξεργασία από τον Φορέα μας και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ειδικά από ανθρώπους που έχουν παντελή άγνοια αυτών που νομοθετούν». 


Πηγή : eleftheria.gr