Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

39 χρόνια φυλακή σε διακινητή προσφύγων



Συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 20χρονο Μαροκινό που κατηγορείται για τη μεταφορά 47 προσφύγων και μεταναστών τον περασμένο Μάιο στο Φαρμακονήσι.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ένοχο τον 20χρονο με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για τις κατηγορίες της μεταφοράς στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, παράνομης εισόδου στη χώρα, έκθεσης κατά συρροή και πρόκλησης ναυαγίου από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Για όλες τις κατηγορίες του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών από την οποία, βάση νομοθεσίας, θα εκτίσει τα 10 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο Αριστείδης Τσάτσος.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, ο 20χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως στο σκάφος επέβαιναν άλλοι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν και οι χειριστές του. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει δικαστές και ενόρκους οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν ένοχο όπως κατηγορούνταν.

Ο 20χρονος από το Μαρόκο είχε εντοπιστεί μαζί με τους αλλοδαπούς μεταφερόμενους από Λιμενικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015 να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή των βορειανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς έσκισε την βάρκα με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι δεν έφεραν όλοι σωσίβια ή άλλα προστατευτικά μέσα.

Επίσης ο 20χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από την μητέρα του η οποία το κρατούσε και το έριξε στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Ευτυχώς το ανήλικο κοριτσάκι σώθηκε από Λιμενικό του Λιμεναρχείου Λέρου.

Συνολικά οι Λιμενικοί περισυνέλεξαν 43 Σύρους, από τους οποίους 31 ήταν άνδρες, 5 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά, καθώς και τέσσερις ανθρώπους από την Παλαιστίνη.

Ο Μαροκινός μετά την απολογία του στον ανακριτή Κω είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή όπου και θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.


Πηγή : tribune.gr


Επιστήμονες: Λάθος το σχολείο και η δουλειά πριν από τις 10 το πρωί!




Κορυφαίοι επιστήμονες της Οξφόρδης υποστηρίζουν πως η εργασία και η εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινούν στις 10 και όχι 9-5 ή 8.30 αντίστοιχα. Ο λόγος; Το σώμα και το μυαλό μας δεν συγχρονίζονται με τα ωράρια που επιτάσσει η κοινωνία, είτε αυτό είναι το σχολείο, είτε η δουλειά και για το λόγο αυτό τα δύο τελευταία θα έπρεπε να συγχρονιστούν με το βιολογικό μας ρολόι.

Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες λένε ότι το να επιβάλεις στους ανθρώπους να ξεκινούν τη δουλειά πριν τις 10 π.μ. τους αρρωσταίνει, τους εξαντλεί και τους γεμίζει με άγχος, καθώς μέχρι την ηλικία των 55 ετών ο κιρκαδικός ρυθμός είναι τελείως ασύγχρονος με το σύστημα 9-5. Και αυτό βέβαια είναι απειλητικό τόσο για την απόδοση όσο και την διάθεση και την ψυχική υγεία του εργαζομένου. Ο δρ Paul Kelley τόνισε πως πρέπει να μετακινήσουμε τις ώρες δουλειάς και σχολείου για να βοηθήσουμε την καλή υγεία στον οργανισμό μας.

Τα πειράματα έχουν αποδείξει πως ο μέσος 10χρονος μαθητής δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πριν τις 8.30 το πρωί. Ένας 16χρονος, για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πρέπει να ξεκινά τα μαθήματα στις 10 π.μ. ενώ ένας φοιτητής στις 11 π.μ.

Έτσι οι βαθμοί θα ανέβουν, η γνώση θα αποκτιέται καλύτερα και οι εργαζόμενοι θα είναι πιο αποδοτικοί. “Έχουμε μια ολόκλητη κοινωνία που στερείται τον ύπνο. Αυτό επηρεάζει φυσικές και συναισθηματικές λειτουργίες. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την απόδοση, την προσοχή, την μνήμη και ενθαρύνει την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Οδηγεί επίσης στην εξάντληση, στο άγχος, στη σύγχηση, στο θυμό, στην παχυσαρκία, στην υψηλή πίεση, στο στρες, και σε πολλές άλλες ψυχικές παθήσεις”, λέει ο Kelley.

Μάλιστα, στην Αγγλία σε περίπου 100 σχολεία θα ξεκινήσει ένα πείραμα όπου οι μαθητές θα ξεκινούν το μάθημα στις 10 και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν περίπου το 2018, οπότε και θα μάθουμε εάν όντως το ωράριο πρέπει να διευρυνθεί ή όχι…


Πηγή : tribune.gr


Η «Δαμόκλειος Σπάθη» ανέλαβε την επίθεση στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης



Την ευθύνη για την επίθεση  με μπογιά στα γραφεία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης ανέλαβε με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ομάδα ″Δαμόκλειος Σπάθη″.

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά για ″εκκλησία ΑΕ″ και για ″ιερή μαφία″ που ″συνεχίζει απτόητα τις κερδοφόρες μπίζνες της″ σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Αναφέρεται επίσης, ότι η εκκλησία ″αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (αν όχι τον μεγαλύτερο)″, αλλά έχει απαλλαχθεί από μια σειρά φόρους.

Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο μητροπολίτης Άνθιμος για τον οποίο τονίζεται ότι ″σε καθημερινή σχεδόν βάση κάνει κηρύγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια″.

Πηγή :  ΑΠΕ-ΜΠΕ


Καρνάβαλος στην Γερμανία ο Τσίπρας



Σατιρική διάθεση και χιούμορ δεν έχουμε μόνο εμείς οι Έλληνες, αλλά, όσο και εάν δεν το πιστεύετε και οι Γερμανοί οι οποίοι θα το αποδείξουν με το δημοφιλές τους καρναβάλι το «Rose Monday Parade» που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου στην Κολωνία.

Τα άρματα είναι έτοιμα για την παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι και ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας.

Από τις πρώτες φωτογραφίες των αρμάτων καταλαβαίνουμε πως αντιλαμβάνονται την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας οι Γερμανοί.

Ειδικότερα σ΄ένα από τα άρματα, ο Τσίπρας στέκεται εμπρός από ένα αρχαίο, όπως το αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί, θέατρο κρατώντας δύο μαριονέτες που δεν είναι άλλοι από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Πέρυσι οi «Τσίπρας» και «Μέρκελ» είχαν παρελάσει με την Γερμανίδα καγκελάριο να εμφανίζεται ως Κύκλωπας που είναι έτοιμος να τυφλωθεί από τη σφεντόνα του Αλέξη Τσίπρα.




Πηγή : huffingtonpost.gr



Κυνήγησαν τον Καμμένο στην Κω -Δεν τον άφησαν να προσγειωθεί



Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους -Το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας έκανε στροφή για τη Λέρο - Δήμαρχος Κω στο protothema.gr: Δεν κατέβηκε στο νησί ο Καμμένος 

Σε αναβρασμό βρίσκεται από το πρωί το νησί της Κω, με  δεκάδες κατοίκους σε διάφορα σημεία του νησιού να έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα και την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου.  

Από νωρίς το πρωί αποκλεισμένη είναι η πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο  «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.


Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κάτοικοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο. 

Επίσης, και στην περιοχή Λινοπότι, βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κατευθυνθούν προς το ακίνητο «Κανταρζή».

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική, γράφουν τα τοπικά μέσα. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το πρωί διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του Υπουργού Άμυνας.

Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο. 

«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ''ΜΑΤατζήδες''. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ''ΜΑΤατζήδες'' να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί.  





Πηγή : protothema.gr


Εάν δεν πέσει από ανικανότητα ο Τσίπρας θα τον ρίξουν οι αποκαλύψεις της Κωνσταντοπούλου



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Και τι δεν είπε η Κωνσταντοπούλου για τον Τσίπρα που σε άλλες δημοκρατικές χώρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση από τον σάλο που θα προκαλούσαν αυτά που αποκαλύπτονται.

Η Κωνσταντοπούλου έχει προχωρήσει από εχθές  σε αποκαλύψεις ότι διατηρεί στην κατοχή της στοιχεία και γραπτά μηνύματα του πρωθυπουργού που αφορούν το ταραγμένο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κατά το οποίο η χώρα οδηγήθηκε από το δημοψήφισμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Οι αποκαλύψεις έχουν αρχίσει από νωρίς με το κείμενο που έχει αναρτήσει  στην προσωπική της ιστοσελίδα προς απάντηση της συνέντευξης του κ. Νίκου Βούτση στην κυριακάτικη Καθημερινή. 

Στο αναρτημένο κείμενο η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, μετά το δημοψήφισμα και κατά τις ώρες που ετοιμαζόταν η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, άκουσε τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «μόνο μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε τις αποκαλύψεις μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ και έδωσε τον  Αλέξη Τσίπρα στεγνά για το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας  ότι «η επιλογή της πλήρους παράδοσης στους δανειστές σημαίνει την πλήρη καταστροφή για την κοινωνία. Δεν ήταν κάτι απρόβλεπτο αλλά κάτι προβλέψιμο με την εμπειρία 5 ετών μνημονίων». 

Αποκάλυψε ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη «ήταν σε πανικό», υπογραμμίζοντας πως «κάποια στιγμή πρέπει να ενημερώσει τον λαό πότε την πούλησε αυτή την ιστορία». Το βράδυ της 10ης Ιουλίου «εισέβαλαν» στο γραφείο της οι κ.κ. Βούτσης, Φίλης, Μαντάς, Τζανακόπουλος και Μπαλάφας και  ο Νίκος Φίλης την απείλησε ότι θα «την τελειώσει». 

Όπως είπε στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ «ο Τσίπρας με γραπτά μηνύματα με διαβεβαίωνε ότι δεν έχει σχέση με τον Φίλη και πως δεν τον εκπροσωπεί ο κ. Φίλης». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Τσίπρας «πήγε στο δημοψήφισμα γιατί πίστευε ότι θα το χάσει και την επόμενη μέρα θα κρυβόταν πίσω από το "Ναι"» τονίζοντας ότι «η πορεία δείχνει ότι είχε από πριν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους».

Φυσικά μετά από αυτές τις αποκαλύψεις έχει αντιδράσει και η κυβέρνηση και η Βουλή και γίνεται προσπάθεια να αλληλοκατηγορήσουν ο ένας τον άλλο για να αποδυναμωθούν τα όσα έχει αποκαλύψει η πρώην πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν φαβορί για αυτή την θέση, προσωπική επιλογή του κύριου Αλέξη Τσίπρα.

Ποιος είναι ο τρελός και ποιος ο γραφικός αυτό θα το κρίνει ο Ελληνικός λαός!!


Με άλλα λόγια, άλλα αντί άλλων απάντησε η Γεροβασίλη για τον διορισμό του συντρόφου της Ρ. Σβίγγου




Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της iefimerida.gr και πραγματικά δεν έχουμε δει τόσο προκλητική κυβέρνηση σαν την σημερινή, καθημερινά αποκαλύπτονται από τα ΜΜΕ διορισμοί από όλους τους εμπλεκόμενους στην κυβέρνηση και κανένας δεν κάνει πίσω από ντροπή.

Το μεγαλύτερο θράσος είναι όταν ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για καθεστώς και για πελατοκρατεία των άλλων κυβερνήσεων!!! Λίγο φιλότιμο και τσίπα δεν υπάρχει;

άρθρο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει για τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν το ΦΕΚ διορισμού στο υπ. Ναυτιλίας, του συντρόφου της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγγου.

Η απάντησή της, παρότι μακροσκελής, δεν περιείχε απάντηση επί της ουσίας. «Στην κουβέντα αυτή δεν θα μπούμε συμμέτοχοι. Και θα αποπέμψουμε και καλούμε και τον ελληνικό λαό να αποβάλει από πάνω του όλη αυτή τη δυσωδία τέτοιων δημοσιευμάτων» ήταν η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Παράλληλα, η Ολγα Γεροβασίλη διεμήνυσε στους επικριτές της κυβέρνησης για οικογενειοκρατία στους διορισμούς: ««Αυτοί οι οποίοι μας «κουνούν το δάκτυλο», δεν το δικαιούνται».

Οπως είπε «οι αθλιότητες, πέραν των ορίων, οι οποίες έχουν ακουστεί, δεν είναι ικανές να βάλουν εμάς στο ίδιο να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο το τι έκανε καθένας εξ αυτών. Για τον απλό λόγο ότι, πρώτον, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε άλλο σεβασμό στην κοινωνία». Μάλιστα, επεσήμανε ότι αντίπαλοι της κυβέρνησης είναι «όσοι σήμερα κόπτονται για το πόσοι είναι διορισμένοι σε γραφείο υπουργού που για παράδειγμα, στο γραφείο του κ. Βερναρδάκη είναι δύο, σε αντίθεση με τους 51 του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός».

Εκανε λόγο για την ανάγκη να πάψει να βρίσκεται η χώρα «στη δίνη ενός πελατειακού κράτους, ενός κομματικού κράτους, το οποίο φρόντισαν με επιστημονικό τρόπο και μαθηματικούς τύπους να στήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή και συγκυβερνήσεις». Επικαλούμενη το ν/σ που θα καταθέσει το επόμενο 24ωρο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, είπε πως θα είναι «ένα νομοσχέδιο ριζοσπαστικό» ωστόσο σημείωσε πως «θα απαιτήσει αρκετά βήματα, διότι το νομοσχέδιο και μια μεγάλη τέτοια μεταρρύθμιση αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι δεν υλοποιείται, επειδή βγήκε ένας νόμος, σε μια μέρα. Είναι πολλά τα «πλοκάμια» του κομματικού και πελατειακού κράτους, στημένα και δομημένα σε πάρα πολλές θέσεις».


Γιούνκερ: Δεν πάλεψα για την Ελλάδα για να δω την έξοδό της από το Σένγκεν



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να «απομονώσει» την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να «απομονώσει» την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν πολέμησα για να αποφύγω την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να επιτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από τη [Ζώνη] Σένγκεν», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια του κ. Γιούνκερ έρχονται μία ημέρα αφότου το Κολέγιο των Επιτρόπων επικύρωσε την έκθεση-καταπέλτη για κενά ασφαλείας και παραλείψεις στην καταγραφή των χιλιάδων προσφύγων που αποβιβάζονται καθημερινά στα ελληνικά νησιά.


Με αφορμή την επίμαχη έκθεση, η Κομισιόν να έχει δώσει στην Αθήνα προθεσμία τριών μηνών ώστε να λύσει τα προβλήματα, ή διαφορετικά κινδυνεύει να αποβληθεί προσωρινά από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης.

Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις σκιαγράφησε τους όρους που θα πρέπει να εκπληρώσει η χώρα μας ώστε να αποφύγει την έξοδό της από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταγραφή και δακτυλοσκόπηση των αφίξεων, τη χρήση των βάσεων δεδομένων που διαθέτουν υπηρεσίες ασφαλείας, και την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Financial Times» και της «Wall Street Journal», η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ – παρά το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στην Ε.Ε. – κίνηση που θα παγίδευε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε ελληνικό έδαφος.

Πάντως, σε ένα μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπενθύμισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις «αναρίθμητες» πράξεις ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από έλληνες πολίτες, αλλά και τις ζωές που έχουν σωθεί από το ελληνικό Λιμενικό.

Παράλληλα, χαιρέτισε την απόφαση της Ιταλίας να αποσύρει τις ενστάσεις της όσον αφορά την παροχή οικονομικής βοήθειας 3 δισεκατομμυρίων ευρών στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ευελπιστούν ότι η Τουρκία θα κατορθώσει να περιορίσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Γηραιά Ήπειρο, με δεδομένο ότι πάνω από το 80% του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που μπήκαν πέρυσι στην Ευρώπη έφτασαν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.



Πηγή: skai.gr


Παραλύει η χώρα αύριο



Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. 

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. 

Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Ακυρώσεις αναμένετε να υπάρξουν και στις πτήσεις των αεροσκαφών. 

Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται αύριο Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Νέα 48ωρη απεργία για την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. 

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη. 

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. 

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου. 


ΕΣΥ: «Ανοχύρωτο» έναντι του καρκίνου - Αύξηση κρουσμάτων λόγω πληθυσμιακής γήρανσης



Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσεται ο καρκίνος, παρά τη μείωση της θνησιμότητας που έχει επιτευχθεί, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ενώ ένας στους τρεις ίσως νοσήσει σε κάποια φάση της ζωής του, η πρόσβαση στη θεραπεία παραμένει προβληματική, επισημαίνουν οι επιστήμονες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2025 τα νέα κρούσματα ετησίως ότι θα έχουν αυξηθεί στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατ. που ήταν το 2012, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο 8,2 εκατ. άτομα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του καρκίνου, με τα 4 εκατ. να πεθαίνουν πρόωρα, δηλαδή σε ηλικίας 20-69 ετών. 

Όμως, παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, οι τάσεις θνησιμότητας από τον καρκίνο στην Ευρώπη μειώνονται. Το διάστημα 2011-2016 εκτιμάται ότι η μείωση θα φτάσει στο 7,7% στους άνδρες και το 3,3% στις γυναίκες.

Οι «ανδρικοί» και «γυναικείοι» καρκίνοι στην ΕΕ

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες, αλλά με μειωμένη θνησιμότητα (14,3 θάνατοι/100.000). Όμως, στις γυναίκες 55-79 ετών αναμένονται περισσότεροι θάνατοι από  καρκίνο του πνεύμονα, ενώ τρίτος σε συχνότητα είναι του παχέος εντέρου. Στους άνδρες πρώτος σε συχνότητα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και ακολουθεί του παχέος εντέρου και τρίτος του προστάτη.

Ο καρκίνος του παγκρέατος δείχνει αυξητική τάση στους προβλεπόμενους θανάτους τόσο στις γυναίκες (5,3/100.000), όσο και στους άνδρες (7,9/100.000), ενώ οι καρκίνοι της μήτρας, του στομάχου και οι λευχαιμίες δείχνουν σταθερή πτωτική τάση. Πτώση της θνησιμότητας καταγράφεται την περίοδο 2009-2016 και στην παιδική λευχαιμία (0-14 ετών), η οποία είναι 38% στα αγόρια και 20% στα κορίτσια.

Ο καρκίνος στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο 28.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) εκτιμά ότι ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο θα συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

Στην Ευρώπη των 28 χωρών-μελών, η χώρας μας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα (25%), αλλά λιγότερους από καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Ο καρκίνος είναι υπεύθυνος για το 37,6% των θανάτων στα άτομα άνω των 65 ετών.

«Αυτό θα έχει συνέπειες στη ζήτηση για ογκολογικές υπηρεσίες, όπου θα παρατηρηθεί πρωτόγνωρη αύξηση, ενώ τα κακοήθη νεοπλάσματα θα παραμείνουν κύρια αιτία θανάτου των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα οικονομικά και γεωγραφικά εμπόδια, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν ως συνέπεια τον ανεπαρκή διαγνωστικό έλεγχο και την ελλιπή μακροχρόνια παρακολούθηση των ασθενών μετά τη θεραπεία. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας-θνησιμότητας των καρκινοπαθών και του κόστους που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Δρ Γιώργο Πισσάκα, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), παρά το γεγονός ότι πάνω από το 60% των ασθενών θα χρειαστεί ακτινοθεραπεία, το ΕΣΥ υστερεί ποσοτικά και ποιοτικά.

«Ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν 70 τουλάχιστον μηχανήματα ακτινοθεραπείας στη χώρα μας, δυστυχώς στο ΕΣΥ υπάρχουν μόνο 27 και εξ αυτών πάνω από τα μισά είναι τεχνολογικά γερασμένα. Επίσης, τεράστιο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων και αυτό εξηγεί τις μεγάλες αναμονές» υπογράμμισε ο κ. Πισσάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΕΣΥ δεν εκμεταλλεύθηκε τις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ για ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, λόγω γραφειοκρατίας. Από τα 8 μηχανήματα που είχαν εξαγγελθεί το 2010, σήμερα λειτουργούν μόνον 2, μόλις τοποθετήθηκαν 2 ακόμα, ενώ τα υπόλοιπα 4 δεν έχουν προκηρυχθεί.

«Για κάθε μηχάνημα ακτινοθεραπείας που αποκτάται μέσω ΕΣΠΑ με τη επιστροφή ΦΠΑ (εθνική συμμετοχή 5%) και τα δωρεάν σέρβις προκύπτει όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξης των 600.000 ευρώ ανά μηχάνημα» εξήγησε ο κ. Πισσάκας.

«Θύματα» της έλλειψης προσωπικού είναι τα 7 μηχανήματα που αποφάσισε να δωρίσει το 2014 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς απαιτούνται 42 προσλήψεις (γιατροί, ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι). Η ΕΕΑΟ υποστηρίζει ότι για κάθε δωρεά, εκτός από το μηχάνημα, το κράτος λαμβάνει και τον αναλογούντα ΦΠΑ. «Για τα 7 μηχανήματα θα αποδοθούν στο κράτος τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει αυτές τις προσλήψεις για περίπου 4 χρόνια» τόνισε ο κ. Πισσάκας.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην ιδιωτική Υγεία, όπου τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, κάνοντας άνιση τη μάχη για τους ασθενείς που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το επιπλέον κόστος που απαιτούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, παρόλο που ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει στο 100% τις ακτινοθεραπείες, με εξαίρεση την αμοιβή του γιατρού. Όμως, λόγω clawback και rebate, το κόστος αυτό μετακυλίεται στον ασθενή.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2), η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με σύνθημα «Μπορούμε-Μπορώ» την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων σε πόλεις που λειτουργούν παραρτήματά της.

Στην Αθήνα, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. μεταξύ άλλων θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού και φρούτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν σπιρομετρήσεις και μαστογραφίες σε ανασφάλιστους πολίτες.

Η ΕΑΕ υπενθυμίζει ότι περίπου το 40% όλων των καρκίνων μπορούν να προληφθούν, ενώ κάποιοι καρκίνοι μπορούν να ανιχνευθούν έγκαιρα και να ιαθούν. «Σχεδόν 30% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε συνήθειες του τρόπου ζωής που μπορούμε να αλλάξουμε. Μόνο το κάπνισμα αναλογεί στο 20% των θανάτων από καρκίνο και στο 70% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα» κατέληξε ο κ. Φιλόπουλος.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr


Βίντεο σοκ: Στιγμές τρόμου για τους επιβάτες του αεροπλάνου που τρύπησε από έκρηξη βόμβας



Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τις στιγμές τρόμου που πέρασαν οι επιβάτες της εταιρίας Daallo Airlines όταν η έκρηξη σε ένα από τα καθίσματα άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο του αεροπλάνου

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί, την ώρα που το Airbus A321 της Daallo Airlines βρισκόταν σε φάση απογείωσης από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, την Μογκαντίσου. Ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε σχετικά χαμηλό ύψος ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη περίπου στην μέση του αεροπλάνου, στην δεξιά του πλευρά, λίγο μπροστά από το φτερό.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν κάποιοι από τους επιβάτες που βρίσκονταν κοντά στο κάθισμα που έγινε η έκρηξη. Αμέσως οι πιλότοι αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι προς το Ντζιπουτί, και να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου για αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο και οι επιβάτες ήταν τυχεροί καθώς αν η έκρηξη γινόταν σε μεγάλο ύψος θα σημειωνόταν εκρηκτική αποσυμπίεση του αεροπλάνου με σχεδόν σίγουρη την πτώση και την καταστροφή του.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε πριν λίγο στο διαδίκτυο βλέπουμε από μέσα τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες μέχρι να προσγειωθεί και πάλι το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο. Όπως φαίνεται έχουν εκτιναχθεί οι  μάσκες για οξυγόνο (αν και αρκετοί δεν τις φορούν, κάτι που δείχνει ότι η έκρηξη έγινε σε χαμηλό υψόμετρο) ενώ το πιο ανατριχιαστικό όλων είναι ο μανιασμένος αέρας που φυσά από το άνοιγμα στην άτρακτο. Οι επιβάτες πάντως φαίνεται να έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους, και έχουν μετακινηθεί μακριά από την τρύπα και παραμένουν ήρεμοι παρά το ότι έχει συμβεί.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και πάλι στο αεροδρόμιο της Μογκαντίσου, όπου διαπιστώθηκε ο τραυματισμός δύο από τους επιβάτες. Υπάρχουν αναφορές ότι ένας επιβάτης εκτοξεύθηκε από το άνοιγμα, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από τις τοπικές αρχές ούτε από την αεροπορική εταιρία. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για βομβιστική απόπειρα η οποία δεν εξελίχθηκε όπως είχαν προγραμματίσει οι εμπνευστές της.





Πηγή : protothema.gr


Εξάμηνη παράταση στην απόσυρση παλιών οχημάτων




Στην παράταση της απόσυρσης παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων έως τις 30 Ιουνίου 2016, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργειο Οικονομικών. Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουή τροπολογία που θα προβλέπει την παράταση της ρύθμισης για ένα εξάμηνο.

Η απόσυρση αφορά παλαιά αυτοκίνητα ταξινόμησης ως και 31 Δεκεμβρίου 2001, αλλά ενδέχεται να διευρυνθεί η χρονική περίοδος με τη νέα ρύθμιση.

Η απόσυρση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος.

Το όφελος, κλιμακώνεται ως εξής:

- Μέχρι 300 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.

- Μέχρι 960 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 - 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 8.000 ευρώ.

- Μέχρι 1.430 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 - 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 11.000 ευρώ.

- Μέχρι 2.800 ευρώ για αυτοκίνητο από 1.601 - 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 14.000 ευρώ.




ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Όσο περισσότερο διαβάζετε και παρατηρείται την πολιτική ,φτάνετε να παραδεχθείτε
ότι κάθε κόμμα είναι χειρότερο από το άλλο .
Αυτό που είναι εκτός κυβέρνησης φαίνεται πως είναι το καλύτερο !
WILL ROGERS . 

Αγαπημένοι μου πάμε να πούμε τα δικά μας αλλιώς ! Όσο αλλιώς μπορούμε γιατί έχουμε φάει τόσο καλομαγειρεμένα ψέματα από τους πολιτικούς , που σκάνε οι αλήθειες στο φώς και είναι...ωμές !
Όσα έκαναν λιγο , λίγο οι ποηγούμενες κυβερνήσεις στο πρόσωπο του Α. Τσίπρα και της αριστερής του κυβέρνησης , βρήκαν οι δανειστές μας τον << Δούρειο ίππο >> για 
να σκλαβώσουν μια και καλή την Ελλάδα μας ! Θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα ; Ο σοφός μας λαός λέει : << Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος >> !
Ας το κρατήσουμε αυτό !
Άρχισαν πάλι τις απειλές οι Ευρωπαίοι ότι θα κλείσουν τα σύνορα , θα μας πετάξουν έξω από την συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ , αν δεν έχουμε  φτιάξει σε τρείς μήνες τα Hot spot .
Τι έχετε να πείτε τώρα Κ.Κ Κυβερνώντες ; Σας πείραξε η Αμυγδαλέζα ; Τους αφήσατε έξω ; Τώρα που θα φτιάξετε πολλές Αμυγδαλέζες τι έχετε να πείτε ;
Α ! Κ.Τ.Χριστοδουλοπούλου δεν λιάζονται , και μετα εξαφανίζονται γέμισε η Ελλάδα βασανισμένες ψυχές , αλλα και τζιχαντιστές ! Δυο συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη !
Καλώς τα δεχθήκαμε ! Έτσι η κυβέρνηση έβαλε το στρατό γαι να φτιάξει τα Hot spo.t
Οι απεργίες δινουν τα ρέστα τους ! Η απεργία των αγροτών έγινε σοβαρός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση που ούτε Ντεπόν δεν τους πιάνει !
Τι να το κάνω που πήγε ο Α. Τσίπρας στο Πέραμα και είπε ότι θα κάνει  αναβαθμίση στην περιοχή , θα δίνει και συσσίτιο  στα σχολεία ...Τι λέτε καλέ ;
Ανάπτυξη θέλει η Ελλάδα Κ.Πρωθυπουργέ και όχι συσσίτια !
Ε νώ ο Μ.Γλέζος ζήτησε συγνώμη από τον Ελληνικό λαό που πίστεψε και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ! Ποιός άλλος εχει σειρά ; Μια συγνώμη δεν λίνει το πρόβλημα Κ.Κυβερνώντες ! Μου αρέσει που φωνάζατε για τα εισιτήρια όταν η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου τα είχε 1.40 ! Η κυβέρνηση Α. Σαμαρά τα πήγε 1.20 ! Τώρα η αριστερή κυβέρνηση τα πήγε πάλι 1.40 ! Μπράβο σας ! 
Η Τρόϊκα ,το κουαρτέτο ,οι θεσμοί , όπως θέλετε πέστε το ήρθαν στην Αθήνα για σφάξιμο ! Περαστικά μας !
Μου αρέσει που ..σκάει η μία λίστα μετά την άλλη , ονόματα βγαίνουν ...αλλά κανένας δε πληρώνει..Πλήρωνε μόνο εσύ Νεοέλληνα εργαζόμενε !.....
Αλλά εμείς τι κάνουμε ; Είναι δυνατόν να βλέπουμε το έργο της ζωής μας θεατές ;Δεν έφταναν τα πάρα πάνω είχαμε και την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε κείμενα Σ.Ξηρού ! Ανέβηκε...κατέβηκε και με το έτσι θέλω ξανά ανέβηκε ! Κάτι δεν πάει καλά...
Άγρια κόντρα στην Βουλή μεταξύ Α.Λοβέρδου και Ν.Παππά .Τι ποτήρια σπάσανε , τι αποκάλεσε Ν. Παππά υπουργό της Βόρειας Κορέας ...Με λίγα λόγια έγινε της Κορέας ! Από όλα έχει ο μπαξές,  ήρθε και ο ιός ΖΗΚΑ να μας αποτελειώσει ..

Μας ταΐζουν με την ελπίδα της ανάπτυξης και από την άλλη μας τρομοκρατούν με έξοδο από το Ευρώ .Που πολύ φοβάμαι μετά το ξεπούλημα της χώρας μας για ...έξω μας προορίζουν !Κλείνοντας θα πω : Νοιώθουμε πως μας έχουν βάλει σε ένα αεροπλάνο μας έχουν δεμένους γερά στις θέσεις μας , και μας πάνε κατευθείαν μέσα στην καταιγίδα !

Μέσα σε τρομακτικές αναταράξεις  εμείς κάνουμε  προσευχές , και τάματα και περιμένουμε να πέσουμε ή να γίνει ένα θαύμα να  σωθούμε ...Προβλέπω έτσι όπως κινούνται οι κυβερνώντες η πτώση μας θα είναι επώδυνη !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου οι τηλεαστέρες τρέχουν , βγαίνουν πάμε να τους προλάβουμε!
Τρέχουν οι φήμες που θέλουν την ωραία Ελένη να φεύγει από τον ΑΛΦΑ !
Συναντήσεις , συζητήσεις με ΜEGA και ΕΨΙΛΟΝ !
Έχουν πέσει όλοι πάνω στην Ελένη να την πείσουν να μείνει ..Μέχρι και ο Δ.Βερύκιος πήγε στην εκπομπή της να την πείσει και την αποκάλεσε << Φρεγάτα του ΑΛΦΑ >> .
Άντε βρε Ελενίτσα ολόχρυσο συμβόλαιο θα κλείσεις πάλι !

Παπαράτσι ..έπιασαν σε έξοδο τον Ν.Καρβέλα με την Α.Βίσση, την Χ.Αναγνωστοπούλου και κάποια φίλη τους ! Τι έγινε καλέ ; 
Από την άλλη η Α.Πάνια βγαίνει ..λένε με συνεργάτη της εκπομπής ! 
Άντε πάμε γι άλλα...

Δήλωση του Π.Καλλίδη τάραξαν ..τα νερά της νυχτερινής Αθήνας .Σε φωτογράφηση που έκανε για το νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται , φόρεσε το ίδιο κοστούμι με τον Ν.Βέρτη που είχε φορέσει σε φωτογράφηση τα Χριστούγεννα !
Ο .Ν.Βέρτης έγραψε...<< Ήρθες δεύτερος και καταϊδρωμένος >> ! 
Και ο Π.Καλλίδης απάντησε : <<  Δεν παρακολουθώ τι φοράνε οι άντρες ! Όσοι παρακολουθούν ...είναι ψιλογκέι....>> ! Άρχισαν τα όργανα !
Το tìp  της Εβδομάδας !
Πάρτε τον κολλητό σας και πηγαίνετε για καφέ και ...κουτσομπολιό...Έτσι για να γελάσετε και να περάσετε όμορφα !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Μητσοτάκης: Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, είναι συχνά υπερβολικές



Απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι είπε για το προσφυγικό και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ δεν θα βάλει πλάτη σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Για τα εσωκομματικά του κόμματός του υπογράμμισε πως «ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι. Η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της. Εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο», υπογράμμισε.

«Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα αν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας, «που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς, αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές».

«Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα ειδικά ως προς τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του. Αν το κανείς αυτό, θα έχεις κάποια ευελιξία» ανέφερε, τονίζοντας πως «υπάρχει απόλυτη απώλεια εμπιστοσύνης προς τη χώρα και δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο μεταναστευτικό».  «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση, και αυτά δεν υπάρχουν στο μνημόνιο, ή υπάρχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Πρέπει να υπερβούμε το μνημόνιο με δικές μας μεταρρυθμίσεις. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει μόνο η ΝΔ»,ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών επισήμανε πως έχει διαφωνήσει πολύ σκληρά με το ΔΝΤ και τον Πολ Τόμσεν προσωπικά, αναφέροντας πως ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του ΔΝΤ.

«Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές», τόνισε.    Για το προσφυγικό ανέφερε πως η κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα και παρατήρησε πως η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία... Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα», ανέφερε .Υπογράμμισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα, και θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό», είπε.


Πηγή : news247.gr


Το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τα hotspots



Ιδιαίτερη βαρύτητα στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών δίνει το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ολοκλήρωση των εργασιών στα πέντε κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο και στα δύο κέντρα μετεγκατάστασης προς προώθηση τους, που παρουσίασε ο υπουργός Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, αφού διαβεβαίωσε για την ολοκλήρωση των εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στα 7 κέντρα.

Όπως είπε:

Στη Λέσβο οι εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει. Στη Χίο, η κατάσταση είναι καλή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν γεννήτριες και θα δημιουργήσουν σύστημα αφαλάτωσης για το φωτισμό και την υδροδότηση του κέντρου. Στη Σάμο θα διατεθούν σκηνές και θα δημιουργηθούν υποδομές για τουαλέτες. Στην Κω θα γίνει επίταξη του οικοπέδου όπου θα δημιουργηθεί το κέντρο -ανήκει κατά 50% στην Εκκλησία και κατά 50% σε δύο ιδιώτες- επειδή ο ένας εκ των ιδιοκτητών εκφράζει διαφωνίες. Στη Λέρο είναι πιο εύκολα τα πράγματα καθώς υπάρχει προσφορά των ΕΛΠΕ για μια έκταση μεταξύ της ναυτικής βάσης και του ψυχιατρείου. Στη Σίνδο, όπου οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν λεηλατηθεί, θα δημιουργηθούν κοιτώνες και θα διατεθούν σκηνές. Το ίδιο θα γίνει και στο φυλασσόμενο στρατόπεδο στο Σχιστό.

Στα κέντρα θα δημιουργηθούν τα εξής τμήματα:

- Τμήμα μεταφορών που θα έχει αρμοδιότητα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των 24 ωρών για την παραμονή των προσφύγων στο νησί και των 72 ωρών στα κέντρα μετεγκατάστασης

- Τμήμα υγειονομικού το οποίο θα πλαισιώνουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί γιατροί. Το τμήμα θα έχει τη δυνατότητα διενέργειας πρόχειρων εξετάσεων των προσφύγων. Στο τμήμα θα υπάρχει ειδικός χώρος για τα παιδιά με ιατρό παιδίατρο και για τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, όπως ψυχολόγων κ.λπ. Στο τμήμα θα γίνεται ειδική καταγραφή.

- Τμήμα υποδομών που θα παρακολουθεί την πορεία κατασκευής τους και θα συντονίζει το έργο των τοπικών εργολάβων. Θα συντρέξουν μονάδες του Μηχανικού και η αρμόδια μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το τμήμα θα φιλοξενεί γραφεία, χώρο ενδιαίτησης κ.λπ. ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων.

- Τμήμα σίτισης στο οποίο θα διατεθούν 10 κινητά μαγειρεία των Ενόπλων Δυνάμεων και θα διαθέτει το απαιτούμενο και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οδηγία της ΕΕ συσσίτιο στους πρόσφυγες. Το τίμημα του συσσιτίου για όλα τα γεύματα ανέρχεται σε 5,72 ευρώ. Για τον πρώτο μήνα η τροφοδοσία θα γίνεται από συγκεκριμένες πιστοποιημένες εταιρείες ενώ θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας επιπλέον προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τα στάνταρ στο θέμα της σίτισης των προσφύγων.
Την αρμοδιότητα του τμήματος καταγραφής και πιστοποίησης θα έχει η αστυνομία. Επίσης θα διατεθούν 600 σκηνές των 10 ατόμων πλήρως εξοπλισμένες, ενώ αναμένονται άλλα 100 μηχανήματα καταγραφής προσφύγων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει συνεργασία με πιστοποιημένες ΜΚΟ για το περιεχόμενο των δράσεών τους, καθώς και με το δήμο και την περιφέρεια στα θέματα υγειονομικού χαρακτήρα, τη λειτουργία των τοπικών κέντρων υγείας κ.λπ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε πολύ καλή εξέλιξη τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να βοηθήσει το τουρκικό λιμενικό και τη Frontex με την παροχή πληροφοριών για την αναχώρηση ενός πλοίου με πρόσφυγες, ώστε η μετακίνησή τους να τερματίζεται στα παράλια της Μικράς Ασίας και οι επιχειρήσεις να διεξάγονται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε επίσης να σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση προσφύγων από τη Βόρεια Αφρική προς την Τουρκία γιατί αυτό διευκολύνει τους διακινητές.

Σημείωσε όμως ότι όταν στις συνόδους των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει να συμμετάσχουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς εκτιμούσε ότι ξεπερνά τις δυνατότητες των υπουργείων Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών και αγγίζει θέματα ασφάλειας και άμυνας. "Τότε δεν μας είχαν συνδράμει όλοι", είπε ο υπουργός που σημείωσε ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Άμστερνταμ την Παρασκευή.

Όσον αφορά το κόστος της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Το οικονομικό κόστος, είπε, βαρύνει την αρμόδια διαχειριστική αρχή. Προς το παρόν, έχουν διατεθεί 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών ενώ υπάρχουν 32 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει θέμα κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο. Επίσης εκτίμησε ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους θελήσουν να μεταφέρουν μετανάστες.

Το συντονισμό των δράσεων, είπε ο υπουργός, θα έχει το κεντρικό ενιαίο όργανο διαχείρισης μετανάστευσης σε μη διαβαθμισμένο χώρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων υπό τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, στο οποίο θα συμμετέχουν σύνδεσμοι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι υπεύθυνο για τη μεταναστευτική πολιτική είναι το υπουργείο Μετανάστευσης.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ενημερώσει σχετικά και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και στα επτά κέντρα.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr



Μπάχαλο στις συντάξεις - Βαριά η φορολογική πρόταση στο κουαρτέτο - 50% ο ανώτατος συντελεστής - Ερώτημα η έκτακτη εισφορά




Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών.

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης εισοδήματος είναι τώρα 42% και όπως αποκαλύφθηκε κυβερνητικά στελέχη ήθελαν και ακόμα μεγαλύτερο συντελεστή, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από τους Θεσμούς.

Από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος εάν οι ελληνικές προτάσεις έχουν σκοπό την αύξηση των εσόδων κατά 290 εκατ. ευρώ, απάντησε χαρακτηριστικά "τουλάχιστον τόσα".

Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση για το φορολογικό των αγροτών, καθώς δεν υπήρξε σαφής απάντηση στο εάν θα υπάρξουν αλλαγές και στη φορολογία των αγροτών.

Παρόμοιο τοπίο έχει να κάνει και με την έκτακτη εισφορά και την ενσωμάτωσή της στη φορολογική κλίμακα, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές το καλοκαίρι. Σε περίπτωση πάντως, που δεν ισχύει αυτόματα ο ανώτατο συντελεστής 50% που προτείνει η κυβέρνηση μπορεί να φτάσει και μέχρι 58%.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν στα εισοδήματα από ενοικια και μάλιστα η αύξηση των συντελεστών θα αφορά και τα εισοδήματα του 2015.

Καμία πληροφορία προς το παρόν δεν υπάρχει και για τις κλίμακες στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και εάν θα υπάρξει και εκεί μία ενιαία φορολογική κλίμακα.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια. Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια
Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια. Η σημερινή συνάντηση είχε θέμα την παράταση της προστασίας που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς και για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τις 15 Μαρτίου 2016.

Θέση της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η οριζόντια εξαίρεση όλων των κόκκινων δανείων που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία ενώ γίνεται συζήτηση με τους θεσμούς και για μικρές βελτιώσεις στο νόμο Δένδια, όπως ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τέλος της συνάντησης ενώ σχολίασε ότι θα δοθεί η παράταση που ζητάει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στο κομμάτι του ασφαλιστικού επικρατεί χάος. Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση των θεσμών με τους Θεσμούς ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα μείωσης συντάξεων, αλλά παραδέχθηκε πως η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που αναφέρουν πως η τρόικα επιμένει στη μείωση 15% των συντάξεων είναι συνεχείς και μάλιστα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως στο τέλος της διαπραγμάτευσης οι επικουρικές συντάξεις θα είναι εκείνες που δεν θα το γλιτώσουν το "μαχαίρι" για ποσά άνω των 170 ευρώ.



Πηγή : newsit.gr