Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παράταση της αποχής των δικηγόρων της Αθήνας ενάντια στο ασφαλιστικό




Παρατείνεται για μία εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την απόφαση παράτασης έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ αναμένεται και η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας για να αποφασίσει εάν θα παρατείνει ή όχι την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, από 8 π.μ. έως 11 π.μ.


Καρδιά: 4 λιπαρά που πρέπει να τρώτε και 6 που πρέπει να κόψετε



Είναι γνωστό πως εάν τρώτε πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία τείνουν να φράζουν τις αρτηρίες, έχετε πολύ αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο.

Αλλά το να κόψετε απλά αυτά τα κορεσμένα λιπαρά από τη διατροφή σας δεν είναι αρκετό για πιο υγιή καρδιά. Σύμφωνα με νέα, πολύ μεγάλη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Heart Association, πρέπει ταυτόχρονα να αυξήσετε τα καλά λιπαρά, εκείνα που είναι απαραίτητα για πιο υγιή καρδιά και κυκλοφορικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου.
Αν και οι διατροφικές συνήθειες ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή σε όλο τον κόσμο, η ανάλυση των δεδομένων από τις 186 χώρες που ελήφθησαν υπόψη έδειξε μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της διατροφικής πρόσληψης λίπους και του θανάτου από καρδιακή νόσο.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι περίπου 700.000 θάνατοι από στεφανιαία νόσο σχετίζονταν με χαμηλή πρόσληψη καλών, ακόρεστων λιπαρών για πιο υγιή καρδιά. Περίπου το ένα τρίτο αυτών των θανάτων (250.000) σχετίστηκε με την ταυτόχρονη υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Επιπλέον, 537.200 θάνατοι βρέθηκε πως σχετίζονταν με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων trans λιπαρών οξέων.
Το να “ανταλλάξετε” στην διατροφή σας τα “κακά” κορεσμένα λιπαρά με τα “καλά” ακόρεστα λιπαρά, φαίνεται να είναι το πιο σημαντικό βήμα για πιο υγιή καρδιά.
Τέσσερις βασικές διατροφικές για μια υγιή καρδιά:
  1. Περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (λιπαρά κρέατα, πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, ορισμένα φυτικά λίπη)
  2. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λεπαρά με περισσότερα ακόρεστα λιπαρά (ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια)
  3. Αποφύγετε την αντικατάσταση του κορεσμένου λίπους μόνο με υδατάνθρακες, κυρίως από επεξεργασμένες τροφές με υδατάνθρακες
  4. Αποφύγετε τα trans λιπαρά οξέα (επεξεργασμένες τροφές παρασκευασμένες με μερικώς υδρογονωμένα έλαια)
Μελέτες όπως αυτή, συμβάλλουν στις ολοένα και περισσότερες επιστημονικές ενδείξεις, ότι η διαιτητική κατανάλωση λίπους συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε όλο τον κόσμο.
Ποια λιπαρά πρέπει να αυξήσετε στην διατροφή σας: μονο- και πολυ- ακόρεστα λιπαρά:
  1. Ξηροί καρποί (καρύδια) και σπόροι (λιναρόσπορος, ηλίανθος)
  2. Τα περισσότερα υγρά έλαια φυτικής προέλευσης (φυστικέλαιο, ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, έλαιο canola, σουσαμέλαιο)
  3. Τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, ρέγκα, σαρδέλες, τόνος, πέστροφα)
  4. Αβοκάντο
Ποια λιπαρά πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο στην διατροφή σας:
  1. Λιπαρό βοδινό και χοιρινό κρέας (συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων
    κρεάτων όπως τα αλλαντικά)
  2. Λίπος κοτόπουλου
  3. Τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, γάλα, γιαούρτι, βούτυρο)
  4. Τροπικά έλαια (φοινικέλαιο, καρυδέλαιο)
  5. Επεξεργασμένες τροφές που παρασκευάζονται με μερικώς υδρογονωμένα έλαια (κάποιες ψημένες τροφές και τα τηγανητά)
  6. Μαργαρίνες με τρανς-λιπαρά
Πρέπει να επιλέγετε λιπαρά που είναι υγρά (όχι στερεά) και σε θερμοκρασία δωματίου. Θυμηθείτε: το σώμα μας χρειάζεται τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για να λειτουργεί φυσιολογικά. Αυτά είναι τα λιπαρά που δεν μπορεί να παράγει μόνο του και πρέπει να να προσλαμβάνει μέσω της διατροφής. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι καλές πηγές αυτών των σημαντικών θρεπτικών συστατικών.
Οι οδηγίες για τη συνολική ημερήσια κατανάλωση λιπαρών αναφέρουν ρητά ότι το δεν πρέπει να ξεπερνάει το 20-35% για την υποστήριξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όμως, η ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών δεν πρέπει αν ξεπερνάει το 7-10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά.
Για κάποιον που καταναλώνει 2.000 θερμίδες ημερησίως, αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 22 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Κανονικά, αυτό φτάνει τα 18-25 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ημερησίως, ανάλογα με τις συνολικές θερμίδες που καταναλώνετε (προσοχή: όχι τις θερμίδες από το λίπος, αλλά τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες).

Πηγή : today.com, iatropedia


Ξενοδοχείο θεωρεί τους σκύλους πιο ευπρόσδεκτους από τους ανθρώπους!



Ένα ξενοδοχείο στις ΗΠΑ υποδέχεται με μεγάλη χαρά τους σκύλους στα δωμάτιά του καθώς θεωρεί πως είναι πιο ευγενείς και διακριτικοί από τους ανθρώπινους πελάτες του και συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα. Μάλιστα εξηγεί τους λόγους χιουμοριστικά με ένα κείμενο που έχει αναρτηθεί στη ρεσεψιόν προς γνώση και συμμόρφωση. Καθώς οι πελάτες, λοιπόν, φτάνουν στη ρεσεψιόν με το κατοικίδιο διαβάζουν πως αυτό πρέπει να εγγυηθεί για τον ιδιοκτήτη του και όχι το αντίθετο… Μάλιστα η ανακοίνωση περιγράφει ορισμένες συμπεριφορές προηγούμενων πελατών που στην ουσία εξηγούν γιατί οι σκύλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο εν λόγω κατάλυμα, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει στα social media και κάνει θραύση.


Τα σκυλιά είναι εντέλει πιο ευγενικά από τους… ανθρώπους.



Πηγή : perierga.gr


Αλιβιζάτος:Ο Ελληνας επιστήμονας που τιμά ο Ομπάμα



Κέρδισε το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, την υψηλότερη τιμή του έθνους για επιτεύγματα σε επιστημονική έρευνα. Θα τον τιμήσει ο Πρόεδρος Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Αλιβιζάτος, διευθυντής του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab), βραβευμένος χημικός και διεθνώς αναγνωρισμένος για την κατασκευή των νανοκρυστάλλων και τη χρήση τους σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας, έχει κερδίσει το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, την υψηλότερη τιμή του έθνους για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας.

Το Βραβείο θα του απονεμηθεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Λευκό Οίκο στις αρχές του 2016.

«Κάθε φορά που βρίσκω κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι πολλές φορές μια πάλη για εμένα να καταλάβω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ», έχει πει ο ίδιος. «Το ότι πρέπει να δουλέψω πιο σκληρά αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για εμένα». 

  Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα GreekReporter.com, ο 56χρονος Αλιβιζάτος έχει αναγνωριστεί ως «ένας από τους πατέρες των νανοεπιστημών» και κατέχει τη διακεκριμένη έδρα Samsung Distinguished Chair in Nanoscience and Nanotechnology . Είναι επίσης ο Διευθυντής του Kavli Energy NanoSciences Institute στο Berkeley.

Ποιος είναι ο Παύλος Αλεβιζάτος

Ο Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959. Έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των 10, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όπου και ολοκλήρωσε το γυμνάσιο. Επέστρεψε στις ΗΠΑ και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο (Χημεία) κα στη συνέχεια στο UC Berkeley, όπου έλαβε διδακτορικό στην Χημική Φυσική.



Πηγή : thetoc.gr


Τουρκία: Βρέθηκαν 2.500 σωσίβια-μαϊμού που θα πωλούνταν σε πρόσφυγες



Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, όλα τα σωσίβια καταστράφηκαν αμέσως.

Περισσότερα από 2.500 «μαϊμού» σωσίβια διάσωσης που προορίζονταν για πρόσφυγες και μετανάστες κατάσχεσε σήμερα Παρασκευή η Αστυνομία στην Τουρκία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σωσίβια, που θα πωλούνταν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θα περάσουν τα ταραγμένα νερά στην προσπάθεια να φτάσουν στα ελληνικά παράλια, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε 120 καταστήματα και επιχειρήσεις σε οκτώ πόλεις στη δυτική και νότια Τουρκία – ανάμεσά τους και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, όλα τα σωσίβια καταστράφηκαν αμέσως.

Στις αρχές Ιανουαρίου η τουρκική Αστυνομία είχε κατασχέσει περισσότερα από 1.200 κάλπικα σωσίβια σε ένα παράνομο εργαστήριο κατασκευής στη Σμύρνη, όπου εργάζονταν παράνομα σύροι πρόσφυγες.




Πηγή: skai.gr


ΝΔ: Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι απέραντο νεκροταφείο



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο, εκδόθηκε η  ανακοίνωση για «Το προσφυγικό – μεταναστευτικό» . 

Με αφορμή τα τελευταία νέα ναυάγια στο Αιγαίο η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:  

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τα νέα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, έχασαν με δραματικό τρόπο τη ζωή τους.

Το δράμα αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ζήτημα ανθρωπιστικό, αλλά ταυτόχρονα και ζήτημα ασφάλειας.

Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι απέραντο νεκροταφείο.Ούτε, βέβαια, η χώρα μας απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Η πρόκληση αυτή δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τη διεθνή Κοινότητα.Η Ελλάδα, ως σύνορο της Ευρώπης, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα περιπλανήθηκε στην ιδεοληψία και την απραξία, ανέλαβε δεσμεύσεις και, τώρα, καλείται να τις εφαρμόσει. Και, βέβαια, να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και προγράμματα. Εάν δεν τα κάνει αυτά, θα ενισχύσει εκείνους που περιμένουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες ή/και να λάβουν αποφάσεις σε βάρος της χώρας.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να καταστεί σαφές προς την Ευρώπη, ότι η Ελλάδα, μόνη της, δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος, ούτε και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τέτοιας κλίμακας και έντασης.Η ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη πρέπει να είναι διαρκής και χειροπιαστή.

Όλοι είναι ανάγκη να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία είναι απαραίτητο να κάνει πράξη, χωρίς ολιγωρίες, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες. Και, πρωτίστως, να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της.

Ειδικά, αυτό το τελευταίο, μαζί με την παραδοχή ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, κάποιοι που, επιπόλαια, σκέπτονται ή μιλούν για ανατροπές στη Συνθήκη Σένγκεν».



Πηγή : real.gr


Τι σύνταξη θα πάρετε



Tο υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με παραδείγματα για το ποιες θα είναι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων με το «νόμο Κατρούγκαλου.
Από τους πίνακες φαίνεται ότι δίνεται «μπόνους» σε όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης καθώς θα πάρουν περισσότερη σύνταξη απ' ότι προέβλεπε το Ασφαλιστικό Λοβέρδου.
Αντιθέτως, πλην ορισμένων εξαιρέσεων παίρνουν μικρότερες συντάξεις όσοι συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 25 χρόνια ασφάλισης. Αυτό προκύπτει από τα παραδείγματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και αφορά σε συνταξιούχους που έχουν ως 30 χρόνια ασφάλισης.
Στα 15 και στα 18 χρόνια ασφάλισης, το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει μεγαλύτερες συντάξεις, στα 21 δίνει μεν μεγαλύτερες συντάξεις, με εξαίρεση όμως για όσους ο μισθός του είναι υψηλότερος από 2.000€.
Παραδείγματα:
Πατήστε πάνω στους πίνακες για να δείτε αναλυτικά τα παραδείγματα
Πατήστε πάνω στους πίνακες για να δείτε αναλυτικά τα παραδείγματα

Με 24 χρόνια ασφάλισης, η πρόταση Κατρούγκαλου δίνει μεγαλύτερες συντάξεις όταν ο συντάξιμος μισθός είναι 700€, 800€, 1000€, 2.500€ και 3.500€ και μικρότερες στα 1.500€ και 2.000€.
Με 27 χρόνια ασφάλισης, η πρόταση Κατρούγκαλου δίνει μεγαλύτερες συντάξεις όταν ο συντάξιμος μισθός είναι 700€, 800€, 2.000€ και 3.500€ και μικρότερες όταν είναι 1.000€, 1.500€, 2.500€ και 3.000€
Με 30 έτη ασφάλισης, η πρόταση Κατρούγκαλου δίνει μικρότερες συντάξεις όταν ο συντάξιμος μισθός είναι 700€, 800€, 1000€, 1.500€, 2.000€ και 2.500€ και μεγαλύτερες στις 3.000€ και 3.500€.



Πηγή : imerisia.gr


ΗΠΑ: 263 χρόνια φυλακή σε πρώην αστυνομικό που βίαζε και κακοποιούσε μαύρες γυναίκες



Σε 263 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση πολλών μαύρων γυναικών, ηλικίας από 17 ετών μέχρι και μια Αφροαμερικανίδα 57 χρονών, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, καταδικάστηκε ένα αστυνομικός στην Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ.   

Βάσει των δικαστικών εγγράφων που επικαλείται ο ιστότοπος ενημέρωσης για τις δικαστικές υποθέσεις της Οκλαχόμα, ο 29χρονος Daniel Holtzclaw, πρώην αστυνομικός της Οκλαχόμα Σίτι, κρίθηκε ένοχος σε 18 κατηγορίες από τις 36 που τον βάρυναν, κυρίως για βιασμό και παρά φύσιν ασέλγεια δια της βίας.   "Έτσι είναι. Δεν ήταν έκπληξη", σχολίασε ο δικηγόρος του Scott Adams στα μέσα ενημέρωσης κατά την έξοδό του από το δικαστήριο. 

Εναντίον του Holtzclaw είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς της Οκλαχόμα και πολλές Αφροαμερικανίδες που είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού, μεταξύ των οποίων η Jannie Ligons. Η Ligons, η οποία είχε προσφύγει συλλογικά μαζί με άλλες κατά του πρώην αστυνομικού, δήλωσε ότι ο Holtzclaw είχε "κάνει χρήση υπερβολικής και παράνομης βίας" σε κατάχρηση του αξιώματός του και έβαζε στόχο συστηματικά "γυναίκες μέσης ηλικίας Αφροαμερικανίδες, τις οποίες έκρινε ότι ήταν ευάλωτες" για να τις βιάσει προκαλώντας τους "πολύ μεγάλη ψυχική και συναισθηματική οδύνη". 




Πηγή


ΟΟΣΑ: Μόνο η Νότια Αφρική έχει μεγαλύτερη ανεργία από την Ελλάδα



Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα, που κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, με τη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (Pics)

Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η Νότια Αφρική έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στον πλανήτη ανάμεσα στα κράτη που μετρώνται από τον Οργανισμό, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η χώρα μας.

Ακολουθεί η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Κοινώς, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι από την έναρξη της κρίσης οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 40 εκατομμύρια μεταξύ των χωρών του Οργανισμού. Αύξηση δηλαδή της τάξης του 20% μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους με ικανότητες, δεξιότητες και πτυχία οι οποίοι δεν απορροφώνται στον τομέα εργασίας τα τελευταία χρόνια, κάτι που αναδεικνύει τους λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς τον καιρό των μνημονίων, αλλά και τον άστοχο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Επίσης, είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, με την Τουρκία να βρίσκεται στην πρώτη θέση:\

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο επίπεδο ανεργίας διαμορφώνεται στο 6,7%, με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας να καταγράφονται σε Ιαπωνία, Ινδία και Κορέα με 3,4, 3,6 και 3,6 αντίστοιχα. Ανεργία υψηλότερη το 10% καταγράφεται σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών όπως στη Γαλλία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, καθώς και στη Τουρκία και τη Λετονία.

Οι αναλυτές της Barclays με νέα έκθεση τους, προβλέπουν πάντως πως θα υπάρξει μικρή αύξηση των μισθών μέσα στους επόμενους μήνες για τις χώρες της Ε.Ε. που καταμετρώνται από τον ΟΟΣΑ, με τη συνολική οικονομία της Ευρωζώνης να επωφελείται από την επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 24,5% ανήλθε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2015. Μικρή μείωση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στη χώρα μας ανήλθε στο 24,5% για τον μήνα Οκτώβριο του 2015 έναντι 24,6% τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και 26% τον Οκτώβριο του 2014.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο ανήλθε στα 3.630.449 άτομα και των ανέργων στα 1.175.903 άτομα. Επίσης ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε στα 3.267.487 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 86.295 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014 (αύξηση 2,4%) ενώ μειώθηκαν κατά 2.191 άτομα έναντι του Σεπτεμβρίου του 2015 (μείωση 0,1%).
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 71.492 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014 (μείωση 5,7%) και κατά 8.289 άτομα έναντι του Σεπτεμβρίου του 2015 (μείωση 0,7%).


Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 60.339 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014 (μείωση 1,8%) και αυξήθηκαν κατά 7.013 άτομα έναντι του Σεπτεμβρίου του 2015 (αύξηση 0,2%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό της ανεργίας (28,7% τον Οκτώβριο 2015 από 29,6% τον Οκτώβριο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (21% από 23,2%).
Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ομάδες 15- 24 ετών (48,6% τον Οκτώβριο 2015 από 51,3% τον Οκτώβριο 2014) και 25- 34 ετών (30,9% από 34,2%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (22,7% από 22,3%), 45- 54 ετών (19,6% από 20,8%), 55- 64 ετών (16,2% από 16,6%) και 65- 74 ετών (10% από 12%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (27,4% τον Οκτώβριο 2015 από 25,8% τον Οκτώβριο 2014), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (27,3% από 26,2%) και η Αττική (25,1% από 26,9%). Ακολουθούν, η Κρήτη (24,9% από 22,4%), η Μακεδονία- Θράκη (24,8% από 27,4%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,9% από 24,9%) και το Αιγαίο (14,7% από 21%).
Eurostat: Στο 24,6% το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Στο 24,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμεο μήνα (24,7%) και κατά 1,5% από την ίδια περίοδο το 2014 (26,1%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα Πέμπτη η Eurostat.

Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 49,5%. Ακολουθεί η Ισπανία με 21,4% και 47,5%, αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2015.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στη Γερμανία (4,5%) και την Τσεχία (4,6%).
Συνολικά, στην Ευρώζωνη, το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 10,5% σε σχέση με 10,6% τον Οκτώβριο του 2015 και 11,5% τον Νοέμβριο του 2014. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ίδια ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 9,1%, 9,2% και 10%.





Πηγή 


ΝΔ: 37 βουλευτές καταγγέλλουν ευνοϊκή μεταχείριση για τους μετακλητούς που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ



Νέα ερώτηση για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων από την κυβέρνηση αλλά και καταγγελίες για υψηλές αποδοχές, κάνουν 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις ιδεοληψίες της για την τακτοποίηση των δικών της παιδιών που «απολαμβάνουν» το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», δεν φρόντισε μόνο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και «τακτοποίησή» τους σε θέσεις συνεργατών και συμβούλων, αλλά μεριμνά, επίσης, και για την ευνοϊκή μεταχείρισή τους όσον αφορά τη μισθολογική τους κατάσταση» υποστηρίζουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές στην ερώτηση που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης.

Οπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι 37 βουλευτές της ΝΔ οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών ανεβαίνουν αυτόματα μισθολογικά κλιμάκια για τα οποία απλοί υπάλληλο θα χρειάζονταν 30 χρόνια υπηρεσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις ιδεοληψίες της για την τακτοποίηση των δικών της παιδιών που «απολαμβάνουν» το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», δεν φρόντισε μόνο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και «τακτοποίησή» τους σε θέσεις συνεργατών και συμβούλων, αλλά μεριμνά, επίσης, και για την ευνοϊκή μεταχείρισή τους όσον αφορά τη μισθολογική τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 2/2015/ΔΕΠ/05-01-2016 (ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7) εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, σε εφαρμογή του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α’), που αφορά στις μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του δημοσίου, προβλέπει ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών ανεβαίνουν αυτόματα μισθολογικά κλιμάκια και εντάσσονται σε κλιμάκια που υπάλληλοι με αντίστοιχα προσόντα θα χρειαστούν 30 χρόνια υπηρεσίας περίπου για να φτάσουν στο κλιμάκιο αυτό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1. Οι διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών κατατάσσονται στο καταληκτικό (υψηλότερο) μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), δηλαδή στο Μ.Κ. 19, στο οποίο αντιστοιχεί βασικός μισθός 2.154 ευρώ. Να σημειωθεί πως για να φθάσει ένας υπάλληλος σ’ αυτό το μισθολογικό κλιμάκιο χρειάζεται να έχει προϋπηρεσία 38 ετών!

2. Οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ κατατάσσονται στο Μ.Κ. 17 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 34 έτη υπηρεσίας από τους λοιπούς υπαλλήλους αντίστοιχων προσόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 2.036 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.917 ευρώ.

Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών κατατάσσονται στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 30 χρόνια προϋπηρεσίας από τους λοιπούς υπαλλήλους αντίστοιχων προσόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.918 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται βασικό μισθό 1.807 ευρώ.

Οι λοιποί ειδικοί σύμβουλοι κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 26 χρόνια προϋπηρεσίας από τους λοιπούς υπαλλήλους αντίστοιχων προσόντων και που αντιστοιχεί βασικός μισθός 1.800 ευρώ για τους ΠΕ και 1.697 ευρώ για τους ΤΕ.

3. Οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.918 ευρώ, ΤΕ 1.807 ευρώ).

Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.800 ευρώ, ΤΕ 1.697 ευρώ).

Οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο Μ.Κ. 11 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.682 ευρώ, ΤΕ 1.587 ευρώ).

Οι λοιποί κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας στην οποία ανήκουν (ΔΕ 1.578 ευρώ).

4. Οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή, ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης 600 ευρώ! Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους φθάνει δηλαδή στο ποσό των 2.460 ευρώ!

Στα προαναφερόμενα ποσά θα πρέπει να προστεθούν ως υπερωρίες μέχρι και τέσσερα Σαββατοκύριακα το μήνα, επί 20% του μισθού που αμείβεται η υπερωριακή εργασία.



Την ίδια στιγμή, οι ρυθμίσεις του Ν.4354/2015 είναι εξαιρετικά δυσμενείς και μειώνουν δραστικά τις αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ΕΕΠ) των ανεξαρτήτων αρχών, που αφορά σε επιστήμονες αυξημένων τυπικών προσόντων και εξειδικευμένης εμπειρίας. Ουσιαστικά, καταργούν την υπ΄ αριθ. 2/17127/0022/28.2.2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και παραγνωρίζουν τη δέσμευση του νομοθέτη που επιτάσσει το άρθρο 103 του Συντάγματος για την παροχή ειδικών εγγυήσεων στο προσωπικό των ανεξάρτητων αρχών, οι οποίες προφανώς πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να έχουν άμεση σχέση με την εξειδικευμένη γνώση, την εμπειρία και τις ευθύνες που αναλαμβάνει. Αποτέλεσμα των διατάξεων του Ν.4354/2015 είναι :

η πλήρης απαξίωση και η μισθολογική ισοπέδωση του ΕΕΠ των ανεξάρτητων αρχών και εν τέλει

η απαξίωση του ίδιου του θεσμού των ανεξάρτητων αρχών.



Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της και την «περήφανη διαπραγμάτευσή» της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και άλλες τόσες σε μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός χώρας, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους, ιδίως επιστήμονες, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση των ημετέρων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες χαμηλόμισθους και ιδίως τους χιλιάδες νέους επιστήμονες της χώρας που είναι είτε χαμηλόμισθοι είτε άνεργοι. Δυστυχώς, οι πράξεις αυτές ερμηνεύουν την εχθρότητα της κυβέρνησης στην αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης.

Εμείς, παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας να υπηρετήσουμε την αριστεία και την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αξιολόγηση και θα διεκδικούμε ακατάπαυστα την εφαρμογή της σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Πώς αιτιολογεί η κυβέρνηση την απόφασή της να αυξάνει τους μισθούς των μετακλητών, όταν, παράλληλα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην ανεργία;

Πώς εξηγεί η κυβέρνηση την ευνοϊκή μεταχείριση των «δικών της παιδιών» και τη δυσμενή μεταχείριση του ειδικού επιστημονικού προσωπικού των ανεξαρτήτων αρχών; Προσπαθεί να απαξιώσει τις ανεξάρτητες αρχές και να οδηγήσει σε φυγή από τη χώρα και άλλους νέους επιστήμονες;

Το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς επιβάλλει την κατάλυση των αρχών της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και την ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων εις βάρος των λοιπών εργαζομένων και της κοινωνίας;

Η «κληρονομική αριστεροσύνη» δίνει δικαίωμα στην κατάλυση και νομή του κράτους; Δεν είναι αυτό η απόλυτη απόδειξη του κυνισμού της αριστεράς;

Ποια η αντίληψη της κυβέρνησης για την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου και των αρχών της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Λευτέρης Αυγενάκης

Βουλευτής Ηρακλείου – αν. Γραμματέας Ν.Δ.

Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις

Βουλευτής Β΄ Αθήνας – Αν/δρος Ν.Δ.

3. Κουκοδήμος Κώστας, Βουλευτής Πιερίας

4. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Φλώρινας

5. Σταϊκούρας Χρήστος, Βουλευτής Φθιώτιδος

6. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης

7. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου

8. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

9. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας

10. Καραμανλής Αχ. Κώστας, Βουλευτής Σερρών

11. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας

12. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

13. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων

14. Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας

15. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

16. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών

17. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσης

18. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

19. Ανδριανός Ιωάννης, Βουλευτής Αργολίδας

20. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής

21. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρέβεζας

22. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας

23. Γιόγιακας Βασίλης, Βουλευτής Θεσπρωτίας

24. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου

25. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας

26. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας

27. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας

28. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας

29. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών

30. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά

31. Παπακώστα Κατερίνα, Βουλευτής Β’ Αθηνών

32. Κικίλιας Βασίλης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

33. Βορίδης Μάκης, Βουλευτής Αττικής

34. Σταμάτης Δημήτρης, Βουλευτής Επικρατείας

35. Κασαπίδης Γεώργιος, Βουλευτής Κοζάνης

36. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών

37. Βλάσης Κων/νος, Βουλευτής Αρκαδίας

38. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης



Πηγή: iefimerida.gr 


Δράμα: Για βιασμό και βαριά σωματική βλάβη κατηγορείται ο νοσηλευτής που νάρκωσε και ασέλγησε σε ασθενή



Λεπτομέρειες για την ανατριχιαστική υπόθεση στην Ανατολική Μακεδονία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο νοσηλευτής που φέρεται να νάρκωσε και να ασέλγησε σε ασθενή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος νοσηλευτής νοσοκομείου της Δράμας που συνελήφθη χθες για τις ασελγείς πράξεις σε βάρος μιας 22χρονης ασθενούς κατηγορείται για βιασμό, βαριά σωματική βλάβη, έκθεση, υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Σύμφωνα με την καταγγελια ο δράστης μπήκε σε θάλαμο και αφού χορήγησε ενδοφλέβιο φαρμακευτικό σκεύασμα στην ασθενή, φέρνοντάς την σε κατάσταση καταστολής, ασέλγησε σε βάρος της και στη συνέχεια αποχώρησε.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλη νοσηλευόμενη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον νοσηλευτή.

Σε κάδο απορριμμάτων του νοσοκομείου, καθώς επίσης και την κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άδειο φιαλίδιο του φαρμακευτικού σκευάσματος που χορήγησε στην 22χρονη και χρησιμοποιημένη σύριγγα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν άλλα πέντε φιαλίδια του παραπάνω φαρμακευτικού σκευάσματος, τα οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει κατά το παρελθόν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή : newsit.gr


Ντόρα: Αν κάναμε εμείς όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα… ξήλωναν τα πεζοδρόμια


Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha για το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και τις επαφές του Τσίπρα στο Νταβός.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φάνηκε στο Νταβός ότι δεν υπάρχει κανενός είδους περιθώριο πολιτικής διαπραγμάτευσης όπως το εννοεί ο κ. Τσίπρας.

Είναι μία βαθιά αντιφατική κυβέρνηση. Από τη μία λένε ότι θέλουν επενδύσεις και από την άλλη διώχνουν τις επενδύσεις.

Αν δουλέψεις 15 χρόνια ή αν έχεις δουλέψει 35 χρόνια θα πάρεις την ίδια σύνταξη. Αυτό θα οδηγήσει πολλούς στη μαύρη εργασία.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Αντι να έρθει αλαζονικά η κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό, θα έπρεπε από το καλοκαίρι να μας πεί ελάτε να το δούμε μαζί

H επιδείνωση που είχε η οικονομία από τον Ιανουάριο πέρσι έχει επιβαρύνει πολύ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόβλημά μας είναι ότι καμία από τις κυβερνήσεις μας δεν ολοκλήρωσε κανένα πρόγραμμα, και από ένα σημείο και μετά τα υπονομεύουμε.

Είναι αδιανόητο να λες σε έναν άνθρωπο με 80% αναπηρία ότι θα παίρνει τη μισή σύνταξη

Οι τρεις πόντοι σε ένα πεζοδρόμιο μοιάζουν σαν τα Ιμαλάια για κάποιον που είναι σε αναπηρική καρέκλα. Χρειάζονται υποστήριξη, όχι περικοπές.

Η κυβέρνηση κατά παράβαση του Συντάγματος φέρνει ένα νόμο που δίνει στον κ. Παππά την εξουσία να αποφασίζει για τα κανάλια και οχι το ΕΣΡ.

Αν τα κάναμε εμείς αυτά θα ξηλώναν τα πεζοδρόμια και θα μας κατηγορούσαν για φασιστική αντίληψη.

Το Σύνταγμα προστατεύει το λαό από τυχόν αυθαιρεσίες της εκάστοτε κυβέρνησης και αυτό ο οφείλει να το σεβαστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».



Πηγή : ysterografa.gr



Μακελειό με ρόπαλα «η αρχαιότερη γνωστή εχθροπραξία»



Ευρήματα που εντοπίστηκαν 30 χλμ. δυτικά από την λίμνη Τουρκάνα στα βόρεια της Κένυας δείχνουν ότι συνέβη εκεί πριν από περίπου δέκα χιλιάδες έτη μια άγρια συμπλοκή. Σύμφωνα με τους ερευνητές μια ομάδα ανθρώπων επιτέθηκε με διαφόρων ειδών αντικείμενα (ρόπαλα, βέλη, πέτρινα εργαλεία κ.α) εναντίον μιας άλλης ομάδας τα μέλη της οποίας εξόντωσαν με μεγάλη αγριότητα. Είναι τα αρχαιότερα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα για μια οργανωμένη και βίαιη επίθεση μιας ομάδας ανθρώπων εναντίον μιας άλλης. 

«Το πρόσφατο αλλά και παλαιότερο παρελθόν του ανθρώπου είναι γεμάτο από τέτοιες ακραία βίαιες συμπεριφορές. Όμως η ανακάλυψη ενός τέτοιου συμβάντος την εποχή των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών μας αιφνιδίασε, είναι μια έκπληξη» αναφέρει η Μάρτα Μιραζόν Λαρ παλαιανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Οι πρώτες μελέτες των ευρημάτων δείχνουν ότι τα θύματα της επίθεσης ήταν είτε ενήλικα άτομα είτε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών γεγονός που προκαλεί απορίες. «Το αν οι έφηβοι της ομάδας που δέχτηκε την επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν ή αν αιχμαλωτίστηκαν είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ» αναφέρει η Λαρ. H ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».


ΔΟΛ


Μια φράση του Καραμανλή που άλλαξε την ιστορία (με αφορμή το “ανόητε»)



Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, περιγράφει το κάτωθι περιστατικό , του οποίου υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας:

Ο Kωνσταντίνος Καραμανλής συναντά τον Γερμανό Καγκελάριο Σμιτ και αυτός του λέει:

-«Ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, η Ελλάδα δεν έχει τις οικονομικές προϋποθέσεις…» και ο Καραμανλής του απαντάει:

-«Εσείς που έχετε αιματοκυλήσει την Ευρώπη δύο φορές, έχετε το δικαίωμα να είστε μέσα στην Κοινότητα και εμείς που δώσαμε τα φώτα σε όλους εσάς, θα είμαστε εκτός;

Να ξέρετε, αυτό που σας λέω μεταξύ μας, τώρα που θα σταθούμε μπροστά στους δημοσιογράφους που μας περιμένουν έξω, θα το πω δημοσίως!»

Βγήκανε έξω, σταθήκανε μπροστά στους δημοσιογράφους και, πρώτος, δηλώνει ο Σμιτ:
-«Είμαστε υπέρ της Ελλάδας, πρέπει να μπει στην Κοινότητα»

Αυτό με αφορμή το “ανόητε» που είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών- ούτε καν ο Καγκελάριος- στον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι Γερμανοί, αλλά ο Έλληνας πολιτικός που έχει απέναντι του.

Ο ηγέτης που μας εκπροσωπεί ανάλογα με την ικανότητα και την προσωπικότητα που διαθέτει μπορεί να πετύχει το καλύτερo, αλλά μπορεί να φανεί και τόσο λίγος που να κάνει την καταστροφή να μοιάζει μονόδρομος.



Πηγή


10 παράξενοι καφέδες που καταναλώνονται στον κόσμο


Οι συνδυασμοί ποικίλουν και περιλαμβάνουν παράδοξα υλικά τα οποία προστίθενται στον καφέ. Από αυγό, βούτυρο και τυρί μέχρι αλάτι και τόνικ, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπαίνουν σε μια κούπα καφέ και αλλάζουν την γεύση. Γιατί η εφευρετικότητα των λαών αλλά και των μαγαζιών ανά τον κόσμο δεν άφησε αμέτοχο τον αγαπημένο όλων, τον καφέ…

1. Με αυγό


Ονομάζεται Cà Phe Trung και σερβίρεται στα καφενεία του Ανόι, πρωτεύουσας του Βιετνάμ. Ο κρόκος χτυπιέται μαζί με συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα το οποίο χύνεται σε βαρύ μαύρο ζεστό καφέ.


2. Με θαλασσινό αλάτι


Οι σεφ στο καφενείο “85C Bakery Cafe” στην Ταϊβάν ρίχνουν αλάτι στον καφέ για να αναδείξουν την γλυκιά πρωτίστως γεύση του.



3. Με Tonic


Αν και ακούγεται παράδοξος ως συνδυασμός, η δημοτικότητά του είναι μεγάλη αφού ενισχύει τη δύναμη της καφεΐνης.



4. Με βούτυρο


Αντικαθιστά ένα πλήρες πρωινό, ενώ ευνοεί την απώλεια βάρους και τονώνει την ψυχολογία λέει ο Δρ Andrew Weil.



5. Με τυρί


Ονομάζεται Kaffeost και είναι μια σουηδική παράδοση. Το τυρί Leipäjuusto, που υπάρχει σε Φινλανδία και Σουηδία και παρασκευάζεται από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή ταράνδου βυθίζεται στον καφέ και καταπίνεται μονομιάς μαζί με λίγο ζεστό ρόφημα.



6. Καφές με λεμόνι ή λάιμ


Αν θέλετε τον καφέ σας λίγο ξινό, δοκιμάστε τον περίφημο Guillermo, ζεστό ή κρύο, με μία φέτα λεμόνι. Η οξύτητα του ροφήματος είναι υψηλή.



7. Με άζωτο


Ο Nate Armbrust είναι επιστήμονας τροφίμων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άζωτο στον καφέ για να πολλαπλασιάσει τις φυσαλίδες του χωρίς να αλλοιώσει την γεύση του.



8. Με μπισκότο σοκολάτας


Εδώ υπάρχει μια ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθείται: Ο καφές είναι έτοιμος ζεστός και μέσα βουτάμε ένα Tim Tam Slam (μπισκότο καλυμμένο με σοκολάτα, με γέμιση κρέμας). Στη συνέχεια, δαγκάνουμε και τρώμε το ένα κομμάτι και μετά το βουτάμε στον καφέ πιπιλίζοντας το ρόφημα! Σαν καλαμάκι από σοκολάτα δηλαδή! Ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Αυστραλία.



9. Με Vanilla Coke


Εσπρέσο, σιρόπι βανίλιας Torani, Coca-Cola και πάγος σε ένα δροσιστικό μείγμα που η καφεΐνη χτυπάει κόκκινο.



10. Με μπύρα


Δύο μέρη εσπρέσο προστίθενται σε δύο ποτήρια μπίρας. Ανακατεύουμε και πίνουμε!



Πηγή : perierga.gr





Η Ένωση Εφοπλιστών προειδοποιεί για κίνδυνο μετεγκατάστασης εταιριών εκτός Ευρώπης





Διαφωνεί η Ένωση Εφοπλιστών με την Ε.Ε. στο θέμα της φορολογίας

Μέσω ανακοίνωσης η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών εκφράζει την διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα φορολογίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η ΕΕΕ «επιθυμεί να απαντήσει στην προσφάτως δημοσιευθείσα Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [C(2015)9019 Τελικό / 18-12-2015] που υποστηρίζει ότι ορισμένες διατάξεις του ελληνικού ναυτιλιακού φορολογικού συστήματος αντίκεινται στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις και ειδικότερα στις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις υφιστάμενες Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές (οι ονομαζόμενες ως SAG)».

Και προσθέτει ότι: «Ως επίσημος εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) έχει το καθήκον να τονίσει ότι δεν υφίσταται καμία ουσιαστική στρέβλωση του ανταγωνισμού στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεχόμενες θεμελιώδεις αλλαγές στο θεσμικό και δημοσιονομικό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργεί η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες που θα ήταν επιζήμιες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θα υπέσκαπταν έναν από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς τομείς, που παραμένει εξέχων διεθνώς παρά τον σκληρό ανταγωνισμό».

Επιπλέον επισημαίνει ότι: «Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά στο ελληνικό σύστημα φορολογίας της ναυτιλίας και η δήλωσή της ότι η υπόθεση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για την επανεκτίμηση και των άλλων ευρωπαϊκών ναυτιλιακών συστημάτων θα διαταράξει σοβαρά το ναυτιλιακό τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από είκοσι χρόνια επιτυχούς ανάπτυξης, χωρίς επίσημες καταγγελίες και χωρίς ουσιώδη μετακίνηση πλοίων μεταξύ των κοινοτικών σημαιών ή μετεγκατάσταση ναυτιλιακών εταιριών. Η ελληνική ναυτιλία λειτουργεί κυρίως στον τομέα των χύδην μεταφορών (bulk / tramp) παγκοσμίως, οι οποίες αποτελούν υποδειγματικό παράδειγμα εφαρμογής της αρχής του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού και έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες επιχειρηματικούς τομείς που αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες μη εισηγμένες ιδιωτικές εταιρίες, επί το πλείστον οικογενειακής δομής. Είναι σημαντικό τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού αυτού μοντέλου να κατανοηθούν και να υποστηριχθούν».

Ακόμη τονίζει ότι: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επικεντρωθεί στην στρατηγική, εμπορική και διεθνή διάσταση της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας διατηρώντας την πολυμορφία και την κινητικότητά της, παρά να εγκλωβίζεται σε διαδικαστικές ή στενές νομικές πτυχές της συμμόρφωσης σύμφωνα με το γράμμα των SAG εντός της ΕΕ. Διαφορετικά, η Επιτροπή θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των ναυτιλιακών επιχειρηματιών και ενδέχεται να ενθαρρύνει τη μετεγκατάσταση των εταιριών τους εκτός Ευρώπης».

Και υπογραμμίζει ότι: «Ο ελληνικός ναυτιλιακός τομέας έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολυδιάστατα οφέλη στην Ελλάδα, οικονομικής, κοινωνικής και στρατηγικής σημασίας. Σύμφωνα με τις μελέτες του Boston Consulting Group (BCG) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η ελληνική ναυτιλία συνεισφέρει άνω του 7% στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν, παρέχει εργασία σε 200.000 ανθρώπους και καλύπτει ποσοστό άνω του 30% του εμπορικού ελλείμματος. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη για την ευρωπαϊκή ναυτιλία (της οποίας ποσοστό υπερβαίνον το 46% ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα), τα ευρωπαϊκά ναυτιλιακά πλέγματα (clusters) δραστηριοτήτων και επομένως, για την ευρωπαϊκή οικονομία».

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών επιπροσθέτως λέει ότι: «Η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ μέρος του προβλήματος του χρέους του ελληνικού κράτους. Αντιθέτως, όπως προαναφέρεται, η συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και στο ισοζύγιο πληρωμών τα τελευταία 35 χρόνια έχει συστηματικά αποδειχθεί ουσιώδης και αναντικατάστατη, κυρίως μετά τον επαναπατρισμό των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Επιπλέον, αποτελεί σοβαρή παρανόηση ότι η φορολογία των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών και των πλοιοκτητών είναι πολύ χαμηλή ή ανύπαρκτη. Στην πραγματικότητα, έχει αυξηθεί, τα τελευταία χρόνια λόγω των πρωτοποριακών συμφωνιών  με την ελληνική κυβέρνηση, σε άνευ προηγουμένου επίπεδα και συγκαταλέγεται πλέον στο σύνολό της μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων ναυτιλιακής φορολογίας παγκοσμίως».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΕΕΕ ανησυχεί ότι το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την Απόφαση θα υποσκάψει σοβαρά έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σε μια χρονική περίοδο εξαιρετικά υψηλής ανεργίας και άμεσης ανάγκης προοπτικών ανάπτυξης. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χάσει ένα σημαντικό τμήμα του στόλου της και του ευρύτερου πλέγματος ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Οι ενέργειες αυτές δεν ευθυγραμμίζονται με τη δεδηλωμένη πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη, εργασία, βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και παραγωγή καλύτερης νομοθεσίας».




«Σημαδεύει» βρετανική πόλη τα σπίτια προσφύγων με κόκκινες πόρτες;



Το βρετανικό υπουργείο Μετανάστευσης διεξάγει σχετική έρευνα

Πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στο Μίντλεσμπρο της βορειοανατολικής Βρετανίας καταγγέλλουν πως τα σπίτια στα οποία μένουν έχουν σκόπιμα κόκκινες πόρτες ώστε να «ξεχωρίζουν» -καθιστώντας τους στόχο και θέτοντάς τους σε κίνδυνο επιθέσεων μίσους. 

Το υπουργείο Μετανάστευσης στο Λονδίνο ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, η οποία επιπλέον θα εξετάσει εάν η φερόμενη πρακτική ακολουθείται και αλλού.

H υπόθεση φαίνεται ότι ξεκίνησε από εκτενές δημοσίευμα των Times την Τετάρτη. Η εφημερίδα συνομίλησε με αρκετούς αιτούντες άσυλο στην πόλη οι οποίοι, δίπλα στις κόκκινες πόρτες των σπιτιών τους, κατήγγειλαν πως γίνονται στόχος επειδή το χρώμα της πόρτας τους είναι σκόπιμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα σπίτια. 

Μιλώντας στη συνέχεια ενώπιον των βρετανών βουλευτών, ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ ανέφερε πως ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση με στόχο να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες. 

Ο υπουργός ανέφερε πως η εταρεία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των χώρων που χρησιμοποιούνται για διαμονή αιτούντων άσυλο έδωσε διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει πολιτική για «στιγματισμό» των σπιτιών. 

Η έρευνα θα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό. Βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών από το Μίντλεσμπρο κάλεσε τους διαχειριστές των ιδιοκτησιών να αλλάξουν άμεσα το χρώμα στις πόρτες.



Πηγή



Σκότωσε τον γιο της και τον έψαχνε στη Νικολούλη



Συνελήφθησαν στην Ελευσίνα η μάνα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου που δολοφονήθηκε άγρια πριν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης

Η μάνα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου, είναι οι δράστες τις άγριας δολοφονίας του, που είχε συμβεί πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το σατανικό ζευγάρι, 49 ετών εκείνη, 42 ετών ο πατριός, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου.

Συνελήφθησαν το πρωί σε διαμέρισμα της Ελευσίνας, όπου είχαν μετακομίσει μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον κυνηγούσαν οι τράπεζες.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε από τους ίδιους τους δράστες στις 18 Φεβρουαρίου 2011, με την «μητέρα», κάποιους μήνες αργότερα, να κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, για να βρεθεί το παιδί της. Το πτώμα του βρέθηκε μετά από 7 μήνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, από έναν κυνηγό, θαμμένο σε κτήμα του πατριού. Η σορός ήταν μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου.

Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον Ανακριτή Κοζάνης. Επιβαρυντικά στοιχεία για το ζευγάρι, ήταν το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς, όπως και το γεγονός ότι ο πατριός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όπως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση. Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την «μάνα» του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με... ατμοκαθαριστή το σπίτι! Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκινητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Παράλληλα έφυγαν από την Σιάτιστα μαζί με τον 13χρονο γιο τους, και μετακόμισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Δήμητρος στην Ελευσίνα, μη μπορώντας να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους. Ο πατριός εργαζόταν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη. Μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από εκεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει για την μεταγωγή τους στον Ανακριτή Κοζάνης, προκειμένου να απολογηθούν.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή Πολύζου, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α. Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο. Η μικρή τοπική κοινωνία της Σιάτιστας το θεωρούσαν δεδομένο και όπως φαίνεται δεν διαψεύστηκαν.

Τι έλεγε η «μάνα»

Ο Κωστής φέρεται να εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 23:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου που βρισκόταν απέναντι από το δικό του. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι, την καληνύχτισε και πήγε να ξεκουραστεί.

Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 13χρονος σήμερα ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από... μισή ώρα. Δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τις 03:00 τα ξημερώματα, η μητέρα του, υποστήριξε ότι κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 03:40 τα ξημερώματα. Οι συγγενείς του πατριού που έμεναν στον επάνω όροφο είπαν ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11:30. Κανείς όμως δεν τον είχε δει να βγαίνει, κανείς δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, αφού όπως φαίνεται μέσα στο σπίτι του εξελίχθηκε ο καυγάς και η δολοφονίας του.

Ο κυνηγός και τα σκυλιά

Περίπου επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.

Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.

Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπήρχαν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επέτρεπαν την οπτική επαφή με το χώρο. Οι βροχές και τα αγρίμια είχαν ξεθάψει τη σορό, και τα σκυλιά του κυνηγού την εντόπισαν.

Η έρευνα έφερε στο φως λεπτομέρειες που θα πρέπει να επανεξεταστούν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες αρχές. Ο άτυχος 23χρονος είχε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει για λογαριασμό της οικογένειας του. Οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά για την πληρωμή των δόσεων. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον δανειολήπτη, ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σχέση.



Πηγή : thetoc.gr