Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ορθοπεταλιές της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας



Δεν πρόκειται για εικόνες από αμερικανική ταινία αλλά για το θέαμα που αντίκρισαν οι Αθηναίοι σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας με δεκάδες αστυνομικούς να καβαλάνε τα ποδήλατα και να περιπολούν στα στενά περιμετρικά της οδού Ερμού. 

Ο νέος αυτός θεσμός, ο οποίος παρουσιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ και λειτουργούσε πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, έρχεται για να ενισχύσει τις περιπολίες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στοχεύοντας στο παραεμπόριο και στην περιφρούρηση των πολιτών και των καταστημάτων.



Τα νέα δίτροχα "περιπολικά" είναι οικολογικά, παρέχοντας παράλληλα στους αναβάτες τη δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης, και φαίνεται να ενθουσίασαν τους περαστικούς που δεν σταμάτησαν να απαθανατίζουν τις πρώτες στιγμές αυτής της καινοτόμου υπηρεσίας.


Οι αναβάτες αστυνομικοί είναι εφοδιασμένοι με ειδικό κράνος, ασύρματο και πλήρη εξοπλισμό ενώ το καλοκαίρι θα φορούν σορτσάκι και κοντομάνικα θυμίζοντας κάτι από παραλία της Καλιφόρνια.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
Πηγή : newsit.gr


"Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο για νέα Ίμια"! Ο στρατηγός Φράγκος προειδοποιεί



Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο επεισοδίου τύπου Ίμια με την Τουρκία, αλλά και να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να 
προχωρήσουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους που παραβιάζει το Αιγαίο ,επισημαίνει σε συνέντευξή του σε ρωσικό ΜΜΕ ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Μιλώντας στο ρωσικό RGRU,ο κ.Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”,υποστηρίζει ο στρατηγός.

Αναφερόμενος στην κρίση των Ιμίων ο κ.Φράγκος λέει ότι “παρόμοια συμβάντα δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον”.Όμως ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ επισημαίνει ότι δεν πρέπει αυτό να προκαλεί ανησυχία και φόβο στην Ελλάδα. Ο κ.Φράγκος για να τεκμηριώσει την άποψή του επικαλείται μελέτη των ισραηλινών που λέει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου η ελληνική ΠΑ μπορεί να καταστρέψει την τουρκική εντός 48 ωρών!

Ο στρατηγός Φράγκος αναφέρεται στις τουρκικές αγωνίες για το ενδεχόμενο εκτεταμένης κουρδικής αυτονομίας

Υποστηρίζει ακόμη ότο η πολιτική του Ερντογάν οδηγεί τη Τουρκία κατευθείαν στην καταστροφή προσθέτοντας ότι “κανείς δεν είναι ανάγκη να αναμεισθεί σ΄ αυτό…”

Ο κ.Φράγκος ολοκληρώνει την τοποθέτησή του εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη στάση της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων. Επισημαίνει την ακατανότητη πίεση της ΕΕ για την φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων,οταν την ίδια στιγμή απλόχερα προσφέρει 3 δις στην Τουρκία που δεν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα.Προσθέτει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να κατανοήσουν τα λάθη που έκαναν στην περιοχή ,με τους Σαντάμ,Καντάφι,Μουμπάρακ και Άσαντ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η “σταθερή αστάθεια” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ,λέει. 



Πηγή :  onalert.gr


Φρικτή εικόνα από βιασμένο σκύλο!-100.000 Γερμανοί κάνουν σeξ με τα κατοικίδια τoυς



Μέχρι και οίκο ανοχής για «ζωόφιλους» έχουν..

Η εικόνα του σeξουαλικά κακοποιημένου σκύλου όχι μόνο σοκάρει αλλά προκαλεί και τεράστια οργή για τους ''ανθρώπους'' -τέρατα που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις!

Το συγκεκριμένο σκυλί βιάστηκε σε ΝΟΜΙΜΟ οίκο ανοχής ζώων στη Γερμανία. Το γεγονός βέβαια, ότι υπάρχει νόμιμος οίκος ανοχής ζώων προκαλεί ανατριχίλα, θυμό και αηδία για αυτούς και που το σκέφτηκαν αλλά και όσους το επισκέπτονται!

Το κείμενο στη φωτογραφία λέει:

«Μη κοιτάς αλλού. Πιστεύεις ότι ένας σκύλος θέλει κάτι τέτοιο; Πείτε όχι στην κακοποίηση των ζώων»!

 Η Γερμανία, λίγο αργοπορημένα, αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σeξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν .....απαγορεύει τη σeξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν.

Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.

Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σeξουαλική εκμετάλλευση.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σeξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.

Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σeξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.

Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σeξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000



Πηγή : star.gr


Mέλη ΜΚΟ δικάζονται για trafficking λαθρομεταναστών και έχουν μάρτυρες υπεράσπισης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι δύο είναι αραβικής καταγωγής και οι τρεις είναι Ισπανοί.Κατηγορούνται ότι συνόδευαν παρανόμως μετανάστες από τα τουρκικά χωρικά ύδατα..

Οι πέντε κατηγορούμενοι υποστηρίζονται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λάμπρου, Πάλλη και Κατριβάνου, η οποία δήλωσε: 
«Δεν μπορεί η διάσωση, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να καλούνται trafficking και κακούργημα»

Απολογήθηκαν το πρωί οι πέντε κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Πρόκειται για πέντε εργαζομένους σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.

Οι δύο από αυτούς αραβικής καταγωγής υπηκοότητας Δανίας από τη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι τρεις Ισπανοί από τη ΜΚΟ «Proemaid». Τρεις από τους παραπάνω κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος το ταχύπλοο σκάφος με τους πέντε παραπάνω επιβαίνοντες εντοπίσθηκε «να κινείται πλησίον λέμβων με αλλοδαπούς ευρισκόμενων εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αεροδρομίου, χωρίς να έχουν προς τούτο άδεια. Στη θέα του πλωτού σκάφους του Λιμενικού, το εν λόγω ταχύπλοο επιχείρησε να απομακρυνθεί και ακολούθησε καταρχήν καταδίωξη, η οποία δεν συνεχίστηκε καθόσον ανωτέρω σκάφος προέβη σε κράτηση μηχανών».

Νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης και Βασιλική Κατριβάνου και ο Πάνος Λάμπρου από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υποστηρίξουν τους κατηγορουμένους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κατριβάνου δήλωσε:
«Θεωρούμε πως ό,τι έγινε δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Δεν μπορεί δηλαδή η διάσωση και η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να καλούνται trafficking και κακούργημα. Αυτό δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Το αποδοκιμάζουμε και είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων εδώ και γενικά των αλληλέγγυων.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να μπει ένα πλαίσιο για την λειτουργία των ΜΚΟ, ένα πλαίσιο καταγραφής και συνεργασίας με τις αρχές και το λιμενικό. Κι αυτό είναι για το καλό όλων, και των ανθρώπων που δουλεύουν, και των προσφύγων και τη διάσωση των ανθρώπων και είναι ουσιαστικό. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τίποτα με μια αυθαίρετη καταστολή και με τον τρόπο που έγινε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο πλευρό των αλληλέγγυων και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με τους ρυθμούς που έρχονται οι άνθρωποι που κανείς δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, η βοήθεια των αλληλέγγυων ήταν πάρα πολύ σημαντική.

Και θέλουμε να το αναγνωρίσουμε και να πούμε ότι δεν θα γινόταν αυτό το έργο χωρίς αυτούς. Κι έτσι είμαστε εδώ στο πλευρό τους και συγχρόνως λέμε ναι, να μπει ένα πλαίσιο ώστε αυτά να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο για όλους».



Πηγή : protothema.gr


«Πρόβλημα» στα μαθηματικά έχει η ΕΡΤ –Ανέβασε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από Από 19,9% σε 20,1%



Γελάει ο κόσμος με την καθεστωτική ΕΡΤ!!!

Χωρίς ιδιαίτερο λόγο γίνονται ρεζίλι στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση έκανε και πάλι το θαύμα της και χρησιμοποιώντας τη...
                                                                                                                                       
δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη κατάφερε να αλλάξει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό των Παραπολιτικών.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΡΤ για να μη χαλάσει την ψυχολογία της κυβέρνησης, αποφάσισε να... αλλοιώσει ελαφρώς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά δύο δεκαδικά για να πιαστεί το ψυχολογικό όριο του 20%, μετατρέποντας όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το 19,9% της δημοσκόπησης σε 20,1%.

Μικρό μπόνους, δόθηκε και στους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι απ' το 2,1% πήγαν στο 2,2%


Από 19,9%- 20,1%: Η ΕΡΤ ανέβασε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση




Πηγή


Βιασμός σε 'ζωντανή' μετάδοση



Ως πολεμική ανταποκρίτρια του CBS, η Lara Logan κυνηγούσε πάντοτε την πρωτιά. Πριν από 5 χρόνια, έκανε το ίδιο σε ζωντανή μετάδοση από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και έγινε άθελά της η δημοσιογράφος που πρώτη, με το σώμα της, «σύστησε» στο δυτικό κόσμο το Ταχαρούς: την ομαδική σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση γυναικών στη διάρκεια πολυπληθών συγκεντρώσεων σε χώρες της βόρειας Αφρικής, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο. Οι πρώτες καταγραφές του Ταχαρούς χρονολογούνται στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με την αιγυπτιακή αστυνομία να κατηγορείται ότι εφάρμοζε αυτή την πρακτική σε διαδηλώτριες.

Η βάναυση κακοποίηση της Logan από πλήθος αντρών, το 2011, έγινε αφορμή να φρίξουν -ή να «φρίξουν»- για πρώτη φορά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης με αυτό το βάρβαρο φαινόμενο που, όμως, συνέβαινε σε έναν άλλο, «απολίτιστο» κόσμο. Σήμερα, που ο τρόμος των ομαδικών βιασμών από αλλόθρησκους κυριεύει την Κολωνία, το Αμβούργο και -με λίγη βοήθεια από τα media- το συλλογικό φαντασιακό της Ευρώπης, το Ταχαρούς έρχεται πάλι στην επικαιρότητα.



Μάλλον βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή: Οι γερμανικές αρχές και τα media της χώρας αντιμετώπισαν με αρκετή ψυχραιμία τα περιστατικά: «το κράτος δικαίου θα απαντήσει σκληρά και οι ένοχοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους», δήλωσε η Μέρκελ, ενώ η δήμαρχος της Κολωνίας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι δράστες ήταν πρόσφυγες. Επιπλέον, η γερμανική αστυνομία πιθανολογεί ότι το κίνητρο των επιθέσεων που σημειώθηκαν δεν ήταν σεξουαλικό αλλά η ληστεία.

Όμως το γεγονός παραμένει: Γυναίκες παρενοχλήθηκαν ή βιάστηκαν στην καρδιά της Ευρώπης. Οι δράστες είχαν χαρακτηριστικά Αράβων και Αφρικανών. Πώς να μη γίνει αυτό αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες; Πώς να μη γίνουν διαδηλώσεις για την προάσπιση δικαιωμάτων που μέχρι τώρα ήταν αυτονόητα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες; Πώς να μην ανακατευτεί η αλήθεια με το ψέμα και τη σπέκουλα; Η δημόσια ουγγρική τηλεόραση παρουσίασε video με σκηνές από το βιασμό μιας Ολλανδής στο Κάιρο, λέγοντας ότι πρόκειται για επίθεση που έγινε στην Κολωνία. Οι γαργαλιστικές περιγραφές δίνουν και παίρνουν. Και η Lara Logan επανέρχεται στο προσκήνιο, με το υπόρρητο ή και απερίφραστο «τά’θελε» να ηχεί στο background. Η πάντα «ευαίσθητη» σε τέτοια θέματα Daily Mail θυμήθηκε την επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ ισλαμοφοβικοί την ειρωνεύονται, απομονώνοντας ατάκες από την αφήγησή της («Δεν αισθανόμουν παρά μόνο τα χέρια τους, να με βιάζουν ξανά και ξανά…»), για να τις διανθίσουν με τα απαραίτητα σαρκαστικά σχόλια: «η περιγραφή της πολυπολιτισμικής της εμπειρίας μπορεί να χρησιμεύσει ως νεκρολογία του δυτικού πολιτισμού»…

Η Lara Logan δεν ήταν η μοναδική γυναίκα δημοσιογράφος που κακοποιήθηκε στην πλατεία Ταχρίρ, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, αλλά και το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, μόνο εκείνη μίλησε τόσο ανοιχτά για ό,τι έζησε. Μόνο εκείνη βρισκόταν στις παρυφές του star system. Μόνο εκείνη διέθετε την ιδανική περσόνα για να συμβολίσει με το παράδειγμά της το έγκλημα (ενθουσιασμός για την προοπτική που φάνηκε να ανοίγει η Αραβική Άνοιξη) και την τιμωρία: νέα, όμορφη, δυναμική και τολμηρή όσο λίγοι άντρες συνάδελφοί της. Μετά το πανεπιστήμιο δούλεψε για λίγο ως μοντέλο και στη συνέχεια πάλεψε σκληρά για να καθιερωθεί ως δημοσιογράφος. Έδωσε ανταποκρίσεις από τη Μέση Ανατολή, τη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε, το Κόσσοβο. Η μικρή θητεία της στο μόντελινγκ, όμως, ήταν αρκετή για να τη θυμούνται τα βρετανικά ταμπλόιντ ως «34 D Lara», για πάνω από μία δεκαετία μετά.




Η νοτιοαφρικανή δημοσιογράφος κέρδισε μια θέση σε μια από τις πιο έγκυρες ειδησεογραφικές εκπομπές, το «60 Minutes», και τον τίτλο της  επικεφαλής των ξένων ανταποκριτών του CBS. Αλλά κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύεται την εμφάνισή της για να αναρριχηθεί, ότι είναι παθολογικά φιλόδοξη και ότι παίζει με την ασφάλεια των συνεργείων που τη συνοδεύουν στις διακεκαυμένες ζώνες, επιμένοντας να βρεθεί εκεί που μυρίζει μπαρούτι, με κάθε κόστος. Και, πολλές φορές, «προκλητικά»: ενώ κάλυπτε τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, βρέθηκε στο επίκεντρο για λάθος λόγους, όταν η Sun δημοσίευσε πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο «μάζεψε τα μπαζούκας σου, Lara», υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογράφος ντυνόταν προκλητικά για να αποσπάσει πληροφορίες από στρατιωτικούς, σκανδαλίζοντάς τους. «Εκμεταλλεύεται τα δώρα που της έδωσε ο Θεός με τρόπο που θα ζήλευε και η Μάτα Χάρι», έγραψε τότε ένας συνάδελφός της, αναφερόμενος στις προσβάσεις που είχε αποκτήσει η Logan στα ανώτερα κλιμάκια του ΝΑΤΟ. Η ίδια απάντησε ότι δεν έχει τίποτα άλλο, πέρα από ένα στοιχειώδες χάρισμα διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Όμως τα βέλη εναντίον της προέρχονταν και εξ οικείων: «τα αφεντικά της TV αντί να βασίζονται σε δημοσιογράφους με εμπειρία, ευνοούν όσες γυναίκες έχουν γλυκά πρόσωπα και χαριτωμένους πισινούς», είχε πει σε συνέντευξή της εκείνη την εποχή η Kate Adie, έμπειρη ανταποκρίτρια του BBC, ενώ η συνάδελφός της στο ίδιο δίκτυο, Jacky Rowland, υποστήριξε ότι ο λόγος που η ίδια είχε επιβιώσει στα μέτωπα της Γιουγκοσλαβίας ήταν η ελκυστική της εμφάνιση: «δεν θα τα κατάφερνα για τόσο πολύ αν δεν ήμουν γυναίκα».



Τελικά, είναι ανήθικο να χρησιμοποιείς την εμφάνισή σου σε ένα έτσι κι αλλιώς ανήθικο παιχνίδι; Στη διάρκεια της καριέρας της, η Logan πέτυχε με την επιμονή και την ευστροφία της να δώσει ανταποκρίσεις από σημεία που άλλοι συνάδελφοί της έβλεπαν στις τηλεοράσεις των ξενοδοχείων τους. Κατέκτησε βραβεία και γνώρισε τη δημοσιογραφική επιτυχία, ως η μόνη δημοσιογράφος αμερικανικού δικτύου που έδινε ζωντανό ρεπορτάζ από την πλατεία Φίρντος στη Βαγδάτη, την ώρα που γκρεμιζόταν το άγαλμα του Σαντάμ. Γνώρισε, επίσης, το δημοσιογραφικό φιάσκο. Αλλά κέρδισε δυσανάλογη δημοσιότητα επειδή καυχιόταν για την «ανοιχτή γραμμή» που είχε με το αφεντικό του CBS («μπορώ να τελειώσω την καριέρα σου με ένα τηλεφώνημα», φέρεται να έχει απειλήσει συνάδελφό της) και γιατί μπλέχτηκε σε ερωτικά τρίγωνα στη διάρκεια αποστολών, «καταστρέφοντας το γάμο» του ενός εραστή της. Ακόμη και μακροσκελή άρθρα που υποτίθεται ότι γράφτηκαν για να την υπερασπίσουν, όζουν κεκαλυμμένο σεξισμό.
Θα συμπαθούσε ο θεατής τη Lara Logan, αν είχε την ευκαιρία να δει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της; Μάλλον η απάντηση εξαρτάται από το πού θα επέλεγε να εστιάσει ο φακός - ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με το παρ’ολίγον λιντσάρισμά της στο Κάιρο και το πώς αντιμετωπίστηκε αυτό το γεγονός από την ίδια και τους άλλους. Θαυμάζει κανείς την «ξεροκεφαλιά» της να βρεθεί σε ένα μέρος που βρομάει μπαρούτι, ενώ είχε προειδοποιηθεί να μην αφήσει το ξενοδοχείο της; Ταυτίζεται με την αγωνία της την ώρα που έσβησε το φως της κάμερας και βρέθηκε περικυκλωμένη από εκατοντάδες άντρες που την απομάκρυναν από το συνεργείο της και την κατανάλωσαν με βουλιμία; Και μόνο το κουράγιο που είχε να μιλήσει δημόσια για όλα αυτά την καθιστά σπάνιο παράδειγμα γενναιότητας. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και σε αυτή, τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής της, δεν έλειψαν οι αηδιαστικές επιθέσεις: «η Lara Logan "απελευθερώθηκε" από μουσουλμάνους στην Πλατεία Ελευθερίας, την ώρα που προπαγάνδιζε υπέρ της ελευθερίας. Πόσο ταιριαστό…»



Από την άλλη πλευρά, προκαλεί αμηχανία το ότι ακόμη και η ίδια η Logan φάνηκε να «εκμεταλλεύεται» τον εαυτό της, διαθέτοντάς τον για τις ανάγκες του θεάματος. Μετά τη νοσηλεία της, που ακολούθησε το περιστατικό, έδωσε συνέντευξη στους New York Times περιγράφοντας την περιπέτειά της χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Ανακοίνωσε, όμως, ότι θα μιλήσει για τελευταία φορά για το συμβάν στο 60 Minutes.  Λίγες μέρες μετά, εμφανίστηκε στην εκπομπή και συγκλόνισε με την αφήγησή της θεατές και παρουσιαστή. Όμως, σε μια εκπομπή που εκθέτει ένα τόσο δυνατό δράμα και θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό ήχησαν κάπως παράφωνες οι επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου και οι λεπτομερείς αναφορές της Logan στο γεγονός:

-Σε βίαζαν με τα χέρια τους;
-Ναι.
-Nonstop; Όλη αυτή την ώρα;
-Από μπροστά, από πίσω…

Σαν να μην παραλείφθηκαν, έστω για αυτή την ευαίσθητη περίπτωση, οι βασικές αρχές του θεάματος. Άλλα, πάλι, μπορεί και όχι…  


 Χρήστος Αργύρης
 Πηγή : news247.gr


Το ακούσαμε και αυτό! Κρατικοποίηση της ακτοπλοΐας ανακοίνωσε ο Δρίτσας




Διαβάζουμε για τα ότι να΄ναι σχέδια των πρώτη φορά αριστερά και παγώνουμε όπως όλοι οι πολίτες!!

Διαβάσαμε στο protothema.gr

Προτεραιότητα αντιμετώπισης το υψηλό ποσοστό ανεργίας στα κατώτερα πληρώματα

Με το βλέμμα στραμμένο στον αντιπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρο Δρίτσα ήταν οι εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για ίδρυση δημόσιας ακτοπλοϊκής εταιρείας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να προσφέρουν, δεν αποδίδει. Η λογική είναι ότι «μια κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον αλλά και να επενδύει σε δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικά σε αγορές και περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί ή αδιαφορεί να επενδύσει». Με αφορμή την ακτοπλοία αναφέρθηκε στην «αναγκαιότητα διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα και της κρατικής συμμετοχής σε πολλές εταιρείες στο χώρο των μεταφορών και του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Δρίτσας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα καταργηθεί το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά ήταν ασαφής ως προς την αναγγελία του κ. Αλέξη Τσίπρα για μείωση του αριθμού των υπουργείων. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι η δημιουργία ενός υπερυπουργείου που θα εμπεριέχει ένα αυτοτελές «υπουργείο Ναυτιλίας». Αν και δεν αναφέρθηκε σε πιθανή πλήρη αποστρατικοποίηση του ΥΝΑ, τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσής του με πολιτικό προσωπικό το οποίο θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες.

Για τα θέματα ναυτεργασίας ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε το υψηλό ποσοστό ανεργίας στα κατώτερα πληρώματα που πρέπει άμεσα να αποτελέσει προτεραιότητα αντιμετώπισης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης και υποσχέθηκε την ενδυνάμωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στα «περίεργα» funds που τοποθετούνται στη ναυτιλία και περιορίζουν τις ανταγωνιστικές δυνατότητες των παραδοσιακών πλοιοκτητών και τόνισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει να παρέμβει στο ζήτημα αυτό.



ΠΟΕΔΗΝ: Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου




Σήμα κινδύνου για το σύστημα υγεία εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πια σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα και ως εκ τούτου, και καταγγέλλουν ότι η νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ "μεταφέρει εικονική πραγματικότητα" και "αποδίδει ευθύνες στους πάντες εκτός των ίδιων που ακολουθούν κατά γράμμα τις πολιτικές του μνημονίου 3".

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτουν ότι τα οικονομικά στοιχεία του συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι το 2014, τα νοσοκομεία πήραν κρατική χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ και 800 εκατ. για πληρωμή ληξιπρόθεσμων.

Το 2015 προέβλεπε 1,5 δισ. χρηματοδότηση, απ΄ την οποία εκταμιεύθηκε το 1,1 δισ. ευρώ, όμως 180 εκ. ευρώ δεν απορροφήθηκαν και επέστρεψαν στην Τράπεζα Ελλάδος. Στους προμηθευτές δε, οφείλονται πάνω από 2 δισ. για τα οποία δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ.

Φέτος, προβλέπεται χρηματοδότηση 1,15 δισ. ευρώ, χωρίς πρόβλεψη για ληξιπρόθεσμα, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι μειωμένοι κατά 20% πλην των φαρμάκων, λόγω της χορήγησης ακριβών φαρμάκων μόνο μέσω νοσοκομείων. Ο ΕΟΠΥΥ επιχορηγείται όπως πέρυσι με 525 εκατ. ευρώ, επιχορήγηση υπολειπόμενη κατά 500 εκ. ευρώ, αφού ο ιδρυτικός νόμος προβλέπει επιχορήγηση 0,6% του ΑΕΠ. Τα βιβλιάρια ασθενείας παρέχουν υπηρεσίες υγείας με μικρή έκπτωση, ανεβάζοντας την ιδιωτική δαπάνη στο 4% του ΑΕΠ και τη δημόσια στο 5%, όταν στην Ε.Ε. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 1% και 7,5%. Τα νοσοκομεία στην Ε.Ε. επιχορηγούνται με 2,9% του ΑΕΠ, έναντι κάτω από 1,5% στη χώρα μας. Και το 40% των πρωτοβάθμιων μονάδων έχει καταργηθεί.

Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ ότι η "διαχείριση μόνο της υφιστάμενης κατάστασης. Απολύθηκαν 500 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ που υπηρετούσαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να προσληφθούν άλλοι «παιδιά της κυβέρνησης». Κλείνουν οι κλίνες των ΜΕΘ η μία μετά την άλλη. 200 κλίνες ΜΕΘ ανεπτυγμένες έτοιμες για λειτουργία, είναι κλειστές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 50 Ασθενείς που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι καθημερινά στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ. Όποιος έχει περισσότερη τύχη σώζεται".



Πηγή : iatropedia.gr


Οι Ολλανδοί αγόρασαν το Μανχάταν από τους Ινδιάνους, αλλά οι Βρετανοί ονόμασαν την περιοχή Ν. Υόρκη



Μερικούς αιώνες πριν, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης δεν κυκλοφορούσαν μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά Ινδιάνοι. Στη θέση των τεράστιων ουρανοξυστών υπήρχε μια αχανής έκταση πρασίνου όπου οι ιθαγενείς κυνηγούσαν και ψάρευαν. Η απόδοση της λέξης Μανχάταν στη γλώσσα των ιθαγενών, ήταν «λοφώδες νησί». Όταν οι πρώτοι Ολλανδοί αποικιοκράτες, έφτασαν στις ακτές του Ατλαντικού, θεώρησαν ιδανική την περιοχή για μια καινούργια αποικία. Το 1624 ίδρυσαν στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Νέα Υόρκη, το Νέο Άμστερνταμ. Από εκεί μπορούσαν να ελέγχουν το εμπόριο και να έχουν πρόσβαση στην υπόλοιπη Αμερική μέσω του ποταμού Χάντσον, ο οποίος πήρε το όνομα του από τον βρετανό ναυτικό που τον ανακάλυψε, αρχές του 17ου αιώνα.... 

O Πίτερ Μινούιτ δίνει εμπορεύματα στους Ινδιάνους για να εγκαταλείψουν το Μανχάταν, 1626... 


Η ανάπτυξη της αποικίας ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα, όταν ο ολλανδός μεσίτης Πίτερ Μινούιτ ταξίδεψε στο Νέο Άμστερνταμ για να εμπορευθεί προϊόντα με τους γηγενείς. Ο Μινούιτ αμέσως ξεχώρισε το νησί που βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού. Από εκεί θα μπορούσαν να ελέγχουν το εμπόριο ολόκληρης της Αμερικής. Η Ολλανδική εταιρεία, Dutch West India Company, για την οποία εργαζόταν, τον όρισε κυβερνήτη και του ανέθεσε να εξαγοράσει το νησί από τους ιθαγενείς. Ο Μινούιτ δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει μια από τις πιο πετυχημένες συμφωνίες της καριέρας του. Οι Ινδιάνοι της περιοχής δεν γνώριζαν την αξία του χρήματος, ούτε την έννοια της ιδιοκτησίας. Στις 4 Μαΐου 1626 το Μανχάταν άνηκε πλέον στους Ολλανδούς. Ο Μινούιτ πρόσφερε στους ινδιάνους εμπορεύματα σημερινής αξίας 24 δολαρίων και αυτοί του παραχώρησαν το μετέπειτα οικονομικό κέντρο του κόσμου.... 

H κατάληψη του Νέου Άμστερνταμ από τους Άγγλους... 


Ωστόσο, σαράντα χρόνια αργότερα, η παρουσία των Ολλανδών άρχισε να απειλείται από τους Άγγλους. Στις 27 Αυγούστου 1664 τέσσερις φρεγάτες των Βρετανών κατέπλευσαν στο λιμάνι του Νέου Άμστερνταμ και απαίτησαν την παράδοση της πόλης. Μάλλον ούτε οι Ολλανδοί εκτίμησαν ιδιαίτερα την αξία του νησιού, καθώς τελικά το παραχώρησαν στους Άγγλους, ανταλλάζοντάς το με το νησί Ραν. Το 1665 οι Άγγλοι μετονόμασαν την ολλανδική αποικία σε Νέα Υόρκη από τον αδερφό του Βασιλιά Καρόλου Β”, τον Δούκα της Υόρκης.




Πηγή : mixanitouxronou.gr


Οι γυναίκες παίρνουν πιο βαριά τους καβγάδες



Είναι το προαιώνιο παράπονο των ανδρών: ότι οι γυναίκες το παίρνουν πολύ κατάκαρδα όταν καβγαδίζουν. 

Τώρα, μια νέα μελέτη δείχνει πως οι άντρες έχουν δίκιο – αλλά και ότι επίσης είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους καβγάδες! Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychosocial Intervention», οι γυναίκες όντως ταράζονται περισσότερο από τους καβγάδες με τον σύντροφό τους, διότι εγείρονται εντονότερα συναισθήματα μέσα τους. 

Ωστόσο, οι άντρες είναι η αιτία των περισσότερων καβγάδων μεταξύ των ζευγαριών, διότι είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν «ισχυρά υπονομευτικά συναισθήματα», όπως οργή ή περιφρόνηση. Τα ευρήματα προέρχονται από μελέτη του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, στην Ισπανία, στην οποία συμμετείχαν 142 εθελοντές – 75 γυναίκες και 67 άντρες.

Στόχος της μελέτης ήταν να αναλυθεί το είδος των διαπροσωπικών συναισθημάτων που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες όταν έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους καβγάδες με τον/την σύντροφό τους. Οι εθελοντές εκτέθηκαν σε πέντε διαφορετικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν καβγά ανάμεσα στο ζευγάρι.

Στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος πρόσβαλλε τον άλλο ή του φερόταν με ασέβεια, οι γυναίκες ένιωθαν δυστυχισμένες, ενώ στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος γινόταν επιθετικός προς τον άλλο στη διάρκεια του καβγά, οι γυναίκες ένιωθαν μεγαλύτερη απογοήτευση απ’ ό,τι οι άντρες. Σε ένα άλλο σενάριο, στο οποίο ο ένας σύντροφος διαστρέβλωνε την πραγματικότητα προκειμένου να «βγει από πάνω», οι γυναίκες ένιωθαν θλίψη, ενώ οι άντρες μετά βίας ένιωθαν ντροπή.

Στη διάρκεια των καβγάδων, οι άντρες δήλωσαν πως ένιωθαν πιο κυριαρχικά ή ισχυρά συναισθήματα, όπως οργή, θυμό ή περιφρόνηση, ενώ οι γυναίκες ένιωθαν πιο υποτακτικά συναισθήματα, όπως ενοχές, θλίψη ή φόβο. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης πως τα συναισθήματα των γυναικών είναι πιο έντονα. Από πού μπορεί να πηγάζουν οι διαφορές αυτές; «Μάλλον από το κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο ανατρεφόμαστε και στους ρόλους που προαιώνια μαθαίνουμε ότι πρέπει να υπηρετούμε, αναλόγως με το φύλο», απαντούν οι ερευνητές.



Πηγή


ΝΔ: Η κυβέρνηση πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες




Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ με δηκτικά σχόλια, στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΝΔ για το Ασφαλιστικό. Γιατί μιλά για κατάργηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση,τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής.

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο  ΣΥΡΙΖΑ  είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας», σημειώνει.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  έφερε». 

«Η διαχείριση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ», συμπληρώνει.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει τα παραπάνω με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών.


«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η Ν.Δ. και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό.

Μπαράζ επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές του και τις διεργασίες με στόχο την ριζική αλλαγή στο εσωτερικό του κόμματος, με βασικό στόχο όμως την ενότητα στην παράταξη. Αυτό μαρτυρούν οι συνεχείς συναντήσεις με παλαιά και νέα στελέχη της ΝΔ από την επομένη της εκλογής του στην προεδρία του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Κυριακή στις 20:30, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ με δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα», στέλνει μήνυμα στην ομογένεια ζητώντας τη συμβολή των Ελλήνων της Αμερικής στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την εμπιστοσύνη του στις εθνικές αξίες και τις δυνατότητες των Ελλήνων να σώσουν τη χώρα από την εθνική παρακμή και την απαξίωση. Κάνει λόγο για «μάχη» που θα δώσει ο λαός και επισημαίνει πως σε αυτή ο ρόλος των Ομογενών είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ.

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την δήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στα δηκτικά σχόλια, σε ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία ενόχλησαν πολλούς και φόβισαν ακόμη περισσότερους. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ψέμα και λάσπη. Συνιστούμε μέτρο στους συκοφάντες  του Μεγάρου Μαξίμου».  



Πηγή


29 νεκροί στην επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων στη Μπουρκίνα Φάσο



Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση των 126 ομήρων που κρατούσαν τρεις τρομοκράτες στο ξενοδοχείο Splendid

Πολύωρη ήταν η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο (με τη συνδρομή και γάλλων κομάντο) για την απελευθέρωση των ομήρων από το ξενοδοχείο Splendid. Σύμφωνα με τις Αρχές, η επιχείρηση -η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής- ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ ανακοίνωσε ότι συνολικά 126 άνθρωποι, από τους οποίους 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν και ότι τρεις δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δράστες, δύο αφρικανοί και ένας άραβας, παρίσταναν τους ένοικους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βγήκαν σώοι είναι ο υπουργός Εργασίας Κλεμάν Σαγουαντόγκο ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης.

Δύο Ελβετοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις που διενεργήθηκαν σε ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 30 εκείνος των τραυματιών από τις επιθέσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Καμπαορέ, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα πτώματα τριών τζιχαντιστών έχουν ταυτοποιηθεί, όλοι άνδρες, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δράστες ήταν "πολύ νέοι" όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

"Αυτοί που τους είδαν εκτιμούν πως ήταν πολύ νέοι, ο μεγαλύτερος δεν πρέπει να ήταν πάνω από 26 ετών", είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έφθασαν με οχήματα που έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας του Νίγηρα.

Εξάλλου, "176 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι περισσότεροι αναχώρησαν μετά την κατάθεση που έδωσαν στην αστυνομία", διευκρίνισε ο Σιμόν Κομπαορέ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις της χώρας.

Νεκρός αμερικανός υπήκοος

Ένας Αμερικανός υπήκοος περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μαχητές της Αλ Κάιντα σε ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι με ανακοίνωση του.

Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Τζέμις Ρίντερινγκ, χωρίς όμως η γραπτή ανακοίνωση να παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τα στοιχεία του.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε πως η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εργάζονται για να παρέχουν βοήθεια σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα.



Πηγή


Εμμέσως ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει ο Χάρης Θεοχάρης




«Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο», δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης προσθέτοντας ότι «ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Ο κ. Θεοχάρης αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν το Ποτάμι δεν αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Όπως τονίζει «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά στο θέμα διαδοχής του κ. Θεοδωράκη, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα «θέμα το οποίο μπορεί να το δρομολογήσει μόνο ο ίδιος, όταν και εάν το θεωρήσει ώριμο».

Για την εκλογή Μητσοτάκη ο κ. Θεοχάρης αναφέρει η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ αφού πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ». Ωστόσο, προσθέτει έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη αφού «εάν αποφασίσει να μετακινηθεί προς το κέντρο θα πρέπει να δυσαρεστήσει ένα τμήμα του κόμματός του».

Τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι πρόκειται για τον «θλιβερό επίλογο της μεταπολίτευσης χωρίς τη δυνατότητα να στραφεί προς το κέντρο».

Ο ίδιος πάντως έγραψε στο twitter: Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.
  1. Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη,ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Το Ιράν απελευθέρωσε το δημοσιογράφο της Washington Post Ρεζαϊάν και άλλους 3 κρατουμένους



Η Τεχεράνη απελευθέρωσε "τέσσερις κρατούμενους με διπλή υπηκοότητα" μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος της Washington Post Ρεζαϊάν και ο πάστορας Αμπεντινί. Με τη σειρά τους οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απελευθέρωση 7 Ιρανών κρατούμενων

 Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν προχώρησαν για πρώτη φορά σε ανταλλαγή κρατουμένων, με την Τεχεράνη να απελευθερώνει τέσσερις Αμερικανο-ιρανούς και την Ουάσινγκτον να απονέμει χάρη σε επτά Ιρανούς, οι έξι από τους οποίους έχουν και την αμερικανική υπηκοότητα, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλοι 14 Ιρανοί είδαν τις διώξεις που τους έχουν ασκηθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη να σταματούν, διευκρίνισε αυτός ο αξιωματούχος, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν συναντώνται στη Βιένη για μια αναμενόμενη θέση σε εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

"Χάρη στον διπλωματικό δίαυλο που δημιουργήθηκε με σκοπό να επαναπατριστούν οι αμερικανοί συμπολίτες μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Ιράν αποφυλάκισε τέσσερις Αμερικανούς: τον Αμίρ Χεκματί, τον Σαΐντ Αμπεντινί, τον Τζέισον Ρεζαϊαν και τον Νοσρατολάχ Χοσραβί", δήλωσε αυτός ο αμερικανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση στα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.


Η Τεχεράνη "δεσμεύθηκε επίσης να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να προσδιοριστεί η τύχη του Ρόμπερτ Λέβινσον", ενός πρώην πράκτορα του FBI που εξαφανίστηκε στο Ιράν πριν από πολλά χρόνια.

Σε αντάλλαγμα, "δώσαμε χάρη σε επτά Ιρανούς, από τους οποίους οι έξι έχουν και τις δύο, αμερικανική και ιρανική, υπηκοότητα, που είτε είχαν καταδικαστεί είτε ανέμεναν να δικαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ακόμη ο αμερικανός αξιωματούχος.

Και "οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν επίσης όλες τις κόκκινες ειδοποιήσεις της Ιντερπόλ και απέσυραν τις διώξεις κατά 14 Ιρανών για τους οποίους εκτιμήθηκε πως τα αιτήματα έκδοσής τους δεν είχαν πιθανότητα επιτυχίας", συνέχισε.

Η Ελβετία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν διευκόλυνε τη συμφωνία αυτή, δήλωσε ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες κράτησαν έναν χρόνο.

Τέλος, ένας πέμπτος Αμερικανός, ο Μάθιου Τρέβιτικ, το όνομα και η τύχη του οποίου δεν είχαν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα γνωστά, απελευθερώθηκε επίσης από τις ιρανικές αρχές, όμως στο πλαίσιο μιας διπλωματικής διαδικασίας η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ανταλλαγή κρατουμένων, σύμφωνα με ιρανικές και αμερικανικές πηγές.

Ο Τζέισον Ρεζαϊάν, τοπικός ανταποκριτής της Washington Post, είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014. Κατηγορούμενος για "κατασκοπεία", καταδικάστηκε στα τέλη του 2015 σε ποινή φυλάκισης η διάρκεια της οποίας δεν ανακοινώθηκε ποτέ δημόσια.

Εργαζόταν για την Washington Post ήδη για δύο χρόνια όταν συνελήφθη. Κατηγορήθηκε για "κατασκοπεία" και "συνεργασία με εχθρικές κυβερνήσεις".

Η Washington Post χαιρέτισε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της από την Τεχεράνη.
"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι ακούγοντας πως ο Τζέισον Ρεζαϊάν απελευθερώθηκε. Μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε πως ο Τζέισον εγκατέλειψε το Ιράν με ασφάλεια, θα έχουμε περισσότερα να πούμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εφημερίδα.

Ο πάστορας Σαΐντ Αμπεντινί είχε συλληφθεί το 2012, ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Αμίρ Χεκματί κρατείτο από το 2011 και ο τέταρτος Ιρανο-αμερικανός που απελευθερώθηκε είναι ο Νοσρατολάχ Χοσραβί, το όνομα του οποίου εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι επτά Ιρανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι: Ναντάρ Μοντανιού, Μπαχράμ Μεκανίκ, Χοσρό Αφγκαχί, Αράς Γκαχρεμάν, Τουράτζ Φαριντί, Νίμα Γκολεστάνεχ και Άλι Σαμπουνσί.
Διώκονταν ή έχουν καταδικαστεί για την πώληση στο Ιράν βιομηχανικού εξοπλισμού παραβιάζοντας τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.




Πηγή: ΑΠΕ, news247




Συνελήφθη γιατί πούλησε σκύλο χωρίς άδεια



Έναντι 230 ευρώ προσππάθησε να πουλήσει 44χρονη σκύλο σε αστυνομικό χωρίς όμως να κατέχει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Ειδικότερα, σε χωριό του δήμου Αλεξανδρούπολης, αστυνομικός παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής μετά από πληροφορίες για τη δράση της 44χρονης, την οποία και συνέλαβε με την ολοκλήρωση της πώλησης για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Στρατηγικοί κακοπληρωτές» το 20% των κόκκινων δανείων



Ποσό 20 δισ. ευρώ, σε σύνολο «κόκκινων» δανείων ύψους 100 δισ. ευρώ που βαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών, αφορά «στρατηγικούς κακοπληρωτές», σύμφωνα με εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα. Αφορά δηλαδή άτομα που, ενώ είναι σε θέση, δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επιδιώκοντας να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση. Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ένα 20% των «κόκκινων» δανείων τόσο στα στεγαστικά όσο και στα επιχειρηματικά αφορά δανειολήπτες που, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν πληρώνουν.

Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόσκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οι τράπεζες αλλά ευρύτερα η εγχώρια οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ευρώπη ανέρχονται συνολικά στα 900 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 δισ. ευρώ βαραίνουν την Ελλάδα και τις εγχώριες τράπεζες. Ετσι, αν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια και ειδικά οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τότε οι τράπεζες μπορεί να αποκτήσουν μια πηγή ανέλπιστων εσόδων για τα επόμενα χρόνια.



Το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών» έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψιν και είναι χαρακτηριστικό ότι η ΤτΕ στην ενδιάμεση έκθεσή της τόνιζε ότι «η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις σε αποφάσεις που στην ουσία προστατεύουν δανειολήπτες οι οποίοι δεν βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους». Με άλλα λόγια, η πολυνομία και η γενικότερη αναποτελεσματικότητα του νομικού συστήματος στη χώρας μας ενθαρρύνουν πολλούς δανειολήπτες να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών, περίπου το 40% των ατόμων που έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος εξασφαλίζει προστασία στους δανειολήπτες, όχι απλά είναι σε θέση να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες αλλά διατηρούν πολύ υψηλές καταθέσεις.



Η εικόνα σήμερα, σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι εξαιρετικά αρνητική. Από τα περίπου 204,5 δισ. ευρώ που είναι τα υπόλοιπα δανείων προς επιχειρήσεις (96,5 δισ.), ελεύθερους επαγγελματίες (13,5 δισ. ευρώ) και νοικοκυριά (94,5 δισ. ευρώ), περισσότερα από τα μισά είτε βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση είτε βρίσκονται ένα βήμα πριν τεθούν σε καθεστώς αθέτησης. Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι χωρίς την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσει να συμβάλει ενεργά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η εξέλιξη των «κόκκινων» δανείων είναι εκρηκτική και αποτυπώνει χαρακτηριστικά την κατάρρευση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Από το επίπεδο του 4,5% που ήταν στο τέλος του 2007, διπλασιάστηκαν στο 9% τον Ιούνιο του 2010, ξεπέρασαν το 18% τον Μάρτιο του 2012 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεπέρασαν και το επίπεδο του 30% και σήμερα, μαζί με τα δάνεια που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε καθυστέρηση, φτάνουν το 50%. Ετσι από το επίπεδο των 10 δισ. ευρώ που διαμορφώνονταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τέλος του 2007, σήμερα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.


Βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας


Κατά περίπου 18 δισ. ευρώ έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, ELA. Σήμερα το όριο ρευστότητας, όπως καθορίζεται από την ΕΚΤ, διαμορφώνεται στα 72 δισ. ευρώ από περίπου 90 δισ. ευρώ που είχε φτάσει το περασμένο καλοκαίρι κατά την κορύφωση της κρίσης, που έφερε τη χώρα αντιμέτωπη με το φάσμα εκδίωξής της από την Ε.Ε. Η βελτίωση είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης, της γενικότερης βελτίωσης των συνθηκών στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και φυσικά των κεφαλαιακών περιορισμών που «κρατούν» τις καταθέσεις υποχρεωτικά στο τραπεζικό σύστημα. Στελέχη της ΤτΕ επισημαίνουν ότι η μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την υποχώρηση της αβεβαιότητας τους τελευταίους μήνες.




Κέρδος online   


Γιατί ανεξάρτητοι παραγωγοί ζητούν την καθαίρεση Μπαλτά



«Με την πολιτική σας λοιπόν καταδικάζεται η παραγωγικότητα και ενοχοποιείται»

Την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και του επιτελείου του, αξιώνουν με ανοιχτή επιστολή τους οι ανεξάρτητοι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων (ΣΑΠΟΕ).

Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Πολιτισμού και σε σκληρούς τόνους, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί κινηματογράφου και τηλεόρασης του προσάπτουν μεταξύ άλλων ότι «το 50% του προϋπολογισμού μιας ταινίας πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Με την πολιτική σας λοιπόν καταδικάζεται η παραγωγικότητα και ενοχοποιείται».

Επίσης, ότι «δεν σας απασχόλησε να εφαρμόσετε το νόμο για την απόδοση του 1,5% από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την επένδυσή του σε κινηματογραφικές ταινίες, ούτε πως θ' αντικαταστήσετε τα 8.000.000 ευρώ περίπου, αυτό το πενιχρό ποσό που αντιστοιχούσε στον ειδικό φόρο επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων και πήγαινε κάθε χρόνο στην "αυτοανάπτυξη" της κινηματογραφίας, με αντίστοιχο, απόλυτα αντικειμενικό σύστημα όπως αυτό που καταργήσατε, χωρίς να παρεμβαίνουν πρόσωπα διοίκησης και συμβούλια».

«Με την πολιτική σας αυτοτροφοδοτείτε την ανθρωπιστική κρίση, η οποία για εσάς μάλλον έχει φιλοσοφική διάσταση, ενώ για εμάς είναι η πραγματικότητα» αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων.



Πηγή : newsbeast.gr


Διαμαντοπούλου: "Πρόσκληση για τσάι" ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία



"Θετική εξέλιξη" η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, υποστηρίζει η πρώην υπουργός

Στην ανάγκη ίδρυσης από μηδενικής βάσεως ενός χώρου ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, που θα απαντά στα μεγάλα ζητήματα της δημοκρατίας και της παραγωγής και θα ενώνει τις διάσπαρτες δυνάμεις του κέντρου, αναφέρεται σε συνέντευξή της στην “Εφημερίδα των Συντακτών” η Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, τονίζει ότι η διαχωριστική γραμμή στην πολιτική βρίσκεται ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις “που οργανώνουν το κράτος, την οικονομία, την παραγωγή και το κράτος δικαίου”.

Για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για “θετική εξέλιξη” και εκτιμά ότι “μία συνεπής πορεία του προς το Κέντρο, με μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει όλα τα κόμματα, μη εξαιρουμένων και των κομμάτων της κυβέρνησης”.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση “οφείλουν να συμφωνήσουν σε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα εστιάζει στο συμφέρον των εργαζομένων και της νέας γενιάς”, ωστόσο εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα υπερψηφιστεί, καθώς “οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν τα κόμματά τους στην εξουσία ανεξαρτήτως επιλογών”. 

Επίσης, αναφέρει ότι μια οικουμενική κυβέρνηση θα είχε νόημα “εάν υπήρχε μια διευρυμένη συμφωνία, πέρα από το Μνημόνιο, που θα οδηγούσε σε ένα εθνικό σχέδιο τριετίας, με στόχο την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, επεξεργασμένο από κοινού από τα κομματικά επιτελεία, σε μια λογική 'υπέρ πάντων η πατρίς”.

Τέλος, για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, η πρώην υπουργός σχολιάζει ότι εξελίσσεται σε “πρόσκληση για τσάι στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ”, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει κάποια πρόταση τη στιγμή που κατατίθενται νομοσχέδια και περνούν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σαρωτικών αλλαγών, εκτός διαλόγου.

Επίσης, αναφέρει ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μέχρι σήμερα έχει καταργήσει επιμέρους άρθρα σε μεταρρυθμιστικούς νόμους, που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, “με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο”.



Πηγή : news.gr


Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Καθαρή πρωτιά με το «καλημέρα» Κυριάκου - Χάνει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προοιωνίζεται η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταβυθίζεται, χάνοντας σχεδόν τους μισούς από τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης, η οποία εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ύψη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου) δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατισταιών μονάδων, που επιτυγχάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.


Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής


Ο ράπερ γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βόλεψε το σόι του



Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ο διορισμός της μητέρας του στο Υπουργείο Υγείας και του αδελφού του στο Μαξίμου.

Νέο κρούσμα προσλήψεων συγγενών στο δημόσιο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής, ο ράπερ Γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος δεν είναι ο μόνος από την οικογένειά του που διορίστηκε στο δημόσιο.

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε ο διορισμός της μητέρας του στο Υπουργείο Υγείας και του αδελφού του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αδελφός του Ιάσονα λέγεται Ορέστης Σχινάς Παπαδόπουλος και διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου 2015. Δηλαδή, μια εβδομάδα μετά την ανάδειξη του αδελφού του ως νέου γραμματέα του κόμματος.

Η μητέρα του λέγεται Ξανθή Παπαδοπούλου και είναι δικηγόρος, μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι διορισμένη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Ο πατέρας του, κ. Στάθης Σχινάς είναι οικονομικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι και μία φίλη του γραμματέα του κόμματος, η 25χρονη Χρύσα Πάντου, διορίστηκε και εκείνη ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου εργάζεται η μητέρα του, ενώ πλέον είναι διορισμένη στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η κ. Πάντου έχει σπουδάσει νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.



Πηγή : thetoc.gr