Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι υποψήφιοι Ν.Δ. ψάχνουν ημερομηνία συνδιάσκεψης



Αντί να είναι όλοι στα κάγκελα και να έχουν φέρει την Ελλάδα ανάποδα για τα όσα συμβαίνουν και ακούγονται ψάχνονται για ημερομηνίες αντί να κάνουν αντιπολίτευση, αφήνοντας έτσι τον λαό στο έλεος του ΣΥΡΙΖΑ και των όσων ακούγονται και γίνονται.

Και αυτοί τον χαβά τους σύμφωνα με το in.gr

Δεν θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν κομματική συνδιάσκεψη της ΝΔ για να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, πριν από την εκλογή της 22 Νοεμβρίου.

Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε την διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «δεν διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από την στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα εφόσον το επιθυμεί να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ Θ. Αμπατζόγλου με δήλωσή του υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, πρόταση, σημείωσε, που με καθυστέρηση αποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για την 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

«Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου, με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ.






Πλακιωτάκης: Σε κρίση πανικού ο Τσίπρας και το περιβάλλον του



«Κρίση πανικού στον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του, αποκαλύπτει η εμφάνιση δύο υπουργών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο γραμματέας ΚΟ της ΝΔ είπε ότι οι δύο υπουργοί αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, προσπαθούν να μπλέξουν στη διαδικασία και να εκτρέψουν την έρευνα.

«Ουσιαστικά επιχειρούν θρασύτατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αναπτύσσουν απόπειρα εκφοβισμού όσων γνωρίζουν την αλήθεια. Λειτουργούν τραγελαφικά, αλλά και ενοχικά», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα, σε μια δημοκρατική χώρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες "πολιτικούς κρατούμενους".

«Το συμπέρασμα είναι ένα: Σάπιο το "βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ"», συμπλήρωσε ο γραμματέας ΚΟ της ΝΔ.


Πηγή : ethnos.gr


Στην Ασφάλεια δύο απ' τους δράστες του ξυλοδαρμού Κουμουτσάκου



Παρέλαβαν την κλήση για να καταθέσουν ανωμοτί και αφέθησαν ελεύθεροι! - Πρόκειται για έναν 23χρονο που χτυπούσε και κλωτσούσε τον βουλευτή της ΝΔ και την 23χρονη κοπέλα που έσκισε το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου

Έξι μέρες μετά τον αδιανόητο ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από τη Βουλή, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέλους προσήγαγαν δύο από τους δράστες της επίθεσης.

Πρόκειται για το νεαρό που «συνέδραμε» τον τραμπούκο με το τζόκεϊ που γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο 23χρονος χτυπούσε και κλωτσούσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο. Εντοπίστηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Δάφνης και προσήχθη στην Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το μπουφάν που φορούσε ως πειστήριο, πήρε την κλήση για ανωμοτί κατάθεση και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταβεί με τον δικηγόρο του στην Ασφάλεια για να καταθέσει.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και την 23χρονη κοπέλα, η οποία φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο ήταν εκείνη που έσκισε το σακάκι του βουλευτή της ΝΔ.



Και η νεαρή μετέβη στην Ασφάλεια, παρέλαβε την κλήση και τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ανωμοτί.

Ο 23χρονος είναι φίλος του νεαρού με το τζόκεϊ ο οποίος χτύπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο με γροθιά στο πρόσωπο. Ο νταής που γρονθοκόπησε τον κ. Κουμουτσάκο παραμένει άφαντος.

30 βουλευτές ρωτούν: Γιατί οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη;

Τριάντα βουλευτές της ΝΔ με γραπτή ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση στο ζήτημα της ταυτοποίησης και της σύλληψης των δραστών της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από την Βουλή.

Μεταξύ άλλων τονίζουν πως κυβέρνηση και Υπουργείο προσεγγίζουν με αμηχανία το ζήτημα και καλούν την κυβέρνηση «να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας».


Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης των 30 βουλευτών προς τον κ. Κουρουμπλή: 

«Κύριε Υπουργέ, 
Έχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Προκαλούν εντύπωση: η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ  δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν  το σοβαρό αυτό γεγονός η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς.

Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία.
Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση  και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας.

Κατόπιν των ανωτέρω  και δεδομένου ότι

Α) ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός  επανειλημμένα δημοσίως προανήγγειλε συλλήψεις που όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα 

Β) όταν η Πολιτεία  είναι αναποτελεσματική ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται  η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1) Που αποδίδει την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;

2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος; 

3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;».

Δείτε ποιοι βουλευτές υπογράφουν την ερώτηση: 

1. Μάνος Κόνσολας    Βουλευτής Δωδεκανήσου
2. Στύλιος Γιώργος    Βουλευτής Άρτας
3. Καραμανλής Κώστας    Βουλευτής Σερρών
4. Βούλτεψη Σοφία    Βουλευτής Β΄ Αθηνών
5. Βεσυρόπουλος Απόστολος    Βουλευτής Ημαθίας
6. Καράογλου Θεόδωρος    Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
7. Αραμπατζή Φωτεινή    Βουλευτής Σερρών
8. Κακλαμάνης Νικήτας    Α΄ Αθηνών
9. Ανδριανός Γιάννης    Βουλευτής Αργολίδος
10. Μπούρας Αθανάσιος    Βουλευτής Αττικής
11. Αντωνιάδης Ιωάννης     Βουλευτής Φλώρινας
12. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ    Βουλευτής Β΄ Αθηνών
13. Σταμάτης Δημήτρης    Βουλευτής Επικρατείας
14. Μπουκώρος Χρήστος    Βουλευτής Μαγνησίας
15. Κεραμέως Νίκη    Βουλευτής Επικρατείας
16. Κουκοδήμος Κων/νος    Βουλευτής Πιερίας
17. Βλάχος Γιώργος    Βουλευτής Αττικής
18. Αναστασιάδης Σάββας    Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
19. Γιακουμάτος Γεράσιμος    Βουλευτής Β΄ Αθηνών
20. Τασούλας Κων/νος    Βουλευτής Ιωαννίνων
21. Δημοσχάκης Αναστάσιος    Βουλευτής Ν. Έβρου
22. Καλαφάτης Σταύρος    Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
23. Καββαδάς Αθανάσιος    Βουλευτής Λευκάδος
24. Γεωργιάδης Σπυρίδων- Άδωνης    Βουλευτής Β΄ Αθηνών
25. Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος    Βουλευτής Β΄ Αθηνών
26. Κεδίκογλου Σίμος    Βουλευτής Εύβοιας
27. Δήμας Χρίστος    Βουλευτής Κορινθίας
28. Κατσανιώτης Ανδρέας    Βουλευτής Αχαΐας
29. Παναγιωτόπουλος Νίκος    Βουλευτής Καβάλας
30. Βρούτσης Γιάννης    Βουλευτής Κυκλάδων


Πηγή : protothema.gr


Και άλλη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί του τρομοκράτες πολιτικούς κρατούμενους



Για πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα έκανε λόγο η Ελ. Σταματάκη στον Αθήνα 9.84

Για πολιτικούς κρατούμενους έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, αναφορικά με τις συνομιλίες που είχε ο Πάνος Λάμπρου με φυλακισμένους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «ο κ. Λάμπρου συνομιλούσε με όσους εμπλέκονται με το σύστημα των φυλακών και με την αστυνομία και με τους φύλακες και με τους φυλακισμένους και με άνδρες και με γυναίκες και με ποινικούς και με πολιτικούς».

Newsroom Αθήνα 9.84


Αντί να καταδικάζουν καλύπτουν ασύστολα τα στελέχη τους



Γιάννης Αθανασίου

Και τι δεν ακούμε  αυτές τις ημέρες και το πρόβλημα μας δεν είναι πώς διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες αλλά τι είναι αυτά που ακούγονται μέσα σε αυτές και εάν αληθεύουν :

Πλήρης κάλυψη της Γεροβασίλη στον Λάμπρου: Έχει δώσει αγώνα για τους κρατούμενους

Μανιός (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Φαντασιώσεις οι καταγγελίες Πανούση

Και αναρωτιόμαστε τι γίνεται ρε παιδιά; Τι προστασία είναι αυτή σε τρομοκρατοποινικές διαμεσολαβιτικές τάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;

Πλήρη κάλυψη  λοιπόν από την κυρία Γεροβασίλη στις κινήσεις και τις συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου παρείχε η κυβέρνηση, δια μέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, το πρωί της Τετάρτης.

Η  κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του διαλόγου που έχει δει το φως της δημοσιότητας και επίσης κατηγορηματικά επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια». «Ο κύριος Λάμπρου ήταν συνεργάτης του υπουργείου, δεν είναι σήμερα, αλλά θα μπορούσε και να είναι ενδεχομένως σήμερα και δεν έχει καμία σημασία στην συζήτηση που κάνουμε», πρόσθεσε.

Εάν αποδειχτούν ότι δεν υπήρξαν οι συνομιλίες καλά τα λες αλλά έλα όμως που δεν είναι τυχαίες οι συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια του Πανούση και της εισαγγελίας και έτσι εκτίθεσαι και ο πολίτης νομίζει ότι προσπαθείς να καλύψει σχέσεις τρομοκρατών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθεια  επίσης να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις Πανούση από ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για τον πρώην υπουργό, αποδίδει τις καταγγελίες του σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Όλη αυτή η προσπάθεια μόνο σαν συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων μπορεί να θεωρηθεί και καλό θα ήταν να υπάρξει μια καταδίκη εάν και εφόσον ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες για τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετικών ευεργετημάτων υπέρ ποινικών και τρομοκρατών.

Έλεος ποια το προφανές εδώ και 5 ημέρες δεν έχει γίνει ούτε από τον πρωθυπουργό ούτε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιά αναφορά που να καταδικάζει τέτοια φαινόμενα διαπλοκής και ο κόσμος αναρωτιέται τι προσπαθούν να κρύψουν και ποιόν να καλύψουν.


Έπιασαν τον Γεωργιανό δολοφόνο του “εστιάτορα των εφοπλιστών” στην Ύδρα που είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παπαγεωργόπουλου




Συνελήφθη απο την ΕΛ.ΑΣ. ο δολοφόνος του εστιάτορα στην Ύδρα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κακοποιός Γεωργιανός μαζί με ορισμένους από τους συνεργούς του είχε αποφυλακιστεί μετά τις ευνοϊκές διατάξεις που είχε περάσει ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Παπαγεωργόπουλος για την αποφυλάκιση ποινικών.

Διαβάζουμε στο newsit.gr

Στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών έπεσε ο αδίστακτος κακοποιός από τη Γεωργία που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της αδίστακτης συμμορίας που εισέβαλε στο σπίτι του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι ο αδίστακτος κακοποιός αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει διαφύγει σ το εξωτερικό έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Ο δολοφόνος μαζί με τους συνεργούς του είχαν εισβάλει στο σπίτι του Μανώλη Οικονόμου στην ύδρα, τον είχαν δέσει και τον είχαν φιμώσει μαζί με τη σύζυγό του και στη συνέχεια τους βασάνισαν. Ο άτυχος εστιάτορας έχασε τη ζωή του, η σύζυγός του επέζησε. Οι δράστες άρπαξαν 47.000 ευρώ και κοσμήματα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Τα είχε καταφέρει μονάχα ο εγκέφαλος ο οποίος πρόλαβε να φύγει με θαλάσσιο ταξί από το νησί, οι συνεργοί του που είχαν εμφανιστεί στον άτυχο εστιάτορα ως πελάτες στο κατάστημά του, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στη μία το μεσημέρι από τον διοικητή της Ασφάλειας Ταξίαρχο Χρίστο Παπαζαφείρη.




Πηγές από την αστυνομία υποστήριξαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των επτά Γεωργιανών έχουν βρεθεί ήδη σε ροζ κουτί κρέμας που βρίσκονταν μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και σε πρεβάζι παραθύρου.

Ανέφεραν επίσης ότι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα και από άλλον ένα Γεωργιανό, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να ταυτοποιήσουν, ενώ αναμένονται και αναλύσεις DNA.




Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι οι επτά συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και ο κάθε ένας από αυτούς εμπλεκόμενους είχε διακριτούς ρόλους. Επίσης στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Αυστηρότερα κριτήρια και στην απλή ρύθμιση της εφορίας ζητούν οι θεσμοί



Αυστηρότερα κριτήρια για την υπαγωγή νέων οφειλετών του Δημοσίου στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων διαπραγματεύεται τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τους δανειστές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέες επαχθείς τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως η άμεση απώλεια της ρύθμισης σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής νέου χρέους έστω και για μία μέρα.

Ταυτόχρονα, στην ατζέντα των συζητήσεων για τις τροποποιήσεις στο καθεστώς των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο έχει ενταχθεί και η παροχή της δυνατότητας σε όλους τους οφειλέτες να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet, αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης, προκειμένου να μπορούν να ρυθμίζουν σε 12 μηνιαίες δόσεις χρέη προς το Δημόσιο που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμα, με απλούστερη διαδικασία που δεν θα απαιτεί πλέον την υποχρεωτική προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στην «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων, που συζητά η ελληνική πλευρά με τους δανειστές, προβλέπουν:

1) Τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για την ένταξη των οφειλετών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Σήμερα για να υπαχθεί ένας φορολογούμενος στην πάγια ρύθμιση το ηλεκτρονικό σύστημα ζητάει μόνο την υποβολή μιας υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρονικά, στην οποία ο υπόχρεος καταγράφει το διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημά του και τις μηνιαίες δαπάνες του (στο περίπου).

Τα στοιχεία αυτά δεν ελέγχονται με αποτέλεσμα να εντάσσονται στη ρύθμιση φορολογούμενοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλούν στην ώρα τους τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να καθιερωθούν αυστηρότερα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση που θα διευκολύνουν μόνο τους φορολογούμενους - οφειλέτες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

2) Να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεις βεβαιωμένων οφειλών οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Σήμερα, η ρύθμιση των 12 δόσεων γίνεται ηλεκτρονικά μόνο εφόσον τουλάχιστον μία δόση τρέχουσας οφειλής καταστεί ληξιπρόθεσμη. Αντίθετα, βεβαιωμένες οφειλές, οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μπορούν να ρυθμιστούν σε δώδεκα δόσεις μόνο στην εφορία του υπόχρεου, σύμφωνα με το νόμο 4174/2012.

Η κύρια προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποφευχθεί η καθιέρωση νέων επαχθέστερων όρων απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, πέραν της απόφασής της να αποδεχτεί συζήτηση για αυστηρότερους όρους υπαγωγής οφειλετών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, η ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην άποψή της ότι δεν πρέπει να χάνεται άμεσα η ρύθμιση των 100 δόσεων από την πρώτη μέρα που καθίσταται ληξιπρόθεσμη μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί η ήδη ψηφισθείσα διάταξη που προβλέπει απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων μόνο σε περίπτωση που, μετά την πάροδο 30 ημερών από την κοινοποίηση ειδοποιητηρίου για την τακτοποίηση της νέας ληξιπρόθεσμης οφειλής, ο φορολογούμενος δεν συμμορφωθεί και εξακολουθήσει να αφήνει ατακτοποίητη τη νέα οφειλή.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην εμμείνουν οι δανειστές στις πιέσεις τους για άμεση απώλεια των 100 δόσεων σε περίπτωση νέας οφειλής, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει προτείνει ως εναλλακτική λύση να μειωθεί το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 20 ημέρες τον Ιούνιο του 2016 και σε 10 ημέρες από την 1η-1-2017.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Πρώην και νυν Υπουργοί, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ποινικοί και τρομοκράτες μαλλιά κουβάρια




Περιπλέκεται το κουβάρι της απόδοσης ευθυνών και τον καταμερισμό των ποινικών κολάσιμων πράξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αντιπίθεση της κυβέρνησης.

Διαβάζουμε στο vima.gr

Την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέπτεται το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου και τον Δημ. Τζανακόπουλο, υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι κ. Παρασκευόπουλος, Καλογήρου και Τζανακόπουλος επισκέπτονται την κ. Κουτζαμάνη με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση Πανούση.

Μηνυτήρια αναφορά για υπεξαγωγή εγγράφων ενδέχεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες ώρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το περιεχόμενό της αναμένεται να αφορά κυρίως  τον τρόπο που διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ να διαπιστωθεί αν όσα μεταδόθηκαν ήταν πραγματικά και κυρίως να εντοπιστεί ποιος περιέφερε στα κανάλια τους επίμαχους διάλογους συνομιλιών  από τις φυλακές με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γ. Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γ. Πανούσης αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.

Είπε, μάλιστα, ότι έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλές αλλά τις έχει αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο τις αντιμετώπισε ο Γιάννης Πανούσης.

Για τις καταγγελίες του Γ. Πανούση, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι ήσυχος από τη στιγμή που του θέματος επιλήφθηκε πλέον η Δικαιοσύνη και η κορυφαία εισαγγελέας και πρόσθεσε πως πλέον θα φανεί τι υπάρχει και τι όχι.


Παπαδάκου Γιάννα


Σε τι χώρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Νονοί και τρομοκράτες κάνουν κουμάντο στο κράτος;




Κώστας Βουκελάτος

Σε μια σοβαρή χώρα και μόνο με τις καταγγελίες χωρίς τις αποδείξεις θα είχε πέσει η κυβέρνηση και θα είχαν οδηγηθεί με χειροπέδες στις φυλακές τα εμπλεκόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες αυτά που ακούγονται είναι τρομερά και φοβερά και έχουν φέρει την ανασφάλεια στους πολίτες οι οποίοι αναρωτιούνται ποιοι κυβερνούν αυτή την χώρα;

Σε τι χώρα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;

Δεν είναι μόνο οι αποδεδειγμένες και ομολογημένες επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρομοκράτες έχουμε και τις απειλές και από σκληρούς ποινικούς κρατουμένους με κίνδυνο της ζωής υπουργών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις καταγραφές που έκανε ο «κοριός» της ΕΥΠ και αναφέρονται απο τα ΜΜΕ, νονός της νύχτας εμφανίζεται να λέει για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Θα του λιώσω το κεφάλι».

Γιατί; Γιατί καθυστερούν να περάσουν όλες οι διατάξεις που θα διευκολύνουν τις αποφυλακίσεις και άλλων σκληρών κακοποιών και θα κάνουν καλύτερες τις συνθήκες κράτησης τους και το εμπόδιο είναι ο Πανούσης σύμφωνα μα αυτά που τους μετέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους σοκαριστικούς διαλόγους που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ φαίνεται καθαρά η προσπάθεια των τρομοκρατών να επηρεάσουν και να περάσουν τους νόμους που θέλουν αυτοί.

Είναι τρομερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ώστε να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας της χώρας και μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων για να αποφυλακίζονται εύκολα σκληροί κακοποιοί.

Από το περιεχόμενο του σοκαριστικού διαλόγου, που ακολουθεί, καταδεικνύεται η προσπάθεια επηρεασμού του κυβερνητικού έργου και τους διαλόγους έχουν παρουσιάσει το mega και άλλα ειδησιογραφικά δελτία και site και εάν δεν ίσχυαν πιστεύω δεν θα αναφέρονταν αλλά αυτά φερούν την ευθύνη της αποκάλυψης:

«Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε ακόμα

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του είχαμε βάλει βόμβα.

(Και σε άλλη κουβέντα, αναφέρει το ίδιο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης:)

Μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε. Τι ήταν αυτό που κάνατε; Ήταν αυτό που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε»

Το τελευταίο τα λέει όλα "Ήταν αυτό που είχαμε πει;" Δηλαδή τα λέγανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρομοκράτες και τα κανόνιζαν μεταξύ τους σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας προσπαθώντας να ευνοήσουν τρομοκράτες και σκληρούς κακοποιούς νονούς της νύχτας.

Το χειρότερο είναι ότι 5 ημέρες τώρα που έσκασαν αυτές οι καταγγελίες κανένα κυβερνητικό στέλεχος μαζί τον Τσίπρα δεν έχει βγει και δεν έχει καταδικάσει τέτοιου είδους επαφές και δεν έχει μπει στην διαδικασία να ζητήσει την παραίτηση για αρχή του υπουργού δικαιοσύνης ο οποίος νομοθετούσε όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής κατόπιν εντολών τρομοκρατών και όχι για την προστασία και την δημόσια ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ φοβάμαι πολύ για το μέλλον της χώρας μου και των παιδιών μου.


Τέλος εποχής: Χωρίς το εθνόσημο πλέον οι στολές των αξιωματικών



Η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα τις αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο

Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου καταργούνται: Πρώτον, το διακριτικό σήμα που είχαν όσοι υπηρετούσαν στο επιτελικό γραφείο του Αρχηγού καθώς και άλλα αντίστοιχα για όσους υπηρετούσαν σε συγκεκριμένους κλάδους του Επιτελείου. Δεύτερον, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή το εθνόσημο, με τη λέξη «Ελλάς», το οποίο καταργείται από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή και είχε καθιερωθεί προ ετών με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».

Η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα τις αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο. Τρίτον, οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών θα φέρουν μόνο ένα διακριτικό που θα παραπέμπει στην σειρά προτεραιότητας τους.


Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη η απόφαση αιτιολογείται ως προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».

Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή δεν περιλαμβάνει άλλου τύπου αλλαγές στις στολές των αξιωματικών. Υπενθυμίζεται ότι η προ ημερών δήλωση του Πάνου Καμμένου για την προσθήκη εικόνων αγίων στις στολές των στρατιωτικών είχε προκαλέσει αντιδράσεις.



Πηγή: skai.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ανάβω στίχους για να ξορκίσω το κακό στη χώρα .
Με την ελπίδα μιας στιγμής μας χρέωσαν το μέλλον !
Γ.Ρίτσος .

Όλοι λίγο πολύ αγαπημένοι μου μεγαλώσαμε με τις ατάκες απο τους παπούδες μας , όταν κάναμε τα νάζια μας για κάποιο φαγητό :
<< Αχ δεν έχετε ζήσει πόλεμο ! Δεν έχετε ζήσει κατοχή ! Δεν έχετε ζήσει πείνα !
Εντάξει λοιπόν ζούμε ένα στα τρια ! Σούπερ !
Οι δανειστές μας επιμένουν στα βάναυσα μέτρα ! Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ..κάτι για τα κόκκινα δάνεια . Υπάρχει αισιοδοξία  ότι θα γίνει συμφωνία γιατί έχουμε και το βάρος των μεταναστών ...

Τα γεγονότα που στιγμάτισαν την εβδομάδα που πέρασε ήταν για γέλια και για πολλά κλάματα !
Αυτό που κυριάρχησε και κυριαρχεί ήταν η δήλωση του Υ.Παιδείας Ν.Φύλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των ποντίων !  Κ . Ν. Φύλη όποιος έχει θεσμικό ρόλο δεν λέει ποτέ την προσωπική του γνώμη την κρατάει για τον εαυτό του . Δεν πήγατε καλεσμένος στον Ν.Χατζηνικολάου σαν δημοσιογράφος αλλά σαν Υ.Παιδείας . Στις δηλώσεις του οι τούρκικες εφημερίδες πανηγύριζαν. Αποκάλεσαν τον Ν.Φύλη γενναίο πολιτικό που παράδέχθηκε ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των ποντίων ! Μπράβο  Κ.Υπουργέ !
Το κόκκινο πανί σήκωσαν και οι Αλβανοί Τσάμηδες και ζητάνε ν' αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Τσάμηδων  απο τους ...Έλληνες ...Δεν πάμε καλά...Μα καθόλου καλά...

Μετά τις δηλώσεις του Υ. Παιδείας στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα των ποντίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας , δέχθηκε επίθεση απο ακροδεξιά άτομα ο  βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γ.Κουμουτσάκος . Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν οι πολιτικοί  σε τέτοιες  στιγμές έντασεις !
Δημόσιες σχέσεις δεν κάνεις μέσα σε  εξαγριωμένους πολίτες . Κ. Πολιτικοί όταν σε ένα λαό γίνονται περικοπές σε συντάξεις , μισθούς , σκληρή φορολογία , και αρχίζεις να του πειράζεις αυτά που  έχει καλά φυλαγμένα στην καρδιά του όπως την Ιστορία του ,την Θρησκεία του τότε είσαι μπροστά σε ένα θηρίο ! Ο Κ.Μειμαράκης ζήτησε απο τον Ν.Φύλη να ανακαλέσει εν όψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στη Τουρκία ! Ποιός να ανακαλέσει ; Ο  Ν .Φύλης ;
Είχαμε και την καταγγελία του του Γ. Πανούση ότι...δέχεται απειλές για την ζωή του !
Τώρα  τί θα γίνει με αυτο το θέμα....Θα δείξει..
Οταν η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο ...Πως ..Βρίσκονται υποθέσεις όπως του Κ.Πανούση , του
Κ. Κουμουτσάκου , το Ποντιακό  για να μαςστρέψουν το ενδιαφέρον κάπου αλλού για να μην βλέπουμε το ξεπούλημα που γίνεται στην χώρα μας !




Τι κι αν ήρθε Ο  Σούλτσ και ο Μοσκοβισί στην Αθήνα ; Τι κι αν ο Πρωθυπουργός τους έκανε βόλτα στα νησιά για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος με τους πρόσφυγες ; Τι κι αν έκανε την Λέσβο δύο νησιά  και Λέσβο και Μυτιλήνη ;
Ζούμε την εποχή της εικονικής πραγματικότητας  ! Στο  Αιγαίο έχουμε υδρογονάνθρακες ύψους 1, 3 εκατ. και εμείς να λοιμοκτονούμε γιατί ετσι θέλουν οι ψυχοπαθείς δανειστές μας ! Τα θέλουν όλα !
Που είναι ο επαναστάτης Α.Τσίπρας ; Αυτός κάτι ...έπαθε...
Επιδρομές φορολογίας στην τσέπη μας που την λένε φοροκάθαρση . Οι απεργίες ξεκίνησαν Κ.Κυβερνώντες ! Μαζική διεκδίκηση αξιοπρέπειας έκαναν συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία .
Ντροπη Κύριοι ! Έχουμε μια κυβέρνηση σχεδόν καθεστωτική , που αλωνίζει και κάνει ότι θέλει !
Που είναι η Ν.Δημοκρατία ; Θα περιμένουμε πολύ ; Λέω... .Εγώ μήπως και γίνει ..Κάτι !...
Κλείνοντας αγαπημένοι μου θα πω : << Απο 'μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα .
Απο 'μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος  ή η κόλαση που θα χτίσουμε .
Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας !
Ο.ΕΛΥΤΗΣ !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου οι τηλεαστέρες έδωσαν  τα ρέστα τους την εβδομάδα που πέρασε!
Εκδηλώσεις , πρεμιέρες ολοι εκεί !
Η Κ. Καινούργιου  με μαύρο φόρεμα  τρέσα ,  και βλεφαρίδα κάγκελο μόνη μετά το χωρισμό της υπέρλαμπρη οπως πάντα . Τι κι αν τα νούμερα τηλεθέασης δεν πάνε όπως θα ήθελε ;
Εκείνη πρώτη και καλύτερη στις δημόσιες σχέσεις !

Παρουσίαση έκανε στο βιβλίο της η Μ. Παπανδρέου << Έρωτας και εξουσία >> .
Τώρα τι μας νοιάζει εμάς για το .κέρατο που έπεφτε στην οικογένεια ... Με ζουμερές λεπτομέρειες μάθαμε ότι είχε εραστή η Μάργκαρετ  ούσα παντρεμένη με τον Α.Παπανδρέου ! Η 92 αχρονη τόσο καϊμό είχε να το μάθουμε ;   Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν και  ο Θ. Πάγκαλος ο << Μαζί τα φάγαμε >>
που το πλάτος του δείχνει ποιός τα έφαγε , δέχθηκε λεκτική επίθεση απο αντιεξουσιαστές...για λίγο .
Ο Γ. Παπανδρέου δεν ηταν στην παρουσίαση  Χαζός ειναι ...Να έτρωγε κανένα βρωμόξυλο ;

Η εκπομπή στον ΑΝΤ 1 << Spata live >>  με τον Δ.Ουγγαρέζο και την Μ. Συνατσάκη  σαρώνει στα νουμερα τηλεθέασης ! Πίσω έρχεται η Κ.Καινούργιου και η Τ. Στεφανίδου . Πίκρα !
Η Κ. Σπυροπούλου καλεσμένη στην Α.Πανιά είπε πολλά...
Μέσα σ' αυτά είπε : Ότι την βοήθησε ο Λ. Λαζόπουλος και μία.... γυναίκα...
Ποιά γυναίκα ΟΕΟ ; Γιατί δεν είπε ότι ήταν η Ε.Μενεγάκη ;  Αχ βρε Κωνσταντίνα ... !
Το μέλλον θα δείξει ....Κάνει μεγάλη προσπάθεια να φανεί καλή , επικοινωνιακή ,για να πείσει ότι άλλαξε...Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το ..χούι !
Το Tip της εβδομάδας !
Αγαπημενοι μου μας μένουν περιπου 40 ημερες για τα Χριστούγεννα .
Ξεκινήστε εκείνη την δίαιτα που θέλατε για να φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα που σας στενεύει λιγάκι !Και μην ξεχνάτε η ζωή μας ειναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμενα την
άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Δένδιας: Σε άλλες χώρες, η διασύνδεση πολιτικών με τρομοκράτες αιτία να πέσει η κυβέρνηση




Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις καταγγελίες Πανούση και τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου.
Συνέντευξη Ν. Δένδια

Για τις καταγγελίες Πανούση

«Ο κ. Πανούσης είναι ένας άνθρωπος κατά τεκμήριο σοβαρός και δεν έχει δώσει με την πολιτική του θητεία δείγματα ακραίας συμπεριφοράς ή λαϊκίστικης και ξαφνικά – όχι απολύτως, διότι κάποια εμμέσως τα είχε πει – καταγγέλλει ότι απειλείται η ζωή του και κάτι αρκετά βαρύτερο, ότι δηλαδή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν επαφές με την τρομοκρατία. Ε, αυτά δεν είναι απλά πράγματα. Σε πολλές χώρες, αν αποδειχθούν, ρίχνουν την κυβέρνηση. Και ο κ. Πανούσης ήταν στέλεχος αυτής της κυβέρνησης, δεν ήταν αντιπολιτευτικό για να πει κάποιος ότι έχει διάθεση να ρίξει την κυβέρνηση. Εάν διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες του κ. Πανούση είναι σοβαρές, (ο πρωθυπουργός) πρέπει να τις εξαλείψει. Και δεν έχει πολλές επιλογές. Πρώτον, πρέπει να διασφαλίσει ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία – μα καμία. Και από εκεί και πέρα, πρέπει να εξασφαλίσει αυτό που έχει υποχρέωση απέναντι σε κάθε Έλληνα πολίτη, δηλαδή τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα και πρώτα στον κ. Πανούση. Στοιχεία επαφών, παρακλαδιών που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την τρομοκρατία, δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Το ξέρουμε πάρα πολλά χρόνια. Το ξέρουμε όλοι, όχι μόνο εγώ. Εάν όμως αυτή η επαφή ενέχει κάποια στοιχεία που στρέφονται κατά της ζωής ή οτιδήποτε, κατά της δυνατότητας ενός υπουργού να εκτελέσει το καθήκον του, τότε γίνεται εξαιρετικά βαρύ, γιατί θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την εξής ειδοποιό διαφορά. Ότι όταν ήμουν εγώ υπουργός, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Άρα, οποιοδήποτε στέλεχος είχε την οποιαδήποτε επαφή με την τρομοκρατία, δεν μπορούσε να επηρεάσει την κυβέρνηση. Αντιθέτως, εάν κατάλαβα καλά, ο κ. Πανούσης κατήγγειλε κάτι πολύ βαθύτερο. Ότι υπάρχει προσπάθεια επιρροής επί της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής και της κρατικής εξουσίας».

Για τον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου

«Ε, δεν ήταν από τις ευτυχέστερες στιγμές της Ελληνικής Αστυνομίας και το ξέρουμε όλοι αυτό τώρα. Επί δύο χρόνια, εγώ δεν είχα επιτρέψει να πατήσει κανείς στον Άγνωστο Στρατιώτη. Είχα εξηγήσει στην ΕΛΑΣ ότι δεν είναι δυνατόν το ιερότερο μνημείο των αγώνων του Έθνους να πατιέται, πόσω μάλλον από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία. Το επιχειρησιακό θα το κρίνουν οι επιχειρησιακοί και δεν είναι δουλειά μου. Στο πολιτικό, όμως, δεν θα ρίξω πετριές στον κ. Τόσκα. Είναι προφανές ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός έχει υποχωρήσει και τα ΜΑΤ δεν συνοδεύονται από άλλα άτομα, τα οποία θα μπορούν, όταν πρέπει, να κάνουν συλλήψεις. Αυτό είναι επιχειρησιακό καθαρά και θέμα επιχειρησιακού σχεδιασμού και αν θέλετε να πάτε λίγο πιο πίσω, σας θυμίζω ότι υπήρχαν κάποια εμπόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη, τα κάγκελα. Ωραία δεν ήταν. Αλλά σας αρέσει περισσότερο η σκηνή που είδατε προχθές; Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το κέντρο της Αθήνας, όπως και η Ελλάδα, δεν είναι παραμυθούπολη και πρέπει το κράτος να δείξει πού είναι τα όρια. Και τα κάγκελα αυτά ήταν η υπενθύμιση σε όλους ότι εκεί είναι τα όρια».


Πηγή 



Γεροβασίλη κατά Mega: Αρνήθηκαν να μου δώσουν τον λόγο, θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες



Σκληρή επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία με δήλωση της τονίζει ότι δεν την άφησαν να τοποθετηθεί για το θέμα με τον Γιάννη Πανούση.

Στην δήλωση της αναφέρει:

«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης.

Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση «γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;»

Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν».

Πρόκειται για το 2ο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρεται κατά του Mega, αφού και χθες ο Πάνος Λάμπρου έπραξε το ίδιο. Σε ανακοίνωσή του το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται κατά του τηλεοπτικού καναλιού Mega το οποίο προέβαλε συνομιλίες του με κρατουμένους αλλά και κατά του κ.Πανούση.



Πηγή: iefimerida.gr


Τσακαλώτος: Θα επιστρέψουμε στις αγορές το β΄ εξάμηνο του 2016



Στο β΄ εξάμηνο του 2016 βλέπει την Ελλάδα να επιστρέφει στις αγορές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η χώρα δεν έχει εκδώσει ομόλογα για ιδιώτες επενδυτές από τον Ιούλιο του 2014, ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στο δεύτερο μισό του 2016 αυτό θα συμβεί.

Μιλώντας στο περιθώριο μιάς εκδήλωσης στο Λονδίνο, ο Τσακαλώτος είπε ότι είχε συναντηθεί επίσης με διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου χθες για να συζητήσει διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πιθανή επιστροφή στις αγορές.

«Ήταν ένα γενικά συνολικό θέμα του οδικού χάρτη της ελληνικής οικονομίας, πώς πάει η ανακεφαλαίωση [των τραπεζών] και πότε περιμένουμε να επιστρέψουμε στις αγορές, και τα λοιπά,» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν, ασφαλώς, πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν αλλά τους φοβίζει η έξοδος της Ελλάδας [από το ευρώ] καθώς και ότι το πρόγραμμα μπορεί να μην πετύχει»/

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά ότι η ελάφρυνση είναι καθοριστικής σημασίας για να επιστρέψουν οι επενδυτές.

"Δεν θα φτάσουμε σε συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους πριν τα Χριστούγεννα," επεσήμανε ο Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι "είναι απολύτως αναγκαίο να ανοίξει ο δρόμος ώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν για επτά, οκτώ, ή εννιά χρόνια."

Η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει περιόδους χάριτος, όπου δεν πληρώνονται τόκοι για 15 με 20 χρόνια, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας και να ενθαρρυνθούν οι μακροχρόνιες επενδύσεις από ιδιωτικούς επενδυτές.

"'Οταν υπάρχει καλή θέληση, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα," κατέληξε.


Πηγή : newpost.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη



Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Προσθέτει ότι οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε, σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr 


Αιματοκύλισμα σε αγώνα μπάσκετ: Σέρβοι οπαδοί μαχαιρώθηκαν από χούλιγκανς στα Σκόπια



Δύο Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε εστιατόριο των Σκοπίων, μετά τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας τους με την MZT Σκοπίων για την Αδριατική Λίγκα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ και ο ένας από τους δύο τραυματίες Σέρβους οπαδούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Σκοπίων όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που είχαν ταξιδέψει στα Σκόπια από τη Σερβία ανέφεραν σε σερβικά μέσα ενημέρωσης ότι μόλις κάθισαν σε ένα εστιατόριο, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων, δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια, πέτρες και ρόπαλα από μία ομάδα 15-20 ατόμων.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι από την επίθεση που δέχτηκαν τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμη μερικοί Σέρβοι οπαδοί και πρόσθεσαν ότι αυτοί που τους επιτέθηκαν ήταν Αλβανοί.





Μηδενική ανοχή από ΔΟΕ! Ζητά την αφαίρεση των Ρωσικών μεταλλίων



Απανωτές είναι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου ντόπινγκ που εμπλέκεται η Ρωσία...

Μετά την πρόταση της WADA για αποβολή της ρωσικής Ομοσπονδίας στίβου από τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν οι Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τη... σκυτάλη πήρε η ΔΟΕ!

Με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά από την IAAF να αφαιρεθούν τα μετάλλια από τους αθλητές εκείνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

"Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από την IAAF να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες κατά των αθλητών, των προπονητών και των υπαλλήλων που έχουν συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατηγορούνται για ντόπινγκ.

Με την πολιτική της μηδενικής ανοχής της κατά του ντόπινγκ, η ΔΟΕ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις κυρώσεις αναφορικά με την αφαίρεση και την ανακατανομή των μεταλλίων και -ανάλογα με την περίπτωση- αναφορικά με την αποβολή των προπονητών και των υπαλλήλων από μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.



Πηγή : newsit.gr


Η Ευρωλίγκα είπε «όχι» στη FIBA, επιφυλακτικοί οι «αιώνιοι»



Αρνητική ήταν η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωλίγκα στην πρόταση της FIBA για κοινή διογράνωση η οποία θα ονομαζόταν Basketball Champions League και θα τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Μάλιστα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε 10τής συμφωνία με την IMG και θα αποφέρει στη διοργάνωση ποσό σχεδόν αντίστοιχο με αυτό που ανέφερε στην πρότασή της η FIBA.

Σε ότι αφορά το 10ετές πλάνο της Ευρωλίγκα, οι «αιώνιοι» εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν ενδελεχώς τις δύο προτάσεις πριν υπογράψουν.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το «παρών» οι ομάδες της Ευρωλίγκα με άδεια Τύπου Α, δηλαδή εγγυημένο συμβόλαιο (Εφές, ΤΣΣΚΑ, Φενερμπαχτσέ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις), αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να συνεχίσουν στον δρόμο μου έχουν χαράξει.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο διεξαγωγής της διοργάνωσης από τη νέα σεζόν.

Στην Ευρωλίγκα θα λάβουν μέρος οι 16. Οι 11 που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, η νικήτρια του EuroCup, τρεις πρωταθλήτριες χωρών και ο νικητής των προκριματικών που θα γίνουν ανάμεσα σε οκτώ συλλόγους.

Οι 16 ομάδες θα παίξουν όλες μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες που στη συνέχεια θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε αγώνες best of 5, ώστε να προκύψουν οι ομάδες του Final 4.

Νέα μορφή θα έχει και το EuroCup. Σε αυτό θα αγωνίζονται 24 ομάδες, 21 θα προκρίνονται βάσει των βαθμολογιών στα πρωταθλήματα, ενώ θα υπάρχουν και 3 wild cards. Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι παρόμοιο με αυτό που ισχύει φέτος στην Ευρωλίγκα:

Τέσσερις όμιλοι των έξι στην α' φάση, «top16» με δύο ομίλους των οκτώ στη β' φάση αλλά στη συνέχεια διπλοί νοκ άουτ προημιτελικοί και ημιτελικοί και τον νικητή να κρίνεται σε έναν και μοναδικό τελικό.



Πηγή : in.gr


Αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη!



Πρωτοφανής είναι η δίωξη που ασκείται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από την Εισαγγελία Χανίων, για μία υπόθεση η οποία πηγαίνει πίσω στο 2011, όταν ο κ. Πολάκης ήταν δήμαρχος Σφακίων.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ζητεί με έγγραφό της η Εισαγγελία Χανίων.

Ο Παύλος Πολάκης (φωτό) ελέγχεται για μία υπόθεση από το 2011, την οποία ο ίδιος περιγράφει ως “προσπάθεια απεγκλωβισμού 650 τουριστών”, αλλά η δικαιοσύνη ως “πρόκληση σε εξέγερση και στάση”!

Σχολιάζοντας τη δίωξή του, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε την Τρίτη πως πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς, λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα:

“Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγίας Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας.
Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες”.
Ο κ. Πολάκης αναρωτιέται εάν είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης.
Η επίμαχη υπόθεση διαδραματίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 και αφορά την κατάληψη πλοίου που μετέφερε τουρίστες.

Ο αρμόδιος τότε υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαγορεύσει τον απόπλου όσων πλοίων ελέγχονταν για τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους από ξένο νηογνώμονα.
Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός 650 τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Είχαν γίνει ορισμένες ενέργειες και είχε καταβληθεί προσπάθεια να παρακαμφθεί η ακινητοποίηση του πλοίου, αλλά αυτό είχε σταθεί αδύνατο.

Ο τότε δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι κατέλαβαν το πλοίο που θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο και απεγκλώβισαν τους εκατοντάδες επισκέπτες προς το λιμάνι των Σφακίων.

Εισαγγελία

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας, ωστόσο, αναφέρεται ότι ο κ. Πολάκης με ομάδα τόμων “...φέρεται ότι δρώντας από κοινού, στράφηκαν δι' εξεγέρσεως κατά της εξουσίας του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου 'Σαμαριά 1' ΝΧ 16, που βρισκόταν στο Λιμένα Σούγιας Χανίων, απαιτώντας από τον πλοίαρχο αυτού να αποπλεύσει, παρ' όλο που το πλοίο τελούσε υπό απαγόρευση απόπλου, για Αγία Ρούμελη με σκοπό την παραλαβή επιβατών.

Με βάση τα ανωτέρω ερευνάται η τέλεση των αδικημάτων της στάσης από κοινού (άρθρ. 45 ΠΚ, 213 παρ. 1 ΝΔ 187/1973), της παράνομης βίας από κοινού (άρθρ. 45, 330 ΠΚ), του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής (άρθρ. 234, σε συνδ. με 31, ΝΔ 187/1973) και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας με πρόθεση (άρθρ. 291 παρ. 1 ΠΚ)”.


Πηγή : iatronet.gr


Επεσε η κυβέρνηση Κοέλιο στην Πορτογαλία



Οι 123 βουλευτές των τριών κομμάτων της αριστεράς καταψήφισαν το πρόγραμμα της κυβέρνησης

Την πτώση της συντηρητικής κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο προκάλεσε την Τρίτη η πορτογαλική αριστερά, καταψηφίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα στο πορτογαλικό κοινοβούλιο.

Το σύνολο της πορτογαλικής αριστεράς, τα κόμματα της οποίας διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ ενός ψηφίσματος που απορρίπτει το πρόγραμμα της δεξιάς κυβέρνησης, προκαλώντας την παραίτησή της, πριν συμπληρωθούν 11 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Αυτή ήταν η πιο βραχύβια κυβέρνηση εδώ και 40 και πλέον χρόνια, δηλαδή μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Ιβηρικής, το 1974.

Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, γεγονός χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Πορτογαλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς, που κέρδισε μεν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, απώλεσε όμως την πλειοψηφία των εδρών που διέθετε στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου μήνα σηματοδότησε την «ήττα της πολιτικής λιτότητας που ασκείτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια», έκρινε το PS στο κείμενο που εγκρίθηκε απόψε από 123 βουλευτές, έναντι 107 της δεξιάς συμπολίτευσης που το καταψήφισαν.

«Το πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης δεν αποτελεί απάντηση στη βούληση που εξέφρασαν οι Πορτογάλοι για αλλαγή. Η Πορτογαλία έχει ανάγκη μια άλλη κυβέρνηση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του PS Αντόνιου Κόστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από την ψηφοφορία.

Η επόμενη κίνηση ανήκει στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος οφείλει βάσει του Συντάγματος να ορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό. Ο Καβάκο Σίλβα, ο οποίος ανήκει στη δεξιά και θα αποχωρήσει από τον θώκο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, έχει ήδη πάντως εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση συμμαχίας της κεντροαριστεράς και της αριστεράς.

Ο Κόστα έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι η υποστήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς -η οποία επικρίνει με οξείς τόνους την ΕΕ και ειδικά τους δημοσιονομικούς της κανόνες- δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις της Λισαβόνας έναντι των διεθνών πιστωτών της.

Το PS συνήψε τρεις χωριστές συμφωνίες με το Αριστερό Μπλοκ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και τους Πράσινους. Αυτή η συμμαχία χωρίς ιστορικό προηγούμενο θα επιτρέψει στους Σοσιαλιστές να σχηματίσουν μια «σταθερή, υπεύθυνη, συγκροτημένη και διαρκή κυβέρνηση», την οποία τα κόμματα της αριστεράς θα υποστηρίζουν χωρίς να συμμετέχουν σε αυτήν.

Η απερχόμενη συντηρητική κυβέρνηση επανέλαβε σε έντονο τόνο ότι η αποπομπή της υπάρχει κίνδυνος να ωθήσει την Πορτογαλία σε μια τροχιά παρόμοια με αυτή της Ελλάδας.
Ο Κόστα τόνισε ότι «το ταμπού έσπασε», «το τείχος έπεσε»: δημιουργείται «ένα νέο πολιτικό πλαίσιο», συνέχισε, «η παλιά πλειοψηφία δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι αυτό που έπαψε να είναι».

Εκατοντάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα υπέρ του πρωθυπουργού. Μια άλλη ομάδα συγκεντρωμένων, κυρίως μέλη του συνδικάτου CGTP, φώναζε αντιθέτως συνθήματα υπέρ της αριστεράς.

Ο Πέντρο Πάσους Κοέλιου προειδοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην «καταστροφή», ενώ η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι εκτίμησε πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών μειώνεται και εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Λισαβόνας για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, μπορεί να ξεσπάσει νέα κρίση χρέους και να χρειαστεί ξανά μνημόνιο.

«Δεν χρειάζεται να φανταστούμε τις συνέπειες, αρκεί να κοιτάξουμε την πρόσφατη εμπειρία στην Ελλάδα και το κόστος της προσπάθειάς της να τερματίσει τη λιτότητα... Περισσότερη ύφεση, περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανεργία και μεγαλύτερη εξάρτηση από τις πιστωτές», υποστήριξε η Αλμπουκέρκι.

Η διαδικασία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ενδέχεται να διαρκέσει, βαθαίνοντας τις ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα στην Πορτογαλία, που ήδη τον περασμένο μήνα παρέβη την προθεσμία για την υποβολή του σχεδίου του προϋπολογισμού της για το 2016 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Πηγή : protothema.gr


Ευθείες βολές από Πανούση κατά υπουργών



Βαριές κατηγορίες κατά πρώην συναδέλφων του υπουργών, που επιχείρησαν να απαξιώσουν τις καταγγελίες του πως απειλείται από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν διασυνδέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χθες ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε, ο κ. Πανούσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνω περίεργες συμπτώσεις. Οι Πυρήνες της Φωτιάς με αποκαλούν κατά φαντασία πρωθυπουργό. Οι υπουργοί λένε ότι θέλω να γράψω μυθιστόρημα. Υπάρχει ένας κοινός τόπος στο πρόσωπό μου. Ηθελα να ήξερα, μαζί τα γράφουν τα όσα λένε;».

Η διερεύνηση των καταγγελιών αναμένεται πάντως να ανατεθεί πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αναμένεται να διατάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας και να αναθέσει τη διερεύνηση της δικογραφίας σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου και όχι σε εισαγγελέα Εφετών, ως δύναται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον στοιχειοθετηθούν ποινικά οι καταγγελίες του κ. Πανούση περί κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, τότε ως προς το σκέλος πιθανών ευθυνών πολιτικών προσώπων θα πρέπει να επιληφθεί η Βουλή.

Στο επίκεντρο της πολιτικής περιδίνησης έχει βρεθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Παρά το γεγονός ότι προ δύο ημερών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αντιμετώπισε μάλλον ειρωνικά τις καταγγελίες Πανούση –λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει πού ξεκινούν τα πραγματικά περιστατικά και πού αρχίζει το μυθιστόρημα–, ο κ. Παρασκευόπουλος αναγκάστηκε χθες να παραδεχθεί ότι ένα από τα πρόσωπα που κατήγγειλε ο πρώην συνάδελφός του για σχέσεις με τρομοκράτες, ο κ. Π. Λάμπρου, που είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε σύμβουλός του μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, ενώ «μετέχει αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα». Οπως διευκρινίζει ο υπουργός, το έργο της ομάδας αυτής ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο, και στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας ο κ. Λάμπρου μετέβη την περασμένη εβδομάδα μαζί με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η μονάδα απεξάρτησης στα Διαβατά.

Ο «κοριός» της ΕΥΠ

Μεταξύ των στοιχείων που προσκόμισε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ. Σε κάποιες από αυτές εμφανίζεται ο κ. Λάμπρου να συνομιλεί με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ύπαρξη των συνομιλιών επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του και ο κ. Λάμπρου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μιλούσε με κρατούμενους ως σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Γνωρίζουν ότι έχω επικοινωνία με κρατούμενους και κρατούμενες, γυναίκες και άντρες εδώ –και επαναλαμβάνω– πολλά χρόνια, υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται και χωρίς καμία διάκριση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω σε όλη μου τη ζωή». Στην ίδια κατεύθυνση και ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν είναι μεμπτή η συνομιλία με κρατούμενους αλλά το να ενδίδει η πολιτεία σε εκβιασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται επίσης απομαγνητοφωνημένη συνομιλία βαρυποινίτη «νονού της νύχτας», που αναφέρει για τον κ. Πανούση: «Θα του λιώσω το κεφάλι». Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παρασκευόπουλο, στην οποία παρέστη και ο κ. Λάμπρου, για το θέμα της υποτιθέμενης εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. σε κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού. Καταθέτοντας στον Αρειο Πάγο ο κ. Πανούσης, κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να λειτουργούσαν ως «μεσάζοντες», μεταξύ βαρυποινιτών και κυβερνητικών στελεχών.



Έντυπη Καθημερινή