Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Οι «κόκκινες» γραμμές του Τσίπρα έγιναν «έντιμος συμβιβασμός» -Κοροϊδεύει τους Ελληνες





Με μια αιχμηρή δήλωση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε στο θέμα της προστασίας της Α' κατοικίας και στην αλλαγή της θέσης που φαίνεται να έχει πλέον η κυβέρνηση για το θέμα.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Σας θυμίζω ότι μας έλεγε ότι οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας είναι “κόκκινη γραμμή”. Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάει η “κόκκινη γραμμή” και γίνεται “ένας έντιμος συμβιβασμός”» είπε και τόνισε:

«Τελικά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κυρίως καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα. Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση».



Πηγή: iefimerida.gr


2 δισ. ευρώ έλλειμμα στον προϋπολογισμό για το εννεάμηνο




Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ παρά την υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ είχε ο κρατικός προϋπολογισμός στο τέλος Σεπτεμβρίου με το  παράδοξο εξηγείται λόγω της ετεροχρονισμού πληρωμών και δαπανών του κράτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.904 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.285 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.737 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.072 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.532 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.271 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 34.292 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2.049 εκατ. ευρώ ή 5,6 % έναντι του αναθεωρημένου στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 32.222 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2.048 εκατ. ευρώ ή 6,0 % έναντι του στόχου, εκ των οποίων ποσό 1.867 εκατ. ευρώ αφορά την υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο.

Ειδικότερα, αύξηση έναντι του στόχου παρατηρείται στα έσοδα από:

Α) Φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 16 εκατ. ευρώ ή 1,0%,
Β) Φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 25 εκατ. ευρώ ή 2,4%,
Γ) Φόρους στην περιουσία κατά 21 εκατ. ευρώ ή 1,9%,
Δ) Λοιπούς φόρους συναλλαγών κατά 8 εκατ. ευρώ ή 2,2%.

Μειωμένα έναντι του στόχου είναι τα έσοδα από:

Α) Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 194 εκατ. ευρώ ή 3,2%,
Β) Φ.Π.Α. λοιπών κατά 80 εκατ. ευρώ ή 1,0%,
Γ) Φόρο ασφαλίστρων κατά 44 εκατ. ευρώ ή 16,5%,
Δ) Λοιπούς φόρους κατανάλωσης κατά 40 εκατ. ευρώ ή 16,7%,
Ε) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 71 εκατ. ευρώ ή 2,6%.



Πηγή:  iefimerida.gr


Ντόρα: Τελειώσανε οι εποχές Σαμαρά!



Ο ιδιότυπος «Ισπανικός εμφύλιος» της ΝΔ που μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, έχει αφήσει ισχυρό απόηχο και πολλές αρνητικές εντυπώσεις.
Είναι σαφές στην πολιτική αγορά, ότι οι υποψήφιοι για την προεδρική καρέκλα, δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους.

«Πιάνοντας» το γενικό κλίμα, η έμπειρη στην ατμόσφαιρα των διαδρόμων, Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε λίγη ώρα πριν ανέβει ο Φρανσουά Ολάντ στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή να διασκεδάσει τις διαθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογραφικό «πηγαδάκι» η πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν μεταφέρθηκε η σωστή εικόνα από το συνέδριο του ΕΛΚ διότι, όπως υποστήριξε δεν υπήρχε απόσταση ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρεία της Ν.Δ. οι οποίοι κατά την ίδια, σε μεγάλο βαθμό ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα.

Αφετέρου, η κυρία Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, όταν σχολίασε με υποδόρια ένταση, πως ενώ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήγε να ακούσει τον κ. Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε το ίδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις που δέχτηκε η Ν.Δ. επειδή δεν ψήφισε τα προαπαιτούμενα, η κυρία Μπακογιάννη άφησε ακόμα μία αιχμή κατά του κ. Σαμαρά παρατηρώντας ότι η Ν.Δ. καθορίζει την πολιτική της αυτόνομα κι ότι «τελειώσανε οι εποχές του Αντώνη Σαμαρά».


Πηγή: reporter.gr


Καταδίκη Αλβανίας από Ε.Ε. για την κατεδάφιση του ιερού ναού του αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στηλιτεύσει την κατεδάφιση από τις αλβανικές αρχές του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας.

Μία ενέργεια από μία υπό ένταξη χώρα που δεν σέβεται το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης.

Μία ενέργεια που, δυστυχώς, συνοδεύτηκε τόσο από πράξεις βίας κατά των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, όσο και από βανδαλισμούς και πράξεις ιεροσυλίας εντός του ναού.

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε ενέργειες αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σε σειρά προκλητικών εθνικιστικών δηλώσεων περί δημιουργίας «Μεγάλης Αλβανίας» του Αλβανού πρωθυπουργού που αναφερόμενος στο γεγονός χαρακτήρισε με περισσό θράσος τον Ιερό Ναό «γκαράζ».

Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει  ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελούν θεμελιώδεις Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτείται, λοιπόν, από μία υποψήφια προς ένταξη χώρα να υπηρετεί το κράτος δικαίου και να διαφυλάττει την ανεξιθρησκία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας των υπό ένταξη κρατών. Το τεράστιο αυτό έλλειμμα σεβασμού  που παρατηρείται στην Αλβανία θα αναφερθεί σχετικά στην προσεχή ετήσια Έκθεση Προόδου.



Πηγή


Δήμος Αίγινας: «Κούρεψε» 4.000 ευρώ απο τα χρέη Φλαμπουράρη για κατανάλωση νερού



Ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει σήμερα στα "ΝΕΑ" ότι το "κούρεμα" έφθασε το 60%! Απο 6.600 θα πληρώσει 2.600 ευρώ.

Το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ από οφειλές για την κατανάλωση νερού «χάρισε» στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμος Αίγινας.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ», επικαλούμενος έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο υπουργός Επικρατείας χρωστούσε από το 2010 το ποσό των 6.659,47 ευρώ.

Με απόφαση, όμως, του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας «έσβησε» το 60% της οφειλής με το αιτιολογικό της «αυξημένης κατανάλωσης».

Έτσι ο υπουργός Επικρατείας καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 2.618,76 ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 4.040,71 ευρώ.






Διαβάστε εδω την απόφαση


Πηγή 


Από πλατεία Βικτωρίας… πλατεία μεταναστών: Καραβιές φεύγουν, καραβιές έρχονται..


Όποιο σχέδιο κι αν προωθεί το Ελληνικό Κράτος η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει το άτυπο κέντρο υποδοχής των προσφυγών-μεταναστών, αφού κάθε καράβι που φτάνει στον Πειραιά γεμάτο μετανάστες, οι άνθρωποι καταλήγουν στην πλατεία Βικτώριας

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την πλατεία Βικτωρίας από την χθεσινή «επιδρομή» των 1.500 προσφύγων και μεταναστών. Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια με τους καθαριστές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καθαρίσουν.


Οι μετανάστες χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν αισίως με αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφυγών σε Γαλάτσι και Ελληνικό.


Ωστόσο, οι καθαριστές του δήμου της Αθήνας αφού τελείωσαν με τον καθαρισμό της χθεσινής «επιδρομής» είδαν να φθάνουν νέοι μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας, περίπου 1550.

Οι νέοι πρόσφυγες-μετανάστες, έφτασαν με το Βlue Star 1 από την Μυτιλήνη καταλήγοντας στην πλατεία Βικτωρίας και στην συνέχεια με αστικά λεωφορεία μεταφέρθηκαν στα κέντρα υποδοχής.

Όποιο σχέδιο κι αν προωθεί το Ελληνικό Κράτος η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει το άτυπο κέντρο υποδοχής των προσφυγών-μεταναστών, αφού κάθε καράβι που φτάνει στον Πειραιά γεμάτο μετανάστες, οι άνθρωποι καταλήγουν στην πλατεία Βικτώριας.

Τους μετανάστες μεταφέρουν τμηματικά τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ στα κέντρα υποδοχής, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργούνται προβλήματα καθώς τα κέντρα που υποδέχονται τους μετανάστες έχουν γεμίσει ασφυκτικά μην αντέχοντας άλλους.




Πηγή : protothema.gr


Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για τις συνθήκες στη φυλακή Νιγρίτας



«Μου λένε να ψοφήσω μόνος μου στο κελί», υποστηρίζει ο ισοβίτης της 17Ν.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών. Τους κατηγορεί για βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά και ζητά την ποινική τους δίωξη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος, απαραίτητος για την δική του ασφάλεια.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυση του: «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε».

Αλλά και η μεταφορά του στη Νιγρίτα δεν βελτίωσε την κατάσταση, αφού όπως λέει, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου», ενώ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», καταλήγει ο Χ. Ξηρός, προσκομίζοντας την γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.


Πηγή : thetoc.gr



Μας κοροιδεύουν ασύστολα στον ΣΥΡΙΖΑ! Μοσκοβισί: Ή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή καθόλου



Δεν προβλέπεται κλιμακωτός ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αν η κυβέρνηση φορολογήσει την ιδιωτική εκπαίδευση αυτό μπορεί να γίνει μόνο με 23%, ξεκαθαρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος

Κατηγορηματικός ότι στην ιδιωτική εκπαίδευση ή θα πρέπει να επιβληθεί ΦΠΑ 23% ή δεν θα πρέπει να επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ εμφανίζεται εκ νέου ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Στην απάντησή του μετά από ερώτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη ο κ. Μοσκοβισί διευκρινίζει άφενός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης και αφετέρου ότι βάσει κοινοτικής οδηγίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να φορολογήσει την ιδιωτική εκπαίδευση αυτό θα πρέπει να γίνει με συντελεστή 23%

«Εάν τα κράτη μέλη επιλέξουν να εφαρμόσουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 133 για να περιορίσουν το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εφαρμόζουν τον κανονικό συντελεστή (23% στην Ελλάδα) στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στην απαλλαγή» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή της 21ης Οκτωβρίου ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Μοσκοβισί έχει ως εξής:

«1. Δυνάμει του άρθρου 132 παράγραφος 1 στοιχείο θ) της οδηγίας ΦΠΑ, τα κράτη μέλη απαλλάσσουν την εκπαίδευση που παρέχεται από δημόσιους οργανισμούς ή άλλους οργανισμούς που το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος αναγνωρίζει ότι έχουν παρεμφερείς σκοπούς. Τα κράτη μέλη διαθέτουν κάποιο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας ως προς τον καθορισμό των ιδιωτικών οργανισμών που θα μπορούσαν να υπαχθούν στην εν λόγω διάταξη. Επιπλέον, για άλλους οργανισμούς εκτός των οργανισμών δημοσίου δικαίου (π.χ. ιδιωτικά σχολεία) η εν λόγω φορολογική απαλλαγή δύναται να εξαρτάται από την τήρηση μίας ή περισσότερων από τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 133 της οδηγίας ΦΠΑ, κάτι που η Ελλάδα δικαιούται να πράξει για να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής της φορολογικής απαλλαγής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ιδιωτική εκπαίδευση που δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις απαλλαγής θα φορολογείται. Εάν τα κράτη μέλη επιλέξουν να εφαρμόσουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 133 για να περιορίσουν το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εφαρμόζουν τον κανονικό συντελεστή (23% στην Ελλάδα) στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στην απαλλαγή.

2. Η Επιτροπή δεν διαθέτει πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 133 στα κράτη μέλη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων σχετικά με το θέμα αυτό. Φαίνεται πάντως ότι και ορισμένα άλλα κράτη μέλη έχουν θεσπίσει προϋποθέσεις βάσει του άρθρου 133 με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής στην ιδιωτική εκπαίδευση εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές.

3. Οι κυβερνήσεις διαθέτουν πάντοτε διάφορες επιλογές χρηματοδότησης, αλλά εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προσδιορίσουν την βέλτιστη επιλογή πολιτικής, λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων περιορισμών».


Πηγή : protothema.gr


Κρίμα τα εκατομμύρια στον Καλατράβα: Στρατόπεδο προσφύγων στο ΟΑΚΑ




Στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή και διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας των προσφύγων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Ηδη το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε δημοσίευμα του άφησε να εννοηθεί ότι ένα κέντρο-γίγας προσφύγων, όπως το αποκαλεί, θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Στο άρθρο, που δεν αναφέρεται η εγκατάσταση, υπολογίζεται φιλοξενία μέχρι και 50.000 ανθρώπων.

Λέγεται ότι στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ανήκει δηλαδή το ποδηλατοδρόμιο, έχει φθάσει μια κάποια πληροφόρηση, προφορική ή γραπτή, παραμένει ακόμα άγνωστο, για την παραχώρηση του ποδηλατοδρομίου που μάλιστα είναι το μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατασκευάστηκε το 1991 και ανακαινίστηκε το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυάλινα πλαϊνά οπότε και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου.

Η πίστα του είναι κατασκευασμένη από το αφρικανικό ξύλο που φέρει την ονομασία αφζίλα.

Οι φήμες για χρήση του χώρου και μετατροπή της έκτασης σε στρατόπεδο προσφύγων έχει θορυβήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο φυσικά και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, ενώ την απειλή νιώθουν και άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται σε κοντινούς χώρους όπως για παράδειγμα η τοξοβολία.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που ομιλούν για έξωση του αθλητισμού από χώρους για τους οποίους πλήρωσε πριν από λίγα χρόνια εκατομμύρια ευρώ ο Ελληνας φορολογούμενος.

Εκτός και αν υπολογίζουμε στη μαζική ενασχόληση μετά μανίας των Σύρων και Αφγανών προσφύγων με το άθλημα της ποδηλασίας.

ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ & ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ


Πηγή : sentragoal.gr


Suddeutsche Zeitung: Οι δανειστές αρνούνται να καταβάλουν την δόση στην Ελλάδα



Για καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Suddeutsche Zeitung με τίτλο "οι πιστωτές αρνούνται στους Έλληνες νέα χρήματα".

"Η σχεδιαζόμενη για τον Οκτώβριο πληρωμή των πρώτων δύο από τα εναπομείναντα 3 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης καθυστερεί", δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ανέφερε ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει πιθανότητα μέσα στο Νοέμβριο και όχι αυτή την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων καθώς έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα 14 από τα 48 προαπαιτούμενα.


Πηγή : capital.gr


Deutsche Bank: Κατά 200 δισ. ευρώ πρέπει να κουρευτεί το ελληνικό χρέος!



Αν είναι για κάτι διάσημη η «Bild» αυτό δεν είναι τα… φιλλεληνικά της αισθήματα και ίσως για αυτό να αποκτά μεγαλύτερη σημασία το δικό της δημοσίευμα περί επιβεβλημένου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Δεν το ισχυρίζεται βέβαια η ίδια, αλλά η Deutsche Bank, της οποίας η Bild επικαλείται εσωτερικό απόρρητο έγγραφο. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο έγγραφο αυτό οι εκτιμήσεις των αναλυτών της γερμανικής τράπεζας κάνουν λόγο για ανάγκη κουρέματος ύψους 200 δισ. ευρώ και μάλιστα έως το τέλος του χρόνου!

«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της. «Βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους».

Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, συμπληρώνει το δημοσίευμα της Bild.

«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.

«Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο», εξηγεί στην Bild ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP).

Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα προσθέτει πάντως ότι το εάν θα φτάσουμε πράγματι σε ένα κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Δεν ρίχνει πάντως φως στο θέμα κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων, καθώς πολλοί οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν, εκτιμούν ότι αυτό είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα σε περίπτωση που ευεργετηθεί κατά αυτό τον τρόπο.



Πηγή : koolnews.gr


Ντάισελμπλουμ: Προτείνει υποδοχή προσφύγων ή ψαλίδι σε κονδύλια



Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επαναφέρει την πρόταση να δίνονται λιγότερα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Η νέα αναφορά γίνεται με το βλέμμα σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία -η τελευταία, μία από τις πιο «ευνοούμενες» από την ανακατανομή κονδυλίων της ΕΕ, οδεύει προς κυβέρνηση που αναμένεται να κρατήσει σκληρότερη στάση στο προσφυγικό.

Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και για αυτό αναμένονται ανταλλάγματα, όπως μεταδίδει η γερμανική FAZ.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού --για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία-- για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.


Πηγή : tovima.gr


Γνώρισε τον λάθος άνθρωπο μέσω Facebook και έπεσε θύμα βιασμού



Έναν ατελείωτο εφιάλτη ζούσε μία 26χρονη επί δύο χρόνια, η οποία έκανε το λάθος να ξεκινήσει μία διαδικτυακή επαφή με έναν άγνωστο σε εκείνη άντρα που της μετέτρεψε την ζωή σε κόλαση. Τη βίασε κατ' επανάληψη μαζί με τον φίλο του

Μια αθώα γνωριμία μέσω Facebook εξελίχτηκε σε εκβιασμό που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια και οδήγησε μία 26χρονη κοπέλα να πέσει θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από ένα συνομήλικό  της από τον Πειραιά και έναν φίλο του που αναζητείται.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε η υπόθεση αυτή βιασμού κατ’ εξακολούθηση και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 26χρονου και ενός ακόμη νεαρού, χρήστη του Facebook, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 26χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες είχαν περιέλθει στην κατοχή ενός εκ των δραστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη πριν από δύο χρόνια περίπου, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων, στο Facebook, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο δράστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε σε αμφότερες τις ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω άλλου προφίλ στο Facebook, της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό της περιβάλλον. Η παθούσα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, με τον 26χρονο αλλά και με τον δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- φίλο του.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε το σπίτι του στον Πειραιά.

Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στις ανωτέρω ενέργειες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άλλου δράστη .

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 111 88

 -Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.



Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Τα σενάρια αύξησης εργοδοτικών εισφορών θα φέρουν περαιτέρω μείωση μισθών και λουκέτα.



Πρόχειρες λύσεις χωρίς σκέψη, εάν θεωρεί το κράτος ότι αυξάνοντας τις εργοδοτικές εισφορές θα επιβιώσουν οι συντάξεις είναι γελασμένο γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβιώσουν ούτε οι επιχειρήσεις.

Η κοινή λογική λέει ότι εάν αυξήσεις τις εργοδοτικές εισφορές ειδικά αυτή την περίοδο της απόλυτης ύφεσης θα οδηγήσεις σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και κλείσιμο επιχειρήσεων, αυτό λέει η κοινή λογική και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης.

Διαβάζουμε στην kathimerini.gr


Τρόπους περιορισμού των μειώσεων στις συντάξεις, μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, της διασύνδεσης ενός μέρους της γενικής φορολογίας απευθείας με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων αλλά και της μεταφοράς εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αναζητεί το υπουργείο Εργασίας. Μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο οι μειώσεις των συντάξεων να αγγίξουν ακόμη και τα εισοδήματα που βρίσκονται σημαντικά κάτω από τα 1.000 ευρώ, το υπουργείο Εργασίας επαναφέρει προτάσεις που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν από τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως είναι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει πέσει η μερική ή ακόμη και η ολική επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στο ύψος που ήταν το 2012, όταν και εφαρμόστηκε η πρώτη περικοπή της τάξης του 1,1 ποσοστιαίων μονάδων. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε το 2014 και νέα περικοπή 3,9 μονάδων, 2,9 από τις εισφορές των εργοδοτών και 1,1 από αυτές των εργαζομένων.

Εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, εκτιμάται ότι τα έσοδα του ΙΚΑ μειώθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως, γεγονός που διεύρυνε τα ελλείμματα του ταμείου.

Ηδη, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι εξετάζεται, χωρίς να υπάρχει οριστική κατάληξη, το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν περικοπές στο ασφαλιστικό από «εισαγωγή άλλων πόρων στο σύστημα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ακούν τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς για την ώρα να την έχουν απορρίψει. Στο παρελθόν βέβαια, κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για αύξηση των εισφορών του ΙΚΑ κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Η πρόταση είχε απορριφθεί, καθώς θεωρήθηκε από τους δανειστές ως αντιαναπτυξιακή, που δημιουργεί αντικίνητρα για νέες επενδύσεις, καθώς το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θεωρείται ήδη πολύ υψηλό.

Μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι η απευθείας διασύνδεση ενός μέρους της φορολογίας με τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον, να υπάρξει και κάποιο είδος ειδικού φόρου που θα οδηγείται στο σύστημα. Παράλληλα, υπάρχει πρόταση για προώθηση ενός μέρους από τα αναμενόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, από το ΤΑΙΠΕΔ προς το ασφαλιστικό.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται την ίδια στιγμή που όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, βρίσκονται στα χέρια του τα πρώτα στοιχεία από τους θεσμούς που αφορούν την ποσοτικοποίηση των προωθούμενων αλλαγών, και προφανώς είναι άκρως ανησυχητικά ως προς το εύρος των απαιτούμενων περικοπών στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κατρούγκαλος αρνείται να δεσμευθεί για το αν θα προστατευθούν τελικά ή όχι οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) κάτω από τα 1.000 ευρώ. Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε πως το πρόβλημα είναι μεσομακροπρόθεσμο, ότι το υπάρχον σύστημα δεν απηχεί τη συνεισφορά κάθε εργαζόμενου, και ότι υπάρχει ανάγκη για ένα δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο σύστημα με συστηματικές μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει πιο δίκαιο.


Αγωγή κατά Καμμένου ο Γιαννακόπουλος



Αγωγή με την οποία ζητάει 10.000.000 ευρώ κατέθεσε εναντίον του Πάνου Καμμένου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως ανέφερε και ο ίδιος με δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι η εξής: «Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.

Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.

Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.




Πηγή : gazzetta.gr



Aπόπειρα εισβολής σε στρατόπεδο στο Βέλγιο



To σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας «δεν είναι το επικρατέστερο» στην έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση με ένα όχημα που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε ένα στρατόπεδο στο νότιο τμήμα του Βελγίου, ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ναμίρ.

Το όχημα του δράστη, με το οποίο αποπειράθηκε να εισβάλει στο στρατόπεδο Φλοβίν ρίχνοντάς το στην πύλη εισόδου, δε μετέφερε εκρηκτικές ύλες, προσέθεσε ο εισαγγελέας του Ρουά, Βενσάν Μακ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο ύποπτος, που κατάγεται από το Ναμίρ, γεννήθηκε το 1983, και «είναι άγνωστος στις δικαστικές αρχές», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Ο άνδρας ήταν υποψήφιος να ενταχθεί στις μονάδες των ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού το 2010.

Οι στρατιώτες που φρουρούσαν την κεντρική πύλη της βάσης. όπου στρατωνίζονται τουλάχιστον 650 άνδρες ενός τάγματος των ειδικών δυνάμεων, «έριξαν προειδοποιητικά πυρά τουλάχιστον 12 φορές» όταν ο ύποπτος αποπειράθηκε να εισβάλει, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Στέφεν Φάντεπουτ, σε ένα δελτίο Tύπου.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο ύποπτος απομακρύνθηκε από το στρατόπεδο κατά τη διαφυγή του, κατόπιν εγκατέλειψε το όχημά του και συνέχισε πεζή» προσέθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και είχε «ως μοναδικό όπλο» το όχημά του.

«Το σενάριο να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή η περίπτωση ενός ψυχολογικά ασταθούς προσώπου δε μπορούν να αποκλειστούν» προσέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Όταν συνέβη το περιστατικό μόλις 50 στρατιώτες βρίσκονταν εντός του στρατοπέδου, καθώς το τάγμα συμμετέχει σε μια στρατιωτική άσκηση που διοργανώνει το ΝΑΤΟ στη Σαραγόσα της Ισπανίας.




Πηγή : tanea.gr


«Πάγος» από Ντομπρόφσκις μετά την φιέστα με τον Ολάντ



Σκληρή στάση και επισημάνσεις από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κατά την συνάντησή του με την ηγεσία της κυβέρνησης

Επειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης Ολάντ, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την πραγματικότητα του μνημονίου και το πλήθος των τεχνικών και πολιτικών απαιτήσεων που αυτό δημιουργεί.
Ελάχιστα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από την Αθήνα, σειρά υπουργικών  γραφείων και το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και ένας από τους βαθύτερους γνώστες του ελληνικού ζητήματος) Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η στάση που τήρησε δεν άφησε πολλά περιθώρια για παρερμηνείες: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πολυτέλεια για καθυστερήσεις, ούτε καν για διασύνδεση της πίεσης που ασκεί η προσφυγική κρίση με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα δημοσιονομικά.

Σε ό,τι αφορά τα «καυτά» ζητήματα για την ελληνική κυβέρνηση, όπως τα κόκκινα δάνεια και τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο αξιωματούχος της Επιτροπής ήταν ξεκάθαρος.

«Εχουμε διαφορά ως προς το εύρος της προστασίας. Ο κ. Τσακαλώτος μας είπε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για έντιμο συμβιβασμό. Έχουμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και σε άλλες χώρες και η λύση που προκρίνουμε είναι η στοχευμένη στήριξη, για τα νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είπε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι προβλέψεις του νόμου Κατσέλη δεν κρίνονται πλέον ικανοποιητικές από τους δανειστές.

Σχετικά με την «εμπλοκή» και το αλαλούμ στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο κ. Ντομπρόφσκις σημείωσε: «Είχαμε πει στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμένο μέτρο, μπορεί να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα, αρκεί αυτά να μην υποσκάπτουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί».

Η δήλωση αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς αυτό που ήταν γνωστό από το Σάββατο, ότι η κλιμακωτή διάρθρωση του ΦΠΑ δεν γίνεται αποδεκτή από τους δανειστές και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει είτε να ακυρώσει το μέτρο, αλλά προτείνοντας αξιόπιστα ισοδύναμα, είτε να πιει το πικρό ποτήρι του 23% σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δέχεται πλέον εντεινόμενες πιέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τα μέσα Νοεμβρίου το αργότερο, ώστε εν συνεχεία με ταχείς ρυθμούς να προχωρήσει η ανακεφαιαλαιοποίηση των τραπεζών με ασφαλή χρονική απόσταση από τα τέλη του έτους και την απειλή του κουρέματος, λόγω της εφαρμογής του νέου νομικού καθεστώτος από τις αρχές του 2016.




Κωβαίος Αγγελος
Πηγή : tovima.gr


ΚΚΕ: Ετοιμάζει τροπολογία ενάντια στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση



Συνάντηση με εκπροσώπους της της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων είχε σήμερα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, θα επιβαρύνει παραπέρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που "έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας". Άλλωστε, όπως επισήμανε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το Μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ενημέρωσε επίσης τη Συντονιστική Επιτροπή, ότι το κόμμα του "θα στηρίξει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αυτό αίτημα, και γι' αυτό προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία". Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,capital


Φάκελος με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα στο γραφείο του Αλεξιάδη




Μετά την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αννα Λιγωμένου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έγινε χθες παραλήπτης φακέλου με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «το μεσημέρι έφτασε μέσω αλληλογραφίας στο γραφείο του κ. Αλεξιάδη φάκελος, ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα». Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του απειλητικού σημειώματος που φέρει υπογραφή «Κόκκινη Φράξια» και έχει ως σφραγίδα ένα κόκκινο αστέρι. Το κείμενο αναφέρει: «Εισπράκτορα της Βέρμαχτ... Μέχρι την ώρα “0” θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος εσύ και τα μέλη της οικογένειάς σου...».

«Οσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες και σύμβολα, είναι σαφής η φασιστοειδής ρίζα των ψυχασθενών, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, με μαφιόζικη φρασεολογία και απειλές», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης. «Η ενέργεια αυτή μόνο δύναμη και κουράγιο προσθέτει στον αναγκαίο αγώνα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Οσο και αν κρύβονται, είναι ξεκάθαρο ποιοι κινούν τα νήματα». Φάκελο με σφαίρα διαμετρήματος 45 χιλιοστών και πανομοιότυπο απειλητικό κείμενο είχε λάβει το πρωί της Παρασκευής και η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Αννα Λιγωμένου.


Πηγή


Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ από μέλη του "Ρουβίκωνα"



Περίπου δεκαπέντε άτομα εισέβαλαν το απόγευμα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού, ανέβηκαν στην ταράτσα και ανήρτησαν δύο πανό, στα οποία αναγράφονταν "Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο" και "Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους".

Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να επαναφέρουν την τάξη, προχωρώντας σε 19 προσαγωγές.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας" γνωστοποιεί ότι προέβη στην εν λόγω πράξη καθώς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν”, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον ρόλο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, “αφενός να καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες” και “αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, είναι να καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία”.



Πηγή : news.gr


Έτσι όπως πάει 3 χρόνια μετά θάνατον θα βγαίνει η σύνταξη!!



Διαβάζουμε στο protothema.gr και είναι σίγουρα πλέον ότι ο ελληνικός λαός έχει γίνει πειραματόζωο για τους υπόλοιπους με σκοπό να δούνε ποια είναι τα όρια του ανθρώπου και πόσο μπορεί να αντέξει.

Έως και 17 χρόνια παραπάνω εργασία για να βγείτε στη σύνταξη

Αναλυτικοί πίνακες - Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 62 και ποιοι πρέπει να περιμένουν να φτάσουν 67 ετών - Καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις - Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο αναφορικά με τη σταδιακή αύξηση, μέχρι την 1/1/2022, των ορίων Ηλικίας Συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα.

Με την απόφαση καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και το ΙΚΑ, πλήν των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην θιγούν συντάξεις μέχρι τα 1000 ευρώ το μήνα, ενώ η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Σαρωτικές μειώσεις

Από το σαρωτικό κύμα μειώσεων 15%-50% που επιφυλάσσει η εθνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου σε 880.000 συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ δεν γλιτώνουν ούτε οι χήρες, οι οποίες θα δουν άμεσα να περικόπτεται το ποσοστό που δικαιούνται επί της σύνταξης του θανόντος. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας έχει δεχτεί εισηγήσεις να διακοπεί εντελώς η καταβολή συντάξεων χηρείας στα υψηλά εισοδήματα.

Βαρύτερο πλήγμα από τον επανυπολογισμό θα δεχτούν οι καταβαλλόμενες πολλαπλές συντάξεις, οι συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών, γιατρών και μηχανικών, αλλά και μεγάλες κατηγορίες συντάξεων του ΙΚΑ και του πρώην ΤΕΒΕ. Ειδικά οι ασφαλισμένοι πριν από το 1993 που δικαιούνται υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης -σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το 100% του μισθού- θα υποστούν δραματικές μειώσεις - έως και 50% από το αρχικό ποσό που εισέπρατταν πριν από τις μνημονιακές περικοπές.