Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική



Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και κάνναβη) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την 1η Σεπτεμβρίου το πρωί σε Αρτέμιδα, Παλλήνη, Βύρωνα και Αγία Παρασκευή, πέντε Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων μία 37χρονη γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 52, 53, 55 και 56 ετών, ενώ αναζητείται ένας 41χρονος Αλβανός και τρεις άλλοι συνεργοί τους. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 20 ατόμων, μικροδιακινητών ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 41χρονος αναζητούμενος υπήκοος Αλβανίας ήταν ο βασικός προμηθευτής ναρκωτικών των υπολοίπων μελών του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια τα διακινούσαν τόσο σε μικροεμπόρους όσο και τοξικοεξαρτημένους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν πιστοποιηθεί 183 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) από τα μέλη του κυκλώματος στα προαναφερόμενα άτομα.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ηρωίνης βάρους 6.575,5 γραμμ., ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 107 γραμμ., επτά δενδρύλλια κάνναβης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, μία κυνηγετική καραμπίνα, 50 φυσίγγια, 28 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.360 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Πήγε να ληστέψει πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών και έφαγε το ξύλο της ζωής του.(Βίντεο)




Δείτε έναν ταπεινωμένο ληστή ο οποίος πήγε να ληστέψει μια γυναίκα, αλλά δεν περίμενε ότι θα έπεφτε σε πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών και έφαγε της χρονιάς του!

Ένας επίδοξος ληστής, ο Wesley de Sousa Araujo προσπάθησε να επιτεθεί σε μια γυναίκα, τη Monique Bastos στη δυτική Βραζιλία. Αλλά δεν είχε υπολογίσει ότι εκείνη ήταν πρωταθλήτρια στις πολεμικές τέχνες και μάλιστα έχει μπλε ζώνη!

Το βίντεο που δείχνει τον επίδοξο ληστή να παρακαλά την αστυνομία να τον σώσει έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο.

Πού να ήξερε ότι θα έπεφτε πάνω σε πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών η οποία τον ακινητοποίησε με μια κίνηση Ζίου-Ζίτσου και στη συνέχεια παγίδευσε το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια της, κλειδώνοντας το λαιμό του σε μια κίνηση που λέγεται «lion killer choke», μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Το καλύτερο σημείο του βίντεο είναι όταν ο ληστής φωνάζει τον... μπαμπά του για να τον σώσει!

Ο Araujo αρνήθηκε ότι επιχείρησε να ληστέψει την Bastos και την φίλη της.



Πηγή : thetoc.gr


Συνάντηση Παυλόπουλου, Αβραμόπουλου και Τίμερμανς για το μεταναστευτικό



Την ετοιμότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και την αδυναμία της χώρας μας να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε εξάλλου την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, η οποία, όπως είπε, κρίνεται εκ των πραγμάτων ανεπαρκής.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι "η χώρα μας βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας όπως εκείνες προσδιορίζονται από το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Ασυλο και τις αποφάσεις που παίρνουν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η Ελλάδα, σημείωσε ωστόσο, δεν μπορεί και δεν θα ήταν δίκαιο να αντιμετωπίσει μόνη της αυτό το ζήτημα, καθώς πρόκειται για ένα θέμα ευρωπαϊκό, που δεν αφορά μόνο τον Νότο της Ευρώπης.

Υπενθύμισε περαιτέρω ο κ. Παυλόπουλος ότι η εικόνα του νεκρού παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού λειτούργησε σαν ένα είδος αφύπνισης συνειδήσεων γενικότερα, αναδεικνύοντας σε παγκόσμιο γεγονός το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη, που αποτελεί , άλλωστε, βασική δομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι χάρις στους ανθρώπους και στην δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιταχυνθεί η εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής άμεσων δομικών και διαρθρωτικών λύσεων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε ότι "θα πετύχουμε εάν δράσουμε από κοινού, διότι εάν δράσουμε μεμονωμένα θα αποτύχουμε".

Όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να ζητήσουμε από την Ελλάδα, ή τους κατοίκους των νησιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους και χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντική την συνεργασία που είχε τις τελευταίες δυο ημέρες με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι "είμαστε σχεδόν έτοιμοι να αναγγείλουμε την έναρξη της λειτουργίας του κόμβου, του γνωστού κέντρου συντονισμού και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στον Πειραιά, ο οποίος θα συντονίζει τη διακίνηση των μεταναστών από τα νησιά".

"Με το που θα δημιουργηθούν και θα λειτουργούν αυτές οι νέες διοικητικές δομές θα μπορέσουμε και εμείς να ξεπαγώσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία προορίζονται ακριβώς γα να υποστηρίξουν την Ελλάδα στην προσπάθεια διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών", δήλωσε ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε: "Συμφωνήσαμε με την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και θα λειτουργούν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουμε και το επόμενο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες".

Καταλήγοντας, ο κ. Τίμερμανς, σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κ. Αβραμόπουλο, "να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση στην Κω αλλά και στα άλλα ελληνικά νησιά". Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κω διαπίστωσε ότι εκδηλώθηκε ένα ισχυρότατο κύμα αλληλεγγύης από τον λαό του νησιού προς τους πρόσφυγες και υπογράμμισε ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνει τον Ελληνικό λαό υπερήφανο, ωστόσο, ομολόγησε ότι η κατάσταση στην Κω και στην Λέσβο παραμένει δύσκολη.

Αβραμόπουλος: 450 εκατ. ευρώ για διαχείριση των προσφυγικών ροών

Στη Κω βρέθηκαν την Παρασκευή ί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να ενημερωθούν για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκληθεί στα νησιά από την μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών.

Την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Ελληνας Επίτροπος Μετανάστευσης. «Οι πρόσφυγες αντικρίζουν για πρώτη φορά την Ευρώπη όταν φτάνουν εδώ στα νησιά μας. Χρέος μας να τους υποδεχθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από φιλοξενία άλλωστε εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ειδικό κέντρο στον Πειραιά όπου θα γίνεται άμεσα ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν χώροι υποδοχής στα μεγάλα νησιά.

«Η Ευρώπη είναι σήμερα εδώ» ανέφερε από την πλευρά του ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, το βάρος του οποίου έχει πέσει κυρίως στα νησιά και καλούνται να αντιμετωπίσουν με πενιχρά μέσα οι νησιωτικές κοινωνίες. Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν εγκεκριμένα από την ΕΕ 442 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ειδικά για την Κω τόνισε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ταχύτατης διεκπεραίωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης και άμεσης μεταφοράς εκτός νησιού, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κως από τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν καθημερινά. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει μια πρώτη δόση άμεσα της τάξης των 33 εκατομμυρίων ευρώ».

«Η Ευρώπη πρέπει να βρει τις ισορροπίες της για να προστατέψει τις κοινωνίες της και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψει τις αξίες της, διότι αν τα ξεχάσει αυτά ξεχνούμε και ποιοι είμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων  στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στη Κω ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Δεν υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει επηρεαστεί από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και από αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

Παρουσία των δύο επιτρόπων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού στην οποία μετείχαν ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ιωάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχάρη την κοινωνία της Κω και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, για τον ανθρωπισμό που επέδειξαν απέναντι σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε πως «θα αποτύχουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, αν δεν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε στην Ευρώπη ενιαία πολιτική ασύλου».

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος τους δυο Ευρωπαίους αξιωματούχους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της στην Κω και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τοπική κοινωνία της Κω και για τον τρόπο που στάθηκε απέναντι στο πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, τιμώντας με την στάση τους τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Μέχρι σήμερα δώσαμε πολλές μάχες μόνοι μας, άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε. Τον πόλεμο όμως, χωρίς την Ευρώπη στο πλευρό μας, δεν έχουμε ελπίδα να τον κερδίσουμε. Το ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που κάναμε πριν από ένα χρόνο, ότι δηλαδή σύντομα το πρόβλημα αυτό θα βρίσκεται στην αυλή του κάθε Ευρωπαίου, δεν μας χαροποιεί. Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας και μέρα ορόσημο για ένα νέο ξεκίνημα στο μεγάλο αυτό ζήτημα των μεταναστευτικών ροών. Ο χρόνος ανάληψης κοινής ευρωπαϊκής δράσης είναι χθες και ο τόπος είναι η Κως. Ενώνουμε χέρια, δυνάμεις και εμπειρίες για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στην τοποθέτησή του.

Frontex: Επιπλέον 32 εκατ. ευρώ για το Λιμενικό Σώμα

Eπιπλέον χρηματοδότηση από τον Frontex ύψους 32 εκατ.ευρώ, εξασφαλίστηκαν προς όφελος του Λιμενικού Σώματος, μετά τις διμερείς επαφές και τη στενή συνεργασία που είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και υπηρεσιακά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με το Διευθυντή του Οργανισμού για την Διαχείριση της Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρώπης, Fabrice Leggeri και το επιτελείο του.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν κατά βάση την αναβάθμιση των επιχειρήσεων επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και την ενίσχυση των μηχανισμών Έρευνας και Διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο για όλη τη διάρκεια του έτους 2016.



Πηγή : kathimerini.gr


Εξι στελέχη του Ποταμιού υπέρ Ν.Δ.




Εξι στελέχη του κόμματος «Το Ποτάμι» ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στη Νέα Δημοκρατία, για τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μετά από συνάντηση με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Δεν μπορούμε να ξαναδώσουμε στον απερχόμενο πρωθυπουργό την πρώτη θέση και άρα την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων που μας οδήγησαν ένα εκατοστό πριν την καταστροφή. Σήμερα όσο ποτέ απαιτείται συναίνεση και ευρύτερη συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αυτή τη συνεργασία μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο η πρώτη θέση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές», σημειώνεται στην ανακοίνωση στήριξης των στελεχών.

Το κείμενο υπογράφουν:

Φιλιππίδης Αλέξανδρος, Πανελλήνια Επιτροπή Ποταμιού
Κεχαγιόγλου Ελευθέριος, Εμπειρογνώμονας Τομέα Νησιωτικής πολιτικής Ποταμιού
Βλάχος Πασχάλης, Συντονιστής Τομέα Οικονομικών Ποταμιού
Παπακωνσταντίνου Σωτήριος, Συντονιστής Α΄ Πειραιώς Ποταμιού
Λυμπερόπουλος Βασίλειος-Παναγιώτης, Συντονιστής Τομέα Ασφάλισης Ποταμιού
Σεμιτέλος Ευστάθιος, Εμπειρογνώμονας Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Ποταμιού

Αναλυτικά, δήλωση των στελεχών του Ποταμιού:

«Είμαστε απλοί εργαζόμενοι πολίτες. Είμαστε επαγγελματίες της ζωής, όχι της πολιτικής. Η κρίση μάς πλήγωσε, αλλά το επτάμηνο «αριστερό» πείραμα μάς αποτελειώνει. Δεν αντέχουμε τα capital controls που διαλύουν την επαγγελματική μας ζωή. Δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Αρχικά στρατευθήκαμε με το Ποτάμι. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο διαφορά. Δεν μπορούμε να ξαναδώσουμε στον απερχόμενο πρωθυπουργό την πρώτη θέση και άρα την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων που μας οδήγησαν ένα εκατοστό πριν την καταστροφή. Σήμερα όσο ποτέ απαιτείται συναίνεση και ευρύτερη συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αυτή τη συνεργασία μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο η πρώτη θέση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

Η χώρα παραπαίει. Απαιτείται πλέον διακυβέρνηση.  Απαιτείται πλέον ένα μικρότερο και κυρίως πιο παραγωγικό κράτος.

Απαιτείται απελευθέρωση της πραγματικής, της δημιουργικής οικονομίας, της ζωτικότητας των Ελλήνων από τα ασφυκτικά δεσμά ενός παμπάλαιου, απολιθωμένου κράτους.
Δεν μπορεί αυτή η μεγάλη αλλαγή να γίνει με επικεφαλής ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτή. Δεν μπορεί να γίνει με ιδεοληπτικούς αριστερούς στο τιμόνι. Δεν μπορεί να γίνει με ορκισμένους κρατιστές.

Μπορεί να γίνει μόνο με σύμπραξη ΟΛΩΝ των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, όλων των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας.

Δεν επιδιώκουμε θέση σε λίστες και κομματικά παιχνίδια. Θέλουμε να εισφέρουμε με την πρακτική και θεωρητική μας γνώση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας. Συνεργαζόμαστε για την παραγωγή επεξεργασμένων πολιτικών, με επιστημονικό τρόπο, και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολιτικών στελεχών του μεσαίου, μεταρρυθμιστικού χώρου.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η καταστροφή παραμονεύει. Η απελθούσα κυβέρνηση δοκιμάστηκε και μας πήγε σε εφτά μήνες δυο χρόνια πίσω. Όχι άλλα πειράματα. Κοστίζουν σε δουλειές και γεννούν ανθρώπινη δυστυχία. Ήρθε η ώρα για το ΜΕΤΑ.

Ας βρούμε επιτέλους τα ελάχιστα που μας ενώνουν. ».


Πηγή


Στις 9 Σεπτεμβρίου το ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών




Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση (debate) όλων των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την απόφαση της άτυπης διακομματικής, οι εργασίες της οποίας μόλις ολοκληρώθηκαν. Για να συμβεί αυτό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προθυμοποιήθηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του στην ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη την ίδια μέρα που αποφασίστηκε να διεξαχθεί το τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Η σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επαναλαμβάνεται αύριο Σάββατο στις 12:00, με αντικείμενο τους όρους και τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Τη διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου με εκπροσώπους κομμάτων πάνω σε επτά θεματικές ενότητες προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης,  σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε προσερχόμενη στη βουλή για τη σύσκεψη η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπη Γαβρά.

Ειδικότερα, στις 10 η ώρα το βράδυ της Τετάρτης, 9 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής. Για το debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Η άτυπη Διακομματική, κατέληξε σε συμφωνία για «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς -με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο- να πάρουν μέρος σε αυτή. Αν και οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στην νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής (στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου), μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία στα εξής:

- Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ

 - Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)

 - Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

 - Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα

 - Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική

 - Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

 Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των ΑνΕλ,  ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ, η οποία είχε καθοριστεί για την 9η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προσδιοριστεί η «τηλεμαχία» εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι αυτό το οποίο αναζητεί η άτυπη Διακομματική είναι να μην υπάρξουν μόνον ερωτήσεις σε προκαθορισμένο χρόνο, αλλά να δίδεται η δυνατότητα στους αρχηγούς να συνομιλήσουν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ενδιαφέρον ο διάλογος.


Πηγή


Tρεις τρόφιμοι νεκροί από πυρκαγιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου




Τραγωδία σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου, όπου τρείς τρόφιμοι βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ισόγειο κτιρίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις πέντε, από άγνωστη αιτία και αμέσως πυκνοί καπνοί κάλυψαν πτέρυγα στην οποία υπήρχαν ασθενείς.

Αμέσως από το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του νοσοκομείου άρχισε η επιχείρηση για την απομάκρυνση των νοσηλευομένων.

Κατά την κατάσβεση που ακολούθησε και την καταγραφή διαπιστώθηκε ότι τρία άτομα, η ηλικία των οποίων είναι από 30 έως 45 ετών, είχαν χάσει τη ζωή τους...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, πιθανώς, από ασφυξία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, κατά πιθανότητα, από ασθενή, η περίπτωση του οποίου χαρακτηρίζεται «βαριά», αλλά δεν ήταν δεμένος, ενώ εξετάζεται το πώς βρήκε το μέσο για να βάλει τη φωτιά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν απομωνομένος σε διαφορετικό χώρο και σώθηκε, ενώ τα θύματα νοσηλεύοντο σε διπλανό θάλαμο, ο οποίος φιλοξενούσε συνολικά 17 άτομα.
Δύο από τους νοσηλευόμενους διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.


Πηγή : ethnos.gr


Νέα δημοσκόπηση : Μπροστά η ΝΔ με 0,6% διαφορά , καταλληλότερος ο Μεϊμαράκης




Για πρώτη φορά περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεπερνά σε δημοφιλία τον Αλέξη Τσίπρα ενώ η Βουλή είναι οκτακομματική. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή με 0,6% στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα, με τον Βασίλη Λεβένη να έχει 5,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μένουν εκτός με 2,6%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 6%.

Πιο συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση παίρνουν τα κόμματα:

ΝΔ 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ 29,6%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6,5%
Ποτάμι 6%
Ενωση Κεντρώων 5,1%
ΠΑΣΟΚ 5%
Λαϊκή Ενότητα 4%
Αλλοι 4%
ΑΝΕΛ 2,6%
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή (80% υπέρ του ευρώ), αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με 47% και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει 43%, αλλά να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός για τους πολίτες.

Από την Κουμουνδούρου πάντως διαμηνύουν πως το κόμμα θα κόψει το νήμα και υποστηρίζουν:

Γιατί τώρα ουσιαστικά ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ
Επειδή υπάρχει ο παράγοντας «συσπείρωση» η οποία στις μέχρι τώρα μετρήσεις είναι πολύ χαμηλά.
«Οσο πιθανότερη φαίνεται η επιλογή του παλιού τόσο περισσότερο θα συσπειρώνονται οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι για να ξεμπερδεύουν με το παλιό» εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της Metron Analysis.









Πηγή : iefimerida.gr


Αδιανόητο! Εκστρατεία εφημερίδας εναντίον της ΝΔ με αφίσες




Εφημερίδα γεμίζει την Αθήνα με αφίσες εναντίον του Αδωνι και της ΝΔ

Αφίσες που εμφανίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αδωνι Γεωργιάδη και την Σοφία Βούλτεψη με...τσιρότο στο στόμα, έκαναν την εμφάνισή τους σε δρόμους της Αθήνας.

Η αφίσα γράφει: «Οχι άλλο Αδωνι! Στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε στα τσακίδια».

Το πρωτάκουστο έως αδιανόητο είναι ότι την αφίσα υπογράφει μια εφημερίδα, η οποία εμφανίζεται να κάνει ανοικτά διαφημιστική εκστρατεία εναντίον ενός κόμματος.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αδωνι Γεωργιάδη, που ανέβασε σχετική φωτογραφία στο Twitter, σημειώνοντας: «Ρε παιδιά εκεί στο Χωνί, πόση διαφήμιση θέλετε να μου κάνε πιά; Δεν έχει σταυρό σε αυτές τις εκλογές!»


Πηγή : thetoc.gr




Χάος στη Μυτιλήνη, περισσότεροι από 10.000 οι μετανάστες




Χαώδης η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου συνωστίζονται πλέον πάνω από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν με κάποιο πλοίο για τον Πειραιά.

Την Πέμπτη, αναχώρησαν περί τα 1.800 άτομα για Πειραιά με το πλοίο «Τέρα τζετ», ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα αναχωρήσουν περί τα 400 μόλις άτομα με πλοίο της γραμμής. Τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προερχόμενο από Κάλυμνο και Κω. Από τη Μυτιλήνη δεν πρόκειται να παραλάβει περισσότερα από 700 άτομα.

Κι ενώ αγωνιωδώς αναζητούνται λύσεις, με επιστολή του στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον Αστυνομικό Δ/ντή Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης ζητά να υλοποιηθεί προηγούμενη απόφαση σε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Λέσβου, να σταματήσει οριστικά η καταγραφή των μεταναστών στον λιμένα της Μυτιλήνης. Κι αυτό ως τρόπος εκκένωσης του λιμανιού και ακύρωσης των επιπτώσεων που αυτή η κατάσταση δημιουργεί στη ζωή της πόλης.

«Για διαφόρους λόγους καθυστέρησε η υλοποίηση της απόφασης αυτής», σημειώνει ο κ. Γιαννέλλης ο οποίος ζητά «άμεσα να μεταφερθεί ο χώρος της καταγραφής στη Μόρια κι επικουρικά σε ιδιωτικό χώρο, που θα υποδείξει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την οριστικοποίησή του».

Μόνο για όσους μετανάστες φεύγουν την ίδια μέρα πρέπει να χρησιμοποιείται το λιμάνι «και με ευθύνη σας», υποστηρίζει ο Γιάννης Γιαννέλλης ο οποίος και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου «να συνδράμει το Λιμενικό με κάθε τρόπο. Εννοείται ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια θα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης», καταλήγει ο κ. Γενικός Γραμματέας Αιγαίου.

Τη δραματική κατάσταση που πλέον έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης το οποίο έχει καταληφθεί από μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλλει με επιστολή του σε κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Σωτήρης Ζαμτράκης.

«Ολοκληρώθηκε η οριστική κατάληψη του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης από μετανάστες και πρόσφυγες. Ολοκληρώθηκε η πλήρης καταστροφή όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων. Είναι αδύνατη η παροχή κάθε υπηρεσίας στα επιβατικά και φορτηγά πλοία και στα τουριστικά σκάφη. Όλη η έκταση του λιμανιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή και χώρο υπαίθριων αφοδευτηρίων. Ο κίνδυνος μολύνσεων μετά τη μόνιμη ρύπανση είναι ορατός. Εξεγέρσεις και συγκρούσεις όχι μόνο μεταξύ των ιδίων των προσφύγων, αλλά και μεταξύ αυτών και των περιοίκων και των κατοίκων της Μυτιλήνης είναι θέμα ημερών ή ωρών».

«Οι επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στην πόλη είναι τραγικές» αναφέρει ο κ. Ζαμτράκης ο οποίος καλεί τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τους βουλευτές Γιάννη Ζερδελή, Χαράλαμπο Αθανασίου και Σταύρο Τάσσο και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης:

- Να επισκεφθούν τώρα το λιμάνι για να αποκτήσετε άποψη.
- Να απομακρύνουν το κέντρο καταγραφής από τον αύλειο χώρο του κολυμβητηρίου, τώρα.
- Να αποδώσουν το λιμάνι της πόλης στους δικαιούχους και τους νόμιμους χρήστες του, απομακρύνοντας τους καταληψίες από αυτό.
- Να αποκαταστήσουν άμεσα τις καταστροφές.

«Ερωτώ κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο αυτής της χώρας και της πόλης. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Κάνω έκκληση στους Μυτιληνιούς και τους Λεσβίους να επιδείξουν, όπως μέχρι σήμερα, τη δέουσα ψυχραιμία.

Καταγγέλλω όσους με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας έχουν συντελέσει στο να ζουν πρόσφυγες και Μυτιληνιοί κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και συγχαίρω Αστυνομικούς και Λιμενικούς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους» αναφέρει ο Σωτήρης Ζαμτράκης.

Τέλος, παραστάσεις διαμαρτυρίας των πολιτών της Μόριας και της Παναγιούδας έγιναν χθες στην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και στο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Αίτημα όλων η ενεργοποίηση της Πολιτείας στην κατεύθυνση της προστασίας της ζωής, της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων των χωριών στο βόρειο τμήμα της Μυτιλήνης από τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν πέριξ του καταυλισμού της Μόριας περιμένοντας να ταυτοποιηθούν και να κινηθούν στο λιμάνι περιμένοντας εκεί να αναχωρήσουν για Πειραιά.



Πηγή : kathimerini.gr


Οι υπηρεσιακοί που έβαλαν τα γυαλιά σε Τσίπρα, Τασία και Δρίτσα




Στην Κω θα μεταβούν σήμερα Αβραμόπουλος και Τίμερμανς -«Καρφιά» για τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Χριστοδουλάκης:Δεν είχαν καν ξεκινήσει διαδικασίες για τα 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου

Τα... αξεπέραστα εμπόδια και προβλήματα τα οποία επικαλούνταν επί έξι μήνες οι απερχόμενοι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη λύση του μεταναστευτικού αποδείχθηκαν τελικά προσπελάσιμα, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατάφερε να μελετήσει την κατάσταση και να εκπονήσει σχέδιο άμεσης δράσης μέσα σε έξι μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι συναρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν το σχέδιο ώστε να βγει η χώρα και κυρίως τα νησιά από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει εξαιτίας της αδιαφορίας και των παραλείψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επεσήμαναν και οι ομιλητές.

Τα προγράμματα αλληλεγγύης βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι υπάρχουν δύο ταμεία από τα οποία μπορεί να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι. Το ένα είναι το Ταμείο Ασύλου το οποίο θα δώσει 400 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για να διατεθούν λόγω καθυστερήσεων χρεώνοντας εμμέσως την προηγούμενη κυβέρνηση γι' αυτό. Το δεύτερο είναι το Ταμείο Απόρων από το οποίο μπορεί να εξασφαλιστούν 330 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο, όπως εξήγησε αναμένεται να αυξηθεί όσο θα αυξάνεται η ροή μεταναστών. Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται καθολική αντιμετώπιση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι για την καλύτερη απορρόφηση των χρημάτων από τα δύο ταμεία θα μετατεθούν από το υπουργείο Οικονομικών στη γενική Γραμματεία Μετανάστευσης 10 εξειδικευμένα άτομα, τα οποία θα βοηθήσουν στην ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων.

Απευθύνθηκε δε και προς τους εφοπλιστές για να βοηθήσουν εθελοντικά και να διαθέσουν αυτοβούλως τη συνεισφορά τους. Κατά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομίας η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα θα χρειαστεί πάνω από 1 δισ. ευρώ και γι' αυτό περιμένουμε άμεσα τη βοήθεια της Κομισιόν.

Ο υπουργός έκρουσε και το καμπανάκι του κινδύνου για το 2016 όσον αφορά στον τουρισμό, καθώς η κατάσταση που επικράτησε φέτος είναι πιθανό να επηρεάσει και το επόμενο έτος. Όπως είπε η συνολική κατάρρευση της τουριστικής οικονομίας ξεπερνά το 50% ενώ σε κάποια νησιά είναι μέχρι και 70%.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί «γιατί τώρα κλείνουν για του χρόνου αρκετά πρακτορεία και μπορεί να υπάρχει συνέχεια σε αυτό».

Όπως ανακοινώθηκε:

-Δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις για τη βελτίωση, υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και περίθαλψης, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα.

-Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, προς αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.

-Επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου, που δέχονται τον κύριο όγκο των εισροών.


Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης Τύπου ήταν η αποκάλυψη του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ το λιμενικό διαθέτει 240 σκάφη, το 36% αυτών είναι ακινητοποιημένα, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις για το λόγο που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ο κ. Ζώης αναφέρθηκε και στα αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος: «Οι λιμενικοί το 2015 έχουν βγάλει 50.000 ανθρώπους μέσα από την θάλασσα. Στο πρώτο 8μηνο του 2014 οι συλλήψεις του λιμενικού έφτασαν τις 17.500, ενώ το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015 έφτασαν τις 230.000. Μόνο το δίμηνο οι είσοδοι ξεπέρασαν τις 157.000».

Στα τρομακτικά νούμερα των εισροών στάθηκε και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδήμητρης επισημαίνοντας ότι από την αρχή του έτους είχαμε περίπου 230.000 αφίξεις μεταναστών ενώ μόνο τον Ιούλιο είχαμε 52.000 αφίξεις. Η εισροή πραγματοποιείται κυρίως από πέντε νησιά: από τη Λέσβο έρχεται το 50% των προσφύγων, στη Χίο το 14%, στη Σάμο 12%, στη Κω 28% και στη Λέρο μικρότερα ποσοστά.


Στην Κω θα μεταβούν σήμερα Αβραμόπουλος και Τίμερμανς

Μετά τη χθεσινή τους επίσκεψη στο επιχειρησιακό γραφείο της Frontex, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Frans Timmermans και ο ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί για την Κω, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Κω, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού.

Κατά την επίσκεψή τους στην Frontex στο υπουργείο Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, οι δύο άντρες συνοδεύονταν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα. Τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, συνόδευαν επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης τους υποδέχθηκε στο γραφείο του ενώ ακολούθησε συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και στην εγκατάσταση ενός συντονιστικού κέντρου "hotspot", στο γραφείο της Frontex στον Πειραιά όπου θα υπάρχουν εκπρόσωποι απ' όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφαλείας προκειμένου να γίνεται η καταγραφή των στοιχείων μετά τις ταυτοποιήσεις των μεταναστών στα νησιά αλλά και η επικοινωνία για τον επιχειρησιακό έλεγχο που θα αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η οικονομική και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το πρόβλημα ευρωπαϊκό που θα συζητηθεί σε καλύτερη βάση ενόψει ειδικής συνόδου της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την έξοδο του αντιπροέδρου της ΕΕ και του επιτρόπου μετανάστευσης μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δηλώσεις και ότι ήταν μία συνάντηση εργασίας με τους υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

"Ο αντιπρόεδρος ο κ. Timmermans και ο επίτροπος ο κ.Αβραμόπουλος είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν αναλυτικά το τι περιμένουμε από την κυβέρνηση και θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου στην Κω και θα είμαστε σε θέση να δώσουμε κάθε λεπτομέρεια" τόνισε ο κ. Σχοινάς.


Πηγή : protothema.gr


Μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει το Athens Flying Week




Η αυλαία για το Athens Flying Week 2015 ανοίγει και φέτος με το παραδοσιακό πλέον Faliro pre-show την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.
Την ίδια ώρα οι διοργανωτές κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τις συμμετοχές των φετινών αεροσκαφών στο pre-show, αλλά ήδη κάποιες πληροφορίες διέρρευσαν! Η αεροπορική επίδειξη θα ξεκινήσει στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η «ελληνική Ριβιέρα» θα πλημμυρίσει από κόσμο που θα απολαύσει εντυπωσιακούς ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις αεροσκαφών με την απόδοση ανθρώπων και μηχανών στα όριά τους.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί πτήσεις που κόβουν την ανάσα από κορυφαίους πιλότους, πετώντας στον αττικό ουρανό και επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το περιβάλλον των διοργανωτών, αναμένεται να συμμετάσχει παγκοσμίου φήμης ακροβατικό σμήνος που θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στον αττικό ουρανό εντυπωσιάζοντάς μας με μία από τις καλύτερες χορογραφίες τους.
Το θέαμα θα είναι μοναδικό και χιλιάδες θεατές θα ξαναβρεθούν στην ετήσια πλατφόρμα συνάντησής τους, ενώ άλλοι θα μυηθούν στη μαγεία των αεροπορικών επιδείξεων.
«Μας αρέσει προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στον κόσμο και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος…!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Παναγιώτης Ποδηματάς.
Και αυτό θα είναι μόνο μία πρόγευση από το Air Show που θα ακολουθήσει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι μαζί μας ύστερα από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε η διοργάνωση για την αρτιότητά της και τις αξέχαστες εμπειρίες που μας πρόσφερε.
Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διοργάνωση, ανατρέξτε τόσο στην ιστοσελίδαwww.athensflyingweek.gr, όσο και στη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek. Μείνετε συντονισμένοι και ανακαλύψτε τι μας επιφυλάσσει για φέτος το Athens Flying Week! Για απογειώσεις όλο μαγεία…





Μία βραδιά στο σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά η Ν.Δ. ενωμένη όσο ποτέ



Μια όμορφη βραδιά περίμενε τον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη, ο οποίος ήταν καλεσμένος του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Μητσοτάκης ήταν εκείνος που είχε στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στα πρώτα του βήματα ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την δεκαετία του '80.

Στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη ήταν χθες βράδυ εκτός από Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Λευτέρης Αυγενάκης και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην Κρήτη οι οποίοι θεωρούν μεγάλη τιμή να βρίσκονται στο σπίτι ενός ιστορικού στελέχους και ηγέτη της κεντροδεξιάς.

 Όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα γύρω από το τραπέζι έφτασε πολύ γρήγορα στην πολιτική και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχολίασε, πριν από οτιδήποτε άλλο, ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει την εκλογική μάχη απολύτως συσπειρωμένη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θύμισε ότι και επί των ημερών του επίτιμου τα ποσοστά συσπείρωσης ήταν πολύ υψηλά, αλλά τότε -διευκρίνισε- ήταν άλλες εποχές και άλλη η δύναμη των κομμάτων…

Ο πρώην πρωθυπουργός ρώτησε για το κλίμα που συναντά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις περιοδείες του στην υπόλοιπη χώρα. «Ο κόσμος έχει καταλάβει, πρόεδρε, ότι η ΝΔ λειτουργεί υπεύθυνα και γνωρίζει τα προβλήματα. Αυτό εισπράττω…», του απάντησε ο Βαγγέλης Μειμαράκης. «Οποιος πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια, δεν θα χάσει. Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είχε προειδοποιήσει για το θέμα του χρέους εδώ και πολλά χρόνια…




Ο Γλέζος «τρολάρει» Τσίπρα & Λαφαζάνη: Θα ψηφίσω ΚΚΕ!




Εάν δεν δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίζω ΚΚΕ, δήλωσε ο Μ. Γλέζος.

Εάν δεν δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εάν δεν υπάρξει ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο εγώ στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίζω ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες μου, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα.

«Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία". Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας».


«Αξιοποιώ από το παλιό ό,τι είναι χρήσιμο και απορρίπτω ό,τι δεν χρειάζεται. Ορισμένοι λένε ότι είμαστε και με το παλιό και με το νέο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν θα χαρίσουμε την Ευρώπη. Όποιος δεν παίρνει μέρος στα κοινά είναι άχρηστος» σχολίασε.

Ο κ. Γλέζος έκανε αναφορά και στις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Α. Τσίπρας, λέγοντας πως περίμενε από τον πρώην πρωθυπουργό να πει ότι δεν υποτάσσεται. Χαρακτήρισε τις εκλογές καθοριστικές.

Το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, η Ραχήλ Μακρή και ο Γιάννης Σταθάς.



Πηγή : thetoc.gr



Συγκλονίζει ο πατέρας του Αϊλάν: Τα παιδιά γλίστρησαν από τα χέρια μου





Άγκυρα, Τουρκία

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του τρίχρονου Αϊλάν, που πνίγηκε στο Αιγαίο και οι εικόνες του άψυχου κορμιού του στοιχειώνουν όλη την Ευρώπη.

«Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» περιγράφει ο άτυχος πατέρας, Αμπντoυλάχ Κουρντί, που έχασε τους δύο γιους του και τη γυναίκα του, όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία η οικογένεια στοίβαξε τις ελπίδες της φεύγοντας από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Κω.

«Είχαμε σωσίβια διάσωσης, όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» είπε.

Είκοσι άνθρωποι πνίγηκαν, πέντε παιδιά ανάμεσά τους. Μεταξύ αυτών ο τρίχρονος Αϊλάν, η σορός του οποίου ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές.

Ο πεντάχρονος αδελφός του Γκαλίπ και η 27χρονη μητέρα τους Ρεχάν επίσης πνίγηκαν.

«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο τραγικός πατέρας. «Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» διηγείται ο πατέρας.

Όπως είπε, στη βάρκα -που δεν ήταν πάνω από πέντε μέτρα- βρίσκονταν δώδεκα άνθρωποι. Ο Τούρκος διακινητής πήδηξε κάποια στιγμή από τη βάρκα στη θάλασσα και τους άφησε. Η βάρκα ανετράπη από τα κύματα και ο ίδιος έμεινε στο νερό για σχεδόν τρεις ώρες.

Ο Αμπντουλάχ με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Τότε, το πλοίο τους το αναχαίτισε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Το σχέδια της οικογένειας ήταν να πάει στην αδελφή του Αμπντουλάχ Κουρντί στον Καναδά, όπου ζει εκεί επί 30 χρόνια. Έκανε για λογαριασμό τους αίτηση ασύλου στην πρεσβεία του Καναδά στην Τουρκία αλλά απορρίφθηκε. Για το ταξίδι θανάτου πλήρωσε 4.000 ευρώ για τον ίδιο και τη σύζυγό του. Ο διακινητής ζήτησε επίσης 500 ευρώ ανά παιδί.

Ο Αμπντουλάχ δεν πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι στο Καναδά: «Η μόνη μου επιθυμία τώρα, είναι να επιστρέψω στο Κομπάνι, με τους νεκρούς γιους και τη γυναίκα μου, να τους θάψω στη γη μου και δίπλα τους να θαφτώ κι εγώ. Η ζωή μου τελείωσε».




Πηγή : in.gr


Αγιασμός με μισό διδακτικό προσωπικό σε πολλά σχολεία



Κενά σε βασικά μαθήματα έως και τον Δεκέμβριο

Ίσως η δυσκολότερη χρονιάς θα είναι η φετινή για τα ελληνικά σχολεία, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που επικαλείται στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, «θα υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που θα κάνουν αγιασμό με το μισό διδακτικό προσωπικό και καθώς οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, ακόμη και τον Δεκέμβριο θα έχουμε κενά σε βασικά μαθήματα».

Ενώ οι εκτιμήσεις μιλούν για 25.000 κενά σε όλα τα σχολεία, η προθεσμία ολοκλήρωσης υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνει ο αγιασμός. Παράλληλα, τα κονδύλια επαρκούν μόλις για 13.000 προσλήψεις. Για τα υπόλοιπα κενά, σύμφωνα με την «Καθημερινή»  η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί σήμερα με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για να ζητήσει επιπλέον πιστώσεις.

Μάλιστα, χθες στο υπουργείο υπήρξε οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπηρεσιακή υπουργό Φρόσω Κιάου και τον γ.γ. Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος φέρεται να απείλησε με παραίτηση. Η κόντρα αφορούσε την πρόταση του κ. Χασάπη για επιστροφή στην Ελλάδα των 997 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Στην Ελλάδα οι 997 θα καλύψουν κενά. Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν πολύ λιγότερα ολοήμερα σχολεία συγκριτικά με το 2014-15. Πέρυσι στα ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου φοίτησαν περίπου 340.000 μαθητές.

Ειδικότερα, ο πανικός του υπουργείου Παιδείας διαψεύδει όσους υποστηρίζουν ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι μόλις 16.000. Άλλωστε, οι αριθμοί δείχνουν άλλα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν πέρυσι 12.061 αναπληρωτές. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι 1.159. Αρα, οι ελλείψεις είναι 13.220. Αντίστοιχα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν πέρυσι 5.444 αναπληρωτές και οι συνταξιοδοτήσεις φέτος είναι 1.527. Αρα, δημιουργούνται 6.971 ελλείψεις, στις οποίες εάν προστεθούν οι 13.220 της πρωτοβάθμιας, φθάνουμε στις 20.191. Ωστόσο, το 2014-15 δεν έγιναν διορισμοί μονίμων και άρα τα κενά από την προηγούμενη χρονιά παραμένουν. Αν προστεθούν τα νέα κενά για το 2015-16 (από ασθένειες κ.ά.), ο αριθμός των ελλείψεων θα εκτιναχθεί στις 25.000. Ωστόσο, έως τώρα έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για την πρόσληψη περίπου 13.000 αναπληρωτών και στις δύο βαθμίδες.



Πηγή 



Πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ





Ζάγκρεμπ

Στη βάση της, εκεί όπου για τις επόμενες ημέρες θα δώσει τον δικό της αγώνα για διάκριση στο Ευρωμπάσκετ, βρίσκεται η Εθνική μπάσκετ, η οποία από το απόγευμα της Πέμπτης, πατάει σε κροατικό έδαφος. Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» αποστολή βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ, έχοντας μια ευχάριστη πτήση και εξαιρετικό κλίμα στο αεροπλάνο.

Οι Έλληνες διεθνείς συνάντησαν αρκετά καλό καιρό στην πρωτεύουσα της Κροατίας και όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς απρόοπτα μέχρι και την μεταφορά της ομάδας στο ξενοδοχείο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξεκούραση για τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη και το απόγευμα έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της Α' φάσης.

Στην προπόνηση έλαβε μέρος και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε πρόβλημα από ένα ελαφρύ τραυματισμό (διάστρεμμα στον αστράγαλο). Ο σέντερ της Ρεάλ δεν αισθάνεται πλέον ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Στην αποστολή της Εθνικής βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αναλυτικά η 12άδα που έχει μαζί του ο Φώτης Κατσικάρης: Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Αντετοκούνμπο.



Πηγή : in.gr


Ομολογία Τσίπρα ότι μας παραπλάνησε : Κυβέρνησα με αυταπάτες. Τώρα έμαθα και ζητώ μία ακόμα ευκαιρία




Διαβάσαμε στο capital.gr 

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Άλλοθι στην απόδρασή του μέσα από τις πρόωρες εκλογές αναζήτησε ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο το σενάριο των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης.

Παραμένοντας πεισματικά αμετανόητος για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που οδήγησε την πραγματική οικονομία και τους πολίτες σε ασφυξία και αδιέξοδο, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι κινήθηκε με αυταπάτες όλο το επτάμηνο διάστημα της διακυβέρνησής του. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει ότι τώρα που οι Έλληνες…πλήρωσαν το ακριβό του "φροντιστήριο" είναι πιο έμπειρος, για να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, ενώ ακόμα και όταν μίλησε για τα λάθη της συγκυβέρνησης, το μόνο που βρήκε να προτάξει είναι ότι δεν προχώρησε πιο νωρίς το πράγμα στα άκρα, διεκδικώντας το δίκαιο του λαού.

Ο τέως πρωθυπουργός έριξε την ευθύνη για τα αδιέξοδά του στην…κακή Ευρώπη που δεν άκουσε το λόγο της κυβέρνησής του, στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, που του γύρισαν την πλάτη, όταν διαπίστωσαν τη μνημονιακή κυβίστησή του. Στη λογική του τέως πρωθυπουργού, οι πάντες φταίνε, πλην του ιδίου. Ο κ. Τσίπρας αναζήτησε και πάλι Λωτοφάγους και πρόθυμους προς συγχώρεση των πεπραγμένων του πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Όταν και επέλεξε να παίξει το μικροπολιτικό του παιχνίδι με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγώντας τη χώρα άρον άρον στην κάλπη, για να ανέλθει στην εξουσία.  

"Έδωσα όρκο τιμής όταν έγινα πρωθυπουργός να έρθω σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας. Τη χώρα κάποιοι την είχαν παραδώσει οικόπεδο προς πώληση. Η μάχη που δώσαμε ήταν έντιμη. Φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μέσα και έξω εχθρούς. Κάποιο είχαν σχέδιο την αριστερή παρένθεση. Ο κ. Σαμαράς πήγε πιο νωρίς στην προεδρική εκλογή, για να πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Κόντρα Channel.

"Το σχέδιο ήταν να μας πάνε στη χρεοκοπία, για να ρίξουν την κυβέρνηση. Είχαν σχέδιο να μας ρίξουν το Φεβρουάριο. Δεν το κατάφεραν και πήραμε μία συμφωνία με τη λεκτική ασάφεια, που πληρώσαμε μετά. Το προσπάθησαν και μετά, όταν έκλεισαν την κάνουλα της ρευστότητας. Στο τέλος επιχείρησαν να μας ρίξουν με το σχέδιο Σόιμπλε μέσω του Grexit. Όταν δεν το κατάφεραν αυτό, το κατάφεραν με την απόφαση 30 βουλευτών να ρίξουν την κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι περίμενα οι του Λαφαζάνη να στηρίξουν την κυβέρνηση και να συζητήσουμε μετά την αλλαγή πολιτικής δεν το έπραξαν. Μου έδωσαν απάντηση πως ούτε ψήφο εμπιστοσύνης θα μου έδιναν", τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. Παράλληλα, τόνισε πώς άπαντες κρίνονται, υπενθυμίζοντας πως το βάρος της συγκυβέρνησης του 1989 πολλοί ακόμα το κουβαλούν στην πλάτη τους. "Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στη συγκυβέρνηση του 1989, έριξαν με τις επιλογές τους την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς", είπε.

Αν και προσπάθησε κα πάλι να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είναι φανερό πως κονταίνει συνεχώς το εκλογικό του αφήγημα, ανοίγοντας την πόρτα της συνεργασίας (πέρα από τον τέως συγκυβερνήτη του, Πάνο Καμμένο) στο ΠΑΣΟΚ. "Η κ. Γεννηματά μπορεί να μην κουβαλά τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά κουβαλά πολλά βαρίδια στην πλάτη της. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τη θέση του κ. Μεϊμαράκη, όταν οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες βρίσκονταν στο πλευρό μας. Εάν αυτό δεν αλλάξει δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας. Θα χαιρόμουν πολύ να αλλάξει, εάν απαλλαγεί από τα βαρίδια της. Με το παλαιό πολιτικό σύστημα, με το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη, του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη και με το κόμμα του κ. Βενιζέλου δε μπορώ να συνεργαστώ. Εκφράζουν το χθες. Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν τη ψήφο τους γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Η αδυναμία διακυβέρνησης θα υπάρχει εάν στην επόμενη Βουλή θα υπάρχουν ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.  Το δίλλημα της κάλπης είναι ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει. Τώρα έχω μεγαλύτερη εμπειρία και λέω στον ελληνικό λαό ότι αυτός είναι ο δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο", υποστήριξε.

Σταχυολογώντας τα βασικά σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων:
-Είχαμε την αυταπάτη ότι θα αλλάζαμε την Ευρώπη, προβάλλοντας τη λογική του δίκαιου έναντι της λογικής του χρήματος.

-Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Αλλά έχουμε την προοπτική να τον περπατήσουμε και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη της επιτροπείας. Αναρωτιέμαι το είχαμε αυτό πριν από τη συμφωνία που κάναμε; Για πρώτη φορά έχουμε μια προοπτική εξόδου. Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να πάει στο σχέδιο της παρένθεσης γιατί έβλεπε ότι δε βγαίνει. Είχαμε αυταπάτη ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν τα καταφέραμε. Όμως πριν το δημοψήφισμα δεν είχαμε προοπτική και τώρα έχουμε την πλήρη δέσμευση ότι το χρέος θα συζητηθεί αρχές Νοεμβρίου και θα απομειωθεί. Καταφέραμε να υπάρξει κατηγορηματική δέσμευση για απομείωση του χρέους από το 2022 και μετά. Όλοι στην Ευρώπη για αυτό μιλάνε. Αυτό είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα. Χρειάζεται τώρα μία κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το ίδιο σκληρά. Ήδη έχουμε μία de facto αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου χρέους. Έτσι θα φύγουμε από τα Μνημόνια. Να πετύχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και απομειώνοντας το χρέος να αποκτήσουμε στο τέλος του 2016 μία σχέση εμπιστοσύνης με τις αγορές.
Εστιάζοντας στις δημοσκοπήσεις, που αποτυπώνουν την ένδεια της Κουμουνδούρου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι πίστεψαν στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία της Θεσσαλονίκης και τους προέκυψε νέο και βαρύτερο μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε εμμέσως τις έρευνες, αν και σημείωσε ότι δε θέλει να υπαινιχθεί πως υπάρχει σχέδιο πίσω από τα αποτελέσματα.

"Οι δημοσκοπήσεις θέλω να πω ότι δείχνουν μία χαμηλή συσπείρωσή μας. Είναι αποτέλεσμα του κουρνιαχτού μετά την αποχώρηση ενός μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η συσπείρωση πηγαίνοντας προς την κάλπη θα αυξηθεί. Εγώ ζητάω καθαρή εντολή εξουσίας. Και με συνεργασίες έντιμες, όπως αυτή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι δυνάμεις του παλιού έχουν στόχο να μας περιορίσουν", ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε μα πράξει τώρα όλα όσα αφειδώς υποσχέθηκε στους πάντες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. "Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν τη ψήφο τους γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Η αδυναμία διακυβέρνησης θα υπάρχει εάν στην επόμενη Βουλή θα υπάρχουν ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Το δίλημμα της κάλπης είναι ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει. Είναι στο πρόγραμμα μας και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Θα κινηθούμε προς το πεδίο της αλλαγής άμεσα και δε θα το αφήσουμε στο τέλος της τετραετίας.

Το δίλημμα είναι η παλινόρθωση του παλαιού ή τελειώνουμε με το παλαιό και συνεχίζουμε", είπε ο τέως πρωθυπουργός. 


Κωνσταντοπούλου: O Τσίπρας είναι ο «πρόθυμος» και ο «εκλεκτός» τον δανειστών




Έφερε τερατώδες μνημόνιο είπε για τον πρώην πρωθυπουργό σε συνέντευξή της -Το έντιμο ήταν να ζητήσει εντολή από τον ελληνικό λαό πριν ψηφίσει το Μνημόνιο, είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -Κατήγγειλε εκστρατεία σπίλωσης, ανθρωποφαγίας και εξαϋλωσής της

Σφοδρή επίθεση στον κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε την διπλή εντολή που του έδωσε ο λαός σε εκλογές και δημοψήφισμα, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αξίες του για να συναινέσει με τους δανειστές.



Είπε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είναι «πρόθυμο» πλέον «να υλοποιήσει τις επιταγές των δανειστών» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «Είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινισσόμενη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο εκλεκτός των Ευρωπαίων.

Η Πρόεδρός της Βουλής σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» υποστήριξε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός εγκατέλειψε τον δρόμο της αντίστασης  επιλέγοντας «το πιο τερατώδες μνημόνιο» και πως «σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχεδίασε τις εκλογές που θα βόλευαν το Μ. Μαξίμου - καθώς θα τον απάλλασσαν από όσους διαφωνούσαν - και θα διέλυαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του Προέδρου του».

Αναφερόμενη ξανά στο νέο μνημόνιο, σημείωσε ότι θα επιφέρει την καταδίκη των πέντε επόμενων γενεών και υποστήριξε ότι «Ψευδώς λέει ο Τσίπρας ότι δήθεν είχε συμφωνηθεί κάποια λύση για το χρέος. Το θέμα του χρέους το εγκατέλειψε».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση είχε άλλη επιλογή από την υπογραφή της συμφωνίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: « Έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί εναλλακτικές. Υπήρξαμε πολλοί που το θέσαμε και κάναμε προτάσεις. Οι εναλλακτικές θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί για να μην φθάσουμε σε αυτό το έγκλημα. Είναι εγκληματικό χωρίς εναλλακτικές  να αδειάζουν τα αποθεματικά του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Πρέπει οι υπεύθυνοι – μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας – να δώσουν εξηγήσεις» . Πρόσθεσε δε σε άλλο σημείο ότι η ίδια είχε καταθέσει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις για την διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Προτάσεις που όπως υποστήριξε στηρίζονται στις εργασίες της επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος και της επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.  «Υπήρχαν εναλλακτικές και δεδομένα» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Δεν έχω απάντηση γιατί δεν έγιναν άλλες κινήσεις όπως η ακύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens και η αξίωση αποζημίωσης. Εκείνοι που λένε πως δεν είχαν εναλλακτικές πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Ερωτηθείσα σχετικά με την απόφασή της να είναι ανεξάρτητη συνεργαζόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, είπε πως αυτές οι εκλογές γίνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στη μνημονιακή λαίλαπα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά οι δανειστές εκφράζουν την ικανοποίησή τους που γίνονται εκλογές.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε πως το έντιμο και το πολιτικό πρέπον απέναντι στο λαό, εφόσον είχε την πρόθεση να εφαρμόσει το μνημόνιο, ήταν να ζητήσει εντολή του λαού, πριν την ψήφιση αυτής της εξουσιοδότησης, τονίζοντας πως ήταν αδιανόητο να περάσει από τη βουλή αυτή η «εκτρωματική συνθήκη», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές. «Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν όσους αντιδρούσαν στο τερατώδες μνημόνιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τιμά όσους συναδέλφους της «τίμησαν» το «όχι» και δεν έχουν υποταχθεί.

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που έγινε από ανάγκη στα στενά περιθώρια που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως   προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους δανειστές και συμμετείχε εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει δικό της πολιτικό φορέα, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει διαλυθεί με ευθύνη του πρόεδρου του. «Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να  θέσει τον εαυτό της επικεφαλής. Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης».

«Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία. «Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.




Πηγή protothema.gr


Τέλος εποχής: Οι ΗΠΑ έβγαλαν την «17 Νοέμβρη» από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφαίρεσαν την οργάνωση Ε.Ο. 17 Νοέμβρη από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής την 26η Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Federal Register).

«Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξα ότι οι περιστάσεις βάσει των οποίων είχε χαρακτηριστεί η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ανάκληση» του χαρακτηρισμού, ανέφερε ο Κέρι.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση και τις περιστάσεις που υπαγόρευσαν την ανάκληση του χαρακτηρισμού, ή το πώς αυτές άλλαξαν ώστε να δικαιολογούν την αφαίρεση της 17Ν από τον κατάλογο.

Η έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την τρομοκρατία του 2014 περιγράφει την 17 Νοέμβρη ως μια «ακροαριστερή οργάνωση», η οποία είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες αμερικανών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων στην Ελλάδα.



Πηγή : ethnos.gr


Η μαντινάδα της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Μεϊμαράκη στην Κρήτη



Ισχυρή εντολή ζήτησε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του κόμματός του στο κέντρο ″Πορτοκάλι″.   Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν την Ν.Δ. πρώτο κόμμα, ώστε, όπως είπε, να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Παρ' όλα αυτά τόνισε την ανάγκη να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος. «Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα.

Ζητούμε ισχυρή εντολή» είπε.   «Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό, ασκώντας κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ταυτόχρονα, έστειλε και μήνυμα προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί πολιτικά. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες, χαρακτήρισε το αγροτικό ως εθνικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας». Αναφερόμενος τέλος στο φορολογικό των αγροτών, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γιατί, όπως υποστήριξε, «θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα».


Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καλωσόρισε στο βήμα με μια κρητική μαντινάδα η Ντόρα Μπακογιάννη: "Η Κρήτη καμαρώνει που ένας άντρας μπεσαλής κάθεται στο τιμόνι" .





Πηγή : lifo.gr