Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Οι τζιχαντιστές βάζουν στον στόχο τα Βαλκάνια: Το Ισλαμικό Κράτος ζητά τρομοκρατικές επιθέσεις στη «γειτονιά» μας



Η τζιχαντιστική απειλή έρχεται στα Βαλκάνια...

Στα Βαλκάνια στρέφει το βλέμμα της η τρομοκρατική απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επιδιώκουν τον προσηλυτισμό μαχητών στις χώρες της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, 250 άτομα από το Κοσσυφοπέδιο έχουν ήδη μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS, ενώ βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο Ίντερνετ, με τίτλο...
 «Μήνυμα προς τους ανθρώπους των Βαλκανίων» δείχνει έναν άνδρα- θεωρείται πως πρόκειται για Βόσνιο- ο οποίος προτρέπει σε βομβιστικές επιθέσεις, δηλητηριασμούς και γενικότερα τρομοκρατικές ενέργειες.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο άνδρας άνοιξε πυρ και τραυμάτισε θανάσιμα αστυνομικό στην πόλη Ζβόρνικ της Βοσνίας φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».

Σύμφωνα με τις αρχές ο θύτης είχε στενές επαφές με άτομο που είχε επιστρέψει από τη Συρία.

Όπως επισημαίνει στην DW ο πολιτικός επιστήμονας Βέντραν Τζίχιτς, του πανεπιστημίου της Βιέννης, ο κίνδυνος εντοπίζεται περισσότερο σε συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και μέρη της ΠΓΔΜ και της Σερβίας, όπως και το Σαντζάκ (Αλβανία), όπου παρουσιάζονται τάσεις ριζοσπαστικοποίησης- με κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται πως, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Russia Today, το βίντεο που καλεί σε τζιχάντ στα Βαλκάνια εμφανίστηκε λίγο πριν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο, με συμμετέχοντες τζιχαντιστές που φέρονται να ήταν από την Αλβανία, τη Βοσνία και το Κόσοβο- ωστόσο δεν γινόταν άμεση αναφορά στην επίσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ABC News, το βίντεο υποδεικνύει ρεβιζιονιστικές τάσεις, δείχνοντας στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών και ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην περιοχή πριν περίπου δύο δεκαετίες, περίοδο κατά την οποία θεωρείται (από τους τζιχαντιστές) ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε να προστατέψει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που είχαν στοχοποιηθεί από το καθεστώς Μιλόσεβιτς.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Έκρυψε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στα γεννητικά του όργανα!


Συνελήφθη, το απόγευμα της Παρασκευής στο υπεραστικό ΚΤΕΛ του Βόλου, από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. Μαγνησίας, ένας 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ηρωίνης.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλοι δύο συνεργοί του, ηλικίας 44 και 32 ετών.Ειδικότερα, ο 33χρονος κατελήφθη στον προαναφερόμενο χώρο από τους αστυνομικούς να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (51,33) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μετέβη στο υπεραστικό ΚΤΕΛ μαζί με τον 44χρονο και παρέλαβαν την ηρωίνη από τον 32χρονο, προκειμένου να τη διαθέσουν σε χρήστες της περιοχής του Βόλου.

Επιπρόσθετα, από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκαν δύο τρίφτες κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο αποκόμματα εισιτηρίων και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Πηγή: e-volos.gr


Τσίπρας: Βιώσιμος συμβιβασμός, αλλιώς το μεγάλο «όχι»



«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας» τόνισε ο πρωθυπουργός

Τελείως απορριπτικός σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πολύωρη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς που συμμετέχουν στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εμφανίστηκε έτοιμος να σηκώσει το βάρος δύσκολων αποφάσεων, λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείρισή τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι». Επίσης μιλώντας για την περίπτωση επίτευξης μιας βιώσιμης συμφωνίας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει «όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα επ´ αυτού ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της ρήξης και ειδικότερα να πει «όχι» η ελληνική πλευρά σε μια συμφωνία η οποία θα συναρτάται από «τη συνέχεια της υποτέλειας». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα δόσει τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική κυριαρχία. Είπε συγκεκριμένα:

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εγινε λίγες ώρες μέτα τις κρίσιμες συναντήσεις που ειχε στις Βρυξέλλες με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ. Στην χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή των κκ Δραγασάκη, Παππά, Τσακαλώτου και Χουλιαράκη σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.


Πηγή : protothema.gr


Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου



“Οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή”, αναφέρει σε επιστολή του ο Λ. Γρηγοράκος

Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για ενέργειες και συμπεριφορές της, απέστειλε ο γραμματέας της ΚΟ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στην πρόεδρο της Βουλής σε πρώτο πρόσωπο, της καταλογίζεται ότι παραβιάζει κατάφωρα στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής, “οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή”, παραβιάζει διαρκώς τον Κανονισμό, επιδεικνύει πρωτοφανή αλαζονεία, περιφρονεί τους συναδέλφους βουλευτές και αντιστρατεύεται τον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση.

Ως “αποκαλυπτικό παράδειγμα” της συμπεριφοράς αυτής, όπως λέει ο κ. Γρηγοράκος, είναι ότι θεωρεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων ως “πάρεργο”, αιτιολογώντας πως η πρόεδρος αρνείται τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αποφεύγει να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα των συνεδριάσεών της, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, και απορρίπτει χωρίς την οποιαδήποτε δικαιολογία την επιμονή των βουλευτών να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ο Κανονισμός ορίζει.



Πηγή : news.gr



Στη «φάκα» 14 οδηγοί ταξί που είχαν «πειράξει» ταμειακές μηχανές και ταξίμετρα





Δεκατέσσερις οδηγοί ταξί, συνελήφθησαν, χθες και σήμερα Σάββατο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές και τα ταξίμετρα των οχημάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι πέντε εξ αυτών είχαν επέμβει σκόπιμα στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και προέβαιναν στην παρεμβολή της λειτουργίας της.

Τρεις κατείχαν φορητούς πομποδέκτες, ενώ ένας ακόμα είχε συνδέσει καλώδιο στην εξωτερική κεραία του πομποδέκτη οχήματος, με την ενεργοποίηση των οποίων, προκαλούσαν τη διακοπή λειτουργίας του ταξιμέτρου. Παράλληλα, άλλοι τρεις οδηγοί ταξί είχαν θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το ταξίμετρο, ενώ δύο δεν είχαν ενεργοποιήσει την λειτουργία «έναρξη βάρδιας» του ταξιμέτρου.

Οι συλληφθέντες, με τις παραπάνω μεθόδους, κατάφερναν να μην εκδίδουν φορολογικές αποδείξεις, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Όλοι τους οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες.



Πηγή: skai.gr



Επεισόδια αντιεξουσιαστών με μέλη της ΧΑ σε Πατήσια και Ασπρόπυργο



Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή της οδό Πατησίων, όταν  λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε 38χρονο εργαζόμενο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο 38χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές στον αέρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Το σοβαρότατο αυτό περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Σκιάθου και Αχαρνών, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο 38χρονος από ομάδα ατόμων πιθανόν του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δράστες αφού του επιτέθηκαν τον χτύπησαν στο πρόσωπο, πριν αυτός βγάλει το όπλο και πυροβολήσει.
Οπως προέκυψε ο 38χρονος υπάλληλος της ΧΑ οπλοφορούσε νόμιμα και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μάρτυρας σε δίκη που αφορούσε επίθεση αντιεξουσιαστών σε γραφεία του κόμματος.


Στον Ασπρόπυργο

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μέλη της ΧΑ. Είχε προηγηθεί μοτοπορεία με αφετηρία το Παλατάκι του Χαϊδαρίου και κατάληξη τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο, όπου πρόσφατα σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που συμμετείχαν στην μοτοπορεία, συνέχισαν μέχρι την περιοχή που βρίσκονται τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δεν έγιναν προσαγωγές από την Αστυνομία.


Πηγή 



Στο νοσοκομείο φρουρούμενοι οι δράστες της ληστείας στην Κρήτη



Φρουρούμενοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας -οι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.

Οι δράστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Οι δύο από τους δράστες που είναι, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά .

Όλα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα και μπροστά στα μάτια τουριστών του ξενοδοχείου,καθώς οι τρεις κουκουλοφόροι κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.

Η αστυνομία έδρασε αστραπιαία, καθώς και οι τρεις δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες - ήταν σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τους αστυνομικούς που περίμεναν «χτύπημα» μετά τη ληστεία σε χρυσοχοείο των Μαλίων, αλλά και άλλες τρεις ληστείες που είχαν γίνει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα στις τουριστικές περιοχές Γαζίου, Χερσονήσου και Μαλίων.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο ξενοδοχείο πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, της ΔΙΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες θέτοντας σε κλοιό τους ενόπλους.

Οι δράστες αν και περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, με δυο τσάντες που περιείχαν χρυσαφικά, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων.



Πηγή : tovima.gr


Κοντά στον ΠΑΟ ο Καλάθης





Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Παναθηναϊκός κερδίζει τη Φενερμπαχτσέ στη διεκδίκηση του Νικ Καλάθη, για την απόκτηση του οποίου έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον η ομάδα της Πόλης.

Ο διεθνής γκαρντ θέτει ως προτεραιότητα να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα "NTV Spor", έχει στα χεριά του πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ ετησίως από το "τριφύλλι", γεγονός που τον κάνει να σκεφτεί ξανά την προοπτική επιστροφής στην Ευρώπη.


Πυροβολισμοί κατά της έδρας της αστυνομίας στο Ντάλας



Ένοπλοι που επέβαιναν σε θωρακισμένο βαν άνοιξαν πυρ κατά της έδρας της αστυνομίας στο Ντάλας των ΗΠΑ, ενώ ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε αργότερα έξω από το κτήριο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, ότι τέσσερις ύποπτοι εμπλέκονται στο επεισόδιο, το οποίο άρχισε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα κίνητρα της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστα.
Όπως είπε ο Μπράουν, αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από πληροφορίες για πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα. Το βαν εμβόλισε ένα περιπολικό και τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ. Το βαν απομακρύνθηκε όταν αστυνομικοί επέστρεψαν τα πυρά και ακολούθησε καταδίωξη. Το βαν σταμάτησε σε χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου στην πόλη Χάτσινς, 16 χλμ. νότια του Ντάλας, όπου σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυρών.

Διαπραγματευτές της αστυνομίας έχουν έρθει σε επαφή με έναν από τους υπόπτους μέσα στο βαν, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Τζέιμς Μπούλγουερ. Ο ίδιος τους είπε ότι η αστυνομία πήρε τον γιο του και τον κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτης.
Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο άνδρας στη συνέχεια απείλησε τους αστυνομικούς ότι «θα τους ανατινάξει».

Τέσσερις σάκκοι βρέθηκαν διασκορπισμένοι γύρω από την έδρα της αστυνομίας, ενώ ένας από τους οποίους περιείχε εκρηκτικά.

Κατά τον αρχηγό της αστυνομίας, δεν έχουν τραυματισθεί αστυνομικοί, ενώ ο ύποπτος που συνομιλεί με τους διαπραγματευτές είπε ότι είναι τραυματισμένος.


Πηγή


Ελεύθερος λόγω... ηλικίας ο 77χρονος που βρέθηκε ημίγυμνος με ανήλικα κοριτσάκια



Την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εξαιτίας της  ηλικίας του, έλαβαν Ανακριτής και Εισαγγελέας Πατρών, μετά την απολογία  του 77χρονου άνδρα ο οποίος συνελήφθη προχθές βράδυ για ασέλγεια σε δύο ανήλικα κορίτσια έναντι αμοιβής.

Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή Πατρών έπειτα από την προθεσμία που είχε ζητήσει και είχε λάβει χθες, οπότε και οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Πατρών.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της χρηματικής εγγύησης, την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα, μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Να σημειωθεί πως στον 77χρονο αποδόθηκε η κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και παράνομη οπλοκατοχή και από τον Ανακριτή Πατρών ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Να θυμίσουμε, πως ο άνδρας συνελήφθη σε παράδρομο του Δασυλλίου Πατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, καθώς εντοπίστηκε μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, μαζί με δύο ανήλικες Ρομά, ηλικίας 11 και 10 ετών, να κάνει ασελγείς πράξεις σε αυτές!

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 23 εκατοστών και ένα αυτοσχέδιο ξύλινο γκλοπ μήκους 39 εκατοστών.



Πηγή: bloko.gr


Τζακούζι, επιχρυσωμένα αγάλματα και ψηφιδωτά στο σπίτι δικαστικού λειτουργού


του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Εντυπωσιάζει η πολυτέλεια και τα έντονα κιτς χαρακτηριστικά στο διαμέρισμα δικαστικού λειτουργού που κατηγορήθηκε το 2004, για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα, όπως αναδεικνύεται από φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο ίδιος σε

διαδικτυακό τόπο μικρών αγγελιών.


Πολυτελή τζακούζι με «χρυσά» αγαλματίδια, καθρέφτες και κιονόκρανα, ψηφιδωτά στο δάπεδο, νιπτήρες με μάρμαρο, νέα μικρά αγάλματα και επίχρυσες βρύσες, κρεβάτια που θυμίζουν περίοδο …. Λουδοβίκου και άλλα αντικείμενα που προκαλούν ερωτήματα για τον τρόπο ζωής και τα έσοδα ενός δικαστικού λειτουργού που έκρινε εκατοντάδες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την αγγελία το διαμέρισμα 5ου ορόφου σε κεντρική περιοχή της Αθήνας είναι 150 τμ και η τιμή πώλησης προσδιορίζεται στα 290.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα σημαντική εξέλιξη φέρεται να έχει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, που αποκαλύφθηκε προ πέντε ετών, με την συμμετοχή ιδιωτών και δικαστικών λειτουργών κι αφορούσε κυρίως παράτυπες πράξεις πλειστηριασμούς ακινήτων όπως κι άλλες παράνομες πράξεις.

Την Παρασκευή το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιακωβος Γιοσάκης που φερόταν εμπλεκόμενος και σε αυτή την υπόθεση ως «σύμβουλος» των ιδιωτών που προχωρούσαν στα τρυκ με τα ακίνητα.

Ο κ. Γιοσάκης είχε φυλακισθεί για συμμετοχή και στο «πρώτο» παραδικαστικό κύκλωμα που είχε αποκαλυφθεί το 2004, το οποίο φρόντιζε για ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση επιχειρηματιών, εμπλεκομένων σε υποθέσεις ναρκωτικών κι αρχαιοκαπηλίας κι άλλων.

Την ίδια στιγμή της Δευτέρα κρίνεται το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει υποβάλλει ο δικηγόρος κ Δημήτρης Παρασκευόπουλος που θεωρείται ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την δράση του νεώτερου παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο κ Παρασκευόπουλος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση διαχείρισης ακινήτων στην περιοχή της Αιξωνής.





Πηγή : tovima.gr


Στάση στην Αθήνα για το πρώτο υπερηχητικό αυτοκίνητο



Έξω από το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτίθεται μέχρι την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το Bloodhound SSC, ένα πειραματικό όχημα που θα επιχειρήσει να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας και να ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του ήχου.

Η είσοδος στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες (11:00-23:00), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο το να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα τους, αλλά και να παίξουν παιχνίδια προσομοίωσης και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Βloodhound, διεκδικώντας δύο VIP ταξίδια στη βρετανική πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ.

Το Bloodhound SSC, το οποίο διαθέτει έναν στροβιλοκινητήρα και έναν πυραυλοκινητήρα, ξεκίνησε ως βρετανική ιδέα το 2009 και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική το 2016.

Το ρεκόρ ανήκει μέχρι σήμερα στο Thrust SSC της ίδιας ομάδας, το οποίο το 1997 ανέπτυξε ταχύτητα 1.228 χλμ./ώρα, λίγο κάτω από την ταχύτητα του ήχου σε χαμηλό υψόμετρο.

Το υπερηχητικό Bloodhound SSC θα μπορούσε να το ξεπεράσει με ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα ή περίπου Mach 1,4.

Kάτι αντίστοιχο έχει καταφέρει μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 1.590 χλμ./ώρα.

To Bloodhound εκτίθεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της εταιρείας λιπαντικών Castrol, η οποία υπερηφανεύεται ότι έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ού αιώνα.



Πηγή


Μεγάλη πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο



Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 8 το βράδυ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα. Μεταξύ άλλων στάχτη έγινε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Sun Hall, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν οχήματα από τα κατεχόμενα, καθώς και στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης. Τελικά, όμως, δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβασή του και επέστρεψε πίσω.

Η πυρκαγιά πλησίασε την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, συγκεντρώθηκε κόσμος, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση 2-3 χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Λόγω του κινδύνου να αντιστραφεί η πορεία του ανέμου και η φωτιά να κατευθυνθεί προς τις ελεύθερες περιοχές, η Πυροσβεστική Δύναμη θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το βράδυ.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβίβασε προς την τουρκοκυπριακή πλευρά την ετοιμότητά της να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη στιγμή που της ζητηθεί να προσφέρει τη βοήθειά της.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι δέκα πιο ανατριχιαστικές εικόνες από το Google Street View



Όταν ήρθε στη ζωή μας το Google Street View, οι απόψεις διχάστηκαν.

Από τη μια πλευρά, υπήρχαν εκείνοι που είχαν ενθουσιαστεί με την τεχνική ικανότητα, πιστεύοντας ότι το έργο είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα της μηχανικής.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά υπήρχαν και οι κυνικοί, που χαρακτήριζαν την υπηρεσία ως τη μεγαλύτερη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής στην ιστορία. Αλλά η διαμάχη δεν ήταν μόνο για αυτό…

Μέσα σε λίγες μέρες κατεγράφησαν διάφορα περίεργα περιστατικά: δολοφόνοι εν πράξη, πλάσματα που έμοιαζαν με εξωγήινους και εντελώς ανατριχιαστικοί άνθρωποι.

Ερασιτέχνες κατάσκοποι σύντομα έτρεξαν να κάνουν έρευνα σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν μερικά από αυτά τα συναρπαστικά μυστήρια και να ανακαλύψουν ποιος (ή τι) ήταν πίσω από μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές εικόνες στο Google Street View…

10. Άνθρωποι περιστέρια στην Ιαπωνία


9. Το δάσος με τα σκιάχτρα
The-Field-of-Scarecrows
8. Το σώμα στο δρόμο
The-Body-on-the-Road
7. Το πτώμα που μοιάζει με ανθρωποειδές
The-Corpse-like-Humanoid
6. Πτώματα σε κάδο στη Χιλή
The-Mannequin-Graveyard
5. Μάσκα αερίου στο δάσος
The-Gas-Mask-in-the-Forest
4. Ζευγάρι σέρνει ένα σώμα
The-Couple-Dragging-a-Body
3. Απαγωγή γυμνού άνδρα
The-Kidnapped-Naked-Man
2. Άνθρωπος με κεφάλι αλόγου
The-Horse-headed-Man
1. Το UFO Montana
The-Montana-UFO



Πηγή : defencenet.gr





Στίγκλιτς: Η Ε.Ε. παίζει παιχνίδι ακραίας πολιτικής έναντι της Ελλάδας



Οι ηγέτες της Ε.Ε. συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι ακραίας πολιτικής με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις αξιώσεις των πιστωτών της καλύπτοντας πολύ περισσότερο από τον μισό δρόμο, επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στo Project Syndicate.

«Ωστόσο, η Γερμανία και οι λοιποί πιστωτές της Ελλάδας συνεχίζουν να αξιώνουν να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτυχημένο και το οποίο λίγοι οικονομολόγοι πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσε, μπορεί ή θα έπρεπε να εφαρμοστεί», γράφει ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Ο ίδιος θεωρεί πως η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας από ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα σε ένα πλεόνασμα ήταν κάτι το σχεδόν άνευ προηγουμένου, αλλά η αξίωση να επιτύχει η χώρα ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ ήταν παράλογη.

Δυστυχώς την εποχή που η «τρόικα» περιέλαβε για πρώτη φορά αυτήν την ανεύθυνη αξίωση στο διεθνές οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, οι αρχές της χώρας δεν είχαν άλλη επιλογή από το να την δεχθούν, σημειώνει.

Η παράνοια της επιμονής στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού είναι ιδιαίτερα εμφανής τώρα, με δεδομένη τη μείωση 25% που έχει σημειώσει το ελληνικό ΑΕΠ από τότε που ξέσπασε η κρίση, τονίζει ο Στίγκλιτς, εκτιμώντας ότι η τρόικα έκρινε πολύ λανθασμένα τις μακροοικονομικές συνέπειες του προγράμματος που επέβαλε.


Οι γνωστός οικονομολόγος προσθέτει ότι οι προβλέψεις της τρόικας ήταν εσφαλμένες και αυτό γινόταν επανειλημμένως και όχι σε μικρό, αλλά σε μεγάλο ποσοστό. Υπογραμμίζει δε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι είχαν δίκιο που ζήτησαν μια αλλαγή πορείας, όπως και η κυβέρνησή τους που αρνείται να δεχθεί ένα βαθιά ελαττωματικό πρόγραμμα.

Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει περιθώριο για μια συμφωνία: η Ελλάδα έχει δηλώσει σαφώς ότι προτίθεται να δεσμευτεί σε συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις και έχει υποδεχθεί θετικά την βοήθεια της Ευρώπης στην εφαρμογή ορισμένων από αυτές. Μια δόση πραγματικότητας από την πλευρά των πιστωτών της Ελλάδας - όσον αφορά το τι μπορεί να επιτευχθεί και τις μακροοικονομικές συνέπειες διαφορετικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων - μπορεί να προσφέρει τη βάση για μια συμφωνία, η οποία θα ήταν καλή όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη, γράφει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ορισμένοι στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, δείχνουν αδιαφορία για μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη και ισχυρίζονται ότι η αγορά έχει ήδη αξιολογήσει μια έξοδο. Ωστόσο, πιστεύω ότι οι απόψεις αυτές υποτιμούν όχι μόνο τους σημερινούς, αλλά και τους μελλοντικούς κινδύνους. Ένας παρόμοιος βαθμός αδιαφορίας υπήρχε και στις ΗΠΑ πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, επισημαίνει, εξηγώντας ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να αισθάνεται τους μετασεισμούς της κατάρρευσης της Lehman και οι τράπεζες να μην είναι διαφανείς και επομένως να διατρέχουν κίνδυνο.

Με δεδομένη την γεωπολιτική αστάθεια, ο αρθρογράφος προειδοποιεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, η εμφάνιση μίας χώρας στη περιφέρεια της Ευρώπης, αποξενωμένης από τις γειτονικές χώρες, με τη Μέση Ανατολή σε αναταραχή, με τη Δύση να προσπαθεί να ανασχέσει την επιθετικότητα της Ρωσίας και την Κίνα να φέρνει αντιμέτωπο τον δυτικό κόσμο με νέες οικονομικές και στρατηγικές πραγματικότητες. Η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για ευρωπαϊκή διχόνοια, προειδοποιεί ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Η ελλιπής κατανόηση των οικονομικών από τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και οι πολιτικές συνθήκες, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στο όραμα του κοινού νομίσματος, διαπιστώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, επισημαίνοντας ότι, αντί της επιδιωκόμενης ευημερίας, την οποία ευαγγελιζόταν η νομισματική ένωση, είναι δύσκολο να εντοπισθεί το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα που είχε για την Ευρωζώνη η εισαγωγή του ευρώ κατά την περίοδο πριν από την κρίση.

Τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα απαντηθεί το υπαρξιακό ερώτημα, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι σε θέση να συνδυάσουν μια στάλα οικονομικής αντίληψης με ένα όραμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, στοιχεία από τα οποία εξαρτάται το μέλλον της Ευρώπης, καταλήγει ο Στίγκλιτς.




Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki


Σύνταξη σε οφειλέτες ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ


Απεγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων οφειλετών ελευθέρων επαγγελματιών που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τροπολογία - ανάσα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Ακόμα και αναδρομικά μπορούν να λάβουν σύνταξη οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ με την ρύθμιση ανάσα που καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας. Το Newsbomb δίνει στη δημοσιότητα τη διάταξη για την καταβολή της σύνταξης σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ΚΕΠΑ (βρίσκεται σε διαβούλευση) και προβλέπει τον συμψηφισμό των οφειλών με μέρος της σύνταξης που δικαιούνται.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι τα ποσά οφειλής παρακρατούνται από τα ποσά των συντάξεων σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 40, με την πρώτη δόση να παρακρατείται από τη σύνταξη του πρώτου μήνα.
Μάλιστα, χρήση της ρύθμισης μπορεί να γίνει και από ασφαλισμένους των οποίων η αίτηση συνταξιοδότησης έχει απορριφθεί ή έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από το άρθρο 6 του π.δ. 258/1983 δίμηνη προθεσμία για την εφάπαξ καταβολή του ποσού της οφειλής που υπερβαίνει των 15.000 Ευρώ ή των 20.000 Ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Αναλυτικά, η προωθούμενη διάταξη προβλέπει:

1. Σύμφωνα με την παρ. 2 και 3 του άρθρου 61 του ν.3863/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 43 του ν.3996/2011, δίνεται η δυνατότητα καταβολής της σύνταξης από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις του ασφαλιστικού φορέα, εάν το οφειλόμενο ποσό, προσαυξημένο με τα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις δεν είναι μεγαλύτερο των 30 μηνιαίων συντάξεων κατωτάτων ορίων λόγω γήρατος για καθέναν ασφαλιστικό οργανισμό, με ανώτατο όριο το ποσό των € 15.000, και ειδικά για τον ΟΑΕΕ το ποσό των €20.000 (άρθρο 32 παρ. 3 ν.4075/2012).

Τα ανωτέρω ποσά οφειλής παρακρατούνται από τα ποσά των συντάξεων σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 40, με την πρώτη δόση να παρακρατείται από τη σύνταξη του πρώτου μήνα.
Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, σύμφωνα με το άρθρο 6 του π.δ. 258/1983, γνωστοποιούν εγγράφως στους ασφαλισμένους που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης το συνολικό ύψος της οφειλής τους. Οι ασφαλισμένοι εντός διμήνου από τη γνωστοποίηση της οφειλής πρέπει να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της οφειλής που υπερβαίνει τα 30 κατώτατα όρια λόγω γήρατος του φορέα τους, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, με μηνιαία παρακράτηση του ποσού της κάθε δόσης από τη σύνταξή τους, λαμβάνοντας και τις αναδρομικές συντάξεις τους.

2. Λόγω της συνεχιζόμενης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας και των επιπτώσεων που αυτή έχει ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ καθώς και στους ανεξάρτητα απασχολούμενους ασφαλισμένους στους Τομείς του ΕΤΑΑ, πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό της οφειλής που υπερβαίνει τα 20.000 Ευρώ για τον ΟΑΕΕ και τα 15.000 Ευρώ για το ΕΤΑΑ και τους λοιπούς φορείς που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα καταβολής των αναδρομικών συντάξεων.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση και ειδικότερα με την παράγραφο 1 αυτής, αυξάνεται το ποσό της οφειλής που μπορεί να συμψηφίζεται ή να παρακρατείται από τη σύνταξη των υποψήφιων συνταξιούχων, σε 25.000 Ευρώ, με παράλληλη αύξηση των μηνιαίων δόσεων συμψηφισμού ή παρακράτησης της οφειλής από τα ποσά των συντάξεων μέχρι και σε 60 μηνιαίες δόσεις, για το σύνολο των φορέων ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και λοιπούς φορείς που εντάσσονται στη ρύθμιση).
Για την ευχερέστερη εφαρμογή της ρύθμισης, λαμβάνεται πλέον υπόψη το κατά περίπτωση κατώτατο όριο, ανάλογα με το εάν χορηγείται σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου. Ειδικά στην περίπτωση του ΟΑΕΕ το κατώτατο όριο είναι εκείνο που προκύπτει κατά περίπτωση βάσει του συνταξιοδοτικού καθεστώτος το οποίο επιλέγουν οι ασφαλισμένοι για τη συνταξιοδότησή τους (διατάξεις ΟΑΕΕ βάσει του π.δ. 258/2005 ή καταστατικές διατάξεις των πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ).

3. Με την παρ.4 της προτεινόμενης ρύθμισης, δίνεται η δυνατότητα σε όσους υποβάλλουν αίτηση μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου, να υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς συμψηφισμού με αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις, του συνόλου της οφειλής τους ή μέρους αυτής, εφόσον το ποσό των αναδρομικών συντάξεων δεν επαρκεί για πλήρη συμψηφισμό της οφειλής τους. Το υπόλοιπο ποσό της οφειλής που δεν συμψηφίζεται με αναδρομικές συντάξεις, παρακρατείται από τα ποσά των συντάξεων σε 60 κατ’ ανώτατο όριο μηνιαίες δόσεις. Συνολικά το ποσό της οφειλής που συμψηφίζεται με αναδρομικές συντάξεις καθώς και εκείνο που παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις από την καταβαλλόμενη σύνταξη, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 Ευρώ. Τυχόν επιπλέον ποσό οφειλής καταβάλλεται εφάπαξ.

Για τους ασφαλισμένους που θα υπαχθούν στη ρύθμιση της παρ.4, η συνταξιοδοτική απόφαση δεν εκδίδεται πριν την πάροδο τουλάχιστον 18 μηνών από την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητικό ποσό αναδρομικών συντάξεων προς συμψηφισμό. Μέχρι όμως να εκδοθεί η οριστική συνταξιοδοτική απόφαση, και προκειμένου να μην μείνουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι χωρίς καμία οικονομική στήριξη, προβλέπεται να λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 360 Ευρώ, από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις του φορέα ή Τομέα, χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν προσωρινή σύνταξη. Το ανωτέρω ποσό των 360 Ευρώ συμψηφίζεται με τα ποσά των αναδρομικά δικαιούμενων συντάξεων. Με ανέκκλητη αίτησή τους, οι ασφαλισμένοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση μπορούν να παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης μηνιαίως του ποσού των 360 Ευρώ, χωρίς δικαίωμα λήψης παροχών ασθένειας. Ευνόητο είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης.

Επιπλέον κατά την περίοδο αναμονής για την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης, οι ασφαλισμένοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση αποκτούν δικαίωμα λήψης παροχών ασθένειας. Κατά την περίοδο αυτή καταβάλλουν την προβλεπόμενη εισφορά ύψους 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας, υπολογιζόμενη επί του καταβαλλόμενου ποσού των 360 Ευρώ. Μετά την έκδοση της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης γίνεται επανυπολογισμός της μηνιαίας εισφοράς υπέρ του κλάδου ασθενείας από την ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης όπως προβλέπεται από τις καταστατικές διατάξεις του φορέα ή Τομέα και το επιπλέον ποσό που προκύπτει συνυπολογίζεται με το λοιπό ποσό της οφειλής και συμψηφίζεται ή παρακρατείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ανωτέρω.

Για την υπαγωγή στην εν λόγω ρύθμιση οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν ταυτόχρονα με την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1985 σχετικά με το χρόνο ασφάλισης στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία, και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εξοφλήσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών το επιπλέον ποσό οφειλής που δεν συμψηφίζεται ή παρακρατείται σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Εάν μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης δεν πληρούνται οι όροι συνταξιοδότησης τα ποσά σύνταξης που έχουν καταβληθεί στους ασφαλισμένους αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η εν λόγω ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, ενώ με την προτεινόμενη μεταβατική ρύθμιση δίνεται λύση σε όσους έχουν μέχρι σήμερα εγκλωβισθεί και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν επειδή οι οφειλές τους είναι μεγαλύτερες και από αυτές που προβλέπεται να παρακρατούνται σε δόσεις από τη σύνταξη κατά την υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση.



Πηγή : newsbomb.gr




Καμμένος: Συμφωνία έως 18 Ιουνίου ή ποτέ



«Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ποτέ», διεμήνυσε χθες ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και θεσμών, η κυβέρνηση θα σταματήσει την εξυπηρέτηση των δανείων προς ΔΝΤ και ΕΚΤ προκειμένου να καλύψει μισθούς και συντάξεις στο εσωτερικό. «Δεν είμαστε πλέον σε θέση, γι’ αυτό δεν πληρώσαμε την τελευταία δόση του ΔΝΤ, να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ», επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας («είναι ζήτημα λεπτών», είπε), ενώ περιέγραψε –σε πείσμα των πληροφοριών από το εξωτερικό– συνολική συμφωνία με έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα: «Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι ουσιαστικά το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μία συμφωνία για το σύνολο πλέον των οφειλών, που θα είναι όχι προς το ΔΝΤ και τον ESM, αλλά προς τον EFSF».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος επέμεινε στη μη κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αμφισβητώντας μάλιστα ότι το μέτρο περιλαμβάνεται στις κυβερνητικές προτάσεις. «Ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης», ανέφερε, εξηγώντας ότι το ποσό που θα «εξοικονομηθεί» για τον προϋπολογισμό δεν υπερβαίνει τα 80 εκατ. Προεξόφλησε, ωστόσο, αλλαγή της φορολογικής επιβάρυνσης για είδη πολυτελείας. «Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος για να πίνει ο άλλος σαμπάνια των 2.000 ευρώ στη Μύκονο», ανέφερε.



Έντυπη Καθημερινή


Κοινή ημερομηνία Πάσχα για όλους τους χριστιανούς εξετάζει το Βατικανό



Την διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς, έκανε γνωστή ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών.
«Η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες», τόνισε ο Φραγκίσκος.
Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».
Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.




Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας


Αποφυλακίζεται λόγω συμπλήρωσης 18 μηνών προσωρινής κράτησης, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνης Κάντας, που έχει ομολογήσει ότι έλαβε παράνομα χρήματα ως δώρα για προμήθειες εξοπλισμών επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Κάντας, που ενδέχεται να βγει από την φυλακή και αύριο, κρίθηκε προφυλακιστέος το Δεκέμβριο του 2013, μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, ενώπιον των οποίων παραδέχθηκε ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην εναντιωθεί στην επιλογή συγκεκριμένων όπλων.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου 'Αμυνας, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο τα εν λόγω ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την ομολογία του στους ανακριτές των εξοπλιστικών, ο κ. Κάντας έλαβε είτε σε ευρώ είτε σε δολάρια:

Από τα υποβρύχια, συνολικά ποσά  500-600.000 ευρώ.
Από το σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου  του αντιαεροπορικού βλήματος Stinger  Asrad, περίπου 1.500.000 ευρώ.
Από τους αντιαρματικούς πυραύλους ΚΟRNET γύρω στα 3 .000.000 δολάρια, από τα οποία  τα 700.000 σε μετρητά.

'Εχει, επίσης, αναφέρει ότι από τα μετρητά που είχε κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του και μετά σε θυρίδα, ποσό περίπου 500 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε σε δύο τραπεζίτες,προκειμένου να τα τοποθετήσουν σε τράπεζα του εξωτερικού. Όπως υποστηρίζει, εν αγνοία του τα χρήματα αυτά τελικώς διακινήθηκαν από τους δύο κατονομαζόμενους τραπεζίτες μέσω των διαύλων που χρησιμοποιήθηκαν και για τις «ωφέλιμες πληρωμές» της Ζίμενς.

Ακόμη τονίζοντας πως τα αναφερόμενα ποσά και προγράμματα είναι «όσα θυμάται», ο κ. Κάντας έχει πει στους ανακριτές ότι από το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK έλαβε περίπου  1.700.000 δολάρια. Αντίστοιχα από  την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων, της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, έλαβε συνολικά  750.000 ευρώ εκ των οποίων  100.000 ευρώ σε μετρητά. Από το  αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) πήρε συνολικά 250.000 ευρώ. Για τα ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR πήρε 240.000 ευρώ και από την προμήθεια των ΜΙRAGE 2000-5 έλαβε 800.000 ευρώ, ενώ οι πύραυλοι επιφάνειας - επιφανείας σε πυραυλακάτους πολεμικού ναυτικού EXOCET του απέφεραν περίπου 400.000 ευρώ.

Τα  LEOPARD 2 «αύξησαν» το εισόδημα του κατά 600.000  ευρώ μετρητά που παρέλαβε σε ένα σακ βουαγιάζ στο γραφείο του.

Και τέλος για την αναβάθμιση αρμάτων Μ48,αμερικανικής προέλευσης με γερμανική τεχνολογία, το 1989, επί κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα, πήρε 1.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο είχε διατάξει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κ. Κάντα, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύησης 200.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, φέρεται να αδυνατούσε να καταβάλει το εν λόγω ποσό με αποτέλεσμα να παραμείνει κρατούμενος ως σήμερα οπότε και έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισής του.




Πηγή : imerisia.gr


Die Zeit: Εκπληκτικό που η ΝΔ δεν έχει στείλει ακόμα τον Σαμαρά στο διάβολο



«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανέναν επικίνδυνο πολιτκό αντίπαλο» γράφει η εφημερίδα του Αμβούργου

Η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit», με τίτλο «O Aλέξης Τσίπρας αισθάνεται πολύ ασφαλής» γράφει : «Ο Ελληνας πρωθυπουργός πιστεύει πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάνει τα πάντα, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit). Ίσως όμως να κάνει λάθος». Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, διαπιστώνει ότι οι Ελληνες αντιμετωπίζουν την ελληνική κρίση πιο ψύχραιμα από όλους τους Ευρωπαίους. Το συμπέρασμα αυτό το βγάζει από τα καφέ της πόλης, τα οποία είναι όλα γεμάτα και από τους Αθηναίους οι οποίοι κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης γελώντας και γιορτάζοντας την έναρξη του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την Die Zeit , o Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει επίσης ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του οι οποίοι είχαν να κάνουν με τον Τσίπρα ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο ίδιος δεν έχει στην πραγματικότητα κανέναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Ο ηγέτης της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος από το παρελθόν. Είναι εκπληκτικό που το κόμμα του δεν τον έχει στείλει ακόμα στο διάβολο. Αυτό έχει την αιτία του αφενός μεν στο γεγονός ότι έχει τοποθετήσει σε καίριες θέσεις εμπίστους του και αφετέρου στο ότι οι αντίπαλοί του προέρχονται από την παλιά ελληνική πολιτική δυναστεία, την οποία κανένας δεν θέλει να δει στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ακόμα χρόνο για την επανάσταση των ανακτόρων και την αναδιοργάνωση. Και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην Ελλάδα ο άνθρωπος από τον οποίο εξαρτώνται όλα στο ορατό μέλλον…Αυτό όμως θα μπορούσε να εξαπατήσει και τους Ελληνες. Διότι οι Ευρωπαίοι θέτουν ένα σαφές όριο σε σχέση με το χορό των χρεών: οι παραχωρήσεις προς τους Ελληνες δεν επιτρέπεται να απαξιώσουν τους κανόνες της ευρωζώνης και πριν οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και η Γαλλία θέσουν αυτά τα θεμέλια εν κινδύνω , θα δείξουν στους Ελληνες τη πόρτα», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα».

Οι φήμες για περιορισμούς την κίνηση κεφαλαίων δεν φαίνεται να ανησυχούν τους Αθηναίους, συμπληρώνει ο απεσταλμένος της εφημερίδας. «Η επιφανειακή ασφάλεια των Ελλήνων έχει το αντίστοιχό της στην διαπραγματευτική τακτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός νοιώθει σίγουρος. Πιστεύει ότι το Grexit θα κόστιζε στους Ευρωπαίους τόσο ακριβά, ώστε θα έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Πράγματι, ο Τσίπρας έχει ορισμένα επιχειρήματα υπέρ του. Τα 300 δις ευρώ ελληνικού χρέους θα χάνονταν, συν τα 83 δις του ELA που χορήγησε η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες…. Ολα αυτά θα κόστιζαν ακριβά στους Ευρωπαίους» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Εκτός τούτων», προσθέτει, «οι συνέπειες ενός Grexit είναι δύσκολα προβλέψιμες, ενώ πλανάται το φάντασμα της στροφής προς τη Ρωσία. Αυτό είναι βέβαια υπερβολή, όπως και η κινέζικη επιρροή επί της Ελλάδας» .



Πηγή : news.gr


Η επιτροπή για τη Siemens καλεί τον κ. Στουρνάρα



Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, θα καλέσει εντός των επόμενων 15 ημερών η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έπειτα από πρόταση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για την υπογραφή –ως τότε υπουργός Οικονομικών– του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Η λήψη της σχετικής απόφασης έγινε εν μέσω έντασης, κυρίως μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, στην οποία είχε κληθεί εκ νέου ο κ. Σ. Βαλυράκης, ως πρώην πρόεδρος εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση.

Αντίθετοι στην κλήση του διοικητή της ΤτΕ εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου και Γ. Τραγάκης, ενώ «παρών» δήλωσε ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι καθώς ο κ. Στουρνάρας, ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μετέχει των κρίσιμων, εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, θα έπρεπε να αποφευχθεί στην παρούσα φάση η κλήση του. «Ας προσκληθεί όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απέρριψε τη σχετική επιχειρηματολογία, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο να ακούσει η επιτροπή όσα έχει να πει ο κ. Στουρνάρας. Οπως, πάντως, φάνηκε από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας αντιμετωπίζεται περισσότερο ως πρόσωπο που πρέπει να απολογηθεί για πράξεις του, παρά ως μάρτυρας που θα «φωτίσει» μια ιδιαίτερη στιγμή της όλης υπόθεσης. «Ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε εκπροθέσμως, ως μη όφειλε, μια ζημιογόνο συμφωνία. Να μας πει γιατί το έκανε, για να φύγει η βαριά σκιά. Να μας πει αν κάποιοι τον υποχρέωσαν να υπογράψει εκπρόθεσμα μια επαχθή για το κράτος συμφωνία», σημείωσε η κ. Νίνα Κασιμάτη. Λίγο μετά, η κ. Ραχήλ Μακρή τόνιζε: «Ο κ. Στουρνάρας οφείλει να απολογηθεί για την υπογραφή του και να αναλάβει ποινικές, αστικές και όποιες άλλες ευθύνες». Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε, εξάλλου, ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί για την ίδια υπόθεση και ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ βουλευτές της Ν.Δ. επισήμαναν πως οι πρώτοι που θα έπρεπε να κληθούν είναι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης (ακούστηκε το όνομα του κ. Γ. Βαρουφάκη), που συνάπτουν νέες συμφωνίες με τη Siemens.



Πηγή


Σαμαράς: Άκρατος κομματισμός από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΡΤ



Σε συνάντηση που είχε με τον Διονύση Τσακνή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ως «πολύ αρνητικά» τα πρώτα δείγματα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Για έλλειψη πολυφωνίας στη Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε την Παρασκευή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τα πρώτα δείγματα της Δημόσιας Τηλεόρασης «πολύ αρνητικά», επισημαίνοντας την έλλειψη πολυφωνίας και τη λογική άκρατου κομματισμού από την πρώτη μέρα λειτουργίας.




Πηγή: skai.gr


Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, με αντιπροτάσεις




Στις Βρυξέλλες μεταφέρονται εκ νέου, από σήμερα, οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, καθώς κυβερνητικό κλιμάκιο πρόκειται να μεταφέρει στη βελγική πρωτεύουσα τη νέα δέσμη προτάσεων της Αθήνας, σε μια προσπάθεια «να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές», όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα αρχίσουν από νωρίς σήμερα το πρωί τον κύκλο επαφών. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, με τον οποίο συζήτησαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης. Το κυβερνητικό κλιμάκιο πρόκειται να συναντηθεί με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του κ. Γιουνκέρ, ενώ, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, θα ενημερωθούν για τις ελληνικές προτάσεις και εκπρόσωποι των θεσμών. Κοινοτικές πηγές έσπευσαν χθες να επισημάνουν, πάντως, ότι η όποια πρόοδος μπορεί να γίνει μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων με τους τρεις θεσμούς. «Αν οι τρεις θεσμοί δεν συμφωνήσουν, τίποτε δεν μπορεί να συμφωνηθεί», τόνιζαν.

Η κυβέρνηση επιμένει στην εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι κοντά, ενώ μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον κ. Τσίπρα, προσδιορίσθηκαν και κατονομάσθηκαν ως εναπομείνασες διαφορές η διαφορά 0,25% στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και η επιμονή των εταίρων να μην εφαρμοσθεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πάντως, δεν φαίνεται όλα τα κυβερνητικά στελέχη να συμμερίζονται την εκτίμηση ότι οι διαφορές είναι τόσο μικρές και η γεφύρωσή τους τόσο εύκολα επιτεύξιμη. Κορυφαίος υπουργός εξέφραζε χθες την άποψη ότι οι εταίροι έχουν επανέλθει σε πολύ σκληρές απαιτήσεις, σχεδόν επαναφέροντας εξ ολοκλήρου το πλαίσιο με το οποίο εμφανίσθηκαν στις διαπραγματεύσεις όταν αυτές άρχισαν και ότι, προφανώς, η στρατηγική τους ήταν από την πρώτη στιγμή να εξαντλήσουν τα όποια περιθώρια είχε η κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκασθεί σε άνευ όρων παράδοση.

Η Αθήνα είχε σπεύσει νωρίς χθες να διαμηνύσει, μέσω non paper, που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου, ότι μπορεί να αποδεχθεί μόνο μία ενιαία συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της πρότασης των 47 σελίδων που έχει καταθέσει προς τους θεσμούς και συμπυκνώνονται σε πρόβλεψη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση, παρά τις σαφείς αναφορές από όλους τους συνομιλητές της ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, επιμένει ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Προς ενίσχυση της θέσης της αυτής, αλλά και για να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της αποχώρησης της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, επικαλείται την αναφορά του εκπροσώπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ότι η συζήτηση στις Βρυξέλλες διεξάγεται σε πολιτικό επίπεδο και το ΔΝΤ δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτή, καθώς «δεν είμαστε πολιτικός θεσμός, είμαστε τεχνικός θεσμός». Από το Μέγαρο Μαξίμου επαναφέρουν, επίσης, την άποψη ότι υπάρχει εσωτερική διαφωνία μεταξύ των θεσμών και κάνουν λόγο για προσπάθεια του ΔΝΤ να πιέσει την Κομισιόν και την ΕΚΤ να επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο. Μάλιστα, τη δήλωση του κ. Γιουνκέρ, χθες, ότι «οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό», την ερμηνεύουν ως αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πίεσης που ασκείται από την πλευρά του Ταμείου. Αποδίδουν, δε, την πίεση του Ταμείου σε ενδεχόμενη επιθυμία του να εισπράξει τα χρήματα που έχει δώσει έως σήμερα στην Ελλάδα και να αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στοιχεία για συντάξεις

Αναφορικά με τα στοιχεία για τις συντάξεις στην Ελλάδα, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ράις, η κυβέρνηση απαντά ότι η κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού είναι στο 4,45%, και όχι 10%, ότι ο ο μέσος όρος συντάξεων σε Ελλάδα και Γερμανία είναι περίπου ο ίδιος, αλλά στην Ελλάδα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, που είναι 665 ευρώ. Επίσης, ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι σε ηλικία 63 ετών για τους άνδρες και 59 ετών για τις γυναίκες και στη Γερμανία είναι ο ίδιος για τους άνδρες και για τις γυναίκες σε ηλικία 62 ετών.


Καθημερινή


Κρήτη: Εισέβαλαν με καλάζνικοφ σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο!



Οι ένοπλοι φορούσαν κουκούλα και λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο - Συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη με πυροβολισμούς - Τρεις από τους δράστες τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψη

Τον τρόμο σκόρπισαν ένοπλοι που εισέβαλαν λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο της Κρήτης.



Οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Μάλιστα, φαίνεται ότι για εκφοβισμό πυροβόλησαν στον αέρα.



Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία η οποία εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες αφού πρώτα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις δράστες. 

Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, οι δράστες, ένας Αλβανός και δύο Έλληνες, είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι και δύο καλάζνικοφ, ενώ τα κλεμμένα από το κοσμηματοπωλείο και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν (κλεμμένο και αυτό), κατασχέθηκαν από τις αρχές. 



Κατά την καταδίωξη δεν τραυματίστηκε αστυνομικός. 



Πηγή:Cretapost.gr  flashnews.gr