Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Αυτό δεν είναι μονωτική ταινία!! Δεν ήξερες δεν ρώταγες πριν την ανεβάσεις;



Επιβάτης της Easy Jet τράβηξε αυτή την φωτογραφία και την δημοσίευσε στο διαδίκτυο δηλώνοντας τρομαγμένος γιατί ο τεχνικός έβαζε μονωτική ταινία στο εξωτερικό περίβλημα κινητήρα του αεροσκάφους!!

Τα σχόλια ήταν πολλά μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας αλλά έμπειροι μηχανικοί και κυβερνήτες εξήγησαν ότι αυτή η ταινία δεν είναι μια απλή μονωτική ταινία αλλά λέγεται «speed tape» (ταινία ταχύτητας) η οποία έχει την ιδιότητα να αντέχει και στις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, χωρίς αυτού του είδους την ταινία ο αέρας μπορεί να μπει στον κινητήρα, να προκαλέσει αναταράξεις ή να επηρεάσει την ισορροπία του κινητήρα.

Η σωστές απαντήσεις από έμπειρους προσγείωσαν και ησύχασαν τους τρομαγμένους από την ανάρτηση του επιβάτη!!


Σε τρελό και σε χαζό μην δίνεις σημασία: Θέλει να γίνει αντιπρόεδρος στην ελληνική βουλή ο πρόεδρος των Τσάμηδων



Πρώτη η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ είχε προειδοποιήσει πρωτοσέλιδα, πολύ πριν καν εκδηλωθεί επίσημα το θέμα «τσάμηδων» που εγείρει ο επιστήθιος φίλος των Παπανδρέου και Βενιζέλος «σοσιαλιστής» υπερεθνικιστής αλβανός πρωθυπουργός.

Χτες ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι προέβη σε ακόμα μια προκλητική δήλωση εναντίον της Ελλάδος, «προαναγγέλοντας» πως πολύ σύντομα κάποιος «Τσάμης» θα γίνει «αντιπρόεδρος» στην Ελληνική Βουλή!!!

«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στην υπόθεση, την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί.

Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

Τα "αίματα άναψε" η παραπάνω δήλωση του Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Γ' αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται μετά την εκλογή του.

Η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Νίκου Κούτρα πως η "επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων σε υψηλά αξιώματα δεν προάγει την φιλία και τη συνεργασία», δεν φαίνεται να εμπόδισε τον Ιντρίζι να συνεχίσει τις προκλητικές του δηλώσεις.



Πηγή: akropolipress.gr


eglimatiktotita.gr


Το να φοράς μπλούζα με την Ελληνική σημαία εάν δεν μπορούν να την κάψουν τώρα σε μαχαιρώνουν!!



Μαχαίρωσαν άνδρα που φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία στην Πλατεία Βικτωρίας..την ώρα που περνούσε από πορεία αντιεξουσιαστών.

Επίθεση με μαχαίρι από «αγνώστους» δέχθηκε ένας 27χρονος στην Πλατεία Βικτωρίας, την ώρα που περνούσε από πορεία αντιεξουσιαστών.

Ο άνδρας φέρει ελαφρά τραύματα από μαχαίρι στο πόδι και διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με τον Alpha,  ο 27χρονος φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία, ενώ εξετάζεται αν το συμβάν σχετίζεται με άτομα της πορείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας που μαχαιρώθηκε φορούσε μια μπλούζα με την ελληνική σημαία.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Ουρουγουάη: Δικαστικό «ναι» στο αίτημα 12χρονης να γίνει μητέρα



Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου στην Ουρουγουάη να επιτρέψει σε μία 12χρονη, που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό αλλά δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε άμβλωση, να γίνει μητέρα.

Επικαλούμενη το Ινστιτούτο Παιδιών και Εφήβων της Ουρουγουάης, η διαδικτυακή εφημερίδα Subrayado έγραψε ότι το κορίτσι, που διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησης, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στην οικογένειά της, η 12χρονη έχει ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση και αντιμετωπίζει δυσκολίες μάθησης.

Η μητέρα της ήθελε το κορίτσι να προχωρήσει σε άμβλωση όμως εκείνη της ζήτησε να κρατήσει το παιδί, αν και γιατροί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την ικανότητά της να κατανοήσει τις επιπτώσεις της εγκυμοσύνης της και της μητρότητας.

Το κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντός της.

Η Ουρουγουάη νομιμοποίησε την άμβλωση έως τη 12η εβδομάδα της κύησης το 2013. Ο νόμος επιτρέπει, στην περίπτωση που η μητέρα είναι θύμα βιασμού, την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες.

Μία παρόμοια περίπτωση είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Μαΐου στην Παραγουάη όπου ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο βίασε ο πατριός της, είχε μείνει έγκυος. Οι αρχές δεν της επέτρεψαν προχωρήσει σε άμβλωση και νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο του Ασουνσιόν.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ιαπωνίας



Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας. Το Reuters, επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης στο Τόκιο, ανεβάζει το μέγεθος της δόνησης στους 8,5 βαθμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά των νήσων Oγκασαβάρα (Μπονίν), νότια του Τόκιο, και το εστιακό βάθος στα 590 χιλιόμετρα, γεγονός που καθησυχάζει ως προς την εκδήλωση τσουνάμι.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο.


Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TEPCO, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο, ενώ λόγω διακοπής ρεύματος δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα.


Αλλαγές στην εισαγωγή των υποψηφίων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές



Τα πάνω κάτω έρχονται στην εισαγωγή στις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, έρχονται από την νέα σχολική χρονιά (2015-2016) σημαντικές ανακατατάξεις σχετικά με τα επιστημονικά πεδία και τη δυνατότητα ένταξης των μαθητών στα σώματα ασφαλείας.

Από την επόμενη χρονιά, λοιπόν, οι σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας εντάσσονται στα 3 από τα 5 επιστημονικά πεδία και συγκεκριμένα στα (1ο, 2ο και 5ο), όπως επίσης και οι σχολές της Πυροσβεστικής - Ανθυποπυραγών και πυροσβεστών - οι οποίες εντάσσονται τόσο στο 1ο επιστημονικό πεδίο όσο και στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και των τριών Ομάδων Προσανατολισμού να ενταχθούν στις παραπάνω σχολές, αφού οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν τμήματα του 1ου πεδίου, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν το 2ο πεδίο όπου πέρα των άλλων στρατιωτικών σχολών είναι ενταγμένες Αστυνομία και Πυροσβεστική και τέλος οι υποψήφιοι της Ομάδας Οικονομίας και Πληροφορικής επιλέγοντας το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Οι αλλαγές είναι σημαντικές και ανοίγει τον δρόμο για είσοδο στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές σχολές και για μαθητές, οι οποίοι δεν θα είχαν την δυνατότητα με το παλαιότερο σύστημα.



Πηγή: dikaiologitika.gr


Ούτε σε 30 χρόνια δεν τελειώνουν οι έλεγχοι στις λίστες της φοροδιαφυγής -Πάνω από 1.380.000 ΑΦΜ



Με ρυθμούς... χελώνας γίνονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με δισεκατομμύρια ευρώ στο μικροσκόπιο, για τις επτά λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το σύνολο των ΑΦΜ που περιλαμβάνονται σε αυτές ξεπερνά τα 1.380.000, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ούτε σε... 30 χρόνια δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι! Οι αργοί ρυθμοί της διαδικασίας καταγράφονται στην 25σέλιδη απόρρητη αναφορά, του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, την οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Ενδεικτικά στοιχεία αφορούν στη λίστα με τα εμβάσματα του εξωτερικού, τη λίστα Λουξεμβούργου, τη λίστα με ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη λεγόμενη λίστα με τα 65 CD, δηλαδή καταθέτες σε πιστωτικά ιδρύματα εσωτερικού με υψηλές καταθέσεις από το 2002 έως το 2012. Η λίστα περιλαμβάνει 54.246 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα έξω από το 2009 έως το 2012, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις 588 περιπτώσεις. Αλλες 1.500 βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, ενώ το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει διακινηθεί είναι 22.209.295.375 ευρώ.

Ανάλογη η κατάσταση και σε ό,τι αφορά τη λίστα του Λουξεμβούργου. Από το 2012 που ξεκίνησε η έρευνα, έως σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις 35 άτομα. Στη λίστα της Μ. Βρετανίας, για εκείνους που απέκτησαν ακίνητα μεγάλης αξίας εκεί και ελέγχονται για ξέπλυμα ή φοροδιαφυγή, από τους 306, έχουν ελεγχθεί οι 32.

Τέλος, στη λίστα Λαγκάρντ, οι έρευνες βρίσκονται σε καλύτερο σημείο. Από την αναφορά προκύπτει ότι από το σύνολο των 2.062 καταθετών έως σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις οι 478 περιπτώσεις φυσικών προσώπων.



Πηγή : iefimerida.gr


Η Daily Mail "ξαναχτυπά" για την Κω: Μπικίνι, ηλιοθεραπεία και απόγνωση για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες



Το Αιγαίο έχει γίνει η πίσω πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γράφει η Daily Mail, που επανέρχεται στο θέμα της κατάστασης στην Κω και εκφράζει... "φόβους" πως οι Βρετανοί τουρίστες θα μποϋκοτάρουν το ελληνικό νησί.

Συνέχεια στο κατάπτυστο δημοσίευμα για το... πόσο δύσκολα περνούν οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω εξαιτίας των μεταναστών από τη Συρία και το Αφγανιστάν που βρίσκονται στο νησί δίνει η Daily Mail, που μάλιστα έστειλε και... αποστολή στο ελληνικό νησί!

Sue Reid έφτασε στην Κω και μαζί της βρέθηκε ο Murrey Sanders που ανέλαβε να αποτυπώσει με τη φωτογραφική του μηχανή εικόνες από το νησί.



"Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, μια ομάδα 19 Αφγανών μεταναστών κάνουν βόλτα στην παραλία και σαστισμένοι Βρετανοί τουρίστες, ξαπλωμένοι κάτω από μπλε και κίτρινες ομπρέλες, τους κοιτούν", γράφει και λυπάται τους... τουρίστες που νιώθουν άβολα να βλέπουν τον Ali Yagdoobi και την οικογένειά του που μόλις έχουν αποβιβαστεί από το δουλεμπορικό που πέρασε στην Ελλάδα από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας.



Ο Ali Yagdoobi είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός από την Καμπούλ, ένας από τους 1200 μετανάστες που έφτασαν αυτή την εβδομάδα στην Κω.

"Η Κως είναι γνωστή σαν ένα ειρηνικό νησί, ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, όπου οι ντόπιοι δεν κλειδώνουν τις πόρτες τους και οι τουρίστριες μπορούν να περπατήσουν χωρίς πρόβλημα το βράδυ. Η αστυνομική δύναμη είναι μικρή" συνεχίζει η Reid. Ότι ας πούμε οι τουρίστριες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αλλού χωρίς πρόβλημα το βράδυ γιατί τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά, είναι γεμάτα βιαστές...



Ο Ali και η Samaya έχουν μια κόρη έξι μηνών, την Alisa. Έφτασαν στην Κω πριν λίγες μέρες. Κοιμούνται στο πεζοδρόμιο έξω από το αστυνομικό τμήμα γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε. "Δεν έχουμε άλλα λεφτά αφού πληρώσαμε τον Τούρκο στο Μπουντρούμ που μας έβαλε στη βάρκα για να έρθουμε εδώ. Χρειαζόμαστε φάρμακα για την κόρη μας γιατί κρύωσε. Ξεμείναμε και από νερό και πάνες", λέει ο Ali.

Η συντάκτης της Daily Mail περιγράφει επίσης πως οι μετανάστες, βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πρέπει να μείνουν στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου θα φτάσουν αλλά εκείνοι θέλουν να περάσουν προς πιο πλούσια κράτη. "Η Ελλάδα, που δέχτηκε εκατοντάδες μετανάστες πέρυσι, πιθανότητα ανακουφίζεται που τους βλέπει να φεύγουν", γράφει.



Περιγράφει επίσης ένα περιστατικό που είδε μπροστά στα μάτια της: ένας νεαρός Σύρος μετανάστης και οι φίλοι του, πήραν επιτέλους τα χαρτιά τους. "Έτρεξαν από το αστυνομικό τμήμα στην προκυμαία νωρίς το απόγευμα, φωνάζοντας όλο χαρά πως το ταξίδι τους στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα μπορούσε να ξεκινήσει".


Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ


newsit.gr


Νέα εσωκομματική σκληρή σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ!!




Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης προκαλεί η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία από τον Ιούνιο μένει κενή λόγω της αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα.

Η υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η κ. Παναρίτη αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

«Η επιλογή της κας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιλογή της κ. Παναρίτη στη θέση αυτή. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επιλογή διαφώνησε με ένα βροντερό «όχι» και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ θετικοί ήταν οι Γ. Βαρουφάκης και Γ. Σταθάκης.

Εντονη είναι και η αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στη Μόσχα και ο οποίος μάλιστα ζήτησε την ανάκληση του διορισμού της κυρίας Παναρίτη.

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα» σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Real FM το πρωί του Σαββάτου.

Ανοιχτά αντέδρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα την Παρασκευή το βράδυ, η οποία με δύο αναρτήσεις της στο Twitter, άφησε αιχμές για ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι αυτή της κ. Παναρίτη «ξεπερνά κάθε όριο».

  1. Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο.
  2. Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια.

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα εμφάνιζαν το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο θέμα της κάλυψης της θέσης του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Για το θέμα ο Βηματοδότης έγραψε (26/5): «Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να έδωσε το ελευθέρας στην κυρία Παναρίτη να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων την κυβέρνηση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι την προηγούμενη Παρασκευή και ενώ ο αρμόδιος διευθυντής του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, στον οποίο θα αναφέρεται ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ - όποιος και αν είναι - έλειπε σε ολιγοήμερη άδεια, η κυρία Παναρίτη κοινοποίησε στο γραφείο του ενημέρωση βάσει της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα Alternate Director στη θέση του παραιτηθέντος Θάνου Κατσάμπα στις 18 Ιουνίου. Το Μαξίμου πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα και όπως μαθαίνω εκφράστηκε ήδη μεγάλη δυσφορία προς τον κ. Βαρουφάκη».



Πηγή : tovima.gr


Νέα τροπή στην υπόθεση της Αγχίαλου - Συνελήφθη ο «ληστής με τα μαύρα» Γρηγόρης Τσιρώνης



Ο επικηρυγμένος ληστής Γρηγόρης Τσιρώνης -και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά, είναι τελικά ο δεύτερος, μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου, συλληφθείς του Βόλου, κατά τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ. Στη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης νεκρός έπεσε ο καταζητούμενος Σπύρος Δραβίλας που, όπως ισχυρίζονται οι συλληφθέντες, αυτοκτόνησε.

Ο 37χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ, ενώ το 2009 τρία από τα μέλη της, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο αδελφός του Μάριος και ο -συλληφθείς πλέον- Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν επικηρυχθεί έναντι 600.000 ευρώ.

Ολοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας κατ΄ αντιγραφήν σεναρίου μιας αμερικανικής ταινίας.
Στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Ιωάννης Δημητράκης, μέλος της ένοπλης ομάδας. Υστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής κατηγορήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για συμμετοχή στη «συμμορία με τα μαύρα» οι προαναφερθέντες καταζητούμενοι.

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι αδελφοί Σεϊσίδη, όσο και ο Τσιρώνης είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ελάχιστες πληροφορίες για τις κινήσεις των καταζητουμένων.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων «ληστών με τα μαύρα» απέκτησε νέα διάσταση στις αρχές του 2009 όταν, ύστερα από νεότερο έλεγχο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, διαπιστώθηκε ότι δείγμα DΝΑ που ανιχνεύθηκε σε σκούφο που είχαν πετάξει σε ένα ρέμα στη Γλυφάδα οι δράστες της αρπαγής- τον Μάιο του 2007-οπλισμού από τον φρουρό του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου ταυτίζεται με γενετικό υλικό «ληστή με τα μαύρα» που είχε εντοπιστεί σε εγκαταλειμμένο σάκο μετά τη συμπλοκή τον Ιανουάριο του 2006. Η επίθεση κατά του φρουρού του κ. Κεδίκογλου αποδίδεται έμμεσα στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Και αυτό γιατί φαίνεται πως με την ίδια παρτίδα σφαιρών που εκλάπησαν από τον αστυνομικό πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Από τότε η δράση των «ληστών με τα μαύρα» συνδέθηκε με τις επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Νεκρός ο Σπύρος Δραβίλας

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε σήμερα, βάσει εξέτασης του DNA και των αποτυπωμάτων, ότι ο Σπύρος Δραβίλας είναι ο νεκρός δράστης. Γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο Σπύρος Δραβίλας, εκτός των άλλων, ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγχίαλο Βόλου, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι και όταν αργότερα παραδόθηκαν οι δύο καταζητούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ο Γρ. Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού, που αρχικά εξετάστηκε να πρόκειται για έναν ακόμα καταζητούμενο της συμμορίας των ληστών του Διστόμου, τον Γιώργο Πετρακάκο. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων όμως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν χθες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση το μεσημέρι από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.



Πηγή : ethnos.gr


Ο «κηπουρός», ο «καρφάκιας» και ο «φουσκωτός»: Ο βίος και η πολιτεία των ληστών του Διστόμου



Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κινούνταν στις παρυφές της εγχώριας τρομοκρατίας - Οι σχέσεις τους με Μαζιώτη και Παλαιοκώστα - Οι διασυνδέσεις τους με το αντάρτικο πόλης

Ο «κηπουρός», ο «καρφάκιας» και ο «φουσκωτός»... Με αυτά τα ψευδώνυμα στον υπόκοσμο της Ελλάδας κυκλοφορούσαν οι διαβόητοι ληστές του Διστόμου, οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια κινούνταν στις παρυφές της εγχώριας τρομοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως μάλιστα έχουν εμπλοκή στην ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην οδό Αμερικής, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο Νίκος Μαζιώτης.

Παράλληλα, ερευνάται αν κάποιος από τους τρεις είχε σχέση με τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το τρίο είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες, σε κάποιες από τις οποίες επιβεβαιωμένα συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα συμμετοχή σε κάποιες από αυτές είχε και ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε πως η Αντιτρομοκρατική τους παρακολουθούσε αρκετές ημέρες, ελπίζοντας να φθάσει στα ίχνη του Παλαιοκώστα.

Ποιοι είναι όμως οι τρεις; Σε ποιες ενέργειες συμμετείχαν και ποια η σχέση τους με το αντάρτικο πόλης;

Σπύρος Δραβίλας: Ο «καρφάκιας»

Ο 34χρονος φέρεται, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την Αστυνομία, να αυτοκτόνησε με μια ριπή από καλάσνικοφ, μόλις οι αστυνομικοί εισέβαλαν στη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου. «Όχι ρε! Αυτοκτόνησε ο Σπύρος…» φέρονται να είπαν οι δύο συνεργοί του, πριν παραδοθούν στους διώκτες τους.

Η πρώτη φορά που ο καρφάκιας (αυτό ήταν το προσωνύμιό του, εξαιτίας του τρόπου που έκοβε και χτένιζε τα μαλλιά του) απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν το 2006. Τότε που νοίκιασε ελικόπτερο και, με την απειλή πιστολιού, υποχρέωσε τον πιλότο να πετάξει πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού και να πάρει το φίλο του Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι.

Για τρία χρόνια ο Δραβίλας ζει ως φυγάς και τελικά τον Αύγουστο του 2008 συλλαμβάνεται στο Αγρίνιο, όπου είχε πάει για να συναντήσει τη φίλη του. Καταδικάζεται σε 17 χρόνια κάθειρξη, όμως το Φεβρουάριο του 2013 ξεκινά απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του χορηγούν άδεια.

Τότε, ομάδες αναρχικών αλλά και άτομα από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς τάσσονται ανοιχτά υπέρ του και τελικά τον Ιούνιο του ίδιου έτους του χορηγείται άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Φυσικά, δεν  επιστρέφει και μαζί με τον Χριστοδούλου και τον Πετρακάκο στήνουν τη συμμορία και ληστεύουν τράπεζες, με πιο χαρακτηριστική την κινηματογραφική ληστεία στις 22 Αυγούστου 2014 στο Δίστομο.

Το τρίο  έφυγε με λεία 300.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας μάλιστα φουσκωτό σκάφος για να περάσουν στην Πελοπόννησο και να εξαφανιστούν.

Σπύρος Χριστοδούλου: Ο «φουσκωτός»

Ο 45χρονος ξεκίνησε την «καριέρα» του στην παρανομία στη δεκαετία του '90. Πρώτη μεγάλη «δουλειά» η εκβίαση επιχειρηματία στο χώρο της  ζαχαροπλαστικής, για την οποία συνελήφθη το 1996.

Λόγω του ότι ήταν γιγαντόσωμος, του κόλλησαν το παρατσούκλι «φουσκωτός» και τρία χρόνια αργότερα συλλαμβάνεται για ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Ο Χριστοδούλου έχει μείνει στην ιστορία, γιατί στη δίκη που έγινε, όταν ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, έβγαλε το παπούτσι και το πέταξε στην έδρα, λέγοντας «πλέον δεν έχω να χάσω τίποτα…».

Λίγους μήνες μετά τη φυλάκισή του παίρνει άδεια και φέρεται να μπλέκει με την ομάδα των «μπράβων της Ηλιούπολης», χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το 2001 στα διόδια των Αφιδνών έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Ένα χρόνο αργότερα, ο «φουσκωτός» κατηγορείται ότι μαζί με τον Πίτερ Σέντομ (τον Αμερικανό της ομάδας της Ηλιούπολης, που δραπέτευσε το 2002 από τον Κορυδαλλό με τη βοήθεια της ψυχολόγου Όλγας Ατζαμόγλου και βρέθηκε το 2008 νεκρός στη Λατινική Αμερική) δολοφόνησαν μέσα στον Κορυδαλλό τον Αλβανό Κονσταντίν Πάππα, γιατί θεώρησαν ότι «κάρφωσε» στους αστυνομικούς τον κακοποιό Κώστα Πάσσαρη. Τελικά, ο Σέντομ τον «αθωώνει», αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Γιώργος Πετρακάκος: Ο «κηπουρός»

Μέχρι το 2002 ο 36χρονος σήμερα Γιώργος Πετρακάκος δούλευε ως συμβασιούχος κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η ηρωίνη τον ρίχνει στην παρανομία και ξεκινά ληστείες σε φαστφουντάδικα και περίπτερα.

Συλλαμβάνεται στα τέλη του 2002 μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, φυλακίζεται και τελικά βγαίνει λίγο αργότερα, για να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Στη φυλακή, ο «κηπουρός» γνώρισε άτομα που τον έφεραν σε επαφή τόσο με τον Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και με τον Νίκο Μαζιώτη και από το 2006 χρησιμοποιείται σε  περιφερειακούς ρόλους.

Για παράδειγμα, το 2006 κλέβει δύο αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων το ένα το χρησιμοποίησε ο Βασίλης Παλαιοκώστας στην απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά και το δεύτερο ο Μαζιώτης, πριν συλληφθεί, για πρώτη φορά, το 2010.



Πηγή : protothema.gr


Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για συμφωνία δανειστών με την Ελλάδα



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ- Οι ΗΠΑ ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία από όλες τις πλευρές για να υπάρξει μία συμφωνία για τη στήριξη της χώρας που θα αποτρέψει «αχρείαστες αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές, επιβεβαίωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Ερωτώμενος ειδικά για το ΔΝΤ, εκτίμησε ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχει ένα ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ερώτηση τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου όταν είπε από τη Δρέσδη, όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών του G7, ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ο κ. Έρνεστ διευκρίνισε ότι «αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός». Όπως πρόσθεσε, «ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές».

Ειδικά για το Ταμείο, ερωτώμενος αν η ευελιξία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την χαλάρωση των πληρωμών της Ελλάδας ή και να την επαναδιαπραγμάτευση τους, απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μία συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές».


Πηγή


Σχέδιο έκπληξη για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο - Τσιγάρο με το ρολόι



Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ετοιμάζεται να προωθήσει νέο νόμο, όσον αφορά το κάπνισμα σε κλειστούς ή δημόσιους χώρους, όπως αποκάλυψε το “Mega”. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα από τον αντικαπνιστικό νόμο που υπάρχει θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανύπαρκτα, καθώς οι πλειοψηφία τον καπνιστών δεν εναρμονίζεται με την απαγόρευση. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κλειστούς χώρους, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, όμως οι πλειοψηφία των καπνιστών συνοδεύουν την έξοδο τους με την καταστροφική ως προς τον οργανισμό τους συνήθεια.

Αυτός φαίνεται πώς είναι ο λόγος που ωθεί την κυβέρνηση σε διάφορες σκέψεις και σχέδια, ώστε να μπορέσει να καταπολεμήσει το φαινόμενο. Αυτό, λοιπόν που σχεδιάζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Mega” είναι να επιτραπεί το κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ καφενεία και κέντρα διασκέδασης με συγκεκριμένο ωράριο. Να υπάρχουν, δηλαδή συγκεκριμένες ώρες που το κάπνισμα θα επιτρέπεται.

Ο Γραμματέας Δημόσιας Υγείας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και τόνισε πώς στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά όσο ξέρει έχει δει στο εξωτερικό να υπάρχουν ώρες που επιτρέπεται ή απαγορεύεται το κάπνισμα. “Είχα δει στο Βερολίνο ότι στους χώρους εστίασης και σε μπαρ έλεγαν πώς υπάρχει τρεις ώρες απόλυτη απαγόρευση καπνίσματος, για παράδειγμα 7-10. Δεν λέω ότι αυτή είναι λύση, αλλά υπάρχουν ιδέες”.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Έλληνες είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που αρνούνται πεισματικά να εναρμονιστούν με τον συγκεκριμένο νόμο. Της απαγόρευσης καπνίσματος, δηλαδή. Σύμφωνα με την καρδιολογική εταιρεία το 51,2% των ανδρών και το 25,7% των γυναικών είναι συνέχεια με ένα τσιγάρο στο χέρι. Από εκεί και πέρα, το 64,2% των ανδρών στην ηλικία 25-44 καπνίζουν, ενώ 37% είναι το αντίστοιχο στις γυναίκες.

Η ίδια έρευνα για το παθητικό κάπνισμα είναι αποκαλυπτική. Οι παθητικοί καπνιστές κινδυνεύουν να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο σε ποσοστό 25-30%, ενώ αυξάνεται δραματικά και πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου και ισχαιμική νόσου του μυοκαρδίου. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ ένας ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής η κατευναστική συνήθεια του καπνίσματος ίσως έχει συνδυαστεί με την οικονομική κρίση, που όμως αυτή η ηρεμία που προσφέρει έχει άμεση σχέση με τα στερητικά συμπτώματα που το ίδιο δημιουργεί.


Πηγή : newsit.gr


Πολύ γέλιο στα sosial media για το hashtag #adonis_for_president


Πολύ γέλιο έφερε στον κόσμο το hashtag #adonis_for_president, δηλαδή ο Αδωνις για πρόεδρος στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το ασταμάτητο κράξιμο  απάντησε μέσο του twitter: «Παιδιά, ωραία η πλάκα με τα προεδριλίκια, αλλά παρακαλώ να λήξει! Η Χώρα έχει σοβαρά προβλήματα και δεν χρειάζεται κουτσομπολιά»

    1. ψη φωτογραφίας
  1. Παιδιά ωραία η πλάκα με τα προεδριλίκια αλλά παρακαλώ να λήξει! Η Χώρα έχει σοβαρά προβλήματα και δεν χρειάζεται κουτσομπολιά.

Mερικά από τα σχόλια hashtag

Για να αποκτήσει και πάλι η ΝΔ δυνατή φωνή. Τσιρίδα

Με κάθε ψήφο στον Αδωνη μπαίνεις σε κλήρωση για tablet. Μην χάσεις την ευκαιρία φίλε νεοδημοκράτη

Αν ο ηγέτης δεν ξέρει να βγάζει σελφι πως θα τον νοιώσει ο νοικοκυραίος δίπλα του;

Εργάζεται από μικρός, έκανε δουλειά στα υπουργεία που πήγε, είναι μεταρρυθμιστής, διαλύει τους συριζαίους στα πάνελ.

Νεοδημοκράτη με το χέρι στη καρδιά αν ήσουν περικυκλωμένους από κομμουνιστές θα ήθελες δίπλα σου τη Ντόρα ή τον Άδωνι;


Με πληροφορίες από το  thetoc.gr


Εγκαινιάστηκε το νέο παρατηρητήριο του World Trade Center



Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του νέου παρατηρητηρίου του World Trade Center το οποίο θεωρείται σύμβολο της "ανθεκτικότητας" της πόλης, 14 χρόνια μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν νωρίς το πρωί και αμέσως σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ανθρώπων που επιθυμούσαν να επισκεφθούν το παρατηρητήριο και να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα από τον 100ό, τον 101ο και τον 102ο όροφο του πύργου, του "One WTC", στο νότιο Μανχάταν.
Ο Μάικλ Λάνζα, 32 ετών, έφτασε στο σημείο κρατώντας μια πελώρια αμερικανική σημαία. "Είναι σημαντικό να βρίσκομαι εδώ. Υπηρέτησα στον στρατό για τρία χρόνια, ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", σχολίασε. Ο πύργος και το παρατηρητήριό του είναι "ένα σύμβολο της αντίστασης της Αμερικής. Αποφασίσαμε, μέσα από την οδύνη της 11ης Σεπτεμβρίου, να οικοδομήσουμε κάτι ωραιότερο, μεγαλύτερο και πιο σταθερό από ποτέ. Για μένα, αυτό είναι το αμερικάνικο πνεύμα", πρόσθεσε ο βετεράνος που περίμενε υπομονετικά από το πρωί μολονότι είχε κόψει εισιτήριο για να ανέβει στο WTC στις 6 το απόγευμα.

Ο Τζιμ Βερμίρ, ένας άνδρας από την Άιοβα που έφτασε στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, ήταν από τους πρώτους που κατέβηκαν από το παρατηρητήριο. "Η θέα είναι μαγευτική. Έκαναν καλή δουλειά. Δεν βασίστηκαν στο παρελθόν, είναι ένα μνημείο για το μέλλον, μια αναγέννηση", είπε.

Σε ύψος 380 μέτρων, με πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλα τα μνημεία και τα ιστορικά ορόσημα της Νέας Υόρκης, από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο νότια, το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ και το Σέντραλ Παρκ στα βόρεια μέχρι και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν στα ανατολικά. Όταν ο καιρός είναι καλός, από το παρατηρητήριο η ορατότητα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα.

Ο ανελκυστήρας του WTC είναι από μόνος του ένα αξιοθέατο: χρειάζεται 47 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον 102ο όροφο. Κατά τη διάρκεια της ανόδου σε οθόνες προβάλλεται η οικοδόμηση της Νέας Υόρκης, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Για δέκατα του δευτερολέπτου εμφανίζονται και οι δύο προηγούμενοι πύργοι του WTC που γκρεμίστηκαν το 2001.

Στην είσοδο του παρατηρητηρίου οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο ασφαλείας, παρόμοιο με αυτόν που γίνεται στα αεροδρόμια, όμως αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν.

Το παρατηρητήριο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το εισιτήριο στοιχίζει 32 δολάρια για τους μεγάλους και 26 για τα παιδιά. Την πρώτη χρονιά εκτιμάται ότι θα το επισκεφθούν 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι.


Πηγή


Δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος με τους ανεπιθύμητους πολιτικούς στην Ρωσία



Την παράδοση καταλόγου με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, υποστηρίζοντας πως “η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος». Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα περιλαμβάνει και τρεις Ολλανδούς βουλευτές.

Η Ρωσία συνέταξε τον κατάλογο αυτό, που περιλαμβάνει 80 έως 90 ονόματα, αντιδρώντας στις κυρώσεις και την απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που επιβλήθηκε σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων μετά την προσάρτηση, τον Μάρτιο του 2014, της Κριμαίας.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της. Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων».

«Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία όσον αφορά τη νομική βάση, τα κριτήρια ή τη διαδικασία με την οποία έλαβε την απόφαση αυτή η Μόσχα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ περιλαμβάνεται στον κατάλογο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Γερούν Ράινιεν. «Ο Φέρχοφστατ δεν μπορεί να μπει στη Ρωσία, είναι στον κατάλογο μαζί με περίπου άλλα 80 πρόσωπα».

Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις».



Πηγή : kathimerini.gr


Εκλογές εντός του έτους «βλέπει» ο Θεοδωράκης



«Οι κάλπες εντός του 2015 είναι αναπόφευκτες» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει πολιτική επανεκκίνηση. «Οι πρώτες επιλογές προσώπων του Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν λαθεμένες και θα επιχειρήσει, μηδενίζοντας το κοντέρ, να τις επανορθώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Πηγή: iefimerida.gr






Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει «πολύ δύσκολες αποφάσεις» έστειλε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά το τέλος της συνόδου της G7 στη Δρέσδη, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η G7 ασχολήθηκε με το ζήτημα της Ελλάδας και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες για την ελληνική υπόθεση να «μετακινηθούν» από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια «κρίση».

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους, είπε ο Λιού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες αποφάσεις» από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται σε ενέργειες που θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Λιου απηύθυνε έκκληση να «επιλυθεί» το πρόβλημα και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας».

Αναφερόμενος, δε, στο ενδεχόμενο ενός Grexit, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Από πλευράς του, μιλώντας επίσης από τη Δρέσδη, μετά τη σύνοδο της G7, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Δεν υπάρχει σενάριο για Grexit», είπε χαρακτηριστικά ο Σαπέν στους δημοσιογράφους.



Πηγή : antenna.gr


Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει για τη ΝΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης


«Τα κόμματα θα δοκιμαστούν από μία συμφωνία», εκτιμά ο ίδιος

«Ψήφο κατά συνείδηση» προτείνει για τη ΝΔ απέναντι στη συμφωνία ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews. «Το να υποστηρίζεις δημοσίως ότι θα ψηφίσεις τη συμφωνία άνευ όρων και χωρίς να την έχεις δει, άθελά σου αδυνατίζεις τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» αναφέρει, ενώ ζητά η συμφωνία να έχει φιλελεύθερο προσανατολισμό, δηλαδή να μην υπάρχει φορολογική αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα για να φτιαχτεί μεγάλο και σπάταλο κράτος.

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι η συμφωνία θα κριθεί από το περιεχόμενό της, λέγοντας πως «δεν μπορεί κανείς να παίρνει αρνητική ή θετική θέση χωρίς να την έχει διαβάσει» και εκτιμά ότι τα κόμματα θα δοκιμαστούν: «είναι σίγουρο ότι θα φέρει αναταραχή σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και κυρίως σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έχουν την κύρια ευθύνη για την υπογραφή, την ψήφιση και την υλοποίηση της συμφωνίας».

Ακόμη, διερωτάται εάν η αντιπολίτευση θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν ο πρωθυπουργός μετατρέψει την ψηφοφορία για τη συμφωνία σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ εκτιμά ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία, καθώς δεν θα μπορέσει ακόμη και εάν ψηφίσει η αντιπολίτευση να την υλοποιήσει.


Πηγή