Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ιστοσελίδα «κράζει» το κιτς στα Σκόπια: Πώς να χτίσετε μια ψεύτικη αρχαία πόλη σε 5 χρόνια



Γελάει η υφήλιος με τα Σκόπια

Ογκώδη αγάλματα, κτήρια νεοκλασικού στυλ, μπερδεμένα με την σταλινική αρχιτεκτονική, έτσι που δημιουργούν ένα αποκρουστικό αποτέλεσμα, είναι η εντύπωση του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού για το μεγάλο πρότζεκτ των γειτόνων να δώσουν χαρακτήρα στην πρωτεύουσά τους

«Πώς να χτίσετε μια ψεύτικη αρχαία πόλη μέσα σε μόλις πέντε χρόνια» είναι ο τίτλος του θέματος της έγκυρης αμερικανικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας atlasobscura.com, με θέμα τα Σκόπια και τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στην πρωτεύουσα της FYROM τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου.


Το άγαλμα του Στάλιν

Το αποτέλεσμα, είναι η αποθέωση του κιτς, έτσι που πλέον τα Σκόπια θυμίζουν περισσότερο το γνωστό καζίνο Ceasar's Palace στο Λας Βάγκας, παρά μια αρχαιοελληνική πόλη, όπως ήλπιζαν οι εμπνευστές του πρότζεκτ, που εφαρμόζεται εδώ και πέντε χρόνια και που υπολογίζεται πως κόστισε από 200 έως 500 εκατομμύρια ευρώ.


Το κτίριο όπου στέγαζεται η Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και το Αρχαιολογικό Μουσείο

Με αρχή την διαμάχη με την γειτονική Ελλάδα για την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Σκοπιανοί κόπιασαν πολύ σκληρά για να αποδείξουν πως ήταν μέρος του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ογκώδη αγάλματα και κτήρια με νεοκλασικά χαρακτηριστικά κατασκευάστηκαν παντού για να πείσουν πως η πόλη έχει ιστορία και παρελθόν...


Η «γέφυρα των τεχνών»

«Η βασική επιρροή στην πόλη ήταν η σταλινικού τύπου αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1960» σημειώνει το atlasobscura.com και παρατηρεί πως «όλα έγιναν εξαιτίας της διαμάχης με την Ελλάδα για το όνομα "Μακεδονία" και την διεκδίκηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τώρα τα Σκόπια είναι η πατρίδα ενός αγάλματος του στρατηλάτη πάνω στο άλογό του το Βουκεφάλα, συνολικού ύψους 22 μέτρων». 


Το τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου φωτισμένο τη νύχτα

«Το τεράστιο άγαλμα δεν είναι το μόνο στο σημείο. "Παρέα" έχει μια ντουζίνα ακόμα προσωπικοτήτων της περιοχής, άλλους με κράνη, σπαθιά και ασπίδες και άλλους με σμόκιν και παπιγιόν» επισημαίνει το atlasobscura.com.


Το άγαλμα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού

Πάντως οι Αμερικανοί δεν φαίνεται να έχουν αμφιβολίες για το ποια ήταν η Μακεδονία και πού βρισκόταν η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Προς ενόχληση για την "Μακεδονία", η μεγαλύτερη περιοχή της Ελλάδας επίσης ονομάζεται "Μακεδονία" και είναι το σπίτι 2,4 εκατ. κατοίκων. Η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στην πραγματικότητα στην ελληνική Μακεδονία, αν και στα Σκόπια πλέον έχει εξέχουσα θέση στην κορυφή ενός πράσινου-και-μωβ φωτισμένου βάθρου στην κεντρική πλατεία» σημειώνει ο αρθρογράφος με ειρωνεία.


Η «Μακεδονική Πύλη»





Πηγή : protothema.gr


Η χρήση αντιβιοτικών στην παιδική ηλικία σχετίζεται με ασθένειες στην ενήλικη ζωή


Αν και η συνταγογράφηση αντιβιοτικών στα παιδιά είναι κάτι σύνηθες, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ανισορροπία που συχνά προκαλούν στο μικροβίωμα του εντέρου έχει ως συνέπεια να ταλαιπωρούνται από ασθένειες κατά την ενήλικη ζωή τους.

Το ένα τρίτο των αντιβιοτικών που δίδονται στα παιδιά δεν είναι καν απαραίτητο, επισημαίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, στην Μιννεάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτό, διότι η αναστάτωση που δημιουργούν τα αντιβιοτικά στα τρισεκατομμύρια των φιλικών μικροβίων που ζουν στο έντερο των παιδιών συνδέεται πλέον με ασθένειες που εκδηλώνονται στην ενήλικη ζωή τους.

Συσχετίζοντας την ανισορροπία του μικροβιώματος με νόσους ενηλίκων, οι ερευνητές αναφέρουν στο περιοδικό Cell Host & Microbe ότι η γνώση, βάσει σχετικών στοιχείων που έχουν δώσει εκατοντάδες έρευνες, δείχνει ότι η εντερική δυσβίωση –η διατάραξη της ισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου– κρύβεται πίσω από λοιμώδεις νόσους, αλλεργίες και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, ακόμη και την παχυσαρκία. Μάλιστα οι δυνητικά επιβλαβείς συνέπειες δεν περιορίζονται μόνο στην σωματική υγεία του ατόμου αλλά και στην ψυχολογική καθώς επηρεάζουν την συναισθηματική ισορροπία.

Πρόσφατα, μια μελέτη επεσήμαινε την σημασία του μικροβιώματος για την παραγωγή σεροτονίνης, την χημική ουσία στον εγκέφαλο που θεωρείται υπεύθυνη για την ρύθμιση των συναισθημάτων και την συμπεριφορά. Στον αντίποδα, η διατάραξη της παραγωγής σεροτονίνης έχει ενοχοποιηθεί για ποικίλες ασθένειες, από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (ΙΒS) και καρδιοαγγειακές νόσους, μέχρι… οστεοπόρωση.

«Οι ασθένειες που έχουν να κάνουν με τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνονται δραματικά και σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε γιατί» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της νέας μελέτης Dan Knights, επίκουρος καθηγητής με ειδίκευση την Υπολογιστική Βιολογία στο University of Minnesota. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι ανάγκη να ερευνηθεί περαιτέρω η παιδιατρική δυσβίωση και να ορισθεί η βάση της ανάπτυξης του υγιούς μικροβιώματος.



Πηγή : iatropedia.gr


Ποιος ήταν ο αστυνομικός που «χάθηκε» στον Κολωνό από σφαίρα του γιου του



Ο Νικόλας, ο «άοκνος εργάτης» της Ασφάλειας Αττικής, έτσι τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, φανερά συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό του.

Ο Νίκος Κότσαλος ήταν

ένα από τα ελάχιστα ανθρώπινα «τοτέμ» του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας που είχε ασχοληθεί και δει να περνούν από μπροστά του δεκάδες παράνομοι, του χθες και του σήμερα. Η φυσιογνωμία του πασίγνωστη στους παλιούς και νέους συναδέλφους του που τον αντίκριζαν να περνά από μπροστά τους με το κλασικό καπέλο τζόκεϊ, την τσάντα που περνούσε χιαστί στον ώμο του, και την μοτοσυκλέτα του, που πάρκαρε στην οδό Μηλέων. Ανάμεσα στα υπηρεσιακά θέματα πάντα άφηνε ένα περιθώριο αναφοράς στη μεγάλη του αγάπη, τους παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου που μανιωδώς ήθελε να μεταδώσει στα μικρά παιδιά.

Για πολλές δεκαετίες υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα τελευταία χρόνια στο τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων. Οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο εργατικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που βρισκόταν μέσα σε όλα, χωρίς να δυσανασχετεί για την πολύωρη εργασία και τις εντολές των ανωτέρων του.

Ήταν γνωστή η αγάπη του για την Ηπειρο και για τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους δίδασκε στα μικρά παιδιά. Για αυτούς τους λόγους αφιέρωνε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του, μαζί με τους δύο γιους του, στον χορευτικό σύλλογο «Ορφέας», του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος.

Η ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μέσα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Καμβουνίων. Βρισκόταν εκεί μαζί με έναν από τους γιους του, ετοιμάζοντας κάποιες παραδοσιακές στολές. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, φαίνεται να είχε αφήσει εκτεθειμένο το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο γιος του είχε πάρει το όπλο και καθώς το περιεργαζόταν, αυτό εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα φαίνεται να διαπέρασε τα δάκτυλά του και έπληξε τον πατέρα του στην κοιλιακή χώρα. Ο 53χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο γιος του μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου τραυματισμού, ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την εργαστηριακή διαλεύκανσή του.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έλεγαν με νόημα: «Από το τμήμα Ανθρωποκτονιών ξεκίνησε, σε αυτό εξελίχθηκε ως αστυνομικός, και από μια κακιά στιγμή σε αυτό... κατέληξε. Εμείς πρέπει να ερευνήσουμε τις συνθήκες θανάτου του και μετά να πάμε στην κηδεία του»...



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Πηγή : thetoc.gr


Πώς καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι παιδεραστής;


Σκιαγραφώντας το προφίλ ενός παιδόφιλου, αλλά και ενός παιδεραστή.Οι διαφορά μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή είναι ότι ο πρώτος έχει...

τη διάθεση ενώ ο δεύτερος την εκδηλώνει.

Αυτό είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσει κανείς αυτού του είδους τις συμπεριφορές, καθώς οι άνθρωποι με ψυχολογικές διαταραχές και ερωτική διάθεση προς τα παιδιά, ελάχιστα διαφέρουν από έναν φυσιολογικό άνθρωπο.

Πόσο λεπτά είναι τα όρια μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή;

Όπως είχε αναφέρει ο Φρόιντ, η ψυχανωμαλία είναι το δραστικό ανάποδο της νεύρωσης. Πρόκειται για άτομα, τα οποία πραγματοποιούν σκέψεις που μπορεί να έχει και ένας φυσιολογικός άνθρωπος και ιδιαίτερα ένας υπερβολικά νευρωσικός, αφού όλοι είμαστε λίγο νευρωσικοί (συναισθηματικοί) άνθρωποι. Ο παιδόφιλος όμως διαφέρει στο γεγονός πως ότι σκεφτεί ως σημαντικό γεγονός και ειδικά στον τομέα των σεξουαλικών διαστροφών, προσπαθεί να το πραγματοποιήσει.

Τι εννοείτε λέγοντας ότι μπορεί να πραγματοποιεί σκέψεις ανάλογες με αυτές ενός φυσιολογικού ανθρώπου;

Αυτό είναι το δύσκολο με τους ψυχανώμαλους, όπως οι παιδόφιλοι και οι παιδεραστές. Έχουν το προφίλ ενός φυσιολογικού ανθρώπου και μίας φυσιολογικής ψυχολογίας με λάθος προτεραιότητες και εμμονές.

Γι’ αυτό και ακούμε αρκετά συχνά ανθρώπους του περιβάλλοντός τους να λένε ότι «ήταν το καλύτερο παιδί, είχε τη δουλειά του κλπ»;

Ακριβώς. Επομένως, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που μπορεί να έχει κάνει και παρέα μαζί τους – αν δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις – δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτό τον άνθρωπο.



Πηγή: tromaktiko.blogspot.gr




Μπροστά στα μάτια της, γάζωσαν τα παιδιά της με καλάσνικοφ: Ήταν σα να τρυπούσαν εμένα οι σφαίρες


«Ήταν σα να τρυπούσαν οι σφαίρες το δικό μου σώμα, αυτή η εικόνα δε θα σβήσει ποτέ από το μυαλό μου, μου σκότωσαν το γιο μου δεν υπάρχει δικαίωση ή ικανοποίηση με την καταδίκη τους, εμένα ποιος θα μου φέρει πίσω το παιδί μου;», λέει μιλώντας πρώτη φορά για τη φρικτή δολοφονία του γιου της στο protothema.gr

Πόνος. Δάκρυα. Μνήμες. Μια μάνα που πριν τρία χρόνια, βίωσε τον πιο φρικτό εφιάλτη αφού μπροστά στα μάτια της στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε, είδε αδίστακτους ληστές με καλάσνικοφ να «γαζώνουν» τα δύο της αγόρια. Το ένα σκοτώθηκε επί τόπου και το άλλο βρέθηκε να παλεύει στην εντατική για να καταφέρει να ζήσει.

Η κυρία Ελένη, τρία χρόνια μετά την εφιαλτική εκείνη νύχτα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της, μιλά πρώτη φορά αποκλειστικά στο protothema.gr για τη φρίκη που βύθισε σε βαθύ πένθος την οικογένεια της. Αφορμή ήταν η σύλληψη ενός από τους δράστες της βραδιάς εκείνης, που πλέον θα λογοδοτήσει για το έγκλημά του.

«Δεν μπορώ ακόμη φυσικά να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Μπορεί να τελείωσε το θέμα σε δικαστικό επίπεδο με την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου μου αλλά ο πόνος, οι μνήμες, η θλίψη για τη φρικτή αυτή απώλεια δε σβήνουν. Είναι η εικόνα αυτή που κάθε βράδυ την έχω στο μυαλό μου. Δεν υπάρχει δικαίωση με την καταδίκη των φονιάδων του γιου μου του Νικόλα μου. Το σκότωσαν μπροστά στα μάτια μου, οι σφαίρες ήταν σα να τρυπούσαν το δικό μου το σώμα», λέει η κυρία Ελένη με φωνή πνιγμένη σε λυγμούς.

Γυρνά το χρόνο πίσω και θυμάται τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν δραματικά τη ζωή της: «Μεγάλωσα τα δυο παιδιά μου με πολλές στερήσεις και δυσκολίες, έχασα τον άντρα μου όταν εκείνα ακόμη ήταν στην εφηβεία. Μεγάλωσα μαζί τους, αγωνίστηκαν για να πάρουν από πολύ νωρίς τη ζωή στα χέρια τους. Ο Μάνος μου ο μεγαλύτερος, αυτόν ευτυχώς μου τον χάρισε ο Θεός δε μου τον πήρε, και ο Νικόλας μου ο μικρός. Ο ένας λογιστής, ο Νικολάκης σεφ. Δουλειά, δουλειά και τα δύο, μέρα - νύχτα, πήραμε σπίτι, το ξεχρεώσαμε, είχαν βάλει τη ζωή τους σε μία τάξη. Ο Νίκος θυμάμαι είχε τότε μόλις αγοράσει το αυτοκίνητο των ονείρων του και πετούσε από χαρά. Ήταν βράδυ Σαββάτου, θυμάμαι, Ιούνιος του 2012 και ο Νίκος γυρνούσε σπίτι από τη δουλειά του εργαζόταν ως σεφ σε ένα πολυτελές ρεστοράν.

Πάρκαρε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, έβαλε συναγερμό και ανέβηκε σπίτι και όπως πάντα, πριν κοιμηθεί, έπαιξε λίγο με τον υπολογιστή του. Ξαφνικά ακούγεται ο συναγερμός. Εκείνος πηγαίνει στην κουζίνα, παίρνει ένα μαχαίρι και κατεβαίνει κάτω στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει.  Έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τους κουκουλοφόρους που στο μεταξύ έχουν ανοίξει το αυτοκίνητο προσπαθούν να το πάρουν και να φύγουν. Ο Νίκος ζητά χτυπώντας το θυροτηλέφωνο βοήθεια από τον αδερφό του. Τη στιγμή που εκείνος φτάνει στο ισόγειο χώρο στην πυλωτή, ένας τρίτος κουκουλοφόρος ο τσιλιαδόρος, πετάγεται από μία σκοτεινή γωνιά, σηκώνει το καλάζνικοφ, σημαδεύει τα παιδιά και πιέζει τη σκανδάλη», διηγείται.

Οι σφαίρες καρφώνονται στην αριστερή κλείδα του Νίκου και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησιάζει, όπως εκείνος βρίσκεται κάτω αιμόφυρτος και από απόσταση μόλις ενός μέτρου τον πυροβολεί στην καρδιά, δίνοντάς του έτσι τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του ήταν πιο τυχερός, καθώς οι σφαίρες τον βρίσκουν στην κοιλιακή χώρα. Σοβαρά τραυματισμένος, έδωσε μάχη για να ζήσει στην εντατική και τελικά τα κατάφερε.

«Όταν τους βρήκα κάτω αιμόφυρτους, νομίζω ένιωσα ότι πέθανα κι εγω εκείνη τη στιγμή», λέει σήμερα η κυρία Ελένη μιλώντας στο protothema.gr.


Μεγάλη προσοχή: Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι.. Αν ανοίξει η πόρτα, τότε αλίμονο σας..


Αν σας πουν «είμαστε από τη ΔΕΗ ή την Εφορία» μην ανοίξετε την πόρτα. Πέντε ανύποπτοι ένοικοι που έκαναν, τις προηγούμενες ημέρες, το λάθος και υποδέχτηκαν τους δήθεν υπαλλήλους, την «πάτησαν» και τώρα κλαίνε τη μοίρα τους.


Τουλάχιστον σε πέντε σπίτια έχουν εισβάλει την τελευταία εβδομάδα ληστές, χτυπώντας το κουδούνι, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της Εφορίας.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους αντικείμενα αξίας.

Ένα από τα πρώτα ανύποπτα θύματα των ληστών που «χτυπούν» με το κουδούνι ήταν μία 35χρονη λογίστρια στο Χαλάνδρι.

Μέρα-μεσημέρι είδε τους κακοποιούς μέσα στο σπίτι της να την απειλούν με τα όπλα τους.

Η άτυχη γυναίκα εξιστορεί την περιπέτειά της στην Espresso της Τρίτης, για τους ένοπλους καλοντυμένους (!) επισκέπτες της :

«Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και μόλις είχα επιστρέψει σπίτι μου. Τότε μου χτύπησαν το κουδούνι, Από την κάμερα είδα δύο άνδρες με γυαλιά ηλίου και μουστάκια. Μου είπαν ότι είναι από τη ΔΕΗ και μου έδειξαν ένα έγγραφο στην κάμερα. Συγκεκριμένα μου είπαν πως έχει βλάβη το ρολόι μου και πρέπει να δουν τον πίνακα του σπιτιού μου για διαρροή. Εγώ δεν ξέρω από αυτά και άνοιξα, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ θεωρούσα πως ήταν λίγο “τσιμπημένος”.

Με το που άνοιξε η εξώπορτα του διαμερίσματος, οι δύο άνδρες τη σημάδευαν.

«Δεν ξέρω εάν ήταν αληθινά ή ψεύτικα τα πιστόλια, αλλά εκεί δεν το ρισκάρεις. Μου πήραν χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την Αστυνομία μου είπαν πως έχουν κι άλλα περιστατικά στην περιοχή» σημείωσε η 35χρονη.

Το κόλπο των ληστών είναι απλό και όπως φαίνεται αποδίδει, αφού, σύμφωνα με την Espresso, σε διάστημα μίας εβδομάδας έχουν «χτυπήσει» πέντε φορές σε ισάριθμα διαμερίσματα των βόρειων και νότιων προαστίων του Λεκανοπεδίου.

«Αγαπημένες» περιοχές των κακοποιών είναι το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά και η Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες αρχικά παρακολουθούν το υποψήφιο θύμα τους, προκειμένου να «τσεκάρουν» την οικονομική του κατάσταση.

Στη συνέχεια με διακριτικό τρόπο συλλέγουν πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο και όροφο διαμερίσματος, ενώ διαπιστώνουν πότε ο στόχος τους (γυναίκες ή ηλικιωμένοι) βρίσκεται μόνος τους στο σπίτι.

Και αν ανοίξει η πόρτα, τότε αλίμονο στον ανύποπτο ιδιοκτήτη…



Πηγή : eglimatikotita.gr


Η "Λευκή Χήρα" που έχει σκοτώσει 400 ανθρώπους και ψάχνουν 200 χώρες



Πίσω από τρομοκρατικές επιδρομές, επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές επιθέσεις στη Σομαλία και την Κένυα βρίσκεται η 32χρονη Βρετανίδα μητέρα 4 παιδιών Samantha Lewthwaite.

Έχοντας δολοφονήσει 400 ανθρώπους, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης al Shabaab.

Ανάμεσα στις θηριωδίες βρίσκεται και η σφαγή 148 ανθρώπων από ενόπλους σε Πανεπιστήμιο της Κένυα τον περασμένο μήνα.

"Είναι το δεξί χέρι του αρχηγού της al Shabaab Ahmad Umar και κατευθύνει τις επιθέσεις. Είναι πολύ διαβολική και πολύ έξυπνη σε ό,τι αφορά την ενορχήστρωση επιθέσεων", σημείωσε ανώτερος αξιωματικός κατά της τρομοκρατίας στη Σομαλία μιλώντας στη Mirror.

Αναρριχήθηκε στην ιεραρχία των τάξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο πολλών εκ των ηγετών σε επιθέσεις.

Η απόφοιτη του London University από το Aylesbury, στο Bucks, αναγνωρίστηκε ως ευφυής με διαβολικό πνεύμα από τα μεγάλα κεφάλια της τρομοκρατικής οργάνωσης που της έχουν αναθέσει ορισμένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα.

Δίνοντας 300 λίρες σε απελπισμένες οικογένειες προσλαμβάνει εφήβους και γυναίκες ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Μια γυναίκα από το Λονδίνο ανατινάχθηκε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Mogadishu, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους τον Φεβρουάριο.

"Είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της τρομοκρατικής ομάδας al Shabaab. Δεν εξαπολύει η ίδια τις επιθέσεις, αλλά ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους.

Χρησιμοποιεί παιδιά να σκοτώσουν για αυτή, δίνοντας χρήματα στις οικογένειές τους".

Αποτελεί την πιο καταζητούμενη γυναίκα στον κόσμο, με τη NISA να συνεργάζεται με την MI6 για να τη συλλάβουν νεκρή ή ζωντανή.

Η 32χρονη είναι κόρη πρώην στρατιώτη που υπηρετούσε στη βόρεια Ιρλανδία και χήρα του Germaine Lindsay, ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Διέφυγε από τη Βρετανία στον απόηχο των επιθέσεων του 2005 που σκότωσαν 52 ανθρώπους και σχεδίαζε με τον Jermaine Grant να ανατινάξουν τουρίστες στη Mombasa.

Θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Westgate, στο Ναϊρόμπι, όπου πέθαναν 67 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανοί, το 2013.

Η Interpol εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό και οι υπηρεσίες ασφαλείας 200 χωρών επιχειρούν για τη σύλληψή της.

Θεωρείται ότι έχει αλλάξει την εμφάνισή της με πλαστικές επεμβάσεις, βάφοντας τα μαλλιά της και χάνοντας κιλά.

Το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκε ξανά με τον πολέμαρχο της Hassan Maalim Ibrahim, γνωστό και ως σεΐχη Hassan.

Η οργάνωση al Shabaab είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα με έδρα τη Σομαλία, με τους εξτρεμιστές να αγωνίζονται να επιβάλουν αυστηρούς ισλαμικούς νόμους και να απαγορεύσουν το ποδόσφαιρο, τον χορό, τη μουσική και τα ring tones.


Πηγή : bloko.gr



Ακόμα... "λιάζονται" οι μετανάστες στη Μυτιλήνη παρά τις υποσχέσεις της Χριστοδουλοπούλου και μέσα στην τουριστική περίοδο



Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν είχε ποτέ σχέδιο για τους λαθρομετανάστες κάνοντας κακό στην χώρα με την προχειρότητα και την ανικανότητα που χειρίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr και το lesvosnews.gr :


Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η πόλη της Μυτιλήνης στο λιμάνι της, με τους μετανάστες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους γύρω χώρους.

Οι μετανάστες συνεχίζουν να ζουν το δράμα τους. Ανάμεσά τους μάλιστα, είναι και μιρκά παιδάκια (κεντρική φωτό).

Πολλά παράπονα εκφράζονται από του καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι ναι μεν συμπάσχουν με το ανθρώπινο αυτό δράμα, από την άλλη όμως δε μπορούν να βλέπουν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους να κοιμούνται καταγής, μπροστά από τα μαγαζιά τους.

Στον περίφραχτο τώρα χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παρ” ότι υπάρχει σχετική διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, να αδειάσει άμεσα ο ελεγχόμενος χώρος του τελωνείου,  η διαταγή αυτή δεν έχει εκτελεστεί από κανέναν, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Χαράλαμπος Μαργαρίτης να καταφύγει στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, όπου έκανε μηνυτήρια αναφορά.

Ο χώρος αυτός, ο οποίος είναι το κέντρο υποδοχής των τουριστών με τα κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο, αποτελεί τη βιτρίνα του νησιού...

Δυστυχώς όμως οι ξένοι επισκέπτες που καταφθάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα πρώτα αξιοθέατα που αντικρίζουν, είναι απλωμένα ρούχα από μπουγάδες, μανάδες να κρατούν τα μωρά τους στην αγκαλιά τους
και μετανάστες να έχουν κάνει κατάληψη σε όλους σχεδόν τους χώρους του τελωνείου, ακόμα και των κατασχεμένων αυτοκινήτων, στα οποία καταφεύγουν για λίγη δροσιά.


Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου,
φαίνεται να μην είχε κανένα αντίκρυσμα, αφού οι υποσχέσεις που έδωσε, παρέμειναν… υποσχέσεις !







Τριτοκοσμικές εικόνες και συμπεριφορές : Με το ζόρι γάμος 17χρονης με 57χρονο


Χωρίς να είναι διάσημοι, ο γάμος τους αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της χρονιάς στη Ρωσία. Ο λόγος για μια 17χρονη μαθήτρια και τον 47χρονο συνταγματάρχη της Αστυνομίας στην Τσετσενία.
Από τη στιγμή που την έκανε 2η σύζυγό του, η προσοχή στράφηκε στην πολυγαμία, καθώς δεν επιτρέπεται από τον ρωσικό νόμο.

Η Τσετσενία όμως για πολλούς δεν είναι Ρωσία, καθώς έχει τα δικά της ήθη και τους δικούς της νόμους και υπακούοντας στον λόγο του Ramzan Kadyrov.

Ο γάμος θα γινόταν επειδή το είπε ο Ramzan Kadyrov. Η ατμόσφαιρα το Σάββατο ήταν τεταμένη στον "γάμο της χιλιετίας".

Η νύφη Louisa Goilabiyeva, γνωστή και ως Kheda, με τα όμορφα καστανά μάτια, το γλυκό χαμόγελο και τα χρυσά μαλλιά δεν χαμογέλασε ούτε μια φορά.

Βάσει σχολίων φίλων της στα social media, ο σύζυγός της συνταγματάρχης Nazhud Guchigov είχε απειλήσει με αντίποινα τη φτωχή οικογένειά της αν δεν του επέτρεπαν να την παντρευτεί την ημέρα των 17ων γενεθλίων της, την 1η Μαΐου.

Ο γαμπρός έχει την ίδια ηλικία με τον πατέρα της που είναι δάσκαλος χωρίς διασυνδέσεις στην ηγεσία της Τσετσενίας.

Η 17χρονη γνώριζε πως ο σύζυγός της έχει γυναίκα και παιδιά. "Έτσι έγινε και θα τον παντρευτώ", σημείωσε στο Russian Life News.


Το δράμα συζητήθηκε ευρέως στο Facebook, το Twitter και το Instagram, με μια φίλη της να δηλώνει: "Είναι παντρεμένος και έχει παιδιά. Εκείνη είναι νεότερη από τα παιδιά του.

Οι γυναίκες της Τσετσενίας δεν έχουν δύναμη. Δεν έχει να περιμένει βοήθεια από πουθενά. Η Kheda του είπε πως έχει έναν φίλο, αλλά δεν τον ένοιαξε. Λένε ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου".

Οι Ρώσοι μπλόγκερ αντέδρασαν με οργή, με πολλούς να γράφουν πως ο συνταγματάρχης ανάγκασε τη νέα γυναίκα να πέσει στο κρεβάτι του.

Ο ακτιβιστής Kheda Saratova συναντήθηκε με τον Nazhud Guchigov λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του. "Δεν είπε ότι αγαπούσε το κορίτσι. Είναι φυσιολογικό στην Τσετσενία να μην μιλάνε για αγάπη.

Ανέφερε ότι η πρώτη του γυναίκα πήγε στην αγορά και αγόρασε δώρα για τη νύφη και πως η προσοχή των media στον γάμο τους τον ενόχλησε και τον ντρόπιασε", σημείωσε στο The Daily Beast.

Ακόμα και αν η 17χρονη ήθελε να ξεφύγει και να ευτυχήσει με ένα αγόρι της ηλικίας της, ο Nazhud Guchigov δεν θα το επέτρεπε ποτέ, όπως και κανένας αξιωματούχος του Ramzan Kadyrov.

"Το κράτος δικαίου δεν υπάρχει στην Τσετσενία όταν πρόκειται για φίλους του Ramzan Kadyrov", σημείωσε ο Sergei Babinets, μέλος του Joint Mobile Group, οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ερωτηθεί για τις δυνάμεις του Ramzan Kadyrov που τον περασμένο Δεκέμβριο έδιωχναν από την Τσετσενία τους επικριτές του, είχε δηλώσει πως "στη Ρωσία όλοι πρέπει να υπακούν στους νόμους".

Η Τσετσενία ωστόσο φαίνεται πως έχει το δικό της σύμπαν μέσα στη Ρωσία, όπου ο αγαπημένος βοηθός του Πούτιν δεν σέβεται τον νόμο και αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεις επιβολής των νόμων.

Οι άντρες του Ramzan Kadyrov έχουν τη δύναμη να κάνουν ό,τι θέλουν και η 17χρονη ήξερε πως ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν ένας από αυτούς.

"Δικαιολογώντας αυτόν τον σκανδαλώδη γάμο, η Ρωσία απέδειξε την ηθική κατάπτωση", σημειώνει ο ανταποκριτής της τηλεόρασης Rain Timur Olevsky, τονίζοντας πως "επιστρέφουμε αιώνες πίσω στην ηθική ανάπτυξη".



Πηγή: thedailybeast, newsit.gr


Βγήκε στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 465 εφοριακών



Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 2Κ/2015 προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Οικονομικών.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, που πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αρχής, αρχίζει στις 3 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουνίου 2015 (Πατήστε ΕΔΩ για να υποβάλετε την αίτησή σας).
Σημειώνεται, ότι το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωρηθεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015.


Πηγή: iefimerida.gr


Αλληλοσφαγή Λαθρομεταναστών επάνω σε πλοίο που τους μετέφερε στην Ινδονησία



Μπαγκλαντεσιανοί εναντίον μειονοτικών μουσουλμάνων της Βιρμανίας

Μετανάστες από τη Βιρμανία και το Μπανγκλαντές επιδόθηκαν σε άγριες μάχες με μαχαίρια, μασέτες και σιδερένιες ράβδους πάνω στο σκάφος τους που πλέει στα ανοικτά της Ινδονησίας και κινδυνεύει να βυθιστεί, έκαναν γνωστό επιζήσαντες, οι οποίοι μιλούν για 100 νεκρούς.
Μετανάστες από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για τρομερές και αιματηρές σκηνές πάνω στο υπερφορτωμένο πλοίο που εγκαταλείφθηκε την περασμένη εβδομάδα από το πλήρωμά του, με απελπισμένους μετανάστες να σφάζουν ο ένας τον άλλο για να βάλουν στο χέρι τα τρόφιμα που μειώνονται συνεχώς.

Οι μετανάστες περιλαμβάνονται στους σχεδόν 3.000 πολίτες του Μπανγκλαντές και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια της Βιρμανίας, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας, μετά τη σκληρυνση της πολιτικής της Ταϊλάνδης έναντι των διακινητών ανθρώπων.

Εξαντλημένοι επιζώντες, το σώμα των οποίων είναι συχνά γεμάτο μώλωπες και κοψίματα, αφηγήθηκαν τη δοκιμασία τους στους προσφυγικούς καταυλισμούς της επαρχίας Άτσεχ, στη βορειοδυτική Ινδονησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Πολλοί επίδοξοι μετανάστες σκοτώθηκαν με ματσέτα, άλλοι έπεσαν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τη σφαγή, ενώ όσοι επέζησαν περισυλλέχθηκαν από ψαράδες που τους μετέφεραν στην ακτή. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορύνται ότι η μία επιτέθηκε στην άλλη.
«Ξαφνικά οι Μπανγκλαντεσιανοί εμφανίσθηκαν στην πάνω γέφυρα του πλοίου και επιτέθηκαν σε όσους βρίσκονταν εκεί», είπε η Ασίνα Μπεγκούν, 22χρονη Ροχίνγκια η οποία βρίσκεται στη Λάνγκσα, όπως και πολλοί άλλοι μετανάστες.

«Όσοι ήθελαν να σώσουν τη ζωή τους υποχρεώθηκαν να πηδήξουν στη θάλασσα, αλλά ο αδελφός μου δεν τα κατάφερε. Όταν τον βρήκαν, τον ξυλοκόπησαν και τον έσφαξαν. Μετά τον πέταξαν στη θάλασσα», τόνισε.

Οι Μπανγκλαντεσιανοί αμφισβητούν αυτή την εκδοχή. Κατηγορούν τους Ροχίνγκια ότι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος δεν μιλούσε παρά μόνο μια βιρμανική γλώσσα και έδινε σε όλους τους νερό και τροφή. Υποστηρίζουν ότι αυτοί ήταν που δέχθηκαν επίθεση από τους Ροχίνγκια, από τους οποίους ζητιάνευαν για λίγο φαγητό.
Ο Μοχαμάντ Μουράντ Χουσέιν, ένας απ' αυτούς τους Μπανγκλαντεσιανούς, αφηγείται ότι όλοι οι Ροχίνγκια βρίσκονταν στην πάνω γέφυρα και οι Μπανγκλαντεσιανοί, οι οποίοι αποτελούσαν τον κύριο όγκο των επιβατών, ήταν στην κάτω γέφυρα.

Όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, οι Ροχίνγκια επιχείρησαν να εμποδίσουν τους Μπανγκλαντεσιανούς να ανέβουν στην πάνω γέφυρα χτυπώντας τους με ματσέτες και ρίχνοντάς τους νερό με πιπέρι, υποστηρίζει ο κ. Χουσέιν.

«Από εκεί ψηλά, μας έριχναν ζεστό νερό, νερό με πιπέρι, όσους ανέβαιναν τους χτυπούσαν με τσεκούρι», λέει ο 30χρονος μετανάστης το σώμα του οποίου είναι γεμάτο πληγές.

«Στο τέλος καταλάβαμε ότι θα πεθαίναμε. Τότε αποφασίσαμε να πολεμήσουμε και να τους ρίξουμε στο αμπάρι μας». Καθώς οι μάχες κλιμακώνονταν, το πλοίο έπαιρνε νερό και άρχιζε να βυθίζεται. Τότε ήταν που πολλοί απελπισμένοι πήδηξαν στη θάλασσα, θυμάται.

Ο Μοχάμαντ Αμίχ, πρόσφυγας Ροχίνγκια, κατηγορεί από την πλευρά του τους Μπανγκλαντεσιανούς ότι επιτέθηκαν στα μέλη της κοινότητάς του όταν αυτά επέμειναν ότι το νερό που απέμενε έπρεπε να φυλαχθεί για τα παιδιά.



Πηγή


Διαγραφή και των προστίμων στη ρύθμιση χρεών προς ΟΤΑ ζητά η ΚΕΔΕ


Να ισχύσει στους οφειλέτες των ΟΤΑ ότι έχει θεσπιστεί και στη ρύθμιση για τις οφειλές προς το δημόσιο, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία διευκολύνονται και όσοι χρωστούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητά να εφαρμοστεί και σ΄αυτήν η διαγραφή των προστίμων.
«Οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζεται δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων», αναφέρει ο κ. Πατούλης.



Πηγή : ethnos.gr


Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα στη Ρίγα



Ο στόχος του Παρισιού και του Βερολίνου είναι να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος – Ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις

Τώρα είναι και επίσημο: Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή στη Ρίγα για να συζητήσουν για την πορεία των τρεχουσών διαπραγματεύσεων για το «Ελληνικό». Η συζήτηση θα γίνει στο περιθώριο της θεματικής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αφορά στην κατάσταση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

«Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε στη Ρίγα με τον συνάδελφο από την Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα» είπε η γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γάλλο πρόεδρο το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο. «Θα δούμε τότε αν προκύπτουν δυνατότητες συνομιλίας. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει σίγουρα να επιταχυνθούν. Και θα επιθυμούσαμε να επιτευχθούν σαφείς πρόοδοι στα αρμόδια κέντρα απόφασης, όπως το Brussels Group, δεδομένου ότι η συμφωνία του Φεβρουαρίου λέει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα πρέπει να έχει εκπονηθεί ένα πρόγραμμα (σ.σ.: για την Ελλάδα). Και αυτό είναι αναγκαίο, επειδή η επιμήκυνση (σ.σ.: του τρέχοντος προγράμματος) λήγει στα τέλη Ιουνίου. Όλοι ενδιαφερόμαστε λοιπόν πολύ να έχει υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαϊου αυτή η συμφωνία».

«Ναι, ασχοληθήκαμε με το θέμα» επιβεβαίωσε ο κ.Ολάντ. «Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών μας καθώς και οι συνάδελφοί τους στο Eurogroup διεξήγαγαν έναν διάλογο με την Ελλάδα για πολλές εβδομάδες και όπως είπε και η καγκελάριος πρέπει τώρα να επιταχύνουμε τις συνομιλίες, δεδομένου ότι το τέλος του Μαΐου πλησιάζει ταχέως. Η Ελλάδα έχει μια χρηματοδοτική ανάγκη, την οποία αδυνατεί να χειριστεί και γι αυτό πρέπει να βρεθούν οικονομικά μέσα. Θα έχουμε την ευκαιρία, κάτι που κάνουμε άλλωστε συνεχώς, να μιλήσουμε και γι αυτό με τον κ.Τσίπρα».

Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε στην συνέχεια, ότι το Παρίσι και το Βερολίνο ακολουθούν στο ελληνικό θέμα κοινή γραμμή και ότι αυτή αποβλέπει στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Θα μιλήσουμε και στη Ρίγα με μια φωνή» είπε. «Θα πούμε, ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, ότι το θέλουμε αυτό, αλλά ότι επίσης πρέπει να βρούμε μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση, έτσι ώστε να μην έχουμε συνεχώς αυτή τη μόνιμη ανασφάλεια. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, και της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό είναι το πνεύμα που μας καθοδηγεί μονίμως, και θα μας καθοδηγεί σίγουρα και τις επόμενες ημέρες. Η ημερομηνία πλησιάζει, το τέλος Μαϊου είναι κοντά μας γι αυτό και πρέπει να κάνουμε το παν προκειμένου μέχρι τότε να έχουμε λύσεις στο τραπέζι».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είχε εξαγγείλει ήδη ανεπίσημα το πρωί της Τρίτης την συνάντηση διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι αυτή θα περιοριστεί στους «τρεις» (Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρας) και δεν θα επεκταθεί όπως στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες σε εφτά ανώτατες παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης(μεταξύ τους οι πρόεδροι της Κομισιόν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μάριο Ντράγκι). «Στη θεματική αυτή σύνοδο δεν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των θεσμών» είπε.

Ο ίδιος εκπρόσωπος απέκλεισε επίσης μια πολιτική συμφωνία στη Ρίγα, που θα «κλείδωνε» το ελληνικό θέμα. «Το περίγραμμα των θεσμών δεν αντικαθίσταται από τις συναντήσεις των κρατικών ηγετών» είπε. Οι συναντήσεις των τελευταίων, πρόσθεσε, παίζουν συνοδευτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας στο πλαίσιο του Brussels group. Αλλά η τελική συμφωνία  λαμβάνεται στη συνέχεια σε ένα άλλο «σώμα» - στο Eurogroup των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Διπλωματικοί παρατηρητές στο Βερολίνο χαρακτήριζαν ως «ελπιδοφόρες» τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ και του κ.Ολάντ. «Αν εξαιρέσει κανείς μια φράση της Μέρκελ (σ.σ.: „Θα δούμε τότε αν προκύπτουν δυνατότητες συνομιλίας“), που θα την είπε μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, όλες οι άλλες έδειξαν, ότι οι δυο σύμμαχοι θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο κάποιο ατύχημα στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων». Κι αυτό, πρόσθεσε, φάνηκε καθαρά από τη δήλωση  του κ.Ολάντ, ότι «πρέπει «να βρεθούν οικονομικά μέσα» για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει άμεσα το χρηματοδοτικό της κενό, αλλά και για να βρεθεί μια «βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση» του γενικότερου χρηματιστικού της προβλήματος.




Χειλάς Νίκος
tovima.gr


Με τέτοια εικόνα χώρας και κυβέρνησης ο καθένας θα λέει ότι θέλει : Τα Τίρανα αμφισβητούν τα σύνορα



Θέμα χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας θέτουν τα Τίρανα, καθώς, με το έντονο διάβημα προς την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα –με το οποίο ζητούσαν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα– ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο! Πρόκειται για προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων, εκτιμούν διπλωματικές και έγκριτες νομικές πηγές, ενώ από πολιτική άποψη είναι πράξη υψηλού ρίσκου για την Αλβανία και τις διμερείς σχέσεις. Προκαλεί ωστόσο προβληματισμό στις ίδιες πηγές το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και την όξυνση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη γενικότερη ενίσχυση των αποσταθεροποιητικών τάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδίων πηγών, όλα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο κινείται το αλβανικό πολιτικό σύστημα, για να προβληθεί το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας». Σύμφωνα με τους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το 2011 ο τότε υπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλη έκταση πάνω από τα Γιάννενα, ενώ τότε δεν ετέθη κανένα θέμα. Η υποψία ότι πίσω από τις κινήσεις των Τιράνων βρίσκεται η Τουρκία κυριαρχεί. Το νέο στοιχείο που δημιουργεί υποψίες ότι η Αγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς προβληματίζεται αν θα παραστεί στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που διοργανώνεται στα Τίρανα στις 22/5. Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ενδεχόμενη απουσία της Ελλάδας από τη συνάντηση αυτή θα προσφέρει άλλοθι στα Τίρανα να συνεχίσουν να προκαλούν χωρίς να παίρνουν απαντήσεις και θα οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση της Αθήνας στην περιοχή. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Τίρανα στις 26/5 για τη Σύνοδο Κορυφής της SEECP.

Επιστολή «γαλάζιων» βουλευτών

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εθν. Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Γ. Βαρεμένο οι βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Γ. Κουμουτσάκο. Η εκλογή Ακιντζί στα Κατεχόμενα, η κρίση στην ΠΓΔΜ, η απαίτηση της Αλβανίας για αλλαγή του προγράμματος ερευνών της Ελλάδας στο Ιόνιο που αποκάλυψε η «Κ» και η πορεία των συζητήσεων Ελλάδας - Τουρκίας για τα ΜΟΕ καθιστούν αναγκαία τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του κ. Κοτζιά, αναφέρεται στην επιστολή.



Έντυπη Καθημερινή


Η κατάρρευση της ΝΔ και η ευθύνη των κορυφαίων στελεχών της



του Γιώργου Κοντογιάννη.

Η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που από τις εκλογές και μετά αντιπολιτεύονται τον κ. Σαμαρά.

Ενώ η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών και η κοινωνία εκφράζει πλέον τη δυσφορία της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταποντίζεται δημοσκοπικά και να αυξάνει αρνητικά τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει σταθερός στα εκλογικά του ποσοστά.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36,5%, όσο δηλαδή και τα εκλογικά του ποσοστά, ενώ η ΝΔ έχει πέσει στο 15,5%

Την ίδια στιγμή και σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με στοιχεία από το skai.gr το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.
            Όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν τα στελέχη που ήδη έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην πρόθεση Σαμαρά να μη παραδώσει, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη στις τελευταίες εκλογές, την ηγεσία της ΝΔ.

Δεν γίνεται, βέβαια, λόγος για προβληματισμό του ιδίου του κ. Σαμαρά, καθώς αν ενδιαφερόταν για την πορεία της ΝΔ θα είχε κάνει από την επομένη των εκλογών ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί του όταν έχαναν εκλογές, και θα είχε προφυλάξει και τον εαυτό του από την απαξίωση στην οποία τώρα έχει περιέλθει και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ωστόσο όλοι εκείνοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή της ΝΔ, όλοι εκείνοι που η βάση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τίμησε με ψήφους και αξιώματα με στόχο την προσφορά στην πατρίδα και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των Ελλήνων, όλοι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους γέννημα και θρέμμα αυτής της παράταξης, όλοι αυτοί οφείλουν να δράσουν το συντομότερο για να μη καταντήσει η παράταξη της ελπίδας και της δημιουργίας, κοινοβουλευτικό απόκομμα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα κορυφαία στελέχη που φιλοδοξούν να διαδεχθούν τον Αντώνη Σαμαρά ή που επιθυμούν να συνεχίσουν να μάχονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να κατανοήσουν ότι η συνεχής φθορά και αποσύνθεση της ΝΔ οδηγεί σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή που ως κατάληξη έχει τη συρρίκνωση και τελικά τη διάλυση του κόμματος.

Το ερώτημα είναι βέβαια αν θα το δεχθούν; Αν θα το επιτρέψουν; Και εν τέλει θα αποδεχθούν να τους βαρύνει η ευθύνη της απραξίας την ώρα της βύθισης του κομματικού σκάφους;

Χθες το βράδυ στο θέατρο «Χατζηχρήστος» ο «Σύνδεσμος ‘74», πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα οργανώνοντας μια συγκέντρωση μοναδική στα εσωκομματικά μεταπολιτευτικά χρονικά, αφού στελέχη που από το 1974 και μετά προσέφεραν στην παράταξη και στη χώρα βγήκαν μπροστά και απαίτησαν την αναγέννηση της ΝΔ και την επιστροφή της στις κεντροδεξιές αρχές και αξίες του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είναι κατανοητό ότι αυτήν την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού τα κοινοβουλευτικά στελέχη πρώτης γραμμής διστάζουν να προτάξουν το κομματικό πρόβλημα αφού ο κ. Σαμαράς κατάφερε να περάσει την «γραμμή» ότι η ανακίνηση εσωκομματικού ζητήματος δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Συνεπώς όποιος αυτήν την ώρα θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ σκέφτεται τον εαυτό του και δεν σκέφτεται το πρόβλημα της Ελλάδος.

Αλλά εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζητούμενο. Αν η ΝΔ σήμερα είχε μια πιο υπεύθυνη ηγεσία, μια ηγεσία που η κοινωνία δεν την αντιμετώπιζε με αποστροφή, τότε θα μπορούσε να προβάλει ως εναλλακτική λύση, ως λύση ελπίδας και σταθερότητας σε ένα καταρρέον πολιτικό σκηνικό. Σε ένα σκηνικό που παρουσιάζει το μοναδικό φαινόμενο οι πολίτες να είναι αντίθετοι με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και σε σημαντικό βαθμό να νιώθουν φόβο για τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και για το αύριο και παρά ταύτα η κυβέρνηση αυτή να προηγείται με 21% της αντιπολίτευσης.

Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, η στάση του κ. Σαμαρά θα αποτελέσει την απαρχή νέων δεινών για τη ΝΔ, ίσως δε να προκαλέσει νέο διχασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του κόμματος. Αλλά και αυτό αν δεν συμβεί και η κυβέρνηση αντιμετωπίσει δυσκολίες στο δικό της εσωκομματικό πεδίο, τότε ο κ. Σαμαράς θα βρει την ευκαιρία να προβάλει το επιχείρημα «τώρα που καταρρέει η κυβέρνηση κανείς δεν δικαιούται να θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ».

Μόνο που και τότε η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει αυτόν που καταδίκασε πριν από λίγους μήνες και προτίμησε να στηρίξει κάποιον που αντιλαμβανόταν ότι της λέει ψέματα… Τότε οι πολίτες θα αναζητήσουν άλλες λύσεις που ίσως αποβούν μοιραίες για τη χώρα και τη δημοκρατία.

Τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις είναι καθαρά. Τόσο καθαρά που αν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ δεν δείξουν ότι τα αντιλαμβάνονται και δεν αναλάβουν έγκαιρα πρωτοβουλίες, τότε όση ευθύνη θα έχει ο κ. Σαμαράς για την κατάρρευση της παράταξης, άλλη τόση θα έχουν και αυτά τα στελέχη που δεν έπραξαν τίποτε για να την αποτρέψουν.


Πηγή : apopseis.gr



Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ένας από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ



Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ένας από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια στις 8 Μαΐου. Πρόκειται για τον Μπάμπη Δευτεραίο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικό.

Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου απέστειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.

Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Μόνιμη παρουσία του ΣΕΠΕ

Συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε τη μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου κοινωνικών και τεχνικών επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Συλλυπητήρια από ΣΥΡΙΖΑ

Τα θερμά συλληπητήριά του στους συναδέλφους και την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου εκφράζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ το γραφείο Τύπου του κόμματος, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον θάνατο του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ.

«Ο θάνατος του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου προσθέτει ακόμα ένα θύμα στον βωμό της κερδοφορίας του ελληνικού καπιταλισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η εταιρεία «που πέτυχε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για το Δ' τρίμηνο του 2014, έχει εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος αναθέτοντας εργασίες σε εργολαβικές εταιρίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους» και υπογραμμίζει ότι «η εταιρεία οφείλει, άμεσα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακούσει τις εκκλήσεις του σωματείου και των εργαζομένων για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις μονάδες των ΕΛΠΕ».


Newsroom ΔΟΛ


Έρμαιο στα χέρια αδίστακτων τα προσωπικά μας δεδομένα - Τεράστιο κύκλωμα τα πωλούσε σε επιχειρηματίες και εισπρακτικές εταιρίες



Ένας 53χρονος και μια 52χρονη, διαφημιστές και οι δυο, συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω να έχουν στην κατοχή τους λίστες με προσωπικά δεδομένα, τα οποία πουλήσουν έναντι αδράς αμοιβής σε εταιρίες προώθησης προϊόντων και εισπρακτικές εταιρίες!

Η σύλληψή τους είναι η πρώτη από μια σειρά που αναμένονται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των ερευνών που κάνουν Αστυνομία και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκονται στα ίχνη τεράστιου κυκλώματος υποκλοπής και εμπορίας προσωπικών δεδομένων.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, ο διαφημιστής και η διαφημίστρια που συνελήφθησαν δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Στο κύκλωμα συμμετείχαν και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τον... τζίρο που έκανε η σπείρα μέσα από τις παράνομες αγοραπωλησίες της να φτάνει το σχεδόν 1 δισ. ευρώ το χρόνο!

Στο πλαίσιο των ερευνών ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν στο σπίτι του ζεύγους διαφημιστών αποθηκευμένες λίστες με 406.000 εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις e-mail.

Η μεγάλη διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διήρκεσε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Σε βάρος των δυο διαφημιστών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 52 και 53χρονών, για παράβαση της νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων», πράξεις τελεσθείσες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Παράλληλα κατηγορούνται και για ξέπλυμα χρήματος.

Πωλούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως άγνωστοι έστελναν μαζικά e-mail σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με το οποίο τους ενημέρωναν πως μπορούσαν, επί πληρωμή, να πάρουν στα χέρια τους ηλεκτρονικό αρχείο που είχαν στην κατοχή τους και το οποίο περιελάμβανε λίστα με 150.000 e-mail!

Αμέσως ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέταση και στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε διατάξεις και βουλεύματα για την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου!

Μετά από έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνεργασία με τράπεζες και εταιρίες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διακινούσαν, τα αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, προέκυψαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν καθώς και οι επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί που έδιναν στους "πελάτες" τους, προκειμένου να τους καταβάλλεται το "αντίτιμο" για την πώληση του ηλεκτρονικού αρχείου προσωπικών δεδομένων.

Ντου τα ξημερώματα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα, κατά την οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκαναν παράλληλες έρευνες σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων στην Αττική.

Στο σπίτι των δραστών στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψηφιακή μορφή, αρχεία – λίστες με 406.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail. Παράλληλα κατασχέθηκε ένα λαπτοπ.

Ψηφιακά αρχεία που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς επίσης η προέλευση και περαιτέρω διαχείριση - διάθεση τους

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
- Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Διαψεύδει ο Γιούνκερ συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε σήμερα, με δηλώσεις του στο Bloomberg, ότι έφτιαξε πρόταση που θα μπορούσε να αποτελέσει «βάση συμφωνίας» με την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε λύση στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου, αποκαλύπτοντας ότι έχει εμπλακεί προσωπικά στις συνομιλίες.

Η διαρροή του «σχεδίου»

Την πρόταση Γιούνκερ δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα vima.gr ενώ τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες δήλωναν άγνοια.

Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο απέφευγαν να εισέλθουν στην ουσία του κειμένου και παρέπεμπαν στις διαπραγματεύσεις «που συνεχίζονται» στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών.

Το σχέδιο ωστόσο προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια καθώς περιλάμβανε μέτρα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016, ενώ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% για φέτος, 2% το 2016 και από 3,5% για το 2017 και το 2018.

Συνεδριάζει αύριο το Brussels Group

Αρχίζουν εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών, με στόχο τη σύγκλιση των απόψεων και την επίτευξη μιας πρώτης μεταβατικής συμφωνίας το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα επίσης με τους οποίους υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για την προπαρασκευή των συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο πρωί αναχώρησαν για την πρωτεύουσα του Βελγίου οι Έλληνες διαπραγματευτές.

Δεν αποκλείεται νέα διμερής συνάντηση Μέρκελ -Τσίπρα

Η «Εφ.Συν.» ρώτησε χθες τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, εάν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση, ίσως και στην επόμενη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα.

Οπως απάντησε ο κ. Ζάιμπερτ, «ισχύει ό,τι αποφασίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. Δηλαδή, ναι μεν υπάρχουν βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να ξεκαθαρίσουν τα ανοιχτά θέματα μεταξύ θεσμών και Ελλάδας. Αυτό ισχύει όπως και οι αρχές της 20ής Φεβρουαρίου, οι οποίες δείχνουν τον ακριβή οδικό χάρτη. Αυτά πρέπει να τηρήσουν και οι δύο πλευρές».

Ο ίδιος είπε πως δεν αποκλείει να υπάρξει και διμερής συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, στη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Πρόσθεσε δε πως «άλλωστε οι δύο ηγέτες τον τελευταίο καιρό έχουν συχνές επαφές».


Συντάκτης:  efsyn.gr


Πηγή


Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλη γραμμή «Να βάλει πλάτη η ΝΔ, μη διαπράξει το λάθος του 2010»



Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να καταψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 -εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου. Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια.

«Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο» ξεκαθάρισε.

«Εγώ όμως επιμένω ότι και μια μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτήν τη βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτήν την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα» τόνισε.

Επιμέλεια: X.M.


Πηγή : zougla.gr



Εργασία στο εξωτερικό : Η Σαουδική Αραβία ζητά να προσλάβει δήμιους


Οκτώ νέους δήμιους σχεδιάζει να προσλάβει η Σαουδική Αραβία προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη…. εκτέλεσης του αυξημένου αριθμού των θανατοποινιτών της.

Οι καταδικασμένοι σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία συνήθως εκτελούνται δημοσιώς, δια αποκεφαλισμού με σπαθί.

Στην προκήρυξη για την πρόσληψη των εκτελεστών διευκρινίζεται ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα για τη θέση του δημίου, βασικός ρόλος του οποίου είναι να εκτελεί «τη θανατική απόφαση» αλλά και ακρωτηριασμούς, σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για λιγότερο σοβαρά αδικήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας το 2014 το ισλαμικό βασίλειο ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελεσθέντων, μετά την Κίνα και το Ιράν και ακολουθούσαν το Ιράκ και οι ΗΠΑ.

Ένας άνδρας που αποκεφαλίστηκε την Κυριακή ήταν ο 85ος που εκτελέστηκε φέτος.

Πέρσι, όλη τη χρονιά, εκτελέστηκαν συνολικά 88 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όμως η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι εκτελέσεις ήταν τουλάχιστον 90.

Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία, όμως οι 38 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι μισοί ήταν Σαουδάραβες και οι υπόλοιποι κατάγονταν από το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Συρία, την Ιορδανία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ, το Τσαντ, την Ερυθραία, τις Φιλιππίνες και το Σουδάν.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει γιατί ο αριθμός των εκτελέσεων αυξήθηκε τόσο δραματικά φέτος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όμως, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στον διορισμό νέων δικαστών, κάτι που επέτρεψε να επιταχυνθεί η ακρόαση υποθέσεων.

Οι νεοπροσληφθέντες δήμιοι θα έχουν θέση «θρησκευτικού αξιωματούχου» και θα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζεται στον ιστότοπο όπου αναρτώνται οι θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.


Πηγή 




Αποδομεί τα σενάρια συμφωνίας η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για ρήξη


Σε ευθεία αντίθεση με την κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους όρους που έθεσε τόσο η πρόταση Γιούνκερ, όσο και οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, βρίσκεται η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κύριο άρθρο της ιστοσελίδας iskra ουσιαστικά προαναγγέλλει ρήξη με την επίσημη θέση του κόμματος και της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για εκβιασμούς των δανειστών και για απόσταση από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να επιδείξει μία αυξημένη αντίσταση απέναντι στις εντεινόμενες απειλές, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις να βάλει στο «ψυγείο» το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα. Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!

Ολόκληρο το άρθρο αναφέρει:

Σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία θέλουν να εξωθήσουν την ελληνική οικονομία οι δανειστές, αξιώνοντας την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα και στην εφαρμογή αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Μέσα σ’ αυτό κλίμα διεξάγεται το βράδυ της Δευτέρας (18/5) στις  22.30 (21.30 ώρα Βρυξελλών) άλλη μία τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Ακόμη πιο κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη (20/5), κατά την οποία δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί νέος στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας αυξάνοντας το «κούρεμα» στα εχέγγυα που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε αντάλλαγμα για μετρητά, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). «Μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω εκροή των καταθέσεων και να ωθήσει τον Τσίπρα σε μια συμφωνία», αναφέρει το Bloomberg, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις των δανειστών να επιβάλλουν στην ελληνική κυβέρνηση μια συμφωνία με αθέμιτους και επώδυνους για τον ελληνικό λαό συμβιβασμούς.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το οποίο είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα και έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, ως μοχλός πίεσης αλλά και αποπροσανατολισμού λειτουργούν τα διάφορα σενάρια που «διαρρέουν» ο διεθνής και εγχώριος Τύπος. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτούς τους σχεδιασμούς παίζουν τόσο οι «μανδαρίνοι» των Βρυξελλώνκαι του Βερολίνου όσο και τα επιτελεία των πιο κερδοσκοπικών μερίδων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Από αυτή την άποψη, αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο τελεσίγραφο τύπου Κύπρου στην Ελλάδα φέρεται να θέτουν στο τραπέζι των συζητήσεων αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ειδικότερα σύμφωνα με το πρακτορείο, τουλάχιστον ένα μέλος του ΔΣ πρότεινε να παρουσιαστεί στην Ελλάδα μια «take it or leave it» («ή αυτό ή τίποτα») πρόταση. Ωστόσο, το ΔΝΤ ανέφερε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τις ελληνικές αρχές για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Η πρόταση ωστόσο φέρεται να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αναγνωστεί και η αναφορά της JP Morgan στις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών». Η JP Morgan επιβεβαιώνει ότι η πίεση στις ελληνικές αρχές να καταλήξουν σε μια συμφωνία κλιμακώνεται, ενώ εξαπολύει επίθεση στο ρόλο και στη στάση της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκάλεσε αποκλειστικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πολυσέλιδη πρόταση της Κομισιόν όπου τίθενται οι προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.

Πρώτη προϋπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να νομοθετηθούν μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (!) , αλλαγές στο ΦΠΑ και αύξηση της έκτακτης εισφοράς για ορισμένα εισοδηματικά κλιμάκια και άνω. Παράλληλα η συζήτηση για ασφαλιστικό και εργασιακά μετατίθεται για το φθινόπωρο. Πάντως την ύπαρξη του κειμένου διέψευδαν μέχρι στιγμής τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και εκπρόσωπος του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί.

Έχει γίνει πρόδηλο πλέον ότι  οι δανειστές, όταν αναφέρονται σε «μεταρρυθμίσεις», στην πραγματικότητα εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, σαν αυτή του λιμανιού του Πειραιά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Υπό αυτό το πρίσμα το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να επιδείξει μία αυξημένη αντίσταση απέναντι στις εντεινόμενες απειλές, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις να βάλει στο «ψυγείο» το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα. Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!



Πηγή : imerisia.gr


Ο Ξηρός στεναχωρεί τον υπουργό δικαιοσύνης: Ακτινοβολία κι άλλοι 6 λόγοι που δεν βάζω βραχιολάκι


Τους λόγους –επτά τον αριθμό- για τους οποίους θα αρνηθεί την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) απαριθμεί με ανοικτή του επιστολή που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Σάββας Ξηρός.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η πιθανή υπαγωγή του σύστημα γεωεντοπισμού τον καθιστά πειραματόζωο, ενώ εκφράζει φόβους και για τα επίπεδα ακτινοβολίας της συσκευής...

Στην επιστολή του αναφέρει:

•Με την ηλεκτρονική επιτήρηση το κοινωνικό έργο (των φυλακών ως «δημόσιον οίκημα») διαγράφεται οριστικά, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε ανάθεση της φύλαξης κρατουμένων αποκλειστικά σε ιδιώτες και μάλιστα σε μια πολυεθνική εταιρεία.

•Το σύστημα γεωεντοπισμού εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ως πιλοτικό πρόγραμμα 250 θέσεων. Συντελείται επομένως ένα πείραμα, με τους κρατούμενους ως πειραματόζωα, χωρίς ενδοιασμούς, υιοθετώντας τη νοοτροπία «αυτοί ούτως ή άλλως είναι απόβλητοι»

•Το σύστημα περιλαμβάνει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου προσαρμοσμένη στο χέρι (..) με ό,τι σημαίνουν αυτά από πλευράς ακτινοβολίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται γενικά για κρατούμενους με αναπηρίες, που κατά κανόνα έχουν υπερεκτεθεί σε ακτινοβολίες λόγω ιατρικών εξετάσεων, με νευρολογικά προβλήματα ή βηματοδότη.

•Η πρόσδεση ενός τέτοιου μηχανισμού στο μοναδικό μου χέρι, με το οποίο εξυπηρετούμαι, το καθιστά σχεδόν άχρηστο, ενώ παράλληλα με περιορίζει στην καθημερινή (...) μια ακατάπαυστα αγχώδης κατάσταση, που συνιστά βασανισμό.

•Ενα τέτοιο μέσο είναι άχρηστο στην περίπτωσή μου, καθώς οι ίδιες οι ισόβιες αναπηρίες μου με κρατούν καθηλωμένο υποχρεωτικά σε γνώριμο, περιορισμένο περιβάλλον (...)

•Επιπλέον, το μέτρο αυτό κρίνεται υπερβολικό στην περίπτωσή μου, εφόσον έχω εκτίσει την ποινή μου με εφτά διαφορετικούς τρόπους.

•Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και εμείς γελάγαμε... Μοιάζει στ' αλήθεια μικρό πράγμα το βραχιολάκι, ένα από τα πολλά «τίποτα» που μας έφεραν ως εδώ (...).


Πηγή : ethnos.gr





Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου


Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Alpha 9,89, προσθέτοντας ότι, αντίθετα, διασφαλίζονται τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα.

«Δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση» πρόσθεσε ο κ. Φίλης .


Πηγή : imerisia.gr


Βρούτσης: Τα μέτρα πίσω από τον ενιαίο ΦΠΑ θα είναι τρομακτικά



Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για κρυφά μέτρα

Για μέτρα που κρύβονται πίσω από την ευθυγράμμιση του ΦΠΑ και τα οποία εκτοξεύουν το κόστος της έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η παρουσίαση που έκανε χθες ο υπουργός των Οικονομικών «είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των 5 δισ» και πως «εάν θεωρητικά υπάρχει μια συμφωνία, θεωρητικά -που δεν υπάρχει- στα 5 δισ, τα μέτρα που κρύβονται πίσω από την εναρμόνιση του ΦΠΑ και την ευθυγράμμισή του σε ενιαίο ποσοστό θα είναι τρομακτικά».

Συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά «δεν παρουσιάστηκαν χθες από τον κ. Βαρουφάκη. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης του ΦΠΑ δεν το είπε ο κ. Βαρουφάκης χθες. Εάν θεωρητικά κάνουμε μια αποτίμηση θα δείτε ότι είναι πάρα πολύ μικρό έτσι όπως το παρουσιάζει», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας.



Πηγή : tovima.gr


Νέα δημοσκόπηση με μηνύματα στην κυβέρνηση



Αρνητική γνώμη για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η πλειονότητα των πολιτών, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Η έρευνα καταγράφει επίσης φθορά του Αλέξη Τσίπρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για  θεαματική αλλαγή  από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες.

Οι ψηφοφόροι μοιάζουν πάντως διχασμένοι, χωρίς πλειοψηφικό ρεύμα, αναφορικά με το ποια είναι η σωστή επιλογή σε περίπτωση που η συμφωνία δεν συμφωνεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Φθορά Τσίπρα αλλά μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις έχουν επίπτωση και στο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα, με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού να συνεχίζει τη πτωτική της πορεία μετεκλογικά και να πέφτει στο 50%, από 70% που ήταν τον Μάρτιο.

Στην πρόθεση ψήφου πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μακράν πρώτο κόμμα, με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.


Πηγή


Ρήξη με τους δανειστές ζητούν «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ



«Μόνη διέξοδος είναι η ρήξη με τους δανειστές», με διακοπή εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέτρα για τον περιορισμό φυγής κεφαλαίων και δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να αντιδρούν αρνητικά στο σχέδιο Γιούνκερ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη «ανέβηκε» κείμενο με τίτλο: «Σχέδιο για άνευ όρων υποταγή της χώρας ετοιμάζουν οι δανειστές»

«Στο μεταξύ εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκάλεσε αποκλειστικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα “Το Βήμα”, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πολυσέλιδη πρόταση της Κομισιόν όπου τίθενται οι προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.
Πρώτη προϋπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να νομοθετηθούν μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (!) , αλλαγές στο ΦΠΑ και αύξηση της έκτακτης εισφοράς για ορισμένα εισοδηματικά κλιμάκια και άνω. Παράλληλα η συζήτηση για ασφαλιστικό και εργασιακά μετατίθεται για το φθινόπωρο. Πάντως την ύπαρξη του κειμένου διέψευδαν μέχρι στιγμής τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και εκπρόσωπος του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί.
Έχει γίνει πρόδηλο πλέον ότι οι δανειστές, όταν αναφέρονται σε "μεταρρυθμίσεις", στην πραγματικότητα εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, σαν αυτή του λιμανιού του Πειραιά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
«Υπό αυτό το πρίσμα το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να επιδείξει μία αυξημένη αντίσταση απέναντι στις εντεινόμενες απειλές, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις να βάλει στο “ψυγείο” το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα. Μια συμφωνία με τους “θεσμούς” ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!».
Εξίσου σκληρή γραμμή υιοθέτησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή ThePressProject ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, προτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, και σε έξοδο από το ευρώ, παρομοιάζοντας το κοινό νόμισμα με μια παγίδα όπου έχει πιαστεί το πόδι της Ελλάδας και πρέπει να προσπαθήσει να απελευθερωθεί.
Ειδικότερα, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι εντός του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν όλο και περισσότεροι που δείχνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν σε μια συμφωνία που θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
Για τη διαπραγμάτευση και τις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, εμφανίστηκε εντελώς αρνητικός λέγοντας ότι ακόμα και αν η σημερινή διαρροή με το κείμενο του Γιούνκερ δεν εξασφαλίζει παρά ακόμα λίγο χρόνο. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και φυσικά προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.
Απαντώντας στον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

Υποστήριξε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα και μίλησε για υπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Ανέφερε ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτή θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ο Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν, όπως το Ιράν η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας
Στο μεταξύ, με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει, αυτή την ώρα το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο τον νομοθετικό προγραμματισμό και όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Στην συνεδρίαση συμμετέχει ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής Αλέκος Καλύβης.

Πηγή : ethnos.gr


Δήμαρχος Χαλανδρίου: Μαφιόζικος εμπρησμός στο θέατρο της Ρεματιάς


Το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει η ολοκληρωτική καταστροφή του θεάτρου της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος καταγγέλλει εμπρησμό με «πρακτικές μαφίας», προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η οριστική αδειοδότηση του χώρου, και διαμηνύει ότι το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Έχουν περιλούσει με εύφλεκτο υλικό τα καθίσματα, βρήκαμε φωτογραφίες με γκαζάκια, υπάρχει ένας πόλεμος από 1η Σεπτεμβρίου ενάντια στη δημοτική αρχή, προσπαθούν να μην αδειοδοτηθεί το θέατρο αυτό, δεν θα τους περάσει» είπε το πρωί της Τρίτης στο Mega.

«Το θέατρο που φτιάχτηκε πριν από 34 χρόνια και λειτουργούσε όλα αυτά χρόνια ως μοναδικός χώρος πολιτισμού στο Χαλάνδρι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές το συντομότερο δυνατό και δεν πρόκειται το Χαλάνδρι να υποκύψει σε λογικές μαφίας» διεμήνυσε.
Ο κ. Ρούσσος ανέφερε, επίσης, ότι ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά κάποιοι -όπως είπε- «έχουν κινήσει γη και ουρανό ώστε το θέατρο να μην αποκτήσει άδεια λειτουργίας».

«Είμαστε σε κατάσταση που θα λυνόταν σε συνεννόηση με αρμόδια υπουργεία και προσπαθήσαν πιθανώς με αυτή την κίνηση να αποτρέψουν την οριστική αδειοδότηση του θεάτρου» υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι το προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά.

«Είναι πρακτικές μαφίες, ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί με τη βοήθεια της περιφέρειας, με τις υπηρεσίες δήμου τις εργασίες καθαρισμού, θα κάνουμε το φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου, θα το προλάβουμε, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» υπογράμμισε.



Πηγή