Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Έξι στο εδώλιο για το "Καρούζος - Gate"


Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έξι άτομα μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγος του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα για την υπόθεση του «Καρούζος-Gate» ζητά με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να καθίσουν στο εδώλιο οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος καθώς και ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης ο οποίος κατά τον εισαγγελέα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Η εν λόγων εταιρία φέρεται να είχε προβεί στην αγορά δύο ακινήτων του Ομίλου Καρούζου αντί του εικονικού τιμήματος των 5.000.000 ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, το πραγματικός τους τίμημα φέρεται να άγγιζε τα 20.000.000 ευρώ.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα για τα οποία ζητάει ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος την παραπομπή των έξι κατηγορουμένων σε δίκη είναι αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός το πρώην ζευγάρι, Γιάννης Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο διότι χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος το οποίο προερχόταν κυρίως από φοροδιαφυγή. Χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας επισημαίνει πως :

«Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας εφετών κ. Παναγιωτόπουλος ζητάει την απαλλαγή από την κατηγορία της απιστίας των μελών επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια στον κατασκευαστικό όμιλο Καρούζου.
Επίσης, ο εισαγγελέας ζητάει την απαλλαγή του Γιάννη Καρούζου, της Ρεβέκκας Σκαφτούρα και ενός ακόμη συγγενικού προσώπου της τελευταίας από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει στο ζευγάρι πως τελούσαν το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος...»


Πηγή : newsit.gr


Πάνω από 200.000 οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση


Τις 212.897 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των πολιτών για ένταξή τους στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα υποβολής αιτήσεων.

Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 91.851 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και σε ΚΕΠ οι 121.046.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).

Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936).

Αρκετά υψηλός είναι επίσης αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα τελειώνει την Τετάρτη.



Πηγή


Σαμαράς: «Δεν θα δεσμευθούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμη δεν είδαμε»


Έκκληση για εθνική συνεννόηση στις δυναμεις που - όπως είπε - θέλουν να εμποδίσουν αυτό που φαίνεται να έρχεται ως καταστροφή, απηύθυνε απο το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ ο Αντώνης Σαμαρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό που δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ειναι η ευρωπαικη πορεία της χώρας».

«Κάνω έκκληση για μια μεγάλη συνεννόηση που είναι ακόμα εφικτή , για να αλλάξει η χωρα πολιτική και όχι για να στηρίξουμε αυτή την πολιτική και να μείνουμε στα αδιέξοδα» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «"τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης και πως άλλη επιλογή για τη χώρα δεν υπάρχει».

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ευχήθηκε να μην είναι η φοροεπιδρομή, για την οποία ακούει να γίνεται λόγος και ανέφερε πως έχει ιστορική ευθύνη ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

Επανέλαβε επ´αυτού ότι «δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, δεν θα κάνουμε τα ίδια» ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να πείσει ακόμα και δικούς της.

«Κάποιοι μας συμβουλεύουν να δεσμευτούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμα δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές πώς θα εφαρμοστούν; Αυτό είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας» εξηγησε.

Ειδικότερα για τη συμφωνία υπενθύμισε ότι οι δανειστές ζητούσαν από τη δική του κυβέρνηση στην αρχή μέτρα 2,6 δις ευρώ και στη συνέχεια 1,6 δις εκ των οποίων το 1 δισ. καλυπτόταν με το email Χαρδούβελη το οποίο είπε είχε μονο ενα σκληρό μετρό, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Αντίστοιχα είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση που απέρριπτε το email Χαρδούβελη, τώρα συζητά να αποδεχτεί συμφωνια με περισσότερα μέτρα και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε ότι ειναι παγιδευμένος στις ιδεοληψίες του και σε προεκλογικά ψέματα. «Ξοδεύει χρόνο που δεν υπάρχει. Η συμφωνία πρεπει να κλείσει χθες και να είναι συμφωνία που δεν πνιγεί την ανάπτυξη», επισήμανε.

Γενικότερα για την πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια ο κ. Σαμαρας είπε οτι μόλις σε 2,5 χρονια κατάφερε να φέρει την χώρα στη έξοδο απο τα μνημόνια και με πιστοληπτική γραμμή ώστε να δανείζεται.

«Τοτε δεν παριστάνεις την περήφανη χωρα, είσαι περήφανη χώρα», τόνιδε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέτρεψε όλη αυτή την πορεία τους τελευταίους μηνες.

Είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για κυβέρνηση των μη αποφάσεων που συνεχώς εγκυμονεί ολο και περισσότερο ανεξέλεγκτα ατυχήματα ενώ εκανε λογο για ομολογία πλήρους αδυναμίας με αφορμή την αποκάλυψη της επιστολής προς το ΔΝΤ ότι δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε την τελευταία δόση πριν απο μερικές ημέρες.

"Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δεν υπήρχε σχέδιο», είπε επίσης ενώ ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται πρωτίστως τώρα είναι ανάπτυξη, η οποία εξήγησε, δεν είναι να μοιράζεις χρήματα που δεν έχεις.

«Είναι ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις, εξωστρέφεια που μπορεί να κανει μόνο ο ιδιωτικός τομέας», συνέχισε εξηγώντας ότι το κράτος βοηθάει την ανάπτυξη.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων που, όπως είπε, πολλες θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες.

Επιπρόσθετα παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της δίκης του κυβέρνησης που δεν εξήγησε γιατί επέβαλλε φόρους τους οποίους όμως, είχε αρχίσει ηδη να μειώνει σύμφωνα και με την ιδεολογία της.



Πηγή


Αντίθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταφορά Αγίου Φωτός και λειψάνων



Την αντίθεσή τους στην μεταφορά του «Αγίου Φωτός» από τα Ιεροσόλυμα, καθώς και στη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, εκφράζουν με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα δε προτείνουν την «κατάργηση των οπισθοδρομικών αυτών εθίμων που δύσκολα συναντάς ακόμα και σε θεοκρατικά κράτη», ενώ ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή, για αυτές τις «περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα».

«Η μακροχρόνια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους περισσότερους συμπολίτες μας να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες, πολλές φορές, υποχρεώσεις τους. Στο βαθμό που ο περιορισμός αυτός αντανακλά αποφάσεις του κράτους για περικοπή δαπανών αλλά και μισθών, συντάξεων κλπ, οφείλει και το κράτος στο πλαίσιο αυτής της βαθειάς κρίσης, να ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του,περιορίζοντας τις ελαστικές δαπάνες, ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνουν: «Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου Φωτός» και η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους και με έξοδα του Ελληνικού κράτους δεν συνιστούν ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μια μακραίωνη παράδοση. Πρόκειται για μια όψιμη και αποκλειστικά ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία που δύσκολα απαντάται ακόμη και σε θεοκρατικά κράτη».

Την ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εθνικής 'Αμυνας, Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού, υπογράφουν οι βουλευτές Γεράσιμος Μπαλαούρας, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαϊα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοϊλης και Μερόπη Τζούφη.


Πηγή : kathimerini.gr


Νέου τύπου έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία



Η συγκρότηση ειδικών κλιμακίων ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία, που θα έχουν αρμοδιότητα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, η δημιουργία 13 νέων ελεγκτικών κέντρων του ΙΚΑ, η διενέργεια ελέγχων σε 24ώρη βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς και η σύσταση Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής για την παρακολούθηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας με τη συμμετοχή των συνδικάτων και των παραγωγικών φορέων, περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με τους Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων θα προχωρήσουν στη δημιουργία κλιμακίων από εργαζόμενους των ταμείων, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους παράλληλα με τους Επιθεωρητές Εργασίας και την Ειδική Επιτροπή του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ), ειπώθηκε ακόμη κατά την παρουσίαση των μέτρων ενίσχυσης των μηχανισμών για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον ειδικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Απόστολο Καψάλη.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν 13 νέα ελεγκτικά κέντρα του ΙΚΑ και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία θα ενταθούν, θα περιλαμβάνουν όλους τους κλάδους που εμφανίζουν αυξημένη παραβατικότητα, θα είναι επαναλαμβανόμενοι και θα διενεργούνται σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι αναμένεται να εισπραχθούν μέσα στο 2015 136 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και 100 εκατ. από τους ελέγχους για ανασφάλιστη εργασία.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλών σε 100 δόσεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι έως τώρα έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 155 χιλιάδες οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει συνολικά οφειλές 3,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ταμεία έχουν εισπράξει 115 εκατ. ευρώ.

Στην ένταση των ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία απέδωσε ο ειδικός επιθεωρητής του ΣΕΠΕ Απόστολος Καψάλης το υψηλότερο καταγεγραμμένο ισοζύγιο προσλήψεων, τα τελευταία χρόνια, που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ο κ. Καψάλης ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Διαρκής Μόνιμη Επιτροπή για την παρακολούθηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας με τη συμμετοχή των συνδικάτων και των παραγωγικών φορέων.

Ανέφερε, τέλος, ότι εντός του 2015 έχουν αναφερθεί 19 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και ζήτησε τη συνδρομή των εργαζομένων και των συνδικάτων στο έργο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.


Πηγή 


Τουρκία: Εξι τραυματίες σε δύο ταυτόχρονες εκρήξεις στα γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος



Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις έπληξαν τα γραφεία του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) σε δύο πόλεις της νότιας Τουρκίας, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε αξιωματούχος του HDP.

Η έκρηξη στα Άδανα, όπου τραυματίστηκαν οι έξι, φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα δέμα που παραδόθηκε στα γραφεία του κόμματος, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Για τη δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε στη Μερσίνα, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk έδειξαν σπασμένα τζάμια σε ένα τριώροφο κτίριο και κομματάκια γυαλί και μπάζα στους δρόμους, Φαίνεται ένας άνδρας καθισμένος στο κράσπεδο του πεζοδρομίου ο οποίος έχει αίματα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι σαφές σε ποια πόλη έχουν ληφθεί τα πλάνα.

Ένας από τους ηγέτες του HDP, o Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος μίλησε χθες σε μία προεκλογική συγκέντρωση στα Άδανα και πρόκειται να μιλήσει σε μία άλλη συγκέντρωση σήμερα στη Μερσίνα, έχει πει ότι τα γραφεία του κόμματος έχουν γίνει στόχος περίπου 60 επιθέσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 7 Ιουνίου.

Το HDP προσβλέπει σε ψηφοφόρους πέρα από την κουρδική βάση του ώστε να εκλέξει για πρώτη φορά βουλευτές, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 10% για το επιτύχει.


Πηγή : tanea.gr


Χάκερ ισχυρίζεται ότι «κυβερνούσε» αεροσκάφος εν πτήσει



Υπερηφανευόταν στο twitter για τα κατορθώματά του. Ποια ήταν τα κενά ασφαλείας που υπέδειξε, μετά τη σύλληψη του από το FBI.

Ο Κρις Ρόμπερτς, ο ιδρυτής εταιρείας που προσφέρει ασφάλεια στην λειτουργία των υπολογιστών, είκοσι φορές, από το 2011 μέχρι το 2014, είχε καταφέρει να εισβάλει στο σύστημα ψυχαγωγίας των επιβατών σε αεροπλάνα, όπως καλωδιώνονται κάτω από τις πολυθρόνες.

Δεν έκανε επίδειξη γνώσεων. Έκανε επίδειξη των ελλιπών μέτρων ασφαλείας σε  ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος την εποχή της τρομοκρατίας.

Για τις επιδόσεις του αυτές, ο Ρόμπερτς συνελήφθη τον Απρίλιο από το FBI αλλά ο χάκερ υπήρξε υπέρ του δέοντος αποκαλυπτικός. Όπως και ο φορητός υπολογιστής του… Είχε επιτύχει, σύμφωνα με έγγραφο της υπηρεσίας, τον έλεγχο ενός από τους κινητήρες του αεροσκάφους, εξαναγκάζοντάς το σε πλευρική κίνηση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης κατά τη διάρκεια της πτήσης είχε αποκτήσει προσβαση με ειδικό λογισμικό στο σύστημα παρακολούθησης εναέριας κυκλοφορίας του πιλοτηρίου.



Στο FBI είπε επίσης ότι τον Απρίλιο είχε καταφέρει παγιδεύοντας το σύστημα ψυχαγωγίας να αλλάξει την κατεύθυνση αεροσκάφους της United Airlines.

Και στο twitter κόμπαζε ότι θα μπορούσε να ρίξει ακόμα και τις μάσκες οξυγόνου για να τρομάξει τους συνεπιβάτες του.


Δεν είχε στόχο να κάνει άνω κάτω την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Αλλά να προειδοποιήσει ότι στον 21ο αιώνα κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ασφάλεια κατά την πτήση, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών.


Πηγή : antenna.gr


Παπαδημούλης: Μετά τη συμφωνία θα αλλάξουν ηγεσίες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία με τους εταίρους είναι κοντά και «θα κλειδώσει τις επόμενες ημέρες ή λίγες εβδομάδες» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει ευρεία στήριξη στη Βουλή. Προέβλεψε ακόμη ότι μετά τη συμφωνία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν ηγεσίες.

«Η γνώμη μου είναι, πλην απρόοπτου, ότι βαίνουμε προς μια συμφωνία, η οποία θα πρέπει να κλειδώσει τις επόμενες μέρες ή λίγες εβδομάδες και ο στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, που έχει πάρει επάνω του τη διαπραγμάτευση στην κορύφωσή της, είναι να είναι μια συμφωνία ρεαλιστική και βιώσιμη, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί και να βγει το γρηγορότερο σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και χωρίς να χρειάζεται να έχει το χέρι απλωμένο" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλης.

Δύο 24ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τόνισε:
«Είμαι βέβαιος ότι μια συμφωνία που θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της ο πρωθυπουργός, εφόσον υπάρξει, διότι αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε γι' αυτό, θα εγκριθεί και από τη Βουλή και θα στηριχθεί και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
»Είμαι βέβαιος ότι κανένας κορυφαίος και καμία από τις πτέρυγες του κόμματος, δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα, δεν θα ευνοήσει τα σενάρια της σύντομης αριστερής παρένθεσης".
Εκτίμησε πως "μια τέτοια συμφωνία θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και ευρύτερη στήριξη στη Βουλή κι αυτοί που θα μπλέξουν στις αντιφάσεις τους είναι όσοι μέχρι χθες μάς κατηγορούσαν για δραχμή, Βενεζουέλα, χρεοκοπία και τώρα σκέφτονται να καταψηφίσουν ".
Συμπλήρωσε πως «ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, πιστεύω ότι θα καταλάβει και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ακόμη κι αν κάποιες από τις δεσμεύσεις μας και τους στόχους μας μετατεθούν για λίγο αργότερα, λόγω του ότι σε μια διαπραγμάτευση σκληρή, δεν μπορείς να πετύχεις το 100% των στόχων σου".
Υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας είναι ο μόνος αριστερός πρωθυπουργός στην ευρωζώνη και την ΕΕ και ο συσχετισμός των δυνάμεων επιβάλει ορισμένες φορές και ελιγμούς. Αλλά ο κόσμος τον στηρίζει, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα για να "ανέβουμε" στα πράγματα.
» Η ουσία του θέματος είναι ότι, τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές, παρά τα λάθη, τις αδυναμίες, τις υποχωρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμα πιο πολύ ο πρωθυπουργός, είναι πιο ψηλά από ό,τι στις 25 Γενάρη και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βαδίζουν για τέλος εποχής. Με τη συμφωνία, θα γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα φύγει ο Βενιζέλος, και θα ανοίξει η διαδικασία για την αντικατάσταση και του Σαμαρά (στη Ν.Δ.)".


Πηγή : ethnos.gr


Αλέξης Τσίπρας - Εκλογές αν δεν ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συμφωνία


Μήνυμα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλει ο πρωθυπουργός, με αφορμή σενάρια που θέλουν τυχόν συμφωνία να περνάει με την ψήφο άλλων κομμάτων, όπως το Ποτάμι ή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

“Τυχόν συμφωνία θα περάσει με την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαφορετικά θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες” φέρεται να λέει στους συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news.

“Κανένας βουλευτής και στέλεχος της πλειοψηφίας δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Κανένας δεν θα συμβάλει προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να καταστεί παρένθεση, όπως σχεδιάζει ο σκληρός πυρήνας των δανειστών και επιδιώκει η εσωτερική τρόικα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ρίξει όλο το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο για την υπερψήφιση της συμφωνίας που πιστεύει ότι τελικά θα πετύχει, χωρίς ιδιαίτερες αριθμητικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


ΕΣΕΕ: Κλείνουν 59 επιχειρήσεις, χάνονται 613 θέσεις εργασίας τη μέρα


Κάθε μέρα που περνάει, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και προσθέτει ότι η τελική συμφωνία, "έστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία, να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει, τους υπόλοιπους μήνες του 2015".

Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και "πλέον θέλει "μετάγγιση αίματος" τουλάχιστον 25 δις ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015". Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία, σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέστη οριακά πλεονασματικό κατά 0,9% του Α.Ε.Π. το 2014, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών να εμφανίζουν άνοδο κατά 4,7%, και 4,9% αντίστοιχα.

Η επίσημη θέση του ελληνικού εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι - όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ- να τελειώνουμε με τη τετράμηνη ακινησία της αγοράς από το καθεστώς "No Deal, No Grexit", αντικαθιστώντας το περιεχόμενο της αρχικής συμφωνίας "χρήμα για το χρέος και χάρη για τη χώρα" στην οικονομική στρατηγική "χρήμα για την αγορά και ανάπτυξη για τη χώρα".
Η ΕΣΕΕ παραθέτει στην ανακοίνωσή της σειρά στοιχείων που δείχνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά. Αναφορικά με τη ρευστότητα στην αγορά, το 95% των αιτημάτων χορήγησης δανείων απορρίπτεται καθημερινά από τις εμπορικές τράπεζες, κατόπιν εντολών και κανόνων της Ε.Κ.Τ. στην Τ.τ.Ε. και πλέον μόνο μία στις 10, μικρομεσαία επιχείρηση ζητά δανειοδότηση από τις συστημικές τράπεζες. Ακόμη, η απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιχειρηματική ρευστότητα δεν υπερβαίνει το 40% και στη χρηματοδότηση του εμπορίου μόλις το 12%.
Ακόμη, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου στα 138 δις ευρώ, σχεδόν στο 58% του συνόλου των δανείων χορηγήσεων, ύψους 219 δις. ευρώ. Τουλάχιστον το 1/8 των καταθέσεων στις τράπεζες έχει δανειστεί στο Δημόσιο, για την ανανέωση των εντόκων γραμματίων. Οι καταθέσεις που έχουν φύγει, υπολογίζονται από το Δεκέμβριο, μέχρι σήμερα στα 35 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δις ευρώ τον Απρίλιο. Οι τράπεζες είναι στα όριά τους και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν, λόγω των συνεχών αναλήψεων. Η ρευστότητα δεν ξεπερνά τα 2,5 δις ευρώ, ενώ οι καθημερινές ανάγκες των συστημικών τραπεζών καλύπτονται με το σταγονόμετρο από τον ELA. Επιπροσθέτως, καταγράφεται αρνητική πιστωτική επέκταση, επί 52 μήνες, με τα σημερινά επίπεδα στο -2,5%. Από τον περσινό αντίστοιχο Μάρτιο, λιγότερα κατά 639 εκ. ευρώ, δόθηκαν από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία. Επίσης υπήρξε αύξηση δανείων στο "κόκκινο" τη διετία 2013-14 κατά 32%, ενώ από τα 77 δις ευρώ στο τέλος του 2014, σήμερα ανέρχονται στα 80-82 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δις. ευρώ είναι επιχειρηματικά δάνεια, τα 28 δις. ευρώ στεγαστικά και τα υπόλοιπα 12 δις. ευρώ καταναλωτικά. Από τα 23 δις. ευρώ των δανείων σε Μ.μ.Ε., τα 10 δις. ευρώ βρίσκονται στο κόκκινο, με ποσοστό καθυστέρησης αποπληρωμής στο 43%.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο προϋπολογισμός εμφανίζει προς έκπληξη όλων, πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,16 δις. ευρώ, όταν οι προβλέψεις ήταν να διαμορφωθεί πρωτογενές έλλειμμα της τάξης των 287 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες διαμορφώνονται περίπου στα 2 δις ευρώ, κάτω από το στόχο, επιβεβαιώνοντας ότι, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εσωτερική στάση πληρωμών», η οποία όμως έχει οδηγήσει σε «ασφυξία» την εγχώρια οικονομία. Ακόμη, το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 177,1% του Α.Ε.Π. το 2014 και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3,5% του Α.Ε.Π. από 15,6% το 2009. Είχαμε αναθεώρηση της εκτίμησης του ρυθμού ανάπτυξης για το 2015, από 2,5% σε 0,5% ή 0,2% και εκτιμήσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 50%, από 2,4 δις. ευρώ το 2014 σε 1,2 δις. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν στα 4,4 δις. ευρώ, με Euro688 εκ. για εκκρεμείς επιστροφές φόρων, ενώ το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία ανήλθε σε 349 εκ. ευρώ το 2015, από πλεόνασμα 798 εκ. ευρώ το 2014. Την περίοδο 2009-2014, η μείωση του Α.Ε.Π. έφτασε το 24,6% και εκτιμάται στα περίπου 179 δις. ευρώ το 2014.

Όσον αφορά στον αποπληθωρισμό, επί δύο και πλέον χρόνια, κυμάνθηκε στα επίπεδα του -2,1% τον
Απρίλιο του 2015, έναντι -1,3% το 2014 κ οι δείκτες θα μεταβληθούν από τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Με βάση τα στοιχεία, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι τόσο ο οικονομικός, όσο και ο πολιτικός χρόνος τελειώνει επικίνδυνα και η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας αποτελεί καίριας σημασίας ζητούμενο, καθώς συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.
"Το πραγματικό διακύβευμα, όμως, για την αγορά, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι ποιες αναπτυξιακές συνθήκες θα δημιουργηθούν. Η θέση των εκπροσώπων του παραγωγικού κόσμου, πάνω σε αυτό, είναι σαφής, αφού προσβλέπουμε για τη χώρα, στο να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, συμπράττοντας με τα υγιή στοιχεία της οικονομίας, με σκοπό να παράσχει νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, προάγοντας την Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, αντί της ύφεσης, της λιτότητας και του αποκλεισμού" όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: capital.gr


Επικρίσεις κατά ΥΠΟΙΚ από προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ εφοριακούς



Για τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών στις ΔΟΥ

Σφοδρές επικρίσεις κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά κατά της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη των εφοριακών (ΑΣΚΙ) για τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών στη φορολογική διοίκηση.
 
Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΣΚΙ Εφοριακών για τις νέες επιλογές διευθυντών εφοριών υπογραμμίζει τα εξής:
«ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ &  ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ!
»Οι κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι το σύστημα αδιαφάνειας, διαπλοκής και αναξιοκρατίας που υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών και γιγαντώθηκε την περίοδο των μνημονίων με τη σύσταση της ‘’ανεξάρτητης’’ ΓΓΔΕ, ακόμη ‘’ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ’’.
»Με διαδικασίες που προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, με αποκλεισμούς ολόκληρων κατηγοριών ικανών στελεχών και κυρίως με επιβράβευση όσων υπηρέτησαν ‘’την προηγούμενη κατάσταση’’ και στελέχωναν τις εφορίες μέσω “αναθέσεων” απ’ τους υπουργούς του δικομματισμού και των μνημονίων, έγιναν και οι νέες επιλογές Διευθυντών εφοριών.
»Οι λίγες περιπτώσεις ικανών στελεχών που επιλέχθηκαν, είναι το άλλοθι για τις κρίσεις που επέβαλε η μνημονιακή και ΟΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (!) Γ.Γ.Δ.Ε. και αποδέχθηκε (;) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
»Η Α.Σ.ΚΙ. Εφοριακών καλεί:
  • Το Σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τη συνέχιση μιας κατάστασης, που με δριμύτητα κατήγγειλε (πολύ σωστά) το προηγούμενο διάστημα.
  • Tην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο και της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο όνομα της υποτιθέμενης ‘’ανεξαρτησίας’’, απ’ τους δανειστές, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες συνθήκες, αντίστοιχες με αυτές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, της ΕΛΣΤΑΤ κλπ.
  • Τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου αλλά και καθ’ έναν που αγωνίζεται για διαφανείς, αποτελεσματικές και ανεξάρτητες Υπηρεσίες, να παρέμβει δυναμικά.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»



Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής 23χρονου στα Εξάρχεια



Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 23χρονου, στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ υπηκόων Αλβανίας και ημεδαπών Ρομά.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 19 έως 28 ετών και τουλάχιστον άλλων επτά άγνωστων ατόμων, για τα αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, απόπειρας εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθη, την περασμένη Παρασκευή, στο Ζεφύρι, 27χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με τέσσερα άτομα, ηλικίας 19, 24, 26 και 28 ετών, καθώς και άλλους επτά άγνωστους συνεργούς του, κρατούσαν τον 23χρονο, ασκώντας του σωματική βία και απαιτώντας από μέλη της οικογένειάς του το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Παράλληλα, συνελήφθη και ο 23χρονος, ο οποίος είχε συναντηθεί μαζί τους με σκοπό τη μεσολάβηση σε αγοραπωλησία ναρκωτικών, με υπηκόους Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την περασμένη Τετάρτη, εμφανίσθηκαν τρία άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους Ρομά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι Ρομά, θεωρώντας ότι ο 23χρονος μεσολαβητής ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, τον επιβίβασαν, χωρίς τη θέλησή του, σε ΙΧ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε οικία, στο Ζεφύρι, απ΄όπου επικοινώνησαν με άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, απαιτώντας να τους καταβάλουν 10.000 ευρώ, για να τον ελευθερώσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του 23χρονου, συμφώνησαν να παραλάβουν 1.470 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού ορίστηκε το σημείο συνάντησης, στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο. Ο νεαρός επιβιβάστηκε αιφνιδιαστικά στο αυτοκίνητο του πατέρα του και διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο Δαφνί, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη στο Ζεφύρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : tovima.gr


Υπόθεση Μπεν: Οι πέντε περιπτώσεις που «σκανάρουν» οι αστυνομικοί



Ήδη η Αστυνομία εξέτασε μία περίπτωση στη Λάρισα, αλλά δεν άργησε να αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε καμία σχέση με τον εξαφανισμένο Βρετανό

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση του μόλις -τότε- 21 μηνών Μπεν από την Κω όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του, οι ελπίδες για τον εντοπισμό του Βρετανού αναζωπυρώνονται με τους αξιωματικούς της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ να βάζουν νέα στοιχεία στο μικροσκόπιο, τα οποία ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυτσηρίου. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσουν οι έρευνες για τον «μικρό Μπεν», αφού πρώτα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πληροφοριών που συνέλεξε τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία μετά τη συμμετοχή της οικογένειας του εξαφανισμένου παιδιού στο «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή που μας πέρασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», υπάρχουν πέντε περιπτώσεις τις οποίες εξετάζουν οι Βρετανοί αστυνομικοί με την ΕΛ.ΑΣ. και εντοπίζονται σε Ημαθία (δύο περιπτώσεις), Λάρισα, Μαρμαρίδα της Τουρκίας και Θεσσαλονίκη. Ήδη η Αστυνομία εξέτασε μία περίπτωση στη Λάρισα, αλλά δεν άργησε να αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε καμία σχέση με τον εξαφανισμένο Μπεν από τη Βρετανία.

Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για το πού θα εστιαστούν οι έρευνες θα ληφθούν από τους αστυνομικούς αφού πρώτα ξεκαθαριστεί κάθε πληροφορία που έχουν στα χέρια τους.


Πηγή : protothema.gr


Αύριο 19/5/2015 κανονικά τα προνοιακά επιδόματα από τον Δήμο Καλλιθέας




Κώστας Βουκελάτος

Σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον δήμαρχο Καλλιθέας κύριο Δημήτρη Κάρναβο με ενημέρωσε ότι υπήρξε ένα καθαρά υπηρεσιακό πρόβλημα το οποίο καθυστέρησε την πληρωμή των δικαιούχων 2 με 3 εργάσιμες ημέρες. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σήμερα και λύθηκε αμέσως αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της καθυστέρησης ο ίδιος. 

Με διαβεβαίωσε ότι αύριο 19/5/2015 θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά και θα καταβάλλονται κανονικά από τα ΕΛ.Τ.Α και τις τράπεζες.

Ο κύριος Κάρναβος ανέφερε  ότι τέτοια καθυστέρηση δεν θα ξανασυμβεί, είναι η τελευταία φορά, ο ίδιος όπως πάντα είναι κοντά στα άτομα με ειδικές ανάγκες και θα ήταν ο τελευταίος που θα καθυστερούσε εσκεμμένα τα προνοιακά επιδόματα και αναγνωρίζει ότι αυτή η καθυστέρηση εξ αιτίας των υπηρεσιών του δήμου του  ανησύχησε δημιουργώντας πρόβλημα στους δικαιούχους και εάν είχε εντοπιστεί το υπηρεσιακό πρόβλημα νωρίτερα θα είχε τακτοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 15/5/2015

Ανησυχία τέλος λοιπόν για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τον δήμο Καλλιθέας που οφειλόταν σε καθαρά υπηρεσιακό θέμα. 







Οι δανειστές ζητούν μείωση 12% στους μισθούς των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο


Καλύτερα από ευγνωμοσύνη να μην πληρώνονται τα δύο πρώτα χρόνια να τους τα χαρίζουν στον δημόσιο!!!!

Συγκεκριμένα, φέρονται να ζητούν νέους κατώτατους εισαγωγικούς μισθούς, χαμηλότερους περίπου κατά 12% σε σύγκριση με τους ισχύοντες σήμερα για τους νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους και, σε δεύτερο στάδιο, κατάργηση όλων των άλλων μισθολογικών κλιμακίων, ώστε όλες οι αμοιβές να καθορίζονται πλέον με κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας, κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επικαλείται πως το σχέδιο αυτό, οι νέοι κατώτατοι ακαθάριστοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα πρέπει να κυμαίνονται από 684 έως 958 ευρώ το μήνα και να καταβάλλονται για 2 χρόνια μόνο σε όσους προσλαμβάνονται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μισθολογίου και μετά.

Οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα είναι μόνιμοι αλλά «δόκιμοι», δηλαδή θα προσλαμβάνονται δοκιμαστικά. Με τη συμπλήρωση δύο ετών θα κρίνονται για το έργο τους κι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα μονιμοποιούνται, αλλιώς θα απολύονται.

Περαιτέρω, η πρώτη φάση του σχεδίου, για το οποίο πιέζουν οι δανειστές την κυβέρνηση, προβλέπει την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» την οποία λαμβάνουν περίπου 60.000 υπάλληλοι που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, κυρίως του υπουργείου Οικονομικών.

Στην πλήρη εξέλιξή του, το σχέδιο των δανειστών προβλέπει την κατάργηση όλων των ισχυόντων σήμερα μισθολογικών κλιμακίων και τη διαμόρφωση των αμοιβών στο Δημόσιο αποκλειστικά με βάση κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας με μόνο δεσμευτικό όρο το συνολικό ύψος των μηνιαίων αποδοχών να μην είναι χαμηλότερο από τα κατώτατα επίπεδα που θα ισχύουν, κατά περίπτωση, για τους νεοπροσλαμβανόμενους.



Πηγή:  iefimerida.gr





Εννέα νεκροί σε μάχη συμμοριών μηχανόβιων στο Τέξας



Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τουλάχιστον πέντε συμμοριών μηχανόβιων στην πόλη Ουάκο του Τέξας.

Το επεισόδιο έγινε στο Twin Peaks Sports Bar and Grill, σε μια εμπορική περιοχή που ονομάζεται Εμπορικό Κέντρο του Κεντρικού Τέξας.

Ο τοπικός σταθμός KXXV μετέδωσε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης -δίπλα στο εστιατόριο.

«Έπεσαν και 100 πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως μετέδωσε o ΚΧΧV, το μακελειό φαίνεται να ξεκίνησε ως καβγάς για τις θέσεις στάθμευσης έξω από το εστιατόριο. Αρχικά τα μέλη των συμμοριών συγκρούστηκαν με ρόπαλα, αλυσίδες, αλλά και μπουνιές. Στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα...


Newsroom ΔΟΛ


Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισέρχονται την Ευρώπη ως πρόσφυγες


Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη «κρυμμένοι» ανάμεσα στους πρόσφυγες που περνάνε τη Μεσόγειο, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Λιβύης.

Οι τζιχαντιστές συνεργάζονται με τις συμμορίες διακινητών για να εισέλθουν στην Ευρώπη, αναφέρει το BBC.

Ο Λίβυος κυβερνητικός αξιωματούχος Αμπντούλ Μπασίτ Χαρούν (Abdul Basit Haroun), είπε ακόμα στο BBC ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτρέπει στους διακινητές να περνάνε λαθρομετανάστες στην Ευρώπη με αντίτιμο το 50% από τα ναύλα που πληρώνουν οι πρόσφυγες στους δουλέμπορους.

60.000 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν τη Μεσόγειο από την αρχή του χρόνου με 1.800 να έχουν πεθάνει σε φριχτά ναυάγια.

Το 2014 περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι πέρασαν τη Μεσόγειο και αποβιβάστηκαν στην Ιταλία.

Η Λιβύη είναι ένα από τα βασικά περάσματα για τους λαθρομετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην Ευρώπη. Η χώρα έχει βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο και στο χάος από την ανατροπή του Συνταγματάρχη Καντάφι το 2011.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ειδοποιηθεί από τις αρχές του χρόνου ότι τζιχαντιστές θα αποπειραθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη ως δήθεν πρόσφυγες.


Πηγή : tribune.gr


Σκόπια: Διαδηλωτές κατασκήνωσαν μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης


θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι

Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων, κυρίως υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έστησαν σκηνές μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της πΓΔΜ στα Σκόπια την Κυριακή το βράδυ, όπου και διανυκτέρευσαν, σε συνέχιση της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ίδιο σημείο.

Μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στήθηκαν πάνω από 30 σκηνές ενώ αρκετοί άλλοι κοιμήθηκαν σε υπνόσακους και σε κουβέρτες.

Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μεταξύ αυτών που θα διανυκτερεύσουν μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης είναι και ο Ζόραν Ζάεβ, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM), καθώς και ηγετικά στελέχη του κόμματος αυτού.

Ο κ. Ζάεβ μιλώντας το απόγευμα στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι την πτώση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών παρατηρητών, στη συγκέντρωση αυτή της αντιπολίτευσης το απόγευμα της Κυριακής στα Σκόπια πήραν μέρος περίπου 40.000 άτομα.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 100.000, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κάνουν λόγο για «φιάσκο», καθώς, σύμφωνα με αυτά, οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση δεν ξεπέρασαν τους 20.000.


Πηγή : tovima.gr


FT: Στο τραπέζι η ιδέα λύσης-τελεσιγράφου «αλά Κύπρος» προς την Ελλάδα


Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η δημόσια στήριξη Σόιμπλε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος - Τι αποκαλύπτει η εφημερίδα για την επιστολή Τσίπρα σε Λαγκάρντ

Έδαφος κερδίζει ανάμεσα σε ορισμένους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης η ιδέα της παρουσίασης μιας λύσης «αλά Κύπρος» προς τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλούνται οι Financial Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η δημόσια στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ιδέα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Το σενάριο αυτό, κατά τους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας θα πήγαίνε σε δημοψήφισμα ένα τελεσίγραφο όσον αφορά ενά πακέτο στήριξης.

Ωστόσο, σημειώνουν οι FT, έτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις σημείωνε ότι η προσέγγιση «take it or leave it» είναι μια από αυτές που συζητώνται ανεπίσημα ως μια λύση για να επιτευχθεί συμφωνία.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία αυτή τη βδομάδα, καθώς έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Το γράμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ περιέγραφε ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Τελικά, η Ελλάδα τα κατάφερε και πλήρωσε το ποσό χωρίς εξωτερική βοήθεια αλλά με ένα παράδοξο τρόπο, χρησιμοποιώντας κονδύλια ελληνικού λογαριασμού έκτακτης ανάγκης του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη δόση, και πως θα αθετήσει την πληρωμή αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια, δηλαδή αν δεν υπάρξει αύξηση από την ΕΚΤ στο όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση.

Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής του κ. Τσίπρα αποκαλύφθηκαν από την κα Λαγκάρντ, στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου, την Πέμπτη επισημαίνει ο αρθρογράφος που παραθέτει στην συνέχεια τις επόμενες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η επόμενη δόση του ΔΝΤ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου, ενώ η Ελλάδα παραμένει ακόμα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο Πολ Τόμσεν αρμόδιος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να εγκαταλείψει το πρόγραμμα και να αποσύρει τα 3,6 δισ. ευρώ, που του αντιστοιχούν, καθώς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις δεν οδηγούν πουθενά, προσθέτουν οι FT.

Μάλιστα, ο Πολ Τόμσεν, προειδοποίησε ότι το Ταμείο παραμένει ευέλικτο ως προς τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη.


Πηγή : protothema.gr