Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

“Βόμβα” από Ιταλία: Το Βερολίνο έχει "σχέδιο Β" για την Ελλάδα - Χρεοκοπία εντός ευρώ και ανθρωπιστικό πρόγραμμα από την ΕΕ


Σε “σχέδιο Β” για την Ελλάδα που περιλαμβάνει χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα, αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με την La Stampa, το ενδεχόμενο αυτό θα προϋπέθετε, όμως, «αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με τον σχέδιο αυτό είναι τεράστια, πρώτα από όλα πολιτική, «από την στιγμή που δεν μπορεί να αποκλείσει, κανείς, ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να μην δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή».

Η εφημερίδα του Τορίνο σημειώνει πως «ούτε αυτό ανησυχεί, πλέον, πολλούς πολιτικούς και τραπεζίτες» διότι «όπως αναφέρουν έγκυρες γερμανικές πηγές, η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα από γεωπολιτικής απόψεως, αλλά πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι για να είναι κανείς μέλος του ευρώ πρέπει να σέβεται συγκεκριμένους κανόνες».

Η Τόνια Μαστρομπουόνι προσθέτει ότι «αν λάβει υπόψη του, κανείς, το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του Σόιμπλε, είναι πολύ δύσκολο η γερμανική κυβέρνηση να ικανοποιηθεί με προγράμματα μερικής ισχύος, με προσχέδια προγραμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με διαρροές, η Ελλάδα παρουσίασε χθες και θα συνεχίσει να συζητά στο τεχνικό επίπεδο μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας».

«Η στάση της 'Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι, βεβαίως, τόσο σκληρή, αλλά υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία από τον Σόιμπλε», καταλήγει η La Stampa.


Πηγή : newsit.gr


Γερμανός πρόεδρος: Να είμαστε ανοιχτοί για τις επανορθώσεις προς την Ελλάδα



Την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, παρά το γεγονός ότι  το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξη του, η οποία θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ο  Γκάουκ επισήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την ιστορική της ευθύνη απέναντι Ελλάδα.

«Δεν είμαστε μόνο άνθρωποι που ζουν στο σήμερα, αλλά και  απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταξύ άλλων περιοχών και στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα, για αρκετά μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της, όπως η δική μας, να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, τα σχετικά αιτήματα της Αθήνας έχουν πέσει στο κενό, με τον υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να αποκαλεί τις ελληνικές αιτιάσεις «ανόητες», κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Αθήνας να αποσπάσει κάποια περιθώρια ελιγμών από τους εταίρους της, στις συζητήσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Την ίδια ώρα, Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χώρα τους έχει ήδη εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις, καταβάλλοντας 115 εκατομμύρια μαρκα στην Ελλάδα το 1960.


Πηγή : kathimerini.gr


Γυμνόστηθες Femen φώναζαν Χάιλ Χίτλερ και σταμάτησαν την ομιλία της Μαρίν Λεπέν (φωτό, βιντεο)


Πόσες εκπλήξεις, αυτήν την Πρωτομαγιά", αναφώνησε η Λεπέν που αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία της. Το πρωί της Παρασκευής, η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου θέλησε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ζαν Ντ’ Άρκ. Εκεί όμως την περίμεναν οι Femen.

Tην πρώτη έκπληξη για τη Μαρίν της την επεφύλασσε ο πατέρας της: ο 86χρονος Ζαν-Μαρί, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη, ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή την ώρα που έπαιρνε τη θέση της και η ίδια για να ξεκινήσει η εκδήλωση. Στάθηκε μπροστά της και, χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην κόρη του που είχε βυθιστεί στη μελέτη των σημειώσεών της, έκανε το σήμα της νίκης, καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν αποχώρησε στη συνέχεια από την εκδήλωση. Προτού να απομακρυνθούν από πολλούς άνδρες, οι τρεις γυμνόστηθες φεμινίστριες άπλωσαν στο μπαλκόνι όπου στέκονταν μεγάλες κόκκινες σημαίες του Γ' Ράιχ και χαιρέτησαν ναζιστικά.


Οι Femen είχαν γράψει στα ημίγυμνα κορμιά τους το σύνθημα Hail Le Pen (από το Χάιλ Χίτλερ) και ανέβηκαν σε ένα μπαλκόνι, χαιρετώντας ναζιστικά, ενώ είχαν κρεμάσει και ναζιστικές σημαίες. Απέναντί τους, η Μαρίν Λε Πεν προσπαθούσε να βγάλει λόγο. Αλλά εκείνες φωνάζοντας με μια ντουντούκα συνθήματα, δεν την άφηναν!







Πηγή : imerisia.gr


Ομολογία εκλογών ή «γκάφα» από το iskra.gr;


Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσε το άρθρο της ιστοσελίδας που πρόσκειται στην Πλατφόρμα Λαφαζάνη όπου το νόημα της πρωτομαγιάς προσδιοριζόταν στο πλαίσιο των «εκλογών που βρίσκονται εν όψει»

Σε... ομολογία εκλογών φαίνεται πως προχώρησε το πρωί της Πρωτομαγιάς η ιστοσελίδα iskra.gr, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Λίγο πριν τις 12 δημοσιεύθηκε άρθρο για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου το μήνυμα των συντακτών προσδιοριζόταν «εν όψει των εκλογών»! Συγκεκριμένα, υπήρχε η αναφορά: «Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα. Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση».

Η είδηση έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, καθώς η ιστοσελίδα είναι γνωστό πως απηχεί τις απόψεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία εκπροσωπείται στην σημερινή κυβέρνηση με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς.

Λίγες ώρες αργότερα όμως, οι συντάκτες του κειμένου προέβησαν σε διόρθωση: Η φράση «εν όψει των εκλογών» από το παραπάνω απόσπασμα αφαιρέθηκε και μετατράπηκε στο εξής: «Το μήνυμα που στέλνει η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα». Μάλιστα, με ειδική σήμανση, προστέθηκε στο τέλος κειμένου η εξής σημείωση: «** Από τη σύνταξη της Iskra : O "δαίμων του τυπογραφείου" δυστυχώς χτύπησε την ιστοσελίδα μας. Υπήρξε ένα λάθος εκ παραδρομής το οποίο και διορθώθηκε άμεσα».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr, εκπρόσωπος της συντακτικής ομάδας του iskra.gr δήλωσε πως επρόκειτο για «λάθος εκ παραδρομής» και πως η συγκεκριμένη αναφορά διορθώθηκε μόλις έγινε αντιληπτή.

Παρ'όλα αυτά, καθώς το θέμα επισημάνθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης ως «πρωτοφανής αναφορά», εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον επρόκειτο για ομολογία εκλογών ή για «γκάφα» από το iskra.gr.



Το επίμαχο άρθρο του iskra.gr στην αρχική του μορφή είχε ως εξής:

ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκαν με αγωνιστικό, ταξικό και ελπιδοφόρο περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.

Η Πρωτομαγιά του 2015 στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, δυστυχώς, θυμίζουν σε πολλά τις εργασιακές συνθήκες τις παραμονές της πρωτομαγιάς του 1886.

Στη χώρα μας, οι λεγόμενοι «θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ)  αποζητούν από την κυβέρνησή της χώρας μια συμφωνία με εκβιαστικό , μάλιστα , τρόπο , που δεν θα σέβεται καν την επιβίωση του λαού και ειδικότερα των εργαζομένων , των ανέργων, της νεολαίας , των συνταξιούχων και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.

Από κοντά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με περίσσιο θράσος στηρίζουν τις επιδιώξεις των κυρίαρχων ευρωατλαντικών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και τα ψευτοδιλήμματα που αυτές θέτουν (υποταγή και παράδοση ή χρηματοδοτική ασφυξία) στο βωμό μιας προσπάθειας πολιτικής τους επιβίωσης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου.
Τούτη την ώρα η ιστορική μνήμη των αγώνων του εργατικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα για νέους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κόντρα στους εκβιασμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Αγώνες που θα φέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα και θα καταστήσουν την κυβέρνηση πιο ισχυρή ώστε να μην κάνει βήμα πίσω από το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Θα την καταστήσουν ισχυρή ώστε να επαναφέρει με τη στήριξη του ελληνικού λαού, σταδιακά, όλα εκείνα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ετών που απεμπόλησε το εργατικό - λοϊκό κίνημα. Όλες αυτές τις κατακτήσεις που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την ακραία επίθεση που δέχθηκαν ,ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, και που με αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησε στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.
Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα.
Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση.
Η Ελλάδα μπορεί και έχει εναλλακτικές λύσεις και η κυβέρνηση θα τις ακολουθήσει ώστε να εφαρμόσει πιστά το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα ανόρθωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της οικονομίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Μάλιστα, αυτοί που δεν έχουν εναλλακτικές είναι η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ με τις ληστρικές πολιτικές τους.
Ο δρόμος της ελπίδας και της ριζοσπαστικής ανατροπής θα ανοίξει διάπλατα αν επιδείξουμε αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για παλλαϊκές κινητοποιήσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή παρά τις , τυχόν, προσωρινές δυσκολίες , με τη σκέψη μας πάντα στο προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε. Και αυτό είναι καθήκον όλων μας όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο!



Το άρθρο μετά την διόρθωση:


ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ **

Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με αγωνιστικό, ταξικό και ελπιδοφόρο περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.

Η Πρωτομαγιά του 2015 στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου γιορτάζεται, δυστυχώς, σε συνθήκες που θυμίζουν σε πολλά τις εργασιακές συνθήκες τις παραμονές της πρωτομαγιάς του 1886.

Στη χώρα μας, οι λεγόμενοι «θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ)  αποζητούν από την κυβέρνησή της χώρας μια συμφωνία με εκβιαστικό , μάλιστα , τρόπο , που δεν θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία αλλά ούτε καν την επιβίωση του λαού και ειδικότερα των εργαζομένων , των ανέργων, της νεολαίας , των συνταξιούχων.

Από κοντά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με περίσσιο θράσος στηρίζουν τις επιδιώξεις των κυρίαρχων ευρωατλαντικών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και τα ψευτοδιλήμματα που αυτές θέτουν (υποταγή και παράδοση ή χρηματοδοτική ασφυξία) στο βωμό μιας προσπάθειας πολιτικής τους επιβίωσης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου.

Τούτη την ώρα η ιστορική μνήμη των αγώνων του εργατικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα για νέους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κόντρα στους εκβιασμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Αγώνες που θα φέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα και θα καταστήσουν την κυβέρνηση πιο ισχυρή ώστε να μην κάνει βήμα πίσω από το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Θα την καταστήσουν ισχυρή ώστε να επαναφέρει με τη στήριξη του ελληνικού λαού, σταδιακά, όλα εκείνα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ετών που είχε κατακτήσει το εργατικό - λοϊκό κίνημα.
Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Το μήνυμα που στέλνει η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα.

Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση.

Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και έχει εναλλακτικές λύσεις, ενώ η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα.

Ο δρόμος της ελπίδας και της ριζοσπαστικής ανατροπής θα ανοίξει διάπλατα αν επιδείξουμε αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για παλλαϊκές κινητοποιήσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή παρά τις , τυχόν, προσωρινές δυσκολίες , με τη σκέψη μας πάντα στο προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε. Και αυτό είναι καθήκον όλων μας όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο!

** Από τη σύνταξη της Iskra : O "δαίμων του τυπογραφείου" δυστυχώς χτύπησε την ιστοσελίδα μας. Υπήρξε ένα λάθος εκ παραδρομής το οποίο και διορθώθηκε άμεσα.


Πηγή : protothema.gr


Παπαδημούλης κατά Ξηρού : Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν τον εμπόδισαν όμως να σκοτώνει


Ποια απάντηση έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον Σάββα Ξηρό για την άρνησή του να φορέσει βραχιολάκι.

Την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η συνέντευξη του Σάββα Ξηρού και πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις του για το βραχιολάκι.

Το καταδικασμένο για τρομοκρατία, μέλος της 17 Νοέμβρη επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την ηλεκτρονική επιτήρηση.

"Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ξηρός.

Η απάντηση του κ. Παπαδημούλη, που ήταν και η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Σε σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ευρωβουλευτής τόνισε: "Ο Σ. Ξηρός λέει όχι στο βραχιολάκι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν τον εμπόδισαν όμως να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Να ισχύσουν τα νόμιμα".


Πηγή : news247.gr


To Μιλάνο στις φλόγες: Σοβαρά επεισόδια στα εγκαίνια της Expo 2015



Η Παγκόσμια Eκθεση του Μιλάνου άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες της για έξι μήνες συζητήσεων και εκδηλώσεων για τη γεωργία και τα τρόφιμα - ωστόσο τα εγκαίνια επισκιάστηκαν από σοβαρά επεισόδια και τις προειδοποιήσεις των πολέμιων της φετινής διοργάνωσης για νέες διαδηλώσεις.

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε υπό τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, παρουσία διεθνών υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον υπαίθριο χώρο της Expo, όπου το Cirque de Soleil θα δίνει παραστάσεις τους επόμενους έξι μήνες. Για την τελετή επιστρατεύτηκε το «Frecce Tricolore», το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της Παγκόσμιας Εκθεσης του Μιλάνου, ενώ στη περιοχή παρατηρήθηκαν προβλήματα στις προσβάσεις με αυτοκίνητο, τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν συρμούς του μετρό, εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτιζαν μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Στο εσωτερικό, οι πρώτοι επισκέπτες ήδη αντίκρισαν τα περίπου 80 περίπτερα που ανταγωνίζονται σε αρχιτεκτονική ευρηματικότητα, σε μια έκταση ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Μεταξύ αυτών 54 περίπτερα διαχειρίζονται από δημόσιους φορείς χωρών, εννέα είναι αφιερωμένα σε προϊόντα όπως ο καφές ή το ρύζι, ενώ άλλα φιλοξενούν επιχειρήσεις ή οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Περίπου 140 χώρες μετέχουν στη φετινή διοργάνωση που έχει επίσημο θέμα «Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για τη ζωή», η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου.



Ωστόσο τα εγκαίνια στα οποία πολλά βάσιζε ο Ματέο Ρέντσι για να δει την επανεκκίνηση της οικονομίας - «σήμερα αρχίζει το αύριο» δήλωσε - αμαυρώθηκαν από εκτεταμένα επεισόδια στην πόλη του Μιλάνου. Δεκάδες αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά της διοργάνωσης της Expo 2015, ενώ υπήρξαν τραυματίες στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής. Η La Stampa έκανε λόγο για «αντάρτικο» στο κέντρο του Μιλάνου ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για επιθέσεις και καταστροφές σε υποκαταστήματα τραπεζών.



Ακόμα και οι πιο ήρεμοι από τους διαδηλωτές υποστηρίζουν πως με τη διοργάνωση της Expo 2015, «η Ιταλία είναι σαν μια αγελάδα που την απομυζούν». Αλλοι θυμήθηκαν όσους εργάτες τραυματίστηκαν και έναν 21χρονο που σκοτώθηκε στα τεράστια εργοτάξια της έκθεσης - ένα βαρύ κόστος εις το όνομα της διαφήμισης μιας πόλης, το οποίο δεν ανέχονται τελικά εύκολα όλοι οι σύγχρονοι πολίτες.

Περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται τους έξι προσεχείς μήνες στην Expo 2015, από την οποία η Ιταλία ελπίζει να έχει πολλά οφέλη, για την εικόνα της και την οικονομική της ανάκαμψη.



Η φετινή διοργάνωση έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις στη χώρα. Μερικοί είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αισθητή παρουσία μεγάλων πολυεθνικών του τομέα των τροφίμων μεταξύ των χορηγών και των συνεργατών, η οποία θεωρούν ότι δεν συνάδει με το ουμανιστικό μήνυμα της έκθεσης.

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 27 και 39 ευρώ, το οποίο είναι μειωμένο για οικογένειες και ομάδες επισκεπτών. Περίπου δέκα εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί, δήλωσε ο Ρέντσι. Η Ιταλία ευελπιστεί να έχει σημαντικά έσοδα, τα οποία θα προέλθουν και από τον τουρισμό κυρίως στο Μιλάνο και στην περιοχή της Λομβαρδίας.



Πηγή : tanea.gr




ΟΟΣΑ: Λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους οι Ελληνες


Τι πιστεύουν οι λαοί ότι αξίζει περισσότερο στη ζωή; ρωτήθηκαν άνθρωποι από όλες τις χώρες - Διαβάστε τι απάντησαν οι Έλληνες

Τι πιστεύουν οι λαοί ότι αξίζει περισσότερο στη ζωή; Ερευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έθεσε το ερώτημα σε ανθρώπους από όλες τις χώρες του κόσμου.
Το αποτέλεσμα ονομάζεται Δείκτης Καλύτερης Ζωής, και σύμφωνα με αυτόν, οι Ελληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από την ζωή τους, σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Το 52% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν πιο θετικές εμπειρίες σε μια μέση ημέρα (συναισθήματα ηρεμίας, υπερηφάνεια για επιτεύγματα, απόλαυση, κλπ) από ό,τι αρνητικές (πόνος, ανησυχίες, θλίψη, ανία, κλπ). Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 76%.

Ο Δείκτης έχει στόχο να επιτρέψει μια σύγκριση για την ευημερία σε όλες χώρες, με βάση τα 11 θέματα που έχουν χαρακτηριστεί ως καθοριστικής σημασίας από τον ΟΟΣΑ, στους τομείς των υλικών συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής.

Τα θέματα είναι: Ασφάλεια, Στέγαση, Εργασία, Εισόδημα, Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, Ικανοποίηση από τη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Διακυβέρνηση, Κοινότητα και Περιβάλλον.

Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Πολωνία επέλεξαν την ικανοποίηση από τη ζωή ως κορυφαία προτεραιότητα. Η υγεία εκτιμήθηκε περισσότερο στη Ρωσία, την Νορβηγία, την Ισλανδία, την Γαλλία και την Αυστρία.
Κάτω από τον μέσο όρο η Ελλάδα

Η Ελλάδα αποδίδει καλά σε μόνο λίγα μέτρα ευημερίας, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι κατατάσσεται κοντά ή κάτω από τον μέσο όρο σε μεγάλο αριθμό θεμάτων στον Δείκτη Καλύτερης Ζωής.

Τα χρήματα, αν και δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, είναι ένα σημαντικό μέσο για την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας ζωής. Στην Ελλάδα, το μέσο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα 19.095 δολάρια (16.951 ευρώ) ετησίως, λιγότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 23.938 δολάρια (21.268 ευρώ) τον χρόνο.

Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων - το κορυφαίο 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές περισσότερα από το κατώτατο 20%.
Όσον αφορά την απασχόληση, το 51% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα έχουν μια αμειβόμενη εργασία, κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση, που είναι 65%.

Το 61% των ανδρών έχουν μια αμειβόμενη εργασία, σε σύγκριση με το 42% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξισορρόπηση οικογένειας και σταδιοδρομίας. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάζονται 2.034 ώρες ετησίως, περισσότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 1.765 ώρες.

Στην Ελλάδα, το 67% των ενηλίκων ηλικίας 25-64 ετών έχουν πτυχίο Λυκείου, λιγότεροι από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 75%.

Ως προς την Υγεία, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση στην Ελλάδα είναι σχεδόν 81 χρόνια, υψηλότερο κατά έναν χρόνο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (80 χρόνια). Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι σχεδόν 83 χρόνια, σε σύγκριση με 79 για τους άνδρες.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων, ένα μέτρο εμπιστοσύνης του λαού στην κυβέρνηση, και της συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική διαδικασία, ήταν 62% κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών, κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (72%).

Ο ΟΟΣΑ συλλέγει τέτοιες πληροφορίες σε συνεχή βάση από το 2011. Μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 60.000 απαντήσεις, σε περισσότερες από 180 χώρες.



Πηγή: newmoney.gr


Έκανε τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ελευθερώσει και ο Ξηρός δεν φοράει βραχιολάκι!!!!


«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ την ηλεκτρονική επιτήρηση» είπε ο τρομοκράτης της 17Ν Σάββας Ξηρός στον Βασίλη Χήτο στο Δελτίο του E TV!!

Παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του υπουργού δικαιοσύνης ώστε να απελευθερωθεί αποκλειστικά ο Σάββας Ξηρός, ο ίδιος αρνείται να βγει άπω την φυλακή γιατί θα φοράει βραχιολάκι.

Εκτός των ιατρικών λόγων που επικαλείται ο ίδιος δηλαδή ότι δεν θα μπορεί με το βραχιολάκι να κάνει ιατρικές εξετάσεις όπως καρδιογράφημα, μαγνητική και αξονική ανέφερε και θρησκευτικούς λόγους ο τρομοκράτης εκτελεστής της 17Ν.

Οι λόγοι που αναφέρει είναι ο τρομοκράτης είναι «Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα».

Συνεχίζοντας είπε «Θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη με ένα πλήρη έλεγχο κίνησής του».

Αναφερόμενος στους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν δέχεται το βραχιολάκι είναι ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση, ούτε καρδιογράφημα, ούτε μαγνητική, ούτε αξονικές.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Σάββα Ξηρού στο E TV





Νέο σόου Ζωή: Σε αυτή τη Βουλή δεν διαφημίζουμε εμφιαλωμένα, θα πίνουμε από τη βρύση! Κάτι δεν πάει σίγουρα καλά κύριοι στον ΣΥΡΙΖΑ


Τραγάκης: Θα ήθελα ένα μπουκάλι νερό – Ζωή: Σε αυτή τη Βουλή δεν διαφημίζουμε εμφιαλωμένα, θα πίνουμε από τη βρύση

Νέο σόου έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, η οποία τα έβαλε αυτή τη φορά με τις εταιρείες εμφιαλωμένων νερών.

Μετά το μπαλονάκι για την Coca Cola, πριν από πέντε μήνες, η Πρόεδρος της Βουλής έβαλε στο στόχαστρο τα εμφιαλωμένα.

Σήμερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο Γιαννης Τραγάκης μιλούσε και ζήτησε ένα μπουκάλι νερό γιατί είχε κολλήσει το στόμα του.

Εκπληκτος άκουσε την πρόεδρο της Βουλής να του λέει ότι «σε αυτή την περίοδο της Βουλής το κοινοβούλιο δεν θα διαφημίζει εμφιαλωμένα νερά, θα πίνουμε όλοι νερό από την βρύση γι' αυτό να περιμένετε να έρθει το γκαρσόν με την κανάτα με νερό βρύσης».



Πηγή:  iefimerida.gr




Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης ο Γκιστ!


Ο Τζέιμς Γκιστ ελέγχθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης μετά από έλεγχο στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και θα απουσιάσει από το σαββατιάτικο (2/5, 19:00) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της: "Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης.

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (2/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό".

Χάνει το ντέρμπι
Όπως είναι φυσικό, ο Τζέιμς Γκιστ θα απουσιάσει από το σαββατιάτικο (2/5, 19:00) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Σε περίπτωση που και το δεύτερο δείγμα αποδειχθεί θετικό, ο άσος του Παναθηναϊκού θα τιμωρηθεί αυτόματα.

Μάλιστα κλήθηκε ήδη σε απολογία από το ΕΣΚΑΝ για το πρωί του Σαββάτου. Μετά το πέρας της διαδικασίας αναμένεται να του επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός από τη δράση έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.


Πηγή : contra.gr


Η Αριστερή Πτέρυγα ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και προειδοποιεί την κυβέρνηση: Καμία συνθηκολόγηση


Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο για την πιο κρίσιμη ίσως φάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Κυβέρνησης και εταίρων, η Αριστερή Πτέρυγα "ξαναχτύπησε" με νέα παρέμβαση στον ιστότοπο Iskra.

Σε άρθρο που τιτλοφορείται "Εταίροι" και δανειστές καλούν την κυβέρνηση σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση», προτείνεται ως "μονη προοδευτική διέξοδος για το λαό. η κυβέρνηση να εφαρμόσει αταλάντευτη το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος: "Είναι πλέον φανερό ότι οι κυρίαρχοι αντιδραστικοί κύκλοι των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και οι «θεσμικοί» εκπρόσωποι τους επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε πλήρη συνθηκολόγηση - συμφωνία νέο-μνημονιακής κοπής, με εφαλτήριο και την ετεροβαρή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Στρατηγικός τους στόχος είναι να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό και να παραδειγματίσουν, παράλληλα, και τους υπόλοιπους λαούς που συνθλίβονται από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που θέλουν να επιβάλλουν ως μονόδρομο".

Επ αυτού, εξηγεί πως: "Η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να έχει επιτυχημένη έκβαση μόνο με την εφαρμογή μέχρι τέλους και ενάντια σε κάθε εκβιασμό του ριζοσπαστικού της προγράμματος, το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός και το οποίο σε σημαντικό βαθμό συμπυκνώνει αιτήματα των αγώνων που έδωσε τα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας. Η εξελισσόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της διαθέτει σαφή ταξικά χαρακτηριστικά και ιστορικές διαστάσεις. Οι λαοί της Ευρώπης, που ασφυκτιούν στη μέγγενη της μονεταριστικης λιτότητας του άτεγκτου ευρωενωσιακού πλαισίου ακουμπούν τις ελπίδες τους στην προοδευτική για τον ελληνικό λαό διέξοδο, που θα αποτελέσει φάρο ελπίδας και για τους ίδιους".

Εν κατακλείδι επισημαίνεται ότι: "Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ιστορικό αυτό βάρος καλείται να εμψυχώσει τον ελληνικό λαό με την αταλάντευτη στάση της και να του μιλήσει απερίφραστα για τις εναλλακτικές επιλογές που διαθέτει η χώρα, μακριά από δαιμονοποιήσεις και αφορισμούς, που καταλήγουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της εκβιαστικής κινδυνολογίας η οποία εκπορεύεται από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους του διεθνούς πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και των εγχώριων εκπροσώπων του".


Πηγή: capital.gr


Κοντονής: "Εκβιαστική η τακτική της ΕΠΟ"



Ο Σταύρος Κοντονής βγήκε από το υπουργικό συμβούλιο και απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση της ΕΠΟ, ενώ πηγές της ΓΓΑ αναφέρουν πως παραμένει το συναινετικό κλίμα με την UEFA και την FIFA.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της ΕΠΟ και με δήλωσή του βγαίνοντας από το υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για εκβιαστική και παρελκυστική τακτική της Ομοσπονδίας, λέγοντας ακόμα πως οι άνθρωποί της έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί.

"Στο Νομοσχέδιο σε νομοτεχνικές προσθήκες συμπεριλάβαμε όλα όσα ανακοινώσαμε μετά την ακρόαση των φορέων, ακόμα και τη δήλωση για το αυτοδιοίκητο. Πώς τοποθετείται η ΕΠΟ με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο όταν η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει όλα αυτά που είχε δηλώσει ότι θα κάνει δεκτά;

Είναι προφανές ότι ακολουθούν όχι μόνο εκβιαστική αλλά και παρελκυστική τακτική και έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί. Ο μόνος λόγος από τον οποίο το ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο είναι η ανυποληψία λόγω της βίας και της διαφθοράς", ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Από 'κει και πέρα, πηγές της ΓΓΑ αναφέρουν ότι δεν επιβεβαιώνεται το αρνητικό κλίμα από την πλευρά των διεθνών Συνομοσπονδιών, καθώς έχει γίνει επικοινωνία με αξιωματούχους της UEFA. Όπως και να 'χει, η Παρασκευή (1/4) αναμένεται ιδιαιτέρως κρίσιμη, αφού θα έχουμε τις παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και το διήμερο 6-7 Μαΐου πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.



Πηγή : sport24.gr


Ευρωπαίος αξιωματούχος: Είμαστε μακριά από συμφωνία



Με σκοπό να συγκλιθεί έκτακτο Eurogroup στις 4 Μαίου δουλεύει η ελληνική πλευρά στο Brussels Group από σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που συμμετέχει στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες στόχος της κυβέρνησης είναι να επέλθει συμφωνία επί των ώριμων θεμάτων, εκεί δηλαδή που υπάρχουν ήδη σημεία σύγκλισης, ώστε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα έκτακτο Eurogroup  που θα βγάλει μια θετική δήλωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων επιτρέποντας έτσι στην ΕΚΤ να άρει το όριο έκδοσης εντόκων και να λυθεί προσωρινά το πιεστικό πρόβλημα της ρευστότητας στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικοινώνησε η “Κ” αυτό είναι μάλλον ένα πολύ θετικό σενάριο και δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την στιγμή. Το θετικό σενάριο θα ήταν να υπάρξει πρόοδος σε όλες τις κατηγορίες ώστε στις 11 Μαϊου να υπάρξει τότε μια θετική δήλωση λέει ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε πως η συμφωνία είναι ακόμα μακριά.


Άλλωστε χθες το βράδυ, Τετάρτη, στο Euroworking group έγινε ξεκάθαρο  από τους θεσμούς αλλά και μία σειρά κράτη- μέλη  ότι “ αν η Αθήνα πιστεύει ότι μπορεί να πετάξει εκτός της αξιολόγησης ολόκληρες κατηγορίες μεταρρυθμίσεων και να επικεντρωθεί σε ορισμένες είναι λάθος” λέει αξιωματούχος στην "Κ" με γνώση των χθεσινών συζητήσεων τονίζοντας ότι αυτή η άποψη δεν ήταν μόνο της Γερμανίας ή του ΔΝΤ αλλά όλων των θεσμών και πολλών κρατών μελών. Όπως φαίνεται κανένας δεν ζητάει από την Αθήνα να εκπληρώσει το 100% των υποχρεώσεων αλλά ένα σημαντικό μέρος το προγράμματος. Η παραπάνω δήλωση δε συμβαδίζει με τον στόχο της ελληνικής πλευράς για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα ώστε να διαπιστωθεί σύγκλιση σε μερικά σημεία.


Επίσης κατά την διάρκεια του χθεσινού προγραμματισμένου Euroworking Group έγινε ξεκάθαρο ότι η αλλαγή στα πρόσωπα διαπραγμάτευσης και ο προτεινόμενος τρόπος συζητήσεων είναι θετικός αλλά αυτό που ξεκαθαρίστηκε στον  κ. Χουλιαράκη είναι ότι αυτός θα πρέπει να έχει την εντολή να διαπραγματευτεί αυτή την φορά. “Δεν μπορεί να είναι απλώς ένας αγγελιοφόρος των αποφάσεων της Αθήνας” λέει ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ”. Η αίσθηση στο χθεσινό Euroworking group ήταν ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία ώστε να γίνει πραγματική επανεκκίνηση της διαδικασίας που θα φανεί στην πράξη τις επόμενες μέρες.


Το σημερινό Brussels Group ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργο Χουλιαράκη να είναι επικεφαλής των συζητήσεων, σε μια ομάδα που απαρτίζεται από τεχνικά κλιμάκια τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τα θέματα που συζητείται. Οι συζητήσεις σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο αναμένονται  να διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, με τις δύο πλευρές να έχουν προγραμματίσει για αύριο το ενεργειακό, τα φορολογικά αλλά και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να έχει επιτυχία στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.


Εκτός του κ. Χουλιαράκη, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Φραγκίσκο Κουμεντάκη (οικονομικός σύμβουλος πρωθυπουργού), την κ.  Κιντώνη Κών/να (προϊσταμένη του γραφείου Τσίπρα), Παναγιώτη Παυλόπουλο (σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων πρωθυπουργού), την κ. Έλενα Παπαδόπουλου, τον κ. Μιχάλη Νικολακάκη, τον κ. Δημήτρη Λιάκο, αλλά και από πρόσωπα τα οποία έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης και διαρκή πρόσβαση στον πρωθυπουργό στον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Βαρουφάκη. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 25 άτομα - την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής αποστολή στις Βρυξέλλες καθώς έχουν έρθει και πολλά στελέχη των υπουργείων .


Πηγή : kathimerini.gr


Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Podemos ένα από τα ιδρυτικά μέλη του



Ένας από τους ιδρυτές του ισπανικού κινήματος Podemos, ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος, λόγω των "εντάσεων" στο εσωτερικό του.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον φίλο μου τον Πάμπλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφερόμενος στον ηγέτη του Podemos, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Η φιλία μου για κάποιον τόσο μεγάλο και η δέσμευσή μου στο Podemos παραμένουν αμετακίνητες», πρόσθεσε ο Μονεδέρο ο οποίος στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν εντάσεις στους κόλπους του Podemos και όχι μόνο στην ηγεσία του», είχε δηλώσει νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο Cable.

Το Podemos ιδρύθηκε στις αρχές του 2014 και λίγους μήνες αργότερα, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, κατάφερε να εκλέξει πέντε ευρωβουλευτές.


Πηγή : tanea.gr


Δύο υποθέσεις που «καίνε» στη Βουλή



Οι υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από την σχετική εισήγηση της προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από εκπροσώπους των κομμάτων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας» ενώ επικαλέστηκε την έκθεση της γενικής γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δισ. ευρώ ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά και αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

«Πράγματι υπάρχει η έκθεση της γενικής γραμματείας Διαφάνειας. Ωστόσο, δεν είμαι βέβαιος αν οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι ακριβείς» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, δεδομένου ότι προηγουμένως η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η έκθεση αυτή είναι της καθ' ύλην αρμόδιας υπηρεσίας και αναφέρεται στην θητεία του ως υπουργού Δικαιοσύνης.

«Είναι πολύ σαφής η σύνδεση που γίνεται από μία γενική γραμματεία καθ' ύλην αρμόδια και σε χρόνο που δεν μπορεί να συνδεθεί με την παρούσα πολιτική κατάσταση και περίοδο» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς, επισημαίνοντας πως τα νομοθετήματα που έφερε υπήρξαν ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας βελτιώθηκε κατά 25 θέσεις στον δείκτη της κατάταξης των χωρών για την διαφθορά.

Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για την δε λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε», αναφορά που αρνήθηκε να υιοθετήσει ο κ. Αθανασίου επισημαίνοντας πως και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.


Πηγή : eleftheria.gr


Υπάρχουν θέσεις φιλοξενίας για 4.500 μετανάστες, ήρθαν σχεδόν 20 χιλιάδες στο τρίμηνο και υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες στην χώρα ανεξέλεγκτοι



Ψήφισμα για την δίκη της Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενόψει της επανέναρξης της στις 7 Μαΐου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και στα μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπισης του από τις δομές Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης .
Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου αναφερόμενος στην συνολική εικόνα του προβλήματος , επισήμανε, την ουσιαστική αδυναμία κάλυψης των αναγκών προσωρινής φιλοξενίας των εισερχομένων από τις 4500 υπάρχουσες πανελλαδικά θέσεις, όταν ο αριθμός τους -μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2015 -έφθασε στις 19.488.

Ως άμεσα μέτρα για τις έκτακτες αυτές συνθήκες πρότεινε σε κάθε Περιφερειακή ενότητά του την άμεση σύσταση ομάδων οι οποίες σε συνεργασία με τους δήμους να βρουν κατάλληλους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης την υλοποίηση των προτάσεων (της ΕΝΠΕ προς τον υπ Εσωτερικών) για τη διευκόλυνση των διαδικασιών φιλοξενίας και την αξιοποίηση σχετικών των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό και ενόσω η κυβέρνηση βρίσκεται στην διαδικασία εκπόνησης του εθνικού σχεδίου , όπως επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου όλες οι περιφερειακές ενότητες και ειδικά στον κεντρικό τομέα πραγματοποιούν συσκέψεις με τους δήμους για την αναζήτηση και καταγραφή λύσεων με μικρούς χώρους , ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χωρίς γκετοποίηση , ιδρυματισμό, και αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Την προσωπική του 48ωρη εμπειρία όταν κλήθηκε εκτάκτως να διαχειριστεί 96 μετανάστες όταν προσάραξαν με σκαρί ερχόμενο από τον Καφηρέα στην Ραφήνα μετέφερε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Πιστικίδης . Από αυτούς, είπε, 63 ήταν άνδρες, 9 γυναίκες εκ των οποίων δύο έγκυες , 24 παιδιά -τα 10 ασυνόδευτα . Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους προσέτρεξε η τοπική κοινωνία, το ΚΕΛΠΝΟ και η ΜΚΟ «ΠΡΑΞΙΣ» ενώ οι διαδικασίες και οι μεταφορές τους επιβάρυναν οικονομικά και με περισσότερες εργατοώρες τον δήμο και τους ανθρώπους των τοπικών Αρχών. Στη συνέχεια παρέθεσε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε οι δομές υποδοχής να είναι πλήρεις και αποτελεσματικές ( σίτιση, υγειονομικός εξοπλισμός, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτικό προσωπικό, διερμηνείς κ.α.)

Στη συζήτηση παρίστανται και πρόσφυγες από το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Λαυρίου, ο εκπρόσωπος των οποίων αναφέρθηκε στις «άθλιες συνθήκες διαβίωσης και στην επαπειλούμενη απομάκρυνσή τους για τη διαμόρφωση πλατείας στη θέση του Κέντρου» και ζήτησε την παρέμβαση της Ρ. Δούρου για την επίλυση του προβλήματος.

Από την παράταξη «Αττική» ο Κώστας Καράμπελας σημείωσε ότι «Ως Περιφέρεια οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο πλαίσιο ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού που θα εκπονηθεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή δυνατόν τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου , με ευρωπαϊκή χάραξη ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής και δικαιότερη κατανομή βαρών»
Ο Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε την επόμενη χρονιά πολύ δύσκολη και πρότεινε στην χώρα να στραφεί στην διεθνή αντιμετώπιση του θέματος κυρίως να επικεντρωθεί στην συμμόρφωση της Τουρκίας με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους για την μετανάστευση . Επίσης πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή να εισηγηθεί προς την ΕΝΠΕ να συγκεντρώσει και να κοινοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειών συγκεκριμένα και ακριβή στοιχεία για την πραγματική εικόνα του προβλήματος ώστε να αποφασιστεί μια δικαιότερη και αναλογική κατανομή τους στις χώρες του Βορρά.

Ο Περικλής Μουλιανάκης από την Ελληνική Αυγή υποστήριξε ότι η Ελλάδα πλέον δεν να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστών των οποίων η αυξητική ροή σύντομα θα προκαλέσει «ασύμμετρη απειλή» για την χώρα. Πρότεινε η χώρα να καταγγείλει την συνθήκη του Δουβλίνου και να επιτραπεί η προώθησή τους σε χώρες που σήμερα μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε με το θέμα αυτό. Επίσης ως μόνη λύση ανέφερε την ανάγκη εκπόνησης συντεταγμένου σχεδίου αποτροπής της εισόδου τους.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης από την «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των μεταναστών μέσα από την δημιουργία ανοιχτών και κατάλληλων κέντρων φιλοξενίας . Ακόμη ζήτησε από την κυβέρνηση να απειθαρχήσει στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σένγκεν και να προχωρήσει στην απονομή ασύλου στους πρόσφυγες χορηγώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Ο Γιάννης Μοίρας από την «Αττική συμμέτοχοι στο αύριο» υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό παρ΄όλη τη βαριά επιβάρυνση που δέχεται η χώρα είναι ευρωπαϊκό και αυτό το νόημα είχε η έκτακτη σύνοδος η οποία δυστυχώς έλαβε μέτρα άτολμα και αναποτελεσματικά . Το πρόβλημα δεν θα το λύσει η Περιφέρεια ούτε καν η κυβέρνηση δίχως τη συμβολή των ευρωπαίων εταίρων.

Ο Αντώνης Γάκης από την «Ανάσα για την οικολογία» δήλωσε μια χώρα μεταναστών και προσφύγων να μετατραπεί σε χώρα ρατσιστών και ξενοφοβικών δήλωσε δίπλα στους μετανάστες με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή η Δέσποινα Κουτσούμπα υπογράμμισε ότι η μετανάστευση δεν είναι απόρροια φυσικού φαινομένου αλλά προκαλείται κυρίως από πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πολιτικές διώξεις από χούντες που στηρίζονται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το ζήτημα είναι πολιτικό και οικονομικό και κάποιοι κερδίζουν είτε είναι μονοπώλια, είτε διακινητές, είτε εξαφάνισαν «μυστηριωδώς» τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή χώρων υποδοχής και υποδομών στην χώρα μας .

Από την «Παρέμβαση για την Αττική η Μαρία Γιαννακάκη τόνισε ότι όλοι μας οφείλουμε να αγωνιστούμε για να συνυπάρξει η διαφορετικότητα και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ζωτικό χώρο για τον άλλο γιατί η παροχή ασύλου είναι υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και όχι φιλανθρωπία .


Πηγή : imerisia.gr


Υεμένη: Βίντεο με αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές



Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο αποκεφαλισμός τεσσάρων στρατιωτών στην Υεμένη και η εκτέλεση, με σφαίρες, άλλων έντεκα, στην επαρχία Σάμπουα.

Οι νεαροί στρατιώτες εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο μπροστά στην κάμερα που στη συνέχεια δείχνει τους δήμιους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν τέσσερα από τα θύματά τους.

Οι υπόλοιποι έντεκα, που κάθονται στο έδαφος με δεμένα τα μάτια και τα χέρια, δέχονται έναν πυροβολισμό ο καθένας και πέφτουν νεκροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa) αρνήθηκε κάθε σχέση με τις εκτελέσεις αυτές, που έγιναν στα μέσα Απριλίου. Την ευθύνη ανέλαβε ένα παρακλάδι του ΙΚ που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Σάμπουα».

Με μια άλλη ανακοίνωση σε έναν λογαριασμό τζιχαντιστών στο Twitter, μια ξεχωριστή ομάδα του ΙΚ στην επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης ανέφερε ότι εξαπέλυσε επίθεση σε ένα φυλάκιο του στρατού στην πόλη Ταρίμ και ανάγκασε τους στρατιώτες να το εγκαταλείψουν.

Η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους στην Υεμένη τα τελευταία χρόνια και συχνά έβαζε στο στόχαστρο τους σιίτες αντάρτες Χούτι, τους οποίους θεωρεί «αιρετικούς».

Όμως τους τελευταίους μήνες το ΙΚ έχει εντείνει την παρουσία του και τη δράση του στη χώρα αυτή και στις 20 Μαρτίου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικά τεμένη της Σαναά όπου σκοτώθηκαν 142 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 350.


Πηγή: naftemporiki



Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν τελετή στη Αγία Σοφία


H τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak σε δημοσίευμα της (28/4), αναφέρει πως με την ευκαιρία του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου και της γιορτής του Kadir Geçesi που είναι στις 13 Ιουλίου, θα γίνει τελετή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Η διοργάνωση τελετής ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που έγινε αυτές τα μέρες στην πόλη της Προύσας όπου μίλησε ο ισλαμιστής ιστορικός και συγγραφέας Yavuz Bahadıroğlu.

Ο ιστορικό ανέφερε πως φέτος κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου που αρχίζει στις 18 Ιουνίου και τελειώνει στις 16 Ιουλίου, η μεγάλη μουσουλμανική εορτή του Kasdir Geçesi θα εορταστεί με μουσουλμανική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά από το 1934, όταν ο ναός ανακηρύχτηκε μουσείο.

Ο Τούρκος συγγραφέας στον λόγο του αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο των Οθωμανών να τελούν μουσουλμανική λατρεία στην Αγία Σοφία και όπως τόνισε αυτό τον όνειρο θα ξαναγίνει πραγματικότητα μετά από ένα σύντομο διάλειμμα που η Αγία Σοφία λειτούργησε σαν μουσείο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα nikosxeiladakis.gr.


Πηγή : newsbomb.gr


Οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά. Πώς κινούνται τα ΜΜΜ


Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Με συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας τιμάται την Παρασκευή η εργατική Πρωτομαγιά.
Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα κάνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα και στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία.

Δεμένα τα πλοία. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με 24ωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ο Τσίπρας στην πορεία της Παρασκευής

Την Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός θα είναι στην πορεία. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως άλλωστε έκανε κάθε χρόνο πριν ορκιστεί πρωθυπουργός.


Πηγή : news247.gr