Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Περίεργη η συμπεριφορά της μητέρας η οποία έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με την εξαφάνιση της τετράχρονης Άννυ



Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της τετράχρονης Άννυ Μπορίσοβα από το κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Ομόνοιας.                                                                          

Την εξαφάνιση της μικρής, για την οποία έχει εκδοθεί amber alert πανευρωπαϊκά, κατήγγειλε η μητέρα της στις Αρχές και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα ίχνη της τετράχρονης εξαφανίστηκαν από τις 21 Απριλίου.

Οι έρευνες των Αρχών ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και επεκτείνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πάντως, προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές ότι η μητέρα της τετράχρονης έχει πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με το πού και πότε εξαφανίστηκε η κόρη της

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει στις Αρχές, η μητέρα άφησε την Άννυ σε μία φίλη της για να ταξιδέψει στη Βουλγαρία για λίγες ημέρες και όταν επέστρεψε η φίλη της ισχυρίστηκε ότι το παιδί χάθηκε όταν το έβγαλε βόλτα.

Ωστόσο, η μητέρα της τετράχρονης γνώριζε μόνο το μικρό όνομα της φίλης, στην οποία εμπιστεύθηκε το παιδί της.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλεί όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 11 6000.



Πηγή: newsbeast.gr


Αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Μαρινάκης!



Τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το SDNA αποκαλύπτει το κατηγορητήριο που πήρε ο δικηγόρος του από τον ανακριτή και ποιες ποινές προβλέπονται αν αποδειχθεί ενοχή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός...


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SDNA από

την Ευελπίδων, στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν απαγγελθεί τέσσερις κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, όλες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά σειρά, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι οι εξής:

1) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

2) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

3) Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

4) Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο διακεκριμένος νομικός, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για την πρώτη κατηγορία προβλέπεται ποινή φυλάκισης 10-20 έτη, ενώ για τις υπόλοιπες μέχρι 10 έτη!

Όπως έχουμε ενημερώσει νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε μέσω του δικηγόρου του προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου.



Πηγή: eglimatikotita.gr


Οργή φαρμακοποιών για τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν εναγωνίως να πληρωθούν και αντί να βλέπουν..."φως", ακούν τον νέο διοικητή του ΟΑΕΕ να δηλώνει ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που προορίζονται για τις πληρωμές των παρόχων, να μεταφερθούν στον περίφημο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο αποφασίζει και διατάσει ο κ. Πετρόπουλος για το που θα πάνε τα χρήματα; Είναι δικά του και τα έβγαλε από την τσέπη του;", αναρωτιούνται σε δελτίο τύπου που απέστειλαν τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου...

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι "δεν θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους Υγείας αλλά θα προτιμήσει να μεταφέρει τα χρήματα (142 εκατ. ευρώ) στην Τράπεζα της Ελλάδος".

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσου Πετρόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα πληρώσει τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους Υγείας, αλλά θα προτιμήσει να  μεταφέρει τα χρήματα (142.000.000 ευρώ), στην Τράπεζα της Ελλάδος», ο ΠΦΣ επισημαίνει πως πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια. 
Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο αποφασίζει και διατάσει ο κος Πετρόπουλος για το πού θα πάνε τα χρήματα; Είναι δικά του και τα έβγαλε από την τσέπη του; 
Δεν γνωρίζει ότι είναι χρήματα που αφορούν τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και κυρίως τους ασφαλισμένους
 Δεν γνωρίζει ότι αν τα χρήματα δεν δοθούν, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην υγεία, θα υπάρξουν προβλήματα σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων συμπολιτών μας; ; Προτιμά δηλαδή να τοκίζει χρήματα αδιαφορώντας για το αν οι ασφαλισμένοι του ταμείου θα έχουν την δυνατότητα να νοσηλευθούν ή να πάρουν τα φάρμακά τους;
Τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΑΕΕ είναι απαράδεκτα και αγγίζουν τα όρια της κατάχρησης. Καλούμε την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρα  θέση.
Η διαχείριση σε «ξένα χρήματα» που αφορούν την Υγεία δεν είναι παιχνίδι, ούτε τζόγος.  Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, τονίζει ο ΠΦΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ



Πηγή : iatropedia.gr


Χάρτης πρόκληση! Η Θράκη στα χρώματα του Ισλάμ και "άλλο κράτος" Ανεξέλεγκτοι,ασύδωτοι και πάντα ατιμώρητοι. Οι φανατικοί που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη



Ανεξέλεγκτοι,ασύδωτοι και πάντα ατιμώρητοι. Οι φανατικοί που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη έχουν χάσει κάθε μέτρο και δειχνουν βέβαιοι ότι όσο κι αν το τραβήξουν δεν πρόκειται να έχουν καμία απολύτως συνέπεια από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος.

Η αφίσα αφορά συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή και όπως φαίνεται η Θράκη στον ελληνικό χάρτη έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης” που χρόνια τώρα έχουν οι φανατικοί.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ ,όπως το έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. Και ταυτόχρονα να “κλαψουρίζουν” στους ευρωπαίους ότι …καταπιέζονται κιόλας.

Το δημοσίευμα:

“Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.

Στο συνέδριο που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Στις 13 Μαΐου την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών. Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους,  ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στις 17 Μαΐουμε την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο”.

Κάποιος επιτέλους θα τους μαζέψει;



Πηγή : onalert.gr


Επίθεση Βούτση στα κανάλια: Ανοιχτό το θέμα του βασικού μετόχου



Νέα δριμεία επίθεση στον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών αλλά και των κομματικών δυνάμεων που κυριάρχησαν στη χώρα την τελευταία δεκαπενταετία, εξαπέλυσε ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για απαξία της Πολιτικής, λόγω της αδυναμίας των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων να εμπεδώσουν τον σεβασμό και τις αξίες ως πρόσωπα και κόμματα στα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα, όπως είπε, μέσω ρυθμίσεων νομοθετικών φέρθηκαν ως θεραπαινίδες, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει τομή.

 Σημείωσε μάλιστα πως ο βασικός μέτοχος είναι ένα ανοιχτό ζήτημα που δεν μπορεί να κρύβεται κάτω από το τραπέζι, ενώ χαρακτήρισε σκάνδαλο τη μετοχική σύνθεση της Digea.

«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Βαρδινογιάννη ή τον ιδιοκτήτη του Alpha για το ότι η πολιτική έγινε όμηρος των μεγαλοκαναλαρχών και των μεγάλων καναλιών ιδιαίτερα μέσα στη κρίση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες, τα έχουμε βάλει μαζί τους ως προς το μέτρο που τους αναλογεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

Εδώ όμως είναι η ευθύνη, εδώ και 15 χρόνια είχα σοκαριστεί όταν ήμουν εκπρόσωπος Τύπου του τότε Συνασπισμού που πήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο. Και να τους μιλάνε σα να είναι άνθρωποι που υποχρεωνόντουσαν, που είχαν κάνει χάρες, τους μιλάγανε με άνεση, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε θέση συνεργασίας ή και υποτέλειας.


Πηγή : newpost.gr


Αλλάζουν την ομάδα διαπραγμάτευσης μετά την απαξίωση του Βαρουφάκη στη Ρίγα



Των Ν. Ζορμπά- Δ. Καδδά

Η απομόνωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα, με τα γνωστά "παρατράγουδα" για την Κυβέρνηση, "κεραυνοβόλησαν" το Μαξίμου, το οποίο ήδη από την Παρασκευή, αναζητούσε διέξοδο στον εγκλωβισμό: "Ούτε να κρατήσουμε τον Βαρουφάκη μπορούμε, ούτε να τον διώξουμε".

Μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Α. Τσίπρα να "τρέξει" γρήγορα η διαπραγμάτευση καθώς η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της χρεοκοπίας, η "ανασύνταξη" της ομάδας διαπραγμάτευσης - έστω και με την πολιτική κάλυψη του νυν ΥΠΟΙΚ, ήταν μονόδρομος. Άλλωστε, πληροφορίες που μετέδωσε το Κεφάλαιο και το Capital.gr, ήδη από το Σάββατο, επέμεναν πως το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εναντίον του κ. Βαρουφάκη έχει θεριέψει επικίνδυνα και αναζητείτο λύση αξιοποίησης του Γ. Χουλιαράκη και του Ευ. Τσακαλώτου (αποτελούν αμφότεροι επιλογές του Γιάννη Δραγασάκη).

Μετά και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τους Α. Μέρκελ- Γ. Ντάισελμπλουμ καθώς και τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό το βράδυ στο Μαξίμου, αποφασίστηκε "λίφτινγκ" στην ομάδα διαπραγμάτευσης με επαναχαραξη της λειτουργίας της (σύσταση νέων οργάνων) και την αναβάθμιση των Ευ. Τσακαλώτου- Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση κυβερνητικών κύκλων, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ αναλαμβάνει τον συντονισμό νέου οργάνου, της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» που θα τελεί πάντως υπό την ευθύνη του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη.

Γίνεται επίσης σαφές ότι  την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, το πρόσωπο «κλειδί» στις επαφές που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσο για τα υπόλοιπα δύο μέλη της Ομάδας Βρυξελλών και στενούς συνεργάτες του ΥΠΟΙΚ, ο μέν  ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής  Ν. Θεοχαράκης (που συνόδευε τον Γ. Βαρουφάκη στο «εχθρικό” Eurogoroup της προηγούμενης Παρασκευής), αναλαμβάνει να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης, ενώ δεν υπάρχει – προς το παρόν τουλάχιστον – ρόλος για  τη σύμβουλο  του ΥΠΟΙΚ Έλενα Παναρίτη.

Σήμερα συνεδριάσεις BG και Πολιτικής Ομάδας

Ο μίνι «ανασχηματισμός» του οικονομικού επιτελείου  θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη Brussels Group με στόχο δια ζώσης επαφές από την Τετάρτη.

Σήμερα στις 18.30 έχει προγραμματιστεί επίσης να συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των κκ Βαρουφάκη-Τσακαλώτο- Δραγασάκη και Σαγιά στο ΥΠΟΙΚ, ενώ στις 19.00 συνεδριάζει το Brussels Group.

Στο μετακύ ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης είχε σειρά συσκέψεων σε επίπεδο υπουργών στο γραφείο του με στόχο την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης στο δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό και σε άλλα πεδία.

Αυτό το μοντέλο επελέγη προκειμένου να υπερκεράσει η Κυβέρνηση το "εμπόδιο Βαρουφάκη", έχοντας εγκλωβιστεί στην απροθυμία της να τον αποπέμψει μεν αλλά και στο αντικειμενικό βαρίδι που αποτελεί πλέον ο νυν ΥΠΟΙΚ για τη διαπραγμάτευση.

Όπως ανέφερε άλλωστε νωρίτερα το Capital.gr:  Το κλίμα στην Κυβέρνηση για τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι βαρύ, οι γκρίνιες στο εσωτερικό της για "αστοχίες" στη διαπραγμάτευση και ...sui generis συμπεριφορά που δυσκολεύει τη συνεργασία με τους ομολόγους του, θεριεύουν αλλά το επιτελείο του Μαξίμου, είναι μάλλον εγκλωβισμένο επ αυτού και δεν προτίθεται -προς ώρας τουλάχιστον- να τον αντικαταστήσει ή υποβαθμίσει.

"Δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουμε όσο τον χτυπούν όλοι" δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, αλλά ουδόλως απίθανο είναι -παράλληλα- να αναβαθμιστεί στις διαπραγματεύσεις ο ρόλος του Γ. Χουλιαράκη ( αποτελεί έμπιστο συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη)".

Οι αλλαγές καταγράφονται σε  ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών. Σε αυτό αναφέρονται οι αποφάσεις της  σύσκεψης με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα χθές  υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα:

1.Στη σύσκεψη «επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Πολιτική κάλυψη σε Γ. Βαρουφάκη παρέχει το Μαξίμου, ωστόσο "επαναχαράσσει" την διαπραγμάτευση ιδρύοντας νέα όργανα αποδίδοντας σε αυτά αρμοδιότητες και αναβαθμίζοντας το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.


Πηγή: capital.gr


Όπισθεν Κοντονή στο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί το "αθλητικό Grexit"


Τις αλλαγές προανήγγειλε ο ίδιος ο υφυπουργός - «Εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο» πρόσθεσε!

Αλλαγές και τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ισχυρές αντιδράσεις που προκαλούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις απειλές περι αθλητικού Grexit από το εξωτερικό.

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο», για να εξηγήσει πως «μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας».

«Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Προσέθεσε, δε, ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου θα ακολουθήσει τη διαδικασία του επείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου.



Πηγή : protothema.gr


Ο Πάνος Καμμένος τίμησε το λοχία-ήρωα της Ρόδου






Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο λοχίας τιμήθηκε για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους στις 20 Απριλίου ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

«Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ντεληγιώργης, σήμερα, πήρε εκ μέρους του ελληνικού λαού, το παράσημο Εξόχου Πράξεως. Διότι, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη Ρόδο που υπηρετεί, ήταν παρών σε μια διαδικασία διάσωσης μεταναστών, προσφύγων, που το πλοίο τους προσέκρουσε στα βράχια και έπεσαν στη θάλασσα. Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.



Και πρόσθεσε: «Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη. Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων Υπαξιωματικών, Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Εθνοφυλάκων και Στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι».



Πηγή 


Α. Τσελέντης: Ωριμες για σεισμό 2-3 κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα


«Υπάρχουν δυο-τρεις περιοχές που είναι παρά-ώριμες. Κινδυνεύουν να πέσουν από το δέντρο», λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, δύο - τρεις περιοχές που είναι ώριμες για σεισμό, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Ακης Τσελέντης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Ωριμες» περιοχές στην Ελλάδα για σεισμό

Ο κ. Τσελέντης είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δυο-τρεις περιοχές που είναι παρά-ώριμες. Κινδυνεύουν να πέσουν από το δέντρο» και προσέθεσε: «Υπάρχουν και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές».

Ωστόσο, συνέστησε στους κατοίκους να μην ανησυχούν, αλλά να... ανησυχούν οι πολιτικοί, καθώς από τον Ιούνιο σταματά η 24ωρη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Χωρίς υπαλλήλους τη νύχτα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Οι συμβασιούχοι, που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στο κενό την παρακολούθηση των σεισμών τις βραδυνές ώρες στη χώρα, είναι περίπου 15 και αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα. Ο Ακης Τσελέντης, είπε ότι έχει θέσει το θέμα αρμοδίως, χωρίς να λάβει απάντηση. «Συνήθως κινητοποιούνται όταν γίνει σεισμός, αλλά τότε θα είναι αργά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Το Γεωδυναμικό, αυτή τη στιγμή παρακολουθεί, 170 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για σεισμούς, παρακολουθεί περίπου 200 σταθμούς πού έχει να κάνει με προγράμματα που έχουν να κάνει με τη δομική όλων των κτιρίων και παρακολουθεί περίπου 180 σταθμούς που καταγράφουν την στάθμη της θάλασσας για τσουνάμι. Όλο αυτό το τρομακτικό δίκτυο θα καταρρεύσει τέλος του Ιούνη», σημείωσε.



Πηγή : thetoc.gr


Επιμένει στο «όχι» για τα διαθέσιμα η ΚΕΔΕ μέχρι νεωτέρας


Επιμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με νεά του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν.

Την τελική της στάση θα την καθορίσει στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Παράλληλα το δ.σ. της ΚΕΔΕ δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση  με τον πρωθυπουργό και ακολούθησε αναλυτική συζήτηση.
Ειδικότερα το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε τα εξής:

To Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά από αναλυτική συζήτηση μεταξύ των μελών του και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις των Προέδρων των Π.Ε.Δ. και των Δημάρχων που παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίασή του και συνεκτιμώντας τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει άμεσος οικονομικός κίνδυνος για τη χώρα:

Αποτίμησε ως θετικότατο το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
Επανέλαβε την άποψη ότι κρίνει θεσμικά απαράδεκτη την πρακτική της επιβολής των απόψεων της Κεντρικής Εξουσίας στην Αυτοδιοίκηση, μέσα από την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναμένουμε άμεσα να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό , όπως μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τις προβλέψεις του Νόμου, η εξαίρεση των προϋπολογισμών των Δήμων που έχουν οικονομικές δεσμεύσεις, η ανάληψη από το Δημόσιο της ευθύνης να καλύψει νομικά ζητήματα που αφορούν πληρωμή από ρήτρες ή ευθύνες Δήμων και Δημάρχων, να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων μας μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν, να εξασφαλιστεί η άμεση ταμειακή διαχείριση όπως γίνεται σήμερα από τις εμπορικές τράπεζες, να εξαιρεθούν τα διαθέσιμα που είναι στις συνεταιριστικές τράπεζες. Θεωρούμε θετική τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα είναι ολιγόμηνη και θα μετατραπεί σε προαιρετική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποδέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση στις 7 Μαΐου, στο Συνέδριό μας, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο κυρίαρχο όργανό μας.

Παράλληλα θα αποστείλουμε επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα ζητούμε απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που τίθενται για τα repos στα οποία πρόκειται να επενδυθούν τα χρήματα των Δήμων.

Να αναζητηθούν άλλα χρηματοοικονομικά εργαλεία βοήθειας των ΟΤΑ Α’ Βαθμού τα οποία δεν προσβάλλουν την αυτοτέλεια, την καταστατική και συνταγματική τους θέση.
Τέλος, δηλώνουμε τη στήριξη μας στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πηγή 


H CIA παραλίγο να συλλάβει τον Ξηρό και να τον στείλει στο Γκουαντάναμο



Σύμφωνα με τα «Νέα» και τον Γ. Παπαχρήστο, λίγο καιρό πριν τη σύλληψή του είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής

Στο Γκουαντάναμο φαίνεται πως ήθελαν τον Χριστόδουλο Ξηρό οι Αμερικανοί, όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό τους δημοσίευμα τα «Νέα», τα οποία παραθέτουν το χρονικό της παραλίγο σύλληψης του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα», λίγο καιρό πριν τη σύλληψη του Ξηρού είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους και τελικά έγινε γνωστό ότι τα οχήματα άνηκαν σε κλιμάκιο της CIA. Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ..

Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε μια κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό.

Ωστόσο, τα τζιπ εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή, στα τέλη Δεκεμβρίου και υπό τον φόβο ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν για «επιχείρηση» -υπήρχε ακόμη και το ενδεχόμενο απαγωγής- ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του προχώρησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε διαβήματα στο «ανώτερο» δυνατό επίπεδο και τελικά, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συλληφθεί ο Ξηρός μόλις είναι επιχειρησιακά εφικτό.


Πηγή : protothema.gr



Σοκάρουν οι ανήλικες νύφες των τζιχαντιστών: "Θέλω να αποκεφαλίσω κάποιους άπιστους"



Μια από τις 3 μαθήτριες που εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει γυναίκα τζιχαντιστή επιβεβαίωσε με tweet της πως ζει πλέον στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 15χρονη Amira Abase έφυγε με τη 15χρονη Shamima Begum και τη 16χρονη Kadiza Sultana τον Φεβρουάριο και πιστεύεται πως ζουν στην πόλη Raqqa.

Δύο μήνες μετά μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία από τη νέα της ζωή, σημειώνοντας πως απολαμβάνει το takeaway φαγητό της συντροφιά με μια άλλη έφηβη νύφη.

Απαθανάτισε τα τεράστια δυτικού τύπου πακέτο που περιελάμβαναν τηγανητό κοτόπουλο, πατάτες, πίτσα και κεμπάπ.


Η Amira με όνομα χρήστη Bintt Abbas ανέβασε τη φωτογραφία, σημειώνοντας πως βρίσκεται μαζί με την 16χρονη χρήστη του twitter "um-ayoub12".

Νωρίτερα η 16χρονη είχε αναρτήσει ένα μήνυμα στο οποίο ανέφερε πως "τώρα θέλει να αποκεφαλίσει ορισμένους άπιστους (μη μουσουλμάνους)".


Στον λογαριασμό της, η Amira είχε μοιραστεί φωτογραφίες από την καθημερινή της ζωή στο ανατολικό Λονδίνο προτού φύγει για τη Συρία.

Σε μια από τις φωτογραφίες είναι με δύο φίλες της που πιστεύεται ότι είναι οι Shamima Begum και Kadiza Sultana που το έσκασαν μαζί.




Πηγή: Dailymail, newsit.gr


O Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτη


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αναμενόταν να βρεθεί σήμερα στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ώστε να παραλάβει το κατηγορητήριο που τον βαραίνει για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και μέσω του δικηγόρου του πήρε προθεσμία για την απολογία του.

Στον ανακριτή παρέστη ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, που εκπροσωπεί και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στην Ευελπίδων. Ο κ. Δημακόπουλος πήρε για λογαριασμό του προέδρου της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ προθεσμία ως τις αρχές Ιουνίου. Τότε, ο κ. Μαρινάκης θα πρέπει να παραστεί στο γραφείο του ανακριτή στην Ευελπίδων, για να απολογηθεί.

Το μέλος της ΕΠΟ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Γκιρτζίκη, Αριστείδης Σταθόπουλος ζήτησε αυτοπροσώπως προθεσμία και την πήρε για τις 3 Ιουνίου, ενώ η προθεσμία που έλαβε ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κουρίδης είναι για τις 2 Ιουνίου!

Σε τρεις δικαστές που κατηγορούνται για την υπόθεση, το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη,  το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και το μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση, έχει ήδη επιβληθεί -ύστερα από συμφωνία εισαγγελέα και ανακριτή-, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.


Πηγή : newsit.gr


Ντομπρόβσκις: Αναθεωρείται προς τα κάτω η πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία



«Τον χειμώνα προβλέπαμε ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για την Ελλάδα φέτος. Η εαρινή πρόβλεψή μας για την Ελλάδα θα είναι πιο απαισιόδοξη»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2015, όπως προκύπτει από δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Τον χειμώνα προβλέπαμε ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για την Ελλάδα εφέτος. Η εαρινή πρόβλεψή μας για την Ελλάδα θα είναι πιο απαισιόδοξη», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρωζώνη αντιπρόεδρος στη σημερινή (Δευτέρα) έκδοση της Handelsblatt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε ως βάση για τη χειμερινή της πρόβλεψη ότι θα είναι δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας. «Αυτό κατέστη τώρα αβέβαιο, όπως ειπώθηκε από κύκλους του Επιτρόπου. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν για τον λόγο αυτό μεγάλες αβεβαιότητες», σημειώνει η εφημερίδα.



Πηγή: skai.gr


Ξεκίνησε, στην Ολομέλεια, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ


Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

Την έναρξη της συζήτησης κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διαπίστωσε ότι στην αίθουσα συγκεντρώθηκε τελικά ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών.

Είχε προηγηθεί δεκάλεπτη διακοπή την οποία αποφάσισε η κ. Κωνσταντοπούλου επειδή στην αίθουσα δεν παρίσταντο οι τουλάχιστον 75 βουλευτές που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο βράδυ.




Πηγή: capital.gr


Unicef: Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν «πληγεί» από τον σεισμό στο Νεπάλ



Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν «πληγεί σημαντικά» από τον σφοδρό σεισμό των 7,8 βαθμών στο Νεπάλ που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους, δήλωσε, τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του Ταμείου Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNICEF) την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

Με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα να κοιμούνται στο ύπαιθρο ή σε σκηνές, η Unicef προειδοποιεί για τον κίνδυνο υδατογενών και μολυσματικών επιδημιών.

«Αυτό που γνωρίζουμε στην παρούσα φάση είναι ότι υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που έχουν πληγεί σημαντικά. Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής. Γνωρίζουμε ότι εξαντλούνται οι επάρκειες τροφίμων και νερού», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Κρίστοφερ Τάϊντεϊ της Unicef.

«Κατακλυζόμαστε από αιτήματα για διάσωση και βοήθεια από ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Ντίπαλ Πάντα, μέλος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Κατμαντού είναι ήδη πλήρη, γεγονός που αναγκάζει κάποιους ασθενείς και τραυματίες να κείτονται στον δρόμο αναζητώντας θεραπεία μαζί με χιλιάδες εκτοπισμένους επιζήσαντες των οποίων τα σπίτια είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Εκτός πρωτεύουσας, οι πληροφορίες για την έκταση της καταστροφής και για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών παραμένουν συγκεγχυμένες.

Λιγοστές αναφορές υπάρχουν, για παράδειγμα, για την περιοχή Γκόρκα, μία από τις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές. Η ορεινή αυτή περιοχή, η οποία βρίσκεται στα κεντρικά της χώρας, έχει πληθυσμό σχεδόν 270.000 κατοίκους. Σημαντικές ζημιές φέρεται να έχει υποστεί και η περιοχή Λαμτζούνγκ.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας του Νεπάλ δηλώνουν ότι συνολικά 3.218 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί, ενώ 6.500 είναι οι τραυματίες. Εξήντα-έξι σκοτώθηκαν στα σύνορα με την Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στη φτωχή αυτή χώρα των 28 εκατομμυρίων κατοίκων αναλογούν μόλις 2.1 γιατροί και 50 νοσοκομειακές κλίνες για κάθε 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Πηγή : tanea.gr


Μητρόπουλος: Εθνικός μονόδρομος το δημοψήφισμα



Εθνικό μονόδρομο χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Δεν μπορεί στον ευρωπαϊκό εκβιασμό του Σόιμπλε να μην υπάρξει αυτός ο εθνικός σχεδιασμός και να κυρωθεί η λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου» είπε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Star.
Όπως ανέφερε τo ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί, είναι το εξής: «Με δεδομένο ότι απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο Μνημόνιο και σε μέτρα. Συμφωνείτε; Δεν θα είναι τακτικισμός το να προσφύγουμε στη γνώμη του λαού όταν απαξιώνεται ο εθνικός διαπραγματευτής» συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε δε ότι, σε κάθε περίπτωση, στόχος μας δεν θα είναι η έξοδος από το ευρώ ή η προσφυγή σε εθνικό νόμισμα, αλλά η ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής βάσης της κυβέρνησης..


Πηγή : ethnos.gr


Αποφασίζουν σήμερα οι δήμαρχοι μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για τα αποθεματικά



Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι για την επόμενη ημέρα στους δήμους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Έκτακτη συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το Σάββατο όπου συζητήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για µεταφορά των ταµειακών διαθεσίµων των δήµων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παύσει τέλος Ιουνίου, η ισχύς της ΠΝΠ.

«Ο πρωθυπουργός μας απάντησε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να παύσει η ισχύς της Πράξης μέσα σε ένα εύλογο διάστημα , μέχρι να αποκατασταθεί η ρευστότητα, ως το τέλος Ιουνίου», είπε ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ,ότι εντός της εβδομάδος που έρχεται η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται από την εφαρμογή της ΠΝΠ τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και για τους πόρους που έχουν ήδη δεσμευθεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων για εκτέλεση έργων και για τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις και ισχύουν ποινικές ρήτρες για τους Δημάρχους που τις έχουν υπογράψει. Καθώς και τα χρήματα που αφορούν προνοιακά επιδόματα αλλά και είναι εκείνα των ΟΤΑ που βρίσκονται σε συνεταιριστικές τράπεζες.



Πηγή : protothema.gr


Ντ. Μπακογιάννη: «Να παραιτηθεί ο Βαρουφάκης, υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα»


Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ζήτησε σε δηλώσεις της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αποκαλώντας τον μάλιστα «βαρίδι» και κατηγορώντας τον για «υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων».  Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ντ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι αν είχε «ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού» θα είχε παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι καθόλου βέβαια ότι ο Βαρουφάκης δεν έχει μπει στη λογική της δραχμής»! «Είναι βαρίδι, έχει ναρκισσισμό, έχει λογική ότι είναι το κέντρο της γης... να παραιτηθεί, είναι το καλύτερο που έχει να κάνει για να διευκολύνει τον Τσίπρα» προσέθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιάζοντας εξάλλου το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Π. Λαφαζάνη, Στάθη Λεουτσάκου, που δημοσιεύθηκε στο iskra.gr, στο οποίο επισημαίνεται ότι «αμοιβαία επωφελής λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του τη «συντεταγμένη νομισματική αλλαγή» και «εφόσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει», η κα Μπακογιάννη ανάφερε: «δηλαδή λέει εμείς θα αυτοκτονήσουμε και οι θεσμοί θα μπουν στα έξοδα να φέρουν στεφάνια στην κηδεία μας, περί αυτού πρόκειται.» «Θα χαθούν τρεις γενιές Ελλήνων με Grexit, ας αφήσουν αυτού του είδους τα νταηλίκια» .

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρατήρησε ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης, και απολύτως στο χέρι του Τσίπρα, να κλείσει η συμφωνία, και η Ελλάδα να εξασφαλίσει ομαλή ροή χρηματοδότησης.  Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση εκλογών θα αναδειχθεί κυβέρνηση με άλλη πλειοψηφία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσει η χώρα στα βράχια, εκτιμώντας, ότι γι'Α αυτό το λόγο ο Τσίπρας δεν θα πάει σε εκλογές.


Πηγή 


Daimler: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μίζες σε επτά άτομα


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μίζες που αφορούν προμήθειες οχημάτων από τη γερμανική εταιρία Daimler άσκησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος σε βάρος επτά προσώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται Έλληνες κρατικοί αξιωματούχοι, γερμανοί υπάλληλοι της εταιρίας και ο εκπρόσωπος της Daimler στην Ελλάδα (Εμμανουήλ Λαϊνόπουλος).

Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διατάξει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας υπογραφής και εκτέλεσης των επίμαχων συμβάσεων την περίοδο υπουργείας στο Εθνικής Άμυνας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου φέρονται ότι έγιναν παράνομες πληρωμές συνολικού ύψους τουλάχιστον δυο εκατομμυρίων ευρώ από το 2001 και έπειτα, σε κρατικούς αξιωματούχους. Οι δωροδοκίες έγιναν από διευθυντικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας με τη μεσολάβηση Ελλήνων μεσαζόντων προκειμένου οι αξιωματούχοι να προωθήσουν στην ιεραρχία τις επίμαχες συμβάσεις.

Για την πραγματοποίηση των παράνομων πληρωμών φέρεται ότι ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, μεταξύ των οποίων η χρήση εταιρικών λογαριασμών, οι οποίοι ωστόσο ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα προκειμένου να μη συνδέονται απευθείας.



Πηγή: skai.gr


Υπό επιτροπεία ο Γ. Βαρουφάκης - Πλαισιώνεται από Σαγιά-Τσακαλώτο


Μετά την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ενημερώνει με non paper για τις αρμοδιότητες των κ.κ. Γ. Βαρουφάκη, Ευκλ. Τακαλώτου, Σπ. Σαγιά, Ν. Θεοχαράκη, Γ. Χουλιαράκη.

Το non paper της κυβέρνησης

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

1.Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης».


Πηγή : tovima.gr


Οι άνθρωποι είναι δίκαιοι… παρά την θέλησή τους


Ακόμα και ο πιο σκληρός, επιθετικά ανταγωνιστικός άνθρωπος, έχει μια αδυναμία: Χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλαβαίνει, το αίσθημα της δικαιοσύνης ορισμένες φορές ξαφνικά ξεπηδάει από μέσα του, ακόμα κι αν αυτό δεν τον συμφέρει! Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι επιστήμονες…

Απίστευτο, αλλά… επιστημονικώς αποδεδειγμένο πλέον, η αίσθηση του δικαίου υπάρχει στα γονίδια του ανθρώπου. Και όχι μόνο του ανθρώπου. Ο Frans de Waal του Emory University έκανε πειράματα σε πιθήκους και το αποτέλεσμα των πειραμάτων αυτών δημιούργησε σάλο. Κι αυτό επειδή απέδειξαν ότι και οι πίθηκοι όταν βλέπουν την αδικία αντιδρούν! Και μετά τους πιθήκους ο άνθρωπος: Το ένστικτο της δικαιοσύνης είναι έμφυτο και αυτό οδηγεί ακόμα και τους πιο ανταγωνιστικούς ανθρώπους υποσυνείδητα να κάνουν πίσω –ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος τους– όταν νιώθουν ότι οι αντίπαλοί τους αδικούνται.

Οι ψυχολόγοι Graeme Haynes και Thomas Gilovich μετά από μελέτη της ανάλογης συμπεριφοράς παικτών μπάσκετ του NBA, υποστηρίζουν ότι άθελά του ο άνθρωπος αντιδρά στην αδικία, ακόμα κι όταν αυτή συμβαδίζει με τα συμφέροντά του. Σύμφωνα με τους δύο ψυχολόγους, το ένστικτο της δικαιοσύνης είναι τόσο έντονο σε όλους τους ανθρώπους ώστε ακόμα και τα διαβόητα «golden boys» με τους παράλογα τεράστιους μισθούς νιώθουν κάπως άβολα για την αδικία. Τώρα δεν μένει παρά να το πιστέψουμε (;)


Πηγή : iatropedia.gr


Συγκλονιστικό video από το Έβερεστ με την χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο σεισμός




Ο φονικός σεισμός προκάλεσε πολλές χιονοστιβάδες στο Έβερεστ οι ορειβάτες που επιβίωσαν είναι σοκαρισμένοι και νέα video αποτυπώνουν την τραγωδία.








Σύζυγος γνωστής ηθοποιού συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών – Το κύκλωμα δρούσε στην Αττική



Σύζυγος γνωστής ηθοποιού και κόρης παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας και μεγάλων ομάδων της Α' Εθνικής κατηγορίας, βρέθηκε μπλεγμένος σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος άνδρας, σύζυγος της ηθοποιού που έχει παίξει σε επιτυχημένα σίριαλ ιδιωτικών καναλιών, συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία βέβαια σκόπευαν να διακινήσουν στις πιάτσες των τοξικομανών τις Αθήνας.

Την οργανωμένη σπείρα των διακινητών εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Κέρκυρας, καθώς οι αστυνομικοί είχαν ακριβείς πληροφορίες για την δραστηριότητα της συμμορίας, αλλά και τον τρόπο που εισήγαγαν τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ναρκωτικών τις Κέρκυρας ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, με τους αστυνομικούς να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής, προσφέροντας την απαραίτητη βοήθειά τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, ανάμεσα τους και ο σύζυγος της γνωστής τηλεοπτικής ηθοποιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4,5 κιλά ηρωίνης, 2.739 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς τύπου “σοκολάτα” και το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από την εμπορία των ναρκωτικών.

Πάνω από 300.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών που είχαν στην κατοχή τους

Μάλιστα, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι τρεις συλληφθέντες στην περίπτωση που δεν είχαν εντοπισθεί και κατάφερναν να ρίξουν το σύνολο των ναρκωτικών στης πιάτσες των τοξικομανών στην Αθήνα, θα έβαζαν στην τσέπη τους κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ !

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά για την αστυνομική επιχείρηση που έφεραν σε πέρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Ναρκωτικών της Κέρκυρας, εδώ και τρεις ημέρες οι αστυνομικοί από το Νησί των Φαιάκων, είχαν “στρατοπεδεύσει” στην Αθήνα και παρακολουθούσαν τους τρεις συλληφθέντες, 51, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, καταγράφοντας τα δρομολόγια τους αλλά και τα σημεία στα οποία έκρυβαν τις ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούσαν.

Όταν πια είχαν ολοκληρωμένη εικόνα για την δραστηριότητα του κυκλώματος και κυρίως για τα σημεία “καβάτζες” όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά, έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρησή τους.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τις Κέρκυρας συνεπικουρούμενοι από συναδέλφους τους της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, κυρίως στα Βόρεια προάστια, για την σύλληψη των υπόπτων.

Μάλιστα στο σπίτι του 59χρονου στο Χαλάνδρι, βρήκαν μέσα σε ειδική κρύπτη στο διαμέρισμα του, σχεδόν το σύνολο των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ στα σπίτια των υπολοίπων φερόμενων συνεργών του βρέθηκαν χρηματικά ποσά, μικροποσότητες ναρκωτικών και ζυγαριές ακριβείας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες τις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, που ανέλαβε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr



ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΦΙΑ οι Ιερές Μονές


Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ ζητούν δύο Ιερές Μονές, οι οποίες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αρνούμενες να πληρώσουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητά τους στα οποία δεν τελούνται θρησκευτικές – λατρευτικές τελετές

Συγκεκριμένα, οι Ιερές Μονές ανεξάρτητα από πού ανήκουν (Εκκλησία της Ελλάδος ή Οικουμενικό Πατριαρχείο) ζητούν να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα τους σε όλη την Ελλάδα

Αναλυτικά, η μεν πρώτη Ιερά Μονή καλείται να πληρώσει κάτι λιγότερο από 260.000 ευρώ και η δεύτερη λίγο περισσότερο από 140.000 ευρώ.

Οι δύο Ιερές Μονές που προσέφυγαν στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είναι:

1) της Αγίας Αναστασίας Φαρμοκολύτριας Χαλκιδικής

2) του Προφήτου Ηλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας.

Τι προβλέπει ο νόμος
Πριν δύο χρόνια ο νόμος 4223/2013 προέβλεψε ότι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που ανήκουν στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, είτε αυτά βρίσκονται μέσα στο Άγιο Όρος είτε εκτός αυτού, και ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς σκοπούς ή μισθώνονται σε τρίτους, χρησιμοποιούνται για κατοικίες, κ.λπ.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα των Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Ιερών Μονών, καθώς και των Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο οι Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές Μονές στην Ελλάδα (Ιερά Μονή Βλατάδων, Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας, Ιερά Μονή Θεολόγου Πάτμου, κ.λπ.) όσο και οι 20 Μονές του Αγίου Όρους εποπτεύονται πνευματικά και διοικητικά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εξαιρούνται από την εποπτεία της Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, δεν εντάσσονται πνευματικά στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Από διοικητικής πλευράς αποτελούν αυτοδιοίκητη κοινότητα Ιερών Μονών. Μόνο οι Ιερές Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάγονται πνευματικά στον οικείο Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι δύο Ιερές Μονές που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη (η μία υπαγόμενη στο Πατριαρχείο και η άλλη στην Εκκλησία της Ελλάδος) υποστηρίζουν ότι συντρέχει άνιση φορολογική μεταχείριση μεταξύ των Μονών, η οποία, εκτός από το Σύνταγμα, παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο αυτής, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προστατεύουν το δικαίωμα στη ιδιοκτησία και τους πολίτες από την οικονομική βία.

Παραβιάζονται αυτοί οι νομοθετικοί κανόνες επειδή εισάγουν άνιση φορολογική μεταχείριση για την ίδια κατηγορία θρησκευτικών νομικών προσώπων (Ιερές Μονές) ως προς τα ακίνητά τους που βρίσκονται μέσα στην Ελληνική Επικράτεια και είναι εκτός Αγίου Όρους.

Αναφορικά ιδίως ως προς το Σύνταγμα υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι διατάξεις περί ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1) και περί μη διάκρισης στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 παρ. 5).

Όπως αναφέρουν, ο επίμαχος νόμος απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ όχι μόνο τα ακίνητα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους που βρίσκονται στην επικράτειά του, αλλά και τα ακίνητα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους που βρίσκονται εκτός του Αγίου Όρους και δεν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς – θρησκευτικούς σκοπούς αλλά εκμισθώνονται ή ιδιοχρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Αντίθετα, σύμφωνα με το γράμμα του επίμαχου νόμου, τα ακίνητα των Ιερών Μονών τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και του Οικουμενικού Πατριαρχείου τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς – θρησκευτικούς σκοπούς δεν απαλλάσσονται του ΕΝΦΙΑ.

Η ιδιαιτερότητα μεταξύ των Ιερών Μονών, αναφέρουν οι προσφεύγουσες, είναι μόνο πνευματικής φύσης και δεν μπορεί να αποτελέσει συνταγματικά θεμιτό κριτήριο φορολογικής διαφοροποίησης και διαφοροποίησης ως προς την φοροδοτική ικανότητα κάθε Μονής.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζουν ότι η «οριζόντια» επιβολή του ΕΝΦΙΑ παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι οι φόροι πρέπει να επιβάλλονται σύμφωνα με την φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί εξοντωτικό φόρο που εμμέσως δεσμεύει την ακίνητη περιουσία των δύο Μονών, κάτι που παραβιάζει το άρθρο 17 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την ιδιοκτησία.

Επίσης, η επιβολή του ΕΝΦΙΑ είναι παράνομη, καθώς την τελευταία διετία δεν έχει γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Οι δύο αυτές υποθέσεις των Ιερών Μονών το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου θα εκδικαστούν με την διαδικασία του επείγοντος (νόμος 3900/2010) στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ως πιλοτικές δίκες.

Δηλαδή οι όποιες αποφάσεις εκδοθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το επίμαχο θέμα θα αποτελέσουν πιλότο για τις εκκρεμείς ανάλογες υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

Εισηγητής των υποθέσεων αυτών έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Τσιμέκας, ενώ πρόεδρος θα είναι αυτός που θα επιλεγεί στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου, καθώς με την εκπνοή του Ιουνίου αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος Σωτήρης Ρίζος.


Πηγή : news.makedonias.gr


Νεπάλ: Στους 3.218 οι νεκροί από τον σεισμό


Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, τουλάχιστον 3.218 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 6.538 έχουν τραυματιστεί.

Χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι του Νεπάλ κουλουριάστηκαν κάτω από σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους.

Άρρωστοι και τραυματίες κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο στην πρωτεύουσα Κατμαντού, αδυνατώντας να βρουν κλίνες στα ανάστατα νοσοκομεία της πόλης. Χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Κατμαντού.

“Έχουμε κατακλυστεί με αιτήματα διάσωσης και βοήθειας από όλη τη χώρα”, δήλωσε ο Ντιπάκ Πάντα, στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Στο Κατμαντού και γύρω από αυτό, εξαντλημένες οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είτε ισοπεδώθηκαν ή υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εν μέσω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, έστρωσαν στρώματα στον δρόμο και έστησαν σκηνές για να προστατευτούν από τη βροχή.

Ο κόσμος έκανε ουρές για να πάρει νερό που διανεμόταν από τις καρότσες φορτηγών, ενώ τα λιγοστά καταστήματα που απέμεναν ανοικτά δεν είχαν σχεδόν τίποτε στα ράφια. Ένα τεράστιο πλήθος ζητούσε απεγνωσμένα φάρμακα σε ένα ανοικτό φαρμακείο.

Στα Ιμαλάια, εκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι ορειβάτες παρέμειναν παγιδευμένο μετά την τεράστια χιονοστιβάδα που διέλυσε τμήμα μιας κατασκήνωσης βάσης, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων. Επρόκειτο για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στο Έβερεστ μέχρι σήμερα.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών είναι ο χειρότερος που έχει πλήξει το Νεπάλ από το 1934, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 8.500 άνθρωποι. Εξάλλου 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στην Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς ρεύμα ή νερό, και με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων, εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα.

Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ.


Πηγή : ethnos.gr


Ο Τσίπρας παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους


Μετά το επεισοδιακό Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, βρέθηκε στο στόχαστρο ομαδικών πυρών από τους Ευρωπαίους εταίρους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίρνει επάνω του το μεγαλύτερο βάρος της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για λύση, αλλά είναι πολύ περιορισμένος.

Μια μόλις μέρα πριν την επανέναρξη των εργασιών του Brussels Group, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες τηλεφωνικά τόσο με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συζήτηση με την κ. Μέρκελ , που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Κατά την επικοινωνία με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου την επίτευξη μίας ενδιάμεσης αξιολόγησης την 30η Απριλίου, η οποία θα δώσει μία ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μέχρι την επίτευξη της τελικής συμφωνίας, καθώς και επίσπευση των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο, όπου και συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτήν μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και στενοί του συνεργάτες.

Την ίδια ώρα από το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν το διαπραγματευτικό παιχνίδι του... μια στο καρφί και μια στο πέταλο, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην εξεύρεση μίας λύσης και τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά από την άλλη αφήνουν πάντα ανοιχτό το παράθυρο της "ρήξης".

"Αν οι εταίροι μας επιμείνουν στον στραγγαλισμό τότε μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα τα οποία τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιο. Γι' αυτό χρειάζεται τώρα να γίνει τμήμα της διαπραγμάτευσης και της λύσης η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας" σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να πλην πληρωθούν οι δανειστές. "Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού. Το βασικό μας αίτημα είναι να αναγνωριστεί το τρέχον πρόβλημα ρευστότητας ως ένα πρόβλημα κοινής ευθύνης και να αντιμετωπιστεί από κοινού. Κι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Διαφορετικά η ομαλή εξυπηρέτηση των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας θα έρχεται σε ολοένα και μεγαλύτερη αντίθεση με τις ανάγκες επιβίωσης και τη δυνατότητα ικανοποίησης βασικών αναγκών του ελληνικού λαού" πρόσθεσε.



Πηγή : news.gr


«Βροχή» τα λουκέτα των επιχειρήσεων


Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, 5.341 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ η συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα και το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500.

Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης αναφερόμενος στις αιτίες οι οποίες δημιουργούν νέο κύμα λουκέτων στην αγορά και υπογράμμισε: "η ανοχή έχει αρχή και τέλος".

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ζοφερή κατάσταση.

«Η αγορά έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της. Πλέον, ο κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά είναι ορατός. Λουκέτα, που συνεπάγονται περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και να βρει τώρα ρεαλιστικές λύσεις με τους δανειστές της, προκειμένου να δώσει ένα οριστικό τέλος στην αγωνία των πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για κοινωνία και οικονομία, για επιχειρήσεις και καταναλωτές θα είναι ανυπολόγιστες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, μάλιστα, ανέφερε ότι: «μετά από επτά χρόνια κρίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τις εταιρείες τους ανοιχτές ευελπιστώντας ότι η χώρα μας, θα εισέλθει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης».

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι οι κύριες αιτίες για νέο κύμα λουκέτων εντοπίζονται στα εξής:

- Έλλειψη ρευστότητας: το 95% των αιτημάτων για χορήγηση δανείων σε πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτεται καθημερινά από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, κατόπιν εντολών και κανόνων της ΕΚΤ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Υπό αυτές τις συνθήκες η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας είναι αδύνατη.

- Τραπεζική ασφυξία: οι καταθέσεις έχουν περιοριστεί στα138 δις ευρώ σχεδόν στο 58% του συνόλου των 219 δις ευρώ των χορηγήσεων δανείων. Το 1/8 των καταθέσεων έχουν δανείσει οι τράπεζες στο δημόσιο για έντοκα γραμμάτια. Η ανάγκες καθημερινής ρευστότητας των τραπεζών καλύπτονται από τον ELA μόνο για τις καταθέσεις που φεύγουν. Σχεδόν 4 δις έφυγαν τον Απρίλιο και 32 δις από τον Δεκέμβριο. Εάν μάλιστα κουρευτούν τα ενέχυρα των τραπεζών στην ΕΚΤ τότε η ρευστότητα που θα απομείνει δεν θα ξεπερνά τα 10 δις ευρώ που βέβαια δεν επαρκούν.

- Η υπερφορολόγηση: τη πενταετία 2010-2014 υιοθετήθηκαν μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων 63,1 δις. ευρώ, ενώ το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 52 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 34 δις. ευρώ από το εμπόριο και την εσωτερική κατανάλωση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνεχής επιδείνωση της αγοράς και η αδυναμία των επιχειρησεων να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ακόμα και με τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

- Ο τζίρος του εμπορίου: σύμφωνα με την ICAP τα τελευταία δύο χρόνια η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για προϊόντα πρώτης ανάγκης έχει μειωθεί κατά 21,1%, ενώ το καλάθι της νοικοκυράς σε τρόφιμα έχει αδειάσει το χρόνο κατά 660 ευρώ. Ο τζίρος στην αγορά το 1ο τετράμηνο του 2015 σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι κατά τουλάχιστον -20%, ενώ οι εισαγωγές έχουν μειωθεί κατα -16%, οι εξαγωγές -13% και βεβαίως ο αποπληθωρισμός συνεχίζει δύο χρόνια ακαθεκτος με τελευταία μέτρηση στο -1,9%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr