Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ουρουγουάη: 30.500 δολάρια για το iPad του Πάπα



Έναντι 30.500 δολαρίων δημοπρατήθηκε μία ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο. Τα έσοδα από τη δημοπρασία, που διήρκεσε λιγότερο από δέκα λεπτά, θα διατεθούν σε ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

Ο οίκος δημοπρασιών Castells, στο Μοντεβιδέο, ανέφερε ότι ο πλειοδότης συμμετείχε στη δημοπρασία τηλεφωνικώς. Ο οίκος απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας και αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι πρόκειται για έναν αργεντινό επιχειρηματία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παραχωρεί για φιλανθρωπικούς λόγους ένα προσωπικό του αντικείμενο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson, την οποία τού είχαν δωρίσει, συγκέντρωσε σε δημοπρασία το ποσό των 241.500 δολαρίων.
«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό» φέρεται να είπε ο Πάπας στον ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους, παραδίδοντάς του το iPad.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο Πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να τη διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του Πάπα.

Ο ποντίφικας δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», αλλά παραδέχεται ότι όταν ο ίδιος ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την «καταστροφή».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα χειρουργεία των νοσοκομείων




της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προανήγγειλε αλλαγές στα ΤΕΠ και “διαφανή λίστα χειρουργείων”με ενίσχυση των δομών με προσωπικό και άμεση εξόφληση υπερωριών και εφημεριών.

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε  ότι τα ΤΕΠ θα στελεχωθούν ως αυτόνομα τμήματα σε κάθε νοσοκομείο ώστε να  μπορούν να λειτουργήσουν ως πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος, μόνο για τα επείγοντα περιστατικά”.
Έτσι, θα περιοριστεί ο “πελατειακός” μηχανισμός, σύμφωνα με τον οποίο, τακτικά περιστατικά “βαπτίζονται” επείγοντα και προσέρχονται με προσυνεννόηση στην εφημερία των νοσοκομείων.

Επίσης, θα υπάρξει "διαφανής λίστα χειρουργείων", στην οποία δεν θα εμπλέκεται ο χειρουργός και δεν θα μπορεί να την παρακάμψει. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, όταν ο ασθενής γνωρίζει πότε θα χειρουργηθεί με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασής του και ότι η ημερομηνία δεν αλλάζει, δεν θα μπει στη διαδικασία να δώσει φακελάκι.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του συστήματος των εφημεριών των νοσοκομείων.


Πηγή : iatropedia.gr


Τα είδε όλα ο Ντράγκι! Διαδηλώτρια χίμηξε κατά πάνω του!



Όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη. Μέχρι τη στιγμή, που (κυριολεκτικά) στο πρόσωπο του κεντρικού Ευρωπαίου τραπεζίτη "έσκασε" μια νεαρή γυναίκα!

Αφού κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια, έφτασε τρέχοντας μέχρι το πάνελ όπου καθόταν ο Ντράγκι, πήδηξε μπροστά του, πάνω στο τραπέζι, του πέταξε... κομφετί και άρχισε να φωνάζει κατά της δικτατορίας (dick-tatorship η λέξη που είχε γράψει στη μπλούζα της) της ΕΚΤ.

Ο Μάριο Ντράγκι που φυσικά δεν περίμενε τίποτα απ' όλα αυτά, αιφνιδιάστηκε, ίσως φοβήθηκε και σήκωσε τα χέρια ψηλά σαν σε παράδοση!

Κατόπιν εορτής ήρθε και η αντίδραση της ασφάλειας. Η νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, μεταφέρθηκε σηκωτή, κυριολεκτικά, από την αίθουσα, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Ντράγκι διεκόπη και ο επικεφαλής της ΕΚΤ απομακρύχθηκε από το χώρο.







Πηγή : newsit.gr


Μποτόπουλος : Yπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δυο εβδομάδες μέχρι τις αρχές Μαΐου


Στη στιγμή της αλήθειας πλησιάζει η Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ατυχήματος, λέγοντας ότι τα χρήματα στο ταμείο της χώρας επαρκούν για δύο εβδομάδες.

"H ίδια η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δυο εβδομάδες μέχρι τις αρχές Μαΐου", είπε ο κ. Μποτόπουλος.

"Μετά θα έχουμε πρόβλημα να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό", πρόσθεσε στον αέρα του ρ/σ Europe 1.

Μιλώντας για τις πιθανότητες ξεσπάσματος μιας ελληνικής κρίσης, ο κ. Μποτόπουλος απάντησε "από ατύχημα, όχι από επιλογή, διότι όλοι θέλουν να επιτευχθεί συνφωνία και να συνεχίσουμε".

"Αλλά από ατύχημα λόγω του ότι έχει χαθεί χρόνος ίσως είναι πιθανή", σημείωσε.



Πηγή : mega.gr


Και νέα μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου από τον Ιούλιο



Κερδισμένοι βγαίνουν οι καταναλωτές και τα ελληνικά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Ήδη, από 1ης Απριλίου μειώνονται οι τιμές του φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών κατά τουλάχιστον 16% σε σχέση με το Μάρτιο. Οι μειώσεις αυτές θα οφελήσουν άμεσα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και άλλες χρήσεις, όπως και τις επιχειρήσεις και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) οι μειώσεις είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΔΕΠΑ με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ επισημαίνεται ακόμη ότι η ΔΕΠΑ σε συντονισμό με το ΥΠΑΠΕΝ προτίθενται να προβούν και σε νέα ουσιώδη μείωση των τιμών του αερίου, από τις αρχές του προσεχούς Ιουλίου.
Οι μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου οφείλονται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου,τη διακύμανση των οποίων ακολουθεί το φυσικό αέριο με καθυστέρηση έξι μηνών.


Πηγή : imerisia.gr


Σόιμπλε: «Η νέα κυβέρνηση κατέστρεψε την πρόοδο της προηγούμενης»


«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ξεκαθάρισε από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, είπε ο γερμανός αξιωματούχος, για να προσθέσει με νόημα ότι «η ΕΕ είναι ευθύνη όλων των μελών».

Για την ανάγκη μιας ισχυρής γερμανικής οικονομίας, έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο Schaeuble, τονίζοντας ότι είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης, η οποία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κρίση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση «μόνο να αγοράζει χρόνο».

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει όλα τα σενάρια για την Ελλάδα


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την ίδια ώρα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν για μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ή έξοδο από την ευρωζώνη, λέγοντας πως φαίνεται ότι όλα τα σενάρια για τη χώρα έχουν ήδη «προεξοφληθεί».

«Δεν μπορείτε να δείτε καμία μετάδοση στις αγορές» δήλωσε ο κ. Schaeuble στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

«Αν κοιτάξετε την Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως σύνολο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών μας λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί. Δεν μπορείτε να δείτε καμία μόλυνση».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι κανείς δεν έχει καμία ιδέα πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε αδύνατη την καταβολή τμήματος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του Απριλίου.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος που δεν κατονομάζεται, την οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να γίνει μόνο εξ ολοκλήρου και όχι τμηματικά.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της.

Παράλληλα, δεν κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, που θέλει το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ.

Ακόμη, τονίζει πως «κανείς στο Eurogroup δεν περιμένει ότι τα θέματα στήριξης της Ελλάδας θα λυθούν στη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου».

«Διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εάν υπάρχει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι η λεγόμενη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου» εξηγεί.

«Όταν υπάρξει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει τους νόμους και σε κάποια στιγμή οι θεσμοί θα διενεργήσουν μια αξιολόγηση της υλοποίησης και μόνο σε αυτή τη βάση θα μπορεί να καταβληθεί η βοήθεια. Εάν κανείς έχει την εντύπωση ότι η βοήθεια μπορεί να καταβληθεί τον Απρίλιο, νομίζω ότι αυτό είναι λάθος» προσθέτει.



Πηγή : protothema.gr


Ο διαβήτης κύησης αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού



Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

Όταν οι γυναίκες εκδηλώνουν διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια των πρώτων 26 εβδομάδων της κυοφορίας το παιδί τους διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA. 

Οι ερευνητές του Συστήματος Υγείας Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνια, με επικεφαλής την Δρ Άννυ Ξιανγκ, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έχουν εκτεθεί στον διαβήτη κύησης πριν το τρίτο τρίμηνο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτισμού συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι μητέρες δεν εκδήλωσαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Ο διαβήτης κύησης συνήθως εμφανίζεται στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης σε γυναίκες με ή χωρίς ιστορικό διαβήτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι με την κατάλληλη διατροφή και σωματική άσκηση μπορεί να εξαλειφθεί πολύ πριν τον τοκετό. 

Η Δρ Ξιανγκ και οι συνεργάτες της μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 322.000 παιδιά, που είχαν γεννηθεί στο νοσηλευτικό δίκτυο Kaiser Permanente την περίοδο 1995-2009. 

Περίπου το 2% των παιδιών είχαν γεννηθεί από μητέρες που είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου ΙΙ πριν την εγκυμοσύνη, σχεδόν το 8% είχε εκτεθεί σε διαβήτη κύησης και το 90% δεν είχε εκτεθεί σε μητρικό διαβήτη. 

Περισσότερες από τις μισές μητέρες με διαβήτη τύπου ΙΙ και το ένα τέταρτο εκείνων με διαβήτη κύησης είχαν πάρει αντιδιαβητικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της κύησης. 

Συνολικά, κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, σχεδόν 3.400 παιδιά διαγνώστηκαν με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. 

Ο διαβήτης κύησης που είχε διαγνωστεί πριν τον έβδομο μήνα της κύησης σχετίστηκε με μετέπειτα κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού, ακόμα και όταν ελήφθη υπόψη το οικογενειακό ιστορικό διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, το μητρικό κάπνισμα, το βάρος και ύψος της μητέρας πριν την κύηση, καθώς και το βάρος κατά τη διάρκεια της. 

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν διαβήτη κύησης στα πρώιμα στάδια της κύησης, είχαν 42% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό, συγκριτικά με εκείνα των οποίων μητέρες δεν είχαν καμιά μορφή διαβήτη. 

Επίσης, ο διαβήτης τύπου ΙΙ φάνηκε να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, αλλά αυτό αποδίδεται σε παράγοντες, όπως η μητρική ηλικία και άλλα προβλήματα υγείας της μητέρας. 

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα παιδιά που εκτίθενται στον διαβήτη κύησης, ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί από τα αρρύθμιστα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα της μητέρας, κατά το πρώιμο στάδιο της κύησης όπου αναπτύσσεται ο εμβρυϊκός εγκέφαλος. 

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή



Πηγή : health.in.gr




Υπόθεση Κωνσταντοπούλου: Γιατί δεν ανακτούν τα βίντεο από τα κινητά για να τελειώνουμε;



Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί το τελευταίο 48ωρο για τις καταγγελίες που αφορούν ανάρμοστη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προς έναν υπάλληλο πρατηρίου βενζίνης.

Δυο κοπέλες, ανάμεσά τους και η καταγγέλλουσα, κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο, αλλά όπως λέει, αναγκάστηκαν να τα σβήσουν, μετά από απειλές της προέδρου της Βουλής.

«Η φίλη μου που ήταν στο αυτοκίνητο τραβούσε βίντεο, εγώ μπήκα μέσα στο κατάστημα και είδα την κυρία Κωνσταντοπούλου να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου μου και να απαιτεί από τη φίλη μου να σβήσει το βίντεο. Εκείνη τρόμαξε και το διέγραψε. Η κ. Κωνσταντοπούλου, της πήρε το κινητό από τα χέρια για να δει αν έχει άλλο υλικό ή αν είναι οριστική η διαγραφή και της το επέστρεψε», είπε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

Η απορία που δημιουργείται έπειτα από αυτή την καταγγελία, είναι απλή και θα έδινε άπλετο φως στο συμβάν. Γιατί δεν ανακτούν από τα κινητά τους τηλέφωνα τα βίντεο που κατέγραψαν το περιστατικό; Η διαδικασία είναι εύκολη και μπορεί να γίνει σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, έναντι λογικού ποσού.



Πηγή : enikos.gr


Αστυνομικός παρέσυρε τον ύποπτο με το περιπολικό - ΒΙΝΤΕΟ



Κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οδηγός του περιπολικού έπεσε πάνω στον ένοπλο ύποπτο, παρασύροντάς τον, χωρίς, ευτυχώς, να χάσει τη ζωή του.

Ο δικηγόρος του υπόπτου είπε πως είναι θαύμα που ζει.



Δείτε το βίντεο του STAR:





Πηγή : enikos.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Το γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε , αλλά ιδού ζώμεν .
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης .

Χρόνια Πολλά !
Χριστός Ανέστη !
Χαριτολογώντας αγαπημένοι το Πάσχα πέρασε , αλλά την εβδομάδα
των παθών συνεχίζουμε να περνάμε .
Το δημοσίευμα της γερμανικής BILD για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο
κάπως ..μας έκατσε .Η κυβέρνηση το διαψεύδει .Ψέμα ή αλήθεια .
Άλλα λέει η θειά μου ,άλλα ακούνε τ 'αυτιά μου .
Η θηλιά στο λαιμό που μας έχουν βάλει οι εταίροι όλο και μας σφίγγει .
Για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις λένε..οι αγαπημένοι μας εταίροι .
Ε !Κύριοι φασούλι το φασούλι δεν γεμίζει το σακούλι !
Πως θα ζήσουμε ; πως θα πληρώσουμε τους φόρους σας με τόσες μειώσεις .
Πάντως ο Δίας στο Λιοντάρι γύρισε σε ορθή πορεία .
Λιοντάρι και ο Πρωθυπουργός ,μια ελπίδα την έχουμε ότι στις 24 με 29 Απριλίου
 θα βγεί λευκός καπνός στη συνάντηση με την Ε .Ε.
Βόμβα έσκασε και ταρακούνησε την κυβέρνηση .Στο συμβούλιο επικρατείας
έχουν προσφύγει συνταξιούχοι για την μείωση δώρων και συντάξεων .
Αυτό ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματικό . Πολλά γλέντια θα έχουμε !
Οι αντιεξουσιαστές  συνεχίζουν την κατάληψη της Πρυτανείας με συνθήματα
και απειλές ..για νεκρούς .Ούτε για το Πάσχα δεν έφυγαν .
Άιντε βρέ..και κατάληψη της βουλής ...!
Η σχεδόν τριών μηνών κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει .
Είναι δυνατόν να τα καταφέρει όλα ; Ένα δίκιο το έχουν . Όταν οι πρώην ...και
οι έξω τους είχαν ετοιμάσει την θηλιά ;Το παιχνίδι ήταν στημένο εδώ και ..χρόνια !
Δεν έφταναν αυτά ..και τόσα άλλα ,άκουσα ότι ο Αρχιεπίσκοπος είπε στους
Ιερείς να σταματήσουν το σερφάρισμα στο F.B ,
Και αυτοί επαναστάτησαν ,ότι θα χάσουν τους πιστούς τους .
Κοιτάξτε να γεμίσετε τις εκκλησίες και αφήστε τους 3.000 και 5.000 φίλους
στο διαδίκτυο τους είπε . Εδώ γελάμε ...! Το έχουμε ανάγκη !
Και τα ωραία....συνεχίζονται και τελειωμό δεν έχουν .
Η.Ζ .Κωνσταντοπούλου η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ,τσακώθηκε
με  βενζινοπώλη στην Αιδηψό γιατί δεν της άλλαξε το λάστιχο του
αυτοκινήτου της . Μάλιστα τον απείλησε λέγοντάς του <<Ξέρεις ποια είμαι
εγώ ; >> Κάποιο πρόβλημα ..έχει ..κάτι δεν πάει καλά ! Μάλλον της λείπει
ο άντρας της .Καπετάνιος ...γάρ ! Άντε να έρθει να ηρεμήσει λίγο !
Αλλά... μήπως ..είναι ..αλλιώς..Δεν ξέρω λέω εγώ τώρα....!
Οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες έρχονται όλο και περισσότεροι στα Δωδεκάνησα .
Μετά τα.. μπανάκια στα νησιά έρχονται στην Αθήνα κατά εκατοντάδες
να δουν.. τους αρχαιολογικούς χώρους  και την Ακρόπολη καλέ !!!!!
ΦΤΩΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΟΥ
ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΟΥ
ΜΑΝΑ ΛΙΟΝΤΟΚΑΡΔΗ ΜΑΝΑ ΟΡΦΑΝΗ
ΚΟΙΤΑ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΜΠΗ !
Γ.ΣΟΥΡΗΣ.


Είδαμε ,ακούσαμε .κουτσομπολεύουμε !
Πάσχα ήταν και πέρασε αγάπες μου ! Λίγο ξεσκάσαμε ,λίγο παρά πάνω
φάγαμε άντε να μαζεύτουμε σιγά-σιγά .
Έτσι και οι επώνυμοι έφυγαν άλλοι σε νησιά , και άλλοι στο τόπο καταγωγής τους .
Τα Social media λίγο μετά την Ανάσταση πήραν φωτιά .
Οι celebrities ,από κάθε γωνιά της Ελλάδας << ανέβασαν>> φωτογραφίες
με τις ευχές τους για τις Άγιες αυτές ημέρες .

Έξαλλη έγινε η Δ.Βανδή στο πρώτο battle του The Voice με παίκτριά της.
Την κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό  και τη έδιωξε από την ομάδα της .
Η Μ.Ασλανίδου πάτησε το κουμπί και την πήρε στη δική της .
<< Επηρεάζομαι από τον χαρακτήρα ,δηλαδή αν κάποιος μπορεί να
συμπεριφέρεται αλαζονικά ή με αδιαφορία ή με τόση ιδιαίτερη μαχητικότητα
με την καλή έννοια ότι δηλαδή θέλω να κατακτήσω το καλύτερο .
Στην Πατρίσια ήταν αυτό που είπα εκείνη την στιγμή.
Δεν αυτοσχεδιάζουμε , για αυτό κάνουμε τις πρόβες >>.
Είπε η Δ.Βανδή εξηγώντας γιατί έδιωξε την Πατρίσια  Αμπραχαμς .
Η Μ.Ασλανίδου εξήγησε << Έτυχε να είμαι εγώ φέτος η πρώτη που έκλεψα παίκτη .
ήμουν λίγο αναποφάσιστη αν θα κλέψω ή όχι ,γιατί έπαιξε ρόλο το γεγονός
ότι υπήρχε αθέμιτος ανταγωνισμός και με επηρέασε η Δέσποινα
αλλά θεώρησα ότι μία ευκαιρία θα έπρεπε να της δώσουμε >>.
Η Δ.Βανδή ..στράβωσε λίγο με την Μ.Ασλανίδου ...!
Ημέρες αγάπης κορίτσια χαλαρώστε !

Το Tip της εβδομάδας !
Το Πάσχα πέρασε ,πάμε για το καλοκαίρι !
Αποτοξίνωση λοιπόν από τ' αρνί ,το κοκορέτσι .και τα γλυκά .
Ας  αρχίσουμε χαλαρά περπάτημα , γυμναστική να κάψουμε τις
θερμίδες που πήραμε .Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !  


Οι καλύτεροι Πιλότοι του κόσμου θα σαρώσουν το «FIR Αθηνών» στην Ηνίοχος 2015



Απο την Δευτέρα 20 Απριλίου και για δέκα ημέρες και νύχτες …Δεκάδες σχηματισμοί μαχητικών θα σαρώσουν το FIR Αθηνών με τους καλύτερους Πιλότους του Κόσμου να πετάνε σε πραγματικές συνθήκες Μάχης!

Οι Έλληνες Πιλότοι θα συνεργαστούν με Ισραηλινά μαχητικά και αμερικάνικα μαχητικά όπου θα στείλουν την αφρόκρεμα του Αμερικάνικου «TOP GUN» να δράσει στους Ουρανούς του Αιγαίου και του Ιονίου !

Ταυτόχρονα θα εκτελείται και η Άσκηση «Αστραπή «του Πολεμικού Ναυτικού με σκάφη επιφανείας και υποβρύχια !


Στην Άσκηση θα λάβουν μέρος  και Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς ,ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της Αεροπορίας Στρατού με τους Φονιάδες των Αιθέρων τα Επιθετικά Ελικόπτερα Απάτσι !

Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων,  ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.



Πηγή : veteranos.gr



Έγκλημα : Άνεργοι καρκινοπαθείς χάνουν την αναπηρική σύνταξη για μία χούφτα ένσημα


Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο αίσχος τότε οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους. Στη χώρα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, οι κυβερνώντες και οι 300 της Βουλής πριν από μερικά χρόνια θέσπισαν νόμο που ορίζει πως για να πάρει ένας καρκινοπαθής αναπηρική σύνταξη πρέπει –εκτός από το ποσοστό αναπηρίας- τα τελευταία 5 χρόνια πριν από την ασθένεια να έχει συμπληρώσει 600 τουλάχιστον ένσημα.
Την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 26% απαιτούν από τους καρκινοπαθείς να έχουν 600 ένσημα για να πάρουν τη σύνταξη.

Το αποτέλεσμα είναι καρκινοπαθής και άνεργη τα τελευταία χρόνια να πάρει απορριπτική απάντηση στο αίτημα για αναπηρική σύνταξη γιατί δεν είχε 600, αλλά 576 ένσημα στο ΙΚΑ.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας που εξαιτίας της τερατώδους ανεργίας αδυνατούν να συμπληρώσουν τα ένσημα που προβλέπει ο νόμος ο οποίος είχε θεσπιστεί όταν η ανεργία ήταν πολύ χαμηλή και ήταν εφικτό να συμπληρώσει ένας εργαζόμενους τα 600 ένσημα σε 5 χρόνια.

Εκτοτε η ανεργία θέριεψε και οι καρκινοπαθείς εκτός από την ασθένεια έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία του κράτους που επιμένει να διατηρεί νόμους οι οποίοι αποκλείουν πάρα πολλούς από το πενιχρό εισόδημα της αναπηρικής σύνταξης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καθυστερεί πάρα πολύ και η έκδοση των αποφάσεων, γιατί όπως λένε στο παρελθόν είχαν δοθεί σιωπηλές εντολές για κωλυσιεργία από μέρους των υγειονομικών επιτροπών στην εξέταση των αιτημάτων των ασθενών για χορήγηση αναπηρικής σύνταξης.



Πηγή : newsit.gr


Αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης



Η αρχή ασφάλειας των πτήσεων στην Ιαπωνία διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν ένα αεροσκάφος της νοτιοκορεατικής εταιρείας Asiana Airlines να βγει από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 27 από τους 81 επιβαίνοντες, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και οι επιβάτες και το πλήρωμα χρησιμοποίησαν τις φουσκωτές τσουλήθρες για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τύπου Airbus 320.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωσαν ότι κατά την προσγείωση ένας από τους τροχούς του αεροπλάνου ενδεχομένως να ξήλωσε την κεραία ραδιοφωνικού σταθμού, που βρισκόταν κοντά στο διάδρομο προσγείωσης.



Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας Ίντσεον, κοντά στη Σεούλ, με προορισμό τη Χιροσίμα.

Ένας από τους επιβάτες του δήλωσε στο εθνικό δίκτυο NHK ότι το αεροσκάφος είχε συναντήσει αναταράξεις στη διάρκεια της πτήσης κι ότι η προσγείωσή του ήταν ανώμαλη.

Τον Ιούλιο του 2013, αεροσκάφος της Αsiana Airlines που εκτελούσε πτήση από το Ίντσεον βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων μία κινέζα έφηβη, η οποία παρασύρθηκε από όχημα της πυροσβεστικής εν μέσω του πανικού που επικράτησε.

Δύο χρόνια νωρίτερα, δύο πιλότοι της ίδιας εταιρείας σκοτώθηκαν όταν εμπορικό αεροσκάφος με προορισμό την Κίνα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νοτιοκορεατικής νήσου Τζέτζου.



Πηγή






Οι οικογένειες με παιδιά τιμωρούνται στην Ελλάδα φορολογικά


Οι οικογένειες με παιδιά τιμωρούνται στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη φορολογία σε οικογένεια στην οποία εργάζεται ο ένας γονιός με δύο παιδιά, όπου διαπιστώνονται οι υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις μεταξύ των 34 χωρών του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι επιβαρύνσεις αυτές (μετά την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ίσχυαν για τα παιδιά) ανήλθαν το 2014 στο 43,4% του εισοδήματος, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. Μάλιστα, ακόμη και μετά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά. Συγκεκριμένα, σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, εκτός από τη Χιλή, την Ελλάδα και το Μεξικό, η φορολογική επιβάρυνση για τους εργαζομένους με παιδιά είναι κατώτερη από εκείνη για εργαζομένους χωρίς παιδιά. Οι διαφορές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στο Λουξεμβούργο και στη Σλοβενία. Τα ίδια υψηλά ποσοστά για τις οικογένειες με παιδιά παρατηρούνται στο Βέλγιο (40,6%) και στη Γαλλία (40,5%). Αντίθετα, στη Νέα Ζηλανδία καταγράφτηκε το προηγούμενο έτος η μικρότερη επιβάρυνση για τις οικογένειες αυτές (3,8%), ακολουθούμενη από τη Χιλή (7%), την Ελβετία (9,8%) και την Ιρλανδία (9,9%). Ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 26,9%.

Οχι όμως ότι οι άγαμοι επιβαρύνονται λιγότερο. Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι οι επιβαρύνσεις από εισφορές και φόρους στο εισόδημα ενός άγαμου Ελληνα εργαζομένου ανέρχονται στο 40,44% έναντι μέσου όρου 36% στις χώρες του ΟΟΣΑ, στοιχείο που κατατάσσει τη χώρα στη 14η θέση αυτής της κατηγορίας.

Συγκρίνοντας τα βάρη από φόρους και εισφορές μεταξύ 2010 και 2014, διαπιστώνονεται ότι: η κατάσταση για τους άγαμους χειροτέρεψε, καθώς καταγράφεται αύξηση των βαρών κατά 1,3% από 39,1% που ήταν το 2010 σε 40,4% που έφθασε το 2014, όταν την ίδια περίοδο στις χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφεται μείωση κατά 0,7%, από 36,7% το 2010 σε 36% το 2014.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι στην Ελλάδα, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ.



Έντυπη Καθημερινή


Η Νεκρά Θάλασσα εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω χιλιάδες καταβόθρες



Η Νεκρά Θάλασσα - η οποία είναι στην πραγματικότητα μια λίμνη - είναι γνωστή για το σχεδόν 10 φορές πιο αλμυρό νερό της από τους ωκεανούς και επίσης για το γεγονός ότι βρίσκεται στο χαμηλότερο υψόμετρο. Ωστόσο, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, καταβόθρες ξεπροβάλλουν στις ακτογραμμές από το πουθενά.
Υπάρχουν περισσότερες από 3.000 καταβόθρες και κρατήρες στις όχθες της Νεκρής Θαλάσσης, αναφέρει το ABC News. Και μερικές από αυτές έχουν βάθος 40 μέτρα - όσο περίπου ένα κτίριο οκτώ ορόφων.

Ο Gidon Bromberg, Ισραηλινός σκηνοθέτης στο EcoPeace της Μέσης Ανατολής, δήλωσε στο ABC News ότι «αυτές οι καταβόθρες είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή.»

Η Νεκρά Θάλασσα χάνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο εξαιτίας της εκτροπής των νερών από την κύρια πηγή που ανεφοδιάζει την λίμνη – τον Ιορδάνη ποταμό – που από το 1960, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion της Νεγκέβ. Η εξόρυξη μετάλλων από τη Νεκρά Θάλασσα έχει επίσης συμβάλει στην μείωση της λίμνης...












Τα 2 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού μεταφράζεται σε μείωση της στάθμης των υδάτων σε ένα μέτρο κάθε χρόνο (κατά μέσο όρο), ή συνολικά 30 μέτρα από το 1970, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Duke.
«Με το επίπεδο της Νεκρής Θαλάσσης να πέφτει τόσο γρήγορα, αυτές οι καταβόθρες είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Mark Wilson, καθηγητής γεωλογίας στο Κολέγιο του Γούστερ. Αν και αρκετοί ερευνητές έχουν διαφορετικές θεωρίες, δεν είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν, ότι αυτό είναι το φαινόμενο πίσω από την πτώση της στάθμης των υδάτων.

Ο David Ozsvath, καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, δήλωσε ότι κάτω από το αργιλώδες επιφανειακό έδαφος υπάρχουν σπηλαιώδεις αίθουσες που γεμίζουν με νερό. Ωστόσο, καθώς αυτές οι υπόγειες θέσεις ξεραίνονται με την υποχώρηση της στάθμης των υδάτων, το επιφανειακό στρώμα μπορεί να καταρρεύσει δημιουργώντας χάσματα κατά μήκος των ακτών.

Ο Ozsvath είπε επίσης ότι οι καταβόθρες εμφανίζονται με την πάροδο ενός ορισμένου χρόνου, ενώ άλλες εμφανίζονται κατά την διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Ένας σεισμός ή ακόμα και μια δυνατή βροχή μπορεί να δημιουργήσει επίσης μια καταβόθρα η κρατήρα.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των αναπτυσσομένων κρατήρων θα μπορούσε να μειωθεί εκτρέποντας λιγότερο νερό από τον Ιορδάνη ποταμό και επιτρέποντας στη στάθμη των υδάτων να αυξηθεί.

Ηλίας Σιατούνης

Πηγή: accuweather.com


Τα ταμεία άδειασαν και η κυβέρνηση έχασε και το επόμενο Eurogroup, για τις 11 Μαΐου η δόση και... βλέπουμε



Εχασε και την ημερομηνία της 24ης Απριλίου η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Ο Βαλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύνονται.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι απίθανο να εκταμιευτεί δόση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Κάτι που δείχνει ότι η θηλιά για την Ελλάδα ολοένα και σφίγγει.

Οπως αναφέρει στην «Handelsblatt» το μόνο που αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές ΕΕ αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα πάει στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Süddeutsche Zeitung: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την καθυστέρηση

Την ίδια ώρα Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει στην Süddeutsche Zeitung ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση στις 24 Απριλίου στη Ρίγα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα,  αξιωματούχος δήλωσε ότι «αποκλείεται» οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης να συμφωνήσουν σε εκταμίευση. «Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί από τις 20 Φεβρουαρίου να υποβάλει δεσμευτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει χρηματοδότηση» ανέφερε με νόημα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Οι συνομιλίες με τις χώρες της Ευρωζώνης είναι κοντά στην αποτυχία, αναφέρει η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει το «κατάλληλο πρόσωπο» για τις διαπραγματεύσεις. Σημειώνει ακόμη ότι δεν έχουν γίνει δεσμευτικές προτάσεις κυρίως γιατί το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ομόφωνη άποψη για τις μεταρρυθμίσεις.





Πηγή: iefimerida.gr


Αυτός είναι ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευθεί σε άλλον



Ένα βήμα πριν από μία επαναστατική μεταμόσχευση βρίσκεται η ανθρωπότητα, με έναν 30χρονο Ρώσο να είναι ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευτεί στο σώμα ενός άλλου άνδρα.

Ο Valery Spiridonov, έχει προσφερθεί εθελοντικά για την μεταμόσχευση, αφού ο ίδιος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που καταστρέφει τους μύες του σώματός του.

Ο Spiridonov πιστεύει ότι η εγχείριση θα του επιτρέψει να έχει μία φυσιολογική ζωή, ενώ θα είναι και ένα άλμα για την επιστήμη.

"Με ενδιαφέρει η τεχνολογία και κάθε πρόοδος σε αυτή θα μπορούσε να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο", τονίζει ο 30χρονος στο Russia Today.

"Δεν είναι μόνο μία έξοχη ευκαιρία για μένα αλλά θα δώσει στην επιστήμη την δυνατότητα να θέσει τις βάσεις για τις μελλοντικές γενεές", τονίζει.

Η εγχείριση, αν και όποτε γίνει, θα διαρκέσει 36 ώρες και θα κοστίσει πάνω από 11 εκατ. δολάρια, ενώ είναι απαραίτητη η συμμετοχή άνω των 150 γιατρών και νοσοκόμων. Όπως αναφέρει το RT, η εγχείριση θα παρακολουθείται από τον Dr. Sergio Canavero, επικεφαλής νευρολογικής κλινικής του Τορίνο.

Σύμφωνα με τον Dr. Canavero το νέο σώμα του Spiridonov θα ανήκει σε κάποιον εγκεφαλικά νεκρό αλλά κατά τα άλλα υγιή άνδρα. Ο εγκέφαλος του 30χρονου Ρώσου θα ψυχθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός, μία θερμοκρασία που αποδεδειγμένα επιτρέπει την επιβίωση των εγκεφαλικών κυττάρων χωρίς οξυγόνο.

Ο νωτιαίος μυελός θα κοπεί με ειδικό τρόπο, και θα ανασυγκολληθεί με ειδική βιολογική κόλλα.

Πάντως πολλοί γιατροί βλέπουν μεγάλους κινδύνους πίσω από μία τέτοια μεταμόσχευση χαρακτηρίζοντάς την ακόμα πιο άσχημο πράγμα ακόμα και από τον θάνατο.

"Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να μου κάνει μία τέτοια μεταμόσχευση. Είναι κάποια πράγματα που είναι χειρότερα ακόμα και από τον θάνατο", σημειώνει στο CNN ο νευροχειρούργος και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νευροχειρούργων, Dr. Hunt Batjer.

Βλέπω αυτή την μεταμόσχευση σαν κάτι αντίστοιχο με τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, αναφέρει ο Spiridonov που σημειώνει πως αυτή η επέμβαση θα βοηθήσει και εκατοντάδες ανθρώπους στο μέλλον.



Πηγή newmoney.gr


Αυτοί είναι οι 69 κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής-Ξεκινάει στις 20 Απριλίου



Στο εδώλιο θα καθίσουν την ερχόμενη Δευτέρα συνολικά 69 Χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα, αλλά ούτε και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας.

Ο προβληματισμός δικηγόρων αλλά και των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που θα βρεθούν στον Κορυδαλλό για την ιστορική δίκη σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των παραγόντων της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες είναι περίπου 130.

Οι 69 κατηγορούμενοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα κρίνει εάν τελικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα ναζιστικό μόρφωμα με συντονισμένη παράνομη δραστηριότητα, απόφαση που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αν το κόμμα κηρυχθεί παράνομο, ή εάν οι εγκληματικές ενέργειες μελών του «Λαϊκού Συνδέσμου» αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» άσχετα με τις κομματικές επιλογές.

Οι 69 κατηγορούμενοι

Η έδρα του δικαστηρίου που κληρώθηκε να δικάσει τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η κ. Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την κ. Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας κληρώθηκε η κ. Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθήσουν (με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

Τρεις από τους κατηγορούμενους δεν είναι υπόλογοι για το βασικό αδίκημα που αφορά την εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τη σύζυγο του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και τον Αν. Χιλιό, που θα λογοδοτήσει για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Δύο από τα, κατά το κατηγορητήριο, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, oι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, στην πορεία των ανακρίσεων διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκηρύσσοντας τις βίαιες πρακτικές των πρώην συντρόφων τους στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις τους δεν επηρέασαν την κρίση των δικαστών, οι οποίοι στο παραπεμπτικό βούλευμα θεωρούν τον μεν Στ. Μπούκουρα «επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Κορίνθου» με ρόλο εντολέα ρατσιστικών επιθέσεων, τον δε Χρ. Αλεξόπουλο «εκφραστή των θέσεων» της Χρυσής Αυγής με «δημόσια ρητορική μίσους» κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά κατά των ομάδων ή των ατόμων που έχει στοχοποιήσει η οργάνωση ως «φυλετικούς ή πολιτικούς της εχθρούς».

 Η δράση

Η δράση της Χρυσής Αυγής τέθηκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Οι έρευνες που ξεκίνησαν μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, άρχισαν να αποκαλύπτουν συντονισμό στελεχών και μελών της οργάνωσης το επίμαχο βράδυ, όταν ο δολοφόνος του μουσικού ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο που βρισκόταν ο Π. Φύσσας με φίλους του.

Μετά από επιστολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων που είχαν καταγραφεί και λίμναζαν ως μεμονωμένες δικογραφίες σε όλη την Ελλάδα.

Το πέρας της έρευνας, που διενεργήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, άνοιξε ουσιαστικά τον φάκελο «Χρυσή Αυγή» και αποτέλεσε το έναυσμα των δικαστικών εξελίξεων που ακολούθησαν. Ο κ. Βουρλιώτης, στο πόρισμά του, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «ενεργή ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα» και απέδωσε στον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, ρόλο αρχηγού στα πρότυπα του «Führerprinzip» και στον Χρήστο Παππά ρόλο υπαρχηγού. «Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Οι συλλήψεις

Η άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, οδήγησε στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και στελεχών του κόμματος και στις πρώτες προφυλακίσεις. Η πολύμηνη ανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώνεται το περασμένο καλοκαίρι και λίγους μήνες μετά έρχεται η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ισ. Ντογιάκου. Ο εισαγγελικός λειτουργός, που ήταν δίπλα στις ανακρίτριες, οι οποίες επί ένα χρόνο χειρίστηκαν την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής, μέσα στις 700 σελίδες της πρότασής του, περιγράφει μία «εγκληματική οργάνωση», η οποία, υπό τον «μανδύα κόμματος», λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για τη διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής εισάγεται σε δίκη με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που περιέχει τη μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης, εφέτη Νίκου Σαλάτα, ως προς το εάν στοιχειοθετείται ή όχι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μειοψηφία που αναμένεται να οπλίσει τη φαρέτρα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι από την αρχή αμφισβήτησαν την κατηγορία που αποδόθηκε στο κόμμα.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα καταγράφεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, με κορυφαία ενέργεια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία έδωσε το έναυσμα για την πολύμηνη έρευνα της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση θα κληθεί να κρίνει και άλλες ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης, όπως η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχζάτ, για την οποία δύο κατηγορούμενοι έχουν, ήδη, καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, η επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, η επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους σε Αντίπνοια και Συνεργείο στην Ηλιούπολη, οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργάτες στην Κρήτη κ.α.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο βούλευμα και στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται η ναζιστικού τύπου δομή της οργάνωσης και ο ρόλος του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ως «απόλυτο και κυρίαρχο» πρόσωπο. Σύμφωνα με τους εφέτες, η Χρυσή Αυγή «από το 2008 παίρνει μορφή εγκληματικής οργάνωσης, ενώ από το 2012, όταν δηλαδή η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, κορυφώνεται η δράση της».



Πηγή


Κατάργηση ποινών για όσους δεν πληρώνουν διόδια ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’

Τροπολογία με την οποία ζητούν να καταργηθούν οι ποινές για όσους αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, ή καταλαμβάνουν δρόμους και σταθμούς διοδίων, κατέθεσαν την Τρίτη 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’.

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις. Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η ένταξη στον ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με το σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών».



Πηγή: skai.gr


ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο δεν προβλέπεται συμφωνία



«Το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις πολιτικές που θα επιτρέψουν το πρόγραμμα να συνεχίσει», ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου, σε γραπτή ανακοίνωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο θεωρώντας ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη να γίνει. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν τώρα τη δυναμική που χρειάζεται για να έχουν αίσιο τέλος (οι συζητήσεις) εν ευθέτω χρόνω»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε επειδή στο Ταμείο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για συμφωνία του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την επιθεώρηση και ανάλογος χρόνος για τη συγγραφή της έκθεσης και της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί, για το Ταμείο, το χρονοδιάγραμμα της 24ης Απριλίου.


Μιχάλης Ιγνατίου



Πηγή : ethnos.gr


Επεσε αμαχητί στη Μόσχα ο ΠΑΟ


H επιβεβαίωση της διαφαινόμενης ποιοτικής ανωτερότητας της ΤΣΣΚΑ, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, έναντι του Παναθηναϊκού, ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο από τους Μοσχοβίτες που αξιοποίησαν στο έπακρο την αδυναμία ανταγωνισμού από τον πρωταθλητή Ελλάδας και τον συνέτριψαν με διαφορά 27 πόντων (93-66).

Το πρώτο παιχνίδι ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης των γηπεδούχων, ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει στο σκορ, μόλις, μια φορά, όταν μείωσε σε 9-7. Υστερα, η ρωσική «αρκούδα» είχε έτοιμη απάντηση και σε διάστημα δύο λεπτών, αύξησε το προβάδισμα σε 18-7. Εκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη αντίδραση και μετατράπηκε σε «σάκο του μποξ» για την ομάδα του πρώην προπονητή του, Δημήτρη Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ σημείωσε 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και «πάτησε το γκάζι» στο δεύτερο, σημειώνοντας άλλους 27, ενώ δέχτηκε μόλις έξι πόντους από τους φιλοξενούμενους.

Ομως, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «τριφυλλιού» ήταν η άμυνά του και ειδικά σε τέτοιας μορφής αγώνες με ποιοτικότερους αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει απολέσει την ταυτότητα της «σκληροτράχηλης» ομάδας που μπορεί να γνώριζε την ήττα, αλλά ο αντίπαλος δυσκολευόταν σημαντικά και δεν έκανε... «περίπατο», όπως συνέβη στον χθεσινό αγώνα από την αντίπαλό του.

Η ισορροπία της ΤΣΣΚΑ σε άμυνα και επίθεση, ήταν χαρακτηριστική και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ως φυσική απόρροια τη σταθεροποίηση της διαφοράς του σκορ, άνω των 30 πόντων ενώ έφτασε μέχρι τους 35 (77-42).

Ο Παναθηναϊκός δεν... επέστρεψε στο γήπεδο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν απέδειξε ότι είχε καν τη διάθεση, εκτός των ικανοτήτων. Παράλληλα, ο τεχνικός του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, άρχισε να σκέφτεται τον δεύτερο αγώνα, αύριο, χρησιμοποιώντας και τον 17χρονο Λούντζη. Ο Διαμαντίδης έπαιξε 18 λεπτά, η απουσία του Σλότερ αφαίρεσε μια σημαντική επιλογή στην περιφερειακή γραμμή, ενώ δεν υπάρχει παίκτης του ΠΑΟ που να ξεχώρισε από τη συνολική αφάνεια.

Σε διάστημα 48 ωρών, ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν, αν και ο Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να αυξήσει κατακόρυφα τη μαχητικότητά του, εφόσον πιστεύει ότι η διαφορά του μεγέθους του από τη φετινή ΤΣΣΚΑ δεν είναι χαώδης, όπως φάνηκε στον πρώτο αγώνα της Μόσχας και θέλει να διαψεύσει όσους είχαν κάνει παρόμοιες προβλέψεις.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Κάουν 6, Χριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.



Πηγή


Απειλεί τον Πάπα ο πρόεδρος της Τουρκίας



Την αποδοκιμασία του για τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, πως η σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, εξέφρασε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, απείλησε τον Ποντίφικα να μην επαναλάβει μελλοντικά το ολίσθημα. Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία σύσσωμης της τουρκικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Πάπα «μονομερή και ανάρμοστη», αφού όπως είπε δεν λαμβάνει υπόψη του τα δεινά των μουσουλμάνων στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Φραγκίσκος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ένα ιδιαίτερα ακανθώδες θέμα για την Τουρκία, η οποία αρνείται ότι διέπραξε γενοκτονία πριν από 100 χρόνια και ισχυρίζεται πως όσοι σκοτώθηκαν ήταν θύματα εμφυλίου πολέμου και αναταραχής. Επιπλέον, η Αγκυρα διατείνεται ότι ο απολογισμός είναι «φουσκωμένος».

Οι αντεγκλήσεις επέτειναν τις ήδη οξυμένες σχέσεις ενόψει της 100ής επετείου από τις δολοφονίες της 24ης Απριλίου. Προτού καν υπάρξει η παρέμβαση του Πάπα, οι Αρμένιοι κατηγορούσαν την Τουρκία ότι προσπαθεί να επισκιάσει τις εκδηλώσεις μνήμης, διοργανώνοντας την ίδια ημέρα τελετή για τα 100χρονα από τη γνωστή μάχη της Καλλίπολης. «Ασχοληθείτε με τις δικές σας υποθέσεις, Πάπα», ήταν το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Σταρ». Επιπροσθέτως, τουρκική κυβερνητική πηγή εξέφρασε στο γαλλικό πρακτορείο την έκπληξη της Τουρκίας για τα σχόλια κατά τη διάρκεια λειτουργίας στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του Βατικανού αναφορικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Δεν υπάρχει ιστορική περίοδος της Τουρκίας για την οποία θα πρέπει να ντρεπόμαστε», είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Πάπα «κενές και άκυρες». Ο χειρότερος εφιάλτης της Αγκυρας θα ήταν η αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ, αφού, στις 18 Μαρτίου, 44 Αμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν πρόταση νόμου με την οποία ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο Ομπάμα να πάρει τη σχετική απόφαση. Η «Χουριέτ» έγραψε σε σχετικό άρθρο ότι ένα τέτοιο βήμα θα είχε ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο από πολιτική και ψυχολογική πλευρά, αλλά και από άποψη νομικών επιπτώσεων.



Έντυπη Καθημερινή


Σε «πολεμικό» κλίμα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ



Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με επίκεντρο την συνεχιζόμενη κατάληψη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Γ΄Τύπου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου σε Β' ανάγνωση στην Επιτροπή, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, στις κατηγορίες, κυρίως της ΝΔ, περί απραξίας και ανοχής της κυβέρνησης απέναντι σε κουκουλοφόρους και τρομοκράτες, και ότι νομοθετεί υπό ομηρία.

Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αρκέστηκε σε ένα καταγγελτικό λόγο σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάληψη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τονίζοντας ότι «κάνει ό,τι πρέπει», ενώ έκανε λόγο για Μέσα Ενημέρωσης που δημιουργούν και στήνουν κλίμα τρομολαγνείας.

«Δεν νομοθετούμε σε ομηρία και καθεστώς εκβιασμών. Αυτό το νομοσχέδιο είναι μια γενναία προσπάθεια και όλα τα ζητήματα που αναφέρονται σε αυτό αποτελούν προγραμματικές θέσεις εδώ και χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ , που έχουν εκφραστεί δημόσια», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Δεν είναι σωστό να σηκώνουμε τους τόνους για να δημιουργούμε εντυπώσεις μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα υστερίας και τρομολαγνείας. Ντράπηκα που μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ορισμένες πλευρές που ανέλαβαν να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, σταθερά ως καρτέλ επί 10 λεπτά, το είχαν ως πρώτη είδηση. Ήταν πραγματικά απαράδεκτο».

«Υπάρχει πρωτοφανής αντιπαλότητα από ορισμένες πλευρές που είναι κατεξοχήν απέναντι στο δικό μας χώρο. Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει να είστε σίγουροι. Λέτε ότι εμείς τους χαϊδεύουμε. Και εγώ τονίζω ότι δεν θα νομοθετήσουμε στη βάση ομηρίας ή καθεστώς εκβιασμού, αλλά δεν θα άρουμε και τις κεντρικές προγραμματικές μας θέσεις επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται απαράδεκτα με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε έντονα επικριτικός τόσο κατά των χειρισμών της κυβέρνησης έναντι των κουκουλοφόρων και των καταληψιών, όσο και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης τον οποίο κατηγόρησε ότι συνομιλεί με τους τρομοκράτες για να νομοθετήσει. Ταυτόχρονα, τον κάλεσε να απαντήσει αν είναι με τους κουκουλοφόρους που κάνουν καταλήψεις ή θα ακούσει την κραυγή αγωνίας που απευθύνουν προς την κυβέρνηση οι πανεπιστημιακοί καθηγητές.

«Διαφορετικά θα μείνετε στην ιστορία ως υπουργός καθ΄ υπόδειξη κουκουλοφόρων και τρομοκρατών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίηση του, ενώ υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι είχε την καθολική αποδοχή των 13 από τους 15 φορείς που είχαν κληθεί στην Επιτροπή.

Παράλληλα απέρριψε τις αιτιάσεις περί φωτογραφικών διατάξεων και τους χαρακτηρισμούς περί μαζικών απολύσεων τρομοκρατών και ποινικών, τονίζοντας ότι αυτό που προβλέπεται είναι ευνοϊκότεροι όροι για κάποιες κατηγορίες κρατουμένων και πάντα υπό προϋποθέσεις.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ανάσα ανθρωπιάς και δικαίου» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, για ακροδεξιά τακτική με κραυγές τρομολαγνείας .

Επίσης υπεραμύνθηκε των δύο τροπολογιών που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του «κουκουλονόμου» και την θέσπιση εγγυήσεων για τον τρόπο λήψης γενετικού υλικού.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλεκτική ευαισθησία δημοκρατικότητας και ότι άγεται και φέρεται, αντί να πάρει, όπως είπε, μέτρα κατά γνωστών παρακρατικών που κάνουν ό,τι θέλουν, καταλαμβάνουν ό,τι θέλουν για να υπερασπιστούν τρομοκράτες και ποινικούς και να τους δικαιώσουν.

«Αν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα τα διέπραττε η Χρυσή Αυγή θα συζητάγαμε για φαντάσματα και τέρατα που θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Λαγός.

Έντονα επικριτικός για τις φωτογραφικές, όπως τις χαρακτήρισε, διατάξεις που αφορούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αλλά, και οικείους και συγγενείς κρατουμένων που σταμάτησαν την απεργία πείνας μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάθεση του νομοσχεδίου, εμφανίστηκε ο εισηγητής του Ποταμιού Ιάσωνος Φωτήλας.

«Νομοθετείτε για το συμφέρον των πολλών ή έχοντας υπόψη τις απόψεις ορισμένων, ενδεχομένως και μελών του κόμματός σας που βρίσκονται κοντά ιδεολογικά με αυτούς που συνεχίζουν για 16η μέρα την κατάληψη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου»; ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας και πρόσθεσε:

«Σταματήστε τον ακτιβισμό και την άσκηση επί χάρτου. Είστε πλέον κυβέρνηση ακόμα και αν υψηλόβαθμα στελέχη σας ή υπουργοί δεν θέλουν».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, υποστήριξε ότι με ευθύνη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται το ζήτημα της τρομοκρατίας και των καταλήψεων, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα προβλήματά της.

«Εμείς λέμε ούτε κλίμα τρομολαγνίας ,ούτε αναγόρευση για δήθεν αγωνιστές. Οι ενέργειες κάποιων ομάδων που είναι διάτρητες και διαβρωμένες, όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησαν παραπλανητικά και προβοκατόρικα και αυτές τις ομάδες αξιοποίησε και η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Γκιόκας.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την διάταξη που προβλέπει την αποφυλάκιση κρατουμένων με αναπηρία πάνω από 80%, εφόσον έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 έτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εμάς δεν μας απασχολεί ποιον αφορά αυτή η διάταξη. Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις. Συμφωνούμε επί της αρχής του νομοσχεδίου. Εμείς ούτε αναπηροφοβία, ούτε τρομολαγνεία έχουμε. Η πρόταση μας, με γνώμονα ότι προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, είναι να μπορεί ο καταδικασθείς να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι το οποίο ξεχάσαμε, ενώ νομοθετήθηκε πρόσφατα και ισχύει και ως περιοριστικός όρος».

Η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, μέχρι να σταματήσουν οι καταλήψεις, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται η κυβέρνηση να νομοθετεί υπό πίεση γιατί τότε, όπως είπε, «ανοίγει η όρεξη και για άλλα».

Επικαλούμενη την έκκληση της πρυτανείας προς την κυβέρνηση να δώσει τέλος στην κατάληψη του πανεπιστημίου η κ. Γεννηματά τόνισε:

«Ελπίζω η κυβέρνηση να ξεπεράσει την αδράνεια, την απραξία και τα αδιέξοδά της. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν είναι για να αρθρογραφούν. Δεν εκβιάζονται οι βουλευτές. Δεν δεχόμαστε να συζητάμε υπό πίεση. Πρέπει σε όλους να απευθύνεται ένα μήνυμα. Ότι δεν θα έρθει στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο αν δεν σταματήσουν οι καταλήψεις».



Πηγή : antenna.gr


Φιάσκο με τα έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες



Αρχικώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούναι άσυλο» θα δίνονται άμεσα «νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους», λίγη ώρα μετά το πήραν πίσω.

Ερωτήματα και απορίες που δημιουργούν την αίσθηση ότι η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν στους Σύρους πρόσφυγες «τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα» που θα τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους

Τρίωρη έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το επείγον μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και, στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει άμεσα η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης του φαινομένου.

Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σακελλαρίδης, αποφασίστηκε:

1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.

2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

4. Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία».

«Από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι:

- Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
- Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
- Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και
- Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης, συμμετείχαν οι κύριοι:

- Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού
- Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού και
- Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σάλος από τη δήλωση Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, απλά λιάζονται»

Νωρίτερα, σήμερα, η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Απλά το πρωί λιάζονται», έδωσε το στίγμα με το οποίο η ίδια αντιμετωπίζει το θέμα των μεταναστών.

Όμως, η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, άφησε να γίνει αντιληπτό ότι για την κυβέρνηση το θέμα αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, ιδίως προσφύγων από τη Συρία, αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως, κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας, δεν είδε κανέναν μετανάστη στο δρόμο.

Ερωτηθείσα, δε, σε συνέντευξή της στο Mega, η κυρία Χριστοδολουπούλου επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες» τόνισε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Απηύθυνε, μάλιστα, νουθεσίες προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Για να βοηθήσετε, να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες, γιατί, αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Ειδικότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης είπε, μιλώντας στο Mega: «Εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο εκτός από τα νησιά και για τις μεγάλες πόλεις, προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτακτες δομές. Έχουμε κάνει έκκληση προς δήμους και περιφέρεια ό,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να μας παραχωρήσουν -κτήρια και εκτάσεις-, για να προσθέσουμε εμείς σκηνές ή τουαλέτες. Αν δεν μας παραχωρήσουν, θα καταλήξουμε σε παλαιά στρατόπεδα, που δεν είναι σε χρήση. Θα είναι ανοιχτές αυτές οι δομές».

Με δηλώσεις της λίγη ώρα αργότερα στον ΑΝΤ1 η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι οι παράνομοι μετανάστες «δεν γυρίζουν στους δρόμους, πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου που έρχονται στη χώρα μας, επειδή τους κοροϊδεύουν οι δουλέμποροι ότι τους πηγαίνουν στην Ιταλία».

«Τους πρόσφυγες πολέμου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχόμαστε και να τους προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης.

Αβραμόπουλος: 7.000 μετανάστες τις τελευταίες ημέρες στις ευρωπαϊκές ακτές

Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη μεταναστευτική χρονιά, ανέφερε σε ομιλία του στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου ο Έλληνας Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί, στηρίζοντας και βοηθώντας τα κράτη-μέλη, ιδιαιτέρως αυτά που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε πρόσφατα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένα κράτη-μέλη και είναι πρόθυμη να το επαναλάβει, εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Επισήμανε ότι η Επιτροπή θα συμβάλει μέσω της Frontex στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, «όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και κατά μήκος των ελληνικών και βουλγαρικών συνόρων».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι, τις τελευταίες μέρες, περίπου 7.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές, ελληνικές και λοιπές ευρωπαϊκές ακτές, όπου στις περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης έχει εμπλακεί η Frontex.



Πηγή: protothema.gr