Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Business Insider: H Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν οδηγός ταξί




Στον εκνευρισμό των Ευρωπαίων αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το Business Insider.

«Στην πραγματικότητα, είναι τόσο εκνευρισμένοι που φέρονται να υποστηρίζουν πως η Ελλάδα κάνει «σαν οδηγός ταξί», που μόνο ζητά για χρήματα, αντί να προωθεί μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Το Business Insider κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας και «σοκαρισμένοι» από την έλλειψη προόδου που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ωστόσο, το Business Insider επικαλείται και την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο δημοσίευμα της FAS, στην οποία υπογραμμίζεται πως το δημοσίευμα όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις και την Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει το Business Insider, κύριο μέλημα της Ελλάδας είναι να υπάρξει μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους προκειμένου να αποδεσμευτούν χρήματα ύψους 7,2 δις ευρώ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Ελλάδα αποπλήρωσε τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη.
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και εάν η χώρα δεν λάβει τα χρήματα των δόσεων, θα κινδυνεύσει με χρεοκοπία ενόψει των επόμενων μεγάλων πληρωμών που έχει να κάνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται πως το EuroWorking Group έδωσε την περασμένη Πέμπτη προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου.


Πηγή :lykavitos.gr


Στην Βαρκελώνη με Σπανούλη και Χάντερ!



Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, Βασίλης Σπανούλης και Οθέλο Χάντερ αναμένεται να ταξιδέψουν κανονικά στην Βαρκελώνη με την αποστολή του Ολυμπιακού, για το πρώτο ματς της Τετάρτης (15/4, 20:00) για τους «8» της Ευρωλίγκα.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν είναι απολύτως έτοιμος, ωστόσο δείχνει να έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την μερική ρήξη στον έσω πλατύ μυ, πάνω από το δεξί γόνατο.

Τις μέρες του Πάσχα, τις οποίες ο Ολυμπιακός πέρασε φυσικά στο γήπεδο λόγω των επικείμενων πλέι οφ, ο 33χρονος γκαρντ έβγαλε και πάλι μέρος του προγράμματος, της ομάδας, κάνοντας παράλληλα και το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Φυσικά ο Σπανούλης δεν πίεσε τον εαυτό του στο 100% και αυτή άλλωστε είναι επιθυμία και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος επίσης δεν θέλει ο Ολυμπιακός να ρισκάρει με τη υγεία των παικτών του αν αυτοί δεν έχουν φτάσει τουλάχιστον πολύ κοντά να είναι έτοιμη να γυρίσουν σε αγωνιστική δράση.

Έτσι αποφασίστηκε ο Σπανούλης να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη και εκτιμάται οτι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη μάχη με τους Καταλανούς, αναλόγως και της μορφής του παιχνιδιού.

Ο Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι και μόνο η παρουσία του τόσο στην αποστολή, όσο και στο παρκέ (έστω κι αν ακόμη δεν είναι στο 100%), μπορεί να βοηθήσει τους υπό0λοιπους ερυθρόλευκους, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί το πόσο ο Σπανούλης θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας.
Οσον αφορά τον Χάντερο Αμερικανός έμεινε εκτός προπόνησης της ομάδας και πάλι, συνεχίζοντας το ατομικό του πρόγραμμα,

Το αιμάτωμα που αντιμετωπίζει στο ισχίο βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς όμως ακόμη να έχει υποχωρήσει πλήρως. Και αυτός δεν πρόκειται βεβαίως να είναι στο 100% και η δική του συμμετοχή, αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Χάντερ θα ταξιδέψουν κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή, και πολλά όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο ματς της Τετάρτης, θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση που θα κάνει ο Ολυμπιακός την Τρίτη (14/4).


Πηγή : imerisia.gr


Κορκίδης: «Μόνο η συμφωνία με τους εταίρους θα φέρει Ανάσταση στην αγορά»



«Η αγορά, εκτός από την απογοητευτική πασχαλινή περίοδο, είναι υποτονική το πρώτο τρίμηνο του έτους και κινείται φέτος κατά περίπου 20% χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περυσινά επίπεδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κοκρίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να «σταυρώνεται» μέσα στο κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα διάφορα σενάρια περί αδυναμίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων του Μαΐου στους δα«νειστές της, με όλα τα οικονομικά συμφραζόμενα που αυτά συνεπάγονται, προκαλούν ένα διαρκές μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές, σημείωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάθε θετική απόφαση, που θα δώσει αίσιο τέλος στο οικονομικό ζήτημα της χώρας, θα δώσει άμεσα και μια ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που για άλλη μια φορά βιώνουν το «μαρτύριο της σταγόνας» και βλέπουν τις δραστηριότητές τους να υπόκεινται σε «αργό θάνατο».

«Ο εθνικός αυτοχειριασμός, ο αργός ή ξαφνικός θάνατος της αγοράς και της οικονομίας, η νέα φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών δεν είναι στις επιλογές των μικρομεσαίων της αγοράς. Η μόνη επιλογή μας είναι μια "έντιμη και επωφελής συμφωνία" με "ειλικρινείς υποχωρήσεις" και με τον όρο να πραγματοποιηθεί μέσα στην Ευρωζώνη, με τρόπο που να ευνοεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μόλις λοιπόν "κλειδώσει" η πολυπόθητη συμφωνία, τότε μόνο θα τελειώσει ο Γολγοθάς και η Σταύρωση μας, θα έρθει η λύτρωση της αγοράς και η "Ανάσταση" της κοινωνίας και οικονομίας μας» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή : tanea.gr


Πλανάστε πλάνη οικτρά εάν νομίζεται ότι ο λαός δείχνει ανοχή στην εγκληματική αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ




του Κώστα Βουκελάτου

Φαίνεται ότι υπάρχει μια λανθάνουσα αντίληψη στην κυβέρνησης με τα όσα συμβαίνουν από τους αντιεξουσιαστές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Νομίζουν ότι εάν συνεχίζουν να μην ασχολούνται με το 4% των ψηφοφόρων τους της άκρας αριστεράς ( δεν το λέω εγώ ο Πανούσης το είπε) δεν τρέχει κάστανο και ο λαός δεν θα αντιδράσει, αλλά τους πληροφορώ ότι πλανώνται πλάνη  οικτρά εάν νομίζουν ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν το παρελθόν του καθενός μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για το ποίος είναι υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση της αδιαφορίας και της ανοχής στην τρομοκρατία και το έγκλημα της κουκούλας.

Η υπομονή που δείχνει ο Έλληνας είναι για συγκεκριμένες ενέργειες της κυβέρνησης που μέχρι στιγμής δεν έχουν και κανένα αποτέλεσμα και δεν έχουν να κάνουν με συγχωροχάρτι στο έγκλημα, στην ανομία και στην τιμωρία τρομοκρατών και μπαχαλάκηδων αρκεί να τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Είναι τρομερό 15 ημέρες τώρα να πιέζουν οι άνθρωποι με τις κουκούλες μια κυβέρνηση με την δικαιολογία ότι εμείς σας ψηφίσαμε και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε μέχρι να ικανοποιήσετε τα αιτήματα μας και ποια είναι αυτά να απελευθερωθούν τρομοκράτες κακοποιοί εγκληματίες και να κλείσουν οι φυλακές που κρατάνε μέσα τους πλέον σκληρούς κακοποιούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια, δηλαδή με μία κουβέντα «ελευθερία στο έγκλημα».

Το θύμα ο Πανούσης γιατί θύμα είναι για να τρώει τις μπουνιές και την χλεύη για την ανικανότητα του, έφτασε στο αμήν δεν άντεξε να τον κατηγορούν και εξήγησε μέσα από άρθρα του γιατί έχει δεμένα τα χέρια του και ποιος του τα έχει δέσει και του ίδιου και της ηγεσίας της αστυνομίας. Δείχνει πλέον με το δάχτυλο σε κάθε άρθρο του συγκεκριμένο υπουργό τον κύριο Βούτση υπουργό εσωτερικών και επόπτη του υπουργείου που ηγείται ο κύριος Πανούσης και τον χαρακτηρίζει ως υπεύθυνο για το ότι δεν έχει επέμβει η αστυνομία κατά των αντιεξουσιαστών και δεν τον έχει δείξει μόνο μία φορά αλλά πολλές πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι το 4% των ακροαριστερών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κουμάντο στις καταλήψεις και στην ανομία που επικρατεί γενικότερα από τις ομάδες των αντιεξουσιαστών.

Οι Πρυτάνεις έφτασαν στο αμήν βγάζουν ανακοινώσεις και ζητάνε πλέον από τον Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να επέμβουν και να δώσουν τέλος στην ανομία, και δεν το ζητάνε πλέον μόνο από το Τσίπρα γιατί φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει το 4%, αλλά και από τους υπόλοιπους αρχηγούς

Και τι δεν ακούστηκε από καταγγέλλοντες καθηγητές, κλειδωμένες από κουκουλοφόρους στο Μετσόβιο ολόκληρες αίθουσες οι οποίες είναι ορμητήριο των αντιεξουσιαστών και εκεί μέσα κατασκευάζουν μολότοφ για τις επιθέσεις τους εναντίον περιουσιών και αστυνομικών, εχθές ακούστηκε ότι στην πρυτανεία που τελεί υπό κατάληψη 15 ημέρες τώρα γίνεται ακόμα και χρήση ναρκωτικών και θα θρηνήσουμε νεκρούς, στην Νομική έγινε πλιάτσικο πολλών χιλιάδων ευρώ σε υπολογιστές και μηχανήματα…. αποτέλεσμα κανενός δεν ιδρώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ το αυτί του.
Όλη η προσπάθεια του Τσίπρα και του επιτελείου του στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους επισκιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών, Προστασίας του πολίτη, Μετανάστευσης και Δικαιοσύνης, όλοι αυτοί οι υπουργοί έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της χώρας την αγανάκτηση των πολιτών με τις πράξεις τους και τις αποφάσεις του και έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα.

Κανένας πολίτης δεν είπε προσπάθησε να τα καταφέρεις έξω και διέλυσε την Ελλάδα μέσα και ξεκαθαρίζω ότι ο έλληνας έχει ακόμα εμπιστοσύνη στον Τσίπρα από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά δεν έχει ο πλέον καμία εμπιστοσύνη για τα σχέδια και τις αποφάσεις των παραπάνω υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ακόμα δεν τα έχεις καταφέρει κύριε Τσίπρα παρά τις φιλότιμες και ειλικρινής προσπάθειες που κάνεις στο εξωτερικό τίποτα που να βελτιώνει τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αυτό φάνηκε και από την αγορά το Πάσχα με την μεγάλη πτώση του τζίρου μεγαλύτερη και από τα προηγούμενα χρόνια.

Να βγεις κύριε Τσίπρα και να ρωτήσεις τους  πολίτες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα που παρακολουθεί τα γεγονότα για το πώς νιώθουν και για το πώς βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί από ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες που προσπαθούν δικαιολογημένα να επιβιώσουν αφού τους αμόλησε η αρμόδια υπουργός και τους παράτησε σε μια κεντρική πλατεία και την ανεξέλεγκτη δράση των αντιεξουσιαστών με την παντελή αδιαφορία στην επιβολή του νόμου και θα δεις κύριε Τσίπρα ότι ο χρόνος σου τελειώνει γιατί τελειώνει η υπομονή και η ανοχή των πολιτών και αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά που μειώνονται σε κάθε νέα δημοσκόπηση.

Είναι κρίμα να καεί ένας νέος πολιτικός που έχει τεράστιες δυνατότητες από μια ομάδα κακών υπουργών που κάνουν προσωπική πολιτική για το δικό τους συμφέρων και όχι για το κοινωνικό σύνολο.
Όσοι γράφουμε για την κατάσταση που επικρατεί δεν τα έχουμε βγάλει από το μυαλό μας τα ακούμε από υπουργούς που καταγγέλλουν και από πανεπιστημιακούς που έχουν φτάσει στα όρια τους, μόνο ο πρωθυπουργός φαίνεται δεν τα ακούει η τα ακούει και δεν μπορεί να κάνει κάτι.




Για 145 πράξεις παιδεραστίας κατηγορείται 47χρονος στην Αυστραλία



Τουλάχιστον 28 παιδιά είχαν πέσει θύματα του 47χρονου Αυστραλού, ο οποίος τα εντόπιζε και τα παγίδευε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης

Κατηγορίες για 145 πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός Αυστραλού, από το βιασμό έως την παραγωγή πορνογραφικού υλικού με θύματα τουλάχιστον 28 παιδιά, τα οποία φέρεται να εντόπιζε και να παγίδευε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 47χρονος άνδρας, με καταγωγή από το Γουάργουικ, κοντά στο Μπρίσμπεϊν (ανατολική Αυστραλία) χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα όπως Τζαζ, Τζαζμαν, Ντέιβιντ Μπουρν, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για διάπραξη βιασμών, παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας το διάστημα μεταξύ 2002 και 2015. Τα θύματά του διαμένουν στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με την αστυνομία χειραγωγούσε τα θύματά του μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες τους τις οποίες κατόπιν χρησιμοποιούσε για εκβιάσει τα θύματά του και σε ορισμένες περιπτώσεις να τα βιάσει, να τα μαγνητοσκοπήσει και να τα φωτογραφίσει.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από μία μήνυση που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2014, γνωστοποίησε ένας από τους ερευνητές στην εφημερίδα Warwick Daily News, ο οποίος εξήγησε ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες καθώς έπρεπε να εντοπιστούν τα θύματα.
«Αντιμετωπίσαμε ποικίλες αντιδράσεις, δυσφορία, σοκ και με έναν τρόπο ανακούφιση» δήλωσε ο Ράσελ Τζόις. «Η έρευνα συνεχίζεται καθώς εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα. Σήμερα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι δύσκολο οι γονείς να παρακολουθούν τι κάνουν».

Η υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Κουίνσλαντ Τζο Αν Μίλερ απηύθυνε έκκληση στου γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. «Δεν αρκεί το να λέμε ότι δε γνωρίζουμε τίποτα για το Facebook ή ότι δε γνωρίζουμε σε τι χρησιμεύει ένα iPhone» επισήμανε η ίδια. «Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία που χρησιμοποιούν επίσης τα παιδιά προκειμένου να τα επιβλέπουμε και να τα καθοδηγούμε».


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)



Πηγή : news247.gr


Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε κολέγιο της Βόρειας Καρολίνας


Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ενώ αδιευκρίνιστο είναι αν υπάρχουν και άλλα θύματα

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ένοπλος αναζητείται μετά τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο πανεπιστήμιο του Γκόλντσμπορο, στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα News-Argus, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν ο ένοπλος που αναζητείται άνοιξε πυρ μέσα στο Κοινοτικό Κολέγιο Γουέιν. Ένας εκπρόσωπος της σχολής είπε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε στη βιβλιοθήκη.

Το πανεπιστήμιο «είναι περικυκλωμένο, δεν πρόκειται για άσκηση, ολόκληρο το πανεπιστήμιο είναι αποκλεισμένο», αναφέρεται στον ιστότοπο του Κολεγίου Γουέιν, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο Κοινοτικό Κολέγιο Γουέιν φοιτούν περίπου 4.000 σπουδαστές ενώ αρκετές χιλιάδες είναι αυτοί που παρακολουθούν μεμονωμένα μαθήματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ύποπτος είναι ένας λευκός, φαλακρός άνδρας με μούσι και τατουάζ πάνω από το αριστερό μάτι του, που φορά μπλε τζάκετ και ανοιχτόχρωμο παντελόνι. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ενώ αδιευκρίνιστο είναι αν υπάρχουν και άλλα θύματα.






Πηγή : protothema.gr





Στη Μόσχα με αισιοδοξία ο Παναθηναϊκός






Για τη Μόσχα αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα η 13μελής αποστολή του Παναθηναϊκού ώστε την Τρίτη και την Πέμπτη να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Στην Αθήνα παρέμειναν οι Γκάνι Λαουάλ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος και Αντώνης Κόνιαρης λόγω προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Πριν την αναχώρηση των "πράσινων" ο Νίκος Παππάς δήλωσε: "Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα παλέψουμε και ότι δεν έχουμε τις πιθανότητές μας. Υπό τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα είμαστε ικανοποιημένοι αν στο τέλος της σειράς σε δύο εβδομάδες θα έχουμε προκριθεί στο Final 4!

Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πάρουμε νίκη στη Μόσχα. Αν θα γυρίσουμε με 2-0 ή με 0-2 ή αν θα προκριθούμε στο πέμπτο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε στο Final 4. Αυτό είναι το βασικό".

Για τους τρεις παίκτες κάτω των 18 ετών που ακολουθούν την αποστολή στη Μόσχα (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης και Παπαγιάννης), είπε: "Ότι στην ομάδα υπάρχουν τρεις νέοι παίκτες κάτω των 18 χρονών αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς ώστε να δείξουν ότι θα στηριχθεί η ομάδα επάνω τους τα επόμενα χρόνια. Είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη  η εμπειρία που θα πάρουν σε ένα τέτοιο γήπεδο κόντρα σε αυτή την ομάδα".

Τέλος υποστήριξε: "Αγωνιστικά ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ και ειδικά μέσα στην έδρα της πόσο ισχυρή είναι, όμως εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν".



Πηγή : Nooz.gr


Κραυγή αγωνίας της Πρυτανείας για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης: Γίνεται χρήση ναρκωτικών - Κίνδυνος να χαθούν ζωές





Δραματική έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να δώσουν λύση στην δεκαπενθήμερη κατάληψη από αντιεξουσιαστές του κτηρίου διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απευθύνουν οι πρυτανικές αρχές.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Σε αυτή την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας "Εθνικού Σπιτιού", της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον στην έκκληση τους σημειώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές καθώς υποστηρίζουν ότι μέσα στο κτήριο γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα.
"Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση" αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει; " Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων" σημειώνουν επίσης οι Πρυτανικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα, 15η ημέρα κατάληψης του Κεντρικού Κτηρίου, δεν έχει έρθει η Ανάσταση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασικότατες λειτουργίες που το νομιμοποιούν ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο πλαίσιο του πολιτισμένου κόσμου παραμένουν νεκρωμένες. Υπενθυμίζονται οι κυριότερες: πλήρης αποκοπή της σύνδεσης της κεντρικής διοίκησης με τα Τμήματα και τις Κοσμητείες των Σχολών, παρακώλυση της λειτουργίας του κεντρικού πρωτοκόλλου και της νομικής υπηρεσίας, παρακώλυση της διευθέτησης θεμάτων που αφορούν τη φύλαξη και την ασφάλεια των κτηρίων του Πανεπιστημίου, υπολειτουργία του όλου δικτύου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, δυσχέρεια στην επίλυση θεμάτων φοιτητικής μέριμνας, όπως και στη διενέργεια ορκωμοσιών των φοιτητών μας. 

Από μακρού προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Κεντρικό Κτήριο αναβάλλονται, ενώ σταδιακά αποκόπτεται η συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πρόσφατο λυπηρό παράδειγμα της τελευταίας αυτής δυσλειτουργίας ήταν η αδυναμία των υπηρεσιών μας να ανταποκριθούν άμεσα στην προταθείσα από ρωσικής πλευράς σύναψη πρωτόκολλου συνεργασίας με το Moscow State Institute for International Relations, Ίδρυμα το οποίο σε αντιδιαστολή με το ΕΚΠΑ, λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά. Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση.

Παράλληλα, με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων. Η αλλοτρίωση χώρων σεβαστού παιδευτικού προορισμού και των χρήσεών τους προσλαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Είναι αυτονόητο ότι, ως Πρυτανικές αρχές, αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα λειτουργεί απρόσκοπτα, και το οποίο θα προσφέρει υψηλού επιπέδου προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στους φοιτητές του, που μοχθούν για τις σπουδές τους, και μαζί με αυτούς χιλιάδες συμπαριστάμενες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η σύνεση δεν μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε απόψεις που θέλουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές να αναλαμβάνουν ρόλους περιφρούρησης των πανεπιστημιακών κτηρίων έναντι καταλήψεων και παρεμβάσεων εξωπανεπιστημιακών ατόμων. Η ελληνική πολιτεία όμως δεν επιτρέπεται να αποποιηθεί τον αντίστοιχο ουσιώδη ρόλο της.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης θεωρούσε ότι ο πραγματικός «Εθνικός Οίκος» της Ελλάδας ήταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και όχι οποιαδήποτε έδρα ανώτατης πολιτικής διοίκησης της χώρας. Σε αυτή λοιπόν την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας «Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο.


Πηγή : ethnos.gr


Σκάνδαλο Swissleaks: Στη φυλακή η κληρονόμος του οίκου Nina Ricci



Η 73χρονη Αρλέτ Ρίτσι, κληρονόμος του διάσημου οίκου μόδας και αρωμάτων Nina Ricci, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών (τα δύο με αναστολή) και την καταβολή προστίμου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη διάσημου προσώπου στο πλαίσιο του σκανδάλου Swissleaks.

Η Ρίτσι, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο όταν αναγνώστηκε η απόφαση, εντοπίστηκε από τις φορολογικές αρχές χάρη στις λίστες Φαλσιανί, στις οποίες καταγράφονται οι μη δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της ελβετικής θυγατρικής της τράπεζας HSBC.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος «επί περισσότερα από 20 χρόνια» επιδίωξε με ζήλο να κρύψει από τις γαλλικές αρχές τα ποσά που περιέχονταν στους λογαριασμούς της, τους οποίους κληρονόμησε από τον πατέρα της.

Επίσης, διέταξε την κατάσχεση ενός σπιτιού της στο Παρίσι καθώς και της ακίνητης περιουσίας της στην Κορσική, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας ότι τα είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων με σκοπό «να οργανώσει δόλια χρεοκοπία».

Ο λογιστής της Ρίτσι, Ανρί-Νικολά Φλεράνς, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της «συνέργειας σε οργάνωση δόλιας χρεοκοπίας», καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ενώ στην κόρη της επιβλήθηκε ποινή οκτάμηνης φυλάκισης για φοροδιαφυγή. Ένας φίλος της, ο βιομήχανος Μπερτράν-Σαρλ Λιρί, αθωώθηκε.

Οι συνήγοροι υπέρασπισης της Αρλέτ Ρίτσι και του Φλεράνς είπαν ότι θα μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης πριν αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν έφεση.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Εμπρησμός σε βιοτεχνία στο Περιστέρι




Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα σε βιοτεχνία πουλερικών, στην οδό Αγίου Παύλου στο Περιστέρι.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό στο προαύλιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα, το ένα από αυτά τύπου βαν, και ένα φορτηγό.

Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από πλαστικό δοχείο.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


Bild: Μυστικό σχέδιο για εκλογές εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση



«Εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων αλλά και σοβαρών μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται το σενάριο νέων εκλογών», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε δημοσίευμα της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο 40χρονος έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματός του.

Η εφημερίδα, επικαλείται για το ρεπορτάζ Έλληνα υπουργό τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί ωστόσο δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».



Πηγή : ethnos.gr


Τουρκική πρόκληση: Απήγγειλαν το Κοράνι ανήμερα Μ. Παρασκευή μέσα στην Αγιά Σοφιά



Mην ξεχάσετε να τους φτιάξετε τζαμί..με φόντο την Ακρόπολη...

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το Κοράνι εντός του σημαντικού ναού από το 1934, το έτος που μετατράπηκε σε μουσείο..

Την Μεγάλη Παρασκευή, αυτήν την εξαιρετικά σημαντική ημέρα για τη χριστιανοσύνη επέλεξε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης ...

«Η Αγάπη του Προφήτη» μέσα στον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, η συγκεκριμένη εκδήλωση περιλάμβανε μάλιστα και την πρώτη απαγγελία του Κορανίου μέσα στον ναό-σύμβολο της Ορθόδοξης πίστης μετά από 85 χρόνια.

Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ στις 23 Απριλίου, ήταν παρόντες ο Πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Αχμέτ Χαλούκ.

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, ή αλλιώς Αγία Σοφία, ήταν από το 360 μ.Χ. μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση της περίοδο 1204-1261 κατά την οποία ήταν ρωμαιοκαθολικός ναός, ενώ μετά την άλωση της πόλης μετατράπηκε σε τέμενος και κατόπιν σε μουσειακό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το Κοράνι εντός του σημαντικού ναού από το 1934, το έτος που ονομάστηκε μουσείο.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Κτηνωδία : Τζιχαντιστές βίασαν 9χρονη και την άφησαν έγκυο!


Βιαζόταν κατ' εξακολούθηση από τουλάχιστον δέκα τζιχαντιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαχητές της «πρώτης γραμμής» και επίδοξοι  βομβιστές αυτοκτονίας
Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες φρίκης που έρχονται κάθε ημέρα από το Ιράκ, εκεί όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκορπούν τον τρόμο, τον πόνο και τον θάνατο, βασανίζοντας εκατοντάδες αθώους ανθρώπους.

Την Κυριακή ήρθε στο «φως» η ιστορία μιας εννιάχρονης από την φυλή των Γεζίντι η οποία είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές ως σκλάβα του σεξ.

Σύμφωνα με μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, επί έναν ολόκληρο χρόνο η εννιάχρονη -η οποία πρόσφατα ελευθερώθηκε- βιαζόταν κατ' εξακολούθηση από τουλάχιστον δέκα τζιχαντιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαχητές της «πρώτης γραμμής» και επίδοξοι  βομβιστές αυτοκτονίας.

Το άτυχο κορίτσι, όχι μόνο υπέστη σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών, αλλά έμεινε και έγκυος!

Μάλιστα, μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης που γνώρισαν το κορίτσι, προειδοποιούν ότι είναι τόσο μικρή και τόσο αδύναμη που μπορεί να πεθάνει αν τελικά φέρει στον κόσμο το παιδί που κυοφορεί, σημειώνοντας πως ακόμη και η καισαρική ίσως αποβεί μοιραία καθώς και ότι η κακοποίηση που υπέστη την τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα.

Η εννιάχρονη μεταφέρθηκε στη Γερμανία από μια κουρδική οργάνωση, ώστε να λάβει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Σημειώνεται πως το κοριτσάκι ήταν ανάμεσα στις δεκάδες γυναίκες και παιδιά που αφέθηκαν ελεύθερα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από έναν χρόνο αιχμαλωσίας από τους τζιχαντιστές.


Πηγή



Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Οι αλλαγές στο πρόγραμμα τι πρέπει να προσέξουν οι άνεργοι



Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, σε σχέση με το αρχικό

Το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, του οποίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, έχει συγκεκριμένες ουσιαστικές αλλαγές, σε σχέση με το αρχικό.
Τα dikaiologitika.gr έκαναν την αντιπαραβολή σε σχέση με την προκήρυξη του προηγούμενου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και παρουσιάζουν το τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι στις αιτήσεις αλλά και όλες τις αλλαγές που έκανε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Στη δημόσια πρόσκληση που τέθηκε χθες στη δημοσιότητα, υπάρχουν ξεχωριστές αναφορές που εστιάζονται στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, στις στρατιωτικές υποχρεώσεις, όπως επίσης και στο ποιοι άνεργοι μπορούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Η βασική διαφοροποίηση είναι ότι δίνεται το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων προς τον ΟΑΕΔ και εκείνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που είχαν προκηρυχθεί τόσο από τον ΟΑΕΔ, όσο και από την

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ. Όμως όσοι επιλεγούν, αποκλείονται από τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακες κατάταξης ανέργων επόμενων δημόσιων προσκλήσεων. Στην ίδια δημόσια πρόσκληση τονίζεται ότι, ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους, δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Σε περίπτωση στράτευσης κατά τη διάρκεια της εργασιακής σύμβασης, τότε η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως. Ειδική αναφορά γίνεται στους ανέργους πτυχιούχους, που έχουν επίσης δικαίωμα υποβολής αιτήσεων, αλλά πρέπει να δηλώσουν μόνο μία ειδικότητα, που να είναι σύμφωνη με τα τυπικά τους προσόντα. Μάλιστα, υπάρχει στη Δημόσια Πρόσκληση ξεχωριστό, πολυσέλιδο παράρτημα, στο οποίο πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν και, με βάση το πτυχίο που διαθέτουν, να επιλέξουν τη σωστή ειδικότητα, κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Για να μπορούν να επιλέξουν περισσότερες από μία ειδικότητες, πρέπει οι πτυχιούχοι άνεργοι, να ανήκουν σε μία από τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες, που έχουν θεσπιστεί στη δημόσια πρόσκληση (πχ να είναι και μακροχρόνια άνεργοι ή να προέρχονται από μονογονεϊκή οικογένεια που δεν εργάζεται κανένα μέλος της). Τότε, μπορούν να επιλέξουν ειδικότητα διαφορετική των τυπικών προσόντων τους.

Στον υπολογισμό του ατομικού εισοδήματος, για να δοθούν επιπλέον μόρια στους δικαιούχους, προστέθηκε άλλη μια εισοδηματική κατηγορία. Ειδικότερα για όσους είχαν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 11.000 ευρώ θα δίνονται επιπλέον 30 μόρια. Για όσους υποψήφιους δικαιούχους είχαν το 2014 ετήσιο ατομικό εισόδημα από 5.000 ευρώ, έως 9.000 ευρώ, ή οικογενειακό από 11.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, θα δίνονται 20 μόρια. Δέκα μόρια θα λαμβάνουν όσοι είχαν από 9.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ ατομικό ή από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα, ενώ δεν θα έχουν καθόλου μοριοδότηση, όσοι είχαν είτε πάνω από 12.000 ευρώ ατομικό, είτε άνω των 30.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα.

Αλλαγές υπάρχουν επίσης και στη μοριοδότηση ανά ηλικία και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τέκνων, συγκριτικά με προηγούμενες αντίστοιχες δημόσιες προσκλήσεις. Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα, εντός 30 ημερών, πρέπει οι ωφελούμενοι να εμφανιστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα και εάν δεν ενημερωθούν από τον ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια εντός πέντε ημερών πρέπει να μεταβούν στην εργασία τους, χρονικό όριο που είναι μικρότερο, σε σχέση με τις 15 μέρες που ήταν σε προηγούμενες δημόσιες προσκλήσεις. Επίσης, στην περίπτωση που ο ωφελούμενος εργάζεται στην υπηρεσία του όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, τότε πρέπει να ασφαλίζεται για 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα, στο ΙΚΑ, ή στο ΕΤΑΑ, ανάλογα με την ειδικότητα που έχει επιλέξει.


Πηγή : news247.gr


Σεισμός 4,4 Ρίχτερ βορειοανατολικά της Αθήνας



Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:49, βορειοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.


Καρχαρίας κατασπάραξε 13χρονο σέρφερ!



Σοκ προκαλεί στη Γαλλία και όχι μόνο η είδηση πως ένας 13χρονος σέρφερ, ανερχόμενο αστέρι του σέρφινγκ, κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ έκανε σερφ στο νησί Λα Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.
Ο 13χρονος Έλιο Κανέστρι έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση 15 περίπου μέτρων από την ακτή, σε μία περιοχή όπου απαγορεύεται το κολύμπι εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.

Το άτυχο αγόρι έπεσε από τη σανίδα του στο νερό όταν δέχτηκε την επίθεση από τον καρχαρία και στη συνέχεια το κήτος τον τράβηξε στα βαθιά, ξεσκίζοντας όλη τη δεξιά του πλευρά.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν διασώστες, τον έβγαλαν από το νερό αλλά ήταν πολύ αργά για το νεαρό αγόρι. Το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν το θάνατό του.

Είναι η 16η επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και η 7η θανατηφόρα. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.

Άνθρωποι που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα, ο περιφερειάρχης του νησιού ύψωσε την κόκκινη σημαία σε όλες τις παραλίες της δυτικής ακτής και έδωσε εντολή για την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται μετά από επιθέσεις με στοχευμένες επιχειρήσεις κατά καρχαριών στις γειτονικές περιοχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Λες Εγκρέτ για να τιμήσουν τον μικρό Ελιο Κανέστρι, ενώ ο επαγγελματίας σέρφερ Τζέρεμι Φλόρες, που έχει μεγαλώσει στο νησί, ανέβασε φωτογραφία του μικρού στο Instagram με το μήνυμα: "Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο λυπημένος και οργισμένος είμαι. Τόσο νέος!!! Σπαρακτικό γεγονός. RIP".



Πηγή : newsit.gr


Απειλή για βόμβα "καθήλωσε" αεροπλάνο της Germanwings



Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του Airbus A320 στις γαλλικές Άλπεις, αεροπλάνο της Germanwings έμεινε καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Κολονίας στη Γερμανία εξαιτίας απειλής για βόμβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, θυγατρικής της Lufthansa, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την απειλή και αμέσως έσωσε εντολή να εκκενωθεί το αεροπλάνο από τους 126 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, που είχαν ήδη επιβιβαστεί για την αναχώρηση της πτήσης με προορισμό το Μιλάνο.

Στη συνέχεια ομάδες ειδικές στα εκρηκτικά ερεύνησαν το αεροσκάφος. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροσκάφος και η απογείωση επαναπρογραμματίσθηκε για δύο ώρες αργότερα.

Το περιστατικό συμβαίνει τη στιγμή που η εταιρεία Germanwings αντιμετωπίζει τη διαχείριση της συντριβής του A320 με 150 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Τραγωδία: Ο πατέρας πέθανε λίγες ώρες μετά το θάνατο του παιδιού του



Τραγωδία στο χωριό της Ηλείας. Ο πατέρας δεν άντεξε τον χαμό του γιου του και λίγες ώρες μετά “έφυγε” και αυτός από τη ζωή.

Ο 57χρονος γιος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας χρόνια τώρα και τύγχανε τις φροντίδας των γονιών του. Όταν πέθανε η μητέρα, έμειναν μόνοι πατέρας και γιος.

Η έγνοια του πατέρα ήταν να μπορεί να φροντίζει τον άρρωστο γιο του όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχοντας ξεπεράσει τα 90 του χρόνια, γνώριζε πως αυτό δεν θα μπορεί να το κάνει πάντα. Είχε μάλιστα πει σε καλούς του φίλους από το χωριό, “αν πάθω κάτι εγώ, να φροντίσετε οπωσδήποτε το παιδί”. Ήταν σαν μια τελευταία επιθυμία, που δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί…

Το πρωί της Μ. Παρασκευής, ο 57χρονος γιος έφυγε από τη ζωή. Ο πατέρας είδε αυτό που δεν θέλουν οι περισσότεροι γονείς, να φεύγει πρώτο το παιδί. Έχασε όμως πέρα από το παιδί του και την τελευταία του συντροφιά, το λόγο που υπήρχε στη ζωή. Έως το βράδυ οι ώρες ήταν δύσκολες.

Το βράδυ η καρδιά του 91χρονου έπαψε να λειτουργεί. Το χρέος του σε αυτή τη ζωή το είχε εκπληρώσει. Καθήκον του τώρα ήταν να συντροφέψει το γιο του στην άλλη ζωή, να βρουν μαζί τη μάνα…

Η κηδεία τους έγινε το Μ. Σάββατο, με το χωριό συγκλονισμένο λίγο πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, να αποχαιρετά τους δύο συγχωριανούς.


Πηγή: ilialive.gr


Βρέ πώς αλλάζουν οι καιροί.. Αίγινα: Αστυνομία και μπλόκα για το Πάσχα των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Φλαμπουράρη



Στο εξοχικό του υπουργού Επικρατείας οι οικογένειες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας γιορτάζει την ημέρα του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έχουν λάβει εντολή να κρατήσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα το πασχαλινό τραπέζι που έχει στηθεί δίπλα στην πισίνα της εξοχικής κατοικίας του κ. Φλαμπουράρη και, βεβαια, τους καλεσμένους του.

Γι' αυτο το λόγο έχει στηθεί μπλόκο σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του, με τους αστυνομικούς να ελέγχουν πάνω στη διασταύρωση ποιος «μπαίνει» στη γειτονιά του κ. υπουργού.

Για να περάσει κανείς, θα πρέπει να είναι είτε κάτοικος είτε προσκεκλημένος, δηλώνοντας πρώτα το όνομα του ατόμου που τον έχει καλέσει, ώστε στη συνέχεια να γίνει η απαραίτητη για τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού διασταύρωση στοιχείων.

Ένα ακόμα μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή Παγώνι, πάνω στο δρόμο που οδηγεί στη βίλα του κ. Βαρουφάκη και σε απόσταση 500 μέτρων από αυτήν του κ. Φλαμπουράρη.

Την ίδια στιγμή, άνδρες της κρατικής ασφάλειας με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού περιπολούν τη γύρω περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τις εξοχικές κατοικίες των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη και Φλαμπουράρη.

Είναι το πρώτο Πάσχα του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού και η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος είχε συνηθίσει να περνάει πιο ήσυχα τις άγιες μέρες και όχι υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.



Πηγή : protothema.gr