Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Διεκόπη για 24 Φεβρουαρίου η δίκη του Ιβαν Σαββίδη που μπήκε με όπλο στην Τούμπα

 


Μετά από επτά αναβολές, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκφώνησε σήμερα την υπόθεση, αλλά διέκοψε τη διαδικασία λόγω του δικηγόρου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ

Για τις 24 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον πολυσυζητημένο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.



Η πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν δέχθηκε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, καθώς, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντες της δίκης, ο Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει να δικάζουν πανεπιστημιακοί υποθέσεις που εισάγονται στα ακροατήρια του Πλημμελειοδικείου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διαδικασία διακόπηκε ώστε να αναλάβει άλλος δικηγόρος την υπεράσπιση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν παρέστη στην αίθουσα.

Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ομογενή επιχειρηματία. Το κατηγορητήριο τούς καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.



Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία

 



Ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικά για την οπαδική βία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ΕΛΑΣ κατάφερε σύντομα να εξιχνιάσει την αποτρόπαιη αυτή δολοφονία και να συλληφθούν οι 9 από τους 11.

Θύμισε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και μπορούν να αξιοποιηθούν από βιντεοληπτικά υλικά όλες οι παράνομες πράξεις που τελούνται εντός και εκτός αθλητικών χώρων.

Ο κ. Οικονόμου θύμισε επίσης ότι επανήλθε το ιδιώνυμο για εγκλήματα σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας αλλά και ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές.

Οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε 3 επίπεδα είπε ο κ. Οικονόμου και εξήγησε:

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.

Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα και

Εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όλα αυτά θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Τόνισε ακόμα ότι εξαιτίας του πλαισίου που υπάρχει τα τελευταία χρόνια οδηγηθήκαμε στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.



Εκλογική κάθοδο σχεδιάζουν «ψευτομακεδόνες» και μουσουλμάνοι από τη Θράκη

 



Ονειρα για κοινή εκπροσώπηση στη Βουλή κάνουν ψευτομακεδόνες και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Τούρκοι» της Θράκης. Οι… ζυμώσεις μεταξύ του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) και του άτυπου «Μακεδονικού» Κινήματος Ανάπτυξης της Μητρικής Γλώσσας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Το «παζάρι» μίας ενδεχόμενης συνεργασίας -με έντονο ανθελληνικό πρόσημο- έχει ήδη αρχίσει. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν αντιπροσωπεία του ΚΙΕΦ μετέβη στην Αριδαία Πέλλας για να συναντηθεί με τον γνωστό… παπα-Τσαρκνιά και την «Μακεδονοπούλα» Ευγενία Νατσουλίδου. Η συνάντηση έγινε σε… φιλικό κλίμα, και μάλιστα τράβηξαν και αναμνηστική φωτογραφία. Επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεργαστούν στις επόμενες εθνικές εκλογές κατεβάζοντας κοινό ψηφοδέλτιο, με στόχο να υπερβούν το όριο του 3% πανελλαδικά και να περάσουν το κατώφλι της Βουλής.

Παράμετροι

Βέβαια, το συγκεκριμένο σενάριο εξαρτάται από δύο παραμέτρους: 1. Να πειστεί όλη η μειονότητα της Θράκης να ψηφίσει τον κοινό συνδυασμό γυρίζοντας την πλάτη στα μεγάλα κόμματα και στους μειονοτικούς βουλευτές και 2. Να πειστούν οι μουσουλμάνοι όλης της χώρας (ακόμη και αυτοί που έχουν έρθει ως πρόσφυγες και μετανάστες, και έχουν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου) να στηρίξουν το εγχείρημα στην κάλπη. Φυσικά, την ανθελληνική σύμπραξη στηρίζει και σιγοντάρει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, χωρίς το «πράσινο φως» του οποίου το ΚΙΕΦ δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία συναλλαγής.

Στο τραπέζι

Σε ανάρτησή του το ΚΙΕΦ γνωστοποίησε τη συνάντηση κάνοντας λόγο για «”μακεδονική” μειονότητα που δραστηριοποιείται στην Εδεσσα» και ενημέρωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα κατάρτισης κοινού συνδυασμού και ψηφοδελτίου. Επίσης, φέρεται να κουβεντιάστηκαν συγκεκριμένα ονόματα και ποια από αυτά θα… στηριχθούν ώστε να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Στα μαχαίρια

Πάντως, η κίνηση σύγκλισης μεταξύ των δύο υποτιθέμενων μειονοτήτων αφήνει εκτός το Ουράνιο Τόξο του Παύλου Βοσκόπουλου, με τον οποίν ο παπα-Τσαρκνιάς φέρεται να βρίσκεται στα «μαχαίρια».

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιντέμ (που στα ελληνικά σημαίνει … σπασόχορτο!) Ασάφογλου, γεννήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 1987 στην Ξάνθη, είναι ανιψιά του πρώην προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, Αχμέτ Καρά, και παντρεμένη με τον πρώην αντιδήμαρχο Ιάσμου και γυμναστή, Μεμέτ Οζτζιάν, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί. Εγγράφηκε ως μέλος στο ΚΙΕΦ μόλις το 2016 και της ανατέθηκαν καθήκοντα συντονισμού δημοσίων σχέσεων. Για την ανάδειξή της στην ηγεσία του, έβαλαν το χεράκι τους η τύχη, οι γνωστοί, το οικονομικό… αδιέξοδο της Τουρκίας και φυσικά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Εκλέχθηκε πρόεδρος στις 5 Ιανουαρίου 2019 και ήταν η μοναδική υποψήφια.

Ανθελληνικό μένος

Από την άλλη, ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς φέρεται ως επικεφαλής του «Μακεδονικού» Κινήματος Ανάπτυξης της Μητρικής Γλώσσας – Krste Misirkov και υπεύθυνος του ελληνικού τμήματος της «Μακεδονικής» Κίνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τα ελληνικά ΜΜΕ τόσο για την ερωτική ζωή του όσο και για το ανθελληνικό μένος του. Τα τελευταία χρόνια, ζει απομονωμένος στην Αριδαία Πέλλας. Να σημειωθεί ότι η «Μακεδονική» Διεθνής Κίνηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε πριν από 33 χρόνια και, εκτός από την Ελλάδα, έχει βάλει στο στόχαστρό της και τις κυβερνήσεις Βουλγαρίας και Αλβανίας, καθώς καταπιέζουν -κι αυτές!- τη «μακεδονική» μειονότητά τους!

Στο στόχαστρο

Σε αυτό το πλαίσιο, το προξενείο της Κομοτηνής μέσω της χειραγωγούμενης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, έχει βάλει στο στόχαστρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ιμβρο. Με δήλωσή του ο τουρκόφρων πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλου, τον κατηγόρησε για τα όσα δήλωσε για τις δεσμεύσεις της Τουρκίας απέναντι στον ελληνισμό της Ιμβρου, όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για καταστροφή μουσουλμανικών πολιτιστικών και θρησκευτικών κτιρίων στο έδαφός της!

Ο ψευτομουφτής

Την ίδια ώρα, δράση ανέλαβε και ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, ο οποίος ελέγχεται απόλυτα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Με εντολή του, τα ηχεία στους μιναρέδες της Ξάνθης έχουν μπει στη διαπασών, και κάθε φορά που ο μουεζίνης καλεί τους μουσουλμάνους σε προσευχή, δονείται όλη η πόλη. Ηδη πολλοί χριστιανοί έχουν διαμαρτυρηθεί διότι ο ήχος είναι εκκωφαντικός, σε σημείο που αν βρίσκεται κάποιος σε εξωτερικό χώρο, να μην μπορεί να ακούσει το συνομιλητή του. Ο Μέτε δεν έδειξε να ασχολείται με το θέμα και ως απάντηση ευχήθηκε περαστικά στο ζεύγος… Ερντογάν, το οποίο νοσεί από κορονοϊό.


Άγγελος Αγγελίδης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ομαδική απόδραση σκληρών κακοποιών στα Χανιά


 

Ένα επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής όταν πέντε κρατούμενοι, σκληροί κακοποιοί απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Oι τέσσερις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν είναι αλβανικής καταγωγής και ο πέμπτος είναι πακιστανικής καταγωγής.

Oι κρατούμενοι είχαν έρθει στην Κρήτη με μεταγωγή από την Αθήνα το Σάββατο το πρωί για να μεταφερθούν στις φυλακές της Αγιάς για να εκτίσουν την ποινή τους.

Στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων βρίσκονταν προσωρινά καθώς το σαββατοκύριακο οι φυλακές της Αγιάς δεν δέχονται κρατούμενους από μεταγωγές.

Ωστόσο οι πέντε κρατούμενοι κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων.

Τα στοιχεία των κρατούμενων που απέδρασαν θα δοθούν στα σημεία εξόδου από το νησί, λιμάνια, αεροδρόμια ώστε να μην μπορέσουν να διαφύγουν.



Δεν βάζει μυαλό ο Τσίπρας και με τακτική 2014 τάζει, υπόσχεται και εξαπατά τον κόσμο



Θα πίστευε κάποιος ότι υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έστω και ένας σοβαρός, που θα μιλούσε στον Αλέξη Τσίπρα προσπαθώντας να τον προστατέψει από την κατρακύλα και να τον κάνει να καταλάβει πόση μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην παράταξη.

Αντίθετα, τον αφήνουν ελεύθερο να εκτίθεται και να ξεφτιλίζεται, αναμασώντας την ίδια συνταγή του 2014, εξαπατώντας τάζοντας λαγούς με πετραχείλια.

Εκεί που γελάει ο κόσμος περισσότερο είναι ότι Τσίπρας έχει έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια νομίζοντας ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Νομοσχέδια που θα κατάργηση τους νόμους της παρούσας κυβέρνησης και θα γυρίσει χρόνια πίσω και πάλι την Ελλάδα. 

Ο Τσίπρας, είναι τόσο φαιδρός, αποδεδειγμένα χωρίς ντροπή και ηθική, που αφού είδε την κυβέρνηση να αυξάνει τον κατώτατο μισθό, αυτός θα κάνει τον κατώτατο τώρα 800 ευρώ, και το λέει ξεκάθαρα για να εξαπατήσει και να παραπλανήσει. Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας υπόσχεται επίσης πώς θα μειώσει ή θα διαγράψει, με μία νέα «Σεισάχθεια» σαν και εκείνη του 2015 που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τώρα βρήκε και το παραμύθι ότι θα μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, θα μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα στο 6%, θα βάλει τέρμα στην ασυδοσία των καρτέλ, θα δημιουργήσει το νέο ΕΣΥ, θα κρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα...θα....θα....θα και όποιο κορόιδο με πιστέψει την πάτησε.



Άντρας με τσεκούρι κυκλοφορεί στους δρόμους της Εύβοιας

 


Με ένα επικίνδυνο περιστατικό… βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας έχουν δει με τρόμο έναν άνδρα να κυκλοφορεί στους δρόμους, κυρίως το βράδυ, κρατώντας τσεκούρι και φορώντας μια κουκούλα.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, κάτοικοι κάλεσαν έντρομοι την Αστυνομία, όταν είδαν τον άντρα, ενώ πλέον οι αρχές αναζητούν περισσότερα στοιχεία για το περίεργο αυτό περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος άνδρας εθεάθη και στην Ερέτρια.

«Μπορεί να είναι άστεγος, μπορεί να μην έχει χαρτιά, μπορεί όμως και να είναι παράλληλα επικίνδυνος» λένε κάτοικοι στην Ερέτρια. «Αναγκαστήκαμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία για παν ενδεχόμενο» προσθέτει.





Ποιοι ήταν οι τρεις ορειβάτες που σκοτώθηκαν στον Χελμό

 


Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, που εντοπίστηκαν νεκροί το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας ήταν ο 56χρονος Γιάννης Τορέλλι που βρέθηκε νεκρός, μαζί με δύο φίλους του, σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Ο άτυχος άνδρας είχε διακριθεί πολλές φορές στην αναρρίχηση, συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα, ενώ ήταν ένα από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Ο δεύτερος που εντοπίστηκε νεκρός είναι ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Νεκρός είναι και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών με μεγάλη εμπειρία στην αναρρίχηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Ήδη από τις 11:00 περίπου το πρωί της Κυριακής οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της Πυροσβεστικής, εθελοντών και προσωπικού του χιονοδρομικού είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες εντοπισμού των τριών αναρριχητών σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο.

Λίγη ώρα αργότερα, με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, και της Πυροσβεστικής εντοπίστηκαν αρχικά αντικείμενα των τριών αναρριχητών και κατόπιν οι σοροί τους. Στην συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση για την μεταφορά των τριών σορών από την δύσβατη περιοχή.

Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».

Όταν όμως οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει, τότε επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.

Στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε περιοχή που εντοπίζεται περίπου τρία χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, και συγκεκριμένα στα Υδατα Στυγός.

Όπως είπε στο CNN Greece, ο δημοσιογράφος του Καλάβρυτα News, Νίκος Κυριαζής, ο οποίος βρέθηκε στο πεδίο των επιχειρήσεων μαζί με την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, οι τρεις άνδρες βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας & αναρρίχησης Καλαβρύτων, Χαρίλαος Ερμίδης, η περιοχή της «μαυρολίμνης» όπου εντοπίστηκαν οι άτυχοι αναρριχητές είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο για αναρρίχηση, καθώς πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτήν την εποχή, οι θερμοκρασίες στην περιοχή κινούνται μεταξύ -37 με -40 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή : Cnn.gr



Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ Lines για την ένοπλη ληστεία στα γραφεία της

 



Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ Lines, όταν πέντε άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί μπήκαν και κρατώντας βαρύ οπλισμό άδειασαν το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας.

Αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, τους έδεσαν, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σχετικά με την ένοπλη ληστεία που έγινε σήμερα το βράδυ, στα γραφεία της εταιρίας μας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό και τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς.

Η εταιρία μας συνεργάζεται στενά με τις αρχές, παρέχοντας κάθε πληροφορία που θα συμβάλλει στη σύλληψη των εγκληματιών».



Άλλες οκτώ συλλήψεις για την δολοφονία του Άλκη

 



Οι συλλήψεις, μετά τα εντάλματα σύλληψης ανέρχονται συνολικά στις 8 ενώ αναζητούνται ακόμη δυο άτομα, ένα στην Αθήνα και τον Αλβανό ο οποίος διάφυγε στη χώρα του.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην οπαδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος στο Facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται. Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δύο ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου και συγκλόνισε το πανελλήνιο συνεχίζονται.

Από τους 8 συλληφθέντες οι 3 είναι Έλληνες (21, 22 και 23 ετών) και ένας είναι Αλβανός (20 ετών). Οι τέσσερις είναι νεαροί, σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας. Βάσει πηγών από την αστυνομία οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση αλλά και στη Θύρα 4, στο σύνδεσμο που ήταν μέλη όπως και ο 23χρονος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.