Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά «τρομοκράτη» στην Λευκορωσία

 


Βίντεο από την αιματηρή επιχείρησης της αστυνομίας στη Λευκορωσία για τη σύλληψη 31χρονου που είχε χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ο 31χρονος Αντρέι Ζέλτσερ ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία.

Η KGB σε δήλωσή της δεν προσδιόρισε τον άνδρα με το όνομα του ή το επάγγελμά του, αλλά τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη».

Ο 31χρονος ήταν ο Αντρέι Ζέλτσερ ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία EPAM Systems με έδρα την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο ιδρυτής της οποίας, Αρκάντι Ντόμπκιν, θεωρείται ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά του ηγέτη της Λευκορωσίας. Αλεξάντερ Λουκασένκο.



Ξεφτίλα "άντρας" έδειρε την γυναίκα του μέσα σε ταξί

 


 Υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού 30χρονης μουσουλμάνας από τον σύζυγό της μέσα σε ταξί, τη στιγμή που πορεύονταν στο κέντρο της Αθήνας απασχολεί την αστυνομία. 

Ο μουσουλμάνος σύζυγος, νόμιζε ότι ζει σε καμιά παρακμιακή χώρα και μπορούσε να δείρει την γυναίκα του χωρίς συνέπειες.

Σε κατάταση σοκ βρίσκεται το θύμα της επίθεσης που, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εργάζεται ως κομμώτρια στη Ρόδο. Έχοντας υποστεί βαθιά ψυχολογικά αλλά και σωματικά τραύματα, η άτυχη νεαρή γυναίκα βιώνει δύσκολες στιγμές, ενώ παράλληλα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη.

Καταβεβλημένη από τα σφοδρά χτυπήματα και τη νοσηλεία, που κρίθηκε αναγκαία στην περίπτωσή της, αντιμετωπίζει μια σαφώς ζοφερή κατάσταση. «Την διέλυσε σωματικά και ψυχολογικά» είπαν οι γιατροί του ΚΑΤ μόλις την αντίκρισαν.

Συγκλονισμένη είναι και η κοινότητα της Ρόδου, όπου έχει ξεσπάσει σάλος λόγω της άγριας κακοποίησης. Η κακοποίηση ήταν τέτοια που η 30χρονη οδηγήθηκε στο ΚΑΤ με σπασμένα πλευρά και θλαστικά τραύματα, από ένα ξεφτίλα σύντροφο.

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε μέσα σε ταξί, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ξεφτίλα επιχειρηματίας και σύζυγος της 30χρονης προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της, επειδή νόμιζε ότι είναι "άντρας".

Το ζευγάρι είχε επιβιβαστεί σε ταξί όταν ξεσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς για προσωπικά θέματα.

Η αρχικά έντονη λεκτική αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις και γρήγορα οδήγησε στην ακραία αντίδραση του ξεφτίλα συζύγου, ο οποίος δεν διστασε να χτυπήσει με πρωτοφανή βιαιότητα τη γυναίκα του, προχωρώντας σε γροθιές μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη ταξί και των τρομοκρατημένων περαστικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο οδηγός ταξί ηταν εκείνος που κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλάβει την άτυχη γυναίκα, η οποία χρειαστηκε να νοσηλευτεί για ένα 48ωρο στο ΚΑΤ με σπασμένα πλευρά και θλαστικά τραύματα.

Κατά την επιστροφή της, την Δευτέρα, στη Ρόδο, η 30χρονη υπέβαλε μήνυση και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της.

Άγνωστο είναι γιατί οι περαστικοί και ο οδηγός ταξί δεν βούτηξαν τον τζάμπα άντρα να τον κρατήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία;;;



Ιδιοκτήτης εστιατορίου ζήτησε από αστυνομικούς να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού

 


Ένταση επικράτησε σε γνωστό εστιατόριο της Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια ελέγχου κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Kozanimedia, οι δυο αστυνομικοί φορώντας κανονικά τις μάσκες τους, εισήλθαν και στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή να την είχε κατεβάσει για να πιει νερό.

Στις διαμαρτυρίες της ίδιας, αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, οι δυο αστυνομικοί αντέτειναν πως σύμφωνα με τα μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην επιβολή του προστίμου, ενώ, αμέσως μετά, έγραψαν και δεύτερη εργαζόμενη, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μαγαζιού, εκείνη την ώρα ήταν εκτός εργασίας.

Ακολούθησαν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες της διεύθυνσης του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον εισήλθαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος. Σύμφωνα με το Kozanimedia, κανείς δεν δέχθηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν πως δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας «ως ελεγκτικός μηχανισμός, οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ και οι δυο άντρες που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους άντρες της αστυνομίας και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Η πλευρά της διεύθυνσης του εστιατορίου κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος, ενώ η κατηγορία σε βάρος της με απόφαση εισαγγελέα, είναι απείθεια σε έλεγχο, με τη συνέχεια να δίνεται, φυσικά, στα δικαστήρια. Μήνυση έχει υποβληθεί, με απόφαση εισαγγελέα και κατά του δικηγόρου,για παρότρυνση σε απείθεια.


Πηγή: kozanimedia.gr



Κατεπείγουσα αγωγή κατά της αποχής εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση



Η αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας, θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας (η οποία εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας) και να εφαρμοστεί ο νόμος του Κράτους, όπως τονίζει : «Οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».




«Διέφυγε» 96χρονη που θα δικαζόταν σήμερα ως πρώην γραμματέας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί

 


Μια πρώην γραμματέας στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί, ηλικίας 96 ετών σήμερα η δίκη της οποίας αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα το πρωί στη Γερμανία «έχει διαφύγει», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Η κατηγορούμενη έχει διαφύγει (…) εναντίον της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Ίτσεχο στη βόρεια Γερμανία όπου θα δικαζόταν για συνέργεια στον φόνο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων. «Έφυγε από τον οίκο ευγηρίας (όπου διέμενε) σήμερα το πρωί. Πήρε ένα ταξί», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Φρεντερίκε Μίλχοφερ.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, ο Βολφ Μόλκεντιν, ήταν παρών στο δικαστήριο όμως δεν έκανε καμία δήλωση. Ακόμη κι αν η κατηγορούμενη συλληφθεί, θα πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί ότι μπορεί να δικαστεί.

Η Ίρμγκραντ Φούρχνερ, που ζει σε οίκο ευγηρίας στο Αμβούργο, ήταν την εποχή των γεγονότων 18 με 19 ετών. Κατηγορείται ότι συμμετείχε στον φόνο κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στούτχοφ, στην Πολωνία, όπου εργαζόταν ως δακτυλογράφος και γραμματέας του διοικητή του στρατοπέδου, του Πάουλ Βέρνερ Πόπε, από τον Ιούνιο του 1943 ως τον Απρίλιο του 1945.

Σε αυτό το στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Γκντανσκ, φονεύθηκαν συστηματικά 65.000 άνθρωποι «Εβραίοι κρατούμενοι, μέλη της πολωνικής αντίστασης και Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία, η γερμανική δικαιοσύνη έκρινε τον Φεβρουάριο ότι η ενενηντάχρονη είναι σε θέση να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου, παρά την ηλικία της.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δικαστεί ένας εκατοντάχρονος πρώην φύλακας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σαξενχάουζεν, κοντά στο Βερολίνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δικαστεί ποτέ ξανά στη Γερμανία τόσο ηλικιωμένοι πρώην ναζί.

Εξήντα έξι χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η γερμανική δικαιοσύνη εξακολουθεί να αναζητεί πρώην εγκληματίες ναζί που είναι ακόμη ζωντανοί.

Οκτώ υποθέσεις που αφορούν πρώην εργαζομένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ και Ράβενσμπρουκ εξετάζονται από διάφορα δικαστήρια αυτή την περίοδο, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλημάτων του Εθνικοσοσιαλισμού.

Τα τελευταία χρόνια πολλές υποθέσεις εγκαταλείφθηκαν λόγω του θανάτου των κατηγορουμένων ή την ανικανότητά τους να εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω γήρατος.

Τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία έχουν καταδικαστεί τέσσερις πρώην φύλακες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Σομπιμπόρ, του Άουσβιτς και του Στούτχοφ, όμως πολύ λίγες γυναίκες που συμμετείχαν στη ναζιστική μηχανή έχουν παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους ιστορικούς.

Πέρυσι πέθανε στη διάρκεια της δίκης της μια άλλη γραμματέας του στρατοπέδου Στούτχοφ. Εξάλλου το δικαστήριο του Νόιρουπίν, κοντά στο Βερολίνο, εξετάζει αυτή την περίοδο την υπόθεση μιας άλλης γυναίκας που εργαζόταν στο στρατόπεδο Ράβενσμπουργκ.

Περίπου 4.000 γυναίκες εργάζονταν ως φύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύμφωνα με τους ιστορικούς, όμως πολύ λίγες δικάστηκαν μετά το τέλος του πολέμου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 protothema.gr




Επίδομα και για το φυσικό αέριο με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

 


Την επιδότηση και των λογαριασμών φυσικού αερίου, μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών «δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου».

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Στην ίδια τροπολογία ορίζεται και ότι «παρέχεται επιδότηση» της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων» ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την τροπολογία, «δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης». Δεν περιορίζονται δηλαδή στους οικιακούς καταναλωτές.




Εμφανίστηκε ο προκλητικός Γιαννούλης να υπερασπιστεί του ακροαριστερούς στην Σταυρούπολη

 


Είναι τραγικό να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να καταδικάσουν την βία από όπου και εάν προέρχεται, γιατί απλά η ακροαριστερή βία δεν καταδικάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή στα επεισόδια στην Σταυρούπολη και στον Εύοσμο η σύγκρουση ήταν ανάμεσα σε ακροαριστερούς - αριστερούς και ακροδεξιούς, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει λάδι τους ακροαριστερούς.

Μετά από καιρό απουσίας ο Γιαννούλης εμφανίστηκε για να προκαλέσει και να ξεκαθαρίσει ότι οι ακροαριστεροί με τα στυλάρια τις κουκούλες και τα κράνη είναι κατά της βίας.

Παρακολουθήστε την ακροαριστερή ανήθικη και φαιδρή λογική Συριζαίου Γιαννούλη και το video από  την ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ που δείχνει τους ακροαριστερούς έτοιμους να συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς :





Συζήτηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δημοσιογράφο Steven Erlanger της εφημερίδας «The New York Times»


 

Μητσοτάκης στο Athens Democracy Forum



«Συνήψαμε με τον πρόεδρο Μακρόν μία στρατηγική συνεργασία. Υπάρχει το άρθρο της αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, που λέει πως εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεχθεί επίθεση τότε το άλλο θα συνδράμει προς βοήθεια. Συμβολίζει την δέσμευση της Γαλλίας αλλά και το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο ερώτημα «γιατί υπήρξε αυτή η συμφωνία με τη Γαλλία», του δημοσιογράφου των New York Times, Στίβεν Ερλάνγκερ.

«Πήραμε τις φρεγάτες στο καλύτερο τίμημα και στον καλύτερο χρόνο παράδοσης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πήραμε πλοία που θα βάλουν το Πολεμικό μας Ναυτικό στην ψηφιακή εποχή και που θα μας ενισχύσουν σημαντικά την αποτρεπτική μας ικανότητα».

Σε ερώτηση γιατί να γίνει αυτή η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, αφού η Ελλάδα είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «Η συμφωνία συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ περί αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας των κρατών - μελών του. Υποχρέωση μου είναι να υπερασπιστώ την πατρίδα μου. Πρόκειται επίσης για μία ξεκάθαρη στάση από την πλευρά της ΕΕ να κινείται για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της σε περιοχές, που το ΝΑΤΟ δεν θέλει να εμπλακεί και χωρίς την έγκριση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για ακόμη 5 χρόνια. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα, οι εν λόγω πρωτοβουλίες είναι αλληλοσυμπληρωματικές. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, είναι μακράν η επιτυχέστερη συμμαχία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι συγκεκριμένες επενδύσεις βρίσκονται εντός του υφιστάμενου δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται εις βάρος των άλλων προτεραιοτήτων μας» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε άλλη ερώτηση στη συζήτηση που έχει με τον δημοσιογράφο των New York Times, Steven Erlanger στο Athens Democracy Forum. «Έχω ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, ωστόσο, επαναλαμβάνω πως θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» συμπλήρωσε σαφέστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα είμαι απολογητικός σε ό,τι αφορά στην προστασία των συνόρων μας. Τον Μάρτιο του 2020 η Τουρκία εργαλειοποίησε τους μετανάστες, αντισταθήκαμε, προστατεύσαμε τα σύνορα μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε με τρόπο που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας New York Times, Steven Erlanger, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, Athens Democracy Forum.

«Επιπλέον αντιμετωπίσαμε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, αύριο θα επισκεφθώ τη Σάμο και το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Δεν είναι αντιφατικό να υπερασπίζεσαι τα σύνορα σου με ταυτόχρονο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει: «Έχουμε κάθε συμφέρον να εργαζόμαστε από κοινού με την Τουρκία και να διαλύουμε τα κυκλώματα διακινητών. Πιστεύω πως η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα. Μπορεί για παράδειγμα να δεχθεί τις επιστροφές, που εμπεριέχονται στην κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας. Δεν το κάνουν προς το παρόν και μιλάμε για περίπου 2.000 ανθρώπους. Η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει, πάντως, πως δεν θα ξαναβιώσουμε σκηνές του 2015». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ευρώπη, λέγοντας με νόημα: «Την ίδια ώρα βεβαίως υπάρχει και ένα έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και μία πολύ σημαντική ένδειξη θα ήταν η συμφωνία επί του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό το ζήτημα τουλάχιστον για το ορατό μέλλον».

«Το θέμα του εμβολιασμού δεν έχει πολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα, όσο στις ΗΠΑ. Πρέπει να πω πως στο θέμα αυτό δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη της αντιπολίτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. «Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αλλά και τα γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως οι νεαρότεροι πολίτες θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση, που είχε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, New York Times, Steven Erlanger, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, Athens Democracy Forum.

«Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα η Σύνοδος ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία και πρέπει ως Ευρώπη να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ένταξης των συγκεκριμένων χωρών στην ΕΕ». υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση στη συζήτηση, που είχε με τον δημοσιογράφο των New York Times, Steven Erlanger, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου Athens Democracy Forum. «Έχω μιλήσει για τα προβλήματα σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την Βόρεια Μακεδονία, δεν την υπερψήφισα, αλλά είχα πει πως είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας και ως εκ τούτου θα τη σεβαστώ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αμετανόητη και προκλητική η Έφη - «Εσύ ξέρεις γιατί έγινε αυτό», είπε στην Ιωάννα

 


Με προκλητικό τρόπο αλλά και τόνο απευθύνθηκε προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, μόλις το θύμα της επίθεσης ολοκλήρωσε την κατάθεσή της.

Η Έφη, μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ιωάννας, ζήτησε τον λόγο και είπε πως θέλει να απευθυνθεί προς το θύμα. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θυματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Η κατηγορούμενη κατά την τοποθέτησή της δεν ζήτησε συγγνώμη. 

Νωρίτερα κατά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η Ιωάννα είπε: «Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δε γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα επιτύχει το σκοπό της».

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της δίκης, έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε με την μητέρα αλλά και τον αδελφό της Ιωάννας να επιτίθεται φραστικά στην κατηγορούμενη.

Ο διάλογος που έλαβε χώρα στο δικαστήριο έχει ως εξής:

Πολιτική αγωγή: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;

Ιωάννα: Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…

Εκείνη τη στιγμή η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα «κύριε πρόεδρε». 

Αδελφός: Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@!

Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες…

Μάλιστα, ο αδελφός και η μητέρα της Ιωάννας έκαναν κίνηση να πλησιάσουν την κατηγορούμενη, όμως περενέβησαν οι αστυνομικοί. Με τη συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθησε στη θέση της.



Βασιλική Κόκκαλη

Πηγή : protothema.gr



Τσίπρας : "δεν έχει νόημα να καταδικάσεις την βία από όπου και εάν προέρχεται" μην στεναχωρηθούν οι σύντροφοι



Είναι προκλητικός, και φαιδρός ο Αλέξης Τσίπρας, εάν είχε στοιχειώδη σοβαρότητα θα καταδίκαζε την βία από όπου και εάν προέρχεται, αλλά θα στεναχωρούσε τους ακροαριστερούς συντρόφους, οπότε όπως δήλωσε "δεν έχει νόημα να καταδικάσεις την βία από όπου και εάν προέρχεται".

Η ακροαριστερή βία δεν είναι βία, η ακροδεξιά βία είναι βία για τον Αλέξη Τσίπρα, οπότε "δεν έχει νόημα να καταδικάσεις την βία από όπου και εάν προέρχεται", πρέπει να την ξεχωρίσεις γιατί έτσι συμφέρει την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εάν είχε την στοιχειώδη ηθική και σοβαρότητα, έπρεπε να καταδικάσει και τους έξω και τους μέσα στο σχολείο, αλλά οι έξω είναι σύντροφοι και θα είχε αντιδράσεις οπότε το έπαιξε ακροαριστερά και πονηρά.

«Δεν έχει νόημα να καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από που προέρχεται», δήλωσε ο κ.Τσίπρας χωρίς να πεί περισσότερα και συνέχισε λέγοντας: «Δείτε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Σταυρούπολη χθες και σήμερα, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις, λέει απλώς ότι καταδικάζει την βία… Για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο».

Με λίγα λόγια είναι και θα μείνει αμετανόητος.



Ακροαριστεροί και ακροδεξιοί συνεχίζουν την εγκληματική δράση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 


Αυτή την ώρα έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα.

Οι ακραίοι κακοποιοί, φορώντας κουκούλες, έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το σχολείο.

Έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που «πήρε στο κυνήγι» τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου.




Η Ιωάννα Παλιοσπύρου απέναντι στη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι

 


Μετέβη τελικά στο δικαστήριο η Εφη Κακαράντζουλα, η δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.



Η δράστις οδηγήθηκε στο δικαστήριο από την πίσω πόρτα, μακριά από την είσοδο του δικαστηρίου που ήταν συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι και κάμερες. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα αυτής της φρικτής επίθεσης προσήλθε κανονικά από την κεντρική είσοδο. Η Ιωάννα ανεβαίνοντας το δικό της Γολγοθά προσέρχεται στο δικαστήριο ζητώντας αφενός η δράστις να καταδικαστεί με τη μέγιστη ποινή και αφετέρου να λάβει μια απάντηση για τους λόγους της επίθεσης, ένα ερώτημα που όπως έχει πει τη βασανίζει και αναζητά την απάντηση για να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω.

Η περιγραφή της Ιωάννας Παλιοσπύρου σήμερα στο δικαστήριο συγκλονίζει :

«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα πανικοβλήθηκαν». 

«Τους έλεγα, δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω, βοήθεια φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα και μου έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιαναν το πρόσωπο μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί έλιωναν πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκαφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα, Θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».

«Θυμάμαι απλά να με βρέχουν να ουρλιάζω, να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξαναξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι μου και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω. Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους».

Συνεχίζοντας την κατάθεση της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε: «Μια κυρία αναφώνησε «Θεέ μου» και κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως για τα μάτια μου, ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου».

«Για όσα διάστημα ήμουν στο νοσοκομείο έλεγα στους αστυνομικούς ότι δεν έχω πειράξει κανέναν. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω, αλλά δε μπορούσα. Δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να κάνει τέτοιο κακό. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπαν ότι είχαν καταλήξει ποιος έκανε την επίθεση. Μου μιλούσαν για τη κατηγορούμενη και μου έλεγαν ότι εκείνη μου επιτέθηκε. Μαζί με αυτούς προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω και να τους βοηθήσω. Αν ισχύει, τους έλεγα, αυτό που μου λέτε, ότι με παρακολουθεί εδώ και 1,5 χρόνο, άρα ξέρει ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον σύντροφο που είχε. Δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Δεν ήξερα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί το έκανε αυτή, τι μου έχει συμβεί, δε καταλάβαινα και δεν μπορούσαν να μου απαντήσουν. Μετά τη προφυλάκισή της προσπάθησα να εστιάσω στις δυνάμεις για να μπορέσω να βγω από το νοσοκομείο και να φέρω εις πέρας τα χειρουργεία που έπρεπε. Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό, είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μου είπαν ότι κινδύνευσε η ζωή μου. Κόλλησα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι που κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω. Κάποια στιγμή με τη βοήθεια των γιατρών τα ξεπεράσαμε. Ήρθε η στιγμή που μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρω εξιτήριο. Μου είπαν ότι επούλωσαν τα τραύματα που είχα ότι ξεκινάει ένας μαραθώνιος και ότι χρειάζονται πολλά χειρουργεία για να είμαι λειτουργική, να κουνάω τα χέρια μου, το λαιμό μου. Μου έλεγαν ότι είναι ένας μαραθώνιος με διάρκεια».

«Κάποια στιγμή, αφού επέστρεψα στο σπίτι μου, η έρευνα συνεχιζόταν. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν για κάποια στοιχεία που βρίσκονταν στο υπολογιστή της και με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι. Είμαστε από διπλανά χωριά, αλλά ποτέ δεν κάναμε παρέα με την κατηγορούμενη, γνωριστήκαμε εδώ στην Αθήνα. Βρεθήκαμε σε κάποιες γιορτές γενέθλια στο σπίτι συγγενών μου και ανταλλάζαμε κάποιες κουβέντες. Μου είπαν για κάποιες κουβέντες που είχαν γίνει μεταξύ της ξαδέλφης μου και της κατηγορουμένης μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι. Μου ζητήθηκε αν μπορώ να μάθω τι είχε ειπωθεί μεταξύ τους. Κάλεσα τη ξαδέλφη μου στο τηλέφωνο και την ρώτησα τι έχουν πει. Τη ρώτησα αν ισχύει και τι ακριβώς είχε ειπωθεί. Μου είπε ότι ισχύει ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ τους, ότι δεν μου το είπε για να μη με φέρει σε δύσκολη θέση. Μου είπε, μεταξύ των συζητήσεων, ότι είχαν μιλήσει και για μένα, όπως όλοι φίλοι και γνωστοί μιλούσαν για μένα. Τη ρωτούσε η κατηγορουμένη πως είμαι, αν με είδε και πως ήταν τα μέτρα στο νοσοκομείο λόγω Covid. Εκείνη της είπε ότι δε μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο και ότι είχε δει μόνο τη μητέρα μου στο προαύλιο. Επίσης μου ανέφερε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που της είχε κάνει εντύπωση. Η κατηγορούμενη, όπως της είπε, έκανε ένα σχόλιο πολύ προσβλητικό για μένα. Της είπε η Εφη, «οκ, αν δε μπορεί να δουλέψει θα πάρει την αποζημίωση και θα ζήσει». Δεν έγινε κάτι. Αυτό θύμωσε τη ξαδέλφη μου.

Αυτό το περιστατικό, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις που με ενημέρωσαν πως είχε κάνει μετά την επίθεση και σε συνδυασμό με άλλα τουλάχιστον δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο – η μητέρα μου, μου είπε ότι κάποιοι ήλθαν στο νοσοκομείο να με δουν αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος -, όλα αυτά με έκαναν να πιστέψω ότι ήθελε πραγματικά να με σκοτώσει και δεν σταμάτησε ούτε και μετά.

Όλα αυτά αν τα συνδυάσει κανείς, και σύμφωνα με το συμπέρασμα των αστυνομικών, ήταν να με σκοτώσει. Έμαθα εκ τω υστέρων ότι έγιναν άλλες τρεις απόπειρες. Άλλες δυο έξω από το σπίτι μου, την είδαν οι γείτονες να κουβαλάει κάτι ύποπτο πάνω της. Σύμφωνα με τα στοιχεία είχε γίνει μια ακόμη απόπειρα τη προηγούμενη ημέρα, η οποία απλά απετράπη διότι δε με πρόλαβε. Δε κατάφερε να με σκοτώσει. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι πάλι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, με τρομάζει ότι είχε μια συμπεριφορά ανθρώπου – είχε αναστατωθεί όλος κόσμος για το ποιος το έκανε – και αυτή βγαίνει και διασκεδάζει και χορεύει πάνω στα τραπέζια. Αντί να πει τι πήγα και έκανα, ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο και αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα… Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν πτοείται που γίνεται ακόμη χειρότερος. Αυτό είναι που με φοβίζει. Και δε ξέρω ακόμη, ούτε τα κίνητρα, ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν, γιατί υπάρχουν και άλλοι. Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει».



Οργή πατέρα κατά φοιτητών , Φασίστες αυτοί Φασίστες και εσείς! Επιτέλους ακούστηκε η αλήθεια!

 


Επιτέλους ακούστηκε η αλήθεια για ότι συμβαίνει στην Σταυρούπουλη.

Πατέρας μαθητή εξοργίστηκε σε λεκτική αντιπαράθεση που είχε με φοιτητές, όταν από πίσω τους πέρασαν άτομα με κράνη, κουκούλες και καδρόνια έτοιμα να συγκρουστούν.

Την έκρηξη ενός πατέρα αλλά και περιοίκων της γειτονιάς προκάλεσαν τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, απο ακροαριστερούς, αριστερούς και ακροδεξιούς.

Ο πατέρας βλέποντας τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και αναρχικών να περνάει μπροστά του και κάποια άτομα να φορούν τα κράνη και τις κουκούλες τους, εξοργίστηκε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα κάθε ημέρα. «Γιατί φοράνε κουκούλες και έχουν δοκάρια στα χέρια;», ρώτησε σε έντονο ύφος.

Ομάδα από φοιτητές σταμάτησαν για να κάνουν διάλογο μαζί του προσπαθώντας να του εξηγήσουν τον παράνομο λόγο που συγκεντρώνονται έξω απο το σχολείο για 3 ημέρα, ωστόσο ο πατέρας είχε τα δικά του επιχειρήματα ρωτώντας: «Γιατί τους έχετε μαζί σας; Αυτοί είναι φασίστες, εσείς τι είστε;». «Με κράνη και δοκάρια. Φασίστες αυτοί, φασίστες κι εσείς», υποστήριξε.






Όλοι έχουν ευθύνη για τις συγκρούσεις ακροαριστερών - αριστερών και ακροδεξιών

 


Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, και να μην μιλάμε μονόπλευρα για ακροδεξιούς αφού και από τα συνθήματα που γράφτηκαν έξω από το σχολείο στην Σταυρούπολη φαίνεται ότι ήταν και αντιεξουσιαστές μαζί με αριστερούς.




Σίγουρα όσοι ήταν έξω από την μεριά των ακροαριστερών και των αριστερών δεν ήταν όλοι φοιτητές, ήταν απλά τεμπέληδες μπάχαλα που αυτό ξέρουν να κάνουν και να προκαλούν.



Ενδεικτικό είναι ότι οι δήθεν "φοιτητές" προσήλθαν στο σχολείο έτοιμοι να συγκρουστούν φορώντας κράνη, κουκούλες και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.



Οι εικόνες δείχνουν ακροαριστερούς και αριστερούς έξω από το σχολείο με κράνη, ακροδεξιούς μέσα στο σχολείο με κουκούλες.

Τα γεγονότα που κακός κράτησαν δύο ημέρες έξω από σχολείο και εδώ την ευθύνη έχει η ΕΛ.ΑΣ., μιλάνε από μόνα τους. Οι ακροδεξιοί ήξεραν ότι θα γίνει προκλητικά πορεία από ακροαριστερούς και αριστερούς έξω από το σχολείο, όπως και οι ακροαριστεροί με τους αριστερούς ήξεραν ότι θα συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών.

Είχαν ραντεβού για να συγκρουστούν, τα άκρα και αυτό είναι αναμφισβήτητο και το θέμα είναι πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Η Χρυσή Αυγή έχει κριθεί παράνομη, συνεχίζει να προσηλυτίζει ακόμα και σήμερα, αυτό πρέπει να προβληματίσει την αστυνομία.

Το τραγικό όμως είναι ότι την ακροαριστερά και την αριστερά την ελέγχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, και εδώ πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από τις ηγεσίες των κομμάτων και τις νεολαίες των κομμάτων τους που είναι ενήμερες για κάθε σύγκρουση και κάθε πορεία.

Με λίγα λόγια όπως έχει ευθύνη ο διευθυντής του σχολείου στην Σταυρούπολη που ανέχτηκε να υπάρχουν τέτοια κακοποιά ακροδεξιά στοιχεία μέσα στο σχολείο, έτσι έχει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ που άφησε να γίνει η πορεία απο ακροαριστερούς και αριστερούς έξω από σχολείο. 

Τεράστια ευθύνη έχει και η ΕΛ.ΑΣ. που ανέχτηκε για δύο ημέρες την κόντρα όλων των παρακμιακών ομάδων μέσα και έξω από το σχολείο.



Οικονόμου σε Τσίπρα: Κυβέρνησε με ακροδεξιούς, δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην παράταξη που δίωξε τη Χρυσή Αυγή


 

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις δηλώσεις περί «ακροατηρίου ακροδεξιών» από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε με ένα κομμάτι της ακραίας δεξιάς του κ. Καμμένου δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην παράταξη που ξεκίνησε τη δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης και στην κυβέρνηση που στην διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε η δίκη και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής.»

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως «Δεν έχει νόημα να καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από που προέρχεται. Δείτε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Σταυρούπολη χθες και σήμερα, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις, λέει απλώς ότι καταδικάζει την βία…Για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο».



Αρνητές καπηλεύονται τον θάνατο καρκινοπαθούς διαδίδοντας ότι πέθανε από το εμβόλιο

 


Σοκάρει η καταγγελία της συζύγου του δημοσιογράφου Χρήστου Παυλίδη, που πέθανε στις 6 Ιουλίου μετα από μάχη με τον καρκίνο.

Η εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη, Σωτηρία Γάππα, όπως είπε στο MEGA, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του άντρα της ανακάλυψε λογαριασμό αρνητών στο facebook που δημοσιοποιώντας τα στοιχεία του διέδιδαν ψευδώς ότι πέθανε μετά τον εμβολιασμό του.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια λίστα με δεκάδες ανθρώπους που εμφανίζονται ως θύματα του εμβολίου και η Σωτηρία Γάππα ξεσπά: “Τι να της πω. Όχι μόνο στην κόρη μου, στον κόσμο. Μα αν το έκαναν οι μεγάλοι, τα παιδιά μας θα τα άφηναν ήσυχα. Είναι θέμα παιδείας. Ναι, αν μου το επιτρέψει γιατρός θα το κάνω και στη μικρή μου» υπογραμμίζει.

Η δημοσιοποίηση του θέματος για την υπόθεσή της είναι ξεκάθαρη: «Πρέπει να ανοίξουμε και εμείς τα στόματά μας. Αρκετά τους αφήσαμε να μας τρομοκρατούν. Λένε ψέματα και πρέπει να το μάθει ο κόσμος» προσθέτει η Σωτηρία Γάππα.


Πηγή