Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εικονικοί εμβολιασμοί – Νέο περιστατικό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Την τρύπησε αλλά δεν της χορήγησε το φάρμακο

 


Νέα υπόθεση με εικονικούς εμβολιασμούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στην οποία εμπλέκονται μια νοσηλεύτρια και δύο ακόμη γυναίκες.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, υπάρχει νέο περιστατικό με «μαϊμού» εμβολιασμό και μάλιστα πλαστικής χειρουργού! Τόσο η γυναίκα αυτή, όσο και η νοσηλεύτρια συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, με την πλαστική χειρουργό -75 ετών- να έχει μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο σε περιοχή της Αθήνας μαζί με την γραμματέα της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις γυναίκες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές (μια εκ των οποίων είναι γιατρός) με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα που ακολούθησε και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



34χρονος πείτε "άντρας" στον Βόλο χτύπησε 4χρονη



Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζει ένας 34χρονος τζάμπα μάγκας, από τον Βόλο, ο οποίος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επειδή φέρεται να χτύπησε την μόλις 4 χρόνων κορούλα του και να έβρισε την μητέρα της με την οποία έχει χωρίσει.

Ο 34χρονος πες "άντρας" συνελήφθη μετά την καταγγελία της πρώην συζύγου του ότι το περασμένο Σάββατο χτύπησε στη μέση και στους γλουτούς το 4χρονο κοριτσάκι προκαλώντας του μώλωπες, ενώ και την επόμενη ημέρα εξύβρισε την ίδια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από άνδρες της Αστυνομίας και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Σε βάρος του 34χρονου πες "άντρα" ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, πρόκληση όλως ελαφράς σωματικής βλάβης και εξύβριση και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί αύριο Πέμπτη.




Τέλος το αυτόφωρο σε γιατρούς, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών

 


Η κυβέρνηση δίνει τέλος στην ταλαιπωρία γιατρών, εκπαιδευτικών και υγειονομικών που γίνονται στόχοι γελοίων και επικίνδυνων αρνητών.

Οι παραπάνω γίνονται θύματα, αρνητών του κορονοϊού, αντιεμβολιαστών κι όσων αντιτίθενται στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας, και μηνύονται ασύστολα.

Η κυβέρνηση, ύστερα από τα απανωτά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε γιατρούς, υγειονομικούς, αποφάσισε να παρέμβει θεσμικά και να υπάρξει παρέμβαση στον Νέο Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε να μην ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου για τους μηνυόμενους.

Θα μου πείτε εδώ και 2μιση χρόνια ακούμε για αλλαγές στον ποινικό κώδικα και αλλαγές δεν βλέπουμε!! Έχετε δίκιο αλλά ευελπιστούμε ότι κάποιοι θα δουν σοβαρά ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με τις αλλαγές.

Ευτυχώς είχαμε παρέμβαση του νέου υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, που έδωσε εντολή να μην συλλαμβάνονται εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί κτλπ που εφαρμόζουν τον νόμο, επειδή κάποιος ψεκασμένος θέλει να τους ταλαιπωρήσει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Το καθημερινό πλέον θλιβερό και γελοίο φαινόμενο της εισβολής γονέων στις σχολικές μονάδες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και γενικότερα ενός κλίματος που δεν συνάδει με αυτό που λέγεται παιδεία, έφτασε τους νοήμονες και σοβαρούς ανθρώπους στα όρια τους.

Η κυβέρνηση με αυτή την ενέργεια θέλει να υψώσει «ασπίδα» σε αυτούς τους ανθρώπους και να βάλει «φρένο» στην... παράνοια και την γελοιότητα των τελευταίων ημερών με τους αρνητές να μηνύουν και να στέλνουν στο αστυνομικό τμήμα αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα, εξετάζονται και περαιτέρω διώξεις κατά των αρνητών, ώστε να σταματήσουν να ενεργούν επικίνδυνα με τον οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και με επικίνδυνες αναρτήσεις, παραπλανώντας και εξαπατώντας πολίτες.





Άρχισαν οι γελοιότητες με καταλήψεις σε σχολεία - Αποτέλεσμα ένας σοβαρός τραυματισμός καταληψία


 

Άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια με τις καταλήψεις, και ευθύνη για ότι συμβεί έχουν ξεκάθαρα και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιτρέπουν να συμβαίνουν καταλήψεις.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr,  τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, το πρωί της Τετάρτης ένας καταληψίας μαθητής 17 ετών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέα, ο τραυματισμός του ανήλικου μαθητή είναι σοβαρός, βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και παρακολουθείται από γιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων, το οποίο τελεί εάν είναι δυνατόν υπό κατάληψη, και ο 17χρονος τραυματίστηκε από κροτίδα.

Στο θέμα πρέπει να παρέμβει η εισαγγελία και να αναζητηθούν ευθύνες και στον διευθυντή του σχολείου που επέτρεψε την κατάληψη.



Την Παρασκευή δικάζεται ο πατέρας αρνητής και σήμερα συνέχισε τα καραγκιοζιλίκια!!

 


Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 37χρονος επικίνδυνος αρνητής, που συνελήφθη εχθές ύστερα από μήνυση της διευθύντριας του 2ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, για επεισόδιο που προκάλεσε όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στο σχολείο επειδή δεν προσκόμισε την κάρτα με το αποτέλεσμα του self test.

Εις βάρος του η εισαγγελέας απήγγειλε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή 24.09.2021. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή του μέχρι την δίκη.

Σήμερα χωρίς το παιδί του αυτή τη φορά μετέβη στο σχολείο ο πατέρας αρνητής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσει νέο καραγκιοζιλίκι. 

Σε νέες δηλώσεις του ο προκλητικός και επικίνδυνος αρνητής, έκανε γνωστό απειλώντας ότι προχωρά σε μηνύσεις κατά της διευθύντριας.

Ο επικίνδυνος αρνητής, έφτασε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς όπως τόνισε προκλητικά  «πρέπει να ξεκουραστεί γιατί υπέστη σοκ και αυτό όπως και τα υπόλοιπα». «Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία. Τη Δευτέρα (σ.σ. 27.09.2021) θα επανέλθουμε, περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή (24.09.2021) με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι να πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ…», πρόσθεσε χωρίς να ντρέπεται που εξφτιλίζεται.

Για την προκλητική σημερινή του παρουσία στο σχολείο μίλησε στον ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και σημείωσε: «Ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας. Την αποδέχτηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί», ανέφερε ο προκλητικός και επικίνδυνος πατέρας αρνητής.

Προχώρησε μάλιστα στο καραγκιοζιλίκι, γνωστοποιώντας στην κάμερα του ANT1, ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. «Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας…».

Ο ίδιος τόνισε ότι «παραπονέθηκε το παιδί ότι δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και εγώ το υποστήριξα». Χαρακτήρισε δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος είναι «υποτιθέμενη» την πανδημία και όπως είπε «είναι κάτι το οποίο δεν με έχει πείσει ότι θα σκοτώσει το παιδί μου…».



Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες περιοχές

 


ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, δεν ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες περιοχές.

Με σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων τις οποίες κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου με τίτλο «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Υιοθετώντας επιφυλάξεις και ενστάσεις της Αντιπολίτευσης για τη διάταξη που προβλέπει την μη καταχώρηση στα πρακτικά της άποψης της μειοψηφίας για λόγους υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε προσθήκη, σύμφωνα με την οποία, για να καταχωρηθεί μόνο η γνώμη της πλειοψηφίας θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/4 των μελών του ΝΣΚ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.



Oμιλία του Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας

 


«Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών -εν μέσω πανδημίας- είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας. Διότι η ανταγωνιστικότητα είναι η άλλη όψη της εξωστρέφειας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

Όπως πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, «εξωστρέφεια σημαίνει δημιουργία πλούτου ο οποίος διαχέεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και αυτό αποτελεί το πρόταγμα της συνολικής οικονομικής μας πολιτικής, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ανάπτυξη για όλες και για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, με περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε κλάδους ανταγωνιστικούς, με δυνατότητα να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό και να τους πούμε: “Ελάτε, επιστρέψτε στην Ελλάδα, εμπιστευθείτε την Πατρίδα μας και εμπιστευθείτε το μέλλον σας στην πατρίδα μας, γιατί πια μπορούμε να σας προσφέρουμε πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας”».

«Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμες δυνατότητες δημιουργίας σημαντικών υπεραξιών. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η χώρα μας έχει μπει σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση. Μια χώρα η οποία δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ιστορία της, μια χώρα η οποία έχει αντιμετωπίσει μέσα από μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας μίλησαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για την Οικονομική Διπλωματία και Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής.


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού:


Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Πρέσβεις, κυρίες και κύριοι,


Με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχω σήμερα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εξωστρέφειας 2021. Και θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας, που πιστεύω ότι αποτυπώνει μία κεντρική στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, την οποία υλοποιούμε με μεθοδικότητα και πιστεύω με αποτελεσματικότητα.


Όταν ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου, αμέσως προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας κεντρικής προεκλογικής μας δέσμευσης, η οποία αφορούσε τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της εξωστρέφειας, της οικονομικής διπλωματίας, στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Θυμάμαι ότι όταν συζητούσαμε προεκλογικά τα υπέρ και τα κατά αυτής της επιλογής επέμενα ιδιαίτερα σε αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας απόλυτα ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας τον 21ο αιώνα δεν μπορεί παρά να έχει και μία σημαντική οικονομική διάσταση. Και βήμα – βήμα αυτή την κεντρική πολιτική μας επιλογή την κάνουμε πράξη.


Προφανώς -και σωστά αναγνωρίσατε, κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα- ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί έναν μόνο κρίκο σε μία συνολική αλυσίδα αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και λίγα πράγματα θα μπορούσε το Υπουργείο Εξωτερικών μόνο του να κάνει αν δεν είχε, παραδείγματος χάρη, την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χωροταξία και τις χρήσεις γης.


Όμως, η ιστορική αλλαγή της εικόνας της χώρας -μία χώρα δυναμική η οποία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση- περνάει, κ. Υπουργέ και κ. Γενικέ Γραμματέα, μέσα από τη δουλειά την οποία έχουμε κάνει.


Περνάει -επιτρέψτε μου απευθυνόμενος, εδώ, πιο ειδικά στους διπλωμάτες μας- και μέσα από μία αλλαγή αντίληψης για το ρόλο της παρουσίας της χώρας μας και στο εξωτερικό. Διότι πια θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν συνίσταται μόνο στην ανάδειξη των βασικών γεωπολιτικών ζητημάτων που ιστορικά απασχολούσαν το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά απαιτούν και τη μεταλαμπάδευση μιας νέας αντίληψης, μιας νέας νοοτροπίας στα ίδια τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, έτσι ώστε το φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχουμε θέσει σε κίνηση να δείξει σε βάθος χρόνου απτά αποτελέσματα. Και νομίζω ότι, ήδη, έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.


Το καλό, κ. Υπουργέ, κυρίες και κύριοι, με τα ζητήματα που αφορούν την εξωστρέφεια είναι ότι αποτελούν πολιτικές οι οποίες είναι από τη φύση τους άκρως μετρήσιμες. Κατά συνέπεια, είναι πολύ εύκολο να αξιολογήσει κανείς τα αποτελέσματα της πολιτικής κοιτώντας μόνο κάποιους συγκεκριμένους δείκτες.


Και ποιοι είναι οι δείκτες που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν πέρα και πάνω από όλα; Οι εξαγωγές μας. Χαιρετίζω σήμερα την παρουσία πολλών εκπροσώπων των εξαγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα δεδομένα τα οποία παρουσίασε και ο κ. Υφυπουργός.


Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών -εν μέσω πανδημίας- είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας. Διότι η ανταγωνιστικότητα είναι η άλλη όψη της εξωστρέφειας. Δεν μπορούμε να κατακτήσουμε αγορές του εξωτερικού εάν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και προφανώς η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και λιγότερη, ενδεχομένως, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος.


Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αναπτύξουμε μια έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακούς τομείς, αλλά και σε νέους τομείς οι οποίοι καταδεικνύουν το συνολικό δυναμισμό της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, την ανθεκτικότητά της κατά την διάρκεια της δεκαετούς κρίσης που ταλαιπώρησε τη χώρα. Την ανθεκτικότητά της και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και την διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών να βγουν πέρα και μακριά και πάνω από τα σύνορα της Πατρίδας μας.


Ο δεύτερος σημαντικός δείκτης που καταδεικνύει την εξωστρέφεια μιας χώρας είναι η ελκυστικότητά της ως επενδυτικός προορισμός. Και εκεί δεν χρειάζεται να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες. Δεν στέκομαι μόνο στα απόλυτα νούμερα των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχουν γίνει στην πατρίδα μας τους τελευταίους 24 μήνες όσο και στις αποτιμήσεις των επενδυτών οι οποίοι σπεύδουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα. Αποτιμήσεις οι οποίες ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας και οι οποίες καταδεικνύουν κάτι απλό: ότι οι ξένοι επενδυτές βλέπουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμες δυνατότητες δημιουργίας σημαντικών υπεραξιών.


Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η χώρα μας έχει μπει σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση. Μια χώρα η οποία δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ιστορία της, μια χώρα η οποία έχει αντιμετωπίσει μέσα από μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό είναι που καθιστά τη δική σας δουλειά «να πουλήσετε» την Ελλάδα στο εξωτερικό πολύ πιο εύκολη.


Πράγματι, θα έπρεπε να είναι κανείς πολύ κακόπιστος να μην αναγνωρίσει ότι η συνολική εικόνα της χώρας σήμερα ως προς τους επενδυτές του εξωτερικού και τα ξένα κεφάλαια που αναζητούν νέους επενδυτικούς προορισμούς είναι τελείως διαφορετική από την εικόνα της Ελλάδος όπως την παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019, όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.


Έχουμε, λοιπόν, ακόμα να κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Και χαίρομαι που αυτή η δουλειά έχει την απαραίτητη μεθοδολογική πειθαρχία και αποτυπώνεται στο φυλλάδιο στο οποίο σας έχει διανεμηθεί, που θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, προσδιορίζει συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες, βέβαια, στην συνέχεια, θα αξιολογηθούν και για την αποτελεσματικότητα τους.


Αποτελούν, με άλλα λόγια, τον μπούσουλα μιας σύγχρονης, αισιόδοξης, εξωστρεφούς και γεμάτης αυτοπεποίθηση διπλωματίας, η οποία βλέπει τον έξω κόσμο όχι φοβικά, αλλά με αισιοδοξία, βλέπει ευκαιρίες και όχι απειλές. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και τον Υπουργό ο οποίος συμμετέχει στην συζήτηση μας, διότι και ο ίδιος στήριξε όλη αυτή την πρωτοβουλία μέσα από τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στον Οργανισμό του Υπουργείου, που μας επιτρέπουν πια να κάνουμε πράξη αυτή την πολιτική.


Εξωστρέφεια -και να κλείσω με αυτή την παρατήρηση- σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Σημαίνει δημιουργία πλούτου ο οποίος διαχέεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και αυτό αποτελεί το πρόταγμα της συνολικής οικονομικής μας πολιτικής, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Ανάπτυξη για όλες και για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, με περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε κλάδους ανταγωνιστικούς, με δυνατότητα να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό και να τους πούμε: «Ελάτε, επιστρέψτε στην Ελλάδα, εμπιστευθείτε την πατρίδα μας και εμπιστευθείτε το μέλλον σας στην πατρίδα μας, γιατί πια μπορούμε να σας προσφέρουμε πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».


Κατ’ εξοχήν οι εξωστρεφείς κλάδοι της οικονομίας, είτε οι επιχειρήσεις που εξάγουν είτε οι κλάδοι εκείνοι οι οποίοι είναι υποδοχείς ξένων επενδύσεων, είναι κλάδοι με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, οι οποίοι έχουν δυναμική και μπορούν και πατάνε πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.


Μια χώρα, λοιπόν, η οποία πατάει καλά στα πόδια της, η οποία πιστεύει στις δυνατότητές της, μπορεί να ανοίξει τα φτερά της σε ολόκληρο τον κόσμο. Να απευθυνθεί, προφανώς, στις παραδοσιακές μας αγορές, τους φίλους συμμάχους μας, όπως είναι παραδείγματος χάρη οι χώρες των Βαλκανίων, οι ευρωπαϊκές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να στρέψει την ματιά της και σε αγορές που ενδεχομένως στο παρελθόν ήταν πολύ έξω, πέρα και πάνω από τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.


Θα αναφέρω ενδεικτικά δύο: την Ινδία -αναφερθήκατε σε αυτήν- μια τεράστια αγορά με μια μεγάλη αναδυόμενη μεσαία τάξη που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και για εξαγωγές αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων. Η Ελλάδα είναι η κοντινότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με την Κύπρο, στην Ινδία. Αλλά ταυτόχρονα και οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται στην Αφρική. Η πιο δυναμική ίσως ήπειρος σε ρυθμούς ανάπτυξης, η πιο νέα ήπειρος σε πληθυσμό. Και παρότι η Ελλάδα γειτνιάζει γεωγραφικά με την Αφρική είναι μια ήπειρος η οποία -τολμώ να πω- στο παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική.


Ξεκινώντας με κάποιες γενναίες κινήσεις που έχουμε κάνει στο επίπεδο των εμβολίων, ανοίγοντας καινούργιες πρεσβείες στην Αφρική, αξιοποιώντας την ήπια ισχύ μας της πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην Αφρική. Διότι εξάλλου -και να απευθυνθώ εδώ στον έτερο Υφυπουργό μας αρμόδιο για τα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού- δεν υπάρχει γωνιά της Γης όπου να μην υπάρχει ελληνική παρουσία. Και αυτό φυσικά από μόνο του συνιστά ένα πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.


Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους σχεδιαστές αυτής της προσπάθειας. Καλή δύναμη σε όλα τα στελέχη που καλούνται να την υλοποιήσουν, γιατί -όπως σας είπα- η εξωστρέφεια είναι το άλλο όνομα της αλλαγής και της προόδου. Και η αλλαγή, όπως έλεγε αγαπητέ Άδωνι και ο Ηράκλειτος, είναι το μόνο σταθερό στοιχείο της ζωής. Για αυτό και εμείς τολμάμε, αλλάζουμε, νικάμε και προχωράμε.


Σας ευχαριστώ πολύ.



Βρέθηκαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια πιστόλια και χειροβομβίδες


 

Τρία πιστόλια, εκ των οποίων το ένα για φωτοβολίδες, χειροβομβίδες και σφαίρες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ηλικιωμένη γυναίκα πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων και είπε στους αστυνομικούς ότι υπάρχει στο διαμέρισμα ο συγκεκριμένος οπλισμός.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τον οπλισμό που τους είπε η 80χρονη και διενεργούν σχετική έρευνα.

Τα όπλα φέρεται να ανήκουν σε τραγουδιστή που πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια, ο οποίος τα είχε βάλει σε ειδική κρύπτη στον τοίχο. Όπως είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα με τον τραγουδιστή είχαν παντρευτεί το 2015, δυο χρόνια πριν πεθάνει προκειμένου ο ηλικιωμένος να έχει ιατρική περίθαλψη.



Αντιδράσεις για Ελπιδοφόρο μετά την παρουσία του στη φιέστα για το «Σπίτι της Τουρκίας»



Κρίση με έντονες διπλωματικές παρενέργειες στις σχέσεις της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο προκάλεσε η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση, η οποία, εκτός των άλλων συμβολισμών, εμπεριείχε και τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο ατόπημα του Αρχιεπισκόπου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, και ως ένδειξη της δυσαρέσκειας του ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος.



Την στάση του Κύπριου Προέδρου θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να ακυρώσει την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του, ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο, μεταξύ άλλων επαφών στην αμερικανική μεγαλούπολη να συναντήσει τον κ. Ελπιδοφόρο, κάτι, ωστόσο, για το οποίο φαίνεται να έγιναν δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα συνεργάτες του πρωθυπουργού να αφήνουν ανοικτό εάν θα υπάρξει το επόμενο διήμερο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.




Εισαγγελική παρέμβαση για την αθλιότητα αντιεμβολιαστών που μηνύουν εκπαιδευτικούς


 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την εξέλιξη άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ερωτηθείς για «τις εισβολές αντιεμβολιαστών σε σχολεία», ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. «Η λογική τού ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», είπε.

Αφορμή επίσης για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Η ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

«Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Κ. Υπουργοί,

Την πρώτη μόλις εβδομάδα λειτουργίας τους διανύουν τα σχολεία και τα περιστατικά με επιθέσεις και μηνύσεις εις βάρος εκπαιδευτικών από γονείς μαθητών αντιεμβολιαστών - αρνητών τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας.

Νεότερο περιστατικό που ήλθε στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι, σε γυμνάσιο στην περιοχή των Καμινίων γονέας μαθητή κάλεσε την αστυνομία και μήνυσε τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου, επειδή εφάρμοσαν το νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο στην τάξη του ανήλικου υιού της χωρίς self test και προστατευτική μάσκα. Η μήνυση δε, περιλαμβάνει τις κατηγορίες του βασανισμού, της εσχάτης προδοσίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά ακόμα και εγκληματικής οργάνωσης…

Οι τρεις εκπαιδευτικοί μάλιστα, ενώπιον συναδέλφων, μαθητών και γονέων, υποχρεώθηκαν να μπουν σε περιπολικό και οδηγήθηκαν ως κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου στο αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν, ακολούθησε πολύωρη κατάθεσή τους, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά την παρέμβαση εισαγγελέα. Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό.

Είναι αδιανόητο, κ. Υπουργέ, να εκτίθενται και να τιμωρούνται με τον τρόπο αυτό, εκπαιδευτικοί επειδή απλά εφαρμόζουν το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα μάλιστα που σε τέσσερις μόλις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί 1.939 κρούσματα σε μαθητές, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως οι μολύνσεις σε ανηλίκους ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις 50.000.

Είναι αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν απροστάτευτοι από την πολιτεία, έρμαια των διαθέσεων του κάθε αντιεμβολιαστή-αρνητή.

Είναι αδιανόητο ακόμα και να μηνύονται ή να ζητούνται από αυτούς εξηγήσεις γιατί εφαρμόζουν τον Νόμο και τα Πρωτόκολλα, να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους με αυτούς που τολμούν να απαιτούν να μην εφαρμοστούν.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Τι σκοπεύετε να κάνετε και πώς θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς από αντίστοιχες επιθέσεις;

Θα συνεχίσετε να ανέχεσθε παρόμοιες καταστάσεις;

Σκοπεύετε να δώσετε σχετικές οδηγίες στην Αστυνομία;



Στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των λιγνιτικών περιοχών


 

Ξεκινά η νέα δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Πράσινου Ταμείου, με την οποία προσκαλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με υψηλή εξάρτηση από τον λιγνίτη να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στρατηγικής διαφοροποίησης.


Απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και στον δήμο Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, των οποίων η δραστηριότητα αφορά στην εκτέλεση εργασιών, την παροχή υπηρεσιών και την προμήθεια αγαθών άμεσα προς τη ΔΕΗ ή/και έμμεσα προς υπεργολάβους που έχουν συνάψει συμβάσεις με τη ΔΕΗ. 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα στηρίζει και ενισχύει τις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα παραγόμενα προϊόντα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις εκτελούμενες εργασίες τους, με στόχο τη σταδιακή απεξάρτησή τους από τη ΔΕΗ και συνολικά από τις λιγνιτικές δραστηριότητες σε βάθος πενταετίας.

Το νέο πρόγραμμα αρχικά προβλέπει επιδοτήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών για το 2018 συνολικού ποσού 31.391.473,90 ευρώ, που έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης.

Η επιχορήγηση κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Τα ποσοστά ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα ανέρχονται σε 80% δημόσια επιχορήγηση και 20% ιδιωτική συμμετοχή. Η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των επενδυτικών σχεδίων θα είναι άμεση και απλοποιημένη.




Εγκαινιάστηκε η νέα κλειστή/ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο


 

Η πρώτη κλειστή ελεγχόμενη δομή εγκαινιάστηκε το Σάββατο στη Σάμο. Πρόκειται για δομή που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια δομή που -όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση- βρίσκεται μακριά από τον αστικό ιστό με συνθήκες αξιοπρέπειας για όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας, αλλά και ελέγχου για τους παράνομους μετανάστες που είναι προς επιστροφή ή απέλαση.  

Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία των νέων κλειστών - ελεγχόμενων δομών σε Λέρο και Κω.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι η αποσυμφόρηση των νησιών μας συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Τον Αύγουστο καταγράφηκε μείωση κατά 81% στον αριθμό των διαμενόντων στα νησιά, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων στην επικράτεια ήταν μειωμένος κατά 49%.

Οι ροές-αφίξεις κατά το 1ο οκτάμηνο του 2021 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 53% σε σχέση με το 1ο οκτάμηνο του 2020, ενώ στα νησιά οι αφίξεις είναι μειωμένες κατά 78%. Στο ίδιο διάστημα αναχώρησαν 7.841 άτομα  με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτα κράτη μέσω των μηχανισμών απελάσεων, επιστροφών και μετεγκαταστάσεων υπηκόων τρίτων χωρών.



Αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον Moody’s

 


Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει o οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, καθώς προχώρησε στην αναβάθμισή τους κατά δύο βαθμίδες, μετά τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει στην εκκαθάριση των ισολογισμών τους.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Alpha Bank σε B2 από το Caa1, και την Τράπεζα Πειραιώς σε B3 από Caa2, δίνοντας σε όλες θετικές προοπτικές.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παρέχει καλές ευκαιρίες στις τράπεζες να αυξήσουν τα δάνεια και να στηρίξουν τα έσοδά τους και υπογραμμίζει ότι οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις καταθέσεων και για τις τέσσερις τράπεζες είναι θετικές.



Πράσινο φως για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς


 

Το πράσινο φως για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών αλλά και στους υγειονομικούς. Η πλατφόρμα ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Η τρίτη (αναμνηστική) δόση δεν είναι υποχρεωτική. Θα χορηγείται αφού περάσουν 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους μέχρι σήμερα έχουν γίνει 13.175 εμβολιασμοί.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών:

Ξεπεράστηκαν χθες οι 11.900.000 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί το 60,6% του γενικού πληθυσμού και 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 90.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού τις τελευταίες 7 ημέρες για εμβολιασμό με την πρώτη δόση, με την συντριπτική πλεινότητα των ραντεβού να κλείνεται από νεαρές ηλικίες.

Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 10.500 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 8.500 πολίτες.



Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014

 


Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ., τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι σε τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν και αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε.

Δεν απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το ποιο αγαπημένο ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς.

Η δική μας κουλτούρα, η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η κατάργηση των φόρων στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, η συνέχιση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος, η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, οι επενδύσεις που προσελκύουμε και δημιουργούν δουλειές και θέσεις εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους, η αναβάθμιση των σπουδών και του δημόσιου σχολείου, η στήριξη των νέων γονιών, η αύξηση κατά 22% βασικών επιδομάτων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020 και τόσα άλλα που πετύχαμε μέσα στις συνθήκες κρίσης είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Έλληνες και η καλύτερη απάντηση.



Τούρκος δημοσιογράφος μπήκε με το σκάφος του στα ελληνικά χωρικά ύδατα και εκδιώχθηκε από το Λιμενικό Σώμα


 

Βγήκε με το σκάφος του στη θάλασσα, πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και εκδιώχθηκε πίσω στην Τουρκία από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Ο λόγος για τον Τούρκο δημοσιογράφο Φατίχ Πορτοκάλ, ο οποίος με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δήλωσε πως: «έπαιξε με το σκάφος του στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει απέπλευσε από την Γκότζεκ, στην επαρχίας Μούγλας, και κατευθύνθηκε δυτικά πλέοντας στα ανοιχτά για δώδεκα ώρες.

«Ο καιρός ήταν καλός, υπήρχε κύμα, μετά ήρθε ο άνεμος. Σταμάτησα στη μέση της θάλασσας για 15-20 λεπτά και αφέθηκα στον άνεμο. Είδα ένα δελφίνι που με συνόδευε» λέει, περιγράφοντας στη συνέχεια πως ήρθε τετ α τετ με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, γεγονός που τον ανάγκασε να επιστρέψει εσπευσμένα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. «Έπαιξα λίγο με τα ελληνικά σύνορα, μπήκα και βγήκα, όταν είδα το ελληνικό καράβι (την ελληνική ακτοφυλακή), διέφυγα στην τουρκική πλευρά» λέει.



Ο Φατίχ Πορτακάλ ήταν έως το καλοκαίρι του 2020 παρουσιαστής ειδήσεων στο κανάλι FOX TV της Τουρκίας και οδηγήθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της κριτικής που ασκούσε στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταθέσει μήνυση κατά του δημοσιογράφο, έπειτα από tweet του Πορτοκάλ, που άφηνε να νοηθεί ότι ενδέχεται να γίνουν κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων στην Τουρκία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Σήμερα ο Πρτοκάλ διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube, όπου συνεχίζει να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης.


Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγή : protothema.gr