Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Τατσόπουλος : Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες


 

Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες.

Σε μια ανάρτηση του στα social media ο Πέτρος Τατσόπουλος θυμίζει στον δολοφόνο Κουφοντίνα ποιος πραγματικά είναι, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας ύστερα από σχεδόν 70 ημέρες.

Πέτρος Τατσόπουλος : 

«Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές. Αύριο πάλι με εκλογές μπορεί να φύγει, όπως έφυγε πάλι στο παρελθόν. Η δική σου οικογένεια ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες. Δεν θα ερχόταν στο προσκήνιο εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου. Εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου, θα έσκαγε στα χέρια ή στα πόδια κάποιου “στόχου” σου ή κάποιου ανυποψίαστου περαστικού, ξέρεις, από εκείνες τις αναλώσιμες “παράπλευρες απώλειες”. Εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου, η δική σου οικογένεια δεν θα ερχόταν στο προσκήνιο ούτε με σφαίρες. Θα συνέχιζες να μοιράζεις σφαίρες, να πηγαίνεις διακοπές, να ασχολείσαι με τα μελίσσια σου και να επενδύεις στο χρηματιστήριο, όπως έκανες το 1999. Για να ξέρουμε για ποιον οικογενειάρχη μιλάμε. Ποιον επενδυτή. Ποιον δολοφόνο».

app-facebook
Petros Tatsopoulos
16 ώρες πριν

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ
Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές. Αύριο πάλι με εκλογές μπορεί να φύγει, όπως έφυγε πάλι στο παρελθόν. Η δική σου οικογένεια ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες. Δεν θα ερχόταν στο προσκήνιο εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου. Εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου, θα έσκαγε στα χέρια ή στα πόδια κάποιου "στόχου" σου ή κάποιου ανυποψίαστου περαστικού, ξέρεις, από εκείνες τις αναλώσιμες "παράπλευρες απώλειες". Εάν δεν έσκαγε μια βόμβα στα χέρια ενός συντρόφου σου, η δική σου οικογένεια δεν θα ερχόταν στο προσκήνιο ούτε με σφαίρες. Θα συνέχιζες να μοιράζεις σφαίρες, να πηγαίνεις διακοπές, να ασχολείσαι με τα μελίσσια σου και να επενδύεις στο χρηματιστήριο, όπως έκανες το 1999. Για να ξέρουμε για ποιον οικογενειάρχη μιλάμε. Ποιον επενδυτή. Ποιον δολοφόνο. 😡

3,4 χιλ.
14
499


Κερδίζουν 359 ευρώ τον χρόνο οι καταναλωτές από τις προσφορές των σούπερ μάρκετ

 


Σε 359 ευρώ υπολογίζεται το μέσο ετήσιο όφελος που είχαν τα ελληνικά νοικοκυριά το 2020 από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες στα σούπερ μάρκετ, ποσό μάλιστα μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή δείχνει αν μη τι άλλο ότι η προσπάθεια που είχε γίνει την προ COVID-19 περίοδο από προμηθευτές και λιανεμπόρους για περιορισμό των προσφορών, οι οποίες είχαν λάβει μεγάλες διαστάσεις την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, μάλλον ανακόπηκαν λόγω της πανδημίας. Αναμένεται δε ότι το επόμενο διάστημα ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σε Ελλάδα και παγκοσμίως να στρέφονται έντονα προς τις προσφορές, καθώς η ύφεση, απότοκο της πανδημίας, είναι ήδη εδώ.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), το ποσό των 359 ευρώ είναι μεγαλύτερο όχι μόνο ως απόλυτο νούμερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ως ποσοστό στη συνολική αξία των αγορών που κάνουν τα νοικοκυριά από τα σούπερ μάρκετ. Αντιστοιχεί συγκεκριμένα στο 13,2% της συνολικής αξίας έναντι 12,3% το 2019 και ποσού 334 ευρώ. Το ετήσιο όφελος των 359 ευρώ είναι το μεγαλύτερο που καταγράφεται στην επταετία 2014-2020. Συνολικά, η μέση εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό εκτιμάται σε περίπου 2.100 ευρώ για την επταετή αυτή περίοδο, ενώ η συνολική αξία που έχει δοθεί πλησιάζει τα 9 δισ. ευρώ.

Από την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, προκύπτει αλλαγή στη στάση των καταναλωτών έναντι των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το 2017 το 74% των ερωτωμένων κυνηγούσε τις προσφορές και τις εκπτώσεις στο σούπερ μάρκετ, αυτό το ποσοστό το 2020 έχει διαμορφωθεί σε 20%. Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της αύξησης των προωθητικών ενεργειών. Σχετίζεται, ωστόσο, και με το γεγονός ότι οι καταναλωτές το 2020, λόγω πανδημίας, περιόριζαν τις μετακινήσεις τους και δεν πήγαιναν σε πολλά διαφορετικά καταστήματα. Παράλληλα όμως μειώνεται και η επίδραση που έχουν οι προσφορές και οι εκπτώσεις στην επιλογή καταστήματος. Το ποσοστό των καταναλωτών που επέλεγε κατάστημα με κύριο κίνητρο τις προσφορές έχει μειωθεί από 63% το 2017 σε 44% το 2020, κάτι που δείχνει ότι πλέον δεν αποτελεί τόσο έντονο σημείο διαφοροποίησης ανάμεσα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ το εύρος των προωθητικών ενεργειών.

Χαρακτηριστικό του βαθμού υιοθέτησης προσφορών από τον καταναλωτή είναι το γεγονός ότι το 47% του κοινού δηλώνει ότι προτιμάει περισσότερες προσφορές, παρά χαμηλές τιμές. Ο λόγος γι’ αυτή την επιλογή είναι ότι θεωρεί ότι μέσω της αναζήτησης και επιλογής προσφορών και εκπτώσεων έχει τη δυνατότητα τόσο για μεγαλύτερες εξοικονομήσεις, όσο και για προσαρμογή στις δικές τους εξατομικευμένες ανάγκες της εξοικονόμησης χρημάτων.

Κύρια πηγή πληροφόρησης των καταναλωτών για τις προσφορές και τις εκπτώσεις παραμένουν τα ενημερωτικά φυλλάδια με ποσοστό 53%, ακολουθεί η τηλεόραση με 46%, ενώ αυξάνεται η επίδραση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου σε 29% και 13%, αντιστοίχως. 

Η επίδραση των φυλλαδίων και της τηλεόρασης υποχωρεί, καθώς το 2019 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 80% και 50%, ενώ την ίδια χρονιά η επίδραση του Διαδικτύου ήταν περίπου 25% και του κινητού τηλεφώνου 12%.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Ζιλί» : «Την βίασαν ακόμη και έγκλειστη στη ψυχιατρική κλινική»


 

Η Κορίν Λερίς δεν μπορεί να κλείσει μάτι εδώ κι εβδομάδες. Έχει εφιάλτες, τη νύχτα ξυπνά και έχει σε όλο της το σώμα εξανθήματα. Την ερχόμενη Τετάρτη γαλλικό δικαστήριο αποφασίζει εάν τα τραγικά γεγονότα με την κόρη της, την οποία τα ΜΜΕ την αποκαλούν «Ζιλί», μπορούν να χαρακτηρισθούν ως βιασμός. Μια απόφαση, που όχι μόνο θα δώσει στην Λερίχ και την οικογένειά της ψυχική ανακούφιση, αλλά ίσως να δημιουργήσει δεδικασμένο. «Είναι ανυπόφορο, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αυτό το φοβερό γεγονός να σκιάζει της ζωή μας. Θα ήθελα να ουρλιάξω, σταματήστε επιτέλους τα ψέμματα» λέει η Λερίχ.

«Την βίασαν ακόμη και έγκλειστη στη ψυχιατρική κλινική»

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008. Η πυροσβεστική μετέφερε την τότε 13χρονη από το σχολείο στο νοσοκομείο, έπειτα από επιληπτική κρίση. Όμως οι σωτήρες της πολύ γρήγορα έγιναν βασανιστές της, όπως λέει το κορίτσι, Ένας εκ των πυροσβεστών, ο Πιέρ Σ., πήρε το τηλέφωνό της και επικοινώνησε μαζί της μετά το περιστατικό. Η Ζιλί λέει ότι της δημιούργησε ψυχολογική εξάρτηση και έδωσε το τηλέφωνό της και στους συναδέλφους της. Στη συνέχεια η Ζιλί έπεσε σε κοινωνική φοβία, δεν ήθελε να βγει από το δωμάτιό της. Έπασχε από βαριά κατάθλιψη. Οι γιατροί της έδωσαν βαριά αντικαταθλιπτικά. Τα επόμενα δύο χρόνια 16 φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Χωρίς να έχουν ιδέα τι διαμείβεται με την μικρή οι γονείς της φώναξαν συνολικά 130 φορές την πυροσβεστική. Είχε δημιουργηθεί σχέση εμπιπτούσης με τους πυροσβέστες κάτι που εκείνοι το εκμεταλλευτήκαν. Την βίαζαν συστηματικά. Μια φορά κάποιος πυροσβέστης μετέφερε το παιδί στο σπίτι, όπου την περίμεναν δύο συνάδελφοί του. Μιαν άλλη φορά την βίασαν, όταν ήταν κλεισμένη σε ψυχιατρείο για παιδιά.

«Έβλεπαν ότι την κατέστρεφαν, κι όμως συνέχιζαν» λέει η μητέρα της με οργή. Τον Ιούλιο του 2010 οι γιατροί σταμάτησαν τα ψυχοφάρμακα, το κορίτσι επανήλθε και διηγήθηκε στη μητέρα του τα γεγονότα. Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση σε βάρος 20 πυροσβεστών, όλοι τους γύρω στα 20 χρονών, με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Δίκη ξεκίνησε μόνο σε βάρος τριών εξ αυτών, κανείς δεν ξέρει ομως για ποιο λόγο. Οι πυροσβέστες ισχυρίζονται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της μικρής. Οι συνήγοροί τους αρνήθηκαν να μιλήσουν στη DW.

Κατά μια έννοια το γαλλικό σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης έχει δικαιώσει μέχρι τώρα τους πυροσβέστες. Τον Ιούλιο του 2019 ένα δικαστήριο αφαίρεσε την υπόθεση από την δικαιοδοσία του ορκωτού δικαστηρίου και την παρέπεμψε σε κακουργιοδικείο. Η δε κατηγορία του βιασμού μετετράπη σε σεξουαλική κακοποίηση. Η ανώτατη ποινή των 20 χρόνων ειρκτής έπεσε στα 7 χρόνια φυλάκισης. Η «Ζιλί» και η μητέρα της άσκησαν έφεση και η απόφαση θα βγει την ερχόμενη Τετάρτη από το Εφετείο.

Από ποια ηλικία στοιχειοθετείται βιασμός στα παιδιά;

Το ότι γίνεται και μόνο συζήτηση για το εάν τίθεται θέμα συναίνεσης σε ένα παιδί για να κάνει σεξ με ενήλικες, ανήκει στο περίεργο δικαστικό σύστημα της Γαλλίας» λέει ο Πασκάλ Κισίγκ, δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων Παιδιού CDP – Enfance. «Είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα η σεξουαλική σχέση με παιδιά κάτω των 15 χρονών, αλλά για να καταδικάσει κανείς κάποιον για βιασμό πρέπει να αποδείξει ότι έγινε χρήση βίας, αιφνιδιάστηκε ή απειλήθηκε, ειδάλλως εμπίπτει στις διατάξεις για σεξουαλική κακοποίηση. Τέτοια απόδειξη στην περίπτωση της Ζιλί είναι ακόμη πιο δύσκολο να προσκομιστεί, γιατί η μικρή αποκάλυψε τι υπέστη μετά από δύο χρόνια». Ο Γάλλος δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι οι γάλλοι δικαστές δεν εμπιστεύονται γενικά τα παιδιά, κι αυτό είναι απότοκο της παλαιότερης υπόθεσης παιδοφιλίας στην πόλη Ουτρό, όπου κάποιοι ενήλικες κατηγορήθηκαν μετά από ψευδή καταγγελία για σεξουαλικό καταναγκασμό για να αθωωθούν στη συνέχεια. Όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και στη Γαλλία θα πρέπει να υιοθετηθεί πρόβλεψη για ένα όριο ηλικίας προστασίας, όπου κάτω από αυτό κάθε πράξη σεξ με παιδιά να θεωρείται αυτόματα βιασμός. «Θέλουμε την καλύτερη προστασία των παιδιών με ένα σύστημα που να είναι συμβατό με το δικά μας σύστημα δικαίου» είπε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη DW.

Για την ώρα υπάρχουν πολλές νομοθετικές προτάσεις γι' αυτό το όριο ηλικίας, η κυβέρνηση υποστηρίζει τα 15 χρόνια, αλλά με ένα μίνιμουμ ηλικιακής απόστασης. Γιατί η σχέση ανάμεσα σε μια 14χρονη και έναν 18χρονο δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτόματα ως παράνομη, όταν δηλαδή ένας εκ των δύο είναι ενήλικας, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Πάντως σε περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει την πλευρά του κοριτσιού, θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο. Η ηλικία της Ζιλί σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη θα επαρκούν για να χαρακτηριστούν οι πράξεις των πυροσβεστών ως βιασμός. Κάτι που θα διεύρυνε τον ορισμό του τι είναι βιασμός σε παιδιά. «Εάν όμως η έφεσή μας απορριφθεί, η οικογένειά μας θα φύγει από τη Γαλλία» λέει η Λελίς. «Δεν μπορούμε να ζούμε σε μια χώρα, όπου η δικαιοσύνη μας ποδοπατά και μας ταπεινώνει».


Πηγή: Deutsche Welle

protothema.gr



Μετά την εγκληματική ανευθυνότητα ο Δήμαρχος Ξάνθης ζητάει συγνώμη

 



Για το περιστατικό μίλησε στο Mega ο Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης.

«Αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία», εξήγησε για να δικαιολογηθεί από την πλευρά του ο κ. Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης.

«Το πρόγραμμα αυτό βγήκε για όλη τη βδομάδα, όλες τις εκδηλώσεις. Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να αναλογίζεται ότι με αυτή του την ενέργεια δεν υπάρχει ξεπέρασα την πανδημία και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν την ζημιά που έγινε δεν έγινε.

«Δεν έγινε τίποτα οργανωμένο. Να πω συγγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα. Δε θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δε δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Τσέπελης, ομολογώντας ότι δεν δόθηκε για αυτή την εγκληματική συμπεριφορά ούτε ένα πρόστιμο.




Σήμερα στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι με 98 άτομα


 

Στην Εισαγγελία Πατρών αναμένεται ότι θα οδηγηθούν σήμερα Καθαρά Δευτέρα οι τέσσερις συλληφθέντες για το πάρτι που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην περιοχή του Μιντιλογλίου. 

Δύο εξ αυτών διοργάνωσαν και το πάρτι της περασμένης εβδομάδας στην Οβρυά και τους είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Οι εγκληματικά ανεύθυνοι νεαροί κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και έστησαν πάρτι σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Αγίου Κωνσταντίνου. 

Οι διοργανωτές εξασφάλισαν ρεύμα από διπλανό σπίτι και συμμετείχαν συνολικά 98 άτομα. Η ΕΛ.ΑΣ εκτός από τις συλλήψεις των τεσσάρων, βεβαίωσε πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συνολικά επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 47.000 ευρώ.



Αυτό είναι το το στρατηγικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού – Το πρωτόκολλο για ταξιδιώτες και οι προτάσεις για ένα ασφαλές καλοκαίρι


 

Τη θωράκιση του ελληνικού τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία εν όψει του ανοίγματος προς το εξωτερικό στις 14 Μαΐου έχει θέσει ως στόχο η Πολιτεία.

Προς τούτο έχει συνταχθεί από την ελληνική κυβέρνηση ειδικό στρατηγικό σχέδιο που θα αποτελέσει παρακαταθήκη όχι μόνο για την τήρηση ασφαλών κανόνων υγείας βάσει πρωτοκόλλων, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης και διαβατήριο ασφαλείας προς τις διεθνείς αγορές, ειδικά φέτος που θα είναι μια χρονιά κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Η εμπειρία του 2020 έδειξε ότι, για να γίνει δυναμικό άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό το 2021, απαιτείται συνολικός σχεδιασμός και ενίσχυση των υποδομών επιτήρησης και ελέγχου της επιδημιολογικής κατάστασης εντός Ελλάδας.

Συγχαρητήρια

Επισημαίνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο τόνο, η κυρία Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στο υπουργείο Τουρισμού για το σχέδιο του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού το 2021. Η κ. Guevara αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το WTTC και τα μέλη του συγχαίρουν την ελληνική Κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειες και τα στρατηγικά βήματα που κάνει προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού από τις 14 Μαΐου του 2021. Ο ξεκάθαρος και σαφής οδικός χάρτης προς την ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση. Ολοι όσοι έχουν στερηθεί τις διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος θα αδημονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα μια πολύ σημαντική ενίσχυση στην εθνική οικονομία της χώρας».

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Πολιτείας για τους τουρίστες θα προβλέπεται οριζόντια υποχρέωση για αρνητικό τεστ pcr 72 ώρες πριν από την αναχώρηση στις κόκκινες χώρες και τεστ αντιγόνου 48 ώρες πριν από την αναχώρηση στις υπόλοιπες. Εναλλακτικά θα παρέχεται η δυνατότητα προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή τεστ αντισωμάτων. Επίσης, εξετάζεται η αναγνώριση ως ισοδύναμων των τρίτων εμβολίων (Sputnik κ.λπ.), ενώ θα διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος EVA στις πύλες εισόδου με αλγόριθμο επιδημιολογικής επιβάρυνσης χώρας προέλευσης.

Προτάσεις

Δεδομένων: α) της εξέλιξης της πανδημίας και των νέων μεταλλάξεων, β) των νέων εργαλείων (εμβολιασμός, γρήγορα τεστ), γ) των εμπειριών του 2020 και δ) των τάσεων που σύμφωνα με τις έρευνες επικρατούν το 2021, προτείνονται να εφαρμοστούν τα εξής:

Περιορισμός κατά το δυνατόν και ιδανικά κανένας αποκλεισμός χωρών από τις πτήσεις. Αντίστοιχα να μην υπάρχει καμία οριζόντια καραντίνα κατά την άφιξη.

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε εργαζόμενους τουρισμού και σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς αμέσως μετά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Οπως σημειώνεται στο σχέδιο, ειδικότερα οι προορισμοί κατηγορίας εμβολιασμού 4 (έως 3.500 κάτοικοι) καλύπτονται με το σημερινό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με τουρίστες. Συνολικά -όπως τονίζεται- πρέπει να εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό λιγότεροι από 800 χιλ. εργαζόμενοι.

Εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους του τουρισμού που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ετσι θα καλυφθεί το διάστημα μέχρι τον πλήρη εμβολιασμό εμπνέοντας ασφάλεια.

Προβλεψιμότητα και επικοινωνία των μέτρων που θα εφαρμοσθούν: Ανακοίνωση των κανόνων αρχικά και των ημερομηνιών έναρξης μετά, όταν θα μπορεί η Πολιτεία να ξέρει πότε η εστίαση θα είναι ανοικτή. Ημερομηνία στόχος (Ισραήλ, Ε.Ε.), η 15η Απριλίου. Για τις λοιπές χώρες: 15 Μαΐου, ενώ το άνοιγμα της κρουαζιέρας και του yachting είναι για τις ίδιες ημερομηνίες.

Ενίσχυση των συνοριακών σταθμών με προσωπικό και κινητές μονάδες για τη διεξαγωγή διαγνωστικών δοκιμών ούτως ώστε να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοικτοί οι συνοριακοί σταθμοί (σε χερσαία σύνορα και σε αερολιμένες και λιμάνια νησιών για τον θαλάσσιο τουρισμό μέσω κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής).

Ενίσχυση του συστήματος διεξαγωγής διαγνωστικών δοκιμών και ανάλυσης των αποτελεσμάτων σε νησιά και άλλες περιφερειακές τουριστικές περιοχές.

Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα μπαρ μετά τη μία το βράδυ όσο δεν έχει δημιουργηθεί η ανοσία της αγέλης (70% εμβολιασμού).

Κατηγοριοποίηση του συστήματος EVA για τις εξής κατηγορίες ταξιδιωτών: εμβολιασμένοι, με πιστοποιητικό αντισωμάτων, χωρίς τεστ ενώ είχαν υποχρέωση, με εμβόλιο μη αναγνωρισμένο από την Ε.Ε., από χώρα ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά (πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη).

Να αναγνωριστούν ως εναλλακτική τα τεστ αντιγόνου αντί του PCR πριν από την αναχώρηση.

Δωμάτια καραντίνας στις ξενοδοχειακές μονάδες για όσους ξενοδόχους το επιλέξουν (προαιρετικά). Ξενοδοχεία απομόνωσης μόνο κοντά στα αεροδρόμια (τα λιμάνια εισόδου και οι οδικές πύλες μπορούν να καλυφθούν από τα ξενοδοχεία που είναι κοντά σε αεροδρόμια).

Παροχή δυνατότητας διεξαγωγής τεστ PCR σε προκαθορισμένες τοποθεσίες πριν από την επιστροφή των ταξιδιωτών στη χώρα προέλευσης.

Διμερείς συμφωνίες για την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Στρατηγικά σημαντικές είναι οι χώρες Ισραήλ, ΗΑΕ, Σ. Αραβία, Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα.

Προτεραιοποίηση έναρξης κρουαζιέρας.

Επαναξιολόγηση/αναθεώρηση πρωτοκόλλων. Οπως αναφέρεται χρειάζονται μόνο μικρές παρεμβάσεις για λόγους λειτουργικούς.

Αμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση φέρεται να είναι το άνοιγμα: Συνεδρίων και συνεδριακών κέντρων • Χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων • Τουριστικών καταλυμάτων • ΚΥΕ εντός καταλυμάτων • Ξενώνων νέων • Ιαματικών κέντρων.

Θεοχάρης: «Το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα»

Υπογραμμίζεται ότι το σύνθημα για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού τον προσεχή Μάιο έστειλε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB. Εδωσε το μήνυμα πως ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε το πλαίσιο της λειτουργίας αλλά και το πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Με σύνθημα «All you want is Greece» ο υπουργός Τουρισμού μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα φέτος για τις διακοπές του. «Φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.


ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι από την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Νέα Σμύρνη

 


Νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους, κατέγραψε ο υπερ-κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια της απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Νέα Σμύρνη, και έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Στις συνομιλίες ακούγεται ο υποκινητής των επεισοδίων, «Όλοι μαζί ρε… Ορμάτε ρε..» ήταν το σύνθημα του υποκινητή.





Συμπέρασμα Κουφοντίνας - ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκαν δεν πέρασε ο εκβιασμός τα λέμε στην αίτηση αποφυλάκισης

 



Ο Κουφοντίνας νόμιζε ότι κυβερνά ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ότι είμαστε σε εποχές του 2008, και την πάτησε όσο και εάν στηρίχτηκε με συγκεντρώσεις και στημένες εντάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος και οι συμπαραστάτες του ηττήθηκαν τελεία και παύλα, και αυτό δείχνει ότι όταν έχεις σοβαρή κυβέρνηση η δημοκρατία λειτουργεί . Η ήττα πόνεσε την αριστερά και την ακροαριστερά, που δεν κατάφερε να δημιουργήσει χάος για τον Κουφοντίνα, και μετά την ήττα έχουν αμοληθεί όλοι φίλοι και σύντροφοι με ανακοινώσεις τους να περισώσουν τα προσχήματα.

Ο Κουφοντίνας και οι σύντροφοι του εκμεταλλεύτηκαν, όπως κάνει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία, και την ψυχική κούραση που έχει ο κόσμος, πίστευαν ότι θα δημιουργήσουν κοινωνική έξαρση και θα ταρακουνήσουν το κράτος και την δικαιοσύνη.

Πολύ πιστεύουν ότι ο Κουφοντίνας απογοήτευσε με την αποτυχημένη προσπάθεια εκβιασμού, εκείνους που ήθελαν ένα σύμβολο, και δικαίωσε όσους απαιτούσαν από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω. 

Το μόνο που κατάφερε ο Κουφοντίνας εκβιάζοντας ήταν να ξανά θυμίσει στην κοινωνία ποιος είναι, να βγάλει στους δρόμους περιθωριακούς και κακοποιούς συντρόφους, να σπάνε, να καίνε και να απειλούν και πήρε και στον λαιμό του τον Αλέξη Τσίπρα που τον στήριξε καθώς και μεγάλο ακροαριστερό επικίνδυνο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ο μεγαλύτερος και σκληρότερος κακοποιός στην ιστορία της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι τότε θα χρησιμοποιήσει και πάλι περιθωριακούς, κακοποιούς, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσουν τον εκβιασμό, μήπως καταφέρει να κυκλοφορεί αυτός ο επικίνδυνος τρομοκράτης και πάλι ελεύθερος.

Είναι βέβαιο όπως είπε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ότι ο δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας έτσι και κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποφυλακιζόταν με συνοπτικές διαδικασίες και θα ήταν κατέβαινε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις ευχές του Αλέξη Τσίπρα, για να τον τιμήσουν.



Βίντεο μίσους από προφυλακισμένο καλεσμένο του ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Σμύρνη, για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού

 


Αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb.gr., δείχνει το μίσος που έχει για τους αστυνομικούς ένας απο τους καλεσμένους του ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην Νέα Σμύνρη.

Πρόκειται για προανακριτικό υλικό ενός από τους προφυλακιστέους για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα αφορά στην περιγραφή που ο ίδιος έκανε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό.

Το αποκλειστικό βίντεο του Newbomb.gr :





Φλωρίδης: Με το καλό και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ o Κουφοντίνας

 


Την ντεφάκτο στήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον εκτελεστή, δολοφόνο, καταδικασμένο τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, καυτηριάζει ο Γιώργος Φλωρίδης. 

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη διακοπή της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα και την ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της δικηγόρου του, αναφέρει ότι ο κατά συρροή δολοφόνος καλεί σε κοινούς αγώνες στις διαδηλώσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με προσκλήσεις τους και οι λοιποί αριστεροί.

Μάλιστα καλεί την Κουμουνδούρου να τον εντάξει τον Κουφοντίνα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.