Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Βούτσης ξεφτιλίζεται για να δικαιολογήσει τις πράξεις του γιου και γνωστού αντιεξουσιαστή

 


Ο γιος του Νίκου Βούτση πρώην προέδρου της βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστός για την αντιεξουσιαστική του δράση, είναι γνωστός στην ασφάλεια από το 20ο7 όταν λήστεψε μαζί με άλλους συντρόφους και Καλάσνικοφ υποκατάστημα τράπεζας στου Γκύζη, πράξη για την οποία καταδικάστηκε. Είναι γνωστός επίσης για τις φωτογραφίες που έβγαζε αγκαλιά με τον εκτελεστή Κουφοντίνα σε κάθε άδεια που έπαιρνε επί ΣΥΡΙΖΑ από τις φυλακές ο τρομοκράτης. 

Η νέα σύλληψη του γιού Βούτση (γιατί έχουν προηγηθεί πολλές), έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν πέταξε τρικάκια έξω από το γραφείο της Γενικής Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. 

Σε δηλώσεις του ο πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σε διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε να ξεφτιλιστεί για να γελάει ο κόσμος και αναφέρθηκε σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του γιου του όταν πέταξε τρικάκια έξω από το γραφείο της Γενικής Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. 

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλεσε προκαλώντας την κοινωνία τον γιο του για να τον δικαιολογήσει ημιπιτσιρικά 35χρονών, και επειδή ο νορμάλ άνθρωπος που δεν είναι ακροαριστερός δουλεύει από μικρή ηλικία κάποιος να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν ημιπιτσιρικάδες 35χρονων που έχουν 4 παιδιά και δουλεύουν σαν σκυλιά για να ζήσουν τίμια τις οικογένειες τους.

Ο προκλητικός ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δικαιολόγησε τις πράξεις του γιου του, αλλά επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας πως τους πετροβολούν οικογενειακά για αυτό το λόγο. 

Το θράσος Βούτση : "Κάποιοι πιτσιρικάδες ή ήμιπιτσιρικάδες σαν τον γιό μου, που είναι 35 χρονών -και όχι 40 που γράφουνε στα site από χθες, που μας πετροβολούνε οικογενειακά- ανεβήκανε σε μηχανάκια και περάσανε από το δρόμο, έξω από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Νικολάου και πετάξανε τρικάκια στο δρόμο, όπου λέγανε ότι η ζωή των κρατουμένων είναι σημαντική, μετράει κλπ και φύγανε", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

"Και ενώ φεύγανε από το δρόμο συλλάβανε δύο, μεταξύ των οποίων και τον γιό μου. Και από χθες έχει γίνει ένα όργιο παραδημοσιογραφίας. Η δεν κυρία Νικολάου, η οποία δεν ήταν εκεί, μήνυσε γιατί λέει φοβήθηκε που της είπαν ότι υπήρχαν τέτοια τρικάκια. Μιλάμε για καταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει ούτε στη μεταπολίτευση... Ποτέ στην Ελλάδα. Τους μήνυσε, έγινε σήμερα το δικαστήριο, αθωώθηκαν τα παιδιά" κατέληξε ο κ. Βούτσης.





Ανακαλύφθηκαν μούμιες με «γλώσσες» από χρυσάφι

 


Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κοινοποίησε την ανακάλυψη μουμιών 2.000 ετών, οι οποίες είχανε φύλλα χρυσού στο εσωτερικό του στόματός τους.

Η ομάδα των αρχαιολόγων που είναι υπεύθυνη για την ανακάλυψη εργαζόταν στον ναό Taposiris Magna της Αλεξάνδρειας, όπου έφερε στην επιφάνεια το περιεχόμενο 16 πέτρινων τάφων, σε αρχιτεκτονικό στυλ που ήταν δημοφιλές κατά τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια.

Οι μούμιες που βρίσκονταν στους τάφους δεν ήταν ιδιαίτερα καλοδιατηρημένες, ωστόσο έφεραν το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό των χρυσών «γλωσσών», κάτι που θεωρείται πως συνέβαινε ώστε οι νεκροί να μπορούν να μιλάνε και στην μετά θάνατον ζωή, και συγκεκριμένα ενώπιον του θεού Όσιρι, ο οποίος λειτουργούσε ως δικαστής των νεκρών.


Ο θεός Όσιρις απεικονιζόταν μάλιστα και στους «επιδέσμους» με τους οποίους ήταν περιτυλιγμένη μία από τις μούμιες, ενώ οι επίδεσμοι γύρω από το κεφάλι μιας άλλης απεικόνιζαν ένα στέμμα, κέρατα και μια κόμπρα.

Στο στήθος αυτής της μούμιας υπήρχε ζωγραφισμένο ένα μενταγιόν με ένα γεράκι, σύμβολο ενός άλλου σημαντικού Αιγυπτίου θεού, του Ώρου.


Πέρα από τις μούμιες, στο σημείο ανακαλύφθηκαν νεκρικές μάσκες, στεφάνια από φύλλα χρυσού και προσωπεία από μάρμαρο που χρονολογούνται στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια.

Σε προηγούμενες ανασκαφές στον ίδιο ναό είχε έρθει στην επιφάνεια και μια συλλογή νομισμάτων που έφεραν το όνομα και το πορτρέτο της εκπροσώπου της τελευταίας ελληνόφωνης δυναστείας της Αιγύπτου, δηλαδή της πασίγνωστης βασίλισσας Κλεοπάτρας της Έβδομης.


ΠΗΓΗ: BBC ,Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Αιγύπτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ο Παναθηναϊκός κλείνει σήμερα 113 χρόνια ζωής

 



Το δικό της μήνυμα για την συμπλήρωση των 113 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκός ΑΟ έστειλε η ΠΑΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων «Σύλλογος Μεγάλος ετών 113».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 113 χρόνια του Συλλόγου έχει ως εξής: «Σύλλογος μεγάλος ετών 113! Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει σήμερα 113 χρόνια ζωής. Από εκείνο το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 1908, μπορεί στη χώρα να έχουν αλλάξει πολλά. Ένα όμως παραμένει αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο.

Όσες δυσκολίες και αν έχουν μεσολαβήσει, όσα εμπόδια και αν έχει κληθεί να ξεπεράσει, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο δρόμο που τον έβαλε ο ιδρυτής του, ο Γεώργιος Καλαφάτης. Αντί, λοιπόν, σήμερα να σβήσουμε κεράκια για την μεγάλη και παντοτινή μας αγάπη, επιλέχθηκε να συνταχθεί το αρτικόλεξο των 113ων γενεθλίων του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός 113 ετών θα πει:

ΠΙΣΤΟΣ – Αιώνια, δεν γίνεται αλλιώς!

ΑΘΗΝΑ – Η πόλη του

ΝΙΚΕΣ – Αυτές είναι «καταδικασμένος» να κυνηγάει πάντα ο Παναθηναϊκός

ΑΓΑΠΗ – Αληθινή αγάπη από κάθε φίλο του, σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης

ΘΥΡΑ 13 – Ο πρώτος οργανωμένος σύνδεσμος οπαδών στην Ελλάδα και μόνιμο στήριγμα της ομάδας

ΗΘΙΚΟ – Ακμαιότατο, όπως αυτό που καλείται να έχει κάθε φίλος του Τριφυλλιού

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ – Νικητή, όπως αυτή που οφείλει να έχει κάθε αθλητής του Παναθηναϊκού

ΑΞΙΕΣ – Αυτές που πρεσβεύει ο σύλλογος και που τον χαρακτηρίζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου

ΙΣΤΟΡΙΑ – Τεράστια, με σελίδες χρυσές μέσα σε αυτά τα 113 χρόνια ζωής

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ – Τροπαίων, αυτές για τις οποίες είναι υποχρεωμένος να παλεύει πάντα

ΟΡΑΜΑ – Αυτό του ιδρυτή του Γεώργιου Καλαφάτη, για έναν Σύλλογο Μεγάλο

ΣΕΒΑΣΜΟΣ – Στους αντιπάλους, ιδανικό που πάντοτε πρέσβευε ο σύλλογος

101 – Νίκες έχει πετύχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

1971, 2 Ιουνίου – Η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του, η ημέρα του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ

3 Φεβρουαρίου 1908 – Η ημέρα που όλα ξεκίνησαν, η ημέρα της ίδρυσής του

Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ!»



ΜΜΕ: Σάλος από καταγγελία για απόπειρα βιασμού από γνωστό δημοσιογράφο


Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του δημοσιογράφου και ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκου Μάρκελλου, ο οποίος καταγγέλει μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο Facebook, την "απόπειρα βιασμού" σε βάρος μιας δημοσιογράφου από γνωστό επώνυμο συνάδελφό της, ο οποίος διατηρεί ιντερνετική εφημερίδα και δική του τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει και διευθυντής ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση.

Στην ανάρτησή του γίνεται λόγο για "απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων" και προσθέτει ότι είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

O Αλ. Μάρκελλος κατονομάζει τον πασίγνωστο δημοσιογράφο, αναρτώντας και φωτογραφία του στο facebook, ωστόσο δεν αποκαλύπτει το όνομα της καταγγέλλουσας, υποστηρίζοντας στα σχόλια της ανάρτησής του ότι η υπόθεση έχει καταγγελθεί τόσο στις αρχές όσο και στην ΕΣΗΕΑ.

Η πρώτη ανάρτηση με το περιστατικό

Ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελλος σε αυτή την πρώτη ανάρτηση περιγράφει το περιστατικό:

"Γυρνώντας από την κουζίνα με το ποτήρι στο χέρι, με έσπρωξε και μου επιτέθηκε λέγοντας ότι θα πάρει και αυτός αυτό που "παίρνουν και οι άλλοι " Παλέψαμε , άρχισε να φωνάζει, τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στο δίπλα δωμάτιο. Ευκολά τον σκότωνα εκείνο το βράδυ. Η δύναμη που βρήκα να τον χτυπήσω και να τον βγάλω από το σπίτι ακόμα με εκπλήσσει".

Η ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης στο ανύποπτο θύμα από τον γνωστό στο πανελλήνιο τηλεπαρουσιαστή (.......) μιλάει μόνη της.

Η καταγγελία μου στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και από τη στιγμή που την παρέλαβα και επιβεβαίωσα τα στοιχεία του αποστολέα έχω υποχρέωση δημοσιοποίησης.

Φυσικά, ως οφείλω, θα αποστείλω την καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος διερευνά τις -ευτυχώς, πολλαπλασιαζόμενες- ανάλογες καταγγελίες μετά την αρχή που έκανε -προς τιμήν της,- η κα Σοφία Μπεκατώρου.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

#MeToo


Η ανάρτηση του δημοσιογράφου:

"Πήγα στην αστυνομία, περιέγραψα τα πάντα και δήλωσα τα ονόματα των συναδέλφων που ήθελαν να καταθέσουν υπέρ μου. Κρύφτηκε για να παρέλθει το αυτόφωρο. Λογικό.

Η σύζυγός του έμαθε και με κάλεσε να μου ζητήσει να αποσύρω την μήνυση γιατί έχουν ένα παιδί. Της θύμισα ότι και εγώ έχω και μάλιστα πάνω από ένα. Της είπα ότι οφείλω στα παιδιά μου να μην αποσύρω την μήνυση”.

Χθες κατανόμασα εδώ τον τηλεπαρουσιαστή (..........) ως καταγγελλόμενο για απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον συναδέλφου (τότε) δημοσιογράφου. Γλύτωσε επειδή πάλεψε σωματικά.

Επαναλαμβάνω, υπάρχουν λόγοι:

-Απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο!

Μετά την καταγγελία Μπεκατώρου και την περίπτωση της 11χρονης, είναι σαφώς η βαρύτερη και ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ επώνυμη καταγγελία, κακουργηματικού χαρακτήρα από τις 10δες ακόμη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Και αφορά ένα υπέρ-προβεβλημένο πρόσωπο πρώτης γραμμής των Μέσων Ενημέρωσης με πρόσβαση στα σπίτια όλων των Ελληνικών οικογενειών!

Και είναι αξιολογικά βέβαιο πως ως τέτοιας βαρύτητας θα αντιμετωπιστεί η διερεύνηση από τις εισαγγελικές Αρχές.

Αλλά, στα συμβατικά ΜΜΕ που έχουν "χώρο" -και καλά κάνουν- για καταγγελίες ακόμη και απλής λεκτικής βίας, τσιμουδιά.

Δε σας κάνει εντύπωση;

Εμένα που γνωρίζω (και γνωρίζουν πως, γνωρίζω) δε μου κάνει καμμία εντύπωση.

Το ήξερα εκ των προτέρων, φυσικά.

Σε αυτή την υπόθεση, το πέπλο της Σιωπής, έσπασε.

Και χαίρομαι που οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ που στηρίζει και προτρέπει τα θύματα τέτοιων βάρβαρων επιθέσεων να βγούν και να μιλήσουν, μου παρέχει έτσι την πλήρη υποστήριξη της στην προσπάθεια μου να συμβάλω, με την συγκατάθεση του θύματος, στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.

Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζουν.

Είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και περιμένω να σταθούν στο ύψος τους με αποφασιστική αξιοπρέπεια, όπως το έχουν ήδη κάνει πολλοί και τους ευχαριστώ.

Αυτή η υπόθεση έχει παρακλάδια που αγγίζουν βαθιές χορδές ενός πολύχρονου παρασκηνίου, πλευρές του οποίου, σας βεβαιώνω, για όσους είναι -δικαίως- ανυποψίαστοι, είναι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Και πάνε ψηλά.

Δε θα "βαρεθείτε" καθόλου.

Και όσοι εμπιστεύεστε τις τίμιες προθέσεις μου σε αυτή την προσπάθεια (εκεί που τα συμβατικά ΜΜΕ

εκθέτουν τη συνενοχή των δια της αποσιώπησης), αρκεί να βάλετε ένα like ή να κάνετε μια κοινοποίηση.

Καταλαβαίνουν όλοι πως ο τρόπος της δημοσιοποίησης που επιχειρώ, επωνύμως, στηρίζεται στην αδυναμία αποσιώπησης και την ανατρεπτική δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

(Συνεχίζεται).






RAF: «Χαμός» με τεράστια υπόθεση απάτης στρατιωτικού που υπηρετεί στην Κύπρο

 


Σάλος έχει προκληθεί στις βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) καθώς όπως αποκαλύφθηκε υπόθεση απάτης από υψηλόβαθμο αξιωματικό, ο οποίος υπηρετούσε στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο υψηλόβαθμος αυτός αξιωματικός είναι κατηγορούμενος για απάτη που ξεπερνά τις 40.000 λίρες, ενώ στην υπόθεση που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στη RAF, εμπλέκεται και η οικογένεια του.

Σύμφωνα με την DailyMail, πρόκειται για τον 47χρονο Lloyd Hamilton, ο οποίος για να εξασφαλίσει τα χρήματα από τα επιδόματα, δήλωνε ψευδώς ότι βρισκόταν στο νησί μαζί του η γυναίκα του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά από τον χωρισμό τους η σύζυγός του μαζί με τα δύο τους παιδιά παρέμειναν στο σπίτι τους στο Hampshire, ενώ ο 47χρονος δήλωνε ότι η σύζυγός του βρισκόταν μαζί του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, έστελνε μηνύματα στη γυναίκα του, προειδοποιώντας την ότι υπήρχαν υποψίες για την απάτη.

Ο 47χρονος βρισκόταν στις Βάσεις Ακρωτηρίου από την 1η Ιουλίου του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είπε στη γυναίκα του ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη σχέση τους και αυτή έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι ο κατά μέσο όρο ο 47χρονος πληρωνόταν £54,000 τον χρόνο από τον βρετανικό στρατό. Η σύζυγός του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 397 ημέρες, μόνο τις 99 βρισκόταν στο νησί.  Τα παιδιά τους πήγαιναν στα πιο ακριβά σχολεία της χώρας και τα έξοδα πληρώνονταν από τα επιδόματα που λάμβανε λόγω της παραμονής του στην Κύπρο.


Mε πληροφορίες από: Daily Mail / Sigmalive | Φωτογραφία RAF

onalert.gr



Έρωτας, οικογένεια, φιλία, εργασία: Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Έλληνες από τις σχέσεις τους;

 



Ο μεγάλος «χαμένος» των σχέσεων λόγω της πανδημίας είναι οι κοινωνικές σχέσεις, με το 40% του κοινού στην Ελλάδα να δηλώνει ότι αυτές χειροτέρεψαν, ενώ αντίθετα ο μεγάλος «κερδισμένος» φαίνεται ότι είναι - παρά τις πιθανές εντάσεις λόγω εγκλεισμού - οι οικογενειακές σχέσεις.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Focus Bari, που εστίασε σε όλα τα είδη των ανθρωπίνων σχέσεων (οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές, κοινωνικές) και πώς αυτές επηρεάστηκαν στη χώρα μας την τελευταία χρονιά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 1.623 ατόμων άνω των 16 ετών στις 26-28 Ιανουαρίου.

Η έρευνα δείχνει ότι:

• Ο βαθμός ικανοποίησης των Ελλήνων από τις σχέσεις τους αυτήν την περίοδο εντοπίζεται σε επίπεδο «μέτριο προς αρκετά καλό», με τις οικογενειακές σχέσεις να βαθμολογούνται με 7,6/10 και τις φιλικές 7,5/10, ενώ αρκετά χαμηλότερα βρίσκεται ο βαθμός ικανοποίησης από τις ερωτικές (6,5), τις επαγγελματικές (6,8) και τις κοινωνικές σχέσεις (6,9).

• Ο βαθμός ικανοποίησης και η σημαντικότητα των μεμονωμένων ειδών σχέσεων διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και την φάση ζωής, καθώς οι ερωτικές σχέσεις αφορούν περισσότερο τις νεαρές ηλικίες, ενώ οι επαγγελματικές και οι οικογενειακές τις ηλικίες άνω των 35 ετών.

• Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες (64%) δηλώνουν ότι, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών της, τουλάχιστον ένα είδος σχέσεών τους χειροτέρεψε, ενώ το 53% αισθάνονται ότι τουλάχιστον ένα άλλο είδος σχέσεων καλυτέρευσε.

• Τα υπόλοιπα είδη σχέσεων - φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές - επίσης φαίνεται ότι έχουν χειροτερέψει οριακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

• Οι λόγοι βελτίωσης όσων σχέσεων έχουν βελτιωθεί είναι ο περισσότερος κοινός ποιοτικός χρόνος, οι κοινές δραστηριότητες, η καλύτερη επικοινωνία, η αυξημένη ενσυναίσθηση, η κατανόηση και αλληλοστήριξη.

• Αντίθετα, οι λόγοι που οι σχέσεις έχουν χειροτερέψει, είναι η αραιή και ελλιπής επικοινωνία, ο περιορισμένος κοινός χρόνος και δραστηριότητες, η απομάκρυνση έως και αδιαφορία, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή



Στην Τανάγρα τέσσερα μαχητικά Rafale

 


Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκονται τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετέχουν στην άσκηση «Σκύρος 2021». 

Η άσκηση διεξάγεται από τις 2 έως και τις 4 Φεβρουαρίου.



Στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης, εκτός των γαλλικών Rafale, στην 114 Πτέρυγα Μάχης βρίσκονται ελληνικά Mirage 2000-5 και F-16, μονάδες επιφάνειας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και δύο μεταγωγικά Α400Μ Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.



Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.





Άρχισαν τα όργανα για Νίκο Παππά - Φλαμπουράρη και Χαρίτση - Οι δικογραφίες για κανάλια και Folli Follie στην Βουλή


 

Στην Βουλή διαβιβάστηκε εχθές αργά το απόγευμα της Τρίτης η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά και το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου απέστειλε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό την διαβίβασε αμελλητί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Επίσης απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε σήμερα στην Βουλή και η δικογραφία που αφορά την εταιρεία Folli Follie με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.





Δεν βρήκε λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει την επίθεση των συντρόφων στον Μπογδάνο

 


Η ακροαριστερή ιδεολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εμπόδισε το γραφείο τύπου, να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση των ακροαριστερών συντρόφων στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Με  μόλις 12 λέξεις καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από την κατοικία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Στεγνά και προσεκτικά για να μην θίξει τους ακροαριστερούς συντρόφους υποστηρικτές τρομοκρατών ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ «Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα».



Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του Μπογδάνου

 


Θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Κακοποιοί τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή καταγράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Ο Μπογδάνος πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να επεκταθεί και σ’ αυτό η φωτιά, που αντιμετωπίσθηκε και χάρη στην κινητοποίηση των γειτόνων που έσπευσαν με πυροσβεστήρες να βοηθήσουν.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του, αμέσως μετά την επίθεση.

Ανακοίνωση για την διπλή εμπρηστική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Κωνσταντίνου Μπογδάνου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία ζητώντας από όλο το πολιτικό σύστημα να καταδικάσουν την επίθεση κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα για τις επιθέσεις σε άλλους βουλευτές. Αναλυτικά η ΝΔ τονίζει: 

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».



Υποστηρικτές του δολοφόνου τρομοκράτη Κουφοντίνα στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

 


Ομάδα περίπου 20 ακροαριστερών, υποστηρικτών της τρομοκρατίας και του εκτελεστή δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Αγγελικής Αλειφεροπούλου.

Οι ακροαριστεροί θαυμαστές του τρομοκράτη Κουφοντίνα πέταξαν φεϊγβολάν, ενώ άνοιξαν και πανό. 

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι σύντροφοι Κουφοντίνα τράπηκαν σε φυγή και δεν έγιναν προσαγωγές.






Άδεια αεροδρόμια έως τον Ιούνιο

 



Η διαπίστωση ότι η φετινή χρονιά είναι προέκταση του 2020 επαληθεύεται και για τον κλάδο των αερομεταφορών. Κι αυτό, λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού και του βραδύτερου, σε σχέση με τον αρχικά προσδοκώμενο, ρυθμού εμβολιασμού και κατ’ επέκταση ανοσοποίησης του πληθυσμού. Με τα δεδομένα αυτά, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol), που καλύπτει 44 ευρωπαϊκές χώρες, αναδιατύπωσε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία των αερομεταφορών το 2021.

Αρχές της χρονιάς, το Eurocontrol ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση συνολικά στην Ευρώπη θα ανακάμψει σε ποσοστό της τάξεως του 51% σε σχέση με τα μεγέθη του 2019. Πλέον, ο οργανισμός εκτιμά ότι, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, η αεροπορική κίνηση σε όλη την Ευρώπη εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη κατά 55%, μέχρι τον Ιούνιο, ποσοστό που θα μπορούσε να υποχωρήσει στο -70%. Κι αυτό, με το σκεπτικό ότι παρότι η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να είναι βελτιωμένη μέχρι το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, πολλά κράτη ενδεχομένως δεν θα χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και στα ταξίδια, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι προοπτικές ανάκαμψης των αερομεταφορών τουλάχιστον για τις αρχές της θερινής περιόδου.

Τον φετινό Ιανουάριο, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, η κίνηση, πανευρωπαϊκά, εκτιμάται ότι υποχώρησε κατά 64%, ενώ αναμένεται επιδείνωση λόγω των νέων αυστηρότερων μέτρων. Ως εκ τούτου, το Eurocontrol εκτιμά ότι οι επιδόσεις των αεροπορικών εταιρειών θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, καθώς η κίνηση θα προέρχεται, κατά βάση, από εμπορευματικά δρομολόγια (cargo), ορισμένα επιχειρηματικά ταξίδια και βασικές υπηρεσίες. Οι «χαμηλές» αυτές «πτήσεις» αναμένεται να συνεχιστούν και τον Απρίλιο, οπότε αναμένεται περιορισμένη μόνο αύξηση της ζήτησης που συνδέεται με την περίοδο του Πάσχα, με την πτητική δραστηριότητα να αντιστοιχεί, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στο 25% έως 30% του 2019. Γι’ αυτό, ο ευρωπαϊκός οργανισμός κάνει λόγο για την απόλυτη καταστροφή του κλάδου των αερομεταφορών, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά. 

Τα χαμηλά αυτά μεγέθη συναντώνται και στην Ελλάδα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η διαθέσιμη χωρητικότητα περιορίζεται στο 40%, ο αριθμός των πτήσεων, ανά ημέρα, διαμορφώνεται σε περίπου 26 για τον Φεβρουάριο και αυξάνεται σε 35 από την 1η μέχρι και τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol. 

Στο «Μακεδονία», οι πτήσεις τοποθετούνται σε 6 ημερησίως τον Φεβρουάριο και αυξάνονται σε 7 το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» της Κρήτης, που θα αντικατασταθεί από αυτό στο Καστέλλι, κατά το διάστημα 1η Φεβρουαρίου – 14 Μαρτίου, ο αριθμός των πτήσεων, ανά εβδομάδα, ξεπερνάει οριακά τις 20. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



1261 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 652 στην Αττική - Πιθανό σκληρό lokdown 2 εβδομάδων στην Αττική

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (2/2) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1261, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στα 652 τα κρούσματα στην Αττική.

Οι ειδικοί θα παρακολουθήσουν τα δεδομένα τις επόμενες δύο ημέρες και, σε περίπτωση που αυτά είναι συνεχώς ανοδικά, τότε τα νέα μέτρα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και αυτό που θα κριθεί ουσιαστικά θα είναι ο βαθμός αυστηρότητας τους.

Αυτή την στιγμή τα δεδομένα τείνουν σε γενικευμένο lockdown δύο εβδομάδων ούτως ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι σκληροί δείκτες.

Όλα συντείνουν, επομένως, ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες, καθώς, πρώτον, θα δούμε τη διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, με αρμόδιες πηγές πάντως να αναφέρουν ότι προσώρας έχει υπάρξει στεγανοποίηση και, δεύτερον, θα δούμε πώς θα πάνε τα ποσοτικά χαρακτηριστικά, με πρώτο τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Χθες Τρίτη, οι εισαγωγές ήταν διπλάσιες από τα εξιτήρια, κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.