Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Κατέβηκε η αμερικανική σημαία στο προξενείο της Τσενγκντού


Η αμερικανική σημαία υπεστάλη σήμερα το πρωί από τον ιστό στο κτίριο όπου έδρευε μέχρι τώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Τσενγκντού, τρεις ημέρες αφότου διατάχθηκε το κλείσιμό του από την κυβέρνηση της Κίνας δυσχεραίνοντας περισσότερο τις διπλωματικές σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ.

Το περιστατικό κατέγραψαν προκλητικά οι κάμερες της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης. 

Το Πεκίνο διέταξε την Παρασκευή το κλείσιμο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής αυτής σε αντίποινα για το ίδιο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσε το κινεζικό γενικό προξενείο στο Χιούστον (Τέξας, νότια). 

Αιτιολογώντας την απόφαση των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε τότε ότι ελήφθη επειδή η Κίνα «κλέβει» πνευματική ιδιοκτησία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας απάντησε λέγοντας ότι η κίνηση αυτή των ΗΠΑ βασίστηκε σε «ψέματα κατά της Κίνας».

Ένας άντρας από τη Σιγκαπούρη ομολόγησε ότι δούλευε ως κατάσκοπος στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Jun Wei Yeo –γνωστός και ως Dickson Yeo- κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τις πολιτικές του συμβουλές στις ΗΠΑ ως βάση για τη συλλογή πληροφοριών υπέρ της Κίνας, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Συνελήφθη όταν ταξίδεψε για τις ΗΠΑ το 2019.

Ο Yeo φέρεται να παραδέχτηκε ότι αναζητούσε Αμερικανούς με υψηλό επίπεδο ασφαλείας και τους έπειθε να γράφουν αναφορές για ψεύτικους πελάτες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, είχε προσληφθεί από κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών το 2015.






ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν αλλά στελέχη που μπορεί να βρεθούν… εκτεθειμένα



Ανησυχία για τη συνέχεια των αποκαλύψεων, αλλά και τη συνέχεια της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραπομπή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες -οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την Κουμουνδούρου- κάνουν λόγο για άτυπη έρευνα που έχει διατάξει ο Αλέξης Τσίπρας για να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι εκτεθειμένα σε αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και ενδεχόμενες ευθύνες τους σε υποθέσεις που ακόμα δεν έχουν βγει στο προσκήνιο.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει αποστάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για την παραπομπή του.

Το «καμπανάκι» χτύπησε ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όταν κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ανέφερε ως στελέχη για τα οποία θα προκύψουν πράγματα το επόμενο διάστημα τον Μιχάλη Καλογήρου και τον Γιώργο Βασιλειάδη. Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα φάνηκε εξαιρετικά περίεργο -κάποιοι έκαναν λόγο για έμμεση απειλή- το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, την ίδια ώρα που αναδείκνυε ως στόχο των αποκαλύψεων τον ίδιο τον Τσίπρα, έβαζε στο κάδρο -μετά τον εαυτό του- τον Νίκο Παππά και την Ολγα Γεροβασίλη – τους τρεις στενούς συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στο παρελθόν είχαν διατελέσει σε εξαιρετικά ευαίσθητες θέσεις και σήμερα βρίσκονται στο στενό επιτελείο του κ. Τσίπρα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε αντικαταστήσει τον Σταύρο Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ήταν προϊστάμενος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Τσίπρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού και γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το ρεπορτάζ να υποστηρίζει ότι έπαιζε ρόλο «τοποτηρητή» του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος είχε -όπως εκμυστηρεύτηκε ο κ. Παππάς στον Σάμπυ Μιωνή στο περίφημο ηχητικό που κανείς δεν έχει διαψεύσει ως τώρα- τη δική του ατζέντα στο υπουργείο, έκανε συναντήσεις με επιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες δίχως να περνούν από το βιβλίο επισκεπτών του υπουργείου κ.λπ. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναρωτιούνται αν η αναφορές Μιωνή προς Παππά «Ρώτα τον Γιώργο. Ρώτα τον Γιώργο. Και ο Γιώργος το πιστεύει» ή «Ναι, και όμως! Ο Γιώργος λέει ότι δικές του πληροφορίες λένε ότι οι εισαγγελείς μεταξύ τους που συζητάνε, γιατί κάποιον έχει βάλει εκεί ο Γιώργος, μιλάνε για ισραηλινά conspiracies» αφορούν τον κ. Βασιλειάδη ή κάποιον άλλον Γιώργο, είναι βέβαιοι όμως ότι πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα εκείνη την περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλειάδης είχε -ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης- είχε χειριστεί τις λίστες Λαγκάρντ και Φαλτσιανί, η διερεύνηση των οποίων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε μεγάλα «ψάρια» οδήγησε τελικά ούτε σε σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «είδαν» την αναφορά των δύο στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα ως προειδοποίηση από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει κάποιο «διαβολικό αισθητήριο», ούτε βλέπει οράματα αλλά -όπως φέρεται να έκανε και ως υπουργός- έχει… άκρες και ανθρώπους στους διαδρόμους των δικαστηρίων και μπορεί και μαθαίνει τι «παίζει» ή τι πρόκειται να «παίξει».

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η απόφαση του κ. Τσίπρα να αποχωρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου, κίνηση που ερμηνεύτηκε με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι είπαν ότι ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε μήπως έχει διαρροές αν ψήφιζε «όχι» στην παραπομπή, κάποιοι άλλοι ότι με τη στάση της η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία αλλά και την επικείμενη απόφαση της πλειοψηφίας.

Υπήρξαν όμως και αυτοί που είδαν στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο και να στείλει μήνυμα ότι τον στήριξε όσο μπορούσε αλλά από εδώ και στο εξής πορεύεται προς το ειδικό δικαστήριο χωρίς την πολιτική στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέρα ακόμα και από αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να απαλλαχθεί από τον κ. Παπαγγελόπουλο -ο οποίος συνεχίζει να μιλά ως να ταυτίζεται με τον κ. Τσίπρα- θα επιχειρήσει να τον εμφανίσει ως ανήκων στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ. και την πολιτική οικογένεια αυτής. Το έκανε ήδη μία φορά με non paper μετά την ψηφοφορία, όταν είχε κάνει λόγο για διαρροές που αφορούν τη «γαλάζια» πολυκατοικία, το έκανε όμως και ο ίδιος ο κ. Παππάς, καθώς όταν πήρε το λόγο στη Βουλή, απευθυνόμενος στα έδρανα της Ν.Δ., είχε πει ότι αυτοί που λένε ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες μπορεί να στέλνουν σε εσάς το μήνυμα γιατί υπήρξαν κολλητοί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «χρεώσει» πολιτικά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Ν.Δ. -και μάλιστα επί Μητσοτάκη- δεν μπορεί να καταλήξει με επιτυχία, καθώς όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Ν.Δ. γνωρίζουν τα στοιχειώδη της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας του τόπου.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ανεύθυνος και επικίνδυνος ιερομόναχος σταμάτησε λειτουργία επειδή πιστή φορούσε μάσκα



Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή ανεύθυνο και επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια ιερομόναχο, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας. 

Ο επικίνδυνος και ανεύθυνος ιερομόναχος φέρεται να διέκοψε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει μια πιστή που φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο επικίνδυνος ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό (η μοναδική εντός του γεμάτου πανηγυρίζοντα ιερού ναού) «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου.

στεργιανή γάκη
17 ώρες πριν
Σε αυτόν λοιπόν τον "ιερέα" που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν....μόνο ντροπή και θλίψη... μεσαίωνας


Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του ιστότοπου, η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».


Εκρηξη από γκαζάκια έξω από πολυκατοικία στον Άλιμο



Έκρηξη σημειώθηκε, στις 4 τα ξημερώματα, έξω από πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από τρία γκαζάκια, τον οποίο είχαν τοποθετήσει κακοποιοί στην είσοδο της πολυκατοικίας. 

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον λόγο που τοποθετήθηκαν τα γκαζάκια στην πολυκατοικία και για ποιόν ήταν το μήνυμα.


Λοιμωξιολόγοι: Βόμβες κοροναϊου τα πανηγύρια - Τι θα εισηγηθούν για Δεκαπενταύγουστο



Ο συνωστισμός στα γλέντια προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς εντείνεται ο φόβος για διασπορά του κοροναϊού. Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού.

Τη ματαίωση των πανηγυριών και τον Δεκαπενταύγουστο φαίνεται ότι θα εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή στην κυβέρνηση.

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού.

Ειδικά το Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού», γίνεται κυριολεκτικά χαμός με χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες να χορεύουν.

Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τονίζουν οι  ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα τα πανηγύρια έχουν ματαιωθεί σε όλη τη χώρα έως το τέλος Ιουλίου, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων με κοροναϊό στη χώρα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ανέφερε ότι απαγορεύονται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, τα πανηγύρια μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού.

Με διευκρίνιση που έγινε υπογραμμιζόταν ότι «Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών». Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε πώς«θεωρώ ότι η εισήγηση της επιτροπής λόγω του γεγονότος ότι στα πανηγύρια δεν συμμετέχουν μόνο έφηβοι αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα παραμείνει η ίδια. Θα πρέπει να αποφύγουν τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι τα πανηγύρια από την επιτροπή δεν θα επιτραπούν».

Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα.

«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια», έχει υπογραμμίσει.

Σε πρόσφατες δηλώσεις και ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πάρει το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συνωστισμός χωρίς μέτρα σε εορτασμό της Αγίας Παρασκευής

Την ίδια στιγμή, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου στη Χαλκίδα χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας με τον συνωστισμό να είναι τεράστιος.

Αρκετοί πιστοί, όπως αναφέρει το eviazoom σχημάτισαν ουρές για να εισέλθουν στην εκκλησία ενώ χιλιάδες άτομα, το ένα δίπλα στο άλλο, συμμετείχαν στην περιφορά της Εικόνας, όπου σχεδόν κανένας δεν φορούσε έστω μάσκα προστασίας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.


ΤΑ ΝΕΑ



27 νέα κρούσματα - 1 νεκρός στην χώρα μας




Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.






Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»



Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, ανταποκριτή του Open στη Γερμανία, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η Τουρκία αποφάσισε να μη βγάλει - προς το παρόν τουλάχιστον - το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis από το λιμάνι για έρευνες.

Η Μέρκελ είπε ξεκάθαρα στον Ερντογάν ότι «οι Έλληνες δεν αστειεύονται» και προσέθεσε ότι: «Να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες». Η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Ερντογάν, ότι δεν πρόκειται να αρχίσει διάλογος της Τουρκίας με την Ελλάδα και την ΕΕ όσο συνεχίζεται η ένταση.





Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως δέχτηκε επίθεση τα ξημερώματα από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην οδό Παπασπηλίου στα Βριλήσσια. 

Tραυματιστεί στον λαιμό από πυροβόλο όπλο και πήγε μόνος του ως το Σισμανόγλειο νοσοκομείο στις 3 τα ξημερώματα. Από εκεί μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, ενώ κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία.

Την έρευνα ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έξω από το σπίτι βρήκαν δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες.