Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κατέληξε 83χρονη στο «Παπανικολάου», στους 194 οι νεκροί στη χώρα μας



Μια 83χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» λόγω κορωνοϊού.

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη.

Πρόκειται για το 194ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.




Σαντορίνη: Κρούσμα κορονοϊού στο νησί



Η Σαντορίνη μετράει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού κατά την καλοκαιρινή-τουριστική περίοδο.

Οι πληροφορίες από το όμορφο νησί αναφέρουν ότι πρόκειται για τουρίστα από τη Ρουμανία ο οποίος παραμένει ασυμπτωματικός. Παρόλα αυτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, βρίσκεται ήδη σε καραντίνα. 

Το τεστ έγινε στο νοσοκομείο του νησιού και ήταν θετικό. 

Πλέον, ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του πάσχοντος για να βρεθούν και τυχόν νέα κρούσματα. 

Οπως είναι αναμενόμενο, το νέο, που είναι γνωστό στο νησί από το πρωί, προκάλεσε παγωμάρα και προβληματισμό. 


Πηγή


Φίλη του ακροαριστερού Πολάκη προκαλεί και επικαλείται την 17Ν πόσο χρήσιμη ήταν



Φυσικά θα πρέπει να την καλέσει εισαγγελέας να την ρωτήσει τι εννοούσε;;;;

Με ένα άθλιο τρομοκρατικό σχόλιο που ξεπερνά κάθε λογική μη καθεστωτικού ακροαριστερού, σχολιάζει ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε σχέση με την δίωξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, διαδικτυακή φίλη της πολιτικής βιτρίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του καθεστωτικού ακροαριστερού τραμπούκου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη :




Η προκλητική ανάρτηση των ακροαριστερών φιλοτρομοκρατών που επικαλούνται την 17Ν πόσο χρήσιμη ήταν για να καθαρίσει :


Η αλητεία του Παύλου Πολάκη που δείχνει και πάλι πόσο καθεστωτικό ακροαριστερό τομάρι είναι μέχρι και τώρα ούτε έχει αφαιρέσει, ούτε έχει αποδοκιμάσει το απαράδεκτο σχόλιο της φίλης του.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου εμμέσως υιοθετεί σχόλια που προτρέπουν σε ωμή βία, καλώντας τρομοκρατικές οργανώσεις να καλύψουν το κενό της 17Ν προκειμένου να υπάρξει δικαιοσύνη.

Το λιγότερο που οφείλει ο κ. Πολάκης είναι να αποδοκιμάσει την συγκεκριμένη φιλενάδα του.


Με πληροφορίες από το parapolitika.gr και εμπλουτισμένο από δικιά μας πινελιά κατά των ακροαριστερών φιλοτρομοκρατών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ!!


Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Πένθιμα οι καμπάνες και μεσίστιες οι σημαίες για την Αγία Σοφία


Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής την 24η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία, ενώ, ταυτόχρονα, όλες οι σημαίες που βρίσκονται στους ελληνορθόδοξους ιερούς ναούς θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σε αυτήν την απόφαση προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε χθες με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε την 24η Ιουλίου ημέρα πένθους και έντονης θλίψης για την «αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας».

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου απευθυνόμενα -με εγκύκλιό τους- προς τον ιερό κλήρο και τους πιστούς κάνουν λόγο για τα «εγκαίνια» ενός προγράμματος πολιτιστικής και πνευματικής υπεξαίρεσης και παραβίασης κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να εκφράζουν ανοιχτά τη θέση τους για την Αγία Σοφία μας, αρνούμενοι να υποχωρήσουν από τις δίκαιες επιδιώξεις τους.

«Ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας σας και του πόνου σας», σημειώνουν οι ελληνορθόδοξοι ιεράρχες της Αμερικής.

Επιπλέον, καλούν όλους τους κληρικούς και όλους τους πιστούς σε κάθε εκκλησία της Αρχιεπισκοπής να ψάλλουν το απόγευμα της 24ης Ιουλίου τον Ακάθιστο Ύμνο, όπως ακριβώς τον ψάλλουν την Παρασκευή της Ε' Εβδομάδας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ελπιδοφόρος: Να πάρει πίσω η τουρκική κυβέρνηση την απόφασή της
Τη βαθύτατη θλίψη και την αποδοκιμασία τους για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης «να αλλάξει το καθεστώς του παγκοσμίου φήμης ιερού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και να μετατρέψει ξανά αυτό το μοναδικό μνημείο ανθρώπινου και θεϊκού επιτεύγματος σε τζαμί», εξέφρασαν πριν δύο ημέρες σε κοινή δήλωσή τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, καρδινάλιος Τίμοθι Μάικλ Ντόλαν, ως αδελφοί εν Χριστώ και ηγέτες των αντίστοιχων θρησκευτικών κοινοτήτων της πόλης.

Όπως σημείωσαν στην κοινή τους δήλωση, «η Αγία Σοφία ήταν για σχεδόν μία χιλιετία, όχι μόνον η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο οικοδόμημα. Ο σκοπός του ήταν να είναι ο πλέον μοναδικός και κατ' εξοχήν τόπος χριστιανικής λατρείας στην Οικουμένη. Όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έκλεισε τον κύκλο της μετά την πτώση της και η Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε τζαμί, αυτή ήταν μια εποχή κατά την οποία η ανθρώπινη ιστορία προχωρούσε μέσα από τη βία, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε σήμερα».

Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες τόνισαν περαιτέρω ότι «η δημιουργία του σύγχρονου κράτους της Τουρκίας είναι συνώνυμη με το κοσμικό ιδεώδες της ενσωμάτωσης όλων, ανεξαρτήτως διακρίσεων. Με την αλλαγή του status της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο, ο Πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ 'ανέδειξε' αυτό το παγκόσμιο μνημείο ως σύμβολο μετάβασης από μια θεοκρατική αυτοκρατορία σε ένα κοσμικό κράτος, που τιμούσε την ισότητα όλων των πολιτών του» σημειώνουν οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες και κατέληξαν:

«Επιβεβαιώνουμε τη σοφία της απόφασης του Ατατούρκ και καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να αναστρέψει την τρέχουσα πολιτική της για την αλλαγή του status της Αγίας Σοφίας. Στεκόμαστε ενωμένοι ως αδελφοί στην πίστη και αλληλέγγυοι σε όλους τους ανθρώπους καλής βούλησης και καλής πίστης, ώστε η Αγία Σοφία να παραμείνει αυτό που πραγματικά είναι, δηλ. σύμβολο συνάντησης ιστορίας, πνευματικής ανάτασης και ανθρώπινου επιτεύγματος ανώτατου επιπέδου προς δόξαν του ενός και μοναδικού Θεού, που μας έκανε όλους να είμαστε αδελφοί και αδελφές της μίας ανθρώπινης οικογένειας».


Πηγή : Cnn.gr


Πρώτη κατοικία: Όλα τα κριτήρια για επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου



Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή, το νέο πρόγραμμα – γέφυρα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Το πρόγραμμα καλύπτει τόσο εξυπηρετούμενα όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Από τις αρχές Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Οι προϋποθέσεις ένταξης.

Στη Βουλή καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση το νέο πρόγραμμα-γέφυρα για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, το οποίο θα έχει διάρκεια 9 μήνες, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα να παρουσιάζει αναλυτικά τις προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα καλύπτει τόσο εξυπηρετούμενα όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με την υποβολή των αιτήσεων να γίνεται ηλεκτρονικά από τις αρχές Αυγούστου. Αφορά στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.


Ο υπουργός Οικονομκών παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα:

1. Εξυπηρετούμενα δάνεια. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είναι:

Η αξία της κύριας κατοικίας τους να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ανά τράπεζα.

Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 57.000 ευρώ

Οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ

Η συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 600.000 ευρώ

Για τα δάνεια της κατηγορίας αυτής, το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ.

2. Μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 80% το πρώτο τρίμηνο, 70%το δεύτερο τρίμηνο και 60% το τρίτο τρίμηνο. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είναι:

Η αξία της κύριας κατοικίας τους να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ

Το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ

Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ

Οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ

Η συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 500.000 ευρώ

Για τα δάνεια της κατηγορίας αυτής, το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

3. Μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν καταγγελθεί. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο τρίμηνο και 30% το τρίτο τρίμηνο. Οι προϋποθέσεις:

Η αξία της κύριας κατοικίας τους να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

Το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ

Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 36.000 ευρώ

Οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ

Η συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 280.000 ευρώ

Για τα δάνεια της κατηγορίας αυτής, το ανώτατο μηνιαίο όριο επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 300 ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους

Φυσικά πρόσωπα με σημαντική μείωση του μηνιαίου μισθού τους

Επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το 2ο τρίμηνο 2020 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2019)

Δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής

Φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Τοποθετήσεις στην Ολομέλεια
Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει 59 μέτρα και τα έχει υλοποιήσει χωρίς να έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια. «Βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις, φροντίζοντας να κρατήσουμε καύσιμα για την ανάταξη της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με γενναίες αποφάσεις», ενώ σημείωσε πως πρέπει να είναι προσεκτική η διάρθρωση και η κατανομή των μέτρων. Παράλληλα ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα (κράτους και γενικής κυβέρνησης) είναι 31 δισεκατομμύρια, επισημαίνοντας πως «κάνουμε δαπάνες και παράλληλα ενισχύουμε το οπλοστάσιό μας».

Η τοποθέτηση του υπουργού στη Βουλή έγινε κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την οικονομία. «Τώρα είναι η ώρα να ληφθούν αποφάσεις. Τον Σεπτέμβριο θα είναι αργά. Θα έχουμε μπει στην καρδιά της κρίσης», σημείωσε από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Από το βήμα της Βουλής τόνισε την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει πια η κανονικότητα που είχαμε στο μυαλό μας», σημείωσε ο Β. Κεγκέρογλου και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής. Όπως είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα, «ορισμένα -λίγα- μέτρα που πήρατε είναι στη σωστή κατεύθυνση, πολλά ήταν αναποτελεσματικά και υπάρχουν και τομείς όπου δεν έχουν ληφθεί μέτρα».

Παράλληλα, επισήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής «κάνει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα», για να προσθέσει, «δεν επενδύουμε στην καταστροφή όπως κάποιοι άλλοι κάνουν».


Πηγή


Λάσπη στην ΕΛ.ΑΣ. απο ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερούς για να γλιτώσουν τους συλληφθέντες



Πανικός και λάσπη από Συριζαίους, και ακροαριστερούς που προσπαθούν να στήσουν την υπόθεση των συλληφθέντων που πήγαν με εκρηκτικό μηχανισμό και κοντάρια να δολοφονήσουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για να σταματήσει η προσπάθεια των ακροαριστερών να σπιλώσουν τους αστυνομικούς : «το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία».

Όπως αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ, «ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη. Τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο συλληφθέντες».

Τέλος, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι «με βάση τα προαναφερόμενα οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


Δεν έκατσε καλά του παρακρατικού Αλέξη Τσίπρα το παραδικαστικό και κάνει κριτική από τις διακοπές του



Βουτηγμένος στα σκάνδαλα, ο αρχηγός συμμορίας και ιδιοκτήτης στο "μαγαζάκι" του Μαξίμου, με θράσος και ενώ έχουν γίνει τόσες αποκαλύψεις για μαγαζάκια, παραδικαστικό, λεφτά, ακροαριστερή διαφθορά ο Αλέξης Τσίπρας τολμάει να πεί : Τώρα διώκουν όποιον δικαστή τόλμησε να ερευνήσει τα σκάνδαλά τους

Φυσικά αυτά τα είπε μεταξύ ξάπλας και τσίπουρου από την Κεφαλονιά, σχολιάζοντας τη δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη, και τόλμησε ο αποδεδειγμένα διεφθαρμένος να πει : «Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στη Λατινική Αμερική. Εδώ έχουμε φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό, σχεδόν πλήρη έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και δικαστικά πραξικοπήματα. Όποιος δικαστής τόλμησε να ερευνήσει τα σκάνδαλά τους τώρα τον διώκουν. Αυτά δεν γίνονται πουθενά σε ευρωπαϊκή χώρα. Θα δώσουμε αγώνα».



Δ




Συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί τους Έλληνες ο Πολάκης : «Η άλλη φορά θα είναι αλλιώς!!»



Νομίζοντας ότι μπορεί να εξαπατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι την κοινωνία, το τραμπούκος του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης απειλεί ότι έτσι και ξανάρθουν «Η άλλη φορά θα είναι αλλιώς!!»

Δεν άρεσε στο παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με αποτέλεσμα οι καθεστωτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παύλος Πολάκης, να προχωρούν σε οργισμένες αντιδράσεις επειδή δεν κατάφεραν να λειτουργήσει το παρακράτος και το παραδικαστικό που πήγαν να στήσουν.

Ο προκλητικός ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, υπερασπιζόμενος την Τουλουπάκη, χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη εναντίον της «δικαστικό πραξικόπημα της ακροδεξιάς», αναφέρει πως «δεν θα περάσει», ενώ σε σχεδόν απειλητικό ύφος προειδοποιεί ότι «…η άλλη φορά θα είναι αλλιώς!!».

Η ανάρτηση με τις απειλές του Παύλου Πολάκη :

Παυλος Πολακης
16 ώρες πριν
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!
Θέλουν να καθαρίσουν αυτούς που ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ τη χώρα !!
...Η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!



Εμονικός, καθεστωτικός, προκλητικός ο δικτάτορας Ερντογάν : «Ήταν όνειρο από τα νιάτα μου να απελευθερώσω την Αγιά Σοφιά»



Κανένας Ισλαμιστής δικτάτορας δεν καταλάβαινε τίποτα, θες τον Σαντάμ Χουσεΐν, θες τον Μουαμάρ Καντάφι, και τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Κανένας δεν είχε καλό τέλος με τις παλαβομάρες του.

«Ήταν όνειρο από τα νιάτα μας να απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της σκλαβιάς της», είπε ο προκλητικός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ακριβώς μια εβδομάδα πριν η Αγία Σοφία λειτουργήσει ως τζαμί! Μάλιστα είπε ότι πλέον έσπασαν αυτές οι αλυσίδες προκαλώντας την διεθνή γνώμη.

Ο προκλητικός δικτάτορας της Τουρκίας είπε επίσης πώς δεν τον δεσμεύει καμία από τις διεθνείς αντιδράσεις τονίζοντας: Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι θέμα δική μας κυριαρχίας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι διεθνείς αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά είναι κενές περιεχομένου. Ανακοίνωσε επίσης ότι στην πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα παραβρεθούν 1.000 με 1.500 άτομα.





Μια μοναδική Harley-Davidson εμφανίστηκε σε online δημοπρασία



Με περισσότερο από 40 χρόνια καριέρας και εμπειρίας στις custom μετατροπές, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970, ο Arlen Ness παραμένει μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές της ανακατασκευασμένης μοτοσικλέτας παγκοσμίως.

Τα βραβεία και οι έπαινοί του παραείναι πολλά και σημαντικά για να αναφερθούν, αρκεί πάντως να τονιστεί πως περιλαμβάνεται στο AMA Hall of Fame, έχει τιμηθεί με το «Legend Of The Sport» του Quail Moto Gathering και έχει λειτουργήσει ως έμπνευση ακόμα και για οίκους μετατροπής, όπως οι Roland Sands Design και Rough Crafts.


Ο Arlen Ness έφυγε πέρυσι από τον κόσμο, αφήνοντας πίσω του μια ζηλευτή κληρονομιά, αλλά και τις δικές του μηχανές.


Και μια τέτοια βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία, μια Harley-Davidson Duo-Glide του 1963 που δέχτηκε το μαγικό του άγγιγμα, αποκτώντας ακόμα και αποσπώμενο καλάθι.


Η Arlen Ness Harley-Davidson Duo-Glide εμφανίστηκε σε οίκο δημοπρασιών του Καναδά, δεν ανακοινώθηκε ωστόσο αν πουλήθηκε και πόσο.







Πηγή


Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου




Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για την εκπόνηση μίας φιλόδοξης απάντησης στην κρίση της Covid-19.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο. Αυτά που διακυβεύονται είναι οι αρχές της Ευρωπαϊκής ενότητας και της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ίσως κάποιοι συμβιβασμοί θα είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πετύχουμε μία φιλόδοξη λύση. Οι πολίτες μας δεν αναμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς.




Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα στη Γερμανία



Στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 534 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό SARS-C0V-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία φτάνει τους 9.078 νεκρούς επί συνόλου 200.260 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.



Παραιτήσεις στελεχών με «καρφιά» κατά Βαρουφάκη μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου.......



Παραιτήσεις στελεχών του ΜεΡΑ25 που συνοδεύουν τις ανακοινώσεις τους με καταγγελίες για οικογενειοκρατία μέσα στο κόμμα βάζοντας στο στόχαστρο και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Δανάη.

Σε κείμενο που ανήρτησαν στo Facebook ο υποψήφιος βουλευτής Αριστοτέλης Παναγόπουλος και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ'επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει».

Γράφουν «μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της {...} Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια».

Υποστηρίζουν, δε, ότι το ΜεΡΑ25 «πουλά φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή»

app-facebook
Άρης Παναγόπουλος
τη Δευτέρα
Γιατί αποχωρούμε από το ΜέΡΑ25 ;
Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί , στο παρακάτω κείμενο θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς .
Το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την οικογενειοκρατία , την αδιαφάνεια , τον παρασιτισμό στην πολιτική , τους ναί σε όλα , αλλά για τους άλλους ....
Δείτε περισσότερα

Και η βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη η οποία γράφει ότι «εδώ και πολύ καιρό, νιώθω "ξένο σώμα", χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις "οικογένειες" και τις "παρέες" που κυριαρχούν στο κόμμα».

Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος, αν και είχα φύγει από τη Θήβα από τα 18 μου. Νιώθω βαθειά υποχρέωση και τεράστια ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους μου. Λυπάμαι που η προσπάθεια στο νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα.
Σήμερα διεκπεραίωσ...
Δείτε περισσότερα










«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθω εδώ» – Η κρίση οδηγεί τους Γάλλους σε τράπεζες τροφίμων



Η 34χρονη Ναταλί είχε μια καλή δουλειά σε αρτοπωλείο στο Παρίσι, αλλά όταν το lockdown λόγω του κοροναϊού ανάγκασε το κατάστημα να κλείσει, η ίδια τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών. Έχοντας δάνεια προς πληρωμή και μια τετραμελή οικογένεια να στηρίξει, βρήκε τον εαυτό της εκεί που νόμιζε ότι ποτέ δεν θα καταλήξει: σε τράπεζα τροφίμων.

Παρόλο που η Γαλλία κατάφερε να ξεπεράσει τα χειρότερα από το lockdown που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας, φιλανθρωπικές οργανώσεις τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση εξακολουθούν να χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια. Και αν ένα δεύτερο κύμα του ιού χτυπήσει το φθινόπωρο, οι ίδιοι προειδοποιούν για κακουχίες.

«Δεν ντρέπομαι, αλλά είναι πολύ κακό που δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε μόνοι μας» δήλωσε η Ναταλί στο Reuters έξω από μια τράπεζα τροφίμων που διευθύνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Secours Populaire σε προάστιο του Παρισιού. 

Φόβος για την επόμενη ημέρα

Αν και μπόρεσε να επιστρέψει στη δουλειά της πριν από δύο εβδομάδες, η επιχείρηση στο αρτοπωλείο εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή θέση και η Ναταλί ανησυχεί ότι μπορεί να απολυθεί ανά πάσα στιγμή. Προς το παρόν, συνεχίζει να βασίζεται στα τρόφιμα από τη φιλανθρωπική οργάνωση για να συνεχίζει να βάζει φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι.

«Αυτό που με τρομάζει είναι πώς θα τα βγάλουμε πέρα αν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα» είπε η ίδια.

Ο Χάμζα, ένας μαθητής από το Μαρόκο, βιοποριζόταν κάνοντας μαθήματα μαθηματικών σε μαθητές γυμνασίου. Το lockdown του Μαρτίου τον άφησε χωρίς εισόδημα. «Δεν έχω πλέον διαθέσιμους πόρους. Επομένως, έρχομαι εδώ, τουλάχιστον έχω κάτι να φάω» είπε. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν να έρθω εδώ». 

Αυξήθηκε η διάθεση τροφίμων

Η φιλανθρωπική οργάνωση Restos du Coeur αναφέρει ότι προσφέρει τρόφιμα σε 20-30% περισσότερους ανθρώπους από τον συνήθη αριθμό μετά την κρίση που έπληξε τον Μάρτιο. Το προσωπικό λέει ότι ιστορίες όπως του Χάμζα και της Ναταλί είναι πλέον χαρακτηριστικές, ενώ κάποτε σπάνια θα έβλεπαν στην ουρά μαθητές ή εργαζόμενους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι έως και οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστούν επισιτιστική βοήθεια μέχρι το τέλος του έτους, με πολλές τράπεζες τροφίμων να τονίζουν ότι δεν είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν τον όγκο αυτό.

«Εάν η πανδημία επιστρέψει το φθινόπωρο μαζί με την ανεργία, θα είναι ένα εκρηκτικό μείγμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Restos du Coeur Πατρίς Μπλαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στην Αχαία



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη και Χριστίνας Αλεξοπούλου, 

Οι φθορές έγιναν, κατά την διάρκεια πορείας ακροαριστερών στο κέντρο της Πάτρας, ενάντια στο νέο νόμο για τις διαδηλώσεις.

Οι κακοποιοί έριξαν μπογιές στην εξωτερική πόρτα και στους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων του Ανδρέα Κατσανιώτη, που στεγάζονται σε πολυκατοικία περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, ενώ παράλληλα έγραψαν και συνθήματα.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, και πάλι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έσπασαν την πόρτα του πολιτικού γραφείου της Χριστίνας Αλεξοπούλου που στεγάζεται και αυτό σε πολυκατοικία περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου. Στην συνέχεια, οι άγνωστοι δράστες έριξαν μπογιά στο εσωτερικό των γραφείων της Χριστίνας Αλεξοπούλου και κατόπιν έσπευσαν να εξαφανιστούν.






5.330 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021



Τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2021 υπέγραψαν χτες οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκαν συνολικά 5.330 προσλήψεις στο Δημόσιο εκ των οποίων: 4.015 για τακτικό προσωπικό, 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων-δικηγόρων και 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό. Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 µε Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου τέθηκε σε νέο πλαίσιο το καθεστώς έγκρισης συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου και µίσθωσης έργου στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού και προβλέφθηκε η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµικών, µε την οποία θα καθοριζόταν µέγιστος αριθµός συµβασιούχων που θα µπορούν να προσληφθούν στους πρωτοβάθµιους και δευτεροβάθµιους ΟΤΑ, στο πλαίσιο ελέγχου των προσλήψεων από την κεντρική διοίκηση και της περιστολής των δαπανών των φορέων. Οι εγκρίσεις αυτές αφορούν συγκεκριµένη κατηγορία εποχικού προσωπικού, όσους δηλαδή µισθοδοτούνται µέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και απασχολούνται σε παιδικούς σταθµούς, ΚΑΠΗ, δηµοτικά ιατρεία, πολεοδοµίες, τεχνικές υπηρεσίες κ.λπ. Οι εν λόγω προσλήψεις πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ με τις διαδικασίες μοριοδότησης. Ωστόσο, στις παραπάνω εγκρίσεις για το εποχικό προσωπικό δεν περιλαμβάνονται το προσωπικό που προσλαμβάνεται στους ΟΤΑ μέσω ΕΣΠΑ, οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ Βαθμού και σε ΝΠΙΔ αυτών ή το προσωπικό που απασχολείται στους δήμους μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Παράλληλα από τον ετήσιο προγραμματισμό εξαιρούνται και οι έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στους δήμους για τις οποίες απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, αλλά και οι προσλήψεις για την κάλυψη αμιγώς εποχικών αναγκών που έχουν εξαιρεθεί από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ και δεν εγκρίνονται από κανένα όργανο (π.χ. ναυαγοσώστες, προσωπικό πυροπροστασίας, προσωπικό για τη στελέχωση των δημοτικών κατασκηνώσεων, προσωπικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19). Εάν προστεθούν και οι παραπάνω εγκρίσεις εποχικού προσωπικού τότε τα αιτήματα των δήμων για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 60.000 θέσεις.

Μόνιμο προσωπικό

Με 4.015 μόνιμους αναμένεται να ενισχυθεί το Δημόσιο μέσα στο 2021. Ειδικότερα στον προγραμματισμό των προσλήψεων περιλαμβάνονται κυρίως ένστολοι από τις σχολές Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Λιμενικού, φορείς που αφορούν στον τομέα της Υγείας, καθώς και προσλήψεις στους ΟΤΑ από οριστικά αποτελέσματα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών. Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αμυντική ενίσχυση της χώρας καθώς και η στελέχωση των μονάδων υγείας. Στα χνάρια λοιπόν του 2020, το 2021 θα είναι και αυτή χρονιά προσλήψεων για ένστολο προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς. Ηδη το ΑΣΕΠ ετοιμάζει πυρετωδώς νέο αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 1.209 μόνιμων νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Η προκήρυξη θα βγει πολύ σύντομα, ωστόσο οι επιτυχόντες αναμένεται να προσληφθούν στις αρχές του 2021.

Σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών τονίζουν: «Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας». «Σήμερα για πρώτη φορά κάνουμε πράξη τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας», δήλωσαν μετά την υπογραφή της απόφασης οι δύο υπουργοί. Στην υπογραφή παρόντες ήταν η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη μετά την δίωξη της για σειρά αδικημάτων



Ολόκληρη η δήλωση της κ. Τουλουπάκη έχει ως εξής:

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας.

» Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του ΑΠ, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Λ. Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

» Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν το μισθό τους».


Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν να κλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο του κοροναϊού


Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλλει ότι χάκερς με την κάλυψη του ρωσικού κράτους προσπαθούν να κλέψουν στοιχεία που αφορούν το εμβόλιο του Covid-19 και έρευνες που αφορούν θεραπείες από επιστημονικούς και φαρμακευτικούς οργανισμούς σε Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά.


Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό κέντρο κυβερνοασφάλειας NCSC (National Cyber Security Centre), πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η ομάδα ΑΡΤ29 – γνωστή ως Cozy Bear ή the Dukes – η οποία κατά την άποψη των εν λόγω χωρών είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι τμήμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν εάν κάποια από τις επιθέσεις είχε επιτύχει στον στόχο της κλοπής ιατρικών μυστικών, παρόλο που τόνισαν ότι καμία από τις έρευνες για τα εμβόλια δεν είχε τεθεί σε κίνδυνο.

Είναι σπάνιο για το Ηνωμένο Βασίλειο να δηλώνει ρητά πως πιστεύει ότι μια άλλη χώρα βρίσκεται πίσω από μια συντονισμένη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων, αλλά Βρετανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, οι οποίες αναμένεται επίσης να κάνουν τις δικές τους ανακοινώσεις σύντομα.

Καταδικάζει η Βρετανία

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι ήταν «εντελώς απαράδεκτο» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να πλήττουν το έργο κατά της πανδημίας.

«Ενώ άλλοι επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα με ανάρμοστες συμπεριφορές, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του επιλέγουν να εργασθούν σκληρά για την εξεύρεση του εμβολίου και για να προστατέψουν την υγεία παγκοσμίως», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η Βρετανία θα συνεργασθεί με τους συμμάχους της ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη. 


Σε ανακοίνωση του NCSC, αναφέρεται ότι οι επιθέσεις της ομάδας αυτής συνεχίζονται και ότι οι χάκερς χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και μεθόδους, περιλαμβανομένου και στοχευμένου fishing και κακόβουλα προγράμματα.

«Καταδικάζουμε αυτές τις δόλιες επιθέσεις εναντίον εκείνων που επιτελούν ένα ζωτικής σημασίας έργο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού», δήλωσε ο διευθυντής του NCSC Πολ Τσιτσέστερ.

Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι δίκτυα χάκερς πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για την πανδημία του κορονοϊού. Αλλά τέτοιους είδους επιθέσεις χάκερς που να συνδέονται απροκάλυπτα με το ρωσικό κράτος δεν είχαν συμβεί κατά το παρελθόν.

Ποιοι είναι οι διαβόητοι Ρώσοι χάκερ

Η ομάδα APT29 δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια και είναι επίσης γνωστή στην κοινότητα των χάκερ ως «the Dukes» ή «Cozy Bear».

Η ομάδα APT29 χρησιμοποιεί μια ποικιλία εργαλείων και τεχνικών για να κλέψει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μηνυμάτων ηλεκτρονικού «ψαρέματος» και προσαρμοσμένου κακόβουλου λογισμικού γνωστού ως «WellMess» και «WellMail». Στοχεύουν επίσης κυβερνήσεις, ομάδες προβληματισμού και τον τομέα της ενέργειας.

Η ομάδα Cozy Bear που σχετίζεται με την ρωσική κυβέρνηση θεωρείται ύποπτη για τις επιθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Κατηγορίες και για ρωσική ανάμειξη στις βρετανικές εκλογές του 2019

Παράλληλα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία προσπάθησε επίσης να παρέμβει στις βουλευτικές εκλογές του 2019 χρησιμοποιώντας έγγραφα που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες, τα οποία απόκτησε με αθέμιτο τρόπο, σχετίζονταν με την σχεδιαζόμενη Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα οποία διοχέτευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ρωσικοί παράγοντες προσπάθησαν να παρέμβουν στις βουλευτικές εκλογές του 2019 διαδίδοντας on-line κυβερνητικά έγγραφα που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες και αποκτήθηκαν με αθέμιτο τρόπο» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Κυβερνητικά έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ, είχαν αποκτηθεί με αθέμιτο τρόπο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και διαδόθηκαν διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης Reddit», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια ευρείας κλίμακας ρωσική καμπάνια ενάντια στις βουλευτικές εκλογές, οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στις δημοκρατικές μας διαδικασίες είναι ανεπίτρεπτη», δήλωσε ο Ράαμπ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με κατάλληλα μέτρα στο μέλλον».

Αρνείται τα πάντα το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες του Λονδίνου, ότι η Ρωσία παρενέβη στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2019 και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να κλέψουν δεδομένα από τις έρευνες για το εμβόλιο του νέου κοροναϊού.

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες, για το ποιος μπόρεσε να πραγματοποιήσει κυβερνοπεπιθέσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα στην Βρετανία. Μπορούμε να πούμε ένα πράγμα, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις απόπειρες. Δεν θα αποδεχθούμε τέτοιου είδους κατηγορίες, όπως ακριβώς και τις αβάσιμες κατηγορίες περί παρέμβασης στις εκλογές του 2019» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Λεονίντ Σλούτσκι αναφερόμενος στα περί παρέμβασης της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας το 2019, δήλωσε ότι «η βρετανική ηγεσία διαπράττει και πάλι τα ίδια αντιρωσικά λάθη και δεν υπονομεύει απλώς περαιτέρω τους δεσμούς της με την Μόσχα αλλά και το ίδιο της το κύρος».


Πηγή : in.gr


Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 33,3 απο τον Αλέξη Τσίπρα



Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρείας Marc παρουσίασε εχθές Πέμπτη ο Alpha, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 20 μονάδες, ενώ στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις από το 24,8% των ερωτηθέντων.

Το 65,2% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση. Στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Το 26,7% δηλώνει “περίπου τα ίδια”, ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στην ερώτηση τι φταίει για την ύφεση, οι πολίτες δείχνουν τον κορονοϊό η πανδημία σε ποσοστό 52,2% ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση.