Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ελβετία: Σε καραντίνα σχεδόν 300 θαμώνες ενός κλαμπ



Οι υγειονομικές αρχές της Ζυρίχης διέταξαν να τεθούν σε 10ήμερη καραντίνα οι περίπου 300 θαμώνες και το προσωπικό ενός κλαμπ, αφού ένας πελάτης διαγνώστηκε θετικός με τον νέο κορωνοϊό και αποδείχθηκε πως είχε μολύνει και άλλους κατά την έξοδό του.

Ο άνδρας διασκέδαζε στο Flamingo Club την 21η Ιουνίου και διαγνώστηκε με την COVID-19 στις 25 Ιουνίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Άλλοι πέντε άνθρωποι που βρίσκονταν στον κλαμπ μαζί του διαγνώστηκαν, επίσης, με τη νόσο.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, η Ελβετία καταγράφει αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ημερησίως από 18 τη Δευτέρα σε 69 το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στα νυχτερινά κέντρα οι ελβετικές αρχές επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουν αυτόν τον μήνα, υπό την προϋπόθεση να καταγράφουν τους πελάτες τους.

«Στην περίπτωση επιπλέον περιστατικών σούπερ διασποράς, το κλείσιμο των κλαμπ πρέπει να εξεταστεί», σημειώνει η Υγειονομική Αρχή της Ζυρίχης.

Η Ελβετία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 31.555 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.682 θανάτους.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε άλλο παρακράτος σε τέτοια έκταση



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», έκανε λόγο για «είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί».

«Ήδη υπάρχουν προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται. Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis» είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε. Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις».

«αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά» είπε αποφασισμένος και με νόημα. «Είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη δημοκρατία».




Τα στοιχεία που πρέπει να δίνουν όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα




Η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in, προβλέπεται με αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,  εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας από την 1η Ιουλίου.

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF). Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr. 

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.  

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. 


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανησυχία των επιστημόνων για τα νέα κρούσματα



Οι ειδικοί κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα νέα κρούσματα και τις εξάρσεις. 

Μέσα σε μία εβδομάδα, από 20 Ιουνίου έως και 27 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν 132 νέα κρούσματα, με περίπου 1/3 από αυτά να είναι «εισαγόμενα» που εντοπίστηκαν είτε στον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είτε στα αεροδρόμια, κατά τον έλεγχο των πτήσεων.

Συρροή κρουσμάτων που έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών καταγράφηκε στη Θεσπρωτία, στην Καστοριά, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι τοπικές επιδημίες της Θράκης, στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, όπου όπως φαίνεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και η τοπική καραντίνα στον Εχίνο, έχουν πλέον αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος αναφορικά με τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εξήγησε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν κάποιες εστίες αναζωπύρωσης που είχαν εξήγηση. Ήταν απόρροια συγχρωτισμού σε συγκεκριμένα γεωγραφικά μέτρα και γι αυτό επιβλήθηκαν αυτά τα τοπικής εμβέλειας περιοριστικά μέτρα. Μέτα από αρκετή ιχνηλάτηση και τεστ οι εστίες αυτές φαίνονται ότι βαίνουν προς ύφεση.

Σχετικά με τους τουρίστες και την ανησυχία για νέα κρούσματα με το άνοιγμα των συνόρων, ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα δεν έχει ανοίξει ακόμα πλήρως τα σύνορά της.

Από 1η Ιουλίου θα έχουμε το άνοιγμα από πολλές διαφορετικές χώρες και σε πολλά διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

«Αυτό που μας ανησυχεί πάντα είναι να γνωρίζουμε την προέλευση των κρουσμάτων. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για την προέλευση και να κάνουν ένα πρώτο έλεγχο που στις πύλες εισόδου που θα μας δώσει μια εικόνα στο μέτρο του δυνατού των εισερχόμενων κρουσμάτων που θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του τουρισμού».


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία τα ναρκωτικά



Με επτά πολίτες οι οποίοι έχουν βγει νικητές στον αγώνα με τα ναρκωτικά συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διακίνησής τους.

Η συζήτηση, η οποία έγινε σε προσωπικό τόνο, περιστράφηκε γύρω από τις δοκιμασίες που βίωσαν οι πρώην χρήστες κατά την απεξάρτησή τους και τις διακρίσεις που κάποιοι αντιμετώπισαν στο στάδιο της επανένταξής τους στην κοινωνία.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ακόμα υπάρχει ένα «στίγμα» που «σημαδεύει» όσους έχουν εξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η συζήτηση έχει και δημόσιο χαρακτήρα ακριβώς ώστε να «σπάσουν οι τοίχοι» της προκατάληψης, επισημαίνοντας ότι στόχος του κοινωνικού κράτους είναι να βοηθά τους πιο ευάλωτους. «Δεν υπάρχει προκατάληψη, σε αυτό το γραφείο μπαίνουν όλοι και είμαστε ανοιχτοί σε όλους, πόσω μάλλον σε αυτούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τους συνομιλητές του, με βάση τις εμπειρίες τους, ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναληφθούν ώστε να βελτιωθεί η πρόληψη, να αυξηθεί η συνδρομή του κράτους στην απεξάρτηση τοξικοεξαρτημένων και να ενισχυθούν τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασής τους.

Όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας, σημειώθηκε ότι κάποιοι εργοδότες διστάζουν να προσλάβουν πρώην εξαρτημένους, άλλοι αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνουν όσοι έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ κάποια προγράμματα ούτως ή άλλως στηρίζουν την εργασία ή την κατάρτιση. Τονίστηκε η σημασία της οικοδόμησης μίας σχέσης εμπιστοσύνης με τον εργοδότη, η οποία αποτελεί και όπλο για την καταπολέμηση της προκατάληψης.

«Με ενδιαφέρει να καταλάβω πώς οι άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν από τη δύσκολη διαδικασία της απεξάρτησης μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας. Είμαι διατεθειμένος -και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε- να δώσουμε πολύ πιο ελκυστικά κίνητρα στους εργοδότες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μία σταθερή δουλειά δεν εγγυάται μόνον ένα εισόδημα αλλά προσφέρει παράλληλα την ικανοποίηση της παραγωγικής συνεισφοράς στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει ώστε ο ΟΑΕΔ να αυξήσει στο 90%, από το 70%, το ποσοστό επιδότησης του συνολικού κόστους απασχόλησης για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, έχει αυξηθεί το μέγιστο ποσό μηνιαίας επιχορήγησης από τα 700 στα 800 ευρώ για θέσεις πλήρους απασχόλησης, και από τα 350 ευρώ στα 400 για μερικό ωράριο.

Στο μέτωπο της πρόληψης, οι συμμετέχοντες στον διάλογο δήλωσαν ότι υπάρχουν κενά. Πρότειναν την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων, αθλητικών και πολιτιστικών, ήδη από τα σχολικά χρόνια, χωρίς να παραβλέπονται μέτρα για την έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ούτε οι ψυχολογικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι.

Ένας τεράστιος προσωπικός αγώνας

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αμιγώς ανθρώπινη διάσταση της απεξάρτησης, καθώς κάθε εξαρτημένος δίνει τεράστιο προσωπικό αγώνα για να νικήσει τα ναρκωτικά, αναφέροντας ότι το κουράγιο των ανθρώπων που ξεπέρασαν τεράστιες δυσκολίες πρέπει να «αναδειχθεί ως παράδειγμα προς μίμηση». Σημείωσε ακόμα ότι το σχολείο πράγματι αποτελεί χώρο που πρέπει να προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα στους μαθητές του, καλύπτοντας την πρόληψη εξαρτήσεων, και στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας η διδακτική ύλη διευρύνεται πλέον με νέες θεματικές ενότητες.

Στο τέλος της συζήτησης τονίστηκε η σημασία να φανούν απτά αποτελέσματα, με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν θα μείνουν στα λόγια, ώστε να μειωθούν τα θύματα των εξαρτήσεων. «Δεν είμαι σε αυτή τη δουλειά για το “θεαθήναι”, μου αρέσει να λύνω προβλήματα», είπε, και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να διορθώσει αστοχίες του παρελθόντος.

«Επιμένω ότι δουλειά μας είναι πρωτίστως να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήδη από τα Χριστούγεννα του 2018 είχε αρχίσει έναν κύκλο επαφών με ανθρώπους που ακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απεξάρτησης από ναρκωτικά, ώστε να τους γνωρίσει και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος πρώην χρήστες που ολοκληρώνουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, τα οποία βασίζονται στην αποχή από κάθε ψυχοτρόπο ουσία, και μέλη του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, το οποίο υποστηρίζει τη χορήγηση υποκατάστατων φαρμακευτικών ουσιών. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει διάκριση υπέρ της μίας ή της άλλης οδού εφόσον παράγουν αποτελέσματα και δεδομένου ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.




Η Microsoft κλείνει οριστικά τα καταστήματα λιανικών πωλήσεών της



Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσει οριστικά τα καταστήματά της και ότι θα επικεντρωθεί στο ηλεκτρονικό της κατάστημα στο Microsoft.com, όπου μεταξύ άλλων οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν αγορές και να ζητήσουν υποστήριξη.

Η Microsoft ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών θα συνεισφέρουν στον ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν απολύσεις και σύμφωνα με το CNBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος ένας εκπρόσωπος της εταιρείας για να σχολιάσει.

Την τελευταία δεκαετία περίπου, η Microsoft άρχισε να επεκτείνει τη λιανική της παρουσία σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια εμπειρία αγορών παρόμοια με αυτήν της Apple, όπου οι πελάτες μπορούσαν να δοκιμάσουν νέο λογισμικό και προϊόντα δημιουργημένα τόσο από την ίδια όσο και από τους συνεργάτες της. Η Microsoft δημιούργησε ακόμη και ένα κατάστημα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το εμβληματικό κατάστημα λιανικής πώλησης "Γυάλινος κύβος" της Apple.

Η απόφαση της Microsoft έρχεται σε συνέχεια της απόφασης να κλείσει προσωρινά τα καταστήματα τον Μάρτιο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Η Microsoft ανέφερε ότι το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων θα "οδηγήσει σε επιβάρυνση προ φόρων περίπου 450 εκατ. δολ. ή 0,05 δολ. ανά μετοχή", κυρίως λόγω της απομείωσης και διαγραφής περιουσιακών στοιχείων, κάτι που θα φανεί στα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου που λήγει στις 30 Ιουνίου.

"Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει στο Microsoft.com και σε καταστήματα Xbox και Windows, προσεγγίζοντας περισσότερα από 1,2 δισ. άτομα μηνιαίως σε 190 αγορές", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μετοχή της Microsoft σημειώνει πτώση 1,17%.



Πηγή : capital.gr


Ο βουλευτής, η ΕΥΠ, το καφενείο της Βουλής


Τον Απρίλιο του 2016, η ηγεσία της ΕΥΠ είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής για την εν εξελίξει μυστική έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία. Αυτό προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια από την 70σέλιδη αναφορά που συνέταξε η ΕΥΠ και υπέβαλε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή φέρεται να υπήρξε η καταγραφή συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντικείμενο τη διαμεσολάβηση του τελευταίου, ώστε διαγωνισμοί, όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής, να καταλήξουν στον επιχειρηματία.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αναφορές της ίδιας της ΕΥΠ, η ενημέρωση του πρωθυπουργού όπως και του προέδρου της Βουλής είχε ως αποτέλεσμα η μυστική έρευνα να διαρρεύσει στα πρόσωπα που υπέκειντο σε έλεγχο. Στη σελίδα 38 της αναφοράς της ΕΥΠ αναφέρεται επί λέξει ότι «μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους». Το διάστημα που ακολούθησε μάλιστα, οι ελεγχόμενοι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και πραγματοποιούσαν τις μεταξύ τους επικοινωνίες μέσω –πιθανόν– της εφαρμογής Viber, που έως σήμερα δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ. «Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα πλέον δεν χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για τον ορισμό των ραντεβού, αλλά πιθανόν την εφαρμογή Viber», επισημαίνεται στην αναφορά της ΕΥΠ. 

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι λίγα μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που είχε στην ιδιοκτησία του. Διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην αστυνομία και φέρεται να μεσολαβούσε ούτως ώστε να παρέχει «κάλυψη» σε ιδιοκτήτες παράνομων καζίνο, οίκων ανοχής κ.ο.κ. Hταν στενός συνεργάτης με τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρο Παπαχρήστου, που και αυτός δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Οι «εισπράκτορες»

Στο σύστημα «καλύψεων» συμμετείχαν, σύμφωνα με την ΕΥΠ, 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο, με τον μηνιαίο τζίρο του κυκλώματος να υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ. Ως «εισπράκτορες» περιγράφονται 5 ιδιώτες, ιδιοκτήτες και οι ίδιοι οίκων ανοχής και παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών. Εισέπρατταν σε τακτά διαστήματα από επιχειρηματίες της «νύχτας» από 1.000 έως 7.000 ευρώ, διασφαλίζοντάς τους το ακαταδίωκτο. Με ποιον τρόπο; Παρέδιδαν τα χρήματα στον Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος με τη σειρά του «λάδωνε» απόστρατους και εν ενεργεία αστυνομικούς. Για παράδειγμα, ο ένας από τους «εισπράκτορες» φέρεται να διατηρούσε συνεργασία με αρχιφύλακα από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης. Εργαζόταν συνήθως τις νυχτερινές ώρες και πραγματοποιούσε εφόδους σε οίκους ανοχής συλλαμβάνοντας όσες αλλοδαπές εκδιδόμενες δεν είχαν χαρτιά. Στη συνέχεια, εισέπραττε χρήματα από τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής και απελευθέρωνε τις εκδιδόμενες «χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αναφορά της ΕΥΠ.

Ετερος εισπράκτορας, ιδιοκτήτης και ο ίδιος παράνομου καζίνο στον Νέο Κόσμο, φέρεται να ενημερώνεται έγκαιρα για επικείμενο έλεγχο στο κατάστημά του και να προειδοποιεί τους υπαλλήλους του: «Να μαζέψουμε τα πράγματα... σφαίρα... ό,τι προλαβαίνουμε». Σύμφωνα με την ΕΥΠ, διατηρεί επαφές με αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τμήματος Ομονοίας, το οποίο αποκαλούν «αμαρτωλό».

Και δικηγόροι στο δίκτυο των «καλύψεων»

Από την έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προέκυψε ότι στο δίκτυο των «καλύψεων» μετέχουν ακόμα δικηγόροι, καθώς επίσης άτομα με βαρύ παρελθόν σε υποθέσεις εκβιασμών. Οι πρώτοι, μέσω γνωριμιών τους στην Αστυνομία (Διεύθυνση Αλλοδαπών, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος), παρεμβαίνουν για την αποφυλάκιση αλλοδαπών ιερόδουλων και μεσολαβούν ώστε να μην ελέγχονται από την αστυνομία οι εκδιδόμενες στην παραλιακή. Ακόμα, φέρονται να παρεμβαίνουν ώστε να μην απελαύνονται αλλοδαποί πελάτες τους.

Αναφορικά με τους δεύτερους, ιδιαίτερη αξία έχει αναφορά που κάνουν στη μετάθεση στη Μύκονο αξιωματικού του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ο οποίος θα μεσολαβήσει ώστε να «έχουν ό,τι θέλουν». Εις βάρος ενός εξ αυτών είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018 απόπειρα δολοφονίας έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά.

Η ΕΥΠ αποδίδει, τέλος, κομβικό ρόλο σε απόστρατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., με τους οποίους οι δολοφονηθέντες Δημήτρης Μάλαμας και Σπύρος Παπαχρήστου είχαν τακτικές επαφές και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της μυστικής έρευνας της ΕΥΠ. Στην αναφορά προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τα στελέχη της υπηρεσίας έχουν συμπεριλάβει αναφορές και φωτογραφίες από τις επίμαχες συναντήσεις, στις οποίες οι αστυνομικοί φέρονται –σύμφωνα με την ΕΥΠ– να παραλαμβάνουν φακέλους με χρήματα. Η μυστική έρευνα ολοκληρώθηκε το 2017 και ανετέθη στην Εισαγγελία Διαφθοράς η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Τον Αύγουστο του 2018 ανετέθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η απομαγνητοφώνηση των 90 CD με συνομιλίες, με τους «Αδιάφθορους», πάντως, να δηλώνουν αδυναμία να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των CD εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ορίσει η εισαγγελία.

Aνωμοτί εξηγήσεις

Τη διαδικασία ολοκλήρωσε τελικά αρχές Μαρτίου 2020 η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και αυτές τις μέρες οι 28 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις σε πταισματοδίκη, με την ιδιότητα των υπόπτων.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Βόμβες» Βορίδη : Συντονιστικό κέντρο στοχοποιούσε τους «εχθρούς του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ»


Για την ύπαρξη συντονιστικού κέντρου, το οποίο στοχοποιούσε τους αντιπάλους του «καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ» κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «προφανώς» ο Νίκος Παππάς δεν λέει την αλήθεια για την ηχογραφημένη συζήτησή του με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, με στόχο να δώσει κάλυψη -όπως αναφέρει- στον Δ. Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο, όπως τονίζει, «ποτέ δεν είχε».

Κύριε Βορίδη, ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν την κυβέρνηση να μιλά για «παρακράτος» την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι απαντάτε στην αξιωματική αντιπολίτευση που σας καταλογίζει προσπάθεια «αντιπερισπασμού» και «ανύπαρκτη σκανδαλολογία»;

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για ζητήματα διαφθοράς, καταγγέλλεται από 4 ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη προκειμένου να καταδικαστούν αθώοι. Σύζυγος υπουργού δίδει εντολή σε ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να συλληφθούν δημοσιογράφοι. Υπουργός, ο κ. Παππάς, συναντιέται με ιδιώτη σε τρίτη χώρα για να διευθετηθεί ιδιωτική υπόθεση και όταν ο ιδιώτης παραπονείται ότι εκβιάζεται από άλλον υπουργό, τον κ. Παπαγγελόπουλο, αρχίζει να μιλάει για ατζέντες, για πολλά λεφτά, αλλά και ζητά πληροφορίες για τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού. Πότε έχουν ξαναγίνει αυτά;

Είναι προφανές ότι υπήρχε ένα συντονιστικό κέντρο το oποίο στοχοποιούσε πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκδότες, επιχειρηματίες, τους «εχθρούς του καθεστώτος» και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημερώσεως προέβαινε σε δολοφονία χαρακτήρων, τους καθιστούσε αναξιόπιστους και διαβλητούς στην κοινή γνώμη και εν τέλει ενορχήστρωνε ποινικές διώξεις στοχεύοντας στην πλήρη εξόντωσή τους.

Και αντιπερισπασμός από τι; Από το πώς κατανεμήθηκαν τα 20 εκατ. για την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα για τον κορονοϊό; Τα οποία αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν έπρεπε να δοθούν γιατί είναι σπατάλη, λες και υπάρχει πολιτική δημόσιας Υγείας χωρίς ενημέρωση του πληθυσμού, μετά έλεγε ότι δόθηκαν σε ημέτερους και αφού προέκυψε ότι πήραν χρήματα και η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών» και διάφορα αριστερά μέσα ενημέρωσης, κατέληξε να συζητάμε για το Μητρώο Λήψεως Διαφημίσεων, που δεν υλοποίησε 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμήθηκε τώρα…

Σιγά το δύσκολο θέμα για την κυβέρνηση για την οποία χρειάζεται να γίνει και αντιπερισπασμός. Να μην αγχώνονται, όμως, θα ενημερωθούν για την κατανομή των ποσών, αλλά και για τον τρόπο αντίστοιχων κατανομών επί των ημερών τους.

Ποια ερωτήματα παραμένουν, κατά την άποψή σας, αναπάντητα σε σχέση με τη συνομιλία του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή, μετά και τα όσα έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του για το ζήτημα αυτό ο πρώην υπουργός Επικρατείας;

Ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι το ηχητικό είναι προϊόν συρραφής και ότι δεν αναφερόταν στον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε στην κ. Μαρέβα Μητσοτάκη και ότι όσα είπε περί συνομιλίας με την κ. Τουλουπάκη δεν τα εννοούσε.

Μάλιστα… Τότε γιατί δεν έχει μηνύσει ακόμα τον κατ’ αυτόν «πλαστογράφο», κ. Μιωνή; Εάν ο κ. Μιωνής έχει κάνει συρραφές φράσεων, τότε έχει διαπράξει πλαστογραφία για να εμφανίσει τον κ. Παππά να μιλά για τον Παπαγγελόπουλο, που έχει δική του ατζέντα, ενώ κάποιοι «βγάζουν λεφτά». Γράφτηκε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ; Ποια πολιτική ευθύνη; Αφού ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πλαστογραφίας.

Δυστυχώς, ο κ. Παππάς είναι προφανές ότι ψεύδεται. Και γεννάται το ερώτημα: για ποιο λόγο; Προφανώς για να καλύψει τον κ. Παπαγγελόπουλο. Τελικά όμως με αυτή την υπερασπιστική γραμμή επιβαρύνουν όλοι τη θέση τους.

Γιατί η Ν.Δ. επιμένει πως ο κ. Τσίπρας «είτε θα αποπέμψει τον κ. Παππά είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»; 

Γιατί ένας πολιτικός αρχηγός που αιφνιδιάζεται από επιλήψιμες συμπεριφορές συνεργατών του έχει ένα δρόμο για να αποστασιοποιηθεί από αυτές: την αποπομπή. Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτός και μόνον.

Διότι για να αποφασίσει να καλύψει τους εμπλεκόμενους επιφέροντας κόστος στον εαυτό του και στην παράταξή του, το πράττει διότι προφανώς γνώριζε και ενέκρινε τις ενέργειές τους. Και το ερώτημα που θέτει η Νέα Δημοκρατία είναι στην ουσία ρητορικό: Προφανώς ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα πάντα, προφανώς έχει ακέραια την ευθύνη για τη λειτουργία των παρακρατικών μηχανισμών.

Πώς σχολιάζετε τις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με τη Novartis;

Κατέρρευσε ένας ακόμα μύθος της Αριστεράς, αυτός για τα περίφημα στοιχεία του FBI που δήθεν υπάρχουν κατά πολιτικών προσώπων. Και όμως, με αυτά τα ψεύδη σπίλωσαν και εξακολουθούν να σπιλώνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Και βέβαια τώρα αναδιπλώνονται. Από εκεί που ήταν τα στοιχεία του FBI, τώρα λένε ότι το FBI δεν θα μπορούσε να διώξει τους πολιτικούς. Από εκεί που ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο, τώρα είναι σκάνδαλο προκλητής και κατευθυνόμενης συνταγογράφησης φαρμάκων από ιατρούς.

Η Ελλάδα απέσπασε διεθνή αναγνώριση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ποια στοιχεία από την επιτυχή αυτή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει, κατά την άποψή σας, να διατηρήσουμε ως χώρα και στη μετά τον κορονοϊό εποχή;

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η αγαστή συνεργασία των ειδικών με μία αποφασιστική και θαρραλέα πολιτική ηγεσία. Παντρεύτηκαν αρμονικά η γνώση και η βούληση και φτάσαμε σε αυτό το αξιοζήλευτο αποτέλεσμα που κατέστη υπόδειγμα χειρισμού για τον κόσμο. Για σκεφτείτε το. Ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η «μοναδική περίπτωση», η αρνητική εξαίρεση μετατράπηκε με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη σε παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και της υγειονομικής κρίσης. Αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή παραδείγματος για τη χώρα μας.

Οι επιπτώσεις από την πανδημία, κυρίως στην πραγματική οικονομία, μπορεί να επηρεάσουν από δω και πέρα τον ρυθμό υλοποίησης ή και τις προτεραιότητες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση;

Κοιτάξτε, σε οικονομικό επίπεδο τώρα προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Και αυτές δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Εχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε επιπτώσεις, μένει να προσδιορισθεί το ακριβές μέγεθός τους. Η κυβέρνηση μελετά και ετοιμάζεται για να ενεργοποιήσει κάθε μέτρο στήριξης που έχει στη διάθεσή της ώστε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις αυτές. Εμείς, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρεμβαίνουμε στοχευμένα ώστε να μην υπάρξει πληττόμενος παραγωγός που θα μείνει αβοήθητος.

Εκτός από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ε.Ε. και η συζήτηση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Θα διαφυλαχθεί το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών;

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Φαίνεται ότι προτείνεται μια μικρή μείωση των άμεσων ενισχύσεων που αντισταθμίζονται από μία σημαντική αύξηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά ότι δεν πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε μείωση στα ποσά που χρηματοδοτούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ειδικά μάλιστα όταν στα πλαίσιο της στρατηγικής «Farm to Fork» τίθενται τόσο υψηλοί περιβαλλοντικοί στόχοι για τους παραγωγούς μας. Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχα με τη Γερμανίδα ομόλογό μου διαπίστωσα σημαντική σύγκλιση απόψεων τόσο στο θέμα της χρηματοδότησης της ΚΑΠ όσο και στα στρατηγικά θέματα για την αγροτική πολιτική που θέτει η «Πράσινη Συμφωνία».

Τι επιδιώκει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ποια είναι η απάντηση της χώρας μας;

Η Τουρκία θέλει να αναγνωρισθεί ως περιφερειακή δύναμη που ασκεί επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρασία. Αυτή η ηγεμονική φιλοδοξία όμως ξεπερνά κατά πολύ το μπόι της. Η στάση αυτή την οδηγεί σε συγκρουσιακή τροχιά όχι μόνο με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Ελλάδα απαντά στην εμπρηστική και προκλητική γλώσσα της Τουρκίας με πειστικές αναφορές στο διεθνές δίκαιο, στις νομικές της ενέργειες με νομικές ενέργειες και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε μέσο.

Η Ε.Ε. στο σύνολό της αντιμετωπίζει, πιστεύετε, με την αναγκαία αποφασιστικότητα και αυστηρότητα την τουρκική προκλητικότητα; Πρέπει να τίθεται θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας;

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει ενιαία και δεσμευτική για τα κράτη-μέλη της εξωτερική πολιτική και επίσης δεν είναι αμυντική συμμαχία. Πάρα ταύτα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει σταθεί με καθαρό, αν και όχι τόσο αποφασιστικό, τρόπο στο πλευρό της Ελλάδας σε όλο αυτό το διάστημα της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Μετά την αποτροπή της μαζικής εισόδου μεταναστών που επιχειρήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στον Εβρο θεωρείτε πιθανό να επαναληφθεί κάτι τέτοιο είτε στον Έβρο είτε στα νησιά;

Οχι. Η Τουρκία απέτυχε στην απόπειρα που έκανε να οργανώσει τη λαθροεισβολή. Οχι μόνο ο Εβρος αλλά και τα νησιά μας πλέον φυλάσσονται αποτελεσματικά με αποτέλεσμα οι ροές να έχουν μειωθεί σημαντικά. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στις επαναπροωθήσεις. Και ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή του Ν. Μηταράκη να αδειάσει υφιστάμενες δομές από αυτούς που οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη κριθεί.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Ν.Δ. και την πολιτική αλλαγή. Τι έχει αλλάξει από τότε στο πολιτικό σκηνικό;

Μετά την επώδυνη εμπειρία της «πρώτης φοράς Αριστερά» οι εκλογές του Ιουλίου 2019 διαμόρφωσαν προϋποθέσεις ανατροπής της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Ο πρώτος χρόνος επιτυχούς διακυβέρνησης της Ν.Δ. με την αντιμετώπιση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων, του μεταναστευτικού και της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις περί της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει παρακρατικούς μηχανισμούς για να περάσει σε αυταρχική διακυβέρνηση συμβάλλουν στο να επιτευχθεί μόνιμη αλλαγή ιδεολογικοπολιτικών συσχετισμών. Η Αριστερά δεν έχει απλώς χάσει ένα ηθικό πλεονέκτημα, που τελικά ποτέ δεν είχε, αλλά αποκαλύπτεται ως αυτό που πραγματικά είναι. Και έτσι το «πρώτη φορά Αριστερά» έγινε ήδη «ποτέ ξανά Αριστερά».


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ποινική δίωξη σε τέσσερις άνδρες επειδή αποπειράθηκαν να ρίξουν άγαλμα του Τζάκσον μπροστά από τον Λευκό Οίκο



Τέσσερις άνδρες αποτελούν αντικείμενο ποινικής δίωξης στις ΗΠΑ επειδή αποπειράθηκαν να ρίξουν ένα άγαλμα του πρώην προέδρου της χώρας Άντριου Τζάκσον, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως εγγυητής «του νόμου και της τάξης» λιγότερο από πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα, έστειλε σε μήνυμα στο Twitter τις εκκλήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό περίπου 15 άλλων διαδηλωτών που συμμετείχαν στη δράση αυτή.

Τη Δευτέρα το βράδυ μια ομάδα επιτέθηκε στο άγαλμα του πρώην προέδρου Άντριου Τζάκσον, υπέρμαχου της δουλείας, ο οποίος ηγήθηκε των ΗΠΑ από το 1865 ως το 1869. Η ομάδα αυτή είχε τοποθετήσει σκοινιά γύρω από το μνημείο και προσπάθησε να το γκρεμίσει.

Στα βίντεο που υπάρχουν από την σκηνή αυτή, τέσσερις άνθρωποι αναγνωρίζονται την ώρα που δένουν ή τραβούν τα σκοινιά ή ακόμη δίνουν ένα σφυρί σε έναν άλλο διαδηλωτή.

Σε αυτούς τους τέσσερις ηλικίας 20 ως 47 ετών απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για «καταστροφή ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας», κατηγορία για την οποία μπορούν να καταδικαστούν σε ποινή που κυμαίνεται από φυλάκιση ενός έτους ως κάθειρξη δέκα ετών.

Ο ένας από αυτούς συνελήφθη την Παρασκευή και οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή χθες Σάββατο, ενώ οι άλλοι τρεις δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, διευκρινίζουν οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Ουάσινγκτον σε ανακοίνωσή τους.

«Οι κατηγορίες αυτές θα πρέπει να αποτελέσουν μια προειδοποίηση προς όλους όσοι βεβηλώνουν τα αγάλματα και τα μνημεία της πρωτεύουσας: η βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά σας δεν θα γίνει ανεκτή», γράφει ο εισαγγελέας Μάικλ Ρ. Σέρουιν.

Μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά την βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στις 25 Μαΐου στην Μιννεάπολη, οι Αμερικανοί έχουν προσηλωθεί σε μια κριτική επανεξέταση της Ιστορίας τους.

Στο περιθώριο των διαδηλώσεων, πολλά αγάλματα, κυρίως στρατηγών της Συνομοσπονδίας ή υποστηρικτών της δουλείας, έχουν μπει στο στόχαστρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καταδίκασε την δράση «βανδάλων, αναρχικών ή ταραχοποιών» και υπέγραψε την Παρασκευή προεδρικό διάταγμα για την προστασία των μνημείων.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος «δεν θα επιτρέψει ποτέ η βία να ελέγχει τους δρόμους μας, να ξαναγράψει την ιστορία μας και να υπονομεύσει τον τρόπο ζωής των Αμερικανών», είχε ανακοινώσει τότε ο Λευκός Οίκος.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Άρχισαν τα… όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ


Υψώνοντας τους τόνους και βάζοντας μπροστά το όποιο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί, όπως φάνηκε και από την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει το κόμμα του. Όμως, η υπόθεση Παππά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ρωγμές : Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης έριξαν τροχιοδεικτικές βολές με το βλέμμα στον Νίκο Παππά και τα όσα αποκαλύπτονται από τις συνομιλίες του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Χαρακτηριστικότερη όλων η παρέμβαση του Νικου Φίλη. Κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις, αποδομώντας την στρατηγική των πραιτωριανών του Αλέξη Τσίπρα, την οποία και ο ίδιος υιοθετεί, σχετικά με το «Βρώμικο ΄89» από τη μία πλευρά και δείχνοντας τον Νίκο Παππά από την άλλη, λέγοντας ότι η Αριστερά «δεν έχει λόγο να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της».

Ως προς το θέμα περί «βρώμικου 89» και της προσπάθειας, για μια ακόμη φορά, να ταυτιστεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει συγκεκριμένη τάση παλαιών και ισχυρών μελών του κόμματος, έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι «δεν με εκφράζει το βρώμικο 89, δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί».

Και είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να πείσει με αυτό το επιχείρημα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που στις πρώτες σειρές της συνδιάσκεψης της Επιτροπής Ανασυγκρότησης βρίσκονταν υπουργοί της τότε περιόδου όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Φώτης Κουβέλης. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός πως ο Νίκος Παππάς έχει αναλάβει και την ευθύνη των όσων εμφανίζεται να λέει στη συνομιλία με τον Σάμπυ Μιωνή.

Αναφορικά με το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς το μήνυμα ήταν ακόμη σαφέστερο σχετικά με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσαν θέμα ήθους και ύφους. Και μπορεί να μην κατονόμασαν τον πρώην υπουργό και σύντροφο εντούτοις τα σημεία των παρεμβάσεών τους ήταν ενδεικτικά ειδικά για την «αλαζονεία» που «εξέπεμπαν» στελέχη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και επιχειρήθηκε η συνεδρίαση να κινηθεί στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ένταξης της Προοδευτικής Συμμαχίας το κλίμα δεν ήταν θερμό. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μούδιασμα στην πλειοψηφία των στελεχών και πανικό στην ηγεσία του κόμματος.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν χαρακτηριστική. Οι αναφορές πως στόχος είναι ο ίδιος δείχνουν ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο να ξεπεραστεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί από τις αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παραδικαστικά κυκλώματα και την ύπαρξη ενός παρακράτους που λειτουργούσε με στόχο πολιτικούς και μη αντιπάλους της τότε κυβέρνησης.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι επιχειρείται η επαναφορά του «μπαμπούλα» τον πρόωρων εκλογών σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των στελεχών. Το να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί αποτελεί στην παρούσα φάση μοναδική διέξοδο για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του. Ο Νίκος Φίλης με την τοποθέτησή του κλείνει την διέξοδο της… θυματοποίησης του Αλέξη Τσίπρα και ξαναβάζει στο κάδρο τον Νίκο Παππά. Το «βρώμικο 89» δεν δείχνει να βρίσκει ανταπόκριση ούτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή το κλίμα είναι αρνητικό και σε επίπεδο κοινωνίας. Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι η προπαγάνδα του κόμματος, που ξεκίνησε με το σποτ κατά των δημοσιογράφων, τη σκανδαλολογία και την προσπάθεια δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος, δέν βρίσκει θεατές και αναγνώστες.

Αντιθέτως οι πολίτες εκτιμούν όλο και περισσότερο -6 στους 10 στην παρούσα φάση- πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γνώστης όσων ελάμβαναν χώρα και στο παρασκήνιο.

Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται ακόμη δυσκολότερη η προσπάθεια διείσδυσης στο κέντρο και η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν σπασμωδικά και με κραυγές έναντι όσων αποκαλύπτονται.



Τάσος Ευαγγελίου
Πηγή : liberal.gr



Δέν έχουν τέλος οι καταδίκες Πολάκη! Αποζημίωση στον Μπογδάνο για προσβολή της προσωπικότητας




Έχει καταδικαστεί ο Παύλος Πολάκης δεκάδες φορές για διάφορα αδικήματα και το δικαστήριο έχει επιδικάσει στα θύματα του χιλιάδες ευρώ τα οποία καλείται να καταβάλει.

Την συκοφαντική χυδαιολογία του στο facebook πλήρωσε αυτή την φορά ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, κάνοντας δεκτή την αγωγή του βουλευτή Α Αθήνας ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Επαναλαμβανόμενη φρασεολογία όπως «συμπλεγματικό αμόρφωτο υποκείμενο», «ανάπηρη πνευματική μετριότητα», «παράσιτο και θεραπαινίδα του καναλάρχη», μεταξύ πολλών άλλων, αλλά και επιδοκιμασίες του πρώην υπουργού σε σχόλια όπως «φαλακρή πόρνη του ΣΚΑΪ», οδήγησαν τον δημοσιογράφο και νυν βουλευτή ΝΔ στο να καταφύγει το 2017 στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθεί.

Το δικαστήριο έκρινε πως παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και έτσι θα του κοστίσει 7000 ευρώ, που τώρα υποχρεούται να καταβάλει στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε δεκτή αγωγή που κατέθεσα το 2017 εναντίον του Παύλου Πολάκη για προσβολή προσωπικότητας με τον ποινικολόγο-ήρεμη δύναμη, σύμβουλο ΔΣΑ και συναγωνιστή, Δημήτρη Χρ. Αναστασόπουλο. Οι επαναλαμβανόμενες, χυδαίες ύβρεις κόστισαν στον βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ €7000, που, πλην εξόδων, θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου», ‬ανήρτησε από την πλευρά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Α Αθήνας.


Έκαναν σεξ μέσα σε επίσημο αυτοκίνητο των Ηνωμένων Εθνών



Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών από τις σκηνές σεξ που διαδραματίστηκαν μέσα σε επίσημο αυτοκίνητό τους, όπως καταγράφηκε από κάμερα νωρίτερα σήμερα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Ισραήλ και, όπως φαίνεται στο 18 δευτερολέπτων video, ένας άνδρας έρχεται σε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα στο πίσω κάθισμα επισήμου αυτοκινήτου του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών σε κεντρικό δρόμο στο Τελ Αβίβ, και ενώ στο αυτοκίνητο φαίνεται ότι επιβαίνουν και άλλα άτομα.

Το video που γρήγορα έγινε viral προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οι εκπρόσωποι του Ο.Η.Ε. έσπευσαν να το καταδικάσουν και να δηλώσουν «σοκαρισμένοι και βαθιά ενοχλημένοι» από το περιεχόμενό του.


Μάλιστα, ο Ο.Η.Ε. διέταξε άμεσα επίσημη έρευνα για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε στο BBC ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορά έρχεται αντιμέτωπη με όλα όσα ο Οργανισμός πρεσβεύει και έχει όλα αυτά τα χρόνια εργαστεί για να εκλείψει από τους κόλπους του».

Τα διεθνή μέσα τονίζουν ότι παρότι ο Ο.Η.Ε. έχει πολύ αυστηρές ποινές για οποιοδήποτε σεξουαλικό παράπτωμα των μελών του, μόνο το 2019 υπήρξαν 175 καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση από μέλη του οργανισμού.

Από αυτές τις καταγγελίες, οι 16 είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά, οι 15 ήταν αβάσιμες, ενώ όλες οι υπόλοιπες ακόμη ερευνώνται.

Δείτε το video από το Ισραήλ:




Πηγή : newsauto.gr


Τι δουλειά είχε ο Αλέξης Τσίπρας με το σούργελο Καμμένου – Τζούλη



Είναι από τα βασικά πράγματα για τα οποία θα πρέπει να κάνει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει εξηγήσεις και να κάνει αποτίμηση και αυτοκριτική ως προς το γιατί επέλεξε όχι απλώς να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και να αποδεχτεί – και ενίοτε να ενστερνιστεί – τις πρακτικές παραδικαστικού ή παρακρατικού κυκλώματος στις οποίες επιδόθηκε ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Γιατί είναι προφανές ότι σε αυτή την πολιτική συνεργασία ανάμεσα σε ένα κόμμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από τη ριζοσπαστική αριστερά και ένα κόμμα με θέσεις που μόνο ως ακροδεξιές και εθνικιστικές σχέσεις, τα προβλήματα δεν περιορίζονταν μόνο στις αποκλίνουσες πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις, με αποκορύφωμα την αντιδιαμετρική τοποθέτηση ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, που άλλωστε οδήγησε και στη διάλυση της συνεργασίας.

Υπήρξε και το πρόβλημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί έναν πολιτικό που όταν δεν προσπαθούσε να εξυπηρετήσει επιχειρηματίες, μεθόδευε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τους διωκτικούς μηχανισμούς, σε συνεργασία με τη σύζυγό του.

Γιατί ο απολογισμός του Πάνου Καμμένου δεν περιορίζεται στην εθνικιστική ρητορική του, στις συντηρητικές θέσεις πάνω σε ζητήματα δικαιωμάτων ή στο απίστευτο κιτς που συνόδευσε τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Περιλάμβανε ακόμη τις στενές σχέσεις με εμπόρους όπλων και περιστατικά όπως το να βγάζει φωτογραφίες μαζί τους το πρωί και το βράδυ να εμφανίζεται, μετά της συζύγου του, σε ακριβό ιδιωτικό καζίνο στο Λονδίνο.

Περιλάμβανε τη μεθόδευση για πωληθούν όπλα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία με πιθανό προορισμό τον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη.

Περιλάμβανε το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν ουσιαστικά στο επίκεντρο μιας προσπάθειας να πιεστεί ένας ισοβίτης να δώσει τη «σωστή κατάθεση», μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προσπάθεια που περιλάμβανε την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ε. Τζίβα και έναν αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, τον Π. Χριστοφορίδη που θεωρούσε ότι στα «ανακριτικά καθήκοντα» περιλαμβάνεται και η άσκηση πίεσης να δώσει κάποιος μια κατάθεση ακόμη και εάν αυτή δεν αντιστοιχούσε στην αλήθεια, εφόσον αυτό εξυπηρετούσε πολιτικούς και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Περιλάμβανε την προσπάθεια να διωχτούν με αβάσιμες κατηγορίες δημοσιογράφοι που απλώς δημοσίευσαν επικριτικά άρθρα, προσπάθεια που περιλάμβανε την κ. Τζούλη, σύζυγο του κ. Καμμένου, περίπου να δίνει εντολές στους αξιωματικούς να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Αναρωτιέται κανείς ποια σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «αριστερή διακυβέρνηση».

Το γεγονός ότι ο πολιτικός κύκλος του Πάνου Καμμένου τελείωσε και ότι πλέον το να υπογράφει ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι σχεδόν ανέκδοτο, εφόσον το κόμμα δεν υπάρχει, δεν αναιρεί την ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Και τα πράγματα κάνει ακόμη χειρότερα η διαπίστωση ότι ως προς τη χρήση τέτοιων βαθιά καθεστωτικών πρακτικών δεν περιορίστηκε απλώς στα όσα έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως στοιχεία για το ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου, που επίσης μικρή σχέση είχε με αυτό που θα λέγαμε «αριστερό ήθος», μόνο τυχαίο δεν είναι.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό του πόσο «συντροφικές» ήταν οι σχέση στην «πρώτη φορά Αριστερά» είναι και το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν έτοιμος να «δώσει» κανονικά τον κ. Καμμένο και τις παραδικαστικές και παρακρατικές πρακτικές του.
Και βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ρόλο του Νίκου Παππά.

Εάν υπάρχει μια φιγούρα στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που κυρίως εκπροσωπεί αυτή τη «μετάλλαξη» μιας αριστεράς που αποφάσισε να μιμηθεί τις πρακτικές των «συστημικών» κομμάτων, αυτός είναι ο Νίκος Παππάς.

Και το βλέπουμε αυτό τώρα στις αποκαλύψεις για το πώς εμπλεκόταν σε υποθέσεις επιχειρηματιών, αναφερόταν στην κυβέρνηση ως «το μαγαζί» και παραδεχόταν ότι υπήρχαν κέντρα που «έκαναν δουλειές».
Όμως υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο. Και αυτός είναι η ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα αυτά τα πράγματα δεν συνέβαιναν απλώς.

Δεν ήταν παραλειπόμενα του κυβερνητικού έργου.

Όλα αυτά αφορούσαν τον πυρήνα του κυβερνητικού έργου, κορυφαία στελέχη, την καθημερινότητα της κυβέρνησης.

Συζητιόνταν σε συσκέψεις και στα διαλείμματα των υπουργικών συμβουλίων.

Και όλα αυτά τα γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα γνώριζε άμεσα, τα γνώριζε και από τις καταγραφές που από ό,τι φαίνεται έκανε η ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη. Και γι’ αυτό πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Εάν δεν ενέκρινε τέτοιες πρακτικές, τότε πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν δοκίμασε έγκαιρα να βάλει φραγμό σε αυτές, πριν εξελιχτούν σε μια πραγματικά τοξική κατάσταση και γιατί δεν απομάκρυνε τα πρόσωπα που εμπλέκονταν σε αυτές.

Εάν τις ενέκρινε, τότε πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί μια κυβέρνηση της Αριστεράς έπρεπε να υιοθετήσει πρακτικές που αποπνέουν κυνισμό της εξουσίας και καμιά σχέση δεν έχουν με τις παραδόσεις του αριστερού κινήματος.

Και έχει ιστορική ευθύνη να δώσει αυτές τις εξηγήσεις.

Γιατί στο πρόσωπό του κάποια στιγμή επικεντρώθηκε η ελπίδα ενός ολόκληρου λαού.

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι πίστεψαν ότι μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.

Γιατί υποτίθεται ότι θα έφερνε άλλο ήθος στην εξουσία.


Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης
ΤΟ ΒΗΜΑ


Μητσοτάκης: Το εμβόλιο για κορωνοϊό να διατεθεί ως δημόσιο αγαθό, όχι ως εργαλείο κέρδους



Το εμβόλιο κατά της Covid-19, όταν αναπτυχθεί, θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της νέας συνόδου για τη διεθνή πρωτοβουλία Coronavirus Global Response, που διοργανώθηκε με τη συνδρομή της οργάνωσης Global Citizen.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας από την Ελλάδα, που επέτρεψε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ επισήμανε ότι μία απειλή που αφορά ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να λάβει ανάλογη, παγκόσμια απάντηση.

Η Ελλάδα έχει συνεισφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ στην εκστρατεία του Coronavirus Global Response, η οποία έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία του νέου κορονοϊού, αλλά και την ανάπτυξη εμβολίου που θα διατίθεται σε όλους, σε προσιτή τιμή. Έως σήμερα το πρωί η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε συγκεντρώσει 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στη συμμετοχή δεκάδων χωρών, θεσμών και οργανισμών.

«Αγαπητοί φίλοι,

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, λαμβάνοντας γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα καταφέραμε, εδώ στην Ελλάδα, να ξεπεράσουμε την πρώτη επίθεση του ιού που προκαλεί την Covid-19.

Μολονότι και εμείς υποστήκαμε απώλειες, ευτυχώς ήταν σχετικά λίγες και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει απολύτως υπό έλεγχο.

Η κυβέρνηση, επιστήμονες και πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δώσουμε αυτή τη μάχη και να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών μας. Και μετά από τρεις μήνες έχουμε αναδειχθεί νικητές. Η κοινωνία και η οικονομία μας επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.

Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την ελπίδα ότι η θεραπεία και το εμβόλιο εναντίον της Covid-19 θα αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον. Επομένως, συμμετέχουμε ενεργά στην Παγκόσμια Σύνοδο για το εμβόλιο για την Covid-19.

Και όταν η επιστήμη κάνει το έργο της θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου το εμβόλιο να γίνει παγκόσμιο δημόσιο αγαθό κι όχι απλώς ένα μέσο για να υπάρξει κέρδος.

Το εμβόλιο πρέπει να φτάσει σε όλες τις γωνιές του κόσμου και να είναι προσβάσιμο σε όλους.

Διότι όταν η απειλή αφορά ολόκληρο τον κόσμο, η αντιμετώπισή της πρέπει επίσης να είναι παγκόσμια!».




Επίθεση συντρόφων αντιεξουσιαστών του παρακράτους με βαριοπούλες σε καταστήματα αθώων πολιτών στην Ερμού


Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν σύντροφοι κακοποιοί του παρακράτους το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Ερμού, προκαλώντας ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και δύο τραπεζικά ΑΤΜ.

Μία ομάδα γνωστών κακοποιών αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στο σημείο κρατώντας βαριοπούλες, και προξένησαν ζημιές στις βιτρίνες των μαγαζιών αθώων πολιτών, καθώς και στα δύο ATM. Στη συνέχεια, αφού έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στην επίθεση. 


Ο Καμμένος ζητάει τον λόγο από τον Παπαγγελόπουλο και τον απειλή με μηνύσεις



Γραπτή δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ - Απειλεί με μήνυση τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η δήλωση του Καμμένου

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές - προφανώς - θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.

Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».