Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

165 τα θύματα από τον ιό στην Ελλάδα



Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό, ο δεύτερος μέσα σε λίγες ώρες σήμερα σημειώθηκε πριν από λίγο καθώς μια 67χρονη γυναίκα είναι το 165ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Η 67χρονη άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. 

Η 67χρονη γυναίκα έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.


Αεροπορική τραγωδία στο Καλαμάκι πριν 59 χρόνια



Στις 16 Μαϊου 1961, ένα ελικοφόρο εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροπλανοφόρο Franklin Roosevelt που βρισκόταν στο Δέλτα Φαλήρου, με προορισμό το Ελληνικό.

Λίγο πριν φτάσει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη πάνω απο το Καλαμάκι και προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στους δρόμους Φιλελλήνων και Ανδρούτσου, προσέκρουσε με το ένα φτερό στο κτήριο όπου στεγαζότανε το Αμερικάνικο Κολέγιο και κατέπεσε στον κήπο της βίλλας Πιρπίρογλου, στο λόφο του Αγίου Νικολάου (Το Αμερικάνικο Κολλέγιο ήταν ακριβώς απέναντι από την βίλλα).

Το αεροπλάνο πήρε φωτιά και τα δύο μέλη του πληρώματος βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Η βίλλα Πιρπίρογλου βρίσκεται στο Καλαμάκι, στην οδό Φιλελλήνων ανάμεσα από τις οδού Υψηλάντου και Ανδρούτσου.

Μετά από αυτό το θλιβερό δυστύχημα το Κολλέγιο μεταφέρθηκε στα βόρεια προάστια και σε αυτό το κτήριο στεγάστηκαν λίγο αργότερα τα Εκπαιδευτήρια Χατζηκωνσταντίνου (το κτήριο διακρίνεται στην δεξιά πλευρά της φωτογραφίας).



Φωτογραφία: Αρχείο George Youvris

Πηγή : alimosonline.gr


Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Προκλητικές και ψευδείς» οι δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου



«Προκλητικές και ψευδείς» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου περί άρνησης του δικαστικού σώματος να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο Ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ που υπογράφεται από πρόεδρο και γενικό γραμματέα, Χριστόφορο Σεβαστίδη και Παντελή Μποροδίμο, αντίστοιχα έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους.

Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης «Μισθοδικείου» που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού!

Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα».


Κρίμα για τον Αντώναρο ξεφτιλίζεται συνέχεια! Μπέρδεψε τον δημοσιογράφο Σαραντάκο με άντρα της ασφάλειας



Από την φωτογραφία φαίνεται ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις και είναι κρίμα για τον Αντώναρο να ξεφτιλίζεται έτσι και να χάνει κάθε ίχνος σοβαρότητας.

Πολλά γέλια έχει προκαλέσει σε όσους την διάβασαν η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου που είδε μια φωτογραφία από την επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη στις πλαζ, για να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, και μπέρδεψε τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο με άνδρα της Ασφάλειας που κρατούσε εάν είναι δυνατόν ρόπαλο.

Τέτοια γκάφα δεν θα την έκανε ούτε το Docoumento, ούτε η ΑΥΓΗ, ούτε τη Εφημερίδα των Συντακτών, που δεν έχουν πρόβλημα να ξεφτιλιστούν με όσα αναρτούν για να βάλουν υποτίθεται την κυβέρνηση.

Μάλιστα επεσήμανε με σοβαρό ύφος και ζήτησε εξηγήσεις για ένα καδρόνι- όπως γράφει- που φέρεται να κρατάει ο Γιώργος Σαραντάκος, διερωτώμενος αν είναι κλόμπ η κάτι άλλο και αν είναι της συνοδείας του υπουργού.


Το περίφημο κλόμπ βέβαια για το οποίο αναρωτήθηκε και τελικά ξεφτιλίστηκε ο Αντώναρος δεν είναι τίποτα άλλο από μικρόφωνο που κρατούσε ο δημοσιογράφος και έκανε ρεπορτάζ για τον STAR.


Την ξεφτίλα Αντώναρου την περιποιήθηκε και ο ίδιος ο δημοσιογράφος που εξοργίστηκε από την γελοία ανάρτηση και τον αποτελείωσε.

app-facebook
Γιωργος Σαραντακος
την Κυριακή
Δεν με γνωρίζετε κύριε υπουργέ;; Νομίζω τα τελευταία 20 χρόνια γνωριζόμαστε οικογενειακώς! Να σας θυμίσω ότι είμαι δημοσιογράφος τότε και εργάζομαι σε 40 βαθμούς ημέρα Σάββατο!!


29 Ιουνίου θα ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια



Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. «Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπ. αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 30608/16.5.2020 κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου 2020 έως και 24 Μαΐου 2020, προς τον σκοπό του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθώς κρίθηκε ότι, εξακολουθούν να συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, προς περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, σε συνδυασμό προς της σταδιακή επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, κατόπιν και της από 15.5.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης, αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 έως και 24.5.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 15.5.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).

Xώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).

Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5610).

Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).

Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 56292002).

Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56292004).

Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56292005).

Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.τ.λ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά (ΚΑΔ 5630).

Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).

Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230).

Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση α) τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10), β) τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11) [ΚΑΔ 8810].

Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002), καθώς και εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) [ΚΑΔ 9004], εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων που αφορούν πρόβες ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων και κινηματογραφικά γυρίσματα.

Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).

Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).

Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).

Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαιρουμένων: α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ: 92.00.13), β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14), γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ: 92.00.19), δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21) και ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ: 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].

Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).

Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312).

Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).

Άλλες αθλητικές δραστηριότητες, εξαιρουμένων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες (93.19.13.03) [ΚΑΔ 9319].

Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).

Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (ΚΑΔ 9329), εξαιρουμένων του τομέα των παραλιών (ΚΑΔ 93.29.11.00) και των υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων (πλαζ) [ΚΑΔ 93.29.11.05].

Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ 93291905).

Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ 94991601), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.

Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ 94991602).

Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, εξαιρουμένων α) των υπηρεσιών διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), β) υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση) (ΚΑΔ 96.04.10.02), γ) υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, ΚΑΔ 96.04.10.06) [ΚΑΔ 9604].

Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων (ΚΑΔ 96091906).

Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ 96091909).

Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ 96091912).

Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ 96091917).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η Κ. Σακελλαροπούλου στο «άνοιγμα» της Ακρόπολης



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα την Ακρόπολη, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων - μετά την άρση των μέτρων -  και τη παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι η παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό, ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο «ψηφιακός» εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας. Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αμετανόητος ο Αμβρόσιος εξοργίζει τον θεό και την κοινωνία! Προκλητικός και γραφικός λάτρης του μεσαίωνα



Αμετανόητος ο Αμβρόσιος εξοργίζει τον θεό του αγίους και την κοινωνία με τους μεσαιωνικούς άθλιους αφορισμούς του.

Ο Αμβρόσιος με προκλητικό θράσος απαντά στην Ιερά Σύνοδος τονίζοντας ότι  «η Ιεραρχία μας ‘’κοιμάται τον ύπνο του δικαίου’’»!

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ!

Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ!

«Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν», έλεγαν οι σοφοί άνθρωποι σε άλλες εποχές! Δυστυχώς όμως στην εποχή μας βλέπουμε την αλλοίωση των χαρακτήρων! Τα ηγετικα Πρόσωπα της Κοινωνίας σήμερα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τά λάθη τους! Οπότε ο πέλεκυς, ως παιδαγωγικό μέσο, καθίσταται αναγκαίος!

Η Κυρία Κεραμέως, ως Υπουργός των Θρησκευμάτων, την 30ήν Απριλίου 2020 προέβη σε μια Δήλωση όχι μόνον ΑΙΡΕΤΙΚΗ, εξ επόψεως θεολογικής, αλλά καί ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ για την συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών! Υποστήριξε την άποψη, ότι με το σάλιο μεταδίδεται ο Κορνοϊός και συνεπώς οι πιστοί πρέπει να μη μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού! Υποστήριξε τήν αποψη, ότι αυτό υποστηρίζουν «οι ειδικοί», δηλ. κάποιοι γιατροί, πλήν όμως για τα θέματα της θείας λατρείας «ειδικοί» προκειμένου γαι τη Θεία Κοινωνία δεν είναι οι γιατροί, ούτε και ο άσχετος, ο αστοιχείωτος και αναρμόδιος κ. Ηλίας Μόσιαλος, αλλ΄ οι Επίσκοποι καί γενικώτερα οι Κληρικοί, οι οποίοι και τελεσιουργούν το Μυστήριο. Γιατί η Κυρία Υπουργός κλείνει τα αυτιά της στον εξαίρετο καί ευλαβέστατο κληρικό του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Δυτικής Αττικής, τον π. Στέφανο Νταλιάνη;

Με μιά ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιστολή μας προς την Κυρίαν Κεραμέως, με ημερομηνίαν την 1ην Μαΐου, της υπεδείξαμε το φρικτό λάθος της και την παρεκαλέσαμε να το επανορθώσει με μια νεώτερη Δήλωσή της. Ο υποβαλών την παράκλησιν καί χαράσσων τις γραμμές αυτές, είναι και αυτός ένα Δημόσιο Πρόσωπο, ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε την Μητέρα Εκκλησία και την Πατρίδα μας επί ΠΕΝΗΝΤΑ και ΟΚΤΩ έτη, εκ των οποίων τά ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ (43) ως Αρχιερεύς! Και μόνον διά το γεγονός αυτό ώφειλε να μας δώσει μιά απάντηση. Έστω και με ένα τηλεφώνημα! Δυστυχώς δεν το έπραξε! Μας αγνόησε παντελώς!

Έτσι, με μια δεύτερη επιστολή μας, με ημερομηνίαν 14 Μαΐου υπομνήσαμε την εκκρεμότητα και παρεκαλέσαμε να μην μας αγνοήσει, διότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές! Δυστυχώς και για δεύτερη φορά, ενεργούσα με πολλήν υπεροψίαν, απέρριψε την ικεσία μας στο καλάθι των αχρήστων! Βλέπετε, αποτανθήκαμε σε «ώτα μη ακουόντων»!

Οπότε ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Τώρα πλέον πρέπει να εφαρμόσουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «τιμωρείτε τους ατάκτους, ίνα μη υπεραίρωνται»! Και το πράττομεν όχι από μίσος, όχι από κακία, αλλά από αγάπη! Από αγάπη πρό τον Χριστό, που ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ! Και από χριστιανική αγάπη τόσο προς την Κυρία Υπουργό, όσο και προς τα άλλα δύο Μέλη της Κυβερνήσεως, ήτοι

α) τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος καταγγέλλεται, ότι βλασφήμησε τον Χριστό. Είπε τα εξής βλάσφημα λόγια: Άντε, να τελειώνουμε με δαύτους και να μπει το τελικό σχέδιο σε εφαρμογή. Έχω κουραστεί, ρε συ… Μου έχουν πρήξει τα π…….ρια με τον Χριστό τους. Πάλι καλά, που οι περισσότεροι είναι κότες και κάθονται στα κλουβιά τους. Δηλ. ο κ Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ! Ο Χριστός δεν είναι και ο δικός του Θεός! («τον Χριστό τους», είπε επί λέξει).

β) τον ασεβέστατο Υπουργό κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται, ότι παρήγγειλε ήδη ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «τσιπάκια«, αναγκαία για το σφράγισμα του Αντιχρίστου, τον αριθμό 666.

ΟΥΔΕΙΣ καταδέχθηκε να προβεί σε μιά διάψευση!

Έτσι, λοιπόν, και ημείς, στιχούντες στα λόγια του Κυρίου:

«15 ᾿Εὰν … ἁμαρτήσῃ εἰς σὲ ὁ ἀδελφός σου, ὕπαγε καὶ ἔλεγξον αὐτὸν μεταξὺ σοῦ καὶ αὐτοῦ μόνου· ἐάν σου ἀκούσῃ, ἐκέρδησας τὸν ἀδελφόν σου·

16 ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσῃ, παράλαβε μετὰ σοῦ ἔτι ἕνα ἢ δύο, ἵνα ἐπὶ στόματος δύο μαρτύρων ἢ τριῶν σταθῇ πᾶν ρῆμα.

17 ἐὰν δὲ παρακούσῃ αὐτῶν, εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης» (βλ. Κατά Ματθαίον, κεφ. ιη’, στ. 15-17).

πετελέσαμε το χρέος ως πρός τα δύο σημεία, οπότε σήμερα Κυριακήν 17ην Μαϊου εφαρμόζουμς το τρίτο σημείο, δηλ.

το «εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης» και τοιουτοτρόπως εξοφλούμε το χρέος μας ως Ιεράρχης, δηλ. ως υπερασπιστής της μοναδικής και αληθινής Χρισιανικής Πίστεως!

Η ενέργειά μας ασφαλώς και θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα! Είναι και αυτός ένας από τους στόχους μας! Διότι, ενώ η Ορθοδοξία μας αλλοιώνεται και παραχαράσσεται, δυστυχώς η Ιεραρχία μας «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»!!!! Μακάρι η τολμηρή αυτή ενέργειά μας να αφυπνήσει τις συνειδήσεις των Αδελφών μας Αρχιερέων πρός δόξαν Κυρίου.

Στους αφορισμένους πλέον, ήτοι τον κ. Μητσοτάκην, την καν Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιάν εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ!

Ο ταλαίπωρος και πρώτος των αμαρτωλών (Α΄Τιμ. α΄, 15)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».


Στον μεσαίωνα που ζουν μόνο η ιερά σύνοδος μπορεί να αφορίσει για να ξέρετε! Κανένας μεμονωμένα


Και αΦορώωω αν αισθάνεσαι τύψεις

αΦορώωω αν αισθάνεσαι τύψεις....

Αντί να δώσει η ιερά σύνοδος ένα μάθημα πολιτισμού και σοβαρότητας προς τον σκοταδιστή πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, του είπε ότι μόνο η σύνοδος μπορεί να αφορίσει και κανένας άλλος μεμονωμένα.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ζώντας στον μεσαίωνα αφόρισε χωρίς ίχνος ντροπής τον Πρωθυπουργό και δύο υπουργούς της κυβέρνησης και αδιαφόρησε ότι την ώρα εκείνη άδειαζε η εκκλησία από πιστούς και δεν ήταν παρών ο νυν Μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Και εκεί που όλοι περιμέναμε ανακοίνωση της ιεράς συνόδου που να καταδικάζει αυτή την μεσαιωνική ενέργεια του Αμβρόσιου, η ιερά σύνοδος βυθίστηκε περισσότερο στον μεσαίωνα λέγοντας ότι μόνο αυτή μπορεί να αφορίσει και κανένας άλλος μεμονωμένα.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μόνο η η Ολομέλεια των Μητροπολιτών, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Αποτέλεσμα στις χθεσινές ανακοινώσεις ;




8 ακίνητα με μόλις 360.000€; Μπίζνες με ΜΚΟ ο Παπαδημούλης ενοικιάζοντας τα ακίνητα του σε λαθρομετανάστες



Το θέμα δεν είναι ότι ο Παπαδημούλης ενοικιάζει ακίνητα σε λαθρομετανάστες, αλλά πώς αγόρασε 8 ακίνητα με μόλις 360.000 ευρώ; Να μας πεί και εμάς τον τρόπο ο αριστερός να το κάνουμε!!

Ο Παπαδημούλης αγόρασε το 2018, κοψοχρονιάς 8 ακίνητα όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και έδωσε για αυτά μόλις 360.000 ευρώ. Και αφού τα πήρε όπως τα πήρε κάνει και μπίζνες με ΜΚΟ παραχωρώντας 3 από αυτά σε λαθρομετανάστες έναντι τιμήματος.

Ότι ενοικιάζει 3 από αυτά τα 8 ακίνητα σε λαθρομετανάστες μέσω του προγράμματος “Εστία” το παραδέχθηκε και ο ίδιος γιατί δεν μπορούσε φυσικά να κάνει και κάτι άλλο.

Παραχωρώντας ραδιοφωνική συνέντευξη “Στο Κόκκινο”, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως 3 από τα διαμερίσματα αυτά φιλοξενούν μετανάστες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος “Εστία”. Συπλήρωσε δε, πως: “Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα 2 μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό και φιλοξενούν πρόσφυγες“.

Μάλιστα ο Παπαδημούλης είχε και θράσος αφού είπε: “Αυτοί δεν μας έλεγαν: αν θέλετε πρόσφυγες να τους πάρετε σπίτια σας;”.






Έρχεται επιδότηση για μηχανάκια και ποδήλατα


Πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι η επιδότηση για τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ δεν θα είναι κλιμακωτή, δεν θα συναρτάται δηλαδή με την αξία του αυτοκινήτου, αλλά θα είναι συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων ενώ η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή.

Το νομοσχέδιο για την επιδότηση θα τεθεί σε διαβούλευση τον Ιούνιο, η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο των Ρύπων και αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο.




Στα 164 τα θύματα από τον ιό στην Ελλάδα



Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από κορωνοϊό, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 164, πρόκειται για έναν άνδρα 71 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». 

Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.


Έκαψαν αυτοκίνητα ιδιωτών στην Αθήνα το βράδυ οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές



Με συντονισμένο σχέδιο οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έκαψαν μέσα σε 10 λεπτά αυτοκίνητα ιδιωτών σε 6 σημεία στην Αθήνα.

Το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων από τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές άρχισε στις 2:10 και στις 2:20 οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανένας όπως και να τους σταματήσει, κατάφεραν να χτυπήσουν σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κυψέλη και Γαλάτσι.

Στόχος τους ήταν φορτηγάκια εταιρειών και δύο ΑΤΜ τραπεζών, ενώ σε μία περίπτωση οι ένοικοι ενός ισογείου διαμερίσματος παραλίγο να καούν ζωντανοί, όταν αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες ήταν σταθμευμένο ακριβώς έξω από το σπίτι τους.


Εκκενώθηκε πριν από λίγο κτίριο με μετανάστες στα Εξάρχεια




Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5:40 το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, στον αριθμό 58.

Επιβίβασαν σε λεωφορεία τους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, προκειμένου να μεταφερθούν σε κάποια δομή.


Δολοφονικές επιθέσεις συντρόφων με μολότοφ κατά αστυνομικών! Έκαψαν αυτοκίνητα πολιτών στην Θεσσαλονίκη



Με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης παίρνει το μέρος των κακοποιών συντρόφων χωρίς να καταδικάζει.

Ξαναβγήκαν στους δρόμους οι κακοποιοί σύντροφοι αντιεξουσιαστές και άρχισαν τις δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών, και την καταστροφή περιουσιών ιδιωτών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία που κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επέμβαση της αστυνομίας για παρουσία συγκεντρωμένων ατόμων στην πλατεία Καλλιθέας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αποστόλου Παύλου, κοντά στο τουρκικό προξενείο, όταν οργανωμένες ομάδες κακοποιών αντιεξουσιαστών άρχισαν τις δολοφονικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα πολιτών.





Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αντί να καταδικάσεις τους κακοποιούς συντρόφους του ζητάει από την κυβέρνηση «να σταματήσει να στοχοποιεί και να καταστέλλει τη νεολαία στο Δημόσιο Χώρο και να ασχοληθεί σοβαρά με την ομαλή επαναφορά από το lockdown χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές».



φωτογραφίες, video απο το thestival.gr