Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ο άθλιος Βαρουφάκης «Είπε στον λιμενικό ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»



Η απόλυτη ξεφτίλα σε όλο της μεγαλείο, από ένα άνθρωπο που αντί να είναι φυλακή για τα όσα έκανε στην Ελλάδα, κυκλοφορεί ελεύθερος και κάποιοι για αδιευκρίνιστους λόγους τον ψήφισαν τον έβαλαν στην βουλή, και η Ελλάδα τον πληρώνει για να λέει ξέρεις ποιος είμαι εγώ.

Εννοείται ότι αυτός ο ανεκδιήγητος και κακό παράδειγμα πολιτικού Βαρουφάκης δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο και τον πληρώνουμε χωρίς κανένα λόγο.

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25,  Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών στην Αίγινα, μίλησε ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», ανέφερε ο κ. Ζορμπάς στον statusfm.gr. «Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους,  εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε: εγώ είμαι βουλευτής. Ο λιμενικός του είπε: κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας και του απάντησε ο Βαρουφάκης: δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ; και κατευθύνθηκε προς την έξοδο», αποκάλυψε ο κ. Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο δήμαρχος.




Τα γενέθλια αναγκάζουν τους ανθρώπους να εξετάσουν την ταυτότητά τους. Αυτό το κάτι που περιμένεις


Κάθε χρόνο η ημέρα των γενεθλίων ξεκινούσε λίγο αμήχανα, με μια ελαφρά μελαγχολία.

Πάντα νιώθεις  άβολα στα γενέθλια σου, και αυτό μου μας κάνει να ξεχνιόμαστε είναι οι εκατοντάδες ευχές που λαμβάνουμε. Τα γενέθλια μας αναγκάζουν να κάνουν μια αναδρομή στις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, τα όποια επιτεύγματά μας, τις αμφιβολίες μας εάν έχουμε κάνει τα πάντα σωστά.

Τα γενέθλια προκαλούσαν πάντα ποικίλα συναισθήματα, περισυλλογής, λύπης, άγχους, ακόμα και  κατάθλιψη (ένα καταθλιπτικό επεισόδιο διαρκεί τουλάχιστον δυο βδομάδες και ο μέσος χρόνος διάρκειάς του είναι περίπου έξι μήνες). Τα γενέθλια σε κάνουν να αναπολείς γεγονότα να εξετάζεις την ταυτότητά σου.

Τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας επίσης ζωντανεύουν αναμνήσεις, προσδοκίες και απογοητεύσεις, πολλοί βιώσαμε μιας μορφής κατάθλιψη, η οποία πυροδοτήθηκε από την επέτειο του θανάτου κάποιου αγαπημένου προσώπου και των αναμνήσεων που συνοδεύουν εκείνη την ημερομηνία.

Τα γενέθλια, επίσης, φέρνουν μαζί τους προσδοκίες, καθώς περιμένεις αυτό το κάτι που θα σου κάνει την ημέρα τέλεια. Και εάν δεν συμβεί αυτό που περιμένεις, η αυτό που φαντάζεσαι ότι θα συμβεί η ημέρα των γενεθλίων σου κλείνει με στεναχώρια και εκεί βάζεις τελεία σε ότι νόμιζες και ήθελες  να συμβεί. Το να θυμούνται τα γενέθλια σου άνθρωποι που αγαπάς, και ας μην λαμβάνεις δώρα είναι χαρά και εάν δεν συμβεί είναι απογοητευτικό. 

Οι κοινωνικές προσδοκίες μπορεί να υπαγορεύσουν τι «πρέπει» να σκεφτόμαστε, όταν η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Τα «πρέπει», όπως τα αποκαλεί, αποτελούν πρόκληση, καθώς εκτός από την αντιμετώπιση της ίδιας της κατάστασης, οι άνθρωποι δυσκολεύονται, επειδή δεν νιώθουν όπως έχει αποφασίσει η κοινωνία ότι θα έπρεπε να νιώθουν δηλαδή να νιώθουν χαρούμενοι και κοινωνικοί στα γενέθλιά τους). «Αν δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτά τα “πρέπει”, είναι διπλό το κακό. Λες, τι πρόβλημα έχω; Γιατί δεν κάνω αυτά που πρέπει;».

Αλλά τα «πρέπει» είναι κοινωνική κατασκευή. Είναι φυσικό να έχεις διάφορα βιώματα και συναισθήματα και τίποτα από αυτά δεν είναι λάθος ή σωστό. Φυσικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επιτείνουν τη σημασία του να κάνεις τέλεια γενέθλια και να περιμένεις ένα μήνυμα. «Ιδίως στις μέρες μας, με τη δημοτικότητα του να πλασάρεις τον εαυτό σου μέσω των social media, είναι ακόμη πιο αμήχανα τα πράγματα»,γιατί περιμένεις πολλά αλλά δεν παίρνεις αυτά που περιμένεις.

Η λύση είναι να σκέφτεσαι το γεγονός εκ των προτέρων και να καταγράφεις τις σκέψεις, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες σου, να μην περιμένεις χωρίς να πρέπει να περιμένεις. Αν εκφράσεις αυτές τις σκέψεις με λέξεις, ίσως μπορέσεις να αλλάξεις το πώς βλέπεις το γεγονός και να το ξεπεράσεις, δεν κατάλαβε το. Μια δεύτερη είναι να αποφεύγεις να είσαι μόνος στα γενέθλιά σου, όσο αντικοινωνικός και αν νιώθεις και αυτό θα σε κάνει να περάσεις καλά. Αν περάσεις χρόνο με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι ή αγαπάς, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να περάσεις τη μέρα- ακόμη και να την απολαύσεις.

Αν ανησυχείς ότι συγγενείς σου και άνθρωποι που νομίζει ότι σε αγαπούν θα ξεχάσουν να σου τηλεφωνήσουν, να σου στείλουν ένα μήνυμα, τότε δεν σε αγαπούν και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους, μην αναλώνεσαι σε δυσάρεστες σκέψεις δεν αξίζει.




Μηνιαία δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας



Για τον μήνα Μάρτιο 2020 ο συνοπτικός απολογισμός του έργου των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας περιλαμβάνει:

(6.682) συλλήψεις ατόμων, από τα οποία:

594 για κλοπές – διαρρήξεις,
56 για ληστείες,
862 για ναρκωτικά,
79 για απάτες-πλαστογραφίες,
5 για ανθρωποκτονία.
(24) εξαρθρώσεις εγκληματικών κυκλωμάτων , από τα οποία:

7 για κλοπές – διαρρήξεις
6 για διακεκριμένες κλοπές,,
5 για ληστείες και
5 για ναρκωτικά.
(2.330) εξιχνιάσεις εγκλημάτων, από τα οποία:

954 για κλοπές – διαρρήξεις,
44 για ληστείες,
430 για ναρκωτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Στους 93 οι νεκροί στην Ελλάδα



Στους 93 ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

O  87χρονος νοσηλευόταν στο Θριάσιο και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε χθες τα 2.011 (συμπεριλαμβανομένων των 20 θετικών Ρομά από τον οικισμό της Λάρισας). Εξ αυτών τα 565 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 776 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων μέχρι και χθες ανερχόταν σε 77 και παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα ώστε να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Παράλληλα, 15 ασθενείς τα κατάφεραν και εξήλθαν των ΜΕΘ.


Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση του Τουρισμού μετά τον COVID-19 - Επιστολή ΣΕΤΕ



Οι σημαντικές επιπτώσεις της κρίσης του COVID-19 στον τουρισμό και οι προοπτικές της δυναμικής επανεκκίνησης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θα κάνουμε μία συνολική συζήτηση για τις προοπτικές του κλάδου του τουρισμού για τη σεζόν που μας έρχεται, αλλά και για το 2021. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον τουρισμό θα είναι σημαντικές.

Ο δικός μας στόχος για το 2020 είναι να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρηστικό μας προϊόν έχει μία ιδιαιτερότητα, ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό όμως, ότι η χώρα έχει καταφέρει και έχει χτίσει, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης, το οποίο θα μας επιτρέψει, πιστεύω, να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε από τη φετινή σεζόν, αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για μία πολύ καλύτερη σεζόν το 2021.

Ξέρετε ότι έχουμε δράσει γρήγορα για να στηρίξουμε τη χειμερία νάρκη των επιχειρήσεων και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και τους εργαζόμενους. Και θα στηρίξουμε φυσικά και τη δική σας εργασία με νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι το “Greece From Home” -και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές- είναι πραγματικά μία παγκόσμια καινοτομία, η οποία αναδεικνύει την ευρηματικότητα της Ελλάδος στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα για πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στον κλάδο του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό τομέα, τονίστηκε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί ο περιορισμός, κατά το δυνατόν των αρνητικών συνεπειών και η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων, αλλά και ο σχεδιασμός για τις προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας μετά το τέλος της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, η Γενικής Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοϊζου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου, Δημήτρης Σκάλκος, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Steve Vranakis, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ευτύχης Βασιλάκης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, Ιωάννης Παράσχης.

Δέκα δράσεις για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά από την κυβέρνηση ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μέσω επιστολής του προέδρου του, Γιάννη Ρέτσου, προς τον πρωθυπουργό.  

Οπως τονίζεται, τα δέκα βήματα που προτείνονται είναι:

1. Σχέδιο επανεκκίνησης: να υπάρξει κοινή πανευρωπαϊκή γραμμή. Τουρισμός/Μεταφορές δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, χωρίς κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις.

2. Στοχευμένη καμπάνια προβολής με συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού-ΕΟΤ-MarketingGreece: Ήδη η συνεργασία αυτή, με την συμβολή του CCO της κυβέρνησης, Στηβ Βρανάκη, έδειξε το πρώτο θετικό δείγμα γραφής με την προσπάθεια του “Greece from Home”, ενώ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος θα την ενισχύσουν περισσότερο.

3. Μείωση του ΦΠΑ από 1/6/2020 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος: της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και παραμονής του θαλάσσιου τουρισμού στο 12%.

4. Προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων από την επανεκκίνηση της οικονομίας και για όλο το 2020: επιδότηση εργοδοτικών εισφορών (αναλογικά με την συνεισφορά και του εργαζομένου) και συμπληρωματικών επιδομάτων στη λογική του “Kurtzarbeit”. Επιπλέον, δεδομένου ότι πολλές από τις εποχικές επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να λειτουργήσουν φέτος, μεγάλο μέρος των περίπου 700.000 εργαζομένων του τουρισμού, θα παραμείνει άνεργο. Χρειάζεται δίχτυ προστασίας και διεύρυνση του ταμείου ανεργίας. Ειδικά για φέτος, οι καταληκτικές ημερομηνίες πρόσληψης - προβλεπόμενες από τις συμβάσεις εργασίας - (από 15/5 στις περισσότερες περιοχές έως και 10/6), δεν πρέπει να ισχύσουν και οι προσλήψεις να ξεκινούν με το άνοιγμα της επιχείρησης σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη της πληρότητάς της.

5. Μη καταβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020.

6. Αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης που επιβαρύνει τον πελάτη.

7. Εργαλεία ρευστότητας για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων: Έχει ήδη ανακοινωθεί το εγγυοδοτικό (εγγυήσεις ύψους έως 2 δισ. ευρώ της Αναπτυξιακής Τράπεζας), που με τη μόχλευση μπορεί να φτάσει τα 7 δισ., ενώ ενημερωθήκαμε για άτοκα δάνεια του ΤΕΠΙΧ έως του ποσού των 500.000 ευρώ ανά επιχείρηση, η πλατφόρμα αιτήσεων των οποίων ανοίγει την επόμενη εβδομάδα. Είναι κρίσιμο να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες παρόμοιας χρηματοδότησης, από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

8. Μη καταβολή δόσεων δανείων για όλο το 2020 και μετάθεσή τους στο τέλος της διάρκειας του δανείου με έναν χρόνο επέκταση.

9. Επαναφορά ΕΣΠΑ με δυνατότητα επιδότησης επιλέξιμων επενδύσεων κατασκευών, τεχνολογίας και υπηρεσιών, για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων.

10. Ειδική ανταγωνιστικότητα χρεώσεων υποδομών 2020-2021: Το οικοσύστημα των αερομεταφορών (αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, επίγεια εξυπηρέτηση, κ.λπ.), χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Περίπου 22 εκατ. επιβάτες από το σύνολο των 33 εκατ. αφίξεων του 2019 έρχονται με αεροπλάνο. Πρέπει να βοηθηθούν τα δίκτυα/υποδομές/εταιρείες επιβατικών μεταφορών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε εταιρεία είναι ειδική περίπτωση. Τα αεροδρόμια έχουν σημαντικό ρόλο στη δυνατότητα ανάκαμψης του τουρισμού. Πρέπει, λοιπόν, να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης των κονδυλίων που εισπράττει ετήσια το κράτος από τις συμβάσεις παραχώρησης, ή/και να εξεταστεί η δυνατότητα  παράτασης των συμβάσεων παραχώρησης, αλλά και κάθε δημιουργική λύση, προκειμένου να εξασφαλιστεί αφενός η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και αφετέρου η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.



Δράση για τους αναπήρους



Τις τελευταίες εβδομάδες που εκατομμύρια Ελληνες εφοδιάζονται με «εξοδόχαρτα» και αποστέλλουν γραπτά μηνύματα για να εξασφαλίσουν «άδεια μετακίνησης», μια μερίδα πολιτών παραμένει καθηλωμένη στο περιθώριο του δημόσιου βίου ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για τους ανθρώπους με αναπηρία και χρόνιες βλάβες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι ανέκαθεν αντιμέτωποι με την αδυναμία απρόσκοπτης εξόδου και πρόσβασης σε υπηρεσίες και καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συλλογικότητα «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων - Μηδενική ανοχή», που αποτελείται από ανάπηρα και μη ανάπηρα μέλη και έχει ως στόχο τη χειραφέτηση των ίδιων των αναπήρων, τον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και αγωνίζεται για μια κοινωνία αποδοχής της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, εγκαινίασε πρόσφατα τη δράση «Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του». Στόχος της είναι η ανάδειξη των αναγκών των αναπήρων, η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν σε βάθος χρόνου όσο διαρκεί η πανδημία και η παροχή βοήθειας σε αυτούς.

«Η δράση “Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του” έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει σε σχέση με τα ανάπηρα άτομα και τα άτομα με χρόνιες βλάβες που εξαιτίας της πανδημίας βρίσκονται στα σπίτια τους», διευκρινίζει το μέλος της συλλογικότητας, Σοφία Χαϊδοπούλου. «Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πανελλαδικό δίκτυο για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων. Εχουμε απευθύνει από τα μέσα Μαρτίου μια πρόσκληση σε ανάπηρες και αναπήρους, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες, ώστε να δηλώσουν εάν χρειάζονται εξυπηρέτηση για εξωτερικές ανάγκες, όπως προμήθεια βασικών ειδών, φαρμάκων κ.λπ. Παράλληλα, καλέσαμε ανθρώπους αλληλέγγυους και αλληλέγγυες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες αυτών των ανθρώπων που μένουν στα σπίτια τους».

Εχει ήδη υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα περίπου εκατό άνθρωποι. Στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε μεγάλο μέρος καλύπτονται όλες οι περιφερειακές ενότητες, ενώ υπάρχει ανταπόκριση και από την περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από Αγρίνιο, Χαλκίδα, Γιάννενα, Καλαμάτα, Σαντορίνη και Κρήτη (Ηράκλειο, Σητεία, Χανιά, Ρέθυμνο). Ο κατάλογος των περιοχών διευρύνεται συνεχώς με νέες δηλώσεις συμμετοχής στη δράση και παράλληλα, όταν προκύπτει αίτημα σε νέα περιοχή, γίνεται προσπάθεια να ενεργοποιηθεί ο τοπικός πληθυσμός. Είναι σημαντικό δε ότι υπάρχει συνεργασία και επαφή με άλλες ομάδες αλληλοβοήθειας.

Ηδη έχουν απευθύνει αιτήματα συνδρομής και έχουν εξυπηρετηθεί αρκετοί άνθρωποι που χρειάζονται φάρμακα, είτε από κοινά είτε από εξειδικευμένα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, ή έχουν ανάγκη από προμήθειες από σούπερ μάρκετ και άλλα βασικά είδη. Εχουν έρθει επίσης σε επαφή με το δίκτυο άτομα που δηλώνουν ότι θα χρειαστούν βοήθεια στο άμεσο μέλλον.

Οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας κάποιο αίτημα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνονται οι παραδόσεις, ανέπαφα, τηρώντας τους κανόνες προφύλαξης και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους.

Οσοι και όσες θέλουν να έρθουν σε επαφή με το δίκτυο μπορούν να το κάνουν με τους εξής τρόπους:

• Αποστολή e-mail στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com.

• Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της «Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων - Μηδενική ανοχή» στο Facebook.

• Επικοινωνία στην ελληνική νοηματική γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470.

• Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553.


MΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Τουρκία βάζει «λουκέτο» 48 ωρών σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και ακόμα 29 πόλεις




Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία του κορονaϊού στην Τουρκία, γι’αυτό η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε 31 πόλεις για δύο ημέρες σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του κορονοϊού του φονικού ιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, στο λουκέτο συμπεριλαμβάνονται και η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα σήμερα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή, σε 1.006 νεκρούς και 47.029 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν ακόμη 98 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 1.006.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώθηκαν ακόμη 4.747 περιστατικά, με το σύνολο των νοσούντων να αυξάνεται σε 47.029.

Παράλληλα, συνολικά 2.423 ασθενείς – εκ των οποίων οι 281 την Παρασκευή – έχουν πλήρως αναρρώσει, παίρνοντας εξιτήριο.


ΤΑ ΝΕΑ


Η Εφορία του πήρε τις μισές καταθέσεις!



Tις μισές καταθέσεις κατάσχεσε η Εφορία από λογαριασμό φορολογούμενου, ο οποίος ελέγχθηκε για άλλο λόγο, αλλά ο έλεγχος επεκτάθηκε και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Έτσι, οι εφοριακοί βρήκαν καταθέσεις, οι οποίες δεν προέκυπταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του ελεγχόμενου, ούτε ο ίδιος τα δικαιολόγησε επαρκώς και απλά του πήραν σχεδόν το μισό ποσό, καταλογίζοντάς του, υψηλά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο φορολογούμενος προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, αλλά δεν είχε τύχη, καθώς η ΔΕΔ επικύρωσε τα πρόστιμα που επέβαλε η τοπική ΔΟΥ.

Ειδικότερα, ο φορολογούμενος ελέγχθηκε το 2019, για άλλο λόγο και του καταλογίστηκε, για το έτος 2014, κύριος φόρος ύψους 1.181,06 ευρώ και πρόστιμο ύψους 354,32 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό φόρου προς καταβολή ύψους 1.535,38 ευρώ, για το έτος 2014.

Όμως η Εφορία εξέδωσε νέα εντολή ελέγχου, η οποία συμπεριέλαβε και τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων του φορολογούμενου.

Το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών βρήκε, ότι το ύψος των πρωτογενών καταθέσεών του στη χρήση 2013 ήταν 60.879,25 ευρώ.

Το δηλωθέν εισόδημά του, για το ίδιο έτος (φορολογική δήλωση 2014) ήταν 6.122,53 ευρώ. Προέκυψε μια διαφορά της τάξης των 54.756,72 ευρώ, την οποία ο φορολογούμενος κλήθηκε να τη δικαιολογήσει.

Δεν έπεισε, όμως την ΔΟΥ Καστοριάς, η οποία για τη διαφορά αυτή των καταθέσεων και δηλωθέντος εισοδήματος, καταλογίσθηκε στον προσφεύγοντα κύριος φόρος ύψους 14.569,72 ευρώ, πρόσθετος φόρος 14.623,63 ευρώ και ειδική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 1.776,93 ευρώ,  ήτοι συνολικό ποσό φόρου προς καταβολή ύψους 30.970,28 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΔΕΔ, στην απόφαση που εξέδωσε στις 18 Φεβρουαρίου 2020, από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ποσό ύψους 54.756,72 ευρώ στη χρήση 2013 και ποσό ύψους 5.342,84 ευρώ στη χρήση 2014, τα οποία θεωρούνται προσαύξηση περιουσίας) και επομένως λογίζεται και φορολογείται ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων για το οικονομικό έτος 2013 και ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014.

Ειδικότερα, ο έλεγχος που διενεργήθηκε το 2019, επικεντρώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προσφεύγοντα και ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα 01-01-2013 έως 31-03-2014. Από τον έλεγχο των πρωτογενών καταθέσεων διαπιστώθηκαν πιστώσεις οι οποίες δεν αιτιολογήθηκαν επαρκώς από τον προσφεύγοντα καθώς δεν απέδειξε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσης, σημειώνει η ΔΕΔ.

Στο πλαίσιο αυτό επικύρωσε, την «γνωμάτευση» των ελεγκτών και οριστικοποίησε το πρόστιμο των 30.970,28 ευρώ.

Το λογισμικό που χτενίζει τις καταθέσεις

Σημειώνεται πως ο έλεγχος των καταθέσεων γίνεται εύκολα με μια εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ. 

Πρόκειται για το «Ειδικό Λογισμικό Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο χρησιμοποιείται από τον Μάιο του 2017 για τον προσδιορισμό της συνολικής καθαρής ατομικής/οικογενειακής τραπεζικής περιουσίας για κάθε ΑΦΜ και τη σύγκρισή της με τα δηλωθέντα ατομικά/οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, έτσι ώστε εξάγεται εκτίμηση αποκρυβείσας ή μη φορολογητέας ύλης.

Το σύστημα εντοπίζει και επεξεργάζεται μόνο τα στοιχεία πρωτογενών καταθέσεων, δηλαδή των ποσών που εμφανίζονται για πρώτη φορά κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε ελεγχόμενου, καθώς έχει τη δυνατότητα να εξαιρεί από τα προς διασταύρωση στοιχεία μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου προσώπου, δάνεια και αντιλογισμούς. 

Μέσω αυτοματοποιημένων λογιστικών αλγορίθμων, το σύστημα μπορεί να συσχετίζει τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγη ώρα, οδηγώντας σε κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής. Μέσω του «Λογισμικού», αντλούνται:

Τα πρωτογενή δεδομένα που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής και αφορούν στο σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων και των διενεργηθέντων σε αυτά αναλυτικών κινήσεων.
Τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου.
Η αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων (τραπεζικών και φορολογικών), υπολογίζει τις πρωτογενείς καταθέσεις, μέσω της χρήσης μηχανογραφικών ελεγκτικών εντολών, για κάθε φορολογικό έτος, καθώς και το άθροισμα του συνόλου των δηλωθέντων πραγματικών εισοδημάτων/εσόδων (φορολογητέων, αυτοτελώς φορολογημένων και αφορολόγητων) στα υπό έρευνα έτη.

Διευκρινίζεται πως, δεν υπολογίζονται ως πρωτογενείς καταθέσεις οι αντιλογισμοί, οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών του ελεγχόμενου, οι ανανεώσεις τραπεζικών και χρηματιστηριακών προϊόντων (Repos, αμοιβαία κεφάλαια, προθεσμιακές καταθέσεις), διάφορες συμψηφιστικές κινήσεις κ.α., καθώς δεν συνιστούν νεοεισερχόμενο χρήμα στους λογαριασμούς του.


Πηγή : sofokleousin.gr


ΗΠΑ: Πάνω από 2.100 νεκροί μέσα σε 24 ώρες



Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα.

2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν εξάλλου το μισό εκατομμύριο επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου (+35.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες).


92 οι νεκροί στην χώρα μας.



Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 92. 

Πρόκειται για ένα άνδρα 72 ετών που εξέπνευσε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.




Ο εγκληματικά ανεύθυνος Βαρουφάκης χρησιμοποιεί την βουλευτική του ιδιότητα για να κάνει διακοπές


Ο Βαρουφάκης είναι αποδεδειγμένα ένα πρόβλημα και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκτός από το να προκαλεί μαζί με τα υπόλοιπα νούμερα του θιάσου ΜέΡΑ 25.

Όποτε τοποθετείτε και μιλάει πάντα προκαλεί και τώρα δείχνει και πόσο εγκληματικά ανεύθυνος είναι.

Ο προκλητικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έφτασε χθες το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία., αδιαφορώντας για την καραντίνα και χωρίς κανένα αποδεικτικό ότι είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας.

Κατά την άφιξή του προκλητικού Βαρουφάκη οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στον Λιμένα του νησιού και έκαναν τον σχετικό έλεγχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή του ζήτησαν,  να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του, ο Βαρουφάκης προκλητικός αρνήθηκε και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα για να μην τον συλλάβουν, αντί να αποδείξει ότι μένει μόνιμα στο νησί!

Ένας σοβαρός πολιτικός και μάλιστα βουλευτής θα είχε μαζί του το Ε1 για να αποδείξει ότι η μετακίνηση του είναι νόμιμη, ότι η μόνιμη κατοικία του είναι η Αίγινα και πηγαινοέρχεται στην βουλή καθημερινά. Αντί αυτού προτίμησε να πει το γνωστό προκλητικό τύπου " Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, είμαι βουλευτής"

Στο λιμάνι βρισκόταν επίσης και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την μετακίνηση, όμως ούτε σε αυτόν έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το σπάσιμο της καραντίνας και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το Ε1.

Παρόλα αυτά και πάρα πολύ σωστά η λιμενική αρχή συντάσσει δικογραφία σε βάρος του και εκεί πλέον εάν έχει ηθική θα πρέπει να αποδείξει ότι στο Ε1 γράφεται ότι είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας.




Τους έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ! Πρόεδρος Ρομά: «Δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανέψουμε, να μας στηρίξει η πολιτεία»



Τους είχε ο ΣΥΡΙΖΑ απο κοντά για ψηφοφόρους και σε καθεστώς ατιμωρησίας, αφού είχε αλλάξει μέχρι και τον ποινικό κώδικα για να μη τιμωρούνται αυστηρά και να αποφυλακίζονται γρήγορα.

Έτσι νομίζοντας ότι κυβερνά ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας των Ρομά, έκανε μια απίστευτη δήλωση με θράσος και ζήτησε να στηρίξει η πολιτεία τους Ρομά γιατί τώρα με την καραντίνα δεν θα προχωράνε στις καθημερινές τους ασχολίες, δηλαδή να κάνουν τον πλανόδιο, να κλέβουν, και να ζητιανεύουν, για να φέρουν λεφτά στην οικογένεια τους.