Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα 23 Απριλίου, την 114 Πτέρυγα Μάχης και την 331 Μοίρα Παντός Καιρού (Μ.Π.Κ.) στην Τανάγρα, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο. 

Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. 

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού». 




Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού της 56χρονης στην Κέρκυρα




Συνελήφθη, χθες Κυριακή 22.04.2018 στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 60χρονος ημεδαπός καθώς και δύο (2) ακόμη ημεδαποί, ένας 41χρονος και μια 31χρονη , για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και άσκοπων πυροβολισμών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα , κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο 60χρονος, στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κέρκυρας, τραυμάτισε θανάσιμα με πιστόλι το οποίο εκπυρσοκρότησε, μια 56χρονη ημεδαπή με την οποία διατηρούσε φιλική σχέση.

Όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είχαν ριφθεί άσκοποι πυροβολισμοί τόσο από τον 60χρονο και την 56χρονη θανούσα, όσο και από δύο ακόμη ημεδαπούς 41 και 31 ετών που παρευρισκόταν στην εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών ο 60χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το πιστόλι άγνωστης μάρκας, διαμετρήματος 7,65 mm με το οποίο πυροβόλησε την 56χρονη, μια (1) γεμιστήρα και πέντε (5) κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος.

Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, στην κατοικία του 60χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού:

ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 9 mm με μία (1) γεμιστήρα
ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 7.65 mm με μία (1) γεμιστήρα
ένα (1) πιστόλι, διαμετρήματος 7,65 mm , μη λειτουργικό
εκατόν πενήντα εννέα (159) φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων




Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες με τις κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν , θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Απίστευτα προκλητικός ο Κυρίτσης : Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό



Καθημερινά με τις δηλώσεις τους τα στελέχη του Σύριζα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνα είναι για τον τόπο και γιατί ο Ρουβίκωνας αλωνίζει ανενόχλητος.

Ως μια «κλασική περίπτωση ακτιβισμού» χαρακτήρισε την χθεσινή επίθεση Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε κιόλας ότι «δεν θα διαταράξει καθόλου τις σχέσεις μας με τη Γαλλία».

«Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» είπε προκλητικά ο Κυρίτσης στον ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης, και πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα».

Ο κ. Κυρίτσης προκάλεσε περισσότερο την κοινωνία αφού επέμεινε πως στη χώρα έχουμε μείωση της εγκληματικότητας τονίζοντας πως «την εγκληματικότητα την καταλαβαίνουμε είτε κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, είτε την κοινωνία είτε τα ΜΜΕ. Οι στατιστικές δεν σας κάνουν, τα ΜΜΕ δεν σας κάνουν, ε δεν σας κάνει και η κοινωνία».




Με απλήρωτα τα πάντα και εσωτερική στάση πληρωμών στο 4% του ΑΕΠ το πλεόνασμα το 2017



Το ότι πιάνεις τους στόχους δεν είναι επίτευγμα όταν έχεις αφήσει απλήρωτες χιλιάδες αιτήσεις  συντάξεων, απλήρωτους ιδιώτες, προμήθειες σε δημόσιες υπηρεσίες ειδικά στην υγεία, φορολογική αφαίμαξη κτλπ.

Η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 4% του ΑΕΠ το 2017 σύμφωνα με τον κανονισμό ESA ανακοίνωσε η Eurostat. 

Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 7,08 δισ. ευρώ και φυσικά δεν είναι από ανάπτυξη και επειδή η οικονομία πάει καλά αλλά βγήκε ζημιώνοντας εργαζόμενους, συνταξιούχους φορολογούμενους και την λειτουργία του κράτος γενικότερα.

Το πρωτογενές πλεόνασμα με βάση τον κανονισμό της ESA διαφέρει συνήθως από εκείνο που υπολογίζεται με βάση το μνημόνιο οπότε θα περιμένουμε το τελικό νούμερο. 

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και ανήλθε σε 178,6% του ΑΕΠ το 2017 έναντι 131,8% της Ιταλίας και 125,7% του Βελγίου.




Έγκλημα! Ο πιλότος του Mirage θα ζούσε εάν λειτουργούσε ο ραδιοφάρος



Αυτό που ακούγεται είναι έγκλημα εκ προμελέτης και όχι από αμέλεια γιατί ο ραδιοφάρος ήταν εκτός λειτουργίας από τις 13 Μαρτίου.

Την αποκάλυψη κάνει το militaire.gr, που φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει ότι κακός είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η πτώση του αεροσκάφους έγινε από λάθος χειρισμό του ήρωα πιλότου . Ανθρώπινο λάθος υπήρξε, αλλά δεν βαρύνει τον ήρωα χειριστή.


Το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά την προσέγγιση του σμηναγού στο αεροδρόμιο του νησιού, ήταν εκτός λειτουργίας από 13 Μαρτίου.

Τη ημέρα της συντριβής του Mirage στην περιοχή επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονη θολούρα και ομίχλη και ήταν αναγκαία η λειτουργία του ραδιοφάρου, ώστε να καθοδηγήσει τον χειριστή με ασφάλεια για να προσγειωθεί, και αν συνέβαινε αυτό σήμερα θα ζούσε και θα ήταν δίπλα στην οικογένεια του να υπηρετεί την πατρίδα.



Από το έγγραφο του εμπειρογνώμονα προκύπτουν επίσης και άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο και από τα  σχεδιαγράμματα που έφτιαξε φαίνεται ότι ο άτυχος πιλότος θα ζούμε έτσι και λειτουργούσε ο ραδιοφάρος.






20 χρόνια χωρίς τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή


Σαν σήμερα 23 Απριλίου 1998 πέθανε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς του 20ού αιώνα. 

Η αγάπη του για την Ελλάδα ήταν αξιομνημόνευτη, διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός και δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του είναι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μια Ευρωπαϊκή Ένωση «που θα εξασφαλίσει την αξιοποίηση ενός τεράστιου δυναμικού φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Θα οργανώσει την οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, αντί τον άνθρωπο γύρω από την οικονομία». Και είναι ο λόγος του στις 28 Μαΐου 1979, στο Ζάππειο κατά την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, προφητικός και επίκαιρος.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1907 στο Κιούπκιοϊ (σήμερα Πρώτη), μια κωμόπολη κοντά στις Σέρρες, που τότε ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του, Γεώργιος, δημοδιδάσκαλος και καλλιεργητής, είχε διωχθεί για την εθνική δράση του, τόσο από τις τουρκικές, όσο και μεταγενέστερα από τις βουλγαρικές αρχές κατοχής. Έζησε ως μαθητής, διαδοχικά, στην Πρώτη, τη Νέα Ζίχνη, τις Σέρρες και τελικά στην Αθήνα, όπου μετά την αποπεράτωση των γυμνασιακών του σπουδών, εγγράφηκε στη Νομική Σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1929.

Το 1930 υπηρέτησε επί τετράμηνο τη στρατιωτική του θητεία, ως προστάτης πολύτεκνης οικογένειας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως δικηγόρος στις Σέρρες, μέχρις ότου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1935 με το αντιβενιζελικό Λαϊκό Κόμμα. Επανεξελέγη βουλευτής το 1936, στις τελευταίες εκλογές πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ

Μετά από μια περίοδο βουλευτικής θητείας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε την υπουργική του θητεία το 1946 ως Υπουργός Εργασίας στις κυβερνήσεις, διαδοχικά, Κ. Τσαλδάρη και Δ. Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά έγινε υπουργός Μεταφορών.

Το Νοέμβριο του 1948 μέχρι και τον Ιανούριο του 1950, ο κ. Καραμανλής τέλεσε υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας αφήνοντας πίσω τουσημαντικό έργο με επίκεντρο την περίθαλψη, τον επαναπατρισμό και την παραγωγική επαναδραστηριοποίηση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, προσφύγων, θυμάτων του εμφύλιου πολέμου, με το πρόγραμμα «Πρόνοια-Εργασία».

Το όνομά του θα γίνει γνωστό στο πανελλήνιο από τη θητεία του ως Υπουργός Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπάγου(1952-1955). Θα επιτελέσει σπουδαίο έργο, με την κατασκευή βασικών έργων υποδομής (εγγειοβελτιωτικά έργα, οδικές αρτηρίες, ενεργειακές μονάδες, έργα ύδρευσης κ.ά.). Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και η απήχηση του έργου του στην κοινή γνώμη, αποτέλεσε ισχυρό πρόκριμα για την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου. Η πρωτοβουλία του βασιλέα Παύλου να του αναθέσει τον σχηματισμό της κυβέρνησης, στις 5 Οκτωβρίου1955, εξέπληξε τους πάντες, αφού επικρατέστεροι για τη διαδοχή ήταν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Παπάγου, Στέφανος Στεφανόπουλος και Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Ο Κ. Καραμανλής, από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του, θέλησε να βάλει τη δική του σφραγίδα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ίδρυσε νέο κόμμα, την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) και πήγε στις κάλπες τον Φεβρουάριο του 1956.

Η επικράτηση στην πρώτη και στη συνέχεια σε δύο ακόμη εκλογικές αναμετρήσεις, το 1958 και το 1961, του επέτρεψε να διατηρήσει αδιάλειπτα την εξουσία για μία οκταετία (1955-1963), ένα επίτευγμα χωρίς προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Πρωταρχική φροντίδα του Καραμανλή ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός προγράμματος ταχύρρυθμης οικονομικής ανάπτυξης, σε μια χώρα που βίωνε ακόμη τις συνέπειες του καταστροφικού εμφύλιου πολέμου.

Όραμα του μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα σύνδρομα της δυσπραγίας και της φτώχειας.

Η σταθερή αύξηση του εθνικού εισοδήματος, η άνοδος του κατά κεφαλήν εισοδήματος, η ραγδαία άνοδος των επενδύσεων και η μείωση της ανεργίας ήταν όλα στον θετικό απολογισμό της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Η ανοδική πορεία της οικονομίας θα του δώσει τη δυνατότητα να στραφεί, με την πάροδο του χρόνου, προς την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού και για πρώτη ουσιαστικά φορά, του αθλητισμού, με τη θεσμοθέτηση του ΠΡΟ-ΠΟ (1959).

Ακόμη, αύξησε τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τομέα κι έλαβε θεσμικά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, με κορυφαίο γεγονός τη σύσταση του ΟΓΑ (1961).

Η πρώτη κυβερνητική οκταετία του Κωνσταντίνου Καραμανλή διακόπηκε απρόβλεπτα, με την παραίτησή του, τον Ιούνιο του 1963, ύστερα από διαφωνία με τον βασιλέα Παύλο.

Η κρίση δεν ήταν ανεξάρτητη από το κλίμα πολιτικής έντασης εκείνης της εποχής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της «Ενώσεως Κέντρου» Γεώργιος Παπανδρέου είχε κηρύξει «πόλεμο» κατηγορώντας τον Καραμανλή ότι είχε κερδίσει τις εκλογές του 1961 με βία και νοθεία, ενώ η δολοφονία Λαμπράκη από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη είχε ρίξει βαριά τη σκιά της στη χώρα.

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 ηγήθηκε της ΕΡΕ, αλλά υπό το βάρος των καταγγελιών της αντιπολίτευσης, ηττήθηκε από την «Ένωση Κέντρου» του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε, ο Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΕΡΕ κι έφυγε μυστικά για το Παρίσι με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης».



11 χρόνια μετά, στις 24 Ιουλίου 1974 η δικτατορία έχει πια καταρρεύσει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γυρίζει για να αναλάβει τα ηνία. Από το 1967 η χώρα τελεί υπό την σκιά των ‘Συνταματαρχών’ και τα επτά χρόνια χούντας έχουν αφήσει το σημάδι τους.

Στις 24 Ιουλίου 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επανήλθε θριαμβευτικά στην Ελλάδα, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας υπό το βάρος του άφρονος πραξικοπήματος στην Κύπρο και της τουρκικής εισβολής στη μεγαλόνησο. Επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», κατόρθωσε με συνετές και αποφασιστικές κινήσεις να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Νομιμοποίησε το ΚΚΕ έπειτα από 26 χρόνια παρανομίας, ενώ προχώρησε στην αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ως αντίδραση για την άρνηση της Συμμαχίας να αντιταχθεί στην προέλαση των Τούρκων στην Κύπρο (Αττίλας 2) και αντικατέστησε τη χουντική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις πρώτες ελεύθερες εκλογές (17 Νοεμβρίου 1974) ο Καραμανλής επικράτησε με το επιβλητικό 54,2% των ψήφων. Η άνετη νίκη του και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση (Νοέμβριος 1977), θα του επιτρέψει να παραμείνει αδιάλειπτα στην εξουσία για μία εξαετία, επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, ενός νεοσύστατου σχηματισμού, που εντάσσεται στον κεντροδεξιό χώρο, με ιδεολογικό στίγμα τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Η διενέργεια δημοψηφίσματος, στις 8 Δεκεμβρίου 1974, τερμάτισε τη μακρά διένεξη για το πολιτειακό, με την οριστική εγκαθίδρυση της αβασίλευτης δημοκρατίας.

Η εκπόνηση και η ψήφιση νέου και προοδευτικού Συντάγματος, τον Ιούνιο του 1975, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και την παγίωση της Δημοκρατίας. Η επικράτηση ήπιου πολιτικού κλίματος, η αναβάθμιση των πολιτικών ηθών και της κοινοβουλευτικής πρακτικής και γενικότερα η κατοχύρωση του δημοκρατικού διαλόγου και των ατομικών ελευθεριών, καταγράφονται έκτοτε ως επιτεύγματά του. Όπως και η λύση του χρονίζοντος γλωσσικού ζητήματος, με την καθιέρωση της δημοτικής, ως επίσημης γλώσσας του κράτους.

 Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου 

Την εξαετία 1974-1980 και παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση, που έπληξε και τη χώρα μας, το εθνικό εισόδημα αυξανόταν με ρυθμούς 5% ετησίως, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα σημείωσε αύξηση 50%. Ο Καραμανλής δεν δίστασε να εθνικοποιήσει μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (Ολυμπιακή, Εμπορική), όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν, με αποτέλεσμα κάποιοι κύκλοι των βιομηχάνων να τον κατηγορήσουν για σοσιαλμανία. Στην εξωτερική πολιτική, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τα διπλωματικά ανοίγματα τις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες και τη Μόσχα καταγράφονται στο ενεργητικό του.


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική το 1980, μετά την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Γεώργιος Ράλλης. Στις 5 Μαΐου 1980 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας. Η αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των συνταγματικών κανόνων και η συνεπής τοποθέτηση πάνω από τις κομματικές διαμάχες, η εξασφάλιση της ομαλής διαδοχής των κομμάτων στην εξουσία, η συμβολή στην εκτόνωση των πολιτικών παθών και η συνεισφορά του στην εμπέδωση της εθνικής ενότητας, συνέθεσαν τις κύριες παραμέτρους της παρουσίας του στο ύπατο αξίωμα, σε συνδυασμό και με την ενίσχυση του διεθνούς κύρους της χώρας.

Το 1985 ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αθετεί την υπόσχεση του προς τον Καραμανλή για δεύτερη θητεία και προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον αρεοπαγίτη Χρήστο Σαρτζετάκη. Ο Καραμανλής αποχωρεί πικραμένος. Επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας την πενταετία 1990-1995, οπότε αποχώρησε οριστικά από την πολιτική. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο: 8 χρόνια ως υπουργός, 14 ως πρωθυπουργός και 10 ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, στις 23 Απριλίου 1998. Δεν άφησε απογόνους από το γάμο του με την Αμαλία Μεγαπάνου (1952), που διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.


Στις φλόγες η Μυτιλήνη – Βίαιες συγκρούσεις των ΜΑΤ με κατοίκους της Λέσβου για το μεταναστευτικό


Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στην Προκυμαία Μυτιλήνης, ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους τη Λέσβου, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και απαιτούν εδώ και τώρα την απομάκρυνση των μεταναστών από το χώρο της Πλατείας Σαπφούς,  ο οποίος  τελεί υπό κατάληψη επί έξι ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου ξεχείλισε, βλέποντας τους τοπικούς μας άρχοντες να μην μπορούν να κάνουν κάτι και την αστυνομία να έχει δεμένα τα χέρια της μη μπορώντας να κάνει κάτι, προφανώς γιατί έχει άνωθεν εντολές.

Στην Πλατεία Σαπφούς είχε στηθεί από νωρίς ένα σκηνικό πολέμου, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να είναι ανάμεσα στους οργισμένους κατοίκους της Λέσβου και τους μετανάστες μα παραμένουν εκεί παρακολουθώντας τα γεγονότα.

Μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα είχαμε μικροσυμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των πολιτών της Λέσβου.

Οι άνδρες της αστυνομίας προκειμένου να επιβάλουν την τάξη έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οι πολίτες της Λέσβου απάντησαν με κροτίδες και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιές σε κάδους γύρω από την Πλατεία Σαπφούς.

Η κατάσταση ήταν εκρηκτική και η αστυνομία – προφανώς πήρε εντολές για επέμβαση – ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Μυτιλήνης, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη προστάτευε τους μετανάστες οι οποίοι παρέμεναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε και να καίνε ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες.







Πηγή : lesvosnews.gr


Η ανομία κυριαρχεί με τον Ρουβίκωνα να κτυπάει την Γαλλική πρεσβεία απέναντι από την βουλή


Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές σύντροφοί των Συριζαίων κυβερνώντων, αλωνίζουν και καταστρέφουν, σπάνε, και απειλούν κάνοντας εξωτερική και εσωτερική πολιτική για λογαρισμό της κυβέρνησης.

Επίθεση με μαύρες και κόκκινες μπογιές στη Γαλλική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 15 μέλη του Ρουβίκωνα.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς να τους σταματήσει και να τους ενοχλήσει κανένας πάρα το ότι το κτίριο της Γαλλικής πρεσβείας είναι απέναντι απο το κτίριο της βουλής.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνδέουν την επίθεσή τους με την εμπλοκή της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Οι αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή για τα μάτια του κόσμου, ενώ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 

Η προσαγωγή μετετράπη αργότερα σε σύλληψη και αφορά έναν 22χρονο, στα χέρια του οποίου βρέθηκαν υπολείμματα από μπογιές. Πρόκειται για μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος έχει προσαχθεί σε ενέργειες της αντιεξουσιαστικής ομάδας στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα για την νέα επίθεση του Ρουβίκωνα και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε :"Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι..."






Νεκρός 32χρονος που είχε εξαφανιστεί στον Αγιο Στέφανο




Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι, στο Μαραθώνα, ο 32χρονος Γιώργος Στεργιόπουλος που αγνοείτο από την περασμένη Παρασκευή, από τον Άγιο Στέφανο Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δεν φαίνεται να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής από τον ιατροδικαστή προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση του θανάτου του άτυχου 32χρονου.


ΤΑ ΝΕΑ


Ν.Δ. Συμπτώματα παρακμής στο ΥΠΕΞ επί μία εβδομάδα ήταν χωρίς email για επικοινωνία



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα συμπτώματα παρακμής στο ΥΠΕΞ.

«Η επί μία εβδομάδα κατάρρευση του κλειστού υπηρεσιακού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του ΥΠ.ΕΞ. -εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις- είναι σύμπτωμα παρακμής.

Η πολυήμερη αδυναμία επικοινωνίας, τόσο εντός του Υπουργείου όσο και με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, τα υπουργεία και τις διπλωματικές υπηρεσίες των άλλων κρατών και τους Διεθνείς Οργανισμούς, δημιούργησε μια τραγελαφική και χαοτική κατάσταση που έπληξε τη διεθνή εικόνα και το κύρος της χώρας. Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, η κακοδιοίκηση και υποβάθμιση του πολύ κρίσιμου αυτού Υπουργείου επί ημερών "ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΡΑΤΤΩ".

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιδρά αρνητικά όχι μόνο στο προσωπικό και τα στελέχη του Υπουργείου αλλά και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, σε εποχή μεγάλων προκλήσεων. Η αυταρχική νοοτροπία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας και η πρωτοφανής κακοδιοίκηση οδηγούν το Υπουργείο Εξωτερικών σε σταδιακή απαξίωση και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί άμεσα η Kυβέρνηση γιατί αποβαίνει σε βάρος της Xώρας». 


Νεκρή γυναίκα από μπαλωθιά σε γλέντι βάπτισης στην Κέρκυρα




Σύμφωνα με το Corfupress.gr μοιραίο αποδείχτηκε το γλέντι βάπτισης στην Κέρκυρα, όταν μια 56χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από σφαίρα που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα.

Η 56χρονη γυναίκα στο χωριό Άφρα της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού βάπτισης το απόγευμα της Κυριακής υπό αδιευκρίνιστα αίτια η 56χρονη δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από την αστυνομία.

Την 56χρονη μετέφεραν άμεσα οι συγγενείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου λίγο αργότερα διαπιστώθηκε και ο θάνατός της, που όπως όλα δείχνουν φέρεται να ήταν ακαριαίως.

Το γλέντι για τη βάπτιση διεξήχθη σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, μόλις 10 ατόμων, ενώ κάποια στιγμή, ένας καλεσμένος πυροβόλησε με ένα παλιό πιστόλι που βρισκόταν μέσα στο σπίτι.




H κυβέρνηση «ξεγράφει» τους δύο μέχρι τις τουρκικές εκλογές



Αλλαγή τόνου, ίδιο «τραγούδι» για τον Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά - Περιμένουμε να φανεί στην πράξη η στροφή στην ειρήνη λέει το Μαξίμου
Ναι μεν, αλλά… Αλλαγή τόνου, ίδιο "τραγούδι" για τον Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά. Χρησιμοποιεί την ομηρία των δύο στρατιωτικών για την απόσπαση ανταλλαγμάτων και συγκεκριμένα την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορεί ως πραξικοπηματίες. 

Κατά τα άλλα, αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποίησε διαλλακτικό ύφος και ήπιους τόνους, καθώς και αναφορές στην ειρήνη. Η τακτική «μία ξυδάτη, μία λαδάτη» είναι γνωστή και φαίνεται πως την ξέρει καλά ο Ταγίπ. Το αποτέλεσμα είναι να παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων και να σέρνει την Αθήνα σ’ ένα ατέρμονο δυνάμει παζάρι.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επικρατεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, δεν είναι το μόνο πράγμα που παρατείνεται. Ακόμα και μετά την «χείρα φιλίας» που έτεινε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Η επίθεση φιλίας που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω εντάσεων και προστριβών, βρίσκεται σε αντίφαση με τις πράξεις της Άγκυρας και ως εκ τούτου δικαιολογημένα εκλαμβάνεται σαν ελιγμός με σκοπό το ανατολίτικο παζάρι. Ως εκ τούτου, δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης που μεταδόθηκε απευθείας από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, εν όψει των πρόωρων εκλογών ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά ευθέως θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Μας ζήτησαν να επιστρέψουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κι εμείς τους είπαμε ότι υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί του FETO που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους δύο». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «για να άρουμε το θέμα της παραβίασης των συνόρων από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να φέρουμε το θέμα, επιστρέψτε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς».

Ο Πάνος Καμμένος ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού. «Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι» έγραψε στο Twitter. «Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την ''πρόταση ανταλλαγής», ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση αλλά και την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών».

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήρθε κάποιες ώρες αργότερα. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι επικρατεί έντονη ανησυχία για την συνεχιζόμενη ένταση που διέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η οποία, παρά τις πολυεπίπεδες προσπάθειες που γίνονται, δεν αποκλιμακώνεται. 

Ως «απαράδεκτες και απορριπτέες» χαρακτήρισε τελικά το Μέγαρο Μαξίμου τις αναφορές του Τούρκου προέδρου περί ανταλλαγής. Τόνισε ότι η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή θέση είναι σαφής και υπέρ της «ανάγκης άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει, όμως, να κλείσει την πόρτα στην αλλαγή γραμμής πλεύσης εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν. Ελπίζει σε μία αποσυμπίεση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, «όσο λίγο και αν κρατήσει αυτή». Η κυβερνητική ανακοίνωση αναγνωρίζει μία στροφή στις δηλώσεις Ερντογάν: «Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο».

Η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις και εκτός κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε την ιδέα της ανταλλαγής αδιανόητη, καταλογίζοντας στην Άγκυρα άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και σύγχυση. «Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας: «και ο Πρωθυπουργός με την κυβέρνησή του να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ασυγχώρητη προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα».

Από την πρώτη στιγμή η Άγκυρα έδειξε ότι επεδίωκε να συνδέσει τα δύο θέματα σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια των Τούρκων: τις προσφυγικές ροές.
Η Αθήνα θα πρέπει να πει «όχι» σε ανίερες συναλλαγές τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Επεσήμανε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση αμφιθυμία και διγλωσσία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καταδίκασε τα «ανατολίτικα παζάρια» που όπως είπε «δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες». Κάλεσε δε την Άγκυρα να το πάρει απόφαση ότι εδώ κυριαρχεί το Δίκαιο και όχι η αυθαιρεσία.
Όπως και να έχει, είναι παρακινδυνευμένο να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας αυτήν την ρευστή περίοδο. Το προσωπείο του ειρηνοποιού που φόρεσε στη συνέντευξη αυτή ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει κάποιους να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ίσως εγκαινιάσουν μία σύντομη περίοδο νηνεμίας. Η συνέχιση της έντασης με την Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει και από λάθος να οδηγήσει σε πολεμικό επεισόδιο που στη συγκεκριμένη στιγμή δεν εξυπηρετεί κάποιον στόχο.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του και σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «Στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα ανθρώπινο λάθος, παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο».

Νεφέλη Λυγερού
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ