Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Να το έλεγε και κανένας σοβαρός! Σπίρτζης: Γραφικοί με χλαμύδες όσοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο




Έχουμε γελάσει και εξοργιστεί άπειρες φορές με τα έργα και τις ημέρες του Χ. Σπίρτζη, αλλά αυτή την φορά η πρόκληση είναι γενική και δείχνουν ότι όταν δεν έχεις ήθος και αξιοπρέπεια αυτή την κατάληξη θα έχεις, ενός γελοίου.

Απαξιωτικά για όσους συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε εκδήλωση του ΤΕΕ που γίνεται στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Με θράσος και χυδαιότητα είπε, μειδιώντας και ειρωνικά, ότι η αντίδραση στις πολιτικές της κυβέρνησης γίνεται γραφική και "δεν ξέρω πόσοι και ποιοι, και από εσάς, θα συμμετέχουν εδώ απέξω αύριο στη συγκέντρωση φορώντας χιτώνες και χλαμύδες". Ο Χρήστος Σπίρτζης πιθανόν νόμιζε ότι έκανε χιούμορ αλλά έθιξε βαθιά όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Μόλις τον άκουσαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών απο την Μακεδονία ξέσπασαν και του είπαν "Μας προσβάλλεις και θα έπρεπε να ντρέπεσαι", αλλά εάν ντρεπόταν ο Σπίρτζης δεν θα τα έλεγε.


Το παρακράτος των κακοποιών του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο σπίτι του Μίκυ Θεοδωράκη



Κανένας σεβασμός, οι ανεξέλεγκτοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές σε διατεταγμένη αποστολή εκφοβίζουν για το αυριανό συλλαλητήριο.

 Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές. 



Οι αντιεξουσιαστές που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού. 

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» και υπέγραψαν με το Α της αναρχίας.



110 χρόνια Παναθηναϊκός: Ο Κεφαλλονίτης ιδρυτής του


110 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ). Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ιδρυτής του ήταν ένας Κεφαλλονίτης, ο Γεώργιος Καλαφάτης.

Ο δαιμόνιος Κεφαλλονίτης έδωσε σάρκα και οστά στον «σύλλογο μεγάλο» και το «τριφύλλι» αποτελεί μέχρι σήμερα τρόπο ζωής για εκατομμύρια «αιώνια πιστούς» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Ο ιδρυτής του «τριφυλλιού» άφησε τη τελευταία του πνοή στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών σε ηλικία 74 ετών, ωστόσο η εικόνα και η μορφή του παραμένει ζωντανή στη μνήμη όλων των παναθηναϊκών οπαδών μέχρι και σήμερα.

Γεννημένος στα Εξάρχεια στις 17 Μαρτίου 1890, ο Γιώργος Καλαφάτης έμελλε να γίνει ο άνθρωπος ο οποίος θα δημιουργούσε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Καλαφάτης ανήκε σε μια οικογένεια με άλλα πέντε αδέλφια, έναν μεγαλύτερο αδελφό και τέσσερις αδελφές, και παρά τις δυσκολίες της εποχής κατάφερε να σπουδάσει στη «Γυμναστική Σχολή» αλλά και να ακολουθήσει σπουδαία καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ζωή του…

Το 1916 ολοκληρώθηκαν οι σπουδές του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού», στη «Γυμναστική Σχολή». Ο ίδιος διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στο γυμνάσιο Μεσολογγίου αλλά ουδέποτε ακολούθησε αυτή τη διαδρομή.

Τον Φεβρουάριο του 1917 προτίμησε να δεχθεί τη θέση στου διδασκάλου της γυμναστικής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Παράλληλα, έχει αρχίσει σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες γίνονταν επί πληρωμή εκείνη την εποχή, τις οποίες και κατάφερε να ολοκληρώσει μπαίνοντας στη συνέχεια στο στράτευμα. Πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναυάρχου.

Από τον Ιούλιο του 1929 ο Γιώργος Καλαφάτης ήταν πλέον παντρεμένος, με τη σύζυγό του Βασιλική, ζώντας τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 1964, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, από καρδιακή πάθηση.

Ο αθλητισμός και ο Παναθηναϊκός…

Ο Καλαφάτης από τα 15 του είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε να ασχολείται στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, ο οποίος ήταν ο κραταιός της εποχής και ο πλησιέστερος στην περιοχή που ζούσε, ενώ είχε αρχίσει να εκδηλώνει ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Το γεγονός όμως πως στον σύλλογο των «ολυμπιονικών» δεν έβλεπαν με πολύ καλό μάτι το νέο αυτό άθλημα, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει γρήγορα από τους κόλπους του.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1908, με τον αδερφό του Αλέξανδρο να του παρέχει απόλυτη στήριξη, σε μια συγκέντρωση που οργάνωσε στο Πολύγωνο, αποφάσισε την ίδρυση ενός νέο σωματείου που θα έχει ως κύριο άθλημά του το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν. Ο Παναθηναϊκό είχε μπει στις ράγες. Έστω και με το όνομα «Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών» ως το 1924 που πήρε την μετέπειτα ονομασία του.

Με τον Καλαφάτη να είναι στην ηγεσία του, ο Παναθηναϊκός άρχισε να πρωτοπορεί σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος ήταν και αθλητής ως τις αρχές της δεκαετίας του ’20, ενώ ακολούθησε η πορεία του ως διοικητικός παράγοντας του συλλόγου. Ο ίδιος εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλούς διεθνείς αγώνες ενώ πρωτοστάτησε στη δημιουργία σύγχρονων, για την εποχή, συνθηκών για να παίζεται το ποδόσφαιρο.

Το 1919 κατά την παρουσία του μάλιστα στους Πανσυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι «γνωρίστηκε» με το μπάσκετ. Με την επιστροφή στου στην Ελλάδα φρόντισε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο τμήμα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, από τη γαλλική πρωτεύουσα ο Καλαφάτης προμηθεύτηκε αθλητικό υλικό για τον Παναθηναϊκό και έφερε νέες ποδοσφαιρικές στολές για την ομάδα του. Όλη του τη ζωή ουσιαστικά την πέρασε στην υπηρεσία του αθλητισμού και του Παναθηναϊκού, που σήμερα τιμά τη μνήμη του, ενώ μετονόμασε το νέο αθλητικό κέντρο του ποδοσφαιρικού τμήματος σε «Γεώργιος Καλαφάτης», διατηρώντας ζωντανό τον ιδρυτή του συλλόγου, που έδωσε νόημα στη ζωή εκατομμυρίων οπαδών.



Πηγή: leoforos.gr


Η «Σούπερ Ματωμένη Σελήνη» πήρε... τη θάλασσα στο Ναύπλιο - Εντυπωσιακές εικόνες



Το εντυπωσιακό, για ακόμη μια φορά, φαινόμενο της άμπωτης στην πόλη του Ναυπλίου με τη θάλασσα στην παραλία του Ναυπλίου προς την Νέα Κίο να έχει τραβηχτεί προς τα μέσα αποκαλύπτοντας μια νέα παραλία, κατέγραψε χθες ο φωτογραφικός φακός, μία ημέρα μετά το τριπλό, εντυπωσιακό φαινόμενο που «μάγεψε» ολόκληρο τον πλανήτη.


Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας.


Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης, αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων.


Το φαινόμενο στο Ναύπλιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους της έκτασης που αποκαλύπτεται από την άμπωτη, καθώς και την διάρκεια του.








ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μια μαγευτική πτήση πάνω από το νησάκι του Άη Νικόλα στη Λευκάδα



Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το επίπεδο νησί που είναι όλο παραλία και θυμίζει εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Αναφερόμαστε στο «νησάκι του Σικελιανού» ή Άγιος Νικόλαος, στην είσοδο της Λευκάδας.

Πρόκειται για έναν τόπο παραδεισένιο, με ρηχά τιρκουάζ νερά, προστατευμένο από τους ισχυρούς ανέμους και περιβαλλόμενο από μια απέραντη παραλία, με ελάχιστη βλάστηση.

Αυτόν τον παραδεισένιο τόπο λάτρεψε η Εύα, γυναίκα του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού και ήθελε να το αγοράσει, χωρίς επιτυχία. Πάνω σ’ αυτόν τον εξωτικό προορισμό με τους ευωδιαστούς «κρίνους της Εύας» έζησαν ο Άγγελος Σικελιανός, η γυναίκα του και το παιδί τους Γλαύκος, με μόνη παρέα τους φίλους τους, τους αγνούς ψαράδες, με τους οποίους άρεσε στον Άγγελο Σικελιανό να συζητά και να μοιράζεται εμπειρίες. Σ’ αυτό το νησάκι, ο Άγγελος Σικελιανός, κάτω από το γαλήνιο βλέμμα του Αγίου Νικολάου, εμπνεύστηκε και συνέγραψε με ασυγκράτητη έμπνευση τις μεγάλες του ποιητικές συλλογές.

Το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει πάνω στο νησί είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Ένας παράδεισος για τον ποιητή  Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος ακόμη και σήμερα μαγεύει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη μορφολογία του που θυμίζει Ταϊλάνδη, Μαλδίβες και άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Απολαύστε την πτήση!




Πηγή : agriniopress.gr


Μειώνουν τα επιδόματα για παιδιά με αυτισμό




Σε κατάργηση των επιδομάτων αναπηρίας για παιδιά με αυτισμό οδηγεί ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ όσοι ανήκαν στο φάσμα του αυτισμού είχαν ως κατώτατο ποσοστό αναπηρίας το 67% (από το οποίο ξεκινούν να δίνονται επιδόματα), πλέον το κατώτατο ποσοστό μειώθηκε στο 50%.

Τα νέα ποσοστά έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονέων παιδιών με αυτισμό. «Eνας μεγάλος όγκος των παιδιών αυτών θα χαρακτηρίζεται με μικρότερα ποσοστά (65%, 60%, 55%, 50%) και έτσι δεν θα δικαιούνται το επίδομα. Οπότε με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη μαζική περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος ώστε τα χρήματα που δικαιούνται να “περισσέψουν” για τα γνωστά πολιτικά συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ικανοποιεί τις αποφάσεις του επαχθέστατου 3ου – και πλέον απάνθρωπου – μνημονίου που υπέγραψε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ).

Αναπηρικό επίδομα λαμβάνουν πιστοποιημένα ποσοστά αναπηρίας από 67% και πάνω. Σε ποσοστό 50% δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα.

Αναφορικά με τις συντάξεις, σε ποσοστό από 50% μέχρι και 66,9% η σύνταξη κυμαίνεται περίπου στα 192 ευρώ, ενώ για ποσοστό αναπηρίας από 67% μέχρι και 79,9% η σύνταξη ανέρχεται σε περίπου 280 ευρώ. Για ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% η σύνταξη είναι ολόκληρη (384 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας έχει ήδη και άλλες αντιδράσεις, όπως των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος η οποία δεν εντάσσεται στις μη αναστρέψιμες ασθένειες, και οι ασθενείς αναγκάζονται να περνούν κάθε δύο χρόνια από επιτροπή πιστοποίησης.



Ελεύθερος Τύπος


Δ. Καμμένος: Ρουφιάνος, δειλός ο Παπαδημούλης, γλύφει τους Γερμαναράδες



«Ο ρουφιάνος Παπαδημούλης βρήκε άλλον ρουφιάνο μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες» παρατήρησε ο κ. Καμμένος υπονοώντας ότι κάποιος μέσα από τους ΑΝ.ΕΛ. συνεργάζεται κρυφά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μας πει ποιος του είπε ότι εγώ έχω στριμωχτεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Αν μας πει ποιος του είπε θα απαλλαγεί από τη μισή κατηγορία και θα είναι μόνο ρουφιάνος των ευρωβουλευτών. Ρουφιανεύει τους ΑΝ.ΕΛ. για να φέρει τη ρήξη και γλύφει τους Γερμαναράδες» έλεγε φανερά εκνευρισμένος ο Δ. Καμμένος.

«Αν δεν μας δώσει το όνομα του στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. θα είναι ένας δειλός άντρας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος προειδοποιώντας ότι «όποιος έχει βγάλει συζήτηση που κάνουμε στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα περάσει πειθαρχικό».


Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών σε εφορία, Ταμεία



Ανοίγει τη Δευτέρα η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κι αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και λογιστές, που ως φυσικά πρόσωπα (χωρίς πτωχευτική ικανότητα) έχουν εισόδημα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Την Τετάρτη η εφαρμογή θα δέχεται αιτήσεις και για χρέη, επίσης έως 50.000 ευρώ, προς την εφορία. Μάλιστα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δημοσιοποίησε έγγραφο με συχνές ερωτήσεις κι απαντήσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να ενταχθούν στη ρύθμιση, που υπό προϋποθέσεις προβλέπει διαγραφή έως και 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους (95% για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση), ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα και έως 120 δόσεις.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται για παράδειγμα ότι στη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ταμεία μπορούν να ενταχθούν τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν την πτωχευτική ικανότητα εφόσον έχουν κάνει έναρξη εργασιών, έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και σε μία από τις 3 τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης είχαν είτε θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων είτε θετική καθαρή θέση και δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για φορολογικές υποθέσεις. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι συνολικές οφειλές προς ρύθμιση υπολογίζονται ανά πιστωτή και συνεπώς μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν χρέη έως 50.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ και επιπλέον 50.000 ευρώ προς την εφορία. Οπως επισημαίνεται και το ότι θα εκδοθούν νέες υπουργικές αποφάσεις για τη ρύθμιση οφειλών ύψους άνω των 50.000 ευρώ προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο ή και προς τα Ταμεία που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, η υπαγωγή σε αυτήν συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια τυχόν υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις ίδιες οφειλές.

Οι αιτήσεις υπαγωγής θα γίνονται, από την ερχόμενη Δευτέρα (ή Τετάρτη) και έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr και με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι αν χορηγηθεί ρύθμιση οφειλών και ο οφειλέτης εντός του 2018 τη χάσει, δεν θα μπορεί να κάνει νέα αίτηση, καθώς χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη.

Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, όπως στοιχεία του οφειλέτη ή και τυχόν συνοφειλετών, οικονομικά στοιχεία, κατάλογος όλων των πιστωτών του οφειλέτη και των οφειλόμενων ποσών ανά πιστωτή, αλλά και πιστοποιητικό από το Ειρηνοδικείο Αθηνών που να βεβαιώνει ότι δεν έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση ρύθμισης των οφειλών, το Δημόσιο και τα Ταμεία αξιολογούν την αίτηση. Μεταξύ άλλων, λαμβάνουν υπόψη τους την αξία των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων, του οφειλέτη, καθώς και το διαθέσιμο εισόδημά του. Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας παράγεται με τυποποιημένο τρόπο, όπως ισχύει και στη διαδικασία ρύθμισης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Προσοχή: το Δημόσιο ή και τα Ταμεία δεν προτείνουν ρυθμίσεις, σε περίπτωση που διαθέτουν μελέτες βιωσιμότητας βάσει των οποίων το χρέος του οφειλέτη χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο. Επίσης, δεν ρυθμίζονται χρέη από 20.000 ευρώ και πάνω, εφόσον ο οφειλέτης διαθέτει περιουσιακά στοιχεία των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει το 25πλάσιο της οφειλής.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οι κωλοτούμπες! Υπέρ του συλλαλητηρίου το κόμμα Κοτζιά - Τόσκα



Η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» στην οποία μετέχουν οι δύο υπουργοί εξέδωσε ανακοίνωση: «Δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» η συμμετοχή στο συλλαλητήριο - Στροφή 180 μοιρών μετά τη λαϊκή κινητοποίηση - Καταδικάζουν τις απειλές κατά Κοτζιά και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική για το Σκοπιανό.

Υπέρ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία τάσσεται δημοσίως η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Κοτζιάς και Τόσκας.

Στην πολιτική γραμματεία της ίδιας κίνησης μετέχει εξάλλου και η βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι« δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η  συντριπτική πλειοψηφία όσων  συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Παράλληλα, τονίζουν ότι εγχώρια αλλά και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία,  με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης» ενώ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά»!

Νωρίτερα, σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Κοτζιάς είχε δεχθεί  απειλητικές επιστολές σε σχέση με τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

Η ανακοίνωση της κίνησης

Σε σχετική ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση της, η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνει ότι η συμμετοχή του Λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών. 

Προσθέτει ότι ο κάθε πολίτης με πατριωτική συνείδηση και σεβασμό στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, μπορεί να αποτρέψει κάθε ακραία φωνή και πράξη καπηλείας του φρονήματός του, επισημαίνει ωστόσο ότι «Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην Πατρίδα, ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία,  με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης»

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι το ΠΡΑΤΤΩ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».
Τι αναφέρει για τις απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά   

«Για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας», σημειώνει η ανακοίνωση της κίνησης. 

Και προσθέτει: «Είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας. 

«Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος», καταλήγει.


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Καλή η προπαγάνδα, αλλά πλέον δεν πείθει κανέναν.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Καθώς η Κυβέρνηση αρέσκεται τον τελευταίο καιρό σε ιστορικές αναδρομές, θα έχει ενδιαφέρον να σχολιάσει και το εξής κείμενο:

«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού». 

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται, πρόκειται για το πρωτοσέλιδο σχόλιο της “Αυγής” την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992. Η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και θα είχε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση να σχολιάσει και την εξής δήλωση που προέταξε η Αυγή:

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας». 

Είναι η δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο.

Tο πρωτοσέλιδο της Αυγής :


Tο πρωτοσέλιδο σχόλιο της Αυγής :


Η δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου :




Δυσαρέσκεια Άγκυρας για τη μη έκδοση Κούρδου που συνελήφθη για τρομοκρατία στην Καλλιθέα



Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόρριψη από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος μαζί με άλλα οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις και χαρακτήρισε «βαθύτατα απογοητευτικό γεγονός» την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης, περιγράφοντας τον 60χρονο σαν «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C».

Η Άγκυρα έκανε λόγο για νέο παράδειγμα «προστασίας τρομοκρατικών οργανώσεων» από ελληνικά δικαστήρια, σημειώνοντας πως η απόφαση μη έκδοσης του 60χρονου δεν συμβαδίζει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ούτε είναι συμβατή με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στο μέλλον αναμένεται από την ελληνική Δικαιοσύνη «να λαμβάνει δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις, χωρίς πολιτικές πιέσεις».   


Πηγή : naftemporiki.gr


Ποιος είναι ο απότακτος Ελληνας αστυνομικός που σκότωσε Αλβανό «μαφιόζο» στα Τίρανα



Τα ναρκωτικά στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, οι συλλήψεις στην Αθήνα, ο εκτοξευτής ρουκετών και τα drone.

Σε υπόθεση διακίνησης έξι κιλών κοκαΐνης από την Κολομβία στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης αλλά και σε περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και από την Κρυσταλλοπηγή, την περίοδο 2008-2009, είχε εμπλακεί 43χρονος απότακτος αστυνομικός που κατηγορείται για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην Αλβανία. Μερικά χρόνια αργότερα είχε απομακρυνθεί από την Αστυνομία αφού θεωρείται ότι είχε πλέον ενταχθεί σε οργανωμένα λαθρεμπορικά κυκλώματα. Μάλιστα είχε βρεθεί εκτός φυλακής μετά από πρόσφατη δίκη στα Ιωάννινα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια πρωτοφανή υπόθεση αφού διαπιστώνεται ίσως για πρώτη φορά συμμετοχή Ελληνα και μάλιστα πρώην αστυνομικού σε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος αλβανού και μάλιστα σε αλβανικό έδαφος!

Θύμα της δολοφονίας που διαπράχθηκε προ τεσσάρων ημερών στα Τίρανα ήταν ο 40χρονος Ντέβι Κάσμι, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Ο Κασμί φέρεται να προχωρούσε σε διακίνηση ναρκωτικών στην Γαλλία και την Ισπανία και να είχε αναπτύξει εχθρότητες με άλλους εμπόρους ναρκωτικών. Στο σπίτι του μάλιστα βρέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, παραισθησιογόνων χαπιών και ένα όπλο. Ο φερόμενος ως εκτελεστής Ελληνας είχε και δύο Αλβανούς συνεργούς, στα σπίτια των οποίων, στα Τίρανα, βρέθηκαν από την αστυνομία τουλάχιστον δέκα πυροβόλα όπλα, εκτοξευτής αντιαρματικών ρουκετών, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και ένα drone!



Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Ρήξη μεταξύ Κοτζιά – Νίμιτς για το Σκοπιανό




Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, που σηματοδοτεί και ρήξη με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών:

«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση.

Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο.

Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».


Επίθεση ακροαριστερών σε ακροδεξιούς της ΧΑ



Πόλεμος των επικίνδυνων άκρων, της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς.

Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ομάδα ακροαριστερών κουκουλοφόρων.

 30 ακροαριστεροί που φορούσαν κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο του Πειραιά, όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμλη μαζεμένα μέλη της οργάνωσης.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου των γραφείων χωρίς τραυματισμούς και προσαγωγές.




Προκλητική συμπεριφορά Στέλιου Παππά γιατί δεν του άρεσε η ερώτηση: «Δεν πρέπει να μιλάνε οι δημοσιογράφοι»



Προκλητικός και με καθεστωτική νοοτροπία εμφανίστηκε στον αέρα εκπομπής της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παππάς, που καταφέρθηκε κατά των δημοσιογράφων γιατί δεν του άρεσαν αυτά που έλεγαν.

Στην εκπομπή«Καθημερινά κι απλά» εμφανίστηκε ο Στέλιος Παππάς και οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να τον ρωτήσουν για την κατάσταση των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη κάτι που εκνεύρισε τον Στέλιο Παππά γιατί δεν του άρεσε η ερώτηση και είπε: «Δεν πρέπει να μιλάνε οι δημοσιογράφοι, δεν είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ακούνε, να ερευνούν και μετά να κάνουν τις ερωτήσεις τους», οι δημοσιογράφοι απάντησαν: «Θα πρέπει να γίνει συζήτηση, πρώτον χωρίς καθυστέρηση ήχου και δεύτερον σε μια συζήτηση στην οποία θα μας επιτρέπετε να ρωτάμε».

Ο Στέλιος Παππάς επέμενε να φιμώσει τους δημοσιογράφους και ανταπάντησε: «Μη με προσβάλλετε. Εγώ σας επιτρέπω να ρωτάτε, αλλά πρέπει και εσείς να ξέρετε ότι πρέπει οι δημοσιογράφοι να ερευνούν σε βάθος, αλλιώς θα πήξουμε από fakenews».

«Σας ευχαριστούμε που κάνετε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε δυο μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης» ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου Αρβανιτίδη με τον Στέλιο Παππά να βγάζει τα ακουστικά και να αποχωρεί ενοχλημένος, γιατί δεν του άρεσε να βγει η αλήθεια.