Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Jumbo: Αποσύρουμε το τραγούδι - Είχαμε πάρει άδεια από τον συνθέτη



«Εγώ έκανα το γούστο μου», λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αρον άρον απέσυρε η εταιρεία Jumbo το αποκριάτικο διαφημιστικό της με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «Ζορό» μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο θα επανέλθει σύντομα με νέα μουσική. 

Η διαφήμιση κατέβηκε ήδη από την επίσημη σελίδα των Jumbo στο youtube. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προχωρά οικειοθελώς σε αντικατάσταση της μουσικής. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι προχωρά οικειοθελώς σε αντικατάσταση της μουσικής και σημειώνει: «τα καταστήματα Jumbo εκπροσωπώντας με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο τη βιομηχανία της χαράς δίνουν και φέτος δυναμικά το παρόν στην γιορτή των αποκριών. Με αφορμή το νέο μας διαφημιστικό σποτ για τις απόκριες στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, διευκρινίζουμε ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση σχολιασμού και εμπλοκής στην πολιτική σκηνή της χώρας. 

Το τραγούδι, όπως και το concept του διαφημιστικού σποτ επαναφέρει τον κ. Ψωμιάδη στο σκηνικό των αποκριών μέσω ενός χαρακτήρα που είχε υποδυθεί και στον παρελθόν. Κάθε άλλος συσχετισμός είναι ατυχής. Επιπλέον σημειώνουμε ότι η χρήση του τραγουδιού είναι καθόλα νόμιμη και έχουν εξασφαλιστεί τα δικαιώματα χρήσης από το συνθέτη / αποκλειστικό δικαιούχο.

Με στόχο ωστόσο την αποφυγή κάθε παρερμηνείας ή συσχετισμού, αποφασίσαμε οικειοθελώς να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση της μουσικής επένδυσης της διαφήμισης, και εν προκειμένω του τραγουδιού με το οποίο κλείνει το διαφημιστικό σποτ αναδεικνύοντας εμπράκτως την πρόθεσή μας για μη σύνδεση με πολιτικά κόμματα».

Ψωμιάδης: Δεν υπήρχε τίμημα, έκανα το γούστο μου

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε: «(η διαφήμιση) δεν αποσύρθηκε τίποτε, μόνο η μουσική θα αλλάξει». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν να πρωταγωνιστήσει στη διαφήμιση απάντησε: «πάντα αιφνιδιάζω, είμαι απρόβλεπτος» και προσέθεσε:

«Είναι μια χαρούμενη διαφήμιση για τα παιδάκια. Είχα πάντα σχέση με τα παιδικά παιχνίδια. Ήμουν 20 χρόνια από τους μεγαλύτερους εμπόρους παιδικών παιχνιδιών (…) Ο πολιτικός Ψωμιάδης έχει συνηθίσει σε τέτοιες απρόβλεπτες κινήσεις. Ο Ψωμιάδης αυτός είναι, έτσι τον έχει γνωρίσει η ελληνική κοινωνία».

«Δεν υπήρχε τίμημα. Εγώ έκανα το γούστο μου. Γουστάρω αυτό που κάνω», ξεκαθάρισε ο κ. Ψωμιάδης.



Πηγή : protothema.gr


Ο Μ. Θεοδωράκης θα απευθύνει χαιρετισμό στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ



Την πρόθεσή του να απευθύνει χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα αν δεν μπορέσει να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή το μεσημέρι στο Σύνταγμα για την ΠΓΔΜ, γνωστοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου που θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Πατσίκας Μιχαήλ, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να του μεταφέρει την πρόσκληση να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού εξέφρασε την περηφάνιά του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ελληνικού λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας.


ΤΑ ΝΕΑ


Μαχαίρωσαν και λήστεψαν φοιτητή μέσα στο ΕΚΠΑ - Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!



Μαχαίρωσαν και λήστεψαν φοιτητή στο ΕΚΠΑ - Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφει καθηγητής σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου. 

Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως τονίζει, τα καθημερινά κρουσμάτα βίας στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φέρουν τους πάντες προ των ευθυνών των. 

Την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, φοιτητής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα ληστείας, όπου μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα, τα ίδια άτομα προπηλακίζουν σκαιά και καθυβρίζουν τον αναπλ. καθηγητή όταν τους ζητά να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις. 

Δύο φύλακες προσέτρεξαν στο σημείο από το παρακείμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον έσωσαν από τα χειρότερα, αναφέρει στην επιστολή του ο καθηγητής. 

Επίσης φοιτητής που έπεσε θύμα επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr «Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην πανεπιστημιούπολη και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την (λεκτική) απειλή μαχαιριού.. Μου πήραν κινητό, γυαλιά και λεφτά..  Στην ασφάλεια, μου ανέφεραν ότι έχει γίνει και σε άλλους τρεις φοιτητές τις τελευταίες πέντε μέρες, δηλαδή συνολικά πέντε διαφορετικά συμβάντα μέσα σε πέντε ημέρες. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές, γιατί υπάρχει κίνδυνος. Όπως σας είπα αυτά τα άτομα επιτίθενται εντός του πανεπιστημίου σε περιοχές που έχει σκοτάδι, άρα οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν από εκεί. Εμένα, με πέτυχαν στα γήπεδα του τένις, για να καταλάβετε, στο στενό στην 1η πανεπιστημιούπολη»

Η ανοικτή επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα καθημερινά κρούσματα βίας που συμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη έχει ως εξής: 

Αξιότιμε κ. Πρύτανι, 

Σας απευθύνω την παρούσα, ανοικτή επιστολή πρώτον γιατί θεωρώ ότι περαιτέρω αποσιώπηση των καθημερινών κρουσμάτων βίας που συμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φέρει τους πάντες προ των ευθυνών των, και αφετέρου επειδή αναγνωρίζω το συνεχές σας ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθούν χρόνιες κακοδαιμονίες που ταλανίζουν το πανεπιστήμιό μας. Αναφέρομαι στην προκλητικά αυξανόμενη παραβατικότητα και στις εγκληματικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες στην αχανή περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και οι οποίες με τη δύση του ηλίου καθίστανται απροκάλυπτα επικίνδυνες για διδάσκοντες, για διδασκομένους και για το λοιπό προσωπικό του ΕΚΠΑ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. 
Και η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη. Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου «ασύλου» ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους. 
Επειδή, κ. Πρύτανι, όλη η πανεπιστημιούπολη παραμένει αφώτιστη εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας σκηνικό θρίλερ, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες σχολές. Θυμάμαι επίσης το θλιβερό γεγονός που συνέβη προ χρόνων, όταν μια ομάδα πάλι οπλοφόρων με την απειλή περιστρόφου έβγαλαν τον τέως πρόεδρο του Φαρμακευτικού Τμήματος από το αυτοκίνητό του τον λήστευσαν και διέφυγαν με αυτό. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. 
Κάνω έκκληση να επέμβετε και να λάβετε μέτρα προτού ζήσουμε τα χειρότερα. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που κακοποιοί και περιπολικό της αστυνομίας αντάλλασσαν πυροβολισμούς έξω από τη νέα φοιτητική εστία εμπρός από το αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ! Είναι κοινό μυστικό ότι ομάδες παραβατικών μπαινοβγαίνουν στην κεντρική φοιτητική εστία επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, και μέσω αυτής έχουν διαρρήξει τρεις φορές το συστεγαζόμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο-κολυμβητήριο! Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς, αφού το γραφείο μου στον 9ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής έχει διαρρηχθεί μόνο μία φορά (!). Και μόνο μία φορά μου έσπασαν το αυτοκίνητο με την ασήμαντη [...] απώλεια ενός λάπτοπ. Μάλλον η τέχνη προστατεύει τους ιστορικούς της... 
Την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η ώρα 6:30 μ.μ., μεταπτυχιακός φοιτητής του Φαρμακευτικού ληστεύεται, πορτοφόλι και λάπτοπ, μαχαιρώνεται και στέλνεται σε νοσοκομείο από τρεις τραμπούκους, οι οποίοι βέβαια παραμένουν ασύλληπτοι. Την επόμενη μέρα, 25 Ιανουαρίου, περί τις 4:30 μ.μ., οι ίδιοι τρεις τραμπούκοι (;) με ένα μπουλντόγκ με προπηλακίζουν σκαιά και με καθυβρίζουν όταν τους ζητώ να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις, το οποίο ρύπαιναν. Οι δύο συνάδελφοι φύλακες που προσέτρεξαν από το παρακείμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο με έσωσαν από τα χειρότερα. Αναφέρομαι σε προσωπικά παραδείγματα ώστε να μην τολμήσει κανείς να τα αμφισβητήσει. 
Γνωρίζετε όμως ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάλογες οδυνηρές εμπειρίες. Προσερχόμεθα πλέον στην εργασία μας, ειδικά τις βραδινές ώρες, με φόβο αλλά και με ντροπή. Κι αν εμείς αισθανόμαστε έτσι, φαντάζεστε, νομίζω, πώς αισθάνονται π.χ οι πρωτοετείς μας φοιτητές, για τους οποίους έχουμε τεράστια ευθύνη, όπως πιστεύω ότι θα συμφωνείτε. Και ας μην αναφερθώ στα απίστευτα συμβάντα κλοπής ολόκληρης της στέγης της νέας βιβλιοθήκης ή των μεταλλικών στοιχείων από τους στύλους φωτισμού από Ρομά (;), με αποτέλεσμα να βρίσκεται χρόνια τώρα σε εγκληματικό σκοτάδι η πανεπιστημιούπολη, το δάσος της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, απολαμβάνουν και εκατοντάδες περίοικοι. 
Κύριε Πρύτανι, θα είναι το μεγάλο επίτευγμα της θητείας σας αν απαλλάξετε την πανεπιστημιούπολη από τα κακοποιά στοιχεία που τη λυμαίνονται ληστεύοντας, κακοποιώντας, εμπορευόμενοι ναρκωτικά κ.λπ. Καταρχάς πρέπει τάχιστα να επαναλειτουργήσουν οι στύλοι φωτισμού. Οι πύλες εισόδου μετά τη δύση του ηλίου πρέπει να επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων μόνο με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας.Αυτοκίνητο του πανεπιστημίου πρέπει να περιπολεί συνεχώς γύρω από τα κεντρικά κτήρια από τη δύση του ηλίου ως τουλάχιστον το πέρας των μαθημάτων, έχοντας μάλιστα και σειρήνα για να χρησιμοποιηθεί ως εκφοβισμός αν παραστεί ανάγκη. Επίσης απαιτείται ενδοσυνεννόηση ανάμεσα στους φύλακες των σχολών και των φυλακίων, και ασφαλώς μεγαλύτερη εγρήγορση, γιατί σήμερα παρουσιάζονται οι ίδιοι και καταπτοημένοι και ανασφαλείς. 
Περισσότερο ανασφαλείς και περισσότερο εκτεθειμένοι από όλους εμάς! Τέλος, μεγαλύτερη και αμεσότερη συνεργασία με την αστυνομία, η οποία δυο τρεις φορές αν παρέμβει αστραπιαία, νομίζω ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο την παραβατικότητα, καθώς η ανομία και η έλλειψη αστυνόμευσης δημιουργούν ολοένα αυξανόμενη ασυδοσία. Είθε, κ. Πρύτανι, η πολιτεία να σας συντρέξει στο δύσκολο έργο σας. Όλοι εμείς πάντως, οι αγωνιώντες και αγωνιζόμενοι συνάδελφοί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας. 

Υ.Γ.: Σας θυμίζω την περίπτωση απομακρυθέντος υπαλλήλου μας, του κ. Φώτη Χαλκίδη, ο οποίος ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με την αλβανική μαφία της Πανεπιστημιούπολης, ενώ ο γιος του Σάββας, που υπηρετεί ως φύλακας, έχει ξυλοκοπηθεί εν ώρα υπηρεσία τουλάχιστον δύο φορές με την αστυνομία τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην παρεμβαίνει προφασιζόμενη το κόλλημα του ασύλου. Κάποτε αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. 


Μάνος Στεφανίδης Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ 



Πηγή: Foititikanea.gr



Γελάει ο κόσμος με τα στημένα video "στάχτη στα μάτια" του Μαξίμου όπου μιλάνε για το κυβερνητικό έργο



Συνεχίζεται η τακτική Μαδούρο και ακροαριστερής προπαγάνδας με νέα video από το Μαξίμου, προβολής του κυβερνητικού έργου, με τις μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη να διαφημίζονται στο νέο σποτ.



Είχαμε τα σχολικά γεύματα που τα είχαν παρουσιάσει σε προηγούμενο video και τώρα, το Μαξίμου στο νέο βίντεο που ανάρτησε και στον λογαριασμό του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση των τιμολογίων και προαναγγέλλει εκπτωτικό τιμολόγιο ρεύματος για επιχειρήσεις.

Η τακτική της ακροαριστερής καθεστωτικής προπαγάνδας σε όλο της το μεγαλείο για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια ενός λαού που έχει μείνει άφωνος απο την ανικανότητα και την κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ




Δ. Καμμένος κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ



«Πιστεύω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος πολιτικά, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Το Μακεδονικό θα φέρει τα ζητήματα των πολιτικών σχέσεων, όλων των κομμάτων, στην επιφάνεια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Ακόμη, ανέφερε ότι «θα φανούν στον ελληνικό λαό αυτοί που πιστεύουν αυτά που λένε και αυτοί που δεν πιστεύουν, θα ξεκαθαρίσουν οι στρατηγικές και οι πολιτικές και ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στην αλήθεια». 

Εξάλλου, έστρεψε τα πυρά του σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να βάζει χέρι ο κ. Μπαλαούρας στους ΑΝΕΛ για το πώς θα συμπεριφερθούν; Είναι δυνατόν ο κ. Παπαδόπουλος να έχει το θράσος να πιάσει στο στόμα του τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας και να του πει να παραιτηθεί; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε, να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Δηλαδή τι είμαστε. Είναι ο δάσκαλος και ο μαθητής να τον μαλώσει;».

«Σε μία συνεργασία υπάρχει ισορροπία. Σε μία συνεργασία δεν λέει ο ένας στον άλλον τι να κάνει και τι κάνει λάθος να τον μαλώνει και να τον κάνει “ντα”. Σε μία συνεργασία, είναι συνεργασία ίσων», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε στον ΣΚΑΪ «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του».

«Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε ενιαία θέση (για το Σκοπιανό)», πρόσθεσε, «αλλά από εκεί και πέρα είναι γνωστές οι διαφορές μας σε διάφορα θέματα και δεν μας δημιουργεί πρόβλημα». «Η γραμμή των ΑΝΕΛ είναι αυτή και τη σέβομαι», συμπλήρωσε.



Πηγή : naftemporiki.gr


17χρονος έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι με το ποδήλατό του σε πίστα στην Θεσσαλονίκη



Σύμφωνα με το voria.gr ένας νεαρός, 17 ετών έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου ενώ έκανε ποδήλατο σε πίστα κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στη Νέα Παραλία. 

Ο νεαρός, βουλγαρικής καταγωγής, έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ έκανε ελιγμούς με το ποδήλατο.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου δυστυχώς κατέληξε, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία - νεκροτομή.





Μυστήριο με τη σύλληψη του Αφγανού - Είχε στο σακίδιό του 78 πυροκροτητές


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση σύλληψης - το βράδυ Σαββάτου- ενός Αφγανού, που είχε στο σακίδιό του 78 πυροκροτητές και γκαζάκια. Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο ηλικίας 30 ετών Αφγανός να μετέφερε τα πυρομαχικά για λογαριασμό ένοπλων ομάδων.

Ειδικότερα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σακίδιο που έφερε ο συλληφθείς, εκτός από τους 78ν κοινού πυροκροτητές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, δύο αναπτήρες, ένα στουπί.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη τυχαία το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Γευμάτισε στο εστιατόριο του Λυκαβηττού και αποπειράθηκε να φύγει δίχως να πληρώσει τον λογαριασμό. Ακινητοποιήθηκε όμως από τους υπαλλήλους του καταστήματος, που τον παρέδωσαν στο πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο τμήμα Εξαρχείων, όπου -στη διάρκεια έρευνας- βρέθηκαν στην τσάντα του δεκάδες πυροκροτητές και γκαζάκια. Για την υπόθεση ενημερώθηκε αρχικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας πήγε στο τμήμα κατέγραψε τα πειστήρια και προσήγαγε τον Αφγανό στη ΓΑΔΑ. Όμως, λόγω του μεγάλου όγκου και τις ιδιαιτερότητας των αντικειμένων που είχε στην κατοχή του αποφασίστηκε η περαιτέρω έρευνα για το συμβάν να ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική.

Ο αλλοδαπός ήταν κάτοχος δελτίο ασύλου, ενώ φέρεται να έχει συλληφθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών». Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην «Κ» ότι ο ηλικίας περίπου 30 ετών Αφγανός έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε κέντρο μεταναστών καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει παρουσία - συμμετοχή του σε «ενέργειες» και «δράσεις», τις οποίες ωστόσο  απέφυγε να προσδιορίσει.

Δεν προέκυψε διασύνδεση του 30χρονου αλλοδαπού με υπόθεση θρησκευτικού φανατισμού (και άρα διεθνούς τρομοκρατίας), ενώ τα δεδομένα περιέπλεξε ανάρτηση αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Athens Indymedia από τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών για «προσαγωγή συντρόφου» δίχως να αποσαφηνίζεται εάν η σχετική δημοσίευση αφορούσε στη σύλληψη του αλλοδαπού ή όχι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Δ.Α.Ε.Ε.Β. και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από τις 9 το πρωί λόγω της άφιξης του πρόεδρου του Ισραήλ




Κλειστός θα είναι σήμερα Δευτέρα, από τις 9 το πρωί ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας  λόγω της άφιξης του πρόεδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση και ο σταθμός θα ανοίξει κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.


Ν.Δ.: «Υποστηρίζει η Κυβέρνηση σταδιακή εφαρμογή της λύσης για το όνομα;»



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή “Καθημερινή” και μιλώντας στον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Α. Έλλις, ο διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γειτονικής χώρας, κ. Μάθιου Νίμιτς, φέρεται να υποστηρίζει την τμηματική, δηλαδή κατά στάδια, εφαρμογή μιας πιθανής λύσης στο ζήτημα των Σκοπίων.

Φέρεται να προτείνει δηλαδή ο κ. Νίμιτς, όποιο όνομα συμφωνηθεί να εφαρμοστεί πρώτα από Διεθνείς Οργανισμούς και μετά από τα κράτη που σήμερα αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το σκέτο “Μακεδονία”. Αυτό, όμως, θα απαιτήσει πολλά χρόνια αναμονής. Αφού θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πλήρης ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ως γνωστόν απαιτεί πολύ χρόνο. 

Εάν αυτή η άποψη ισχύει θα είναι η δεύτερη μετά το Νταβός σοβαρότατη ένδειξη ότι η Κυβέρνηση συζητά και αποδέχεται τμηματική  εφαρμογή της όποιας πιθανής λύσης. 

Ο κατακερματισμός, όμως, της όποιας λύσης θα είναι αντίθετος και υπονομευτικός για τα συμφέροντα της χώρας. Η Ελλάδα πάντα επεδίωκε μια ενιαία και αδιαίρετη λύση “όνομα – χρήση erga omnes – αλυτρωτισμός”. Επεδίωκε, δηλαδή, λύση “πακέτο” χωρίς επικίνδυνες τμηματοποιήσεις και αβέβαια στάδια μιας μελλοντικής εφαρμογής. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα εάν αποδέχεται ή εργάζεται ήδη προς την επικίνδυνη κατεύθυνση του κατακερματισμού μιας πιθανής λύσης. 

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ευθέως την πλήρη αντίθεσή της σε αυτήν την τακτική υπονόμευσης και φαλκίδευσης των συμφερόντων της χώρας».    


Αντιβίωση: Τι πρέπει να τρώτε και τι όχι



Τα αντιβιοτικά είναι μια ισχυρή γραμμή άμυνας κατά των βακτηριακών λοιμώξεων. Ωστόσο, μερικές φορές προκαλούν παρενέργειες, όπως διάρροια και ηπατική βλάβη.

Η θεραπεία με αντιβίωση (μετά από συνταγή γιατρού) είναι σημαντική για να ξεπεράσετε κάποια λοίμωξη. Ωστόσο, εάν παίρνετε αντιβίωση «με το παραμικρό» μπορεί να προκαλέσετε μακροπρόθεσμες αλλαγές στα υγιή βακτήρια του εντέρου. Αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του ήπατος.

Ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των αντιβιοτικών. Άλλες τροφές μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι πρέπει και δεν πρέπει να τρώτε για όσο παίρνετε αντιβίωση και μετά.

Αντιβίωση: Πάρτε προβιοτικά κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

Η λήψη αντιβιοτικών μπορεί να μεταβάλει το μικροβίωμα του εντέρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, ειδικά σε παιδιά. Ευτυχώς, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη προβιοτικών (ζωντανών υγιεινών βακτηριδίων) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της διάρροιας που σχετίζεται με αντιβιοτικά.

Μια ανασκόπηση από 23 μελέτες έδειξε ότι η λήψη προβιοτικών ταυτόχρονα με την αντιβίωση μειώνει τον κίνδυνο διάρροιας πάνω από 50%. Μια μεγαλύτερη ανασκόπηση 82 επιμέρους μελετών έδειξε παρόμοια αποτελέσματα τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι τα προβιοτικά Lactobacilli (λακτοβάκιλος) και Saccharomyces (σακχαρομύκητας) ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα προβιοτικά είναι συνήθως βακτήρια, μπορούν επίσης να θανατωθούν από τα αντιβιοτικά, εάν τα παίρνετε ταυτόχρονα. Έτσι, είναι σημαντικό να παίρνετε την αντιβίωση και τα προβιοτικά σε απόσταση λίγων ωρών.

Τα προβιοτικά πρέπει επίσης να ληφθούν και μετά από την θεραπεία με αντιβίωση, προκειμένου να αποκατασταθούν ορισμένα από τα υγιή βακτήρια στο έντερο που μπορεί να έχουν σκοτωθεί. Μια μελέτη έδειξε ότι τα προβιοτικά αποκαθιστούν εν μέρει το μικροβίωμα στην αρχική του κατάσταση. Δηλαδή όπως ήταν πριν την λήψη αντιβιοτικών.

Εάν παίρνετε προβιοτικά μετά από αντιβίωση, ίσως είναι καλύτερο να παίρνετε ένα μείγμα διαφορετικών ειδών προβιοτικών, και όχι μόνο ενός.

Αντιβίωση: Επιλέξτε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση παράγονται από μικρόβια και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γιαούρτι, τυρί και κομπούτσα. Περιέχουν μια σειρά από υγιή βακτήρια, όπως ο λακτοβάκιλος. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μικροβίου του εντέρου σε υγιή κατάσταση μετά από αντιβιοτικά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν γιαούρτι, ή γάλα που έχει υποστεί ζύμωση έχουν υψηλότερες ποσότητες λακτοβάκιλου στο εντερικό σύστημα. Ταυτόχρονα έχουν και χαμηλότερες ποσότητες βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ζυμωμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου μετά την θεραπεία με αντιβίωση.

Και άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι ευεργετικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντιβιοτικά. Μερικές από αυτές έχουν δείξει ότι η λήψη κανονικού ή προβιοτικού συμπληρώματος γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τη διάρροια σε άτομα που παίρνουν αντιβίωση.

Μετά την θεραπεία με αντιβίωση επιλέξτε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες.

Οι ίνες δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το σώμα σας, αλλά μπορούν να αφομοιωθούν από τα βακτήρια του εντέρου. Αυτό βοηθάει στην τόνωση της ανάπτυξής τους. Έτσι, οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των υγιών βακτηρίων του εντέρου μετά από αγωγή με αντιβιοτικά.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες:

Σπόροι ολικής άλεσης (ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι κλπ)
Ξηροί καρποί
Φασόλια
Φακές
Μούρα
Μπρόκολο
Αρακάς
Μπανάνες
Αγκινάρες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές με πολλές ίνες όχι μόνο διεγείρουν την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο, αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν την ανάπτυξη ορισμένων επιβλαβών βακτηρίων.

Ωστόσο, οι διαιτητικές ίνες επιβραδύνουν κιόλας τον ρυθμό που αδειάζει το στομάχι. Αυτό με την σειρά του επιβραδύνει το ρυθμό απορρόφησης των αντιβιοτικών. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε προσωρινά τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντιβιοτικά και αντ' αυτού να εστιάζετε στην κατανάλωσή τους μετά τη διακοπή των αντιβιοτικών.

Αντιβίωση: Αποφύγετε τροφές που μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών
Εκτός από τροφές που είναι ευεργετικές κατά τη διάρκεια της θεραπείας, υπάρχουν και άλλες που πρέπει να αποφευχθούν.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι δεν κάνει καλό να καταναλώνετε γκρέιπφρουτ, ενώ παίρνετε αντιβίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το γκρέιπφρουτ διασπάται στον οργανισμό από ένα ένζυμο που ονομάζεται κυτόχρωμα P450. Αυτό το ίδιο ένζυμο, όμως, διασπά και ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά. Έτσι, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ ενώ παίρνετε αντιβίωση εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει σωστά το φάρμακο.

Μια μελέτη σε έξι υγιείς άνδρες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ κατά τη λήψη του αντιβιοτικού ερυθρομυκίνη αύξησε την ποσότητα του αντιβιοτικού στο αίμα σε σύγκριση με εκείνους που το πήραν με νερό.

Επίσης, οι τροφές με πρόσθετο ασβέστιο μπορεί επίσης να επηρεάσουν την απορρόφηση των αντιβιοτικών, συμπεριλαμβανομένης της σιπροφλοξασίνης και της γκατιφλοξασίνης. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές με κανονική ποσότητα ασβεστίου, όπως το γιαούρτι, δεν έχουν το ίδιο ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μόνο οι τροφές με πρόσθετες υψηλές δόσεις ασβεστίου θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη λήψη αντιβιοτικών.


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγές : healthline.com, iatropedia.gr


«Πανηγυρική» δικαίωση για το έγκλημα της Marfin οκτώ χρόνια μετά



Στις 5 Μαΐου του 2010 στην Αθήνα πραγματοποιείται μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. Η Μαρφίν φλέγεται. Τρεις εργαζόμενοι, η μία έγκυος, βρίσκουν φρικτό θάνατο. Τραγικό ήταν το τέλος για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου (έγκυος τεσσάρων μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσακάλη και την Παρασκευή Ζούλια.

Οι υπόλοιποι διασώζονται σκαρφαλώνοντας σε διπλανά κτίριο ή πηδώντας από τα μπαλκόνια. Οι τρομακτικές εικόνες σοκάρισαν την κοινή γνώμη.

Οκτώ χρόνια μετά, 24 εργαζόμενοι δικαιώνονται. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ύστερα από αγωγή 24 εργαζόμενων για την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί είδε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές ευθύνες έχει και η διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο, δεν μπορούν να διερευνηθούν από τους ίδιους καθώς οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο δικαστήριο αναζητώντας τις ευθύνες των οργάνων του δημοσίου και ζητώντας αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:

ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα και πως υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής.

Με αυτό το διά ταύτα το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση σε καθέναν από τους 24 εργαζόμενους από 25.000 έως 60.000 ευρώ κρίνοντας ότι πρέπει να ικανοποιηθούν για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωματική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση με την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιμη μέρα και εφεξής».

Με το ίδιο σκεπτικό το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση και στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης Αγγελικής η οποία κυμαίνεται από 210.000 – 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δικαστές το μοιραίο υποκατάστημα της τράπεζας δεν διέθετε:

πυροσβεστικό ερμάριο με εύκαμπτο σωλήνα με ακροφύσιο
δυο εξόδους κινδύνου προς κοινόχρηστη οδό ή πόρτες προς διάδρομο ή άλλους χώρους που να οδηγούν από διαφορετικές κατευθύνσεις σε δυο ανεξάρτητες οδούς διαφυγής, παρά μόνο μία στο ισόγειο κατάστημα. Και αυτή δεν άνοιγε με μία απλή ώθηση από μέσα προς τα έξω, αλλά μόνο με τηλεχειριστήριο που κρατούσε η διευθύντρια.



Πηγή : dikaiologitika.gr


Χανιά: Μαθητής προκάλεσε φορώντας την μπλούζα της «Μεγάλης Αλβανίας» σε σχολείο



Αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το θέμα από τα Χανιά. Ο αναπληρωτής πρέσβης της χώρας τους, επιλέγει να φωτογραφηθεί στο συγκεκριμένο σημείο...

Η έναρξη των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά αλβανόφωνων οικογενειών, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, μπορεί να σημαδεύτηκε από αντιδράσεις, ανακοινώσεις και την παραίτηση του διευθυντή του σχολείου, αλλά μάλλον ουδείς αντελήφθη πως την ίδια ημέρα, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ξεκίνησε μαθήματα αλβωανικής γλώσσας και το σχολείο στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Eντύπωση προκαλεί η φωτογραφία από το σχολείο στην Παλαιόχωρα, όπου απεικονίζεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά την διαβόητη μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και Ελληνικά εδάφη κάτω από την ημερομηνία ανεξαρτησίας της Αλβανίας και με την αναγραφή του περιβόητου εθνικιστικού «Αυτόχθονες» (Autocthonus).

Μαθητής με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»




Στο θέμα δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα σε Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας, όπως οι ιστοσελίδες shigjeta.net και shqiperiaebashkuar.al, στις οποίες παρουσιάστηκαν πολλά στοιχεία από την εκδήλωση καθώς και φωτογραφίες από το σχολείο στην Παλαιόχωρα.

Όπως αναφέρουν  “το να αγαπάς τη γλώσσα σου δεν είναι μόνο μια προστασία του πολιτισμού και των αξιών του λαού σου, αλλά ένας σεβασμός στην ταυτότητα της καταγωγής σου από γενιά σε γενιά”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η πρωτοβουλία πάρθηκε από ένα άτομο και τώρα, παιδιά Αλβανών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μπορούν να διδάσκονται τα αλβανικά. Επιπλέον η shqiperiaebashkuar.al παρουσιάζει και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου υπο τον τίτλο «Κρήτη: Έλληνες κλείνουν την αλβανική σχολή Αλβανών παιδιών».

Στην τελετή έναρξη του σχολείου στην Παλαιόχωρα Χανίων παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης και οι επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής. Ο αναπληρωτής Αλβανός Πρέσβης τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και είναι υπερήφανος για το γεγονός πως  τώρα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σωστά τη μητρική τους γλώσσα.


Πηγή: flashnews.gr


Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι την Θάσο



Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η αποψινή από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας.

Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η αποψινή από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας. 

Όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες τα τουρκικά σκάφη «πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», και επισημαίνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30. 

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.



Πηγή: inkomotini.news


Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη




Νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καλοχωρίου όπου και κατέληξε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό, ωστόσο ήδη οι αρχές προσήγαγαν μερικά άτομα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ως υπόπτους για συμμετοχή στο συμβάν.




Πηγή : in.gr


Από καθαρή τύχη συνέλαβαν οι Αρχές τον Αφγανό με τους πυροκροτητές



Οι υπάλληλοι ενός εστιατορίου κάλεσαν την Άμεσο Δράση να συλλάβει τον «περίεργο πελάτη», που τελικά εκτελούσε χρέη μεταφορέα εκρηκτικών.

Φόρτωσε  75 πυροκροτητές, πέντε μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, 2 γκαζάκια και ένα καμινέτο στο μαύρο σακίδιο, πήγε σε ένα από πιο γνωστά και βραβευμένα εστιατόρια του Λυκαβηττού, ήπιε μέσα σε λίγη ώρα ένα μπουκάλι κρασί και φεύγοντας δεν ήθελε να πληρώσει.

Και αν οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν καλούσαν την Άμεσο Δράση για να πιάσει τον «περίεργο» πελάτη, η Αντιτρομοκρατική δεν θα είχε στα χέρια της τον άνθρωπο που όπως χαρακτηριστικά λένε εκτελεί χρέη μεταφορέα εκρηκτικών μεταξύ των ομάδων του σύγχρονου αντάρτικου πόλης. 

Η σύλληψη στις 8 το βράδυ του Σαββάτου του νεαρού Αφγανού αποτελεί για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ γρίφο που πρέπει άμεσα να λύσουν για να δουν ποιο τελικά είναι το πρόσωπο που έχουν στα χέρια τους, τον ρόλο και τις διασυνδέσεις στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. 

Τα χαρτιά που είχε πάνω του ήταν πλαστά ενώ, όπως προέκυψε, από τη Σήμανση είχε περάσει τέσσερις φορές με διαφορετικά στοιχεία αλλά τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. 

Κατά  τη σύλληψη του κρατούσε το στόμα του ερμητικά κλειστό δηλώνοντας 19 χρόνων παρόλο που οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για άτομο ηλικίας 30 με 35 ετών. Αυτό που ψάχνουν τώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι ποιοι ήταν αυτοί που ναύλωσαν τον Αφγανό για να μεταφέρει τα εκρηκτικά και φυσικά τι ετοίμαζαν. 


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr