Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα στα οποία δεν πήρε καμία απάντηση


Εχθές παρακολουθήσαμε μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός σκανδάλου, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο από τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα, που χασκογελούσαν κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό πρώτα και μετά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζητούσαν απαντήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε έξι ερωτήματα:

- Γιατί, ενώ η Βουλή με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία, εμπλέξατε στην υπόθεση μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται από τον νόμο του 2011;
- Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελεγκτικές Αρχές, την ίδια ώρα που είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών αρμοδίως ότι δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;
- Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο; Αν δεν υπάρχει, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν τα χρήματα;
- Γιατί εκ των υστέρων, και αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος, δεν ενημερώσατε τη Βουλή;
- Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις προξενικές μας Αρχές στο Ριάντ, η Σαουδική Αραβία θέλει 100.000 βλήματα. Πού θα πηγαίναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και τα χρήματα που αντιστοιχούν;
- Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα

Ρώτησε και τον κ. Καμμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές επί των ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε ή δεν τον γνωρίζετε; Στον ΣΚΑΪ είχατε πει ότι "εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο". Πώς εξηγείται τότε ότι με επιστολή του στις 27 Ιουνίου του 2017 προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος "Σε συνέχεια συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Άμυνας..."».

Είπε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».

Από τα παραπάνω δεν πήρε καμία απάντηση μόνο υπεκφυγές και προκλητικά γέλια.

Μετά την προκλητική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα που προσπάθησε να συγκαλύψει τα αίσχη Καμμένου, για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσςοτάκης αναγκάστηκε να επαναλάβει τα ερωτήματα για να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός.

Μετά την τοποθέτηση Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε :«Αυτό που στην αρχή αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου από σήμερα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

«Αν κάποιοι ήλθαν εδώ σήμερα με ερωτήματα φεύγουν με την βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απεθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Μου δώσατε την εντύπωση ότι κάνατε αγγαρεία. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Αυτό που όλοι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου τώρα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τα επανέλαβε:

- Το πρώτο είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων.

- Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά.

- Τρίτο ερώτημα, πού είναι τα λεφτά αν η συμφωνία αυτή ήταν νόμιμη; Δείξτε μου τα χρήματα. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια ευρώ.

- Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλώς ένας μεσάζων, ήταν ένας μεταφορέας; Γιατί δώσατε κ. Καμμένε εντολή με τον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ . Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος, είπε ο κ. Μητσοστάκης και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα δεν τελειώνει εδώ αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Γιατί κ. Καμμένε δεν ζητάτε να έλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».




Γράψε - σβήσε από Γαβρόγλου σε βιβλία του Δημοτικού



Την υπουργική απόφαση για την εκτύπωση επτά βιβλίων του Δημοτικού, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που ζητεί το υπουργείο Παιδείας σε δύο βιβλία, την «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» και των Φακέλων Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στις διορθώσεις που προωθεί ο κ. Γαβρόγλου ξεχωρίζει κανείς την αλλαγή του ορίου για συμμετοχή στις εκλογές, που από την επόμενη ψηφοφορία θα είναι στα 17 έτη και όχι στα 18 όπως ίσχυε μέχρι τώρα, καθώς και την επικαιροποίηση στις φωτογραφίες που απεικονίζουν την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Αναλυτικά οι διορθώσεις που ζητεί ο Κώστας Γαβρόγλου:

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1. Σελ. 13: Στο πράσινο πλαίσιο: « … ύστερα από 10 χρόνια μόνιμης παραμονής…» να αντικατασταθεί με «… ύστερα
από 7 χρόνια μόνιμης παραμονής…»
2. Σελ. 17: Στο τρίτο πράσινο πλαίσιο. «Όταν γίνουμε 18 χρονών, θα ψηφίζουμε…» να αντικατασταθεί με «Όταν γίνουμε 17 χρονών, θα ψηφίζουμε…»
3. Σελ. 18: Τελευταία ετικέτα. «Όταν θα γίνω 18… θα είμαι…» να αντικατασταθεί με το «Όταν θα γίνω 17… θα είμαι…»
4. Σελ. 20: Στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας, «η Αιξονή» να αντικατασταθεί με «η Αιξωνή»
5. Σελ. 28: Στο χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λείπει η Κροατία και στο πράσινο πλαίσιο στην τελευταία γραμμή το «αριθμεί 27 κράτη μέλη…» να αντικατασταθεί με «αριθμεί 28 κράτη μέλη…»
6. Σελ. 50: Δεύτερη γραμμή από το τέλος, «την έχουν υπογράψει 191» να αντικατασταθεί με «την έχουν υπογράψει193»
7. Σελ. 55: Τέταρτη γραμμή από πάνω προς τα κάτω «Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων» νααντικατασταθεί με «Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών»
8. Σελ. 64: Προτείνεται η επικαιροποίηση της εικόνας του Προέδρου Δημοκρατίας και της εικόνας της Κυβέρνησης

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1. Σελ. 16: Το ΥΠΑΙΘ να αντικατασταθεί με το ΥΠΠΕΘ
2. Σελ. 17: Γραμμή 7 από το τέλος. Το ΥΠΑΙΘ να αντικατασταθεί με το ΥΠΠΕΘ και να διορθωθεί σε Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
3. Σελ 26: Γραμμή 3 ως 5 από το τέλος. «, , ο μουσουλμανισμός ο ιουδαϊσμός, ο βουδισμόςκαι ο ινδουισμός» να διορθωθούν με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα
4. Σελ. 30: Γραμμή 4 από το τέλος. «από 52 Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Νομούς)» να αντικατασταθεί με «από
74 Περιφερειακές Ενότητες»
5. Σελ. 33: Γραμμή 13 από το τέλος «Οι δημοτικές εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια…» να αντικατασταθεί με «δημοτικές εκλογές γίνονται κάθε 5 χρόνια…»
6. Σελ. 37: Αντικατάσταση της εικόνας λογαριασμού ΔΕΗ με νεότερη, αν είναι εφικτό.
7. Σελ. 42: ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο χάρτης της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο, τη Γαύδο κτλ. Να αντικατασταθεί
με πλήρη και πιο ευκρινή χάρτη της Ελλάδος.
8. Σελ. 49: Πλαίσιο κάτω αριστερά στη σελίδα. Τα ονόματα των υπουργείων χρειάζονται επικαιροποίηση. Το
Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να γίνει Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. ΤοΥπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να γίνει Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να γίνει Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
9. Σελ. 54: Γραμμή 13 από το τέλος. «Οι πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω…» να αντικατασταθεί με «Οι πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω…»
10. Σελ. 60: Πρώτο πλαίσιο σελίδας. Τα τηλέφωνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΔΕΗ νααντικατασταθούν με Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - 213-1520000 και ΔΕΗ – 11770

ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σελ.. 29: στο «Συγκαταβαίνων ο Σωτήρ τω γένει των ανθρώπων, κατεδέξατο σπαργάνων περιβολήν ο οκταήμερος κατά την Μητέρα, ο άναρχος κατά τον Πατέρα...
Σελ. 34: αντί «Γι’ αυτό και εξορίστηκε πολλές φορές. Στη διάρκεια μιας απ’ αυτές πέθανε από τις κακουχίες» : «Τελικάτον εξόρισαν σε μακρινό τόπο και πέθανε στο δρόμο από τις ταλαιπωρίες»
σελ 41: αντί «διακοσμούνται με αραβουργήματα με το όνομα του Αλλάχ ή φράσεις από το Κοράνι.» : διακοσμούνται με
καλλιγραφικά αραβικά γράμματα που σχηματίζουν το όνομα του Αλλάχ ή φράσεις από το Κοράνι
σελ. 44: «Την Κυριακή οι χριστιανοί πηγαίνουν από νωρίς το πρωί στην εκκλησία για να συμμετέχουν…» : «….στην εκκλησία, για να πάρουν μέρος….»
σελ. 47: αντί «Η Θεία Λειτουργία αρχίζει όταν ο ιερέας, κρατώντας το Ευαγγέλιο από την Ωραία Πύλη,…» : να γίνει « Η
Θεία Λειτουργία ξεκινά με τον ιερέα να λέει δυνατά: "Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" και τους πιστούς να απαντούν "Αμήν". Αφού προσευχηθούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ακολουθούν ύμνοι και ψαλμοί.
Σελ 50: «Στον τοίχο που βρίσκεται στο βάθος του κτιρίου βρίσκεται τοποθετημένη η Ιερή Κιβωτός που περιέχει τα ιερά τους βιβλία. συναγωγές υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου και, βέβαια, και στην Ελλάδα.» : …………….βιβλία.
Συναγωγές
Σελ . 98 αντί «Στη διάρκεια της Σαρακοστής, έχουμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας το απόγευμα κάθε Παρασκευής.»
να γίνει : Στη διάρκεια της Σαρακοστής ψέλνουμε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία το απόγευμα κάθε Παρασκευής
Σελ. 116: αντί «κατασκευές, και κολάζ με λουλούδια.» να γίνει : κατασκευές και κολάζ με λουλούδια

ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σελ.12: (λεζάντα εικόνας) αντί «Άγιος Σεραφείμ του Σάροφ» : «…του Σάρωφ»
Σελ. 52 αντί «Το διάσημο άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου κρατάει στον ώμο του μια σφεντόνα με πέτρες, για να θυμίζει τη
νίκη του Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ» να γίνει «Ο Δαβίδ, το διάσημο άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου, που κρατάει στον ώμο
του μια σφεντόνα με πέτρες, για να θυμίζει τη νίκη του απέναντι στον Γολιάθ»
Σελ. 61: αντί «Ο Βόλφγκανγκ Μότσαρτ ήταν ένα πολύ διάσημο παιδί-θαύμα στην Ευρώπη του 1700.» να γίνει «… στην Ευρώπη του 18ου αιώνα.»
Σελ. 75 αντί «1. Η εικόνα που βλέπετε, είναι του σπουδαίου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο).» να γίνει
«Η εικόνα που βλέπετε είναι του σπουδαίου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο).»
Σελ. 75: αντί «Η Εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή της Βάπτισης του Χριστού (των Θεοφανίων) στις 6 Ιανουαρίου» να γίνει«…..(των Θεοφανείων)…»
Σελ. 76: αντί «Έθιμα των Θεοφανίων στον τόπο μας» να γίνει «Έθιμα των Θεοφανείων…»
Σελ. 79: στο «Δραστηριότητα» αντί «Συγκρίνετέ τες… να γίνει «Να τις συγκρίνετε…»
Σελ 93: αντί «Έγιναν έτσι από ψαράδες ψαριών, ψαράδες ψυχών!» να γίνει «….ψαράδες ανθρώπων!»
Σελ. 94 στο «Δραστηριότητα» αντί «:Βρείτε ιστορίες τους και συγκρίνετέ τις με αυτήν του Παύλου» να γίνει «Να βρείτε
ιστορίες τους και να τις συγκρίνετε με αυτήν του Παύλου»

ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σελ. 40: (λεζάντα εικόνας) αντί «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» να γίνει «Δομήνικος…»
Σελ 92: (λεζάντα εικόνας) αντί «Χριστός ως Αμπελουργός (Άγγελος Ακοτάντος, 15ος αιώνας)» να γίνει «Ο Χριστός ως
Άμπελος……»
Σελ. 110: στο «Δραστηριότητες» αντί «1. Παρατηρούμε την παρακάτω τοιχογραφία που βρέθηκε στην κατακόμβη του
Αγίου Μαρσελλίνου.» να γίνει «…….του Αγίου Μαρκελλίνου»

ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σελ. 50: (στη λεζάντα της εικόνας) αντί «Φυγή από τον Παράδεισο..» να γίνει «Η εκδίωξη από τον Παράδεισο»
Σελ. 57: (λεζάντα εικόνας) αντί «Ο Χριστός και ο Αβραάμ συνυπάρχουν στην τέχνη» να γίνει
«Ο Αβραάμ μιλάει με τον Θεό που απεικονίζεται με τη μορφή του Χριστού»
Σελ 58: (λεζάντα εικόνας) αντί «Αντίγραφο της Γουτεμβέργειας Βίβλου…» να γίνει «Αντίγραφο της Γουτεμβέργιας ….»
Σελ 72: οι λεζάντες των εικόνων είναι τοποθετημένες αντίστροφα και πρέπει να τοποθετηθούν ως εξής: δηλαδή η
λεζάντα «Μυστικός Δείπνος, Κρήτη, 16ος αι.» να τοποθετηθεί κάτω από τη β΄εικόνα και η λεζάντα «Μυστικός Δείπνος,
Άγιο Όρος, 14ος αι» κάτω από την α΄εικόνα.
Σελ. 85: η λεζάντα της εικόνας αντί «Χριστιανοί της Ελλάδας, της Ινδίας, της Νορβηγίας, της Σερβίας, του Σουδάν, της
Ιερουσαλήμ» να γίνει «Χριστιανοί στην Ελλάδα, την Ινδία, τη Νορβηγία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Ιερουσαλήμ»
Σελ. 115: να συμπληρωθεί η λεζάντα ως εξής : ...(Μ. Βατοπεδίου 14ος αι).
Σελ. 142: η λεζάντα της β΄εικόνας αντί «Καπέλα Παλατίνα, Παλέρμο, 10ος αι» να γίνει 
5 «Καπέλα Παλατίνα, Παλέρμο, 12ος αιώνας»
Σελ 142: η λεζάντα της εικόνας «Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου, 18ος αι» να γίνει «Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου, Χαροκοπίου Ιωαννίνων, 18ος αιώνας».
Ο αριθμός των αντιτύπων των διδακτικών βιβλίων καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –«Διόφαντος», μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και τα υπάρχοντα αποθέματα κάθε τίτλου.Η σχετική δαπάνη παραγωγής και διανομής όλων των ανωτέρω τίτλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του «Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-Διόφαντος».Το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-Διόφαντος» να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.



TA NEA


Ιατροδικαστής: Σε δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος του φοιτητή-έπεσε από βράχο



Ανατροπή στην τραγωδία με τον 20χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του οφείλεται σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

Ανατροπή στην τραγωδία με τον 20χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Πάνο Κοτρέτσο ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου οφείλεται σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια. Οι εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις στο σώμα του φοιτητή προκλήθηκαν από πτώση από βράχο.

Ο θάνατος του 20χρονου δεν ήταν ακαριαίος και ενδεχομένως προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια, δεν αποκλείεται να πέθανε τις επόμενες ημέρες.  Ο 20χρονος φαίνεται ότι αρχικά είχε πέσει σε εσοχή του βράχου πριν την τελική πτώση του που ενδεχομένως προκλήθηκε από καιρικά φαινόμενα καθώς τις επόμενες ημέρες στην Κάλυμνο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή. Το νερό παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή και εκτιμάται ότι η σορός του βρέθηκε στο σημείο όπου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25.11.2017) τον βρήκε το 15χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έκανε αρκετά συχνά βόλτα στο συγκεκριμένο σημείο όταν επισκεπτόταν το νησί. Το σημείο όπου εντοπίστηκε ο Νίκος Χατζηπαύλου, είναι ένας γνωστός βράχος αναρρίχησης από τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος, και ο ίδιος φαίνεται να είχε κάνει την διαδρομή.

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Τότε, είχε φύγει από το σπίτι των γονιών του για μια βόλτα με το ποδήλατο.  Το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να είχε ερευνηθεί  την ίδια μέρα, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του, χωρίς αποτέλεσμα, εκτός και αν η έρευνα δεν ήταν λεπτομερής. Η μπλούζα και το ένα παπούτσι του φοιτητή βρέθηκε σε απόσταση 20 μέτρων.


Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Πηγή : thetoc.gr


Κοινωνικό μέρισμα: Το σύστημα παρουσιάζει 44χρονο παντρεμένο με 81χρονο άνδρα!



Ιστορίες για γέλια και για κλάματα για το αυτοματοποιημένο σύστημα και τα στοιχεία που έχουν περαστεί σε αυτό, αποκαλύπτονται από τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. 

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 άνδρας ονόματι Γιάννης, ανέφερε ότι στην προσπάθειά του να κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα το σύστημα τον παρουσίασε ως πατέρα έξι παιδιών, πολύτεκνο δηλαδή και παντρεμένο με... 81χρονο άνδρα! 

Μάλιστα ο άνδρας με τον οποίο εμφανίζεται παντρεμένος του είναι παντελώς άγνωστος, δεν έγινε δηλαδή κάποιο λάθος με ένα από τα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν είναι καν παντρεμένος και ούτε έχει αποκτήσει ποτέ κάποιο παιδί.



Πηγή: iefimerida.gr 


Σοκάρει στρατιωτίνα από τη Β. Κορέα: Αξιωματικοί βιάζουν τις γυναίκες συνεχώς


Τις άθλιες συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες περιγράφει η Λι Σο Γεουν, η οποία υπηρέτησε για 10 χρόνια ως λοχίας στο γυναικείο στρατό της Βόρειας Κορέας.

Πλέον βρίσκεται στην ηλικία των 41 ετών και από έντονο αίσθημα πατριωτισμού κατατάχθηκε εθελοντικά στο στρατό στα 18 της.

Η μαρτυρία της στο BBC σοκάρει: «Κοιμόμουν σε ένα θάλαμο με άλλες 24 γυναίκες. Τα στρώματα που κοιμόμασταν δεν ήταν φτιαγμένα από βαμβάκι αλλά από φλούδες ρυζιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλη η μυρωδιά από το σώμα, ιδρώτας κτλ, να μένει πάνω στο στρώμα και η δυσοσμία να είναι αφόρητη».

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Μετά από τους πρώτους έξι μήνες, οι γυναίκες σταματούσαμε να αδιαθετούμε λόγο άγχους και κακής διατροφής. Και είμασταν και χαρούμενες γιατί αν είχαμε περίοδο η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη για μας. Μια 20χρονη κοπέλα είπε ότι λόγω της άσκησης είχαν περάσει δύο χρόνια χωρίς να της έρθει περίοδος. Είμασταν υποχρεωμένες να χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ίδια σερβιέτα».

Οπως αναφέρει στη συνέχεια ακόμα και το μπάνιο ήταν μια απίστευτα δύσκολη υπόθεση: «Δεν υπήρχε ζεστό νερό για να κάνουμε μπάνιο. Απλά συνέδεαν μια μάνικα σε ένα παγωμένο ρυάκι από το βουνό και πλενόμασταν κατευθείαν από εκεί. Στο νερό υπήρχαν συχνά φίδια και βατράχια».

Πέρα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στο στρατόπεδο, το πιο συγκλονιστικό κομμάτι ήταν οι βιασμοί. Η Λι Σο Γεουν τονίζει: «Εγώ δεν έπεσα ποτέ θύμα βιασμού, αλλά πολλές από τις συντρόφους μου δεν ήταν το ίδιο τυχερές. Ο διοικητής του λόχου έμενε μέχρι αργά στο γραφείο του και βίαζε τις γυναίκες υφισταμένους του. Αυτό γινόταν ξανά και ξανά χωρίς τέλος».

Μια Γαλλίδα συγγραφέας, η Juliette Morillot που μίλησε με γυναίκες από το στρατό της Β. Κορέας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Λι Σο Γεουν: «Η ποινή κάθειρξης για βιασμό στο στρατό μπορεί να αγγίξει και τα 7 χρόνια στη Β. Κορέα αλλά καμία γυναίκα δεν έχει το σθένος να καταθέσει και έτσι οι άντρες μένουν ατιμώρητοι. Ισως να φταίει η αυστηρή πατριαρχική δομή ευρύτερα της βορεοκορεατικής κοινωνίας. Οπως στην κοινωνία δύσκολα γίνονται καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, το ίδιο ισχύει με τον στρατό».

Η συγγραφέας προσθέτει επίσης πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και άλλων γυναικών: «Δεν υπήρχαν πάντα ξεχωριστές γυναικείες τουαλέτες με αποτέλεσμα οι γυναίκες να αναγκάζονται να ξεγυμνώνονται μπροστά στους άντρες, κάτι που τις έκανε να νιώθουν ιδιαίτερα ευάλωτες».

Τέλος, για τις γυναίκες προβλέπεται πιο ήπιο πρόγραμμα σωματικής εκπαίδευσης από τους άνδρες, αλλά μετά τις ασκήσεις έκαναν υποχρεωτικές αγγαρείες όπως καθαριότητες και μαγειρεία, από τις οποίες απείχαν οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Η Λι υπηρέτησε μέχρι τα 28 της ως λοχίας σε μονάδα διαβιβάσεων μέχρι που πέρασε τα σύνορα με την Κίνα και από εκεί κατάφερε να περάσει στη Νότια Κορέα.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Στο φως απόρρητα έγγραφα με την υπογραφή Τσίπρα


Τα ντοκουμέντα, που έδωσαν στη δημοσιότητα Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, καταδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία για τα βλήματα και μάλιστα αυτή φέρει την υπογραφή του -εξού και τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής έσπευσαν να μπλοκάρουν, με την επίκληση του απορρήτου, τη δημοσιοποίηση των εγγράφων της επίμαχης πώλησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στην πρώτη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2017 και τις υπογραφές Τσίπρα - Καμμένου, αποφασίζεται η πώληση 300.000 βλημάτων (με τον χαρακτηρισμό «αξιοποίηση του μη επιχειρησιακά αναγκαίου στρατιωτικού εξοπλισμού»). 

Περίπου 40 μέρες αργότερα, σε νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στις 17 Μαρτίου 2017, εγκρίνεται το σχέδιο διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των 300.000 βλημάτων των 105 χιλιοστών. Το έγγραφο φέρει ξανά τις υπογραφές του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας και περιλαμβάνει ως επισυναπτόμενο το πλήρες σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας. 

Πρόκειται για το κείμενο που συνυπέγραψε η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του «Πενταγώνου» με τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Βασίλη Παπαδόπουλο, τρεις μήνες αργότερα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης - την επομένη της ειδοποίησης από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ότι οι Σαουδάραβες δεν αναγνωρίζουν την ανάμειξη του επιχειρηματία στη διαδικασία πώλησης.
«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας καθίσταται επισφαλής»

Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα, εξάλλου, που επιχειρούσε να μπλοκάρει η κυβέρνηση, βρίσκεται και το ενημερωτικό του πρεσβευτή Πολυχρονίου που προειδοποιεί με κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση του πολεμικού υλικού, λόγω της παρουσίας του μεσολαβητή από το Κιλκίς. 

Στις 24 Αυγούστου 2017, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ριάντ ενημερώνει πως στην Αθήνα θα αφιχθεί κλιμάκιο σαουδαράβων αξιωματούχων που είναι εξουσιοδοτημένοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κίνδυνο - όπως επισημαίνεται στο έγγραφο - να τιναχθεί αυτή στον αέρα, εάν δεν διευκολυνθούν τα εν λόγω στελέχη. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο, η πρεσβεία «άδειασε» τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο, ενώ τονίζεται επιπλέον πως οι Σαουδάραβες επιθυμούσαν διακρατική συμφωνία («G to G»), δίχως μεσάζοντες. Μολαταύτα, η επίσημη απάντηση της κυβερνητικής πλευράς ήταν ότι η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί από «εξουσιοδοτημένο», κατά την ίδια, εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας: τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο.

Προαναγγελία νέων αποκαλύψεων

Εν τω μεταξύ, νέες αποκαλύψεις και νέα έγγραφα που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως ο ίδιος είπε μέσω του ΣΚΑΙ. Από τα έγγραφα αυτά, είπε, αλλά και από το τηλεγράφημα του πρέσβη στις 24 Αυγούστου, που έχει αποκαλύψει ο ίδιος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε τα πάντα. 

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης ότι από τα τρία έγγραφα που κατέθεσαν στη βουλή η κυρία Γεννηματά και ο κύριος Θεοδωράκης, που δημοσιεύονται σήμερα στα «ΝΕΑ», και από όσα επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, προκύπτει ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργούς γνώριζε τα πάντα. Γνώριζε και για τον ίδιο τον Παπαδόπουλο, καθώς το όνομά του αναφέρεται στο έγγραφο που συνοδεύει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος ο κ Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, υπάρχει ζήτημα απιστίας και παραπομπής στο ειδικό Δικαστήριο.

«Ο κ. Κοτζιάς γνώριζε και δεν έκανε τίποτα»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι η όλη συμφωνία χάλασε γιατί οι Σαουδάραβες δεν δέχτηκαν τον μεσάζοντα που πήγαν να τους επιβάλουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Η όλη υπόθεση, είπε, φωνάζει σκάνδαλο. «Είναι μια υπόθεση μίζας» ανέφερε.

Απαντώντας στις αντιδράσεις του Νίκου Κοτζιά ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αυτό που είπα εγώ στη Βουλή είναι ότι «ο κ. Κοτζιάς είναι ένας πολύ συνεπής υπουργός Εξωτερικών. Διαβάζει όλα τα έγγραφα που λαμβάνει. Άρα γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα». 

«Απετράπη κομπίνα»

Παράλληλα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι απετράπη η κομπίνα που είχε στηθεί να πωληθούν στη μαύρη αγορά 200.000 βλήματα με κέρδος 150 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Σαουδική Αραβία είχε συμφωνήσει να πάρει 100.000 βλήματα για 66 εκατομμύρια ευρώ.

«Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, στη συνέχεια έβαλαν τον Φίλη και τον Σκουρλέτη να θέτουν το ανθρωπιστικό θέμα της Υεμένης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου. 

Αναφερόμενος στα έγγραφα που παρέδωσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και δημοσιεύονται σήμερα στα «ΝΕΑ», είπε ότι είναι χαμηλότερης διαβάθμισης από αυτά που διάβασε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή. 


Πηγή : in.gr


Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα - Προσήχθησαν εννέα άτομα τουρκικής καταγωγής



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλλιθέα και στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν πραγματοποιήσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έρευνες σε τρία σπίτια και έχουν προχωρήσει συνολικά σε εννέα προσαγωγές, οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, τουρκικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού σε νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν ότι η έρευνα αφορά υπόπτους για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση του εξωτερικού, που δεν έχει σχέση με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιτρομοκρατική στο πρόσφατο παρελθόν είχε προχωρήσει σε συλλήψεις Τούρκων για τρομοκρατία σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης αλλά και σε φουσκωτό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου. Ολοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένης της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο.


Γιάννης Σουλιώτης
Καθημερινή


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Ειδικότερα μετά από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών υπηκόων Ουκρανίας, αποκαλύφθηκε η δράση της προαναφερόμενης εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εντόπιζαν τα θύματα τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και ακολούθως, με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους μέσω κέντρων διασκέδασης ( strip show ) ή οίκων ανοχής.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ήταν το γεγονός ότι κατάρτιζαν εικονικά συμβόλαια εργασίας τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώνουν υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2017 το βράδυ σε ένα κέντρο διασκέδασης ( strip show ) στην Καλλιθέα καθώς και σε τέσσερις (4) οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο (2) στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα (τέσσερις ημεδαποί και μία υπήκοος Βουλγαρίας) για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία καθώς και τρία (3) άτομα για σωματεμπορία.

Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα (παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση, περί όπλων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων κλπ).

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των -12.670- ευρώ,
πιστόλι,
ποσότητα κοκαΐνης βάρους -13,5- γραμμαρίων,
ζυγαριά ακριβείας,
πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας,
πλήθος εγγράφων και σημειώσεων και
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Πρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον -22- γυναικών.

Περαιτέρω, σε δύο (2) γυναίκες-θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή


Εξάρχεια: Έχουν τους μπαχαλάκηδες «στο χέρι»! «Λαβράκι» έβγαλαν οι έρευνες!

Φωτογραφία : Eurokinissi

Απέδωσε... καρπούς η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο υπό κατάληψη στα Εξάρχεια - "Θησαυρός" στις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο κτίριο της Καλλιδρομίου - Δεκάδες ονόματα αλλά και... αναλυτικές οδηγίες για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών! - Εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ουσίες, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια αμιάντου, βαριοπούλες και πολλά ακόμη είχαν οι... ετοιμοπόλεμοι μπαχαλάκηδες! - Η... πλούσια δράση 43χρονου που κατάλαβε τους αστυνομικούς και πρόλαβε να ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, φωνάζοντας “ξυπνάτε αδέρφια μας την πέφτουνε”!

Το “κλειδί” που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην εξάρθρωση ομάδων “μπαχαλάκηδων” που δρουν στα Εξάρχεια, έχουν ίσως στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Κι αυτό έπειτα από την εισβολή που πραγματοποίησαν σε κατειλημμένο κτήριο στην οδό Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, στο εσωτερικό της κατάληψης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ιδιόχειρες σημειώσεις. Αυτές περιείχαν δεκάδες ονόματα ατόμων και ομάδων. Μιλάμε για ονόματα που πραγματοποιούν συστηματικά επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα έχουν βρεθεί ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα με οδηγίες. Αναλυτικές οδηγίες για καταδρομικές επιθέσεις πάντα σε βάρος αστυνομικών. Αυτά όμως δεν ήταν τα μόνα… λαβράκια.

Κι αυτό διότι οι αστυνομικοί βρήκαν κι άλλα ονόματα και τηλέφωνα. Αυτά ήταν γραμμένα σε ατζέντες που είχαν στην κατοχή τους οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για δυο Έλληνες και δυο Γερμανούς. Αυτά τα ονόματα αφορούν σε άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φέρεται να έχουν σχέση με την συγκεκριμένη κατάληψη.

Ολόκληρο οπλοστάσιο στα Εξάρχεια! Ο 43χρονος που πετούσε μολότοφ από τα μπαλκόνια!

Εκτός αυτού στο εσωτερικό της κατάληψης βρέθηκαν έτοιμες εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, αλλά και εκρηκτικές ουσίες! Ακόμη ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια αμιάντου, βαριοπούλες και έντυπο υλικό.

Τέλος, βρέθηκε και ένας ασύρματος συντονισμένος στης συχνότητες τις Αστυνομίας.

Μάλιστα την στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ, ένας 43χρονος καταληψίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σχέση με την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, κατάλαβε τους αστυνομικούς και πρόλαβε να ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, φωνάζοντας “ξυπνάτε αδέρφια μας την πέφτουνε”.

Παράλληλα άρχισε να εκτοξεύει σε βάρος των αστυνομικών πέτρες και άλλα αντικείμενα. Την ίδια ώρα, στην πίσω πλευρά του κτηρίου πετούσε εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, σε μια προσπάθεια να τις ξεφορτωθεί!

Τελικά όλοι όσοι βρίσκονταν στην κατάληψη δεν γλίτωσαν και συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών και ο 43χρονος. Ο άνδρας αυτός, μάλιστα, αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών.


Πηγή : newsit.gr


Πατεράκης: Δεν απείλησα τον Καμμένο, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη



«Με τον κ.Υπουργό επικοινώνησα τηλεφωνικώς μία φορά για λίγα δευτερόλεπτα», αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο Γιώργος Πατεράκης απαντώντας στην καταγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί απειλών για τη ζωή του.

«Κύριε υπουργέ θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία να σας συναντήσω προκειμένου να σας αποδείξω πως ουδέποτε υπήρξα έμπορος όπλων όπως κατ επανάληψη ανακριβώς έχετε αναφέρει», γράφει στην επιστολή του ο κ. Πατεράκης.

«Τόσο το κινητό μου τηλέφωνο όσο και τα τηλέφωνα του γραφείου μου δεν είναι απόρρητα και ως εκ τούτου εκείνος τον οποίο καλώ πάντα έχει τη δυνατότητα να δει τον αριθμό μου. Προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο ο υπουργός ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ότι ζήτησε την βοήθεια της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ανακαλύψει ότι πίσω από τον αριθμό του τηλεφώνου μου βρισκόμουν εγώ, δεδομένου ότι του είπα αμέσως ποιος είμαι (…) Το ήθος και η συμπεριφορά μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να πω αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καμμμένος ότι δήθεν του είπα», τονίζει ο κ. Πατεράκης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή 


Πηγή : eleftherostypos.gr


Στο δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ Βερβεσός –Αναστασόπουλος



H αποχή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έφτασε λίγο κάτω από το 50% και είναι ο νικητής των εκλογών.

Ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος θα διεκδικήσουν στο δεύτερο γύρο, την ερχόμενη εβδομάδα, τον θώκο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πρώτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του ήρθε ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος για τέταρτη φορά, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Αναστασόπουλος («Ο Δικήγορος - Όλοι εμείς, μαζί»).

Με καταμετρημένο το 91% των ψηφισάντων ο Δημήτρης Βερβεσός κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 25,81%, ενώ ο Δημ. Αποστολόπουλος το 17.44%. Οι δυο μονομάχοι άφησαν πίσω τους με μεγάλη διαφορά τους συνυποψηφίους τους ενώ η αποχή έφτασε λίγο κάτω από το 50%.






Μυστήριο με πτώματα που ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας



Οκτώ πτώματα, σε κατάσταση σχεδόν πλήρους αποσύνθεσης, εντοπίστηκαν την Δευτέρα σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Ιαπωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ακτοφυλακής της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες αυτοί πιθανότατα ήταν ψαράδες και έφτασαν στην Ιαπωνία επειδή το αλιευτικό τους αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Το πλοιάριο βρέθηκε σε μια παραλία σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βόρεια από μια μαρίνα, όπου την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν οκτώ άνδρες οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από τη Βόρεια Κορέα. Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η εθνικότητα των οκτώ νεκρών.

Το Σαββατοκύριακο, στη δυτική ακτή του νησιού Σάντο, επίσης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, βρέθηκαν τα λείψανα δύο ανδρών. Μολονότι η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, ενδέχεται να ήταν Βορειοκορεάτες και αυτό γιατί σε κοντινό σημείο βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων από τη Βόρεια Κορέα καθώς και σωσίβια με κορεατικά γράμματα επάνω τους.

Τα μακάβρια ευρήματα έρχονται σε μια περίοδο που έχει κλιμακωθεί η ένταση με αφορμή το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εκ νέου το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ "υποστηρικτή της τρομοκρατίας", ώστε να του επιβληθούν και άλλες κυρώσεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ελλείψεις τροφίμων στη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ευθύνονται για μια σειρά ναυτικά δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται βορειοκορεατικά σκάφη. "Η Βόρεια Κορέα πιέζει υπερβολικά τους ανθρώπους να αλιεύουν περισσότερα ψάρια για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις" είπε ο Σέο Γιου-σουκ, ερευνητής στο Ίδρυμα Βορειοκορεατικών Μελετών στη Σεούλ, εξηγώντας ότι τα μικρά και τα γερασμένα σκάφη που απομακρύνονται από τα παράλια αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν ο καιρός είναι κακός.


Πηγή : tanea.gr


Τραγωδία: 16χρονος αυτοκτόνησε, πέφτοντας από γέφυρα της Αττικής Οδού


Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νεαρός είχε ερωτική απογοήτευση - Το σώμα του κατέληξε στο έδαφος και παρασύρθηκε από διερχόμενα αυτοκίνητα - Λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του, χωρίς να γνωρίζουν την τραγική κατάληξη, δήλωναν στην αστυνομία την εξαφάνισή του...

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ένας 16χρονος μαθητής -και το έκανε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του katechaki.gr, το ανήλικο παιδί έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Γέρακα (στο 33χλμ. της Αττικής Οδού) στο οδόστρωμα, ενώ ένας οδηγός διερχόμενου οχήματος δεν πρόλαβε να σταματήσει και τον παρέσυρε για κάποια μέτρα, αν και το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Όπως μεταδίδει το neoslogosattikis.gr, το δραματικό συμβάν σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Ο άτυχος 16χρονος κατέληξε στην άσφαλτο της δεξιάς λωρίδας της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα σε κλάσματα δευτερολέπτου να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, όταν ακινητοποίησε λίγα μέτρα παρακάτω το όχημά του, επικοινώνησε αμέσως με την Τροχαία, ζητώντας ταυτόχρονα να ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ. 

Όμως, στα ένα-δύο λεπτά της συνομιλίας του οδηγού με την Τροχαία, ένα δεύτερο αυτοκίνητο επίσης παρέσυρε το άψυχο σώμα του 17χρονου μαθητή, που ήδη είχε μετακινηθεί στη μέση του δρόμου...

Τελικά, τη σορό του μαθητή παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρείας «Αττική Οδός», που ήδη είχε σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος ταυτόχρονα με περιπολικό της Τροχαίας Αττικής, και την μετέφερε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια ή το ενδεχόμενο ο μαθητής να έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού από απροσεξία ή εξαιτίας προσωρινής απώλειας των αισθήσεών του.

Οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι ότι ο 16χρονος, σε μη εξακριβωμένη ώρα, επισκέφθηκε την παιδική χαρά που βρίσκεται στον παράπλευρο της γέφυρας χώρο -ειδικότερα, στο χώρο του γκαζόν- στην άκρη του οποίου, για λόγους ασφαλείας, εκτείνεται συρμάτινη περίφραξη ύψους δύο μέτρων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μαθητής σκαρφάλωσε στην περίφραξη και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Προηγουμένως, είχε βγάλει τα αθλητικά παπούτσια του, τα οποία βρέθηκαν ένα-δύο μέτρα από το σημείο που έγινε η πτώση και τέλος, άφησε το δραματικό, προσωπικό αποτύπωμά του, που αναδεικνύει την φορτισμένη κατάσταση, στην οποία πρέπει να βρισκόταν τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Πάνω στο λασπώδες έδαφος, σχεδιασμένη μια καρδιά και στο εσωτερικό της, τα τέσσερα γράμματα του υποκοριστικού ονόματος μιας μαθήτριας, ο έρωτας για την οποία τον οδήγησε στο μοιραίο...

Τραγική λεπτομέρεια; Λίγη ώρα μετά το απονενοημένο διάβημα του γιου τους, δίχως να γνωρίζουν το παραμικρό απ' ό,τι στο μεταξύ είχε συμβεί, οι γονείς του παρουσιάζονταν στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, δηλώνοντας την εξαφάνισή του... 


Πηγή : protothema.gr


Στο φως το καρτέλ του χασίς


Με δύο ακόμα απόπειρες μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία με ταχύπλοα σκάφη και την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος «Χαμπιλάι», που προκάλεσε κραδασμούς στην κυβέρνηση του Εντι Ράμα, συνδέουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού τους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής καταδίωξης -το Σάββατο- σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος.

Για ανάμειξη στην υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα. Πρόκειται για 6 Αλβανούς, δύο Ιταλούς, έναν Βούλγαρο και δύο Ελληνες υπηκόους. Κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι χασίς και δύο φουσκωτά ταχύπλοα που είχαν το ένα τρεις και το άλλο τέσσερις κινητήρες 350 ίππων το καθένα. Η καταδίωξη ξεκίνησε λίγο μετά τον απόπλου του σκάφους από την Αλβανία και ολοκληρώθηκε μεταξύ Μακρονήσου και Τζιας, όπου οι κομάντο του Λιμενικού, με βολές από ελικόπτερο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο. Το πλήρωμά του, δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ σε παράλληλες επιχειρήσεις στην Αττική εντοπίστηκαν ακόμα οκτώ μέλη του κυκλώματος. Μεταξύ αυτών, ένας 63χρονος επιχειρηματίας της Μυκόνου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία του ένα εστιατόριο στο «Νησί των Ανέμων» και τουλάχιστον τρία από τα «υπερταχύπλοα» που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Μετά τον εντοπισμό του σκάφους με τον 1,6 τόνο χασίς, ο 63χρονος εγκατέλειψε το διαμέρισμά του στη Γλυφάδα και βρήκε προσωρινό καταφύγιο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου τελικά συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής. Κατά πληροφορίες, κάποια από τα σκάφη ήταν νηολογημένα σε εταιρείες που είχε συστήσει στην Αττική, ενώ ένα απ’ αυτά είχε σημαία Ολλανδίας. Στο αυτοκίνητό του οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού βρήκαν κούτες με έγγραφα που ο 63χρονος πρόλαβε να πάρει μαζί του, πιθανότατα για να τα εξαφανίσει. Ο ίδιος, πάντως, αμέσως μετά τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε άγνοια για τα ναρκωτικά και να εμφάνισε ιδιωτικό συμφωνητικό, που βεβαίωνε ότι είχε προσωρινά παραχωρήσει το σκάφος σε τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή της «Κ», το ταχύπλοο θα ξεφόρτωνε το χασίς στην Τουρκία, απ’ όπου -σύμφωνα με μια εκδοχή- θα παραλάμβανε ηρωίνη για να τη μεταφέρει στην Αλβανία. Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι το ίδιο κύκλωμα βρίσκεται πίσω από δύο απόπειρες μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην πρώτη περίπτωση, οι άνδρες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού είχαν συλλάβει μετά περιπετειώδη καταδίωξη επτά άτομα (δύο Ελληνες και πέντε Αλβανοί) για απόπειρα μεταφοράς -με ταχύπλοο- 1,5 τόνου χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία. Δύο από τους κατηγορουμένους εκείνης της υπόθεσης διατηρούσαν -μέχρι τη σύλληψή τους- φιλικές σχέσεις με τον 63χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Μύκονο. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την απόπειρα μεταφοράς 2,3 τόνων χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας 63χρονος Ιταλός και ένας 24χρονος Αλβανός. Το ταχύπλοο που είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του χασίς φέρεται να ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων του ίδιου Ελληνα επιχειρηματία. Στις έρευνες για τις δύο υποθέσεις είχε εμπλακεί -εκτός του Λιμενικού- η ιταλική Guardia di Finanzia.

Θα γινόταν νωρίτερα

Από στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει, τέλος, ότι η μεταφορά του 1,6 τόνου χασίς από την Αλβανία στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένη να γίνει νωρίτερα και ανεστάλη εξαιτίας εξελίξεων στη γειτονική Αλβανία. Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου συγκεκριμένα φέρονται να θορυβήθηκαν από τις συλλήψεις (τον Οκτώβριο από την Guardia di Finanzia) ναρκεμπόρων που μετέφεραν 3,5 τόνους χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν συγγενής του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου



Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Καταρχάς πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα με αφορμή την Επερώτησή μας, γιατί βλέπω παραταγμένο στην αίθουσα το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, άσχετα φαίνεται αν κάποιοι  έκριναν να αποχωρήσουν κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας είναι παρών στη σημερινή συζήτηση. Φαντάζομαι ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα. Τελευταία  για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει μάλλον με αποφεύγει. Θα έρθει σίγουρα , είμαι σίγουρος για αυτό.  Δεν γνωρίζω αν το έκανε με δική του βούληση αναφερόμουν στην συμμετοχή σας στην σημερινή συζήτηση , κύριε Τσίπρα για να πιάσετε το νήμα από αυτά τα οποία έλεγα ή αν το κάνατε επειδή σας εκβίασε  ο κυβερνητικός σας εταίρος. Και μόνο όμως η επιλογή του κ. Τσίπρα να παραβρίσκεται σήμερα εδώ επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που συζητάμε σήμερα.  Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει να υπερασπιστεί πρωτίστως τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος εξάλλου  που, ως Πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την σκανδαλώδη όπως φαίνεται, σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι εδώ για ένα λόγο ακόμα πρέπει να υπερασπιστεί και τον κυβερνητικό του εταίρο, πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο.

Υπενθυμίζω πράγματα τα όποια είναι σε όλους γνωστά. Δύο φορές ο κ. Τσίπρας  επέλεξε τον κ. Καμμένο για να συγκυβερνήσουν μαζί. Το έκανε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015, το κάνατε και τον Σεπτέμβριο του 2015, παρ’ ότι τότε θα μπορούσατε να κάνατε και άλλες επιλογές.  Θα σταθώ όμως  στους λόγους που έκανε ο κ. Τσίπρας αυτήν την επιλογή. Διάλεξε τον κ. Καμμένο γιατί απλούστατα - τώρα που σας βλέπω μαζί το επιβεβαιώνω - ταιριάζετε.  Η κοινή σας πορεία εξάλλου φαίνεται. Έχουμε δει  ποια είναι η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά.  Ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η αλαζονεία - ειδικά για τον κ. Καμμένο - η έλλειψη μέτρου και κάθε ηθικού φραγμού,  η ροπή στη χυδαιότητα, η συστηματική εξαπάτηση των πολιτών. Με απλά λόγια το ήθος του ενός, ταίριαξε με το ύφος του άλλου.  Και κατέληξαν ο ένας όμηρος του άλλου.

Όπως ήρθατε μαζί, έτσι ξέρετε ότι θα φύγετε και μαζί. Διότι χωρίς Καμμένο, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, θα πέσει, θα πάει σε εκλογές, κατά την εκτίμησή μας θα συντριβεί. Χωρίς Τσίπρα πάλι, ο κ. Καμμένος θα είναι πολιτικά απροστάτευτος. Η μοίρα τους είναι λοιπόν κοινή. Γι’ αυτό μην κολακεύετε άσκοπα και δημόσια τον εαυτό σας. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως σύγχρονος Οδυσσέας για να μην σαγηνευτείτε από τις σειρήνες. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο.  Και οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν, και δεν μπορείτε να το κρύψετε καν πια , είναι οι χαρές της εξουσίας. Όλοι πια οι πολίτες το καταλαβαίνουν. 

Αναφέρομαι - δεν μπορώ να μην κάνω μια αναφορά μιας και σας έχω εδώ κ. Τσίπρα σήμερα - στο θλιβερό βιντεάκι που προβάλλατε την περασμένη Παρασκευή για να δείξετε τάχα πόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είστε. Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε τέτοιο βιντεάκι πείτε στον σκηνοθέτη τουλάχιστον να βγάλει από το τηλεοπτικό κάδρο τις θήκες με τα πούρα, γιατί δεν χρειάζεται κ. Τσίπρα να αποκαλύπτετε σε δημόσια θέα τι πραγματικά συμβαίνει στα ενδότερα του Μαξίμου. Και εσείς κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα φανταζόσασταν στα νιάτα σας, όταν κάνατε αριστερά όνειρα και συζητούσατε για το πως επιτέλους θα έρθει η αριστερά στην εξουσία, ότι θα ερχόταν η ώρα να υπερασπιστείτε τον κ. Καμμένο. Και να τον υπερασπιστείτε όχι μόνο για τα καζίνο, όχι μόνο για τις συνομιλίες του με ισοβίτες, αλλά τώρα και για σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης στρατιωτικού υλικού.

Κύριε Τσίπρα,

Στον ελληνικό λαό είπατε πολλές φορές ότι για όλα φταίει το παλιό στην πολιτική.  Ότι φταίνε όλοι αυτοί που κυβερνούσαν σαράντα χρόνια κι όχι εσείς που ήρθατε χθες. Να σας θυμίσω, το γνωρίζετε κιόλας, ότι κυβερνάτε σχεδόν τρία χρόνια. Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Και βέβαια να σας θυμίσω, αν το έχετε ξεχάσει, ότι ο κ. Καμμένος εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1993 αν δεν κάνω λάθος, έτσι δεν είναι;  Δεν το λες και ακριβώς νέο πρόσωπο. Δεν είναι ακριβώς νέος ο κ. Καμμένος,  αλλά τον κ. Καμμένο φυσικά τον εξαιρείτε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, λες και προέκυψε από παρθενογένεση.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες σε υποθέσεις που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ακούγεται να γίνεται λόγος για μίζες. Ξέρετε, και άλλοι στο παρελθόν είχαν εκχωρήσει την Εθνική Άμυνα στους εσωκομματικούς τους αντιπάλους για να κυβερνήσουν αμέριμνα. Όλοι γνωρίζουν τελικά ποια ήταν η τύχη τους. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν ο ισχυρός “νούμερο 2” της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Έλυνε και έδενε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα είναι στη φυλακή. Και θυμίζω ότι εξαιτίας όσων έγιναν επί Υπουργίας Τσοχατζόπουλου απαγορεύθηκε ρητά το 2011 η δραστηριοποίηση οποιουδήποτε μεσάζοντα σε αγοραπωλησίες στρατιωτικού υλικού στο Πεντάγωνο. Εσείς τους ξαναφέρατε πίσω τους μεσάζοντες.  Και δεν χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα. Νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους συνειρμούς.  Όπως μπορεί να αναλογιστείτε μόνοι σας, μαζί με τους πολύ δραστήριους και σήμερα βουλευτές σας, πως είστε η πρώτη Κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα. Παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες. Και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα. Εσείς πουλάτε.  Αυτή είναι η μόνη διαφορά, αλλά σίγουρα σε ότι αφορά τουλάχιστον τους μεσάζοντες είστε το ίδιο.
Και το περίφημο ηθικό σας πλεονέκτημα, κ. Τσίπρα, έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο της ελληνικής πολιτικής.  Και ο κυβερνητικός σας εταίρος, ο άνθρωπος που εσείς επιλέξατε ως συναρχηγό σας, όταν δεν υβρίζει χυδαία, όπως έκανε και σήμερα τους πολιτικούς του αντιπάλους ή όταν δεν εκτονώνεται με μετρητά σε καζίνο στο Λονδίνο, αποδεικνύεται πλέον ότι «ντιλάρει» οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη καθαιρέσει τον Υπουργό Άμυνας τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά εσείς πώς να το κάνετε κ. Τσίπρα; Μήπως ο κ. Καμμένος σας εκβιάζει ότι αν το κάνετε θα ρίξει την Κυβέρνηση; Και όλοι έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορείτε ζήσετε χωρίς τη μουσική από τις σειρήνες της εξουσίας.


Με ποια επιτεύγματα, κ. Τσίπρα να πάτε στις κάλπες; Με τα 15 δις μέτρων που έχετε πάρει; Με το ρεκόρ φόρων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ;  Γι’ αυτό απειλείτε και γι’ αυτό προκαλείτε. Γι‘ αυτό συστηματικά υβρίζετε και ρίχνετε λάσπη, είναι το μόνο που ξέρετε καλά. Είναι το μόνο όπλο που σας έχει απομείνει. Μόνο που κ. Τσίπρα, δεν είστε πια σε θέση να απειλήσετε κανέναν. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη διενεργεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς. Και θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι αυτήν τη φορά δεν θα δούμε ξανά το ίδιο έργο. Η Δικαιοσύνη να “σκοντάφτει” σε πολιτικό πρόσωπο, η υπόθεση να αποστέλλεται στη Βουλή και η Κυβέρνηση να την κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά να σας πω κάτι, κ. Τσίπρα. Αργά ή γρήγορα, δεν θα το αποφύγετε, εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες.  Και τότε, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί όπως και άλλες μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Δεν θα μπορείτε τότε, άλλο να κρυφτείτε πίσω από την σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης, που έχει πει “όχι” σε κάθε αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που έχει καταθέσει η Αντιπολίτευση. Και τότε θα αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.  Και βέβαια τότε, όπως είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, δεν θα υπάρχει περίπτωση παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών. Θα την βρείτε μπροστά σας αυτήν την υπόθεση. Γι’ αυτό και σήμερα έχετε μια μοναδική ευκαιρία και εσείς και ο Υπουργός σας, να δώσετε σοβαρές και κυρίως πειστικές απαντήσεις στη Βουλή στα ερωτήματα που θέτουμε. Και προσέξτε δεν τα θέτουμε μόνο εμείς τα ερωτήματα, τα θέτει σύσσωμη και η ίδια η κοινή γνώμη. Θα σας συμβούλευα κ. Τσίπρα, επειδή τα πρακτικά μένουν αυτή την ευκαιρία να μην τη χάσετε.

Πάμε λοιπόν, σε έξι ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να μου απαντήσετε.

Ερώτημα πρώτο. Γιατί ενώ η Βουλή - με την σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας  και σχεδόν όλων των Κομμάτων - είχε εγκρίνει μια διακρατική  συμφωνία Κυβέρνησης με Κυβέρνηση για πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, εμπλέξατε σε αυτήν την υπόθεση έναν μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2011; Και αξίζει τον κόπο να σας διαβάσω μία αποστροφή από τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Βίτσα για το πως σωστά, κατά την άποψή μου αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τις διακρατικές συμφωνίες. Έλεγε λοιπόν ο κ. Βίτσας για μια άλλη υπόθεση για την οποία σήμερα δεν έχουμε συζητήσει, αλλά θα έρθει η ώρα της κι αυτής για την πώληση βομβών ΜΚ 82 και ΜΚ 83 , έλεγε ο κ. Βίτσας στις 29/03/17 απαντώντας στον κ. Κυρίτση: «Δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές με κάποιον που δεν είναι Κράτος , δηλαδή διακρατική συμφωνία και όχι επειδή λέει ο άλλος ότι εγώ είμαι Κράτος και εκπροσωπώ Κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, οι υπογραφές πρέπει να είναι υπογραφές κρατικών παραγόντων και χρειάζεται όλη η διαδικασία που προείπα». Περιέγραψε - ο κ. Βίτσας τι σημαίνει Government to Government συναλλαγή μόνο που εσείς δεν κάνατε αυτό, εμπλέξατε έναν μεσάζοντα και εγώ ερωτώ το γιατί. Αν μη τι άλλο, περιοριστείτε τις προσωπικές επιθέσεις. Είστε, άλλωστε, πολύ προβλέψιμος κάθε φορά που στριμώχνεστε. Σας το λέω πριν καν πάρετε το λόγο. Αν θέλετε να κάνουμε μια γενική συζήτηση για τη διαφθορά, δεν έχετε παρά να ορίσετε την ημερομηνία εδώ πέρα θα είμαστε. Αλλά σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα, κ. Τσίπρα.

Ερώτημα δεύτερο. Γιατί υπεγράφη, κ. Τσίπρα, η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις και του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές Αρχές, τη στιγμή μάλιστα που η Πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ποιόν άραγε; Φαντάζομαι απόντα κάπου στην Άπω Ανατολή Υπουργό Εξωτερικών ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία; Σας ενημέρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών ότι είχε αυτή την προειδοποίηση;

Ερώτημα τρίτο. Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει συμφωνία γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία; Γιατί άκουσα τον κ. Καμμένο να ψιθυρίζει ότι μήπως πρέπει να τα ξανά σκεφτούμε τα πράγματα, γιατί τώρα γίναμε ευαίσθητοι και μας απασχολεί το ζήτημα του πολέμου στην Υεμένη. Αυτά δεν τα ξέρατε βέβαια, όταν ψηφίζατε την συμφωνία. Όλα αυτά τα οποία είπανε οι σύντροφοί σας οι οποίοι τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Εάν όμως δεν υπάρχει συμφωνία - και θα ήθελα μια απάντηση ρητή αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει συμφωνία - ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ;

Ερώτημα τέταρτο. Γιατί εκ των υστέρων, αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος σ’ αυτήν την υπόθεση δεν ενημερώσατε τη Βουλή. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη αυτού του μεσάζοντα;

Ερώτημα πέμπτο. Η Βουλή, καθώς φαίνεται από τα πρακτικά, έχει συμφωνήσει να πωληθούν στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλήματα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ριάντ από τη δική μας Πρεσβεία, το πρόσωπο του Κράτους, το οποίο με τόσο μεγάλη ευκολία απαξίωσε ο κ. Καμμένος και τον Πρέσβη και τον Πρόξενο μας. Η ενημέρωση που στέλνει η Πρεσβεία λέει ότι οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για 100.000 βλήματα, όχι για 300.000 βλήματα. Που θα πήγαιναν λοιπόν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα λεφτά από την πώληση αυτών των βλημάτων; 

Ερώτημα έκτο. Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο αναφέρεται ειδικά στον κ. Καμμένο. Ήθελα να περιοριστώ στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να μην ρωτήσω αυτό τον κ. Καμμένο:  Έχετε επιχειρήσει κ. Καμμένε να κάνει και άλλες δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο επί ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε ή δεν τον γνωρίζετε;

Εσείς σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ είπατε επί λέξη: «εμείς με τον Παπαδόπουλο δεν έχουμε καμία σχέση» εννοώντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τον Παπαδόπουλο, διότι ο Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Αφήνω στην άκρη ότι πριν ήταν και εκπρόσωπος του Κατάρ και των Εμιράτων. Εσείς λέτε ότι εμείς δεν τον ξέρουμε τον Παπαδόπουλο, δεν έχουμε καμία σχέση. Πως εξηγείτε όμως τότε ότι με επιστολή της 27ης Ιουνίου του 2017 από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα ελληνικά αμυντικά συστήματα - φαντάζομαι γνωρίζετε ποια είναι - και αποτελούν κορμό της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «σε συνέχεια σημερινής μας (27 Ιουνίου του 2017) συνάντησης στο γραφείο του Υπουργού της Εθνικής Άμυνας και παρουσία του επιβεβαιώνεται με την παρούσα επιστολή το ενδιαφέρον μας για τα εξής…». Μια σειρά αιτημάτων, να νοικιάσει ο κ. Παπαδόπουλος όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ για να φτιάχνει βλήματα, βόμβες και δεν ξέρω τι άλλο. Λοιπόν για δώστε το χαρτί αυτό στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο να μας πει τελικά εάν τον γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο. Εάν ο κ. Παπαδόπουλος λειτουργεί για λογαριασμό της ελληνικής Κυβέρνησης, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, του Κατάρ, της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού.

Και τώρα κ. Τσίπρα, στο πιο κρίσιμο ερώτημα απ’ όλα. Μετρήστε καλά την απάντησή σας. Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα; Είχαν όλα αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν στην αίθουσα - και φαντάζομαι ότι τα μάθατε διότι κι εσείς μπορεί να μην είχατε πλήρη ενημέρωση το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι μια περίπλοκη υπόθεση - εσείς συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Εσείς, το Υπουργικό σας συμβούλιο, οι βουλευτές σας; Μια απλή κουβέντα. Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε; Ναι ή όχι;  Καθαρές κουβέντες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Απαντήστε λοιπόν κ. Τσίπρα παρακαλώ μετά επί της ουσίας. Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε σας παρακαλώ πάλι για συμφέροντα που σας πολεμούν. Μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η συνεδρίαση μέχρι σήμερα μπορώ να πω ότι  είναι άκρως  αποκαλυπτική κυρίως για αυτά που ειπώθηκαν και για αυτά που δεν ειπώθηκαν. Είναι φανερό ότι έχετε μία δυσκολία να δώσετε εξηγήσεις για κάτι το οποίο φαίνεται να είναι ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.  Όλα αυτά τα πια τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και πρέπει να σας πω ότι από σας προσωπικά κ. Τσίπρα και από την Κυβέρνησή σας διατηρούσε τουλάχιστον  μια προσδοκία ότι θα διασφαλίζατε διαφάνεια, δικαιοσύνη, χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.  Ότι τουλάχιστον - ως καινούργιοι που είστε - δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις.  Σήμερα αποδείξατε και με αυτά τα οποία είπατε και με αυτά τα οποία δεν είπατε ότι διαψεύσατε και αυτήν την τελευταία προσδοκία των πολιτών. Ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε καλά. Τώρα πια γνωρίζουμε ότι έχετε βουτήξει στα θολά νερά των σκανδάλων.
Και κάτι ακόμα. Προσέξτε γιατί αυτό έχει αξία, έχει σημασία κ. Καμμένε, γιατί ξέρετε είστε και προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων και φαντάζομαι πως αυτήν την συζήτηση θα την ακούν και αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα επισφραγίζετε και την απογοήτευση των Ελλήνων αξιωματικών που ορκίστηκαν να φυλάτουν την Πατρίδα. Αξιωματικοί,  οι οποίοι τηρούν τον όρκο που έχουν δώσει στους νόμους και στο Σύνταγμα της Πατρίδας μας.  Για να αποδείξουν ότι ακόμη και σε αυτά τα χρόνια της διάλυσης των θεσμών από την πιο αναξιόπιστη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, υπάρχουν Έλληνες με αρχές και αξίες.  Όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, έτσι και οι Έλληνες αξιωματικοί να γνωρίζουν ότι οι μέρες αυτής της Κυβέρνησης τελειώνουν. Και κάνοντας το καθήκον τους θα έχουν ήσυχοι τη συνείδησή τους και δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα. 

Κύριε Τσίπρα, 

Με δική σας προσωπική επιλογή έχετε ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο για περισσότερα από 5 χρόνια. Αισθάνεστε άνετα μαζί του, είναι ολοφάνερο. Ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι με όπλα τα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία. Και θα βυθιστείτε σφιχταγκαλιασμένοι υπό το βάρος της τραγικής αποτυχίας σας. Αντί, κ. Τσίπρα, να πετάτε, όπως συνηθίζετε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε μας  για τις business του κ. Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνετε, σας καθιστώ υπεύθυνο για κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Αφήστε απερίσπαστη την Δικαιοσύνη να διερευνήσει αυτήν την υπόθεση. Και σας προειδοποιώ μετά λόγου γνώσεως. Σταματήστε να παρεμβαίνετε στο έργο της, πιέζοντας τους λειτουργούς της, δρομολογώντας διώξεις και στοχοποιώντας θεσμούς που δεν μπορείτε να ελέγξετε.  

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι το τσιφλίκι σας και ελέγχεστε και εσείς όπως ελεγχόμαστε όλοι από νόμους. Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα, είναι ένας ακόμη μύθος που κατέρρευσε. Μιλάτε για πλεονάσματα. Πλεόνασμα θράσους έχετε και τίποτα άλλο. Ίσως ξέρετε κάπου να θεωρείτε αδυναμία ότι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δεν σας ακολουθούν στη λάσπη. Όμως ακόμη και το θράσος σας δεν μπορεί να σας σώσει.  Και δεν θα βρείτε καταφύγιο ούτε στην αμετροέπεια, ούτε στην ασυδοσία σας.

Τα καθεστώτα, κ. Τσίπρα, όπως το δικό σας, πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά τις καταστροφές που προκάλεσαν. Μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 ζητήσατε κ. Τσίπρα, συγχώρεση από τους πολίτες, επικαλούμενος τις αυταπάτες σας. Πριν από λίγο καιρό, παραδεχθήκατε ότι ήσασταν ψεύτες, αλλά δεν ήσασταν κλέφτες. Μετά τη σημερινή συζήτηση, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει, ότι εκτός από αυταπάτες και συνειδητά ψέματά, ηγείστε κ. Τσίπρα μιας ανήθικης Κυβέρνησης. Και η απάντηση που θα σας δώσει θα είναι πολύ πιο ηχηρή και θα έρθει πολύ πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεστε.   Και τότε κ. Τσίπρα δεν θα σας σώσει κανένα βραβείο σθένους. Οι πολίτες θα σας στείλουν στη μόνη πραγματική θέση που σας αξίζει.  Και το βραβείο του χειρότερου τέως πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης θα σας ανήκει δικαιωματικά.


Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη

Κύριες και κύριοι Βουλευτές,

Αν κάποιοι από εμάς ήρθαμε με ερωτήματα στην σημερινή συζήτηση, πρέπει να σας πω ότι φεύγουμε με βεβαιότητες. Φεύγουμε με την απόλυτη βεβαιότητα, για την πλήρη πια ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο. Κύριε Τσίπρα σας έχω δει σε πολλές κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Μου δώσατε, πραγματικά την εντύπωση ότι σήμερα κάνατε αγγαρεία. Δε σας ήταν πολύ ευχάριστη αυτή η συζήτηση. Ήσασταν ξεκάθαρα άβολος, με αυτά τα οποία λέγατε, τα οποία δεν τα γνωρίζατε και πάρα πολύ καλά. Υποπέσατε και σε μια σειρά από αντιφάσεις. Θα έρθω σε αυτά στη συνέχεια. Αλλά μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα, υπερασπιστήκατε έστω και με προσποιητό ενθουσιασμό, τον κ. Καμμένο. Σας είπα εξάλλου ότι δεν είχατε καμία άλλη επιλογή. Σήμερα, όμως και επίσημα πια και μετά τη δική σας τοποθέτηση, όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα. Ότι αυτό, το οποίο αποκαλούσαμε «Σκάνδαλο Καμμένου», είναι «Σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Αυτό επιβεβαίωσε η δική σας παρουσία σήμερα, εδώ. Και μου κάνει βέβαια εντύπωση, διότι δεν απαντήσατε επί της ουσίας. Σε κανένα από τα ερωτήματα, τα οποία και εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων σας έθεσαν. Θα τα επαναλάβω, λοιπόν, μήπως θέλετε στη δευτερολογία να γίνεται επιτέλους λίγο πιο συγκεκριμένος.

Το πρώτο και σημαντικότερο ερώτημα «γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;». Δεχθήκατε εν τη ρύμη του λόγου σας, αναφερόμενος σε κάποιον κ. Σφακιανάκη, που δε γνωρίζω ποιος είναι ο ρόλος του, αλλά τον αναφέρατε ως άλλον έναν μεσάζοντα, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Έχετε δίκιο, ναι, πράγματι, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Να το πούμε ανοιχτά. Και να το πείτε κι εσείς. Ήταν μεσάζων. Μόνο που εδώ κ. Τσίπρα, υπάρχει ξέρετε ένα μικρό πρόβλημα. Και το μικρό πρόβλημα είναι το εξής. Είναι το άρθρο 9 του νόμου 39/78 του 2011. Το οποίο τι λέει; Να σας το διαβάσω, λοιπόν, να το καταλάβετε καλά και εσείς και ο Υπουργός σας: «Απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς ή στους νομικούς εκπροσώπους τους που συμμετέχουν στις διαδικασίες», προσέξτε, «στις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης συμβάσεων προμηθειών υπηρεσιών ή έργων στον Τομέα της Άμυνας, να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο μεσάζοντα ή πράκτορα, κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης». Αυτό λέει ο νόμος, τον οποίον ψηφίσαμε το 2011 στη Βουλή. Και γιατί το κάναμε αυτό κ. Τσίπρα; Γιατί ψηφίστηκε αυτός ο νόμος; Σας το είπα και πριν, αλλά για κάποιο λόγο δε θέλατε να δώσετε συνέχεια σε αυτό το επιχείρημά μου. Διότι, πράγματι, έχουμε τραυματιστεί ως χώρα και έχουμε πληρώσει πολλά χρήματα ως φορολογούμενοι για υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές.
Όπως σας είπε κάποιοι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις υποθέσεις βρίσκονται στη φυλακή. Γι’ αυτό ψηφίστηκε αυτός ο νόμος. Για να τελειώνουμε κ. Τσίπρα μια και καλή με τους μεσάζοντες. Εσείς, όμως και ο Υπουργός σας επιλέξατε να τους ξαναφέρετε, όχι από την πίσω πόρτα, από την μπρος πόρτα. Και να μην ενημερώσετε μάλιστα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον δικό τους ρόλο, επιμένοντας ότι εδώ πέρα συνάπτεται μια συμφωνία Government to Government, μια κυβερνητική συμφωνία. Σας είχαν προειδοποιήσει κ. Τσίπρα για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου.  Σας είχε προειδοποιήσει ο Πρέσβης σας. Και μιας και αρέσκεστε στο να διαβάζετε διαβαθμισμένα και απόρρητα τηλεγραφήματα, μήπως θέλετε να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε στην Εθνική Αντιπροσωπεία το τηλεγράφημα το οποίο έστειλε ο Πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017, λίγο πριν έρθει η επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων στην Ελλάδα;

Και εδώ οφείλω να πω κύριε Πρόεδρε ότι συμβαίνει κάτι εξαιρετικά παράδοξο. Επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να διαβάζει και να αποκαλύπτει το περιεχόμενο απορρήτων τηλεγραφημάτων, αλλά απαγορεύεται στους βουλευτές να έχουν πρόσβαση στο ίδιο υλικό. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, λέγεται κουκούλωμα όπως και αν το πείτε, αλλά την αλήθεια θα την μάθουμε κ. Τσίπρα και κ. Βούτση. Μην κρύβεστε πίσω από αυτές τις διαδικασίες, είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνετε. Εάν λοιπόν έχετε την καλοσύνη κ. Τσίπρα, διαβάστε μας και αυτό το τηλεγράφημα και πείτε μας εάν ο Πρέσβης, λίγο πριν την επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων, έχει συμπεριλάβει στην επίσημη αποστολή τον κ. Παπαδόπουλο.

Και αν ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος κατά τα άλλα φέρεται ως ο επίσημος εκπρόσωπος των Σαουδαράβων, συμμετέχει σε αυτό το σουρεαλιστικό  δράμα το οποίο έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου έδωσε εντολή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να συλληφθεί ο Ταξίαρχος ο οποίος αποκάλυψε τον ρόλο του μεσάζοντα. Διότι αυτό έγινε ακριβώς. Ντροπή! Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία έκαναν την δουλειά τους, έρχεστε εσείς κ. Καμμένε, να ζητήσετε την σύλληψή τους και να επιστρατεύσετε τον στρατιωτικό εισαγγελέα  μόνο και μόνο γιατί μπορεί να χάλασε μια δουλειά, να χάλασε μια μπίζνα. Λοιπόν για πείτε μας κ. Τσίπρα, τι είπε ο κ. Πρέσβης σε αυτό το τηλεγράφημα και εν πάση περιπτώσει, ποια είναι η επίσημη επικύρωση την οποία είχε αυτός ο μεσάζων - τουλάχιστον το ομολογήσατε επιτέλους - από τη Σαουδική Αραβία. 

Τρίτο ερώτημα και πιο ουσιαστικό. Που είναι τα λεφτά; Αν πραγματικά ήταν νόμιμη αυτή η συμφωνία, που είναι τα λεφτά;  Δείξτε μου τα χρήματα. Που είναι τα 66 εκατομμύρια, τα οποία έπρεπε να πάρει το ελληνικό δημόσιο, τα οποία υπενθυμίζω, ότι εμείς συναινέσαμε, όταν το ζήτημα ήρθε στην αρμόδια επιτροπή. Όπως κ. Καμμένε έχουμε συναινέσει σε όλες τις νόμιμες πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι τηρείται η νομιμότητα. Μόνο που εσείς δεν τηρήσατε ακριβώς τη νομιμότητα. Και εδώ εγείρεται μια μεγάλη απορία. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία;   Θα υλοποιηθεί; Ναι ή όχι; Διότι εάν μεν η συμφωνία υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε και εμείς να δούμε  επιτέλους που είναι τα χρήματα, τουλάχιστον να μπουν τα χρήματα στο ταμείο. Εάν όμως η συμφωνία για οποιονδήποτε λόγο χαλάσει, επειδή εσείς θέλατε να βάλετε στο κόλπο έναν μεσάζοντα για δικούς σας λόγους, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα. Διότι λείπουν από το ταμείο 66 εκατομμύρια ευρώ και είναι πολλά τα χρήματα. Πάνω στον ενθουσιασμό σας και αναφερόμενος σε ιστορίες της δεκαετίας του 1980, μπλέξατε κάτι 67 εκατομμύρια, τα οποία ήταν δραχμές εκείνη την εποχή, τα μπλέξατε με ευρώ, αλλά εντάξει σας δίνω  το άλλοθι.

Αλλά δεν μου απαντήσατε κ. Τσίπρα και στο τελευταίο ερώτημα, το οποίο έθεσα. Για ποιόν τελικά “κ. χαμογελαστέ Καμμένε”, δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Για ποιόν δουλεύει; Τι είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλά ένας μεσάζων; Είναι  ένας μεταφορέας; Έχει μεταφορική εταιρεία; Η δουλειά του ήταν να φορτώσει τα πυρομαχικά σε ένα καράβι και να τα πάει στη Σαουδική Αραβία; Γιατί κ. Καμμένε δώσατε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο ή συναινέσατε να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ; Θα μας τα απαντήσετε όλα αυτά τα ερωτήματα; Κατέθεσα και τα σχετικά έγγραφα. Θα μας τα απαντήσετε λοιπόν όλα αυτά τα ερωτήματα κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε; Διότι εδώ ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου, είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Λοιπόν κλείνω γιατί φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός θα θελήσει αυτήν τη φορά τουλάχιστον να δώσει κάποιες απαντήσεις σε μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα σας πω δύο πράγματα στην κατάληξη της δευτερολογίας μου. Το πρώτο κύριε Τσίπρα, δεν  τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Δεν τελειώνει εδώ όχι μόνο  διότι προφανώς η δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει αυτήν την υπόθεση, αλλά και διότι υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου τα οποία θα εξαντληθούν πλήρως για να μάθουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Και εγώ πρέπει να σας κάνω μία πρόταση και νομίζω ότι θα μπορούσαμε ενδεχομένως εδώ να συμφωνήσουμε και να οδηγηθεί και  αυτή η συζήτηση   σε κάποια  ίσως και λίγο έτσι  καθαρτική εκτόνωση. Λοιπόν αύριο εξ όσων γνωρίζω  υπάρχει η συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών. Γιατί δεν ζητάτε από τον κ. Καμμένο να προσέλθει στην επιτροπή εξοπλισμών κεκλεισμένων των θυρών όπως γίνονται οι συνεδριάσεις.

Να έρθει ο κ. Κυριακίδης ο αρμόδιος υπεύθυνος προϊστάμενος της Γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών , να έρθει ο κ. Παπαδάκης  ο Ταξίαρχος, να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος, να έρθει αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης,  να μας αποκαλύψει ποιος είναι ο ρόλος του, αν υπήρχαν και άλλοι μεσάζοντες να μάθουμε επιτέλους  τι ρόλο  είχε και αυτός ο κύριος μίας και  εδώ μπλέκονται, κατά τα δικά σας λεγόμενα, θα φανεί , θα μάθουμε και  ποιος είναι ο κ. Σφακιανάκης,  δεν νομίζω ότι τίποτα θα μείνει κρυφό. Και μήπως ήταν καλή ιδέα να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη  να έρθει; Διότι εξ όσων γνωρίζω έχει ζητηθεί, ο κ. Ρουμπάτης για σας δουλεύει  και είναι στέλεχος της Ε.Υ.Π., να μας πει - διότι εξ όσων γνωρίζω οι κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που ζήτησαν τη συμμετοχή της Ε.Υ.Π. σε όλη αυτή την υπόθεση - μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει λίγο για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Κύριε Τσίπρα δεν θα το έλεγα αν ο εκπρόσωπος σας δεν είχε προχωρήσει για άλλη μία φορά  σε μία ανακοίνωση η οποία χαρακτηρίζεται με το συνηθισμένο άκρως επιθετικό ύφος ανθρώπων που ξεκάθαρα  έχουν να κρύψουν κάτι. Με χαρακτήρισε ο κ. Τζανακόπουλος θρασύδειλο. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς διότι έρχεστε εδώ, για άλλη μία φορά, και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Και είστε δειλός διότι δεν έχετε κ. Τσίπρα το θάρρος για μία φορά να αναγνωρίσετε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες για μία υπόθεση η οποία, να μην έχετε καμία αμφιβολία, θα διερευνηθεί απολύτως.

Ως προς την απειλή σας - με προτεταμένο το δάχτυλο - να κάνουμε μία  συζήτηση για τη φοροδιαφυγή και τις  off-shore εδώ θα είμαστε κ. Τσίπρα να συζητήσουμε για όλα. Να ξανασυζητήσουμε για τη Siemens. Βεβαίως να ξανασυζητήσουμε για τη Siemens. Να μας εξηγήσετε  και γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Siemens  και απολύθηκαν 200 άνθρωποι και έχασαν τη δουλειά τους. Θα μιλήσουμε για τα  paradise papers , δεν έχω καμία απολύτως δυσκολία, αλλά θα μιλήσουμε και για τις σχέσεις του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου τον βασιλιά των off -shore  εταιριών. Θα μιλήσουμε επίσης και για τις σχέσεις της Αυγής με off-shore εταιρείες. Να μας αποκαλύψετε επιτέλους ποιος κρύβετε πίσω  από την περιβόητη off - shore της Αυγής. Λοιπόν, εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε κ. Τσίπρα - και 17 ώρες και 27 και όσες θέλετε - να συζητάμε γι’ αυτά τα θέματα. Αλλά σήμερα θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο το οποίο ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.