Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση δεν ακούει και δεν μαθαίνει. Απλώς ζημιώνει.



Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης, και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τους συμβασιούχους στους δήμους, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης και των αντισυνταγματικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα και οι πολίτες τους έζησαν μια δραματική κατάσταση.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως μη νόμιμη την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους βρέθηκαν απλήρωτοι, υπήρξαν αντιδράσεις, οι δρόμοι γέμισαν σκουπίδια, η δημόσια υγεία κινδύνευσε.

Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως επισημάνει ότι οι επιλογές της Κυβέρνησης θα προκαλέσουν νομικές επιπλοκές. Δεν εισακουστήκαμε, αλλά η κριτική μας επιβεβαιώθηκε.

Όταν η Κυβέρνηση επιχείρησε να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη της με νέα λάθη, νομοθετώντας και πάλι σε αντισυνταγματική κατεύθυνση, επισημάναμε τους νέους κινδύνους και είπαμε ότι το πρόβλημα, όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά σε λίγους μήνες θα το βρουν πάλι μπροστά τους. Προτείναμε, μάλιστα, συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες φυσικά η Κυβέρνηση δεν άκουσε.

Οι πρώτοι έλεγχοι των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τους οποίους απορρίπτεται εκ νέου η πληρωμή των συμβασιούχων, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τα όσα λέγαμε.

Αυτή η Κυβέρνηση ούτε ακούει, ούτε μαθαίνει. Ούτε καν από τα λάθη της. Μόνο ζημιώνει. Τη χώρα, τους πολίτες, τους θεσμούς».


Ομαδικά πυρά για το άρθρο Τσίπρα που «ταυτίζεται» με τον Α. Παπανδρέου



Στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμά την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, του ιδρυτή του και δείχνει να επιχειρεί και τη δική του... δικαίωση.

Θύελλα  αντιδράσεων ξεσήκωσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο επιχειρεί να «οικειοποιηθεί» με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξ αφορμής της 3η Σεπτεμβρίου ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. 

Στο άρθρο αποτιμά την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, του ιδρυτή του και δείχνει να επιχειρεί και τη δική του... δικαίωση. Συγκεκριμένα γράφει:

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του «κατεστημένου» της εποχής, όπως ο ίδιος το ονόμασε, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες». Αλλά η βασική και κυρίαρχη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί, όσες αντιρρήσεις κι αν έχει κανείς για τη μετέπειτα πορεία του, είναι μία: διέθετε ένα πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε."

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η κ. Γεννηματά στον πρωθυπουργό για το άρθρο που έγραψε για τον Α. Παπανδρέου. "Ύβρις, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας".

"Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις", τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σημειώνοντας ότι ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. «Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει», σημειώνει.

Προσπάθεια προσέλκυσης λέει ο Φλαμπουράρης

Η οξύτατη αντίδραση της κ. Γεννηματά «κρύβει» το πολιτικό «άγχος» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης αρνήθηκε ότι με το σημερινό άρθρο του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου - ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας προσέθεσε ότι κανείς δεν είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου για «λαθρεμπόριο» του Συντάγματος, όταν επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου – επέτειο του κινήματος κατά του βασιλιά Όθωνα – για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ενοχλήθηκαν αναρωτιέται ο π. Κουρουμπλής

«Γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού;» διερωτήθηκε στο σταθμό μας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που παλαιότερα ήταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Επέκρινε τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι ήταν λάθος η παρέμβαση της στο άρθρο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ Κουρουμπλή, «αν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια».

Ο Τσίπρας έκανε μαθήματα να μοιάζει με τον Παπανδρέου

Ο Αλέξης Τσίπρας καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί τον έχει πιάσει η αγωνία και έχει χάσει τον ύπνο του από τις κινήσεις που γίνονται στην κεντροαριστερά, είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολίασε δε ότι  ο πρωθυπουργός έχει κάνει μέχρι και μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου 

«Το ξέρω γιατί έχω κάνει μαθήματα ρητορικής» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πρόβες τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατά την εκτίμησή του, τέλος, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά.Και αυτό είναι καλό για την πατρίδα» κατέληξε.

Κουμουτσάκος: αντιποίηση προσωπικότητας

«Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.



Πηγή : thetoc.gr


ΗΠΑ: Πρωτοφανής πύρινη λαίλαπα στο Λος Άντζελες - εκκενώθηκαν περισσότερα από 500 σπίτια



Μια πυρκαγιά, για την οποία οι αρχές λένε πως δεν έχει προηγούμενο, μαίνεται σήμερα στις παρυφές του Λος Άντζελες, προκαλώντας την εκκένωση εκατοντάδων κατοικιών στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη, καθώς και την καταστροφή ενός σπιτιού.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η πυρκαγιά, στην οποία δόθηκε η ονομασία «Tuna» και η οποία έχει ήδη κατακάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα, είναι «η πιο εκτεταμένη πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες».

Ένα σπίτι καταστράφηκε, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες. Περισότερες από 300 κατοικίες έχουν ήδη εκκενωθεί στο Μπέρμπανκ, ένα προάστιο στις παρυφές της πόλης στο οποίο βρίσκονται κυρίως τα στούντιο Disney και Warner Bros. Εκατόν ογδόντα κατοικίες εκκενώθηκαν επίσης μέσα στο Λος Άντζελες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με κατοικίες σ' έναν άλλο γειτονικό δήμο, τον Γκλέντεϊλ.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Περίπου 100 άλλοι, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο Χιούστον του Τέξας για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ, πρόκειται να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες ώρες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια του τριήμερου της «Labor Day», της αμερικανικής Ημέρας της Εργασίας, ενώ καύσωνας επικρατεί στις δυτικές ΗΠΑ.

Οι αρχές υπογράμμισαν πως η κύρια ανησυχία τους είναι ο άνεμος, επειδή μπορεί να διαδώσει τις φλόγες με ταχύτητα και προς απρόβλεπτες κατευθύνσεις.



Πηγή : kathimerini.gr


Σε κινούμενη άμμο οι μισές υπερχρεωμένες επιχειρήσεις




Σε κινούμενη άμμο βρίσκεται μία στις δύο προβληματικές υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, με αμφίβολη την επιβίωσή της, καθώς φαίνεται να αποτυγχάνει στα "τεστ βιωσιμότητας" των τραπεζών.

Καθώς προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις των "κόκκινων" επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, στο πλαίσιο των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι το 45% των επιχειρηματικών χορηγήσεών τους είναι προβληματικό. Από τις προβληματικές αυτές επιχειρήσεις, οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο και να διασωθεί κατόπιν αναδιαρθρώσεων το 20%, ενώ το υπόλοιπο 25% των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων δεν έχει σωτηρία. Στην πράξη δηλαδή, μία στις δύο προβληματικές επιχειρήσεις δεν έχει ελπίδα διάσωσης και οδηγείται νομοτελειακά σε πτώχευση.

Στον αντίποδα, το 55% των επιχειρήσεων κρίνεται υγιές από τις τράπεζες, με το 25% να κατηγοριοποιείται ως άκρως υγιές και το υπόλοιπο 30% να παρουσιάζει "διαβαθμίσεις υγείας". Η συνολική αυτή κατηγοριοποίηση ορίζει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν προσεχώς οι τράπεζες και προδιαγράφει το τοπίο των αλλαγών στον επιχειρηματικό χάρτη μέσα στην επόμενη διετία.

Πιέσεις και αντίβαρα

Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο "Κεφάλαιο", οι πιέσεις που ασκούνται από τον SSM για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε συντομότερο εναπομείναντα χρόνο μέχρι τα τέλη του 2019 είναι τέτοιες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσουν τις τράπεζες ακόμα και σε κινήσεις αντίθετες προς το συμφέρον τους για την ανάκτηση οφειλών. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται, αντί να συνεχίσουν τον "ορό" της χρηματοδότησης σε παραπαίουσες επιχειρήσεις, οι τράπεζες να οδηγήσουν περισσότερες εταιρείες στην ειδική διαχείριση ή και στην εκκαθάριση. Έτσι, μπορεί κατά το προσεχές διάστημα το κύριο "εργαλείο" των τραπεζών για τον χειρισμό των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων να μην είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, αλλά το άρθρο 68 του νόμου 4307/14 που προβλέπει αίτηση των πιστωτών για την υπαγωγή της επιχείρησης στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Επίσημαίνεται ότι οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν τα "κόκκινα" δάνεια κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019, στα 66,7 δισ. ευρώ, από 106,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016. Η μείωση αυτή πρέπει να προέλθει κατά ποσοστό 58% από το "ξεκαθάρισμα" στα επιχειρηματικά δάνεια. Στο ποσοστό του 58%, η συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 16%, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 26%, των μικρών σε 15% και των ναυτιλιακών σε 1%.

Οι κινήσεις των τραπεζών για το "ξεκαθάρισμα" των επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων τους δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς "αντίβαρα", έτσι ώστε να στηριχθούν οι υγιείς επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις με προοπτική βιωσιμότητας, αναστηλώνοντας την οικονομία και τις ίδιες τις τράπεζες.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ολομέτωπη "επίθεση" με νέες χορηγήσεις σε ευρύ φάσμα επιχειρήσεων προκειμένου να ανακόψουν δραστικά και τη συνεχιζόμενη πιστωτική συρρίκνωση. Τη "γραμμή" για τις νέες χρηματοδοτήσεις ανοίγουν οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες θα ενταθούν από τον Οκτώβριο, με αιχμή τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Κ", ήδη οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να εκταμιεύσουν ποσά της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν projects στον τουρισμό και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ επόμενο πεδίο είναι οι υποδομές και η ναυτιλία.

Αιχμή ο τουρισμός

Όπως αναφέρουν στελέχη τραπεζών στο "Κ", μόνο στον τουρισμό υπολογίζεται ότι για την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων για εξαγορές που έχουν συντελεστεί ή και συνδυαστικά με επικείμενες εξαγορές οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να εκταμιεύσουν 800 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, μόνο για το σχέδιο ανάπτυξης του Αστέρα, μετά την εξαγορά του από την AGC Equity Partners και την τουρκική Dogus, οι τράπεζες θα παράσχουν χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ. Στα 140 εκατ. ευρώ θα κινηθεί η χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Χίλτον μετά την εξαγορά του από την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και την D-Marine, θυγατρική της Dogus. Τρίτο μεγαλύτερο "πακέτο" χρηματοδότησης, ύψους 100 εκατ. ευρώ (που καλύπτει και την εξαγορά), θα είναι αυτό προς τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani-Ikos (των Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη και επενδυτικών κεφαλαίων της Oaktree Capital), που εξαγόρασε στην Κέρκυρα τα ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia Handris και στην Κω το Club Med Kefalos. Στα 30 εκατ. ευρώ θα κινηθεί η χρηματοδότηση για τη δημιουργία ξενοδοχείου στη νότια Κρήτη από την TUI, κατόπιν εξαγοράς οικοπέδου ιδιοκτησίας του ομίλου Καράτζη. Εκτός αυτών, υπάρχουν συμφωνίες για χρηματοδότηση πολλών μικρότερων projects και δρομολογούνται νέες μεγάλες ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο (π.χ., η πώληση του King George), οι οποίες θα διευρύνουν περαιτέρω τη ροή κεφαλαίων για τουριστικά αναπτυξιακά σχέδια.

Η έμφαση που θα δοθεί στη χρηματοδότηση του τουρισμού είναι προφανής, δεδομένων των συνεχών ρεκόρ αφίξεων και εσόδων που καταγράφει ο τομέας από το 2015 και εφεξής. Μετά το περσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες, φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατ. επισκέπτες, ενώ, όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο "Κ", πολλά από τα νέα συμβόλαια που έχουν κλειστεί για το 2018 είναι εγγυημένα, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Έτσι, ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει από την κρίση. Χάρη στον τουρισμό, η κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 1,8%. Σε κάθε περίπτωση, ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6%, ήδη το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 18,6% και, σύμφωνα με τις προβλέψεις του World Travel & Tourism Council (WTTC), στα επόμενα 10 χρόνια, το 2027, το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, δηλαδή με ρυθμό μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας.

Οι τραπεζίτες επισημαίνουν στο "Κ" και μια θετική μεταστροφή στα ξενοδοχειακά δάνεια, τα οποία πλέον φαίνεται να εξυπηρετούνται στο σύνολό τους σχεδόν χωρίς καμία καθυστέρηση. Αυτό θα οδηγήσει σε μαζικότερες αναδιαρθρώσεις από τον προσεχή Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018.


Από τη Νένα Μαλλιάρα
Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί.
capital.gr


Νέα «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Νέα «ραβασάκια» ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που διαθέτουν οι υπηρεσίες θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο οπότε θα αποσταλούν να νέα ειδοποιητήρια, με τα πρόστιμα.

Μετά την πρώτη διασταύρωση η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στο σύστημα εμφανίζονται επί τους παρόντος, 430.000 ανασφάλιστα οχήματα ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός λόγω των λαθών που είχαν προκύψει.

Μάλιστα το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου φαίνεται ότι έχουν ασφαλιστεί επιπλέον 505.000 οχήματα καθώς στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων ανέρχονταν σε 5,7 εκατ. ενώ στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμός είχε ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. οχήματα.

Σε όσους τελικά αποσταλεί ειδοποιητήριο καλούνται να πληρώσουν τα εξής πρόστιμα:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.ε.
150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε.
250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Όσον αφορά στα προβλήματα της πρώτης διασταύρωσης οφείλονται κατά κύριο λόγο στα λανθασμένα στοιχεία για τα κλεμμένα οχήματα, οχήματα που έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί και στα οχήματα από κληρονομιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει η λύση οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων με ηλικία άνω των 14 ετών που δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ή κλαπεί να πληρώνουν ένα παράβολο αξίας 20 ευρώ και με επιπλέον μια υπεύθυνη δήλωση να διαγράφονται τα οχήματα οριστικά από τα ηλεκτρονικά αρχεία. 



Πηγή : in.gr


Αυγενάκης: Ο Τσίπρας είναι ένας σύγχρονος Πινόκιο



Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τον έναν «σύγχρονο Πινόκιο».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο σύγχρονος «Πινόκιο». Γι΄ αυτόν ειδικά, η ΔΕΘ είναι ένα μόνιμο σκηνικό εμπαιγμού και ψεύδους για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας. Ποιος ξεχνά το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των Μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα; Ας μην κρυβόμαστε, αυτή η κυβέρνηση είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε» είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης μιλώντας στο ΑΠΕ.

Σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και συγκεκριμένα με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής αναφέρει πως «οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν «θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης» η οποία του προκαλεί τρόμο. Σας θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έλεγε «ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται».

«Τσίπρας ίσον ψέμα και λαϊκισμός»

«Έχουμε δυο διαφορετικούς κόσμους: Τσίπρας ίσον ψέμα και λαϊκισμός, Μητσοτάκης ίσον αξιοπιστία και υπευθυνότητα.» τονίζει ο ίδιος.

«Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν ψεύδεται διχάζει, και όταν δεν διχάζει λασπολογεί, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ωστόσο, θα ήταν μεγάλη ήττα για τη χώρα να αφήσουμε το πολιτικό αυτό παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μοιρολατρία και μηδενισμός» ήταν η απάντηση του Λ. Αυγενάκη  στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο επαναπροσέγγισης των πολιτών.

Ο Λ. Αυγενάκης καταλήγει στη συνέντευξη του τονίζοντας πως «η κοινωνία θέλει η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή, σταθερή αυτοδύναμη, και με έτοιμο σχέδιο που θα μπει σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών». 


Πηγή : thepressproject.gr


Τέλος Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τέλος Σεπτεμβρίου τοποθετείται χρονικά η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι τραπεζικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το όριο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μπορεί να πέσει στις 200.000 ευρώ από 300.000 σήμερα.

Δεν αποκλείουν μάλιστα, το όριο να οδηγηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, δεδομένου ότι το μέσο ύψος δανείου πριν από λίγα χρόνια ήταν οι 100.000 ευρώ, άρα δεν έχει νόημα η ύπαρξη υψηλότερου πλαφόν. Σημειώνεται ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται από πλειστηριασμό, μέχρι τα τέλη του 2017, για όσους δανειολήπτες είναι ενταγμένοι στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη).

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών οφείλεται στην ανάγκη ευθυγράμμισης όλων των τραπεζών σε μία κοινή βάση δεδομένων για τους πλειστηριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει έντονη κινητικότητα σε επίπεδο ανταλλαγής αρχείων, ενώ το πλέον πιθανό είναι όλη η διαδικασία να περάσει μέσω "Τειρεσία". Στον τελευταίο τηρείται Σύστημα Υποθηκών – Προσημειώσεων όπου καταχωρούνται στοιχεία για δεδομένα υποθηκών και προσημειώσεων, παρέχοντας ενημέρωση στις τράπεζες για τις εμπράγματες επιβαρύνσεις των ακινήτων ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι τράπεζες στηρίζουν τις εκτιμήσεις τους για την παύση σχηματισμού νέων καθυστερήσεων άνω των 90 ημερών (NPLs) στα δάνεια λιανικής τραπεζικής στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Παρά τη γενική αποκλιμάκωση των NPEs, δηλαδή των ανοιγμάτων ανεξαρτήτως ημερών καθυστέρησης τα οποία κρίνονται ως αβέβαιης είσπραξης, η δημιουργία νέων NPLs δεν έχει ανακοπεί από το σύνολο των τραπεζών, καθώς παραμένει υψηλός ο ρυθμός redefault (εκ νέου επισφάλειας).

Στον παράγοντα αυτό οι τράπεζες απέδωσαν, κατά τις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου στους αναλυτές, το γεγονός ότι δεν έχει κερδηθεί ακόμη η μάχη με τα NPLs, εκτιμώντας ότι ούτε στο γ΄ τρίμηνο ο θετικός σχηματισμός NPLs θα γυρίσει σε αρνητικός. Αυτό θα συμβεί, όπως εκτίμησαν, στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, όταν τόσο ο εξωδικαστικός μηχανισμός, όσο και η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα έχουν μπει σε σταθερή τροχιά.

Σημειώνεται ότι παρά την επιβράδυνσή του στο α΄ τρίμηνο του 2017, ο τριμηνιαίος δείκτης αθέτησης (default rate) παρέμεινε σε επίπεδα άνω του 2% και υψηλότερος από το ρυθμό αποκατάστασης της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων (cure rate).

Η διαφορά ανάμεσα στο ρυθμό αθέτησης και στο ρυθμό αποκατάστασης είναι υψηλότερη στο επιχειρηματικό και το καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο.

Στοιχεία για την πορεία του δείκτη στο β΄ τρίμηνο του έτους θα ανακοινώσει η ΤτΕ, δημοσιεύοντας τα στοιχεία για την πρόοδο των επιχειρησιακών στόχων των τραπεζών. 


Πηγή : in.gr


Η Δανία μειώνει τους φόρους για να μειωθεί η ανεργία



Με μια ανεργία που αγγίζει το 3,5%, η Δανία παίρνει μέτρα για να την μειώσει και άλλο μέχρι την  μηδενίσει.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την συνολική φορολογική επιβάρυνση των Δανών που σήμερα βρίσκεται στο 47%. 

Ο πρώτος φόρος που θα υποστεί μείωση είναι ο φόρος εισοδήματος και φόρος στα αυτοκίνητα, και παράλληλα θα παρθούν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας με κάθετη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες της χώρας για επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι 20 Μαρτίου του 2017 η Δανία αποπλήρωσε το τελευταίο της χρέος μίας δόσης ύψους 1,5δισ. στις ΗΠΑ. 




Τα στοιχειά της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα έπρεπε να οδηγήσουν σε παραίτηση τον Τσίπρα



Εάν υπήρχε ίχνος πολιτικής συνέπειας, ο πρωθυπουργός, διαβάζοντας τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για την πορεία της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα συγκαλούσε εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο και θα ζητούσε από όλα τα μέλη του να αναλάβουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες προκειμένου να μη χαθεί και το 2017 στη δίνη της στασιμότητας και θα έδιωχνε τους μισούς που απέτυχαν.

Εάν μάλιστα είχε αυξημένο το αίσθημα της πολιτικής ευθιξίας, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε χθες να δήλωνε παραίτηση. Αλλά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται στην εξουσία πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές της υποσχέσεις που αποκαλούνται πλέον «περσινά ξινά σταφύλια», είναι αστείο να ζητάμε παραιτήσεις επειδή η οικονομία έπεσε έξω κατά 2-3 μονάδες του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της αποτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο Προϋπολογισμός προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%. Στην πορεία ο κ. Τσακαλώτος αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις μιλώντας για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%. Δηλαδή πριν καν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το πρώτο εξάμηνο, η Ελλάδα είχε ήδη χάσει εισοδήματα μιας ποσοστιαίας μονάδας του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,8 δισ. ευρώ. Ομως πλέον και ο νέος χαμηλότερος στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% στο πρώτο τρίμηνο και κατά 0,8% στο δεύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Δηλαδή στο εξάμηνο έτρεξε με ρυθμό μόλις 0,6%. Για να επιτευχθεί ο ρυθμός του 1,8% θα πρέπει η ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του έτους να είναι κοντά στο 3%, όταν στο διάστημα αυτό η κατανάλωση θα συμπιεστεί από την υποχρέωση των νοικοκυριών να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η χώρα πληρώνει ακριβά τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση αλλά και την υπερφορολόγηση προκειμένου να συντηρηθεί το πελατειακό κράτος.

Μόλις προχθές το υπουργείο Οικονομίας έλεγε ότι το 2017 έχουμε έκρηξη επενδύσεων, όμως η ΕΛ.ΣΤΑΤ. το διαψεύδει πανηγυρικά. Ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου μειώθηκε κατά 17,1% εκμηδενίζοντας την αύξηση του πρώτου τριμήνου. Η κατανάλωση των νοικοκυριών ανέβηκε οριακά και μόνο οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση κατά 3,3% λόγω της διόγκωσης του κράτους.

Ομως τα στοιχεία είναι θλιβερά για έναν σημαντικότερο λόγο. Η Ελλάδα ξεμακραίνει από την υπόλοιπη ευρωζώνη, η οποία κυριολεκτικώς καλπάζει αξιοποιώντας πλήρως τη θετική συγκυρία. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή καταγράφηκε ανάπτυξη 0,8% όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Κύπρος έτρεξε με 3,5%, η Ισπανία με 3,1%, η Πορτογαλία με 2,8% και συνολικά η ευρωζώνη με 2,2%. Οι άλλοι τρέχουν και εμείς είμαστε με βήματα σημειωτόν και νομίζουμε ότι τερματίσαμε πρώτοι.
Αλλά, είπαμε, οι υποσχέσεις είναι «περσινά ξινά σταφύλια». Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την ανάπτυξη…

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στην προσπάθειά της να αιτιολογήσει την πτώση του κατώτατου μισθού τελικώς απέδειξε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. «Μόλις 11 ευρώ μειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί κατά 200 ευρώ», είπε η υπουργός, η οποία πριν από το 2015 διαδήλωνε κατά των Μνημονίων και υποσχόταν αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στις συντάξεις. Η κυβέρνηση καταγγέλλει τους προηγούμενους ότι προχώρησε σε αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων και «νομιμοποιεί» τις πράξεις τους αποφασίζοντας νέες περικοπές. Τελικώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται χειρότερη από τους προηγούμενους!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, οι εισπράξεις από αποκρατικοποιήσεις ανήλθαν έως τώρα περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό απέχει σημαντικά από το στόχο των 50 δισ. που είχε βάλει η κυβέρνηση Παπανδρέου την άνοιξη του 2011 και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο εάν η σημερινή κυβέρνηση δεν μπλοκάριζε σημαντικά έργα, όπως για παράδειγμα την επένδυση του Ελληνικού. Ομως οι επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι οι εισπρακτικές αλλά οι διαρθρωτικές. Για παράδειγμα, κανείς δεν θυμάται το ποσό που εισέπραξε το Δημόσιο από την πώληση των πρώτων αδειών κινητής τηλεφωνίας (που ήταν σημαντικό για την εποχή), όμως τα οφέλη της οικονομίας από το άνοιγμα των τηλεπικοινωνιών ήταν ασύλληπτα. Επομένως, μη στεκόμαστε μόνο στα νούμερα αλλά στις δυνάμεις της αγοράς που ενεργοποιούνται σε κάθε ιδιωτικοποίηση.


Πάνος Αμυράς διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Προσοχή απάτη! Υπόσχονται δάνεια με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Με ποιο τρόπο προσπαθούσαν να "ψαρέψουν" τα θύμα τους. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε ήδη δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απόπειρα απάτης κατ΄ εξακολούθηση. Τι μας συμβουλεύει.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απόπειρα απάτης κατ΄ εξακολούθηση, για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), πρόθυμους και ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλουν μαζικά και υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου «δήθεν», άμεσα και εύκολα, τη χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και άμεσες διαδικασίες χρηματοδότησης-εκταμίευσης.

Σημειώνεται, ότι στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας αναγράφεται μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ ποτέ δεν δίνεται φυσική έδρα της υποτιθέμενης εταιρείας, ούτε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή αυτά τα περιστατικά ενημερώνει τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αναρτήσεις σε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που μπορεί να δέχονται, σχετικά με δήθεν εύκολη χορήγηση δανείων από μη εξουσιοδοτημένους φορείς.

Επισημαίνεται, ότι αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ειδικά αδειοδοτημένες για αυτό το σκοπό και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους κι ανυποψίαστους που αναζητούν τη χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν:

- είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.τ.λ.), για να τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω για κακόβουλους σκοπούς,

- είτε τα προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, τριψήφιους κωδικούς επαλήθευσης καρτών (CVV) κ.τ.λ.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους και

- ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: FEELSAFE e-Commerce
- Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler» : https://twitter.com/CyberAlertGR
- Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/



Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Ν.Δ. : Εξαπατώνται και εμπαίζονται οι ασφαλισμένοι του πρώην Ο.Γ.Α. που περιμένουν τη σύνταξή τους



H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, για τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης στους ασφαλισμένους του πρώην Ο.Γ.Α. που περιμένουν σύνταξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αυτοδιαψεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνουν  πια τη μορφή χιονοστιβάδας. 

Πέρασε και ο Αύγουστος και η τελευταία δέσμευση για καταβολή της σύνταξης, στους πρώτους 1.000 "τυχερούς" ασφαλισμένους του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντες το 1950,  έγινε ένα ακόμα ψέμα ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπατώνται  και εμπαίζονται:

Χιλιάδες ασφαλισμένοι, που σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, από 1ης Ιουλίου θα έπαιρναν την πλήρη σύνταξή τους, 

Χιλιάδες ασφαλισμένοι, που υποτίθεται ότι με τον Νόμο Κατρούγκαλου θα έπαιρναν από 1ης Ιανουαρίου σύνταξη, 

Χιλιάδες ασφαλισμένοι, που - με βάση την τελευταία ανακοίνωση του ΕΦΚΑ 14/07/17, η οποία αναίρεσε όλα τα προηγούμενα - θα λάμβαναν τελικά τμηματικά τις συντάξεις τους και μάλιστα επαυξημένες (!) μέχρι το τέλος του έτους. 

Ο αρμόδιος Υφυπουργός καλείται να απαντήσει: 

Γιατί δεν καταβλήθηκαν από τον ΕΦΚΑ τον μήνα Αύγουστο οι οφειλόμενες συντάξεις στους  πρώτους 1.000 δικαιούχους, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ στις 14 Ιουλίου 2017; 
Πότε επιτέλους θα καταβληθούν;  
Την ίδια "ψυχρολουσία" κοροϊδίας θα υποστούν και οι 4.000 δικαιούχοι του Σεπτεμβρίου, που περιμένουν;  
Πού βρίσκονται τα συντάξιμα χρήματα των αγροτών και ποια "μαύρη τρύπα"καλύπτουν;  
Ποιο θα είναι τελικά το ύψος της σύνταξης; Γιατί το Υπουργείο δεν δημοσιοποιεί αναλυτικό πίνακα με τα συντάξιμα ποσά των δικαιούχων, αλλά επιλέγει να τους αφήνει στο “μαύρο σκοτάδι”; 
Τί θα γίνει τελικά με την επιστροφή των εισφορών, που παρατύπως καλούνταν να πληρώνουν, μέχρι τον Ιούνιο, οι πρώην ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α .γεννηθέντες το 1950;

Κυνική συμπεριφορά, απάνθρωπη κοροϊδία στους απόμαχους της ζωής.

Αναζητείται Ντροπή!».


Σεισμός από πυρηνική δοκιμή κατεγράφη στην Β.Κορέα



Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σε χαμηλό βάθος καταγράφηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη της πυρηνική δοκιμή, μερικές ώρες αφότου γνωστοποίησε πως κατασκεύασε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου, ένα θερμοπυρηνικό όπλο με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ». 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 75 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του Κιμτσέκ. Προηγούμενοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή αυτή είχαν προκληθεί από δοκιμές πυρηνικών όπλων. Αν αυτό συνέβη και σήμερα, η εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει ακόμη πιο πολύ την ένταση, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση της «κλιμακούμενης» κρίσης.

Ο σεισμός είχε υπόκεντρο, ή εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ το κινεζικό σεισμολογικό ινστιτούτο έκανε λόγο για εστιακό βάθος «μηδέν» χιλιομέτρων. Και αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι η δόνηση οφειλόταν στη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου.

Κάτοικοι της πόλης Γιαντζί, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν έναν σεισμό που διήρκεσε περίπου δέκα δευτερόλεπτα και ακολουθήθηκε από έναν μετασεισμό.

Η Βόρεια Κορέα έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα ότι ανέπτυξε μια εξελιγμένη βόμβα υδρογόνου, με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ» και λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Άμπε για την «κλιμακούμενη» κρίση εξαιτίας των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του νέου θερμοπυρηνικού όπλου, την οποία έκανε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καταγράφηκε καθώς η ένταση στην περιοχή είχε ήδη κλιμακωθεί, έπειτα από τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο. Οι πύραυλοι που δοκιμάστηκαν μπορούν να διανύσουν απόσταση 10.000 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της ενδοχώρας των ΗΠΑ βρίσκεται εντός του δραστικού βεληνεκούς τους.

Επί των ημερών του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα επιδιώκει πολύ ενεργά την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών αρκετά μικρών και ελαφρών ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται σε βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, χωρίς να μειώνεται η ακτίνα δράσης τους ή να αποκλείεται η επιτυχής επανείσοδός τους στην ατμόσφαιρα της Γης.

Η Πιονγκγιάνγκ, που συνεχίζει τα προγράμματά της για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων αψηφώντας σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων που της επιβλήθηκαν, «πρόσφατα κατάφερε» να κατασκευάσει μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός ICBM, ανέφερε το KCNA.

«Η βόμβα υδρογόνου, η εκρηκτική ισχύς της οποίας μπορεί να κυμαίνεται από μερικές δεκάδες κιλοτόνους ως και εκατοντάδες κιλοτόνους, είναι ένα πολυλειτουργικό πυρηνικό όπλο με μεγάλη καταστρεπτική ισχύ, που μπορεί να πυροδοτείται ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα για επιθέσεις με ηλεκτρομαγνητικό παλμό εναντίον στρατηγικών στόχων», υποστήριξε το πρακτορείο.

«Όλα τα συστατικά της βόμβας υδρογόνου παρήχθησαν μέσα στη χώρα και όλες οι διαδικασίες (...) βασίστηκαν στο (σ.σ. επίσημο βορειοκορεάτικο δόγμα) Τσουτσέ, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα είναι σε θέση να παράγει όσα ισχυρά πυρηνικά όπλα χρειάζεται κατά βούληση», φέρεται να δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, συνέχισε το KCNA.

Το Τσουτσέ είναι το δόγμα περί της αυτάρκειας της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, ένα μίγμα μαρξισμού και εθνικισμού έμπνευσης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή του κράτους και παππού του σημερινού ηγέτη του. Η Βόρεια Κορέα λέει ότι τα εξοπλιστικά προγράμματά της είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της αμερικανικής επιθετικότητας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το ινστιτούτο πυρηνικών όπλων της χώρας και «παρακολούθησε μια βόμβα υδρογόνου να φορτώνεται σε έναν ICBM», ενώ όρισε «στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν στην (επιστημονική) έρευνα» για τα πυρηνικά όπλα, που συνεχίζεται.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα που μετέδωσε το πρακτορείο εικονίζουν τον Κιμ να επιθεωρεί μια ασημί πυρηνική κεφαλή σχήματος κλεψύδρας, περιστοιχισμένος από επιστήμονες, με ένα διάγραμμα του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Hwasong-14 κρεμασμένο σε έναν τοίχο.

Ο Λι Τσουν-γκέουν, ερευνητής του Ινστιτούτου Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία της Νότιας Κορέας (Science and Technology Policy Institute, STEPI), επισήμανε ότι το σχήμα της νέας βόμβας είναι πολύ διαφορετικό από εκείνα που έδειχναν φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί πέρυσι τον Μάρτιο, όταν παρουσιάζονταν βόμβες σφαιρικού σχήματος. Αυτό μοιάζει να υποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα θερμοπυρηνικό όπλο δύο σταδίων ή μια βόμβα υδρογόνου, πρόσθεσε.

Η ένταση είχε αρχίσει να αυξάνεται για άλλη μια φορά στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ αντάλλαξαν απειλές: η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να πλήξει το Γκουάμ αφού ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί» αν απειλήσει τη χώρα του.

Η Βόρεια Κορέα συνέχισε να κλιμακώνει την ένταση την Τρίτη, όταν εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, κάνοντας μια δοκιμή που ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή.



Πηγή : tovima.gr


Τσαβούσογλου σε Βερολίνο: Τι σας νοιάζει για τις συλλήψεις;



Την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη στην Τουρκία δύο Γερμανών πολιτών, ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, καυτηρίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Όταν συλλαμβάνουμε έναν πραξικοπηματία, η Γερμανία αρχίζει να αγανακτεί. Μα τι σας νοιάζει;», διερωτήθηκε ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Είναι και Tούρκος πολίτης, αλλά η Γερμανία ρωτάει: 'Γιατί συλλαμβάνετε τον πολίτη μου;'», συμπλήρωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνέχισε: «Αν είναι αναμεμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αν το υποστήριξε, γιατί τον προστατεύετε;».

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις μιλώντας στη νότια Τουρκία, στη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Άιντ αλ-Άντχα), κατά τον τουρκικό Τύπο.

Την Παρασκευή, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ άσκησε δριμεία κριτική στην Τουρκία για τις δύο συλλήψεις, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα και ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κ. Μέρκελ είπε ότι δεν πιστεύει πως είναι πρόσφορο να συνεχιστούν οι περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με τη συμμετοχή της στην τελωνειακή ένωση.

«Πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά», είπε σε ομιλία της στη Νυρεμβέργη ενώπιον επιχειρηματιών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρόσθεσε, «ίσως είναι αναγκαίο να ξανασκεφτούμε» τις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι δύο Γερμανοί πολίτες συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τουρκία για «πολιτικούς» λόγους.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, στην Τουρκία κρατούνται με πολιτικά κίνητρα συνολικά 12 Γερμανοί, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν διπλή υπηκοότητα.


naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


Ελλάδα - Γαλλία 87-95



Η Εθνική ομάδα ήταν... σκιά του εαυτού της για 30 λεπτά, κατάφερε να μειώσει στους έξι πόντους από το -20, αλλά στο τέλος η Γαλλία παρουσιάστηκε σοβαρή και δεν άφησε τη νίκη (95-87) να φύγει από τα χέρια της.

Όταν μια ομάδα ήταν εκτός... τόπου και χρόνου στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει με πραγματική συντριβή, το τελικό 95-87 υπέρ των Γάλλων μόνο... κολακευτικό είναι για την Εθνική ομάδα.

H Ελλάδα ήταν εκτός τόπου και χρόνου για 27 λεπτά, αφού είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και με 24 πόντους διαφορά (71-47) και όλα έδειχναν... συντριβή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μέσα σε όλα υπήρχε και η... αντιμετώπιση των διαιτητών η οποία μόνο ουδέτερη δεν ήταν και η οποία κορυφώθηκε από τις συνεχόμενες τεχνικές ποινές με αποτέλεσμα να επιφέρει επιπλέον εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας. 

Οι Γάλλοι έκαναν ό,τι ηθελαν την ελληνική άμυνα, κάτι που αποτυπώνεται από τους 95 πόντους! Ακόμα και έτσι, η Εθνική βρήκε το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να αποδείξει ότι δεν... παραδίνεται εύκολα.

Τρία λεπτά άμυνας και καθαρού μυαλού στην επίθεση, ήταν αρκετά για να μειωθεί η διαφορά στους έξι πόντους (78-72) και αν ο Μάντζαρης ήταν εύστοχος στο τρίποντο για το -3 ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί τελείως διαφορετικά.

Όμως ο Ντε Κολό έκανε το... καθήκον του και έστειλε τη διαφορά εκ νέου στους 9 πόντους για να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης. 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εκείνος που άλλαξε και πάλι τον ρου του αγώνα χάρη στο περίσσιο πάθος που έβγαλε, με τους Σλούκα-Πρίντεζη να τον συμπληρώνουν ιδανικά και τον Καλάθη (αν και έκανε κάποια λάθη στο τέλος) να είναι... παντού. 

Ουσιαστικά η Εθνική κρατάει τον χαρακτήρα που έβγαλε στο τέλος, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί... ευεργετικό εν όψει του αγώνα με την Σλοβενία. 

Η άμυνα ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής από το ξεκίνημα του αγώνα. Μπορεί το πρώτο δίλεπτο να ήταν ελπιδοφόρο (5-0) με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να βγάζουν ενέργεια στην άμυνα, αλλά η συνέχεια έμελλε να ήταν καταστροφική. Η Γαλλία βρήκε την ευκαιρία να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο ύστερα από έναν χαμένο ελληνικό αιφνιδιασμό ο οποίος θα έστελνε τη διαφορά στους επτά πόντους, με αποτέλεσμα να πάρουν το μομέντουμ του ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 27-10 μέχρι το τέλος της περιόδου, με τους Λοβέρν και Φουρνιέ να κάνουν... σμπαράλια την ελληνική ομάδα. Με διαδοχικά «γκολ φάουλ» η Γαλλία άνοιξε τη διαφορά, με την Ελλάδα να μοιάζει αδύναμη να αντιδράσει ώστε να επιστρέψει στο ματς.

Κάποια ξεσπάσματα του Θανάση Αντετοκούνμπο στην άμυνα δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στην μεγαλύτερη διαφορά των 19 πόντων (36-55). Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έβρισκαν με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το ελληνικό καλάθι, κάτι που φαίνεται από το εξωπραγματικό 71% στα σουτ εντός παιδιάς (16/21 δίποντα, 4/7 τρίποντα). Την ίδια στιγμή το ποσοστό της Ελλάδας ήταν πολύ πιο χαμηλό (43% με 13/28 σουτ) με αποκορύφωμα τα σουτ τριών πόντων (3/14)!

Σε αυτό συνετέλεσαν και τα δύο γρήγορα φάουλ του Πρίντεζη, ο οποίος πέρασε νωρίς στον πάγκο και μειώθηκαν αισθητά οι επιθετικές λύσεις για την Εθνική ομάδα. 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να «χτυπήσει» την Ελλάδα στα pick n roll και να πάρει πολλούς εύκολους πόντους από το «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα να ανοίξει γρήγορα την ψαλίδα στο σκορ με 16/21 δίποντα στο πρώτο μισό του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζόφρι Λοβέρν ήταν εκείνος που «έκοβε» με 21 πόντους (9/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο) και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ εκείνος που «έραβε» με άλλους 21 πόντους και 2/4 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/3 τρίποντα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο 35' η Εθνική είχε την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις πόντους με ελεύθερο τρίποντο του Μάντζαρη ενώ το σκορ ήταν 78-72 για την Γαλλία, αλλά αντί για το -3 η διαφορά πήγε στο -9 με τρίποντο του Ντε Κολό που διαμόρφωσε το 81-72.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τόμας Ερτέλ ήταν εκείνος που έκανε όλη τη δουλειά για τη Γαλλία στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα η διαφορά να παέι στο +24 για τους «τρικολόρ» ενώ ο Μπορίς Ντιαό έδειξε καθαρό μυαλό όταν η Εθνική μείωσε το σκορ και μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη για τη Γαλλία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τόσο οι τάπες όσο και το φοβερό φόλοου κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνπο

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 36-55, 57-75, 87-95


Πηγή : gazzetta.gr


Σε λίγο θα μας πει ότι δεν μοιάζει ο Τσίπρας στον Ανδρέα, ο Ανδρέας μοιάζει στον Τσίπρα



Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε τραγική προσωπικότητα και θα κάνει τα πάντα βλέποντας το άσχημο τέλος του για να επιβιώσει.

Τώρα η νέα απάτη που στήνει ο Τσίπρας και θέλει να περάσει στον κόσμο είναι ότι είναι μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτός ο απίστευτος τύπος που λέγεται Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε εχθές με άρθρο του να καπηλευθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και της 3ης Σεπτέμβρη.



Το στήσιμο φαίνεται από τον τίτλο του άρθρου που με θράσος προσπαθεί να εξισώσει τον Ανδρέα με τον Τσίπρα εάν είναι δυνατόν.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το τσίρκο που κυβερνάει δεν της αξίζουν της Ελλάδας τέτοιες τραγικές προσωπικότητες, μιλάμε για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία μας είναι τραγικό.

Όσοι σοβαροί γνώριζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, έχουν εξοργιστεί με αυτή την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να καπηλευθεί το όνομα.

Σε λίγο θα μας πει ότι ο Ανδρέας μοιάζει του Τσίπρα και όχι ο Τσίπρας στον Ανδρέα για τόσο αδίστακτο στην ξεφτίλα άνθρωπο μιλάμε.