Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Μαθήματα δημοκρατίας απο τον υπουργό δικαιοσύνης της Εσθονίας στον Κοντονή



Μάθημα δημοκρατίας δίνει στον Σταύρο Κοντονή ο Εσθονός ομόλογος του Ούρμας Ρέινζαλου με επιστολή που απέστειλε  και με αφορμή την άρνηση της Ελλάδας να παραβρεθεί στην ημερίδα που οργάνωσε η εσθονική προεδρία στο Ταλίν, με αντικείμενο τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. 

Ο κ. Ρέινζαλου τα λέει μια χαρά στον κ. Κοντονή το θέμα είναι εάν ο υπουργός και η ιδεοληψία του τον αφήσουν να καταλάβει τι θέλει να πει ο Εσθονός ομόλογος του. 

Ο κ. Ούρμας Ρέινζαλου αναφέρει ότι πρόθεση μιας τέτοιας ημερίδας δεν είναι η διαμάχη, άλλωστε η υπόθεση της διερεύνησης του παρελθόντος είναι υπόθεση των ιστορικών. 

«Εμείς είμαστε πολιτικοί», λέει στην επιστολή του ο κ. Ρέινζαλου, «και η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε αξίες και αρετές. Οι δικές μας αξίες είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και το πνεύμα των νόμων».

Ο κ. Ρέινζαλου αναφέροντας την ιστορία λέει ότι στην πατρίδα του έχουν πέσει χιλιάδες θύματα «και της ναζιστικής και της φασιστικής και της κομμουνιστικής δικτατορίας», και αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο.

Ο κ. Ρέινζαλου λέει επίσης ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να ξέρουν άριστα τις λεπτομέρειες της ιστορίας των άλλων χωρών, σε αυτό, όμως, βοηθά η κουλτούρα, προσθέτει. 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι αναφέρει στην επιστολή του πώς οι Εσθονοί έμαθαν για την ελληνική αντίσταση στο φασισμό από την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», έτσι και θα περίμενε οι Έλληνες να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στα γκουλάγκ, αφού γνωρίζει ότι το έργο του νομπελίστα (και για πολλά χρόνια τροφίμου των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, Αλεξάντερ Σολζνίτσιν) «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» είναι από τα έργα που κυκλοφόρησαν πρώιμα στην Ελλάδα, από το 1974. 

Η επιστολή: 

«Αγαπητέ Σταύρο, λυπάμαι για την απόφασή σου, αλλά εκτιμώ την εξήγησή σου για την άρνηση να παραστείς και μπορώ να εκθέσω τα επιχειρήματά μου για τη διαφωνία μου σχετικά με τους λόγους που αναφέρεις ότι σε οδήγησαν να μην παραστείς. 

Δεν θα ήθελα να μπω σε μια συζήτηση για την αποτίμηση της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα, η οποία έχει ήδη γίνει. Είμαστε πολιτικοί και η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε αξίες και αρχές. Οι αξίες μας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και η τήρηση των νόμων και δεν βλέπω εναλλακτική σε αυτά. Γι' αυτό και είμαι αντίθετος σε όποια ιδεολογία ή πολιτική κίνηση αντιτάσσεται σ' αυτές τις αξίες. Με αυτό το σκεπτικό, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό. Όλες αυτές οι ιδεολογίες ισχυρίστηκαν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν έθνη και κοινωνικές ομάδες και να κρίνουν ότι άλλες είναι ανάξιες να απολαύσουν το μέλλον τους, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να εκπαιδευτούν από την αρχή και να καταδικαστούν στη μιζέρια, χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον ή να υποφέρουν στην εξορία. 

Η αναγνώριση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας πρέπει να είναι πολύ σημαντική για τους υπουργούς Δικαιοσύνης, η δουλειά των οποίων είναι να διαφυλάττουν και να υπηρετούν το νόμο και την τάξη. Αυτό είναι το καθήκον μας, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους έγιναν αυτά τα εγκλήματα ή το ποια είναι τα θύματά τους. 

Η μοίρα των δύο χωρών μας ήταν διαφορετική στον 20ο αιώνα. Στην Εσθονία, δεν χρειάζεται να είσαι ιστορικός για να ξέρεις τι έγινε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η Εσθονία, όμως, υπέφερε από δύο διαφορετικές κατοχές: τη ναζιστική κατοχή και τη σοβιετική κατοχή, η οποία κράτησε έως το 1991. Με την εμπειρία της χώρας μου, διαφωνώ κάθετα μαζί σου ότι ο κομμουνισμός είχε και θετικές πλευρές. Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Κόκκινος Στρατός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη των Συμμάχων κατά των ναζιστικών δυνάμεων, ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που δεν απελευθέρωσε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και δεν επέτρεψε στους ανθρώπους τους που είχαν κατακτηθεί από τους ναζί να διαμορφώσουν τη μοίρα τους. Αυτό δεν έγινε ποτέ ούτε στο Ταλίν ούτε στο Ανατολικό Βερολίνο. Ο Εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε το 1949 και την ίδια χρονιά οι κομμουνιστές εξόρισαν από τη χώρα τους το 2% των Εσθονών αγροτών, επειδή δεν δέχθηκαν να συμμορφωθούν με το κομμουνιστικό καθεστώς ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή τις κολλεκτίβες. Επιπλέον, χιλιάδες Εσθονοί εστάλησαν στα γκουλάγκ, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν και αυτά συνεχίστηκαν στη δεκαετία του '50. Και μολονότι ο θάνατος του Στάλιν επέτρεψε σε πολλούς από αυτούς να γυρίσουν στην πατρίδα τους, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κομμουνισμός έγινε ανθρώπινος. Μπορεί να είμαι 40 χρονών, αλλά έχω εκπαιδευτεί στο σοβιετικό καθεστώς. Και μία από τις θεμελιώδεις και αυτονόητες αρχές της ΕΕ, η ατομική ιδιοκτησία και το ελεύθερο επιχειρείν, απαγορεύονταν από τη Σοβιετική Ένωση και ήταν εγκλήματα. 

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμός των νόμων στην κομμουνιστική ιδεολογία. Ξέρουμε ότι αυτό επιχειρήθηκε παντού, εκτός από την Αυστραλία. Οδήγησε πάντοτε σε ανυπέρβλητες οικονομικές καταστροφές και καταπάτηση των νόμων. Και υπάρχουν χώρες όπου το τίμημα του κομμουνισμού ήταν χιλιάδες χαμένες ζωές. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά. 

Στην ελευθερία και τη δημοκρατία, καθένας έχει το δικαίωμα στις θρησκευτικές και πολιτικές του απόψεις, αλλά πρέπει να καταδικάσουμε όλες τις προσπάθειες ή πράξεις να καταστραφούν λαοί ή κοινωνικές ομάδες. Από σεβασμό στα αθώα θύματα, δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις. Δεν έχει καμία διαφορά για ένα θύμα εάν έχει δολοφονηθεί στο όνομα ενός καλύτερου μέλλοντος της Άριας φυλής ή επειδή ανήκει σε μια κοινωνική τάξη που δεν έχει θέση στην κομμουνιστική κοινωνία. Πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε όλα τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των αυταρχικών δικτατοριών, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει σε ψήφισμά του στις 2 Απριλίου 2009. Αυτό το ψήφισμα ήταν η βάση της εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, την περασμένη εβδομάδα στο Ταλίν». 





Φωτογραφία: Δείτε πώς μετέφεραν Άγγλο ασθενή από Παξούς στα Ιωάννινα!



Τραυματίστηκε σε τροχαίο με δίκυκλο - Τον έβαλαν στο γκαράζ του πλοίου, χύμα, πάνω σε φορείο - «Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν» αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ

Την πρωτοφανή αντιμετώπιση από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας ενός Βρετανού τουρίστα στους Παξούς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Ο άντρας που παραθέριζε στο νησί του Ιουνίου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο χθες, και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών από όπου άρχισε και η «Οδύσσειά» του στο ΕΣΥ.

Ο Άγγλος ασθενής διαπίστωσε με τον πιο «σκληρό» τρόπο τα κενά, τις ελλείψεις και την ένδεια του συστήματος Υγείας της Ελλάδας, απο το Κέντρο Υγείας του νησιού μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου τελικά διακομίστηκε. 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Υγείας όμως δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο, οπότε ο εφημερεύων γιατρός προχώρησε ελλείψει εξοπλισμού, σε πιθανή διάγνωση κατάγματος με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας και του συγκεκριμένου τραυματία αλλα και καθε πιθανού επισκέπτη της μονάδας υγειας του νησιού που χρειάζεται υπηρεσίες υγειας. 

Έτσι, αφού δεν μπορούσε να γίνει ακτινογραφία στον τραυματία, ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου και ο διευθυντής του  Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ωστόσο, η περιπέτεια του Βρετανού μόλις άρχιζε...

«Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας που είναι όχημα 20ετίας ανέλαβε τη διακομιδή με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία ιατρού. Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι οι διακομιδές ασθενών δεν επιτρέπεται να γίνονται χωρίς γιατρό. Αλλά κι αυτό φαντάζει λίγο... εμπρός σε ό,τι ακολούθησε:  

«Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδέψει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο!»,  αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ η αυστηρή πολιτική απέναντι στο ΕΚΑΒ, που είχε πρωτίστως «θύμα» τον αλλοδαπό τραυματία, συνεχίστηκε από το πλήρωμα του πλοίου. 

«Το πλήρωμα του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα του καραβιού. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με το φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό», καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παραθέτοντας και φωτογραφικά ντοκουμέντα για το θλιβερό περιστατικό. 


Στην Ηγουμενίτσα που αφίχθη το καράβι, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και οχι του ΕΚΕΒΑ, και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις των γιατρών, τα ορθοπεδικά τραύματα του Βρετανού δεν ηταν πολυ σοβαρά και αντιμετωπίστηκαν. Ωστόσο, το ερώτημα πουπροκύπτει, και που ευλόγως θέτει η Ομοσπονδια, είναι «εάν ηταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν;». 


Πηγή : protothema.gr


Χάνονται κρίσιμες ημερομηνίες για την επένδυση στο Ελληνικό



Ορθάνοικτες παραμένουν οι εκκρεμότητες στο Ελληνικό καθυστερώντας την επένδυση των 8 δισ. ευρώ.

Ανοικτή παραμένει η υπόθεση εκδίκασης της ένστασης κατά του χαρακτηρισμού ως δασικού παραλιακού τμήματος της έκτασης, η χορήγηση για άδεια καζίνου συνεχίζει να εκκρεμεί, ενώ τέσσερις δημόσιοι φορείς, παρ’ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογήσει τη μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο, ακόμη δεν το έχουν κάνει.

Για την πορεία της ένστασης που έχουν υποβάλει από κοινού ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικόν ΑΕ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά να χαρακτηρίσει δασικό ένα κρίσιμο τμήμα 37 στρεμμάτων στην παραλιακή έκταση, σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων να εκδοθεί μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, δίχως όμως να μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα. Αν δηλαδή η ένσταση θα γίνει αποδεκτή ή όχι. Εάν συμβεί το δεύτερο, και η Επιτροπή δικαιώσει τον δασάρχη, τότε προφανώς η τύχη της επένδυσης θα τεθεί ξανά εν αμφιβόλω.

Σε σχέση με την απομάκρυνση από τον χώρο του Ελληνικού μιας σειράς χρηστών, νόμιμων και παρανόμων, με βασικότερο πρόβλημα τις υπηρεσίες του Δημοσίου, και πιο σοβαρή περίπτωση αυτή του αμαξοστασίου της ΟΣΥ (θερμικά λεωφορεία), που καταλαμβάνει έκταση 62 στρεμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εγχείρημα αναζήτησης νέας έκτασης για το αμαξοστάσιο, θέμα που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών, προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Το τρίτο πρόβλημα αφορά στη χορήγηση άδειας για καζίνο, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα καζίνο της Αττικής, που θα προβλέπει τι θα συμβεί και στο Ελληνικό, θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα βασιστεί σε μελέτη στην Grant Thornton που θα απεικονίζει όλο το σημερινό περίπλοκο θεσμικό πλαίσιο και θα υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να το αναμορφώσει το υπουργείο Οικονομικών για να προκηρύξει τον πολυαναμενόμενο διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού.

Με βάση τις εξελίξεις αυτές, το πιθανότερο είναι να χαθεί άλλη μια χρονιά για το οικονομικό κλείσιμο του έργου. Έτσι, θα μεταβληθεί ξανά το χρονοδιάγραμμα, αφού δεν θα καταστεί δυνατό να αρχίσουν τα πρώτα χωματουργικά έργα στις αρχές του 2018, ενώ οι καθυστερήσεις θα στερήσουν από τα φετινά έσοδα των αποκρατικοποιήσεων το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονται με βάση τη συμφωνία του 2014 να καταβάλει ο επενδυτής ως προκαταβολή στο Δημόσιο από το συνολικό τίμημα των 915 εκατ. ευρώ.


Πηγή : Cnn.gr


Πήρε σειρά και άλλος στην ξεφτίλα! Σιμορέλης : Υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς



Η κατάντια των Συριζαίων είναι δεδομένη όπως και το παραμύθι φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς.

Έτσι του ήρθε και του Σιμορέλι σήμερα που πήρε την σειρά του στην λίστα των Συριζαίων που λένε ότι θέλουν και ξεφτιλίζονται να πει : «Υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά μην ξεχνάτε ότι η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθυνόμαστε εμείς»

Ο Σιμορέλης επέρριψε ευθύνες για τα φορολογικά μέτρα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η πολιτική ζωή δεν ξεκίνησε το 2015… δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν εδώ και 40 χρόνια, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα» 

Και ποιανού η ανίκανη πολιτική έφερε τέτοια υπερφορολόγηση εδώ και 3 χρόνια ρε Σιμορέλη;

Τι έχει κάνει η κυβέρνηση σου ώστε να μειωθεί η υπερφορολόγηση;

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά σας για την τεράστια υπερφορολόγηση που έχει γονατίσει τους Έλληνες και σταματήστε το παραμύθι φταίνε οι άλλοι για την ανικανότητα την δικιά σας!!

Ξεφτίλα πλέον και ντροπή μας που σας ακούμε αντί να αλλάζουμε κανάλι.


Αλτσχάιμερ Γαβρόγλου : «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για κατάργηση των πανελλαδικών»



Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ίσως θα πρέπει να κάνει εξετάσεις γιατί σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λέει ότι δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Πανελλαδικών αλλά για κατάργηση των εξετάσεων έτσι όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών. 

«Δεν μπορεί να άλλωστε να υπάρξει εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εξετάσεις. Με τον τρόπο όμως που έχουν εξελιχθεί οι Πανελλαδικές αποτελούν μέρος του προβλήματος», λέει ο υπουργός προσπαθώντας να ανασκευάσει τα περί κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε επίσης ότι το υπάρχον σύστημα έχει καταστρέψει τη Γ’ Λυκείου. «Παιδιά δεκαέξι και δεκαεφτά ετών ξυπνάνε μέσα στο άγχος, σέρνονται στο σχολείο, ύστερα τρέχουν στα φροντιστήρια, δεν έχουν χρόνο να κάνουν τίποτε και ακόμη και τα Σαββατοκύριακά τους είναι κλεισμένα με μαθήματα και δραστηριότητες. Δεν είναι σωστό να τους επιβάλλουμε έναν τέτοιο τρόπο ζωής».

Δικαιολόγησε και τις διπλές εξετάσεις λέγοντας : «Το διαγώνισμα του 1ου τετραμήνου, τον Ιανουάριο, έχει ως βασικό στόχο να αποδραματοποιήσει τις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου και να μειώσει το άγχος που προκαλεί η ιδέα ότι τα πάντα κρίνονται από μια τρίωρη εξέταση».

Στην ερώτηση εάν οι διπλές εξετάσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την παραπαιδεία ο κ. Γαβρόγλου είπε :«η απομάκρυνση από την παραπαιδεία είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την κοινωνία. Θέλουμε να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο ή να το πετάξουμε στον Καιάδα;».


Financial Times: Κατακρημνίζονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις


Για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αριστερές του ρίζες καθώς τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις κατακρημνίζονται κάνουν λόγο οι Financial Times σε ένα άρθρο για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναβιώνει ορισμένες από τις ριζοσπαστικές πολιτικές προκειμένου να «μπετονάρει» την κομματική βάση «που φοβάται ότι το κόμμα έχει μαλακώσει υπό την πίεση των πιστωτών».


Στη συνέχεια απαριθμεί μια σειρά μέτρων και αποφάσεων της κυβέρνησης όπως:

– η αύξηση της φορολογίας των «παραδοσιακών εχθρών», όπως τους χαρακτηρίζει, του ΣΥΡΙΖΑ, των υψηλά αμειβόμενων δικηγόρων , των γιατρών, των ακαδημαϊκών που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και των ιδιωτών επενδυτών από το εξωτερικό

– η νέα νομοθεσία για τα πανεπιστήμια που παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που στόχο είχαν την αύξηση των ακαδημαϊκών επιδόσεων

– η καθυστέρηση του σχεδίου αξίας 1,5 δισ. ευρώ της Eldorado Gold, του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στην Ελλάδα

– η παρέμβαση Βούτση για την απελευθέρωση των μελών του Ρουβίκωνα που είχαν συλληφθεί για την έφοδό τους στο προαύλιο της Βουλής. Τότε ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει, υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, ότι «όπου δεν εμπλέκεται βια (κατά προσώπων) τέτοια συμβάντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανοχή»

Την ίδια ώρα, σημειώνει η ανταποκρίτρια των Financial Times, «αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί με δεσμούς στην ακροαριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επιθέσεις σε δημόσια κτήρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η αστυνομία έχει κάνει μόνο λίγες συλλήψεις και καμία υπόθεση δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο».

«Έχει γίνει σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσει στο εκλογικό του κοινό ότι έχει ακόμα μια ριζοσπαστική ακτιβιστική ατζέντα που δεν έχει μαλακώσει υπό την πίεση των πιστωτών» σημειώνει ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Άρης Χατζής.


Πηγή : lykavitos.gr


Τραγικό 16χρονη εκδιδόταν μέρα μεσημέρι στην Πάτρα για 5 ευρώ



Η αστυνομία συνέλαβε χθες, Τρίτη, στην Πάτρα, 2 εκδιδόμενες γυναίκες. Σοκ προκαλεί το ότι η μία από αυτές είναι μόλις 16 ετών κι εκδιδόταν για 5 ευρώ!

Όπως αναφέρει το patrastimes, το μεσημέρι της Τρίτης, ένας αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη και πλησίασε τις γυναίκες, που δραστηριοποιούνταν στο πεζοδρόμιο πεζές. 

Εκείνες του πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά, για μόλις 5 ευρώ. Τότε, εκείνος τις συνέλαβε.

Από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο γυναικών ηλικίας 23 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.




Απίστευτο: Το υπουργείο Πολιτισμού πληρώνει στην Κονιόρδου και τα διόδια της Αττικής Οδού



Το φως της δημοσιότητας είδε απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά στην αποζημίωση ημερήσιου ταξιδιού της Λυδίας Κονιόρδου και της στενής της συνεργάτιδας, στην Κύπρο.

Στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 24 Αυγούστου το υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει στα έξοδα της Υπουργού και της ειδικής της συμβούλου, για θέματα διεθνών σχέσεων Κυβέλης-Αικατερίνης Κούβελα, που αφορούν σε αεροπορικά εισιτήρια, κόστος για τη διαμονή, αλλά και το κόστος για τα διόδια της Αττικής Οδού τα οποία χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Δηλαδή, 2,80 πήγαινε και άλλα τόσα για την επιστροφή.


Οπως αναφέρει το κείμενο του Υπουργείου που αφορά στα έξοδα των δύο γυναικών, η υπουργός Πολιτισμού προβλέπει αποζημίωση και για την περίπτωση που η ειδική γραμματέας διεθνών σχέσεων του υπουργείου της δεν πάρει το ΙΧ της αλλά λεωφορείο ή Μετρό καθώς στην απόφαση αναφέρεται ότι ζητείται έγκριση για να καταβληθούν «η αξία δύο (2) αεροπορικών εισιτηρίων οικονομικής θέσης μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ, καθώς και των εισιτηρίων ΜΜΜ ή της αξίας των διοδίων (εάν γίνει χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου) προς και από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την κ. Κούβελα».

Ολόκληρη η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την οικονομική κάλυψη του ταξιδιού της Λυδίας Κονιόρδου στην Κύπρο.




 Η Λυδία Κονιόρδου ταξίδεψε στην Κύπρο προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για θέματα πολιτισμού.


Πηγή : eleftherostypos.gr



Έχασε την θέση του DJ στα λεωφορεία και είπαν να βάζει μουσική στο γραφείο του Σπίρτζη



Έχασε την θέση της Dj στον ΟΑΣΑ μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, και τις αντιδράσεις για τέτοιο προκλητικό διορισμό, ωστόσο το ταλέντο της δεν θα πάει χαμένο αφού βρέθηκε νέα θέση DJ για την κ. Βέρθα Ευθυμιάδου. 

Για να θυμίσουμε η κ. Ευθιμιάδου έπρεπε να επιλέγει τα cd με τη μουσική που θα ακούγεται μέσα στα λεωφορεία και τον προκλητικό της διορισμό σταμάτησαν οι καταγγελίες των συνδικαλιστών.

Το δε κόστος για τις υπηρεσίες της ανερχόταν στο ποσό των 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου της είχε οριστεί από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016, για τρεις μήνες θα έπαιρνε 3.900 ευρώ, 1.300 ευρώ μηνιαίο μισθό.

Οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ είχαν καταγγείλει επίσης ότι, η κ. Ευθυμιάδου είναι βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων με ομιλητές πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Σήμερα λοιπόν και σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Χ. Σπίρτζης , η κ. Ευθυμιάδου διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο υπουργικό γραφείο του.

Μάλιστα, η κ. Βέρθα Ευθυμιάδου διορίζεται στο γραφείο του υπουργού  για όσο χρόνο ασκεί καθήκοντα υπουργού Υποδομών ο κ. Σπίρτζης.



Το έγγραφο που δημοσιεύεται στην Διαύγεια αναφέρει ότι: «Διορίζουμε την Βέρθα Ευθυμιάδου του Προδρόμου με ΑΔΤ:Φ111223, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολ. Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, από 10-07-2017 Η ανωτέρω κατατάσσεται στο 1ο ΜΚ της ΔΕ κατηγορίας. 

Μετά μουσικής η δουλειά του Σπίρτζη από εδώ και πέρα. 


Η Ελλάδα του Τσίπρα : Ασύλληπτη απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: Δεν υπάρχει μελάνι



Διαβάζουμε στον eleftherostypos.gr για την κατάντια της χώρας στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πρώην (ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) δεν προχωράει γιατί στο ΕΦΚΑ δεν υπάρχει μελάνι και σχετικές οδηγίες. Στην παραπάνω πρωτοφανή… ομολογία προχώρησε ο ΕΦΚΑ με την απάντηση που έστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά. 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανισιώτης ανήρτησε την επιστολή που έλαβε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και σχολίασε δηκτικά: «Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…».

Οπως σημειώνει μάλιστα έχει αποστείλει ήδη στην Νομική Υπηρεσία την απάντηση για διερεύνηση τυχόν Διοικητικών ή Ποινικών ευθυνών.

Η ανάρτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επιτέλους πήραμε μία πρώτη απάντηση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) στο έγγραφό μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αφορούσε την πορεία της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…

Ήδη την έχουμε αποστείλει στη Νομική μας Υπηρεσία για διερεύνηση τυχόν Διοικητικών ή Ποινικών ευθυνών.

Δεν είναι δυνατό να μην προχωρούν στην εξόφληση των οφειλόμενων με δικαιολογίες του τύπου «δεν έχουμε μελάνι ή οδηγίες».

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, για να διαπιστώσετε την κατάντια των Ταμείων μας.







Νέα Δημοκρατία : Επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα.

Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. 

Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Σκουριές και το Ελληνικό.

Προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του.

Οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά.

Χαρακτηριστικά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει».


Ο Τραμπ έδιωξε από το επιτελείο του τον ομογενή Τζορτζ Τζιτζίκος




Η μικρή προσέλευση κόσμου σε συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνα την προηγούμενη εβδομάδα στάθηκε αρκετή για να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του ο ομογενής σύμβουλος του Τραμπ, Τζόρτζ Τζιτζίκος, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Έλληνας ομογενής, μετά τον Πρίμπους, που απομακρύνεται από το προεδρικό περιβάλλον.    

Η μικρή προσέλευση στη συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε ο Τζιτζίκος, ένας από τους πιο παλιούς συνεργάτες του Τραμπ, προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου, ο οποιός όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, φώναξε τον κορυφαίο βοηθό του σε θέματα ασφαλείας, Κιθ Σίλερ, και του ζήτησε να κάνει γνωστό στον Τζιτζίκος ότι δεν θα διοργανώσει ποτέ ξανά συγκέντρωση για τον Αμερικανό πρόεδρο.  

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ο Τραμπ εξοργίστηκε όταν ενώ περίμενε να ανεβεί στο βήμα, είδε σε μόνιτορ τα πλάνα με την μισογεμάτη αίθουσα που έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συγκέντρωση. Λιγό μετά το τέλος της ομιλίας του, έλαβε την απόφαση να «τελειώσει» και τον Τζιτζίκος. 

Στις 31 Ιουλίου, ο Τζιτζίκος είχε εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο, επιστρέφοντας στις συμβουλευτικές του εργασίες. Εντούτοις, συνέχισε να εργάζεται για την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ και την Εθνική Επιτροπή της Δημοκρατίας. 


Καθημερινή


Θράσος Γερμανίδας τουρίστριας που δεν ήθελε να πληρώσει ταξί γιατί η Ελλάδα χρωστά στην Γερμανία



Οι Γερμανοί τουρίστες θα έπρεπε να σέβονται τις χώρες που διέλυσαν, έκλεψαν και ξεκλήρισαν ολόκληρα χωρία δολοφονώντας αθώους πολίτες, όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η χώρα τους χρωστά και δεν έχει αποδώσει τις αποζημιώσεις που οφείλουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πρόγονοι τους.

Πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά, μια Γερμανίδα τουρίστρια αρνήθηκε να πληρώσει το κόμιστρο της διαδρομής μέχρι τον Πλατανιά με την δικαιολογία ότι η "Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία".

Σύμφωνα με το cretalive.gr η τουρίστρια πήγε στο πρώτο ταξί της πιάτσας και μόλις ο οδηγός την ενημέρωσε για το κόστος της διαδρομής, αυτή αντέδρασε λέγοντας… «Η Ελλάδα μας χρωστάει και δεν πληρώνω τίποτα. Απαιτώ να με πάτε στον προορισμό μου. Κανονικά πρέπει να μας πηγαίνετε τσάμπα όπου θέλουμε».

Ο ταξιτζής, όπως ήταν επόμενο, της ζήτησε να κατέβει από το όχημά του. Η γυναίκα όμως συνέχισε τη… δράση της και Πήγε στο επόμενο ταξί, μπήκε μέσα και ζήτησε από τον οδηγό να βάλει σε λειτουργία το ταξίμετρο. Έτσι κι έκανε ως όφειλε ο οδηγός!

Φτάνοντας στον Πλατανιά, λόγω της μεγάλης κίνησης, το ταξίμετρο είχε ήδη περάσει το συγκεκριμένο κόστος και όπως ήταν επόμενο, η κυρία, κοιτάζοντας το συμφέρον της πλέον, γύρισε και του είπε πως θα πληρώσει το ποσό που αρχικά της είχε αναφέρει ο οδηγός.

Λογικό ήταν ο ταξιτζής να αντιδράσει, πάντα σε κόσμια πλαίσια και κάλεσε την αστυνομία, τότε, η Γερμανίδα φοβισμένη πλήρωσε το κόστος της διαδρομής όσο έγραφε το ταξίμετρο και φρόντισε να εξαφανιστεί.



Ανήλικοι στην Ηλιούπολη βανδάλιζαν, έβαζαν φωτιές και έσπαγαν σχολεία στην Ηλιούπολη



Συνελήφθησαν, 28-8-2017 το βράδυ στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης, δύο ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας 13 και 14 ετών κατηγορούμενοι για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών κατά συναυτουργία και επιπρόσθετα ο 13χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ταυτοποιήθηκαν επτά  επιπλέον ανήλικοι συνεργοί τους ηλικίας από14 έως 16 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών και κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, κατά το τελευταίο τρίμηνο είχε παρατηρηθεί αύξηση φθορών σε δημόσια είδη (θρανία, πίνακες, λάμπες) και κλοπών ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων μηχανημάτων (Η/Υ, ηχεία, βιντεοπροβολείς, φωτιστικά) σε τρία δημόσια σχολεία στην περιοχή της Ηλιούπολης. Επιπλέον είχαν διαπιστωθεί πολλαπλά περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων των ανωτέρω σχολείων.

Για το λόγο αυτό συστήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης ειδική ομάδα αστυνομικών, επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και την διενέργεια περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών.

Βραδινές ώρες χθες 28-8-2017 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης εντόπισαν τον 13χρονο και τον 14χρονο, να έχουν προκαλέσει πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο σχολικού κτιρίου της Ηλιούπολης, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι ανωτέρω ανήλικοι προέβαιναν συστηματικά σε φθορές και κλοπές δημοσίων ειδών και συσκευών-μηχανημάτων από σχολικά κτίρια σης Ηλιούπολης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας (1) Η/Υ, μία (1) πλακέτα και ένα (1) ποντίκι Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένας (1) προτζέκτορας και τρία (3) ποδήλατα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.