Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο Κοντονής διαγράφει την ιστορία



Εμμονή με τον αυταρχισμό στο όνομα μιας δήθεν αριστερής εξουσίας

«Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέμα "Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα" ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη» έλεγε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η βασική κυβερνητική συνιστώσα στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος άλλωστε ως κομματικό στέλεχός της αρνήθηκε να λάβει μέρος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στο Ταλίν, στις εκδηλώσεις της 23ης Αυγούστου, η οποία είναι Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για Θύματα Κομμουνιστικών και Ναζιστικών Καθεστώτων. Θα είναι ο μόνος ευρωπαίος υπουργός Δικαιοσύνης που θα απόσχει από τις εκδηλώσεις επειδή διαφωνεί με το θέμα του συνεδρίου και της έκθεσης τεκμηρίων που θα το συνοδεύσει για τον καιρό του κομμουνισμού.

Προηγουμένως, ο Σταύρος Κοντονής είχε στείλει απαντητική επιστολή στους εσθονούς διοργανωτές, στην οποία έκανε λόγο για προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού και του ναζισμού χαρακτηρίζοντας «πολύ ατυχή» την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου, εκτιμώντας ότι, σε εποχή ανόδου της Ακροδεξιάς και των νεοναζί, τέτοιες εκδηλώσεις αμφισβητούν τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Το συνέδριο, παρατηρεί στην επιστολή του ο υπουργός, «δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης». Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, έσπευσε να ταυτιστεί με τον υπουργό. «Κομμουνισμός και ναζισμός δεν μπορεί να είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Υπεραμύνθηκε μάλιστα του ρόλου των σοβιετικών στρατευμάτων στη στρατηγική ήττα του ναζισμού ενώ αγνοούσε ότι, εκτός των σοβιετικών στρατευμάτων, στρατόπεδα θανάτου όπου κυρίως κρατούνταν Εβραίοι απελευθέρωσαν και αμερικανικά ή αγγλικά στρατεύματα.
  
Ενας Σταύρος πολύ αριστερός
Ο Σταύρος Κοντονής προέρχεται από τη λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά. Τη νεολαία εκείνου του κομματιού της ελληνικής Αριστεράς που, μετά τη διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ, το 1968, διεκδίκησε σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, ασκώντας οξύτατη κριτική στις αυταρχικές πρακτικές των χωρών του σοβιετικού μπλοκ. Γεννήθηκε το 1963, μόλις τέλειωσε το σχολείο πέρασε στη Νομική Αθηνών όπου τον απορρόφησε ο συνδικαλισμός, με αποτέλεσμα να λάβει πτυχίο σε ηλικία 32 χρόνων, το 1995. Στο μεταξύ, κομματικά, είχε προσχωρήσει στο ιδεολογικό ρεύμα που εξέφραζε ο Γιάννης Μπανιάς, της υπεράσπισης του «Κ» του κομμουνισμού, διεκδικούσε δηλαδή την εμβάθυνση των αιτημάτων της διάσπασης του ενιαίου ΚΚΕ, που ήταν ο ελεύθερος, δημοκρατικός, αντιδογματικός σοσιαλισμός. Συμμετείχε, κατά συνέπεια, στο ΚΚΕ εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά, που αργότερα μετεξελίχθηκε σε Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ). Η ΑΚΟΑ δεν ήταν ένα σκληρό, αντιδημοκρατικό κομμουνιστικό μόρφωμα, κάθε άλλο. Αλλά στην πορεία τροφοδότησε με στελέχη τη λεγόμενη ριζοσπαστική Αριστερά, που απέκτησε συνεκτική κομματική έκφραση μέσω της πάλης κατά της παγκοσμιοποίησης και των περιφερόμενων, δίκην επαναστατικού τουρισμού, βίαιων διαδηλώσεων σε διάφορες πόλεις του δυτικού κόσμου, με αίτημα έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός.
Αλλά ακόμα και αυτός ο εφικτός άλλος κόσμος, στην πορεία, αποδείχθηκε απλώς ένα συσπειρωτικό σύνθημα, το οποίο, όπως και όλα τα υπόλοιπα συνθήματα της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς, για πολλούς κατάπιε η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα, για τον Σταύρο Κοντονή, ήταν η εξουσία. Και η προσαρμογή του στους κανόνες της. Αν οι θέσεις τις οποίες επικαλούνταν δεν ταυτίζονταν με την επιδίωξη και τη διατήρηση της εξουσίας, τόσο το χειρότερο για τις ιδεολογικές θέσεις του.
  
Ολοκληρωτισμός
Ως Ζακυνθινός, ο Σταύρος Κοντονής αντιμετωπίστηκε συχνά στις κομματικές οργανώσεις ως εκκεντρικός, για τις θέσεις που συχνά διατύπωνε. Αλλά όταν εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το 2012, έχτισε γρήγορα προφίλ και μηχανισμό που θα του επέτρεπαν να μακροημερεύσει στα κοινοβουλευτικά πράγματα του τόπου. Το διάστημα Σεπτέμβριος 2015 - Νοέμβριος 2016, περίοδο κατά την οποία διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, κατάφερε να καταγραφεί ως δήθεν άτεγκτος αναμορφωτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ στην ουσία ήταν ένας εντυπωσιοθήρας ηθικολόγος, που άφησε πίσω του ό,τι πραγματικά ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του: μια τρύπα στο νερό. 

Από τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και προήχθη αντικαθιστώντας τον Νίκο Παρασκευόπουλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το όνομά του συνδυάστηκε, μάλιστα δυο φορές, με την περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς. Συνηγόρησε στην παράταση της μακράς περιπέτειας των οκτώ τούρκων αξιωματικών οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως μετέχοντες στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, οι οποίοι είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, προκειμένου να μην καταλήξουν στις τουρκικές φυλακές, όπου ήταν προφανές ότι δεν θα τους περίμενε δίκαιη δίκη, απαξίωσε μάλιστα την πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που υπερασπίζονταν την υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας να παράσχει άσυλο σε ικέτες διωγμένους από ένα αυταρχικό καθεστώς. Αργότερα, στις 24 του περασμένου Μαΐου, όταν παραδόθηκαν στους Τούρκους ο δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν που είχε ζητήσει άσυλο στο αστυνομικό τμήμα της Ορστιάδας και μια πενταμελής οικογένεια, ο Σταύρος Κοντονής (όπως βέβαια και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί, ο Νίκος Τόσκας, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος, και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας) σιώπησαν, αφήνοντας τη μεγάλη ατιμία της παράδοσης πολιτών σε ένα αυταρχικό καθεστώς να τη σκεπάσει η λήθη. 

Ο ωραίος αυτός δημοκράτης επέστρεψε γρήγορα στο προσκήνιο, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική περιφρόνηση στη συστατική της δημοκρατίας διάκριση των εξουσιών, στην περίπτωση του σκανδάλου των συνομιλιών του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Είναι κακό που ένας υπουργός πίεσε έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια;». Δικηγόρος ο ίδιος, θεωρεί ότι η υπουργική μεθόδευση αποσκοπεί στην αλήθεια, παρακάμπτοντας τους τύπους και την ουσία κάθε δικαστικής υπόθεσης, περιφρονώντας το Σύνταγμα και, με τον τρόπο του Μαδούρο, ταυτίζοντας την απονομή δικαιοσύνης με τις εκάστοτε κυβερνητικές επιδιώξεις. Ο Σταύρος Κοντονής δεν μπορεί πλέον να κρύψει πίσω από κανένα ιδεολογικό λούστρο αυτό που πραγματικά είναι: ένας αυταρχικός εξουσιαστής.

Την πίστη του στον αυταρχισμό στο όνομα της αριστερής εξουσίας, άλλωστε, επιβεβαιώνει δυνατά και με την άρνησή του να παρευρεθεί σε ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Εγκλήµατα

Είναι τα εγκλήματα του κομμουνισμού ίδια με τα εγκλήματα του ναζισμού; Τα κίνητρα, προφανώς, ήταν διαφορετικά. Οι μέθοδοι δεν ταυτίζονταν πάντα. Αλλά αν ο εικοστός αιώνας σημαδεύτηκε από κάτι, είναι οι πόλεμοι και τα εγκλήματα των δύο μεγάλων τελεολογιών, των δύο μεγάλων ιδεολογιών που διεκδίκησαν τον τέλειο κόσμο. Διαβάζω τη συνοπτική περιγραφή της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς στο βιβλίο της «Το τέλος του κόκκινου ανθρώπου», ένα εγχειρίδιο φρικτής αυτογνωσίας όσων έζησαν είτε ως εξουσιαστές είτε ως αθύρματα της ιστορίας τον σοβιετικό κομμουνισμό:

«[...] Στις διηγήσεις που καταγράφω, συνεχώς μου τρυπάνε το αυτί λέξεις όπως: "πυροβολώ", "τουφεκίζω", "εκκαθαρίζω", "εξοντώνω", ή εκείνες οι σοβιετικές εναλλακτικές της εξαφάνισης, όπως "σύλληψη", "δέκα χρόνια χωρίς δικαίωμα αλληλογραφίας", "μετανάστευση". [...] Είμαστε γεμάτοι μίσος και προκαταλήψεις. Είμαστε όλοι αποκεί όπου υπήρχε το Γκουλάγκ και ένας τρομερός πόλεμος. Η κολεκτιβοποίηση, η απο-κουλακοποίηση, η μετακίνηση πληθυσμών...».

Αν ο Σταύρος Κοντονής ήταν πραγματικός ιδεολόγος της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΑΚΟΑ, του ευρωκομμουνισμού που (ανιστόρητα) επικαλείται για να δικαιολογήσει τα εγκληματικά κομμουνιστικά καθεστώτα, θα διάβαζε προσεκτικά εκείνους που μαρτύρησαν στο όνομα της δικαιοσύνης. Με αυτά δεν ισχυρίζομαι πως δεν είναι ιδεολόγος. Είναι και παραείναι. Ενας στυγνός ιδεολόγος, μιας φαιάς ιδεολογίας, ενός φονικού ολοκληρωτισμού που γέμισε την ανθρωπότητα νεκρούς στο όνομα δήθεν ενός οράματος χειραφέτησης.

Της ιδεολογίας που ασπάζονται οι απανταχού εξουσιαστές συριζαίοι.


ΤΑ ΝΕΑ


Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου



Συνελήφθη στις 18 Αυγούστου 2017, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, μέσω διαδικτύου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από αρχές τρέχοντος Αυγούστου, ο 38χρονος δράστης προσέγγισε διαδικτυακά 12χρονη ανήλικη και μέσω αποστολής μηνυμάτων την προέτρεπε να συναντηθούν και να του αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της.

Ο 38χρονος άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, άρχισε να στέλνει μηνύματα μέσω Facebook στο ανήλικο κορίτσι. Μετά τις πρώτες συνομιλίες, ο 38χρονος άρχισε να πιέζει το κορίτσι να συναντηθούν αλλά και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.


Αρχικά, η μικρή δεν απαντούσε στα μηνύματα αυτά. Όμως εκείνος επέμενε και γινόταν όλο και πιο πιεστικός. Μέχρι που έστειλε ένα μήνυμα απειλητικό.

Τότε, η 12χρονη αποφάσισε να μιλήσει στον πατέρα της. Και όχι μόνο του είπε τι γινόταν αλλά του έδειξε και το μήνυμα.

Ο πατέρας αποφάσισε να προσποιηθεί πως ήταν η κόρη του. Απάντησε στο μήνυμα του 38χρονου και του έκλεισε ραντεβού για να συναντηθούν.

Συμφώνησαν να γίνει το ραντεβού στο σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα» στο Αιγάλεω.

Ο πατέρας, φυσικά, συνόδευσε την κόρη του. Άφησε το παιδί στο προκαθορισμένο σημείο και εκείνος περίμενε λίγο πιο μακριά.


Όταν πλησίασε ο 38χρονος την κόρη του, τότε κινήθηκε προς το μέρος του ο πατέρας, τον χτύπησε, τον ακινητοποίησε και κάλεσε την αστυνομία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Χυδαίος Αλεξιάδης ανέφερε παλαιό ψευδές δημοσίευμα της Αυριανής που έχει διαψευσθεί από την εφημερίδα



Η χυδαιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Αλεξιάδης σήμερα στον ΣΚΑΙ, εκπροσοπώντας την ακροαριστερά και κάνοντας και ο ίδιος το πλυντήριο των εγκλημάτων του Στάλιν κατά της ανθρωπότητας, μην έχοντας κάτι άλλο να πει αναφέρθηκε σε ένα παλαιό δημοσίευμα 25ετίας της εφημερίδας Αυριανή που έχει διαψευσθεί από την ίδια την εφημερίδα.

Σήμερα λοιπόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αφού χαρακτήρισε πολύ σωστή την ενέργεια Κοντονή, χυδαία και χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου είπε στο αναπληρωτή εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη που βρισκόταν στο πάνελ "ότι είναι γνωστό ποιος πολιτικός χώρος ήταν συνεργάτης των Ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο". 

Η χυδαία αυτή αναφορά για ένα ψευδό και κατασκευασμένο δημοσίευμα που έχει διαψευσθεί από την ίδια την εφημερίδα Αυριανή και αφορούσε τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δείχνει το ήθος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεφτίλα τίποτε άλλο, απλά ξεφτίλα γιατί ντροπή δεν έχουν.




Σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με δεξαμενόπλοιο: Δέκα αγνοούμενοι




Δέκα ναυτικοί αγνοούνται μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης.

Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης σήμερα, δήλωσε το αμερικανικό Ναυτικό.

Νωρίτερα το Ναυτικό είχε ανακοινώσει ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain είχε υποστεί ζημιά από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC, και ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Είναι το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες. Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό είπε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.




Σε δήλωσή του, το Ναυτικό είπε ότι το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο "μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη".

"Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά", είπε το Ναυτικό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Άλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμιση χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

"Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής.





Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ thetoc.gr


Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τον οδηγό του φορτηγού


Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο είναι σύμφωνα με τους ερευνητές ο οδηγός του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης, όπως δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας.

«Η κύρια θεωρία των ερευνητών είναι ότι ο Αμπουγιακούμπ είναι ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι. Ολα τα στοιχεία οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Σήμερα θα εξηγήσουμε το σκεπτικό μας πίσω από τη θεωρία αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χοακίμ Φορν, επικεφαλής του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της τοπικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα ίχνη του ακόμη αναζητούνται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό του, καθώς όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας, ο Αμπουγιακούμπ φαίνεται πως δεν βρίσκεται πλέον στην Ισπανία.


Η ισπανική εφημερίδα El Pais έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο Αμπουγιακούμπ να απομακρύνεται με τα πόδια μετά την επίθεση. Στις φωτογραφίες φαίνεται ένας αδύνατος άνδρας που φοράει γυαλιά ηλίου και περπατάει στην παραδοσιακή αγορά La Boqueria.

Οι αρχές της Ισπανίας ελπίζουν να μπορέσουν σήμερα να καθορίσουν την ταυτότητα όλων των μελών του πυρήνα των τζιχαντιστών που εξαπέλυσε τη διπλή τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Καταλονία, η οποία κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους. Στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου ζούσαν πολλοί από τους υπόπτους.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν και έναν Μαροκινό ιμάμη με το όνομα Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών δραστών των επιθέσεων στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς. Όμως ο Ες Σάτι αγνοείται από την Τρίτη. Η αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό να σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ της Καταλονίας, όπου ο πυρήνας των τζιχαντιστών προετοίμαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις». Ο ισπανικός Τύπος διερωτάται για την παραμονή του ιμάμη στο Βέλγιο το 2016 στην περιοχή Μάχελεν στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα El Pais, ο Ες Σάτι τα τελευταία δύο χρόνια είχε μεταβεί στο Βέλγιο, αλλά και το Μαρόκο και τη Γαλλία και φέρεται να ήταν σε επαφή με ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους. Στο παρελθόν ο Ες Σάτι είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης για αδικήματα, όπως μετέδωσαν ισπανικά μέσα. Σύμφωνα με τις εφημερίδες El Pais και El Mundo, που επικαλούνται πηγές της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, στη φυλακή, απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2012, ο ιμάμης έκανε παρέα με κρατούμενους που συνδέονταν με τις επιθέσεις ισλαμιστών τον Μάρτιο του 2004 σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης, από τις οποίες σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι.

Χθες Κυριακή σχεδόν 2.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στη διάρκεια λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Δώδεκα από τους 14 νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ αυτών ένα επτάχρονο αγόρι αυστραλοβρετανικής καταγωγής και ένα τρίχρονο παιδί από την Ισπανία. Δέκα από τους τραυματίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Εξάλλου χθες το βράδυ στο γήπεδο Καμπ Νόου, όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπέτις, οι ποδοσφαιριστές έφεραν μαύρα περιβραχιόνια και είχαν καλύψει τα ονόματα στα μπλουζάκια τους, αντικαθιστώντας τα με τη λέξη «Βαρκελώνη».


Καθημερινή



Ρωσικά μαχητικά εξολοθρεύουν φάλαγγα του ISIS με πάνω από 200 τζιχαντιστές




Μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που μετέφερε όπλα μεγάλου διαμετρήματος και κατευθυνόταν στο Ντέιρ ελ Ζορ της Συρίας κατέστρεψαν ρωσικά μαχητικά.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν πάνω από είκοσι οχήματα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό, τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Επίσης, αναφέρει ότι «η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ θα γίνει η στρατηγική ήττα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης». Πάντως, δεν διευκρινίζεται το πότε σημειώθηκε το πλήγμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ρωσικού πρακτορείου Sputnik



Πηγή : eleftherostypos.gr


Αυτός είναι ο 62χρονος που ασέλγησε σε 11χρονο κορίτσι




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 62χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 14-8-2017 σε περιοχή της Δυτικής Αττικής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο κατηγορούμενος, μεσημβρινές ώρες της 14 Αυγούστου 2017, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής εντόπισε διερχόμενη 11χρονη ανήλικη και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα την έπεισε να τον ακολουθήσει σε περιφραγμένο οικόπεδο, όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις. Η ανήλικη αντέδρασε, έφυγε από το χώρο και ενημέρωσε άμεσα τους οικείους της.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη καθώς και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

ΓΚΟΣΔΗ Αντώνιο του Παναγιώτη και της Πολυξένης, γεννηθέντα στις 4-9-1955 στα Μέγαρα Αττικής





Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες



Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει η χώρας μας στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας. 

Μια απόφαση που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαίτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση. 

Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. 

Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. 

Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο. 

Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της. 

Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους - Μέλους είναι επιβεβλημένος. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να "ψαρέψει" ψήφους στο χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση. 

Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτήν την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο - δυο τα μνημόνια».


Silver Alert - Πού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας



Όλοι οι ηγέτες δημοκρατικών κρατών ανακοινώνουν πάντα τον τόπο των διακοπών τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όμως, το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό.

Οι πολιτικές εντυπώσεις που προκάλεσε που προκάλεσε η «εξαφάνιση» του κ. Αλέξη Τσίπρα τα κρίσιμα 24ωρα που η Αττική και άλλες περιοχές της χώρας έδιναν τη μάχη κατά των πυρκαγιών πέφτει σαν βαριά σκιά πάνω από την κυβέρνηση, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια του Μαξίμου να εξωραΐσει την εικόνα ενός πρωθυπουργού και των υπουργών του που δεν διαταράσσουν τη χαλαρότητα των μπάνιων τους για να βρεθούν -ουσιαστικά και συμβολικά- κοντά στον κρατικό μηχανισμό και την κοινωνία την ώρα μιας μεγάλης δοκιμασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. 

Είναι όμως η πρώτη, εδώ και πολλά χρόνια, που η απουσία του ίδιου του πρωθυπουργού και των κυβερνώντων είναι τόσο εκκωφαντική που προκαλεί το κοινό αίσθημα. 

Στις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες για παραλείψεις και μοιραία λάθη συνολικά στην αντιπυρική πολιτική προστέθηκαν πλέον και οι συμπεριφορές που έδωσαν μια γεύση οίησης της εξουσίας, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας. 

Το κοντράστ ήταν αποκαλυπτικό: από τη μία η κοινωνία με τους πολίτες και τις διαθέσιμες δυνάμεις του κράτους να δίνουν τη μάχη και από την άλλη ο άφαντος κ. Τσίπρας να απολαμβάνει αμέριμνος τις διακοπές του, αποφεύγοντας να κάνει έστω και μία δημόσια παρέμβαση. 

Η φωτιά την περασμένη εβδομάδα στην Αττική έφερε όλη την κυβερνητική παθογένεια στο προσκήνιο και εξέθεσε προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Παρότι είχαν προηγηθεί άλλες καταστροφικές πυρκαγιές, όπως στη Μάνη, στο Θορικό, στα Κύθηρα κ.α., που λογικά θα έβαζαν κάθε πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς σε εγρήγορση και ετοιμότητα, οι κυβερνώντες αντιμετώπισαν την κατάσταση ελαφρά τη καρδία αφήνοντας τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο των υπηρεσιών, παρότι είναι πασιφανές ότι στην Ελλάδα ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται στενή πολιτική επίβλεψη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά τέτοιες ώρες. Ουδείς επίσης σκέφτηκε ότι η ενεργοποίηση και η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας σε μια δύσκολη στιγμή δεν σχετίζεται κυρίως με το αμιγώς επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης, αλλά αναφέρεται και στο ψυχολογικό κομμάτι, ιδίως στο μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης που εκπέμπει προς την κοινωνία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική ξέσπασε από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και, παρά τις τρομακτικές διαστάσεις που πήρε σχεδόν αμέσως, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να εμφανιστεί μόλις την Τετάρτη και αφού η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο αργά από το βράδυ της Τρίτης. Η εμφάνισή του ήταν εσπευσμένη και φάνηκε να αποφασίστηκε μετά την κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί στα social media, αλλά και τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά, το Facebook και το Twitter τον ξετρύπωσαν! 

Αλλωστε, επί τρεις ημέρες οι κυβερνώντες ισχυρίζονταν ότι δεν χρειάζεται να είναι παρών ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς οι μηχανισμοί του κράτους λειτουργούν και οφείλουν να λειτουργούν μόνοι τους. «Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός; Θα σηκώσει τη μάνικα και θα σβήνει φωτιές;» απαντούσαν περιπαικτικά στα κριτικά σχόλια που διατυπώνονταν επίσημα από την αντιπολίτευση, αλλά και με τη μορφή χιονοστιβάδας στο Διαδίκτυο! Κι όμως, μόλις έσβησε η φωτιά ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ελικοπτεράτος, ανατρέποντας την επιχειρηματολογία των ίδιων των συνεργατών του!

Εντέλει, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αθήνα ήταν ολιγόωρη. Περίπου στο στυλ «ήλθε, είδε και απήλθε». Αφού έκανε μία πτήση πάνω από τα καμένα και μετέβη σε ένα πυροφυλάκιο στο Πολυδένδρι, συγκάλεσε λίγο αργότερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου -από την οποία εκδόθηκε μία ανακοίνωση- και έκτοτε... αγνοείται και πάλι! Εφυγε προφανώς ξέγνοιαστος και αδημονώντας να επιστρέψει στην αγκαλιά της ζεστής θάλασσας και του καλοκαιρινού αγέρα! 

Για να μην έχουν και τύψεις που επιστρέφουν στις διακοπές τους μετά την πυρκαγιά, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν παρέλειψαν να ευλογήσουν τα γένια τους και φρόντισαν να επισημάνουν τι άτιμο στοιχείο της φύσης είναι ο αέρας, θυμίζοντας έτσι την αλήστου μνήμης δήλωση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα περί «στρατηγού ανέμου». Οπως ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα, μάλιστα, «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε παρά τις εκατοντάδες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας (Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία, Κύθηρα κ.α.) και τους ισχυρούς ανέμους που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση»!

Το διπλό σφάλμα

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού αποδείχθηκε ότι ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής, υπό την πίεση των γεγονότων και γι’ αυτό πρόχειρα προετοιμασμένη. Ουσιαστικά προκάλεσε περισσότερα προβλήματα στην κυβέρνηση απ’ όσα προσπάθησε να λύσει και σίγουρα την εξέθεσε διπλά. Το μόνο που ενδιέφερε ουσιαστικά το επιτελείο του Μαξίμου ήταν να υπάρχουν, για την ιστορία, φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στην περιοχή των καμένων. Να μην κλείσει το θέμα με την παντελή απουσία του και να μην καταγραφεί ότι παρέμεινε εξαφανισμένος ακόμα και μετά τη μάχη, κατά την αποτίμηση της κατάστασης. Η όλη παραμονή του στον χώρο των καμένων εκτάσεων είχε και μια θεατρική πλευρά σε συνδυασμό και με ολίγη... από δημόσιες σχέσεις! Ο κ. Τσίπρας μπήκε σε ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και με συνοφρυωμένο ύφος έδειχνε να ενημερώνεται από κάποια έγγραφα και αξιωματικούς του Σώματος. Ή δεν είχε μεριμνήσει κανείς να του δώσει από πριν ό,τι στοιχεία χρειαζόταν να γνωρίζει, ή το έκανε απλώς για το φωτογραφικό ενσταντανέ, διότι οι ενημερώσεις, ενώ όλα έχουν τελειώσει, δεν έχει κάποιο νόημα να γίνονται σε τέτοιες συνθήκες και όχι σε κάποιο γραφείο. 

Στη συνέχεια αγκάλιασε και φωτογραφήθηκε, σχεδόν με την ελαφρότητα των selfie, με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, για τους οποίους δύο και τρεις ημέρες μέρες νωρίτερα οι κυβερνώντες έλεγαν ότι «δεν χρειάζονται την παρουσία και τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού για να κάνουν τη δουλειά τους»! 

Η επικοινωνιακή αυτή κίνηση του πρωθυπουργού σημαδεύτηκε όμως από δύο πολιτικά ολισθήματα: Καταρχάς ο κ. Τσίπρας δεν ήταν καν σωστά ενημερωμένος, ούτε περίμενε κιόλας να εκδοθούν τα επίσημα στοιχεία για το εύρος της καταστροφής. Επιπόλαια, αν όχι και υποκριτικά, για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους δήλωσε ότι κάηκαν 15.000 στρέμματα, ώστε να ισχυριστεί βάσει τούτου ότι η φωτιά έκανε περιορισμένη ζημιά, ειδικά σε σχέση με άλλες χρονιές. Εδειξε μάλιστα περίπου ικανοποιημένος από την αποτίμηση αυτή παρά την αυθαιρεσία του υπολογισμού! Ωστόσο, μία ημέρα μετά το Αστεροσκοπείο της Αθήνας ανέβασε την έκταση της καμένης γης στα 27.000 στρέμματα (σχεδόν διπλάσια δηλαδή της πρωθυπουργικής εκτίμησης), ενώ αρχικά είχε κάνει λόγο για 39.000 στρέμματα, αριθμό τον οποίο απέσυρε στη συνέχεια επικαλούμενο... λάθος.

Πέραν αυτού, όμως, η πρωθυπουργική εμφάνιση στα καμένα βουνά είχε και έντονο το άρωμα της χειραγώγησης της ενημέρωσης ως αποτέλεσμα προφανώς της δυσφορίας για τη δημοσιογραφική κάλυψη των πυρκαγιών ανά την Ελλάδα και την κριτική στην κυβερνητική αβελτηρία, αλλά και της αγωνίας μήπως κάποια «ενοχλητικά» Μέσα χαλάσουν τη φιέστα! Κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς, έγινε επιλογή των τηλεοπτικών καναλιών που θα ήταν παρόντα στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, ενώ αποκλείστηκαν δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και οι δημοσιογράφοι τους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με αστυνομική συνοδεία! Η συμπεριφορά αυτή καταδικάστηκε μεν από την ΕΣΗΕΑ, αλλά οι κυβερνώντες εξασφάλισαν, έστω και δεχόμενοι την κατακραυγή του σωματείου των δημοσιογράφων, το «αποστειρωμένο» περιβάλλον όπου κινείται ο πρωθυπουργός.

Ο ρόλος του... Κυριάκου

Στην εσπευσμένη, έστω και ολιγόωρη, επιστροφή του κ. Τσίπρα φάνηκε να παίζει ρόλο και ο... κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνοντας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κριτική από τον τόπο των διακοπών του, αντιλήφθηκε ότι πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και να μη στέλνει μόνο τους βουλευτές του στο πεδίο της μάχης - παρά τον εντελώς συμβολικό χαρακτήρα που έχει μια τέτοια παρουσία στελεχών της αντιπολίτευσης. Την πρόθεση αυτή του κ. Μητσοτάκη φέρεται να πληροφορήθηκε έγκαιρα το πρωθυπουργικό επιτελείο, που ειδοποίησε τον κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σπεύσει και να προλάβει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Οι κυβερνώντες έκαναν πάντως και σε αυτή την περίπτωση ένα «θεσμικό φάουλ», με τους άπειρους και μάλλον αδύναμους πολιτικά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να μην μπορούν να διαχειριστούν ούτε μία απλή κατάσταση. Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων, οι παρόντες εκεί υπουργοί Νίκος Τόσκας και Δημήτρης Τζανακόπουλος προσφέρθηκαν, λέει, να τον ενημερώσουν για την κατάσταση! Ουδέποτε όμως ακολουθείται τέτοια πρακτική. Οι εκάστοτε αρχηγοί και τα στελέχη της αντιπολίτευσης που κάνουν τέτοιες επισκέψεις δεν πάνε να κάνουν πολιτική συζήτηση με τους υπουργούς, ούτε να στήσουν κάποιο ιδιότυπο ντιμπέιτ... Επισκέπτονται τους αρμόδιους του κρατικού μηχανισμού, ενημερώνονται για τα επιχειρησιακά και εκφράζουν τις θέσεις τους! Δεν είναι του... υπουργού το κέντρο επιχειρήσεων, ούτε μπορεί η κυβέρνηση να καπελώσει μια δραστηριότητα της αντιπολίτευσης. 

Αφού τέθηκαν, απουσία του, υπό έλεγχο οι φωτιές στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός έκανε δημόσιες σχέσεις


Το μυστήριο των διακοπών του Α. Τσίπρα

Οι διακοπές των Ευρωπαίων ηγετών δεν αποτελούν κρατικό μυστικό, καθώς ανακοινώνονται και γνωστοποιούνται ακόμα και λεπτομέρειες

Η υπόθεση με τις πυρκαγιές και την απουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα έφερε στην επιφάνεια και το πώς διαχειρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου το ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού. Μυστικότητα, υπεκφυγές, μισόλογα και απροθυμία να παράσχει ενημέρωση. Ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται για μέρες ο κ. Τσίπρας, με τους επιτελείς του να εφαρμόζουν μία ιδιότυπη τακτική που απλώς επιβεβαιώνει κατά τα λοιπά την «αναφυλαξία» τους για τα μέσα ενημέρωσης και τον φόβο μήπως χρησιμοποιηθούν οι διακοπές για άσκηση κριτικής. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για φαινόμενο που απαντάται συχνά στον δυτικό κόσμο. Οι διακοπές όλων των ηγετών δημοκρατικών κρατών δεν αποτελούν κρατικό μυστικό. Ανακοινώνονται και γνωστοποιούνται ακόμα και λεπτομέρειες. Δεν νοείται ηγέτης μιας χώρας να απουσιάζει από τα καθήκοντά του και να μη γνωρίζουν οι πολίτες πού βρίσκεται! 

Αυτό ίσχυε εν πολλοίς και στη χώρα μας, τουλάχιστον για τους περισσότερους προκάτοχους του κ. Τσίπρα και για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που δεν γνωρίζει κανείς πού είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, πού παραθερίζει και με ποιους. Σαν να θεωρείται το όλο θέμα απόρρητο, ως να υπάρχει κάτι που επιβάλλεται να μείνει κρυφό, μακριά από φωτογράφους και δημοσιογράφους. Ισως βέβαια να είναι και λογικό. Κατά το παρελθόν έχει δεχτεί κριτική γιατί έκανε βόλτες με πολυτελές γιοτ αμφιλεγόμενου επιχειρηματία φίλου του ή επειδή παραθέρισε σε πολυτελή βίλα άλλου επιχειρηματία στα Επτάνησα. Προφανώς οι συνεργάτες του είναι της λογικής πως όταν ο κ. Τσίπρας επιμένει σε στυλιστικές επιλογές που δήθεν παραπέμπουν σε επαναστάτη ηγέτη, όπως η αποφυγή γραβάτας, δεν μπορεί να παραθερίζει ως αστός. 



Πηγή : protothema.gr


Τελευταίο χτύπημα για το Big Ben σήμερα




Σήμερα το μεσημέρι, στις 12 ακριβώς, η καμπάνα του Big Ben θα χτυπήσει δώδεκα φορές προτού σιγήσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερα χρόνια, αν και πιθανόν να ολοκληρωθούν νωρίτερα εξαιτίας της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει το γεγονός σε πολλούς Βρετανούς πολιτικούς.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να ακούσουν τους τελευταίους χτύπους του Big Ben πριν την έναρξη των εργασιών που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ) και αφορούν τον πύργο και το ρολόι.

Αν και το μνημείο είναι γνωστό ως Big Ben η ονομασία αυτή δεν αφορά παρά μόνο την επιβλητική καμπάνα των 13,7 τόνων του βικτωριανού αυτού πύργου των 96 μέτρων ύψος αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η καμπάνα αυτή θα πάψει από σήμερα να σημαίνει την ώρα, όπως το κάνει εδώ και 158 χρόνια σχεδόν χωρίς διακοπή. Ωστόσο το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.

Πολλοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους μπροστά στην προοπτική να μην ακούγεται ως το 2021 ο Big Ben.

Είναι ένα «παράλογο» μέτρο, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ένα «εντελώς τρελό» έργο για τον συντηρητικό βουλευτή Τζέιμς Γκρέι.

Ακόμη και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επενέβη. «Δεν είναι λογικό ο Big Ben να σιγήσει για τέσσερα χρόνια» τόνισε την Τετάρτη. Ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους της Βουλής των Κοινοτήτων να επιταχύνουν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Για τους οπαδούς του Brexit μοιάζει αδιανόητη η προοπτική να μην ηχήσει ο Big Ben για να σημάνει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019.

«Θα είναι πολύ περίεργο αν τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας δεν χτυπήσει, πολύ περίεργο. Είναι η καρδιά του έθνους μας», σχολίασε ο συντηρητικός βουλευτής Πίτερ Μπόουν στη Daily Mail.

Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια για τις εργασίες στο ιστορικό μνημείο απάντησε ότι «θα επανεξετάσουμε τη διάρκεια κατά την οποία οι καμπάνες θα σιγήσουν» μόλις ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος τον Σεπτέμβριο.

Ο ήχος του Big Ben «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ζωής και θα διασφαλίσουμε ότι θα ανακτήσει τον ρόλο του ως φύλακας του χρόνου του έθνους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ωστόσο η επιτροπή απέκλεισε το ενδεχόμενο η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν να χτυπά τις ώρες που σταματούν οι εργάτες, καθώς η διακοπή και η επανέναρξη του μηχανισμού απαιτούν εργασίες που ενδέχεται να διαρκέσουν έως και μισή ημέρα.


Πηγή : newsbeast.gr


Βρέθηκε το ναυάγιο του USS Indianapolis 72 χρόνια μετά

Πηγή: Courtesy U.S. Naval History and Heritage Command/U.S. Navy/Handout via REUTERS


Πέρασαν 72 χρόνια από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Indianapolis, στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. Το αμερικανικό πλοίο βυθίστηκε, έπειτα από το χτύπημα που δέχθηκε από τορπίλη ιαπωνικού υποβρυχίου, στις τελευταίες ημέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήταν 30 Ιουλίου 1945 όταν το USS Indianapolis είχε μόλις ολοκληρώσει την μυστική αποστολή του: την μεταφορά εξαρτημάτων της ατομικής βόμβας που λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Αυγούστου, έπεσε στη Χιροσίμα.

Όμως κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τις Φιλιππίνες, δέχθηκε χτύπημα από το ιαπωνικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί μέσα σε μόλις 12 λεπτά, χρόνος που δεν ήταν αρκετός για να προλάβει το πλήρωμά του να εκπέμψει SOS ή να αξιοποιήσει τα σωστικά μέσα που ήταν διαθέσιμα στο πλοίο.

Λόγω του απορρήτου της αποστολής που είχε μόλις εκτελέσει, κανείς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την βύθιση του πλοίου. Για περίπου τρεις μέρες, πλήρωμα και αξιωματικοί, βρίσκονταν στα νερά του Ειρηνικού χωρίς σωστικές λέμβους, νερό ή τροφή. Μόλις 316, από τους συνολικά 1.196, κατάφεραν να επιβιώσουν από την πείνα, τη δίψα, την κούραση, αλλά και τις επιθέσεις των καρχαριών.

Πηγή: Courtesy Bureau of Ships Collection in the U.S. National Archives/U.S. Navy/Handout


Στις 2 Αυγούστου, τυχαία, διερχόμενο σκάφος εντόπισε τους επιζώντες. Εξ αυτών, 22 εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Το κουφάρι του USS Indianapolis, «αγνοούνταν» για δεκαετίες. Ώσπου μια ομάδα ερευνητών κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να το εντοπίσει, στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, 18.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο μιας από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες των ΗΠΑ.

Η τραγική κατάληξη του πλοιάρχου

Ένας εκ των διασωθέντων ήταν και ο πλοίαρχος Τσαρλς Μπάτλερ Μακβέϊ, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα δικάστηκε με τη κατηγορία της απώλειας του πλοίου, γιατί παρέκκλινε της πορείας του.

Παρά την κατάθεση του κυβερνήτη του ιαπωνικού υποβρυχίου ότι το USS Indianapolis θα βυθίζονταν ακόμη κι αν είχε ακολουθήσει τη σωστή πορεία, ο Μακβεϊ καταδικάστηκε με απόταξη.

Έπειτα από χρόνια προσπαθειών των επιζώντων της τραγωδίας, μόλις το 2000 ο πλοίαρχος απαλλάχθηκε των κατηγοριών του, με μια απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Μετά από επανεξέταση των γεγονότων, αποδείχθηκε ότι η καταδίκη του πλοιάρχου, εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες.

Βέβαια ο ίδιος δεν έζησε για να δει τη δικαίωσή του, καθώς το 1968 έδωσε τέλος στη ζωή του.


Πώς εντοπίστηκε το ναυάγιο



Το ναυάγιο εντοπίστηκε από το πλήρωμα του σκάφους του Πολ Άλεν, μήκους 250 ποδών κι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που μπορούν να καταδυθούν σε βάθος έξι χιλιάδων μέτρων. Η 13μελής ομάδα θα συνεχίσει τις έρευνες στο σημείο που εντοπίστηκε το κουφάρι, σε μια περιοχή δυτικά από το σημείο που πίστευαν ότι είχε βυθιστεί το πλοίο.

«Μέσα από την ανακάλυψη του ναυαγίου του πλοίου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ελπίζω να μπορέσουμε να τιμήσουμε τους γενναίους άνδρες του και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft κι επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών που για καιρό αναζητούσε το κουφάρι του πλοίου.

«Ως Αμερικάνοι, οφείλουμε όλοι ευγνωμοσύνη στο πλήρωμα του πλοίου για το κουράγιο, την επιμονή και τη θυσία τους, ενώ βρίσκονταν σε τρομερές συνθήκες. Καθώς η έρευνά μας για το υπόλοιπο ναυάγιο θα συνεχίζεται, ελπίζω όλοι όσοι συνδέονται με αυτό το ιστορικό πλοίο, να νιώσουν γαλήνη, με αυτή την ανακάλυψη», πρόσθεσε ο Άλεν.

Πηγή: Courtesy Bureau of Ships Collection in the U.S. National Archives/U.S. Navy/Handout via REUTERS

Η αντίδραση των συγγενών του πληρώματος

Ο Μάικλ Γουίλιαμ Έμερι, ανιψιός του Γουίλιαμ Φρεντ Έμερι που χάθηκε σε εκείνο το ναυάγιο, δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση της ανακάλυψής του.

«Έχω κατακλυστεί από συναισθήματα. Ένα μέρος μου ήθελε να βρεθεί το USS Indianapolis, όμως υπήρχαν και φορές που ευχόμουν να μη βρεθεί. Σαν παιδί είχα εφιάλτες ότι προσπαθούσα να σώσω τον θείο μου από εκείνο το ναυάγιο και τώρα πάλι οι αναμνήσεις αυτές ξυπνούν μέσα μου. Μετά από 72 χρόνια, το ναυάγιο του πλοίου μπορεί να βρέθηκε, όμως εγώ αισθάνομαι ακόμη χαμένος σε μια θάλασσα από δάκρυα»

Ο γιος του οδοντιάτρου του πλοίου, Ερλ Ο’ Ντελ Χένρι Τζούνιορ, και η οικογένειά του, θεωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια το ναυάγιο του πλοίου ως το σημείο ταφής του πατέρα του. Ο ίδιος υποδέχθηκε με δάκρυα στα μάτια την είδηση της ανακάλυψης του ναυαγίου, ενώ η σκέψη του πήγε στη μητέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να μάθει τα νέα.

«Αν ζούσε η μητέρα μου, τα νέα θα την καταρράκωναν. Δεν ήθελε να βρεθεί ποτέ το πλοίο», λέει.

Ανακουφισμένοι δήλωσαν από την πλευρά τους οι Μπαρμπ και Ντέιβ Σταμ, συγγενείς του Φλοριάν Σταμ, ενός εκ των επιζώντων του ναυαγίου. «Το πνεύμα του Indy είναι ζωντανό. Μαζί με το κουφάρι του, βρέθηκαν και όλοι εκείνοι που χάθηκαν στη θάλασσα μαζί του», είπαν.

«Η θυσία που υπάρχει ακόμη και στις μεγαλύτερες ήττες και καταστροφές, αξίζει να μνημονεύεται για πάντα», λέει από την πλευρά του ο Σαμ Κοξ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας και Κληρονομιάς, προσθέτοντας: «θα αποτελέσει έμπνευση για τους τωρινούς και μελλοντικούς ναυτικούς για να αντιμετωπίσουν θανάσιμους κινδύνους».


Πηγή : Cnn.gr




Η Μέρκελ άστραψε και βρόντηξε: Αλλάξαμε πολιτική έναντι της Τουρκίας



Σκληρή γλώσσα από την Μέρκελ για τον Ερντογάν. Μιλώντας στο RTL είπε πως η Τουρκία δεν πρέπει να "καταχράται" την Ιντερπόλ και επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την πολιτική της έναντι του Ερντογάν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα την ικανοποίησή της σχετικά με την απελευθέρωση έπειτα από απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης ενός συγγραφέα γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από αίτημα της Άγκυρας και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει να «καταχράται» τον Διεθνή Οργανισμό Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

«Δεν μπορούμε να καταχρώμεθα διεθνείς οργανισμούς όπως την Ιντερπόλ για τέτοιους σκοπούς» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχετικά με την υπόθεση του Γερμανού συγγραφέα τουρκικής καταγωγής Ντογάν Ακανλί, που συνελήφθη το Σάββατο στην Ισπανία έπειτα από αίτημα της Άγκυρας κι ο οποίος αποφυλακίστηκε σήμερα με περιοριστικούς όρους έπειτα από τις διαμαρτυρίες του Βερολίνου.

Η Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ισπανικές αρχές και ότι εκείνη είναι διατεθειμένη να τηλεφωνήσει στον Ισπανό ομόλογό της Μαριάνο Ραχόι, εάν κριθεί αναγκαίο.

Η σύλληψη του Ακανλί είναι «δυστυχώς μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις» Γερμανών πολιτών σε βάρος των οποίων η Τουρκία άσκησε διώξεις, συνέχισε η καγκελάριος. Ανέφερε εξάλλου και την υπόθεση του Ντενίζ Γιουτζέλ, του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, που παραμένει φυλακισμένος από τον Φεβρουάριο στην Τουρκία.

«Αυτός είναι ο λόγος που αλλάξαμε πολιτική απέναντι στην Τουρκία» τόνισε η Άγγελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανήλθε στη διαμάχη που ξεκίνησε την Παρασκευή έπειτα από την προτροπή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους ψηφοφόρους στη Γερμανία να μην ψηφίσουν στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές κόμματα «εχθρούς» της Τουρκίας, το CDU, το SPD και τους Πράσινους.

«Είναι απαράδεκτο ο Τούρκος πρόεδρος να παροτρύνει τους Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής να μην ψηφίσουν» ένα από τα τρία αυτά κόμματα, απάντησε η Άγγελα Μέρκελ.

Σκληρή γλώσσα και από Γκάμπριελ

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαιρέτισε την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης και δήλωσε ότι "θα ήταν λυπηρό αν η Τουρκία κατάφερνε να στείλει στη φυλακή ανθρώπους στα πέρατα της Ευρώπης, που εναντιώνονται στον πρόεδρο Ερντογάν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ισπανική δικαιοσύνη και γνωρίζω ότι οι φίλοι και εταίροι μας γνωρίζουν ποιος είναι το διακύβευμα", κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.



Φωτό: AP Photo/Lefteris Pitarakis, file
Πηγή : news247.gr


Εμφανίστηκε και ο Κυρίτσης χωρίς να ξέρει ιστορία να ξεπλύνει τα εγκλήματα του Στάλιν




Αριστερή αμορφωσιά και ένας Κυρίτσης με παρωπίδες.

Και άλλο στέλεχος του Σύριζα ο Γιώργος Κυρίτσης κάνει το πλυντήριο στα εγκλήματα του Στάλιν και με ανάρτηση του στα social media λέει μια πραγματικά μεγάλη βλακεία για να το υποστηρίξει, ανεβάζοντας στο twitter το μήνυμα «Έλληνες νεκροί απο Χιτλερ ~ 400.000. Έλληνες νεκροί απο Στάλιν 0». 


Μετά για να ολοκληρώσει την βλακεία του και να ξεφτιλιστεί όπως και οι σύντροφοι του παρουσίασε έναν χάρτη της Ελλάδας, με σχόλιο «Ελληνικά χωριά που κάηκαν απο Χιτλερ (χάρτης). Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Στάλιν: 0»



Επειδή ο Στάλιν όμως δεν ξεπλένεται από κανένα Συριζαίο και έχει γραφτεί ο βίος και η πολιτεία του με μαύρα γράμματα στην διεθνή ιστορία! Ο Στάλιν σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους εαν αυτός ο αριθμός ειναι απόλυτα ακριβής, αυτό σημαίνει ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»)!! 

Ο Κυρίτσης εάν είχε κάποια περαιτέρω μόρφωση εκτός των Σταλινικής που τον περιορίζει θα γνώριζε ότι και Έλληνες έχουν σφαγιαστεί στο όνομα του Κομμουνισμού απο οπαδούς τους Στάλιν.

Με την ακροαριστερή λογική Κυρίτση, επειδή οι Τζιχαντιστές δεν έχουν σκοτώσει Έλληνα μέχρι στιγμής κακός κατά τον Κυρίτση τους χαρακτηρίζουμε για ζώα και φονιάδες.

Κάντε την χάρη στην Ελλάδα και στους Έλληνες να φύγετε να να κρυφτείτε και πάλι στα λαγούμια του σκοταδισμού σας σας σιχάθηκε ο κόσμος όχι μόνο η Ελλάδα.