Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ηράκλειο: Έβαλε κάμερες και είδε την ανήμπορη μητέρα της να κακοποιείται!



Μία ασύλληπτη ιστορία κακοποίησης ηλικιωμένης γυναίκας διαδραματίστηκε στο Ηράκλειο τις προηγούμενες ημέρες και την οποία αποκαλύπτει το ekriti. Ολα ξεκίνησαν λίγες εβδομάδες πριν, όταν η κόρη μίας 79χρονης, με προχωρημένο Αλτσχάιμερ, άρχισε να παρουσιάζει σημάδια σωματικής και ψυχικής κατάπτωσης, πέρα από το σύνηθες.

Τη γυναίκα, φρόντιζε τους τελευταόους μήνες μία 63χρονη Ελληνίδα, η οποία έμενε στο σπίτι. Στις επανειλλημένες ερωτήσεις για την κατάσταση της μητέρας της, η κόρη δεν έπαιρνε συγκεκριμένη απάντηση από την 63χρονη.

Άρχισαν να της κινούνται υποψίες και αποφάσισε να βάλει κάμερες στο σπίτι. Εκμεταλεύτηκε το ρεπό της 63χρονης την περασμένη Παρασκευή και αυτά που είδε το Σάββατο, της προκάλεσαν σοκ, αγανάκτηση και θυμό: Στις 10 ώρες υλικό που κατέγραψε το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, η 63χρονη εμφανίζεται να χτυπά στο κεφάλι και σε όλο το σώμα την ανήμπορη μητέρα της, να τη σπρώχνει στον τοίχο και να την κακοποιεί συστηματικά!

Η Ηρακλειώτισσα παρέδωσε το υλικό στην αστυνομία και η σύλληψη της 63χρονης έγινε το πρωί της Κυριακής.

"Με τόσα που ακούμε να γίνονται, βάλαμε μία Ελληνίδα να προσέχει τη μητέρα μας, ωστόσο φαίνεται ότι η εθνικότητα δε μετράει, αν ο άνθρωπος είναι κακός", δήλωσε στο ekriti.gr η κόρη της ηλικιωμένης, η οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία της 63χρονης.

Οπως αποδείχθηκε η συλληφθείσα, είχε σε βάρος της ακόμη μία καταδικαστική απόφαση, για την κακοποίηση μίας άλλης δύστυχης ηλικιωμένης και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεάπολης μέχρι να γίνει το δικαστήριο για τη νέα υπόθεση.



Πηγή : ekriti.gr


Η Kefalonian Lines μετά το καφριλίκι προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα


Μετά την ξεφτίλα και το κράξιμο από όλη την Ελλάδα και τους Κεφαλονίτες, η Kefalonian Lines προσπάθησε να δικαιολογήσει το καφριλίκι  με την μεταφορά πυροσβεστών. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), η Kefalonian Lines κατέβασε από το πλοίο πυροσβέστες που είχαν μεταβεί στο νησί ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στα Σιμωτάτα και επέστρεφαν στην βάση τους.

Η απάντηση της εταιρίας: 

Σχετικά με την επιστολή – καταγγελία της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. περί δήθεν αποκλεισμού πυροσβεστών στο λιμένα του Πόρου Κεφαλονιάς από την Kefalonian Lines, σημειώνουμε τα παρακάτω.

Η Kefalonian Lines, ως ναυτιλιακή – ακτοπλοϊκή εταιρεία υπόκειται σε πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο κανόνων ασφαλούς πλεύσης και μεταφοράς επιβατών, πληρώματος και οχημάτων. Για αυτό το σκοπό, η εκτέλεση των δρομολογίων της γίνεται πάντοτε βάσει τήρησης συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και καταστάσεων επιβατών και οχημάτων, χωρίς «εκπτώσεις» σε θέματα ασφαλείας επιβατών και πληρώματος.

Όσον αφορά στην «καταγγελία» της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. -για την οποία, σημειωτέον, ενημερωθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε.- συνοψίζουμε τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα.

Αρχικά, το αρμόδιο όργανο του Λιμενικού Σταθμού Πόρου Κεφαλονιάς ζήτησε από την Kefalonian Lines να καθυστερήσει τον απόπλου του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά» από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς την Κυλλήνη, προκειμένου να μεταφερθεί δείγμα λαδιών πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Κεφαλονιά. Πράγματι, το σχετικό δείγμα μεταφέρθηκε στο «Νήσος Κεφαλονιά», βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, προσήλθαν στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς προς αποχώρηση από το νησί μας και πυροσβέστες χωρίς καμία προηγούμενη επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση της εταιρείας μας από την αρμόδια Υπηρεσία. Η ενημέρωση αυτή είναι υποχρεωτική και λαμβάνει χώρα σε κάθε περίπτωση γεγονότων έκτακτης ανάγκης, σαν αυτές που βιώνει το νησί της Ζακύνθου και το νησί μας αυτές τις μέρες. Επιπλέον, οι εν λόγω πυροσβέστες δεν ανήκαν σε καμία κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρησή τους από την Κεφαλονιά, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία (βάσει της οποίας επιβιβάζονται στα πλοία όλο το προσωπικό του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας).

Παρόλο που δεν διέθεταν το απαιτούμενο «Φύλλο Πορείας» και δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη σχετική κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρηση από την Κεφαλονιά, υπάλληλος συνεργαζόμενου πρακτορείου του Πόρου Κεφαλονιάς τους πρότεινε να ταξιδέψουν με την έκδοση μηδενικών εισιτηρίων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταγραφή τους στην απαιτούμενη λίστα επιβατών για σκοπούς ασφαλείας. Καθιστούμε δε σαφές, ότι η Kefalonian Lines ουδεμία ενημέρωση είχε ως προς τον παραπάνω χειρισμό από το εν λόγω πρακτορείο, ενώ η Διοίκηση της Kefalonian Lines ενημερώθηκε σχετικά εκ των υστέρων.

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι πληθώρα πυροσβεστών και πυροσβεστικών οχημάτων έχουν μεταφερθεί υπό τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, χωρίς ουδέποτε να προκύψει κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία. Πέραν δε τούτων, επισημαίνουμε ότι, χθες 16 Αυγούστου 2017 το πλοίο και το πλήρωμά του ήταν σε 24ωρη επιφυλακή προκειμένου να μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ, σε περίπτωση που απαιτούνταν, επιπλέον δυνάμεις για την ενίσχυση του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Όλοι οι Κεφαλλονίτες γνωρίζουν ότι η Kefalonian Lines έχει επανειλημμένα συνδράμει καθοριστικά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και κάθε κρατικής υπηρεσίας. Αναφέρουμε δε ενδεικτικά ότι, την περίοδο των σεισμών το 2014, η Kefalonian Lines για περίοδο πλέον των 4 μηνών μετέφερε ΔΩΡΕΑΝ περισσότερα από 3.000 στελέχη του κρατικού μηχανισμού τα οποία μετέβαιναν στο νησί μας στο πλαίσιο διαχείρισης της τότε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, η Kefalonian Lines, θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και κάθε φορέα του κρατικού μηχανισμού που θέλει να συμβάλει σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που βιώνει το νησί μας. Με εκτίµηση, Kefalonian Lines


Η προεκλογική προπαγάνδα ξεκίνησε από τον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη




Εξυγίανση ΟΑΣΘ και άλλες τέτοιες αριστερές δηθενιές αυτής της απίστευτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η τοποθέτηση του Στέλιου στον ΟΑΣΘ,  μπαμπά του Νίκου Παππά έχει μοναδικό σκοπό να αρχίσει την προπαγάνδα των δήθεν κοινωνικών μέτρων υπέρ της κοινωνίας, όταν παράλληλα από το Μαξίμου ξεσκίζουν την κοινωνία, με νέες μειώσεις συντάξεων έως 30%, υπερφορολόγηση και κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

Η προπαγανδιστική ανάρτηση του Στέλιου Παππά στο facebook δείχνει το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις αναγκαστικές εκλογές της άνοιξης του 2018, πριν πάρει δηλαδή τα νέα αντικοινωνικά και καταστροφικά μέτρα του μνημονίου που υπέγραψε. Μέτρα που θα γονατίσουν περισσότερο τους Έλληνες και την οικονομία της χώρας και θα δημιουργήσουν τεράστια κοινωνική έκρηξη. Αριστερή προπαγάνδα και μπόλικο σανό μήπως καταφέρει και δεν καταποντιστεί τελείως στις αναγκαστικές εκλογές το 2018.





Economist κατά Τραμπ: «Ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ»




Σφοδρή κριτική εξαπολύει το περιοδικό Economist στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύνδεση του Προέδρου των ΗΠΑ με την ακροδεξιά. Μάλιστα το εξώφυλλο του γνωστού περισοδικού δείχνει τον Τραμπ να μιλάει μέσω τηλεβόα ο οποίος έχει τη μορφή της λευκής κουκούλας της Κου Κλουξ Κλαν. 

Το αιχμηρό εξώφυλλο συνοδεύεται από κείμενο το οποίο με αφορμή τη στάση του Τραμπ στα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, σημειώνει ότι «δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ». Το δημοσίευμα υπενθυμίζει στους αναγνώστες την τελευταία δήλωσή του Αμερικανού πρόεδρου με την οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τα επεισόδια «δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποια από τις δύο (πλευρές) είναι πιο κοντά στην καρδιά του», σχολιάζει το περιοδικό.

«Η ασταθής αντίδρασή του στέλνει ένα τρομερό μήνυμα στους Αμερικανούς», γράφει το Economist και προσθέτει ότι παρόλο που δεν είναι ακροδεξιός είναι «μακριά από το να είναι ο σωτήρας των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρός τους είναι πολιτικά ανάρμοστος, ανήθικος αι ιδιοσυγκρασιακά ακατάλληλος για το αξίωμα». 

«Ο Τραμπ δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ο Τραμπ ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του», συμπληρώνει το περιοδικό. 



Πηγή: The Economist, kathimerini.gr 


Ντροπή: Άφησαν πυροσβέστες έξω από το πλοίο στην Κεφαλονιά



Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, προκειμένου να μπορέσουν να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο νησί και αποδεσμεύτηκαν, αλλά είναι αποκλεισμένοι στο λιμάνι, καθώς δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΥΣΥΠ στην επιστολή της » μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται».

«Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ – τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν», καταλήγει η επιστολή.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Βρήκε το παιδί του νεκρό στο διαμέρισμα!



Αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη ενός γονιού βρέθηκε ο πατέρας ενός 20χρονου φοιτητή, ο οποίος μπαίνοντας στο διαμέρισμα του παιδιού του στο κέντρο των Χανίων, το βρήκε νεκρό!

Σε κατάσταση σοκ από την οδύνη, ο απαρηγόρητος πατέρας ειδοποίησε τις αρχές που έσπευσαν στο διαμέρισμα του νεαρού. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Καλησπέριδων στα Χανιά, ενώ η σορός του φοιτητή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του.

Από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το μοιραίο διαμέρισμα, δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 20χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη μέλους της κοινότητάς του, έπασχε από κάποια ασθένεια.



Πηγή : cretapost.gr


Και το αστεροσκοπείο βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα : Κάηκαν 27.000 στρέμματα και όχι 15.000!




Κάηκαν περίπου 27.000 στρέμματα, έκταση πολύ μεγαλύτερη από όση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και το θέμα εκτός της συνήθειας του Αλέξη Τσίπρα να ψεύδεται είναι ήξερε και είπε ψέματα συνειδητά; Η οι στελεχάρες του Μαξίμου του λένε ότι θέλουν;

Όπως και να έχει είπαν ψέματα και η έκταση όπως φαίνεται που κατέκαψε η πυρκαγιά στην περιοχή Καλάμου - Καπανδριτίου ήταν σχεδόν διπλάσια απο τα 15.000 στρέμματα που είπε ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ερευνητών του Αστεροσκοπείου βασίστηκε στο σύστημα FireHub, που λαμβάνει και επεξεργάζεται δορυφορικές παρατηρήσεις. Oπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε δορυφορικά δεδομένα, με χωρική ανάλυση 375 μέτρα.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Διαστημικού Κέντρου BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου την υπολόγισε σε 26.900 στρέμματα (2.690 εκτάρια), τις επόμενες ημέρες θα περάσει πάνω από την περιοχή ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 με χωρική ανάλυση 10 μέτρων, οπότε θα υπάρξει μια πολύ πιο ασφαλής εκτίμηση των καμένων εκτάσεων. 




Οι κάτοικοι ακινητοποίησαν 62χρονο που προσπάθησε να αποπλανήσει 11χρονη στα Μέγαρα




Τον αποτροπιασμό και την αηδία στην κοινωνία των Μεγάρων προκάλεσε η σύλληψη ενός 62χρονου «σάτυρου», ο οποίος κατάφερε να αποπλανήσει ένα 11χρονο κορίτσι και να ασελγήσει σε βάρος του. Ο 62χρονος έγινε αντιληπτός από τους γείτονές του, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς. 

Το πρωί της 14ης Αυγούστου το κορίτσι περνούσε έξω από το χωράφι του 62χρονου, εκείνος την κάλεσε στο χωράφι για να δει όπως της είπε, «πόσο ωραία σύκα βγάζουν τα δέντρα του». Το ανήλικο χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό μπήκε στο χωράφι και εκείνος την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο, πίσω από ένα δέντρο όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις. Η ανήλικη αντέδρασε, και αφού τον έσπρωξε έφυγε από το χωράφι φωνάζοντας βοήθεια.

Οι γείτονες του 62χρονου που αντιλήφθηκαν το περιστατικό κινήθηκαν προς το μέρος του, τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς.



Πηγή : newpost.gr


Μία ελληνίδα και τα δύο παιδιά της στους τραυματίες από την επίθεση στη Βαρκελώνη



Μέλη ελληνικής οικογένειας είναι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη 

Βαρκελώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη. 

Την ίδια ώρα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα δηλώνουν ρητά ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός μόνο μίας Ελληνίδας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.  

Η κυρία Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρύτερα τραύματα φέρουν τα δύο παιδιά.

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κυρία Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.




Πηγή : protothema.gr


Βενζίνη με «καπέλο» στα νησιά




Την πρωτιά στα ακριβά καύσιμα φαίνεται πως κατέχουν τα ελληνικά νησιά και είναι χαρακτηριστικό πως ανήμερα Δεκαπενταύγουστου το λίτρο έφτασε τα 1,752 ευρώ με πανελλαδικό μέσο όρο τα 1,488 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», που επικαλείται το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, από την αρχή του μήνα, που είναι ο πλέον τουριστικός του χρόνου, το καύσιμο ακριβαίνει μέρα τη μέρα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως τον Δεκαπενταύγουστο οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στον νομό Κυκλάδων κι ακολουθούν οι νομοί Δωδεκανήσων με 1,639, Σάμου με 1,636 και Κεφαλονιάς με 1,601.

Οι καταγραφές του Παρατηρητηρίου Τιμών δείχνουν πως από την 1η Αυγούστου, η βενζίνη δεν έχει σταματήσει να ακριβαίνει. Την πρώτη ημέρα του μήνα ο πανελλαδικός μέσος όρος ήταν στα 1,474 ευρώ για να φτάσει στις 15 του μήνα τα 1,488 ευρώ.




Πηγή : newsbeast.gr


Μειωμένες έως 30% οι συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου



Τουλάχιστον πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων ως μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων - Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ και ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ πλήττονται περισσότερο

Δραματικές είναι οι μειώσεις των νέων συντάξεων που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, με όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά να βλέπουν τις αποδοχές τους να μην έχουν καμία σχέση με εκείνες που ανέμεναν. 

Τα στοιχεία από τις αιτήσεις που εκκαθαρίζονται είναι αποκαλυπτικά, καθώς, όπως επισημαίνει η Καθημερινή, προκύπτουν τουλάχιστον πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων ως μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Συνολικά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%.

Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αλλά και τα πρώτα στοιχεία που προέρχονται από τον ΕΦΚΑ, οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:

• Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

• Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.

• Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.

• Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

• Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης. Καθώς, μάλιστα, το νέο σύστημα, όπως χαρακτηριστικά διεκήρυττε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι ταξικά άδικο, υπέρ των χαμηλόμισθων, οι πρώτες συνταξιοδοτικές αποφάσεις βγάζουν και αυξήσεις σε περιπτώσεις συνταξιούχων με μηνιαίες μεικτές αποδοχές κάτω από 700 ευρώ και λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με 20 έως 30 χρόνια ασφάλισης που αποχωρούν με μεικτές αποδοχές πέριξ των 1.000 ευρώ, ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ, δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποχωρούν με 20ετία ή 25ετία, καθώς και ασφαλισμένοι στα πρώην Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, οι οποίοι δικαιούνται προσαύξηση της σύνταξης επειδή πλήρωναν πολύ υψηλές εισφορές.

Mία από τις πρώτες αποφάσεις συνταξιοδότησης με βάση το νέο σύστημα αφορά ασφαλισμένο στο ΙΚΑ ο οποίος κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση μετά τον Μάιο του 2016 έχοντας 10.800 ένσημα, 37 έτη ασφάλισης και αναγνωρισμένα πλασματικά έτη και συντάξιμες αποδοχές που υπολογίστηκαν σε 2.951 ευρώ. Ενώ πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του θα ήταν 1.720 ευρώ, ο νέος τρόπος υπολογισμού βγάζει σύνταξη 1.478 ευρώ, ήτοι μειωμένη κατά 242 ευρώ. Αναλυτικά, ο συγκεκριμένος συνταξιούχους λαμβάνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη, 384 ευρώ, και ανταποδοτική της τάξης των 1.094 ευρώ, καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης ανέρχεται σε 37,07%. Σημειώνεται ότι οι συντάξιμες αποδοχές του ασφαλισμένου ανέρχονται σε 2.950,76 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται με όρους 15ετίας (4.500 ένσημα) ύστερα από 23,5 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 1.092 ευρώ, θα βγει κερδισμένος από το νέο σύστημα. Και αυτό, γιατί ενώ πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου –μετά όμως την κατάργηση των κατώτατων ορίων– θα έπαιρνε σύνταξη 417,71 ευρώ, η απόφαση που εκδόθηκε προβλέπει 594,35 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 176,64 ευρώ περισσότερα. Το ποσό της εθνικής σύνταξης ανέρχεται σε 384 ευρώ, ενώ το ανταποδοτικό ποσό με ποσοστό αναπλήρωσης 19,26% ανέρχεται σε 210,35 ευρώ.



Πηγή : protothema.gr


Άλλαξε το αφήγημα ο Τόσκας τώρα διαψεύδει τα "συνωμοσιολογικά" τα σενάρια για τις φωτιές που ο ίδιος και η κυβέρνηση υποστήριζε




Τα στελέχη της κυβέρνησης είναι απερίγραπτα, ξεστομίζουν ότι θέλουν, λένε ψέματα χωρίς ίχνος ντροπής και εάν δεν τους κάτσουν βγαίνουν μετά και τα διαψεύδουν.

Ο κ. Τόσκας βγαίνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε. "Καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνωμοσιολογικά σενάρια. Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού. Έχουμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου όπου αν μπορεί κάποιος να πει ότι 24 φωτιές την ίδια μέρα είναι τυχαίες, αν μπορεί κάποιος να πει ακόμα και στην Αττική ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά προσπάθειες εμπρησμού για διάφορούς λόγους ίσως"

Μετά την διάψευση των όσων έλεγε ο ίδιος ο κ. Τόσκας και η κυβέρνηση του για να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας

Στην Κυβέρνηση δεν μπορούν να υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους πολίτες πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια. 

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, κύκλοι του κ. Τόσκα και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, μιλούσαν για "σχέδιο αποσταθεροποίησης" της Κυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα να είναι ο αόρατος συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης. 

Σήμερα ο κ. Τόσκας διαψεύδει ως "συνωμοσιολογικά" τα σενάρια που οι ίδιοι κατασκεύασαν. 

Τελικά στην Κυβέρνηση δεν μπορούν υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους». 





Νέα Δημοκρατία : Σε πολλές περιοχές ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ακινητοποιημένος.




Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις καταγγελίες για την μειωμένη επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν πλέον τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας με ευθύνη της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ειδικά στις περιοχές που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε πολλές περιοχές μάλιστα ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ακινητοποιημένος.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία: Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45 - 48 ασθενοφόρα πρωί - απόγευμα και μόλις 25 - 27 τη νύχτα, ενώ 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση εδώ και τώρα. 

Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση έχει μόνο το ρόλο του θεατή!».


Δημοσιοποίηση φωτογραφιών ανήλικου αγοριού, δυόμιση ετών περίπου, του οποίου αναζητούνται οι γονείς ή συγγενείς



Δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, φωτογραφίες ανήλικου αγοριού, ηλικίας δυόμιση ετών περίπου, (αγνώστων λοιπών στοιχείων), που βρέθηκε από πολίτη, σε καλή κατάσταση υγείας, να περιπλανάται μόνο του χωρίς επίβλεψη και εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο, την 11.30 ώρα της 05 Ιουλίου 2017, στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου Λάρισας.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, κρίνεται απολύτως αναγκαία, επειδή η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του ανήλικου αγοριού καθώς και των βιολογικών γονέων του και ο εντοπισμός αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών του είναι άλλως αδύνατη ή ουσιωδώς δυσχερής.



Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410 - 683171 και 2410 – 683184 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρήψεις και στα δυο πύρινα μέτωπα της Κεφαλονιάς




Όλη νύχτα έκαιγαν και συνεχίζουν να καίνε ακόμα πολλές εστίες : Καραβάδος, Δοριζάτα, Σιναπιάς, Αγιος Ανδρέας , Περατάτα.. Εζησαν μια νύχτα φρίκης βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.


Τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές, που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια νησιά.

Ευτυχώς χάρη στις  υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστών, Εθελοντών, Αστυνομίας και πολιτών, αποφύγαμε τα χειρότερα. Μια τεράστια όμως έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα ώς Λουρδά, έχει γίνει κρανίου τόπος.

Και συνεχίζουμε 25 χιλιόμετρα καταστροφής στους Πρόννους, Περιοχή Σκάλας:  Αλειματάς (Παλιά Σκάλα), Ρατζακλί.. νύχτα κόλασης και για τους ντόπιους και για τους χιλιάδες τουρίστες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίς το πρωί με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. 




Σοκάρουν τα βίντεο μετά την επίθεση των Τζιχαντιστών




Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, είναι πολύ σκληρά. 

Δεκάδες ήταν οι άνθρωποι που κείτονταν στο έδαφος αιμόφυρτοι, άλλοι ήταν ακίνητοι και άλλοι ζητούσαν βοήθεια. Στις φρικιαστικές αυτές εικόνες ήταν αμέτρητα τα άτομα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, φίλοι ή περαστικοί προσπαθούσαν ανήμποροι να τους βοηθήσουν.





Βαρκελώνη: Διαφεύγει της σύλληψης ο οδηγός του βαν




Διαφεύγει της σύλληψης ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο υπόπτων, με καταγωγή από το Μαρόκο και από τη Μελίγια (παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας).

Σε 13 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι, ενώ πάνω από 100 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, οι οποίες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς ορισμένοι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και μία Ελληνίδα, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.  Όπως δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ η γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, κ. Θεώνη Ζησιμοπούλου, επικοινώνησε με το προξενείο ο πατέρας τετραμελούς οικογένειας και ενημέρωσε ότι κατά την τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με τη σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.

Η αστυνομία εντόπισε και ένα δεύτερο φορτηγάκι το οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται στην πολύνεκρη επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Με έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε σπίτι στο Αλκανάρ, από την οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του και επτά ακόμη τραυματίστηκαν, συνδέουν την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη οι τοπικές αρχές. 

Στο μεταξύ, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας άλλος άνδρας που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη έπεσε νεκρός από πυρά. Ωστόσο, οι αρχές δεν συνδέουν το περιστατικό με την επίθεση με το φορτηγάκι.



Πηγή : naftemporiki.gr