Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Άρθρο του Χρήστου Σταϊκούρα στον Ελεύθερο Τύπο: Το τεράστιο κόστος από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.



Η χώρα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν, οι οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, νέα Μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε.

Δυστυχώς, αντί η χώρα να επιταχύνει στηριζόμενη στις ευνοϊκές συνθήκες και προοπτικές που είχαν δημιουργηθεί το 2014, οπισθοχώρησε. Και σήμερα προσπαθεί, με ασθενέστερη δυναμική και από χαμηλότερο σημείο αφετηρίας, να φτάσει εκεί όπου ήταν το 2014.

Και ακόμη δεν τα έχει καταφέρει. Απλά, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, βελτιώνει την τρέχουσα κατάστασή της σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Και ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση περί «επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Γιατί αλήθεια, σε ποια επιστροφή αναφέρεται όταν, πριν από 2 μήνες, ψήφισε νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, για μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου;

Σε ποια επιστροφή αναφέρεται όταν, στο Eurogroup του Ιουνίου, δεσμεύτηκε σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και περίπου 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, με χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, δεσμεύοντας τη χώρα σε αέναη λιτότητα;

Σε ποια επιστροφή αναφέρεται όταν, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την έξοδο της χώρας από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος μετά τις πολύχρονες και επώδυνες θυσίες της κοινωνίας, η κυβέρνηση έστελνε επιστολή δεσμεύσεων στο ΔΝΤ, προκειμένου να συνάψει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το Ταμείο;
Είναι συνεπώς σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Απαιτείται μια άλλη οικονομική πολιτική, με βασικούς άξονες:

Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα πείσουν ότι επανέρχεται και διατηρείται η αναπτυξιακή δυναμική του 2014.

Την αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης.

Τη δρομολόγηση συμφωνίας σε πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους, η επίτευξη των οποίων θα εδράζεται σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Την υλοποίηση, από τους δανειστές, το συντομότερο δυνατόν, ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας.

Η υλοποίηση όμως αυτής της πολιτικής απαιτεί μία μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη κυβέρνηση. Και η σημερινή κυβέρνηση αυτά δεν τα διαθέτει, ούτε μπορεί να τα αποκτήσει.



Ελεύθερος Τύπος


Βαφτίσια στα ΤΕΙ με νονό τον Γαβρόγλου



Ο Κώστας Γαβρόγλου γίνεται ο... νονός των ΤΕΙ. Πλέον, με απόφαση του υπουργού Παιδείας οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ θα φέρουν τον τίτλο «μέλη ΔΕΠ», όπως οι πανεπιστημιακοί. Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που υπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες. Βεβαίως, ο τίτλος έχει μια συμβολική αξία, ωστόσο δεν θα συνοδευθεί από μισθολογική εξομοίωση των πανεπιστημιακών με τους διδάσκοντες στα ΤΕΙ. Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο παραμένει στο περίπου 9% υπέρ των πανεπιστημιακών των... πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ που είχε θέμα το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα αλλάξει η ονομασία των οργάνων των ΤΕΙ, όμοια με των πανεπιστημίων. Ετσι, η συνέλευση θα μετονομαστεί σε σύγκλητο, ο πρόεδρος σε πρύτανη, το συμβούλιο του ΤΕΙ σε πρυτανικό συμβούλιο, ο διευθυντής σχολής σε κοσμήτορα. Επίσης, οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ θα μετονομαστούν σε «μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΔΕΠ» όπως εκείνοι στα πανεπιστήμια.

«Η σύνοδος εξέφρασε ικανοποίηση και δικαίωση για τη γενναία απόφαση της αλλαγής της ακαδημαϊκής ονοματολογίας που αφορά τους καθηγητές, στα μονοπρόσωπα και στα συλλογικά όργανα, καθώς και στην ενιαία ορολογία των ΑΕΙ και πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό και σημειολογικό βήμα προς την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Η διάκριση ήταν στα όρια της γελοιότητας, από τη στιγμή μάλιστα που τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως και τα πανεπιστήμια» ανέφερε, μιλώντας χθες στην «Κ», για το θέμα ο προεδρεύων της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ και πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Δημήτρης Βελισσαρίου.

Πάντως, στο καίριο αίτημα των ΤΕΙ, της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσής τους μέσω της δυνατότητας να εκπονούν διδακτορικές διατριβές όπως και τα πανεπιστήμια, ο υπουργός απάντησε με μία... επιτροπή.

«Συμφωνήθηκε με τον υπουργό Παιδείας να καθοριστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες για την οργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, δηλαδή εκπόνηση διδακτορικών διατριβών στα ΤΕΙ, έπειτα από εισήγηση μιας επιτροπής αξιολόγησης, αποτελούμενης από καθηγητές πανεπιστημίου και ΤΕΙ» ανέφερε η σύνοδος.

Από την άλλη, πάντως, η σύνοδος δηλώνει ότι παραμένουν θέματα για τα οποία έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις και διαφωνίες εκ μέρους της όπως ο τρόπος εκλογής των διοικήσεων, και δη των αντιπροέδρων των ΤΕΙ (σημείωση: η νέα ορολογία θα ισχύει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου), οι οποίοι θα επιλέγονται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια από τους υποψηφίους προέδρους.

Πώς αντιμετωπίζουν οι πανεπιστημιακοί τα... βαφτίσια των διδασκόντων στα ΤΕΙ; Ως χρυσόσκονη εκ μέρους του Κώστα Γαβρόγλου προς άγραν συναίνεσης και κομματικών ωφελημάτων.




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παναγούλης: Εύελπις και θιασώτης της χούντας ο Τόσκας



«Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Σε νέα του δήλωση, ο κ. Παναγούλης αποκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό «εύελπι» και «γνωστό θιασώτη της χούντας».

«Επιθυμώ να πληροφορήσω τον κ. Τόσκα "τον εύελπι της χούντας", ότι όταν επί 220 ημέρες ανακρινόμουν στο ΕΑΤ ΕΣΑ, δεν τον συνάντησα σε κανένα κολαστήριο ανακριτικό, ούτε στην απομόνωση στις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου, ούτε βεβαίως στην εξορία στη Γυάρο, μολονότι ο κ. Ν. Τόσκας γράφει στο βιογραφικό του ότι υπήρξε και... αντιστασιακός!!!», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγούλης και προσθέτει:

«Ας μην ξανατολμήσει ο κ. Ν. Τόσκας να αναφερθεί στους αγώνες της οικογένειας Παναγούλη, διότι ποτέ κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες κάτω από το πουλί της χούντας! Κύριε Τόσκα, μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο και για τη δική σας οικογένεια;».


«Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγούλης κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Νίκου Τόσκα, καταγγέλλοντας ότι δεν του επετράπη πρόσβαση στους φακέλους πολιτικών φρονημάτων της οικογένειάς του και ιδίως του εξαφανισθέντος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αδελφού του Γεωργίου Παναγούλη με το επιχείρημα ότι είναι απόρρητα.


Πηγή : newsbeast.gr


Ομιλία του Λευτέρη Αυγενάκη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος



Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, σας καλωσορίζουμε στην 5η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής.

Η παταγώδης διάψευση της αντιμνημονιακής δημαγωγίας και η βαθιά κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης, έχουν μια σειρά από αξιακές και θεσμικές επιπτώσεις. Η μεταστροφή, η οποία συνέβη ύστερα από την τραυματική σύγκρουση με τα βράχια της πραγματικότητας, ανέτρεψε συνολικά την αφήγηση της Κυβέρνησης. Μόνος συνεκτικός κρίκος πλέον, ανάμεσα στους Τσίπρα - Καμμένο είναι η νομή της εξουσίας. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι θεσμικές διαστροφές της κυβέρνησης πληθαίνουν. Έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία «οξύνει» και υπονομεύει συστηματικά το Κοινοβούλιο, τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους Θεσμούς, χωρίς την παραμικρή θεσμική αντίληψη και το σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει απωλέσει τη βάση της αστικής αγωγής, της αστικής συμπεριφοράς, της στοιχειώδους λογικής και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.

Δεν είναι καθόλου τυχαία, η ανάπτυξη ενός κλίματος ανοχής και στήριξης πράξεων εκτός των ορίων της νομιμότητας, η ενθάρρυνση παράνομων ενεργειών, η λεηλασία ξένης περιουσίας, οι δράσεις κουκουλοφόρων η κατάληψη ξένων ιδιοκτησιών, το άβατο των Εξαρχείων και του Μενιδίου και οι συνεχείς επιθέσεις, σχεδόν κάθε βράδυ, κατά της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Κι όλη αυτή η υπόθαλψη αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς, υπό την επίκληση ενός διαστρεβλωμένου μηνύματος περί «κοινωνικού αγώνα» ευτελίζει και προσβάλλει την έννοια των κοινωνικών κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων.

Δεν είναι καθόλου τυχαία, η «σικελοποίηση» της πολιτικής ζωής με τα καμώματα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Άλλωστε, φαίνεται πως απαράδεκτες και αχαρακτήριστες συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης εκφράζουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφού τυγχάνουν της αποδοχής του. Οι τραμπουκισμοί, οι απειλές και το υβριστικό παραλήρημα Πολάκη προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και δικαστές, οι χυδαίες αναρτήσεις μελών της Κυβέρνησης, φαίνεται να αποτελούν «κανονικότητα» για τον κ. Τσίπρα. Όταν οι μπαχαλάκηδες είναι στην εξουσία, η εξουσία γίνεται μπάχαλο.

Φίλες και Φίλοι,

Έχουμε μια Κυβέρνηση που διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στην κοινωνία συνολικά. Επικροτεί τους λίγους, την ήσσονα προσπάθεια, την λίγη δουλειά, τις εύκολες λύσεις. Κυνηγά εκείνους που δεν την ψήφισαν και ψεύδεται απέναντι σε εκείνους που την ψήφισαν. Έχουμε μια Κυβέρνηση που βάζει συνεχώς τον πήχη της μετριότητας χαμηλά, και περνά από κάτω. Μια Κυβέρνηση που διαμορφώνει διαρκώς ένα αίσθημα εθνικής ήττας, που κλονίζει την αυτοεκτίμηση των πολιτών. Μας πείθουν ότι είμαστε παρίες, οριστικά νικημένοι, χωρίς καμία προοπτική. Τίποτα από αυτά δεν αποδεχόμαστε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση της αποτυχίας και της οπισθοχώρησης δημιουργείται σήμερα ένα διακριτό, συμπαγές και μαζικό κοινωνικό μέτωπο. Ένα μέτωπο ελπίδας. Ένα μέτωπο αληθινής πρωτοπορίας με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την παράταξή μας διαπνέει ένας σαρωτικός άνεμος πνευματικής και οργανωτικής αναζωογόνησης.

Από την πρώτη φορά που ανακοινώσαμε την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι σήμερα πραγματοποιήσαμε 12 κύκλους σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερες από 210 ώρες διδασκαλίας, όπου και παρακολούθησαν πάνω από 830 στελέχη, σε 8 πόλεις - πρωτεύουσες Περιφερειών της χώρας και συνεχίζουμε. Και οφείλουμε γι’ αυτό να ευχαριστήσουμε τον Χρήστο Ταραντίλη, αλλά και όλο το επιτελείο της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας και βέβαια τους ακαδημαϊκούς που διδάσκουν.

Η επιμόρφωση των στελεχών μας και η επένδυση στη γνώση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Διότι είναι οξυγόνο για την παράταξη. Όπως οξυγόνο για την παράταξη σήμερα, και για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας αύριο είναι όλα εκείνα τα νέα στελέχη που έρχονται στη Νέα Δημοκρατία μαζί με το υπάρχον εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό με την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Στελεχών του Κόμματος. Στο Μητρώο, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά, με μέσο όρο ηλικίας των συμμετεχόντων τα 42 έτη. Έχουν ήδη διεξαχθεί 1.200 συνεντεύξεις, για τις οποίες έχουν αφιερωθεί 900 ώρες, από δέκα διαφορετικές ομάδες, στις οποίες μετέχουν 32 αξιολογητές.

Παράλληλα, προετοιμάζουμε τον νέο κανονισμό εκλογής και λειτουργίας περιφερειακών οργανώσεων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο σε πνεύμα ανανέωσης, ευελιξίας διοίκησης και εξωστρέφειας. Και θέλω να σας καλέσω να έχουμε και τις δικές σας προτάσεις, αν όχι σήμερα, τις επόμενες ημέρες στη Γραμματεία Οργανωτικού και στον Γραμματέα Στέλιο Κονταδάκη.

Φίλες και Φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, με τη συνεργασία πολλών από εσάς η παράταξή μας έδωσε μάχες στις εκλογές του Τεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πολλών επαγγελματικών ενώσεων, στους εκπαιδευτικούς, τους φαρμακοποιούς, στην ΑΔΕΔΥ και κερδίσαμε αυτές τις μάχες. Το ίδιο θα κάνουμε -και θέλουμε τη συμβολή όλων σας- με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της χώρας μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Συντονισμένα σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη της παράταξης και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές Α’ και Β’ βαθμού. Δίνουμε βάρος στην Αυτοδιοικηση γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάσπαση δυνάμεων και τον τοπικό διχασμό της εκλογικής μας βάσης.

Ζήτησα ήδη από τους συναδέλφους Βουλευτές και ζητάμε βεβαίως απ’ όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής προτάσεις και παρατηρήσεις ακόμη και για τον πλέον απομακρυσμένο Δήμο της χώρας.  Θα εργαστούμε εντατικά με το Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τάσο Γαϊτάνη για να αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία πρώτη παντού με άξιους και ικανούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες, σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα όμως, προτάσεις και παρατηρήσεις περιμένουμε και από τις τοπικές και νομαρχιακές μας οργανώσεις. Σημειώνω ωστόσο ότι δεν θα επιτραπούν από κανένα μικροκομματικές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ήττες και τοπικές διενέξεις και συγκρούσεις.

Κυρίες και Κύριοι,

Τελειώνοντας, μπροστά μας έχουμε δύο ημερομηνίες - σταθμούς μέχρι το τέλος του χρόνου: Τη Δ.Ε.Θ. όπου θα έχουμε ένα βαρύ δεκαήμερο πρόγραμμα περιοδειών και τοπικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή Τομεαρχών, βουλευτών, μελών της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματέων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, ακόμη πιο δυναμικό από αυτό που είχαμε πέρυσι, με κορύφωση την ομιλία του Προέδρου μας στη Δ.Ε.Θ., στις 17 Σεπτέμβρη.

Ο δεύτερος σταθμός είναι το Συνέδριο του Κόμματος το οποίο θα γίνει στα τέλη Νοέμβρη και θα είναι Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Ένα Συνέδριο που θα σφραγίσει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τη νίκη. Ένα Συνέδριο εθνικής αυτοπεποίθησης όπου όλοι μαζί θα ξαναπιάσουμε το νήμα της ελπίδας.

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Ξεκινάμε το επόμενο διάστημα τη δράση «Λύσεις χωρίς Κόστος». Ένα μεγάλο project σε όλη την Ελλάδα, οργανωμένων και μεθοδευμένων συζητήσεων σε συνεργασία με εκατοντάδες φορείς για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και να βρούμε λύσεις. Λύσεις χωρίς κόστος. Διότι οι ιδέες μας δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα, ούτε επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. Αντίθετα, φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Αυξάνουν τον εθνικό πλούτο. Απλώνουν ένα δίκτυ αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. Θα εργαστούμε με ένταση και καλό συντονισμό και είμαι βέβαιος ότι θα προκύψει πλούσιο υλικό για τη Γραμματεία Προγράμματος. Μιλάμε με όλη την κοινωνία. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν περιχαρακωνόμαστε, δε χαρίζουμε τίποτα στους ψευτοαριστερούς. Ούτε την κοινωνική ευαισθησία τους χαρίζουμε, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, και θα είμαστε μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Φίλες και Φίλοι,

Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα έναν Ηγέτη, αξιόπιστο, αυστηρά δεσμευμένο στις αρχές της αλήθειας και της συνέπειας. Έναν Ηγέτη που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να γράψει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Αυτόν τον Ηγέτη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ανάγκη η χώρα.

Η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει την πολιτική αλλαγή. Και γι’ αυτό το σκοπό πρέπει να εργαστούμε όλοι μας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος. Με εργατικότητα και καθαρές κουβέντες είναι κατεπείγον να κινητοποιήσουμε στις δημιουργικές δυνάμεις και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του Ελληνικού λαού.

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλώ για άλλη μια φορά, να δουλέψουμε μαζί, συντονισμένα, δυναμικά και η μεγάλη νίκη για την παράταξή μας έρχεται. Η άνοιξη για τη χώρα, εξαρτάται από τη δουλειά όλων μας.


Ήθελε να σκοτώσει μόνο γυναίκες- Αυτός είναι ο άντρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουρίστες στην Αίγυπτο




Ο άντρας που χθες επιτέθηκε σε τουρίστες και σκότωσε δύο γυναίκες στην Αίγυπτο φαίνεται πως στόχευε αποκλειστικά γυναίκες, όπως μεταδίδουν σήμερα ξένα Μέσα. Η επίθεση συνέβη την Παρασκευή σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας στη Χουργκάντα, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος κολύμπησε από μια κοντινή παραλία πριν εξαπολύσει την επίθεσή του κατά την διάρκεια της οποία φώναξε «Μείνετε μακριά, δεν θέλω Αιγύπτιους». 

Εκτός από τις δύο Γερμανίδες που σκότωσε κατάφερε να τραυματίσει τέσσερις ακόμη γυναίκες.   Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον δράστη να έχει ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του ξενοδοχείου μετά την επίθεση και να είναι δεμένος σε ένα καρότσι μεταφοράς αποσκευών.


 Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ Ελ Χαμζάουι, τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας στην περιοχή, μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο τουρίστες από την Τσεχία. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο.    Εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το τελευταίο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2016 δύο άνδρες οπλισμένοι με πιστόλι, μαχαίρι και μια ζώνη με εκρηκτικά τραυμάτισαν τρεις ξένους τουρίστες στην παραλία ενός ξενοδοχείου στη Χουργκάντα. 



Πηγή: lifo.gr


Νέα Δημοκρατία για Θάνου : Άξια τα οδοιπορικά της…


Σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην Βασιλική Θάνου πρώην δικαστικό και νύν στέλεχος του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Αξια τα οδοιπορικά της...». Με αυτή την αιχμή έβγαλε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σε όσα υποστήριξε η Βασιλική Θάνου, αναζωπυρώνοντας την κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει προκαλέσει ο διορισμός της στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες προς την κυβέρνηση ότι υλοποιεί «παρακρατικού» τύπου σχέδια, αλλά και με βολές στο πρόσωπο της κ. Θάνου.

«Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», προσπάθησε να δικαιολογηθεί η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο ραδιόφωνο του Alpha και μάλιστα επιτέθηκε στην Ν.Δ. λέγοντας «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία», σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις. «Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», είπε η κ. Βασιλική Θάνου, η οποία κάλυψε πλήρως και τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι «απρεπείς».

Από την αντίδραση της κ. Θάνου φαίνεται καθαρά ο ρόλος της σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε αμέσως αναφέροντας : 

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.

Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.

Άξια τα οδοιπορικά της…». 

Η Νέα Δημοκρατία θυμίζει το ιστορικό της κ. Θάνου αναφέροντας ότι  δέχθηκε να διοριστεί πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας στις 3.00 τα ξημερώματα, «γεγονός πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες»

Υπενθυμίζουν το γεγονός ότι η κ. Θάνου έστελνε επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, πρότεινε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστών παρά την απαγόρευση που προβλέπεται από το Σύνταγμα, διαπραγματεύθηκε πέραν των αρμοδιοτήτων της με τον σημερινό εργοδότη της κ. Αλέξη Τσίπρα την αύξηση των μισθών των δικαστικών και χρησιμοποιούσε την ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου ως μέσο για την ανάρτηση ανακοινώσεων που αφορούσαν προσωπικές της υποθέσεις. «Ευτυχώς για την Ελλάδα η κ. Θάνου είναι μια μεμονωμένη περίπτωση δικαστικού που δεν χαρακτηρίζει το σύνολο του δικαστικού σώματος που αντιστέκεται στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης», αναφέρουν στην Νέα Δημοκρατία.


Το Twitter σχολιάζει την επίθεση με καφέδες σε Φίλη – Ξυδάκη



Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεπιθύμητοι στη συγκέντρωση - Αναρτήσεις με χιούμορ από πολλούς χρήστες 

Σίγουρα, την επόμενη φορά, θα το σκεφτούν καλύτερα ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Ξυδάκης, πριν κατέβουν σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά τις χθεσινές αποδοκιμασίες που δέχτηκαν στην πλατεία Συντάγματος, στη εκδήλωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.



Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, που πολύ γρήγορα έκανε το γύρο του διαδικτύου, οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανεπιθύμητοι στη συγκέντρωση. 

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Τwitter που σχολίασαν με χιούμορ την επίθεση με καφέδες και νερά εναντίων των δυο βουλευτών. Ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που μέσα από τις αναρτήσεις τους καταδίκασαν την επίθεση. 









Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση σημειώθηκε όταν εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης. Ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν εμφανίστηκε και ο Νίκος Ξυδάκης. Οι δυο τους δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις ενώ εκτοξεύθηκαν εναντίον τους νερά και καφέδες. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Πηγή : protothema.gr


Νέες δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή



Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών από τις ομάδες κακοποιών αντιεξουσιαστών του άβατου Εξαρχιστάν.

Στόχος στις 23:45 το βράδυ, όπως πάντα οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στις οδούς Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη, που κινδύνεψαν και πάλι τις ζωές τους μετά από μολότοφ και πέτρες που τους πέταξαν 15 περίπου αντιεξουσιαστές.

Οι κακοποιοί αφού εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, διέφυγαν ανενόχλητοι προς την πλατεία του Εξαρχιστάν, περιοχή που προστατεύετε εδώ και δυόμιση χρόνια από το κράτος.

Για τις νέες δολοφονικές επιθέσεις δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή έστω για τα μάτια του κόσμου.

ΑΙΣΧΟΣ!!!



Επιχείρηση κάλυψη - απόκρυψη για το σκάνδαλο Καμμένου



Για προσπάθεια κουκουλώματος και συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΝΔ. Το γαλάζιο στρατόπεδο - όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς - θα συνεχίσει να κρατάει πολύ ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το θέμα της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην ποινική υπόθεση «Noor 1» τουλάχιστον έως τις 21 Ιουλίου. Τότε συζητείται στη Βουλή η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και επιδίωξη της ΝΔ είναι οι υψηλοί τόνοι να διατηρηθούν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση με ακόμη μια «φαρμακερή» δήλωση για το θέμα Καμμένου: «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο Καμμένου». Μάλιστα, έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον υπουργό Ναυτιλίας αλλά και τον αρχηγό του Λιμενικού. «Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης αρνούνται να πράξουν το στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον τους: να διατάξουν έρευνα για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση λιμενικό, κ. Χριστοφορίδη» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η «διερεύνηση του σκανδάλου Καμμένου είναι πλέον πάνδημο αίτημα, ανεξάρτητο από κομματικές ταυτότητες».

Σημειώνεται δε πως κάθε μέρα που περνάει το στρατηγείο της Πειραιώς ανεβάζει όλο και πιο ψηλά στην κλίμακα σοβαρότητας το θέμα Καμμένου. Αρχικά, οι ανακοινώσεις της ΝΔ μιλούσαν για εμπλοκή σε ποινική υπόθεση, έπειτα για παρέμβαση του υπουργού στη Δικαιοσύνη, μετά για σκανδαλώδη υπόθεση. Τώρα όμως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει ανοιχτά για «σκάνδαλο».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ. Η υπόθεση Καμμένου - όπως τονίζεται στην Πειραιώς - αποτελεί ένα κομμάτι από το μεγάλο παζλ των αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών στις οποίες πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό επανέλαβε χθες (Σκάι) ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης: «Το τελευταίο διάστημα όμως, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα βιώνει μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινωνεί κατ' επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του». 

Πρόσθεσε μάλιστα, σχολιάζοντας και τις επιθέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη, πως η ΝΔ θα θωρακίσει τη δημοκρατία και ότι «είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν».

Βασική στόχευση του γαλάζιου επιτελείου είναι να στείλει το μήνυμα στους πολίτες πως ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που καλύπτει τον κυβερνητικό εταίρο του, ταυτίζεται πλήρως μαζί του. Ενδεικτικό είναι ότι στην προχθεσινή του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στα στελέχη του κόμματος πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει αν είχε γνώση της εμπλοκής Καμμένου και των συνομιλιών του με τον ισοβίτη. Με αυτή τη στάση, υπογράμμισε, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος και μαζί με αυτόν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. «Αν θέλουν να πέσουν δεμένοι με τον κ. Καμμένο, ας το κάνουν. Τη χώρα όμως δεν θα την πάρουν μαζί τους» ήταν το καυστικό σχόλιο του προέδρου της ΝΔ.
  
ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ BRAIN DRAIN. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να εκτοξεύει πυρά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αρνητικές επιδόσεις της στην οικονομία. Χθες, για παράδειγμα, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισαν ως «κόλαφο» για την κυβέρνηση τα στοιχεία έρευνας που είδαν το φως της δημοσιότητας και επισημαίνουν τριπλασιασμό της τάσης του brain drain στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές σε ανακοίνωσή τους, το 2017 η τάση φυγής των νέων μας στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2015, φτάνοντας στο 33%. Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στις πολιτικές της σημειώνοντας: «Ολοένα και περισσότεροι νέοι της πατρίδας μας, καταρτισμένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνουν τη σκληρή και αδιέξοδη πραγματικότητα που διαμορφώνει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Καμία ελπίδα, κανένα όραμα δημιουργίας, κανένα κίνητρο για τη νέα γενιά της πατρίδας μας». Και καταλήγουν πως το συμπέρασμα είναι ένα: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και κυρίως τους νέους».


Μάνος Χαραλαμπάκης
ΤΑ ΝΕΑ


Έριξαν καφέδες και νερά στον Φίλη και τον Ξυδάκη όταν τους είδαν στην διαδήλωση για την Ηριάννα Β. Λ στο Σύνταγμα



Ανεπιθύμητοι φαίνεται πως ήταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης στη διαδήλωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ένταση σημειώθηκε όταν έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός δέχτηκε αποδοκιμασίες και τελικά τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν εμφανίστηκε και ο Νίκος Ξυδάκης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις ενώ εναντίον τους εκτοξεύθηκαν νερά και καφέδες. Στην φωτογραφία του  Άρη Οικονόμου για το πρακτορείο SOOC διακρίνονται ενώ απομακρύνονται άρον -άρον με τα σημάδια από τα νερά και τους καφέδες στα ρούχα τους.


Πηγή : lifo.gr




25 χρόνια από τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, θύμα της 17Ν



Ήταν 14 Ιουλίου 1992 όταν ο Θάνος περνούσε τυχαία το μεσημέρι από τη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής.

Εκείνη την ώρα πραγματοποιήθηκε η επίθεση με ρουκέτα της 17 Νοέμβρη στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά. Από την ισχυρή έκρηξη και τα θραύσματα της ρουκέτας ο Θάνος Αξαρλιάν έχασε τη ζωή του.

Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τον τότε Υπουργό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτό μαζί με την γυναίκα του, την κόρη του και τον οδηγό του αυτοκινήτου. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον περαστικό σπουδαστή Θάνο Αξαρλιάν, τον οποίο τα θραύσματα από την πρόσκρουση της ρουκέτας τον βρήκαν στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό που οδήγησε και στο θάνατο του.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της οργάνωσης, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν.



Ήταν μόλις 20 χρονών.

Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς μέσα στα πολλά κακά και αρνητικά της έχει και τους υπερασπιστές της 17Ν και των τρομοκρατών.

Ποιος ξεχνάει την πρόσφατη απίστευτη τοποθέτηση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας για την τρομοκρατία στην Ελλάδα φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι οργανώσεις όπως η 17Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου! 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα Fm ο Μπαλαούρας ρωτήθηκε του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «η ισορροπία του Nash». 

Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού. 

«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. 

«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου...». 

Η άθλια τοποθέτηση αυτή του Μπαλαούρα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. 

«Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε με μια τοποθέτηση που σε πολλούς ακούστηκε σαν να μοιάζει με μια sui generis υπεράσπιση της 17Ν. 

«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.

Ωστόσο, ο Μπαλαούρας αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο σενάριο της παράστασης «η ισορροπία του Nash» που κατέβηκε έπειτα από τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων της 17Ν αλλά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογράμμισε αναφερόμενος στα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία...».



Ποιος ξεχνάει τους υπερασπιστές της 17Ν ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ :

· Τον επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).

· Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για "δίκη φρονημάτων" (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

- Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις "για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου"  (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν).

-Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη).

-Τον Παναγιώτη Λάμπρου – υποψήφιο Βουλευτή (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

-Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. (Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

-Βένιος Αγγελόπουλος, μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ».

-Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.

-Νίκος Μανιός ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη τον οποίο αποκάλεσε "ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη".

- Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, αλλά η κατάθεση του διεκόπη πρίν κάν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου και τον εισαγγελέα να τον ρωτά εάν το κόμμα του τον είχε στείλει ώς εκπρόσωπο του.