Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ευτυχώς καταρρέει αυτό το έκτρωμα κυβέρνησης το μεγαλύτερο λάθος των Ελλήνων ψηφοφόρων



Ο σκοπός δεν είναι μόνο να καταρρεύσει και να πέσει αυτή η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση, αλλά και να μην ξαναδεί ο τόπος κυβέρνηση αριστεράς οπισθοδρόμησης.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό και τα εκλογικά ποσοστά είναι πλέον μη αναστρέψιμα, όσο αφορά το πρός τα πάνω και σίγουρα αναστρέψιμα για πρός τα κάτω που ίσως και σε μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα ενός ψεύτη πρωθυπουργού, που συνεχίζει να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις σαν να είναι επιτυχημένος, είναι πλέον στο ναδήρ.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης φάνηκε καθαρά όλα αυτά τα χρόνια και σφραγίστηκε με τα αποτελέσματα του Εurogroup, απέτυχε σε όλα τα επίπεδα και δεν κράτησε ούτε μία απο τις υποσχέσεις που έδωσε.

Δέν πάει τίποτα καλά, ασφάλεια, δικαιοσύνη, οικονομία, υγεία, επενδύσεις, ανάπτυξη, παιδεία, ανεργία, παντού οπισθοδρόμηση και ανασφάλεια, οι πολίτες αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους.

Μόνο το έγκλημα περνάει καλά και οι συμμορίες κακοποιών, που γιγαντώντουν την δράση τους γιατί εκμεταλλεύονται και την ανοχή και τις ευννοικές νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου δικαιοσύνης που τους αφήνει ελεύθερους και τελευταία δεν τους τιμωρεί κιόλας, με νέα νοθετική ρύθμιση, εάν έχουν διαπράξει έγκλημα που τιμωρείται έως και δύο χρόνια.

Ανίκανα στελέχη και ανίκανοι υπουργοί που δυστυχώς κάνουν και λένε ότι βλακεία τους έρθει στο κεφάλι λές και η Ελλάδα με τους πολίτες της είναι χώρα που μπορούν να παίζουν μαζί της.

Η εποχές που ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούσε το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσαν και έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνουν για νέο αρχηγό, αφού ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει την πολιτική με την ρετσινιά του απατεώνα και του ψεύτη που θα τον ακολουθεί για πάντα.

Και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό γιατί η αντιπολίτευση έχει ένα σοβαρό πολιτικό αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η κυβέρνηση έχει ένα ψεύτη πολιτικό τον Αλέξη Τσίπρα που γελάει όλη η υφήλιος μαζί του, που ηγείται σε ότι πιό ακατάλληλο διαθέτει η πολιτική ζωή του τόπου και που δεν πρέπει να ξαναοδηγήσει ο λαός αυτούς τους ανθρώπους με την ψήφο του στην βουλή για το καλό όλων μας.


Η ζέστη μάς κάνει γκρινιάρηδες και εγωιστές



Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να εξαντλούν τον οργανισμό μας, με συνέπεια να γινόμαστε γκρινιάρηδες και απρόθυμοι να βοηθήσουμε τους άλλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική ζέστη προκαλεί κακοδιαθεσία και οξυθυμία, γεγονός που ίσως παίζει ρόλο στην αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς κατά τους θερινούς μήνες, λένε οι ερευνητές.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι αρνητικές συμπεριφορές του θέρους οφείλονται στην εξάντληση και την αφυδάτωση, η οποία αφορά όλα τα όργανα και τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

Για να διερευνήσουν το θέμα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόι και το Πανεπιστήμιο Lehigh στην Πενσυλβάνια, εξέτασαν στοιχεία από μία ρωσική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, στην οποία συνηθίζεται να καταγράφεται η μέση θερμοκρασία και τα προβλήματα συμπεριφοράς του προσωπικού.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα με την υψηλότερη μέση θερμοκρασία είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να μην εξυπηρετούν ικανοποιητικά τους πελάτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έδειχναν απροθυμία να τους βοηθήσουν, να ακούσουν προσεκτικά τι ζητούσαν και να τους κάνουν προτάσεις.

Οι επιστήμονες, ανέλυσαν στη συνέχεια στοιχεία από μία διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν εθελοντές επ’ αμοιβή.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας (EJSP), ζήτησαν από τους μισούς από αυτούς να θυμηθούν πως είχαν περάσει μια εποχή που έκανε πάρα πολλή ζέστη, η οποία τους είχε προκαλέσει τόση δυσφορία ώστε δεν μπορούσαν να την ξεχάσουν.

Λίγη ώρα αργότερα, ζήτησαν από όλους τους εθελοντές να τους βοηθήσουν εθελοντικά (δηλαδή χωρίς να πληρωθούν) σε «μια μελέτη που σχεδιάζουμε».

Από τους εθελοντές που είχαν θυμηθεί τον καύσωνα που τους είχε στιγματίσει, μόνο το 34% δέχθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην μελέτη, ενώ απ’ όσους δεν είχαν μπει σε αυτή τη διαδικασία, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει το 74%.

Στο τελευταίο στάδιο της έρευνας, οι ερευνητές ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να καθίσει σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο και να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο - κάτι που κλήθηκαν να κάνουν και οι εθελοντές μιας άλλης ομάδας, οι οποίοι όμως κάθονταν σε δροσερό δωμάτιο.

Αποτέλεσμα: μόνο το 64% των εθελοντών που... έβραζαν στο ζεστό δωμάτιο συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους βρίσκονταν στη δροσιά ήταν 95%.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως όταν βρισκόμαστε υπό δυσάρεστα υψηλές θερμοκρασίες, γινόμαστε κακόκεφοι και ψυχικά πιεσμένοι, και έχουμε την τάση να γυρνάμε την πλάτη στους άλλους, εξαιτίας της δυσφορίας που νιώθουμε, λένε οι ερευνητές.



Πηγή : ygeia.tanea.gr


Πρόωρες εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές, τον Μάιο του 2018



Με το βλέμμα στραμμένο στις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει το φθινόπωρο πορεύεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία κατάφερε με τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, αλλά έχει περιέλθει σε δραματική αδυναμία για να οδηγήσει το… καραβάνι μπροστά.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου, που ευελπιστεί σε μια πολιτική νηνεμία το καλοκαίρι, είναι να μπορέσει να διαχειριστεί τα επικοινωνιακά οφέλη της συμφωνίας και να παρουσιάσει το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εστιάζεται στην «επιστροφή στην ανάπτυξη». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο, έδωσε και το στίγμα της επόμενης μέρας, που θα χαρακτηρίζεται από «μια προοπτική δυναμικής επανεκκίνησης και δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας», η οποία θα συνοδεύεται από τη «δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», «παρεμβάσεις υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο» και από ένα «μεγάλο κύμα» επενδύσεων.

Πάντως, όπως προκύπτει και από το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας που έκανε η Prorata («Εφ.Συν.»), η επικοινωνιακή προσπάθεια του Μαξίμου να δώσει θετικό πρόσημο στη συμφωνία με τους δανειστές μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει τους ψηφοφόρους, καθώς η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 16%.

Εκλογές τον Μάιο του 2018;

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρισκάρει να βαδίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της διακεκαυμένης ζώνης του 2018. Οπως τονίζουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει -γιατί όχι;- ακόμη και την επανεκλογή του». Στη χειρότερη περίπτωση, λένε οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί, αλλά όχι με τη μεγάλη διαφορά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε και πιθανότατα και ένα νέο Μνημόνιο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφέρει να διασφαλίσει πολύτιμα πολιτικά εφόδια για να πάρει τη ρεβάνς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα προβλέπει οι δημοτικές εκλογές να διεξαχθούν τον Μάιο του 2018, αντί για τον Μάιο του 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα υπάρχουν σκέψεις για διπλές εκλογές (εθνικές και δημοτικές) την άνοιξη του επόμενου έτους και πάντως πριν από τη λήξη του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, στις επόμενες εκλογές ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει την πολυτέλεια να παρουσιάσει στην κοινωνία τα επιτεύγματα που είχε υποσχεθεί. Οπως είπε και ο ίδιος στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα διεκδικήσει νέα τετραετία από το λαό «συγκρίνοντας τα πεπραγμένα μας με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αφήσει οριστικά πίσω του την εικόνα του ριζοσπαστικού και αντισυστημικού κόμματος που μπορεί να έρθει ακόμη και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία είχε εμφανίσει το 2015. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διεκδικεί πλέον μια θέση δίπλα στα υπόλοιπα σοσιαλδημοκρατικά συστημικά κόμματα της Ευρώπης, με τα οποία «φλερτάρει» διαρκώς, με σκοπό να καταλάβει με τον πιο επίσημο τρόπο τη θέση του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά και φυσικά να διεκδικήσει και πάλι τους παλαιούς ψηφοφόρους του.

Τη θέση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αναμένεται να καταλάβουν τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αλέκου Αλαβάνου, τα οποία, στην περίπτωση ενοποίησής τους, θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής τελευταία έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις της, ενώ η κοινή εμφάνιση των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αλέκου Αλαβάνου, αύριο το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου «Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου από την κρίση», στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» στο κέντρο της Αθήνας, ανακινεί για μια ακόμη φορά τα σενάρια για τη συγκρότηση κοινού αντιμνημονιακού μετώπου στο δρόμο προς τις κάλπες.


ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε κτήριο στο Λονδίνο



Κατασβήστηκε τελικά η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (24/06/2017) σε κτηριακό συγκρότημα στην οδό Turin, στο Bethal Green του ανατολικού Λονδίνου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά δέκα οχήματα με 72 πυροσβέστες, ενώ η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των πυκνών καπνών.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι δρόμοι περιμετρικά του κτηρίου αλλά και όλα τα διαμερίσματα εκκενώθηκαν από τις Αρχές για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της πυρκαγιάς ξύπνησε μνήμες από τον πύρινο εφιάλτη που κατέκαψε τον ουρανοξύστη Grenfell Tower στις 16 Ιουνίου, σκορπώντας το θάνατο.

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. 

Η χειρότερη πυρκαγιά στη βρετανική πρωτεύουσα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα πολυώροφα κτίρια, καθώς η εξωτερική επίστρωση που χρησιμοποιήθηκε είχε αποτύχει σε κάθε έλεγχο ασφαλείας.


Πηγή : newsbomb.gr


Βρέθηκαν πάνω από 700 κιλά κοσμήματα σε διαμερίσματα στο Χαλάνδρι







Περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, βρέθηκαν από την Ασφάλεια σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται, για την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της Δυτικής Αττικής» και συγκεκριμένα δύο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, νοίκιαζε ένας 43χρονος κλεπταποδόχος από το Μενίδι, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες, στις 16-6-2017.

Η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα δύο διαμερίσματα, (πανάκριβα ρολόγια, δαχτυλίδια, σταυροί, κ.λ.π.), είναι πολύ μεγάλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ από την Ασφάλεια Αμαρουσίου, που εξιχνίασε την υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και πάνω από 100.000 ευρώ μετρητά σε κρύπτες των παραπάνω διαμερισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.



Καθημερινή




Κατερίνα Στεφανίδη πρωτιά στη Λιλ με άλμα στα 4.70



Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο επί κοντώ δίνοντας στην Ελλάδα έντεκα πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.60μ., όπου από τις υπόλοιπες αθλήτριες είχε απομείνει μόνο η Λευκορωσίδα Ιρίνα Ζουκ. Η Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4.60μ., αλλά στη συνέχεια «καθάρισε» με την πρώτη τα 4.70μ. και εξασφάλισε τη νίκη, ενώ μετά επιχείρησε χωρίς επιτυχία στα 4.82μ.




Πάμε για το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική γυναικών Μπασκετ



Άν και δεν τα κατάφερε στο τέλος η εθνική ομάδα γυναικών στο μπάσκετ χάνοντας από τη Γαλλία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών με σκορ 55-77, διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 55-77 και πλέον η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου στον μικρό τελικό εναντίον του Βελγίου με τελικό στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Η Γαλλία θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.




Απόρρητο σχέδιο για 14.500 ελέγχους το καλοκαίρι στα νησιά



Κλειδωμένο αρχείο με 14.500 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς, έχουν οι τρεις επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων. Το απόρρητο σχέδιο των ελέγχων εστάλη με μυστικότητα, για πρώτη φορά, στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου να μην γνωρίζει ουδείς εκ των προτέρων σε ποιες περιοχές, ποια μαγαζιά θα ελεγχθούν. Και αυτό, καθώς μέχρι πρότινος «έπεφτε σύρμα», με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να συμμορφώνονται μέχρι να απομακρυνθούν οι ελεγκτές από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές θα ενημερώνονται μερικές ώρες πριν από τον έλεγχο των επιχειρήσεων, εφόσον πρόκειται για συνεργεία ελέγχου που ξεκινούν από την Αθήνα, και μερικά λεπτά πριν, εφόσον πρόκειται για τοπικά συνεργεία.

Ωστόσο, οι ελεγκτές μπορεί δύο ή τρεις ώρες πριν να γνωρίζουν τον τόπο προορισμού, αλλά δεν θα γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις θα ελέγξουν. Ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης σημειώνει ότι, με τον τρόπο αυτόν, οι όποιες διαρροές θα περιορισθούν, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια για τα ταμεία του Δημοσίου. Επίσης εκτιμά ότι φέτος, λόγω της καμπάνιας που έχει γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή, θα επιτευχθούν και καλύτερα ποσοστά φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς ουδείς επιθυμεί να κλείνει η επιχείρησή του για 48 ώρες, με ενδεχόμενο να φθάνει και τις 10 ημέρες. Βέβαια, φέτος οι ελεγκτικές αρχές δεν θα σταματούν εκεί. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο, στην περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις, άλλο συνεργείο θα ξεκινάει τον έλεγχο των προηγούμενων ετών, δηλαδή θα ελέγχονται σε βάθος τριετίας ή πενταετίας.
Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στη Σύρο, στα οποία συμμετείχαν ελεγκτές και προϊστάμενοι των εφοριών, με στόχο να ενημερωθούν για τις αλλαγές στη φορολογία, αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης διάφορων καταστάσεων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια ελέγχων. Σημειώνεται ότι για το 2017 έχουν προγραμματισθεί 40.000 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 14.500 στο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό.

Σεμινάρια κρίσεων

Σε σεμινάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ελεγχομένους ακόμα και σε περιπτώσεις προπηλακισμού θα συμμετέχουν οι ελεγκτές από την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεργάζεται με τον Ινστιτούτο Επικοινωνίας, με στόχο να βοηθηθούν οι ελεγκτές για τις περιπτώσεις κυρίως που οι αντιδράσεις των ελεγχομένων ξεφεύγουν από τα όρια και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν στους προπηλακισμούς. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που οι ελεγκτές εκδιώχθηκαν από νησιά και από μαγαζιά που επιχείρησαν να ελέγξουν με τον χειρότερο τρόπο. Με στόχο να αντιμετωπισθούν αντίστοιχα φαινόμενα το φετινό καλοκαίρι, ομάδα επικοινωνιολόγων θα παραδώσει σχετικά μαθήματα σε όλους τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Σε επιχείρηση λιανικής με αντικείμενο την πώληση ενδυμάτων από την Κίνα διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας, ενώ εξέδιδε κανονικά αποδείξεις, καταχώριζε στα βιβλία το 1/3 των ποσών που προέκυπταν από τις πραγματικές συναλλαγές. Για τα έτη 2011-2016 το ποσό που απέκρυψε ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ. Οι οφειλόμενοι φόροι και ο ΦΠΑ ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ. Στην ανωτέρω επιχείρηση επιβλήθηκε η ποινή του «λουκέτου» για 48 ώρες, ενώ ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη.

Η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτει τρεις «hackers» οι οποίοι έχουν αναλάβει τον εντοπισμό πειραγμένων λογισμικών έκδοσης αποδείξεων. Ενας από τους τρεις εντόπισε σε γνωστή ψαροταβέρνα σύστημα που διέγραφε στο τέλος της ημέρας τμήμα των συναλλαγών. Οι ελεγκτές ζήτησαν το δελτίο φορολογικής μνήμης από 1/7/2016 μέχρι 18/6/2017, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν σβηστεί αποδείξεις ύψους 287.000 ευρώ. Στον εν λόγω επιχειρηματία επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, ενώ υποχρεώθηκε να κλείσει για 48 ώρες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανήλικος Αλβανός άρπαζε τσάντες και πορτοφόλια στην Καβάλα



Φορώντας κουκούλα και με αστραπιαίες κινήσεις, ένας ανήλικος Αλβανός άρπαζε από τον Δεκέμβριο του 2016 ως τον περασμένο Μάιο τις τσάντες ή τα πορτοφόλια από ανυποψίαστες πεζές γυναίκες, ενώ περπατούσαν στην πόλη της Καβάλας.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι άνδρες της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 17χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε αρπάξει από τα συνολικά οκτώ θύματά του περίπου 980 ευρώ, τα κλειδιά των σπιτιών τους και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.



Πηγή : protothema.gr


Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Δαρβίνο -Δεν θα διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης στα σχολεία της Τουρκίας

Φωτογραφία: AP


Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Τουρκίας δεν θα διδάσκονται πλέον τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.

Οι τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της διδασκαλίας της, καθώς τη θεωρούν αμφιλεγόμενη και δυσνόητη. Το κεφάλαιο με τίτλο «Η Αρχή της Ζωής και της Εξέλιξης» θα διαγραφεί από τα σχολικά βιβλία βιολογίας και σχετικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από ηλικίες 18 και 19 ετών που συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές, ανακοίνωσε ο Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

«Γνωρίζουμε ότι αν οι μαθητές μας δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν την λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν την γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε παραλείψαμε κάποια από αυτά», εξήγησε.

Πρόσφατα, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, είχε χαρακτηρίσει ξεπερασμένη τη θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να διδάσκεται.

Πρόκειται για μία από τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση τις «τουρκικές αξίες», όπως είπε ο Ντουρμούς. Αλλαγές έγιναν συνολικά σε 51 προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους και τα θρησκευτικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ», τα οποία υποστηρίζονται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και το κόμμα του προωθούν μια ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τα κοσμικά θεμέλια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.



Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, iefimerida.gr 


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μέλλον για τον πρωτογενή τομέα είναι Ομάδες Παραγωγής, καλά οργανωμένες



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύει, στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε το χωριό Καρποχώρι Καρδίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες.



Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι σήμερα στο χωριό σας και που μου δίνεται η ευκαιρία να έχω μαζί σας μια χρήσιμη και δημιουργική συζήτηση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Είμαι εδώ, γιατί πιστεύω πραγματικά στη δυναμική της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα. Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχετε ακούσει πολλές φορές και από πολλούς πολιτικούς. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης, όπου ο πρωτογενής τομέας καλείται να κάνει ένα σημαντικό βήμα και να περάσει από την λογική των μεγάλων επιδοτούμενων καλλιεργειών σε πιο δυναμικές, πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες, όπου η κινητήριος δύναμη πίσω από την ίδια τη διαδικασία της παραγωγής θα είναι να έχουμε το μυαλό μας πάντα στον τελικό καταναλωτή. Τι θέλει ο τελικός καταναλωτής; Θέλει  να παράγουμε προϊόντα τα οποία  θα  είναι ποιοτικά, ανταγωνιστικά και τελικά προσοδοφόρα για τους αγρότες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. 



Είχα την ευκαιρία πριν έρθω να συζητήσω μαζί σας να επισκεφθώ ένα χωράφι το οποίο παράγει Ιπποφαές και να μιλήσω με τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα παραγωγών. Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία παράγουν και προωθούν ένα προϊόν εξαιρετικά καινοτόμο, ένα προϊόν το οποίο είναι και εξαιρετικά κερδοφόρο για εκείνους τους αγρότες οι οποίοι θα επιλέξουν να το καλλιεργήσουν. Αυτό το μικρό παράδειγμα δείχνει το μέλλον. Ποιο είναι το μέλλον; Το μέλλον είναι ομάδες παραγωγής, καλά οργανωμένες, με στόχευση σε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να τυποποιηθούν και να κατευθυνθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά - δεν θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη - προφανώς χρειάζεται και η στήριξη της Πολιτείας, μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική, η οποία θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα, τον πρωτογενή τομέα με έργα και  όχι με λόγια. 

Το ζήτημα του κόστους παραγωγής είναι καθοριστικό. Ξέρετε ότι εμείς από την επίσκεψη την οποία είχα κάνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, είχαμε ζητήσει στο πλαίσιο μιας συλλογικής λογικής που έχουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Πιέσαμε πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση και ευτυχώς η Κυβέρνηση, αυτήν τουλάχιστον την πρότασή μας, μετά από πολύ μεγάλη πίεση και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, την υιοθέτησε. Είναι μια μόνο παράμετρος των παρεμβάσεων οι οποίες μπορούν να γίνουν. Συνολικά εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Δεν αφορά μόνο το Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια. Εμείς εισηγούμαστε και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός 2 ετών. 



Προφανώς, υπάρχουν και άλλες πτυχές που αφορούν στο κόστος της παραγωγής, όπως το κόστος του ρεύματος, όπως τα γενικότερα ζητήματα διαχείρισης της αγροτικής γης. Θα σταθώ, όμως, και πάλι σε κάτι το οποίο το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. Στην ανάγκη να μπορούμε να επιτυγχάνουμε αυτό το οποίο ονομάζουμε οικονομίες κλίμακος. Να μπορούμε, δηλαδή, να ενώνουμε παραγωγικές δραστηριότητες έτσι ώστε μέσα από μια νέα λογική οργάνωσης παραγωγών, μακριά από τις παλιές, κακές συνήθειες των συνεταιρισμών, που τόσο μας ταλαιπώρησαν  στο παρελθόν, να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ακριβώς αυτές τις οικονομίες κλίμακος που χρειαζόμαστε.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο δεν αφορά τόσο πολύ εσάς, αλλά αφορά τις περιοχές εκείνες όπου έχουμε μεγάλες καλλιέργειες σε θερμοκήπια αφορά και το κόστος της ενέργειας. Παραδείγματος χάριν, στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται ήδη πολύ σοβαρές προσπάθειες να μπορούμε να καλύπτουμε το κόστος της ενέργειας των θερμοκηπίων μέσα από  γεωθερμία. Αυτό θα δώσει στις παραγωγές μας ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα. Και, πραγματικά, είναι κρίμα που τέτοιες πρωτοβουλίες εκεί που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τζάμπα ενέργεια, δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα». 




Ο Τσίπρας φοβάται ότι ο Καμμένος μπαίνει σε περιπέτειες και ψάχνει καβάτζα στο ΠΑΣΟΚ



Σε πανικό ο Τσίπρας μήπως και πέσει πρίν την ώρα του και δεν προλάβουν οι ημέτεροι να τσεπώσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Τα τελευταία αποκαλυπτικά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο δείχνουν ότι θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις και τρίζει η καρέκλα του κυβερνητικού εταίρου.

Αδίστακτος και αντρόπιαστος όπως μας έχει συνηθήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε άνοιγμα καβάτζα προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».           

«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων» αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξή του.

Η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας ότι ο Τσίπρας αγωνιά για την καβάτζα απάντησε σε αυτό το κάλεσμα μέσα απο την συχνότητα της ΕΡΤ1 κλείνοντας την πόρτα :

«Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό - όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση - έχει αποτύχει»     
«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές» πρόσθεσε  μάλιστα η κ. Γεννηματά.

Ανακοίνωση έβγαλε και η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας ότι :  «Ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους. Πολύ δύσκολο να βρει...».


Σε κατρακύλα τα ποσοστά της κυβέρνησης και άνοδο της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,2%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά ανέρχεται στις 9,6 μονάδες, λαμβάνοντας η ΝΔ ποσοστό 31,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Ακολουθούν : 

Χρυσή Αυγή με 6,6%, 
η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4%, 
το ΚΚΕ με 6,1%, 
οι ΑΝΕΛ με 2,6%, 
το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, 
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2% και 
η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%.

Καλύτερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με  30,5% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου, έναντι 22,5% του Αλέξη Τσίπρα, πρώτος στην προτίμηση των πολιτών είναι και πάλι ο κανένας με 44%.

Στο ερώτημα αν η χώρα και η οικονομία βρίσκονται λίγο πριν από την έξοδο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, το 76% περίπου 8 στους 10, απαντούν αρνητικά, ενώ μόλις το 23,5% απαντά θετικά.