Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Λουκάς Παπαδήμος: 24 ημέρες σε κατάσταση σοκ στον Ευαγγελισμό



Δεν θέλει να βγει από την αυστηρά φρουρούμενη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Τι λένε οι γιατροί του Ευαγγελισμού

Είκοσι τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη του τρομο-πακέτου στα χέρια του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό αυστηρή φρούρηση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». 

Αν και οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι πρόκειται για επιφανειακά τραύματα και δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός της παρατεταμένης νοσηλείας του. Είναι θέμα αποφυγής πιθανών επιπλοκών ή μήπως υπόθεση της Αντιτρομοκρατικής που δεν δίνει το ΟΚ για να βγει από τον αυστηρά αποστειρωμένο -σε θέματα ασφάλειας- ειδικό χώρο του νοσοκομείου; Και αυτό επειδή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά την επίθεση σε βάρος του φυλάσσεται από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος σε 24ωρη βάση, ενώ ελάχιστοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο νοσηλείας του. 

Μάλιστα, αν και η ενημέρωση που είχαν οι αστυνομικοί από τους θεράποντες γιατρούς ήταν ότι θα έβγαινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, και έτσι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγκρότησης του σχεδίου φύλαξης τόσο του πρώην πρωθυπουργού όσο και της οικίας του, το εξιτήριο από την ειδική μονάδα ακυρώθηκε χωρίς να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Στην Αντιτρομοκρατική υποστηρίζουν ότι το θέμα του εξιτηρίου του κ. Παπαδήμου εξαρτάται καθαρά από την απόφαση των γιατρών, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος. 

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον επισκέφθηκαν αρκετές φορές στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» και είχαν αλλεπάλληλες συζητήσεις προκειμένου να συνταχθεί η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού. Οι αστυνομικοί από την εικόνα του κ. Παπαδήμου εκτίμησαν ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο ψυχολογικά εμφανίζεται ταλαιπωρημένος και δείχνει να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ που υπέστη. Ισως γι’ αυτό, λένε, δεν κατάφερε να δώσει πολλά στοιχεία για το σκηνικό της έκρηξης και, κυρίως, για τον λόγο που τράβηξε το ενδιαφέρον του ο φάκελος και αποφάσισε να τον ανοίξει στο αυτοκίνητο. Αρκέστηκε να πει ότι συνηθίζει να ανοίγει ο ίδιος όλους τους φακέλους που παραλαμβάνει αφού πρώτα ελεγχθούν, και γι’ αυτό άνοιξε και τον επίμαχο, καθώς πίστευε ότι είχε ήδη ελεγχθεί και άρα δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. 

Η κατάθεση μέσα στο νοσοκομείο

Οι έρευνες από την πλευρά της Αντιτρομοκρατικής κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των βομβιστών της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Πρόκειται, λένε, για έναν νέος «καθαρό» βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος έχει αναπτύξει διεθνείς σχέσεις και πραγματοποιεί χτυπήματα με βάση τον εντυπωσιασμό, που όμως κάθε φορά γίνονται ολοένα πιο επικίνδυνα. «Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η συνέπεια. Ο,τι γράφουν στις προκηρύξεις και τις ανακοινώσεις τους το εφαρμόζουν κατά γράμμα», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., και προσθέτει: «Διαβάζουμε τις αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο και μέσα από τα κείμενα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους επόμενους πιθανούς στόχους». Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί αρκετές φορές, παραμένει στην κόκκινη λίστα των πιθανών στόχων, γι’ αυτό και εξακολουθούν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα φρούρησης ακόμα και μέχρι σήμερα που βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό». 

Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, προκαλεί ερωτήματα η απόφαση της Κατεχάκη στις αρχές του χρόνου να μειώσει τη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού: από 12 φρουρούς σε οκτώ. Ηταν δε τόσο στοχοποιημένος ο κ. Παπαδήμος, που ακόμη και ο Χριστόδουλος Ξηρός στο «διάγγελμα» που έκανε μετά την απόδρασή του είχε αναφερθεί προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Οι αξιωματικοί μέσα από την κατάθεση του κ. Παπαδήμου δεν κατάφεραν να αντλήσουν πολλά στοιχεία για με τη διαδρομή του τρομο-πακέτου μέχρι αυτό να καταλήξει στη μαύρη Mercedes και να ανοιχτεί από τον ίδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με τους αστυνομικούς τόνισε ότι πίστευε πως το δέμα είχε ελεγχθεί και το παρέλαβε από το σπίτι του. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι δεν θυμάται ποιος ήταν ο αποστολέας και όταν το άνοιξε νόμισε ότι μέσα είχε κάτι σαν θήκη για CD. 

Η έκρηξη ουσιαστικά κατέστρεψε ολοσχερώς το δέμα, αν και τα εργαστήρια κατάφεραν τελικά να προχωρήσουν σε μερική ανασύνθεση και να βγάλουν συμπεράσματα για τη βόμβα και τη συνδεσμολογία της. Βέβαια, τα οκτώ πακέτα που κατάφεραν να εντοπίσουν τον περασμένο Μάρτιο στα ΕΛ.ΤΑ. Κρυονερίου από τη μεγάλη παρτίδα που έστειλαν οι «Πυρήνες» σε Ελλάδα και εξωτερικό τούς δείχνουν την ακριβή συνδεσμολογία και έτσι εκτιμούν ότι και σε αυτή την περίπτωση το πακέτο που έσκασε στα χέρια του κ. Παπαδήμου ήταν φτιαγμένο με τον ίδιο τρόπο. Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε φάση κόκκινου συναγερμού καθώς οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό όχι μόνο δεν έκλεισε τον κύκλο, αλλά είναι πολύ πιθανό η οργάνωση να επανέλθει -και μάλιστα σύντομα- με μια εντυπωσιακότερη επίθεση. 

Γιατί δεν θέλει να βγει από το νοσοκομείο

Tι λένε οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» για την παρατεταμένη νοσηλεία του πρώην πρωθυπουργού

Λόγοι υγείας αλλά και ασφάλειας φαίνεται ότι κρατούν «εγκλωβισμένο» για 24η ημέρα σε μία ιδιότυπη, παρατεταμένη νοσηλεία στον «Ευαγγελισμό» τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Το τραύμα στον δεξιό μηρό που παραμένει ανοιχτό, σε συνδυασμό με την ανεβασμένη τιμή του σακχάρου που έχει εμφανίσει ο ασθενής και η οποία επιβραδύνει την επούλωση της πληγής, κρατούν κλειστή προσώρας την πόρτα εξόδου για τον κ. Παπαδήμο. 

Φαίνεται, όμως, ότι και ο ίδιος δεν αισθάνεται έτοιμος να «στερηθεί» τις ασφαλείς, σχεδόν εξατομικευμένες συνθήκες νοσηλείας εντός της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.  Παρά τις πληροφορίες προ δεκαημέρου ότι ενδεχόταν να λάβει εξιτήριο και να παρακολουθείται στην οικία του ανά τακτά διαστήματα για τον καθαρισμό ή τον αιματολογικό έλεγχο του σακχάρου από ειδικούς, ο κ. Παπαδήμος δεν πήρε... εξιτήριο ούτε καν από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για τα μονόκλινα δωμάτια του 10ου ορόφου του «Ευαγγελισμού». 

Από την πλευρά του, το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει παράλληλα με την περίθαλψή του μια μεγάλη μάχη ώστε να προστατεύσει τον ευάλωτο χειρουργημένο άνδρα από τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια που πάντοτε ελλοχεύουν - αφενός χορηγώντας ισχυρή αντιβίωση στον κ. Παπαδήμο και αφετέρου φροντίζοντας να είναι αποστειρωμένο το περιβάλλον όπου κινείται ο ίδιος αλλά και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό. 

Μετά την παραμονή του για πέντε ημέρες μετά τον τραυματισμό του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), για την οποία σημειωτέον η διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε ότι θα είναι βραχεία και για προληπτικούς λόγους, ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου, απ’ όπου εκτιμάται ότι θα λάβει το τελικό εξιτήριο για την οικία του. Από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου είχαν προκληθεί τραύματα και εκδορές στην περιοχή του θώρακα, της κοιλιάς αλλά και στα άκρα του, με τους ειδικούς να εστιάζουν εξαρχής στο τραύμα στο δεξιό μηρό του. Λόγω της έκρηξης, ο κ. Παπαδήμος είχε επίσης υποστεί μικρής έκτασης εισπνευστικό έγκαυμα στις αναπνευστικές οδούς, το οποίο αντιμετωπίστηκε.

Το τραύμα στον δεξίο μηρό αποτελεί και τον βασικό λόγο της νοσηλείας του 70χρονου οικονομολόγου. Είναι εκείνο για το οποίο οδηγήθηκε στο χειρουργείο αμέσως μετά τη διακομιδή του στον «Ευαγγελισμό», το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου, προκειμένου να υποβληθεί σε καθαρισμό, καθώς χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς «βαθύ τραύμα που είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός». 

Οι διευθυντές της Α’ Χειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής, Βασίλης Βουγάς και Γιώργος Χαρκιολάκης αντίστοιχα, πραγματοποίησαν τη χειρουργική επέμβαση καθαρισμού με γενική αναισθησία και ζήτησαν τη νοσηλεία του για ένα 24ωρο στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους. Η νοσηλεία, όμως, παρατάθηκε για πέντε ημέρες - παρά το γεγονός ότι οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάσταση του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία, είναι αιμοδυναμικά σταθερή και η εξέλιξη των τραυμάτων του είναι ομαλή.

Από τις 30 Μαΐου ο κ. Παπαδήμος νοσηλεύεται στον 3ο όροφο του κτιρίου ΑΧΕΠΑ, στη ΜΑΦ, αλλά σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Η αντιμετώπιση του τραύματος στο δεξί πόδι συνεχίζει να αποτελεί την προτεραιότητα των γιατρών. Παρά τους χειρουργικούς καθαρισμούς χρειάστηκε να γίνει παροχέτευση στο τραύμα για την απομάκρυνση του υγρού, η οποία ελέγχεται και αλλάζεται ανά διήμερο. 

Το γεγονός ότι ο ασθενής πλέον δεν είναι καθηλωμένος, όπως συνέβαινε το πρώτο διάστημα, έχει αλλάξει λίγο την ψυχολογία του - είναι ενδεικτικό ότι ζητά από τη σύζυγό του, που παραμένει αρκετή ώρα μαζί του, τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ώστε να εργάζεται. 




Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα, Παναγιώτα Καρλατήρα
Πηγή : protothema.gr




Καλοκαιρινά φρούτα και διαβήτης




Τα φρούτα το καλοκαίρι εκτός από μια δροσιστική απολαυστική εμπειρία, είναι και μια ευκαιρία για αναπροσαρμογή του καθημερινού διαιτολογίου. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Όλα αυτά με λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση. Πρόκειται δηλαδή για την ιδανική επιλογή, που μπορεί να συνοδεύει τα γεύματα, άλλα και να καταναλώνονται ως σνακ.

Στον διαβήτη τα καλοκαιρινά φρούτα είναι το ίδιο απαραίτητα και χρήσιμα, όπως και στους ανθρώπους, που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σάκχαρό τους. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τα φρούτα περιέχουν αρκετή ποσότητα φρουκτόζης, ενός δηλαδή σακχάρου, το οποίο μπορεί να ανεβάσει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Στο ερώτημα, αν θα πρέπει να καταναλώνουμε φρούτα στον διαβήτη απαντούμε ναι, με την προϋπόθεση να ελέγχουμε τις ποσότητες αυτών. Από την άλλη δεν συνιστάται η κατανάλωση χυμών, οι οποίοι μπορεί να αυξήσουν τις τιμές του σακχάρου περισσότερο, λόγω του ότι ο χυμός δεν περιέχει τις φυτικές ίνες του φρούτου. Ένα ποτήρι χυμός φρούτων είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή, για την αντιμετώπιση των υπογλυκαιμιών.

Τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα είναι το ακτινίδιο, ο ανανάς, το αχλάδι, το βερίκοκο, το δαμάσκηνο, το καρπούζι, το κεράσι, το νεκταρίνι, το πεπόνι, το ροδάκινο, το σταφύλι, το σύκο και η φράουλα. Για να μην ξεφύγουν οι τιμές του σακχάρου θα πρέπει να επιλέγεται μία φέτα καρπούζι, ή μια φέτα πεπόνι, σε κάθε γεύμα. Ο ανανάς περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και επιτρέπεται να καταναλώσουμε μέχρι 3 φέτες. Ένα μέτριο αχλάδι, ή ένα μέτριο ροδάκινο, ή ένα νεκταρίνι είναι επίσης μια καλή επιλογή. Από τα μικρότερα φρούτα συνιστώνται 2 βερίκοκα, ή 2 ακτινίδια, ή 2 δαμάσκηνα. Αντίθετα προσοχή χρειάζεται στα σύκα, από τα οποία δεν μπορούμε να φάμε περισσότερα από ένα, δυστυχώς. Για τους λάτρεις του σταφυλιού επιτρέπονται μόνο 20 ρόγες. Αντίθετα πιο φιλικά στον διαβήτη είναι τα κεράσια και οι φράουλες, που μπορούμε να καταναλώσουμε 12 μεγάλα κεράσια, ή 10 μικρές φράουλες.

Τα φρούτα είναι ιδανική επιλογή και στον διαβήτη, αν σεβαστούμε τις ποσότητες που ενδείκνυνται. Αν επιθυμούμε να φάμε περισσότερα φρούτα θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τις άλλες πηγές υδατανθράκων με αυτά. Για παράδειγμα μπορούμε να αποφύγουμε το ψωμί ή τις πατάτες από το φαγητό και να διπλασιάσουμε την ποσότητα του φρούτου. Επίσης αν έχετε προγραμματίσει να γυμναστείτε περισσότερο, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση τρώγοντας ένα φρούτο. Η ενέργεια του θα σας δώσει την ευκαιρία να χαρείτε την άσκηση, να αποφύγετε την υπογλυκαιμία, χωρίς να σας βαρύνει στο στομάχι. Τρώτε λοιπόν φρούτα, αλλά πάντα με μέτρο!




Δημήτριος Ρηγόπουλος,MD, PhD
Στρατιωτικός Ιατρός, Παθολόγος-Διαβητολόγος
Πηγή : kalikardia.gr


Νέα Δημοκρατία : Συνιστούμε στον κ. Κουρουμπλή να μην εκτίθεται άλλο



Σχολιάζοντας ραδιοφωνική συνέντευξη του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Κουρουμπλή ότι υποστήριξε πως «βάση των πληροφοριών του "δεν προκύπτει ζήτημα λαθρεμπορίου", προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής ξεπέρασε κάθε όριο. 

Αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι επί επτά και πλέον μήνες, δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στο ουκρανικό πλοίο που παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων με τόνους τσιγάρα στα αμπάρια του, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παρενέβη με πρωτοφανή τρόπο στην υπόθεση.

Υποστήριξε ότι βάσει των πληροφοριών του "δεν προκύπτει ζήτημα λαθρεμπορίου", προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη. 

Συνιστούμε στον κ. Κουρουμπλή να μην εκτίθεται άλλο. 

Οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για την αιφνίδια σπουδή του κ. Υπουργού να "ασπρίσει" αυτήν την πολύ "γκρίζα" υπόθεση».


Ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο σκοτώθηκε μέσα στην αρένα



Ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών σε αρένα της νοτιοδυτικής Γαλλίας.


Όπως φαίνεται στο βίντεο και την φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της ταυρομαχίας ο Ιβάν Φαντίνιο έχασε την ισορροπία του, έπεσε στο έδαφος και ο ταύρος με τα κέρατά του τον τραυμάτισε στους πνεύμονες.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης του και είπε : «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία του λόγια. 

Ο διάσημος ταυρομάχος κατέληξε στα τραύματα του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο :





Μητσοτάκης στο facebook για την κατάσταση των Πανεπιστημίων: Πουθενά σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα


Με μια ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα Πανεπιστήμια που έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο έλεος κακοποιών, αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Την αφορμή για την ανάρτηση την έδωσε ένας φίλος του που του έστειλε φωτογραφίες με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Η ανάρτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο facebook:

Ένας πολύ καλός μου φίλος από την Αμερική επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη. Μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου. Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα.
Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που “στεγάζονται” στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.
Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.
Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου.




Κατάληψη στο ΥΠΕΣ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους



Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρά στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη σε κατάληψη όλων των γκαράζ των δήμων και θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη. 

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.



Πηγή


«Βουλιάζει» από χρέη ο ΕΦΚΑ -Αγγίζουν τα 22,49 δισ. ευρώ



«Βουλιάζει» από χρέη ο ΕΦΚΑ, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό αγγίζουν τα 22,49 δισ. ευρώ.

Πολλοί φοβούνται πως θα υπάρξει αύξηση το 2018 και το 2019 λόγω των νέων αυξήσεων σε εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες,

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτών Οφειλών αναφέρει πω το 80% των οφειλετών, δηλαδή 493.577 οφειλέτες χρωστούν έως 30.000 ευρώ ο καθένας. Οπως σημειώνουν τα «ΝΕΑ» η έκθεση του ΚΕΑΟ υποστηρίζει πως τα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,9 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης,.

Στο πλαίσιο αυτό εντατικοποιούνται οι κατασχέσεις και ήδη από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 18.000 κατασχέσεις με πρώτους στον κατάλογο να βρίσκονται όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο στόχαστρο και οφειλέτες με χρέη κάτω από αυτό.

Στο ΚΕΑΟ βρίσκονται όλα τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας των οφειλετών, οι οποίοι εφόσον έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό διαθέσιμο ποσό αποτελούν στόχο του συστήματος.



Πηγή: iefimerida.gr 


Νέα Δημοκρατία κατά Καμμένου και Κοντονή για το νέο σκάνδαλο με δημοσίευμα που εμπλέκει Καμμένο και ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη



Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο με αφορμή την εμπλοκή του δεύτερου σε συνομιλίες με ισοβίτη που εμπλέκεται στο ναρκοπλοίο «Noor 1».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε μια άκρως σκοτεινή υπόθεση. 
Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική. 
Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη; 
Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα; 
Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».

Ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε την Νέα Δημοκρατία :

«Πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση.

Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό.


Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε σε έντονο ύφος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο, με την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα. 

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη; 

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι; 

Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».



Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών οκτώ (8) αλλοδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από διαμερίσματα




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) αλλοδαπών, εκ των οποίων οι επτά (7) υπήκοοι Γεωργίας και ένας υπήκοος Ουκρανίας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από διαμερίσματα, που εξαρθρώθηκε την 5-6-2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. (Σχετικό το από 9-6-2017 Δελτίο Τύπου μας)

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για την διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της σύστασης και συμμορίας, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής, της υπόθαλψης εγκληματία και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1) (επ) AKHALADZE (ον) AMIRAN ή VAZHA ή ZVIAD του AMIRAH ή ZAURI και της TAMARI ή NATELA , γεννηθέντα το 1979 ή 1976 στη Γεωργία



2) (επ) GOGISVANIDZE ή GUGISVANIDZE ή GOGISWNIDZE (ον) VALERIANE ή VALERI του LAULI ή JAULI ή GAVLI και της LIANA , γεννηθέντα το 1973 στη Γεωργία



3) (επ) AKHALADZE (ον) TAMARA του GRIGOR και της VERA , γεννηθείσα το 1959 στη Γεωργία



4) (επ) PKHAKADZE (ον) NATELA του IOSEBI και της NELI , γεννηθείσα το 1977 στη Γεωργία



5) (επ) GOGOLADZE (ον) GULNAZI του SERGO και της LEILA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία



6) (επ) CHIKOVANI (ον) MIRIAN του AVTADILI και της MAKVALA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία



Και για τους μη συλληφθέντες:

7) (επ) ONIANI (ον) KHVICHA του DIOMIDE και της NELIN, γεννηθέντα το 1974 στη Γεωργία



8) (επ) TSKHEVEDIANI (ον) LASHA του CHICHIKO, γεννηθέντα το 1976 στην Ουκρανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ο πιο γελοίος πρόεδρος στην αμερικανική Ιστορία



Ο Τραμπ τείνει να ξεπεράσει πολύ γρήγορα τον έως τώρα πρωταθλητή στις γκάφες Τζορτζ Μπους

Η μακρά λίστα με τις γκάφες του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους του νεότερου είναι αρκούντως τραγελαφική ώστε να έχει αφήσει το στίγμα της στην προεδρία του. Οι επιλογές του, κυρίως στην εξωτερική πολιτική, με τους δύο πολέμους που εξαπέλυσε στη Μέση Ανατολή, κληροδοτώντας στους διαδόχους του το απόλυτο χάος σε όλη την περιοχή, τα βασανιστήρια και την απόρριψη του πρωτοκόλλου του Κιότο για την κλιματική αλλαγή επιβεβαίωσαν τους φόβους των επικριτών του ότι επρόκειτο για τον «χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ». Και όμως: μόλις οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του Μπους, ο Ντόναλντ Τραμπ κατόρθωσε να κάνει τους «neocons» να φαντάζουν σοβαροί και τους Αμερικανούς να μιλάνε όχι μόνο για έναν «ακόμη χειρότερο πρόεδρο» αλλά να αμφισβητούν μέχρι και την κατάσταση της πνευματικής του υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης παραδέχονται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι ο Τραμπ «είναι ο πιο γελοίος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική».

Σε πέντε μόλις μήνες προεδρίας, ο Τραμπ έχει βρεθεί μπλεγμένος σε σκάνδαλο για δοσοληψίες στενών συνεργατών του με τη ρωσική κυβέρνηση - χαρακτηρίζεται πιο σοβαρό και από το Watergate -, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα εναντίον του για πιθανή παρακώλυση της Δικαιοσύνης, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και αποξένωσε τους παραδοσιακούς συμμάχους της Αμερικής στην Ευρώπη. Εχοντας ως στόχο να αποδομήσει την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο Τραμπ προσπάθησε ανεπιτυχώς (προς το παρόν) να καταργήσει το Obamacare και να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ προσφύγων και πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες, βάλλοντας παράλληλα κατά των δικαστικών αρχών που του ακυρώνουν τα σχέδια. Επίσης σκοπεύει να ανατρέψει το άνοιγμα του Ομπάμα προς την Κούβα.

Αδιαφορώντας για την ελευθερία του Τύπου, ανέδειξε σε νούμερο έναν εχθρό του τους δημοσιογράφους και τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο τον ίδιο - παρότι είναι ο δικός του στρατός διαδικτυακών «τρολς» που ευθύνεται ακριβώς για αυτό. Την ίδια στιγμή ασκεί πολιτική μέσω Twitter, απευθυνόμενος σε φίλους και εχθρούς χωρίς «μεσάζοντες».

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ στην είδηση ότι η έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και τις σχέσεις συνεργατών του προέδρου με τη Μόσχα επεκτείνεται και θα περιλαμβάνει πλέον και τον ίδιο ήρθε φυσικά μέσω Twitter. «Κατασκεύασαν μια ψεύτικη συνωμοσία, βρήκαν μηδέν αποδείξεις και τώρα μιλάνε για παρακώλυση Δικαιοσύνης σε αυτήν την ψεύτικη ιστορία. Ωραία» έγραψε. Για να προσθέσει σε δεύτερο tweet: «Είστε μάρτυρες στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική πολιτική ιστορία -  του οποίου ηγούνται κάποιοι πολύ κακοί και διαπλεκόμενοι άνθρωποι».

Την Τετάρτη η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι η ομοσπονδιακή έρευνα για τις διασυνδέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 εξετάζει και το ενδεχόμενο ο πρόεδρος να προσπάθησε να παρακωλύσει τη Δικαιοσύνη: τον Φεβρουάριο παρακίνησε τον τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει τις έρευνες ενάντια στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν και τον Μάιο τον απέλυσε από την κεφαλή του FBI, προφανώς επειδή δεν «συμμορφώθηκε». Στην ένορκη κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Κόμεϊ είπε ότι ο Τραμπ του ζήτησε στη διάρκεια ιδιωτικής τους συνάντησης να «αφήσει ήσυχο τον Φλιν» επειδή είναι «καλός τύπος».

Η αδιαφορία του Τραμπ για τη λειτουργία των θεσμών και η διαρκής προσπάθειά του να παρακάμπτει ακόμη και το ίδιο του το κόμμα έχει θορυβήσει τους Αμερικανούς. Παρότι η εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να τον υποστηρίζει, τα ποσοστά αποδοχής του κινούνται γύρω στο 30% και είναι λίγο πιο υψηλά από εκείνα του Μπους του νεότερου στο τέλος της προεδρίας του.

Μηνύουν τον Τραμπ για προσωπικό πλουτισμό

Αγωγή εναντίον του προέδρου Τραμπ κατέθεσαν την περασμένη Δευτέρα η Πολιτεία του Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τον ότι επωφελείται του αξιώματός του για προσωπικό πλουτισμό, προωθώντας τις επιχειρήσεις του σε βάρος των υπολοίπων. Ακολούθησε την Τετάρτη αντίστοιχη αγωγή από 196 μέλη του Κογκρέσου από το Δημοκρατικό Κόμμα, η οποία αφορά στις απολαβές του Τραμπ από ξένες κυβερνήσεις που σύμφωνα με τους ίδιους περιβάλλονται από μυστικότητα, εμποδίζοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο Τραμπ έχει μεταβιβάσει τη διοίκηση των επιχειρήσεών του στους γιους του, ωστόσο ο ίδιος παραμένει ιδιοκτήτης τους. «Με το να μην απευθύνεται στο Κογκρέσο για να ζητήσει τη συγκατάθεσή του, ο Τραμπ αρνείται στα μέλη του Κογκρέσου το δικαίωμα που τους παρέχει το Σύνταγμα - να προσφέρουν ή να αρνηθούν τη συγκατάθεσή τους στην αποδοχή από τον ίδιο των προνομίων που του παρέχουν ξένες κυβερνήσεις» εξήγησε η Μπριάν Γκόροντ, νομική σύμβουλος της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης Constitutional Accountability Center.

Οι προσφυγές αυτές βασίζονται σε μία ρήτρα του πρώτου άρθρου του αμερικανικού Συντάγματος η οποία απαγορεύει σε κάθε πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα - συμπεριλαμβανομένου του προέδρου - να «δέχεται δώρα, αμοιβές, αξιώματα ή τίτλους οποιουδήποτε είδους από οποιονδήποτε ξένο βασιλέα, πρίγκιπα ή ξένο κράτος» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αμερικανικού Κογκρέσου. Νομικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αντικρούσει τη βάση των επιχειρημάτων των εναγόντων, υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρά τους είναι κομματικά.


Ψυχάρη Ειρήνη 
ΤΟ ΒΗΜΑ


Ψάχνουν ευκαιρίες να βολέψουν ημετέρους και να μοιράσουν λεφτά που δεν έχουμε! Ειδική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Ρομά με 24 καλοπληρωμένα στελέχη




Διαβάζουμε στο protothema.gr  το ρεπορτάζ της Νεφέλης Λυγερού, για τις ευκαιρίες που βρίσκουν οι Συριζαίοι να βολεύουν κόσμο και να ξεσκίζουν δημόσιο χρήμα σε βάρος της τσέπης των Ελλήνων.

Τι κρύβει η «στραβή» για το αδικοχαμένο παιδί

Με μπάτζετ 662.000 ευρώ τον χρόνο για να μελετήσουν το «κοινωνικό φαινόμενο» - Και επιχείρηση ψηφοθηρίας η είσοδος στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις για τα Τσιγγανόπουλα

Μετά την τουλάχιστον ατυχή δήλωση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, που χαρακτήρισε «στραβή» τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, η κυβέρνηση επανήλθε μέσω των εξαγγελιών της κυβερνητικής επιτροπής, αποτελούμενης από την κυρία Θεανώ Φωτίου και τους κυρίους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα, Παύλο Πολάκη και Κώστα Γαβρόγλου, η οποία συνεδρίασε για την αντιμετώπιση του ζητήματος των Ρομά. 

Μια σειρά παρεμβάσεων, όπως αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, δραστηριοποίηση κοινωνικών λειτουργών, υποχρεωτική σχολική παρακολούθηση και εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια, καλούνται να αποφορτίσουν μία κατάσταση που μυρίζει μπαρούτι. Τη γενική εποπτεία όλων αυτών, όμως, θα έχει η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ενταξης των Ρομά την οποία φτιάχνει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με δεκάδες μετακλητούς που λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικά επιδόματα ευθύνης. Την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τους Ρομά περιλαμβάνουν δεκάδες εκατομμύρια! Η Ειδική Γραμματεία δεσμεύεται, επιπλέον, να διαθέσει εθνικά κονδύλια... που δεν υπάρχουν για τη χρηματοδότηση 74 καταυλισμών. Τέλος, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση στο Μενίδι, τη στιγμή που στο παρελθόν με ανακοινώσεις, αλλά και φυσικές παρεμβάσεις στελεχών της παρεμπόδιζε την εκκένωση καταυλισμών και την εφαρμογή του νόμου, κάνοντας λόγο για «αποκρουστέα συμπεριφορά της Πολιτείας».

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά στον ευρύτερο πληθυσμό είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει περισσότερο ή λιγότερο όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις. Οι Ρομά άλλωστε αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα του εκλογικού σώματος. Υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 300.000 άτομα. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του είχε δεσμευτεί να νομοθετήσει τη χορήγηση υπερτοπικής άδειας λιανικού εμπορίου για τους πλανόδιους Ρομά μαζί με πολλά ακόμα προνόμια.

Ειδική Γραμματεία Ρομά με δεκάδες μετακλητούς και επίδομα ευθύνης

Ελάχιστες ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό στο Μενίδι, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, με τους μετασεισμούς να μην έχουν ακόμα καταλαγιάσει, η Βουλή είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, η οποία μετατράπηκε σε κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τους επίσημα προσκεκλημένους Ρομά, τον λόγο έλαβαν εκ μέρους του πολιτικού κόσμου αποκλειστικά και μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι κυρίες Εφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου από το υπουργείο Εργασίας. Οι δύο υπουργοί μαζί με την Κατερίνα Γιάντσιου έχουν δημιουργήσει από το 2016 την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ενταξης των Ρομά.

Για την ακρίβεια, το υπουργείο Εργασίας είχε προχωρήσει στη σύσταση δύο νέων γραμματειών. Η μία εξ αυτών είναι η προαναφερθείσα Ειδική Γραμματεία, η οποία και στελεχώθηκε από μετακλητούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το κόστος λειτουργίας της αγγίζει τα 662.000 ευρώ τον χρόνο. Ειδικότερα, 72.000 ευρώ θα κοστίσει η σύσταση των δύο θέσεων ειδικών γραμματέων, 116.000 ευρώ οι αμοιβές των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που στελεχώνουν τα γραφεία τους, 412.000 ευρώ οι αμοιβές για τους υπαλλήλους που κατέλαβαν τις 24 συσταθείσες θέσεις διαφόρων κατηγοριών και 32.000 ευρώ για την καταβολή επιδόματος θέσεων ευθύνης.


Η Ειδική Γραμματεία που παρουσίασε η κυρία Θεανώ Φωτίου υπόσχεται λεφτά για τους Ρομά και μάλιστα από εθνικά κονδύλια

Υπόσχονται εκατομμύρια

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ενταξης των Ρομά, «καλείται να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια και τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των Ρομά». Αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι ενώ στην Ελλάδα έχουν διοχετευτεί εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια είναι η πρώτη φορά που για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται και εθνικά κονδύλια. Ενώ, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ούτε καν για ραντάρ ελέγχου στις εθνικές οδούς, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε η καταβολή ποσού συνολικού ύψους 838.094,74 ευρώ, μεταξύ άλλων, και για χρηματοδότηση «Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Εξάλλου, η κυρία Φωτίου δεσμεύτηκε ρητώς ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε συνεργασία με πέντε συναρμόδια υπουργεία, καθώς και με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η χρηματοδότηση θα είναι εθνική. Εν συνεχεία, η ειδική γραμματέας για την Ενταξη των Ρομά Κατερίνα Γιάντσιου παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με χρηματοδότηση για υποδομές, στέγαση, απασχόληση, εκπαίδευση και υγεία σε κάθε τύπο καταυλισμού και οικισμού προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή ένταξη της εν λόγω πληθυσμιακής ομάδας.

Ουσιαστικά, παρουσιάστηκε η κατάταξη των 370 οικισμών των Ρομά σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη περιελάμβανε τους 74 πιο υποβαθμισμένους καταυλισμούς, τους οποίους και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει άμεσα. Λίγους μήνες νωρίτερα, υπουργοί και βουλευτές της συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν με κάποια από τα μέλη της συμμορίας των Ρομά που προσφάτως εξαρθρώθηκε. Προφανώς, δεν γνώριζαν τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ η συνάντηση είχε γίνει στο πλαίσιο των απαιτήσεων των Ρομά για οικονομική ενίσχυση των καταυλισμών.

Παρεμπόδιση της Αστυνομίας, των επενδύσεων και υποσχέσεις

«Οταν προσπαθούσαμε να γκρεμίσουμε τους αυθαίρετους καταυλισμούς, οι άνθρωποι που σήμερα κυβερνούν και τότε ήταν εν δυνάμει κυβερνώντες μάς εμπόδιζαν συστηματικά. Μας έλεγαν ρατσιστές και έφτασαν μέχρι και να μας καταγγείλουν στην Υπατη Αρμοστεία». Αυτά είπε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ακόμα θρηνούν τον τραγικό και αναπάντεχο χαμό του μικρού Μάριου μέσα στο ίδιο του το σχολείο.

Πράγματι, δεν έχει περάσει και τόσος καιρός από τότε που όλοι εκείνοι που σήμερα καταγγέλλουν το άβατο των καταυλισμών της Δυτικής Αττικής, το υπερασπίζονταν μετά μανίας. Λειτουργώντας σαν αυτόκλητοι σωτήρες συνέβαλαν στην εδραίωση του καθεστώτος ανομίας. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ είχε από το 2013 ταχθεί ενάντια στην εκκένωση των αυθαίρετων καταυλισμών, χαρακτηρίζοντας τη μεταφορά των Ρομά «εκπατρισμό και διωγμό από την οικία τους». Δεν δίσταζαν, μάλιστα, να καλέσουν κάθε κρατικό όργανο «να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες». Κατά πολλούς, εκεί οφείλεται η τωρινή αμηχανία της κυβέρνησης και η τάση της να υποβαθμίσει το τραγικό περιστατικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καταυλισμός του Χαλανδρίου και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπεσαν στο κενό όταν σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση παρεμπόδισε τη μετακίνηση των Ρομά σε οργανωμένο οικισμό, με αποτέλεσμα σήμερα να σαπίζουν οι 60 οικίσκοι που ήταν πλήρως εξοπλισμένοι με air condition, κρεβάτια, κουζίνα, μπάνια και είχαν στηθεί στην πρώην αμερικανική βάση, με το επιχείρημα ότι θα ήταν «απομονωμένοι». Σήμερα, όμως η ανοχή των κατοίκων έχει τελειώσει, καθώς κάνουν λόγο για κλοπές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 

Πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη δωρεάν παραχώρηση κυριότητας και χρήσης ακινήτων σε Ρομά, καθώς και την εξεύρεση χώρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή κατοικιών ώστε να εγκατασταθούν οριστικά μέσα στον οικιστικό ιστό των πόλεων όπου ζουν - πάντοτε υπό την προϋπόθεση της συναίνεσής τους. Το ίδιο είχαν κάνει και πολλοί πριν από αυτούς, έχοντας επίσης υποσχεθεί συστήματα παροχής ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και αποκομιδής απορριμμάτων στους προσωρινούς καταυλισμούς, καθώς και τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική πρόσβαση των Ρομά σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Εκτός, όμως, από τις υποσχέσεις, δεν ήταν λίγα τα περιστατικά κατά τα οποία σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές παρεμπόδισαν το έργο της Αστυνομίας, όταν όργανά της προσπάθησαν να παρέμβουν σε καταυλισμούς για να επαναφέρουν την τάξη ή να σταματήσουν την κλοπή ρεύματος και άλλες αντίστοιχες παρανομίες. Πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρξε και παρέμβαση βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Γιώργος Σταθάκης, Θοδωρής Δρίτσας και η κυρία Ελένη Αυλωνίτου, για εξαίρεση των Ρομά από τον έλεγχο στο υπαίθριο εμπόριο τόσο στο στάσιμο όσο και στο πλανόδιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν τον τότε υπουργό αν θα ληφθεί υπόψη η πολιτισμική ιδιαιτερότητα των Ελλήνων πολιτών καταγωγής Ρομά σε ό,τι αφορά τον περιορισμό άσκησης του πλανόδιου εμπορίου στα όρια της Περιφέρειας που προβλέπει ο νόμος και αν, επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης αυτού του περιορισμού για τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Παραλήπτες της Κάρτας Αλληλεγγύης οι Ρομά

Οι Ρομά αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα που λαμβάνει πολλά προνοιακά επιδόματα. Πολλές οικογένειες, μάλιστα, ζουν ουσιαστικά από αυτά. Επίδομα φτώχειας, πολυτέκνου αλλά και για ατυχήματα που παθαίνουν συχνά λόγω του τρόπου ζωής τους και χρόνιες ασθένειες. Μετά από έρευνα μόνο στην περιοχή του Βόλου, αποκαλύφθηκε ότι 14 Ρομά εισέπρατταν παρανόμως οικογενειακά επιδόματα ύψους 211.000 ευρώ. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι ο αριθμός των παιδιών που δηλώνονται από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα στους κόλπους των Ρομά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Εργασίας για να ανακουφίσει πολλές οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καταλήγει σε δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό σε Ρομά, καθώς πάρα πολλοί εξ αυτών εμφανίζονται να πληρούν τα κριτήρια. Είναι σύνηθες φαινόμενο, μας λένε εκπαιδευτικοί, να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία παιδιά των Ρομά χωρίς, όμως, να παρακολουθούν τα μαθήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή για να λαμβάνουν οι γονείς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προϋπόθεση είναι τα παιδιά τους να είναι ενταγμένα στο σύστημα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 


Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, εισπράττουν επιδόματα κάθε είδους παρότι είναι εύποροι. Τα εισοδήματά τους, όμως, είναι κατά κανόνα αδήλωτα. Με τον τρόπο αυτό στερούν επιδόματα από πραγματικά άπορες οικογένειες, οι οποίες ουδέποτε έτυχαν κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης.



«Επιχείρηση Μενίδι»: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα



Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και πυροβολισμοί καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή.

Ο θάνατος του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής από «αδέσποτη» σφαίρα «ξεσκέπασε» την τραγική κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Μενίδι.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλουν, οι συμπλοκές, οι ληστείες, οι διαρρήξεις, το εμπόριο ναρκωτικών και οι πυροβολισμοί είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα όχι μόνο αστυνομικά, αλλά και κοινωνικής πολιτικής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Μενιδίου.

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής έχει προτεραιότητα την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, γι αυτό θα δημιουργηθεί υποδιεύθυνση αστυνομίας στο Μενίδι, ενώ θα περιπολούν σε καθημερινή βάση περίπου 120 αστυνομικοί.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δυτική Αττική 

Τα μέτρα που θα ληφθούν από το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική περιλαμβάνουν :

Ονομαστικοποίηση αστυνομικών και δράσεων,
Αλληλοενημέρωση, σε καθημερινή βάση, αρμοδίων για ζητήματα τάξης και ασφάλειας, για γεγονότα, αδικήματα και ιδιαιτερότητες,
Καθημερινές, «ειδικές δράσεις» των δυνάμεων Τάξης (περιπολίες ομάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΤΡΟΧΑΙΑΣ), σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες, ύστερα από αξιολόγηση εγκληματολογικών δεδομένων,
Στοχευμένες – συντονισμένες Δράσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
Καθημερινές επαφές των επικεφαλής των Υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής με Δημάρχους και τοπικούς Φορείς.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συλλήψεις που έχουν γίνει στη Δυτική Αττική.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2017, ελέγχθηκαν 21.412 άτομα, σε αντίθεση με τα 15.771 που ελέγχθηκαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Προσήχθησαν 7.011 άτομα (έναντι 7.158 το 2016), ελέγχθηκαν 12.569 οχήματα (έναντι 6.658 το 2016) και συνελήφθησαν 391 άτομα (έναντι 271 ατόμων το 2016).

Όσον αφορά τις συλλήψεις: 

για ληστείες συνελήφθη ένα άτομο το 2016, έναντι 6 το 2017
για κλοπές - διαρρήξεις 40 συλλήψεις το 2016, 64 το 2017
για ναρκωτικά 33 το 2016, ενώ το 2017 συνελήφθησαν 62 άτομα.




Πηγή : newsbomb.gr


Σεισμός στην Κυλλήνη



Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα 07:55 το πρωί στην περιοχή της Κυλλήνης και σύμφωνα με το Γεωδυναμική Ινστιτούτο της Αθήνας πρόκειται για σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιόμετρα και σημειώθηκε 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κυλλήνης με αποτέλεσμα να γίνει αρκετά αισθητός από τους κατοίκους της περιοχής.


Πολιτική «θύελλα» έπειτα από δημοσίευμα για το «Noor 1»




«Συνομίλησε ο λαθρέμπορος Γιαννουσάκης με τον Καμμένο;», όπως έγραψε το «Καρφί», ρωτά η ΝΔ - Ανακοινώσεις και από Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη - Τι απαντούν οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης

Μια «άγρια» πολιτική κόντρα έχει πυροδοτήσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Στο Καρφί», που κάνει λόγο για μυστικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση «Noor 1» και βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη -γεγονός που εγείρει ερωτήματα για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, ζήτησε απαντήσεις για την υπόθεση, τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;

Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Τι είχε απαντήσει ο Πάνος Καμμένος

Ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει στα ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας για τον αν ο ίδιος συνομίλησε με τον κρατούμενο Γιαννουσάκη, λέγοντας:

«Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του "Noor 1". Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

Η απάντηση Κοντονή

«Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει και ν' αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor1, το οποίο κατελήφθη να μεταφέρει στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνη.

Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Ποτάμι: «Τεράστιο σκάνδαλο»

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το Ποτάμι, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Η εμπλοκή του κ. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Αντιθεσμική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Επίθεση στην κυβέρνηση, με επίκεντρο την υπόθεση του «Noor 1», εξαπέλυσε και ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως υποστηρίζει, «η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου».

«Αύριο» καταλήγει ο Θ. Παπαθεοδώρου, «θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει. Πρόκειται για κυβέρνηση που καταχράται την εξουσία, λεηλατεί τους θεσμούς και καταρρακώνει το κύρος τους».



Πηγή : protothema.gr


Λονδίνο: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες κοντά σε ισλαμικό τζαμί - Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς



Εικόνες χάους και πάλι στο Λονδίνο όταν, τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας, κλειστό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών κοντά στο τζαμί του Finsbury Park. 

Ο απολογισμός είναι τουλάχιστον ένας νεκρός και δέκα τραυματίες ενώ οι βρετανικές αρχές συνδέουν το περιστατικό με το Ραμαζάνι, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή βρίσκονταν πολλοί μουσουλμάνοι που είχαν προσευχηθεί στο τζαμί του Finsbury Park.

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και ανέφερε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «πιθανό τρομοκρατικό πλήγμα». Παράλληλα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση της κατάστασης καθώς, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι, δεν αποκλείεται να ανοίγει ένας κύκλος «αντιποίνων» μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά στόχων στην Βρετανία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Άλλωστε, το χθεσινό περιστατικό θυμίζει αρκετές από τις επιθέσεις ισλαμιστών, με οχήματα, εναντίον ανυποψίαστων πολιτών τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γαλλία. 

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι η περιοχή ήταν γεμάτη με πιστούς μετά το τέλος της απογευματινής προσευχής ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 48χρονου, ο οποίος προηγουμένως ακινητοποιήθηκε από το πλήθος και κατόπιν οδηγήθηκε σε νοσοκομείο όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν' αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία. 

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Ενδεικτική των εντάσεων στο εσωτερικό της βρετανικής κοινωνίας είναι και η δήλωση του αντιπροέδρου του Βρετανικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Miqdaad Versi ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό ως μία «βίαιη πράξη ισλαμοφοβίας».

Παράλληλα, το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία: «Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.




Πηγή : kathimerini.gr