Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Άγριος καβγάς Παπαδάκη-Καψή



Έξω φρενών είναι ο Γιώργος Παπαδάκης με αφορμή ένα κείμενο που έγραψε ο Μανώλης Καψής, στο οποίο κατηγορεί τον παρουσιαστή του ΑΝΤ1 ότι δικαιολογεί τη βία των τρομοκρατών.

Το κείμενο του Μανώλη Καψή στο capital.gr είχε τίτλο: «Ο Φιλιππάκης, ο Παπαδάκης και οι άλλοι» και το επίμαχο απόσπασμα ανέφερε τα εξής:

«Ο πρώτος ήταν απροκάλυπτα χυδαίος. Ευχήθηκε να σκάσει βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα. (Και μετά είπε το απίθανο ότι δεν ήταν δημόσιο σχόλιο. Αυτό που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα!!! Αμετανόητος και ανόητος). Νομίζει ότι κάνει αντίσταση. Αντίσταση στα συμφέροντα, στις ελίτ και τους Γερμανούς. Και φυσικά στους γερμανοτσολιάδες. Είναι «χρυσαυγίτης», απλά δεν το ξέρει. Είναι παιδί της ρητορικής του μίσους και του διχασμού που έσπειραν οι Συριζαίοι και οι αγανακτισμένοι. Πως το έλεγαν τα παλικάρια; Ή εμείς ή αυτοί; Θα τους τελειώσουμε;

Ο δεύτερος είναι πιο πονηρός. Σχολίασε όμως ότι «κι εμείς δεν ζούμε καθημερινά μια τρομοκρατία;» Με αφορμή την επίθεση των τρομοκρατών στον Παπαδήμο. Η πολιτική στο ίδιο ζύγι με την ωμή βία. Ο συμψηφισμός. Γιατί φυσικά όταν υφίστασαι ασύμμετρη απειλή (τρομοκρατία) όλα τα μέσα αντίστασης είναι αποδεκτά (φάκελος βόμβα). Μία σου και μία μου… Έτσι δικαιολόγησε τη βία των τρομοκρατών και την σερβίρισε νομιμοποιημένη στο τραπέζι των τηλεθεατών. Πως το είπε και το άλλο; «Η ποσότητα ήταν μικρή, δεν ήθελαν να σκοτώσουν, να κάνουν θόρυβο ήθελαν.» Σιγά τ’ αυγά… δηλαδή.

Υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι δημοσιογράφοι. Άλλοι ακόμα πιο χυδαίοι, άλλοι ακόμα πιο πονηροί, όλοι όμως φορείς των ίδιων χρυσαυγίτικων απόψεων. Οπαδοί της «αντιμνημονιακής βίας» που ευλόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Γιώργος Παπαδάκης απάντησε οργισμένος από την εκπομπή του:

«Επιμένει ο Μανώλης Καψής ότι εγώ είπα σε αυτήν εδώ την εκπομπή: «Για ποια τρομοκρατία μου μιλάτε; Τρομοκρατία δεν είναι και όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας»; Εγώ αναφερόμουν σε ένα μήνυμα τηλεθεατή που έλεγε ότι όλοι αγωνιούμε για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη ζωή μας… Δεν το άκουσε, δεν το είδε και ήταν και διευθυντής ειδήσεων σε κανάλι! Να τον χαίρονται αυτοί που τον είχαν.

Μανώλη Καψή δεν θα σου απαντήσω. Σε παραδίδω όπως εσύ με παρέδωσες και με στοχοποίησες. Αλλά αυτό είναι χυδαίο και απαράδεκτο από την πλευρά σου. Επειδή ξέρεις από διαδικασίες τηλεόρασης, μπες και δες τι είπα στην εκπομπή της Παρασκευής και της Δευτέρας. Δεν θέλω να επανορθώσεις, αλλά σίγουρα θα νιώσεις άσχημα. Εάν έχεις ένα προσωπικό πρόβλημα μαζί μου τι να κάνω; Δεν φταίω εγώ, η ζωή τα φέρνει έτσι και ο καθένας μας κρίνεται. Έχεις κριθεί κι εσύ, έχω κριθεί κι εγώ. Εγώ έχω κριθεί σε αυτό το πόστο όλα αυτά τα χρόνια με ανθρώπους που σέβομαι και με σέβονται. Good morning»!

Α, ξέχασα! Με έχει καλέσει δύο φορές σε εκπομπή του και με έγλειφε τότε! Συναντιόμασταν στον δρόμο, χαιρετιόμασταν. Την δημοκρατία πρέπει να την προστατεύσουμε και κυρίως αυτοί που έχουν δημόσιο λόγο. Αμολάνε μια πα..ριά στο διαδίκτυο και στη συνέχεια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γράφουν και ένα άρθρο με τίτλο «Ο Φιλιππάκης, ο Παπαδάκης και οι άλλοι». Την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη την καταδικάσαμε χθες με κατηγορηματικό τρόπο. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Εγώ νόμιζα ότι έχεις μυαλό. Συγγνώμη, έκανα λάθος.

Ξέρετε, αυτό είναι και ποινικά κολάσιμο κύριε Καψή και θα το σκεφτώ αν θα κινηθώ νομικά. Με στοχοποιείτε. Ξέρω τι είπα. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται και τι γράφετε! Απορώ πώς σας είχαν κάνει διευθυντή σε κανάλι! Γιατί θέλει μυαλό εκεί… Θα με πει εμένα ο Καψής φασίστα! Εμένα, ο Καψής! Να ρωτήσετε τον πατέρα σας αν είμαι φασίστας με τον οποίο είχα μια ιδιαίτερη σχέση».



Πηγή : paraskhnio.gr


Στην αναμονή πάνω από 315.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση



Με το... σταγονόμετρο εκδίδονται από τις αρχές του 2017 οι νέες συντάξεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή όσων βρίσκονται ακόμη και για χρόνια σε αναμονή, με 859 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει συναγερμός, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά πάνω από 315.000 συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ περιμένουν στην ουρά για πληρωμή. Μόνο στον ΕΦΚΑ εκκρεμούν από όλα τα πρώην Ταμεία κύριας ασφάλισης περίπου 135.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη. Από αυτές, οι περίπου 60.000 με 65.000 αφορούν τον νέο τρόπο υπολογισμού που ισχύει με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Βέβαια, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου κι ενώ έχουν «ξηλωθεί» βασικές διατάξεις του, δεν έχει εκδοθεί μία σειρά από υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους που θα ανοίξουν τον δρόμο για την έκδοση των αιτήσεων που εκκρεμούν από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά. Παράλληλα, εκκρεμεί και ο επανυπολογισμός όλων των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων προκειμένου έως το τέλος του τρέχοντος έτους να βγουν οι «προσωπικές διαφορές», οι οποίες θα κοπούν, κατά ένα μέρος ή στο σύνολό τους, από το 2019.

«Κλειδί» στις διαδικασίες θεωρείται η μετατροπή του λογισμικού του ΕΦΚΑ ώστε να μπορεί να κάνει χρήση του  Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ, που αντικατέστησε τον Δείκτη Μεταβολής Μισθών που θα εφαρμοστεί μετά το 2020. Επειτα από συνεχείς συσκέψεις και διεργασίες, εντός της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση κάποιων από τις τελευταίες εγκυκλίους και αποφάσεις που αφορούν σημαντικές πτυχές του ασφαλιστικού και που η έλλειψή τους  καθιστά αδύνατη την έκδοση των συντάξεων.  Μεταξύ αυτών είναι οι αποφάσεις για τον τρόπο αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, τον υπολογισμό του ποσού  σύνταξης όταν υπάρχει παράλληλη ασφάλιση ή πολύ περισσότερο διαδοχική ασφάλιση, αλλά και η εγκύκλιος για τις αναπηρικές συντάξεις.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΕΦΚΑ είναι η απορρόφηση των 859 εκατ. ευρώ από το δανειακό πρόγραμμα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα στοιχεία του Ηλιος για τους προηγούμενους μήνες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το διάστημα Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016 κατά μέσον όρο εκδίδονταν περίπου 14.000 οριστικές και προσωρινές νέες συντάξεις (13.808 τον Οκτώβριο, 14.196 τον Νοέμβριο και 13.833 συντάξεις τον Δεκέμβριο), τον Ιανουάριο του 2017 εκδόθηκαν 13.299 και τον Φεβρουάριο μόλις 11.941 οριστικές και προσωρινές συντάξεις.

Οι πρώτες οριστικές συντάξεις με τον νέο αυτό τρόπο υπολογισμού ξεκινούν δειλά δειλά να εκδίδονται, παράλληλα με την έκδοση εγκυκλίων από τον ΕΦΚΑ που για ορισμένες περιπτώσεις συστήνουν οι συντάξεις να δίνονται με «σχετική επιφύλαξη». Οι απώλειες σε σχέση με τα ποσά που θα έπαιρναν πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου ενδέχεται να φθάσουν και το 30%, κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας (κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ), ασφαλισμένοι στα πρώην ΤΕΒΕ, Ταμείο Νομικών και ΤΣΑΥ, καθώς και ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές.  Ειδικά για όσους συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του 2018 ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει μεταβατικό στάδιο, στις μειώσεις. Ο,τι κερδίσουν βέβαια, στο μεσοδιάστημα, θα χάσουν το 2019, όταν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος Αχτσιόγλου.




Καθημερινή


Η ΕΛΑΣ φτιάχνει ειδική ομάδα για τα Εξάρχεια


Ομάδα προσαγωγών και συλλήψεων για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος λόγω του επιχειρησιακού κενού στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας επέλεξαν έναν… ιδιότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη. Εξέδωσαν διαταγή προς υπηρεσίες της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ με σκοπό να συγκεντρωθούν 40 αστυνομικοί, ανάμεσά τους επτά γυναίκες, οι οποίοι θα επιχειρούν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και θα προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι 40 άνδρες και γυναίκες θα περάσουν από μια γρήγορη εκπαίδευση λίγων ημερών και στη συνέχεια θα διατίθενται -κυρίως τις Παρασκευές και τα Σάββατα (ημέρες εκδήλωσης επεισοδίων)- στα Εξάρχεια. Αστυνομικές πηγές τονίζουν, πάντως, ότι η ανάγκη για ομάδα άμεσης επέμβασης είναι δύσκολο να καλυφθεί από ομάδες πεζών, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην περιοχή, καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η διαταγή για τη συγκέντρωση των 40 αστυνομικών αναφέρει ότι μετά την πετυχημένη δράση στις 26 και 27 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία έγιναν από πεζούς αστυνομικούς τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη) η συγκεκριμένη τακτική θα επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον. Πριν από την έκδοση της διαταγής είχαν γίνει σκέψεις από στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για επαναφορά της μηχανοκίνητης ομάδας «Ο» (μετεξέλιξη της ομάδας «Δέλτα»). Επειδή, ωστόσο, δημιουργήθηκαν διάφορα προσκόμματα, επελέγη τελικά η λύση των πεζών ανδρών της Ασφάλειας πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα σημαντικότερο εμπόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απροθυμία των ανδρών της πρώην ομάδας «Δέλτα» να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Ολο το προηγούμενο διάστημα σε συσκέψεις ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας είχε εκφραστεί η ανησυχία για τα επαναλαμβανόμενα έκτροπα, που κάνουν το γύρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δημιουργούν πλήγμα στην εικόνα της Αστυνομίας. Στις συσκέψεις αυτές αποφασίστηκε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να γίνονται περισσότερες συλλήψεις, να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη κουκουλοφόροι (οι οποίοι έχει παρατηρηθεί ότι είναι οι ίδιοι κάθε Σαββατοκύριακο) και έτσι σε βάθος χρόνου να περιοριστεί το φαινόμενο. Εκφράζεται, δε, η άποψη ότι, αν γίνονται συστηματικά συλλήψεις, ενδεχομένως να υπάρξουν και προφυλακίσεις νεαρών που κατηγορούνται κατ’ επανάληψη για κακουργήματα.

Αρμόδιες πηγές παρατηρούν ότι μεγάλη μερίδα ατόμων που παίρνουν μέρος σε επιθέσεις κατά αστυνομικών είναι «πιτσιρικάδες». Τελευταίο παράδειγμα οι συλλήψεις δύο 17χρονων και ενός 18χρονου το περασμένο Σάββατο. Στο παρελθόν εντύπωση είχε προκαλέσει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ανήλικος, ο οποίος συνελήφθη για επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, είχε τηλεφωνικές επαφές με έγκλειστο φυλακών εκτός Αττικής που κατηγορείται για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Στο μεταξύ, στα Εξάρχεια καταγγέλλεται ότι αναπτύσσεται δράση οργανωμένων ομάδων μπράβων.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέλη της κατάληψης «GARE» κατήγγειλαν ότι την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπράβους: «Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με δυνάμεις των ΜΑΤ ευρύτερα της πλατείας Εξαρχείων, υπήρξε αντιπαράθεση διαδηλωτών με μαγαζάτορα που επιχείρησε να εμποδίσει το στήσιμο οδοφράγματος-άμυνας απέναντι στους μπάτσους (…) Αμέσως μετά, η ομάδα αυτή μαζί με ένα τσούρμο μπράβων συγκεντρώθηκαν απειλητικά έξω από την κατάληψη. Πρόκειται για μια κοινοπραξία στην οποία συμμετείχαν συμμορίες μπράβων που πουλάνε προστασία στις αγορές της περιοχής και που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε επιθέσεις και άγριους τραυματισμούς εναντίον αγωνιστών».



Αλέξανδρος Καλαφάτης
Ελεύθερος Τύπος



Αποδοκίμαζαν τον Σταθάκη στην Πτολεμαΐδα και αυτός γέλαγε!



Κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, αλλά και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΑΚΕ και το ΚΚΕ τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του τον κ. Σταθάκη και αυτός απλά γέλαγε. 

Στη συνέχεια, εντός του αμφιθεάτρου, η παράταξη της ΝΔ ΔΑΚΕ αποχώρησε, αφού πρώτα έδωσε κάρβουνο και γάντια στον κ. Σταθάκη, ενώ το ΠΑΜΕ φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού.





Αμφίπολη: Προσπάθησαν να απαγορεύσουν την είσοδο στην Κατερίνα Περιστέρη

(Φωτογραφία: SOOC)


«Έβαλαν το φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο της ανασκαφής». Την καταγγελία αυτή κάνει στο site thessnews.gr η Κατερίνα Περιστέρη, ανασκαφέας του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης.

«Ξέρετε μέχρι ποιο σημείο έφτασε η μικροψυχία τους (σ.σ. εννοεί των παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού);» είναι επί λέξει η δήλωσή της. «Μέχρι το σημείο να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο της ανασκαφής! Σε ποιον; Σε μένα! Και πού;

Στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια. Αλλά φυσικά δεν τους πέρασε! Βρήκα τρόπο και μπήκα! Και θα μπαίνω όποτε είναι αναγκαίο! Όχι επειδή αισθάνομαι ότι αυτός ο χώρος μου ανήκει! Δεν ανήκει ούτε σε εμένα ούτε σε οποιονδήποτε άλλον περαστικό, ανήκει στον ελληνισμό! Νομίζω ότι η εικόνα αυτή αποτελεί μία ακόμη ακριβή περιγραφή της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στο έδαφος της οποίας κατοικούν άνθρωποι που δεν είναι άξιοι να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές... Θα μου πείτε, αυτό είναι κάτι νέο;»

Η κα Περιστέρη μιλά με πικρία για τη στάση «ορισμένων παραγόντων» του Υπουργείου Πολιτισμού.  Εκτός από το αντι-πόρισμα ομάδας αρχαιολόγων που κάλεσε η γενική γραμματέας Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, και που μιλά για «ρωμαϊκό» μνημείο, η μία απρέπεια διαδέχεται την άλλη. Πρόσφατα πήγε στο μνημείο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου με σκοπό να ξεναγηθεί. Όμως, και πάλι κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και ηθικής, η κα Περιστέρη δεν είχε κληθεί. Ποιος θα ξεναγούσε την υπουργό αν όχι η ανασκαφέας; Ευτυχώς, υπήρξε αντίδραση της κας Περιστέρη, η οποία έσπευσε να μεταβεί εκεί, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Αλλά είναι γεγονός πως δεν κλήθηκε ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως.

Η ανασκαφέας κάνει επισημάνσεις και για την ασφάλεια του μνημείου:  «Εάν δεν γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το Μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί» είπε στο Thessnews.gr. «Θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Όπως είπε, δυστυχώς καθυστερούν πολύ στο Υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν τη ρωτούμε εάν φοβάται μήπως χαθεί η (ύψους 1,5 εκ. ευρώ) χρηματοδότηση, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, απαντά με την προτροπή: «να ρωτήσετε τους υπευθύνους, εγώ δεν ξέρω, δεν μπορώ μετά τη συνταξιοδότησή μου να παρακολουθώ τις διαδικασίες»...


Πηγή : liberal.gr


Προκλητικός ο γιος του Σαββίδη σπρώχνει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο μίσος και στην πόλωση



Διαβάζουμε στο sdna.gr

Γ. Σαββίδης: «Προκαλεί ο ΣΚΑΪ»

Ο Γιώργος Σαββίδης ζήτησε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ψυχραιμία και μίλησε για προκλητική συμπεριφορά του ΣΚΑΪ κατά της ομάδας και της οικογένειάς του.

Ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε νίκη την Τετάρτη  επί του Παναθηναϊκού προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν το καλύτερο μήνυμα στους «πράσινους».

Συγκεκριμένα έγραψε στο instagram τα εξής: «Όλες αυτές οι αηδίες που προβάλλουν μέσα από το κανάλι τους έχουν αποκλειστικό στόχο τους οπαδούς μας πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Προκαλούν. Εμείς θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, θα τους στείλουμε πίσω στο σπίτι τους και θα πανηγυρίσουμε. Μην αντιδράτε στους προβοκάτορες».


Ο Τσίπρας έχοντας αποτύχει πλήρως ζητάει στήριξη από τους πολιτικούς αρχηγούς





Διαβάζουμε στο protothema.gr για τα σχέδια του αποτυχημένου που κάνει τον πρωθυπουργό.

Σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μετά το αδιέξοδο στο χρέος

Ως επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διάχυσης ευθυνών θεωρούν στην αντιπολίτευση τη νέα προσπάθεια του Μαξίμου να τους οδηγήσουν σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών - Την «ιδέα» έριξε ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης

Σε  θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Ενδεικτικό του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το Μαξίμου είναι ότι για πρώτη φορά στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «247»  ζήτησε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα, αφού προηγηθεί τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Μέρκελ- Σόιμπλε! Να σημειωθεί πώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέρριπτε κατηγορηματικά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η... πρόταση Παπαδημούλη έρχεται καθώς τα περιθώρια στενεύουν δραματικά για την ελληνική πλευρά, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα. Τα δε μηνύματα από διάφορα κέντρα των δανειστών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι τόσο αισιόδοξα, όσο θα ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου με τις ημερομηνίες να τρέχουν. 

Αντιπολίτευση: Προσπάθεια διάχυσης ευθυνών

Στελέχη της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η πρόταση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συνιστά μια νέα προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να τους οδηγήσει σε σύσκεψη αρχηγών για να αποπροσανατολίσει και να επιχειρήσει διάχυση ευθυνών ενόψει του διαφαινόμενου αδιεξόδου.

Ακόμη και η συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δεν είναι πλέον βέβαιο ότι θα καταλήξει σε κάποια συμφωνία, όπως αρχικά ήλπιζαν οι περισσότερες πλευρές, με προεξάρχουσα την Αθήνα.  «Λύση να είναι και οπότε είναι να έλθει» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα. 

«Προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την πρώτη Ιουλίου για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με Εσθονό ομόλογό του Γιούρι Ράτας.

Η κυβέρνηση εργάζεται για τη συμφωνία και είναι ενδεικτικό ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάει την Τετάρτη στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συζητήσει για τον τρόπο ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Όμως η Αθήνα μοιάζει να πιστεύει ότι πολλά θα κριθούν από τις πολιτικές συζητήσεις που θα έχει ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο μεταξύ. Συζητήσεις που μπορεί να φτάσουν έως τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης αναδεικνύεται σε κομβικό για την κυβέρνηση. Όχι κυρίως για αυτή καθαυτή τη σημασία που θα έχει για το τραπεζικό σύστημα, όσο για τον πολιτικό και ευρύτερο συμβολικό σχετικά με την πορεία και της προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Το ζητούμενο από ελληνικής πλευράς είναι μια καλή λύση, όχι μια τέλεια λύση» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα και χαμηλώνοντας τον πήχη για τους στόχους της Αθήνας.

Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει «κάτι» από όλη αυτή την προσπάθεια που έχει καταβάλει τους τελευταίους μήνες, δεχόμενη μάλιστα να νομοθετήσει έως και σκληρά μέτρα για το 2019 και το 2020. Επιδιώκει τουλάχιστον να υπάρξει μία συμφωνία για το χρέος, που ακόμα κι αν δεν προσφέρει σημαντική και χειροπιαστή ελάφρυνση του χρέους, τουλάχιστον να εκληφθεί από την ΕΚΤ και κατ’ επέκταση από τις αγορές ως το γύρισμα της σελίδας για την ελληνική οικονομία. Και φυσικά μία τέτοια εξέλιξη να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να διασκεδάσεις τη δυσφορία που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό (και εσωκομματικό επίσης) από την διάψευση των υψηλών προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί για το ζήτημα του χρέους.


«Οχι» δημοσία δαπάνη η κηδεία από την οικογένεια Μητσοτάκη



Την εξαίρεση της δαπάνης για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη δημόσια δαπάνη ζητά η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού.

Την επιθυμία της να εξαιρεθεί η δαπάνη για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «από τη δημοσία δαπάνη που δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976» γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια του εκλιπόντος στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 07:00 έως τις 13:30.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.




Γεώργιος Βουκελάτος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο Φιλελεύθερος ηγέτης και πατριάρχης του κοινοβουλευτισμού



Στιγμές δύσκολες, φορτισμένες με μεγάλη συγκίνηση για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και την τιμή να υπηρετήσουν τα οράματα του για μια Ελλάδα φιλελεύθερη και Ευρωπαϊκή.

Ηγέτης γενναίος, ευγενής και καλοσυνάτος 

Δείγμα των χαρισμάτων του : Δέν επέτρεπε στους συνεργάτες του να χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Κατά τις συναντήσεις μας στο εξωτερικό, τον καιρό της χούντας, κυρίαρχο θέμα ήταν η διερεύνηση κάθε δυνατότητας για την ενημέρωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με σκοπό την απομόνωση του στρατιωτικού καθεστώτος και παράλληλα η αγωνία του για το μέλλον της χώρας μας, για την μορφή του πολιτεύματος και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν, για να μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά.

Ως γνήσιος φιλελεύθερος πολιτικός, ήθελε μια αβασίλευτη δημοκρατία, αλλά με απόφαση του ελληνικού λαού.

Ήταν πεπεισμένος ότι προπάντων έπρεπε να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, να αναγνωριστεί αμέσως το κομμουνιστικό κόμμα, να αναγνωρισθεί η εθνική αντίσταση και να μπει ταφόπετρα στην μεταπολεμική εμφύλια σύρραξη και τα επακόλουθα της.

Ναι αυτά μας έλεγε ο γενναίος πολιτικός, που ανήκε στην εθνική αντίσταση και είχε καταδικαστεί από το γερμανικό στρατοδικείο δις εις θάνατο. Και ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο εμπόδισε να μεταφερθεί στην Κρήτη ο αδελφοκτόνος πόλεμος.

Όλες μας οι συζητήσεις κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα :

Ώς μόνη ρεαλιστική προοπτική παρέμενε "Η λύση Καραμανλή" και σε αυτή την προσπάθεια μας καλούσε να όλους να συνστρατευτούμε.

Και αυτό κάναμε χωρίς καφενόβιες φανφάρες.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όπως ακριβώς τον δικαίωσαν και οι εξελίξεις που επακολούθησαν, την εκ των έσω ανατροπή της κυβέρνησης μας.

Άν αυτό δεν είχε συμβεί, ΑΛΛΗ θα ήταν η θέση της Ελλάδας στον κόσμο.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης τα οράματα του μεγάλου Φιλελεύθερου και Ευρωπαίου Ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από όποια θέση μου εμπιστεύτηκε.

Σε ευχαριστώ αγαπημένε πρόεδρε και σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο φίλος σου και συνεργάτης σου

Γεώργιος Βουκελάτος
τ. Γενικός Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου
Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη






Ένας καταδικασμένος για μεταφορά ναρκωτικών καταγγέλλει τον Καμμένο για... πιέσεις



Καταγγελίες - φωτιά κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από τον καταδικασμένο για την υπόθεση «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη - Ο υπόδικος λέει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Καμμένο για να ισχυριστεί συγκεκριμένα πράγματα στην κατάθεσή του - Καμία απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας - Καμία αντίδραση από τις αρχές της ελληνικής πολιτείας.  

Στην Ελλάδα του 2017 γίνονται καταγγελίες – φωτιά για πολιτικούς και κορυφαίους υπουργούς και τελικά δεν... ιδρώνει το αυτί κανενός!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ένας καταδικασμένος πρωτοδίκως σε ισόβια για την υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1», ονόματι Μάκης Γιαννουσάκης καταγγέλλει δημόσια με συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για να δώσει συγκεκριμένη κατάθεση στις Αρχές επί της υπόθεσης του «Noor 1» και μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί καμία αρμόδια αρχή της επίσημης ελληνικής πολιτείας να καλέσει τον κύριο Καμμένο προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο δε κύριος Καμμένος - μέχρι στιγμής - δεν έχει δώσει καμία απολύτως απάντηση ή διάψευση για το θέμα.

Η σιωπή του υπουργού είναι εξόχως εκκωφαντική και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι καυτά:

Λέει ψέματα ο κ. Γιαννουσάκης;

Ο υπουργός γνωρίζει τον συγκεκριμένο κύριο; Και αν ναι, τι δοσοληψίες έχουν; Τι επαφές έχουν;

Ο κ. Μάκης Γιαννουσάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναφέρω τον κ. Καμμένο, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο στη φυλακή, με ενημέρωσε ότι θα έρθει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η κ. Τζίβα, προκειμένου να δώσω την κατάθεση εις βάρος του κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς επικοινώνησε με τον υπουργό, απάντησε:

«Βρήκε τον τρόπο. Επικοινώνησε και με τον αρχιφύλακά μου. Και μου ζήτησε να δώσω την περιβόητη κατάθεση. Μου είπε ότι, αν το έκανα, θα ήταν δίπλα μου όλη η κυβέρνηση, ότι είναι ενημερωμένη ήδη όλη η κυβέρνηση».

Η άρνησή του, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, του κόστισε δύο επιθέσεις μέσα στη φυλακή, καθώς αφέθηκε απροστάτευτος αν και ήταν βασικός πληροφοριοδότης των Αρχών. «Εκατό φορές τη μέρα να με σφάζουν, δεν θα με γονατίσουν. Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ έναν αθώο στη φυλακή», λέει.

Αποκαλύπτει, δε, ότι έχει δώσει όλα τα στοιχεία που του έχουν ζητήσει για τους χρηματοδότες, οι οποίοι είναι Τούρκοι, έναν χρόνο πριν ξεκινήσει το δικαστήριο, στις 20/11/2015. Όμως τα εντάλματα δεν έχουν βγει. Ο λόγος κατά τον κ. Γιαννουσάκη είναι «για να μπορεί να συντηρείται στην κοινή γνώμη η εμπλοκή του κ. Μαρινάκη, διότι αν έβγαιναν τα εντάλματα θα τελείωνε η συζήτηση για τη χρηματοδότηση».

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιαννουσάκης, όλα τα παραπάνω για τις πιέσεις που δέχθηκε τα έχει αποστείλει εγγράφως στον Άρειο Πάγο!!!

Άρα η Δικαιοσύνη γνωρίζει πολυ καλά. 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Διότι πώς είναι δυνατόν ένας ισοβίτης να καταγγέλλει το Νο 2 της κυβέρνησης και να μην ανοίγει ρουθούνι;

Εμείς βεβαίως δεν θα εξετάσουμε αν τα όσα λέει ο κ. Γιαννουσάκης είναι αληθή ή ψευδή. Αυτό θα το κάνει η Δικαιοσύνη.

Το περίεργο είναι πώς ο κ. Καμμένος, αλλά και ο κ. Τσίπρας ανέχονται να ακούγονται τέτοια πράγματα: Ότι δηλαδή ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για το θέμα της μεταφοράς των ναρκωτικών!

Πώς είναι δυνατόν να μην παίρνουν θέση, όταν ένας κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι έχει επικοινωνίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις...

Θα επανέλθουμε... 



Πηγή: newsbomb.gr


Ν. Τόσκας: Προφανώς έγιναν λάθη στον χειρισμό του δέματος! Το λάθος υπουργέ είναι ότι παραμένεις ακόμα υπουργός!



Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

«Προφανώς έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό του δέματος», δήλωσε ο  υπουργός, αναφερόμενος στον φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου την περασμένη Πέμπτη, «από τη στιγμή που ένας πρώην πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του ένα τέτοιο δέμα, και μόνο αυτό δείχνει ότι έχουν γίνει λάθη».

Είπε επίσης ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του μηχανισμού της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε σε «νεοτρομοκρατία», κάνοντας λόγο για «υπολείμματα της παλιάς τρομοκρατίας».

Δέν παράληψε να τα βάλει και με την Νέα Δημοκρατία λέγονταςότι «έχει σηκώσει υπερβολικά ψηλά τη σημαία της κινδυνολογίας», κρύβοντας «τι συνέβαινε στη δική της εποχή».

Ξεχνάει ο κ. Τόσκας ότι είναι κυβέρνηση και το θέμα είναι τι κάνει αυτός και τι έχει κάνει αυτά τα δυόμιση χρόνια και όχι τι έκαναν οι άλλοι.


Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μπροστά με 16 μονάδες η ΝΔ



Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι. 

Αναλυτικά :

H  ΝΔ λαμβάνει 32,5% 
16,5% o ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ και ΧΑ με 7,5%  
5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εκτός βουλής μένουν με 2,5% η Ένωση Κεντρώων, με 2% οι ΑΝΕΛ, με 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% η επιλογή «άλλο κόμμα» ενώ το 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα προκρίνει το 2% των ερωτώμενων ενώ 16,5% δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Οσον αφορά την πρόσφατη δέσμη μέτρων που πέρασε από τη Βουλή, το 40% θεωρεί ότι είναι τα πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το 24% απαντά ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρεί ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». 

Αναφορικά με τα αντίμετρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το 79,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 10% απαντά ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και 10,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 65% δηλώνει ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 21% ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ 14% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το 73,5% των ερωτώμενων εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, 19% θεωρεί ότι διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ενώ 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ»


Οταν ο Κίτσος Τεγόπουλος απέλυσε τον Γιώργο Φιλιππάκη το 1984 από την «Ελευθεροτυπία»

Φωτογραφία: EUROKINISSI


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης απασχολεί με αρνητικό τρόπο τη δημοσιότητα.

Πριν την απαράδεκτη ανάρτηση του για τον Γιάννη Στουρνάρα στο Facebook, άλλες δύο φορές στο παρελθόν ο Γιώργος Φιλιππάκης υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής της επικαιρότητας.

Το 1984 ο συγχωρεμένος εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπουλος απέλυσε σε μία νύκτα τον Γιώργο Φιλιππάκη ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη από τους αναγνώστες της εμβληματικής αυτής εφημερίδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φιλιππάκης είχε δημοσιεύσει λίγα 24ωρα νωρίτερα ένα άρθρο για την τρομοκρατία δημοσιεύοντας τα ονόματα 20 πολιτών προκαλώντας «σεισμό» αλλά και την αγανάκτηση των εμπλεκομένων.

Οπως αποδείχθηκε όμως λίγες ημέρες αργότερα οι πληροφορίες αυτές είχαν φτάσει στα χέρια του Φιλιππάκη από ένα «σκοτεινό» υποσύνολο της τότε Ασφάλειας και οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως αποδείχθηκε. Τότε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας του και από τους πολίτες των οποίων τα ονόματα είχαν αναφερθεί στο άρθρο.

Έκτοτε διάφορες αρνητικές φήμες «συνόδευαν» το όνομα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Δεύτερη φορά που το όνομα του απασχόλησε αρνητικά τη δημοσιότητα, ήταν λίγα χρόνια αργότερα όταν συνελήφθη (στην περιοχή Παπάγου όπου διέμενε) για μια «σκοτεινή» υπόθεση οπλοκατοχής χωρίς άδεια.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Και ο γιος του τρομοκράτη Κουφοντίνα μετά τον Πολάκη υποστηρικτής του Φιλιππάκης




Διαβάσαμε ότι και άλλη "προσωπικότητα" μετά τον Πολάκη βγήκε ανοιχτά να στηρίξει την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη.

Απόλυτα σύμφωνος με την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε με ανάρτησή του στο facebook είναι ποιός άλλος ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

"Συνέλαβαν τον Φιλιππάκη επειδή δήλωσε πως δεν θα τον πείραζε μια τέτοια βόμβα να έσκαγε στα πόδια του Στουρνάρα; Τότε ας συλλάβουν καλύτερα κι εμένα που 'μαι απόλυτα σύμφωνος με αυτή τη δήλωση κι αλληλέγγυος στον Φιλιππάκη, καθώς και δεκάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες που αισθάνονται το ίδιο. Και για να μην υπεκφεύγω:

Για να είμαι ξεκάθαρος λοιπόν δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα και αρκετών άλλων ακόμα", αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο Γιώργος Φιλιππάκης παραμένει αμετανόητος μέχρι και σήμερα, υποστηρίζοντας την ανάρτηση του και πρέπει να είναι και περήφανος για τους υποστηρικτές του ειδικά για τον Έκτορα Κουφοντίνα που είναι απόλυτα σύμφωνος μαζί του.




Κων. Μητσοτάκης: Ο πολιτικός που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολεμική Ελλάδα



Σε θλίψη έχει βυθιστεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας από την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Έχοντας καταγράψει μία πορεία 60 ετών στα πολιτικά τεκταινόμενα, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μεταπολεμική Ελλάδα και το στίγμα που αφήνει θα παραμείνει ανεξίτηλο.

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού την Τετάρτη το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών. Παράλληλα, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις επτά το πρωί μέχρι και τη μία και μισή το μεσημέρι.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις τρεις το μεσημέρι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν περάσει από την οδό Αραβαντινού προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τόσο ο πρόεδρος  της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων, και πολιτικών αρχηγών, την ίδια ώρα που στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οδό Πειραιώς, έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητήριων.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από την ζωή ήρεμος περιστοιχισμένος από ανθρώπους όπου τον αγαπούσαν και τους αγαπούσε. Στο σπίτι του στην οδό Ρηγίλλης βρίσκονται τα τέσσερα παιδιά του καθώς και τα εγγόνια του με τη συγκίνηση αν είναι διάχυτη για έναν πολιτικό που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο από το 1946 όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής μέχρι και σήμερα.

Μέσω μίας φωτογραφίας, την οποία ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απότισε το δικό του φόρο τιμής στον πατέρα του.

"Σε ευχαριστώ για όλα", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Facebook, κάτω από μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται σε παιδική ηλικία στο πλάι του πατέρα του.

Με το ριζίτικο τραγούδι "Σε ψηλό βουνό" (ο αετός), του Κώστα Μουντάκη και χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, αποχαιρέτησε τον πατέρα της η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Facebook.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

"Σε ψηλό βουνό,
σε ριζιμιό χαράκι, ο νιος χαράκι
κάθεται έν’ αητός.
Βρεμένος, χιονισμένος
ο καημένος και παρακαλεί.
Και παρακαλεί
τον ήλιο ν’ ανατείλει.
Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε.
Ήλιε λάμψε και δώσε
για να λιώσουνε
χιόνια από τα φτερά μου
και τα κρούσταλλα
από τ’ ακράνυχά μου.
Ήλιε ανάτειλε ήλιε ανάτειλε".

Ο Αλέξης Τσίπρας σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε: "Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας". Και πρόσθεσε: "Στην οικογένειά του,  στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης. Στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης αναφέρει: "Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη".

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

"Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του" αναφέρει στη δήλωσή της για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως έγραψε θα θυμάται τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με την "κατσούνα του στα βουνά της ζωής και της Κρήτης".

"Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής & της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια & φίλους", έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής αναφέρει τα εξής: "Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, "τον τελευταίο μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία". 

"Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Πρωθυπουργού, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου", σημείωσε, στη συλλυπητήρια δήλωσή του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς, που επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τη βουλευτή της παράταξης και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.



Δημήτρης Γκάτσιος
Πηγή : capital.gr