Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αλέξη είσαι τελειωμένος έκανες την δουλειά και ήρθε το πολιτικό σου τέλος



Κώστας Βουκελάτος

Επιπόλαιος και αλαζόνας ο Αλέξης Τσίπρας, αντρόπιαστος και ανήθικος, συζητάει στην βουλή για τα μέτρα που φέρνει ο ίδιος, χωρίς να αναφέρεται σε αυτά ούτε σε μία πρόταση και κάνοντας απλά αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Το μόνο που το νοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα είναι να λέει συνέχεια ότι δεν θα πάει για εκλογές πριν από το 2019, χεσμένος γιατί ξέρει ότι όποτε και να προκηρυχθούν έχει έρθει ευτυχώς το τέλος του και το τέλος της άθλιας κυβέρνησης του.

Το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά" θα μείνει για πολλά χρόνια και ευτυχώς για τον τόπο για να μας γίνει μάθημα.

Θυμάστε όταν έστηνε τους δήθεν αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και αμολούσε τους κακοποιούς των Εξαρχείων να κάψουν για να πιέσουν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά; Τώρα στήνει ο ίδιος οδοφράγματα γύρω από το Μαξίμου γιατί φοβάται όπως ο διάολος την σκιά του μετά τα άθλια και ανήθικα ψέματα που έχει ξεστομίσει για να κλέψει την εξουσία.

Αλλά δεν φοβάται τους στημένους γιατί τους ελέγχει, φοβάται την οργή των εκατομμυρίων εξαπατημένων από τα ψέματα που τους έχει αραδιάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Καμία αναφορά στην βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο το δεύτερο για την αριστερά, αντίθετα διάλεξε αυτό που κάνει πάντα να  παραμυθιάζει ανήθικα για τα δήθεν αντίμετρα τους πολίτες.

Δεν τον νοιάζει εάν καταργήσει όπως και κάνει προνοιακά επιδόματα κτυπώντας τους φτωχούς, δεν τον ενδιαφέρει εάν διαλύει τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν τον ενδιαφέρει που καταστρέφει τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, τον ενδιαφέρει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος και ευτυχώς ακόμα δεν ενεργεί όπως το πρότυπο του Μαδούρο.

Ξέροντας ότι έχει κατεβάσει και τα σώβρακα μαζί με όλα τα στελέχη του στους δανειστές, που βρήκαν βλάκα να περάσουν τα πάντα, προσπαθεί να βρει ψηφοφόρους αφού έχει χάσει πλήρως την λαϊκή εντολή και φτάνει στο σημείο να φωνάζει αν και δεν είναι ΠΑΟΚ!! ΠΑΟΚ!! Και να ευνοεί όποιον επιχειρηματία του ζητάει οτιδήποτε, ότι και να΄ναι αρκεί να έχει στήριγμα.

Είναι τελειωμένος και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο να φάει ότι έχει απομείνει, αλλά με την ψήφιση των μέτρων η δουλειά του τελείωσε για τους δανειστές και είναι θέμα χρόνου να τον τελειώσουν οι ίδιοι γιατί αρκετά ασχολήθηκαν με τον βλάκα και τους ηλίθιους που κουβαλάει.

Όποιος παρακολούθησε τις ομιλίες του στην βουλή κατάλαβε ότι το αμόρφωτο team που διαθέτει να του γράφει λόγους προσπαθεί να επικεντρωθεί σε νέα αφηγήματα και παραμύθια με μοναδικό σκοπό, να επιβιώσουν οι ίδιοι γιατί ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι και μόλις πέσουν θα γεμίσουν οι καφετέριες στα Εξάρχεια.

Κρίνοντας από τη υπόθεση Σαββίδη αδιαφορεί για τους φτωχούς και ευνοεί τους πλούσιους ψάχνοντας κάποιο χέρι για να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί αδιαφορώντας για την οικονομία της Ελλάδας.

Είχε μια ελπίδα για το Eurogroup ότι θα βρει αφήγημα για το χρέος αλλά όπως φαίνεται δεν τον θέλει ούτε ο θεός.

Τελειωμένος ο Αλέξης Τσίπρας και είναι θέμα χρόνου να οριστικοποιηθεί το τέλος του.




Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους




Οι τρεις δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους ανθρώπους.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προσποιοιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. (Σχετικό το από 19-5-2017 Δελτίο Τύπου μας)

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και οι οποίοι διαπράτουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1) ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 18-2-1992



2) ΤΑΣΣΙΟ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 31-7-1995



και τον μη συλληφθέντα :

3) ΚΑΜΠΕΡΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 10-2-1988



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 19-11-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, την διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης-συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Καναδάς: Θαλάσσιο λιοντάρι τράβηξε στο νερό κοριτσάκι από την προβλήτα




Βανκούβερ, Καναδάς

Δραματικές στιγμές βίωσε ένα κοριτσάκι και οι γονείς του στο Βανκούβερ του Καναδά, όταν θαλάσσιο λιοντάρι την άρπαξε από την προβλήτα όπου βρισκόταν και την έριξε στη θάλασσα. 

Το κοριτσάκι καθόταν στην προβλήτα και παρατηρούσε το θαλάσσιο λιοντάρι, το οποίο είχε πλησιάσει πιθανότατα επειδή ο κόσμος πετούσε στο νερό ψωμί. 

Ξαφνικά, όπως φαίνεται σε βίντεο, το θαλάσσιο λιοντάρι τράβηξε το κορίτσι από το φόρεμά του και το έριξε στη θάλασσα. Σε κλάσματα δευτερολέπτων, άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι συγγενής του κοριτσιού, βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε το παιδί. 

Σε κάθε περίπτωση, το λάθος δεν είναι προφανώς του ζώου, υποστηρίζει ο καθηγητής Αντριου Τράιτς, διευθυντής της ερευνητικής μονάδας του Πανεπιστημίου British Columbia για τα θαλάσσια θηλαστικά. 

«Η πρώτη μου αντίδραση στο βίντεο είναι πόσο κουτοί μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν σέβονται τα ζώα» δήλωσε ο Τράιτς στο δίκτυο CBC News. 

«Αυτός ήταν ένας αρσενικός θαλάσσιος λέοντας της Καλιφόρνιας. Είναι τεράστια ζώα. Δεν είναι ζώα τσίρκου. Δεν είναι εκπαιδευμένα να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους» εξήγησε ο Τράιτς επισημαίνοντας ότι το πιθανότερο είναι πως το ζώο πέρασε το φόρεμα της μικρής για τροφή.





Newsroom ΔΟΛ


Μαρτυρία 14χρονου για την «μπλε φάλαινα»: Άγνωστος μου είπε να χτυπήσω τον εαυτό μου και να τραβήξω βίντεο




Τη συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν τον προσέγγισε,μέσω διαδικτύου, άγνωστος για να παίξουν το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι «μπλε Φάλαινα», περιέγραψε ένας μαθητής γυμνασίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο 14χρονος από το Κιλκίς, κάποιος άγνωστος του έστειλε μήνυμα στο Facebook, ρωτώντας τον αν θέλει να παίξουν ένα παιχνίδι που λέγεται «μπλε φάλαινα».

Ο μικρός μαθητής του απάντησε «ναι», και τον ρώτησε «και τι θα κάνουμε;». Ο συνομιλητής του του είπε είπε, «χτύπα σφαλιάρες στον εαυτό σου και τράβα βίντεο».

Η αντίδραση του παιδιού, ευτυχώς, ήταν άμεση και είπε στη μητέρα του τι είχε συμβεί.

Η οικογένεια ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Ευζώνων αμέσως και στη συνέχει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του μαθητή, ο άγνωστος του έγραφε σε greeklish.

Ερωτηθείς αν κι άλλα παιδιά στο σχολείο του έχουν δεχθεί ανάλογα μηνύματα, το παιδί απάντησε πως έχει ακούσει να έχουν προσεγγιστεί κι άλλους μαθητές, οι οποίοι έχουν όμως αρνηθεί να συμμετάσχουν στο παιχνίδι.

Ο ίδιος πάντως, έχει και στο παρελθόν δεχτεί περίεργα μηνύματα.



Πηγή : protothema.gr


Ασταμάτητες οι ροές λαθρομεταναστών στα νησιά μας



Επειδή δεν είναι πρωτοσέλιδο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σαν πρόβλημα και δεν επιδεινώνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, 113 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και σήμερα Δευτέρα το πρωί. Από αυτούς οι 50 πέρασαν στη Χίο και οι 63 στη Σάμο. 

Συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα, βρίσκονται 8.905 άτομα,  3.148 στη Λέσβο, 3.918 στη Χίο και 1.839 στη Σάμο.




Από την ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις - Κλοπές



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 17-5-2017 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), εντόπισαν στην περιοχή του Π. Φαλήρου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα, και αποφάσισαν να το ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο χώρο αποσκευών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι επιβάτες του οχήματος προσήχθησαν στο Τ.Α. Π. Φαλήρου και όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 18, 20, 20 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει, από τριμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων –κλοπών από οικίες.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες στο Π. Φάληρο και παραβιάζοντας τις θύρες εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα καθώς και τα κλειδιά αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν και διέφευγαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.


Μητσοτάκης: Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του λαού μας και την αξιόπιστη προσδοκία ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Ελλάδα



Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα «voria.gr» και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Χατζηλίδη

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, ο πρωθυπουργός, την Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής διακήρυξε ότι η χώρα, το καλοκαίρι του 2018, βγαίνει από τα Μνημόνια. Εσείς από την άλλη κατηγορείτε την Κυβέρνηση ότι φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο. Πώς είναι δυνατόν οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να έχουν τόσο αντίθετη ανάγνωση της πραγματικότητας; Εμείς ποιον να πιστέψουμε;

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε πολίτης μπορεί να κρίνει, να συγκρίνει και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι το τρίτο Μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ξέρουμε - επίσης όλοι - ότι τα πιο σκληρά από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι 153 βουλευτές  - και αναφέρομαι κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου - θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021. Ξέρουμε, επίσης, ότι μια σειρά από τα μέτρα που ψήφισαν τώρα, δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο. Και ρωτώ: Όταν έχουμε μέτρα που η εφαρμογή τους ξεκινά μετά το 2018, μετά το τρίτο Μνημόνιο και όταν τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο, τι είναι; Έχουμε ή δεν έχουμε ένα νέο Μνημόνιο; Και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, ότι είναι ο πρωθυπουργός που, σε δύο χρόνια, ψήφισε δύο Μνημόνια. Ας καταλάβει, όμως, ότι πολύ περισσότερο δεν αντέχουν εκείνοι που πρόκειται να υποστούν τα μέτρα του, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι πιο αδύναμοι, οι επαγγελματίες και η μεσαία τάξη. Εκείνοι που εξαπάτησε, τάζοντάς τους 13η σύνταξη και αύξηση του αφορολόγητου, θα υποστούν νέες θυσίες μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου. Αφού έκοψε τις συντάξεις, τις ξανακόβει. Κι αφού μείωσε το αφορολόγητο, το ξαναμειώνει. Κόβει ένα μηνιάτικο από τους χαμηλόμισθους, αλλά και μια έως και δύο συντάξεις από τους συνταξιούχους.

Δημοσιογράφος: Ως Κυβέρνηση, κατηγορούσατε την Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκιστική που έλεγε «όχι σε όλα», εξαπατώντας τους απελπισμένους πολίτες στον βωμό της ψηφοθηρίας. Μήπως, όμως, και εσείς τώρα ως Αντιπολίτευση ακολουθείτε την ίδια τακτική, που θα έλεγε κανείς ότι έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό DNA του Κόμματός σας; Γιατί, για παράδειγμα, δεν ψηφίσατε τα αντίμετρα (ή κάποια από αυτά) που θα προσφέρουν μια μικρή έστω ανακούφιση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες; 

Κ. Μητσοτάκης: Σε ό,τι αφορά το πρώτο - για όσα δηλαδή καταλογίζαμε στον κ. Τσίπρα όταν ήταν στην Αντιπολίτευση -  ας πει έστω και ένα για το οποίο είχε δίκιο και είχαμε άδικο. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο. Προσπαθεί, μάλιστα, ο ίδιος να τα διαγράψει, λέγοντας πως είχε αυταπάτες, πως δεν ήξερε τι του γινόταν. Και κάτι ακόμη για το λαϊκισμό. Είμαστε η παράταξη που έχουμε προτείνει δύσκολα μέτρα. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη συμμαζέματος και νοικοκυρέματος του Κράτους. Έχουμε πει με παρρησία όχι στις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση.  Σε ό,τι αφορά το δεύτερο - τη δήθεν ανακούφιση που υπόσχεται για μετά το 2019 - η αλήθεια δεν κρύβεται πια. Μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκαν στη Βουλή από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι αυτό που από την αρχή λέγαμε. Ότι τα λεγόμενα αντίμετρα θα εφαρμοστούν συνολικά μόνο εάν  έχουμε πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. Αν έχουμε, δηλαδή, πλεόνασμα 3,6% θα εφαρμοστούν αντίμετρα 0,1%, δηλαδή 180.000.000 ευρώ μόλις. Πρόκειται για κοροϊδία. Έως πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι – και όχι μόνο – έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πως, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, για να έχουν ένα άλλοθι οι βουλευτές τους, την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους. Αλλά και αν εφαρμοστούν, δεν πηγαίνουν σε αυτούς που έχουν υποστεί τα βαριά μέτρα λιτότητας. Είναι, με μια κουβέντα, άλλη μια πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα. Και στην απάτη αυτή, δεν είχαμε το δικαίωμα να συμπράξουμε. Ακριβώς, όμως, επειδή είμαστε υπεύθυνη δύναμη καταθέσαμε ένα πακέτο με ρεαλιστικά αντίμετρα άμεσης εφαρμογής. Μείωση ΕΝΦΙΑ για όλους, εξασφάλιση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση ειδικού φόρου στο κρασί. Τώρα επιστροφή στους πολίτες του 0,5% του Α.Ε.Π. Μια μικρή ανταπόδοση για την απίστευτη υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί. Το αρνήθηκαν, γιατί δεν νοιάζονται πραγματικά για τους πολίτες.

Δημοσιογράφος: Σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει εμπεδωθεί η αντίληψη ότι δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών, όποια πολιτική δύναμη κι αν βρεθεί στην εξουσία. Ποια εναλλακτική πολιτική προτείνει η Νέα Δημοκρατία, τη στιγμή μάλιστα που εσείς λέτε ότι θα τηρήσετε ως πρωθυπουργός τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας - άρα και τα νέα σκληρά μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση για το 2019 και το 2020;

Κ. Μητσοτάκης: Ο ισχυρισμός πως όποια πολιτική δύναμη κι αν βρεθεί στην εξουσία, δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών, δεν ισχύει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέτρεπε - μαζί με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή - την προηγούμενη Κυβέρνηση, η χώρα θα είχε βγει από τα Μνημόνια, θα είχαμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και δεν θα επιβάλλονταν τα σκληρά μέτρα. Δεν θα χάναμε οι Έλληνες τρία χρόνια και δεν θα επιβάλλονται οι θυσίες αυτές. Θα είχαμε γλυτώσει από τα δυο αχρείαστα Μνημόνια. Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική που προτείνουμε, τα λόγια μας είναι καλά μετρημένα. Εμείς δεν λέμε «θα σκίσουμε τα Μνημόνια». Τα μέτρα, όμως, δεν είναι κάτι σαν τις 10 εντολές. Μπορεί να αλλάζουν. Και αυτό, το κάναμε και στο παρελθόν, μειώνοντας φορολογικές επιβαρύνσεις. Θα διεκδικήσουμε, λοιπόν, από τους δανειστές μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας. Και θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε. Θα τολμήσουμε αμέσως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο Κράτος και την οικονομία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να υπάρξουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων – τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος – οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Οι δουλειές θα αλλάξουν την καθημερινότητα κάθε οικογένειας, οι δουλειές θα φέρουν πίσω τα παιδιά που έφυγαν, οι δουλειές θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα και τα έσοδα του Κράτους. Και βέβαια θα φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της ασφάλειας.

Δημοσιογράφος: Μήπως έχετε μετανιώσει που θέσατε τόσο γρήγορα το αίτημα για εκλογές; Σήμερα, μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης, επιμένετε;

Κ. Μητσοτάκης: Καταρχήν, ποτέ δεν συνδέσαμε το αίτημά μας για εκλογές με το κλείσιμο ή όχι της αξιολόγησης. Λέγαμε ότι κάθε μέρα που περνά με αυτήν την Κυβέρνηση, ο λογαριασμός για την Ελλάδα και τους Έλληνες μεγαλώνει. Και δυστυχώς, επαληθευτήκαμε. Το αποδεικνύει η συνολική κατάσταση της χώρας. Η χώρα παραμένει μόνη στην Ευρώπη σε ύφεση. Οι αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση είναι βαλτωμένες. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα κρατάνε πίσω τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία, παριστάνει το νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή. Δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έχει ένα Κόμμα και μια Κυβέρνηση ανίκανους να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία, έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα. Όχι μόνο δεν μετανιώνω, λοιπόν, αλλά επιμένω πως η πολιτική αλλαγή ήταν και είναι αναγκαία για την Ελλάδα. Αν είχαν γίνει οι εκλογές, τώρα δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ. Εμείς συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και δυναμισμό την Αντιπολίτευση μας, προβάλλοντας το δικό μας θετικό σχέδιο για τη χώρα. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του λαού μας και την αξιόπιστη προσδοκία ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Ελλάδα. Με αλήθεια, θετικές προτάσεις και ένα νέο πατριωτισμό. Αργά ή γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν και τότε όσοι δημαγωγοί εξαπάτησαν τους πολίτες θα συντριβούν. Όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Δημοσιογράφος: Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη συμπληρώνει σήμερα, Δευτέρα, όγδοη συνεχή μέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και έχουν εγκλωβιστεί στο πινγκ πονγκ ευθυνών ανάμεσα στον Υπουργό (Σπίρτζη), τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τους εργαζόμενους. Τι απαντάτε στον κ. Σπίρτζη, ο οποίος επιρρίπτει σε ΠΑΣΟΚ αλλά και σε Νέα Δημοκρατία τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΑΣΘ; Συμφωνείτε με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την - επί της ουσίας - κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης;

Κ. Μητσοτάκης: Η απεργία του ΟΑΣΘ έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Την ευθύνη, όμως, για την κατάσταση αυτή φέρει στο ακέραιο η Κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους, αλλά κυρίως με τις παραλείψεις τους, μια που 2 χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, οδήγησαν τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο. Το γεγονός ότι ο τρόπος λειτουργίας του ΟΑΣΘ χρήζει επανασχεδιασμού δεν χωρά αμφιβολία. Θυμίζω μάλιστα, ότι το 2014 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλαβε κοινές αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του Οργανισμού προβλέποντας τρεις ουσιαστικές ενέργειες: μείωση μισθών και επανασχεδιασμό των οικονομικών του Οργανισμού, αναπροσαρμογή της τιμής του εισιτηρίου και περιορισμό της συνεισφοράς του ελληνικού Δημοσίου στην κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΣΘ. Τότε, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στα κάγκελα και αντιδρούσε σε κάθε τι μεταρρυθμιστικό. Σήμερα, έρχεται ο κ. Σπίρτζης και καταθέτει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ένα νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί απλά μνημείο εμπαιγμού τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και – κυρίως – του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Η Νέα Δημοκρατία, ως Κόμμα με συνέπεια λόγων και πράξεων, υπογράμμισε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον ΟΑΣΘ κι εξορθολογισμού του τρόπου λειτουργίας του. Αλλά αυτά θα γίνουν με σοβαρό διάλογο, που να τιμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μακριά από την επίτευξη μικροπολιτικών παιχνιδιών, και κυρίως με σεβασμό προς του πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος: Το τελευταίο διάστημα, σε μεγάλο μέρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε δυσαρέσκεια για τη στάση σας απέναντι στην ομάδα και τον μεγαλομέτοχό της Ιβάν Σαββίδη. Μήπως έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κόντρα, δεδομένου πως, παρότι δεν το συνηθίζετε όταν μιλάτε για τη διαπλοκή, κάνατε προσωπική αναφορά στον κ. Σαββίδη, από την υπόθεση ακόμα των τηλεοπτικών αδειών;

Κ. Μητσοτάκης: Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή του συμφέροντος των πολιτών. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα Κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της.  Είναι μια ομάδα ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη μας, τη Μακεδονία μας και οι επιτυχίες της στις διεθνείς διοργανώσεις μας κάνουν όλους περήφανους. Ως φίλαθλος χαίρομαι να βλέπω τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας να πηγαίνουν καλά, γιατί αυτό δίνει ομορφιά στον αθλητισμό. Κατήγγειλα την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου με εισαγωγή άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, όπως και για την απόπειρά της να υφάνει διαπλοκή στα μέτρα της, στα Μ.Μ.Ε. που ξεκίνησε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά» και συνεχίζεται. Εμείς στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Και αυτό θα κάνουμε αύριο ως Κυβέρνηση. Θα πάρουμε μέτρα και θα προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και νέος εθνικός πλούτος. Για όλους τους Έλληνες. Θέλουμε, όμως, να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες. Δεν πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν εκείνοι τους τεράστιους φόρους και να χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα προκλητική πολιτική στήριξη στην Κυβέρνηση. Οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Άλλο η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η διαπλοκή. Στην πρώτη θα σταθούμε αρωγοί, στη δεύτερη θα είμαστε απέναντί της. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι.  



Αλλεπάλληλα τα κρούσματα εγκληματικότητας και ανομίας στην χώρα! Και τρίτο κρούσμα κλοπής σε νοσοκομείο



Μάστιγα κοντεύει να γίνουν οι κλοπές πανάκριβων μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού στα διαλυμένα και αφύλακτα νοσοκομεία της χώρας.

Τρίτο κρούσμα κλοπής πανάκριβου ιατρικό εξοπλισμού σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο της Λαμίας, το πρωί της Δευτέρας όταν οι γιατροί άνοιξαν το γαστρεντερολογικό και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά». 

Από το νοσοκομείο έχουν κλαπεί τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από πέντε μήνες για πρώτη φορά.

Μέσα σε μια βδομάδα έχουν γίνει στόχοι τα αφύλακτα νοσοκομεία  Άγιος Σάββας, το νοσοκομείο του Βόλου και τώρα της Λαμίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο όλο το πρωί γινόταν καταμέτρηση για να διαπιστωθεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί η αξία του. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των μηχανημάτων που εκλάπησαν πάνω από 100.000 ευρώ.



Αντιδρούν οι κρατούμενοι στην κατάργηση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου και ζητούν την νομιμοποίηση του σε βάρος των πολιτών



Ο νόμος Παρασκευόπουλου έγινε με εγκληματική προχειρότητα και για να ικανοποιήσει σκληρούς ποινικούς.

Οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι εκβιασμοί κ.α. που διεπράχθησαν από τους σκληρούς κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν με αυτό τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου δεν έχει βάλει μυαλό στο υπουργείο δικαιοσύνης για να αλλάξει και να αντικαταστήσει αυτόν τον νόμο για να προστατέψει την κοινωνία.

Σε ειρηνική διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει από το Σάββατο 20 Μαΐου οι κρατούμενοι των φυλακών του «Αγίου Στεφάνου» της Πάτρας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο νόμος Παρασκευόπουλου τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2015 και η διάρκεια του θα ήταν έως το τέλος Απριλίου 2016, ωστόσο αναμένεται ακόμα μία ετήσια ανανέωση, έως δηλαδή του 2018 και αυτό χωρίς να σκέφτεται καθόλου το έγκλημα που διαπράττεται εάν δεν γίνει αυστηρότερος για να προστατευτεί η κοινωνία.

Παράλληλα οι κρατούμενοι ζητούν την κατάργηση και του εισαγγελικού βέτο στον θεσμό των αδειών και την κατάργηση του νόμου  που αφορά την αθροιστική έκτιση της ποινής  στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων εντός της φυλακής, κατά την διάρκεια ή μετά την παραβίαση τακτικών αδειών. 

Οι κρατούμενοι, σε πρώτη φάση, αρνούνται τη μεσημεριανή κατάκλιση και καταμέτρηση από τις 12:00 μέχρι 15:00.

Για τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου φυσικά και δεν φταίνε οι κρατούμενοι που απολαμβάνουν τις ευεργετικές του διατάξεις, σε βάρος όμως των πολιτών και εάν υπήρχε σοβαρότητα από αυτούς που τον έφτιαξαν θα πρόσεχαν και θα εξαιρούσαν σκληρούς κακοποιούς με ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, ληστείες και άλλα σκληρά αδικήματα που θα διαπράξουν όπως αποδείχθηκε και πάλι μόλις βγουν.

Ο νόμος χρειάζεται βελτίωση προς όφελος των κρατουμένων που τον χρειάζονται πραγματικά και σίγουρα όχι για όλους τους κρατούμενους και ειδικά τους επικίνδυνους όπως ισχύει από το τον Απρίλιο του 2015.


Η επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων για επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων αποκαλύφθηκε



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τη Βουλή αλλά και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τέταρτου Μνημονίου, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής.  

Η επιχείρηση εξαπάτησης στήθηκε σε δυο φάσεις: 

Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής.

Στη συνέχεια, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής και χωρίς καμία ενημέρωση, άλλαξε το κείμενο της αιτιολογικής, γκρεμίζοντας τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για λήξη του προγράμματος στις 20 - 8 - 2018 και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τη Βουλή. 

Οφείλει  άμεσα να δώσει εξηγήσεις».


Η κυβέρνηση χτυπάει τους φτωχούς! Επιδόματα τέλος! Ποια καταργούνται άμεσα – Ποιοι και πόσα χρήματα χάνουν




Οι πλέον φτωχοί αυτής της χώρας, όσοι έχουν ανάγκη ενίσχυσης μέσω επιδομάτων χάνουν αυτή τη φορά χρήματα.

Τέσσερα επιδόματα κόβονται και το εισόδημα μειώνεται ακόμη περισσότερο. Τα επιδόματα που καταργούνται άμεσα είναι:

α)επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/2002). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

β)επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης (άρθρο 2 ν. 1545/1985). Πρόκειται για καταβολή από τον ΟΑΕΔ ειδικού επιδόματος σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα (1) χρόνο. Καταβαλλόταν για χρονικό διάστημα 5 μηνών από την ημέρα θεμελίωσης του επιδόματος για επιδότηση.

γ)προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.

δ)οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ από τις παραπάνω περικοπές και με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , από τις περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».

Ωστόσο με την εξοικονόμηση αυτή πλήττονται οι πλέον φτωχοί.



Πηγή : newsit.gr


Μέρα παρά μέρα «τα σπάνε» στα Εξάρχεια: 15 επιθέσεις το μήνα!



Τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017 έγιναν 59 χτυπήματα κατά αστυνομικών ή άλλων στόχων

Κάθε δεύτερη μέρα γίνονται επεισόδια στα Εξάρχεια τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017, καθώς βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΑΣ, από την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 30 Απριλίου είχαν καταγραφεί 59 συνολικά επιθέσεις! 

Αναλογικά, αυτό σημαίνει 15 επιθέσεις το μήνα, κατά μέσο όρο, είτε εναντίον αστυνομικών είτε άλλων στόχων, όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος». Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι τα χτυπήματα αυτά είναι σχεδόν διπλάσια από πέρυσι, καθώς καθ' όλη την διάρκεια του 2016 καταγράφηκαν 89 επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, εκ των οποίων οι 32 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη φέτος, κατά του ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί 22 χτυπήματα, ένα από τα οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν επίσης έγιναν βανδαλισμοί σε κάδους και σε αυτοκίνητα. 

Το 2015 είχαν καταγραφεί 46 επιθέσεις, εκ των οποίων 26 στο ΠΑΣΟΚ και το 2014 40 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 21 στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Αυτό που επισημαίνεται από την αστυνομία πάντως είναι πως οι συλληφθέντες για τα επεισόδια αυτά είναι νεαρής ηλικίας, από 16 έως 25 ετών και μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί αλλοδαποί. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις Ισπανοί και ένας Ρώσος, ενώ όπως σημειώνει το «Έθνος», η δράση της «διεθνούς των μπαχαλάκηδων» δεν είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα.



Πηγή : protothema.gr


Μπακογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσε και ψήφιζε κάτι το οποίο έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό



Την εκτίμηση ότι άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε θα καταπέσουν στα δικαστήρια εκφράζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν και εν γνώσει τους ψήφιζαν κάτι το οποίο έχει ήδη υπάρξει απόφαση ότι είναι αντισυνταγματικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι πέρυσι την άνοιξη» και αναφέρει ότι εκτός από τη ΝΔ για 4ο μνημόνιο μίλησε και ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος, λέει η κ. Μπακογιάννη, «έχει καμιά φορά την τάση να λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

Ερωτηθείσα για το αν είναι αισιόδοξη ότι στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει εξέλιξη για τη διευθέτηση του χρέους, η κ. Μπακογιάννη απαντά: «Θέλω να το ελπίζω, αλλά πιστεύω ότι, για την ώρα, θα υπάρξει μόνο οδικός χάρτης για το πώς θα πάμε στη ρύθμιση».

Μιλώντας για το «ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών που ψήφισε και η ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι «το πιστώνεται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων που το ψήφισε» και προτείνει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΜΕ «όσο η Ελλάδα βρίσκεται στα μνημόνια να μηδενιστούν οι κομματικές επιδοτήσεις».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «το αίτημα για εκλογές παραμένει επιτακτικό και είναι αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθεί η συνέντευξη της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυρία Μπακογιάννη, στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διατύπωσαν ενστάσεις για την συνταγματικότητα ή μη του εν λόγω νομοσχεδίου. Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε που θα καταπέσουν στα δικαστήρια;

Ναι, το πιστεύω και νομίζω ότι και ο κ. Τζαβάρας και ο κ. Βορίδης, καθώς και οι συνάδελφοι από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Λοβέρδος, τεκμηρίωσαν πλήρως αυτή τη θέση. Το κακό της υποθέσεως είναι ότι το γνωρίζει πολύ καλά και η κυβέρνηση. Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν και εν γνώσει τους ψήφιζαν κάτι για το οποίο έχει ήδη υπάρξει απόφαση ότι είναι αντισυνταγματικό. Ο κ. Τσίπρας που δήλωνε ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, αυτοδιαψεύδεται καθημερινά.

Εσείς ως ΝΔ μιλάτε για 4ο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση εκφράζει τη δέσμευση για «τέλος των μνημονίων». Πού βρίσκεται η αλήθεια;

Θα επικαλεστώ μόνο τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος μίλησε για 4ο μνημόνιο. Έχει καμιά φορά την τάση ο κ. Τσακαλώτος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ακούστε, τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι πέρυσι την άνοιξη. Η τεράστια καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έφερε νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων και πρόσθεσε μέτρα που θα ισχύσουν μετά το τέλος του προγράμματος. Τι άλλο εκτός από νέο μνημόνιο είναι τα μέτρα μετά το 2018;

Είστε αισιόδοξη ότι στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει εξέλιξη για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους;

Θέλω να το ελπίζω, αλλά πιστεύω ότι για την ώρα θα υπάρξει μόνο ένας οδικός χάρτης για το πώς θα πάμε στη ρύθμιση. Δυστυχώς για εμάς οδικούς χάρτες είχαμε από το 2012, οι οποίοι όμως με ευθύνη και των εταίρων μας δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Ωστόσο η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, ότι «χωρίς λύση για το χρέος, δεν υπάρχουν μέτρα για το 2019-2020». Εκτιμάτε ότι πρόκειται για «εκβιασμό» από μέρους της κυβέρνησης ή προάγγελο οριστικής απόφασης διευθέτησης του ελληνικού χρέους;

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα δυστυχώς για τη χώρα έχουν μηδενική αξιοπιστία. Πριν λίγους μήνες, όπως θυμάστε, ο κ. Τσίπρας δεσμευόταν ότι τα νέα μέτρα δεν θα προσθέσουν ούτε ένα ευρώ λιτότητας και την Πέμπτη ψήφισαν το 4ο μνημόνιο με 5 δισ. μέτρα. Με το άρθρο 15 του νομοσχεδίου δεσμεύτηκαν για το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή η εφαρμογή των αντίμετρων θα αποφασίζεται από το ΔΝΤ. Όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα δεν έχουν καμία αξία και στην πραγματικότητα είναι απλά αέρας κοπανιστός.

Αν, σε λίγους μήνες από σήμερα, ωστόσο, η κυβέρνηση καταφέρει να πάρει τη οριστική λύση του χρέους και να βγει η χώρα στις αγορές ποια θα είναι η στάση της ΝΔ; Δεν θα «δυσκολευτεί» εκ των πραγμάτων;


Να θυμίσω ότι η χώρα επί ΝΔ είχε βγει ήδη δύο φορές στις αγορές και αν είχε ακολουθηθεί εκείνη η πολιτική της, σήμερα θα είχαμε μπει προ πολλού στον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με την Κύπρο. Τα 2,5 χαμένα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ μας έριξαν πίσω. Η χώρα μπήκε ξανά σε ύφεση και σήμερα μετά από 14 δισ. μέτρα, ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν την άνοιξη του 2014. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία συγκεκριμένη στρατηγική εξόδου από τα μνημόνια. Το μόνο που διαθέτει είναι στρατηγική για την παραμονή της στην εξουσία.

Το «ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών, που και εσείς ψηφίσατε ως ΝΔ, δεν το πιστώνεται στα θετικά η κυβέρνηση;

Το πιστώνεται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων που το ψήφισε δείχνοντας ακριβώς την ευαισθησία την οποία ένας συνειδητοποιημένος βουλευτής οφείλει να έχει σήμερα. Προσωπικά θα πρότεινα και κάτι ακόμη: όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε μνημόνια, να μηδενιστούν οι κομματικές επιδοτήσεις.

Αλήθεια, γιατί ενώ ήσασταν κατηγορηματικά (ως ΝΔ εννοώ) αντίθετοι στα αντίμετρα τελικώς ψηφίζετε κάποια απ΄ αυτά;

Εμείς ψηφίσαμε τη φορολογική εξίσωση των βουλευτών και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, η οποία μαζί με την κατάργηση του φόρου στο κρασί, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% και την εξασφάλιση βρεφονηπιακών σταθμών για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, λόγω του μεγάλου πλεονάσματος. 'Αρα δεν ψηφίσαμε κανένα από τα αντίμετρα της κυβέρνησης. 'Αλλωστε τα αντίμετρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και για να εφαρμοστούν απαιτείται η συμφωνία του ΔΝΤ.

Η ΝΔ, κυρία Μπακογιάννη, εκ του αποτελέσματος μάλλον διαψεύστηκε στην πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές. Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρείτε πιθανότερο το σενάριο για εξάντληση της τετραετίας όπως διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Μη μπερδεύετε την πρόβλεψη με το αίτημα. Η ΝΔ ζητούσε και ζητάει πρόωρες εκλογές, διότι κάθε μέρα που περνάει, η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο. Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την οικονομία για να αναδιανείμει τη μιζέρια. Και υπάρχει απόδειξη γι΄ αυτό. Η χώρα είναι η μοναδική στην ΕΕ που βρίσκεται σε ύφεση.

Και η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητάει εκλογές;

Η ανάγκη για εκλογές είναι δεδομένη, είναι αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Οι Έλληνες θέλουν μια κυβέρνηση αποφασισμένη να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και να δώσει ελπίδα και προοπτική. 'Αρα το αίτημα για εκλογές παραμένει επιτακτικό.

Γιατί η ΝΔ χαρακτήρισε «δεκανίκι» στην κυβέρνηση το απαράδεκτο περιστατικό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εναντίον του Νίκου Δένδια στη Βουλή;

Να ξεκαθαρίσω ότι η ΝΔ ουδέποτε είπε ότι υπάρχει συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ σε αυτό το θέμα. Αυτή η απαράδεκτη, προσβλητική και χυδαία επίθεση του κ. Κασιδιάρη προς τον κ. Δένδια είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο επεισόδιο και όχι στο 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γι΄ αυτό προσωπικά ζήτησα από τους δημοσιογράφους να μην αφήσουν να περάσει σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα των σκληρών μέτρων.



Πηγή: iefimerida.gr 


Πρώτα η δόση και μετά χρέος και QE



Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι το πρώτο καλό μήνυμα από το σημερινό Eurogroup. Θα πρέπει όμως να συνοδεύεται από απόφαση για εκταμίευση της δόσης και μια θετική δήλωση για το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στο QE.

Μια λύση, που θα εξασφαλίζει εγκαίρως για την Ελλάδα τα κεφάλαια για την κάλυψη των υποχρεώσεων χρέους του Ιουλίου ύψους 7,4 δισ, ευρώ και μια πολιτική δήλωση για το χρέος, που θα προδιαγράφει σύντομη λύση και ένταξη της Ελλάδας στο QE, περιμένει από το σημερινό Eurogroup η ελληνική αποστολή, η οποία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα εγκριθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αφού η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για 140 προαπαιτούμενα, αν και περιληπτική είναι θετική. Ανησυχία υπάρχει για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, καθώς Γερμανία και Ολλανδία έχουν διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να εγκρίνουν στα κοινοβούλια τους, νέα δόση για την Ελλάδα χωρίς την κατ' αρχήν έστω συμφωνία του ΔΝΤ για ένταξη του στο ελληνικό πρόγραμμα. Ως γνωστό όμως η συμφωνία αυτή εξαρτάται από την συμφωνία για το χρέος .

Εκπρόσωποι του ΕΜΣ διαβεβαίωναν από την περασμένη εβδομάδα ότι από τη στιγμή, που θα ψηφιστούν τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, η Ελλάδα δεν θα μείνει ακάλυπτη σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που έχει για τον Ιούλιο. Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο ανησυχούν για μια λύση της καταβολής δόσης… σε δόσεις.

Τούτο διότι κάτι τέτοιο θα επαναλάμβανε το προηγούμενο της πρώτης αξιολόγησης, όταν η Ελλάδα είχε μεν συμφωνία στις 25 Μαΐου του 2016, αλλά χρειάστηκε να ψηφίσει άλλα δύο πακέτα προαπαιτούμενων πριν πάρει την δόση των 7,4 δισ. τον περασμένο Ιούλιο .

Μια καταβολή των 7 δισ. ευρώ, που έχουν αποφασιστεί για την δεύτερη αξιολόγηση σε δόσεις με νέα ενδιάμεσα προαπαιτούμενα από υποδόση σε υποδόση, θα έδινε στις αγορές σήμα ότι η Ελλάδα ζεί άλλη μια φορά ένα θρίλερ για να καλύψει τις υποχρεώσεις σε χρέος, αποτρέποντας κάθε προσπάθεια για την δοκιμαστική έκδοση ομολόγου τους επόμενους μήνες.

Αν παρόλα αυτά γίνει κάτι τέτοιο, θεωρείται βέβαιο ότι η δόση θα πρέπει να εγκριθεί στο σύνολο της από σήμερα και θα πρέπει να περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια. Κάτι τέτοιο θα εκκινήσει μια διαδικασία τεσσάρων με πέντε εβδομάδων. Αυτό από μόνο του θα σήμαινε μια νέα μάχη με το χρόνο για την πληρωμή της κάθε υποχρέωσης .

Με βάση το ημερολόγιο πληρωμών του ΟΔΔΗΧ από τις συνολικές υποχρεώσεις των 7,4 δισ. ευρώ για τον Ιούλιο, η πρώτη μεγάλη πληρωμή του Ιουλίου έρχεται στις 17 του μήνα και αφορά την αποπληρωμή που τριετούς ομολόγου ύψους 2,2 δισ. που εξέδωσε το ελληνικό δημόσιο το 2014 σε μια από τις πρώτες προσπάθειες εξόδου στις αγορές εν μέσω των μνημονίων.

– Στις 18 Ιουλίου, λήγει δόση ύψους 289,8 εκατ. ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

– Στις 20 Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία για την αποπληρωμή ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ.

– Μέχρι και το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν και τόκοι ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Αναζητούν δεσμεύσεις για το QE

Σε δεύτερο επίπεδο το οικονομικό επιτελείο θέλει διαβεβαιώσεις ότι ακόμη και με μια λύση για το χρέος στα μέτρα της Γερμανίας θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα των αγορών κρατικών και εταιρικών ομολόγων (QE) μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο στις αρχές του Φθινοπώρου.

Χωρίς αυτό το «πιστοποιητικό φερεγγυότητας» της Κεντρικής Τράπεζας του Ευρώ, θα διατηρηθεί η επιφυλακτικότητα των επενδυτών, ακόμη και μετά από μια πετυχημένη δοκιμαστική έκδοση η οποία θα προπωλούνταν σε συγκεκριμένες τράπεζες και με προσυμφωνημένο επιτόκιο.



(Φωτογραφία: Sooc.gr)
Τάσος Δασόπουλος
Πηγή : news247.gr


Φιλοδώρημα οι συντάξεις: Με λιγότερα από 500 ευρώ ζουν 1,2 εκατ. συνταξιούχοι





Ενώ έρχονται νέες μειώσεις με το 4ο Μνημόνιο - Στα 722 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη - Σε επικουρικές συντάξεις και μερίσματα το μεγαλύτερο «μαχαίρι»

Την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα αποκάλυψε η έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων "ΗΛΙΟΣ" που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από 1,5 χρόνια και μάλιστα κατ' απαίτηση της Τρόικας.

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα με το μέσο όρο της κύριας σύνταξης να ανέρχεται σε 722 ευρώ. Από 500 έως 1.000 ευρώ λαμβάνουν 962.466 συνταξιούχοι.

Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, αφορούν τον Δεκέμβριο με τους συνταξιούχους να περιμένουν νέες μειώσεις μετά το τέταρτο Μνημόνιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση και στο οποίο προβλέπονται περικοπές τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό.

Οι δραματικές απώλειες είναι εμφανείς στις επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα. Σύμφωνα με τον «ΗΛΙΟ» του Ιουλίου 2015, η μέση επικουρική ήταν 190 ευρώ, ενώ με την πρόσφατη έκθεση, η μέση επικουρική κατέβηκε στα 170 ευρώ. Αντίστοιχα, το μέσο μέρισμα ήταν τον Ιούλιο του 2015 134,91 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον «ΗΛΙΟ» του Δεκεμβρίου 2016, είναι 97 ευρώ.

Η αφαίμαξη μόνο από την εισφορά υπέρ υγείας που παρακρατείται και από τις χαμηλές συντάξεις ανέρχεται σε 131.451.000 ευρώ μηνιαίως.

Από την επεξεργασία των στοιχείων των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2016 προκύπτει ότι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.631.052 και η μηνιαία δαπάνη που καταβλήθηκε ανήλθε σε 2.336.678.419€.

Παρά την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, περίπου 700.000 συνταξιοδοτούνται σε ηλικίες 51-65 ετών. Ειδικότερα, το 24% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 31% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 39% μεταξύ 51 έως 70 ετών, ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης, από 1.000 έως 1.137 ευρώ.

Δέκα συνταξιούχοι λαμβάνουν ο καθένας τέσσερις κύριες συντάξεις, τέσσερις επικουρικές και δύο μερίσματα.

Στους πίνακες εμφανίζεται και η παροχή του ΕΚΑΣ στο παλιό της ύψος τον Δεκέμβριο του 2016. Ένα μήνα μετά, η παροχή κόπηκε κατά το ήμισυ.

Παρατηρείται πως για το μήνα Δεκέμβριο, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό 41% και αφορά σε συνταξιούχους ηλικίας 56-60 ετών και 61-65 ετών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως:

Η δημοσίευση πραγματοποιείται μετά την αναγκαία αναμόρφωση της μεθοδολογίας των εκθέσεων για την ορθότερη αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνη των συντάξεων, βάσει των διεθνών προτύπων.

Προκειμένου δε να υπάρχει και δυνατότητα συγκριτικών μεγεθών μεταξύ των αριθμών που αποτυπώνονται στις εκθέσεις, το Υπουργείο προχώρησε και στην επανέκδοση του μηνός Ιουλίου 2015 βάσει της αναμορφωμένης μεθοδολογίας, ώστε όλα τα δεδομένα να προσφέρονται σε ανάλυση με την ίδια μεθοδολογία.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

1.Στη βελτίωση της μεθοδολογίας, με τον εμπλουτισμό των στατιστικών μέτρων ελέγχου που χρησιμοποιούνται (χρήση και της διάμεσης τιμής).

2.Στην απεικόνιση των δεδομένων με τρόπο που να περιλαμβάνει το σύνολο της δημοσιονομικής δαπάνης για τις συντάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες απεικονίσεις των δημοσιονομικών δεδομένων στις Εκθέσεις του "ΗΛΙΟΣ" δεν περιελάμβαναν σε πολλούς πίνακες τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, με  αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται η πραγματική συνταξιοδοτική δαπάνη.

3.Στο διαχωρισμό των μερισμάτων από τις επικουρικές συντάξεις και τη ξεχωριστή απεικόνιση τους.

4.Στη βελτίωση της απεικόνισης των δεδομένων με τη χρήση και μικρότερων εισοδηματικών κατηγοριών, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η δημοσιονομική δαπάνη, ειδικά για τις χαμηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις.

5.Στην αναλυτικότερη απεικόνιση και περιγραφή των πινάκων με μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, ώστε να μπορούν να γίνουν εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, το συνολικό πληρωτέο ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης ανήλθε σε 54.235.595,92€ και το συνολικό ποσό συντάξεων σε 5.077.844,37€ για την πληρωμή 12.465 συντάξεων. 

Αντίστοιχα, το συνολικό πληρωτέο ποσό αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους με προσωρινή απόφαση συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 3.979.115,30€ και το συνολικό ποσό συντάξεων σε 694.694,85€ για την πληρωμή 1.368 προσωρινών συντάξεων. 

Παρατηρείται πως για το μήνα Δεκέμβριο, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό 41% και αφορά σε συνταξιούχους ηλικίας 56-60 ετών και 61-65 ετών.



Πηγή : protothema.gr