Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ο πρώην διευθυντής του FBI θα καταθέσει δημοσίως στη Γερουσία



«Ελπίζω η κατάθεση του πρώην διευθυντή Κόμεϊ να δώσει απαντήσει σε κάποια από τα ερωτήματα που εγέρθησαν έπειτα από την αιφνίδια απόλυσή του από τον Αμερικανό πρόεδρο», τόνισε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή

Ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος αποπέμφθηκε αιφνιδίως πριν από δέκα μέρες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησε να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας σε μια δημόσια ακρόαση που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο, γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

«Ελπίζω η κατάθεση του πρώην διευθυντή Κόμεϊ να δώσει απαντήσει σε κάποια από τα ερωτήματα που εγέρθησαν έπειτα από την αιφνίδια απόλυσή του από τον Αμερικανό πρόεδρο», τόνισε ο Μαρκ Γουόρνερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών Ρίτσαρντ Μπερ.


Πηγή : protothema.gr


Γελάει ο κόσμος με τις απίστευτες δηλώσεις τους! Παπαχριστόπουλος: Σε μια βδομάδα βγαίνουμε από το τούνελ!




Αμετανόητοι μοιράζοντας σανό και εξαπατώντας για να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς να τους πετάνε πέτρες, κάνουν απίστευτες δηλώσεις χωρίς φιλότιμο.

Εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής των ΑΝΕΛ και δήλωσε μάλλον σοβαρά ότι Δεν είμαι από αυτούς που θριαμβολογούν και δήλωσε ότι προβλέπει την άμεση έξοδο της χώρας από την κρίση

"Δεν θριαμβολογώ, η χώρα μπορεί να βγει απ' αυτή τη λαίλαπα των 7 χρόνων. Η χώρα τελειώνει από μια μεγάλη περιπέτεια. Είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως και μιας εβδομάδας, η χώρα απ' αυτό το τούνελ που μπήκε να βγει οριστικά» είπε.

Και ασταμάτητος δεν περιορίστηκε μόνο στην πρόβλεψη πήγε και παρακάτω αναφερόμενος  στη δημιουργία κοινωνικού κράτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας πως "...για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες ολόκληρες, οι άνθρωποι που ήταν πεταμένοι στα σκουπίδια, έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή την κρίση που δεν προκαλέσαμε, εμείς τη φέρνουμε στο τέλος της".

Λυπηθείτε μας έλεος σταματήστε τους!!!!!


Σοβαρή κακουργηματική δραστηριότητα αντιεξουσιαστών εχθές το βράδυ! Κατέστρεψαν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όπως κάθε βράδυ τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, στις 4:30, όταν περίπου σαράντα άτομα γνωστά όλα στην αστυνομία για να μην κοροιδευόμαστε,  βγήκαν από το κτίριο της Νομικής, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έκαψαν ένα αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, καθώς και σε εκδοτήρια της ΕΘΕΛ.

Δύο ώρες αργότερα, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Από τα επεισόδια και την επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, και  δεν έγινε προσαγωγή όπως γίνεται ειδικά τα τελευταία δυόμιση χρόνια. 

Η αστυνομία πραγματοποιεί και καλά έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Συνελήφθη Έλληνας μαφιόζος φυγόποινος στην Γερμανία



Γιάννης Αθανασίου

Μετά από πέντε χρόνια φυγοδικίας στην Γερμανία και προσπαθώντας να αποφύγει ποινή κάθειρξης 15 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς συνελήφθη γνωστός στις αρχές μαφιόζος κακοποιός και σήμερα 20/5/2017 εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα 22/5/2017 αναμένεται να οδηγηθεί στο Εφετείο Αθηνών για να εκτελεστεί η ποινή κάθειρξης 15 χρόνων χωρίς αναστολή.

Ο ίδιος η σύζυγος του μαζί με ομάδα κακοποιών οργάνωναν και έστηναν παγίδες για να πλησιάζουν αθώα θύματα όπου και κατάφερναν να τους εκβιάζουν και να αποσπούν τεράστια ποσά για να βιοπορίζονται.

Η δράση του αποκαλύφθηκε το 2007 όταν ένα από τα θύματα του δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς και δεν κατέβαλε τα ποσά, που απαιτούσε με εκβιασμό ο μαφιόζος κακοποιός και η συμμορία του πηγαίνοντας το θύμα στο τμήμα εκβιαστών. 

Αποτέλεσμα της άρνησης τους θύματος ήταν να εκτελεστεί συμβόλαιο από το κακοποιό εναντίον του για να τον βγάλει από την μέση και να του κλείσει το στόμα. Για καλή τύχη του θύματος και για κακή τύχη του κακοποιού δεν τα κατάφεραν οι δολοφόνοι που έστειλε στην ενέδρα που έστησαν κάτω από το σπίτι του γιατί μαζεύτηκε κόσμος ακούγοντας τις φωνές και έτσι ξεκίνησε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κακοποιό.

Συνελήφθη από το τμήμα ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με το τμήμα εκβιαστών και του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, εγγυοδοσία και παρουσία κάθε πρώτη και δεκαπέντε στο τμήμα ασφαλείας Καλλιθέας. 

Παράλληλα καταδικαζόταν σε πολλά χρόνια φυλάκισης σε κάθε δικαστήριο για τις πλημμεληματικές πράξεις του εκβιασμού, της πλαστογραφία και των παγίδων που έστηνε για να εκβιάζει μαζί με την σύζυγό του και συνεργό του που καταδικαζόταν επίσης.

Το 2012 κατάφερε για να μην δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος από το Μ.Ο.Δ. Αθηνών, να κοροϊδέψει τις αρχές και συγκεκριμένα την ασφάλεια Καλλιθέας και το Εφετείο Αθηνών, σχεδιάζοντας με μαφιόζικο τρόπο τον εικονικό θάνατο του το 2012 με πλαστά χαρτιά που φαίνεται ότι υπέγραφαν γιατροί, αστυνομικοί και δικηγόροι και έτσι με αυτό τον τρόπο κατάφερε να παύση η ποινική δίωξη εναντίον του και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Το τραγικό της στημένης μαφιόζικης κοροϊδίας του ήταν ότι το κοιμητήριο που δήλωσε ότι θα γίνει η κηδεία και η περιοχή που διάλεξε στην Ξάνθη δεν διαθέτει χώρο ταφής για ορθόδοξους παρά μόνο για μουσουλμάνους!!! Μιλάμε για τόσο μεγάλη στημένη απάτη για να κοροϊδέψει της αρχές και κανένας όταν έπρεπε δεν το έψαξε παρά μόνο όταν τυχαία τον ανακάλυψαν.

Ο μαφιόζος κακοποιός διέφευγε όλο αυτό το διάστημα με το κανονικό του όνομα και το δίπλωμα οδήγησης του γιατί την ταυτότητα την είχε παραδώσει δήθεν "λόγω θανάτου" μια γυναίκα συνεργός του που όπως αποκαλύφθηκε είχε διαφύγει μαζί του στην Γερμανία από το 20125 και αναζητείτε και η ίδια για διάφορα αδικήματα που διέπραξε εύκολα για να διευκολύνει να εξαφανιστεί ο μαφιόζος κακοποιός.

Λόγω κακών χειρισμών του, ο κακοποιός έκανε το λάθος στην Γερμανία που διέφευγε και πήγε να βγάλει διαβατήριο το 2014 στο προξενείο μας στην Γερμανία για να μπορέσει να φύγει και εκτός Ευρώπης και εκεί είδαν τον "ΛΑΖΑΡΟ" να έχει αναστηθεί οι υπάλληλοι του προξενείου και κατόπιν οι αρχές στην Ελλάδα όπου έμειναν άφωνοι.

Από τότε και μόλις ανακαλύφθηκε ο μαφιόζικος τρόπος που ενήργησε και η κοροϊδία που υπέστη η δικαιοσύνη και η αστυνομία, αναβίωσε όπως ήταν φυσικό το κακούργημα στο Μ.Ο.Δ. και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.

Παρόλο ότι ήταν φυγόποινος και παρά την καταδίκη του συνέχιζε την ζωή του ανενόχλητος στην Γερμανία αδιαφορώντας για το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του και μάλιστα χρησιμοποιούσε με το πλήρες όνομα του για 3 χρόνια το facebοok έχοντας φίλους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Συνέχιζε τους εκβιασμούς μέσο τρίτων στο θύματος που τον αποκάλυψε το 2007 και μάλιστα οι απειλές είχαν κίνδυνο ζωής μέχρι που η interpol τον συνέλαβε πριν από τρεις εβδομάδες και σήμερα 20/5/2017 εκδόθηκε για να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Το θέμα είναι τώρα το πόσο κινδυνεύει το θύμα του που τον αποκάλυψε και κατάφερε να τον τιμωρήσει για τις πράξεις του και αυτό είναι θέμα τις δικαιοσύνης να τον προστατέψει απο τον μαφιόζο κακοποιό.


Πότε θα γίνουν οι εκλογές;




Ο πρωθυπουργός, όπως και οι υπόλοιποι 152 βουλευτές της συμπολίτευσης, ψηφίζοντας το τέταρτο, βαρύ Μνημόνιο των 920 σελίδων, έδειξαν και πάλι ότι βάζουν πάνω από όλα τις καρέκλες τους.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία έχει βυθιστεί στην ύφεση. Αντί αν σκίσουν τα Μνημόνια, έχουν υπογράψει κιόλας δύο νέα, φορτώνοντας με αχρείαστα βάρη τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους.

Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη απέναντι από την κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατρακυλήσει δημοσκοπικά. Πότε όμως θα γίνουν οι εκλογές; Με την ψήφιση του Μνημονίου ο κ. Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Οχι μεγάλο όμως. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Ούτε καν δηλαδή τον Μάιο του 2019, όταν έχουν προγραμματιστεί οι διπλές εκλογές, για την ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σίγουρα, ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του θέλουν να μείνουν στην εξουσία μέχρι την τελευταία ημέρα, γιατί η ήττα στις εκλογές θα είναι μεγάλη και τουλάχιστον η μισή από τη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί ξανά στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Ομως για να φθάσουμε στο 2019 μεσολαβεί το 2018. Η ελληνική οικονομία ήδη φέτος έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Ενώ ο προϋπολογισμός προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%, ο νέος στόχος στο μεσοπρόθεσμο έπεσε στο 1,8% και η ύφεση 0,5% που καταγράφηκε το α’ τρίμηνο του έτους δείχνει ότι δύσκολα θα υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 1%.

Στα μέσα του 2018 η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, ειδάλλως τον Αύγουστο του ίδιου έτους η κυβέρνηση θα κληθεί να υπογράψει ένα πέμπτο Μνημόνιο με πακέτο χρηματοδότησης και συμπληρωματικά μέτρα. Επίσης από 1-1-2019 οι συνταξιούχοι θα βρεθούν ενώπιον των νέων μειώσεων στις αποδοχές τους και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να γλιτώσει από την μήνιν τους μπροστά στα ΑΤΜ.

Οσο και να θέλει ο πρωθυπουργός να κρατηθεί στην εξουσία, ο πιθανότερος χρόνος εκλογών είναι την άνοιξη ή το αργότερο το φθινόπωρο του 2018, πριν δηλαδή την εφαρμογή των μέτρων. Ο κ. Τσίπρας έδωσε πάρα πολλά για να κρατηθεί λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία, όμως θα φύγει πολύ νωρίτερα από τη λήξη της τετραετίας.


Ελεύθερος Τύπος


Επί τέσσερα χρόνια δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας




Στην τσιμπίδα του νόμου 40.120 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Στο «δίχτυ» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 40.120 φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ οχήματά τους για τα έτη από το 2013 ως και το 2017.

Πρόκειται για 89.225 οχήματα που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 ως το 2016 και μπήκαν στο στόχαστρο των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ η οποία τώρα προγραμματίζει να επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους και για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τα παλαιότερα έτη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. σε έλεγχο των οχημάτων, που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 έως και το 2016, εντοπίστηκαν οφειλέτες, που δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για τις χρονιές από το 2013 έως το 2017. Βεβαιώθηκαν 89.225 οχήματα, που ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ. Τα συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που δεν έχει καταβληθεί, είναι 8.168.213 ευρώ. Τα πρόστιμα που αναλογούν στους παραβάτες είναι 7.295.451 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν 15.463.664 ευρώ.

Ήδη, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, ενώ θα λάβουν και e-mail για τα ποσά, που πρέπει να πληρώσουν. Σημειώνεται ότι οι ως άνω βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας αφορούν σε οφειλέτες, που ακόμα και σήμερα εμφανίζονται στο TAXISnet ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε επόμενο στάδιο, οπότε και θα γίνουν αντίστοιχες διασταυρώσεις για οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2010, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2013 και για οφειλέτες, που σήμερα δεν εμφανίζονται ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.



Πηγή : newsbeast.gr


Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση το αεροδρόμιο της Ρόδου!



Από το ελληνικό ΥΠΕΞ λένε ότι η NAVTEX δεν αφορά το αεροδρόμιο, αλλά «κομμάτι» του FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου - Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, σε επιστολή του, κάνει λόγο για γεγονός που «παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων»

Με επιστολή του προς τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ («Θαλασσόλυκος») ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, τις καλεί να μη στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου». 

«Το γεγονός αυτό» υπογραμμίζει, «πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων». Τονίζει, δε, ότι είναι μόνο χάρη στις ενέργειες της Ελλάδας, που έχει αποφευχθεί περαιτέρω ένταση στο Αιγαίο.

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, που γράφει: “Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μη συμμετέχουν».

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης, στις 22 Μαΐου, λέγοντας: «Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές, περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Πρόκειται, σαφώς, για άλλη μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι η τουρκική NAVTEX δεν αφορά στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αλλά σε «κομμάτι» του FIR Αθηνών ανατολικά του νησιού.



Πηγή : protothema.gr


Τι επέτρεψαν οι Έλληνες να μπει στην βουλή; Ελισάβετ Σκούφα: «Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας»



Είναι τραγικό αυτό που έχουμε κάνει οι Έλληνες ψηφοφόροι και έχουμε επιτρέψει να μπουν στην βουλή γραφικοί και ακατάλληλοι κάνοντας τους βουλευτές και έχοντας λόγο και ρόλο στην πορεία της χώρας.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τραγικοί όλοι τους έδωσαν αγώνα να αποδείξουν ότι τα καταστροφικά, αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα που έφερε η ανικανότητα τους δεν είναι κακά αντίθετα θα κάνουν καλό.

Ακούσαμε απίστευτες δηλώσεις όπως της Θεανώ Φωτίου και από την πλειοψηφία των βουλευτών της κυβέρνησης και το χειρότερο δεν τους ένοιαζε εάν με αυτά που λένε ξεφτιλίζονται εντελώς.

Ένα από αυτές τις "στελεχάρες" του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, άφησε άφωνους τους σοβαρούς βουλευτές του κοινοβουλίου με την ατάκα της για τα σχολικά γεύματα και για το ότι δεν έχει καταλάβει τι έβγαλε η ψηφοφορία του 2015 για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ: «τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι σερβίρουν καθημερινά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μεταξύ των οποίων οι υποανάπτυκτες ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία».

«Όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη μόνο αρνητικών μέτρων εμείς για μια ακόμα φορά είπαμε «όχι». Δεν το είπαμε το «όχι» μόνο τον  Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015. Το λέμε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις».

Τι έχει μαζευτεί μέσα στην βουλή άμοιρη Ελλάδα.





ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 78 - 82 - Στον τελικό οι Ερυθρόλευκοι



Με τρίποντα των Σπανούλη και Γκριν στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να… γειώσει για μια ακόμη την ΤΣΣΚΑ του απλησίαστου μπάτζετ και να προκριθεί (82-78) στον μεγάλο τελικό του Final Four της Κωνσταντινούπολης. 

Οι Ρώσοι ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ημιτελικού, αλλά όπως πάντα στα κρίσιμα «μίλησε» η ελληνική ψυχή που φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει… αίσθημα κατωτερότητας στους Μοσχοβίτες. 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82


Την Κυριακή η Ερυθρόλευκη θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε


"Τακτοποίησαν" του Έλληνες οι βουλευτές του Σύριζα και ζητάνε να γίνει και ένα νεκροταφείο για Μουσουλμάνους στην Αθήνα



Με αγωνία ζητούν να ενημερωθούν με ερώτηση τους 34 βουλευτές του Σύριζα, αν είναι στους σχεδιασμούς των συναρμόδιων υπουργείων η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ή εναλλακτικά η ίδρυση ειδικού μουσουλμανικού τομέα εντός των νεκροταφείων.

Οι βουλευτές του Σύριζα ζητούν  να πληροφορηθούν εάν «είναι ενήμερα τα συναρμόδια υπουργεία για ποιο λόγο καρκινοβατεί η αξιοποίηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για την παραχώρηση της έκτασης των 20 στρεμμάτων στο κοιμητήριο Σχιστού; 

Ποια είναι, επίσης, η τύχη παρόμοιας πρότασης της Πολιτείας προς την Ιερά Σύνοδο για την παραχώρηση έκτασης στο νεκροταφείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης;», και αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η κυβέρνηση σε έναν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων που διέπουν τη διαχείριση και λειτουργία των κοιμητηρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της μεταχείρισης σορών μη ορθοδόξων νεκρών. 

 «Τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαβιούν σήμερα σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων διαφόρων υπηκοοτήτων, η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει για την ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου, ενώ -ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε- στη Σουηδία λειτουργούν 10 μουσουλμανικά νεκροταφεία», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφουν ότι «στην περίπτωση των νεκρών μουσουλμάνων, παρατηρείται το φαινόμενο, σε πολλές περιπτώσεις, να αποστέλλεται η σορός για ταφή στη Θράκη, στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή, όπου υπάρχουν μουσουλμανικά νεκροταφεία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους οικείους του νεκρού και με κόστος που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

 Η άλλη λύση είναι η σορός του νεκρού να ταξιδέψει αεροπορικώς στην πατρίδα του, στο χώρο των εμπορευμάτων, με το κόστος να αγγίζει ή και να υπερβαίνει, στην περίπτωση των μακρινών χωρών, τα 2.000 ευρώ». «Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επαχθής στις περιπτώσεις προσφύγων που κατέφθασαν πρόσφατα στην Ελλάδα ζητώντας προσωρινό καταφύγιο από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Για τη μεταφορά της σορού, η γραφειοκρατία που απαιτείται σε συνεννόηση με τα προξενεία των χωρών (εφόσον υπάρχουν) είναι εξαντλητική, ενώ από οικονομικής απόψεως το κόστος είναι δυσβάσταχτο είτε βαραίνει συγγενείς (εφόσον υπάρχουν) είτε εθελοντές που συνδράμουν στην ανακούφιση του προσφυγικού ζητήματος», αναφέρουν οι υπογράφοντες βουλευτές.