Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τρεις ημέρες μετά και τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα παραμένουν αναπάντητα?




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τρεις ημέρες μετά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.

Πρόκειται ωστόσο για ερωτήματα που αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και εγείρονται από όλους τους πολίτες.

Γι’ αυτό τα επαναλαμβάνουμε:

- Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στις δύσκολες αυτές ώρες δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα …». 


New York Times: Οι Έλληνες στρέφονται στην μαύρη αγορά



Λίγα πράγματα είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστούν όσο η παραοικονομία η οποία φαίνεται ότι μεγαλώνει και πάλι καθώς τα μέτρα λιτότητας αναγκάζουν της κάποτε νόμιμους Έλληνες να στραφούν στην  «μαύρη αγορά», αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του λογιστή Δημήτρη Τσαμόπουλου, o οποίος σημειώνει ότι αυξάνονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που κλείνουν τα βιβλία τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματούν την δραστηριότητά τους. «Οι περισσότεροι από τους πελάτες μου θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Αλλά τώρα θα το κάνουν στην μαύρη αγορά. Λένε ότι χρειάζονται έναν τρόπο να επιβιώσουν», σημειώνει στην εφημερίδα ο κ. Τσαμόπουλος.

Η μαύρη αγορά της Ελλάδα υπολογίζεται στο 20% με 25% του ΑΕΠ καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν σταματήσει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους, που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις μπορούν να φτάσουν και το 70% του εισοδήματος ενός φορολογούμενου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο από φόρους έχουν φτάσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν δύο χρόνια ήταν στα 76 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θεωρείται απίθανο να εισπραχτούν.

«Η ουσία του ζητήματος για αυτόν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, είναι το γεγονός ότι πλέον δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να αποπληρώσουν τις αυξανόμενες φορολογικές υποχρεώσεις τους», αναφέρει ο οικονομολόγος Jens Bastian, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προηγούμενα Μνημόνια. «Και καθώς δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, πολλοί στρέφονται στην γκρίζα οικονομία», συμπληρώνει.

«Ένα βασικό κομμάτι του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδα, ήταν η συλλογή περισσότερων φόρων από έναν πληθυσμό που είχε μάθε να φοροδιαφεύγει», συνεχίζει το δημοσίευμα. Ωστόσο επιχειρήσεις και άτομα δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα να δώσουν για φόρους που συνεχώς αυξάνονται.

Η ανεργία παραμένει στο 23% και για πολλούς οι παραοικονομία αποτελεί σανίδα σωτηρίας. Άλλοι την βλέπουν ως έναν τρόπο με τον οποίον μπορούν να αποτρέψουν μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύονται να πετάξει τα λεφτά τους σε μια μαύρη τρύπα, η οποία είναι το δημόσιο χρέος.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν ανοίξει εταιρείες στη Βουλγαρία, τη Κύπρο, το Λουξεμβούργο και άλλες χώρες με χαμηλή φορολογία, για να αποφύγουν να πληρώνουν υψηλούς φόρους στην χώρα τους. 



Πηγή : koolnews.gr


Με το παραμύθι «Για το καλό της χώρας» ετοιμάζετε να σερβίρει τα νέα μέτρα η κυβέρνηση



Θυμάστε το νέο ψέμα που ξεστόμισε πριν από λίγες ημέρες ο δυστυχώς για όλους μας πρωθυπουργός της χώρα Αλέξης Τσίπρας «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων» !! Και διαψεύστηκε όπως γίνεται συνέχεια εδώ και δύο χρόνια γιατί ο ακατάλληλος πρωθυπουργός μας είναι ο τύπος του να' χαμε να λέγαμε και λογαριασμό δεν θα δώσουμε.

Το χειρότερο είναι ότι γνωρίζει για τα χιλιάδες ψέματα που έχει ξεστομίσει και έχει το θράσος να βγαίνει να κουνάει το δάχτυλο στους άλλους να προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες της ανικανότητας του στην αντιπολίτευση και όπως ακούγεται τώρα θέλει και να σύρει πάλι τον Ελληνικό λαό σε ένα ακόμα δημοψήφισμα χωρίς κανένα νόημα.

Λίγες ώρες έμειναν λοιπόν για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, και όλοι οι ψεύτες έχουν βγεί στα κανάλια παίζοντας την κασέτα της προπαγάνδας του τίποτα από όσα λέμε δεν είναι αλήθεια σας εξαπατάμε συνειδητά και προετοιμάζουμε έτσι την κοινή γνώμη ώστε να δεχτεί όσο καλύτερα γίνεται, τα νέα μέτρα, που θα φέρει η νέα αποτυχία της κυβέρνησης. 

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά το μέλλον της χώρας μας είναι αβέβαιο και δεν υπάρχει καμία ελπίδα στον ορίζοντα με αυτή την κυβέρνηση στο τιμόνι. 


Πώς το φιάσκο με το χαράτσι απειλεί την καταβολή συντάξεων



Βραδυφλεγή "βόμβα" με ημερομηνία έκρηξης το αργότερο σε ενάμιση μήνα από σήμερα έχει βάλει η ίδια κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Η "βόμβα" αυτή λέγεται "ασφαλιστικό χαράτσι επί του εισοδήματος των επαγγελματιών", το "φιτίλι" της θα ανάψει την 28η Φεβρουαρίου, ενώ η έκρηξή της αναμένεται το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου.

Η 28η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης μηνιαίας δόσης του "χαρατσιού" με βάση το εισόδημα του 2015 και όλα δείχνουν πως τα έσοδα από αυτήν θα είναι πολύ κάτω από τον στόχο των 170 εκατ. ευρώ, προκαλώντας μια ανάλογη "τρύπα" στον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η "τρύπα" αυτή δεν αναμένεται να κλείσει ούτε τον Μάρτιο –στα τέλη του οποίου πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη μηνιαία δόση των "χαρατσιών"–, απειλώντας να τιναχθεί στον "αέρα" ο προβλεπόμενος στόχος είσπραξης 2 δισ. ευρώ από τα "χαράτσια" φέτος.

Σε αυτή την περίπτωση, θα τεθεί επ' αμφιβόλω η κυβερνητική δέσμευση για την καταβολή 95.000 νέων συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, αλλά ακόμα και η πληρωμή των ήδη καταβαλλομένων συντάξεων.

Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί η 2η αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής και το ΔΝΤ έχει βάλει και πάλι στο στόχαστρό του τις σημερινές συντάξεις, ζητώντας την περικοπή των δαπανών για τις "υψηλές" συνταξιοδοτικές παροχές, με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ.
Προκειμένου να μην κινδυνέψει η καταβολή των σημερινών συντάξεων, στο υπ. Εργασίας ήδη εξετάζουν στα σοβαρά πλέον plan B, το οποίο προβλέπει, εκτός από την έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου-Απριλίου για τους συνταξιούχους του τέως ΟΑΕΕ και του τέως ΕΤΑΑ, την υποχρεωτική καταβολή της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς των 167 ευρώ/μήνα από όλους τους επαγγελματίες ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Επιπλέον "τρύπα" έως 5%

Τα έκτακτα μέτρα τα οποία εξετάζει το υπ. Εργασίας πηγάζουν από το γεγονός πως ενδεχόμενη κατάρρευση των εσόδων από τα "χαράτσια" σε βάρος των επαγγελματιών θα δημιουργήσει επιπλέον "τρύπα" έως 5% στον ΕΦΚΑ.

Τα συνολικά έσοδα του ΕΦΚΑ από τον κρατικό Προϋπολογισμό και τις εισφορές αναμένεται να φτάσουν φέτος τα 38 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ (ή 5% του συνόλου) προβλέπεται να προέρχονται από τα νέα "χαράτσια" στους επαγγελματίες. Κάθε απόκλιση από τον εισπρακτικό στόχο των "χαρατσιών" θα "χρεώνεται" στον ΕΦΚΑ κατά αντίστοιχο ποσό και θα πρέπει να καλυφθεί από άλλες πηγές.

Ο κίνδυνος δημιουργίας μιας "τρύπας" στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ από τα ανείσπρακτα "χαράτσια" εμφανίζεται ενώ έχει ήδη προϋπολογιστεί έλλειμμα 2,5% (ή 1 δισ. ευρώ) στο νέο ασφαλιστικό υπερταμείο για φέτος.

Στην πραγματικότητα, όμως, το πραγματικό έλλειμμα του ΕΦΚΑ (χωρίς σε αυτό να έχει προβλεφθεί ενδεχόμενη κατάρρευση των εσόδων από τα "χαράτσια" των επαγγελματιών) είναι πολύ μεγαλύτερο, γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί τα 400 εκατ. ευρώ τα οποία θα αντληθούν από τον "κουμπαρά" του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), αλλά και οι συνήθεις παρακρατήσεις των εισφορών για τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ - ΟΕΕ - ΟΕΚ για χάρη της ομαλής καταβολής των συντάξεων.

Κινδυνεύουν όλες οι συντάξεις

Έτσι, απειλείται η καταβολή των συντάξεων, των ήδη καταβαλλομένων, πολλώ δε μάλλον εκείνων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να εκκαθαρίσει.

Στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 έχουν "εγγραφεί" κονδύλια 859 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση 95.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα κονδύλια αυτά πρέπει να εξασφαλιστούν από τα ίδια τα τακτικά έσοδα του ΕΦΚΑ από εισφορές - κρατική επιχορήγηση, αλλά και την αξιοποίηση των αποθεματικών του. Αν δεν αρκέσουν αυτοί οι πόροι, αναμένεται να υπάρξει επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Συνεπώς, αν καταρρεύσουν τα τακτικά έσοδα του ΕΦΚΑ από τα έσοδα που αναμένονται από τα "χαράτσια", θα τεθεί σε κίνδυνο η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων για τη λήψη κύριας σύνταξης.

Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Κι αυτό, γιατί τα "χαράτσια" είχαν στόχο να αντιμετωπίσουν το διαχρονικό πρόβλημα της χαμηλής εισπραξιμότητας στον τέως ΟΑΕΕ και τέως ΕΤΑΑ (40%-50%).

Ανώτατοι κυβερνητικοί κύκλοι γνωρίζουν καλά πως μια αποτυχία των "χαρατσιών" να οδηγήσουν στην ανάκαμψη των εσόδων του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των επαγγελματιών στο α' δίμηνο της εφαρμογής του θα αμφισβητήσει συνολικά τη "βιωσιμότητα" του ασφαλιστικού οικοδομήματος, που θεσπίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 (παρά τις έντονες αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα αλλά και των δανειστών), και, έτσι, τη δυνατότητα του ΕΦΚΑ να συνεχίσει να καταβάλλει τις συντάξεις στο σημερινό επίπεδό τους.

Έτσι, θα ενισχυθούν τα επιχειρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ζητά μεσοπρόθεσμες περικοπές στις "υψηλές" συντάξεις μετά τον επαναϋπολογισμό τους, παραδέχονται στελέχη του υπ. Εργασίας.

Ο δε επαναϋπολογισμός των συντάξεων με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (με "οδηγό" τα νέα μειωμένα κατά 4,5% ποσοστά αναπλήρωσης και τις μέσες αποδοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου των συνταξιούχων) θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σενάρια για plan B για το "χαράτσι"

Το υπ. Εργασίας, προκειμένου να αποφύγει μια συνολική ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου υπό την πίεση των δανειστών, είναι πιθανόν να επιχειρήσει μια αναπροσαρμογή του τρόπου επιβολής των "χαρατσιών".

Ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη έχουν ήδη προτείνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την καθιέρωση ενός συστήματος τριών "κλάσεων".

Στην πρώτη εξ αυτών των κλάσεων θα υπάγονται όλοι οι επαγγελματίες υποχρεωτικά, καταβάλλοντας την ελάχιστη μηνιαία εισφορά 167 ευρώ (26,9% x 1/12 x 586 ευρώ).



Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί.
Δημήτρης Κατσαγάνης 
Πηγή : capital.gr


Ευάλωτα ή σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας 190.000 νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη



Ευάλωτα ή σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται 190.000 νοικοκυριά (62%) στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να καλύψουν το αυξημένο κόστος θέρμανσης τα νοικοκυριά έχουν περικόψει κυρίως δαπάνες ένδυσης και υπόδησης (58%) διασκέδασης και ψυχαγωγίας (36%) και τρόφιμα/έξοδα σούπερ μάρκετ (32%) ενώ ανάλογη είναι η εικόνα των περικοπών για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροφωτισμού.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωβουλευτή της ΝΔ ,Μαρίας Σπυράκη, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017 στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε ένα δείγμα 456 νοικοκυριών. 

Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα "Αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια: Καταγραφή και προοπτική επίλυσης του προβλήματος στη Θεσσαλονίκη" που διοργανώθηκε από την κ. Σπυράκη στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας 22.000 νοικοκυριά (7%) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος θέρμανσης και 15.000 νοικοκυριά (5%) στο κόστος ηλεκτροφωτισμού. 

Επίσης 163.000 νοικοκυριά (53%) τα βγάζουν πέρα με δυσκολία με τα έξοδα θέρμανσης και, αντιστοίχως, 185.000 (60%) με τα έξοδα ηλεκτροφωτισμού. Για 8.000 νοικοκυριά (38%) υπάρχουν περίοδοι που το νοικοκυριό τους δεν θερμαίνεται και 65.000 (21%) θερμαίνουν μέρος μόνο του σπιτιού τους. Για 2.000 νοικοκυριά (14%) υπάρχουν περίοδοι που στο σπίτι τους δεν έχουν ρεύμα. Ενώ 5 στα 10 νοικοκυριά θεωρούν το κόστος θέρμανσης υψηλό (πολύ & αρκετά) και 6 στα 10 το κόστος ηλεκτροφωτισμού αντιστοίχως. Επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι 31.000 νοικοκυριά (10%) δεν έχουν συνεχώς διαθέσιμο ζεστό νερό και αυτό συμβαίνει με ιδιαίτερη ένταση (41%) τα τελευταία κρίσιμα χρόνια της ύφεσης (2011-2017) λόγω, κυρίως, (70%) του υψηλού κόστους. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ως ευάλωτα στην κατάσταση ενεργειακής φτώχειας είναι τα νοικοκυριά τα οποία ξοδεύουν περισσότερο από 10% του εισοδήματός τους για θέρμανση και ηλεκτροφωτισμό. Ο μέσος όρος της αντίστοιχης δαπάνης στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης είναι 13%. 

Όπως ανέφερε η κ. Σπυράκη, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια έρευνα στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας. "Η έρευνα που παρήγγειλα στην Palmos Analysis αποδεικνύει δυστυχώς ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο στο κομμάτι της ενεργειακής φτώχειας. Περισσότερα από το ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορούν να θερμανθούν αξιοπρεπώς . Πολλά από αυτά δεν θερμαίνονται καθόλου και κυρίως το ένα στα τρία νοικοκυριά δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού και της θέρμανσης. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιώντας καλές πρακτικές από το εξωτερικό" ανέφερε η κ. Σπυράκη . Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης , επισήμανε ότι το θέμα της ενεργειακής φτώχειας έχει καταστεί ακόμη οξύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών. "Βασικά θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε δυο πράγματα: το ένα είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας γιατί έτσι θα έχουμε φτηνότερες τιμές και στο ηλεκτρικό και στο φυσικό αέριο και το δεύτερο να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα και το πακέτο Γιούνκερ προκειμένου να προχωρήσουν πρωτοβουλίες, όπως είναι το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον". 

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είχε ξεκινήσει το 2009 όταν τότε ήμουν αρμόδιος υπουργός" τόνισε ο κ Χατζιδάκης. Παράλληλα εξήγησε ότι με το "Εξοικονόμηση κατ ΄ Οίκον" καλύφθηκαν 50.000 νοικοκυριά και τόνισε ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ να στηριχθεί το πρόγραμμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα στην πράξη για να αποφεύγεται η απώλεια ενέργειας . Ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, από την πλευρά του ανέφερε ότι για να παταχθεί η ανισότητα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα πρέπει να δημιουργηθεί μια Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ένωση ενώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας πρότεινε την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και την υποστήριξη εκ μέρους της πολιτείας του κοινωνικού τιμολογίου μέσω παροχής κάποιας βοήθειας αλλά με τρόπο που να μην κινδυνέψουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Nicholas Jennett, παρουσίασε την πρακτική της Γαλλίας. 

Στη Γαλλία όπως είπε, δόθηκαν 400 εκατομμύρια ευρώ από το σχέδιο Γιούνκερ για να ανακαινιστούν 42.000 κατοικίες και έτσι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά περίπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν 6000 θέσεις εργασίας. «O σκοπός της πρωτοβουλίας μας για την Ελλάδα είναι να επωφεληθεί η χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, το αποκαλούμενο σχέδιο Γιούνκερ. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει εκπληκτικά καλά. 

Έχουμε πέντε υπογεγραμμένα προγράμματα από την Τράπεζα, που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων και σχεδιάζουμε να το αναπτύξουμε αυτό στο 2017. Η ενέργεια και η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Η ενεργειακή αποδοτικότητα αφορά τόσο τα δημόσια κτίρια και όσο είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε επενδύσεις για ενεργειακή αποδοτικότητα στα νοικοκυριά. Έχουμε εμπειρία σε όλη την Ευρώπη. 

Υπάρχουν δύο πολύ καλές μελέτες (case studies), μια ιδιαίτερα στη Γαλλία, η οποία είναι μοντέλο για το πως μπορεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων να συνδυαστεί με δημόσια κονδύλια, δομικά κονδύλια, ώστε να προωθηθούν αυτές οι επενδύσεις. Μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων κάνουμε ήδη μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουν αυτές οι δράσεις και στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε ο κ Jennet.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Γιατί κρύβει η Κυβέρνηση τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” για την απασχόληση; Τι φοβάται






Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τον Κατρούγκαλο στην Αχτσιόγλου, όπως λέμε από το κακό στο χειρότερο!

Ο πρώτος έκρυψε το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων “ΗΛΙΟΣ”, ενώ η διάδοχός του επιχειρεί να αποκρύψει τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” για τη μισθωτή απασχόληση.

Γιατί, άραγε, το Υπουργείο Εργασίας καθυστερεί - για πρώτη φορά αναίτια, αδικαιολόγητα και κατά παράβαση του νόμου - τη δημοσιοποίηση της “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Ιανουαρίου 2017, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι ήδη γνωστά εδώ και μεγάλο διάστημα;

Αυτή η σκόπιμη καθυστέρηση μαρτυρά ότι η Κυβέρνηση φοβάται να τα παρουσιάσει.

Άραγε, τι επιδιώκει να κρύψει;

Ρεκόρ απολύσεων;

Ρεκόρ μερικής απασχόλησης ή και τα δυο μαζί;».


Το λογότυπο των McDonald's και το μυστικό που κρύβει..


Δημιούργημα των αδερφών Μόρις και Ρίτσαρντ ΜακΝτόναλντ, το πρώτο McDonald’s, ένα μικρό drive-in εστιατόριο που πωλούσε χοτ ντογκ, πορτοκαλάδα, καφέ και τσάι, άνοιξε τις πόρτες του το 1937 στην Καλιφόρνια. Ως λογότυπο υιοθετήθηκε αρχικά ένα ανθρωπάκι με τη μορφή ενός σεφ, ο γοργοπόδαρος Speedee. Είχαν μόλις μπει τα θεμέλια για την μετέπειτα κυριαρχία της βιομηχανίας του γρήγορου φαγητού.

Το 1953, υιοθετήθηκαν οι διάσημες αψίδες, όταν ο Μόρις ΜακΝτόναλντ σχεδίασε σε ένα κομμάτι χαρτί ένα ζευγάρι τυποποιημένων κίτρινων αψίδων, για τις ανάγκες ενός νέου εστιατορίου στο Φίνιξ της Αριζόνα. Η επιλογή των αψίδων, που τοποθετήθηκαν παραπλεύρως του καταστήματος, δεν ήταν τυχαία καθώς, αν τις έβλεπε κάποιος από τα πλάγια, παρέπεμπαν στο γράμμα Μ, το αρχικό του επωνύμου των ιδρυτών.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο, τα χρόνια εκείνα, είναι η αναγραφή στις πινακίδες του κάθε καταστήματος των συνολικών χάμπουργκερ που είχαν πωληθεί έως τότε. Ο εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού, ο Ρέι Κροκ, που εξαγόρασε το 1961 την επιχείρηση έναντι πινακίου φακής από τα δύο αδέρφια, θεωρούσε ότι οι συμπατριώτες του αρέσκονταν σε οτιδήποτε επιτυχημένο, γι’ αυτό και τους το υπενθύμιζε με αυτό τον τρόπο.

 Το σημερινό λογότυπο, οι «χρυσές αψίδες», σύμβολο κομψότητας και μοναδικότητας, που ταυτίστηκε με την παγκόσμια επέκταση της McDonald’s και συνάμα της αμερικάνικης κουλτούρας, σχεδιάστηκε από τον Τζιμ Σουίντλερ το 1962. Έξι χρόνια αργότερα, το 1968, προστέθηκε και το όνομα της αλυσίδας. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν, το χρυσαφί και το κόκκινο, αφενός ήταν ευδιάκριτα από μακρινή απόσταση, συχνά από χιλιόμετρα μακριά, αφετέρου αντιπροσώπευαν την τόλμη και τη δύναμη.

Εικάζεται πάντως ότι η εταιρεία ήθελε να αλλάξει το λογότυπο στα τέλη της δεκαετίας του '60 αλλά ο τότε σύμβουλος design έπεισε το μάνατζμεντ ότι το γράμμα «M» με τον τρόπο που ήταν γραμμένο, έκρυβε ένα υποσυνείδητο μήνυμα, καθώς παρέπεμπε σε γυναικείο στήθος, ισχυριζόμενος ότι το το εν λόγω σχήμα θα έκανε τους πελάτες να το συνδέσουν με την μητρική φροντίδα..



Πηγή


Τήλος: Εγκαυματίας περίμενε δύο ημέρες για να τον μεταφέρουν στην Ρόδο



Δύο μέρες με εγκαύματα έμεινε ένας 38χρονος στην Τήλο πριν καταφέρουν να τον μεταφέρουν με πλοίο στην Ρόδο… Δίπλα του, ο ανειδίκευτος οπλίτης γιατρός χωρίς φάρμακα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό! Το Iatropedia είχε κάνει προ ημερών εκτενές ρεπορτάζ για την ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη της ακριτικής Τήλου. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει κάλυψη πάνω στο νησί αλλά είναι δύσκολες και οι διακομιδές σε σοβαρά περιστατικά!

Ο 38χρονος Κυριάκος Σακελλάρης έφτασε τελικά στην Ρόδο δύο ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αφού αναγκάστηκε να υπομείνει τους πόνους του από τα σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και το πρόσωπο επί δύο σχεδόν 24ωρα...

Τον 38χρονο ασθενή μετέφερε στην Ρόδο το πλοίο Blue Star προκειμένου να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη την Τετάρτη.

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», ο άτυχος άνδρας υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα έπειτα από έκρηξη φιαλιδίου και όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ιωαννίδης όχι μόνο δεν υπήρχε γιατρός για να περιποιηθεί τα τραύματά του αλλά δεν υπήρχαν ούτε φάρμακα στο ιατρείο για να ανακουφιστεί...

Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει για να παραλάβει τον ασθενή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, φάρμακα τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στο ιατρείο, όπως αντιβιοτικά, κατασταλτικά και παυσίπονα δεν υπήρχαν, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία δεν υπήρχε με αποτέλεσμα ο 38χρονος να υποφέρει από τους πόνους, περιμένοντας να μεταφερθεί στη Ρόδο.

Και κάτι ακόμα: Ο στρατιωτικός γιατρός – ο μοναδικός στο νησί – δεν μπορούσε να χορηγήσει παυσίπονη ένεση στον ασθενή γιατί δεν υπήρχε καν στο ιατρείο!



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ντ. Μπακογιάννη για Grexit: Με αυτή την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά

Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ



Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο του Grexit, καθώς όπως λέει σε συνέντευξή της, «με αυτή την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά».

Η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος για τρίτη φορά», και ότι «η κοινωνία δεν αντέχει πλέον τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Δεν αντέχει μια κυβέρνηση που αρνείται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, που αρνείται να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Που μάχεται την επιχειρηματικότητα και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιβάλλει φόρους και να φτωχοποιεί τους Έλληνες».

Μιλώντας στη Real News, σημειώνει πως με δεδομένα όλα τα παραπάνω:

Χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα ομαλοποιήσει την οικονομία, θα σταματήσει τη φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα δημιουργήσει συνθήκες υγιούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στην δεύτερη αξιολόγηση, αναφέρει ότι «αν δεν έχει σκοπό (σ.σ. η κυβέρνηση) να την κλείσει και τώρα, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραδώσει την εξουσία σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου. Η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλουν εκλογές, διότι κάθε μέρα που περνάει, η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ερωτηθείσα αν προέχει να κλείσει η αξιολόγηση ή η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά: «Αυτά είναι ανύπαρκτα διλήμματα» επικαλούμενη τις κυβερνητικές καθυστερήσεις, όπως υποστηρίζει. Ενώ στην κυβερνητική μομφή ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Βερολίνο φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ, αναφέρει: «Είναι κωμικό το επιχείρημα και αναδεικνύει την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ».

Στο ερώτημα, τέλος, πώς θα αντιδράσει η ΝΔ αν συναντήσει κλειστές πόρτες στην προσπάθειά της για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κα. Μπακογιάννη επισημαίνει: «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Όμως, επίσης, ξέρουμε ότι αν υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, οι δανειστές θα ακούσουν τα επιχειρήματά μας».



Πηγή : cnn.gr


Νέα Δημοκρατία:Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην βάλει χέρι στα αποθεματικά των συνταξιούχων



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που προέρχονται από διαρροές της Κυβέρνησης, οι κ. Τσίπρας - Καμμένος ετοιμάζονται να επαναλάβουν το ίδιο καταστροφικό έργο του 2015: Εσωτερική στάση πληρωμών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και δήμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Κάτι τέτοιο θα στραγγαλίσει την πραγματική οικονομία, θα βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων και θα εκτοξεύσει την ανεργία.

Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάλει χέρι στα αποθεματικά των συνταξιούχων. 

Την προειδοποιούμε να μην το επιχειρήσει σε καμία περίπτωση».


Φόβος και τρόμος των οδηγών οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων στα λεωφορεία



Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες που "παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους" και σπάνε ακυρωτικά μηχανήματα. Αυτή είναι η εικόνα που παρατηρείται με την τοποθέτηση των νέων ακυρωτικων μηχανημάτων στα λεωφορεία, με τα περιστατικά, όπως μας λένε οι οδηγοί, να είναι αρκετά συχνά.

Την Τετάρτη 6 τρόλεϊ και 5 λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, με ομάδα νεαρών να τα ακινητοποιεί και να κάνει γκραφίτι γύρω από αυτά. Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και 5 λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο. Σε ένα από αυτά δεν δίστασαν να καταστρέψουν ολοσχερώς   τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους.

Την ίδια ημέρα στο Ίλιον (οδός Δαβάκη) ομάδα αντιεξουσιαστών με συνθήματα υπέρ των "ελεύθερων μετακινήσεων για όλους" έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο, ενώ στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054 και έσπασαν με σφυριά και βαριοπούλες τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.

"Μάζεψε τα πράγματα σου και βγες έξω"

Απίστευτη είναι η μαρτυρία οδηγού λεωφορείου που βίωσε τέτοια περιστατικά. "Φωνάζουμε την αστυνομία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Μπαίνουν μέσα και χαλάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα. Κολλάνε αφίσες. Φοβόμαστε. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του. Έχει τύχει. Μου λένε μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε. Στο Πολυτεχνείο μου έχει τύχει. Είναι κουκουλοφόροι. Αστυνόμευση παιδιά" λέει στην κάμερα του Newsit.gr.


"Βγαίνουμε απο τις γραμμές που περνούν από τα Εξάρχεια"

"Κάθονται και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν το ακυρωτικό μηχάνημα, το οποιο πληρώνω και εγώ και όλοι μας. Έχω βιώσει επίθεση να μου σπάσουν όλο το λεωφορείο. Ακόμη και από οπαδούς ομάδων. Αναγκαζόμαστε και βγαίνουμε απο τις γραμμές περνάμε έξω από τα Εξαρχεια μετά τις 5 το απόγευμα. Το κράτος ανέχεται κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε να τους ανέχεται", είναι ακόμα μία μαρτυρία οδηγού λεωφορείου.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν στο σημείο να κυνηγήσουν λεωφορείο. Όλα συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν στην αφετηρία στου Ζωγράφου ομάδα νεαρών προσπάθησε να μπει σε λεωφορείο. Ο έμπειρος οδηγός αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί και έκλεισε τις πόρτες, ξεκινώντας το όχημα του. "Σε αυτό το περιστατικό ο οδηγός έφυγε και οι αντιεξουσιαστές τον κυνήγησαν και με σφυρί έσπασαν την πίσω πόρτα", μας λέει ο Νίκος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.


Υπάρχει πρόβλημα. Μπαίνουν μέσα με βαριοπούλες κουκουλοφόροι και μασκοφόροι  και τρομοκρατεί τον κόσμο. Στου Ζωγράφου κατέβηκαν τεσσερις νεαροί και μπήκαν μέσα είπαν στον οδηγό θα κάνουμε μία παρέμβαση δεν θα πειράξουμε κανέναν και με μία βαριά έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα", μας λέει χαρακτηριστικά.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Σακελλάρης
Πηγή : newsit.gr


Αυγενάκης: Σύντομα θα έχουμε εκλογές



Σε εκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, όσο και σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων», τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Πάτρα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Παράλληλα, διατύπωσε τη εκτίμηση ότι «σύντομα θα έχουμε εκλογές» προσθέτοντας ότι «με την νίκη της ΝΔ, η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν στην πρώτη θέση την ΝΔ, είπε ότι «αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια και την πίστη ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο της» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ζωηρή περπατησιά στο κόμμα και την κοινωνία».

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί στην πράξη την ανανέωση στο κομματικό οργανόγραμμα, αλλά και στα ψηφοδέλτια», προσθέτοντας, ότι «οποιοδήποτε στέλεχος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΝΔ». Ήδη, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, έχουν υποβάλει αίτηση περίπου 2.500 στελέχη και έχουν αξιολογηθεί πάνω από 600 βιογραφικά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο «για ανικανότητα και επικινδυνότητα», ενώ όσον αφορά στο θέμα των κυβερνητικών χειρισμών πάνω στο ζήτημα της αξιολόγησης, είπε ότι «είναι αδιόρθωτοι». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «τα κυβερνητικά στελέχη παλεύουν για να διατηρηθούν στις καρέκλες της εξουσίας».




Πηγή : protothema.gr


Δύο στα τρία νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν την ΔΕΗ



Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά επιβεβαιώνει έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Η έρευνα επικεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιαστεί σήμερα από την ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία στα πέντε νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 185.000 στον αριθμό, δυσκολεύονται να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περίπου 15.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 2.000 νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης περνούν περιόδους στις οποίες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο πεδίο της θέρμανσης, το οποίο κι αυτό αποτέλεσε μέρος της έρευνας. Οπως έγινε γνωστό, 22.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο κόστος, ενώ 163.000 νοικοκυριά δηλώνουν πως ανταποκρίνονται με δυσκολία.

Από την έρευνα της Palmos Analysis προκύπτει ακόμα ότι το μέσο νοικοκυριό καλείται να ξοδέψει το 13% του ετήσιου εισοδήματός του σε λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 10%, που αποτελεί και το όριο του ορισμού της ενεργειακής φτώχειας στην Ευρώπη.

Η έρευνα, με πολλά ακόμα στοιχεία, θα παρουσιαστεί στην ενεργειακή ημερίδα που διοργανώνει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη αύριο στις 11:00, στο αμφιθέατρο «Αλέξης Μινωτής» του δημαρχείου Αμπελοκήπων, με χορηγό επικοινωνίας την greenagenda.gr. Στην ημερίδα αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Ενέργειας της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας. Την παρουσίαση της έρευνας θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Θεσσαλονίκη, ενώ κεντρικός εισηγητής θα είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της τράπεζας για την Ελλάδα, κ. Νίκολας Τζένετ, κάτι που αποδεικνύει και τη σημασία του θέματος όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστεί και το πιλοτικό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί απευθείας με ένα εκατομμύριο ευρώ από την Ε.Ε. μετά από πρόταση της Μαρίας Σπυράκη με θέμα την ενεργειακή φτώχεια στη μακροπεριφέρεια Ιονίου – Αδριατικής, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.




Πηγή: EleftherosTypos.gr


Συνελήφθη 18χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμού



Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα βιασμού κατηγορείται ένας 18χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικό του τμήματος Ανδραβίδας της Ηλείας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα βιασμού κατηγορείται ένας 18χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικό του τμήματος Ανδραβίδας της Ηλείας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 18χρονος μπήκε χθες το πρωί, στην αυλή σπιτιού στη Νέα Μανωλάδα, όπου εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο σημείο μια 55χρονη και η 33χρονη κόρη της.
Στην συνέχεια ο 18χρονος, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, απείλησε με μαχαίρι την 55χρονη και την κόρη της και αποπειράθηκε να βιάσει την πρώτη. Όμως, η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει πεζή και να μπει σε γειτονικό σπίτι. Την ίδια στιγμή, ένας 37χρονος, ομοεθνής του 18χρονου, ο οποίος αντελήφθη το περιστατικό, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει. Όμως, ο 18χρονος επιτέθηκε στον 37χρονο και τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα και στην κοιλιά.

Τα όσα εκτυλίσσονταν αντελήφθη αστυνομικός, που υπηρετεί στο τμήμα Ανδραβίδας, ο οποίος κατάφερε να αφοπλίσει τον 18χρονο και να τον συλλάβει.

Ο 37χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου νοσηλεύεται, ενώ ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.




Πηγή: skai.gr


Νέα παγίδα επιχειρεί να στήσει ο Τσίπρας με δημοψήφισμα για να δικαιολογήσει την ανικανότητα του



Είναι απίστευτος ο τύπος που μας κυβερνά και αγνοεί ότι έχει χάσει και την λαϊκή εντολή.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έβαλε μυαλό και ετοιμάζεται να κάνει δημοψήφισμα την ανικανότητα και την ανεπάρκεια την δικιά του και της κυβέρνησης του ταλαιπωρώντας την Ελλάδα και τον λαό της, βάζοντας τον να αποφασίσει πόσο ανίκανος είναι.

Εάν ήταν σοβαρός και ήθελε το καλό της χώρας θα έκανε εκλογές για το καλό του τόπου.

Διαβάζουμε στο newsit.gr 

Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμάζει διάγγελμα για δημοψήφισμα;

Με την διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, τα κάθε είδους σενάρια είναι λογικό να αυξάνονται...


Ένα από αυτά μεταφέρει το Secret, που κυκλοφορεί σήμερα με την εφημερίδα Παραπολιτικά. Το δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσίγιαννης, αναφέρει αναλυτικά:

"Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε ριψοκίνδυνες επιλογές, που αγγίζουν τα όρια της τυχοδιωκτικής τακτικής, θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που φούντωσε αργά χθες το βράδυ σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους και σήμανε συναγερμό και στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της Κομισιόν.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέδιδαν προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τη Δευτέρα πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ερωτήματα για τη συνέχιση ή μη της λιτότητας.

Η συγκεκριμένη διαρροή, που μπορεί να έγινε εκ του πονηρού, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, έχει θορυβήσει και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ενώ η σχετική φημολογία έφτασε, όπως ήταν λογικό, και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα, που από χθες άρχισαν να ενημερώνουν τις κυβερνήσεις.

Εάν πρόκειται για μπλόφα των Αθηνών αυτό θα αποδειχθεί τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, έχει σημάνει παντού συναγερμός μέχρι τη Δευτέρα".




Πηγή: Secret