Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυση αστυνομικών κατά των αξιωματικών τους



Μήνυση κατά των αξιωματικών που είχαν τη ευθύνη του συντονισμού της επιχείρησης στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το πρωί της 31ης Οκτωβρίου, στρέφονται με μήνυση τους τα μέλη της Α-531 διμοιρίας των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", πρόκειται για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σοβαρά από πέτρες, τσιμεντόλιθους και μάρμαρα τα οποία οι αντιεξουσιαστές πετούσαν από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών, στα επεισόδια που έλαβαν τόπο δίπλα από τη ΓΑΔΑ.

Οι τραυματίες αστυνομικοί (που υπέστησαν κατάγματα στα χέρια και τα πόδια) καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροι τους, τους οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση η οποία ήταν προορισμένη να αποτύχει. "Διαταχτήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε  ως "πρόβατα επί σφαγήν", να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε", αναφέρουν στη μήνυση τους.

Στην υπόθεση παρενέβησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συγκεκριμένα, κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Εφετών, στον Άρειο Πάγο και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα. ΣΕ αυτήν, το προεδρείο του σωματίου, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία, κατηγορώντας την ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.



Πηγή : news.gr


ΟΟΣΑ: Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα στις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη



Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του ΟΟΣΑ εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα στον κλάδο της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), παρά την οριακή άνοδο των δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ (0,96% το 2015 έναντι 0,67% το 2008).

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Οργανισμού, το δημόσιο ερευνητικό σύστημα, σε μεγάλο βαθμό, είναι απομονωμένο από τον παραγωγικό τομέα, ενώ τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια δεν τείνουν να αξιοποιήσουν εμπορικά τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από τον υπερβολικά χαμηλό αριθμό των πατεντών τους.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης, ότι ο επιχειρηματικός τομέας έχει ανεπαρκή απόδοση σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, ότι η οικονομική ύφεση έχει προκαλέσει απώλεια ανθρωπίνου δυναμικού για Ε&Α και ότι οι συνθήκες για καινοτομία απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ευνοϊκές.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα στερείται κορυφαίων ιδιωτών επενδυτών σε Ε&Α και ότι οι ελληνικές εταιρείες, σε γενικές γραμμές, δεν διακρίνονται για την καινοτομία τους.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης συναντάται η Kορέα, η οποία δαπανά το 3,74% του ΑΕΠ της στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με δαπάνες της τάξης του 2,17%. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ κυμαίνεται στο 1,76% του ΑΕΠ.



naftemporiki.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ


Χίλιοι θάνατοι ετησίως από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις




Αιτίες για το υψηλό ποσοστό, η κακή χρήση και η κατάχρηση των αντιβιοτικών

Τουλάχιστον χίλιοι θάνατοι ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή το 55% των λοιμώξεων καταγράφεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ως βασική αιτία αναφέρεται ότι οι Έλληνες νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντιβιοτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους και αυτό κάνει τα παθογόνα μικρόβια ακόμα πιο ανθεκτικά. Έτσι το 9% των ασθενών στο ΕΣΥ εκδηλώνει λοίμωξη με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 6%.

Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα, ελλείψει στοιχείων, αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν πώς το πρόβλημα αφορά όλα τα νοσοκομεία. Όπως επισήμαιναν, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ασθενείς να διακομίζονται από τις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές, «ανακυκλώνοντας» πολυανθεκτικά μικρόβια.




Πηγή: skai.gr


Παρακλάδι του PKK ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Πόλη





Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» πραγματοποίησε τη διπλή βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άτομα

Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» που είναι παρακλάδι του PKK  ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. 

Μέσω ανακοίνωσης κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση και την θεωρεί υπεύθυνη για το χθεσινό αιματοκύλισμα.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγιναν λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των επιχειρήσεων που γίνονται εναντίον των Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία.



Πηγή : protothema.gr






Εκτός ελέγχου ο Παρασκευόπουλος ζητάει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας



Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης που με το νομοσχέδιο του άφησε ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς με αποτέλεσμα να βγουν και να σκοτώσουν και πάλι ξανακτυπά ανεξέλεγκτος λέγοντας πώς πως το κάψιμο της σημαίας σαν πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται μόνο πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντί να διώκεται ποινικά.

Ζητάει λοιπόν αυτός ο εκτός ελέγχου Συριζαίος να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής». 

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Δέν έμεινε όμως εκεί έχει το θράσος να τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Οπότε όπως καταλαβαίνουμε αφήστε να σπάνε και να καίνε μέχρι να ξεσπάσουν!!!!

Δέν τάσσεται μόνο υπέρ του ενός άκρου, τάσσεται και υπέρ του άλλου άκρου δηλώνοντας πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».



με πληροφορίες απο το  ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Η υπεροχή της αριστεράς είναι αυταπόδεικτη! Είπε ο Τζανακόπουλος και δεν μπορούμε να συνέλθουμε από τα γέλια




Ο Τζανακόπουλος έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του και είπε να απαντήσει στον Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έκανε εχθές επίθεση στην κυβέρνηση από το Βήμα της βουλής.

Η απάντηση που έδωσε ο Τζανακόπουλος περιείχε το "Η υπεροχή της αριστεράς είναι αυταπόδεικτη" και από την ώρα που το άκουσαν και το διάβασαν οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει κάτω από τα γέλια και οι περισσότεροι έχουν τρομάξει να σηκωθούν. 

Μάλλον ο κ. Τζανακόπουλος όπως και το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κυκλοφορεί στους δρόμους για να πιστοποιήσουν ότι η υπεροχή της αριστεράς δεν υφίσταται ούτε στο 8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Για την ιστορία ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακριβώς απατώντας στον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη :

«Η υπεροχή της αριστεράς είναι αυταπόδεικτη αν κάποιος θα είχε την όρεξη να ακούσει την ομιλία του κ. Αυγενάκη και αν άκουγε τις χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, αναπαράγοντας από το βήμα της Βουλής τους γνωστούς λιβέλους της πιο σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου. Εν πάση περιπτώσει αφού ο κ. Αυγενάκης ενθουσιάστηκε ακούγοντας τον εαυτό του να μιλάει, μπορούμε όλοι μαζί να αφήσουμε στη λήθη όλα όσα είπε ανεξαρτήτως της ετυμολογίας της»

Πάρτο αλλιώς εκπρόσωπε γιατί έχεις βρει και δεν μπορούμε να συνέλθουμε από τα γέλια!!!


Ιδιοκτήτης πιτσαρίας ''ισοπεδώνει'' αρνητική κριτική...




Το γύρο του διαδικτύου κάνει η «αυστηρή» απάντηση ενός ιδιοκτήτη μιας μικρής πιτσαρίας του Rudy'sNeapolitanPizza, σε έναν δυσαρεστημένο και απαιτητικό πελάτη. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πελάτης προσπάθησε να βρει τραπέζι Σάββατο βράδυ σε μια trendy μικρή πιτσαρία στο Μάντσεστερ, χωρίς ωστόσο να έχει προνοήσει να κάνει κράτηση. Το προσωπικό της πιτσαρίας, ελέω της μεγάλης αναμονής, τον ενημερώνει ευγενικά πως θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον δύο ώρες και ότι δεν είναι σε θέση να του εξασφαλίσει πως θα καθίσει μέχρι την ώρα που θα κλείσει η κουζίνα. 

Ο πελάτης δυσαρεστείται σφόδρα και αποφασίζει να «τιμωρήσει» τη μικρή επιχείρηση, που δεν τον εξυπηρέτησε. Το «πώς», μπορείτε να το φανταστείτε. Έγραψε μία χείριστη κριτική, βαθμολογώντας μόλις με ένα αστέρι, στο TripAdvisor – η μέση βαθμολογία της εν λόγω εταιρείας είναι 4,5 αστέρια και κατατάσσεται στην 15η θέση ανάμεσα σε 1736 εστιατόρια!!!. 

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Έφτασα στις 7:45 αφού ταλαιπωρήθηκα να βρω θέση να παρκάρω, έφυγα στις 7:48, αφού μου είπαν ευγενικά πως δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι θα με σερβίρουν καθώς θα έκλειναν τους φούρνους τους στις 9:30. Ήταν γεμάτο κόσμο, για να είμαι ειλικρινής ταξίδεψα από το Bollington στο Manchester, αλλά δεν θα έρθω ξανά σε αυτό το μέρος».

Η απάντηση ήρθε άμεσα, μόλις μία μέρα μετά, από τον ιδιοκτήτη του Rudy'sNeapolitanPizza, ο οποίος δεν «μάσησε τα λόγια του»:

«Peter. Είσαι στα αλήθεια σοβαρός;»

«Καταλαβαίνεις πως είμαστε ένα μικροσκοπικό ανεξάρτητο εστιατόριο, σωστά... και ότι μόλις μας σταύρωσες γιατί είχαμε πολύ κόσμο; Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για το ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να περιμένουν για ένα τραπέζι εδώ. Το Σάββατο (την πιο «δύσκολη» μέρα της εβδομάδας για κάθε εστιατόριο), υπάρχουν πελάτες που περιμένουν μέχρι και δυόμισι ώρες για ένα τραπέζι. Οι περισσότεροι περιμένουν χωρίς να παραπονούνται και επειδή δημιουργείται αναμονή, αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε να δεχόμαστε πελάτες, διαφορετικά θα είμαστε εδώ μέχρι τα ξημερώματα να μαγειρεύουμε».

«Για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν κλείνουμε τους φούρνους στις 9:30. Κλείνουμε την κουζίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να μαγειρεύουμε. Το Σάββατο μαγειρεύαμε μέχρι τις 10:30. και αυτό για πελάτες που ήταν στην σειρά πριν από εσένα».

«Αλήθεια, φθάνει αυτό για να χαρακτηρίσεις το εστιατόριο μας «απαίσιο»; Μολονότι η μοναδική σου επαφή μαζί μας χαρακτηρίστηκε «ευγενική», τη χρησιμοποίησες για να εκτονώσεις την οργή σου που δεν βρήκες πάρκινγκ, που ερχόσουν από αλλού, και επειδή είχαμε πολύ κόσμο για να σε εξυπηρετήσουμε».

«Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο εστιατόριο στην πόλη που θα φτάσεις σχεδόν στις 8 Σάββατο βράδυ και θα κάτσεις αμέσως αν δεν έχεις κάνει κράτηση». 

«Το σενάριο που θα σου άρεσε είναι: ‘’Γεια σου Peter, απλώς ξέχνα τους 200 ανθρώπους που ήταν στην σειρά πριν από ‘σένα... Αν είναι να μας βάλεις ένα αστέρι, τότε έλα από εδώ, θα καθίσεις αμέσως».

«Λυπούμαστε που δεν είχαμε χώρο για να σε εξυπηρετήσουμε… αλλά έλα τώρα... προσπάθησε να μας υποστηρίξεις με το να αποδεχθείς την κατάσταση ή ακόμα και να μας συγχαρείς για το ότι έχουμε τόσο κόσμο (όπως έχουν κάνει και άλλοι πελάτες παρά το γεγονός πως δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε), αντί να προσπαθείς να μας κάνεις κακό».

Τελικά, «έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;». Φυσικά και όχι. Αν και συχνά, του το δίνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν το δικαιούται.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι «αν μπορεί η απάντηση σε ένα αρνητικό σχόλιο να είναι καυστική ή και ειρωνική;». Φυσικά και όχι, ιδιαίτερα όταν τα reviews αυτά είναι ορατά στους χρήστες του TripAdvisor και των άλλων σελίδων αξιολόγησης.

Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη απάντηση, που έγινε viral, εκθειάστηκε από τους χρήστες του διαδικτύου. Mία ιστοσελίδα, μάλιστα, έγραψε «Restaurant owner rips apart customer’s negative TripAdvisor review» (ιδιοκτήτηςεστιατορίου ‘’ισοπεδώνει’’ αρνητικήκριτικήστο TripAdvisor).

Το γιατί είναι μάλλον προφανές. Όχι μόνο το παράπονο ήταν «υπερβολικό», αλλά και η απάντηση που ήρθε, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει πώς λειτουργούν τα socialmedia (χαρακτηριστική η ατάκα: «μας σταύρωσες»), ήταν εκτενής, «ζυγισμένη» και τεκμηριωμένη. Θα μπορούσε να είχε αγνοήσει το «υπερβολικό» παράπονο, αφήνοντάς το στην κρίση των χρηστών, όμως «σήκωσε το γάντι» και απάντησε. Δικαίως λοιπόν κέρδισε τη συμπάθεια των χρηστών του διαδικτύου.



Πηγή: protopapadakis.blogspot.com



Μονόδρομος οι εκλογές: Ο Τσίπρας κουράστηκε και κούρασε



Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Ο κύριος Τσίπρας αδυνατεί να σηκώσει άλλο το βάρος των ανεύθυνων πράξεών του. Πολύ θα ήθελε να συνεχίσει το χορό του παραλόγου, αλλά ουδείς άλλος είναι διατεθειμένος να περάσει μια νέα Βαρουφάκειο εποχή. Οι εκλογές μοιάζουν αυτή τη στιγμή με λύτρωση, και με την τελευταία ελπίδα της χώρας να γλυτώσει τα χειρότερα.

Ο κύριος Τσίπρας δεν αντέχει. Δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση που γίνεται μέρα με την ημέρα όλο και χειρότερη και η οποία οδηγεί τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα. Ο μέχρι πρόσφατα λαοφιλής πρωθυπουργός κινδυνεύει να μετατραπεί σε περίγελο. Όχι γιατί παραβίασε τις αρχές του και ψήφισε όσα δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να ψηφίσει καμία άλλη κυβέρνηση, αλλά διότι υπήρξε ο μεγάλος πρωταθλητής του ψέματος. Χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Και φαίνεται ότι με το τέλος της κλείνει και αυτός ο κύκλος.

Η χώρα αποκτά μέσα από την εκλογική διαδικασία μια τελευταία ευκαιρία. «Αγοράζει» μία μικρή πιθανότητα να αποφύγει το ατύχημα και να προσπεράσει τις συνέπειες των ατυχών επιλογών της τελευταίας διετίας. Ωστόσο, χρειάζεται η νέα κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και ταυτόχρονα να έχει την τύχη με το μέρος της. Το κακό για την επόμενη κυβέρνηση είναι ότι δεν θα έχει περίοδο χάριτος ούτε μία ημέρα. Οι πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχίας της θα φανούν από την πρώτη μέρα, με την επιλογή των νέων υπουργών. Με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για έξοδο από την κρίση. Η επόμενη επιλογή είναι δυστυχώς δυσδιάκριτη, όπως και η κατάσταση της χώρας.

Επίσης, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να χαράξει ένα εθνικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και να επιδιώξει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην κοινωνία, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει στις εκλογές. Η χώρα δεν έχει περιθώρια για νέες περιπέτειες και καινούριους πειραματισμούς. Ακόμη περισσότερο δεν έχει περιθώρια να ακολουθήσει την πολιτική του κ. Τσίπρα «αυτοί ή εμείς». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης. Η προσφυγή στις εκλογές είναι το πρώτο βήμα. Χρειάζεται πολιτική ωριμότητα, για να μπορέσει να αποδεχτεί τον ιστορικό του ρόλο. Σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τον προσπεράσει, καθώς επιθυμεί λύσεις και όχι ρήξεις κενού περιεχομένου.

Η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει σήμερα είναι πρωτόγνωροι. Αυτοί δεν είναι μόνο οικονομικοί, είναι πρωτίστως εθνικοί. Οι εκλογές είναι απαραίτητες για τον επαναπροσδιορισμό του πολιτικoύ χάρτη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα του πολιτικού διαλόγου να είναι αξιόπιστο, από τη μάχη όμως της επόμενης μέρας δεν περισσεύει κανείς.


Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή: capital.gr


Νέα Δημοκρατία : Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, πλήττεται βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών



"Είναι πολλά τα ερωτηματικά για τον τρόπο χορήγησης της άδειας στον ισοβίτη, τη στιγμή που είχε απορριφθεί δύο φορές"

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, πλήττεται βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας με την αιματηρή συμπλοκή, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τελικώς την τραγική κατάληξη ενός ισοβίτη. 

Είναι πολλά τα ερωτηματικά για τον τρόπο χορήγησης της άδειας στον ισοβίτη, τη στιγμή που είχε απορριφθεί δύο φορές σχετικό αίτημά του από το Συμβούλιο των Φυλακών Χαλκίδας. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τα σοβαρότατα κενά στον έλεγχο των κρατουμένων και για την εγκληματική αμέλειά της, να προωθήσει και στις φυλακές Χαλκίδας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα μπορούσε ίσως να αποτρέψει την τραγική συμπλοκή».


Λευτέρης Αυγενάκης : Οσο η σημερινή κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και ιδεοληπτική, ο κίνδυνος του Grexit θα επικρέμαται ως «δαμόκλειος σπάθη»




Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά και σχολίασε τα μέτρα του Eurogroup τονίζοντας : «Εχουν μακροπρόθεσμη επίπτωση που αρχίζει ελαφρώς το 2040 και ολοκληρώνεται το 2060. Τα μέτρα  αυτά δεν επιφέρουν καμία μείωση της ονομαστικής τιμής του χρέους σε απόλυτους αριθμούς και ως ποσοστό του ΑΕΠ και δεν έχουν καμία σχέση με την μείωση του χρέους που επιτεύχθηκε το 2012»

Είπε ακόμα : «Θα μπορούσε να πει κάποιος, ακούγοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ότι ούτε μετά θάνατον θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε εκλογική προετοιμασία και ετοιμότητα και τόνισε ότι :  «Στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη χωράνε και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και γιατί όχι προσωπικότητες από μικρότερα φιλοευρωπαϊκά αριστερά κόμματα με τα οποία υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Απευθυνόμαστε στις υγιείς δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την απελευθερωτική δύναμη των μεταρρυθμίσεων»



Διαβήτης: Λύση στην φυσική παραγωγή ινσουλίνης με τεχνητά κύτταρα παγκρέατος!



Επιστήμονες στην Ελβετία δημιούργησαν τεχνητά β-κύτταρα παγκρέατος, τα οποία μπορούν να κάνουν ό,τι και τα φυσικά: να μετράνε τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα και να παράγουν αρκετή ινσουλίνη, ώστε να μην αυξάνεται το επίπεδο του σακχάρου.

Ο διαβήτης εξελίσσεται σε μάστιγα της ανθρωπότητας. Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη εκτιμά ότι πάνω από 640 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα πάσχουν από διαβήτη το 2040. Περίπου ένας στους δέκα πάσχει από διαβήτη τύπου 1 (παιδικό), στον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς καταστρέφει τελείως τα ινσουλινοπαραγωγά β-κύτταρα του παγκρέατος, με συνέπεια να χρειάζονται έξτρα ινσουλίνη, την οποία παίρνουν με συχνές ενέσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Φουσενέγκερ της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Ζυρίχης (ΕΤΗ), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

Προς το παρόν τα τεχνητά κύτταρα έχουν δοκιμασθεί σε πειραματόζωα με επιτυχία, αλλά αν αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικά σε ανθρώπους, τότε θα υπάρξει μια νέα θεραπεία για τους διαβητικούς. Οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται πια να κάνουν τακτικά ενέσεις ινσουλίνης, αλλά θα εμφυτεύουν κάτω από το δέρμα τους μια κάψουλα με τεχνητά κύτταρα τρεις φορές το χρόνο και αυτά θα απελευθερώνουν την ινσουλίνη στο σώμα.

Προηγούμενες προσπάθειες για τη δημιουργία τεχνητών β-κυττάρων είχαν βασισθεί σε βλαστοκύτταρα του ίδιου του ασθενούς, που ωριμάζουν σε εξειδικευμένα κύτταρα του παγκρέατος. Αυτή τη φορά, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως αφετηρία εμβρυικά βλαστικά κύτταρα ανθρωπίνου νεφρού, που τροποποιήθηκαν γενετικά με κατάλληλο τρόπο, ώστε να επιτελούν τις λειτουργίες του παγκρέατος.

Οι αρχικές δοκιμές σε διαβητικά ποντίκια έδειξαν ότι τα τεχνητά κύτταρα είναι πολύ αποτελεσματικά στη λειτουργία τους. «Δούλεψαν καλύτερα και για περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη λύση είχε επιτευχθεί οπουδήποτε στον κόσμο μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Μ. Φουσενέγκερ.

Τα κύτταρα που εμφυτεύθηκαν στα πειραματόζωα, λειτούργησαν αξιόπιστα επί τρεις εβδομάδες, ρυθμίζοντας σωστά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, το ίδιο καλά με τα φυσικά κύτταρα, αν όχι καλύτερα.

Προ μηνών η ίδια ελβετική ερευνητική ομάδα είχε παράγει β-κύτταρα από βλαστοκύτταρα που πήρε από τον λιπώδη ιστό ενός ασθενούς με διαβήτη. Όμως αυτή η τεχνική είναι ακριβή, καθώς τα β-κύτταρα πρέπει να παράγονται μεμονωμένα για κάθε διαβητικό, ενώ με τη νέα μέθοδο τα τεχνητά κύτταρα παράγονται πιο φθηνά και μαζικά για όλους τους ασθενείς.

Παραμένει όμως αβέβαιο πότε τέτοια τεχνητά κύτταρα θα φθάσουν στην αγορά και στα νοσοκομεία. Θα πρέπει να προηγηθούν μεγάλες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, που θα αρχίσουν σε μια διετία και αναμένεται να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τους Ελβετούς επιστήμονες, αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία.

Η νέα θεραπεία -εφόσον όντως υπάρξει- θα αφορά τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και από όσους έχουν διαβήτη τύπου 2, εκείνους που χρειάζονται ενέσεις ινσουλίνης.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το iatropedia


Εκρηκτικό Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» - «Να πάτε»




«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτήν τη δραματική προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» (!) ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ο έλληνας υπουργός όπως τη συνοψίζουν στο «Βήμα» πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την Πέμπτη το βράδυ ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.




Newsroom ΔΟΛ



Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα βρέθηκε νεκρός στην Πλατεία Αττικής

 



Γιάννης Αθανασίου

Οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας και ανεξέλεγκτοι κακοποιοί είναι καθημερινό φαινόμενο δείχνοντας ότι το καθεστώς ανομίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό γιγαντώνει την εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο βρέθηκε πτώμα στην Πλατεία Αττικής στην μέση του δρόμου  που φέρει τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για Έλληνα η αλλοδαπό, η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και κάνει έρευνες.



«Δεν ξαναγυρίζω στη φυλακή», έγραφε ο ισοβίτης που αυτοκτόνησε στην πλατεία Θεάτρου




Ισοβίτης, χρήστης ναρκωτικών, που το 2004 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει μία υπάλληλο σε φούρνο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής κατά τη διάρκεια ληστείας, ήταν ο 38χρονος που αυτοκτόνησε το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Θεάτρου για να μην συλληφθεί από άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωκαν.

Για την πράξη του αυτή είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Ο 38χρονος είχε παραβιάσει τους όρους της άδειας που είχε λάβει και δεν είχε επιστρέψει ποτέ στις φυλακές, έτσι μέχρι σήμερα είχε χαρακτηριστεί δραπέτης.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου όταν στην καρδιά της Αθήνας - στην Πλατεία Θεάτρου, απέναντι από τη Βαρβάκειο, όταν άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο.

Εκείνος όμως πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, προκαλώντας πανικό, ενώ τραυμάτισε τον έναν αστυνομικό στο δεξί του χέρι.

Ο 38χρονος τράπηκε σε φυγή και πήγε πίσω από ένα κτίριο, όπου και έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο ισοβίτης είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι των γονιών του στο οποίο έγραφε ότι «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στη φυλακή»...



Πηγή : newsbeast.gr


Εορταστικό ωράριο καταστημάτων



Ποιες ημέρες και ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2016 

Κυριακή 11.12.2016 11.00 - 18.00 
Πέμπτη 15.12.2016 09.00 - 21.00 
Παρασκευή 16.12.2016 09.00 - 21.00 
Σάββατο 17.12.2016 09.00 - 18.00 
Κυριακή 18.12.2016 11.00 - 18.00 
Δευτέρα 19.12.2016 09.00 - 21.00 
Τρίτη 20.12.2016 09.00 - 21.00 
Τετάρτη 21.12.2016 09.00 - 21.00 
Πέμπτη 22.12.2016 09.00 - 21.00 
Παρασκευή 23.12.2016 09.00 - 21.00 
Σάββατο 24.12.2016 09.00 - 18.00 

Κυριακή 25.12.2016 ΑΡΓΙΑ 
Δευτέρα 26.12.2016 ΑΡΓΙΑ 

Τρίτη 27.12.2016 09.00 - 21.00
Τετάρτη 28.12.2016 09.00 - 21.00 
Πέμπτη 29.12.2016 09.00 - 21.00 
Παρασκευή 30.12.2016 09.00 - 21.00 
Σάββατο 31.12.2016 09.00 - 17.00 

Κυριακή 01.01.2017 ΑΡΓΙΑ 

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 προτείνεται, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. 




Πέρασε με την οριακή πλειοψηφία των 152 ο προυπολογισμός της κυβέρνησης




Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017» για τον Προϋπολογισμό του 2017 ο οποίος έγινε δεκτός με το οριακό 152 υπέρ και 146 κατά.

Ένας ήπιος και σοβαρός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με επιχειρήματα στον μία από τα ίδια ψέμα και εξαπάτηση Αλέξη Τσίπρα και μαζί με την Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό σύσσωμη αντιπολίτευση. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι καμία «εκλεγμένη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έχει κάνει τόση ζημιά στη χώρα». 

Ο ίδιος ζήτησε εκλογές το συντομότερο για να επέλθει πολιτική αλλαγή η οποία είναι αναγκαία για την χώρα λέγοντας : «η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία, η πατρίδα χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της δημοκρατίας, της συνεννόησης της ευρωπαϊκής προοπτικής. Η ώρα που μία ικανή και αποτελεσματική κυβέρνηση θα αναλάβει την τύχη του τόπου είναι κοντά, και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».


Ολόκληρη η ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη




Τρομοκρατική επίθεση με 29 νεκρούς και 166 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη



Μεγάλες εκρήξεις έγιναν κοντά στο στάδιο Vodafone Arena της Μπεσίκτας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και οδήγησαν στον θάνατο 29 ανθρώπους και στον τραυματισμό 166, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δηλώσεις του, ανέφερε αρχικώς ότι επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ύπαρξη βομβιστή αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέτ Αρσλάν έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Το χτύπημα έλαβε χώρα δύο ώρες μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπουρσασπόρ και ενώ οι φίλαθλοι είχαν ήδη απομακρυνθεί.

Στόχος της τρομοκρατικής ενέργειας, ήταν ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας.




Πρώτη με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία σε δύο δημοσκοπήσεις



Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει

Νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" της εταιρείας "To the point". H δημοσκόπηση έγινε στις 4 περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας: Θράκης - Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 

ΝΔ 37,9%, 
ΣΥΡΙΖΑ 20%, 
Χρυσή Αυγή 9,9%, 
ΚΚΕ 7,3%, 
ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑΣΟΚ) 4,7%,
Ενωση Κεντρώων 3,5%, 
Ποτάμι 2,7% 
ΑΝΕΛ 1,9%.



Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες «παγιώνεται» το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει μόλις 15,1%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει τη δυναμική του στο 30,5%.

Η διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., σύμφωνα με την έρευνα, αποδίδεται στην απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ έπονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,74% ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 5,26%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Την ίδια ώρα, το 65% χαρακτηρίζει λάθος το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κούβα, ενώ το 67% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.