Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η "σοβαρότητα" προσωποποιημένη Ο Α. γραμματέας των ΑΝΕΛ καλεί Τσίπρα και Καμμένο "να τσακίσουν τη δικαιοσύνη"



Φυσικά και απέχουν απο την σοβαρότητα οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα των ΑΝΕΛ και γιαυτό το κόμμα του τον άδειασε βγάζοντας ανακοίνωση : 

«Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον αναπληρωτή γραμματέα κ. Θανάση Μπέλτσο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν προσωπικές του θέσεις και μόνο και δεν εκφράζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες», τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε τις θέσεις της κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί συνολικά» προσέθεσε η κ. Παπαδοπούλου.     

Η δημοσίευση του κ. Μπέλτσου στο olympia.gr:   

“ΞΕΥΤΙΛΑ !!! ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ!!!! 

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παπά από το ΣτΕ. Υπάρχει Έλληνας που να πίστευε ότι θα είχαν άλλη ετυμηγορία; Είναι η ανεξάρτητη αδέκαστη δικαιοσύνη. Είναι αυτή που στην μεταπολίτευση τιμωρεί την διαπλοκή που έχει βάλει πίσω από τα σίδερα αυτούς που χρόνια κλέβουν τον δημόσιο πλούτο , αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε φτωχοποίηση. Είστε οι ίδιοι που κρίνατε συνταγματικά τα μνημόνια ,το PSI ,το μαύρο στην ΕΡΤ. Είναι η ανεξάρτητη και η αδέκαστη δικαιοσύνη που ο ακροδεξιός Βορίδης προανήγγειλε ως εκπρόσωπος τύπου την απόφαση της. Περιμένεις Έλληνα με αυτούς κάθαρση και διαφάνεια; Περιμένεις με αυτούς να φέρουμε το αξιακό σύστημα στην ζωή μας. Δυστυχώς ο λαός θέλει, σου δίνει την δύναμη η κυβέρνηση νομοθετεί αποφασισμένη να χτυπήσει την σαπίλα αλλά οι εξουσίες είναι υποδουλωμένες και χορεύουν στα κελεύσματα της κλεπτοκρατίας ,της οικογενειοκρατίας και των νταβατζήδων. Να δώσουμε στα παλικάρια με τα γουνάκια αυξήσεις ….. άξιο το έργο τους. Αυτό είναι κατάλυση της λαϊκής βούλησης, κατάλυση της Συνταγματική επιταγής. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ. Παραμονές της εθνικής εορτής του Αλβανικού Έπους, της μάχης κατά του Ναζισμού μια ακόμη κερκόπορτα Εφιαλτική άνοιξε ….ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!!! Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρε Πάνο Καμμένε ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ 

.Δεν θα μας νικήσουν”


Λογομαχία με πυροβολισμούς για ένα σκύλο στην κέντρο της Αθήνας




Ένας Γεωργιανός συνελήφθη πριν από λίγο έξω από το κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Πατησίων με την κατηγορία ότι είχε πυροβολήσει τον σκύλο άλλου ατόμου πιθανότατα συμπατριώτη του κατά τη διάρκεια λογομαχίας στο Πεδίον του Άρεως.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη.


Γελάει ο κόσμος με αυτούς που έχουμε μπλέξει τώρα θέλουν μόνο 15 άδειες στο ραδιόφωνο



Σήμερα τους κράζει όλη η υφήλιος για την καθεστωτική τους νοοτροπία και για την βλακεία που τους δέρνει και ενώ τους έρχονται οι σφαλιάρες από παντού, σήμερα αποφάσισαν ότι οι άδειες στο ραδιόφωνο θα είναι μόνο 15 για να αρχίσει νέος γύρος αντιπαράθεσης.

Δεν σας αντέχει ο κόσμος είσαστε αδιόρθωτοι και πρέπει να πάτε σπίτι σας αυτό το καταλαβαίνετε;

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Στις 15 καθορίστηκαν οι άδειες για ραδιοσυχνότητες εθνικής εμβέλειας με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κλείσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το τεράστιο θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αμέσως άνοιξε ένα άλλο ζήτημα: Αυτό της χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Χθες ενώ η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ήταν σε διάσκεψη και έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με τον οποίο χορηγήθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κατά παράκαμψη  του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με απόφαση του, καθόριζε σε 15 τις άδειες εθνικής εμβέλειας προς χρήση ραδιοσυχνοτήτων  του επίγειου συστήματος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 – 26,6 GHz.

Οι άδειες αυτές θα είναι 15ετούς διάρκειας και για τη χορήγησή τους θα υπάρξει διαδικασία   ανοιχτής δημοπρασίας.

Όπως αναφέρεται η επίμαχη υπουργική απόφαση επιδιώκει να «εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης  εξέδωσε χθες την  υπ΄  αριθμ. οικ. 69097/1496  απόφασή του η οποία αφορά τον περιορισμό  και καθορισμό  «είδους διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δημόσιων δικτύων ή/και διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHz».

Για την έκδοση της  εν λόγω υπουργικής απόφασης -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της:
- Την πρόθεση του κράτους για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή καινοτόμων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους πολίτες.
- Το γεγονός ότι το ραδιοφάσμα είναι σπάνιος πόρος και η χορήγηση του για χρήση πρέπει να εξασφαλίζει βιώσιμα δίκτυα και επαρκή ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη απόφαση αναφέρει:

«1. Τον περιορισμό των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων έως δεκαπέντε (15) δικαιώματα εθνικής εμβέλειας εύρους ζώνης 2x56 MHz συμπεριλαμβανομένων των ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας (guard bands) στη ζώνη συχνοτήτων 24.549-25.389 MHz και 25.557-26.397 MHz, με τήρηση ζωνών συχνοτήτων ασφαλείας εύρους 28 MHz μεταξύ των φασματικών τμημάτων διαφορετικών παροχών.

2. Τον ορισμό ως εξής: α) Η χρονική διάρκεια του περιορισμού των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHZ καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) έτη, ενώ η διάρκεια των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη 24, 5 - 26,5GHZ καθορίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5 - 26,5 GHZ να λήγουν την ίδια ημερομηνία.
β) Τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων χορηγούνται με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας.

3. Την κατάργηση της υπουργικής απόφασης με αριθμό 29913/1196/30-05-2006 (ΦΕΚ Β'711) όπως ισχύει τροποποιηθείσα από την υπουργική απόφαση με αριθμό 7349/218/12-02-2014 (ΦΕΚ Β'350)».


Μητσοτάκης: Μέγιστο θεσμικό ατόπημα η αντίδραση της κυβέρνησης

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Η αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης για σύσταση του ΕΣΡ και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

«Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνεχίζοντας την επίθεση τόνισε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης «επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ.Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό «προβάλλοντας την εικόνας ενός αποτυχημένου κράτους που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ξανά θέμα εκλογών λέγοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα», ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα πρόταση νόμου για τη σύσταση του ΕΣΡ. «Η πρόταση επαναφέρει στο ΕΣΡ τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό» ανέφερε.

»Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες» συνέχισε.

Και καταλήγοντας τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ας μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα. Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας». 




Newsroom ΔΟΛ


Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Γεροβασίλη



Πυρ ομαδόν από τις δικαστικές ενώσεις για την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την απόφασή του να κηρύξει αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ενωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας υπενθυμίζει, όπως αναφέρει, τα αυτονόητα, τονίζοντας τη βασική διάταξη, άρθρο 1 του Συντάγματος που προβλέπει τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας «που πηγάζει από το λαό και ασκείται σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Με ανάλογης έντασης σκληρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις Γεροβασίλη η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «μια Δικαιοσύνη προς άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου. Παράλληλα με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και τοποθετήσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το κλίμα σήμερα στη δικαιοσύνη είναι βαρύ και οι αντιδράσεις των δικαστών έντονες, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τοποθετήσεις όπως τα περί «δικαστικού πραξικοπήματος» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους δικαστές, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα και το μέγεθος της επιθέσεως κατά του δικαστηρίου καθώς και την αμφισβήτηση της συνταγματικής του υπόστασης να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων.

Επισυνάπτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις των δικαστικών Ενώσεων.






Ιωάννα Μάνδρου
Πηγή : kathimerini.gr 


Αδιαφορεί για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο Νίκος Παππάς



Δεν τον ενδιαφέρουν τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση οι αποφάσεις των συνταγματικών δικαστηρίων γιατί φαίνεται θεωρούν ότι είναι πέρα και πάνω από το Σύνταγμα όπως όλα τα καθεστώτα στον πλανήτη.

Διαβάζουμε στο tovima.gr και ανησυχούμε όπως όλη Ελλάδα και οι πολίτες για αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση και διαλύει την οικονομία, την χώρα και τους θεσμούς.

Ν. Παππάς: Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου «Θα πληρώσουν όλοι από 25 εκατ. ευρώ»

«Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ Ν. Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημείωσε ότι «δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα νομιμοποιήσουμε αυτό το νομικό κενό, το οποίο και το ΣτΕ έχει περιγράψει ως μη συνταγματικό». Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά η συγκεκριμένη διάταξη για το ΕΣΡ, συμπληρώνοντας ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών».
«Ο νόμος 4339 ήταν αυτός που έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παράδοξο και ένα νομικό κενό και είχαμε μία πολιτική πραγματικότητα που αντί οι προκάτοχοι να νομοθετούν, περνούσαν σε μία παράταση ανομίας. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει σε σχέση γιατί η ΝΔ δεν έχει συναινέσει τόσο καιρό για το ΕΣΡ» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Κάναμε έναν διαγωνισμό κρυστάλλινο και διαφανή. Μπήκαν 275 εκατ. ευρώ στα Ταμεία. Μπορούν να τοποθετηθούν τα κόμματα, πώς μπορεί να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος πόρος;»

Μιλώντας για τον νόμο 4339, υποστήριξε ότι βάζει πολύ αυστηρά κριτήρια, για πρόγραμμα, εγκαταστάσεις κλπ. Και όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, την ίση προβολή των απόψεων, ενώ προκάλεσε τον οποιοδήποτε να πει αν έχουν τεθεί τόσο αυστηρά κριτήρια στο παρελθόν. «Εμείς βάλαμε αυστηρά κριτήρια, δεν μπορούσαμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα πάρει άδεια, καμία δυνατότητα», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός ο καινούριος από το ΕΣΡ, θα πληρώσουν όλοι 25 εκατ. ευρώ», διευκρινίζοντας ότι όλα τα κανάλια θα τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αριθμός εργαζομένων, κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός, πόθεν έσχες κλπ) και το ΕΣΡ θα κρίνει βάσει του νόμου 4339. Το ΣτΕ με την απόφασή του ζήτησε την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Η ΝΔ έχει πει ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα προστρέξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Το ερώτημα παραμένει για το τι θα πράξει τώρα. Είναι υπόλογοι, όλοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία αδειοδότησης».

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων» τόνισε.

Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, αλλά και δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, «θα ήταν λάθος να γυρίσουμε απλά στα γραφεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, απέρριψε τα περί ανηθικότητας, λέγοντας ότι «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».



Είναι τρομερό το ότι δεν ντρέπεται η Γεροβασίλη για τις δημόσιες δηλώσεις της.





Κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσωπικότητα του.

Η κυρία Γεροβασίλη σίγουρα δεν κάθετε στην θέση της με το ζόρι και γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα ότι τα όσα έχει πεί κατά καιρούς με αποκορύφωμα τα χθεσινοβραδινά κατά του ΣτΕ την βλάπτουν και προσωπικά, απλά δεν ντρέπεται, δεν την νοιάζει και δεν την ενδιαφέρει η εικόνα της θεωρεί ότι κάνει σωστά την δουλειά του κόμματος λέγοντας τα όσα διατάζει ο Τσίπρας να πει.

Εχθές το τερμάτισε και οι δηλώσεις της χαρακτηρίζουν και την ποιότητα της αφού επέτρεψε στον εαυτό της να πει τα χθεσινά απίστευτα κατά εντολή των Τσίπρα - Παππά και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Ειδικά οι δηλώσεις της για το ΣτΕ έχει προκαλέσει τεράστιο αναβρασμό στις δικαστικές ενώσεις: «το ΣτΕ παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου» και συνέχισε: «Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία»

Αρνητικές είναι και οι αντιδράσεις τόσο των κομμάτων τις αντιπολίτευσης όσο και των απλών πολιτών που ντρέπονται περισσότερο για την κυβέρνηση που έχει τις τύχες της χώρας ακόμα στα χέρια της.

Όπως ήταν φυσικό και τα ξένα διεθνή ΜΜΕ κάνουν αναφορά για το χθεσινό "χαστούκι" που έφαγε η κυβέρνηση Τσίπρα με χαρακτηριστικό το άθρο της WSJ  που αναφέρει: "Η ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα, καθώς το δικαστήριο απορρίπτει το νόμο για τις τηλεοπτική αναμόρφωση". Η Αμερικάνικη εφημερίδα κάνει λόγο για "τεράστιο εξευτελισμό" της κυβέρνησης έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ. "Η υπόθεση δίνει ένα ισχυρό χτύπημα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, σαν το νέο που θα φέρει την εκκαθάριση στο βούρκο της πολιτικής" γράφει το δημοσίευμα. "Η πιθανότητα της αρνητικής τοποθέτησης του ΣτΕ ανάγκασε τον πρωθυπουργό να υπερασπιστεί δημόσια τον στενό του συνεργάτη και υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος και διαχειρίστηκε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών".




Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι πρόωρες εκλογές είναι μπροστά μας συντομότερα.


Αποδοκιμασίες εκπαιδευτικών κατά του Νίκου Φίλη




Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν εκπαιδευτικοί τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη σε εγκαίνια ειδικού σχολείου στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης βρέθηκε αντιμέτωπος με εκπαιδευτικούς που ζητούσαν διορισμούς στην Παιδεία.

Μάλιστα οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του.

«Σας είδαμε πόσοι είστε… Δεν είστε όλοι δάσκαλοι και όλοι εκπαιδευτικοί» δήλωσε σε έντονο ύφος ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε ότι «με την κυβέρνηση αυτή επανήλθαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί, άλλοι τους είχαν απολύσει», εννοώντας τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Επειδή ζητάμε διορισμούς μας έφερες την αστυνομία εδώ πέρα. Ωραίος αριστερός με ασφαλίτες, μπράβο» του απάντησαν οι εκπαιδευτικοί.

Δείτε το βίντεο του STAR με τις αποδοκιμασίες προς τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη σε εγκαίνια σχολείου στο Ίλιον.




Πηγή : ipaideia.gr


Βενιζέλος: Επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος η δήλωση Γεροβασίλη



«Η  κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα  τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος», δήλωσε

Ως επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την κυβερνητική αντίδραση στην απόφαση του ΣτΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προβλέποντας μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα «ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορό της». Μάλιστα, ο κ.Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα δηκτικός στους χαρακτηρισμούς του για τη δήλωση της κ.Γεροβασίλη. 

Ειδικότερα, και απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ  ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ. 
Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος. 

Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να  παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος. 

Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!

Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το  2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!

Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα. Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό. 

Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη. 
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.   
Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο  βάρβαρο.  

Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η  κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα  τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω. 
Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν  στο όνομα του Συντάγματος. 


Πηγή : protothema.gr


Ποτάμι: Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν




«Ο κ. Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί»

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, το Ποτάμι ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

«Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ. Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού. Στην ανακοίνωση, προστίθεται ότι το Ποτάμι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. «Ο κ. Παππάς, με την άδεια του κ. Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZA TV», σημείωσε το Ποτάμι.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το λάθος της και να δεχθεί την πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι στον πρόεδρο της Βουλής: «Περισσότερα κανάλια - περισσότεροι εργαζόμενοι - περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία - περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη συνταγματική νομιμότητα», κατέληξε το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.



Πηγή : newsbeast.gr


Όλα τα είχε η κυβέρνηση αμόλησε και τον τζάμπα μάγκα Πολάκη να "πολεμήσει" τους δικαστές




Με ανάρτησή του στο Facebook ο τζάμπα μάγκας που έχει καταστρέψει την υγεία στην χώρα είναι έτοιμος να πάρει τα βουνά και να "πολεμήσει" του δικαστές τους ΣτΕ

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.
Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε άλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημόσιο τομέα ,όπως με το Γιαννόπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .
Εμείς ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
Υγ1 Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με "ιερή αγανάκτηση" όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για "ασέβεια ". Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!».


Νέα Δημοκρατία για την απόφαση του ΣτΕ και τις δηλώσεις Γεροβασίλη



Μετά την απόφαση "χαστούκι" στις αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβέρνησης και του Νίκου Παππά η Νέα Δημοκρατία έκανε την παρακάτω δήλωση για την απόφαση του ΣτΕ και για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας. 

Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε. 

Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν. 

Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε. 

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. 

Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. 

Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.  

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση. 

Δεν τα κατάφερε. 

H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη. 

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου». 

«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. 

Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε». 


Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία




Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, μεγέθους 6,4 βαθμών ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ένας άλλος σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών είχε πλήξει την ίδια περιοχή.

Μέχρι στιγμής, ενας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου μετά το σεισμό  ενώ δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά.

Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν προσωρινά τα καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο. Σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.



Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.




(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr)


Αθλιότητα! Χρησιμοποίησε τα 15.000 παιδάκια όμηρους η κυβέρνηση για να επιτεθεί στο ΣτΕ



Ο χθεσινοβραδινός εκνευρισμός της κυβέρνησης την έκανε να μην διαστάσει να λαϊκίσει με αθλιότητα χρησιμοποιώντας 15.000 παιδάκια που κρατάει ομήρους εκτός παιδικών σταθμών.

 Η κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστή για τον λαϊκισμό της και μετά την εντολή που είχε από τους ηττημένους Τσίπρα - Παππά επιχείρησε να περιγράψει τις συνέπειες που προκαλεί η αντισυνταγματική συμπεριφορά τους τόσο καιρό που έφερε την χθεσινή απόφαση του δικαστήριου, ως εξής: 

«Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».


Ανοίγει πόλεμο το καθεστώς με το ΣτΕ μετά το χαστούκι!



Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του Αγγελου Κωβαίου στο tovima.gr 

Πόλεμο με την Δικαιοσύνη ανοίγει η κυβέρνηση έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση και στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι ήταν ορατοί από την πρώτη στιγμή στο ύφος και τις εκφράσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με βάση τον οποίο επιχειρήθηκε να «μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Με εμφανή εκνευρισμό και με επιχειρηματολογία που παραπέμπει σε ανοιχτή αντιπαράθεση της κυβέρνησης πλέον και με την Δικαιοσύνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή απόφαση του ΣτΕ να σχολιάσει την κρίση του δικαστηρίου και να ανοίξει ένα νέο πεδίο σύγκρουσης, το οποίο πιθανώς θα διαμορφώσει και το σκηνικό στο οποίο θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ελιχθεί ή να «αντεπιτεθεί» τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ η λειτουργία των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών θα συνεχιστεί.

Πλην όμως, διαμορφώνονται νέες συνθήκες με την κυβέρνηση να έχει υποστεί μία πολιτική ήττα και τον Ν. Παππά να είναι πλέον πολιτικά εκτεθειμένος, καθώς όλο το στρατήγημα των τελευταίων μηνών έχει καταρρεύσει.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι πώς θα εκδηλωθούν οι αντιδράσεις για τους πολιτικά επιζήμιους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας, οι οποίοι έχουν φέρει την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου.

Εκτιμάται δε ότι έπειτα και από την χθεσινή εξέλιξη και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας θα αναζητήσει τρόπους διαφυγής, εν όψει και του επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και με δεδομένο ότι εσωκομματικά υπάρχουν πολλές φωνές που έχουν μέχρι στιγμής παρασκηνιακώς επικρίνει τις μεθοδεύσεις του κ. Παππά.

Με μία δήλωση η οποία εξέφραζε κατά μείζονα λόγο τις θέσεις και αντιλήψεις του υπουργού Επικρατείας, η κυρία Γεροβασίλη επιτέθηκε επί της ουσίας στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ» και «έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής».

Σε μία αποκαλυπτική δε του εκνευρισμού που προκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου έκρηξη λαϊκισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε να περιγράψει τις «συνέπειες που προκαλεί» η απόφαση του δικαστήριου, ως εξής: «Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».

Επιπλέον, με μία φράση που φάνηκε να αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ περί της συνταγματικής προϋπόθεσης ύπαρξης του ΕΣΡ, η κυρία Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι η «η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» και προανήγγειλε νέα νομοθετική πρωτοβουλία...