Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η λίστα Τσίπρα, Πού βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής»



Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε, με συγκεκριμένα στοιχεία,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αναφέρθηκε στη «λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής» λέγοντας χαρακτηριστικά «Κοσκωτάς, Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη για μια συνεκτική στρατηγική διαφάνειας και κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις.    Κατήγγειλε την Κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς και κατέληξε καλώντας τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει άμεσα εκλογές:  «Όταν», είπε ο κ. Μητσοτάκης «κατόπιν αιτήματός μας, ανακοινώσατε αυτή την συζήτηση, είπατε ότι ‘’τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά’’. Αφού είστε τόσο σίγουρος  για τον εαυτό σας και σας αρέσουν τα λογοπαίγνια, δεχτείτε και το επόμενο αίτημά μας:  Προκηρύξτε εκλογές! Ελάτε αν τολμάτε.  Δώστε στον ελληνικό λαό, που ασφυκτιά από την πολιτική σας, τη δυνατότητα να εκφραστεί και να δώσει τέλος στο σημερινό κατήφορο. Γιατί μετά τα όσα ακούσαμε σήμερα, έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ: Η πολιτική, οικονομική και θεσμική ανόρθωση της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική, ιδεολογική και ηθική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε, κύριε Τσίπρα. Μόνο να το αναβάλετε. Όσο αργότερα, τόσο χειρότερα θα είναι για εσάς. Αλλά δυστυχώς και για τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πρακτικές αδιαφάνειας και διαπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι η δική σας λίστα, η λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Αναφέρω ενδεικτικά: 

- Τη φάμπρικα των Μ.Κ.Ο. στα κέντρα ψυχικής υγείας 
- Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού 
- Τον τρόπο που συγκαλύψατε τα πόθεν έσχες των κ. κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη
- Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, γνωστότερου και ως κυρίου 12%
- Τη νομοθέτηση της επιστροφής επίορκων υπαλλήλων και την αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών
- Την απαξίωση της Διαύγειας, με ψήφιση τροπολογίας που εισήγαγε εξαιρέσεις στην μέχρι τότε  θεμελιώδη αρχή της, πως η έναρξη ισχύος των διοικητικών πράξεων ταυτίζεται με την ημερομηνία ανάρτησης τους
- Την ψήφιση σκανδαλώδους διάταξης για τις offshore και την τροποποίηση της μετά τη δημόσια κατακραυγή 
- Την παρέμβαση στις Ανεξάρτητες Αρχές, με φωτογραφική επιβολή ορίου ηλικίας σε όλα τα μέλη τους
- Τη σκανδαλώδη μείωση προστίμων για φοροδιαφυγή
- Την απομάκρυνση του διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ
- Την αιφνίδια αντικατάσταση του Προϊστάμενου Εισαγγελέα για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά
- Τη συγκάλυψη της παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

Και βέβαια τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων... Δεν υπάρχει νομοσχέδιο στο οποίο να μην έχουν παρεισφρήσει ρουσφετολογικές διατάξεις τακτοποιήσεις κομματικών και φίλων. Αυτό δεν είναι διαφθορά κ. Τσίπρα;  Δεν είναι διασπάθιση δημόσιου χρήματος; Eίναι διαφθορά που φορά πολιτικό μανδύα και περνά κάτω από τα ραντάρ του Εισαγγελέα. Αλλά η προέλευσή της είναι η ίδια:  Τα υπόγεια του Μαξίμου».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε, για μια ακόμη φορά, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα. «Προχωρήσατε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «στον αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε 4. Δημιουργήσατε ένα τεχνικό ολιγοπώλιο στο όνομα της δήθεν διαφάνειας.   Αναδείξατε το δικαίωμα στην ενημέρωση σε αντικείμενο πλειοδοτικού διαγωνισμού. Και παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, εσείς προχωρήσατε χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Μία απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε με τρόπο κατηγορηματικό, παρεμβαίνοντας ευθέως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προξενώντας τα γνωστά γεγονότα στο ΣτΕ.  Στη διαδικασία αυτή φαίνεται είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον ‘’δικό σας’’ καναλάρχη.  Είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο -τι ειρωνεία- τη διαπλοκή. Και εδώ αρχίζουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. 

- Γιατί το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας έμεινε ανοιχτό πέραν του ωραρίου, μέχρι ο κ. Καλογρίτσας να καταθέσει την εγγυητική του επιστολή;
- Τι ακριβώς έλεγχο πόθεν έσχες έκανε η επιτροπή; 
- Πως είναι δυνατόν κάποιος να προσκομίζει δανεικά βοσκοτόπια ως αποδεικτικό στοιχείο της περιουσιακής του κατάστασης και η επιτροπή να το αποδέχεται;
- Γιατί η ελεγκτική εταιρία Grand Thornton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;
- Γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί από τα έδρανα της Βουλής τον αγαπημένο του υπερθεματιστή. Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την μεγάλη αξία των βοσκοτοπιών…
- Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής;  
- Πως είναι δυνατόν μια μεσαία κατασκευαστική εταιρία να δεκαπλασιάζει το πιστοληπτικό της όριο μέσα σε λίγους μήνες;
- Mε τι κριτήρια δόθηκαν αυτά τα δάνεια; 
- Ποιος τα ενέκρινε κατά παράβαση κάθε ορθής τραπεζικής πρακτικής, όπως επιβεβαιώνει και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας;
- Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;  
- Πως ακριβώς έσπασαν μια σειρά από δημόσια έργα σε μικρότερα κομμάτια που κατέληξαν στον αγαπημένο σας εργολάβο;
- Ποιές είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής;  
- Ήταν ή όχι ο κ. Σπίρτζης για πολλά χρόνια η πραγματική εξουσία στην Τράπεζα την οποία θέλατε να μετατρέψετε σε προσωπικό σας παραμάγαζο;
- Τι έχετε να πείτε στους μηχανικούς που είδαν τα αποθεματικά τους να εξαφανίζονται για να κάνετε τα παιχνίδια σας στην Τράπεζα Αττικής;
- Kαι τέλος, σας φαίνεται λογικό ότι ο πρώτος επιλαχών υπερθεματιστής που πήρε τελικά τη θέση του κ. Καλογρίτσα έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν λαγός και κατέθεσε μηδενικές προσφορές στη τελευταία φάση;».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πρόσθεσε: «Πολύ φοβάμαι ότι όσο τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοσκοπικά δεδομένα θα αλλάζουν προς το χειρότερο για εσάς, τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η αντίληψή σας περί εξουσίας και θεσμών. Γνωρίζετε καλά ότι η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη. 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι εξαιτίας σας τα πράγματα στη χώρα θα πάνε χειρότερα.  

- Η Κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη, κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές συντάξεις και ψεκάζει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους.
- Η Κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
- Η Κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει οριζόντια τους φόρους και υπονομεύει  κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.
- Η Κυβέρνηση που διαδήλωνε με κλάματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, παραδίνει για 99 χρόνια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.
- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και το λαϊκισμό και σβήνει μέσα στην απαξίωση και την κατακραυγή.

Ποτέ στην ιστορία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων δεν υπήρξε τόσο ξεκάθαρη δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής βούλησης.  Έχετε αποτύχει παντού.  Είστε μια Κυβέρνηση υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε ή επιδείνωσε».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν περιορίστηκε στην άσκηση κριτικής, αλλά κατέθεσε  συγκεκριμένες προτάσεις για την για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Η χώρα χρειάζεται», υπογράμμισε, «περισσότερο παρά ποτέ μια συνεκτική στρατηγική για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Και πρόσθεσε: «Μια τέτοια στρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Πρώτον, ενίσχυση και υποστήριξη του έργου των δικαστικών λειτουργών στη μάχη κατά της διαφθοράς με την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων, εργαλείων και υποστηρικτικών δομών για την αποτελεσματική δίωξη των υποθέσεων απάτης και διαφθοράς. Η φάση της προδικασίας όπου κτίζονται οι υποθέσεις και συλλέγεται το αποδεικτικό υλικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουν οι άξιοι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους. 

Δεύτερον, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Συστήματος Εσωτερικού και Εξωτερικού Ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, με ενίσχυση της συνεργασίας και άρση των επικαλύψεων. 

Τρίτον, διασύνδεση της αποστολής και της δράσης των δημοσίων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας. 

Τέταρτο, απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να περιορίζεται η φυσική επαφή πολιτών και επιχειρήσεων με κρατικούς λειτουργούς.

Πέμπτο, συνεχής αξιολόγηση της προσήλωσης των δημοσίων στελεχών στις ηθικές αξίες τόσο κατά την πρόσληψη όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Έκτο, διασφάλιση της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών για τους λειτουργούς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.

Έβδομο, θωράκιση και πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων, με επικέντρωση σε κατηγορίες υπόχρεων υψηλού κινδύνου. 

Όγδοο, δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Ένατο, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και των τεχνικών για τον έλεγχο της διαφανούς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων βάσει των επιτυχημένων διεθνών πρακτικών.

Δέκατο, δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για τις εταιρίες που επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε σχήματα απάτης και διαφθοράς και δίνουν στοιχεία στις Αρχές για τέτοιες υποθέσεις.
           
Ενδέκατο, ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματικές οργανώσεις κλπ για την ανάδειξη του αρνητικού αντίκτυπου της διαφθοράς για τις ζωές όλων μας, την Υγεία, την Παιδεία, την υγιή επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή των επιπτώσεων της κρίσης.

Δωδέκατο, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μέτωπο κατά της διαφθοράς και στην απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία στην άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Με άλλα λόγια, δημιουργία κοινωνικού κλίματος και κουλτούρας μηδενικής ανοχής στη διαφθορά μέσα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς για τον αρνητικό αντίκτυπο της διαφθοράς στην κοινωνική ευημερία και συνοχή. Πρέπει πλέον να πάψει να θεωρείται μάγκας και να επαίρεται όποιος βρήκε τρόπο να πλουτίσει παρανόμως από τη συναλλαγή του με το Δημόσιο».


Video με κοινωνικό μήνυμα από την ΕΛ.ΑΣ.



Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου που είναι στις 20 Οκτωβρίου, η Ελληνική Αστυνομία ανέβασε στο YouTube ένα σποτάκι 48 δευτερολέπτων. 

Σκοπός αυτού του video είναι να έρθει ποιο κοντά στον πολίτη.




Ένας Κατρούγκαλος χωρίς φιλότιμο εξαπατά τάζοντας μετά τις μειώσεις, αυξήσεις στις συντάξεις




Ενώ εκατομμύρια συνταξιούχοι υποφέρουν με τις μειώσεις που τους έχει κάνει ο Κατρούγκαλος, ο ίδιος βγαίνει και υπόσχεται αυξήσεις, κοροιδεύοντας και εξαπατώντας για πολλοστή φορά.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Δήλωσε κομμουνιστής από τα 15 και ότι παραμένει σε αυτό το μήκος κύματος

Μπορεί εκατομμύρια συνταξιούχοι να έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους βάσει του νέου ασφαλιστικού, εντούτοις ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει ότι «όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι να περιμένουν αυξήσεις».

Βέβαια στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ίδιος ο υπ. Εργασίας παραδέχεται ότι έγιναν μειώσεις στις συντάξεις αλλά υποστήριξε ότι δεν ήταν τυφλές και έγιναν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ώστε το μέλλον του ασφαλιστικού να είναι βιώσιμο.

Υποστήριξε επίσης ότι αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγοση «το ασφαλιστικό πέρασε και δεν θα ξανανοίξει».

Όσον αφορά τα εργασιακά ο υπ. Εργασίας είπε ότι «δεν συζητάμε αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά πώς θα γίνεται αυτό» προσθέτοντας για τις ομαδικές απολύσεις ότι «η χώρα μας χρειάζεται προσλήψεις και όχι απολύσεις. Πρόκειται για ιδεοληψία του ΔΝΤ, θα περιμένουμε τι θα πει το ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Επέμεινε τέλος ότι ο ίδιος είναι κομμουνιστής από τα 15, ότι παραμένει σε αυτό το μήκος κύματος και ότι προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτή την ιδεολογία.


Αυτός είναι ο βιαστής του 12χρονου κοριτσιού στην Καβάλα



Ο αδίστακτος κακοποιός άρπαξε με την βία ένα 12χρονο κοριτσάκι την ώρα που επέστρεφε σπίτι του από παραλία μαζί με μία συνομήλικη φίλη του και το βίασε σε ένα δασάκι. Πριν μερικές ημέρες είχε συλληφθεί ξανά

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καβάλας το περιστατικό βιασμού σε βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού τη στιγμή που γυρνούσε σπίτι του μαζί με μία φίλη του από παραλία της περιοχής.

Ο αδίστακτος 37χρονος κακοποιός στις 15 Ιουλίου το μεσημέρι, άρπαξε με την βία ένα 12χρονο κοριτσάκι την ώρα που επέστρεφε σπίτι του από παραλία μαζί με μία συνομήλικη φίλη του, το έβαλε μέσα σε ένα δασάκι και αφού άσκησε βία επάνω του το βίασε. Η φίλη του κοριτσιού έτρεξε και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια μαζί με άλλο κόσμο και τότε ο δράστης αναγκάστηκε να παρατήσει το παιδί και να τραπεί σε φυγή, όμως δυστυχώς είχε προλάβει να βιάσει το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αθλία κατάσταση στο Νοσοκομείο…

Τα στοιχεία του και η φωτογραφία του δίνονται στην δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης.


Ειδικότερα, ο 37χρονος δράστης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Καβάλας, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


Ο δράστης είχε συλληφθεί και στις 5 Σεπτεμβρίου, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, καθόσον, το ίδιο μεσημέρι στην Καβάλα, και στην παραλία της Καλαμίτσας κατελήφθη να αυνανίζεται δημοσίως, παρατηρώντας μικρά κοριτσάκια. Τα θύμα του τον αναγνώρισε πριν μερικές ημέρες και αμέσως συνελήφθη και για τον βιασμό του άτυχου κοριτσιού. Πρόκειται για τον Βασίλειο Χαϊτίδη του Γεωργίου και της Δομινίκης, που γεννήθηκε στις 3-11-1978 στη Γερμανία, κάτοικο Καβάλας και ελεύθερο επαγγελματία.


Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για την περίπτωσή του, είναι ότι παρότι αναζητούσαν καιρό τώρα οι Αρχές τον βιαστή του μικρού κοριτσιού, εκείνος φαίνεται νόμιζε πως δεν ήταν σε θέση να τον αναγνωρίσει και επέστρεψε στις παραλίες της Καβάλας με τις ίδιες αρρωστημένες διαθέσεις…

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το 12ο όχι όμως το 14ο έτος της ηλικίας του και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και εξαιτίας της επικινδυνότητας του για την κοινωνία κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή η άμεση προφυλάκισή του.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 18-10-2015, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, τη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν συμμετοχής του ανωτέρω σε ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2510-622260, 2510-622261 και 2510-622263 του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Ντόρα Μπακογιάννη : Πορεία χειροτέρευσης και στα εθνικά θέματα



Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπερδραστηριότητα τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο συνιστά αναμφίβολα σοβαρή εξέλιξη στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα, καθιστούν ακόμα εντονότερο τον προβληματισμό και την ανησυχία που, μόλις πριν λίγες ημέρες, είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, καθώς και η επαναφορά των δήθεν “γκρίζων ζωνών” από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Δυστυχώς, η πορεία και στα εθνικά θέματα είναι πορεία χειροτέρευσης, όπως είναι και για όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες».


Τρεις Αλγερινοί λήστεψαν και βίασαν Μαροκινό στο χοτ σποτ της Μόριας




Συνελήφθησαν από αστυνομικούς τρεις αλγερινοί μετανάστες ηλικίας 19, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του βιασμού και της ληστείας. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας που έγιναν γνωστά, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο «χοτ σποτ» της Μόριας, οι τρεις Αλγερινοί βίασαν 25χρονο μαροκινό μετανάστη αφού προηγουμένως του είχαν αρπάξει 320 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό στην κατοχή του 19χρονου Αλγερινού, το οποίο κατασχέθηκε. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


Πηγή : tanea.gr





Ακριβότερο από πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης



Έναρξη σε τιμή υψηλότερη της περυσινής σεζόν αναμένεται να κάνει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η ανοδική τάση της διεθνούς τιμής του αργού των τελευταίων ημερών (13% σε μία εβδομάδα), σε συνδυασμό με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τα 230 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο, ανατρέπει τις μέχρι πρότινος προβλέψεις για τιμές στα περυσινά επίπεδα. Με βάση τις τιμές που διαμορφώθηκαν στην αγορά μέχρι και χθες, στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 92 λεπτά το λίτρο έναντι των 87 λεπτών το λίτρο πέρυσι. Εάν δεν υπήρχε αύξηση της φορολογίας (ΕΦΚ και ΦΠΑ ), τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα έβγαινε τον Οκτώβριο στην αγορά στα 85 λεπτά το λίτρο, δηλαδή κατά δύο λεπτά χαμηλότερα από πέρυσι. Για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαφοροποιηθεί το ύψος του από τα 25 λεπτά το λίτρο που ορίστηκε πέρυσι, η τιμή διαμορφώνεται στα 67 ευρώ το λίτρο έναντι 62 λεπτά πέρυσι. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να βγάλει μέσα στην εβδομάδα τη σχετική απόφαση, επανεκτιμώντας το νέο δεδομένο της αυξημένης φορολογίας που οδηγεί σε επιβάρυνση των τιμών και καθιστά ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση των νοικοκυριών στο καύσιμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι δικαιούχοι επιδόματος ήταν 700 χιλιάδες, έναντι 1,1 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Το πώς θα κινηθεί η τιμή του καυσίμου κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν θα εξαρτηθεί κατά βάση από την εξέλιξη της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, κάτι που θα καθορίσουν οι συζητήσεις στον ΟΠΕΚ σχετικά με τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής. Η αγορά δεν αναμένει πάντως αύξηση της ζήτησης, ακόμη και με χαμηλές τιμές πετρελαίου, καθώς εκτιμά ότι οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών δεν επιτρέπουν και αύξηση δαπανών για πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και στην περίπτωση ενός βαρύ χειμώνα που σε άλλες συνθήκες θα υποχρέωνε τους καταναλωτές να ανάψουν τους καυστήρες. Αντιθέτως, η αγορά εκφράζει τη βεβαιότητα και την ανησυχία, ταυτόχρονα ότι φέτος τον χειμώνα αυτοί που θα «ζεσταθούν» θα είναι οι λεθρέμποροι – και αυτό για δύο λόγους: Ο ένας είναι η αύξηση του ΕΦΚ τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στο πετρέλαιο κίνησης, που δημιουργεί μεγαλύτερο κίνητρο για λαθρεμπόριο και κυρίως η ανεπάρκεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να ελέγξει το σύστημα εισροών - εκροών.

Οπως τονίζουν στην «Κ» στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, ενώ το 99% των πρατηρίων έχει εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών και το 94% αυτών αποστέλλει κανονικά τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτά ούτε ελέγχονται ούτε αξιοποιούνται από τη ΓΓΠΣ, λόγω έλλειψης στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό. Δεν έχει καθοριστεί διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που καταχωρίζει ο πρατηριούχος κατά την παραλαβή των καυσίμων. «Με την υφιστάμενη διαδικασία οι πρατηριούχοι καταχωρίζουν μόνοι τους τα στοιχεία της προμηθεύτριας εταιρείας στο σύστημα και δεν υπάρχει τρόπος διασταύρωσης της ορθότητας αυτών των στοιχείων, καθώς το σύστημα δεν είναι αυτοματοποιημένο. Επίσης, δεν έχει δημιουργηθεί μηχανισμός πιστοποίησης και ελέγχου των εγκατεστημένων λογισμικών» εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αληγιζάκης.


ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
από Έντυπη Καθημερινή


Περίεργη η υπόθεση με τον κρεμασμένο άνδρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος



Δύο αλλοδαποί φέρονται να τον κρέμασαν ζωντανό

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο απαγχονισμός ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, δίπλα από το υπουργείο Εσωτερικών στις 19.25 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό κατήγγειλε ένας πολίτης, ο οποίος ανέφερε ότι σε ένα δέντρο υπάρχει κρεμασμένος ένας άνθρωπος.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως υπήρχε όντως κρεμασμένο από ένα δέντρο το άψυχο κορμί ενός άνδρα, ενώ κάτω από το δέντρο βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, ένας 35χρονος Πολωνός και ένας 52χρονος Ουκρανός.

Στην επιτόπια ανάκριση που διενήργησαν οι άνδρες της αστυνομίας, οι δύο αλλοδαποί υποστήριξαν ότι ο απαγχονισμένος άνδρας κρεμάστηκε μόνος του, ενώ οι ίδιοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ των τριών ανδρών που είχε ως αποτέλεσμα, οι δύο άνδρες να κρεμάσουν το θύμα με μία αυτοσχέδια θηλιά από το δέντρο.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.



Πηγή : newsbeast.gr


Πονοκέφαλος η ανανέωση για τον Τσίπρα




Οι τελευταίες δυσμενείς για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις έχουν τροφοδοτήσει ένα όργιο φημών και εκτιμήσεων σχετικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ενώ την Πέμπτη αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Με προσωπικές του ενέργειες, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θέλει να προσδώσει μια ιδιαίτερη πολιτική αίγλη στο συνέδριο και στις πρωτοβουλίες του για αλλαγές στην πολιτική της Ε.Ε., επιθυμώντας ουσιαστικά να νοηματοδοτήσει μια φυγή προς τα εμπρός, αναζητώντας όμως τις αναγκαίες συμμαχίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προσκαλέσει στο συνέδριο τον ηγέτη του Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, τον ηγέτη του SPD και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον ηγέτη του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και άλλους.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει άμεσα την αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες εντάθηκαν οι συζητήσεις στα υπουργικά γραφεία, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το εύρος και την ποιότητα του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να κάνει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό και να αλλάξει πολλά στην κυβέρνηση, να αλλάξει τη δομή αρκετών υπουργείων, όπως το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ανάπτυξης, και να αναδιαρθρώσει το υπουργείο Εξωτερικών μεταφέροντας τις οικονομικές αρμοδιότητες σε άλλα παραγωγικά υπουργεία. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας. Ολα αυτά, όμως, είναι συζητήσεις και σκέψεις που θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν όταν γίνει ο ανασχηματισμός.

Υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η σχεδόν οριακή κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζει πολύ τις δυνατότητες για ευρύ ανασχηματισμό. Κυβερνητική πηγή σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι ένα πολυπαραγοντικό κόμμα και οι «βίαιες» κινήσεις, όπως ένας ριζικός ανασχηματισμός ή αλλαγές που δεν έχουν ευρεία συναίνεση, μπορεί να επιφέρουν σοβαρό κλονισμό της κυβερνητικής ή και της κομματικής υγείας.

Ο κ. Τσίπρας, κατά γενική παραδοχή, είναι ο πιο ισχυρός συνεκτικός κρίκος που από τις εισηγήσεις του και εντέλει τις αποφάσεις του μπορεί να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει κυβέρνηση και κόμμα. Οι συσχετισμοί, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον ευνοούν καταλυτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παντοδύναμος.

Για παράδειγμα, κομματική πηγή τονίζει ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως οι κ. Φλαμπουράρης και Παππάς, το οικονομικό επιτελείο και άλλοι υπουργοί θα δεχθούν έντονη κριτική στο συνέδριο. Το θέμα εν κατακλείδι είναι αν υπάρξει ρωγμή στην κυριαρχία του κ. Τσίπρα ή αν επιβεβαιωθεί η ισχύς του.

Η τάση που τον στηρίζει, η Ενωτική Κίνηση, διαθέτει υπεροπλία, αλλά με διαρροές το τελευταίο διάστημα προς τους «53+». Η Πλατφόρμα 2000 των Παπαδημούλη, Δούρου κ.ά. δεν είναι στα καλύτερά της, ενώ η κίνηση των «53+» είναι μεν ισχυρή, δεν έχει όμως ενιαία στρατηγική ούτε ηγέτη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συμμετοχή της κ. Ρένας Δούρου στην επιτροπή για το Σύνταγμα αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την περιφερειάρχη Αττικής την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε και γι’ αυτό δεν διέρρευσε τίποτα συγκεκριμένο.



Έντυπη Καθημερινή


Λ. Αυγενάκης: Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μείωση του ΕΝΦΙΑ με Ν.Δ.




Την επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός δύο ετών και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, προανήγγειλε από τον Αλμυρό του Βόλου ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών της περιοχής.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. είπε ακόμη πως ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά είναι τραυματισμένος και αποδυναμωμένος καθώς η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

«Ωστόσο η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη Ν.Δ. στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα», συνέχισε.

Ο κ. Αυγενάκης ήταν επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. που επισκέφθηκε τον Αλμυρό και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μαύρη σελίδα για την ιστορία του τόπου».


Πηγή: ΑΜΠΕ


Εκλογές ΗΠΑ 2016: 2ος γύρος Χίλαρι - Τραμπ με προσβολές και κατηγορίες



Δίχως την τυπική χειραψία μεταξύ των δύο υποψηφίων ξεκίνησε το πολυαναμενόμενο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ Χίλαρι - Τραμπ στο Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον του Σαιντ Λούις στο Μιζούρι.

O Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα βάλει τη Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή διότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικό σέρβερ -και όχι του Υπουργείου- για τα μέιλ της κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ. Είπε επίσης ότι θα ζητήσει από ειδικό εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση, διότι -όπως υποστήριξε- η υποψήφια των Δημοκρατικών έθεσε σε κίνδυνο, με την ενέργειά της αυτή, την ασφάλεια της χώρας.

«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» είπε στην Κλίντον ο Τραμπ. «Ευτυχώς που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι υπεύθυνος για το νόμο σ’ αυτή τη χώρα», απάντησε εκείνη. «Ναι», ανταπάντησε εκείνος, «διότι θα ήσουν στη φυλακή».

Η Χίλαρι επανέλαβε ότι από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα μέιλ της «δεν απεδείχθη ότι αυτά κατέληξαν σε λάθος χέρια» και κατηγόρησε τον Τραμπ ότι αποφεύγει να κάνει μια συζήτηση ουσίας προκειμένου να διασωθεί τώρα που «οι Ρεπουμπλικάνοι σε εγκαταλείπουν».

«Απολογούμαι στην οικογένειά μου και τους Αμερικανούς» είπε ο Τραμπ για τα σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες που έκανε το 2005 και τα οποία -μετά την αποκάλυψη του σχετικού βίντεο προ ημερών- έχουν προκαλέσει σεισμό στις ΗΠΑ και δοκιμάζουν τη συνοχή των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτηρίζοντάς τα, όμως, ταυτοχρόνως -σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να απαλύνει τις εντυπώσεις- «κουβέντες αποδυτηρίων». Είπε επίσης , ότι ο Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες: «Εγώ είπα, εκείνος έκανε».



Video: Σύγκρουση Χίλαρι - Τραμπ για το παρελθόν του Μπιλ Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για τη θέση του Προέδρου. Όπως είπε επί λέξει:

«Είπε ότι το βίντεο δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είναι. Εγώ λέω ότι είναι αυτός ακριβώς κι αυτό είναι σαφές σε όσους άκουσαν αυτά που είπε τότε».



Video: Η απολογία Τραμπ για τα σεξιστικά σχόλια του για τις γυναίκες

Αναφορικά με το συριακό, η Χίλαρι είπε ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη αμερικανών στρατιωτών στην εμπόλεμη ζώνη, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο εξοπλισμού των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ. Ο Τραμπ από την πλευρά του εξέφρασε διαφωνία με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του ο οποίος υποστήριξε προσφάτως ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προσφύγουν στη χρήση βίας εάν η Μόσχα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά αμάχων. «Δεν είμαι υποστηρικτής ούτε της Ρωσίας ούτε του Άσαντ. Όμως πολεμούν, όπως και το Ιράν, τον ISIS», υπογράμμισε με νόημα.

Χίλαρι και Τραμπ συγκρούστηκαν για την υγειονομική περίθαλψη, για τους φόρους, για το σχόλιο της Κλίντον ότι οι μισοί από τους οπαδούς του αντιπάλου της είναι μια «δράκα αθλίων».



Ειδικά για το τελευταίο η Χίλαρι είπε ότι το μετάνιωσε σχεδόν αμέσως «διότι το πρόβλημά μου δεν είναι αυτοί αλλά εκείνος».

Ο Τραμπ ξανά και ξανά έλεγε ότι η θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν αποτυχημένη: «Σχεδόν στο σύνολό της η εξωτερική της πολιτική ήταν λάθος και καταστροφή».

Το ντιμπέιτ ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα ερώτηση από το κοινό. Ο ερωτών ζήτησε από τους δύο υποψηφίους να αναφέρουν κάτι θετικό για τον αντίπαλό τους. Η μεν Χίλαρι υπέδειξε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον στήριξαν ενώ εκείνος επαίνεσε την ακάματη επιμονή της.



Video: Γιατί σέβονται Χίλαρι και Τραμπ ο ένας τον άλλο

Η χειραψία που δεν αντάλλαξαν στην αρχή ήρθε τελικώς στο φινάλε και κατ’ αυτόν τον τρόπο η τηλεμαχία ολοκληρώθηκε δίχως «μεγάλο νικητή» όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ.




Πηγή : cnn.gr